1 Ιουν 2009

Οι τρεις Αποκαλυπτικές Θρησκείες: Ιουδαϊσμός

Ο Μύθος

Πριν από 6000 χρόνια δεν υπήρχε τίποτα, παρά ένας θεός μόνο, που αποφάσισε να δημιουργήσει το Σύμπαν και… τον Άνθρωπο.
Το σύμπαν το έφτιαξε σε πέντε μέρες και τον άνθρωπο (ένα ζευγάρι) σε μία. Την έβδομη μέρα ξεκουράστηκε!
Από τους απογόνους των δύο αυτών ανθρώπων γεννήθηκε ένας λαός με τον οποίο ο θεός σύναψε ειδικές σχέσεις. Ήταν ο εκλεκτός λαός που έκτοτε θα ορίζει σαν παιδί του και θα τον προστατεύει από τους άλλους λαούς που στην διάρκεια του χρόνου θα δημιουργηθούν από τους γεννήτορες Πατέρες. Γεννήτορες όλων είναι οι γνωστοί βιβλικοί Πατέρες ή Πατριάρχες.

Αυτές οι δύο επεμβάσεις του θεού (του σύμπαντος και του λαού του Ισραήλ) περιγράφονται στην Ιερή Βίβλο (Μεγάλο Βιβλίο) των Ιουδαίων και για τους τελευταίους αποτελούν, έτσι λένε, την ιστορία τους που με δυο λόγια έχει κάπως έτσι:
Πολλά πράγματα πήγαιναν στραβά στην αρχή. Από τον Αδάμ και την Εύα μέχρι τα παιδιά τους, τον Άβελ και τον Κάιν, ή και μέχρι τον Νώε, που ο θεός αποφάσισε να τους πνίξει όλους με έναν κατακλυσμό, σώζοντας μόνον την οικογένειά του μαζί με ένα ζευγάρι από κάθε ζώο του πλανήτη! Αλλά κι αργότερα δεν πήγαιναν καλύτερα τα πράγματα (Σόδομα και Γόμορρα) και πολλές αιχμαλωσίες υπέστησαν σαν λαός από τότε που ο Αβραάμ κατέβηκε από την Ουρ των Χαλδαίων (Μεσοποταμία) και κατοίκησε στη χώρα της Χαναάν (Παλαιστίνη).
Στην αρχή μια πώληση του Ιωσήφ, από τα αδέρφια του, ήταν αρκετή ώστε ο εκλεκτός λαός του θεού να βρεθεί σκλαβωμένος στην Αίγυπτο, μέχρι να βρεθεί ο Μωυσής με τον οποίο θα επιχειρήσουν την Έξοδο και με τον Ιησού του Ναυή κατακτήσουν την Χαναάν για δεύτερη φορά!

Με την άνοδο των Ασσυρίων, πολύ αργότερα, οι Ισραηλίτες του Βόρειου Βασίλειου οδηγούνται στην εξορία, όπως ακριβώς κατακτήθηκαν και οι Ιουδαίοι του Νότιου Βασιλείου από τους Βαβυλώνιους, εξορισμένοι κι αυτοί στην Βαβυλώνα!
Από την Βαβυλώνα επιστρέφουν μετά την απελευθέρωση του Κύρου, βασιλιά των Μήδων και των Περσών που επιβλήθηκαν των Βαβυλωνίων.
Όπως πριν απ αυτήν την εξορία, με τον Δαβίδ και τον Σολομώντα, έτσι και τώρα μετά την απελευθέρωση από τη Βαβυλώνα, με την πνευματική καθοδήγηση του Έσδρα και του Νεεμία, οικοδομούν το ναό του Σολομώντα, σύμβολο του Ιουδαϊσμού, δυναμώνοντας τους δεσμούς τους με τον μοναδικό θεό.

Η επόμενη αιχμαλωσία ήταν Ελληνική. Κάτω από την ηγεσία των επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου άλλοι εξελληνίζονται και άλλοι παραμένουν πιστοί στις μονοθεϊστικές τους παραδόσεις. Οι τελευταίοι όμως θίγονται από τις καινοτομίες των Ελλήνων που κυριαρχούν σε βάρος της ιερής τους παράδοσης. Οι προκλήσεις του Αντίοχου ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε το μίσος, ωθώντας τους εθνικιστές Ιουδαίους με την αυστηρή καθοδήγηση των Ασμοναίων να αντιδράσουν με βία (Μακκαβαίοι)!
Δεν θα κυριαρχήσουν όμως για πολύ, γιατί γρήγορα θα βρεθούν κάτω από την κυριαρχία των Ρωμαίων.

Σε ολόκληρη αυτήν την βασανιστική πορεία, ο λαός του Ισραήλ σαν εκλεκτός λαός του θεού θα βρίσκεται υπό την καθοδήγηση και την αποκαλυπτική παρουσία του θεού. Ο Νόμος του θα γίνει Νόμος για τους ίδιους και όπως ευελπιστούν και οι ίδιοι, η εμφάνιση του Μεσσία, σαν απεσταλμένο του θεού, θα εδραιώσει τον Ισραήλ σε ηγετική εξουσία του πλανήτη και η Βασιλεία του θεού θα απλωθεί σε όλο τον κόσμο δοξάζοντας το όνομά του στους αιώνες των αιώνων, Αμήν!

Η Αλήθεια
Ωραία ιστορία για να πείσεις ένα αγράμματο λαό ότι είναι ο περιούσιος λαός του θεού, σε μία εποχή που ούτε βιβλία υπάρχουν ούτε η παραμικρή πληροφόρηση και κυρίως ούτε η κριτική σκέψη για πνευματική επεξεργασία των μυθευμέτων. Πριν δύο χιλιάδες χρόνια, ίσως να έπειθαν κάποιους απομονωμένους σε ερημικές τοποθεσίες, όπως εκείνες της Μέσης Ανατολής. Σήμερα όμως όλα αυτά χρειάζονται αποδείξεις για να τεκμηριωθούν. Η ιστορία δεν γράφεται με μύθους, ούτε με κηρύγματα που γίνονται με την συναισθηματική φόρτιση της θρησκευτικής πίστης που δεν επιδέχεται αντίρρηση. Ακόμα και οι έρευνες που έγιναν για να τεκμηριωθεί κάτι από όσα κηρύττει αυτό το «ιερό βιβλίο» δεν απέδωσαν καρπούς. Όλα είναι μύθοι και ψέματα που επινοήθηκαν από το εβραϊκό ιερατείο. Η ιστορία, μόνον από την ελληνιστική εποχή και δώθε μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτού του ταλαίπωρου λαού που στην κυριολεξία ξύπνησε και ορισμένους που αποφάσισαν να εξελληνιστούν προκειμένου να μορφωθούν. Οι υπόλοιποι προσπάθησαν από την εποχή των Μακκαβαίων (164) να επινοήσουν μύθους και θρύλους που να μοιάζουν με τους μύθους των γειτονικών λαών. Το πέρασμα τότε από τη μια θρησκεία στην άλλη γίνεται πιο ανώδυνα. Η συγκρητική θρησκειολογία απέδειξε ότι ολόκληρη η Παλιά Διαθήκη, όπως ονομάστηκε αργότερα, είναι επινοημένη από τους λαούς της Μεσοποταμίας και των πέριξ κατοικημένων χωρών της Παλαιστίνης.
Ιστορικά είναι επιβεβαιωμένο ότι δεν ισχύει τίποτα. Ούτε ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν 6000 χρόνια, ούτε Χαλδαίοι υπήρχαν το 2100 που υποτίθεται κατέβηκε από την Ουρ ο Αβραάμ, ούτε σκλαβωμένους Εβραίους είχε ποτέ η Αίγυπτος. Επίσης, την εποχή που υποτίθεται ο Ιησούς του Ναυή κατακτά την Χαναάν η Παλαιστίνη βρίσκεται υπό την κατοχή των Αιγυπτίων! Τι έξοδο επιχείρησαν και πώς μπορεί κανείς να πιστέψει ότι ένας λαός ήταν χαμένος σαράντα χρόνια στην έρημο;
Ούτε μια επιγραφή δεν βρέθηκε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του ισχυρού κράτους του Δαβίδ, ούτε ένα σκεύος δεν ανασκάφτηκε προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο αμύθητος θησαυρός του Σολομώντα! Το μόνο που μπορούμε να δεχθούμε είναι ο λαός αυτός να ξεπρόβαλε από τις αυτόχθονες φυλές της περιοχής και κάποιοι επιτήδειοι (ιερατείο) τους έπεισαν ότι αποτελούν τον περιούσιο λαό του θεού, για να αντέξουν την δουλοκτητική μεταχείριση εκείνων που κάθε τόσο τους κυρίευαν!
Ούτε ένας δεν έβαλε το μυαλό του να σκεφτεί, πώς είναι δυνατόν ένας λαός καθοδηγημένος από τον ίδιο το θεό να γίνεται μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ ανάμεσα στους ισχυρούς της περιοχής.
Ακόμα και σήμερα, κανένας δεν απορεί, που σε τόσα αρχαία ελληνικά συγγράμματα, κανένα δεν αναφέρει την ύπαρξη αυτού του περιούσιου λαού!
Πολλές φορές είτε από λάθος είτε εσκεμμένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας «ανακαλύψεις» πως τάχα το ένα ή το άλλο επιβεβαιώνει τις γραφές και τότε η είδηση παίρνει την τιμητική της στην πρώτη σελίδα των εφημερίδων. Όταν όμως αργότερα διαψευστεί είναι τόσο ανούσια η είδηση που γράφεται με μικρά γράμματα στις εσωτερικές σελίδες.
Έτσι το ψέμα επιβιώνει και η αλήθεια θάβεται!

Η ύπαρξή τους έγινε γνωστή όταν σήκωσαν κεφάλι μετά τις ελληνικές κατακτήσεις. Έπρεπε, εκεί να πάει κανείς για να τους γνωρίσει, αφού τίποτα δεν έβγαινε από τα πενιχρά όρια της ύπαρξής τους! Μόνο με τον εξελληνισμό ξύπνησαν κάποιοι και οι υπόλοιποι αντέδρασαν προκειμένου να αντισταθούν στις ελληνικές καινοτομίες. Πιστοί στην οπισθοδρόμηση επινόησαν τη Βίβλο. Ποτέ ιερό, θρησκευτικό βιβλίο δεν γράφτηκε με τόσο ηθικά ρυπαρό τρόπο ώστε οι σελίδες του, αντί να στάζουν αγάπη, στάζουν μίσος και έχθρα για όλους τους λαούς της γης! Όποιος δεν ήταν περιτμημένος Ιουδαίος ήταν εχθρός, όχι μόνο του Ισραήλ αλλά και του θεού! Ήταν ένας «Εθνικός» που τον περίμενε η ρομφαία του θεού. Στο όνομα των εθνικών κυρίως ενσάρκωναν το μίσος για τους Έλληνες αρχικά και των Ρωμαίων αργότερα! Όταν αναφέρονταν στην ειδωλολατρία κατά νου είχαν αυτούς, όπως ακριβώς ένας σφαγέας σκέφτεται το γουρούνι που θα σφάξει! Απολίτιστοι νομάδες της ερήμου αποπειράθηκαν να διδάξουν τους Έλληνες για ηθική, για θεό και για νόμους! Άξεστοι και απολίτιστοι, αφομοιώνοντας την ελληνική γνώση επιδόθηκαν σε μία λυσσώδη πνευματική κλοπή αντιστρέφοντας κατάφορα την αλήθεια. Χωρίς οι ίδιοι να αποκτήσουν γλώσσα (μέχρι τότε μιλούσαν αραμαϊκά) χωρίς να γνωρίζουν γραφή στη διάρκεια της ολιγόχρονης ιστορίας τους, ξαφνικά τον 2ο και 1ο αιώνα φιλοδόξησαν να φωτίσουν την ανθρωπότητα! Το ελληνικό αλφάβητο, διακήρυτταν, οι Έλληνες από τον Μωυσή το διδάχτηκαν (Ευπόλεμος) και ο Ορφέας, ο ιδρυτής της ελληνικής θρησκείας, τον Μωυσή είχε δάσκαλο και όχι τον Μουσσαίο! Πυθαγόρας, Πλάτων και άλλοι αντέγραψαν τη Βίβλο, δίδαξαν αστρολογία στους Αιγυπτίους και φώτισαν τον κόσμο με τη σοφία τους!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Παράξενο πράγμα αυτοί οι Εβραίοι! Στην μυθολογία τα πάνε πολύ καλά στην ιστορία χάλια!
Το 68 μετά τη νέα χρονολόγηση οι Ρωμαίοι έδιωξαν τους Ιουδαίους από την Ιερουσαλήμ καταστρέφοντας την πόλη.
Το 132 όμως οι εξεγερμένοι Ιουδαίοι αναγνωρίζουν στον αρχηγό τους Μπαρ Κεχομπά την έλευση του Μεσσία. Τον θεωρούν, σύμφωνα με την υπόδειξη του μεγάλου Ραβίνου τους, Ακίμπα, σαν τον «Υιό του Αστέρος». Όπως ο Ιούδας από τα Γάμαλα παλαιότερα έτσι και αυτός ανακηρύσσεται ηγεμόνας του Ισραήλ, κόβοντας μάλιστα και νομίσματα με την επιγραφή «Για τη λευτεριά της Ιερουσαλήμ».
Τρεισήμισι χρόνια ταλαιπωρούσαν τους Ρωμαίους, που με δυο λεγεώνες στρατό πολεμούσαν το Μπαρ Κεχομπά και τους ηρωικούς οπαδούς του. Οι Ρωμαίοι τελικά νίκησαν, μόνο αφού έφτασε από τη Μεγάλη Βρετανία ο Ιούλιος Σεβήρος. Ο Μπαρ Κεχομπά σκοτώθηκε και ο θεοσέβαστος Ακίμπα γδάρθηκε ζωντανός. Όσοι επέζησαν πουλήθηκαν σαν σκλάβοι και στους υπόλοιπους υπαγορεύθηκε να μην ξαναβάλουν το πόδι τους στην Ιουδαία. Ακόμα και το όνομά της άλλαξε. Τώρα λεγόταν Συρία Παλαιστίνη και η Ιερουσαλήμ Αίλια Καπιτωλίνα, ενώ μπροστά στο ναό τους ορθώνεται το μεγαλοπρεπές άγαλμα του μεγάλου Έλληνα θεού Δία και ο έφιππος ανδριάντας του Αδριανού!
Οι Εβραίοι διώχθηκαν ξανά από την Παλαιστίνη και διασκορπίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μετά από 1800 χρόνια, με τις παρεμβάσεις των θανάσιμων εχθρών τους, των εθνικών, θα αποκτήσουν ξανά πατρίδα! Ήταν το 1947.
Η συνέχεια του περιούσιου λαού τώρα είναι γνωστή στον καθένα μας!
Εν μέρει αυτός ο ατίθασος λαός κατάφερε να ελέγξει τον κόσμο συνειδησιακά, επινοώντας ακόμα δυο θρησκείες. Τον χριστιανισμό για τους Δυτικούς και τον Ισλαμισμό για τους Ανατολίτες!

Η συνέχεια στις επόμενες δυο αναρτήσεις.

71 σχόλια:

bill είπε...

