15 Μαΐ 2009

Από το Μεσαίωνα στην Άλωση της Πόλης!

Η Άλωση της Πόλης, τότε δεν πόνεσε τους χριστιανούς τόσο όσο πονά όλους μας τώρα. Κι αυτό γιατί πίσω από την παρηγοριά της απώλειας δέσποζε το μίσος για τον Πάπα!
Από το προηγούμενο άρθρο ακόμα μπήκαν τα ερωτήματα αυτά.
Ερωτήματα που νομίζω δε ζητούν τόσο την απάντηση, όσο την υπενθύμιση ότι, για το θρόνο και τη δόξα γινόταν ο καβγάς!
Ανατολή ή Δύση;
Ορθόδοξοι ή Καθολικοί;
Πατριάρχης ή Πάπας;
Τι ιδιοτέλεια και ξεπεσμός!

Το μίσος ανάμεσα στις εκκλησίες ήταν αυτό που δεν επέτρεψε, όχι μόνον το συμβιβασμό μεταξύ τους, αλλά ούτε το διάλογο για φιλοσοφικό προβληματισμό, αυτόν που από τις αρχές του 11ου αιώνα επηρέασε τη μεσαιωνική φιλοσοφία της Δύσης. Βέβαια οι ανθρωπιστές (ουμανιστές) της Αναγέννησης κι ακόμα πιο πολύ οι Διαφωτιστές, αργότερα, απέρριψαν τη σχολαστική φιλοσοφία μετατρέποντας τον όρο «σχολαστικό» σε υβριστικό φιλοσοφικό παρατσούκλι. Η νέα φιλοσοφία απαιτούσε να γνωρίσει την αλήθεια χωρίς την προσφυγή στις «αποκαλυπτικές» δοξασίες των θεολόγων. Οι αφηρημένες θεολογικές σκέψεις αντικαταστάθηκαν από συγκεκριμένους φυσικούς νόμους και οι θεολόγοι κρίθηκαν ανεπαρκείς για να εξηγήσουν τη φύση. Αντικαταστάθηκαν, ήταν φυσικό, από φυσικούς και επιστήμονες!

Για χρόνια, μέσα από το διάλογο Αράβων και δυτικών σοφών, η φιλοσοφία τραβούσε το δικό της δρόμο. Η Δύση τράβαγε προς τα πάνω και η Ανατολή, μέρα με τη μέρα καταβαραθρωνόταν όλο και πιο πολύ.
Η απειλή των Τούρκων έφερε τους λογίους του Βυζαντίου δυτικότερα, όπου έπνεε αέρας ελευθερίας και στο πνεύμα της Αναγέννησης μπορούσε να εκφραστεί. Για χρόνια το θρησκευτικό πνεύμα μισαλλοδοξίας απέτρεπε τη δυνατότητα για τέτοιους διαλόγους, δίνοντας την ευκαιρία στους Τούρκους να ανασυνταχθούν και να γίνουν ακόμα πιο επιθετικοί. Μπροστά στην επικείμενη επίθεση και κατάκτηση της Πόλης, εν μέσω ανθενωτικών κύκλων (Μάρκος Ευγενικός, Γεννάδιος Σχολάριος κ. ά.) οι ενωτικοί πρότειναν σύνοδο προκειμένου να επιτευχθεί η Ένωση.

Από τον Ανδρόνικο Γ΄ (1328-1341) και τον Ιωάννη Ε΄ (1341-1391) μέχρι τον Ιωάννη Η΄ (1425-1448) που κλήθηκε η Σύνοδος της Φεράρα (1438), οι διαπραγματεύσεις απέβαιναν άκαρπες, σκοντάφτοντας συνεχώς σε λεπτομέρειες και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Σε ώρες αγωνίας, κάτω από την επιθετική πολιτική και στρατιωτική πολιορκία της Πόλης, στην τελευταία συνεδρίαση της Φεράρας αρχικά και της Φλωρεντίας στη συνέχεια οι σύνεδροι, με την υπομονετική ανοχή του αυτοκράτορα Ιωάννη, συζητούσαν φιλονικώντας για το θέμα «filioque», πως πρέπει να καθαγιάζεται ο άρτος της θείας ευχαριστίας ή πότε άραγε να αμείβονται οι αγαθοί και να τιμωρούνται οι κακοί… αμέσως μετά το θάνατο, όπως φρονούσαν οι Λατίνοι… ή μετά την τελική κρίση, όπως φρονούσαν οι ορθόδοξοι…

Στις 12 Δεκέμβρη του 1452 ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έκανε δεκτή την «Ένωση των Εκκλησιών» τελώντας μάλιστα και λειτουργία στην Αγία Σοφία, την οποία οι φανατικοί χριστιανοί ονόμασαν «Βδελυκτή θυσία» και τον περιώνυμο ναό «Συναγωγή των Ιουδαίων» και άλλοι «Βωμό αιρετικών»! Με αρχηγό το Γεώργιο Σχολάριο (Γεννάδιο) τον «πατριαρχεύσασα μετά την άλωσιν» μοναχοί και φανατικοί χριστιανοί σπίτι-σπίτι περιδιαβαίνοντας θα λούσουν με άγριο βρισίδι το βασιλιά και όσους υπέκυψαν στα δόγματα των Δυτικών. Διακηρύσσοντας ότι δεν είναι Έλληνες αλλά χριστιανοί, με ανυπομονησία θα περιμένουν να εκπληρωθούν οι προφητείες, που τότε έκαναν, πως η Πόλη θα αλωθεί! Και πως ήταν δυνατόν να μην αλώνετο αφού ο δημαγωγός και φιλότουρκος Γεννάδιος «διαρκούσης της πολιορκίας διατέλει εις συνεννόησιν μυστικήν προς το Σουλτάνον».
Να γιατί μετά την άλωση ο Σουλτάνος δίδοντας στα χέρια την ποιμαντορική του ράβδο τον γέμισε χρυσάφι και ανεβάζοντάς τον πάνω σε στολισμένο άλογο, τιμητικά τον οδήγησε μέχρι το ναό των Αγίων Αποστόλων με την ευχή «Πατριάρχευε εν ειρήνη κι έχε την φιλίαν ημών εν οις χρήζεις και εθέλεις έχων πάντα τα προνόμια των προκατόχων σου»!

Σύμφωνα με τον αρχηγό του ορθόδοξου κόμματος και του στόλου, ο δούκας Λουκάς Νοταράς, ξεστόμισε τη φράση που θα τον συνοδεύει σαν αποτρόπαιο μνημείο η ιστορία «Κρειττύτερόν εστι ιδέναι εν μέση τη Πόλει φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων ή καλύπτραν Λατινικήν». Προτιμούσε δηλαδή να δει στην Πόλη τούρκικο τσεμπέρι παρά καπέλο λατινικό!
Ακόμα και σήμερα φονταμενταλιστές ιερείς, όχι μόνο συμφωνούν, αλλά και διατυμπανίζουν την ψυχολογία της υποτέλειας και του μίσους!
Δείτε σχετικό video από συνεδρίαση ιερέων στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Το video αυτό το αναρτήσαμε και πριν από δυο μήνες, με την ευκαιρία της ελληνικής επανάστασης του 1821, που και τότε ήταν επίκαιρο.

Τι προδοσία!


Το αν τελικά από άλλους υπογράφτηκε η ένωση (Βησσαρίων) και από άλλους καταδικάστηκε (Σχολάριος) δεν έχει καμιά σημασία. Το γεγονός είναι ότι η Πόλη αλώθηκε και οι Ορθόδοξοι ως σήμερα ερίζουν με τους Καθολικούς από που εκπορεύεται το Άγιο Πνεύμα. Από τον Πατέρα και τον Υιό ή μόνον από το πρώτο! Λες και οι ίδιοι, λογικά κατανοούν, ότι Πατέρας και Υιός σαν δυο διαφορετικά πρόσωπα δεν αποτελούν ξεχωριστές οντότητες ή σαν μια οντότητα μπορούν να διαιρεθούν σε δύο διαφορετικά πρόσωπα!

Τι ακραία φαντασία και τερατώδης σύλληψη!

Κυρίως όμως, τι μπέρδεμα για τους αδαείς που πρέπει να πιστέψουν ότι, ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική σκέψη που τότε θεωρούνταν απαράδεκτα και ανηλεώς καταδιώκονταν από τα γεράκια του χριστιανισμού, σήμερα πρέπει να πιστέψουν ότι εκείνα διέσωσαν τον ελληνικό πολιτισμό και για το ψεύδος αυτό, ούτε ντροπή να μη νιώθουν, διατυμπανίζοντάς το ακόμα και σήμερα που η ιστορία βοά το αντίθετο!

Αλήθεια, από ποιους άραγε κινδύνευε και οι θιασώτες εκείνοι του ψεύδους και της απάτης μας τον διέσωσαν; Μόλις το 10ο αιώνα, στη Λακωνία, ο μοναχός «Νίκων ο Μετανοείτε» (Πολιούχος της Σπάρτης μέχρι σήμερα!) έπνιγε τον έφορο γης Αντίοχο, με τα ίδια του τα χέρια, επειδή έδινε γη σε οπαδούς της αρχαίας θρησκείας και ο Ιωάννης Καματερός, (Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως 1198-1206) επικεφαλής των φανατισμένων βανδάλων χριστιανών που κατέστρεφαν το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς (1204), ούρλιαζε με μίσος «αυτή η σκύλα μας έφαγε»!

Τόσο το μίσος, τέτοια η θηριωδία και τόση η υποκρισία των «ηρώων» τους που μας διέσωσαν τάχατες τον πολιτισμό μας!

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, οι σημερινοί υποκριτές, μιας και δεν το εννόησαν οι χθεσινοί χαλκευτές και πλαστογράφοι ότι, η ιστορία δε γράφτηκε στα καπηλειά, στα χαμαιτυπεία, ή σε σκοτεινά κελιά μοναστηριών από αργόσχολους μοναχούς που μασουλούσαν πασατέμπο και ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον αραδιάζοντας κάθε λογής ψέμα και βλακεία!

Να η κερκόπορτα όπως την δανειστήκαμε από την Βικιπαίντια

Άραγε, ποιος ευθύνεται για την πτώση και Άλωση της Πόλης;
Ποιος άνοιξε την Κερκόπορτα και μπήκαν ανενόχλητοι οι Τούρκοι?
Η Κερκόπορτα βρισκόταν στη συνοικία των Εβραίων! Χριστιανοί ήταν… εβραίοι ήταν… εβραίοι χριστιανοί ήταν…
Τι μας νοιάζει η εθνικότητα… Κανένας χριστιανός δεν πολεμούσε! Ήταν πεπεισμένοι όλοι, όπως οι προφητείες τους διαλαλούσαν «Γραφτό ήταν πως η Πόλη θα τουρκέψει!» και χρειάζονταν μία προδοσία, (το συνηθίζουν αυτό, έτσι δεν «σταύρωσαν και το θεό τους;) για να δικαιολογήσουν την άλωση….
Κλεισμένοι μέσα στους ναούς, έκλαιγαν την μοίρα τους!
Μωρέ Έλληνες ήταν αυτοί;

Να πως δημιουργούνται οι θρύλοι και κάποιοι αφελείς τους πιστεύουν!

Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς είναι παρηγοριά στον άρρωστο!


Κάποιοι μέχρι πρότινος πίστευαν ότι την Πόλη θα την πάρει ο… εξαδάκτυλος Κωνσταντίνος.
Ποιος Κωνσταντίνος;
Στις 29 Μαΐου του 1921 ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από τους πρίγκιπες Παύλο, Νικόλαο και Ανδρέα, τον πρωθυπουργό Δ. Γούναρη και τον υπουργό των στρατιωτικών Ν. Θεοτόκη ξεκίνησε για τη Σμύρνη προκειμένου να τεθεί επικεφαλής του ελληνικού στρατού.
Λέτε η ημερομηνία να ήταν τόσο διαβολικά συμπτωματική…

Η καταστροφή της Σμύρνης οφείλεται κι εκεί, στην αλαζονεία και την αφέλεια κάποιων ότι οι θρύλοι και οι «προφητείες» είναι αληθινές, σταλμένες από το θεό! Δεν μπορεί… κάποιοι αφελείς πίστευαν και τότε πως έφτασε η ώρα…


Προελαύνοντας τα ελληνικά στρατεύματα στα βάθη της Μικράς Ασίας… αναζητούσαν την… Κόκκινη Μηλιά!

Έπαρση και αλαζονεία μαζί με μπόλικη βλακεία και να το αποτέλεσμα!

…συνωστισμένοι στη Σμύρνη…

Αν δεν με πιστεύετε δείτε εδώ, ακόμα τα πιστεύουν και δεν ντρέπονται να τα διαλαλούν!

Η ιστοριογραφία απαιτεί αμεροληψία. Κυρίως όμως, η ιστορία απαιτεί θάρρος, όχι μόνον να την γράψεις αλλά και να την διαβάσεις και να είσαι έτοιμος, ανά πάσα στιγμή, να θυσιάσεις αυτό που χρόνια πίστευες, στο βωμό της αλήθειας και της ιστορικής ακρίβειας. Ο στρουθοκαμηλισμός και η υποκρισία μας έβλαψαν ανεπανόρθωτα. Καιρός να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια και με παρρησία να την μεταδώσουμε στα παιδιά μας!

