20 Μαρ 2024

«Φίλοι» παντού, φιλία πουθενά! (μέρος 2)

Στην ανάρτηση της περασμένης βδομάδας αναφέρθηκα στα νέα ήθη και έθιμα που με το διαδίκτυο μπήκαν στη ζωή μας! Επίσης τις θέσεις μου για την φιλία και την «φιλία» μου με τους ινφλουένσερς που φαίνεται ανάμεσά μας να βρίσκεται ένα χάσμα. Αυτό που σύντομα θα με κάνει, αν δεν με διαγράψουν οι νέοι ηθικολόγοι του διαδικτύου, να διαγραφώ μοναχός μου. Και επειδή θα είναι δύσκολο τότε να σας περιγράψω το χρονικό, ας σας περιγράψω λίγα τώρα που μπορώ, για να δείτε ένα ανθρώπινο ελάττωμα στις σχέσεις σας. Γιατί, αν χαλάει μια φιλία, σας αρέσει να αφήνετε πίσω σας αποκαΐδια… Το ίδιο και στην ερωτική σχέση, στην διάλυση του γάμου, στα συνεταιριλίκια σας και όπου πριν υπήρχε συνεργασία, φιλία και αγάπη, με τον χωρισμό βγάζετε τα μαχαίρια; Γιατί πρέπει να αφήνετε πίσω σας εχθρούς… ποτέ δεν κατάλαβα. Ούτε μπορώ να διανοηθώ πώς γίνεται κάποιοι κρετίνοι να σηκώνουν μπαϊράκι όταν η σύντροφος τους πει ότι θέλουν να χωρίσουν. Δεν μπορούν να αποδεχτούν την θέληση του άλλου να μείνουν μόνοι και πριν αποδεχτούν ότι δεν τους θέλουν στη ζωή, αυτοί οι χειριστικοί ναρκισσιστές, πρέπει να δείρουν, να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν!

Τέτοιες συμπεριφορές απόλυτης χειραγώγησης, περιφρόνησης και  συναισθηματικής κακοποίησης κάνουν την εμφάνισή τους και στο διαδίκτυο με έντονη απαξιωτική συμπεριφορά που μόνο κατανόηση και σεβασμό δεν δείχνει. 

 Όμως εμείς θα περιοριστούμε στους διαδικτυακούς «φίλους» μας, τους ινφλουένσερς και τον τρόπο που αυτοί φέρονται στους «φίλους» τους.

Μια εμπάθεια πλανάται πάνω από όσα καταπιάνομαι να σας μεταδώσω που, από τους κακεντρεχείς «φίλους», μεταφράζεται σε καταγγελίες από τους «φίλους» και παρανοήσεις από τους κριτές.

Μου ρίχνουν άδικα ποινές για εικόνες που όχι μόνο δεν παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας, μα μου κατεβάζουν ακόμα και εκείνες που ήδη έχουν ξαναδημοσιευθεί στο παρελθόν και είχαν μεγάλη απήχηση. Θα μου πείτε κάποιος κακεντρεχής ευθύνεται για την καταγγελία που κάνει. Καλώς, να την κάνει, όμως δεν υπάρχει επιτροπή να κρίνει… δεν υπάρχουν όροι και κανονισμοί… λογική και δίκαιο; Ειδικά στο θέμα της σεξουαλικής δραστηριότητας αν δει κανείς ορισμένες ομάδες και προσωπικές σελίδες, φρίττει από την χυδαιότητα, την προστυχιά και το χαμηλό επίπεδο των αναρτήσεων. Εικόνες και φωτογραφίες μόνο για οφθαλμόλουτρο μπανιστιρτζήδων που ούτε τα προσχήματα κρατούν για την δημοσίευσή τους. Εκεί η επιτροπή ελέγχου του fb και τα ρομπότ της δεν βρίσκουν κανέναν παραβάτη;

