21 Ιουν 2021

Γιατί οι θεωρίες συνωμοσίας έλκουν τους αφελείς;

 
Από τις προηγούμενες αναρτήσεις τόνιζα ότι «όταν το ψέμα θέλγει το αυτί και γοητεύει το μυαλό», ο προσηλυτιστής, ο προπαγανδιστής και ο ντελάλης του ψέματος και της απάτης, χρησιμοποιώντας τα
feke news και την παραπληροφόρηση θέλγει με ιδιαίτερη ευκολία οπαδούς, κυρίως ευκολόπιστους, αφού με δόλωμα το ψέμα και την γοητεία των υπερβολών, η πειθώ γίνεται εύκολη υπόθεση. Στην αρχή φτιάχνοντας θρησκείες, στη συνέχεια στηρίζοντας εθνότητες και κατασκευάζοντας εθνικιστικά σενάρια, οι επιτήδειοι αλλοτριώνουν συνειδήσεις. Στην προηγούμενη ανάρτηση μάλιστα είδαμε ένα φαινόμενο που δύσκολα θα το πιστεύαμε ακόμα και αν μας το τόνιζαν οι ειδικοί. Άτομα κυρίως επιρρεπή στα ψέματα, φανατισμένα θρησκευτικά μονοθεϊστικών αποκλίσεων και πολιτικά γαλουχημένοι με ακροδεξιές ιδέες, χωρίς επιστημονική κατάρτιση και όλοι περιέργως ανορθόγραφοι, λες και την ανορθογραφία την χρησιμοποιούν σαν κώδικα επικοινωνίας! Μια μεγάλη μερίδα ατόμων, όχι απαραίτητα αγράμματοι και αμαθείς, αλλά μερικές φορές και σχετικά μορφωμένοι, αλλά αφελείς, συμπορεύονται σε ανοησία με ανημέρωτους φανατικούς πιστούς, αυτοφοβικούς αντιδραστικούς πολίτες και φανατικούς αυτοεξαπατημένους ναρκισσιστές, που βάζοντας σε προτεραιότητα το εγωιστικό τους συμφέρον αρνούνται να αποδεχτούν όσα διαδραματίζονταν μπροστά στα μάτια τους, προκειμένου να στηρίξουν αυτό που αρχικά τους καρφώνεται στο μυαλό ή συντηρώντας το πνεύμα με καθημερινές ανοησίες που επιτήδειοι τους σερβίρουν στο διαδίκτυο. Αλήθεια, τι I.Q. να χρειάζεται κανείς για να μπει στο κλαμπ της ανοησίας; Όλοι αυτοί λοιπόν, αρνήθηκαν την πραγματικότητα, εκδηλώνοντας όχι μόνο μια απάνθρωπη συμπεριφορά για όσους πάλευαν, στα κρεβάτια της εντατικής με τον ιό, αλλά και σε εκείνους που με κίνδυνο της δικής τους ζωής πάλευαν να βοηθήσουν τους πρώτους, δείχνοντας πρωτοφανή έλλειψη αλτρουισμού και ανθρωπιάς, συμπορευόμενοι συχνά με ακραίες ιδεολογίες ατομιστικού χαρακτήρα, φασισμού και ρατσισμού. Τα χαρακτηριστικά και οι συμπεριφορές των τελευταίων, δεν έχουν πολιτική τοποθέτηση, αν και εύκολα οδηγούν εκεί, όμως μπορούν να μολύνουν τον καθένα μέσα στο κοινωνικό του πολύγυρο. 

Τα αίτια αναλύθηκαν σε προηγούμενες αναρτήσεις. Αφορούν την ψυχολογία, την ψυχιατρική και την ανθρωπολογία που οι ειδικοί πρέπει να ενδιαφερθούν ιδιαιτέρως αφού τείνει να γίνει ψύχωση για μερικούς. Δρομολογώντας μια σειρά αναρτήσεων μελλοντικά κάποια συμπεράσματα θα μας οδηγήσουν μέχρι τις Παγκόσμιες Μυστικές Οργανώσεις, θεώρησα βολικό να εισηγηθώ σε αυτές με μια άλλη ανόητη κίνηση που εμφανίστηκε ταυτόχρονα με τους «αρνητές της πανδημίας», αυτή των οπαδών του Τραμπ που η χρονική συγκυρία έφερε τους μεν στους δε δημιουργώντας ένα απίθανο χαρμάνι υπερβολής και ανοησίας. Ίσως θεωρηθεί υπερβολή να συνδέσω αυτούς τους δύστυχους αρνητές με παγκόσμιες οργανώσεις κύρους σαν αυτή των Μασόνων και της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ», όμως εξαιρώντας τους ιδρυτές αυτών των Μυστικών Οργανώσεων, που ήξεραν τι έκαναν, πίσω από τους οπαδούς που στηρίζουν την μυστικοπάθεια αυτών των διαβόητων οργανώσεων, βρίσκονται ίδια άτομα, άτομα αφελή ως γελοία που συντηρούν τον μύθο και την αίγλη που διαφορετικά οι ίδιοι ιδρυτές δεν θα μπορούσαν να προσδώσουν στην πολιτική και ιδεολογική τους κίνηση για να την κάνουν περιβόητη, καλύπτοντάς την και με ένα πέπλο μυστηρίου για να έλκουν ακόμα περισσότερους, ώστε να διαφημίζονται ανέξοδα! Όλα αυτά όμως από την επόμενη ανάρτηση, αφού για τους «αρνητές του κορωνοϊού» θα μεταθέσω το πρόβλημα στον Τετραφάρμακο.