Ας μην είμαστε τόσο σίγουροι ότι αφήσαμε αρκετά πίσω το Μεσαίωνα. Ο σκοταδισμός πάντα καιροφυλακτεί, όπου βασιλεύει η άγνοια και κυριαρχεί το συμφέρον. Η καταβαράθρωση στις σκοτεινές πνευματικές αβύσσους πάντα ήταν και θα είναι πιθανή, ακόμα κι όταν κάποιοι με θάρρος και αποφασιστικότητα φωτίζουν τα αιματοβαμμένα μονοπάτια του παρελθόντος και στην κυριολεξία, λουσμένοι στο φως της αλήθειας και του ήθους, με αισιοδοξία ατενίζουν το μέλλον της ανθρωπότητας!
Μπορεί σήμερα να μην καίμε βιβλία, όμως μπορούμε ακόμα, ξεδιάντροπα, να κοροϊδεύουμε τα παιδιά μας!
Για αυτό πρέπει να αντισταθούμε!
Η Ιστορία είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε!
Αξιοποιήστε την σωστά!


85 σχόλια:

aeroxeimarros είπε...

Εξαιρετικό το άρθρο...

Λες: "Η Ιστορία είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε!
Αξιοποιήστε την!"

Ξέχασες να καταλήξεις με το "σωστά"!
Στο λέω αυτό όχι για κανένα άλλο λόγο παρά για το γεγονός ότι και οι τηλεσαβουροπωλητές στην "ιστορία" βασίζονται!

Αυτά προς το παρόν...

Άθεος είπε...

Αν και η λέξη «σωστά» είναι σχετική και το ίδιο μπορούν να την χρησιμοποιήσουν και οι άλλοι, περιμένοντας το άρθρο αυτό μέρες τώρα, πώς θα ήταν δυνατόν να μη σου έκανα τη χάρη…
Ευχαριστώ!

aeroxeimarros είπε...

Σχετική είναι πράγματι, το θέμα όμως είναι να μην παρεκκλίνει τόσο πολύ ούτως ώστε να ξεφεύγει από την επιστημονική διαφοροποίηση και να ταξιδεύει στα βάθη της αχαλίνωτης φαντασίας κάποιων, μίας φαντασίας που καθόλου δεν διαφέρει από συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και ιδεολογίες!

εδώ πιστεύω να συμφωνούμε απόλυτα.

Άθεος είπε...

Απόλυτα φίλε μου!

bill είπε...

αγαπητε φιλε αθεε εκτος απο συγραφεας εισαι και ιστορικος καθε φορα με εκπλησεις ευχαριστα επισης σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια που μου δινεις σχετικα με τo blog μου με εκτημηση billtaxi

Άθεος είπε...

Ε, ιστορικός δεν θα το έλεγα, αλλά μελετητής ναι, όπως το ίδιο ευελπιστώ και δια σας!

μ είπε...

Ιστορικός όχι, αφού οι προσωπικές του πινελιές είναι συχνά έντονες στο κείμενο, αλλά ένας ικανός μελετητής ναι.
Περιμένουμε την επόμενη ανάλυση :)

Dyer είπε...

Η ψυχολογία λέει, πως τελικά τις σοβαρότερες αποφάσεις τις παίρνουμε με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική.
Συναισθηματικά φορτισμένοι λοιπόν πιστεύαμε …
«Η καταστροφή της Σμύρνης οφείλεται κι εκεί, στην αλαζονεία και την αφέλεια κάποιων ότι οι θρύλοι και οι «προφητείες» είναι αληθινές, σταλμένες από το θεό! Δεν μπορεί… κάποιοι αφελείς πίστευαν και τότε πως έφτασε η ώρα…»
Όχι κάποιοι …πολλοί!!!
Η άλωση της Πόλης είχε πίσω ένα μεσαίωνα, όπου ο ορθολογισμός ήταν δυσεύρετος και η πίστη σε προφητείες και θρύλους είναι εν μέρη αποδεκτή. Η Μικρασιατική καταστροφή όμως έγινε τον 20 αιώνα από ανθρώπους που ακόμα πίστευαν σε προφητείες και θρύλους (που ήταν άραγε το Άγιο Πνεύμα για να τους φωτίσει). Άλλη μια πρόσφορα της Ορθοδοξίας στον Ελληνισμό !!!
Και όπως πάντα Άθεε πολύ διαφωτιστικός.

Άθεος είπε...

Σου αξίζει Μάνο μια σύνδεση με το blog σου.
Όμως, ποια ανάλυση περιμένεις…

Δυστυχώς φίλε Dyer έτσι έχουν τα πράγματα.
Απ’ όπου και να τα πιάσεις βρωμάνε. Κι’ ύστερα σου λένε: Ακόμα κι αν δεν υπάρχει θεός, δεν χάνεις και τίποτα…
Έτσι… δεν χάνουμε τίποτε ε….
Χαίρομαι που πάντα είσαι κοντά στο blog και συμμετέχεις!
Πιστεύω, είδες στον Πίνακα Ανακοινώσεων, τις επόμενες τρεις αναρτήσεις! Θα ξεκαθαριστούν πολλά!

φωτο vango είπε...

...Φίλε, γειά σου & πάλι. Το άρθρο σου κατατοπιστικό, όπως πάντα. Αναρωτιέμαι, ωστόσο, τί ποσοστό γνωρίζει ιστορία. Γιατί, τί μπορούμε να προσδοκούμε, όταν ούτε για φιλοσοφία γνωρίζουμε (πόσοι ξέρουν τί ήταν ο Επίκουρος ;), ούτε ιστορία, πλην των μαχών των Θερμοπυλών, Μαραθώνα & ναυμαχία Σαλαμίνας. Μή γνωρίζοντας, λοιπόν, και το κυριώτερο, μήν επιθυμούντες να κατατοπιστούμε, θα συνεχίσουμε νά 'μαστε βουλιαγμένοι στην ''εύφορη κοιλάδα''΄...

Άθεος είπε...

Να και ο έτερος της παρέας.
Όπως λέμε: λείπει ο Μάρτης από τη σαρακοστή;
Γεια σου φίλε vango. Είπαμε, η Ιστορία είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε!
Ποτέ δεν είναι αργά!

Μαρια Νικολαου είπε...

Θα μπορουσες να γραψεις βιβλιο
μα το θεμα ειναι πόσοι θα "τολμούσαν" να το παρουν να το διαβασουν.
Ξερεις...αυτοι που κοιτάζουν γυρω τους για να αγορασουν κατι...
Εξαιρετο άρθρο πραγματκά
Οσο για το ποιος φταιει ποιοι και γιατι...προτιμω να μενω σιωπηλή απέναντι στον εαυτο μου και μονο καποιες φορες

Άθεος είπε...

Και ποιος σου είπε Μαρία ότι δεν το έγραψα;
Στο τέλος του χρόνου, πιθανότατα, εκδίδεται!
Ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια, όμως στην τελευταία σου φράση με μπέρδεψες!

Astron είπε...

Μα δε βλέπεις ότι είχαν σοβαρά προβλήματα να ξεκαθαρίσουν όπως από πού προέρχεται το άγιο ...φάντασμα!!!

Είναι αλήθεια ότι ελάχιστοι πολέμησαν κατά την πολιορκία της πόλης. Ένας τεράστιος αριθμός ήταν κλεισμένοι σε μοναστήρια και προσεύχονταν. Επομένως, πρώτα αλωθήκαμε πνευματικά, μέσα στην χριστιανική μοιρολατρεία και μετά στην πράξη.

Θα είχε ενδιαφέρον να βρίσκαμε δημογραφικά στατιστικά της εποχής για να βλέπαμε τί ποσοστό των πολιτών της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατέληγαν στα μοναστήρια.

Γι' άλλη μια φορά κατατοπιστικότατο το κείμενό σου. Καλά να περνάς φίλε μου!

Υ.Γ. Και κράτα μας ενήμερους για το βιβλίο!

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Astron, μετά από τόσα δεινά, ακόμα και το 1806 ο Ανώνυμος Έλλην φώναζε: Εκατό χιλιάδες, και ίσως περισσότεροι, μαυροφορεμένοι ζώσιν αργοί και τρέφονται από τους ιδρώτας των ταλαιπώρων και πτωχών Ελλήνων. Τόσαι εκατοντάδες μοναστήρια. όπου πανταχόθεν ευρίσκονται, είναι τόσαι πληγαί εις την πατρίδα, επειδή, χωρίς να την ωφελήσουν εις το παραμικρό, τρώγωσι τους καρπούς της και φυλάττουσι τους λύκους, δια να αρπάζουν και ξεσχίζουν τα αθώα και ιλαρά πρόβατα της ποίμνης του Χριστού. Ιδού, ω Έλληνες, αγαπητοί μου αδελφοί, η σημερινή αθλία και φοβερά κατάστασις του ελληνικού ιερατείου, και η πρώτη αιτία όπου αργοπορεί την ελευθέρωσιν της Ελλάδος.
Ταλαιπωρία, όλους τους αιώνες! Η ιστορία περιμένει… εμείς αργούμε!
Όταν το βιβλίο εκδοθεί, θα κάνει κρότο και θα ακουστεί!

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά που διαβάζω άρθρα σου λέω "να κάτι ακόμη που δεν ήξερα!" .
Δυστυχώς η θρησκεία είναι το καλύτερο όπλο εξουσίας και ως τέτοιο θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται από τους μαυροντυμένους ιερείς και τους βουλευτές που τους στηρίζουν.

Άθεος είπε...

H θρησκεία, Stardust, είναι το μέσον για την επίτευξη της αλλοτριωμένης μας συνείδησης. Μετά, όλα είναι δυνατά!

Heliotypon είπε...

Μπράβο! Μακάρι να διδάσκονταν αυτές οι αλήθειες και στα σχολεία, αντί των ψευδολογιών που διαδάσκονται τα παιδιά. Η δειλή προσπάθεια της Γιαννάκου πριν μερικά χρόνια προσέκρουσε στην παπαδίστικη υστερία και στην εθνικοφρσύνη τύπου Αδώνιδος (aka Μπουμπούκου)!

Άθεος είπε...

Μακάρι Ηλιότυπε αλλά το σύστημα δεν επιτρέπει.
Η επιδίωξη απλά να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο θα επέφερε τέτοιους κλυδωνισμούς στο σύστημα που ισοδυναμούν με επανάσταση!
Όμως αυτή αρχίζει πρώτα από το μυαλό.
Τέτοια επανάσταση είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε!

Μαρια Νικολαου είπε...

Απλά ήθελα να πω πως τα θεματα ειναι πολυ μεγαλα και με τοσα που εχουμε στο μυαλο μας απο τα καθημερινά θεματα πολλες φορες προτιμω να μην τα αναλύω
Στον εαυτο μου τουλαχιστον
Γενικα ειμαι λατρης της σιωπής
Με κουραζουν τα πολλα λογια
Τωρα μπορει παλι να μην το εξηγησα καλα αλλα δεν ειμαι και στα καλύτερά μου τελευταία και "χάνω" το λόγο που λενε
Καλη σου βδομαδα

Άθεος είπε...

Η αλήθεια Μαρία είναι ότι όσο πιο πολύ τα σκαλίζεις τόσο πιο πολύ βρωμάνε!
…και το καλύτερο, δεν στεναχωριέσαι κιόλας!

aeroxeimarros είπε...

Προτιμώ τη βρώμα που λες άθεε παρά την άγνοια! Πολύ απλά δεν αποδέχομαι την ιστορία έτσι όπως την έφτιαξαν κυριολεκτικά η Ελληνορθόδοξοι.

Είναι το χρέος όλων μας αυτό...συνέχισε έτσι.

Άθεος είπε...

Σίγουρα aeroxeimarre κι εγώ επέλεξα τη βρώμα!
Είναι το ηθικό δίδαγμα των στάβλων του Αυγείου. Ο Ηρακλής, πριν φτάσει στο τελικό στάδιο της μύησης, προκειμένου να καταλήξει στη κορυφή, κατεβαίνει να καθαρίσει σκατά, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ανθρωπότητα. Πρέπει να υποστείς ακόμα κι αυτό! Οι στάβλοι ήταν τα συσσωρευμένα λάθη που έπρεπε να καθαριστούν πριν κάνουμε το αποφασιστικό βήμα!
Όμως αυτό το προτείνει ο καθένας στον εαυτό του και δεν το επιβάλει στους άλλους, όπως οι αποκαλυπτικές θρησκείες!
Πολύ περισσότερο λοιπόν εγώ να το επιβάλλω στους επισκέπτες μου!

aeroxeimarros είπε...

Συμφωνούμε απολύτως.
Η επέκταση του σχολίου σου όμως σε θέματα επιβολής της άποψης μας στους άλλους -σε σχέση με το δικό μου σχόλιο είναι κρίνεται άσχετη, καθώς εγώ δεν μίλησα για επιβολή αλλά διατύπωσα συνοπτικώς την άποψη μου περί αυτού.

