6 Ιαν 2012

Περί βλακείας ο λόγος


Πιο κάτω θα αντιληφθείτε γιατί η ανάρτηση για την κβαντομηχανική μετατέθηκε για την επόμενη φορά.
Όμως, μιας και η προηγούμενη αφορούσε τον Αϊνστάιν ας κάνω αρχή με την περίφημη ρήση του.


Παραφράζοντάς το αυτό γίνεται κι έτσι
Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και μαλακίας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια!

Έτσι λοιπόν νομίζω πως δεν υπερβάλω όταν κι εγώ λέω:

Γι αυτό μην τα βάζετε με ηλίθιους, πέφτετε στο επίπεδό τους και σας κερδίζουν λόγω εμπειρίας!!

Οι επιστήμονες σήμερα συμφωνούν ότι η βλακεία εξαρτάται και από βιολογικούς παράγοντες. Σίγουρα πολλά μπορεί να είναι τα αίτια, αν και εκτός από τον βιολογικό παράγοντα, θεωρώ ότι ο καθοριστικότερος είναι η αγραμματοσύνη. Τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας σίγουρα μας επηρεάζουν, όμως δεν πιστεύω ότι είναι ενδεικτικά για μια παράλογη συμπεριφορά, πέρα από την αγραμματοσύνη που κάνει τον άνθρωπο από τη μια άλογο κι από την άλλη άξεστο και βλάκα. Η θρησκεία ή για να το πω πιο κόσμια, ο ιδεαλισμός, σίγουρα επηρεάζει, όταν το άτομο θεωρεί λογικό να πιστεύει σε μύθους, όπως είναι ο Άγιος Βασίλης, οι νεράιδες, τα φαντάσματα και άλλες εξωτικές οντότητες, δημιουργήματα του νου, όπως οι ιδέες για θεούς και κάθε λογής παράλογες και εξώκοσμες δυνάμεις.

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι μπορούν αμέσως να διακρίνουν τη βλακεία στο πρόσωπο κάποιου, κοινώς δηλαδή να αναγνωρίσουν αυτό που λέμε «βλακόφατσα». Στην πραγματικότητα, βέβαια, η βλακόφατσα είναι αποτέλεσμα συνδυασμού εξωτερικών σωματικών χαρακτηριστικών που συνάδουν με την χαμηλή ευφυΐα και με την συμπεριφορά τους αυτομάτως μας παραπέμπουν στην μειωμένη νοημοσύνη τους.
Αν και η αίσθηση του χιούμορ είναι δείγμα ευφυούς διάνοιας, το γέλιο, χωρίς λόγο, είναι δείγμα ηλιθιότητας.
Ένας βλάκας για παράδειγμα, γελάει χωρίς λόγο, ενώ την ίδια στιγμή δεν αντιλαμβάνεται διόλου το χιούμορ, εκεί δηλαδή που οι άλλοι σπαρταράνε!

Η ηλιθιότητα, σαν συγγενική κατάσταση με την βλακεία, δεν εξαρτάται μόνο από την μειωμένη ευφυΐα, αλλά και από τους άλλους ανθρώπους, τους κακούς και τους κατεργάρηδες.
‘Όπως έχει πει ο Βολτέρος για την θρησκεία «Ο τσαρλατανισμός γεννήθηκε την μέρα που ο πρώτος κατεργάρης, συνάντησε τον πρώτο βλάκα...από τότε οι κατεργάρηδες πολλαπλασιάστηκαν...»
Εδώ ο τσαρλατανισμός ταυτίζεται με την θρησκεία… συγνώμη… με τον ιδεαλισμό ήθελα να πω, σε σχέση με τους κατεργάρηδες που τους πλευρίζουν και τους γεμίζουν τα μυαλά με κάθε είδους ανοησία. Έχετε υπ’ όψιν εδώ ότι ο πρώτος κατεργάρης-τσαρλατάνος είναι ο γονιός, που κοροϊδεύει το παιδί του.
Μια παλιά ανάρτησή μου "Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους γονείς" πιστεύω θα σας φανεί πολύ χρήσιμη εδώ.

