21 Απρ 2021

Τα φαντασιακά σενάρια κυριαρχούν στα μυαλά των αφελών

κάνε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Όταν το ψέμα θέλγει το αυτί και γοητεύει το μυαλό, σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορία κατασκευασμένη με επιτηδειότητα, ένα μύθο δηλαδή, ένα θρύλο που κατάφερε ο χρόνος να τον κάνει ιστορία. Το πρώτο μισό αυτού του τσιτάτου το χρησιμοποίησα πριν χρόνια, σαν Παράρτημα στο «Χαλκεύοντας την Ιστορία» (σελ. 517-529) «… ένα θέατρο υποκρισίας παίζεται σε βάρος μας…» έγραφα στιγματίζοντας το Σύστημα που τόσο θέλει να διαιωνίσει στους κόλπους του, μύθους, θρύλους και θρησκεία για να στηρίξει υπαρκτούς και φαντασιακούς δεσμούς που θα διαμορφώσουν την κοινωνία ή μεμονωμένα ένα έθνος σε ένα δοσμένο σύστημα αξιών. Η θρησκεία, σε κάθε χώρα, αρωγός στους επινοημένους μύθους της, όπως έλεγε και ο Κριτίας στην αρχαιότητα, χρησιμοποιώντας τον φόβο του Θεού, στηρίζει τους νόμους, όταν διαφορετικά δεν μπορούν να επιβληθούν. Το μάτι του πανεπόπτη Θεού, σαν κάμερα βρίσκεται παντού, ενώ οι διδαχές σαν πνευματικός καταλύτης επιβάλουν την υπομονή και ανοχή με ευκολία ώστε να υποτάσσουν αφοσίωση στους νόμους που πρέπει να τηρούνται απ’ όλους. Η θρησκεία από την άλλη και όσοι την αντιπροσωπεύουν χρησιμοποιώντας το ψέμα και την υπερβολή θέλγουν με ιδιαίτερη ευκολία οπαδούς, κυρίως ευκολόπιστους, αφού με δόλωμα το ψέμα και την γοητεία των υπερβολών, όπως των «θαυμάτων» και των υπερβασιών που χρησιμοποιούνται στους μαρτυρικούς θανάτους των Μαρτύρων της, εύκολα αλιεύουν τα θύματά τους διαιωνίζοντας έναν ιδεαλισμό ώστε να συντηρούν την λογική που εξυπηρετεί καλύτερα το Σύστημα. Έτσι δημιουργούνται οι θρησκείες που διαιωνίζουν ψεύδη και ανύπαρκτα γεγονότα που έκτοτε μετατρέπονται σε αληθινά γεγονότα, σε ιστορία δηλαδή αλλοτριώνοντας την πραγματικότητα.
Συνεπαρμένοι από τα ψέματα και την υποκρισία των θρησκειών, γινόμαστε αναίσθητοι στην ειλικρίνεια, μεταβάλλουμε κάθε αξία σε απραξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, κάθε εντιμότητα σε αχρειότητα! Τα μεγάλα λόγια σκεπάζουν τις κακές πράξεις. Όσο μεγαλύτερο το ψέμα, τόσο καλύτερα πείθεται ο πιστός αφού χωρίς επιστημονική επιχειρηματολογία, όλα γίνονται πιθανά και ο χωρισμός της αλήθειας από το ψέμα δύσκολη υπόθεση. Η θρησκεία, απευθυνόμενη στον αγράμματο και τον αδαή δεν χρησιμοποιεί επιστημονική μεθοδολογία, θεωρεί αχρείαστη την απόδειξη και την εφαρμογή των νόμων. Οι μύθοι εκλαμβάνονται πραγματικοί, χαλκεύοντας την ιστορία δημιουργώντας μια ψεύτικη εικόνα του κόσμου μέσα στην οποία θα αλλοτριωθεί η συνείδηση του πιστού ώστε να μπορεί να ελέγχεται καλύτερα. Η πίστη θεωρεί το δόγμα θείο και απόλυτα δοσμένο που έκτοτε θα αποτελεί την μοναδική αλήθεια, την Αποκαλυπτική Αλήθεια! Ακόμα και η παραμικρή αμφισβήτηση γίνεται θανατηφόρο αμάρτημα έτσι ώστε κάθε κριτική να θεωρείται απίθανη, ανόητη και επιζήμια. Αν πάλι πρέπει να υποστηριχτεί κάτι που ολοφάνερα αντιφάσκει με τη λογική, η «αλληγορία» συνεπικουρεί. Μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα ανοησιών των ιερών κειμένων δημιουργείται ένας ιδεαλιστικός κόσμος απάτης που διαφορετικά εκλαμβάνεται όχι μόνο από τους πιστούς αλλά και από τους ίδιους τους δημιουργούς που ανακατασκευάζουν ακόμα και τα δικά τους ψέματα. Οι διαφωνίες εύκολα κατηγοριοποιούνται σαν αιρέσεις. Οι αιρέσεις που διχάζουν μεγάλους πληθυσμούς δημιουργούν σχίσματα και διαφορετικές θρησκείες. Ταυτόχρονα εμφανίζεται η διχογνωμία, η αντιπαλότητα και η έχθρα μεταξύ τους. Να πώς με τα δόγματα δημιουργούμε ψεύτικους κόσμους, έωλες αλήθειες, και με τις διαφωνίες, προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Στην ουσία χαλκεύεται η πραγματικότητα. Ο επινοητής πιστεύει ότι η απάτη στηρίζεται στον σκοπό που αγιάζει τα μέσα. Οι πιστοί επικεντρώνονται στις διδαχές θεωρώντας τες σωστές, αληθείς και αυτονόητες, σαν να εκπορεύονται από το ίδιο το Θεό. Δημιουργείται ηθική, που δεν στηρίζεται στο συμφέρον της κοινωνίας, αλλά στους σκοπούς των επιτήδειων που αυτοχρίζονται άγιοι, προπάτορες και προεστοί. 