Γενικά όμως ισχύει αυτό που είπες όντως...

Εκτός βέβαια αν με θεωρείς εμένα αποκαλυπτική θρησκεία...

Άθεος είπε...

Γιατί να σε θεωρώ aeroxeimarre έτσι…
Δεν σου αρκεί που συμφωνούμε;

aeroxeimarros είπε...

Σαφώς, αλλά η διευκρίνιση είναι σχεδόν πάντα αναγκαία.

Artanis είπε...

Αυτό με το βιβλίο που έγραψες, με ενδιαφέρει...Θέλω εν καιρώ να κανονίσουμε να μου το στείλεις Νέα Ζηλανδία...Θα το πληρώσω φυσικά...
(το ποστ, πολύ ωραίο και κατατοπιστικό στα λινκ του..."Νεράκι" το διάβασα...)
Φιλιά, τα λέμε...

Μιλτιαδης Πελασγος είπε...

Χαιρε Αθεε.
Σε ειχε παρει και παλαιοτερα το ματι μου αλλα δεν εδωσα μεγαλη σημασια διοτι ημουν απασχολημενος στην ορθη ερμηνεια της εννοιας του θεου. Εν καιρο το σκεπτικο μου διαμορφωθηκε με βαση τον ορθολογισμο.
Βασικα νομιζω πως οποιοσδηποτε καθησει και βαλει σε μια σειρα τα πραγματα και τα σκεφτει ανοικτομυαλα και λογικα στην αθεϊα θα καταληξει.
Αν κοιταξεις το ιστολογιο μου απο την αρχη θα αντιληφθεις και απο μονος σου την στροφη αλλαγης στο σκεπτικο μου.
Θα χαρω να τα πουμε και απο κοντα καποια στιγμη.
Νασαι καλα:)
Αυτος ειναι ο χωρος μου:
http://free-hellenic-souls.pblogs.gr/

Άθεος είπε...

Όταν λες Artanis ότι διάβασες το άρθρο σαν νερό, αντιλαμβάνομαι την επιθυμία σου να διαβάσεις και το βιβλίο μου! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου. Άλλωστε και το άρθρο αυτό ήταν δυο σελίδες από τις 813 του βιβλίου!
Το δείγμα γραφής του βιβλίου το είδες, αντιλαμβάνεσαι ότι τέτοια βιβλία συναντούν πολλά εμπόδια μέ-χρι να εκδοθούν!
Θα μπορούσα να το χρηματοδοτήσω εγώ ή κάποιος άλλος, όπως μου πρότειναν, όμως δεν το θέλησα. Έπρεπε να εκτιμηθεί από τους ίδιους τους εκδότες, όσο κι αν το κύκλωμά τους δεν είναι ό,τι καλύτερο! Επι-μένω σ’ αυτό.
Τελικά, πιστεύω πως αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέχρι τότε θα τα λέμε από δω και από το blog σου. Φαίνεσαι συνειδητοποιημένο άτομο και μ’ αρέσεις!

Όπως είδες Μιλτιάδη Πελασγέ… εσύ έχασες που απείχες τόσο καιρό!
Αστειεύομαι!
Πραγματικά, φίλε μου, όπως λες «οποιοσδήποτε καθίσει και βάλει σε μια σειρά τα πράγματα και σκεφτεί ανοικτόμυαλα και λογικά στην αθεΐα θα καταλήξει».
Το ζητούμενο βέβαια είναι να ερμηνεύουμε την ιστορία μας σωστά, τον κόσμο και τα φαινόμε-νά του. Δεν επιμένουμε να κάνουμε τον κόσμο άθεο. Αν συνειδητοποιήσει, από μόνος του κανείς ότι δεν υπάρχει θεός, καλώς. Όμως αν τον πείσουμε ότι δεν υπάρχει θεός, χωρίς να αντιληφθεί το λόγο που οι νομοτέλειες της φύσης επιβάλουν για κάτι τέτοιο, τότε ίσως είναι και επιζήμιο για τον ίδιο και τους άλλους!
Το blog αυτό είναι θεματικό και ασχολείται περισσότερο με τη φιλοσοφία. Αυτή επιμένει να συνάγουμε τέτοια συμπεράσματα.
Έριξα μια ματιά και στο δικό σου blog και θα το ξαναδώ. Νομίζω, βαδίζεις πολύ σωστά και σου εύχομαι οι ιδέες που αποκομίζεις να βελτιώσουν όχι μόνο τη δική σου ποιότητα ζωής αλλά και των γύρω σου!
Αν θέλεις να βρεθούμε, είναι εύκολο. Γράψε μου ένα email και θα τα πούμε καλύτερα.

Ανορθόδοξος είπε...

Πολύ καλό άρθρο όπως πάντα. Α, ρε τι χάνω όταν είμαι άρρωστος!

Για το θέμα της κερκόπορτας έχω διαβάσει πως κάποιοι ιστορικοί πιστεύουν οτι την άνοιξε κάποιος οπαδός του Γεννάδιου ή ακόμα και ο ίδιος ο προδότης κληρικός! Φυσικά και προτιμούσαν τον Τούρκο καταχτητή από τον αντίστοιχο Λατίνο. Αφού τους είχε υποσχεθεί αμύθητα πλούτη και προνόμια πριν την άλωση...

Άθεος είπε...

Περαστικά Ανορθόδοξε!
Όποιος και να την άνοιξε, μιλημένος με τους Ανθενωτικούς ήταν και κολλητός του Πατριαρχείου! Πώς αλλιώς να εξηγείται ότι το Πατριαρχείο δεν ήθελε την απελευθέρωση με τίποτα!
Δυστυχώς πολλά τράβηξε ο ελληνισμός από τους χριστιανούς, εδώ και 17 αιώνες σχεδόν!

Meletios Metaxakis είπε...

Είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΕ. ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΑΘΕ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΙΣΩ . ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΑΝΟΗΣΙΑ. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ.

hamomilaki Anthemis είπε...

Καλημέρα και καλή βδομάδα :)

Το χαμομηλάκι ετοίμασε
Videos για τη σωματική, σεξουαλική και συναισθηματική Παιδική Κακοποίηση.
Ενημερώσου και, αν θέλεις, προώθησέ τα, για να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε επί της ουσίας τα παιδάκια.

http://hamomilaki.blogspot.com/2009/01/2.html
http://hamomilaki.blogspot.com/2009/02/blog-post_4733.html
http://hamomilaki.blogspot.com/2009/02/22.html
http://hamomilaki.blogspot.com/2009/02/blog-post_4733.html

Ήδη ετοιμάζονται άλλα τρία για τη Συναισθηματική-Σεξουαλική, την Παραμέληση και την Εκμετάλλευση

Τα παιδιά σε ευχαριστούν για την έμπρακτη αγάπη σου :)

Zanglos είπε...

Δάσκαλε ένα ακόμη ευχαριστό και από μένα, τις γνώσεις και την καθαρότητα τις σκέψεις σου θα την ζήλευαν ακόμη και οι κλασικοί μας φιλόσοφοι!

Για την άλωση τις πόλης εγώ από την δικη απλή γωνια βλέπω τους κατοικους τις πόλης αυτής ότι εκτος τις πληθώρας τον κηφήνων βρυκολάκων μοναχών, και οι μάχιμοι αντί να ακονίζουν τα σπαθιά τους και να αγωνίζονται στην τέχνη του πολεμου, τοριξαν στην προσευχή και στην νηστεία να τους βοηθήσεις η Μαρία!

Έχεις τίτλο για το νέο σου βιβλίο?

Άθεος είπε...

Τον Meletio Metaxaki ας τον αφήσουμε για το τέλος, σαν το επιδόρπιο.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση hamomilaki. Όλα για τα παιδιά. Η κακοποίησή τους αρχίζει με τη βάπτιση και συνεχίζεται όταν και το παιδαγωγικό σύστημα του κράτους συμβάλει στην πνευματική τους κακοποίηση, διδάσκοντάς τους ψέματα για την ιστορία τους και γεμίζοντας το άδειο κεφαλάκι τους με μύθους που θα το συντροφεύουν στην υπόλοιπη ζωή!

Αγαπητέ Zanglos έτσι ακριβώς είναι. Δεν είχαν κλειστεί στα μοναστήρια τόσο για να βοηθηθούν από την παναγία, όσο από την χαιρεκακία τους ότι η Πόλη θα παρθεί από τους Τούρκους, δείχνοντας στους ενωτικούς, «πόσο δίκιο είχαν»!
Σαν να τους λένε «θυμάστε τι σας λέγαμε; Φάτε την τώρα».
Έτσι με απλά λόγια για να τα καταλαβαίνουν όλοι!
Τελικός τίτλος του βιβλίου δεν έχει βρεθεί ακόμα, όμως σαν δεύτερος πρέπει να είναι «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ».

Ας έρθουμε τώρα και στο επιδόρπιο. Αγαπητέ Meletie Metaxaki.
Μια φορά δεν θα μπορέσετε να κάνετε ένα σχόλιο χωρίς να ερίζετε;
Μια φορά να εκφραστείτε χωρίς να βρίσετε;
Άραγε αν υπήρχε θεός, πιστεύεις πως θα σε επιβράβευε επειδή μας έβρισες;
Αν όχι, γιατί το κάνεις… αν ναι, γιατί δεν δέχεσαι ότι η αγάπη σας για το θεό σας κάνει κακούς ανθρώπους;
Αν πάλι θίγεσαι από τα λεγόμενα, γιατί δεν εκφράζεις κόσμια την αντίθεσή σου;
Γιατί δεν μας λες τις θέσεις σας ώστε να σου απαντήσουμε;
Μήπως αδυνατείς να γίνεις πιστευτός και πίσω από την αδυναμία σου αυτή βρίσκεις διέξοδο στη λοιδορία και τον στρουθουκαλισμό;
Πώς δέχεστε να παίρνετε μαθήματα ηθικής από έναν άθεο;
Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αθεε
κάτι συμβαίνει, έχοντας μεγάλη ευαισθησία στην οιανδήποτε κακοποίηση-παραμέληση ενός παιδιού,
μπήκα επισκευθηκα τη σελίδα χαμομηλάκι, όπου οι δύο εικόνες,που είδα μου έφεραν άσχημες αναμνήσεις, από εμπειρίες σε τέτοιού είδους φιλανθρωπικά ιδρυματα, όχι σαν παιδί αλλά σαν παρεμβένων.

Geopolitics & Daily News είπε...

Καλησπέρα σε όλους.

Οφείλω να παραδεχτώ πως δεν έφτασα εδώ "ουρανοκατέβατος" αλλά με τη προτροπή ένος φίλου ο οποίος είναι ένας από τους αναγνώστες σας, αλλά και φανατικός υποστηρικτής του συγκεκριμένου ιστολογίου.

Είμαι Έλληνας, είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και καμαρώνω και για τα δύο.

Διάβασα με πολύ προσοχή την ανάρτηση και ίσως να σας κάνει εντύπωση πως συμφωνώ
σε ορισμένα μαζί της.

Συμφωνώ, όσον αφορά τη φαγωμάρα μεταξύ Καθολικών και Ορθόδοξων, όπως επίσης για την υποχωρητικότητα λόγω
κάποιων προφητειών, και όχι μόνο.

Η αλήθεια είναι πως ενώ είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, ποτέ μου δεν κρύφτηκα πίσω από τα λάθη της εκκλησίας και των Χριστιανών.
Υπάρχουν και τέτοια.

Αν βάλεις ΟΜΩΣ σε μια ζυγαριά τα καλά και τα στραβά του Χριστιανισμού στην Ελλάδα θεωρώ πως η μπαλάτζα θα γύρει υπερ των καλών του Χριστιανισμού.

Όπως η εκκλησία αυτή τη στιγμή στηρίζει τους Έλληνες στη Θράκη, και είναι στάνταρ αυτό που λέω,
έτσι έκανε αλλά και κάνει λάθη που κοστίζουν.

Λάθη όμως έγιναν και στην αρχαιότητα. Θυμηθείτε τη τύχη που είχαν οι πραγγματικά χαρισματικοί ηγέτες της εποχής. Η κόντρα και η διχόνοια μεταξύ μας δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Κάποτε ο Κεμαλ είπε, δεν ποντάρω στις δυνάμεις μας, όσο στη φαγωμάρα των Ελλήνων.

Η Ελληνική ιστορία χτίστηκε και βασίστηκε επάνω στην Αρχαία Ελληνική ιστορία. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και δεν αλλάζει.
Όλος ο πλανήτης γνωρίζει τους Αρχαίους Έλληνες.

Άλλη όμως μια πραγματικότητα είναι πως η Ορθοδοξία ήταν αυτή που κράτησε ζωντανό το Έθνος για 400 χρόνια. Δεν ήταν και λίγα.

Η Ελληνική ιστορία είχε χρόνια
"λαμπρά" και σε αυτό συνέβαλαν όλοι. Εννοώ το Βυζάντιο. Αν μου πείτε πως δεν ήταν Έλληνες θα σας πω πως κάνετε λάθος.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω εποχές και θεότητες.