Εδώ η ηλιθιότητα διαιωνίζεται για πολύ χρόνο και πολλές φορές βαφτίζεται… παράδοση! Στις 30 του Γενάρη (μέρα των Τριών Ιεραρχών) σας έχω μια εορταστική ανάρτηση για να δείτε πώς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την παράδοση και την χαλκευμένη ιστορία της. Κάτι σας τους… Σκοπιανούς που προσπαθούν να πείσουν τους Σλάβους ότι είναι… Μακεδόνες!

Για παράδειγμα, αναλογιστείτε με την πιο κάτω εικόνα, τι ανατροφή πήρε αυτό το παιδί ή πόση ευφυΐα μπορεί να έχει, όταν με τη βλακεία του εκφράζει την θλίψη του για το μαρτύριο της εσταυρωμένης γάτας!

Εσείς οι υπόλοιποι, λάτρεις των υπερβατικών δυνάμεων, μην νομίζετε ότι διαφέρετε και πολύ από έναν τρελό που πιστεύει σε παραλογισμούς. Κάποιος κάποτε είπε ότι αυτό που πιστεύουν οι πιστοί, αν το πίστευε μόνο ένας άνθρωπος, θα ήθελε ψυχιατρείο. Μόνο οι πλειοψηφία αναγκάζει το κατεστημένο να δεχτεί ότι οι πιστοί είναι λογικοί και βρίσκονται έξω από τα ιδρύματα και οι «τρελοί» μέσα!
Βλέποντας για παράδειγμα την πιο κάτω εικόνα, εύκολα θα αντιληφθείτε τι θέλω να πω!
Όπως λέγανε στην Αφρική, την εποχή του προσηλυτισμού «Όταν ήρθαν οι Άγγλοι εμείς είχαμε τη γη κι αυτοί την Αγία Γραφή. Τώρα, αυτοί έχουν τη γη… κι εμείς την Αγία Γραφή!»

Αλήθεια, ποιοι είναι για γέλια;

Με βάση τη ζυγαριά κέρδους-απώλειας μπορούμε να χωρίσουμε το ανθρώπινο είδος σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες
  1. Στους αγράμματους.
  2. Στους, πραγματικά, βλάκες.
  3. Στους πονηρούς.
  4. Στους κακούς.
Οι πρώτοι δυο είναι απλά θύματα της λογικής που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, βλάπτοντας ακόμα πιο πολύ και τους ίδιους και τους γύρω τους.
Οι δυο τελευταίοι είναι οι κατεργάρηδες που βλάπτουν κυρίως τους πιο πάνω.
Συνεπώς, βλέπουμε πως οι αγράμματοι και οι βλάκες ταυτίζονται, όπως και οι πονηροί με τους κακούς!
Δυστυχώς, ο κόσμος μας κατάντησε ένα μάτσο χάλια, λόγω των τελευταίων!
Ή μήπως λόγω των πρώτων;

Οι καλοί και οι έξυπνοι σπανίζουν!
…γι αυτό στον κόσμο αυτόν, τον καλό τον λένε και χαζό ή βλάκα!
Ο Σάμιουελ Μπάτλερ εύλογα και με έξυπνο τρόπο δείχνει την εξάρτηση των κακών από τους ηλίθιους!

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ενώ οι πράξεις του κακού είναι κατά κάποιον τρόπο προβλέψιμες και αποτρέψιμες, οι πράξεις του ηλίθιου είναι απολύτως απρόβλεπτες, όπως στην πιο κάτω φωτογραφία:
Τελικά είχε δίκιο ο Αντρέ Γκλούκσμαν όταν έλεγε
Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζωικό είδος που έχει την ικανότητα να καταντά ηλίθιο

Όμως οι επόμενες φωτογραφίες μάλλον τον διαψεύδουν και επιβεβαιώνουν τον Αϊνστάιν ότι τελικά η βλακεία είναι άπειρη και βρίσκεται διάχυτη παντού στο Σύμπαν όπου υπάρχει ζωή.


