20 Απρ 2019

Η πίστη ανέχεται την απάτη;


Μπορεί τα Χριστούγεννα να λάμπουν επειδή έχουν κάτι από την παιδική αθωότητα, με τα στολίδια, τα δώρα και τα λαμπιόνια που φεγγοβολούν, όμως το Πάσχα είναι πιο επεισοδιακό, κατανυκτικό και αποκαλυπτικό. Η κατάνυξη προκαλεί πάθος και η αποκάλυψη, μέσω του θαύματος, εξάπτει την συμπεριφορά του πιστού απέναντι σε όσους δεν συμμερίζονται την ίδια θλίψη για τον θεό που πάσχει. Όσο περισσότερο σεβασμό νιώθει ο πιστός για την θρησκεία του, τόσο περισσότερο εξάπτεται απέναντι στην απιστία. Πιστεύοντας ότι η ηθική εκπορεύεται από το θεό, οι πιστοί αισθάνονται ταγοί της ηθικής και της παγκόσμιας τάξης. Εύκολα μπορεί ο καθένας να ερμηνεύσει αυτήν την αυτοπεποίθηση του πιστού, που τις ημέρες του Πάσχα κορυφώνεται. Σαν ο θεός να βλέπει το «άδικο» με τα μάτια του πιστού κι ο τελευταίος με την «εξουσία» που του δίνει ο πρώτος, αισθάνεται υποχρεωμένος να επιβάλει την τάξη. Η έπαρση και η αλαζονεία είναι λέξεις συνώνυμες με την υπεροψία του, ενώ το μέγεθος ποικίλλει ανάλογα με την τοξικότητα της θρησκευτικής πίστης, όπου τα όρια του «εγώ» καταρρέουν και η Ιερή Αγανάκτηση, σαν παλίρροια, πλημμυρίζει την συνείδηση του πιστού. Τέτοιο είναι το Πάσχα των χριστιανών που τις μέρες αυτές οι αντιθέσεις μεγεθύνονται και τα αίματα ανάβουν.
Πώς συνάδει όλο το πάθος με τον φανατισμό του; Αυτό που δένει την ευλάβεια και την συγκίνηση με την επιθετικότητα και τον φανατισμό είναι ο εγωισμός των πιστών, ότι μόνο αυτοί κατέχουν την αλήθεια, ενώ όλοι οι άλλοι είναι οι κακοί, οι άπιστοι, που τις μέρες αυτές θέλουν να προκαλέσουν, άλλοι με σκάνδαλα για να εκθέσουν θεσμούς και άλλοι τρώγοντας κρέας την Μ. Παρασκευή, συνεχίζοντας την «ακόλαστη» ζωή τους. Από την άλλη, για έναν άθεο, δεν είναι μόνο κακόγουστη η φιέστα της Ανάστασης κάθε χρόνο, με τους «Χαιρετισμούς» και τις θεατρικές παραστάσεις της περιφοράς του Επιτάφιου, αντιγραφή των Αδωνιαζουσών, την κοσμοσυρροή με την μελωδική απαγγελία των τροπαρίων, το μεγαλειώδες «θαύμα – απάτη» της αφής του Αγίου Φωτός, την λάμψη και τον θόρυβο των βεγγαλικών, το φαγοπότι της επόμενης μέρας και η έπαρση της πίστης.