Δεν θα αναλωθώ πάλι αναλύοντας τα «πώς» και τα «γιατί» των συνωμοσιολόγων. Τα είπαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις. Λίγο πολύ η γενική εικόνα τους μοιάζει με όσα αναφέρονται στην διπλανή αναρτημένη εικόνα, σαν γενικό συμπέρασμα της ψυχολογίας και των θεωριών συνωμοσιολογίας. Τα άτομα αυτά διακατέχονται από έπαρση αλαζονείας ότι διέβλεψαν αυτό που όλοι εμείς δεν αντιληφθήκαμε, αισθάνοντας μοναδικοί και νοιώθοντας όχι μόνο ανώτεροι των άλλων, αλλά έχοντας και μια αίσθηση ηρωισμού, ότι θέλουν να μας σώσουν, ενώ στην ουσία αυτοεπιβεβαιώνουν την αυτοεξαπάτησή τους, ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην καταπιεστεί η ατομική τους ελευθερία, αδιαφορώντας αν με την συμπεριφορά τους παραβιάζεται, όχι μόνο η ελευθερία των άλλων, αλλά και η δική τους υπόσταση. Στην ουσία νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. Αν ο ιός δεν ήταν μεταδοτικός και η μάσκα και συνακόλουθα η καραντίνα δεν ήταν επιβεβλημένη, δεν θα είχαν κανένα λόγο να αμφισβητήσουν αυτό που είδαν κατατρομαγμένοι οι μικροβιολόγοι μέσα στα μικροσκόπιά τους και με τρόμο διέγνωσαν γιατροί στους ασθενείς του covid 19!

Αν αντιληφθείτε την λογική της πιο πάνω φράσης θα αντιληφθείτε παράλληλα τι είναι αυτό που συσπείρωσε πιστούς, γλεντζέδες, ανεύθυνους και αφελείς, να συγκαταλεχθούν κάτω από μια κοινή σημαία ανοησίας που να την κουνούν επιδεικτικά στο διαδίκτυο αντιγράφοντας ο ένας από τον άλλο του κόσμου τις βλακείες χωρίς να ντρέπονται.

Κάποιοι τσαρλατάνοι, αφελείς «γιατροί» και γιατρουδάκοι δυσαρεστημένοι από το υπάρχον σύστημα που ίσως τους αδίκησε, σήκωσαν επαναστατική σημαία, βρίσκοντας έτσι εύκολα οπαδούς να τους στηρίξουν. Κάποιοι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να τα οικονομήσουν, στηρίζοντας επιχειρήσεις που πλήγηκαν από τα μέτρα, όπως αεροπορικές εταιρίες, γραφεία ταξιδίων, ξενοδοχειακές και γενικά τουριστικές επιχειρήσεις, καθηλώνοντάς τες στον μαρασμό. Άλλοι από εμπάθεια και ζήλια, βλέποντας να δραστηριοποιούνται άλλες επιχειρήσεις εν μέσω καραντίνας όταν οι δικές τους πλήγονται θανάσιμα. Άλλοι πάλι από εμπάθεια, αναλογιζόμενοι τα κέρδη που θα τους αποφέρουν εμβόλια, φάρμακα και είδη περίθαλψης. Ο καθένας σύμφωνα με το ατομικό του συμφέρον! Οι περισσότεροι όμως, από καθαρή αφέλεια. Η επιστημονική αξιολόγηση δεν λειτουργεί με συμφέροντα, ζήλειας και εμπάθειας. Η επιστημονική μεθοδολογία φαίνεται είναι άγνωστη σε τέτοια άτομα που την αλήθεια την βρίσκουν μόνο στο ατομικό συμφέρον. Φανταστείτε πώς θα συμπεριφερόταν ένας φονταμενταλιστής πιστός που του απαγορεύουν να πάει στην εκκλησία, ένας χούλιγκαν που του απαγορεύουν να μπει στο γήπεδο, έναν γλεντζές που του απαγορεύουν να βγει έξω, να συναθροιστεί με άλλους, να πιει, να γνωρίσει γυναίκες και αντιλαμβάνεστε πόσο η ομάδα θα μεγαλώσει, όταν συνωμοτικά όλοι αυτοί αρχίσουν να επικοινωνούν στο διαδίκτυο και να ταυτίζονται με την ομάδα. «Η αυτοεπιβεβαιωτική συμπεριφορά της ομάδας στηρίζεται πάνω στην αυτοϋπερβατική συμπεριφορά των μελών της» έγραφε ο Άρθουρ Καίσλερ στο «Φάντασμα στη Μηχανή» και εγώ σε μια ανάρτηση πριν δέκα ακριβώς χρόνια: «Το παράδοξο της ταύτισης με την ομάδα», δείχνοντας την ευαλωτότητα των συνωμοσιολόγων που απομονώνουν το άτομό τους απ’ όλους τους άλλους για έναν κοινό και ιερό σκοπό. Άλλωστε και ψυχολογικά, ευάλωτος είναι αυτός που απομονώνει τον εαυτό του από κάθε επώδυνο πόνο που ατομικά τον απειλεί και τον βασανίζει! Η ομάδα γίνεται ένας γκεστάλτ οργανισμός που αντιστέκεται σε οτιδήποτε ξένο τον απειλεί. Εκεί βρίσκεται και ο επιθετικός του χαρακτήρας. Φανταστείτε φονταμενταλιστές πιστούς που έχουν απόλυτα ταυτιστεί με τη δύναμη του θεού και αισθάνονται την υποχρέωση να υπερασπιστούν την πίστη τους με κάθε τρόπο! Τίποτα αυτούς δεν μπορεί να τους αποτρέψει από την υπερασπιστική γραμμή που υιοθετούν και συχνά είναι τόσο εγκληματική για τους υπόλοιπους! Στις συνωμοτικές θεωρίες τους οι εμβολιοφοβικοί βρήκαν συμμάχους όπου οι κακοί επιστήμονες τους εμφυτεύουν τσιπάκια με τον αριθμό 666. Τους σπρώχνουν στην αγκαλιά του Σατανά. Τους ελέγχουν με την φιλοσοφία του Matrix ή μειώνουν δραστικά τον πληθυσμό για να ζήσει όμορφα μια ελίτ!