Ξέρω, οι τελευταίες αναρτήσεις μου ήταν δύσκολες και για κάποιους, που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με φυσική ή φιλοσοφία, βαρετές και άχαρες! Όμως, όσοι τις κατάλαβαν θα τις βρουν πολύ χρήσιμες για τους προσωπικούς τους στοχασμούς.
Γι αυτό σας έκανα το αφιέρωμα αυτό για την βλακεία, ώστε ανάλαφρα να σας μεταδώσω μια χρήσιμη συμβουλή:
Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας ελέγχει από τα μέσα. Καταδικάστε το δόγμα, μαθαίνοντας να σκέφτεστε οι ίδιοι κι όχι οι άλλοι για σας. Μην τρώτε μασημένη τροφή, σαν ζώα μηρυκαστικά.

Αντιληφθείτε ότι δεν πιστεύουμε για να καταλάβουμε, αλλά προσπαθούμε να καταλάβουμε για να πιστέψουμε!

Τώρα θα μου πεις η πίστη μπορεί να θεωρηθεί εξυπνάδα, όταν ακόμα και ο Τερτυλλιανός θεωρεί την πίστη παραλογισμό;
Όταν σκέφτομαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι πιστοί αναγκαστικά μου έρχεται στο νου και η ρήση του Κόνραντ Αντενάουερ που οι πιστοί θα την βρουν εκτός από χρήσιμη και πολύ έξυπνη.

«Αφού ο Θεός δεν έθεσε όρια στην ανθρώπινη εξυπνάδα, γιατί να θέσει στην ηλιθιότητα»;

Σήμερα, ανήμερα των… Φώτων γιορτάζουμε τα τέταρτα γενέθλια του blog!
Μέρα σημαδιακή, για όσους θέλουν να φωτίσουν το μυαλό τους με φως, απομακρύνοντας ακόμα πιο πολύ από την βλακεία, την χαζομάρα και το παράλογο!

Μάλλον γιορτάζουμε τα προ τελευταία γενέθλια του blog, γιατί πιστεύω, ένα χρόνο ακόμα θα τον περάσουμε μαζί, φιλοσοφώντας και σχολιάζοντας ό,τι μας ξέφυγε όλο αυτόν τον καιρό!





…μετά, ποιος ξέρει… έρχεται και η… συντέλεια του κόσμου… έρχονται απολύσεις, εφεδρείες, στάσεις πληρωμών, παντός είδους κρίσεις… πείνα… λοιμοί και καταποντισμοί…
…τότε αγαπητοί μου φίλοι… ο καιρός γαρ εγγύς… και σεις πρέπει λογικά να σκεφτείτε… απομακρύνοντας τους κατεργάρηδες από κοντά σας!
…κυρίως όμως, απομακρυνθείτε από κάθε σκέψη που σας φέρνει κοντά στο παράλογο και μακριά απ’ την λογική!
…διαφορετικά… πφ… το κάψατε!


26 σχόλια:

ria είπε...

χρόνια πολλά στο μπλογκ σου απόστολε!

εντυπωσιάστηκα με τις εικόνες. ειδικά αυτή με το σταυρωμένο γατί.απορώ πως δεν ξεσηκώθηκαν οι φιλόζωοι όλου του πλανήτη!

πράγματι η βλακεία είναι ανίκητη!

Κώστας είπε...

Μαζί με τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές μου, αγαπητέ Άθεε, να συνεισφέρω με μια ρήση τού Έρασμου όπως την παραθέτει ο Θόδωρος Καρζής στο βιβλίο του «Η βλακεία ως παράγων του ανθρώπινου βίου», σ. 66:

«Κανένας από τις μυριάδες των πιστών που απευθύνονται με κάποιο αίτημα στους αγίους δεν τους έχει ποτέ ζητήσει να τον απαλλάξουν από τη βλακεία του και να τον μεταμορφώσουν σε έξυπνο.»

