21 Ιαν 2022

Από την πατριαρχία στην κακοποίηση!

Για τις σχέσεις ανάμεσα στους συντρόφους και την ισότητα των φύλων έχω αναφερθεί και άλλη φορά, όμως η σημερινή αφορά την κακοποίηση που ο ένας, κυρίως ο άντρας, διαπράττει στον άλλο, όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και ο διάλογος γίνεται ανεπαρκής. Και μην μου πείτε ότι η ανάρτηση αυτή βρίσκεται εκτός της θεματολογίας του blog. Άμεση σχέση ανάμεσα στην πατριαρχική κοινωνία μας που συγκλονίζεται από εγκλήματα πάθους λόγω της ανισότητας των δυο φύλων έχει η θρησκεία και μόνο η θρησκεία. Για πολλοστή φορά θα αναφερθώ στο θέμα του σεξισμού, της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της σχέσης των δύο φύλων μεταξύ τους, όπως και την σχέση αυτών με την θρησκεία και τους κανόνες ηθικής που η τελευταία επέβαλε και έκανε αποδεκτή η κοινωνία μας.

Η χρονιά που μας πέρασε δεν ήταν χρονιά μόνο ενός πολέμου που κήρυξαν ιοί ενάντια στον ανθρώπινο πληθυσμό δημιουργώντας πληθώρα προβλημάτων που άπτονται της υγείας, της οικονομίας, της σχέσης επιστήμης και θρησκείας και συνακόλουθα την εμφάνιση ποικίλων θεωριών συνωμοσιολογίας. Η καραντίνα όπως φαίνεται έπληξε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους. Η Ελλάδα το 2021 γνώρισε πρωτόγνωρες καταστάσεις εγκληματικότητας, ιδιαίτερα γυναικοκτονιών, που έκαναν αίσθηση στο πανελλήνιο, σφραγίζοντας την τελευταία μέρα του χρόνου και με έναν απεχθή ξυλοδαρμό άντρα στην γυναίκα του, επειδή παραμονές της πρωτοχρονιάς βγήκε βόλτα με τις φίλες της, αναρτώντας εικόνες στο fb από την έξοδό της. Τούτο εξόργισε τον σύζυγο που όχι μόνο με ιδιαίτερη βαρβαρότητα την ξυλοφόρτωσε, αλλά ανέβασε στο fb κι αυτός βίντεο με την κακοποίηση που με ιδιαίτερη αγριότητα διέπραξε θέλοντας να δημοσιοποιήσει το «κατόρθωμά» του! Λίγο πριν οι αστυνομικοί εισβάλουν στο σπίτι, ο «άντρας» αυτός επιχείρησε να ανατινάξει ολόκληρη την πολυκατοικία στον αέρα μαζί με την σύζυγό του. Τόσο πολύ είχε θιχτεί η πατριαρχία και ο ανδρισμός του!

Δεν θα κάνω ανασκόπηση και των άλλων γυναικοκτονιών που είναι άλλωστε γνωστοί, παρά μια περίπτωση που ένας διαδικτυακός «φίλος», με μήνυμα, μου έστειλε σε μια σχετική ανάρτηση που έκανα εγώ στο fb για την κακοποίηση όταν επικεντρώθηκα στο θέμα της εξωτερικής εμφάνισης που έλκει και τα δυο φύλα προκειμένου να κάνουν μια σχέση παραβλέποντας τον ουσιαστικότερο παράγοντα για την επιλογή τους πριν τον «κεραυνοβόλο έρωτα»!

Δράττομαι, με απόλυτη εχεμύθεια, να κοινοποιήσω το δράμα του διαδικτυακού μου «φίλου», ώστε να εξισορροπήσω τις υπερβολές ανάμεσα και στα δυο φύλα, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι σε μια πατριαρχική κοινωνία οι γυναίκες σήκωσαν κεφάλι. Η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία μας παραμένει πατριαρχική, όπου ο άντρας νοιώθει κυρίαρχος στην σεξουαλική του ελευθερία και την ανωτερότητα που έχει απέναντι στη γυναίκα που παραμένει ακόμα καταπιεσμένη. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η περίπτωση του «φίλου» μου είναι σπάνια ανάμεσα και στις πιο απελευθερωμένες γυναίκες. Ούτε την αναφέρω για να ρίξω ίσο φταίξιμο και σε αυτές. Απλά η περίπτωση αυτή έχει κάποιες ομοιότητες με τον πιο πάνω ξυλοδαρμό και προκειμένου να δείξω ότι η υπερβολή έχει αρνητικές συνέπειες απ’ όποιο φύλο και να προέρχεται. Κάνοντας αυτή την διευκρίνιση ας μην κατηγορηθώ ότι μερίδιο στην ανηθικότητα της εποχής έχουν και οι γυναίκες. Δυστυχώς η γυναίκα παραμένει ακόμα καταπιεσμένη και ευάλωτη σε σχέση με τον άντρα που σαν κέρβερος του σπιτιού τίθεται αρχηγός της οικογένειας ή ακόμα και μιας απλής σχέσης. Όμως σαν κακοποίηση, μια γυναίκα μπορεί να κακοποιήσει έναν άντρα όχι με τους μύες αλλά με μια κατάπτυστη συμπεριφορά που πονά το ίδιο για να μην πω και περισσότερο. Η γυναίκα δεν κτυπάει το σώμα, αλλά την ψυχή του ανθρώπου με ιδιαίτερα βρώμικα ηθικά τρόπο. Και αυτή η περίπτωση έχει τις ρίζες της στην πατριαρχία, γιατί από αυτά τα κριτήρια ορμάται και η ίδια να θίξει τον άντρα: ιδιαίτερα τον αντρισμό του και την εξουσιαστική νοοτροπία του με ιδιαίτερα απεχθή τρόπο ώστε να πονέσει περισσότερο. 