Όσο χαζό και γελοίο είναι να περιμένω τον Εξαδάκτυλο για να πάρω τη Πόλη, άλλο τόσο χαζό είναι να πιστεύω στο 12θεο.

Ποτέ στη ζωή μου δεν χλεύασα καμία θρησκεία, κανέναν περήφανο άνθρωπο και καμία ιδεολογία.

Ωστόσο χλευάζω ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΕΙ.

Το μογγολότουρκο δεν θα το νικήσω ούτε με το Δία ούτε με τις προφητείες που μας δίνουν τη Πόλη από το καναπέ με το φραπέ στο χέρι.

Το μογγολότουρκο θα τον νικήσω εφόσον τη ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ περιφρονήσω το θάνατο.

Έχουμε ηθική υποχρέωση εφόσον δεν μπορούμε να βασιστούμε στην Ελληνική παιδεία μας (δυστυχώς δεν την φέρουμε πια), τουλάχιστον να ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ τους προγόνους αλλά και απογόνους μας.

Ευχαριστώ ειλικρινά για τη φιλοξενία.

Λουκάς

Άθεος είπε...

Παρμενίδη, δεν νομίζω να έχει σχέση το σχόλιο αυτό με το άρθρο, εκτός κι αν θέλεις να πεις κάτι που δεν κατάλαβα.
Για την κακοποίηση των παιδιών κι εγώ διαφημίζω τις αναρτήσεις της προαναφερθείσας. Μπορείς να τη δεις στον Τετραφάρμακο όπου αναρτώ και ένα θέμα για τον μικρό Παναγιώτη Βασιλέλη. Ένα θέμα που σαν ανθρώπους μας κακοποιεί όλους, κυρίως επειδή δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι για να σώσουμε τη ζωή αυτού του μικρού!

Άθεος είπε...

Επιτέλους και ένα σχόλιο χριστιανού που είναι ανθρώπινο σαν όλων των ανθρώπων που σχολιάζουν χωρίς να ερίζουν. Ενός ανθρώπου μετρημένου και πιστεύω άξιου να γίνει φίλος οποιουδήποτε!
Αγαπητέ φίλε Λουκά (Lukas) έπρεπε να κάνω αυτή την εισαγωγή για να εξάρω το μέτρο σου που ειλικρινά λυπάμαι που οι ομοϊδεάτες σου χριστιανοί δεν έχουν.
Μόλις πριν λίγες ώρες έγραφα πιο πάνω, που ένας χριστιανός δεν εμφανίστηκε να γράψει τις αντιθέσεις του κόσμια… να γίνει συζήτηση πολιτισμένα…
Σέβομαι τις απόψεις σου, όσο και λάθος να είναι. 1700 χρόνια οι χριστιανοί μπορούσαν να αλλάξουν συνειδήσεις με ένα εκπαιδευτικό σύστημα και μια χαλκευμένη ιστορία, κατά το πώς βόλευε το σύστημα.
Χαίρομαι που ορισμένα ψέματα τα αντελήφθης κι εσύ.
Πες μου όμως ειλικρινά, το σχολείο σε βοήθησε ή το εξωσχολικό διάβασμα…
Γι αυτό, δεν μου κάνει εντύπωση που συμφωνείς σε πολλά, αλλά που δεν συμφωνείς σε όλα!
Επέτρεψέ μου τον ενικό, τη στιγμή που επικαλέστηκα ακόμα και τη φιλία σου!
Ας έρθουμε όμως στη ζυγαριά. Εκεί που η γνώμη μας διχάζεται.
Λυπάμαι που πάνω της έβαλες το θέμα της Θράκης. Στη θέση σου θα έβαζα άλλα.
Έστω εκείνων των λίγων λογίων που περιέσωσαν κείμενα των ελλήνων κλασικών.
Το θέμα της Θράκης κρύβει πολύ συμφέρον από την πλευρά της πολιτικής και δύσκολα θα το αποδίδαμε στην ιδεολογία της χριστιανοσύνης. Από τη Θράκη είμαι και ξέρω τι γίνεται. Όμως τη μισή Θράκη την χάσαμε επειδή τότε υπήρχε σύμπνοια με το Σουλτάνο και δεν πιστεύω ότι η Ορθοδοξία ήταν αυτή που κράτησε ζωντανό το Έθνος για 400 χρόνια! Αντίθετα, αν το πατριαρχείο απείχε από τις πολιτικές υποθέσεις, ίσως δεν τρώγαμε 400 χρόνια στην απομόνωση.
Νομίζω ήταν κατατοπιστικό το video από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Οι αναγνώστες εδώ γνωρίζουν το ρόλο του πατριαρχείου, την σύμπνοια με το Σουλτάνο, τους αφορισμούς της επανάστασης, το μίσος τους για τον διαφωτισμό και άλλα. Βλέπε σχετικά δυο αναρτήσεις την 21η και την 22η Η Ελληνική Νομαρχία, η Επανάσταση του 1821 και ο ρόλος του πατριαρχείου (1ο και 2ο Μέρος).
Αν πάμε στο Βυζάντιο, υπάρχει πολύ υλικό, ώστε στη ζυγαριά να μη μπορεί να μπει τίποτα υπέρ της Ελλάδας, που οι χριστιανοί την κατάντησαν, μια ελεεινή επαρχία, που έστελναν κάθε εισβολέα να την αλώσει και να αφήσει αυτούς ήσυχους. Τι να θυμηθούμε από εκεί… τον Μέγα Κωνσταντίνο… τον Μέγα Θεοδώσιο…. Τον Μέγα Ιουστινιανό… αλήθεια, γιατί τους χειρότερους τους ονόμαζαν Μεγάλους;
Και τον αληθινά Μεγάλο, τον Ιουλιανό, τον είπαν Αποστάτη;
Ποιος αποστάτησε από την πατρώα θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα…
Όμως για το τέλος μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου όταν λες «Το μογγολότουρκο θα τον νικήσω εφόσον τη ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ περιφρονήσω το θάνατο.
Έχουμε ηθική υποχρέωση εφόσον δεν μπορούμε να βασιστούμε στην Ελληνική παιδεία μας (δυστυχώς δεν την φέρουμε πια), τουλάχιστον να ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ τους προγόνους αλλά και απογόνους μας».
Ειλικρινά ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να θυμίσω στους αναγνώστες μου ορισμένα θέματα.
Όμως περισσότερο σ’ ευχαριστώ που έδωσες το παράδειγμα της επικοινωνίας στους ομοϊδεάτες σου.
Είμαι στη διάθεσή σου για ό,τι δεν συμφωνείς.

Geopolitics & Daily News είπε...

Το ότι απαντάς ευγενικά σε έναν..."τρελό" (πλάκα κάνω) ή καλύτερα διαφορετικό, δηλώνει ευγένια.

Η ευγένια παραπέμπει στον Ελληνισμό.

Θα σου πω επι τροχαδην πως ο πατέρας μου γεννήθηκε στη χώρα μας αλλά βαπτίσθηκε καθολικός (ήταν ο παππούς μου),

αργότερα έπεσε στη "λούμπα" των αριστερών, και σήμερα δηλώνει στα γεράματα 12θειστής. Όταν λέω...το σήμερα εννοώ 20 και πλεον χρόνια.

Για μένα δεν είναι τόσο κακό να είναι 12θειστής όσο αριστερός...

Αυτό που θα σου πω είναι πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με κάποιον Έλληνα άλλης θρησκείας, ιδεολογίας ή και σκέψης έστω.

Έχω πραγματικά σοβαρό πρόβλημα με αυτούς που ΔΕΝ είναι ΕΛΛΗΝΕΣ και δεν είναι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Ευχαριστώ ξανά για τη φιλοξενία.

Λουκάς

hamomilaki Anthemis είπε...

Η Τετραφάρμακος κοσμεί το Χαμομηλάκι κεντρικά και από βδομάδα θα μπει σε στήλη ιστολογίων κοινωνικής ευαισθησίας :-)

Δεχτείτε την εκτίμησή μας

Άθεος είπε...

Απ' το να είσαι χριστιανός, χίλιες φορές Δωδεκαθεϊστής ή Αριστερός Λουκά μου!

Ευχαριστώ Χαμομηλάκι για την τιμή.
Με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω πολύ περισσότερα για το έργο που επιτελείς και κυρίως για τις ευαισθησίες σου σαν Άνθρωπος!

Zanglos είπε...

Θάθελα να χαιρετίσω τον φίλο πατριώτη Λουκά που επισκέφτηκε το blog χωρίς να βρίζει όπως συνήθως κάνουν άλλοι επισκέπτες χριστιανοί και να πω δυο κουβέντες στον προβληματισμό του.

Πιστεύω ότι η πλειοψηφία τον Ελλήνων χριστιανών λίγο πολύ σκέφτεται όπως εσύ Λουκά, αναγνωρίζει λάθη στην εκκλησία, βλέπει απάτες, διαφθορά, σεξουαλικές διαστροφές κλπ, άλλωστε αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα να βρίζουν χυδαία τους θεούς τους δεν γίνετε πουθενά! Το δύσκολο φιλε μου πατριώτη Έλληνα είναι όπως και στο αγώνισμα του μαραθώνα, τα 2-3 τελευταία χιλιόμετρα! και με αυτό εννοώ η τελική απαγκίστρωση από την απάτη και τον ανθελληνισμό του χριστιανισμού.

Τώρα για την ζυγαριά ποιος είναι χειρότερος ο κουμουνισμος η ο χριστιανισμός, κατ’αρχήν δεν μπορούν να μπούν στην ίδια ζυγαριά, ο χριστιανισμός πουλάει πνεύμα και κοπανιστό αέρα και εκμεταλλεύεται την αδυναμία τον ανθρώπων, ενώ ο κουμουνισμος (τουλάχιστον θεορετικα γιατί στην πράξη απέτυχε το πείραμα) δίνει αγώνα για καλύτερη διανομή του πλούτου.

Τώρα για το αν το Βυζάντιο ήταν Ελληνικό διαφωνώ, οι Ρωμαίοι ήταν κατακτητές και όλοι οι αυτοκράτορες μηδενός εξαιρουμένου δεν ήταν Έλληνες, η λέξη Έλλην σήμαινε θάνατο!
Επίσης διαφωνώ με την θέση σου για το ότι η ορθοδοξία κράτησε τον Ελληνισμό, οι Τούρκοι δεν μας πίεσαν εκτος εξαιρέσεων να αλλαξοπιστήσουμε, αλλα τα Ελληνικά ονόματα, ήθη και έθιμα, η πιστη τον προγόνων μας, κτλ πάντα αφορίζονταν από την Εκκλησία, ενδεικτικό είναι και η ΠΔ με χυδαίες ύβρεις κατά τον φιλοσόφων μας και κάθε τι Ελληνικό.

Εγώ φιλε μου είμαι ο τελευταίος που θα δόση απάντηση στα ερωτήματα σου, αλλα σε αυτόν τον χωρο είμαι βέβαιος ότι θα βρείς αυτό που ζητάς, και είμαι βέβαιος ότι επίσης ότι αυτό που ζητάς είναι η αλήθεια και το καλο τις Ελλάδας.

Μην υποτιμάς το πατέρα σου, κάτι ξέρει αυτός ....

Άθεος είπε...

Πολύ ωραία λόγια!
Εύγε Zanglos!
Όλα αυτά Λουκά ήρθαν από τη Σουηδία!
Ποιός είναι ο πατέρας σου Λουκά;
Συγνώμη που παρεμβαίνω Φίλε Zanglos!

Geopolitics & Daily News είπε...

Καλησπέρα σε όλους.

Ανοίγουμε θέματα που για να πω τη γνώμη μου θα γράψω σε "σεντόνι" και θα γίνω βαρετός.

Καταρχήν πρέπει να πω πως στη ζωή μου έχω μάθει να κάνω παρέα με αυτούς που διαφωνώ, γιατί αφενός ακούω γνώμες αντίθετες και κάποιες φορές μέσα μου νιώθω όμορφα και υπερήφανος για τη δική μου γνώμη, ενώ κάποιες άλλες βλέπω τα λάθη μου.

Να ξεκινήσω με τον φίλο..."ΑΘΕΟ".

Για να είμαι ειλικρινής τα λόγια σου, που είπες χαρακτηριστικά..."Απ' το να είσαι χριστιανός, χίλιες φορές Δωδεκαθεϊστής ή Αριστερός Λουκά μου!"

δεν με στεναχώρησαν όσο το ότι με προβλημάτισαν.

Αντιλαμβάνομαι ένα χάος ανάμεσα σε ιδεολογίες, θρησκείες κλπ. Το χάος είναι επιεικής χαρακτηρισμός.
Η λέξη μίσος ταιριάζει καλύτερα.

Το δυστύχημα (καθαρά προσωπική άποψη εκφέρω) είναι πως οι περισσότεροι εκ' των Χριστιανών βάζουν το Χριστιανισμό επάνω από τη πατρίδα, οι Καθολικοί το "δικό τους" Χριστιανισμό επάνω από τη πατρίδα, οι δωδεκαθεϊστές, οι άθεοι και οι λοιποί που ανήκουν είτε σε κάποιες αιρέσεις, είτε εκεί που εκείνοι θέλουν, βάζουν το μίσος τους για το Χριστιανισμό πάλι επάνω από τη πατρίδα. Οι μουσουλμάνοι στη Θράκη βάζουν επίσης τη θρησκεία τους επάνω από τη πατρίδα, ενώ ορισμένοι από αυτούς βάζουν επάνω από τη πατρίδα και τη Τουρκία.