Άλλος λόγος που κάποιος υπερασπίζεται αυτές τις θεωρίες είναι η άγνοια και η αφέλεια μαζί με μια αίσθηση ναρκισσισμού για το άτομό τους ότι αυτοί δεν εξαπατήθηκαν από τα συνωμοτικά σενάρια που εξ αρχής έβαλαν στο μυαλό τους. Ό,τι μπορεί να επιβεβαιώσει την αρχική ιδέα τους, ισχύει. Ακόμη και η εξαίρεση στον κανόνα είναι πιθανή, για να μην πω η πιθανότερη. Έτσι αν υπάρχει μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να επιβεβαιώνει τους φόβους τους, μόνο την εξαίρεση θα υποστηρίξουν και με την αμφιβολία το ποσοστό αυτό θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, θα γίνει ο κανόνας! Η τηλεόραση και ιδιαίτερα τα δελτία ειδήσεων είναι το όργανο προπαγάνδισης αυτών που θέλουν να του κάνουν κακό. Διάφοροι γραφικοί τύποι, είτε έχουν ατομικό συμφέρον, είτε πρόκειται για διαταραγμένα άτομα θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν τους ομοίους τους, την ομάδα, προκειμένου να αυτοεπιβεβαιωθούν. Δεν χρειάζονται επιχειρήματα. Επιχείρημα είναι η λογική της συνωμοσιολογίας. Αν ο κανόνας στο εκατομμύριο έχει μια εξαίρεση, αυτή θα χρησιμοποιηθεί, ενώ ο κανόνας θα γίνει εξαίρεση ή θα απορριφτεί παντελώς! Ακόμα και αυτοί που θέλουν να σπάσουν πλάκα, θα περάσουν απαρατήρητοι και θα ενσωματωθούν συλλογικά με αυτήν.

Έτσι ο συνωμοσιολόγος, χωρίς να ενημερώνεται από τα μαζικά μέσα ενημέρωσης που τα θεωρεί ένοχα και κατακριτέα ότι στρέφονται εναντίον του, βρίσκεται έρμαιο αυτών των διαστρεβλωτών που τον απομακρύνουν από την ενημέρωση και μέσω του διαδικτύου με fake news τον αποπροσανατολίζουν ακόμα περισσότερο.    

Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο πλούσια πηγή γνώσης γι αυτόν που θέλει να μάθει, αλλά πηγή διαστρέβλωσης για τον αλαζόνα που νομίζει ότι διαβάζοντας ένα κείμενο τα έμαθε όλα, ελπίζοντας ότι όλων εμάς μας διέφυγαν και αυτός είναι ο εξυπνότερος (ναρκισσισμός). Το πιο κάτω σκίτσο είναι από εκείνες τις εικόνες που της αναλογούν πάνω από χίλιες λέξεις και με κάνουν να αποφύγω να γράψω περισσότερα!