Το «θαύμα» της αφής που θαυματουργά ανάβει το Άγιο Φως στα Ιεροσόλυμα, φωτίζει τις καρδιές τους, αφήνοντας στο σκοτάδι όλους εκείνους τους άπιστους, που «δεν βλέπουν ενώ βλέπουν, κι ενώ ακούν δεν ακούν και ούτε καταλαβαίνουν, γιατί είναι αναίσθητη η καρδιά τους και οι ίδιοι αμετανόητοι»! Αν η πιο πάνω φράση ακούγεται όλο το χρόνο, το θαύμα τις μέρες αυτές επιβεβαιώνεται στην πράξη. Το μεγαλύτερο θαύμα της χριστιανοσύνης, το θαύμα των θαυμάτων, η αφή της Αγίας Φλόγας με την οποία οι χριστιανοί με κατάνυξη ανάβουν τις λαμπάδες τους για να φωτίσουν τις καρδιές τους. Προκειμένου να πείσουν ότι το φως κατεβαίνει από τον ουρανό, σαν να έχει ραντεβού ο θεός με τον πατριάρχη, ξεπερνά τις προσδοκίες και του λιγότερου αφελή πιστού, που ακράδαντα πείθεται για την θαυματουργή έλευσή του, παρόλο που φαίνεται τόσο εγωιστική και παιδαριώδης που προσβάλει ακόμα και την νοημοσύνη του θεού. Την φλόγα την λαμβάνουν όλοι οι αλλόδοξοι πιστοί του χριστιανισμού παρόλο τον ανταγωνισμό τους αφού δεν διστάζουν να παίξουν και ξύλο πάνω στον υποτιθέμενο τάφο του Χριστού! Αλήθεια ποιο τάφο και ποιου Χριστού; Το οικειοποιημένο ιερό της Αφροδίτης που έγινε τάφος ενός ανύπαρκτου αιρετικού ιουδαίου θεού για οικονομικούς λόγους από την εποχή των σταυροφόρων, στηρίζεται στην άγνοια της ιστορίας. Ποτάμια αίματος χύθηκαν ανάμεσα στους αλλόδοξους χριστιανούς μέχρι να καταφέρουν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στους τόπους που θα έρεε ο πλούτος των πιστών της οικουμένης όλης.
Ο Αδαμάντιος Κοραής το έγραψε από το 1830, όμως τα ποίμνια δεν ήθελαν να παραδεχτούν ότι τόσο καιρό τους εξαπατούσαν. Πρώτα οι καθολικοί και μετά οι ορθόδοξοι που αγόρασαν την θαυματοποιό πατέντα για ιδιοτελείς λόγους.
«Μοναχοί, θρασύτατοι γόητες, επενόησαν το θαύμα τού αγίου φωτός, δια να ενισχύσουν τον ηλίθιον ζήλον των προσκυνητών» έλεγε ο Έλληνας λόγιος. Το φώναζαν έκτοτε σκεπτικιστές και άθεοι, αλλά ο εγωισμός, η άγνοια και ο φανατισμός των πιστών συσκότιζαν την αλήθεια, ο φανατισμός μεγεθυνόταν από εγωισμό και ανοησία και πλάι στην κατάνυξη η άγνοια μεγέθυνε την υποκρισία των πιστών!

Φέτος έγινε ένα βήμα για να διαλευκανθεί η αλήθεια, που φυσικά ήταν υπέρ των σκεπτικιστών και άθεων, όμως αναδείχτηκε και μια πτυχή ακόμα, πιο ουσιώδης από την κατάρριψη του θαύματος: η αντίσταση των πιστών να αποκαθαρθούν από την ανοησία και το ψέμα. Πραγματικά τούτη η πλευρά του ζητήματος είναι μεγαλύτερης εμβέλειας από την κατάρρευση του θαύματος, γιατί αναδεικνύει ότι η μετάβαση από το παλιό στο καινούριο, νόμος της διαλεκτικής, δείχνει ότι η αποκάθαρση του ψέματος καθίσταται δύσκολη υπόθεση όταν ο πιστός αντιλαμβάνεται να καταρρέει ο ψεύτικος κόσμος που δημιούργησε στο κεφάλι του. Έτσι αναδύεται τις μέρες αυτές ο εγωισμός των πιστών που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν την πλάνη, αφού χωρίς αυτήν καταρρέει η πίστη τους. Αυτό τους κάνει φανατικά επιθετικούς, ακόμα και απέναντι στους πνευματικούς τους, όταν οι τελευταίοι συμβουλεύουν να ξεχάσουν το «θαύμα». Όμως, σιγά σιγά όλο και μεγαλώνει το ποσοστό αυτών που δειλά δειλά αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πλάνη. Ακριβώς αυτή η νομοτελειακή εξέλιξη ήταν που ανησύχησε το πατριαρχείο αναγκάζοντας με κρύα καρδιά να αποκαλύψουν την αλήθεια που δεν ήταν άλλη από αυτή που τόσο καιρό φώναζαν άθεοι και σκεπτικιστές. Το ότι 80% των πιστών πίστευαν ακόμα σε αυτήν την αρλούμπα, το πατριαρχείο θεώρησε ότι ήταν καλό, μόνη της να παραδεχτεί το ψέμα, αν και όχι ακριβώς έτσι. Εδώ η υποκρισία θα θριαμβεύσει. «Δεν φταίμε εμείς, αλλά οι… σταυροφόροι… που είναι ειδωλολάτρες! Αυτοί το έκαναν θαύμα! Δεν ξέρετε τι σου είναι αυτοί οι ειδωλολάτρες»!