Μωυσής: γαμώ το κέρατό μου!

Οι δέκα εντολές είναι μεγάλης αξίας μόνο για έναν άξεστο άνθρωπο που δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι σωστό να αφαιρείς τη ζωή των συνανθρώπων σου και να μην τους εξαπατάς, όπως και να αγαπάς τον πατέρα και τη μάνα σου ή να αποφεύγεις να αφαιρέσεις τη ζωή κάποιου. Δεν χρειαζόταν η επέμβαση κανενός Θεού για να αποδεχτεί το προφανές. Είναι τόσο κωμικοτραγικός ο μύθος των δέκα εντολών που ο Μωυσής υποτίθεται παρέλαβε από το Θεό ανεβαίνοντας για μέρες ένα βουνό και ως που να κατέβει οι πιστοί του άρχισαν να πιστεύουν σε έναν διαφορετικό Θεό. Τώρα αν σκεφτείτε ότι ο Μωυσής από τα νεύρα έσπασε την πινακίδα των νόμων και ο Θεός μόλις είδε τους πιστούς του Μωυσή να λατρεύουν εκείνο τον χρυσό Μόσχο, τον έπιασε τρελή ζήλια, σαν τη γυναίκα που πιάνει στα πράσα τον σύζυγο να κοιτάει άλλη γυναίκα, αυθόρμητα σου έρχεται να γελάσεις! Πολύ αργότερα, γέλασαν και οι ίδιοι που θέλησαν να μας τα επιβάλλουν με το ζόρι. Τότε, το μπάλωμα ονομάστηκε «αλληγορία» αν και κάποιοι που δεν θέλουν να αλλάξουν το γράμμα του νόμου, ούτε ακόμα και στις κεραίες του, όπως λένε, δεν θα καταλάβουν την αλληγορία ή θα την ονομάζουν έτσι μόνο όταν τους συμφέρει. Έτσι αρχίζουν να εμφανίζονται οι αιρέσεις και ταυτόχρονα η διχόνοια το μίσος  και ο διχασμός!

Τότε, μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος αποξενώνεται, αλλοτριώνεται και ο πόλεμος μέσα στη θρησκεία γίνεται εμφύλιος! Οι διαμάχες πολλές φορές δεν κρατάνε απλά χρόνια, αλλά αιώνες. Η αλλοτρίωση είναι ένα σύνδρομο διανοητικής στρέβλωσης, που ο πιστός απομονώνεται από τον πραγματικό του κόσμο όλο και πιο πολύ και καταβαραθρώνεται στο ψέμα και την ουτοπία! Παρασυρμένος από τις ανατολικές δεισιδαιμονίες και τα ανόητα ιουδαϊκά μεσσιανικά δόγματα αποστράφηκε την ζωή και την πραγματικότητα.