αγαπητε φιλε αθεε διαβασα με προσοχη το αρθρο σου θα σταθω στο σημειο για τον αμορφωτο λαο φυσικα και οι ελληνες ειναι αμορφωτοι αφου η παιδεια μας ειναι ανυπαρκτη και η κριτικη σκεψη απαγορευεται το 2009 και δεν διδασκονται τα παιδια την θεωρια τις εξελιξης του δαρβινου και τιποτα για το συμπαν το μονο που διδασκονται ειναι πως θα πεφτουν στα τεσσερα επισης συμφωνω απολυτα για χθες για τον διαχορισμο ελληνα με ρωμιου βεβαια εγω παντα ειμαι μονος γιατι ειμαι διαφορετικος και δεν με δεχονται οι αρχαιοι ελληνες ελεγαν ο φιλος τον φιλο στους κινδυνους γιγνωσκει με εκτιμηση και φιλια billtaxi

Zanglos είπε...

Δάσκαλε, λίγο πολύ όλοι μας σε χοντρές γραμμές γνωρίζουμε την ιστορία, εσύ με κομψό τρόπο και με πολλά επιστημονικά στοιχεία μέσα σε λίγες αράδες περιέγραψες μια ιστορία 4000 και πλέον ετών.

Τίποτα δεν έχω να προσθέσω ούτε να κρίνω, γιατί ο επίλογος στο άρθρο τα λέει όλα. "Εν μέρει αυτός ο ατίθασος λαός κατάφερε να ελέγξει τον κόσμο συνειδησιακά, επινοώντας δυο θρησκείες..."

Περιμένω να δω το κύριο άρθρο για τον χριστιανισμό! Εκεί πιστεύω θα τα δόσεις όλα!

Dyer είπε...

Διαβάζοντας την καινούργια σου ανάρτηση πάλι με ταρακούνησες, πάλι με προβλημάτισες και διαπίστωσα και άλλα κενά στις γνώσεις μου.
Ειδικά με προβλημάτισε το γεγονός ότι οι αρχαίοι έλληνες δεν κάνουν κουβέντα για φοβερά και τρομερά γεγονότα που περιγράφει η ιστορία των εβραίων (Παλαιά Διαθήκη). Θεωρώ ότι είναι το ισχυρότερο επιχείρημα ότι όλα είναι παραμύθια. Αν υπήρχε έστω και μια αναφορά θα την έκαναν σημαία, αλλά δεν υπάρχει!!!

«Εν μέρει αυτός ο ατίθασος λαός κατάφερε να ελέγξει τον κόσμο συνειδησιακά, επινοώντας δυο θρησκείες. Τον χριστιανισμό για τους Δυτικούς και τον Ισλαμισμό για τους Ανατολίτες!»
Νομίζω πως οι αρχαίοι Έλληνες όντας περισσότερο πολιτισμένοι και ορθολογιστές μάλλον διαπίστωναν την περί Θεού αυταπάτη και για αυτό δεν επιχείρησαν να επιβάλουν τα θρησκευτικά τους (παρά μόνο τη γλώσσα, και την ορθολογική φιλοσοφία τους). Αλλά δυστυχώς για μια φορά ακόμα επικράτησε ο αγράμματος όχλος.

Περιμένω να γράψεις και κάτι για την αρχαία Ελληνική θρησκεία πέρα από τους μύθους που μας έμαθαν στο σχολείο.

Νάσαι καλά φίλε.

μ είπε...

"Ούτε ένας δεν έβαλε το μυαλό του να σκεφτεί, πώς είναι δυνατόν ένας λαός καθοδηγημένος από τον ίδιο το θεό να γίνεται μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ ανάμεσα στους ισχυρούς της περιοχής".

Αν ήμουν πιστός Εβραίος (δεν είμαι κανένα από τα δύο :) ), θα σου απαντούσα απλά πως "ΝΑΙ είμαστε ο λαός του Θεού και όλα όσα περάσαμε είναι η δοκιμασία στην οποία μας υπέβαλλε ο Ύψιστος και που μας έκανε πρότυπο επιβίωσης στα μάτια των άλλων λαών!".

Αν αφαιρέσουμε τους εν μέρει υπερβολικούς χαρακτηρισμούς σου, βρίσκω την ανάλυση σου για άλλη μια φορά αξιοπρεπέστατη.

:) Καλησπέρα.

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Καλησπέρα και καλό μήνα.
Όντως ανάμεσα σε λίγες γραμμές,κατόρθωσες να ιστοριογραφήσεις τον...περιούσιο λαό!
Το μίσος τους για τον Ελληνικό πολιτισμό,εκτός που τους χαλάει τη σούπα που σερβίρουν,το έχουνε και για το λόγο πού όπως είπες δεν αναφέρεται πουθένα και τίποτα σε κάποιο αρχαίο Ελληνικό κείμενο γι'αυτούς.
Απόδειξη,τα μετέπειτα έργα τους και την περιποίηση που δέχθηκαν μνημεία και ιερά των Ελληνων,μετά την επικράτηση της νέας θρησκείας.
Ές έδαφος φέρειν!Η ατάκα τους.
Λές ότι κατάφεραν να ελέγξουν συνειδησιακά τον κόσμο επινοώντας δύο θρησκείες.
Ναί,έγινε χάρη στην οικουμενικότητα τότε της Ελληνικής γλώσσας και το ελεύθερο πνεύμα των Ελλήνων σε κάθε τι καινούργιο και άγνωστο.
Κατά τα άλλα οι προπάτορες και ημών των Ελλήνων είναι..ο Αβραάμ(νταβατζης της γυναίκας του!),ο ισαάκ(ακολούθησε επίσης τα χνάρια του μπαμπά του)και ο ιακώβ(μέ απάτη τόπαιξε πρωτότοκος!)
Να δούμε πότε θα τινάξουμε αυτά τα παραμύθια απο πάνω μας εμείς οι Έλληνες,αλλά μάλλον χλωμό το βλέπω..
Καλό βράδυ και περιμένω κι εγώ με ανυπομονησία την ανάρτηση για τον χριστιανισμό,δώσε ρεσιτάλ!!

aeroxeimarros είπε...

Κατ αρχήν, για μία ακόμα φορά, έγραψες!

Αλλά, λες:"Εν μέρει αυτός ο ατίθασος λαός κατάφερε να ελέγξει τον κόσμο συνειδησιακά, επινοώντας δυο θρησκείες."

Είναι κι αυτό ένα κατόρθωμα, δε νομίζεις;

Εξάλλου, ο κόσμος ο άλλος γιατί επηρεάστηκε τόσο;
διότι φίλε δεν παίζει ρόλο η καταγωγή αλλά η δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου!

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Oh,by the way,ξέχασα να σου δώσω και ένα link,σε περίπτωση που δε τόχεις υπόψιν σου.
Είναι άκρως ενδιαφέρον!
http://atheistmovies.blogspot.com/
Καλό βράδυ και πάλι.

Άθεος είπε...

Αγαπητοί φίλοι μου. Όπως είδατε, μέσα σε λίγες γραμμές έπρεπε να περιγράψω μια ολόκληρη θρησκεία. Περιγράφοντας το μύθο, την ιστορία και την κριτική σκέψη που κάθε καλοπροαίρετος ερευνητικός νους θα έκανε, έβγαλα ορισμένα συμπεράσματα. Με τα ίδια εργαλεία θα περιγραφτούν και οι άλλες δυο αποκαλυπτικές θρησκείες. Μέσα από ένα άρθρο μιας ανάρτησης μη περιμένετε λεπτομέρειες, αν και για κάθε φράση που χρησιμοποιήθηκε, απαίτησε τη μελέτη τουλάχιστον ενός βιβλίου.
Πιστεύω πως έδωσα το στίγμα του μύθου και της ιστορικής ακρίβειας, έστω και με λίγα λόγια, ελπίζοντας πως με τα σχόλιά σας θα διευκρινίσουμε, όλες εκείνες τις πτυχές που για τον καθένα σας συνεχίζουν να αποτελούν σκοτεινό σημείο.
Δεν τέθηκαν όμως, τουλάχιστον στα αρνητικά σχόλια, τέτοια θέματα. Δεν θα ήθελα εγκωμιασμούς για την αρτιότητα του θέματος, όσο παρατηρήσεις για τις ελλείψεις που τυχών εντοπίζετε.

Άθεος είπε...

Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Ο bill επιμένει να μεταφέρει, από άλλο άρθρο την δυσαρέσκειά του για τους Έλληνες.
Ειδικά στο θέμα αυτό δεν θα έπρεπε να συγκρίνεις τους έλληνες με τους υπανάπτυκτους που προσπάθησαν στο παρελθόν να καπηλευτούν την ιστορία του και κυρίως το φιλοσοφικό τους πνεύμα. Κατά 80% ήσουν εκτός θέματος!

Φίλε Zanglos όχι μόνο δυο θρησκείες αλλά τρεις επινόησαν. Είναι και η δική τους. Οι υπόλοιπες δυο ξεκίνησαν σαν Ιδαιοχριστιανισμός η πρώτη που εξελίχτηκε στον εθνοχριστιανισμό με την ελληνική επιρροή των διασπαρμένων Ιουδαίων και στον Ισμαηλισμό σαν απογόνων του Ισμαήλ που κάτω από την Μωαμεθανική παρέμβαση εξελίχτηκε στον Ισλαμισμό με την Αραβική επιρροή.

Σωστά διαπιστώνεις αυτή την «λεπτομέρεια» φίλε Dyer, αν μπορεί να την πει κανείς λεπτομέρεια, όμως έτσι φαίνεται από μακριά, σαν να είναι κάτι που λίγη σημασία έχει, οι έλληνες σοφοί να αγνοούν τελείως αυτόν τον λαό που τόσο επιδεικτικά θέλει να παρουσιαστεί στο ιστορικό γίγνεσθαι και με θεϊκή παρέμβαση να θέλει να επιβληθεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Τόσα χρόνια πέρασαν και βλέπετε πώς κινείται ακόμα στην παγκόσμια σκηνή. Από νωρίς κατάλαβαν οι κύριοι αυτοί ότι το χρήμα είναι ο ανώτερος θεός. Στους ανόητους αυτό το οικονομικό φετίχ πήρε το όνομα Γιαχβέ!

Για τον Μάνο θα σταθώ στη δεύτερη και τρίτη παράγραφο μιας και η πρώτη είναι παράθεση από το δικό μου κείμενο. Όταν μου απαντάς "ΝΑΙ είμαστε ο λαός του Θεού και όλα όσα περάσαμε είναι η δοκιμασία στην οποία μας υπέβαλλε ο Ύψιστος και που μας έκανε πρότυπο επιβίωσης στα μάτια των άλλων λαών!" να υποθέσω ότι παίρνεις το μέρος των Εβραίων; Πιστεύω πως δεν διατύπωσες καλά τη φράση σου, αν και όλα δείχνουν ότι καλά κατάλαβα. Δηλαδή πιστεύεις ότι ο Ύψιστος έκανε πειράματα δοκιμασίας του δημιουργήματός του… Κάτι χοντρό δεν μπορεί να κατανοηθεί με τη λογική… Εσένα πώς σου φαίνεται αυτό… το θεωρείς λογικό; Βλέπεις αποφεύγω να πάρω θέση λόγω του αυτονόητου που ο καθένας διαβλέπει σ’ αυτήν την παράλογη θέση!
Στην τρίτη παράγραφο αναφέρεσαι στην αξιοπρεπή μου ανάλυση, αφού όμως πρώτα κάνεις λόγο για υπερβολικούς χαρακτηρισμούς. Ποιοι είναι αυτοί; Αυτό θα με ενδιέφερε και όχι οι υπαινιγμοί για αξιοπρεπή ανάλυση.
Αν καταλάβατε, προτιμώ την κόσμια αντιπαράθεση, από τον φαινομενικό έπαινο.

Για να πω την αλήθεια την NANTIA-BAD RELIGION 7 δεν την περίμενα σήμερα, αλλά μας εξέπληξε, όχι μόνο με την παρουσία της αλλά και με τα γραφόμενά της που φαίνεται έχει απωθημένα με όλους εκείνους που καπηλεύονται το Ελληνικό πνεύμα. Πάντα επαναστατική Νάντια σε χαίρομαι όταν αντιδράς στο κατεστημένο και σε κάθε άδικο που συναντάς στη ζωή σου.
Η επόμενη ανάρτηση δεν πρόκειται για ρεσιτάλ στο χριστιανισμό, αλλά για μερικές αλήθειες που δυστυχώς από τους περισσότερους παραμένουν άγνωστες πτυχές και ρίχνουν άπλετο φως στην υπόθεση της δημιουργίας και αυτού του μύθου, που δεν θα έπρεπε να διαφεύγουν από κανέναν! Ευχαριστώ και για το site που μου πρότεινες.

Ο aeroxeimarros το έπιασε από άλλη άκρη. Βλέπετε έχει πολλές άκρες η απάτη, όπως και η οπτική οποιουδήποτε πράγματος. Άλλος το βλέπει από δω, άλλος από κει, όμως οι πιστοί (κι αυτοί βλέπουν μια πλευρά) βλέπουν μόνο μία και είναι απόλυτοι μ’ αυτό που βλέπουν, αδιαφορώντας ότι αυτό που βλέπουν έχει και άλλες όψεις και πλευρές!
Δεν το εξετάζουν ιστορικά, δεν το βλέπουν με τα μάτια και το νου, αλλά με τα μάτια της ψυχής, δηλαδή με τα μάτια ενός πράγματος που δεν υπάρχει, παρά μόνο σαν επινόημα, ιδέα. Γιατί επηρεάστηκε λοιπόν aeroxeimarre; Από τον Ιουδαϊσμό δεν επηρεάστηκε, αλλά από τις άλλες δυο θρησκείες. Οι άλλες δυο θρησκείες, είχαν κάτι δικό του. Κάτι πολύ κοινό ανάμεσα στον Ιουδαϊσμό και την πατρώα θρησκεία που έπρεπε μέσα από το συγκρητισμό να μπολιαστεί ώστε ο πιστός, ο νέος προσήλυτος, το θεωρήσει δικό του! Λίγη υπομονή, και στις δυο άλλες αναρτήσεις, θα λυθούν οι απορίες!
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας! Έτσι πίστευα, πως μέσα από τα σχόλια, θα μπορέσω να σας πω δυο λόγια ακόμα.

Zanglos είπε...

Δάσκαλε, θέλω να ρωτήσω κάτι που πιστεύω πως λείπει από το άρθρο για να κατανοήσουμε πως αυτός ο λαός κατάφερε σήμερα να εξουσιάζει τον πλανήτη!?

Οι εβραίοι που πολιτισμό ποτε δεν ανέπτυξαν και τα πάντα που είπαν και έγραψαν είναι αντιγραφές άλλον λαών, θα πρέπει να είχαν αναπτύξει έναν πολύ αποτελεσματικό μηχανισμό, μέσο του ιερατείου τους.

Σήμερα όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τα εβραϊκά λόμπι, οργανώσεις και εκκλησία που στηρίζουν τον σιωνισμό, αλλα τότες τι υπήρχε?

Ανώνυμος είπε...