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Γεια σου Άθεε, καλή χρονιά να έχεις.
"Από τη στιγμή που δεν έγινα άλογο τότε δεν είμαι αγράμματος και δεν αφορά εμένα αυτή η ανάρτηση" θα απαντούσε κάποιος/οι απο αυτούς που "στοχοποιείς" στην ανάρτησή σου:)
Δύο γνωμικά-ρήσεις που χρησιμοποιώ πολύ για το θέμα που ασχολήθηκες σήμερα (τα οποία τα έχω αναρτημένα [πρώτη μούρη] στο μπλογκ μου) είναι τα ακολουθα:
1) Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει και
2) Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής.
Γεια και χαρά (χλιμίντρισμα)!!!
Υ.Γ. Ειλικρινά δεν βρίσκω λόγο που να σε ΚΑΝΕΙ να σταματήσεις να γράφεις σε αυτό το μπλογκ. Εκτός εάν ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε εμείς.
Υ.Γ1. Το οτι θα γιορτάσεις ακόμη μια φορά τα γεννέθλια του μπλογκ σου, αυτόματα δίνει πιθανή ημερομηνία λήξης οποιαδήποτε ημερομηνία μέχρι την 5η/01/2014. Άρα μπορεί να πατάς κάποιους κάλους για 2 ακόμα χρόνια.
Υ.Γ2. Πάω για φαγητό τώρα, έχει σανό γιαχνί!!! (χλιμίντρισμα).

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Καλημέρα χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Τέταρτα γενέθλια και λες πως θα σταματήσεις???
Κι εμείς οι υπόλοιποι?
Τι θα γίνουμε?Μην τα ρίχνουμε όλα στη κρίση.
Ποιά κρίση!Από κρίση εξυπνάδας πάσχουμε όλοι!Τεςπα!!
Επ'ικαιρο πάντα ένα άρθρο περί ηλιθιότητας ειδικά για τον Έλληνα....ψηφοφόρο χριστιανό!!!!
Απ'τη μια διαμαρτύρεται και μετά πάει πληρώνει και μεθαύριο θα τους ψηφίσει!!!
Φταίω εγώ μετά όταν λέω πως όποιος ψηφίζει τους δυό μεγάλους,ειδικά το πλιατσοκ,είναι ή μ...μπιιιιιιπ ή λαμόγιο????
Να είσαι καλά!

Άθεος είπε...

ria
Χρόνια Πολλά και σε σένα. Όπως είδες η βλακεία είναι ανίκητη… όσο την αφήνεις εξαπλώνεται. Μόνο η γνώση μπορεί να την πολεμήσει. Όμως και πάλι, ο καθένας για το άτομό του. Βλάκες πάντα θα υπάρχουν δυστυχώς!

Άθεος είπε...

Κώστας
Σαν τα χιόνια φίλε μου εμφανίζεσαι. Μου άρεσε η παρέμβασή σου και η έξυπνη ρήση του Καρζή που παρέθεσες.
Όσο για τους πιστούς μάλλον θα σου πουν, αφού δεν υπάρχει διάγνωση για «βλακεία» γιατί να ζητήσουμε απαλλαγή…
Ποιος βλάκας αντιλαμβάνεται ότι είναι βλάκας; Είναι τόσο βλάκες που ούτε το αντιλαμβάνονται!
Θα μου πεις, είναι σχετικό αυτό και θα μπορούσαν κι αυτοί να πουν τα ίδια με μας, όμως η ανάρτηση αυτή δίνει κάποιες κατευθύνσεις για την διάγνωση!

Άθεος είπε...

Kaliteros
Καλή χρονιά και σε σένα φίλε μου.
Η πρώτη σου ρήση δίνει απάντηση στην παράθεση του Κώστα.
Ο λόγος που δεν καταλαβαίνεις, για την διακοπή του blog, βρίσκεται πάλι στα λόγια του Κώστα, αν κι αυτά βρίσκονται εκεί που ανακοίνωσε και ο ίδιος ότι σταματάει το δικό του! Αν δεις τις αναρτήσεις του και τις συγκρίνεις με τις δικές μου θα αντιληφθείς το κοινό. Το ίδιο και ο λόγος που για την ώρα δεν θέλω να τον ανακοινώσω και δεν είναι μόνο ένας. Όμως, μέχρι τότε… ποιος ζει και ποιος πεθαίνει… έρχεται και η συντέλεια… και βλέπω τον κόσμο να γίνεται κώλος!!!
Και σταμάτα το χλιμίντρισμα γιατί στο τέλος θα το πιστέψεις!