«Δεν πέρασαν δυο μέρες από τότε που της πήρα δώρο για την πρωτοχρονιά ένα κινητό, αν και ευχαριστώ ποτέ δεν άκουσα, αφού μετά από ένα οξυμένο διάλογο, απόρροια νευρικού ξεσπάσματος που συχνά της συνέβαινε τελευταία, μείναμε χωρίς επικοινωνία για… μια ολόκληρη μέρα! Τόσο χρόνο χρειάστηκε για να αναπληρώσει τη σχέση της. Την πήρα την επομένη να της πω ότι την συγχωρώ και δεν θέλω τέτοιες μέρες να μείνει μόνη. Την επομένη μέρα το σιγουρέψαμε και δυο ώρες πριν την αλλαγή χρόνου τηλεφωνηθήκαμε για να συναντηθούμε. Υποθέτοντας ότι θα ήταν κουρασμένη- δούλευε όλη μέρα - της πρότεινα να το κάνουμε την πρωτοχρονιά με την ησυχία μας. Μετά από κάποιους ακατανόητους και αγχωμένους δισταγμούς αναγκάστηκε να αποκαλυφτεί: Την επομένη αποκλείεται γιατί ήδη κανόνισε να πάει στον πρώην της, αυτόν που χώρισε πριν ενάμιση χρόνο και που για δεκαπέντε χρόνια την κακοποιούσε και με διαβεβαίωνε ότι αν θα χωρίσουμε σε αυτόν δεν πρόκειται να γυρίσει. Το ειδεχθέστερο όμως ήταν που τηλεφωνικά κανονίστηκε η απάτη: θα πήγαινε για «να του κάτσει», επειδή αυτός θα της δάνειζε μια τηλεόραση. Μα το ίδιο είχε κάνει και πέρσι, που της πήρε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπως έλεγε και τότε, ότι θα ήταν αχάριστη αν δεν του καθόταν! Τόσο ξετσίπωτα! Το τηλέφωνο έκλεισε ακολουθώντας κάποια μηνύματα ικεσίας από μένα ώστε να αλλάξει γνώμη. Ήταν ανένδοτη! Ακόμα χειρότερα, την επόμενη μέρα της πρωτοχρονιάς δημοσιοποίησε στο fb την απάτη της με φωτογραφίες, σαλιαρίζοντας και με ένα τρίτο, λιγούρη και γλοιώδη τύπο, φουσκωτό από τα αναβολικά, ξαπλωμένη στο κρεβάτι της απάτης, εν αγνοία του νέου εραστή της που ποιος ξέρει εκείνη την ώρα ίσως να έπαιζε με το κινητό του αγνοώντας τα κέρατα που θα φορούσε και σε εκείνον σε λίγες μέρες. Το επόμενο δεκαήμερο ούτε ένα μήνυμα για Χρόνια Πολλά δεν έστειλε. Αντίθετα, αντί να ντραπεί για την απάτη και τον πόνο που προκάλεσε στο σύντροφό της με μήνυμα προσπάθησε να τον πικάρει ακόμα περισσότερο γράφοντάς του «Αλήθεια, πόσο καιρό έχεις να γ.......» υπονοώντας ότι αυτή δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να το κάνει»! Ήταν προφανές με τι όργανο σκεφτόταν, αντί να αναλογιστεί πόσο σιχαμένα φερόταν».

Ο άνθρωπος ήταν μόνος και αποξενωμένος στο σπίτι του. Έχοντας την ανάγκη να μιλήσει σε έναν άνθρωπο, βρήκε βολική την ανάρτησή μου, έφτιαξε ένα ψεύτικο προφίλ γιατί όπως έγραψε ήταν δημόσιο πρόσωπο και ήθελε να μείνει ανώνυμος. Τον συμβούλευσα να ρίξει πίσω του μαύρη πέτρα και να την ξεχάσει, κάνοντας block τη σελίδα της ώστε να χαθούν τα ίχνη της και η λήθη να έρθει γρηγορότερα. Δεν αξίζει τον κόπο. Αυτό που έκανε άλλωστε δεν ήταν ούτε καν εκδίκηση, όπως στην περίπτωση του φαλλοκράτη που αν και άδικος ο ξυλοδαρμός υπήρχε μια αιτία. Στην προκειμένη περίπτωση ούτε αιτία υπήρχε, παρά μια ελεεινή απάτη σε εντελώς αδόκιμο χρόνο που την κάνει ακόμα πιο σιχαμερή. Προσωπικά πιστεύω ότι η απάτη εκείνη δεν διαπράχθηκε την Πρωτοχρονιά αλλά πολύ νωρίτερα, απλά η «κυρία» το καθυστερούσε μέχρι να κερδίσει και το πρωτοχρονιάτικο δωράκι της, το κινητό, ώστε να μην αποχωρήσει με άδεια χέρια, αν και προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να διατηρήσει κα τις δυο σχέσεις ταυτόχρονα! Απίστευτο; Στην επόμενη ανάρτηση μαζί με τις Πρωτοχρονιάτικες ευχές στους φίλους μου θα συμπεριλάβω νοητά και σένα, τον διαβεβαίωσα (βλέπε διπλανή εικόνα που αναρτήθηκε στη σελίδα μου στο fb). Όταν όμως αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί του, η συνομιλία μας στο messenger είχε αποσοβηθεί. Εύχομαι να μου ξαναγράψει και να μάθω τη συνέχεια. Έχω τόσο πολλά να του πω και να τον στηρίξω ψυχολογικά. Τότε σκέφτηκα να κάνω την ανάρτηση αυτή.