Θά πρέπει νά ἀναγνωρίσω στούς Ἑβραίους ὅτι ἐκτός ἀπό μεγάλες λέρες (ἀφοῦ ἔχουν στρατιωτική συμμαχία μέ τούς Τούρκους…) εἶναι καί πανέξυπνοι ἀντίθετα μέ ἐμᾶς πού ἔχουμε ξεβρακωθεῖ ἀκόμα καί στούς Σκοπιανούς.
1) Οἱ «μή κυβερνητικές» ὀργανώσεις τους, κρατᾶνε ἀπό τά καρύδια ὅλους τους Ἀμερικανούς πολιτικούς. Τούς πληρώνουν ἔξοδα γιά γραφεῖα καί μισθούς προσωπικοῦ. Παίρνουν τούς ἀνερχόμενους πολιτικούς καί τούς πηγαίνουν στό Ἰσραήλ γιά νά τούς «ἐνημερώσουν». Τούς ζητᾶνε (σέ εἰδικά ἔντυπα) νά γράψουν τήν γνώμη πού ἔχουν γιά τό Ἰσραήλ καί τήν πολιτική του. Καί σίγουρα καταλαβαίνετε τί παθαίνουν οἱ «ἀπείθαρχοι».
2) Ἡ Κεντρική Τράπεζα τῶν ΗΠΑ ἡ μόνη πού ἔχει δικαίωμα νά τυπώνει δολάρια εἶναι ἰδιωτική καί ἀνήκει σέ Ἑβραίους. Καταλαβαίνετε τί σημαίνει αὐτό.
3) Ἄν ψάξει κάποιος λίγο στό διαδίκτυο γιά τήν ἱστορία τῆς ἀτομικῆς βόμβας θά διαπιστώσει τό ἑξῆς:
-Οἱ ἐπιστήμονες πού πῆραν μέρος στήν κατασκευή…
-Ὅσοι μέ κάποιον τρόπο ἐμπλέκονται στήν ὑπόθεση ἀπό τήν ἐποχή τῆς ἀνακάλυψης τῆς ραδιενέργειας…
-Οἱ πυρηνικοί ἐπιστήμονες καί καθηγητές στά πανεπιστήμια Εὐρώπης, Ἀγγλίας καί Ἀμερικῆς…
-Οἱ μυστικοί πράκτορες πού ἀσχολήθηκαν μέ τήν σχετική κατασκοπεία Ρῶσοι, Ἀμερικανοί, Ἄγγλοι κλπ…
Ὅλοι αὐτοί εἴτε ἦταν Ἑβραῖοι στήν καταγωγή, εἴτε εἶχαν παντρευτεῖ μέ Ἑβραίους, εἴτε εἶχαν στενές σχέσεις μέ Ἑβραίους.
Εἶναι τόσοι πολλοί οἱ Ἑβραῖοι καί προέρχονται ἀπό τόσες διαφορετικές τάξεις καί κράτη ὥστε ὅταν ἔψαχνα τό θέμα εἶπα ὅτι «δέν μπορεῖ καί ἐγώ πού τό ψάχνω τώρα μᾶλλον ἑβραῖος θά εἶμαι!».

Γιά τήν ἀνθρωπιστική πλευρά τους δέν τό συζητάω τί καθάρματα εἶναι, ἀλλά στήν πολιτική καί τήν οἰκονομία τούς βγάζω τό καπέλο.
Μέ ὅλα βέβαια τά παραπάνω εὔσημα στήν θρησκεία θά κολλούσανε;

Άθεος είπε...

Φίλε Zanglos… και εκεί που ετοιμαζόμουν να πληκτρολογήσω την πρώτη λέξη, να και σκάει ο Μιχάλης!
Τώρα τι να γράψω…
Τα είπε όλα αυτός!
Όμως θα πω περίπου τι είχα στο μυαλό μου και κυρίως πώς με δυο λόγια θα τους περιέγραφα εγώ.
Πρώτα πρώτα, αν ρωτήσω ποιος από τους δυο έχει περισσότερες πιθανότητες να βγάλει περισσότερα λεφτά, ο απατεώνας ή αυτός που τίμια προσπαθεί να εργαστεί…
Το 80% της απάντησης δίνεται από μόνο του. Όμως πολύ ρατσιστική είναι η απάντηση και μονομερής. Δεν μου πάει και τόσο να δίνω τέτοιες απαντήσεις χωρίς να τις στηρίζω και στη λογική.
Ο λαός αυτός βέβαια έδειξε, πώς καπηλεύτηκε την ιστορία και πώς κινείται σήμερα στην πολιτική σκηνή. Εδώ δεν χωρούν συναισθηματισμοί. Από πολλά χρόνια ξεσπιτωμένοι από την πατρίδα τους, έμαθαν να αλληλοϋποστηρίζονται και να κρατούν τους συνεκτικούς δεσμούς. Αυτούς που τους δένει η θρησκεία και η πατρίδα κυρίως. Αυτός ο συνδυασμός απάτης και συνεκτικών δεσμών μαζί με το κυνήγι του επίγειου πλούτου, όπου βρεθούν, τους έκανε τόσο μεγάλους, ώστε να βρίσκονται χωμένοι σε κάθε κοινωνικό πόστο.
Απλωμένοι για 19 αιώνες σ’ ολόκληρο τον κόσμο και με μια μεγάλη οικονομική υποστήριξη τους έκανε καθοδηγητές σε κάθε αντιδραστικό σκοπό.
Κάπως έτσι φωτογραφίζω μέσα στο διάβα της ιστορίας αυτό τον καπιτάλα λαό, αδίστακτο και πολεμοχαρή, πιστεύοντας στ’ αλήθεια ότι καθοδηγείται από ψηλά!
Πιστεύω το ιερατείο τους να μην το έχει πιστέψει στα αλήθεια, αλλά το συνεχίζει κι αυτό γιατί έτσι τα οικονομάει καλύτερα και δοξάζει το λόγο που οι ίδιοι τοποθετήθηκαν εκεί!

μ είπε...

Για να μην παρερμηνευτούν λοιπόν τα όσα έγραψα και για να κάνω σαφή τη θέση μου.

Σαφώς και δεν είμαι με το μέρος των Εβραίων. Ούτε με το μέρος κάποιου άλλου δόγματος. Αλλά ακόμα κι αν ήμουν, δεν καταλαβαίνω την «ένσταση» σου. Αν ήθελα, δε θα μπορούσα να πάρω το μέρος τους; Γιατί τέτοιο μένος εναντίον του δικαιώματος κάποιου να υποστηρίζει ακόμα και τους Εβραίους;! Και τονίζω εδώ, πως μου είναι μεν αντιπαθείς, αλλά όχι δε σε βαθμό προσβολής του άλλου.

Σχετικά με τη φράση που λες ότι δε διατύπωσα καλά, την έγραψα όπως πιθανώς θα την έλεγε κάποιος πιστός του εβραϊκού δόγματος. Ποιος θα ήταν δηλαδή ο αντίλογος σε αυτά που λες. Ότι θα μπορούσαν δηλαδή οι δοκιμασίες που έχουν περάσει, να ερμηνευτούν από τους Εβραίους ως επιθυμία του θεού τους.

Επίσης, όταν είπα πως έκανες μια «αξιοπρεπέστατη» ανάλυση, το επίθετο είχε σαφώς χιουμοριστικό χαρακτήρα (εξ’ου και το χαμόγελο) και εννοούσα ότι βρήκα το σκελετό του κειμένου σου πολύ καλό. Δεν ήταν ούτε υπαινιγμός ούτε φαινομενικός έπαινος. Δεν το συνηθίζω.

Υπερβολικοί χαρακτηρισμοί: αγράμματος λαός, πενιχρά όρια ύπαρξης, ξύπνησαν μόνο από τους έλληνες, πιστοί στην οπισθοδρόμηση, απολίτιστοι νομάδες που τόλμησαν να διδάξουν τους έλληνες, άξεστοι και απολίτιστοι. Και κυρίως οι εικόνες που μας προβάλλεις. Δεν καταλαβαίνω το εξής. Γιατί πρέπει να γινόμαστε ίδιοι με αυτούς που απορρίπτουμε; Η ανάλυση σου είναι για τη θρησκεία ή για το έθνος; Όταν μιλάς για Καθολική Εκκλησία, μιλάς πχ για τους Ιταλούς ή για τους πιστούς καθολικούς;

Με λίγα λόγια συμφωνώ μαζί σου στον πυρήνα των γραφόμενων σου και γι’αυτό άλλωστε σε διαβάζω τακτικά. Διαφωνώ όμως με τις υπερβολές και τις αντιπάθειες που προβάλλονται συχνά από τα κείμενα σου και καμιά φορά αδικούν το περιεχόμενο του λόγου σου.

Άθεος είπε...

Να, τέτοια κείμενα σχολίων θέλω, που τεκμηριώνουν την αντίθεση του γράφοντος.
Γιατί δεν καταλαβαίνεις την ένστασή μου, όταν και ο ίδιος γράφεις για τη σχετική σου φράση «την έγραψα όπως πιθανώς θα την έλεγε κάποιος πιστός του εβραϊκού δόγματος»!
Ακριβώς, όπως λες, θα μπορούσες να πάρεις και το μέρος τους, όπως και να είσαι και ο ίδιος Εβραίος. Στη χώρα μας έχουμε πολλούς Εβραίους και δεν έχουμε τίποτα μ’ αυτούς, όπως και με κάθε λαό. Στα ιερατεία και στην πολιτική τους αναφέρομαι. Όμως, όπως έχεις εσύ το δικαίωμα να παίρνεις το μέρος τους, έτσι δεν έχω κι εγώ το δικαίωμα να απορώ, πώς είναι δυνατόν ένας έλληνας να θεωρεί τον εαυτό του ομόδοξο των Εβραίων όταν μου γράφει "ΝΑΙ είμαστε ο λαός του Θεού και όλα όσα περάσαμε είναι η δοκιμασία στην οποία μας υπέβαλλε ο Ύψιστος και που μας έκανε πρότυπο επιβίωσης στα μάτια των άλλων λαών!".
Νομίζω ο καθένας που διάβασε το σχόλιο αυτό τον παραξένεψε. Έτσι με παραξένεψε κι εμένα και ρώτησα.
Φυσικά δεν είναι κακό, αν είσαι Εβραίος να νιώθεις έτσι. Και οι δικοί μας χριστιανοί πολλά νιώθουν για την Ελλάδα που είναι λάθος. Όμως δεν βρίζουμε κανέναν. Όμως έχουμε το δικαίωμα να αντιδρούμε, έστω και μετά από δυο χιλιάδες χρόνια, ότι χάλκευσαν την ιστορία μας, συκοφαντώντας μας πως τους κλέψαμε και άλλα, πως ο Αλέξανδρος προσκύνησε στο ναό του Σολομώντα και άλλα ψεύδη που μας κάνουν να μας σηκώνεται η τρίχα!
Όσο για τους υποτιθέμενους υπερβολικούς χαρακτηρισμούς «αγράμματος λαός, πενιχρά όρια ύπαρξης, ξύπνησαν μόνο από τους έλληνες, απολίτιστοι νομάδες που τόλμησαν να διδάξουν τους έλληνες, άξεστοι και απολίτιστοι» νομίζω δικαιολογούνται από τον τρόπο που μας παρουσιάστηκαν στην ιστορία. Μήπως για τους Άραβες νομάδες έχω καλύτερα να πω… αν και πολλοί από αυτούς ήταν πολύ ανώτεροι και από τους χριστιανούς, όπως θα διαπιστώσουμε σε ένα μήνα. Ο καθένας κρίνεται από αυτό που αφήνει στην ιστορία. Οι Εβραίοι, όχι δεν άφησαν τίποτα, αλλά από την εποχή που παρουσιάζονται κάτω από την καθοδήγηση του ιερατείου, στην ελληνιστική εποχή, δημιουργούν συνεχώς προβλήματα. ‘Η δεν είναι έτσι;
Όχι μόνο στην περιοχή εκείνη αλλά όπου διασπάρθηκαν, σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμα και σήμερα, δείχνουν την ίδια έπαρση και αλαζονεία.
Αυτό που θίγω με λίγα λόγια είναι η πολιτική τους που την θρησκειοποιήσαν επινοώντας τον «μονοθεϊσμό» προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο τους σαν δοσμένο από το θεό! Έτσι πίστευαν θα μπορούσαν να τον επιβάλλουν καλύτερα!
Αυτοί άλλωστε επέλεξαν το θεοκρατικό σύστημα. Αναγκαστικά γράφοντας για ιστορία έπρεπε να θίξω την πολιτική τους. Στο θέμα της θρησκείας δέχομαι το μύθο, όπως τον δέχομαι και για τους άλλους λαούς, όμως είναι μοναδικοί, οι Εβραίοι, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι είναι περιούσιος λαός! Οι υπερβολές από εκεί ξεκινούν, κι όχι από μένα!
Λυπάμαι, φίλε Μάνο, για όποιο δεσμό έχεις με αυτούς που σε θίγει.
Σκέψου και μένα, τι λοιδορίες έχω διαβάσει από τους χριστιανούς για τους έλληνες που τόσο μίσησαν. Τι να κάνω… τους ανέχομαι και προσπαθώ εκ των υστέρων να αμυνθώ ψαχουλεύοντας την ιστορία.
Τώρα καταλαβαίνεις γιατί οι θρησκείες χωρίζουν τους ανθρώπους αντί να τους ενώνουν;
Κοίτα μίση και αντιθέσεις, αντί όλοι μας να είμαστε ενωμένοι, αγαπημένοι και κυρίως ειλικρινείς με την ιστορία.

μ είπε...

Δεν έχω καμία σχέση με τους Εβραίους, πόσο πιο ξεκάθαρα να το πω;

Με ενόχλησαν οι χαρακτηρισμοί που συνάντησα στο κείμενο σου (δικαίωμα σου βέβαια) και γι'αυτό έγραψα όσα έγραψα. Προκαλείς σύγχυση στον αναγνώστη, γιατί δεν μπορεί να διακρίνει πάντα την ιστορική αλήθεια που παραθέτεις με τα προσωπικά σου πιστεύω. Αυτή είναι η ουσιαστική μου παρατήρηση.

Αν θεωρείς πως επειδή δε συμφώνησα μαζί σου για τους χαρακτηρισμούς που απέδωσες και ίσως θα αποδώσεις μελλοντικά σε άραβες, χριστιανούς κτλ, ότι είμαι και του αντίστοιχου δόγματος, τότε ναι καταλαβαίνω όχι μόνο πόσο μας έχει επηρεάσει η τυφλή προσήλωση κάποιων στη θρησκεία, αλλά και η έντονη υποστήριξη της αθεΐας.

Dyer είπε...

Κατ’ αρχήν νομίζω ότι το άρθρο βασικά αναφέρεται στον Ιουδαϊσμό χρονικά μέχρι τον βίαιο ξεριζωμό τους, και η κριτική έχει να κάνει με το τι έχουν να επιδείξουν σαν έθνος μέχρι τότε.
Από εκεί και μετά δεν θεωρώ ότι τα επιτεύγματά τους έχουν να κάνουν με μια χαρισματική φυλή όπως αφήνουν να εννοηθεί κάποιοι. Κατά την γνώμη μου η συμπεριφορά των άλλων εθνών απέναντι σε ένα μόνιμα προσφυγικό έθνος τους ανάγκασε να λειτουργήσουν και να εξελιχθούν διαφορετικά από τα συνηθισμένα για να επιβιώσουν. Τέτοιες περιπτώσεις μετανάστευσης ή προσφυγιάς υπάρχουν πολλές στην ιστορία όπου κατ’ αρχήν παρατηρείται μια έντονη ανάπτυξη (εξέλιξη) αλλά μετά από μερικές γενιές επέρχεται αφομοίωση των λαών και το φαινόμενο δεν έχει συνέχεια. (Σκεφτείτε αυτό που λέμε «η ορμή του βλάχου») Η αλήθεια είναι ότι στους χώρους που βρέθηκαν οι εβραίοι αν και έδειξαν μια αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα δεν αφομοιώθηκαν ποτέ!
Το γεγονός αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη ότι οι θρησκείες διαχωρίζουν τους λαούς με ότι αυτό συνεπάγεται. Και μια παρένθεση για το σήμερα. Αλήθεια, τι συνέπειες μπορεί να βιώσουμε συμβιώνοντας με Μουσουλμάνους μετανάστες στη χώρα μας, που μάλλον δεν είναι καθόλου προσαρμοστικοί;
Τελικά οι εβραίοι για 1800 χρόνια βιώνοντας τέτοιες καταστάσεις εξελίχθηκαν διαφορετικά από ότι τα αλλά έθνη και όχι φυσικά επειδή ήταν ο περιούσιος λαός ή ιδιαίτερα χαρισματική φυλή.