Όμως σε εμένα περιόρισαν την εικόνα αυτή που δημοσίευσα στην ομάδα «Έρωτος Μυστήρια» την 1η Αυγούστου του 2023 και που την είχα δημοσιεύσει και παλαιότερα παίρνοντας μάλιστα και 60 likes το ΄14. Φως φανάρι ότι εδώ είχαμε μια καταγγελία αφού πρόλαβε να πάρει και 3 likes μέχρι ο αχρείος εκείνος πείσει την επιτροπή του fb ότι η εικόνα αυτή παραβιάζει τους όρους της κοινότητας! Αλήθεια, πού παραβιάζονται οι όροι της κοινότητας σε αυτό κατά τα άλλα υπέροχο κείμενο… Έλεος! Η εικόνα βρίσκεται ακόμα αναρτημένη από τις 5 Νοέμβρη 2014! Δυστυχώς η εικόνα αυτή τιμήθηκε με αυτό το ραβασάκι:

Η δημοσίευσή σας παραβιάζει τους Όρους της κοινότητας σχετικά με το σπαμ

Κανείς άλλος δεν μπορεί να δει τη δημοσίευσή σας.

Έχουμε υιοθετήσει αυτούς τους όρους επειδή θέλουμε όλοι να νιώθουν ασφαλείς και να εισπράττουν τον σεβασμό και την αποδοχή των άλλων.

Αν το περιεχόμενό σας παραβιάσει ξανά τους Όρους της κοινότητας, ενδέχεται να επιβληθούν περιορισμοί στον λογαριασμό σας ή να απενεργοποιηθεί.

 

Δείτε τα πιο κάτω screenshots. Αυτά τα έχω συνηθίσει πια.


Αυτήν την μετακινήσανε σε χαμηλότερη ροή, λες και έχει κάτι επιλήψιμο, αν και την είχα δημοσιεύσει παλαιότερα στις 4 Φεβρουαρίου του 2015! Και αυτή τότε 60 likes. Δείτε το:

Επίσης, πριν λίγο καιρό, του Αγίου Βαλεντίνου, άλλος ένας άδικος περιορισμός για εικόνα καθ’ όλα σωστή και όμορφη που είχε δημοσιευτεί τον Φεβρουάριο του 2015 χωρίς πρόβλημα, όπως και τον Ιούνιο του 2022:


Πάρτε για παράδειγμα την διπλανή εικόνα, που με όλα όσα βλέπω, δεν τολμώ να ανεβάσω ξανά, παρόλο που την έχω ήδη δημοσιευμένη από πολύ παλιά στο fb, όμως δεν θα σας πω πού γιατί κάτι αχρείοι θα σπεύσουν να την καταγγείλουν και θα την κατεβάσουν μετά από δέκα χρόνια! Το αχρείοι πάει σε κάποιους πιστούς με χριστιανική ή ισλαμική συνείδηση! Όσο για τον πιο πάνω διαδικτυακό τόπο, φαίνεται τότε δεν είχαν προμηθευτεί ακόμα τα ρομπότ που ανίχνευαν τέτοιες εικόνες και οι διαχειριστές τους ήταν πιο επιεικείς! Αντί να πηγαίνουμε προς τα μπροστά, πηγαίνουμε προς τα πίσω ολοταχώς! Μόνο το αίσχος των ταινιών πορνό δεν απαγόρευσαν στο διαδίκτυο, επειδή εκεί πέφτει το χρήμα με τα τσουβάλια! Βλέπεις κάθε δευτερόλεπτο 28.258 χρήστες βλέπουν πορνογραφικά sites δημιουργώντας, σύμφωνα με έρευνα, τον απίστευτο αριθμό για κάθε μέρα 68.000.000 κτυπήματα στις μηχανές αναζήτησης!   

Ένας λόγος που δημιούργησα την ομάδα «Έρωτος Μυστήρια» ήταν και αυτός, να κτυπήσω τα στερεότυπα και την χυδαιότητα ορισμένων, την οπισθοδρομικότητα και την κακογουστιά στο σεξουαλικό επίπεδο. Πολλές φορές διαπιστώνω ότι στην δική μου ομάδα δεν ενοχλούν μόνο καθώς πρέπει εικόνες που απλά μπορεί να δείχνουν ένα γυμνό που δικαιολογεί την δημοσίευση λόγω του θέματος που θίγει, αλλά πολλές φορές δεν αντιλαμβάνονται και το χιούμορ που υπονοείται πίσω από μια ανάρτηση ή εικόνα και σε αυτό δεν τιμωρούμαι μόνο αδίκως από την επιτροπή ελέγχου της κοινότητας, αλλά και από τους ίδιους τους «φίλους μου» που όταν δεν αντιλαμβάνονται το θέμα ή το χιούμορ, αντί να ζητούν διευκρινήσεις βρίζουν, διαγράφουν και μπλοκάρουν!