Αρρωστημένες καταστάσεις δεν λέω, όμως όσοι δεν τις έζησαν, δύσκολα μπορούν να αντιληφθούν τι είναι αυτό που κάνει κάποιους τόσο ανήθικους, άξεστους και απολίτιστους με την συμπεριφορά τους, άντρες και γυναίκες, να χάνουν την αξιοπρέπειά τους και αντί να χωρίζουν ανθρώπινα σαν φίλοι να αφήνουν πίσω τους εχθρούς με έντονη γεύση απανθρωπιάς και αδικίας!

Αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν σαν εκείνον τον αγριάνθρωπο που με μανία κτυπούσε τη γυναίκα του στον τοίχο και το πάτωμα επειδή βγήκε παραμονές της πρωτοχρονιάς με φίλες της. Τι έπρεπε να κάνει τούτος ο έρημος που τόσο πληγώθηκε από εκείνη που αγαπούσε δυο ώρες πριν την πρωτοχρονιά και χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα ενώ η ίδια διακινούσε στο fb την απάτη της σαν τρόπαιο…

Ω, τι εμετική γυναίκα!

Μετά από αυτές τις δυο περιπτώσεις που σαν παραδείγματα ανέφερα, θέλω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις που ίσως φανούν χρήσιμες σε εκείνους που αναζητούν σε βάθος αναλύσεις ή ακόμα προσθέτοντας και την δική τους γνώμη. Ξαναλέω πάλι ότι στην πατριαρχική μας κοινωνία η δεύτερη περίπτωση αποτελεί μόνο μια μειονότητα ή την εξαίρεση στον κανόνα. Όμως, δεν παύει να είναι μια κακοποίηση που γεννιέται από τα ίδια ελατήρια που γενούν κακοποιητικές τάσεις στα ζευγάρια. Ο πρώτος κτυπάει το σώμα της και η δεύτερη την ψυχή του με ιδιαίτερο μένος. Έτσι λοιπόν την βρήκα βολική προκειμένου να συμπεριλάβω και τα δυο φύλα που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τα όπλα που διαθέτουν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο. Πώς γεννιούνται όμως τέτοιες συμπεριφορές και τι είναι αυτό που τις συντηρεί;

Η πρώτη περίπτωση του ξυλοδαρμού άπτεται κυρίως στην φαλλοκρατία ή όπως ονομάζουμε στην κοινωνιολογία τέτοιες συμπεριφορές, πατριαρχική εξουσία. Πατριάρχη λέμε την αρσενική κεφαλή που ασκεί δεσποτική και απόλυτη εξουσία σε μια οικογένεια ή δείχνοντας σε μια προσωπική σχέση την ανωτερότητα του αρσενικού φύλου έναντι του θηλυκού που το κατεστημένο ονομάζει «ασθενές φύλο». Ένα καθαρά ρατσιστικό φαινόμενο στη συμπεριφορά του ανθρώπου που σήμερα όλοι γνωρίζουν πια ότι οι ρίζες του βρίσκονται στη θρησκεία (από εκεί και ο αρχηγός της θρησκείας λέγεται Πατριάρχης, Πάπας, Πατέρας) μέσω της οποίας οι προεστοί προσπάθησαν να επιβάλλουν κανόνες στη ζωή της κοινότητας. Με την ηθική αυτή που οι Άρχοντες έφτιαξαν στα μέτρα τους, επόμενο ήταν να ωφελήσουν το φύλο τους, σαν το ισχυρό φύλο, αφού διέθεταν μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη και εξουσιαστική νοοτροπία. Η ρατσιστική αυτή αντίληψη διατηρήθηκε μέχρι τις Αποκαλυπτικές θρησκείες όπου στη Βίβλο των Ιουδαίων, ο Γιαχβέ, παρόλο την δημιουργία των πάντων στα οποία έθεσε ζεύγη αντιθέτων, στην δημιουργία του ανθρώπου, δημιούργησε μόνο έναν άντρα, τον Αδάμ! Γελοιοποιείται ολόκληρη η Βίβλος, όταν ο πάνσοφος Θεός δεν επινόησε πλάι του να τοποθετήσει και ένα θηλυκό πλάσμα, όχι για την συντροφιά αλλά για την αναπαραγωγή του είδους, όπως έκανε για όλα τα άλλα είδη, ιούς, φυτά, ψάρια πτηνά και θηλαστικά. Πολύ αργότερα λοιπόν δημιούργησε την Εύα για να παρέχει… συντροφιά στον Αδάμ! Τι γελοιότητα…