Anne Onymous είπε...

Εχετε σκεφτεί την πιθανότητα οι μονοθεϊστές "Εβραίοι" να είναι εφεύρεση των Περσών;
Οι σημιτικοί λαοί, όπως οι Φοίνικες, φαίνεται ότι πρίν την καθοδο των Περσών είχαν σχετικά καλές σχέσεις με τα Ελληνικά φύλα, και αντάλασσαν άνετα μεταξύ τους αγαθά, γνώσεις, ακόμα και νύφες. Λάτρευαν θεούς όπως το θείο ζεύγος Ελ (ή Βαάλ) και Ασταρτης, τον θνήσκοντα και αναστώμενο Αντόν (Αδωναϊ ή Αδωνης) και άλλες συμβατές με το δωδεκάθεο θεότητες. Ακόμα και σε εποχές που υποτίθεται ότι οι Ισραηλίτες ήταν μονοθεϊστές, λάτρευαν ακόμα τον Βααλ και την Ιστάρ (Τα βιβλία των Βασιλειών λένε πολλά και αφήνουν να εννοηθούν πολύ περισσότερα περι τούτου).
Ο πρώτος αληθινά μονοθεϊστικός λαός ήταν οι Πέρσες, οι οποίοι λάτρευαν τον Ωρομάσδη, τον ένα θεό με τον ένα προφήτη του, των Ζωροάστρη (σας θυμίζει κάτι;). Η Παλαιά Διαθήκη μόνο καλά λόγια έχει να πει για τους Πέρσες βασιλείς, αναφέρει δε ότι ο Κύρος λάτρευε τον ένα θεό και βοήθησε τους Εβραίους να αναστηλώσουν την μονοθεϊστική τους λατρεία, την οποία είχαν καταργήσει οι σημίτες πολυθεϊστές βαβυλώνιοι κατακτητές, χρηματοδοτώντας ιερείς.
Ήταν όμως έτσι; Η μήπως οι δαιμόνιοι Πέρσες είχαν ανακαλύψει ένα μέσο για να κρατούν την αυτοκρατορία τους ενωμένη; Ο κρατικός μονοθεϊσμός, όπως αποδείχθηκε αργότερα με την περίπτωση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, είναι ένα καταπληκτικό μέσο για να επιβάλλεις υπακοή, υποταγή, ομοιογένεια και να φανατίσεις το στρατό σου ενάντια στους "απίστους". Επιπλεόν, ακόμα και αν η αυτοκρατορία καταστραφεί, μπορεί οι πυρήνες των μονοθεϊστών να δράσουν σαν δολιοφθορείς και φανατισμένες ομάδες αντίστασης. Μακκαβαίοι;
Δυό σέκελ για να σκεφτείτε.
Και ένα κουϊζ: Ποιανού λαού οι ηγεμόνες καυχιόντουσαν για καταγωγή τους από τους Αχαιμενίδες; (βοήθεια: Δεν είναι οι Εβραίοι)
Οσο για τους Εβραίους της Ευρώπης, χρησιμοποιήθηκαν σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι και σαν εύκολη πηγή πλουτισμού για τους γαιοκτήμονες του Μεσαίωνα, καθώς ο δανεισμός με τόκο απαγορευόταν στους χριστιανούς. Οι γαιοκτήμονες αφήνανε τον Εβραίο να παχύνει και να πλουτίσει, μετά αφαιρούσαν την προστασία τους, ο λαός τον λύντσαρε κι εκτονονώτανε και ο ηγεμόνας καρπωνόταν την περιουσία. Θα συμβούλευα να είστε λίγο πιο προσεκτικοί με την αντιεβραϊκή ρητορεία.

Sophia Kollia είπε...

Εγώ μια καλημέρα να πω, και ότι πολύ ενδιαφέροντα είναι όλα.Και το πόστ, αλλά και τα σχόλια.

Zanglos είπε...

Καλός ο διαλογισμός και πολύ χρήσιμος, αλλα να μην χαθούμε ψάχνοντας την μαύρη τρυπα και χάσουμε το φως!

Τα στοιχεια που ο φίλος/φίλη Anne μας φέρνει είναι εντελώς άγνωστα σε μένα και είτε αληθινά η φανταστικά χωρίς κανένα νόημα.

Το όλο θέμα όσο πολύπλοκο και αν είναι, η ουσία και το συμπέρασμα για μας τους Έλληνες είναι καθαρότατο.

Οι Εβραίοι επί δυο χιλιαδες χρονια μας πολεμούν και μας κατάκτησαν μέσο τις επιβολής τις δικης τους θρησκείας, το μισος τους μπορούμε να το δούμε διατρέχοντας την ιστορία αλλα ακόμη καλύτερα διαβάζοντας την μισητή παλαιά διαθήκη.

Τώρα αν ο συγγραφέας προκαλεί σύγχυση στον αναγνώστη παραθέτοντας τα προσωπικά του πιστεύω όπως αναφέρεται, εγώ προσωπικά θα τον ενθάρρυνα να είναι περισσότερο κατηγορηματικός και να πει τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα που σημάνει, εβραϊσμός = σιωνισμός = ότι σάπιο και απάνθρωπο υπάρχει στον κόσμο.

Άθεος είπε...

Τώρα πρέπει να απαντήσω σε πέντε διαφορετικά σχόλια. Δεν θα ήταν δυνατόν να ικανοποιήσω τις απόψεις και των πέντε. Όμως διαβάζοντας το σχόλιο του καθενός, έχω την εντύπωση πως αλλού θα ικανοποιηθείτε και αλλού θα αντιδράσετε με την άποψη μου. Κανενός όμως οι απόψεις δεν είναι όμοιες με των άλλων, γιατί κρύβουν και μία υποκειμενική άποψη. Όμως εγώ θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικός.

Με το Μάνο δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν μπορώ, όχι να συμφωνήσω, μα να συνεννοηθώ. Είπα μου φάνηκε ότι ίσως να είσαι Εβραίος. Μου το διευκρίνισες και το κατάλαβα. Τέλος, ας μην επανερχόμαστε στα ίδια. Μα και τα άλλα που μου γράφεις, είναι τα ίδια με όσα σχολίασα προηγουμένως. Δεν προκαλώ καμιά σύγχυση στον αναγνώστη, αν δεν μπορεί να διακρίνει την ιστορική αλήθεια από την προσωπική μου άποψη. Ένα κατεβατό έγραψα για να δείξω ότι ο λαός αυτός, χωρίς να έχει εντρυφήσει στην φιλοσοφία ξαφνικά εμφανίζεται σαν ο διδάσκαλος όλης της ανθρωπότητας. Πώς να το κρίνω αυτό; Μειώνεις τους αναγνώστες μου αν επιμένεις ότι δεν μπορούν να διακρίνουν την ιστορία από την προσωπική μου άποψη. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι πνευματικά κλέφτες και χαλκευτές της ιστορίας. Και αυτό συνάγεται από τα ιστορικά δεδομένα. Δεν μπορώ να έχω άποψη σε αυτό; Το ελληνικό αλφάβητο, οι Έλληνες από τον Μωυσή το διδάχτηκαν και ο Ορφέας, ο ιδρυτής της ελληνικής θρησκείας, τον Μωυσή είχε δάσκαλο και όχι τον Μουσσαίο;
Ο Πυθαγόρας, ο Πλάτων και άλλοι φιλόσοφοι, πιστεύεις ότι αντέγραψαν τη Βίβλο;
Ποια είναι η δική σου άποψη;
Αυτό περίμενα να ακούσω, κι όχι κριτική χωρίς να τεκμηριώνεις την άποψή σου. Όπως θα θυμάσαι στο χθεσινό μου σχόλιο σε παίνεσα γιατί πίστευα πως ό,τι πεις θα το τεκμηρίωνες και σήμερα μου κάνεις την ίδια κριτική χωρίς να γνωρίζω την άποψή σου. Μέσα από την δικαιολογημένη μου αγανάκτηση για αυτό τον λαό, μπορώ να τον επαινώ εκεί που το αξίζει. Εγώ δεν υποστήριξα ότι οι συνεκτικοί δεσμοί που είχαν μεταξύ τους τους κράτησε ενωμένους όπως και οι δυσκολίες της ξενιτιάς στη διασπορά… Κι αυτό προσωπική άποψη είναι που συνάγεται από τα ιστορικά στοιχεία. Πού διαφωνείς; Στους κλέφτες, στους χαλκευτές; Δώσε μου διαφορετικούς χαρακτηρισμούς για να τους υιοθετήσω. Εγώ καλύτερους δεν βρήκα!
Μήπως διαφωνείς με τα ιστορικά στοιχεία που παραθέτω; Μήπως θέλεις να πεις ότι ψέματα αράδιασα στους αναγνώστες μου;

Συμφωνώ με τον Dyer ότι οι Εβραίοι έδειξαν μια αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα και δεν αφομοιώθηκαν ποτέ από κανέναν! Όμως φίλε μου νομίζω ότι δεν έχουν να επιδείξουν σαν έθνος τίποτα πριν από τους Μακκαβαίους. Ποτέ δεν ήταν μια χαρισματική φυλή, γιατί έγιναν έντονα εθνικιστές από το ιερατείο, όταν τους έπεισαν πως είναι ο περιούσιος λαός του θεού! Στην προσπάθειά τους να το στηρίξουν αυτό, πολλά ψέματα μας είπαν («Επιστολή του Αριστέα», Βίβλος, Φίλων Αλεξανδρέας κλπ), όμως για να λέω την αλήθεια, τους ζηλεύω για την πατριωτισμό τους, ακόμα κι όταν δεν είχαν πατρίδα.

Άθεος είπε...

Στον/στην Anne Onymous ίσως να έχουμε και συνέχεια και θα το επιθυμούσα, γιατί έβαλε πολλά θέματα στο τραπέζι. Φαίνεται να είσαι καλά ενημερωμένη (αν σε λένε Anne).
Ενδιαφέρουσα η πιθανότητα να κατάγονται από τους Πέρσες. Περίπου το υποστήριξα κι εγώ στο άρθρο μου όταν έγραφα «Η συγκρητική θρησκειολογία απέδειξε ότι ολόκληρη η Παλιά Διαθήκη, όπως ονομάστηκε αργότερα, είναι επινοημένη από τους λαούς της Μεσοποταμίας και των πέριξ κατοικημένων χωρών της Παλαιστίνης». Με την καθοδήγηση ενός ιερατείου, όποιος λαός και να είναι, τον κάνει πειθήνιο κατά πώς σε βολεύει το όραμα και το σύστημα!
Δεν θα συμφωνούσα, όμως ότι οι πρώτοι μονοθεϊστές ήταν οι Πέρσες. Το φαινόμενο αυτό και στην Αίγυπτο εμφανίστηκε και στην Ελλάδα. Όμως δέχομαι ότι ο μονοθεϊσμός των εβραίων έχει να κάνει με τον Ζωροαστισμό των Περσών, όπως και ο Μιθραϊσμός που αργότερα έγινε κρατική θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Όποιος ασχολήθηκε με συγκρητισμό θρησκειών βρίσκει ενδιαφέρουσα την πηγή πληροφοριών για οποιαδήποτε θρησκεία. Σε προηγούμενες αναρτήσεις το θίξαμε το θέμα αυτό. Πράγματι, ο κρατικός μονοθεϊσμός (η θεοκρατία δηλαδή) είναι ένα καταπληκτικό μέσο για να επιβάλλεις υπακοή, υποταγή, ομοιογένεια σε οποιοδήποτε έθνος!
Κι αυτοί οι πέρσες δεν ήταν άλλοι από τους Αχαιμενίδες (που μου το έβαλες και σαν κουίζ) της περσικής δυναστείας των απογόνων του Αχαιμενίδη (6ος αιώνας πριν την νέα χρονολόγηση).
Και ενώ συμφωνώ σε όλα αυτά, αλλά αγνοώ ακόμα που θα ήθελες να καταλήξεις, στην τελευταία σου φράση γράφεις «Θα συμβούλευα να είστε λίγο πιο προσεκτικοί με την αντιεβραϊκή ρητορεία»!
Αυτό τώρα πού κολλάει;
Όταν κάνουμε κριτική σε κάποιον, λέμε και τις θέσεις μας και γιατί διαφωνούμε! Το έτσι μ’ αρέσει δεν λέγεται κρίση!
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Χαίρομαι sofia που συμμετέχεις έστω και διαβάζοντας μόνο!
Αν διαφωνείς κάπου να το γράφεις! Εδώ δεν προσπαθούμε να νικήσουμε, μα να μάθουμε! Αυτό ισχύει και για σας και για μένα!

Ο φίλος μου ο Zanglos είπε ό,τι κι εγώ. Μόνο που τα είπε πιο χύμα και τσουβαλάτα και κυρίως απόλυτα. Αυτή ναι, είναι προσωπική άποψη, όμως μέχρι να τεκμηριωθεί είναι τελείως υποκειμενική. Μπορεί να έχεις δίκιο, φίλε μου, όμως οι λέξεις αυτές δείχνουν εμπάθεια και μίσος γενικά. Πρέπει να ξεχωρίζουμε την ήρα από το στάρι!

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε δεν ζηλεύω τον πατριωτισμό των εβραίων. Και οι Έλληνες όταν δεν είχαν πατρίδα ήταν περισσότερο πατριώτες. Ακόμα και σήμερα οι Έλληνες της διασποράς είναι πολύ πιο αδελφωμένοι και πατριώτες από εμάς που ζούμε στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τους εβραίους. Τώρα που έχουν πατρίδα πιστεύεις ότι έχουν να δείξουν ιδιαίτερο πατριωτισμό μέσα στο Ισραήλ; Και μάλιστα έχοντας ένα εξωτερικό κίνδυνο υπαρκτό;
Συμφωνώ ότι δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα μέχρι τους Μακκαβαίους. Όταν έγραψα για τα επιτεύγματα αναφερόμουν στην σύγχρονη εποχή που όντως βρίσκουμε πολλούς κορυφαίους εβραίους επιστήμονες και καλλιτέχνες. Σαύτο το φαινόμενο ήθελα να δώσω μια εκδοχή διαφορετική από την κρατούσα, ότι δηλαδή είναι ένα έθνος με ιδιαίτερες πνευματικές ικανότητες .

Άθεος είπε...

Με ιδιαίτερες ικανότητες δεν θα το έλεγα, Dyer, όμως ένας ικανός λαός όπως όλοι οι λαοί σήμερα ναι! Φυσικά η ξενιτιά σε δένει με τους πατριώτες σου που πρέπει να είσαι ενωμένος, μα αυτό που ζηλεύω σ’ αυτούς είναι το πείσμα τους! Ούτε οι Έλληνες τους έκαναν καλά, ούτε οι Ρωμαίοι, ούτε οι Γερμανοί! Σήμερα, επειδή κατέχουν χρήμα και κυρίως μια στρατηγική περιοχή στη Μέση Ανατολή κάνουν τους Αμερικάνους ό,τι θέλουν. Σχεδόν ό,τι θέλουν, όμως μόνο αυτοί! Ο ένας δουλεύει τον άλλον! Όμως πορεύονται με σύμπνοια!