Τι είναι οι θρησκείες λοιπόν; Επινοήσεις χαλκευτών που οι πιστοί δέχονται σαν ακλόνητες αλήθειες! Μόνο αν είσαι διαφορετικού δόγματος θα αντιληφθείς τις ανόητες και ανούσιες κωμικοτραγικές «αλήθειες» που ο κάθε πιστός δέχεται στην δική του θρησκεία, ενώ τις γελοιοποιεί σε όλους τους άλλους!

Είναι φοβερό, όταν πια πιστέψεις, μπορείς να δεχτείς ακόμα και την μεγαλύτερη ανοησία σαν θεόπνευστη σοφία. Τότε δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά. Ο εγκέφαλος, καμένος πια, δύσκολα αποκαθιστά τη λογική.

Κάθε πιστός διαβάζοντας τα μεγάλα δόγματα των άλλων δοξασιών βάζει τα γέλια, όπως ο άθεος βάζει τα γέλια με όλους! Εν ολίγοις, όλοι γελάμε με τις ίδιες «θεόπνευστες» ανοησίες. Μόνο οι πιστοί παθαίνουν ανοσία στη λογική και χάνουν την αίσθηση του γελοίου διαβάζοντας τα δικά τους κείμενα. Αν το καλοσκεφτείτε αυτό θα έπρεπε να ντρέπεστε που γίνατε τόσο αστεία θύματα επιτήδειων τσαρλατάνων! Σήμερα θα γελάσουμε με τους ανόητους περιωπής των Αποκαλυπτικών θρησκειών επιγραμματικά βέβαια, επειδή στις μέρες μας το φαινόμενο με την πανδημία του κορωνοϊού πήρε τεράστιες διαστάσεις και στην επόμενη ανάρτηση πρέπει να καταπιαστούμε και με αυτούς που χρησιμοποιούν τον ίδιο μηχανισμό εξαπάτησης, την ιδέα που εξαρχής ασπάστηκαν και μέρα με τη μέρα αναζητούν λόγους για να αυτοεξαπατηθούν, κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα. Ας περάσουμε όμως στους πιστούς των θρησκειών, που εδώ και χιλιάδες χρόνια πίστεψαν σε κάποια παραμύθια και ίσως να δικαιολογούνται για την απάτη που από άγνοια από τότε έχουν υποστεί.