Η Ελληνική σημαία μοιάζει πολύ μικρή στο να μας τυλίξει όλους τελικά και φοβάμαι πως αυτό κάποια μέρα θα το πληρώσουμε ακριβά.

Τώρα για το κομμουνισμό. Υπάρχουν και υπήρχαν κομμουνιστές πατριώτες. Πολέμησαν και ενάντια στους Γερμανούς. Αλλά και εκεί το πρόβλημα ήταν πως μετά βάλανε το Στάλιν επάνω από τα δικά τους πτώματα.

Πρώτιστως οι δεξιοί είχαν καταφέρει να στρέψουν ένα μέρος του Ελληνικού λαού εναντίον τους, λόγω έλλειψης παιδείας να πω; διπλωματίας να πω; αντί να τους φέρουν κοντά τους με μια απλή...ισονομία και δικαιοσύνη.

Όταν σου έκλειναν το δρόμο γιατί δεν σκεφτόσουν τα ίδια με εκείνους, σε στέλνανε αυτομάτως απέναντι.

Το ίδιο γίνεται σήμερα από την ανάποδη. Μόνο αν είσαι εναντίον της Ελλάδας έχεις λόγο, άποψη, ευκαιρίες και κυρίως πρόσβαση στα ΜΜΕ.

Αυτό που κάνουν πάλι τούτοι σήμερα θα έχει τα ίδια αποτελέσματα, με αυτά που είχε τότε. Δεν είναι τυχαίο πως τα ακροδεξιά κόμματα ανεβάζουν τα ποσοστά τους σε όλη την Ευρώπη.

Geopolitics & Daily News είπε...

Τώρα όσον αφορά το φίλο zanglos.

Πρώτον. Λες πως η πλειοψηφία των Χριστιανών Ορθοδόξων σκέφτομαι όπως εγώ και παραδέχονται τα όποια λάθη.

Ναι έχεις δίκιο, όπως έχεις δίκιο πως πολλοί πιστοί βρίζουν αυτό που πιστεύουν. Ωστόσο ο Χριστιανισμός δεν είναι ο ΚΑΚΟΣ ΠΑΠΑΣ. Είναι και ο ΚΑΛΟΣ ΠΑΠΑΣ. Υπάρχουν και καλοί και κακοί όπως υπάρχουν παντού.

Δεύτερον. Σχετικά με το "ζύγισμα" Κομμουνισμού και Χριστιανισμού.
Συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Άλλο θρησκεία και άλλο πολιτική ιδεολογία, έστω που κάποιες φορές η πολιτική "καβαλάει" τη θρησκευτική συνείδηση.

Το ότι κατά μία έννοια ο κομμουνισμός προυπήρξε στην αρχαία Σπάρτη, είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη λέει ότι στην αρχαία Σπάρτη υπήρχαν βασιλιάδες και δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Η αρχαία Σπάρτη,έχει γίνει σημείο αναφοράς και από τους εθνικοσοσιαλιστές. Δεν είναι τυχαίο πως και η ΕΟΝ του Μεταξά,
από εκεί πήρε το χαιρετισμό, που ωστόσο τον είχε υιοθετήσει ή καλύτερα κλέψει ο Χίτλερ.
Στην αρχαία Σπάρτη ζούσαν για κάποιους...εθνικοσοσιαλιστικά.

Αυτές οι συζητήσεις φίλε δεν τελειώνουν ποτέ. Για αυτό και μόνο το λόγο το συγκεκριμένο σχόλιο που σου στέλνω
δεν θα το αναρτήσω στο ιστολόγιο του άθεου, εκτός και αν μου στείλεις από το ιστολόγιο του άθεου εσύ μήνυμα-σχόλιο.
Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα αν έπρεπε να πω πως έφτασα εκεί μέσω εσένα και δεν είπα το όνομά σου.

Τρίτον. Βυζάντιο. Παρεξηγημένο το Βυζάντιο. Δεν το έχουν διδάξει στα σχολεία για τους δικούς τους λόγους. ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. Κωνσταντίνος, Ελένη, Παλαιολόγος, Αγια Σοφιά κλπ. Επίσης είχαν τη κόντρα των καθολικών που άνοιξαν τη κερκοπορτα στους μογγόλους.

Συγνώμη για τη πολυλογία. Αλλά είναι δύσκολο να απαντήσω σε τόσα που μου βάλατε.

Τέλος στην ερώτηση ποιος είναι ο πατέρας μου, δεν είναι κάποιος επώνυμος. Απλά όταν μιλάω μαζί του θυμάμαι τον...zanglos, σε κάποια θρησκευτικά θέματα.

Να είστε καλά.

Artanis είπε...

Τί έχασες απο το μπλογκ σου (επειδή δεν το κατάλαβα... Σου χάλασε κανένα γκάτζετ;;;
καλά να περνάς, φιλιά...

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Λουκά. Όταν λες ότι στη ζωή σου έχεις μάθει να κάνεις παρέα με αυτούς που διαφωνείς, αυτό είναι το καλύτερο. Κι εγώ το ίδιο κάνω. Ένας νόμος της διαλεκτικής λέει ότι η διαδικασία της εξέλιξης οφείλεται στις αντιθέσεις. Μέσα από τις αντίθετες γνώμες διαμορφώνεται η γνώση, όπως και μέσα από την αμφιβολία. Ξεπερνώντας τες φτάνουμε ψηλότερα, φτάνει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας!
Ανάμεσα στις θρησκείες σίγουρα υπάρχει ένα μίσος που χωρίζει τον άνθρωπο αντί να τον ενώνει. Οι θρησκείες προκαλούν περισσότερο μίσος από την πολιτική και τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
Όμως αν νιώθεις πατριώτης, έπρεπε να εναντιώνεσαι σε όλους εκείνους που είναι ενάντια στο έθνος που αγαπάς.
Όταν ο Χρυσόστομος και αργότερα ο Γεννάδιος δηλώνουν πρώτα είμαι χριστιανός και μετά έλληνας, εγώ φρίττω, ενώ εσύ όχι γιατί είσαι χριστιανός.
Κακό αυτό. Όταν διέλυαν τα ιερά της πατρώας θρησκείας, εσύ πάλι τους δικαιολογούσες, το ίδιο κάνεις και όταν καίγανε τα αρχαία συγγράμματα.
Ήταν βλέπεις… ειδωλολατρικά!
Όταν έκλειναν τις φιλοσοφικές σχολές, εξόριζαν, βασάνιζαν και σκότωναν τους Έλληνες, πάλι τους δικαιολογείς… γιατί είναι… ειδωλολάτρες!
Ο Ιουλιανός ήταν αποστάτης… κι ας οι άλλοι αποστατούσαν. Έτσι δεν είναι;
Κοίτα σε τι τρυπάκι σε βάλανε… όλα ενάντια στο έθνος σου, εκείνο που σαν Έλληνες μας δόξασε και συνεχίζει να μας δοξάζει… γιατί σαν ρωμηούς κανένας δεν μας δίνει σημασία!
Θα μπορούσα να σου γράψω κι άλλα, αλλά τα κρατώ για αναρτήσεις και βιβλία.
Άλλο θέμα που έβαλες ήταν ο κομμουνισμός!
Δεν τα πάω καλά με τα συνδικαλιστικά, εκεί όπου το κόμμα ρίχνει περισσότερο βάρος. Κρατώ μόνο τη φιλοσοφία που νομίζω κανένας που νιώθει άνθρωπος δεν θα είχε διαφορετική γνώμη. Μπορεί να μην εφαρμοστεί ποτέ. Γιατί, η κόλαση και ο παράδεισος που πιστεύουν τόσοι και χύνουν το αίμα τους είναι υπαρκτά;
Όμως με τους ακροδεξιούς είμαι σαφώς αντίθετος!
Στο blog αυτό δεν ασχολούμαι πολιτικά και πρώτη φορά αποκαλύπτω ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, επειδή αναφέρθηκες σ’ αυτά. Πρωτίστως είμαι Έλληνας και ακολουθώ την υλιστική φιλοσοφία της Ιωνικής σχολής. Είμαι λάτρης του Επίκουρου και της φιλοσοφίας της ζωής και πιστεύω η ιδεολογία αυτή δεν βρίσκεται σε αντίθεση με την ιδανική κοινωνική ζωή που ενδείκνυται για τον άνθρωπο, ιδιαίτερα σήμερα. Ο ένας τομέας της ζωής συμπληρώνει τον άλλο. Οι θρησκείες φαίνεται να δημιουργούν αξεπέραστες αντιθέσεις και το σύστημα επωφελείται από τις αντιθέσεις αυτές, για την ώρα. Όμως δεν πρέπει να λησμονούμαι ότι οι θρησκείες είναι πολύ επικίνδυνες για τον άνθρωπο έτσι όπως τις εκμεταλλεύεται το σύστημα. Αν ήταν σωστές δεν θα συνέβαινε αυτό!
Νομίζω είπα πολλά, αν και βγήκαμε από το θέμα. Οι επόμενες τρεις αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν θα προσφέρουν την όρεξη για τέτοιου είδους συζητήσεις!
Μέχρι τότε ρίξτε και μια ματιά στα κοινωνικά ζητήματα της διπλανής μου σελίδας Τετραφάρμακος για να δείτε σε τι κόσμο ζούμε!

Artanis είπε...

OK, το κατάλαβα τώρα...Μπαίνω και σε διαβάζω Άθεε και ελέγχω αν άλλαξες ποστ, γι' αυτό με βλέπεις στον χάρτη σου...Τί συζήτηση άνοιξες όμως βρε πουλάκι μου μ' αυτούς εδώ!!! Απαπαπα(που παρεπιπτόντως υπάρχει σαν έκφραση απο την Ιλιάδα-τόσο)...
Απορώ με την αντοχή σου...
Άντε, καλό σου βράδυ και φιλιά...

Άθεος είπε...

Καινούριο post, αγαπητή Artanis, όπως ανακοίνωσα εδώ και πολλές μέρες (βλέπε Πίνακα Ανακοινώσεων) την προσεχή Δευτέρα και τα επόμενα κάθε 15 ημέρες!

Άθεος είπε...

Αχ εσύ από την Δυτική Αφρική, που μέρα νύχτα με διαβάζεις και σαν Unknown δεν λες να αποκαλυφτείς!

Geopolitics & Daily News είπε...

Αθεος,

έκλεισε για μένα το θέμα, θα μιλάμε για χρόνια...

Ευχαριστώ για τη δυνατότητα που είχα να πω αυτά που πιστεύω χωρίς λογοκρισία και άλλα παρατράγουδα.

Συγνώμη για το λάθος που έπραξα στη προηγούμενη ανάρτηση που "έμπλεξα τα πορτοκάλια με...τα μήλα".

Και φεύγω χαρούμενος, μιας και δεν ήρθα εδώ με σκοπό να αλλάξω κανέναν ή φυσικά να αλλάξω ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

Για το Ισλάμ θα ποστάρεις κάτι;Οι Χριστιανοί δεν κάνουν διαδηλώσεις σε τέτοιο βαθμό ούτε και είναι τόσο φανατικοί.

Zanglos είπε...

@ "Aρτανις"
"Τί συζήτηση άνοιξες όμως βρε πουλάκι μου μ' αυτούς εδώ"

Κοπελια, για εξηγήσου τι εννοείς και σε ποιον αναφέρεσαι?

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Λουκά δεν χρειάζεται να μιλάμε χρόνια για να συμφωνήσουμε, γιατί σε μια κουβέντα δεν έπεται ότι θα φύγουμε και θα πιστεύουμε στα ίδια. Όταν λες δεν ήρθα εδώ για να αλλάξω, μην το παίρνεις τόσο εγωιστικά. Στη θέση σου, αυτά που μου είπαν, θα ήθελα να τα εξακριβώσω μέσα από τα βιβλία που έχω και κυρίως εγκυκλοπαίδειες που τις εκδίδει το σύστημα. Ναι, ακόμα κι αυτές που τις εκδίδει το σύστημα, οι οποίες πιθανότατα να έχουν και σφάλματα υπέρ του χριστιανισμού. Αν είναι όντως έτσι τότε οφείλω να αλλάξω, αν όχι, τότε θα τα έχω καλά με τον εαυτό μου κι αν έχω όρεξη επανέρχομαι για να εκθέσω την αντίθεσή μου. Αν πείσω τον συνομιλητή μου, καλώς αλλιώς πάω σε πιο ειδικά βιβλία για να πείσω πρώτα εμένα και μετά τον συνομιλητή μου.
Αν δεν κάνω τίποτα απ’ όλα αυτά, σημαίνει ότι είμαι εγωιστής και παραμένω πιστός στις ψευτιές που αρχικά μου έμαθαν.
Έτσι νομίζω πρέπει να σκεφτόμαστε και να δρούμε σε κάθε αντίθεση που συναντάμε. Να ξεπερνούμε τις αντιθέσεις. Να τις κάνουμε θέσεις!