Άθεος είπε...

ΝΑΝΤΙΑ
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά γλυκιά ξανθομάνα! Όλο λέω ότι χάθηκες κι όλο εμφανίζεσαι. Ευχαριστώ που δεν με ξεχνάς.
Χαίρομαι που βρίσκεσαι στις επάλξεις των γεγονότων που μας μαστίζουν και είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις κάθε πολιτικό ή ψηφοφόρο χριστιανό!
Είδες; Αυτά πάνε μαζί, λες και αυτό που τους ενώνει είναι εκτός από την λαμογιά και η βλακεία να καταστρέψουν τον τόπο τους!

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

η βλακεία είναι επικίνδυνη. η βλακεία είναι αθεράπευτη. η βλακεία δεν έχει όρια. η δικτατορία της βλακείας δεν έχει κοινωνική τάξη ούτε και μορφωτικό επίπεδο. όταν η βλακεία γίνεται επιστήμη, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!
δες και αυτό αν θέλεις. θα το απολαύσεις.

μακάρι για χρόνια να γιορτάζουμε τα γενέθλια του μπλογκ σου! το χρειαζόμαστε!
σε γλυκοφιλώ.

Άθεος είπε...

ΛΥΧΝΕ
Όλα αυτά που λες!
Σωστά, και το video απόλαυση.
Αν και το είχα ξαναδεί, το είδα με απόλαυση και το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Ανταποδίδω τα φιλιά σου!

Κώστας είπε...

«Ποιος βλάκας αντιλαμβάνεται ότι είναι βλάκας;»

Χεχε, δεν έχεις άδικο σ’ αυτό, αγαπητέ φίλε. Εγώ, βέβαια, τη συγκεκριμένη ρήση μ’ άλλο πνεύμα την παρέθεσα. Όχι, δηλαδή, από τη σκοπιά τού βλάκα, αλλά τού παρατηρητή. Βασικά, μού θύμισε μιαν άλλη ρήση -τού Γιουβενάλη-, το γνωστό (αλλά συνήθως παρερμηνευόμενο) «νους υγιής, εν σώματι υγιεί», με το οποίο ο Ρωμαίος ποιητής σατιρίζει όλους εκείνους που απευθύνονται στους θεούς με χαζές προσευχές και γελοία αιτήματα, όταν το μόνο για το οποίο θα ’πρεπε να προσεύχονταν είναι το να έχουν τη σωματική και πνευματική τους υγεία και μια καρδιά χωρίς τον φόβο τού θανάτου.

Άθεος είπε...

Μόνο ένας Επικούρειος ποιητής και σατιρικός όπως ήταν ο Γιουβενάλης θα μπορούσε να γράψει τέτοια πράγματα. Γι αυτό άλλωστε και τον εξόρισαν!
Ευχαριστώ για την διευκρίνιση. Και η ανάρτηση από τη θέση του παρατηρητή γράφηκε και μάλιστα με πνεύμα Επικούρειο και σατιρική διάθεση!

KOYKLITIS είπε...

Εύχομαι η συντέλεια του κόσμου να μην έρθει φέτος κι εσύ να συνεχίσεις να μπλογκάρεις για πολλά χρόνια ακόμα για να ακονίζουμε κι εμείς το μυαλό μας.
Το να είναι κανείς βλάκας είναι άσχημο, αλλά το να είναι και κακός είναι τραγικό-ότι ακριβώς συμβαίνει και με το ΓΑΠ, που γαντζώθηκε στην καρέκλα λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα! Είναι δηλαδή τόσο βλάκας που δεν μπορεί να καταλάβει ότι η κακία του τον κάνει αντιπαθητικό και στους βλάκες που πίστεψαν ότι μπορεί να κυβερνήσει μια χώρα…

Άθεος είπε...