Όσοι πείστηκαν από αυτήν την χυδαία και συκοφαντική εξήγηση είναι το λιγότερο υποκριτές! Τους υπόλοιπους τους έβγαλαν ψεύτες και αφελείς, που μόνοι τους πίστευαν σε θαύματα. «Εμείς πάντα το λέγαμε ότι πρόκειται για φυσικό φως! Άγιο είναι τελετουργικά, όπως το αγιασμένο ύδωρ τα Θεοφάνεια», έτσι δεν είναι… Θεοφάνη…! Ο αρχιεπίσκοπος Γερασών Θεοφάνης κατακλύζεται από ερωτήσεις πιστών. Θέλουν να μάθουν ποιος έχει δίκιο, δεν μπορούν να το πιστέψουν! «Δεν υπάρχει θαύμα δηλαδή… το Φως δεν είναι Άγιο;», «δεν κατεβαίνει θαυματουργά η φλόγα;», «και η ακαΐα, δεν υπάρχει ακαΐα;» Και οι φωτογραφίες από τις σκασμένες και μαυρισμένες κολώνες… οι αχτίδες… οι θαυματουργικές αχτίδες από ψηλά… η διαδρομή του φωτός ανάμεσα στο πλήθος… Δύσκολο το έργο του πατριαρχείου, το ποίμνιο θα σκανδαλιστεί, πρέπει να είμαστε πολλοί προσεχτικοί, πρέπει να είπαν οι ιθύνοντες.
Ω, τι λοιδορίες γράφονταν και ακούγονταν σε συζητήσεις, σε συνεντεύξεις, σε ομιλίες από τον άμβωνα… Θεέ μου τι ψέματα και απάτες! Οι πιστοί έχουν τρελαθεί! Ευτυχώς όμως όχι όλοι!

Από δημοσκόπηση που έκανε εταιρία φάνηκε ότι τουλάχιστον 42.4% πιστεύουν ακόμα ότι η αφή του Αγίου Φωτός γίνεται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και μόνο το 38.2% απλά ευλογείται από τον πατριάρχη! Ένα 19.4% ακόμα δεν κατάφεραν να πάνε από την μια μεριά στην άλλη, αυτοί το παίζουν αγνωστικιστές «δεν ξέρουν, δεν απαντούν»! Φυσικά και ξέρουν, αλλά ντρέπονται να παραδεχτούν ότι έκαναν τόσο μεγάλο λάθος! Σίγουρα, ανάμεσα σε αυτούς και στους πρώτους πρέπει να ευδοκιμείται ένας ανήκουστος φανατισμός που αντιδρώντας στους ιερείς, λένε «είστε αντίχριστοι»! Μου θυμίζουν εκείνους τους δυο άγγλους δημοσιογράφους που επινόησαν ένα φάντασμα σε μια γέφυρα του Λονδίνου και μετά την διάδοσή του, δεν τους πίστευε κανένας ότι αυτοί που το επινόησαν προσπάθησαν να το διαψεύσουν ανάμεσα σε πολλούς… αυτόπτες μάρτυρες! Η δημιουργική φαντασία, είναι μια νοητική δύναμη που όταν απλωθεί γίνεται δύναμη κοινωνική, αποκτά υπόσταση και γίνεται ακλόνητη δύναμη. Να, από πού εκπορεύεται ο φανατισμός και το μίσος: από τον εγωισμό και την άγνοια και κυρίως από την πίστη στο Απόλυτο και στο Υπερβατικό. Παλίρροιες μίσους και επιθετικότητας ξεσηκώνει ο φονταμενταλισμός των βαθιά πιστών όλων γενικά των θρησκειών ώστε η θρησκεία να διαιωνίζει τις αντιθέσεις και να συντηρεί πολέμους που εκμεταλλεύονται μυστικά κέντρα εξουσιαστών, με πολιτική επιρροή και οικονομικά συμφέροντα!
Ένα αγνό θαυματάκι ήταν, ένα Λευκό ψέμα! Αμ δεν είναι έτσι όμως. Πίσω από Την θαυματοποιία διακινούνται ιδέες, χρήμα και επιδιώξεις. Οι θρησκείες συντηρούν τους πολέμους και το δόγμα γίνεται αιτία δυστυχίας και κακομοιριάς.