Στην αρχή λέει ο Θεός… δημιούργησε τον κόσμο λες και ήταν ένας επίπεδος χώρος μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων, αφού στόλισε τον ουρανό με φωτάκια (σήμερα αυτό το λένε Σύμπαν) και τη γη με ένα κήπο, βάζοντας λέει μια μηλιά στη μέση, λέγοντας στο ζευγάρι που έπλασε από λάσπη να μην φάει ποτέ από τον καρπό της. Τότε, λέει, μιλούσαν και τα φίδια, οπότε ένα που σύχναζε εκεί κοντά και αντιπροσώπευε τον Κακό Θεό, τους έπεισε να φάνε ένα μήλο. Ο Θεός τσαντίστηκε και τους πέταξε από τον Κήπο. Αυτοί άρχισαν να γεννοβολάνε, όπως και τα παιδιά μεταξύ τους. Από αυτούς τους πολλαπλασιασμούς οι ανόητοι έγιναν χιλιάδες, αλλά ο Θεός τους ήταν Ζηλιάρης όταν οι άνθρωποι επινοούσαν και άλλους Θεούς, όπως αυτόν κάνοντάς Τον να τους εξολοθρεύει, πότε με θειάφι (Σόδομα και Γόμορρα), πότε με κατακλυσμούς (Νώε) και πότε με αρρώστιες, όπως στην… αιχμαλωσία στην Αίγυπτο, παρόλο που τέτοια αιχμαλωσία, ιστορικά, ποτέ δεν έγινε. Όχι και λίγες φορές εξολοθρεύονταν από το σπαθί των Εκλεκτών του Θεού! Άλλες πάλι τους δοκίμαζε για να δει πώς θα αντιδράσουν, όπως τον Αβραάμ που τον έβαλε να σκοτώσει τον γιο του τον Ισαάκ ή τον Ιώβ που σαν άβουλο πλάσμα να δέχεται αδιαμαρτύρητα όλα τα χτυπήματα του φιλεύσπλαχνου Θεού του. Έναν άλλον που τον έλεγαν Ιωνά τον έφαγε ένα ψάρι και τρεις μέρες και τρεις νύχτες βρισκόταν στην κοιλιά του, μέχρι που τον ξέρασε σε μια παραλία επειδή όλο αυτόν τον καιρό αυτός προσευχόταν! Πολύ αργότερα αυτό μερικοί δεν το πίστευαν και για να μην σκοντάφτουν σε αντιφάσεις σκέφτηκαν κάποιες από αυτές να τις πουν αλληγορίες. Ανασκευάστηκαν και αυτά που γράφτηκαν και αυτά που συνέχισαν να γράφονται με περισσότερη ελευθερία πια. Οι επινοητές του ψεύδους και της απάτης δεν έδωσαν πολύ σημασία αφού οι πιστοί φάνηκαν πολύ ανθεκτικοί στο ψέμα και με τόση ευκολοπιστία, εύκολα μπορούσαν να τους σερβίρουν ό,τι ήθελαν.
Το τι ανοησία και βρωμιά, έγκλημα και υποκρισία βρίσκεται σε αυτό το κατάπτυστο βιβλίο για την ηθική του ανθρώπου, δεν λέγεται! Θάλασσες χωρίζονται στα δυο (Σουέζ), ήλιοι σταματάνε μεσούρανα για να τελειώσει ο πόλεμος του Ιησού του Ναυί, υπεράνθρωποι βασιλείς που έχουν την δύναμη στα μαλλιά σαν τον Σαμψών και μουσίτσες σαν τον Δαυίδ τα βάζουν με Έλληνες σαν τον Γολιάθ. Ανόητοι προφήτες προφητεύουν και σκορπούν θάνατο και ηλιθιότητα και απίθανες αιχμαλωσίες που χαλκεύουν την ιστορία με ανύπαρκτους βασιλιάδες, ίντριγκες και προδοσίες σταλμένες από το Θεό που σκορπούν δυστυχία, πόνο και πείνα στους λαούς. Όσοι αντιδρούσαν πέθαιναν με λιθοβολισμό για την απιστία τους. Επειδή παράγινε το πράμα, κάποιοι που έμαθαν για τη φιλοσοφία των Ελλήνων, άρχισαν να φιλοσοφούν ώστε να κοροϊδεύουν τους πιστούς με πιο περίτεχνο τρόπο. Η πιο προσιτή φιλοσοφία σε ιδεαλισμό και μοχθηρότητα έναντι των διαφωνούντων ήταν του Πλάτωνα. Τον έκαναν δικό τους, βλέπε Φίλων της Αλεξανδρείας. Μετά, σαν Εβραίοι που ήταν, επινόησαν έναν Μεσσία, αυτόν που αιώνες περίμεναν να τον στείλει ο Γιαχβέ.