Δεν χρειάζεται να καταπιαστώ και με την Καινή Διαθήκη των Χριστιανών όταν ο Παύλος τόσο υποτιμητικά τοποθέτησε τη γυναίκα κάτω από την επιβολή του άντρα (Εφ. 5.22). Έκτοτε και από τους μισογύνηδες αγίους της χριστιανοσύνης η γυναίκα υποβιβάστηκε ακόμα περισσότερο, σκοπός της οποίας ήταν, αν όχι η τεκνοποιία, η πορνεία, ένα χρήσιμο εργαλείο για να διαφθείρει ο Σατανάς τους άντρες και οι ίδιοι να προσπαθούν να τους επαναφέρουν καταδικάζοντας την γυναίκα! Το κυνήγι των μαγισσών και η ανθρώπινη τσικνίλα έφτασε στις μέρες μας, όπου την σκυτάλη πήραν ρατσιστικά κόμματα της ακροδεξιάς. Ακόμα και το νομοθετικό σύστημα των πολιτισμένων κρατών ευνόησε τους άντρες ώστε να διαιωνιστεί η αντρική κυριαρχία στη «χρηστή» κοινωνία μας.

Η φιλοσοφία του Επέκεινα που στον χριστιανισμό εκφράζεται με την ανταπόδοση και την τιμωρία στην «επόμενη ζωή» μετέτρεψε την προνοητικότητα, βασικό ένστικτο της Προμηθαϊκής δύναμης, σε υποταγή των ανθρώπινων παρορμήσεων. Με την μετάνοια οι τύψεις καταστέλλονται και το αμάρτημα περνάει στη λήθη με την αξιοθρήνητη ελπίδα ότι θα ανταμείβεται η ψυχή κερδίζοντας την μέλλουσα ζωή! Και εδώ ευνοήθηκε το αρσενικό φύλο και δεν πρέπει να υπάρχει κανένας που να διαφωνεί σε αυτό. Η γυναίκα μετατράπηκε σε σκεύος ηδονής για τους άντρες! Η αίσθηση της αμαρτίας γέννησε την υποκρισία σε τέτοιο βαθμό που είναι εμφανής στους πιστούς όλων των θρησκειών. Το καλό δεν γίνεται για να κάνουμε ευτυχέστερη τη ζωή μας και γενικά ολόκληρη την ανθρωπότητα, αλλά για το μεταθανάτιο ατομικό μας συμφέρον. Απέναντι από την ανταμοιβή των καλών πράξεων βρίσκεται ο φόβος και η τιμωρία της Κόλασης.

Η πολιτισμένη μας κοινωνία πολύ αργότερα κατάλαβε τα λάθη της προσπαθώντας να φέρει ισότητα ανάμεσα στα δυο φύλα και στις σεξουαλικές σχέσεις τους να επιβληθεί στους άντρες η μονογαμία για την καταπολέμηση της μοιχείας ενώ στις γυναίκες η κοινωνία μας έγινε πιο ανεκτή στην χαλαρότητα της ελευθερίας των γυναικών! Αυτό το τελευταίο ευνόησε φεμινιστικές οργανώσεις που πίεσαν ακόμα περισσότερο τους νομοθέτες και την νοοτροπία του κόσμου. Τα ήθη άλλαξαν. Τότε κάποιες από αυτές τις οργανώσεις ίσως και να υπερέβαλαν. Άλλο όμως είναι η χειραφέτηση των γυναικών και άλλο να βγουν οι γυναίκες πάνω από τους άνδρες, αυτό δεν λέγεται ισότητα ανάμεσα στα φύλα! Κάποιες γυναίκες από κεκτημένη ταχύτητα στο θέμα της τακτικής και των χαλαρών μέτρων της κοινωνίας μάλλον πέρασαν τις κόκκινες γραμμές. Κάποιες άλλες, ευτυχώς ελάχιστες, που προσβάλουν το θηλυκό φύλο ένιωσαν κολακευτικά να κατηγοριοποιηθούν σαν σκεύη ηδονής ώστε με όπλο το αιδοίο να κακοποιήσουν και αυτές όσο μπορούν τον άντρα. Κριτήριο και εδώ είναι η σεξιστική συμπεριφορά και το χαμηλό πνευματικό επίπεδο.

Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό ότι η υποταγή των αυθόρμητων παρορμήσεων με σεξιστική συμπεριφορά αφορά και τα δυο φύλα, αν και οι ρίζες σαφώς βρίσκονται στην πατριαρχία του άντρα που γενιές επί γενεών γαλουχήθηκαν από την ηθολογία του Χριστιανισμού. Ο αχαλίνωτος έρωτας ανάμεσα σε ανεξέλεγκτους εραστές δεν λέγεται επανάσταση, ούτε απελευθέρωση στις γυναίκες όταν συμπεριφέρονται ρατσιστικά σαν… αντρικά θηλυκά μόνο για την σαρκική τους απόλαυση, κάνοντας παράλληλα κακό σε κάποιον άλλο. Αναφέρομαι ιδιαίτερα σε εκείνες που νομίζουν ότι είναι προοδευτικές, άθεες και χωρίς τύψεις μπορούν να υπερβαίνουν με απάτες καθιερωμένους νόμους και κανονισμούς που διέπουν μια κοινωνία τίμιων ανθρώπων που χαίρονται ισότιμα τη χαρά της ζωής! Ελπίζω, κάποιες γυναίκες να μην αντιστρέψουν τους όρους και με κατηγορήσουν άδικα ότι υπερασπίζομαι την ανισότητα, γιατί αυτές θα είναι που το κάνουν αυτό, παραβλέποντας την ανηθικότητα και τον ρατσισμό τους.

Στο σημείο αυτό, σοβαρές οργανώσεις και κινήματα για την ισότητα των φύλων έχουν κάνει σπουδαία δουλειά. Διαβάστε ένα άρθρο που έγραψα ακριβώς πριν από δυο χρόνια, πριν ξεσπάσει η πανδημία και εγκαταλείψω το θέμα για να ασχοληθώ με τις ανοησίες των συνωμοσιολόγων: «Σεξουαλική απελευθέρωση, σεξισμός, ταμπού και στερεότυπα».

Πολλοί δυστυχώς, άντρες και γυναίκες, χωρίς παιδεία και μόρφωση, έχουν την εντύπωση ότι κάνοντας το αντίθετο από την πατροπαράδοτη ηθική, μπορούν ελεύθερα να ακολουθούν αυθαίρετα τις παρορμήσεις τους. Τα άτομα αυτά, ιδιαίτερα αν είναι άτομα διαταραγμένα ψυχικά, αδιαφορούν για τους άλλους. Τους ενδιαφέρει μόνο η απόλαυση της στιγμής σε βάρος των διανοητικών και πραγματικά ανθρώπινων χαρισμάτων. Τούτη η άποψη βαθιά χωμένη στο αντρικό φύλο που γαλουχήθηκε εδώ και αιώνες στην φαλλοκρατική του ψυχολογία δυστυχώς επικρατεί ακόμα σε μεγάλο άξεστο πολιτισμικά αντρικό πληθυσμό και ευτυχώς σε μικρότερο βαθμό στον γυναικείο, που χωρίς ανθρώπινα συναισθήματα και προνοητικότητα αδιαφορούν για το κακό που προξενούν, στους γύρω τους, στην οικογένεια, στα παιδιά τους και ιδιαίτερα σε εκείνους που τις αγάπησαν πραγματικά και τους έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Αρετή και αίσθημα αγάπης. Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκεται η δεύτερη περίπτωση, που με πόνο ψυχής, μου εκμυστηρεύτηκε ο διαδικτυακός μου φίλος. Η γυναίκα που αγάπησε, άξεστη και απολίτιστη, δεν πρέπει να κατάλαβε ποτέ, μπροστά στην σεξιστική αυθόρμητη παρόρμησή της, ίσως και την ορμονική της διαταραχή, η ίδια ξεφτιλίστηκε υποβιβάζοντας τον εαυτό της και σαν γυναίκα και σαν άνθρωπος.

Αντέγραψε την πατριαρχική ψυχολογία του φαλλοκράτη κάνοντας το δικό της όργανο εξουσιαστικό απέναντι στο άλλο φύλο ώστε να νιώσει υπεροχή. Ναι, μια «ξεφτίλα» που λίγο πολύ όλοι ζήσαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας όταν δεχτήκαμε έστω και σε μικρότερο βαθμό τέτοιες συμπεριφορές από τέτοιους σιχαμένους ανθρώπους. Στην προκειμένη περίπτωση όμως το γύναιο εκείνο άγγιξε την υπερβολή. Η ίδια στο μέλλον κάποια στιγμή θα το αντιληφθεί, όταν θα χρειαστεί έναν άνθρωπο να την αγαπήσει και να σταθεί δίπλα της σε μια δύσκολη στιγμή, που τώρα αδυνατεί να αντιληφθεί με το όργανο που χρησιμοποιεί για να σκέφτεται! Και στον φαλλοκράτη του πρώτου παραδείγματος και στη μητρομανία της δεύτερης περίπτωσης, να είναι σίγουροι, την παλιανθρωπιά που έδειξαν, η ζωή θα τους την επιστρέψει με τόκο. Είτε με φυλάκιση όπως στην πρώτη περίπτωση είτε με τύψεις στην δεύτερη, όταν αναλογιστεί η «κυρία» ότι η ανάμνηση της ηδονής έχει κοπάσει και τα πρώτα συμπτώματα απογοήτευσης είναι παρόντα από την λανθασμένη επιλογή της, όμως τότε θα είναι πολύ αργά και ίσως τα χρόνια περάσουν ώστε να μην μπορέσει με άνεση να χρησιμοποιήσει το όργανό της ξανά για να κάνει έναν άνθρωπο να πονά.    