Zanglos είπε...

Νομίζω υπάρχει και μια άλλη εκδοχή για την επιτυχία τον εβραίων στον καλλιτεχνικό και επιστημονικό κόσμο.

Έχοντας αναρριχηθεί σε θέσεις κλειδιά σε οργανισμούς, ιδιοκτητες όλον τον USA κινηματογραφικών εταιρειών, έχοντας kontrol 100% τον ΜΜΕ, τότες έχουν κάνει τον κύκλο τις ζωής και αναπαράγονται, ο ένας προωθεί τον άλλον.

Το ότι ένας στους δυο που παίρνει nobel είναι εβραίος, είναι γιατί και ο Nobel ήταν εβραίος!

Όταν πέντε ισάξιοι διεκδικούν μια ανώτερη θέση, ο εβραίος προκρίνεται!

Άθεος είπε...

Να σου πω την αλήθεια, δεν γνωρίζω αν η καταγωγή του ήταν εβραϊκή, αλλά και λίγο θα με ενδιέφερε. Πάντως γεννήθηκε στην χώρα απ’ όπου μου γράφεις! Όμως βγαίνουμε από το θέμα και το θέμα μας δεν είναι να συκοφαντήσουμε τους εβραίους, αλλά να σχολιάσουμε τον Ιουδαϊσμό σαν θρησκεία και εκείνους που συνέβαλλαν στην δημιουργία της. Μέχρι εκεί μας ενδιαφέρουν οι εβραίοι!

φωτο vango είπε...

...γειά σου, φίλε μου. Έτσι, λοιπόν, ελέγχεται ο κόσμος ο χριστιανικός & ο μουσουλμανικός. Θυμήσου την ''παραβολή'' του αφέντη, που φεύγοντας άφησε χρήμα στους δούλους, που ο ένας τους, ανάξιος όντας, τό 'θαψε χωρίς να το αυγατήσει. Ποιός εφηύρε τον τοκισμό; Έτσι, σήμερα, όλα τα δημόσια χρέη, κατα τα λεγόμενα των κυβερνήσεων, δέν είναι τίποτα άλλο, παρά προ'ι'όν τοκισμένων κεφαλαίων, που δέν αντιστοιχούν σε πραγματικό αντίκρυσμα. Εβρα'ι'κό προ'ι'όν. Και στη βίβλο τους υπάρχουν πολλά άλλα προς δόξα του περιούσιου λαού & του θεού τους...

Άθεος είπε...

Δεν είναι παράξενο που όλα τα σχόλιά σας καταλήγουν στην πολιτική. Θεοκρατούμενος ο Ιουδαϊσμός πολιτικοποίησε τη θρησκεία για ιδίων όφελος!

Ανώνυμος είπε...

Μια απορία
Η ελληνική μυθολογία, όπως και οι άλλες έχουν συμβολισμούς.
Γιατί το ελληνόπουλο πρέπει να ξέρει τον κατακλυσμό του Νώε και όχι τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα Ακόμη και η περιγραφή της κιβωτού του Δευκαλίωνα θα εμπλουτίζε μόρφωση των παιδιών ενώ η του Νώε μόνο πλεούμενο δεν είναι.
Γιατί πρέπει να ξέρεί το παραμύθι του Μωυσή και την ίδια χρονιά να μην προλαβαίνει λόγω χρόνου να μάθει από τους άθλους του Ηρακλή μόνο τους τρεις πρώτους.
Γιατί πρέπει να μαθαίνει την περιγραφή της συναγωγής, και την ίδια χρονιά να μην προλαβαίνει λόγω χρόνου να μάθει την αρχαία ιστορία της περιόδου από το τέλος του Πελοποννησιακού και μετά.
Πόσοι δάσκαλοι γνωρίζουν το σωκρατικό:
«μη βία ω άριστε αλλά παίζων τους παίδας τρέφε»
Πόσοι γιατροί έχουν μάθει τι λέει στην ουσία του ο όρκος, που δίνουν για να πάρουν το πτυχίο τους.
Μήπως έτσι ξεκινά η νόθευση της ελληνικής παιδείας;
Και ο νοών νοήτο

aeroxeimarros είπε...

Με την ιδιότητα του πολικού αεροχείμαρρου που προκαλεί κακοκαιρίες, επισημάνω το γεγονός ότι προς τα τελευταία σχόλια η συζήτηση μετεφέρθη παραδόξως στις ικανότητες στοχασμού του λαού του Ισραήλ.
Λάθος κατά την άποψη μου. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Για την ανάπτυξη του λαού αυτού σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εκάστοτε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που μόνο άριστες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν!

Βέβαια, οι αρχαίοι Έλληνες όντως διέπρεψαν στη φιλοσοφία μόνο που το έκαναν οι αρχαίοι. Ας το έχουμε αυτό υπ' όψιν μας. Οι νεοέλληνες μήπως εντρυφούν σε κάτι άλλο πιο πονηρό ομολογουμένως;;;


Κλέφτες επίσης είναι και οι Ελληνορθόδοξοι με το παραμύθι του Ελληνορθόδοξου πολιτισμού που ποτέ δεν υπήρξε.
Μα, θα μου πεις η ορθοδοξία έχει τις ρίζες της σε εβραική θρησκεία. Ναι, αλλά μην ξεχνάς ότι οι ορθόδοξοι αντιπαθούν ιδιαίτερα τους Εβραίους ενώ τους θεωρούν υπαίτιους για την κατάντια της Ελλάδος!!

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη για το σαρδάμ
"...να ΜΑΘΑΊΝΕΙ από τους άθλους του Ηρακλή μόνο τους τρεις πρώτους".

Άθεος είπε...

Δεν άφησες, parmenidi, περιθώρια να απαντήσω. Στην απορία σου απάντησες ήδη και ο νοών νοήτο!

Με την ευκαιρία του σχόλιου του Αεροχείμαρου θα κάνω μια μικρή ανάρτηση εν μέσω σχολίων!
Ναι, Προτοτυπία θα είναι!
Η εμπάθεια των Χριστιανών προς τους Εβραίους πέρασε μέσα από την τρικυμιώδη σχέση τους και την παγκόσμια αποστροφή προς τον διασπαρμένο εβραϊκό λαό.
Για το πρώτο ευθύνεται το μίσος των Ιουδαίων προς την ιουδαιοχριστιανική θρησκεία που ήταν καθαρά μια αίρεση του Ιουδαϊσμού. Γελούσαν με τον Χριστιανισμό που δέχονταν την προΰπαρξη του Χριστού λέγοντας ότι αυτή η άποψη καταργεί την μονοθεΐα. Από την άλλη οι Χριστιανοί τους μισούσαν γιατί αυτοί σταύρωσαν το θεό τους!
Για το δεύτερο έχει να κάνει με τη σχέση οποιουδήποτε με ένα μεταναστευτικό πληθυσμό που αλλοιώνει τα ήθη και τα έθιμά του και σ’ αυτό οι Εβραίοι ήταν πολύ ενοχλητικοί μένοντας σταθερά στις θρησκευτικοεθνικιστικές τους απόψεις. Η λέξη ghetto στην Βενετία επινοήθηκε, στριμώχνοντας πολλούς ανθρώπους σε μια μικρή περιοχή ενώ στην Ισπανία που βίαια προσπάθησαν να τους προσηλυτίσουν τους έλεγαν marranos (γουρούνια).
Όσο όμως και να τους μισούν, κατά βάθος αναγνωρίζουν την εβραϊκή καταγωγή του Ιησού και υπάρχει μια λανθάνουσα συμπάθεια προς την φυλή.
Το μίσος των Χριστιανών για τον Ελληνισμό είναι ιδεολογικό που άπτεται της θρησκείας και όχι της πολιτικής. Υιοθετώντας το μίσος των Ιουδαίων για τους αλλοεθνείς που τους έλεγαν ειδωλολάτρες (Κιτιείμ οι Εσσαίοι) συνέχισαν και οι Χριστιανοί να μισούν τους Έλληνες για την… ειδωλολατρία τους! Αν το σκεφτεί καλά κανείς θα βρει γιατί τόσο μίσος για τους Έλληνες. Η θεοκρατική πολιτική των Ιουδαίων πέρασε στην πολιτική της θρησκείας για τους Χριστιανούς!
Οξύμωρο δεν λέω… ειδωλολάτρες οι Ιουδαίοι έλεγαν κυρίως τους ελληνιστές του Αντίοχου, οι Εσσαίοι Κιτιείμ έλεγαν τους Έλληνες που έρχονταν από την Κύπρο ή την Κρήτη! Οι Έλληνες χριστιανοί τους ίδιους συνεχίζουν να μισούν ακόμα κι αν είναι ομοεθνείς τους!!!
Είναι αλήθεια: η θρησκεία θολώνει τη λογική!

Artanis είπε...

Δεν θα πω τίποτε επειδή τα έχω παρμένα με τον παπά εδώ...Οπότε, άσε, γιατί θα πω καμιά βαριά κουβέντα, και δεν κάνει...
Φιλιά...

Άθεος είπε...

Τι σου έκανε ο παπάς Artanis… και ποιας θρησκείας είναι;
Για να λέω την αλήθεια, τους συμπαθώ αυτούς εγώ, γιατί τη δουλειά τους κάνουν όπως και μεις τη δική μας.
Να’ σαι καλά!

πετρούλα είπε...

'Αθεε όλα καλά και όλα ωραία. Δεν αναφέρθηκες όμως στο αντίπαλο δεός των Ιουδαιων, τους Έλληνες σαν Ελ, προερχόμενους από το Α κενταύρου και το Σείριο.

Πράγματι η Παλαιά Διαθήκη είναι ενα βιβλίο το οποίο ειναι ποτισμένο με μίσος. Άρχισα να το διαβάζω αλλά το παράτησα γιατί εκνευριστηκα στο κεφάλαιο με τον Αβελ και τον Κάιν. Οι ορθόδοξοι δέχονται ότι ο Χριστιανισμός ξεκινάει από το Χριστό και έπειτα, κλείνοντας τα μάτια σε ό,τι προηγηθηκε αυτού, επιλέγοντας ίσως μερικά ονόματα σποραδικά από δω και από κει για να δικαιολογήσουν την ιστορική εξέλιξη από τον Αδάμ και την Εύα. Οι καθολικοί δέχονται όλη την Αγία Γραφή ως έχει.

Ο Θεός που περιγράφεται κάθε άλλο από θεός αγάπης ειναι. Είναι εξουσιαστής και εκδικητικος. Βαζει στοιχηματάκια με το Διάβολο.

Αν είναι για παραμυθάκι προτιμώ κάτι λιγότερο ψυχοπλακωτικό. Γιατί θρησκευτικό κείμενο δε λέγεται με τίποτα

Άθεος είπε...

Γιατί Πετρούλα η Παλαιά Διαθήκη δεν λέγεται θρησκευτικό κείμενο…
Δηλαδή, τα θρησκευτικά κείμενα πώς είναι…
Θα μου πεις εκτός από τις τρεις αποκαλυπτικές θρησκείες, τα άλλα ιερά κείμενα δεν έχουν αυτή την μνησικακία για τις άλλες θρησκευτικές δοξασίες, ούτε αυτή την αλαζονεία για τον υπέρτατο θεό τους! Κι όμως, άτομα που δεν έχουν διαβάσει αυτό το κατάπτυστο κείμενο της Π.Δ. δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό και νομίζουν ότι είσαι εχθρός τους ή ένας εκδικητικός άνθρωπος και αντιδράς με αυτόν τον τρόπο. Κι όμως το βιβλίο αυτό είναι κοινό και για τις τρεις θρησκείες, που κατά βάση μισούνται μεταξύ τους θανάσιμα! Δεν είναι φοβερό αυτό;
Τώρα, Πετρούλα, μη με βάζεις στο Λιακοπούλειο ή Χαρδαβέλειο τρυπάκι με τους Ελ και το Σείριο γιατί, ακόμα κι όταν τους κατηγορήσουμε σαν αντιπάλους των Ελλήνων, να ξέρεις ότι τους ανεβάζουμε πολύ περισσότερο απ’ ότι στην πραγματικότητα ήταν. Έπειτα, δεν πιστεύω σε τέτοιες υπερβολές ούτε και για τους Έλληνες.

Άθεος είπε...

Η αγαπητή μου φίλη Artanis δημοσίευσε το πιο κάτω σχόλιο σε μορφή greeklish που ρητά απαγορεύω στο blog αυτό. Επειδή οι απόδημοι Έλληνες, είναι πιο Έλληνες κι απ’ τους… ρωμιούς μας, η καλή μου φίλη θα με καταλάβει. Γνωρίζοντας ότι έχει κάποιο πρόβλημα με το internet στην Ν. Ζηλανδία, ίσως το έγραψε από pc που δεν είχε ελληνικούς χαρακτήρες και γι αυτό το μετατρέπω σε Ελληνική γραφή σύμφωνα με όσα αναφέρω κάπου αριστερά στο gadget: Όροι και συμβάσεις του blog!

«Ορθόδοξος, φυσικά...Που μιλάει σε 15χρονά που στο σχολειό τους κάνουν την εξέλιξη, για το προπατορικό αμάρτημα και τις υπόλοιπες μαλακίες περί κατωτερότητας της γυναίκας, επειδή έφαγε -λέει- το μήλο!!!
Να μην τα πάρω στο κράνος???!!!???
Τι λες????????»

Αγαπητή μου φίλη, ο παπάς αυτός περιέπεσε σε μεγάλο αμάρτημα και λυπάμαι που έχει τόση άγνοια γι αυτό, ώστε ούτε να εξιλεωθεί δεν μπορεί. Η πίστη στο προπατορικό αμάρτημα, δείχνει σαν ένα βαρύ περιστατικό άγνοιας και αγραμματοσύνης. Ενώ τα περί κατωτερότητας της γυναίκας δείχνουν αντικοινωνικότητα και αμορφωσιά, με φασιστοστοειδή εκτροπή που δεν συγχωρείται εύκολα σήμερα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να προστατέψεις τα παιδιά σου. Μίλησέ τους ότι αυτά είναι μύθοι που κάποιοι απλοϊκοί και γραφικοί τα πιστεύουν ακόμα. Δεν χρειάζεται να κάνεις πόλεμο μοναχή σου. Ευτυχώς που υπάρχουν και νόμοι και ο άνθρωπος σήμερα προστατεύεται. Για σκέψου να ζούσες στον μεσαίωνα…
Όσο θα υπάρχει η αγραμματοσύνη και το συμφέρον του συστήματος η θρησκεία θα ζει και θα βασιλεύει. Κάντε την επανάσταση μέσα σας και ελευθερωθείτε!
Φιλιά!

Artanis είπε...