Κάποιοι ιουδαίοι αιρετικοί που αρχικά αποσχίστηκαν με το όνομα Εσσαίοι και αργότερα, σαν Μεσσιανιστές, τον δεύτερο αιώνα ονομάστηκαν Χριστιανοί, κινήθηκαν ανάλογα. Η ανοησία και ο τραγέλαφος συνεχίστηκε και στην νέα «Διαθήκη». Ο νέος μυθικός Θεός λέει γεννήθηκε από μια γήινη παρθένα Εβραιοπούλα με την μυρωδιά ενός κρίνου που της έφερε ένας Άγγελος κούριερ, ο Γαβριήλ, που με το ίδιο όνομα λατρεύεται και στον Ιουδαϊσμό και αργότερα θα λατρευτεί και στον Ισλαμισμό που θα αντιγράψουν τα πάντα από τους δυο προηγούμενος απατεώνες. Σε εννιά μήνες λοιπόν γεννήθηκε άμωμα ο Εμμανουήλ, αν και κανένας δεν τον φώναξε έτσι, αλλά να… για να επαληθευτούν οι ανοησίες της Παλιάς Διαθήκης! Κι αυτός υποτίθεται είπε ότι ήρθε… για να μας σώσει, αλλά όχι μόνο για τους ομόθρησκους Εβραίους, αλλά όλους, παγκοσμίως! Αυτοί ανέβασαν τον πήχη ψηλότερα, βολιδοσκοπώντας περισσότερα θύματα, γι αυτό μπολιάστηκαν με ένα σωρό ανόητους μύθους που πέρασαν και στη δικιά τους μυθολογία, σαν ιστορικά στοιχεία, χωρίς να ντρέπονται οι αφιλότιμοι. Τον Μεσσία τους τον είπαν Χριστό, όνομα Ελληνικό που σημαίνει και καλά χρισμένος από τον Γιαχβέ. Ούτε τον Θεό τους τον ονόμαζαν έτσι, για να μην αποκαλύπτονται οι ρίζες τους, όμως οι αφελείς όταν συνδέουν την καταγωγή του Μεσσία τους αναγκαστικά τον συνδέουν με τον Γιαχβέ, λέγοντας οι αφιλότιμοι ότι κατάγεται από τη γενιά του Δαύιδ! Από την παιδική του ηλικία, λοιπόν, άρχισαν τα εγκλήματα, όπως με τα παιδιά που υποτίθεται σκότωσε ο Ηρώδης, που πέθανε τέσσερα χρόνια πριν την γέννησή Του! Ας παρακάμψουμε τα ευτράπελα με το αστέρι που φωτίζει τον δρόμο στους μάγους, που ο Ηρώδης δεν κατάφερε να δει, φυγαδεύοντας τον μικρό Ιησού στην Αίγυπτο που έμενε για χρόνια αν και κανένας δεν μας τον ιστόρησε από εκεί, αφήνοντας παράλληλα και ένα χάσμα της ιστορικής του διαδρομής για περίπου 30 χρόνια! Επιστρέφοντας κάνει «θαύματα» αφήνοντας αποσβολωμένους σαν χάνους μικρούς και μεγάλους. Όμως σαν τον σταύρωσαν οι Ρωμαίοι, κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε οι μαθητές που τον υπεραγαπούσαν. Μετά αναλήφθηκε στους ουρανούς. Για τους φυσικούς σήμερα πρόκληση! Και με την ταχύτητα του φωτός να αναλήφθηκε, γιατί μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν, σύμφωνα με τους νόμους του Πατέρα Του, ακόμα και σήμερα δεν θα έχει βγει από τον μικρό μας γαλαξία. Άραγε πού βρίσκεται ο τόπος των Θεών και των Μακάρων… Όταν όμως όλα αυτά αρχίζουν, όχι να γράφονται, αλλά να πιστεύονται μετά την έλευση του δεύτερου αιώνα, ακόμα και ο γηραιότερος μάρτυρας θα ήταν αδύνατον να ζει για να διαψεύσει. Έτσι ο Ιουστίνος ο Μάρτυρας γράφοντας το 150 ακόμα δεν γνωρίζει ούτε έναν Ευαγγελιστή. Συμπιλήματα μας τσαπουνάει από δω και από εκεί και μόνο το 180, σύμφωνα με τον Κέλσο αναφέρονται οι πρώτοι Ευαγγελιστές που υποτίθεται έγραψαν γι αυτόν και μόλις στις αρχές του τρίτου αιώνα, ο Αρχιψεύταρος Ευσέβιος της Καισάρειας, επινοεί τον Κανόνα της Αγίας Γραφής. Οι Δυτικοί θα κάνουν το ίδιο τον επόμενο αιώνα. Τότε αρχίζουν τα δύσκολα, όταν εμφανίζονται μορφωμένοι διεκδικητές της «Αλήθειας» και οι Αιρέσεις οδηγούν το καράβι του Χριστιανισμού σε βαθύτερα νερά. Τότε ο πολυθεϊσμός στριμώχνεται άτσαλα σε ένα μονοθεϊστικό τρικέφαλο Τέρας που παριστάνει ταυτόχρονα τον Πατέρα, τον Υιό και το Πνεύμα Τους ή αν θέλετε σε τρεις φαινομενικά ίδιες θρησκείες, την εξής μία που δύσκολα ξεχωρίζεις ποια είναι γελοιωδέστερη της άλλης.