Αυτοί οι άνθρωποι, τόσο κενοί εσωτερικά, δεν μπορούν να αντιληφθούν την δύναμη που αποκτούν με το δέσιμο μιας αληθινής αγάπης. Μπορώ να πω ανεπιφύλακτα ότι όσοι δεν έζησαν την αγάπη με τον/την σύντροφό τους στερήθηκαν τα ομορφότερα συναισθήματα που μπορούν να νοιώσουν δυο άνθρωποι στην διάρκεια της ζωής τους, όταν βέβαια ο έρωτας είναι πραγματικά ειλικρινής και ο καθένας είναι γενναιόψυχος απέναντι στον άλλο! Τότε τα συναισθήματα και οι επιθυμίες τους γίνονται κοινά και ο ένας δεν χάνεται απλά στην αγκαλιά του άλλου, αλλά και οι δυο γίνονται ένα και ο καθένας διαλύεται μέσα στην δίνη της αγάπης και της αφοσίωσης του άλλου. Μόνο τότε μπορεί ο έρωτας να επισφραγίσει μια σχέση αμοιβαιότητας και η συμβίωση να αποκτήσει νόημα ώστε πλησιάζοντας προς τον θάνατο ο ένας να έχει στήριγμα τον άλλο. Πόσα όμορφα συναισθήματα γεμίζουν την καρδιά μας βλέποντας αγαπημένα ζευγάρια γερόντων που οι δυστυχίες και οι αντιξοότητες της ζωής δεν στάθηκαν ικανές να τους χωρίσουν! Συγκινούμαι να τους βλέπω αγκαλιασμένους όταν μόνο ο θάνατος φαίνεται ικανός να τους χωρίσει! Όμως, για πολλούς και τελευταία για τους περισσότερους, ο γάμος φαίνεται να οδηγείται δυστυχώς στο διαζύγιο, φέροντας τους συζύγους αντιμέτωπους τον έναν στον άλλο που δεν συνάδουν με τους όρκους και τις υποσχέσεις που αρχικά έδιναν οι ίδιοι! Το ίδιο συμβαίνει και στις απλές σχέσεις που ο χωρισμός γίνεται βίαια επειδή από εγωισμό και κακία κοιτούν να κάνουν ο ένας στον άλλο, όλο και μεγαλύτερο κακό, αντί να αφήσουν πίσω τους έναν φίλο που κάποτε η ζωή τους έφερε κοντύτερα και ίσως οι περιστάσεις τους φέρουν πάλι κοντά ελπίζοντας στην βοήθεια του άλλου. Σε έναν βίαιο χωρισμό όμως οι δρόμοι αμετάκλητα χωρίζουν.

Οι μεγαλοστομίες του χριστιανισμού λίγα επένδυσαν στον πραγματικό έρωτα και τη ζωή για να μην πω τίποτα απολύτως δεν έδωσαν. Αντίθετα, μετατρέποντας την σεξουαλικότητα σε κατάρα, εμπότισαν την ψυχοσύνθεση των πιστών με αισθήματα ανταπόδοσης, κυρίως όμως τιμωρίας αντί μιας δίκαιης ανταμοιβής. Τους έμαθαν σε κάθε ατόπημα, σαν αμάρτημα, να ανταποδίδουν μίσος και κακία σε κάθε έκφανση της ζωής.  Όσο πιο πολύ πληγώνουν τον/την σύντροφό τους τόσο καλύτερα νιώθουν! Σε έναν χωρισμό επιδίδονται σε αγώνα μίσους ώστε να κάνουν τον σύντροφό τους να πονέσει, είτε με ξυλοδαρμό, είτε με ζήλια, φθόνο ή απάτη!

Η Απάτη στην ελληνική μυθολογία ήταν ένας δαίμονας που προσωποποιούσε το πνεύμα της εξαπάτησης, της πονηριάς και της απάτης. Σύμφωνα με την «Θεογονία» του Ησίοδου, η Απάτη ήταν κόρη της Νύκτας, ενώ σύμφωνα με την ρωμαϊκή μυθολογία, η Φράους (η απάτη δηλαδή) ήταν η θεότητα της προδοσίας που σε πολλές γλώσσες χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τις πόρνες! Σήμερα, τις πόρνες αυτές, όχι του σώματος αλλά της ψυχής, τις λέμε πουτάνες και καμιά σύγκριση δεν επιδέχονται με εκείνες που κάνουν αγοραίο έρωτα!