Φίλε Ανώνυμε(;) όπως θα είδες και από τον Πίνακα Ανακοινώσεων, θα αναρτήσω και για τις τρεις αποκαλυπτικές θρησκείες (Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό και Ισλαμισμό) με όμοια διάρθρωση (Ο μύθος, Η αλήθεια, Επίλογος) έτσι ώστε από τη μια να μάθουμε τι υποστηρίζει η κάθε μια θρησκεία και από την άλλη να μπορούμε να κάνουμε σύγκριση!

Φίλτατε Zanglos, η Artanis είναι φίλη και προοδευτική γυναίκα. Αναφέρθηκε σε μας τους τρεις που ανοίξαμε κουβέντα με κείμενα σεντόνια για θέματα που δεν καταλήγει κανείς γρήγορα σε συμπεράσματα. Σαν να ήθελε να πει: χαρά στο κουράγιο σας!
Συγκεκριμένα, αυτή γράφει από το νότο (Ν. Ζηλανδία) κι εσύ από το Βορά (Σουηδία).
Τι επίτευγμα φοβερό!
Όμως γνωρίζουμε τον τρόπο και κάθε λεπτομέρεια. Όταν όμως λέμε ότι επικοινωνούν οι πιστοί με το θεό, τι τρόπο χρησιμοποιούν Λουκά, ώστε αυτό να μας γίνει κατανοητό σαν μια ουσιαστική αλήθεια;

Zanglos είπε...

Δάσκαλε, δέχουμαι την εξήγηση σου για την Aρτανις, αν και θάπρεπε να τό πει η ίδια αυτό.

Διαβάζοντας την ευγενική και λογική απάντηση σου στον φίλο Λουκά, νομίζω ότι είδα ένα αδύνατο σου σημείο, και αυτό δάσκαλε είναι το ότι είσαι πολύ δυνατός!

Τα επιχειρήματα σου στρογγυλοποιημένα η τα δέχεται ο συνομιλητή σου η κάνει το λάθος και τα αντικρούει.

Αλλα, κανεις δεν τα ξέρει όλα δάσκαλε, συμφωνό και διδάσκομε από σένα περί φιλοσοφίας και θρησκευτικής ιστορίας, αλλα πολιτικά δεν συμφωνό μαζί σου.

Η Χρυσή Αυγή είναι το τελευταίο ανάχωμα άμυνας κατά τις άλωσης τις Ελλάδας και ο Εθνικός Σοσιαλισμός το μόνο κοινωνικό σύστημα.

Άθεος είπε...

Όταν η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει χούντες που πρόδωσαν έλληνες και Ελλάδα, φίλε μου Zanglo δεν θα συμφωνήσω μαζί σου.
Είδα στα ιστολόγια που παρακολουθείς να ποζάρει φαρδιά πλατειά η Χρυσή Αυγή, όμως δεν σου είπα τίποτα! Απ’ τη μια η πολιτική δεν έχει θέση στο ιστολόγιο αυτό και από την άλλη δεν θα διαφωνήσω με κανέναν επειδή δεν μου αρέσουν οι πολιτικές του πεποιθήσεις!
Αν κάτι υπεισέρχονταν στην πολιτική θα το έθιγα, όπως στη σελίδα μου «Τετραφάρμακος» ή εδώ, όπως για παράδειγμα το περιβόητο σύνθημα της χούντας «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».
Χριστιανοί φονταμενταλιστές είναι οι χουντικοί, χριστιανοί φονταμενταλιστές και οι Καραντζαφερικοί!
Τι λες γι αυτό;

Zanglos είπε...

Δεν θέλω να παρασυρθούμε σε μια πολιτική συζήτηση η οποια δεν έχει με το ιστολογειο να κάνει.

Λέω όχι στο "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", αλλα επίσης λέω καλύτερα χούντα παρα το χαλι που έχουμε σήμερα και το χειρότερο που έρχεται αύριο.

Η Χρυσή Αυγή έχει στις γραμμές τις και χριστιανούς, όσο για τον Kαρατζαφεσι... δάσκαλε είπαμε αλλα όχι και έτσι!

Άθεος είπε...

Δεν μου απάντησες σε τίποτα!
Πώς μπορείς να βρίσκεσαι σε ένα χώρο χριστιανών όταν όπως λες πως μισείς τους χριστιανούς. Δεν πρέπει οι ιδέες μας να συμφωνούν αρμονικά μεταξύ τους;
Αυτά τα δυο δεν πάνε μαζί. Κάπου κάνεις λάθος. ‘Η πρέπει σαν ακροδεξιός να είσαι χριστιανός και μάλιστα φονταμενταλιστής χριστιανός ή σαν ερευνητής της αλήθειας και άθεος να εναρμονίζεσαι με τις δημοκρατικές διαφωτιστικές ιδέες που είναι επαναστατικές και φιλολαϊκές!
Δεν μπορούμε να αντιφάσκουμε με τις ιδέες μας… Ακόμα και το σήμα του Καραντζαφέρη έχει το σταυρό επάνω!
Θα μπορούσα εγώ που είμαι άθεος να σηκώσω τέτοιο λάβαρο;
Πού βρίσκεις αντίφαση σε όσα πιστεύω;

Zanglos είπε...

Δεν βρίσκομαι σε κανέναν χώρο χριστιανών, δηλαδή οποιος είναι Εθνικιστής είναι αυτομάτως και χριστιανός? Μεγάλο λάθος.

Φιλε μου όπως γνωρίζεις σήμερα η Ελλάδα περνάει δύσκολες μέρες και δυσκολότερες έρχονται.

Οι Κουμμουνιστές μαζί με αναρχικούς αλήτες και συμμορίες αλβανών και άλλον καίνε και ρημάζουν περιουσίες και απειλούν όλη την Ελλάδα, το σύστημα όπως φαίνεται η είναι αδύναμο να αντιδράση η ωφελείται από την τρομοκρατία, αλλα ποιος μάχεται κατά αυτής τις πανεθνικής καταστροφής?

Οι μονοι που αντιστέκονται είναι οι Εθνικιστές πατριώτες τις Χρυσής Αυγής.

Zanglos είπε...

Οι περισσότεροι Εθνικιστές που γνώρισα ήταν άθεοι, οι Εθνικιστές άθεοι και κουμμουνιστές άθεοι νομίζω διαφέρουν στην βάση.

Οι μεν εθνικισταί μισούν τον χριστιανισμό από αγάπη για την πατρίδα οι δε κουμουνιστai από μισος για κάθε τι που είναι δεμένο με το σύστημα, στρατός, αστυνομία, κράτος, εκκλησία.

Άθεος είπε...

Κοίτα φίλε, από την Άλωση της Πόλης το πήγαμε στην Άλωση του έθνους. Έτσι όπως το τοποθετούν οι εθνικιστές, για να λέω την αλήθεια, φαίνεται να έχουν δίκιο, γιατί φαντάζουν επαναστάτες. Πολλές φορές συμφωνώ κι εγώ μαζί τους, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με τα Σκόπια ή με την Τουρκία. Όμως ο εθνικισμός δεν σταματά εκεί. Είναι αντιδραστικός σε άλλα. Αντιλαϊκός και αγαπητός με το κεφάλαιο και την Εκκλησία.
Δεν χρειάζεται να σου πω άλλα. Μόνο αυτά και φτάνει!
Ο φασισμός ποτέ δεν ήταν ουμανιστής, ποτέ άθεος και κοντά στο λαό.
Πάντα απέναντι. Ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες του ανθρώπου, χριστιανός μέχρι αηδίας και γλείφτης του κεφαλαίου!
Σαν άθεος τάσσομαι απέναντι στο ρίπο αυτό!

Zanglos είπε...

Το να αγαπάς την πατρίδα σου δεν είναι ρίπος, ο κουμουνισμος είναι ρίπος με τις ανθελληνικές του δηλωμένες θέσεις σε Εθνικά θέματα.

Ο εφιάλτης του κεφαλαίου είναι ο Εθνικισμός αλλα μην μπερδεύεις τους ψεφτοεθνικιστές τις δεξιάσ με τους πατριώτες Έλληνες!

Και ποιο σύστημα είναι ουμανιστικό? ο κουμουνισμος?

Λυπάμαι φιλε μου ας το κλείσουμε το θέμα, συμφωνούμε σε κάτι παρότι οι βάσης μας είναι διαφορετικές

Άθεος είπε...

Πρώτα πρώτα δεν μιλάμε για κομμουνισμό, αλλά για εθνικισμό.
Γιατί τέτοιο μένος για τους κομμουνιστές;
Πού κολλάνε σε όσα είπαμε; Εγώ δεν αναφέρθηκα σ’ αυτούς και να σου πω και την αλήθεια, ούτε που με ενοχλούν. Εδώ που τα λέμε ούτε και οι άλλοι με ενοχλούν! Εγώ όλα τα βλέπω μέσα από τη φιλοσοφία.
Για τους κομμουνιστές αν είναι άθεοι, τρομάρα τους, τους είδαμε πόσο άθεοι ήταν και πόσο κομουνιστές, με τον Γέλτσιν. Μέχρι εδώ με δαύτους!
Εθνικιστή και άθεο, μόνο εσένα είδα! Αν είχαμε έναν εθνικιστή εδώ θα έβλεπες τι στάση θα κρατούσε. Θα έβριζε, θα ωρύονταν και θα υποστήριζε πρώτα το χριστιανισμό και μετά την πατρίδα του, όμως πρώτα απ’ όλα θα έβριζε τον κομμουνισμό. Τι κόλλημα έχουν! Ή μάλλον σε τι τρυπάκι τους έβαλαν κι αυτούς!
Όμως εθνικά, ποια πατρίδα θα υποστήριζαν;… αυτή των πολλών ή των ελάχιστων, όπως τότε το 67!!
Γιατί οι χριστιανοί του Άγιου όρους αγάπησαν τόσο πολύ τους Γερμανούς το ’41;
Το ίδιο έκαναν έναν αιώνα πριν με τους Τούρκους.
Μήπως στον εμφύλιο οι χριστιανοί με ποιους ήταν… μήπως με τους «άθεους» κομμουνιστές;
Πάντα με την αντίδραση!
Γι αυτό σου λέω, ασχολήσου με την φιλοσοφία, μακριά από πολιτικές και κυρίως, μακριά από μισαλλοδοξίες.
Εκτίμα ό,τι ενώνει τον άνθρωπο κι όχι ό,τι τον χωρίζει.
Ο φασισμός και ο χριστιανισμός σ’ αυτό είναι μάνα. Η ιστορία βοά!
Ρίξε και μια ματιά στη σελίδα αυτή και από αύριο ας αλλάξουμε θέμα. Άλλος λόγος με φέρνει εδώ… πιο ανθρώπινος και λογικός.

Geopolitics & Daily News είπε...

Φιλική συμβουλή προς τον Zanglos.

Σε "νοιώθω" από τα σχόλια σου προβληματισμένο. Κακώς.

Πρώτα "διαβάζεις" το profil αυτού που πρόκειται να επισκεφτείς, είτε από κάποιο σχόλιο, ή είτε από κάπου αλλού, και μετά τον επισκέπτεσαι.

Εσύ πήγες ανάποδα.

Πρώτα θα έπρεπε να επισκεφτείς τα ιστολόγια που δηλώνει στο "profil" του ότι προτιμεί να επισκέπτεται, και αργότερα παίρνεις φόρα να μιλάς για ΕΛΛΑΔΑ εδώ μέσα.

Zanglos είπε...

Γιατί θέλεις να με μπερδεύεις με παπάδες? Είπα δεν είμαι χριστιανός, και όλοι οι Εθνικιστές που γνωρίζω δεν είναι χριστιανοί.

Κάποτες, την εποχή του περικλή, υπήρχε η δημοκρατία που άνθισε, οι εβραίοι όμως την διέβρωσαν, σήμερα το μονο σύστημα που θα σώσει την ανθρωπότητα κατά του απάνθρωπου καπιταλισμού είναι ο Εθνικισμός!

Λες ”Ο φασισμός ποτέ δεν ήταν ουμανιστής, ποτέ άθεος και κοντά στο λαό”

Αλλα πότε υπήρξε Εθνικισμός? Ο Εθνικισμός επεβίωσε μονο για 6 χρονια με τον φιλέλληνα Adolf Hitler και άνθισε πέρα ως πέρα στην Γερμανία, μετέπειτα όταν ο σιωνισμός και το κεφαλαιο αντελήφθηκε ότι το σύστημα αυτό συνιστούσε απειλή στα συμφέροντα τους, με συνωμοσίες ανάγκασαν την Γερμανία σε πόλεμο και σαν νικητές απαγόρευσαν διά νομου το μονο ουμανιστικό πολιτικο σύστημα.

Και μην μπερδεύεις συνειδητά χούντες και διεφθαρμένες δεξιές κυβερνήσεις με τον Εθνικισμό, γιατί αυτό είναι ύβρεις.