Άθεε, καταρχήν λυπάμαι για την διαδικασία της μεταγραφής απο τα greeglish στα Ελληνικά, αλλά έφταιγε το γνωστό πρόβλημα με το νετ...
Λοιπόν, δεν μπορώ ούτε να δικαιολογήσω τον παπά και την γυναίκα του για τις απόψεις τους αλλά ούτε και να ασχοληθώ με το ζήτημα...Χθες τους είπα καθαρά, πώς δεν με ενδιαφέρει η Εβραϊκή μυθολογία και εννοείται πώς τις κόρες μου τις έχω ενημερώσει για όλα, από την εμφάνιση του ανθρώπου στην Γη, μέχρι και την διαφορετικότητα των φύλων και το σεξ, χωρίς να παίρνω υπόψιν τα κολλήματα της οποιασδήποτε θρησκείας...Όσον αφορά τα 15χρονα παιδιά που ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο, εννοούσα τους έφηβους μαθητές του Ελληνικού σχολείου εδώ (που είχα εκ των προτέρων προλάβει να ενημερώσω σχετικά με τις "ορθόδοξες απόψεις" του Ελληνικού κλήρου, οπότε και ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένα για το τί θα άκουγαν...)
Το βρίσκω όμως το λιγότερο ανάρμοστα, εν έτει 2009 να συνεχίζουν με γνώμονα την πίστη των ανθρώπων του Εξωτερικού και την ανάγκη τους για επανασύνδεση με οτιδήποτε Ελληνικό, ορισμένοι -υποθέτω- παπάδες σαν τον δικό μας, να βομβαρδίζουν με ανοησίες και ενοχές, νεαρές ψυχές, όπως είχαμε βομβαρδιστεί κι εμείς αναλόγως, όταν ήμασταν παιδιά, και εγκλωβισμένα στην ημιμάθεια των γονιών μας κουβαλούσαμε για χρόνια τα κόμπλεξ της φύσης μας για τα οποία φυσικά δεν είμασταν υπέυθυνοι εμείς οι ίδιοι...Και πάλι καλά να λέμε πού ορισμένοι από μας, αποτινάξαμε τις πρακτικές χειραγώγησης σχετικά νωρίς, και ανεβήκαμε από το επίπεδο των ρυπαρών και ποταπών πλασμάτων της θρησκείας, στο επίπεδο του θεωρητικού ανθρώπου της έρευνας και της συνεχούς αναζήτησης της αλήθειας!!!
Κι επειδή από τα νεύρα μου θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω "σεντόνια", σταματάω εδώ...
Σ' ευχαριστώ και με συγχωρείς για την κατάχρηση του χώρου...
Σε φιλώ...

Άθεος είπε...

Να μην λυπάσαι Artanis, σε δικαιολόγησα από την αρχή.
Χαίρομαι που μίλησες στα κορίτσια σου. Αν δεν γίνεις φορτική (το μυστικό) θα πιάσουν τόπο τα λόγια σου και άσε τον κάθε αγράμματο να κηρύσσει την αντίδραση και την αμάθεια. Όταν το παιδί θωρακίζεται στο σπίτι και από μικρό, θα τους αντιμετωπίζει αργότερα αποτελεσματικά. Αυτή η ενοχοποίηση που θέλουν να περάσουν στις αγνές ψυχές (στη συνείδησή τους δηλαδή) τους κάνουν πονηρούς και υποτακτικούς. Κυρίως όμως δημιουργούν άτομα κομπλεξικά, που μαθαίνουν να πιστεύουν σε ότι βλακεία τους σερβίρουν χωρίς κριτική σκέψη και λογική επεξεργασία!
Να είσαι καλά και πάντα ενημερωμένη.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Περιμένω να δω πώς θα θεμελιώσεις την άποψή σου ότι οι Ιουδαίοι "επινόησαν τις άλλες δυο θρησκείες, τον χριστιανισμό και τον ισλαμισμό"!
Γιατί, φαντάζομαι, άλλο είναι να λες πως οι δυο νεώτερες μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν την αφετηρία τους στον ιουδαϊσμό, κι άλλο ότι αποτελούν "επινόηση του ιουδαϊσμού"...

Καιρό είχαμε να τα πούμε! Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί το εξής: να ανοίγαμε έναν δημόσιο διάλογο από τα ιστολόγιά μας για τα σημαντικότερα θέματα που μας απασχολούν (π.χ. ύπαρξη Θεού, ιστορικότητα Ιησού κλπ).
Αλλά οι βιωτικές μέριμνες δεν μου αφήνουν και πολύ χρόνο...

Ωστόσο, σκέφτηκα να σου αφιερώσω ένα ποιηματάκι! Τι λές;

Άθεος είπε...

Εννοείται ότι βαθιά επηρεάστηκαν από τον Ιουδαϊσμό. Οι καταβολές τους είναι Ιουδαϊκές.
Αν και για τον χριστιανισμό, κανείς δεν αμφιβάλει, ότι αρχικά ήταν μια καθαρή ιουδαϊκή αίρεση (Γνωστικισμός>χριστιανικός γνωστικισμός>ιουδαιοχριστιανισμός>εθνοχριστιανισμός).
Ο Ισλαμισμός είναι αραβικός, όμως και οι ίδιοι διακηρύσσουν ότι έχουν κοινό γεννήτορα: τον Αβραάμ!
Και σε τελική ανάλυση: ποιος αμφιβάλει ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι ΚΟΙΝΗ και στις τρεις θρησκείες!
Για το δημόσιο διάλογο, πάρε σειρά μετά τον parmenidi με τον οποίο κάνω το ίδιο πράγμα.
Αν πάλι θέλεις να μου αφιερώσεις το ποιηματάκι σου, δεν χρειάζεται να μου το προαναγγέλλεις. Ό,τι και να μου γράφεις, στείλτο. Δημοκρατία έχουμε και κανένα σχόλιο δεν φοβάμαι!
Είσαι ελεύθερος και τα σκυλιά έχω δεμένα!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Μωρέ θα έπαιρνα σειρά, αλλά πού να βρεθεί χρόνος!

Το "ποιηματάκι σου" θα το αναρτήσω στο ιστολόγιό μου. Στο είπα μια και δεν είμαστε μπλογκοκολλητοί, προς άρση τυχόν παρεξηγήσεων...

Οι τρεις μοθεϊστικές θρησκείες είναι "Αβρααμικές", το αναγνωρίζουν και οι ίδιες.
Δεν είναι όμως σωστό να αφήνουμε υπονοούμενα ότι χριστιανισμός και ισλαμισμός "επινοήθηκαν" απ' τους Ιουδαίους για τρέχα-γύρευε ποιους σκοτεινούς σκοπούς...

Άθεος είπε...

Παραμένεις με προκατάληψη στις αρχικές σου γνώμες, χωρίς να σχολιάζεις τις απαντήσεις μου. Σου εξήγησα γιατί και οι τρεις θρησκείες έχουν κοινές ρίζες, ενώ ο χριστιανισμός είναι Ιουδαϊκός!!!!
Και το Αβρααμικές που είπες, είναι το ίδιο πράγμα! Αμφιβάλεις;
Μπορείς να μου πεις δυο άλλες θρησκείες με κοινό Ιερό Βιβλίο και κοινό θεό όπου οι απεσταλμένοι τους έχουν το ίδιο γενεαλογικό δένδρο και κοινούς προφήτες;
Οι Ορθόδοξοι από τους Προτεστάντες και τους Καθολικούς, για να μη βάλω και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, έχουν περισσότερες διαφορές!
Αν διαβάσεις χριστιανούς συγγραφείς του 8ου αιώνα, θεωρούσαν τους Μωαμεθανούς χριστιανική αίρεση!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αν δεν κάνω λάθος ο Ιωάννης Δαμασκηνός είχε εντάξει τον ισλαμισμό στις χριστιανικές αιρέσεις, επηρεασμένος προφανώς από τις ομοιότητες της νέας τότε θρησκείας με τον μονοφυσιτισμό.
Επίσης, σημαντικές επιδράσεις δέχθηκε το Ισλάμ και από τις χριστιανικές μοναχικές κοινότητες της Παλαιστίνης και της Αιγύπτου.

Σημαντικές σχέσεις εμφανίζονται και μεταξύ άλλων θρησκειών, όπως ινδουϊσμού και βουδισμού.
Άλλο όμως αυτό, επαναλαμβάνω, κι άλλο να λέμε πως μία θρησκεία υπήρξε "επινόηση" μιας άλλης! Εκτός κι αν στη λέξη "επινόηση" δεν αποδίδεις κάποια μορφή δόλου ή υστεροβουλίας.
Επιμένω στις λέξη "επινόηση", γιατί κάποιοι αντισημιτικοί κύκλοι προσπαθούν να αποδώσουν όλα τα "κακά" της ανθρωπότητας στους Ιουδαίους. Π.χ. θεωρούν ακόμα και τον μαρξισμό-σοσιαλισμό "επινόηση των Εβραίων για να καταστρέψουν τον κόσμο"...
Αυτά

Ασκαρδαμυκτί είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Zanglos είπε...

Ασκαρδαμυκτ,
Στην φωτό είσαι εσύ, η θαθελες να είσαι?

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ούτε είμαι, ούτε θα ΄θελα να είμαι! χαχα

Άθεος είπε...

Με ατενές βλέμμα… τα είδες τώρα, δηλαδή Ασκαρδαμυκτί! Πέστα μου, λοιπόν, να μη σου τα πω εγώ!
Όταν λέμε επινοήθηκε, δεν σημαίνει ότι οι Εβραίοι είπαν: τώρα θα φτιάξουμε μια θρησκεία για τους Δυτικούς και μια για τους Άραβες! Όταν το 134 διώκονται οι εβραίοι από την Παλαιστίνη υπάρχει μια ιουδαϊκή αίρεση (χριστιανικός γνωστικισμός) που στην διασπορά μπολιάζεται με την ελληνική φιλοσοφία και μεταλλάσσεται (δεν δημιουργείται από την αρχή, απλά μπασταρδεύεται). Δες και το σχόλιο πιο πάνω της 6ης Ιουνίου 2009 9:36 πμ, αλλιώς περίμενε την Τρίτη που θα ξεκαθαρίσουμε το θέμα του Χριστιανισμού.
Αυτοί που θεωρούν τον μαρξισμό σαν δημιουργία των εβραίων, έχω την εντύπωση πως έχουν αποπροσανατολιστεί τελείως. Αν ήταν έτσι, το Ισραήλ θα ήταν κομμουνιστικό και όχι άκρως καπιταλιστικό. Η ιστορία ακριβώς το αντίθετο λέει, όπως και η πολιτική τους.
Όμως ότι καπηλεύτηκαν την ιστορία μετά τους Μακκαβαίους δεν χωρά αμφιβολία. Να σου πω, έχω αρχίσει να πιστεύω, ότι πριν τον 2ο αιώνα (προ της νέας χρονολόγησης, ίσως να μην υπήρχαν καν Εβραίοι) Άκουσες πουθενά ο Μ. Αλέξανδρος να έδωσε καμιά μάχη με δαύτους; Μετά τη μάχη της Ισσού πολιόρκησαν 7 μήνες την Τύρο και μετά 2 μήνες τη Γάζα, πριν κινήσουν για την Αίγυπτο (Την έρημο του Σινά την πέρασαν σε… 7 μέρες… κι όχι σε 40 χρόνια). Συνάντησαν πουθενά Εβραίους; Κι όμως, θυμάσαι οι «Έλληνες» αποστάτες χριστιανοί στις μέρες μας έβαλαν τον Αλέξανδρο να προσκυνάει τον Γιαχβέ στον ναό του Σολομώντα (βιβλίο ιστορίας του Δημοτικού!) Να ποιοι διαστρέφουν την ιστορία!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Χμμμ... για να θυμηθώ λίγο τα νιάτα μου και να σου ρίξω μια βραζιλιάνικη τρίπλα:
αφού θες να φτάσεις στις απαρχές των μονοθεϊστικών, τότε γιατί δεν πιάνεις το κουβάρι απ' την θρησκευτική μεταρρύθμιση του Φαραώ Ακενατόν που "επινόησε" και τον Ιουδαϊσμό;

Όσο για το ποιηματάκι "σου" το ανέβασα ήδη! Βέβαια, σε παρουσιάζω λίγο "μοβόρο"... αλλά μη θυμώσεις, ποιητική αδεία που λένε! χαχα

Καλό Σ/Κ παιδιά!

Ορίστε και το αριστούργημα:

Είχε εγκληματικά ένστικτα.
Ήθελε πολύ να σκοτώσει,
αλλά φοβόταν τις συνέπειες του νόμου.
Τελικά βρήκε τη λύση:
αποφάσισε να σκοτώσει το Θεό!
Ήταν ο μόνος φόνος που μπορούσε να κάνει
χωρίς συνέπειες.
Έτσι πίστευε και προχώρησε.
Σκότωσε το Θεό!
Στην αρχή το έκανε φραστικά.
Ύστερα με γραπτά κείμενά του,
που οι ειδικοί τα βρήκαν "σπουδαία"!
Τελικά, προχώρησε πιο πέρα...
σκότωσε τον Θεό και μέσα του.
Και τότε βρέθηκε μπροστά στην τιμωρία
που δεν είχε λογαριάσει:
στο κενό της απουσίας του Θεού!
Εκεί κατέρρευσε...

Άθεος είπε...

Ας τα πιάσουμε από την αρχή. Όπως έστρωσες, φίλε μου, θα κοιμηθείς!
Βλέπω κι από συγκρητισμό δεν τα πας και άσχημα. Λίγα λίγα μου τα ξεφουρνίζεις, αλλά η προκατάληψη της πίστης δεν σ’ αφήνει να σκεφτείς λογικά, ούτε να εκμεταλλευτείς τα στοιχεία που κατέχεις. Τζάμπα τα έμαθες. Δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις πουθενά!
Είπαμε, όλοι οι λαοί διανοήθηκαν τον μονοθεϊσμό. Και οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι και οι Σουμέριοι. Άπαντες, όμως μόνο στους Εβραίους έπιασε γιατί ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν για πολιτικούς σκοπούς! Ελλείψει φιλοσοφικής στήριξης και ηθικής επιβολής, δεν τους έμενε άλλος τρόπος να επιβληθούν στο λαό τους για να τον υποτάξουν!
Ο μονοθεϊσμός είναι ένα αποτυχημένο θρησκευτικό σύστημα που προσπαθεί να εξαφανίσει το πάνθεον που πιστεύει πίσω από ακατανόητα δόγματα. Πληθώρα θεών έχει και ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός και ο Ισλαμισμός. Ο μοναδικός θεός κρύβει τους άλλους θεούς, όπως το δέντρο κρύβει, σε ορισμένους, το δάσος!
Τέλος η συζήτηση αυτή.
Πάμε τώρα και στα γελοία.

Άθεος είπε...