Τώρα, να σας πω και την προσωπική μου γνώμη για όλη αυτήν την αποκάλυψη της απάτης. Δεν πιστεύω ότι ήταν αποτέλεσμα απόλυτης δημοσιογραφικής έρευνας, χωρίς να έχει ήδη προηγηθεί η απόφαση του πατριαρχείου να αποκαλύψει το μυστικό, που στην πλειοψηφία, μόνο οι άθεοι γνωρίζανε. Αυτήν την διαίσθηση έχω και από την παρουσίαση του βιβλίου και από το ίδιο το βιβλίο. Πολλοί ερευνητές, στο παρελθόν, προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τους ιθύνοντες του «τάφου», αλλά βρήκαν πόρτες ερμητικά κλειστές. Τώρα ο δημοσιογράφος ήταν δικό τους παιδί, παιδί ιερέα, που δεν ήταν άθεος και η μετάβαση από την απάτη στην αλήθεια θα ήταν όχι μόνο ανώδυνη αλλά θα μπορούσε να γίνει με τον τρόπο που ήθελε η Εκκλησία, χωρίς κατακρημνισμούς και σκανδαλυσμούς του ποιμνίου, όπως περιέγραψα πιο πάνω. Από την παρουσίαση του βιβλίου, όπως και από τα γραφόμενα στο βιβλίο του κ. Αλικάκου «Λύτρωση» αυτήν την αίσθηση απεκόμισα, αν και σε ό,τι του καταλογίζεται σαν δημοσιογράφου και δημόσια εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου, πέρα από την τύχη που τον ευνόησε. «Ο Αλικάκος δεν λειτουργεί με την έπαρση του κρυμνιστή», απλά «επιχειρεί να κάνει αποκάθαρση της θρησκείας» και με τρόπο ώστε «να μην σκανδαλιστεί το ποίμνιο». Όσο για το χρονικό της έρευνας όπως γράφεται και στο βιβλίο «από κάπου πρέπει να αρχίσει να ξηλώνεται το ψέμα». Από αυτά φάνηκε λοιπόν ότι δημοσιογράφος και πατριαρχείο αποφάσισαν να ξηλώσουν το ψέμα, χωρίς να θιγεί η ηγεσία και να σκανδαλιστεί το ποίμνιο που θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Έπαρση όμως κ. Αλικάκο δεν είναι μόνο να αποφεύγετε την κατακρύμνηση της απάτης, αλλά να μεγαλοποιείτε την έρευνά σας λέγοντας ότι δημοσιογραφικά αποκαλύψατε την απάτη για το «Άγιο φως» ενώ κανένας άλλος δεν κατάφερε τον άθλο αυτό. «Ο αρνητής οφείλει να αποδείξει τον δικό του λογικό ισχυρισμό με λογικά μέσα, αυτό όμως δεν το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα… Δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει τον ισχυρισμό του» (σελ. 27), ξεχνώντας ότι το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που ισχυρίζεται το θαύμα και όχι σε εκείνον που υποστηρίζει το αντίθετο. Αυτό, ναι, είναι έπαρση! Αυτός που παραδέχεται το θαύμα καλείται να φέρει αποδειχτικά στοιχεία και όχι αυτός που το αρνείται! Εμάς μας αρκούσε η λογική μας, δεν είχαμε ανάγκη την ειλικρίνεια εκείνων που για αιώνες έκλειναν τις πόρτες διαδίδοντας ψεύδη και γελοιότητα. Μα θα μου πείτε, με το να λέτε ότι ήταν απάτη το «Φως» πείθατε κανέναν; Ναι, όσοι μπορούσαν να αντέξουν την αλήθεια, τους πείθαμε. Μάλιστα, σαν Ένωση Αθέων, εκδώσαμε και το βιβλίο του Κοραή, με τα επιχειρήματα που φώναζαν από το 1830. Σάμπως και με την δική σας αποκάλυψη μήπως έχετε πείσει περισσότερους από το χριστεπώνυμο πλήθος; Οι δημοσκοπήσεις άλλα λένε. Το ποίμνιο, συνεχίζει να είναι ποίμνιο.