Είναι δικαίωμα μου να πιστεύω ότι θέλω καθώς όπως και εσύ, αλλα δεν μας είπες δάσκαλε αφοσον το ένα σε ξινίζει και το άλλο σε βρωμίζει, τελικά ποιο είναι το σύστημα το ουμανιστικό που εσύ πιστεύεις? Και μη μου πεις κανένα γιατί όσους πόντους σουδοσα θα τους πάρο πίσω!

Καλημέρα

Άθεος είπε...

Έπρεπε να είχα κόψει τη συζήτηση αυτή από την αρχή. Κατέληξε σε πολιτικό chat το post αυτό και λυπάμαι πολύ. Σήμερα είναι η 29η Μάη, που κάποιοι χριστιανοί παρέδωσαν την Πόλη στους Τούρκους. Οι χριστιανοί Λουκά πάντα ήταν με την αντίδραση και η αντίδραση Zanglos πάντα σφικταγκαλιασμένη με την θρησκευτική εξουσία ξεπουλούσε την Ελλάδα. Ο πατριωτισμός τους πάντα ήταν για το θεαθήναι. Πατριδοκάπηλοι και οι δυο τους προφασίζονται ότι αγαπούν την πατρίδα τους και στις δύσκολες στιγμές την κοπανάνε ή πάνε με τον εχθρό.
Από την Βυζαντινή περίοδο μέχρι τις μέρες μας!
Κωνσταντίνος, Θεοδόσιος, Ιουστινιανός, Ρωμανός Διογένης μέχρι την επανάσταση του 1821 και τους νεώτερους χρόνους με το Βασιλιά Κωνσταντίνο στη Σμύρνη, επί Γερμανικής Κατοχής, εμφύλιο πόλεμο, χούντα του 67, Κύπρος του 74 και σήμερα όπου η Εκκλησία και το κράτος παραμένουν δεμένοι σφικτά, όταν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έγινε διαχωρισμός!
Φίλε μου Zanglos, δεν μπορώ να πιστεύω σε δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Αυτά που πιστεύω δένονται μεταξύ τους. Φιλοσοφικά, πολιτικά, κοινωνικά!
Δεν γίνεται φιλοσοφικά να είμαι αριστερός, πολιτικά δεξιός και κοινωνικά ουδέτερος!
Ούτε φίλε μου Λουκά, να δέχομαι φιλοσοφικές Αλήθειες, μόνο απ’ αυτούς που συμφωνώ πολιτικά κι έτσι να επιλέγω τα blog που θα επισκεφτώ. Σε ποιον πρέπει να εναποθέσω την εμπιστοσύνη μου, αν όχι στη λογική και την επιστήμη. Ένας δεξιός δεν μπορεί να είναι επιστήμονας, ένας χριστιανός να είναι καλός ή ένας αριστερός τοποθετημένος ιστορικά και θρησκειολογικά να είναι σωστός;
Όλα θα τα μηδενίσουμε στην πολιτική μας αλαζονεία;
Στο άρθρο αυτό που υποτίθεται σχολιάζουμε, τελείωνε με τη φράση «Η Ιστορία είναι το μόνο όπλο που διαθέτουμε! Αξιοποιήστε την σωστά!»
Τι αξιοποίηση θα κάνετε για τη σημερινή μέρα;
Εγώ για παράδειγμα είμαι πεπεισμένος ότι η θρησκευτική ηγεσία, μπροστά στο κίνδυνο να χάσει τα πρωτεία εύκολα ξεπουλάει την πατρίδα. Τα παραδείγματα από την ιστορία που έγραψα πιο πάνω φωνάζουν από μόνα τους.
Οι εθνικιστές που χρησιμοποιούν την πατριδοκαπηλία για να μας πείσουν για τον πατριωτισμό τους στις δύσκολες στιγμές ή την κοπανάνε στο εξωτερικό ή ξεπουλιούνται οι ίδιοι στον κατακτητή. Τον περασμένο αιώνα είχαμε πολλά τέτοια παραδείγματα. Πόσο τα αξιοποιήσαμε;
Τελειώνω με ένα παράδειγμα από την κατοχή των… ουμανιστών Γερμανών για να καταλάβετε τον ρόλο και των δυο:
Οι κουκουλοφόροι που πρόδιδαν πατριώτες στον κατακτητή, τι πολιτικό προφίλ είχαν;
Οι πατριώτες που έφευγαν από την εθνική αντίσταση, γιατί έπρεπε να κάνουν δήλωση μετανοίας και τα ονόματά τους διαβάζονταν στις εκκλησίες την Κυριακή;

Zanglos είπε...

Αυτή τη συζήτηση θα μπορούσαμε να την κλείσουμε με, "σέβομαι τις θέσεις σου αλλα..." εσύ διάλεξες την αντιπαράθεση κατά τον Εθνικιστών, μπέρδεψες όλου του κόσμου την ιστορία για να με πεις ποσο ανθέλληνες είναι οι Εθνικιστές, αλλα φιλε μου δεν στέκεται αυτό!

Για τον απλό λόγο ότι οποιος αγαπάει το Έθνος λέγεται Εθνικιστής!

Οι χριστιανοί πολεμάνε με την παναγια για χάρι του χριστού, οι κουμουνιστές εναντια στον φασισμό, και μονο οι Εθνικοί για το έθνος και στο ξαναλέω, μην μπερδεύεις τα ξερα με τα χλωρά για να στρογγυλέψεις τα επιχειρήματα σου.

Πάρa δείξε την ευγένεια σου όπως κανεις σε ζητήματα φιλοσοφικά και ασπάσου την ιδέα ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και μην αποκαλείς προδότες τους Εθνικιστές.

Και σε ξαναρωτώ, ποιοι δεν είναι προδότες? Που πετάς την ψήφο σου εσύ?

Άθεος είπε...

Νομίζω ο καθένας είπε αυτό που πίστευε. Όσοι μας διάβασαν έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Όμως να σε διορθώσω σε κάτι.
Εγώ είμαι ενάντια στους Εθνικιστές, όχι ενάντια στους εθνικόφρονες. Κι εγώ εθνικόφρων είμαι, όμως όχι έτσι όπως καπηλεύτηκαν την λέξη οι βασιλικοί και οι εθνικιστές, που είμαι εναντίον τους.
Εθνικόφρων θα πει να αγαπάς την πατρίδα σου, ενάντια στον οποιονδήποτε θέλει να την προσβάλει! Κι αν για οποιονδήποτε λόγο προσβλήθηκε να αγωνίζεσαι να ελευθερωθεί κι όχι να συναινείς με τον κατακτητή.
Τελεία και Παύλα!

Zanglos είπε...

Δάσκαλε στο τέλος τα βρήκαμε όλα και συμφωνούμε απόλυτα, είμαστε Εθνικόφρονες αλλα εναντια στους δεξιούς ψεφτοεθνικοφρονες και βασιλικούς.

Τέλος καλο όλα καλά!

Άθεος είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα!

Geopolitics & Daily News είπε...

Εσείς τα βρήκατε Αθεε και Zanglos, και μα το θεό (τι είπα) καλά κάνατε.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του ιστολογίου που με...ανέχτηκαν, και διάβασαν τα ατέλειωτα "σεντόνια" μου (αν τα διάβασαν).

Να είστε καλά και να παραμείνετε Άθεοι. Στο κάτω κάτω δεν χωράμε όλοι στη κόλαση του...παράδεισου.

Dyer είπε...

Τώρα που τελείωσε η συζήτηση και διευκρινίσθηκαν μερικά πράγματα να γράψω και γω την ατάκα μου.
Επειδή η πατρίδα δεν είναι μια αφηρημένη ή έννοια ένα πρότυπο μοντέλο αλλά κάτι πολύ συγκεκριμένο και ζωντανό με πολλές αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις για να το αγαπήσουμε θα πρέπει να έχουμε μεγάλη ανοχή, επιείκεια και γνώσεις για κάθε τι αντίθετο και διαφορετικό. Σε αντίθετη περίπτωση αυτό που θα αγαπήσουμε δεν θα είναι η πατρίδα μας αλλά ένα πρότυπο μέσα στο μυαλό μας, σύμφωνο με τον χαρακτήρα και τα πιστεύω μας (ή και τα συμφέροντα μας), και τότε, άλλοι θα μας χαρακτηρίσουν πατριώτες και άλλοι μειοδότες.

Άθεος είπε...

Σε δυο μέρες οδεύομε προς νέες αποκαλύψεις με τα τρία νέα post που θα αναρτηθούν.
Προλαβαίνουμε και δεν προλαβαίνουμε να ρωτήσω τον Λουκά: πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχει κόλαση και παράδεισος; Δηλαδή σου φαίνονται σοβαρά αυτά τα πράγματα; Ένας θεός που έφτιαξε τον κόσμο με τέτοιες διαστάσεις, τόσους γαλαξίες, κβάζαρς και μαύρες τρύπες και τον μικρόκοσμο με τέτοια λεπτότητα και σοφία να ασχολείται με τόσο ανιαρά θέματα σε ένα ασήμαντο σημείο του γαλαξία, ενός από τα δισεκατομύρια γαλαξιών που υπάρχουν. Τι τερατώδες σύλληψη! Τι παραλογισμός και κουτοπονηριά για να δείξουμε την παντοδυναμία του θεού. Μα κάτι τέτοιο δημιουργεί σκέψεις πως, ένας τέτοιος θεός, θα έπρεπε να ήταν τελείως βλαξ για να αναλώνεται σε τέτοιες σαχλαμάρες! Πριν χιλιάδες χρόνια αυτοί που έκαναν τη σύλληψη, είχαν υπ’ όψιν τους πως ο μικρός τους κόσμος ήταν το δημιούργημα του θεού και τα άστρα φωτάκια διακόσμησης του ουρανού. Σήμερα δεν είναι παράλογο να υιοθετούμε ακόμα τη γνώμη εκείνου του εμφάνταστου κομπλεξικού με τις ελάχιστες γνώσεις και τις τεράστιες επινοήσεις;

Φίλε Dyer συμφωνώ με την παρατήρησή σου. Εκεί βρίσκονται μεγάλες διαφορές, γιατί υπάρχει η υποκειμενική γνώμη. Πραγματικά, τότε, ακόμα και οι προδότες νομίζουν πως είναι πατριώτες, όπως ακριβώς ένας χριστιανός σκοτώνει έναν αιρετικό ή άθεο πιστεύοντας πως κάνει το καθήκον του!
Γι αυτόν τον διχασμό της σκέψης, έχω γράψει πολλά. Όμως δεν πρόκειται να ανοίξω αυτό το θέμα πριν την ώρα του. Το μέλλον μας περιμένει!

Zanglos είπε...

Σοφές κουβέντες Dyer!

Σε μικρή ηλικία όταν οι προβληματισμοί μου για την ύπαρξη η όχι θεού είχαν κορυφωθεί, είδα στο όνειρο μου ότι ήμουν στην κόλαση... e λοιπόν ήταν υπέροχα!!!

Eμείς οι Εθνικοί Έλληνες δεν πιστεύουμε σε παράδεισο/κόλαση ούτε σε διεστραμμένους διαβόλους!

Geopolitics & Daily News είπε...

Μια κουβέντα είπα...

Όχι δεν πιστεύω σε παράδεισο και κόλαση. Αν υπάρχει κόλαση, είναι πιθανόν αυτή που ζούμε.

Αφορμή μου φαίνεται ψάχνεις Αθεε να ξανά αρχίσουμε και να φτάσεις τα 200 σχόλια (χε χε χε)

Άθεος είπε...

Είπα Λουκά, μιας και τα λύσαμε όλα… αλλά τώρα βλέπω και μαζί συμφωνούμε!
Ε, τι τα θες τα υπόλοιπα… Εβραίικα είναι… νιώσε ελληνικά! Η πατρώα μας θρησκεία, αφού πιστεύεις στο θεό, καλύτερη δεν είναι…
Πες του τα Zanglos “Eμείς οι Έλληνες δεν πιστεύουμε σε παράδεισο/κόλαση ούτε σε διεστραμμένους διαβόλους!»

Ανώνυμος είπε...

Τον τελευταίο καιρό (2 μήνες περίπου) κάνω έρευνα-εργασία, για την καταγωγή των αυτοκρατόρων της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (βυζάντιο). Είναι μια πολύπλοκη εργασία μέσα από γενεαλογικές κατευθύνσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, τα οποία φυσικά επέρχονται μέσα από αναλύσεις και συμπεράσματα ιστορικών, βυζαντινολόγων, μελετητών κτλ. Ομολογουμένως δύσκολο επιχείρημα, αλλά… θα προσπαθήσω….

Η αφορμή για την εν λόγο έρευνα στάθηκε σ το γεγονός κάποιον που αμφιταλαντεύονται και δυσφορούν στο γεγονός ,εάν υπήρχαν η όχι Ελληνικής καταγωγής αυτοκράτορες ή το αν υπήρχαν αυτοκράτορες όπου η καταγωγή τους ήταν από αμιγώς Ελληνικό πληθυσμό.

Εάν γνωρίζει κάποιος αναγνώστης κάτι ή κάποια επίσημη πηγή, θα μου ήταν χρήσιμη και φυσικά ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ εκ των προτέρων….