Ακριβώς επειδή η Αθεΐα είναι Αρετή, όταν με παρουσιάζεις αιμοβόρο και εγκληματία, όχι μόνο με συκοφαντείς και με προσβάλεις αλλά εκμεταλλεύεσαι κι αυτό που με διακρίνει από όλους τους χριστιανούς που ως γνωστό δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους! Ξέρεις πώς βρίζουν, ακόμα κι όταν καλοπροαίρετα τους κάνεις κριτική. Όσοι σχολιάζουν σε blogs το ξέρουν αυτό για τους χριστιανούς, που ίδιοι νομίζουν συνηγορούν την πίστη τους (με απλά λόγια: γλύφουν το θεό).
Αν πάλι πάρουμε την ιστορία, βλέπουμε ποιοι ήταν αιμοβόροι και ποιοι τα θύματα!
Τα βασανιστήρια όχι μόνο οι χριστιανοί τα χρησιμοποιούσαν, αλλά ξεδιάντροπα τα ενσωμάτωσαν και στην εσχατολογία τους. Μόνο διεστραμμένα ψυχικά άτομα μπορούσαν να φανταστούν τόσο ζοφερή την κόλαση για να φοβίσουν το ποίμνιο.
Κι έρχεσαι εσύ, όντως χριστιανός, να πεις σε έναν Άθεο, εγκληματία και αιμοβόρο!!!
Αν δεν εγκληματώ… λες να το θέλω τόσο πολύ και μόνο ο νόμος με σταματά;
Μα δεν μπορώ ούτε να σε βρίσω, εκτιμώντας ότι έχεις το δικαίωμα να μου κάνεις κάθε κριτική.
Αν όντως είναι έτσι, πες μου από πού αντλείς τέτοια βαρυσήμαντη διαπίστωση για να μη φανείς ότι αδίκως με συκοφαντείς…
Όσο για το θεό που λες πως σκότωσα, πάλι ψεύδεσαι, γιατί δεν υπήρχε κάτι για να σκοτώσω. Ακριβώς το αντίθετο προσπαθώ! Να δείξω σε κάποιους που ακόμα αναπνέουν, ότι έχουν ζωή και πρέπει να την εκμεταλλευτούν, πριν την εγκαταλείψουν στ’ αλήθεια!
Όσο για τιμωρία να ξέρεις όχι δεν βρήκα, αλλά αν κάποιος από σας τους φονταμενταλιστές δεν οπλίσει το χέρι του εναντίον μου (όλα είναι πιθανά) ούτε που θα αντιληφθώ ότι κάτι με άγγιξε. Οι ιδέες δεν είναι αντικειμενικές. Δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα!
Γι αυτό και δεν αισθάνομαι κενό. Εσείς μπορεί να το φαντάζεστε γιατί αν λείψει η ιδέα του θεού, δεν έχετε τίποτα άλλο για να αντικαταστήσει το κενό. Είστε τόσο μηδενιστές και εχθροί της ζωής, που «ζείτε» με την μεταθανάτια ελπίδα!
Σε ολόκληρη τη ζωή σας, «ζείτε» ναρκωμένοι και στην καλύτερη περίπτωση ληθαργικοί, κάτι μεταξύ ύπνου και ξυπνήματος ώστε ανυπομονείτε να ξανακοιμηθείτε.
Είναι λοιπόν δυνατόν εμείς, που ξέρουμε να ζούμε, να καταρρέουμε;
Όπως έλεγε και ο Επίκουρος «Είναι ανόητος αυτός που λέει ότι φοβάται το θάνατο, όχι γιατί τον κάνει να υποφέρει όταν έρθει, αλλά επειδή υποφέρει με την προσδοκία του θανάτου. Το πιο ανατριχιαστικό λοιπόν από τα κακά, ο θάνατος, είναι ένα τίποτα για μας, ακριβώς επειδή ότι υπάρχουμε εμείς αυτός είναι ανύπαρκτος και όταν έρχεται αυτός είμαστε ανύπαρκτοι εμείς. Ο σοφός ούτε τη ζωή απαρνιέται ούτε την ανυπαρξία φοβάται. Γιατί δεν του είναι δυσάρεστη η ζωή αλλά ούτε και θεωρεί κακό το να μη ζει. Όπως με το φαγητό, δε προτιμά σε κάθε περίπτωση το πιο πολύ μα το πιο νόστιμο, έτσι και με τη ζωή: δεν απολαμβάνει την διαρκέστερη μα την ευτυχέστερη!»
Να γιατί λοιπόν, φίλε χριστιανέ, γιατί, για μας, ένα τίποτα είναι ο θάνατος. Γιατί ό,τι αποσυντίθεται παύει να αισθάνεται. Και ότι δεν αισθάνεται δεν μας αφορά!

Φυσικά και δεν σου κρατώ καμιά κακία, επειδή μη μπορώντας να αντιμετωπίσεις με επιχειρήματα τις καθαρές μου θέσεις, διάλεξες τον εύκολο τρόπο να με συκοφαντήσεις ή μέσω εμού, όλους τους Άθεους!
Σαν να μην έγινε τίποτα, σε περιμένω σαν σχολιαστή, να υπερασπίζεις τις άδικες ηθικές σου θέσεις βάφοντας, όπως οι διδάσκαλοί σου σε δίδαξαν, το μαύρο με το άσπρο και αντιστρόφως! Κατανοώ την αλλοτρίωση που έχεις υποστεί και σε βεβαιώ ότι βλέποντας το άδικο να κυριαρχεί στη ζωή μας, με περισσότερη ένταση θα βρίσκομαι στο μετερίζι του πνευματικού μου αγώνα. Έτσι αντιλαμβάνομαι την υποχρέωση που έχω απέναντι στο δίκιο της ζωής και της ιστορικής αλήθειας.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Παιδιά, ψυχραιμία, μη χάνουμε το χιούμορ μας!

Επέτρεψέ μου να μεταφέρω κάποια σχόλια-α[αντήσεις μου απ' το μπλογκί μου:

"Ε... τι να κάνω ρε σεις παιδιά; Περνάω φάση!
Προχθές έπνιξα την Αστερόεσσα, χθες αποκεφάλισα τον Σπιθούμπα, απόψε έβγαλα Τζακ Αντεροβγάλτη τον Άθεο!
Μου φαίνεται πως πρέπει να πάω επειγόντως διακοπές, γιατί αρχίζω να γίνομαι πολύ επικίνδυνος!
Μισό λεπτό να πιώ κανα τσιπουράκι κι επιστρέφω αμέσως!
Άθεε, φίλοι-φίλοι, αλλά μακριά απ' την Αστερούλα!

Λοιπόν, Άθεε, κρίμα που η αθεϊστική σου ηθική δεν σου επιτρέπει να με βρίσεις, γιατί εμείς οι χριστιανοί εκτός από υβριστές, συκοφάντες, βασανιστές και ψυχικά διαταραγμένοι, είμαστε και βιτσιόζοι και μαζοχιστές, και γουστάρουμε να μας μπινελικώνουν!

Το ποιηματάκι, όπως και τα προηγούμενα, δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν. Απλά συνδυάζει μπλακ χιούμορ, ένα υποτιθέμενο ψυχογράφημα και ένα (της κακιάς ώρας) ηθικό δίδαγμα!
Το γατόνι η Αστέρω αμέσως το πήρε γραμμή κι άρχισε τον χαβαλέ!

Πάντως, δεν περίμενα, ειλικρινά, να συγχυστείς! Κι όταν συγχύζεσαι τα χώνεις χοντρά σε χριστιανούς και σε συνοδοιπόρους!
(πάντως για τα βασανιστηριάκια που λες, γιατί έχω την εντύπωση πως σε αυτά έχουν διαπρέψει κάποια αθεϊστικά καθεστώτα; αλλά ξέρω... δεν ήταν συνειδητοί άθεοι εκείνοι, ενώ οι βασανιστές χριστιανοί ακολουθούσαν κατά γράμμα τα λόγια του Χριστού)

Να παρ' η ευχή, είχα ξεχάσει το τσίπουρο έξω απ' το ψυγείο και δεν πίνεται το άτιμο..."

Άθεος είπε...

Το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού στα σχόλια το έχω ξαναδεί.
Σχολιάζω τις δυο τελευταίες παραγράφους εδώ και κακώς, γιατί δεν άπτονται του θέματος της ανάρτησης. Για κάθε απάντηση χρησιμοποίησε τα σχόλια της εν λόγω ανάρτησής σου κι όχι εδώ. Αν έχεις κάτι να πεις για τον Ιουδαϊσμό, καλώς. Οι αναγνώστες μου από περιέργεια θα έρθουν να δουν τις γελοιότητες που γράφεις, μην ανησυχείς!
Στο θέμα μας τώρα:
Αθεϊστικά καθεστώτα ποτέ δεν υπήρξαν και αν εννοείς την ΕΣΣΔ του Στάλιν, οι μισαλλόδοξοι χριστιανοί τα επινόησαν πιστεύοντας ότι θα ισοζυγιστούν τα εγκλήματά τους με τον εν λόγω κομμουνιστή, που αν βασάνισαν, να ξέρεις αυτό θα έγινε, για πολιτικούς και μόνο λόγους που δεν άπτονται με την αθεΐα κι όχι επειδή είχαν μπροστά τους έναν Ιουδαίο, χριστιανό ή μουσουλμάνο. Για ιδεαλιστικούς λόγους, μόνο οι θρήσκοι βασανίζουν!
Η τελευταία φράση εξηγεί πώς επινοείς τέτοια ποιητικά αριστουργήματα!

ΤΟ ΑΛΦΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ είπε...

Αγαπητοί συνομιλητές, ένας μεγάλος αμερικανός Νομπελίστας είπε ότι:
"Είτε υπάρχει θεός, είτε όχι οι καλοί θα πράττουν το καλό και οι κακοί το κακό. Για να πράξουν όμως οι καλοί το κακό χρειάζεται μια θρησκεία"

Καλό σας βράδυ

Άθεος είπε...

Την έχω χρησιμοποιήσει δυο τρεις φορές την φράση αυτή σε σχόλιά μου, όμως σε ευχαριστώ Scorpios που μας την θύμησες κι εσύ. Κέρδισες ένα link στο ιστολόγιό σου!

Zanglos είπε...

Δάσκαλε είσαι άκαρδος, θρύψαλα τον έκανες τον φουκαρά τον Ασκαρδαμυκτί, ο άνθρωπος τσιπουράκι έπινε και τον αρέσουν οι πλακίτσες, αλλα έλα όμως που δεν σε ζύγισε σωστά και έπιασε ένα θέμα από λάθος γωνία!

Πάντως εγώ το έχω λύσει το πρόβλημα του κενού που αφήνει ο αθεϊσμός, καλώντας όταν έχω ανάγκη κάποιον θεό από τον Όλυμπο, που είναι και ποιο κοντά από την Jerusalem και μιλάει Ελληνικά όχι εβραϊκά!

Άθεος είπε...

Λάθος γωνία και λάθος Άθεο βρήκε!
Εγώ είμαι ένας διαφορετικός άθεος, δεινός, ρηξικέλευθος και απρόβλεπτος!
Οι συνταγές των απολογητών δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Δουλεύω και σκέφτομαι διαφορετικά!
Καλό αυτό που είπες Zanglos για τους Ολύμπιους θεούς, μα θα προτιμούσα να μη παραδεχτώ ότι έχω κενό. Όλα είναι γεμάτα με ζωή. Τα κενά είναι για τους μηδενιστές που αποκηρύσσουν τη ζωή και θεοποιούν το θάνατο!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καλά, ότι έγινα θρύψαλα, έγινα!
Τώρα, από το τσιπουράκι έγινα, από τον Άθεο... θα σας γελάσω!
Άσε που ο Zanglos μου έβαλε και μία ιδέα: ν' αρχίζω να διαβάζω περισσότερο ελληνική μυθολογία (φτου! δεν έπρεπε να την πω αυτή τη λέξη) μπας και βρω στους ολύμπιους θεούς τα πρότυπα της αρετής!

Zanglos είπε...

Ποτε δεν είναι αργά Ασκαρδαμυκτί, αλλα θα σε συμβούλευα να την μελετήσεις όχι διαβάσεις, γιατί το διάβασμα ήδη τόχεις κάνει πιστεύω.

Δάσκαλε, εύκολο για σένα να το λες και να το πιστεύεις αυτό γύρω από πιστη, κενό, θάνατο και ζωή, εσύ έχεις κατεβάσει βιβλιοθήκες, εγώ όμως ο μικρός έχω δει μονο τον σκελετό τις αληθειας!

Γι'αυτό όταν οι ώρες το φέρνουν, γυρίζω στον πινακα πάνω από το πιάνο και λέω του Φοίβου Απόλλωνα, "Θεέ μου κανε κάτι!

ΤΟ ΑΛΦΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ είπε...

Αγαπητέ Αθεε, πάντα παρακολουθώ το ιστολόγιό σου και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις αναρτήσεις σου, αν και μερικές φορές εντοπίζω ανακρίβειες επιστημονικές που σε κάθε περίπτωση όμως δεν αναιρούν την ουσία του θέματος που είναι ότι, η μυθολογία ενός λαού μας έγινε επίσημη θρησκεία και γενικότερα η κάθε θρησκεία εμποδίζει την πνευματική ανέλιξη των ανθρώπων.

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, λόγω του ιδιόμορφου μέσου επικοινωνίας, αλλά μου δόθηκε η εντύπωση ειρωνείας στο σχόλιό σου, ενώ εγώ απλά κατέθεσα την άποψη ενός διακεκριμένου επιστήμονα για το θέμα των θρησκειών. Δε νομίζω ότι ήμουν υποχρεωμένος να θυμάμαι αν την έχετε χρησιμοποιήσει κι εσείς αυτή τη φράση και εν πάσει περιπτώσει δεν έγραψα το σχόλιο για να λάβω έπαινο ή να κερδίσω το λόττο.

Σας ευχαριστώ για το βήμα και ελπίζω να κατάλαβα λάθος.

Άθεος είπε...

Στους Ολύμπιους θεούς σίγουρα θα βρεις, ασκαρδαμυκτί, πρότυπα αρετής που οι ιουδαίοι και οι χριστιανοί ούτε που τα φαντάστηκαν. Σαν Έλληνας, φαντάζομαι να έχεις ακουστά πόσο μεγάλη σημασία έδιναν οι πρόγονοί μας στην Αρετή!

Συμφωνώ για την συμβουλή σου Zanglo για την ελληνική μυθολογία, όμως μην πιέζεις τον κόσμο… κάποιοι ίσως να μελετούν την εβραϊκή.

Αγαπητέ Scorpie σίγουρα κατάλαβες λάθος και απορώ γι αυτό. Ίχνος ειρωνείας δεν είχε το σχόλιό μου. Μάλιστα παρόλο ότι την φράση εκείνη την χρησιμοποίησα κι εγώ, σε ευχαρίστησα που μας την θύμισες. Το εύθυμο ύφος για το link, σαν οικειότητα το χρησιμοποίησα, για να σου δείξω την φιλική μου διάθεση βλέποντας την ταύτιση απόψεων! Απορώ, πώς σκέφτηκες έτσι…
Είπες ότι εντόπισες ανακρίβειες και μάλιστα επιστημονικές. Ανυπομονώ να μάθω πού. Θα με ενδιέφερε, ώστε αν έχω κάνει κάπου λάθος, να το διορθώσω.
Αναμένω!

Ανώνυμος είπε...