Ο έρωτας των ανθρώπων έχει τους δικούς του κανόνες, την δική του ηθική, που συχνά ο χριστιανισμός, στην διάρκεια των δυο χιλιάδων χρόνων, μόνο εκείνες του σαρκικού έρωτα αμαύρωσε με μια ανόητη σεξουαλική ηθική που επέβαλε σε όλους λες και η ηθική, σαν νόμος, εκπορεύεται από κάποιο θεό με δέσμη μέτρων απ’ τον ουρανό, μετατρέποντας τον σε χωροφύλακα, από την πρώτη πράξη της δημιουργίας ακόμα, επιβάλλοντας έναν τρόπο ζωής, όπου η μητέρα, ευάλωτη στην αμαρτία, περισσότερο φαντάζει πόρνη και ο άντρας, ο κέρβερος του σπιτιού, με τις ευλογίες της θρησκείας τίθεται αρχηγός της οικογένειας. Αποδιοπομπαίος τράγος έγινε το sex και οι σχέσεις ανάμεσα στα φύλα. Μαζί με την πράξη που επισφραγίζει την αγάπη πετάχτηκε και η ουσία, όπως το νερό της μπανιέρας μαζί με το μωρό! Έκτοτε σχεδόν ολόκληρο το σύστημα της ηθολογίας των θρησκειών περιορίστηκε γύρω από τις σχέσεις του άντρα και της γυναίκας. Όταν αγνοούμε ότι ο φίλος είναι ένα δώρο που κάνουμε στον εαυτό μας, επικρατεί η άποψη από πολλούς, ιδιαίτερα στους πιστούς, ότι «δεν υπάρχει φιλία» ή «δεν υπάρχει πραγματικός έρωτας και αγάπη» ανάμεσα στους ανθρώπους κάνοντας όσους απογοητεύτηκαν μια φορά να κλειστούν ακόμα περισσότερο στον εαυτό τους και να ενοχοποιούν την φιλία, το sex ή να δυσπιστούν, όχι μόνο στην αγάπη ανάμεσα σε δυο ανθρώπους αλλά και στις απλές σχέσεις μας που γίνονται όλο και πιο εχθρικές και όταν αναζητούμε τρόπο να εκφράσουμε το μίσος μας για το άλλο μισό, να αναζητούμε τρόπους απιστίας και απάτης που μακροχρόνια ξεφτιλίζουν εμάς τους ίδιους.

Ο άντρας σκέφτεται με τον μυ, με την δύναμη των μυών του («είμαι άντρας εγώ, κάτσε κάτω» φώναζε και κτύπαγε τη γυναίκα του επειδή παραμονές Πρωτοχρονιάς βγήκε η γυναίκα του με φίλες έξω μόνη). Η γυναίκα σκέφτεται με το μ…ι (από πότε έχεις να γ……. μαλάκα) τραβώντας το σχοινί σαν να τραβάει καράβια με τρόπο που εξευτελίζεται η αξιοπρέπειά της όχι μόνο σαν γυναίκα, αλλά και σαν άνθρωπος!

Μέσα στην δύνη της κατάπτυστης ζωής μας μπορεί ο φαλλοκράτης και η μητρομανής να νιώθουν εξουσιαστική υπεροχή και ισοδύναμη απόλαυση με την συμπεριφορά τους, όμως εμείς καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα στην αξιοθρήνητη συμπεριφορά του πρώτου και την σεξουαλική αθλιότητα της δεύτερης! Συνήθως η ζωή τέτοιους τοξικούς ανθρώπους τους φέρνει σχεδόν πάντα τον έναν κοντά στον άλλο σε μια αξιολύπητη συμβίωση που συχνά φτάνουν σε τραγικά αποτελέσματα. Το έχει δείξει η ζωή, όπως το δείχνει και η πιο κάτω εικόνα, όμως όταν μπεις κάτω από τη μέγγενη των δυνατών χεριών του φαλλοκράτη δύσκολα μπορείς τότε να μεταμεληθείς και να επανορθώσεις.


Δυο ακόμα άρθρα που έκανα πριν δυο χρόνια, θα σας τα συνιστούσα για το θέμα αυτό, που είμαι σίγουρος θα σας ενδιαφέρουν, γιατί θα σας δώσουν τα εφόδια εκείνα που το εκπαιδευτικό μας σύστημα αδυνατεί να διδάξει όχι μόνο στα παιδιά αλλά και να καθοδηγήσει σωστά τους ενήλικους: «Έρωτας: το ισχυρότερο αντικείμενο του πόθου για ζωή, ενάντια στο ψυχονευρωτικό παραλήρημα των θρησκειών» και «Έρωτας, γάμος, διαζύγιο και ανόητη θρησκευτική ηθικολογία!»

Τέλος, κάποιοι από μας, ας μην δαιμονοποιούν την μοίρα τους, που η ζωή τους πέταξε σε έναν σκουπιδότοπο! Κανένας δεν τους πέταξε στους άγριους λύκους. Το ήθος και η συμπεριφορά, χωρίς αρχές, τους έφερε κοντά τους όπου με αγελαία νοοτροπία θα ενώσουν τις τύχες τους με τους ομοίους τους σαν τα ζώα. Τι θα κάνεις είπες... θα επιστρέψεις με την αγέλη... Η αγελαία συμπεριφορά δεν είναι μαγκιά! Υποβιβάζεις την ύπαρξή σου στη ζωώδη κατάσταση. Τι ξεφτίλα! Μπήκες και συ στο κλαμπ των επιδερμικών, μακριά από τις αρετές που διαφοροποιούν τους ανθρώπους από την αγελαία συμπεριφορά των ζώων.