Υ.Γ φυσικά άθεε θα μου ήταν υπέρ πολύτιμη και η δική σου τοποθέτηση στο θέμα… ευχαριστώ…

ΣΤΑΥΡΟΣ..

Άθεος είπε...

Απ’ ότι μπορώ χωρίς ψάξιμο να αποφανθώ, ο τελευταίος αυτοκράτορας, ο Παλαιολόγος ήταν Έλληνας και Ιουλιανός από Ελληνίδα μάνα. Οι άλλοι, Ρωμαίοι και πέριξ της Ελλάδας, μέχρι και Ιλλυριοί!

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Στους Γενεαλογικούς πίνακες των δυναστειών του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους από τον GEORG OSTROGORSKY «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ» τον βγάζει Ελληνοουγγροαρμενιοιταλοβουλγαροσέρβος.Κωνσταντίνος ΙΑ' Δράγασσης (dragats)Παλαιολόγος 1.449–1.453μ.α.χ.χ. (3,125% Έλληνας). Και τον ιουλιανό 361–363μ.α.χ.χ. Ελληνορρωμαίος(50%). Η βικιπαιδεία λέει: Ο Ιουλιανός (Φλάβιος Κλαύδιος Ιουλιανός, Λατ. Flavius Claudius Julianus), γνωστός ως Ιουλιανός ο Παραβάτης ή Ιουλιανός ο Αποστάτης, αλλά και Μέγας Ιουλιανός, ήταν Ρωμαίος αυτοκράτορας κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο. Συμβασίλευσε, ως Καίσαρας, με τον Κωνστάντιο Β' από το 355 ως το 360 και μόνος του, ως Αύγουστος, από το 361 ως το 363. Ο Ιουλιανός ήταν ο τελευταίος αυτοκράτορας της Κωνσταντίνειας δυναστείας και ο μοναδικός παγανιστής μετά τον Μέγα Κωνσταντίνο.(ο Κωσταντίνος Α’ ήταν ηλιολάτρης και έγινε χριστιανός(?) λίγο πριν πεθάνει ). Για τον Κωστ. Παλαιολ. Δεν μας αναφέρει την καταγωγή του. Άλλοι πάλι λένε πως ήταν σερβοπαφλαγόνα . Πουθενά δεν μας λένε πως ήταν Έλληνας….. εκτός φυσικά από κάποιους ακραίους βυζαντινολάτρες σε διάφορα site.δεν μας λένε όμως πως το βγάζουν αυτό το συμπέρασμα….
Ο ιουλιανός πίστευε ότι η Ελληνική φυλή που είχε δημιουργήσει τον απαράμιλλο Ελληνικό πολιτισμό, ήταν η εκλεκτή φυλή του Θεού. Ο ίδιος φώναζε με υπερηφάνεια, "'Ελλην ειμί"! Η γλώσσα που χρησιμοποιεί εδώ ο Ιουλιανός είναι συμβολική... ‘’Ιστορία του Βυζαντινού Κράτους - Georg Ostrogorsky’’
Είναι δύο πρόσωπα που σημάδεψαν,( ο καθένας διαφορετικά ),την αυτοκρατορία. ίσως να μην ήταν βιολογικά Έλληνες. Κατ’ εμέ όμως,είναι οι μοναδικοί αυτοκράτορες που ήταν πιο ΄Έλληνες κ από τους Έλληνες και άξιζαν όσο κανένας άλλος το προσωνύμιο αυτό……

Υ.Γ –Σοβαρές κ επίσημες πηγές, για να βγάλω επιτέλους(όσο είναι δυνατό), μια άκρη!! Τι μπάχαλο επικρατεί ρε παιδιά με τους αυτοκράτορες…!!!!

Άθεος είπε...

΄Ένα είναι πιο σίγουρο ότι ο πιο μεγάλος αυτοκράτωρ και Έλληνας ήταν ο Ιουλιανός!
Μπορεί μόνο από τη μάνα του, στο αίμα, όμως αυτό λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει η παιδεία, όπως έλεγε και ο Ισοκράτης!
Και ο μόνος που δεν αποστάτησε η παραβάτησε. Αυτοί που τον κατηγόρησαν ήταν οι αποστάτες και οι παραβάτες. Που όχι μόνο δεν ήταν πιστοί στην πατρώα θρησκεία των Ελλήνων, αλλά την πολέμησαν από πάνω σαν υποχείρια των Εβραίων και των εχθρών της Ελλάδας!
Ένα «Αίσχος» ας τους συνοδεύει στους αιώνες τους άπαντες!

Μαύρο Μέλι είπε...

Κατ' αρχάς ζητάω συγνώμη για το ετεροχρονισμένο σχόλιο αλλά τώρα είδα ότι έχεις καταπιαστεί με το σημαντικό [κατά τη γνώμη μου] αυτό θέμα.

Η προδοσία της Πόλης σημάδεψε το ''εθνικό Είναι'' μας... είναι τότε που κάποιοι αποφάσισαν πως πρέπει να είμαστε όχι Έλληνες, αλλά χριστιανοί που μιλάνε ελληνικά.

Πώς ''ξέρουμε'' ότι ήταν προδοσία? η Κερκόπορτα είναι μια απάντηση:τυχαίο πως μετά την Άλωση το παπαδαριό διατήρησε όλα του τα προνόμια και τις γαίες την ίδια ώρα που η σφαγή, το πλιάτσικο,ο εξανδραποδισμός σάρωναν την Πόλη? και βέβαια θα πουν ότι δεν το έκαναν οι χριστιανοί αυτό-ας το ρίξουν και αυτό στους εβραίους!

Αυτοί που επί 1000 και πλέον χρόνια θεωρούσαν τη λέξη ''Ελληνας'' ως βρισιά και προσβολή, δίδαξαν το λαό [και επί 4 αιώνες τον έπειθαν μια χαρά πλην λίγων εξαιρέσεων] ότι η ηττοπάθεια και παθητικότητα της προσευχής μαζί με την κούφια παρηγοριά των προφητειών ότι κάποτε η Πόλη θα ξαναερχόταν στα χέρια μας είναι μπούσουλας ευτυχίας και ευημερίας-της δικής τους και των κατακτητών, καθώς φάνηκε.

Σήμερα, αυτό που έχει απομείνει είναι η μια χώρα όπου το κράτος και η εκκλησία όχι μόνο δε χωρίζονται αλλά παραμένουν σφιχταγκαλιασμένα. Μια Ελλάδα νοούμενη ως γεωγραφική και μόνο έννοια αφού οι κάτοικοί της απέχουν πολύ από το να είναι Έλληνες με την πολιτισμική έννοια-την οποιαδήποτε πολιτισμική έννοια, αφού η εκκλησία απέβη καθοριστικός παράγοντας στο να πνιγεί η ελληνική αναγέννηση των ύστερων βυζαντινών χρόνων. Αντί φωτός γνώσης, χριστιανικό ημίφως καντήλας, ομφαλοσκόπηση, πίστη σε μύθους, δουλοπρέπεια.

Κι έτσι, αντί της επιρροής από τη Δύση και τη διατήρηση/ενίσχυση μιας πολιτισμικής αυτοτέλειας [με ''τιμημα'' την απώλεια του δόγματος με τις εκατέρωθεν ηλίθιες διαφορές ορθοδόξων-καθολικών που τόσο εύστοχα περιέγραψες] μείναμε υποζύγια των απολίτιστων οθωμανών και στο τέλος τούς μοιάξαμε περισσότερο από όσο θέλουμε να παραδεχόμαστε.

Θα έλεγα ότι αξίζει τιμωρία σε αυτούς τους ανθρώπους, τους μισαλλόδοξους, ημιμαθείς πονηρούς παπάδες. Αλλά τότε θα γινόμουν σαν τα μούτρα τους. Ίσως αυτό που τους πρέπει απόλυτα είναι η διάδοση της παιδείας και της ιστορίας και η περιφρόνησή μας. Πάντως, ένας διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους θα με χαροποιούσε και θα με ικανοποιούσε ως μια καλή αρχή.

Άθεος είπε...

Να μην ζητάς συγνώμη φίλε μου. Απ’ τον επόμενο χρόνο όλοι ετεροχρονισμένα θα γράφουν αφού θα σταματήσω να κάνω νέες αναρτήσεις. Νομίζω αρκετά θέματα έχω πραγματευτεί ώστε για πολύ χρόνο να μπορούμε να τα σχολιάζουμε. Η υπόθεση Βυζάντιο πάντα θα μπλέκεται μπροστά μας. Στους χριστιανούς σαν μέρα που τους έφερε στην εξουσία και στους έλληνες σαν την εξουσία που τους αλλοτρίωσε.
Για όσα θέματα βάζεις νομίζω επισφραγίζονται στην ανάρτηση εκείνη που έκανα πριν λίγους μήνες Οι τρεις ιεράρχες σύμβολο ανθελληνισμού της Νέας «Ελληνικής» Παιδείας

dmast είπε...

Το είχα ανεβάσει στο fb για τη σύνοδο Φερράρας - Φλωρεντίας. Είναι από το βιβλίο του Φωτιάδη "Η Επανάσταση του 21":

...Αποφασίστηκε να γίνει η σύνοδος στη Φεράρα. Παρουσιάστηκε όμως το πρώτο μεγάλο εμπόδιο. Ο πάπας, γύρευε τόσο ο πατριάρχης, όσο και οι άλλοι ορθόδοξοι δεσποτάδες, ακολουθώντας το ταπεινωτικό έθιμο των καθολικών, να σκύψουν και να φιλήσουν την παντόφλα του όταν θα τους δεχόταν, σημείο υποταγής. Οι δικοί μας, αρνήθηκαν να υποστούν τον εξευτελισμό. Η σύνοδος τέλος άρχισε με υποχώρηση σε τούτο των καθολικών.
Αφού, έπειτα απο πολλές διαπραγματεύσεις, κανόνισαν το πως θα κάθονταν, το τι θα τρώγανε και άλλα τέτοια σημαντικά πράγματα, βάλθηκαν τέλος να συζητάνε την ουσία. Δυο στέκονταν τα πιο σπουδαία δογματικά ζητήματα που τους χώριζαν, φανερώνοντας το μέγεθος την ανθρώπινης βλακείας όταν αυτή έχει για σύντροφο το θρησκευτικό φανατισμό. Το πρώτο ήταν αν το άγιο πνεύμα "εκπορεύεται μόνον εκ του πατρός", όπως υποστήριζαν οι ορθόδοξοι δεσποτάδες, ή "και εκ του υιού" (filioque), όπως ήθελε ο πάπας και οι καρδινάλιοί του. Το δεύτερο, όμοια σπουδαίο όπως το πρώτο, ήταν αν το ψωμί της θείας ευχαριστίας έπρεπε να είναι ζυμωμένο ή αζύμωτο. Οι ορθόδοξοι το θέλανε ζυμωμένο, οι καθολικοί αζύμωτο. Για ένα σχεδόν χρόνο, άκουγες να λέγουνται και απο τα δύο μέρη, πάνω στα περισπούδαστα αυτά θέματα, επιχειρήματα γεμάτα βάθος και σοφία. Τέλος, αφού η σύνοδος μεταφέρθηκε απο τη Φεράρα στη Φλωρεντία, το πρώτο ζήτημα το κέρδισαν οι καθολικοί. "Επειδή ηκούσαμεν", είπανε, "τα ρητά των αγίων πατέρων, των ανατολικών και των δυτικών, τα μεν λέγοντα ως εκπορεύεται το Πνεύμα το Άγιον εκ του Πατρός και του Υιού, τα δε εκ πατρός δι Υιού, ει και εστί το δια του Υιού ταυτόν τω εκ του Υιού, και το εκ του Υιού ταυτόν τω δια του Υιού, όμως ημείς το εκ του Υιού αφέντες λέγομεν ότι το Πνεύμα το Άγιον εκπορεύεται εκ του Πατρός δια του Υιού αϊδίως και ουσιοδώς ως απο μιας αρχής και αιτίας, της δια ενταύθα σημαινούσης αιτίαν επι του Αγίου Πνεύματος εκπορεύσεως".
Κατάλαβες τίποτα; Ούτε κι εγώ. Μα γι' αυτό ακριβώς γράφτηκε έτσι, για να μην καταλαβαίνει κανείς τίποτα...

Άθεος είπε...

Σε ευχαριστώ dmast για το σχόλιό σου. Κατατοπιστικό, όσο ακατατοπίστηκη η κουβέντα τους τότε. Όλη η "συζήτηση" είχε αποφασιστεί να γίνει για τα προσχήματα και όχι για την ουσία. Για να μην λέμε ότι δεν "προσπάθησαν", όμως ξέρουμε εμείς αν έγινε προσπάθεια: Καμιά! Αποφασισμένοι ήταν να μην κάνει κανένας πίσω. Πάντα τα δόγματα ήταν ακαταλαβίστικα για να εμπνέουν θεοπνευστία μέσα από τον παραλογισμό τους! Αποτέλεσμα; Η Μ. Ασία αλώθηκε από τον ισλαμισμό, όμως οι θρησκευτικοί ηγέτες παραμένουν εις τους θρόνους των!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5