KOYKLITIS ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για το όμορφα διατυπωμένο σχόλιό σου!
Πολύ ωραία τοποθετήθηκες στιγματίζοντας τον πιο κακό σύντροφο της βλακείας, τον κακό, φωτογραφίζοντας έτσι τον ΓΑΠ, αν και νομίζω αυτός έχει άλλο έναν σύντροφο στο μυαλό του: την δειλία και τις εμμονές των απειλών.
Έτσι, τρίτωσε το κακό!

SkyclaD είπε...

Φίλε άθεε πάντα μου έκανε εντύπωση γιατί οι ηλίθιοι ακούνε μόνο τους κατεργάρηδες κ' όχι τους καλούς. Πχ ρώτα ένα βλάκα να σου πεί τι γνώμη έχει για τους Άθεους ή ρώτησε τον "Η βιολογία έχει αποδείξει ότι προερχόμαστε απο τον πίθηκο, η θρησκεία λέει ότι μας δημιούργησε ο Θεός, εσύ ποιος λές ότι λέει αλήθεια?"... ξέρεις τι απαντήσεις θα σου δώσει. Τον ηλίθιο τον ενδιαφέρει μόνο να ακολουθεί την πεπατημένη οδό γιατί έτσι νομίζει ότι δεν είναι ηλίθιος, αγνοώντας όμως ποιος κ' γιατί έφτιαξε την οδό αυτή, αυτό όμως γίνεται γιατί οι ηλίθιοι είναι οι περισσότεροι( τα αποτελέσματα των τεστ IQ έχουν δείξει πως το 70%-75% της ανθρωπότητας είναι βλάκες) κ' επειδή είναι οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχουν δίκιο, με αποτέλεσμα να γίνονται κανόνες οι απόψεις τους κ' η ανθρωπότητα να οδηγείται στη καταστροφή πολλές φορές(πχ Μεσαίωνας). Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι θα βρείς τους περισσότερους απο αυτούς στους κόλπους της θρησκείας κ' θα αναφέρω ένα παράδειγμα, πρόσφατα ένα φιλικό μου ζευγάρι βαθιά θρησκευάμενο βάπτισε το γιό τους κ' ως αναμενόμενο κράτησε το ορθόδοξο έθιμο που ήθελε το παιδί να μείνει τρεις μέρες με τα λάδια άπλυτο καθώς κ' το πλύσιμο των βαπτιστικών του ρούχων κ' του ίδιου στη θάλασσα. Όταν μου είπαν με περιφάνεια ότι έπραξαν τα παραπάνω (να σημειώσω η βάπτιση έγινε 10 Δεκέμβρη, μέσα στο χειμώνα) τους ρώτησα "Καλά βάλατε σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού σας βουτώντας το μέσα στο καταχείμωνο στα βρώμικα κ΄παγωμένα νερά του Πατραϊκού Κόλπου, επειδή ήταν το έθιμο μιας θρησκείας?" κ' μου απαντούν "Τι να το έπλενα στη μπανιέρα κ' να πηγαίναν τα νερά στον υπόνομο? Μέσα στη βρωμιά? Θα μας τιμωρούσε ο Θεός κ' δεν είμαστε για τέτοια μέρες κρίσης,θα χάσουμε την εύνοια του". Και απαντώ "Μα όλοι οι υπόνομοι της Πάτρας στο Πατραϊκο Καταλήγουν, άσε που είναι κ' πενταβρώμικος όπως προανέφερα" απάντηση "Ο Θεός φροντίζει για αυτό κ' στο κάτω κάτω έτσι τα βρήκαμε". Να σημειώσω ότι οι ηλικίες του ζευγαριού είναι 28 κ' 24. Το κακό είναι δυστυχώς ότι η ηλιθιότητα διαιωνίζεται κ' μαζί της κ' οι κατεργάρηδες όταν ακούς νέους να έχουν ακόμα τέτοιες αντιλήψεις και όπως λέει ο Dane Warrel των Nevermore "Όσο θα διαιωνίζονται οι ηλίθιοι, τόσο θα αργεί η ανθρωπότητα να δεί άσπρη μέρα".