Από τα βίντεο που οι ίδιοι οι πιστοί τράβηξαν φαίνεται η γελοιότητα του «θαύματος» που όσο μεγαλύτερος ο χρόνος της εξαπάτησης, τόσο περισσότερο βαρύνει την επιμονή των απατεώνων και την αφέλεια των πιστών στο μεγάλο αυτό ψέμα και όχι την αδυναμία να προσκομιστούν στοιχεία από τους αρνητές. Αλήθεια, ποιος από σας απέδειξε ότι δεν υπάρχει η «Ιπτάμενη Τσαγέρα» του Ράσσελ ή το «Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας»;
Και αφού δεν είχατε την απαίτηση της κατακρήμνισης, πώς θέλετε την αποκάθαρση της θρησκείας με ένα υπόλοιπο της τάξης του 42.4 συν 19.4 σύνολο 61.8; Αλήθεια, δεν είναι ντροπιαστικό αυτό το ποσοστό, μετά την δημοσιογραφική επιτυχία σας; Να, που αποσκοπούσε η ερώτησή μου στην παρουσίαση του βιβλίου σας «αφού δίνοντας έμφαση ότι η πίστη δεν έχει ανάγκη το θαύμα, πώς τώρα η πίστη ανέχεται την απάτη»;
Τελειώνοντας δεν ξέρω με ποιον από τους τρεις λόγους να αποδώσω την έμφαση στο άρθρο αυτό.
1. Στην επί σειρά ετών εξαπάτηση των πιστών;
2. στην έπαρση των πιστών έναντι των αθέων ότι πρόκειται για το κορυφαίο θαύμα των θαυμάτων που τιμά την χριστιανοσύνη ή
3. στον φανατισμό τους να πιστεύουν και μετά την διάψευση ότι πρόκειται για θαύμα;
Ακριβώς για τους τρεις αυτούς λόγους θα έπρεπε να κατακρημνιστεί η θρησκεία της απάτης! Αυτό λέγεται αποκάθαρση, όπως εκείνη που έγινε στον Διαφωτισμό, αφήνοντας μόνο τους τελείως ανόητους να πιστεύουν!

Στα τρία ποσοστά της δημοσιογραφικής δημοσκόπησης παραθέτω τις διευθύνσεις των πιο κάτω τραγελαφικών βίντεο που ιερείς, πιστοί και δημοσιογράφοι, μπορούν να αξιοποιήσουν ποικιλοτρόπως!



Για εκείνους που τώρα έχουν πειστεί ότι το «θαύμα» ήταν απάτη, οι… ζωντανές αποδείξεις για το θαύμα μαρτυρούν τον φανατισμό τους!


Κι άλλες… «αποδείξεις» για να μην λέτε ότι τόσο καιρό δεν προωθούσατε το ψέμα!


Μήπως ένα ιδρωμένο σώμα, σε οποιαδήποτε άλλη φλόγα, θα έκαιγε περισσότερο! Ο τύπος έδωσε ένα σκασμό λεφτά να ταξιδέψει στους Άγιους Τόπους και να τραβήξει το βίντεο προκειμένου να αποδείξει την ακαΐα στον φίλο του, ενώ κοντεύει να λιώσει το μούσι του που ήδη τσουρουφλίζεται!


Οι «αποδείξεις»: εδώ τα φλας γίνονται θαυματουργικές λάμψεις!


Η φιέστα του Αγίου Φωτός και ο κοντός ιερέας που τρέχει μέσα στο πλήθος θεωρήθηκε θαύμα από τους αφελείς θεωρώντας την φλόγα να… μετακινείται θαυματουργικά!


Ένας Αρμένιος ιερέας αμφισβητεί το «θαύμα».