Αντιλαμβάνομαι εκείνους που πέρσι τέτοιο καιρό ακόμα δεν είχαν αντιληφθεί ότι βρισκόμασταν σε πόλεμο με την πανδημία, ελπίζοντας ότι θα την βγάζαμε καθαρή όπως τότε με την γρίπη των χοίρων και των πουλερικών πριν πάνω από δέκα χρόνια! Τώρα όμως ήταν διαφορετικά τα πράγματα και πέρσι μάλιστα τόλμησα και μια πρόβλεψη «Αν του χρόνου τέτοια εποχή έχουμε λιγότερους θανάτους από 650.000 όπως είπε ο Τσόρδας ή έστω και 750.000 που τους έβγαλα εγώ, τότε θα παραδεχτούμε ότι ήσασταν σωστοί και η Γη πράγματι είναι επίπεδη! Αν όμως ξεπεράσουμε το εκατομμύριο… ή ακόμα και τα εκατομμύρια, τότε γατάκια, δεν πρέπει να το σκεφτείτε και πολύ… εκτός και αν παραδεχτούμε ότι χάσαμε και πραγματικά, η βλακεία είναι ανίκητη»! Βλέπε «Τολμώντας μια πρόβλεψη πριν παραδεχτούμε ότι η βλακεία μας νίκησε


Μετά από ένα χρόνο πολλοί αντελήφθησαν το λάθος τους. Κατάλαβαν ότι βιάστηκαν πριν βγάλουν τα συμπεράσματά τους και άλλαξαν. Κάποιοι άλλοι όμως, ούτε που πήραν χαμπάρι ότι θα έπρεπε να διαφοροποιηθούν για να μην φαίνονται γελοίοι. Η γελοιότητα όμως δεν πτοεί τέτοιους γραφικούς τύπους! Μετά από όσα συνέβησαν εδώ και ένα χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, συνεχίζουν να γελοιοποιούνται χωρίς να ντρέπονται. Παράλληλα αδυνατούν να επιστρέψουν στη λογική. Ποιος τρελός μπορεί να πεισθεί ότι παραλογίζεται; Οι θάνατοι δεν έφτασαν μόνο το εκατομμύριο, αλλά το ξεπέρασαν κατά πολύ. Η γραφικότητα όμως αυτών των ατόμων δεν έχει τελειωμό, τώρα που η διασπορά του ιού κτύπησε, αν όχι εμάς, ακόμα και την πόρτα του διπλανού μας. Είδαμε τι σημαίνει κορωνοϊός και όσοι είχαν την ατυχία να ζήσουν τέτοια εμπειρία, αν καταφέρουν να επιστρέψουν στην ζωή, δεν θα την ξεχάσουν ποτέ. Υπάρχουν μαρτυρίες πρώην συνωμοσιολόγων που παραδέχτηκαν δημοσίως τα λάθη τους. Οι θάνατοι παγκοσμίως ξεπέρασαν τα τέσσερα εκατομμύρια και στην Ελλάδα τις δώδεκα χιλιάδες! Οι αφελείς όμως, χωρίς ντροπή αποφεύγουν την ενημέρωση από έγκυρα μέσα και παίρνουν γραμμή από άγνωστους και γραφικούς τύπους που με αλαζονεία διασπείρουν ανοησίες! Ούτε από την ανορθογραφία τους μπορούν να αντιληφθούν την αγραμματοσύνη τους, επειδή και αυτοί είναι ανορθόγραφοι! Μπροστά στην επιθυμία τους να επιβεβαιώσουν τους φόβους τους, μπέρδεψαν αγράμματους και «επιστήμονες» που έγιναν ειδήμονες να εξηγούν στους αφελείς και οι τελευταίοι να τους ακούν με ανοιχτό στόμα σαν χάνοι.

Σε μια παλαιότερη ανάρτηση στιγμάτισα αρκετούς από αυτούς τους γελοίους «επιστήμονες» που ενημερώνουν διαδικτυακά άλλους αφελείς και γραφικούς αντιγραφείς, κοινοποιητές ψεύτικων ειδήσεων και όλοι μαζί αυτοεξαπατώνται χωρίς να μπορούν να βάλουν τέλος στην κατρακύλα της γραφικότητας, όταν διοργάνωσαν και… συνέδριο, βλέπε «Διεπιστημονικό συνέδριο; Οι μάσκες πέφτουν!». Φανφάρες και μεγαλοστομίες από αναρμόδιους και με δημοσιεύσεις που απευθύνονται σε άκρως αφελείς φαίνεται να κάνουν την δουλειά τους και η πολιτεία να αδυνατεί να τους διώξει γιατί κάπου και αυτοί εξυπηρετούνται με το να στρέφουν τον φακό της δημοσιότητας σε διαφορετικές κατευθύνσεις για να αποπροσανατολίσουν από τα δικά τους λάθη και τις πολιτικές τους κακοτοπιές. Κοροϊδεύαμε κάποτε αγράμματους πιστούς που προσηλωμένοι στην πίστη τους θεωρούσαν αμάρτημα να ρίξουν μια ματιά σε κριτικές που ήταν αντίθετες με όσα πιστεύανε, όμως οι σημερινοί συνωμοσιολόγοι τους ξεπέρασαν! Έγιναν εριστικοί, επιθετικοί και βλάκες με άποψη, ώστε να συμπεριφέρονται σαν να τα ξέρουν όλα. Χωρίς παιδεία, χωρίς ενημέρωση, χωρίς μεθοδολογία και κατάρτιση, αμφισβητούν την επιστήμη και τους ειδικούς κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο, ξεπερνούν σε έπαρση και τον πλέον αφελή.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί από αυτούς, δεν απορρίπτουν την επιστήμη γενικά, όπως οι αφελείς πιστοί που ήταν πεπεισμένοι ότι η επιστήμη απειλεί τη θρησκεία τους. Απορρίπτουν μόνο την πλευρά εκείνη που απειλεί την συνωμοσιολογία τους, που την δέχονται πια σαν αναμφισβήτητη κοσμοθεωρία, που κάθε αντίδραση τους κάνει να νοιώθουν απειλή για αυτήν, κάνοντάς τους να νοιώθουν άβολα, λες και τους καταδιώκουν. Νοιώθοντας ασφυκτικά υπερασπίζονται με σθένος κάθε γνώμη που ενισχύει την άποψή τους. Έτσι νοιώθοντας καλά ψυχολογικά, δεν αντιλαμβάνονται τον κατήφορο της αφέλειας και γίνονται όλο και λιγότερο πρόθυμοι να ελέγξουν τις ανόητες παρορμήσεις τους που τους καταβαραθρώνουν να συμπορεύονται μαζικά στην αφέλεια. Κολλούν ο ένας από τον άλλο, σαν τα πρόβατα, που έλεγε και ο Κέλσος πριν σχεδόν δυο χιλιάδες χρόνια για τους χριστιανούς που καταδίκαζαν την πατρώα θρησκεία τους για τις ανοησίες κάποιων πλανόδιων εβραίων που τους γέμιζαν τα μυαλά με ανόητους μύθους και θαυμαστά ψέματα.