Dyer είπε...

Λαϊκή Σοφία για το Λάθος
Ο έξυπνος το παραδέχεται
Ο κουτοπόνηρος δικαιολογείται
Ο βλάκας επιμένει!
Επιμένω να ελπίζω για Καλή Χρονιά.

Άθεος είπε...

SkyclaD
Ευχαριστώ φίλε μου που έκανες τον κόπο να μας γράψεις τόσα πολλά γι αυτό που μας χαρακτηρίζει ηλίθιους και μας πισωγυρίζει ώστε να καθυστερούμε να δούμε άσπρη μέρα.
Αν πω σ’ ένα ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ ότι όσο μεγαλύτερο το κούρεμα τόσο περισσότερο θα επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα με πιστέψει. Πιστεύει αυτά που του λένε οι άλλοι. Όσο μεγαλύτερο κούρεμα, τόσο καλύτερα. Και γι αυτό θα τους ψηφίσει πάλι.
Αμ το άλλο;
Όταν για όλα αυτά σου λένε φταίει το… ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν συνεργάζονται…
Μην πιάσω και τη θρησκεία. Εκεί γίνεται το «έλα να δεις»!

Άθεος είπε...

Dyer
Καλή χρονιά να έχουμε, αν και δεν το βλέπω!
Οι κουτοπόνηροι δικαιολογούν την οικονομική μας κατάντια γιατί πείστηκαν (μην θεωρηθούν και βλάκες…)
Οι βλάκες θα επιμείνουν και σ’ αυτές τις εκλογές να βγουν οι ίδιοι… μην έρθουν οι κομμουνιστές και τους πάρουν το σπίτι!

Dyer είπε...

Πάντως προς το παρόν από τους τραπεζίτες κινδυνεύουν τα σπίτια μας!
Βρε πως αλλάζουν οι καιροί, από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε.
Η επιμονή του βλάκα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του. Επαίρονται μάλιστα για την σταθερότητα των απόψεών τους. Η εξέλιξη και οι αλλαγές δεν τους αγγίζουν. Μένουν πιστά προσκολλημένοι στην αρχική ιδέα η οποία δογματοποιείται με ότι αυτό συνεπάγεται. Η θρησκεία είναι η κύρια έκφραση του δογματισμού η οποία διαχέεται στην πολιτική, την οικονομία και στην κοινωνική συμπεριφορά.
Το τραγικό είναι τελικά ότι όλοι πληρώνουμε τη σταθερότητα της βλακείας.

Άθεος είπε...

Πάντα από τους τραπεζίτες κινδύνευαν, δηλαδή από τους «ηγέτες» του Καπιταλιστικού Συστήματος! Ακόμα και σε καλές περιόδους έκλεβαν!
Δες μια παλιά μου ανάρτηση που αφιέρωσα για τον χαμό του Παναγιώτη, τα πιο θλιμμένα και παραπονεμένα μάτια, που έχω δει ποτέ!

zoyzoy είπε...

Αφού δέχεσαι μόνο εδώ ευχές να σου ευχηθώ Χρόνια Πολλά και καλά!

Καμιά φορά η πολύ εξυπνάδα κάνει τον άνθρωπο να φέρεται βλακωδώς.
Ασε που δεν μπορούμε να ζούμε χωρίς την επήρεια εκ των έσω που λες.Ενα πράγμα σαν τα πρόβατα θέλουμε ένα λύκο να μας οδηγεί στο σωστό δρόμο.
Φαντάζεσαι μια κοινωνία χωρίς λύκους μόνο αρνιά??
Οπότε και οι κακοί είναι αναγκαίοι και οι βλάκες σ'αυτήν την κοινωνία και απαραίτητοι το κακό είναι να μην τους ονοματίζουμε:))

Καλή συνέχεια!

Άθεος είπε...