Καθ. Κέιμπριτζ Πολ Κάρτλιτζ:
Ο [πολυδιαφημισμένος διεφθαρμένος]
Σωκράτης ήταν πράγματι ένοχος

Αθήνα,14-6-2009
Η θανατική καταδίκη του Σωκράτη παραμένει ένα από τα άλυτα αινίγματα της Ιστορίας, παρ΄ ότι έχουν γραφεί τόνοι συγγραμμάτων για εκείνη τη δίκη που έγινε στην Αθήνα το 399 π.Χ. Ωσπου πολύ πρόσφατα - 2.400 χρόνια αργότερα - κυκλοφόρησε το βιβλίο Αncient Greek Ρolitical Τhought in Ρractice(Η αρχαιοελληνική πολιτική σκέψη στην πράξη) του Πολ Κάρτλιτζ, καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, για να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους: η δίκη ήταν νομικά άρτια & ο Σωκράτης δικαίως κρίθηκε ένοχος. Λίγες ημέρες προτού μας επισκεφθεί για μία ακόμη φορά στην Αθήνα ο ελληνόφωνος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ για να λάβει μέρος στους εορτασμούς για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, του ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για αυτή την καινούργια ρηξικέλευθη πρότασή του.
- Ισχυρίζεστε ότι δικαίως κρίθηκε ένοχος ο Σωκράτης.
-Εχουμε, πρώτον, μια δυτική παράδοση η οποία, όπως έδειξε η Τζένι Ρόμπερτς στο βιβλίο της το 1994, είναι πρωτίστως αντι-δημοκρατική (όσο & αν η “δημοκρατία” εφαρμόστηκε σε διάφορες περιοχές του κόσμου) & όπου η δίκη & καταδίκη του Σωκράτη χρησίμευσε συχνά ως βέργα παραδειγματισμού για το πόσο “ανόητοι”, “αδαείς”, “ασταθείς”, με “ψυχολογία όχλου” ήταν οι πολίτες της κλασικής Αθήνας & έτσι να δυσφημήσουν τον όρο “δημοκρατία”, ώσπου να εφεύρουν τον 19ο αιώνα τον όρο “αντιπροσωπευτική δημοκρατία” (την οποία οι αρχαίοι έλληνες δημοκράτες θα θεωρούσαν ολιγαρχία). Δεύτερον, έχουμε μια νέα “ολιστική” αντίληψη που λέει ότι η δημοκρατία (οποιουδήποτε είδους) δεν εφευρέθηκε στην Ελλάδα αλλά κάπου πιο “ανατολικά”, π.χ. στη χώρα των Φοινίκων.
Σε αυτούς λοιπόν ήθελα να αντιπαραθέσω ότι, πρώτον, ο αθηναϊκός δήμος ΔΕΝ ήταν όχλος (τον παρουσιάζουν ως τέτοιον αντιδημοκράτες, σαν τον Πλάτωνα & τον Ξενοφώντα). Δεύτερον, ήταν πράγματι οι Αθηναίοι που εφηύραν τη δημοκρατία (ελληνική λέξη).
- Με βάση το αθηναϊκό νομοθετικό σύστημα,σε αυτού του είδους τις δίκες ο κατηγορούμενος μπορούσε να προτείνει ο ίδιος την ποινή του.Ο Σωκράτης πρότεινε με χιούμορ- ή & σοβαρά ότι θα έπρεπε να επιβραβευτεί μάλλον για τις υπηρεσίες του στην πόλη & να καταβάλει το πρόστιμο μιας μνας.Τελικά καταδικάστηκε σε θάνατο.Ηταν νομικά ορθό αυτό;
-Ναι, ήταν νομικά απολύτως ορθό. Ηταν λογικό να υπάρχουν ελαφρότερες & βαρύτερες ποινές αναλόγως της σοβαρότητας της ασέβειας, όπως οι ένορκοι ήθελαν να τη δουν. Ο Μέλητος είχε ζητήσει θανατική καταδίκη από την αρχή- με άλλα λόγια, τοποθετούσαν το έγκλημα του Σωκράτη στην ίδια βαθμίδα με την ιεροσυλία, που σήμαινε αυτομάτως την εσχάτη ποινή. Ο Σωκράτης όμως μοιάζει πως πίστευε από την αρχή ότι καθόλου δεν ήταν ένοχος για ασέβεια & ότι αντίθετα από το να διαφθείρει τους νέους είχε προσφέρει μόνο καλό στους μαθητές του, όπως & μόνο καλό στην πόλη των Αθηνών (ψάχνοντας “την αλήθεια όπως την έβλεπε ΕΚΕΙΝΟΣ”.Είχε μια ριζικά ατομικιστική, & ως εκ τούτου αντι-δημοκρατική, αντίληψη της αλήθειας & μάλιστα της γνώσης στο σύνολό της. Για εκείνον, χωρίς υπερβολή, η γνώμη της πλειοψηφίας ήταν πάντα λάθος.
- Ο Σωκράτης ήρθε σε σύγκρουση με τη δημοκρατία. Γιατί;
-Δεν έχουμε τεκμήρια ότι ο Σωκράτης αγαπούσε το δημοκρατικό πολίτευμα της πόλης του. Θυμηθείτε ότι το 404-403 π.Χ. παρέμεινε πολίτης της ολιγαρχίας των Τριάκοντα Τυράννων υπό το μαθητή του Κριτία αντί να εγκαταλείψει την πόλη & να ενωθεί με τους Δημοκρατικούς για την ανατροπή τους. Είναι αλήθεια ότι αρνήθηκε να εκτελέσει μια εντολή των Τριάκοντα, δεν τιμωρήθηκε όμως γιατί τους παράκουσε.
Ο Σωκράτης, με το να μην εκφωνήσει ούτε καν μια στοιχειώδη απολογία (να γιατί ο Πλάτωνας & ο Ξενοφώντας αισθάνθηκαν την ανάγκη να το κάνουν αυτοί για εκείνον μετά τον θάνατό του- & κοιτάξτε πόσο διαφορετικές είναι οι δύο απολογίες...), απεργάστηκε στην πράξη μια γελοιοποίηση ολόκληρου του δημοκρατικού συστήματος.

o είπε...

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


www.new-byzantium.blogspot.com

Zanglos είπε...

Όπα τις!!! μας την έπεσε εξωγήινος!

"Καταγεγραμμένα στα βιβλία", αλλα ποια βιβλία?

Εξωγήινε, εδώ κατά λάθος έπεσες σε μια βιβλιοθήκη! Μελέτησε μερικά βιβλία αν έχεις κάκαλα, αλλιώς πάρε το κουβαδάκι σου και πίσω στην Jerusalem.

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ Ανώνυμε για την αναδημοσίευση του άρθρου του «Βήματος» όμως οι θέσεις του Πωλ Κάρτλιτζ δεν είναι ούτε άγνωστες, ούτε τραβηγμένες. Εκτός από την ετυμηγορία περί ενοχής, αφού δεν ήμασταν εκεί και αδυνατούμε να βγάλουμε ανεπηρέαστα κρίση, σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνούμε!
Όμως γιατί μας έστειλες το άρθρο αυτό; Πού αποσκοπείς ώστε να ξέρω πώς να σου απαντήσω; Ποια η δική σου γνώμη;

Ο NEW-BYZANTIUM, όπως έγραψε και ο Zanglos, φαίνεται να έπεσε από τον… μεσαίωνα. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι «όλα είναι καταγεγραμμένα στα βιβλία, αρκεί να τα μελετήσει κανείς» όπως γράφεις, αλλά τι σχέση έχουν με τον Ιουδαϊσμό; Αν πάλι ήθελες να προβάλεις τις θέσεις του blog σου, ρίξε μια ματιά στην προηγούμενη ανάρτηση (26. Από το Μεσαίωνα στην Άλωση της Πόλης!) πριν διακηρύσσεις ότι ο… Μαρμαρωμένος βασιλιάς ζει και βασιλεύει!

ΤΟ ΑΛΦΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ είπε...

Καλή εβδομάδα και ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση, αλλά το μέσον, όπως είπα, προσφέρεται για τέτοιου είδους παρανοήσεις.
Όσον αφορά κάποια σφάλματα (πάντα από όσα γνωρίζω και με κάθε επιφύλαξη) θα σου τα αναφέρω κάποια στιγμή, έχουν σχέση με παλιότερες αναρτήσεις περί Ωρου,(βίντεο Zeigeist) περί της ιστορικής αλήθειας κάποιων γεγονότων της Π.Διαθήκης κλπ, αλλά δεν άλλαζαν την ουσία γι΄αυτό και δεν σχολίασα.
Υπάρχει δε και το πρόβλημα ελεύθερος χρόνος :-)

Να σαι καλά

Άθεος είπε...

Χαίρομαι Scorpie που λύθηκε η παρεξήγηση… αλλά τώρα θα παρεξηγηθώ εγώ (χε χε). Έχω μου έγραψες επιστημονικές ανακρίβειες και τώρα μου λες πως αυτές άπτονται του θέματος Zeitgeist. Δεν θέλω να αφήνουμε υπονοούμενα, που ο ανυποψίαστος αναγνώστης να τα πάρει στραβά. Πολλοί, ακόμα και άθεοι δεν έχουν καταλάβει την αξία του συγκρητισμού και γι αυτό δυσκολεύονται να κατανοήσουν το 1ο μέρος του ντοκιμαντέρ. Να φανταστείς έχω γραφτεί στην ελληνική ομάδα του zeitgeist και σε μια διάλεξή τους άκουσα να λένε και οι ίδιοι ότι το 1ο μέρος είναι παρατραβηγμένο και σχολιάζοντας τα άλλα μέρη, τα τράβηξαν τόσο πολύ από τα μαλλιά που άγγιξαν την ουτοπία! Για μένα το πιο σίγουρο και περισσότερο τεκμηριωμένο είναι το 1ο μέρος. Η εφαρμογή των άλλων (περί οικολογίας) χωλαίνει λίγο, όμως στις επόμενες δεκαετίες ή τον επόμενο αιώνα θα είναι εφικτά κι αυτά.
Όταν μου γράφεις όμως για ιστορική ακρίβεια κάποιων γεγονότων της Π.Δ. εκπλήσσομαι γιατί σ’ αυτήν κανένα ιστορικό γεγονός δεν υπάρχει. Συνεπώς πού έχω ανακρίβεια;
Όταν βρεις ελεύθερο χρόνο γράψε μου τις απορίες σου, όχι στην τελευταία ανάρτηση όμως, αλλά σε κείνη που νομίζεις πώς σφάλλει ή στο «σχολιάστε το blog» για να μη σπάμε τη ροή σχολίων της επίκαιρης ανάρτησης.

Άθεος είπε...

Μετά από τους διάλογους εκείνους με τον Ασκαρδαμυκτί, κατάλαβε πόσο λάθος είχε στα σχόλιά του συκοφαντώντας με, και γι αυτό έσβησε όλα τα σχόλια στην συκοφαντική του ανάρτηση και όσα εδώ κατάλαβε ό,τι τον μείωναν!
Μόνο τα δικά μου σχόλια, Ασκαρδαμυκτάκι δεν μπορείς να σβήσεις!
Αυτά, σαν μνημείο θα στέκουν για να σου δείχνουν και σε σένα και στους ομοίους σου χριστιανούς, πόσο μισαλόδοξα άτομα είστε! Αυτά περί αγάπης, είναι τρίχες κατσαρές! Τα βιβλία σας την χρησιμοποιούν για να εγκλωβίζουν τους αδαείς!
Μεγάλη υποκρισία φίλοι μου!

Μαύρο Μέλι είπε...

Εβραίοι:ο λαός που έκανε το φανταστικό και το ψέμα απόλυτη αλήθεια,τελειοποιώντας το σε δυσθεώρητα ύψη! απόδειξη η εβραική μυθολογία (παλαιά διαθήκη) που τη μαθαίνουμε και στα σχολεία μας-αν θεωρούμαστε Έλληνες,γιατί να μη μαθαίνουμε τους ελληνικούς μύθους που τουλάχιστο (παρ'ότι φαντασία και αυτοί) είναι απίστευτα διδακτικοί και απευθυνόμενοι σε ανθρώπους υπεύθυνους και μετρημένους κι όχι σε φοβισμένα πλασματάκια??

το ψέμα των γραφών τους,εξυπηρετούσε κατά κύριο λόγο πολιτικές σκοπιμότητες-και ο εβραικός λαός ξεσηκώθηκε αρκετές φορές κόντρα στο ιερατείο του (βλέπε Εσσαίους καθώς και ο εβραικός διαφωτισμός του 18ου-19ου αιώνα).

Ποια είναι όμως η επιτυχία αυτού του ''τίποτα με μπόλικο καθόλου'';;; νομίζω ότι τον πιο αποφασιστικό λόγο επ' αυτού τον έχει πει ο Νίτσε στο πρώτο κεφάλαιο της ''Γενεαλογίας της Ηθικής''...εν ολίγοις,αντέστρεψαν τις ηθικές αξίες ποντάροντας στο φόβο,την αμάθεια,τη βολικότητα του να είσαι δούλος και την ευκολία του να μισείς ο,τι αλλιώτικο απο σένα παρά να ερευνάς την αλήθεια......

είναι τραγικά σωστό αυτό που λές κύριε Αθεε:''αντιστρέφοντας κατάφωρα την αλήθεια''...να προσθέσω ταπεινά το ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ της μετάφρασης των Εβδομήκοντα:έτσι αυτοί οι κατ'εξοχήν ανθέλληνες νομάδες χρησιμοποίησαν τα όπλα του ελληνιστικού κόσμου (όπως ήταν η γλώσσα) εναντίον του!το ξανάκαναν όταν έπρεπε να αρνηθούν στα μάτια όλων τον Ιησού και να προσποιηθούν πως είναι εχθρός τους! μάστορες σε κάτι τέτοια,τούς βγάζω το καπέλο.

Όπως και σήμερα έχουν καταφέρει να χαρακτηρίζεσαι ''ρατσιστής'' αν έστω μιλάς δύσπιστα γι' αυτούς και τα έργα τους,αν ερευνάς την ιστορία τους,αν δεν ασπάζεσαι τη νοοτροπία τους. Μιλάνε κι αυτοί,οι κατ' εξοχήν εθνικιστές,οι δημιουργοί της αντίληψης ότι ένα έθνος (το δικό τους) μπορεί και δικαιούται (τρέχα γύρευε πώς) να λέει ότι είναι ανώτερο από όλα τα άλλα! και μάλιστα αυτό ξεκινάει από εποχές που η έννοια του έθνους δεν υπήρχε καν με τη σημερινή του έννοια.Αυτοί είναι οι λεγόμενοι Σιωνιστές.

Όχι,δεν είμαι ρατσιστής ούτε αντισημίτης. Θεωρώ όμως πως δεν είμαι ανόητος να πιστεύω παραμύθια,κι ότι έχω το δικαίωμα να αντιστέκομαι στον εθνικισμό (΄΄το τελευταίο καταφύγιο των ηλίθιων΄΄ κατά Γκαλμπρέιθ) τους. Αναμφισβήτητα,είναι ένας σημαντικός λαός που τα τελευταία 300 χρόνια έχει αναδείξει σπουδαίες μορφές σε τέχνες και επιστήμες. Αν και καταλήγω να πιστεύω,πως η μόνη τους αληθινή ''προσφορά'' στην ανθρωπότητα είναι ο μονοθεισμός...
τα συμπεράσματα...

καλημέρα κύριε Άθεε.

Άθεος είπε...

Την φιλοσοφία του "τίποτα με μπόλικο καθόλου" την ανέλυσες πολύ καλά και δεν χρειάζονται διευκρινήσεις, νομίζω!

Unknown είπε...

Μου αρέσει που δεν έχω εντοπίσει ανακρίβειες στις αναρτήσεις σου.. Βέβαια χρωματιζεις τα κείμενα με το χρώμα των δικών σου ιδεών αλλά δεν γράφεις ανακρίβειες..

Για το συγκεκριμένο θέμα τώρα, έχω να πω ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε το λαό με το ιερατείο τους.. Το ιερατείο θέλησε να τους επιβληθεί και μην σας πω ότι όχι μόνο δεν φταίει ο λαός τους αλλά είναι κ θύματα.. Βέβαια μετά από αυτή την πλύση γίνονται και οι ίδιοι αλαζόνες.. Από τις γραφές τους εντοπίζω ένα επιθετικό ιερατείο που τους τρομάζει την τότε εποχή έτσι όπως διαμορφώνει τα γεγονότα.. Αμφιβάλλω όμως αν έγιναν έτσι τα γεγονότα όπως παρουσιάζονται.. Το σίγουρο είναι ότι κατευθύνουν τον λαό που τα διδάσκεται αργότερα σε μια γραμμή αυστηρών ορίων που έχουν ορίσει αυτοί..

Άθεος είπε...

Έτσι όπως τα λες είναι. Και εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου.

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5