Ούτε μπορούν να ερμηνεύσουν τον παράγοντα της τύχης που είναι παρών σε κάθε εκδήλωση της ζωής μας, προσπαθώντας να τεκμηριώσουν τα αποτελέσματα ενός χαοτικού κόσμου, μέσα στον οποίο ζούμε και συνεχώς σκοντάφτουμε στο απρόβλεπτο! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που πριν δυο χρόνια περίπου αποφάσισα να κάνω εκείνες τις αναρτήσεις για την τύχη! Και τότε, πολλοί απορούσαν, τι σχέση μπορεί να έχει η τύχη με την θρησκεία που υποτίθεται πολεμάμε στο blog αυτό. Φυσικά εδώ δεν πολεμούμε θρησκείες, αλλά την ανοησία γενικά, που παρεμπιπτώντως δημιουργεί και την πίστη στον Ισαλισμό και το Υπερφυσκό. Με την ίδια απορία και τάση, λοιπόν, πορεύονται και οι σημερινοί συνωμοσιολόγοι που δημιουργούν την ανάγκη να επινοούν ιστορίες ώστε να ερμηνεύουν τα γεγονότα έτσι όπως τους βολεύουν ώστε να νιώθουν ήσυχοι, όπως ακριβώς και οι πιστοί, επινοώντας μύθους, θαύματα και θεολογίες που να στηρίζουν την πίστη τους. Έτσι νοιώθουν ασφαλείς. Πιστοί και συνωμοσιολόγοι αναζητούν σε κάθε εκδήλωση της ζωής, τον δόλο, ώστε με ζήλο να αντισταθούν! Ο δόλος πάντα ήταν ο Διάβολος, όπως και σήμερα που υποτίθεται τα παγκόσμια διευθυντήρια με δόλο ανακάλυψαν ένα ιό για να τους εξαναγκάσουν να εμβολιαστούν και μέσα από τα εμβόλια να τους περάσουν θανατηφόρους ιούς και τσιπάκια, για να τους ελέγχουν, όπως ο Διάβολος προσπαθεί να διαβάλει την πίστη τους με δόλο. Τυχαίο είναι που, συνωμοσιολόγοι και πιστοί, συμμάχησαν και στο εμβόλιο στήριξαν, θεωρίες και θεολογίες, από το αδρενοχρώμιο και την κυτταρική ακίδα μέχρι συμβόλαια με το διάβολο και το 666 με τα οποία υποτίθεται μας απειλούν… Κάποιοι σταματούν εδώ, κάποιοι άλλοι το προχωρούν: Μπλέκονται, εξωγήινοι, η Ομάδα Ε, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, η ακροδεξιά των Ναζί και οι Τραμπικοί που κατηγορούν τους αντιπάλους τους… παιδεραστές ότι σχεδίαζαν… ερπετοειδείς, ανθρωποθυσίες!