Χρόνια Πολλά zoyzoy!
Λες ότι «η πολύ εξυπνάδα κάνει τον άνθρωπο να φέρεται βλακωδώς»!
Νέα διάσταση της βλακείας αυτή ή προϋπήρχε και μου διέφυγε;
Κρίμα που δεν μας έδωσες ένα παράδειγμα για να σε εννοήσουμε καλύτερα.
Μετά πάλι βάζεις θέμα υποκειμενικότητας, αλλά ταυτόχρονα, σαν αρνί, θέλεις και το λύκο να σε καθοδηγεί και μάλιστα τον χρίζεις και κακό και αναγκαίο!
Θα προτιμούσα να είναι αντικειμενικός και καλός κι αν θέλεις, ακόμα και λύκος όπως στην Αναγέννηση όπου το Κολέγιο της Λυγκός προωθούσε τις επιστήμες!
Καθοδηγητής μας zoyzoy ας είναι υποκειμενικά η λογική και αντικειμενικά και πρακτικά η Φιλοσοφία και η Επιστήμη.

chrysanthi είπε...

...το περί βλακείας ανάγνωσμα προσεγγίζει πολύ σωστά τη έννοια της βλακείας, της ηλιθιότητας και της κακίας και τη σχέση που έχουν μεταξύ τους ως ανθρώπινα στοιχεία.Πολλοί εξωγενείς αλλα και ενδογενείς παράγοντες επηρεάζουν το μέγεθος ή και την ύπαρξη των παραπάνω στοιχείων...η βλακεία είναι μέν ενδογενής παράγοντας αλλά μπορεί και να καλλιεργηθεί μέσα απο το περιβάλλον που ζει ένας άνθρωπος και ν αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό...το ίδιο ισχύει και για την κακία και την ηλιθιότητα….
Η κακία και τα αρνητικά αποτελέσματα που επιφέρει είναι πιο προβλέψιμα από την ηλιθιότητα που είναι πάντα απρόβλεπτα…Συνήθως όμως οι κακοί χρησιμοποιούν τους ηλίθιους και τους βλάκες όσο μπορούν για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στις μηχανορραφίες τους…
Στην διόγκωση της ηλιθιότητας και της βλακείας συμβάλλει ο έντονος δογματισμός από την νηπιακή και πλέον ηλικία, το οικογενειακό και εξωτερικό περιβάλλον… ο ανθρώπινος νους παγώνει και λειτουργεί ρομποτικά κάτω από συγκεκριμένα πιστεύω και κατευθύνσεις….
Ας αφήσουμε λοιπόν λίγο το μυαλό μας ελεύθερο να κατευθυνεί στην γόνιμη ορθολογική σκέψη…μπας και γλιτώσει κανένα γραμμάριο βλακείας που σε συνδιασμό με την ηλιθιότητα μπορεί να προκαλέσει έκρηξη στον εγκέφαλό μας…

Άθεος είπε...

Πρώτα πρώτα καλωσόρισες στο blog, Χρυσάνθη.
Απ’ ότι βλέπω συμφωνούμε σε όλα.
Στην τελευταία φράση σου μόνο δεν κατάλαβα τι θες να πεις!
Να αφήσουμε και λίγη βλακεία, έτσι για να γίνεται πιπεράτη η ζωή μας ή να εξαφανίσουμε και το τελευταίο γραμμάριο μέσα από τον ορθολογικό μας νου;
Αν και το τελευταίο, νομίζω και να το θέλουμε δεν μπορούμε, αλλιώς πώς θα είναι άπειρη και πανταχού παρούσα…
Λίγο πολύ, όλοι κάνουμε βλακείες.
Άλλοι πολλές κι άλλοι λίγες!
Μερικοί όμως είναι τελείως βλάκες! Σ’ αυτούς αναφέρομαι.

chrysanthi είπε...

...αναφέρομαι συμβουλευτικά στην τελευταία φράση μου...ας προσπαθήσουμε όλοι μας να αποβάλλουμε την βλακεία γιατί όπως λέγανε και οι πρόγονοι μας ' το δίς εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού" τώρα για τους αθεράπευτους βλάκες δεν υπάρχει σωτηρία...

Άθεος είπε...

Ο.Κ. αν είναι έτσι συμφωνούμε σε όλα! Σε αντιλαμβάνομαι!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5