Ναι, άθελά μου για να γράψω δυο αλήθειες, το σοβάρεψα και χάσαμε την παρωδία, γιατί το γέλιο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, αλλά μακάβρια, αφού από εκείνα τα χρόνια και μετά μπαίνουμε στον Μεσαίωνα όπου μαύρο σκοτάδι απλώνεται στα μυαλά του Ευρωπαϊκού «πολιτισμού»! Κηρύγματα μίσους, κυνήγι μαγισσών, εξορκισμούς, δαίμονες, σατανάδες και κάθε λογής εξωτικά γεννιούνται στα μυαλά των φοβισμένων πιστών! Δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις και ανόητη παραφιλολογία συνεπαίρνει μικρούς και μεγάλους. Η ανοησία κτυπάει πάλι κόκκινο. Μόνο οι φωτιές που ανάβονται κατά χιλιάδες στις πλατείες είναι πραγματικές και ο αέρας γεμίζει ανθρώπινη τσικνίλα από τις καθημερινές εκτελέσεις. Φόβος, πανικός και τρόμος στα μυαλά εκείνων που πίστεψαν σε όλες αυτές τις φαιδρότητες που προσβάλουν την ανθρώπινη νοημοσύνη, έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα μετά την αποκαθήλωση των ιδεών της φυσιοκρατικής φιλοσοφίας που γεννήθηκε στην κλασική Ελλάδα! Η επιστήμη όμως θα αργήσει ακόμα να εδραιωθεί στα λίγα μυαλά που θα εκτρέψουν την πλάνη και θα αναγνωριστεί η ιστορική αλήθεια. Μέχρι τότε, κατακτητικοί και αποικιακοί πόλεμοι θα απλώσουν τα πλοκάμια της καταπίεσης και υποδούλωσης σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εκμετάλλευση και η υποδούλωση αναβαθμίστηκε, πάλι με τις ευλογίες της θρησκείας. Κατακτητές και Ιεραπόστολοι από κοινού θα πνίξουν στο αίμα φιλειρηνικούς λαούς επιβάλλοντας τα δόγματα της απάτης στα πέρατα του κόσμου. Κάποιες χώρες από εκείνες, ακόμα δεν κατάφεραν να απελευθερωθούν.   

Κι όμως ένα μεγάλο μέρος των πιστών συνεχίζει να πιστεύει σε αυτές τις ανοησίες, κόντρα στην επιστήμη που εδώ και δυο τρεις αιώνες έκανε την εμφάνισή της σε μερικά μυαλά κυρίως άθεων ερευνητών.

Το τι ψέμα έχει γραφτεί στους «Συναξαριστές» δεν λέγεται. Πάρτε για παράδειγμα τον «Αγ. Διονύσιο» στον οποίο αποδίδονται μέχρι κείμενα που αποκαλούνται «Ψευδεπίγραφα». Υποτίθεται είναι ο Αρεοπαγίτης που συνάντησε ο Παύλος στην Αθήνα, που δεν ήρθε ποτέ, αφού όλη η ιστορία για το κήρυγμα του είναι ένα μάτσο ψέματα. Το κερασάκι στην τούρτα ο… μαρτυρικός του θάνατος που και οι ίδιοι δεν συμφωνούν και ο ένας διαψεύδει τον άλλο. Άλλοι λένε ότι πέθανε τον πρώτο αιώνα επί Δομητιανού, τον πρώτο αιώνα και άλλοι επί Δέκιου τον τρίτο! Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι όταν τον αποκεφάλισαν ο άγιος έμεινε όρθιος, και κρατώντας το κεφάλι του στα χέρια περπάτησε αρκετά χιλιόμετρα, μέχρι που βρήκε μια γυναίκα (Κατούλα την έλεγαν) που της είπε το κομμένο κεφάλι «Σου δίνω το κεφάλι μου για να το θάψεις». Ο Διονύσιος δεν είναι ο μοναδικός. Ο «Συναξαριστής» για κάθε άγιο έχει και ένα χοντρό ψέμα που με την υπερβολή διαψεύδεται από μόνος του! Κι όμως, υπάρχουν χαμένοι πιστοί που τα πιστεύουν!
Η θρησκεία είναι ο καθοδηγητής της υπέρτατης συνωμοσιολογίας που με το ψέμα αλλοτριώνει ακόμα αφελείς που δεν λένε να ξυπνήσουν από τον ύπνο του θανατά! Ακόμα και τον 21ο αιώνα οι θρησκείες λάμπουν στα μυαλά των αφελών πιστών, σαν πυγολαμπίδες στο σκοτάδι, μεταδίδοντας ανόητα υπερβατικά σενάρια από γενιά σε γενιά, χωρίς να μπορεί η επιστήμη να σταματήσει την πνευματική κατρακύλα του μεταφυσικού. Όμορφα παραμύθια που θέλγουν χωρίς να κουράζουν, δίνοντας απαντήσεις παρά την αφέλειά τους. Κλείνοντας τα μάτια στο πραγματικό, ο πιστός θέλγεται ακόμα στα φανταστικά σενάρια της «μέλλουσας ζωής» πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει θάνατος. Άλλοι φαντάζονται ύμνους και αγαλλίαση κοντά στον Κύριο και άλλοι παρθένες και πιλάφι.