Το τι χαζομάρες γράφουν, υποτίθεται από… επιστήμονες, ερευνητές και κέντρα ερευνών που ούτε σκέφτονται να αναζητήσουν κατά πόσο ανταποκρίνονται όλα αυτά στην αλήθεια! Διάβαζα τις προάλλες για τα συμπεράσματα ενός… μεγάλου επιστήμονα του Doug Corrigan που αυτοαποκαλείται βιοχημικός και μοριακός βιολόγος όπου ανακάλυψε μαζί με την ομάδα του ότι τα «εμβόλια» mRNA μπορεί να αλλάζουν μόνιμα το ανθρώπινο DNA μέσω της αντίστροφης μεταγραφής! Υποτίθεται ότι οι ερευνητές των εμβολίων αντικατέστησαν τον Θεό με την Ιατρική, τα εμβόλια δηλαδή, και γι αυτό σε 4 - 14 μήνες μετά το εμβόλιο ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει μαζικούς θανάτους και τα ραδίκια από την ανάποδη! Σε ποια έρευνα στηρίζεται αυτός που επικαλείται το θάνατό μας σε 14 μήνες; Ερευνητές, γράφουν, από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) προειδοποιούν ότι, η τεχνολογία RNA (mRNA που χρησιμοποιείται στα εμβόλια(Covid-19) έχει τη δυνατότητα να αλλάζει για πάντα το γονιδιωματικό DNA, καθιστώντας τα πιο ευαίσθητα σε ασθένειες και τελικά στο θάνατο. Όπως βλέπετε και από την φωτογραφία του ο Doug Corrigan φαίνεται ένα αγαθό πρόσωπο που όλα τα εναποθέτει στην πίστη. Από τον τρόπο που περιαυτολογεί και διαφημίζει τον εαυτό του δείχνει, εκτός από τον ναρκισσισμό του και την βαθειά του πίστη στο θεό. Τι επιστήμων! Έγραψε ένα βιβλίο για το θεό και το εμπορεύεται σαν να ήταν επιστημονικό εγχειρίδιο. Έχει τίτλο «The author of light» (Ο συγγραφέας του φωτός) στο οποίο αναλύει ότι όλα πηγάζουν από το θεό, ρωτώντας από το εξώφυλλο ακόμα Did god reveal his identity in the physics of light? δηλώνοντας ότι ο Αϊστάιν τον οδήγησε στο… θεό! «Ο Θεός αποκάλυψε την ταυτότητά του στη φυσική του φωτός;»

Τι γίνεται αν ο Θεός άφησε ένα μήνυμα πίσω στους νόμους της φύσης;»

Τι προβληματισμός…! Είμαι Χριστιανός και πιστεύω ότι ο Θεός είναι ο συγγραφέας όλων των επιστημών, των μαθηματικών, της λογικής, και της αγάπης, λέει ο… μεγάλος ερευνητής! Οι συνωμοσιολόγοι εκθαμβώθηκαν! Ακόμα και εκείνοι που νόμιζαν ότι είναι άθεοι! «Άθεοι», πιστοί, ακροδεξιοί και ρατσιστές, συνθέτουν την εικόνα που στο μέλλον πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά την ψυχιατρική και την ψυχολογία. Τα παραδείγματα πολλά και ήδη πρέπει να έχουν αρχίσει να γράφονται τα πρώτα επιστημονικά εγχειρίδια για την συμπεριφορά του «αρνητή της πραγματικότητας» και την «πολυγνωσία» του που με έπαρση διαφημίζει στο διαδίκτυο. Βλέπεις εκεί μπορείς να δηλώνεις αυτό που δεν είσαι, ενώ ο συνομιλητής σου εύκολα το χάφτει!

Το τι χαζομάρες έχουν ακουστεί από αυτά τα γελοία άτομα, δεν λέγεται! Γνωρίζουμε καλά ότι το πρώτο πράγμα που προσβάλει ο ιός αυτός είναι οι πνεύμονες και συνακόλουθα η έλλειψη οξυγόνου. Στις Ινδίες, λοιπόν, πεθαίνουν άτομα επειδή το οξυγόνο βρίσκεται σε μεγάλη έλλειψη που έχει αρχίσει να διατίθεται στην μαύρη αγορά. Από 2000 ρουπίες έφτασε στις 40000!! Άνθρωποι πεθαίνουν στους δρόμους, τα πάρκα μετατράπηκαν σε κρεματόρια που καίνε νεκρούς. Οι πόλεις κατάντησαν κρεματόρια και ο εφιάλτης δεν λέει να κοπάσει, ειδικά μετά την εμφάνιση και της ινδικής μετάλλαξης. Κι όμως, πόσοι ηλίθιοι συνωμοσιολόγοι βγήκαν και είπαν ότι στις Ινδίες πεθαίνουν επειδή… εμβολιάστηκαν! Τόσο γελοία αντιμετωπίζουν το γεγονός, όσο γελοία είναι και τα επιχειρήματά τους. Θυμηθείτε πέρσι τέτοιο καιρό τι έλεγαν «το τσιγάρο σκοτώνει τον ιό, γι αυτό καπνίστε!» Και ο πιο χαζός ξέρει ότι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία και πρωτίστως τους πνεύμονες που με αυτούς αναπνέουμε! Σήμερα που γράφω αυτές τις γραμμές έκπληκτος διαβάζω «Ο ιατροδικαστής Pasquale Bacco που ανήκει σε σύλλογο γιατρών και δικηγόρων στην Ιταλία με 2.000 μέλη, μαζί με άλλους δυο καταξιωμένους καθηγητές προσέφυγε κατά της κυβέρνησης της χώρας του στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για εγκληματικούς χειρισμούς με ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ κυρίως στο πρώτο lock down (όταν η γειτονική χώρα αναφερόταν ως "κρεματόριο" λόγω "πανδημίας"). Ο Bacco υπογραμμίζει πως στις νεκροψίες που διενήργησε και ο ίδιος, σε θανόντες που καταγράφηκαν με κορωνοϊό, τα ΠΝΕΥΝΟΝΙΑ τους είχαν υποστεί ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ από την αχρείαστη υπερβολική παροχή οξυγόνου!