Και μια συμβουλή:

Κάντε delete τα τοξικά άτομα από το μυαλό σας. Φύγετε μακριά και μην γυρίσετε να δείτε πίσω! Ηρεμήστε τη ψυχή αναζητώντας την γαλήνη μέσα σας. Δώστε ποιότητα στη ζωή και στα ενδιαφέροντά σας. Αυτοί θα είναι χαμένοι, όχι εσείς.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Και ενώ το άρθρο αυτό είχε γραφεί και περίμενε την ημερομηνία δημοσίευσης, δυο συνταρακτικές ειδήσεις μονοπωλούν αυτή την εβδομάδα σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης:

α) Ο μαζικός βιασμός μιας 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, μετά από ένα πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πάλι, με εμφανείς ενδείξεις δράσης ενός κυκλώματος μαστροπείας που αναζητούσε θύματα, όχι μόνο ανάμεσα σε ευάλωτες γυναίκες με τέτοιο προσανατολισμό, αλλά και με όσες τους φαίνονταν βολικές ώστε να τις αποπλανήσουν χωρίς συναίνεση και μάλιστα συμμετέχοντας με αρκετά υψηλό χρηματικό ποσό συμμετοχής. Η έρευνα μέχρι στιγμής δεν έχει τελεσφορήσει αφού οι ανακρίσεις συνεχίζονται και ίσως υπάρξουν και εκπλήξεις πριν αποδοθούν κατηγορίες στους υπεύθυνους.

β) Ο βίαιος ξυλοδαρμός στην Αργυρούπολη από έναν 46χρονο «άντρα» δάσκαλο πολεμικών τεχνών και γυμναστή που ξυλοκόπησε την 40χρονη σύντροφό του τόσο άσχημα που την έστειλε στην εντατική. Η γυναίκα υπέστη κρανιοτομή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που της προξένησε το τέρας αυτό που και στο παρελθόν το ίδιο κακοποιούσε όλες του τις συντρόφισσες αραδιάζοντας παράλληλα νόθα παιδιά. Η γυναίκα αυτή μόλις πριν από τρεις μήνες γνώρισε το κάθαρμα αυτό και η φετινή Πρωτοχρονιά φαίνεται δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την έναρξη του νέου χρόνου.

Αγαπητοί αναγνώστες και φέτος πολλά θα συμβούν. Ξυλοδαρμοί και γενικά κακοποιητικές συμπεριφορές πάντα θα γίνονται όσο το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν αντιμετωπίζει τέτοιες συμπεριφορές με σωστή διδασκαλία και ενημέρωση στα σχολεία, ώστε να αναδειχτούν και τα δυο φύλα ισότιμα άτομα στην κοινωνία. Δυστυχώς η κοινωνία μας ακόμα νοσεί. Αυτό δείχνουν και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Οργιάζουν τα likes στο fb σε αναρτήσεις αντίστοιχων φαλλοκρατών που ψαρεύουν ονειροπαρμένα κοριτσόπουλα με μοναδικό εφόδιο τον επιφανιακό ανδρισμό, επιδεικνύοντας στρατιωτικές στολές ή τα μπράτσα τους, από τα αναβολικά και το χαμηλό πνευματικό τους επίπεδο που ακόμα και μια ασύντακτη και ανορθόγραφη φράση τους ή ένα γελοίο θέμα, που με αντιγραφή επικολλούν στη σελίδα τους, ελκύουν δεκάδες και εκατοντάδες «χαζά κοριτσόπουλα» σαν να μπαίνουν από μόνες σε λίστα αναμονής στα μελλοντικά θύματα αυτών των φαλλοκρατών που εδώ που τα λέμε, ούτε και σαν άντρες, πέρα από την τερατώδη εμφάνισή τους, μπορούν και οι ίδιοι ερωτικά να αποδώσουν, από την άλογη χρήση των αναβολικών που σαν καραμέλες καταναλώνουν.

Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες και πάλι θα κάνω την διευκρίνιση, επειδή στο διαδίκτυο εύκολα παρεξηγείσαι από εριστικούς εξυπνάκηδες ναρκισσιστές που πουλούν εξυπνάδα. Δεν δαιμονοποιώ όσους γυμνάζονται ή έχουν στο σώμα τους ταττού πέρα από εκείνους που έχουν ανύπαρκτο μυαλό και φαλλοκρατική νοοτροπία που σαν ναρκισσιστές μόνο την επιδερμικότητά τους μπορούν να επιδείξουν. 

Κάποια κοριτσόπουλα και μερικές παρατημένες γυναίκες με εξ ίσου χαμηλό πνευματικό υπόβαθρο και σεξιστική διάθεση, ποτέ δεν θα αντιληφθούν σε πόσο επικίνδυνα μονοπάτια αμέριμνα βαδίζουν, μέχρι να πρωταγωνιστήσουν, σαν θύματα, σε ένα ομαδικό βιασμό ή σε ένα κρεβάτι της εντατικής, όταν χωρίς λογικά φίλτρα και μόνο με σεξιστικά κριτήρια αναζητούν τον άντρα της ζωής τους, αντί να βρουν, σαν χειραφετημένες γυναίκες, έναν πολιτισμένο σύντροφο ώστε να απολαύσουν με ασφάλεια και την ένταση του έρωτα και τις χαρές της ζωής.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.

Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5