Μπροστά στα μάτια τους, αρέσκονται να αυτοεξαπατώνται με περίτεχνο τρόπο ώστε να δικαιολογούν γιατί πιστεύουν σε ανόητα πράγματα, όταν το κλειδί της αλήθειας, της σχετικής αλήθειας, έχει γραφτεί με νόμους και μαθηματικά, δείχνοντας την πραγματικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Κι όμως, οι ψευτιές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό διαψεύδοντας όχι μόνο επιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο, αλλά διαψεύδοντας και ό,τι βλέπουν τα μάτια τους. Η ανοησία μας κατακλύζει και στο διαδίκτυο απλώνεται σαν πανδημία από τον έναν αφελή στον άλλο.

Στις μέρες μας το είδαμε και αυτό: δεν υπάρχει κορωνοϊός και πολύ περισσότερο ο Υιός δεν τον μεταδίδει, διέδιδε τον πρώτο καιρό η Εκκλησία! Μέχρι που άρχισαν να πεθαίνουν και οι παπάδες από τον ιό, μαζί με τις οικογένειές τους και μεταξύ τους μαζικά οι πιστοί σαν τα πρόβατα. Μερικοί ανόητοι συνωμοσιολόγοι περιωπής επειδή τους πείραξαν τα μέτρα που έπρεπε να επιβληθούν για να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, αρνήθηκαν και την ίδια την πραγματικότητα. Βλέπεις, τον βλάκα πρέπει να τον προστατέψεις ακόμα και με αστυνομικά μέτρα, αφού δεν μπορεί να αντιληφθεί ο ίδιος ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων, δεν γίνεται για να μην μπορεί να δει την γκόμενα, να λειτουργηθεί στην Εκκλησία ή να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα στο γήπεδο. Γι αυτούς τους αρνητές της πραγματικότητας, που δεν διαφέρουν και πολύ από τους πιο πάνω ευκολόπιστους ιδεαλιστές, θα μιλήσουμε τον άλλο μήνα. Έχουν γέλιο και αυτοί… σαν τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, της Επίπεδης Γης, της «λογικής» ο Έλβις Πρίσλεϋ ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει, μέχρι την Έλευση του… Ντόναλντ Τράμπ από τους Ουρανούς που θα σημάνει την έναρξη μιας Παραδεισένιας ζωής, αφού κατατροπώσει τα… ερπετά του παιδεραστή Μπάϊντεν εξαπλώνοντας την Ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως διακηρύσσει η QAnon, μια παγκόσμια ακροδεξιά συνωμοτική οργάνωση που δραστηριοποιείται τελευταία παγκοσμίως συσπειρώνοντας στους κόλπους της ευκολόπιστους αφελείς που αρέσκονται στην υπερβολή και τον πνευματικό τους ναρκισσισμό!

Ε, ρε που φτάσαμε…! Εκεί θα ρίξουμε περισσότερο γέλιο, αν και αρχικά θα αναφερθώ επιστημονικά τι είναι αυτό που έκανε ακόμα και μερικούς μορφωμένους να δουν την πραγματικότητα με τόση αφέλεια χωρίς να ντρέπονται για τα πτυχία τους που έχουν κρεμασμένα δίπλα στα εικονίσματα της Παναγιάς.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.

Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5