Για τον εν λόγω επιστήμονα διαβάστε εδώ.

Φυσικά δεν θα μάθετε ποτέ αν η υπόθεσή του εκδικαστεί, γιατί ποτέ δεν θα είμαστε σίγουροι αν προσέφυγε στην δικαιοσύνη. Όλο αυτό το σκηνικό μοιάζει με εκείνες τις αρχαιολογικές ανασκαφές όπου προσδιορίζονται ευρήματα που αποδεικνύουν ψεύδη και απάτες της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, σαν τα ξύλα της κιβωτού στο Αραράτ ή των καρφιών που σταύρωσαν τον Ιησού! Η «ανακάλυψη» κατακτά παχιούς τίτλους στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων για προπαγανδιστικούς λόγους. Η διάψευση γίνεται πολύ αργότερα, στο τέλος της εφημερίδας, με μικρά γραμματάκια, σαν αυτά που γράφουν τα πιο σημαντικά πράγματα στο τέλος των συμβολαίων! Υποκρισία… απάτη… διαλέξτε ό,τι θέλετε, έτσι δουλεύει το Σύστημα! Όμως γι αυτό το Σύστημα οι συνωμοσιολόγοι που αυτοχρίζονται… «θεματοφύλακας του συντάγματος» τσιμουδιά! Η αφέλειά τους δεν προσβάλει μόνο τους ίδιους αλλά κυρίως τα παιδιά τους που διαποτίζουν με ψέματα. Ο πατέρας της διπλανής φωτογραφίας «αρνητής της πραγματικότητας», αντιδρούσε στο να υποστεί σε self test το παιδί του, όμως είχε την απαίτηση να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο όπου οι συμμαθητές του είχαν επιβεβαιωμένο αρνητικό αποτέλεσμα, αδιαφορώντας αν διασπείρει τον ιό σε ολόκληρο το σχολείο.

Το πόσο γραφικοί έχουν γίνει ιερείς και θρησκευόμενοι με τον κορωνοϊό το ξέρουμε από τότε που ο Στυλιανός Καρπαθίου φώναζε από τις τηλεοράσεις «Ο Χριστός δεν μεταδίδει ιούς». Από τότε ολόκληρες οικογένειες ιερωμένων ξεκληρίστηκαν από τον covid 19, μητροπολίτες και αρχιεπίσκοποι, σαν τον Αναστάσιο Αλβανίας, νοσηλεύτηκαν σε εντατικές και κάποιοι, όπως ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος πέθαναν, χωρίς οι υπόλοιποι να συνετιστούν, παίρνοντας στο λαιμό τους πιστούς που τους κολλάγανε τον ιό στις εκκλησίες. Πριν λίγες μέρες στη Nέα Σίλατα Χαλκιδικής στις 30 Απριλίου κατά τους εορτασμούς του Πάσχα ένας άλλος αετονύχης συνωμοσιολόγος, παπάς, διακήρυττε από τον άμβωνα «Όποιος φοράει μάσκα, έκανε το εμβόλιο ή self test, να μην ξαναπατήσει στην εκκλησία, γιατί είναι άνθρωπος του διαβόλου»!


Εν κατακλείδι: όλη η ανόητη σεναριολογία των σημερινών συνωμοσιολόγων προέρχεται από αγράμματους και ανόητους παπάδες, που διασπείρουν κάθε ανοησία μαζί με τον προσηλυτισμό που επιβάλλουν μέσα από την Εκκλησία. Για να προσηλυτίσεις έναν αφελή άλλωστε δεν απαιτείται και μεγάλη σπουδή και έτσι οι παπάδες κάνουν σπουδαία δουλειά ανάμεσά τους. Άσχετα αν ο συνωμοσιολόγος πιστεύει ή όχι, είναι αρχαιολάτρης ή όχι, φασίστας, ρατσιστής ή όχι, γίνεται επιρρεπής στο ψεύδος και ηρωποιείται ο ίδιος όταν πειστεί ότι επαναστατεί στην προσπάθειά του να μας σώσει. Γιατί η ζωή τον τελευταίο χρόνο μας έδειξε ότι οι αρνητές του κορωνοϊού, της μάσκας, των εμβολίων, οι Τραμπικοί και οι φασίστες, οι «αρχαιολάτρες» που δεν άνοιξαν ποτέ ένα αρχαίο σύγγραμμα να διαβάσουν, οι ρατσιστές που φοβούνται μην αλλοιωθεί ο πολιτισμός τους, από τους πρόσφυγες που ξερίζωσαν από τις πατρίδες τους Δυτικά συμφέροντα και δεξιές πολιτικές, όλοι προέρχονται από την λογική της πίστης, στον ιδεαλισμό, την ακροδεξιά πολιτική και την απανθρωπιά που μολύνει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και υγιή κοινωνία. Ο ανόητος και ανεύθυνος αυτός ιερέας όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά καθοδηγεί κάθε ανόητο πιστό και συνωμοσιολόγο, μαζί με όλη την ανόητη παραφιλολογία που έκαναν ευαγγέλιο οι γραφικοί θεματοφύλακες των «αρνητών της πραγματικότητας» κλείνοντας στα σπίτια μας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, διασπείροντας παράλληλα τον ιό και την πανδημία και διαδίδοντας ανοησίες, ανευθυνότητα και απανθρωπιά.