…και οι επιθετικές αντιδράσεις των ορθόδοξων


…ο θαυματουργικός ξυλοδαρμός 1 ανάμεσα σε ιερείς και μοναχούς μέσα στον… «πανάγαθο τάφο» σε τρεις εκδόσεις


Στο πείραμα του Καλόπουλου οι πονηροί επικαλέστηκαν την ακαΐα μέσα από τηλεοπτική εκπομπή. Η τηλεόραση το διατυμπανίζει, τι να κάνει και ο αφελής πιστός που βρίσκεται στη μέση;

Τώρα οι αγύρτες επικαλούνται και την επιστήμη. Τα επιστημονικά όργανα δεν λειτουργούσαν επειδή… από τον βράχο προήρχετο «μαγνητική ενέργεια»! Αποσβολωμένοι οι πιστοί, μπροστά στην επιστήμη που σηκώνει τα χέρια. Θαύμα, θαύμα!

Ένα από τα «Αδογμάτιστα κωλόπαιδα», αρνητής του θαύματος και χωρίς επιστημονικά όργανα και μέσα, απομυθοποιεί το «θαύμα» με μοναδικό εφόδιο την λογική!



Τέλος, και το δικό μας βίντεο



Για μεγέθυνση κάνε κλικ στην εικόνα
Υ.Γ. Μισό χρόνο μετά σε μια συνομιλία στο fb επιβεβαιώθηκα πλήρως! η πίστη ανέχεται την απάτη, διαφορετικά δεν μπορεί να επιβιώσει. Με αυτή θρέφεται, αρκεί να βρει αφελείς που είναι πρόθυμοι να την διαιωνίζουν ακόμα και όταν οι ίδιοι οι ταγοί τους θα τους διαβεβαιώνουν ότι τους εξαπάτησαν! Να ένας διάλογος με έναν τέτοιο χριστιανό που μάλλον εκπροσωπεί πολλά εκατομμύρια πιστών ανά την υφήλιο! Πραγματικά η πίστη όχι μόνο ανέχεται την απάτη, αλλά με αυτήν διαιωνίζεται, αρκεί να υπάρχει αφέλεια!
Για μεγέθυνση κάνε κλικ στην εικόνα


4 σχόλια:

Dyer είπε...

Διαφορά θρησκείας από θρησκεία.
Φωτιά από τον Ήλιο οι έλληνες, φωτιά με θαύμα οι νεοέλληνες!
Πόσο πίσω μας έχουν πάει?

Άθεος είπε...

Σαν τα χιόνια Dyer. Φωτιά από τον Ήλιο οι έλληνες, φωτιά με αναπτήρα οι νεοέλληνες! Φωτιά με τριβή οι πρωτόγονοι! Ο καθένας, όπως μπορεί την ανάβει και όπου θέλει την αποδίδει.

Κυριάκος Οικονομίδης είπε...

Πάντως, όπως και να έχει, αφού έγινε η αρχή της αποδόμησης του Θεόσταλτου τρόπου αφής της φλόγας του Αγίου Φωτός, μπορείς να πεις ότι είναι κάτι θετικό.
Ασχέτως αν εμείς οι άθεοι δεν συμφωνούμε με αυτόν τον τρόπο. Για μένα θα έπρεπε όλα τα ΜΜΕ να έβγαιναν με τρόπο επικριτικό και να έλεγαν: «Ολα αυτά τα χρόνια, τρώγαμε σανό από την Εκκλησία για το Άγιο Φως»

Άθεος είπε...

Ποιος είπε, Κυριάκο, ότι δεν είναι θετικό... θετικότατο θα έλεγα και όπως και οι πιστοί κάνουν την πάπια, έτσι και τα Μ.Μ.Ε. σιγή ιχθύος! Του χρόνου θα έχουν ξεχάσει όλοι τις "αποκαλύψεις" και θα μιλούν για το θεϊκό γεγονός, το θαύμα των θαυμάτων και η γελοιότητα θα κτυπάει κόκκινο! Ούτε η "αθεϊστική" κυβέρνηση συγκινήθηκε και διοργάνωσε και φέτος την φιέστα της απάτης σε βάρος της οικονομίας. Ούτε ένας πανεπιστημιακός καθηγητής δεν αντέδρασε, έτσι για την τιμή της επιστήμης και της αλήθειας! Για την ενημέρωση στα σχολεία, δεν το συζητώ. Σχεδόν όλοι οι θρησκευτικοί και φέτος θα αράδιαζαν ένα σωρό ψέματα στους αυριανούς "επιστήμονες" που εκκολάπτουν σήμερα!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5