Και αφού σχεδόν ένα χρόνο ζήσαμε με τον εφιάλτη του κορωνοϊού, την καραντίνα, την αγωνία νοσηλευτών και γιατρών, τους θανάτους εκατομμυρίων συνανθρώπων μας και τον αγώνα δρόμου της επιστημονικής κοινότητας να βρουν εμβόλιο και αντιβίωση προκειμένου να κερδίσουμε τις ζωές μας και να επανέλθουμε στην κανονικότητα, οι ίδιοι ηλίθιοι αρνητές της ζωής και της πραγματικότητας συνεχίζουν ανελέητα τον πόλεμο σε όλους εμάς που προσπαθούμε ακόμα και αυτούς με το ζόρι να τους προστατέψουμε. Αρνητές των εμβολίων που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν να παραταθεί το μαρτύριο της ανθρωπότητας στην καραντίνα, αδιαφορώντας για την διάδοση και την διασπορά του ιού, έκαναν πάρτυ ή συναθροίσεις σε εκκλησίες αδιαφορώντας για τους άλλους, χωρίς να προστατεύονται οι ίδιοι και χωρίς να προστατεύουν τον συνάνθρωπό τους ή έστω τους δικούς τους ανθρώπους, αρνούμενοι να φορέσουν μάσκα ή να κάνουν το εμβόλιο ώστε να βγούμε νικητές και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Οι αρνητές των εμβολίων μας γυρίζουν πάνω από 120 χρόνια πίσω, όταν οι αγράμματοι δεισιδαίμονες πέθαιναν από την ευλογιά και αντιδρούσαν στην νέα καινοτομία του Edward Jenner (1749-1823) που ανακάλυψε ότι οι γεωργοί που είχαν προσβληθεί από την δαμαλίτιδα, δεν προσβάλλονταν από την ευλογιά, που το 1788 θέριζε τον κόσμο! Έτσι επινοήθηκαν τα εμβόλια που πήραν την ονομασία vaccination (εμβολιασμός) από το όνομα του ιού variolae vaccinae σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. (Vaccination, δηλαδή δαμαλισμός, από του vacca, δαμάλα που σημαίνει αγελάδα). Το 1796, λοιπόν, ο Edward Jenner πειραματίστηκε στον οκτάχρονο Τζέιμς Φιπς, γιο του κηπουρού του μολύνοντάς τον με το μικρόβιο της δαμαλίτιδας. Ο μικρός αρρώστησε από μια ήπια μορφή δαμαλίτιδας, αλλά ευλογιά δεν κόλλησε ποτέ!

Σήμερα, μετά από τόσες επιτυχίες της επιστήμης και τον εμβολιασμό τόσων και τόσων ανθρώπων που μεγάλωσαν όχι μόνο το προσδόκιμο της ζωής μας, αλλά μας απάλλαξαν από ένα σωρό ιούς (τον όρο virus ο ίδιος ο Jenner τον επινόησε από τότε) κάποιοι ανεγκέφαλοι πιστεύουν ακόμα στις θρησκευτικές προκαταλήψεις, στην αστρολογία και στο «μάτι» αντιδρώντας στην επιστήμη.

Δυστυχώς, η συμπεριφορά αυτών των ανεύθυνων ηλιθίων κτυπάει κόκκινο αφού για να τους προστατέψουμε έπρεπε να επιβάλουμε αστυνομικά μέτρα! Πόσο βλάκας μπορεί να γίνει κανείς που χρειάζεται αστυνόμευση για να προστατευτεί…

Και στο κάτω κάτω της γραφής: Ποιος σε ανάγκασε να κάνεις το εμβόλιο... Αν αρρωστήσεις θα αποκτήσεις ανοσία άλλωστε, αρκεί να την βγάλεις καθαρή και να μην πάρεις στο λαιμό σου άλλους που θα είναι πιο αδύναμοι και άτυχοι από σένα!

Όμως για το ότι θα την βγάλετε καθαρή, μην είσαστε και τόσο σίγουροι! Ο ιός μεταλλάσσεται από μόνος του, έτσι δουλεύει η φύση. Το θεό και τα συνωμοτικά εργαστήρια στην Κίνα, ξέχασέ τα! Τα σενάρια αυτά δεν συζητούνται στα επιστημονικά συνέδρια, αλλά στις καφετέριες και στους ανόητους ιστούς του διαδικτύου που συχνάζεις και ενημερώνεσαι.

Όμως στους φίλους μου μια συμβουλή μόνο σας δίνω: απομονώστε τους βλάκες από τη ζωή σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5