Γιατί τόση επιθετικότητα στις σχέσεις;


Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις λοιπόν… Μέχρι και για ιδεολογικούς λόγους μετακινούν αναρτήσεις σε χαμηλότερη ροή, όταν δεν τους αρέσει η άποψή μου! Δείτε για παράδειγμα την προχθεσινή που αναφέρθηκα στα ναρκωτικά. Μετά από 13 ώρες με μηδενική απήχηση, ένας συνδιαχειριστής πέρασε τυχαία κάνοντας ένα like, όταν σε τρεις ώρες μόνο για μια φασολάδα που δημοσίευσα πήρα πάνω από 100 likes! Να ξέρετε, οι αναρτήσεις μου ποτέ δεν είναι τυχαίες. Πάντα ερευνώ και κυνηγώ την δημοσκόπηση για να αντιλαμβάνομαι προς τα πού πνέει ο άνεμος και το πνευματικό επίπεδο, για να προσανατολίζομαι όχι μόνο σαν χρήστης αλλά και σαν ακτιβιστής να επεμβαίνω. Όσο πιο χυδαίο, ανούσιο και μακριά από πραγματικούς προβληματισμούς η ανάρτηση, τόσο μεγαλύτερη η απήχηση του κοινού! Αναρτήσεις με άρθρα που μου έφαγαν όχι ώρες έρευνας, αλλά μέρες αναζήτησης πηγών και προβληματισμού, παίρνουν με το ζόρι 20 likes την στιγμή που ξέρω καλά: πάνω από δυο τρία άτομα δεν θα έχουν διαβάσει το άρθρο και το like που έκαναν, το έκαναν από συμπάθεια ή συνήθεια. Αυτό όμως είναι πολύ απογοητευτικό, επειδή έτσι, ούτε αναλύεται ένας προβληματισμός, ούτε προωθούνται νέες απόψεις.

Κάποιοι εδώ βρίσκονται για να περνούν την ώρα τους, άλλοι για τον χαβαλέ τους και άλλοι αναζητώντας το θύμα τους. Έτσι θέλουν τα νέα ήθη στο διαδίκτυο. Μόλις χθες πήρε το μάτι μου μια απαξιωτική συμπεριφορά σε κάποια casting για τηλεοπτικές σειρές όπου οι υπεύθυνοι της εν λόγω διαδικασίας, ζητούσαν από τους υποψήφιους ηθοποιούς, εκτός από το βιογραφικό τους σημείωμα, τον αριθμό των followers που διαθέτουν στα social media! Πριν από λίγα χρόνια αυτό θα ήταν πρωτάκουστο. Τώρα γίνεται κανονισμός! Όποιος δεν ακολουθεί τους νέους κανονισμούς στην συμπεριφορά και τη ζωή του, γίνεται απόβλητος στην κοινωνία του θεάματος. Ε, ρε «Guy Debord» που σας χρειάζεται…!!!

Δεν μας φτάνουν οι «κανονισμοί» έχουμε και τους «φίλους» στο fb και στο Instagram. Πολλές φορές λέω «bloger εγώ, τι γυρεύω εδώ μέσα…» Δεν με ενοχλεί τι κάνουν κάποιοι και κάποιες διαδικτυακά, όμως με ενοχλεί που παραλληλίζομαι από κάποιους με την ίδια ρετσινιά που αποδίδουν σε κάποιους χειριστικούς νάρκισσους προσπαθώντας και οι ίδιοι να επιδειχθούν σε βάρος σου. Δεν θα κάνω τη χάρη σε καμία και σε κανέναν προκειμένου να δείξει πόσο ανώτερος είναι, καταβαραθρώνοντας εμένα! Τελευταία, ούτε αιτήματα φιλίας δεν βλέπω, παρά μονάχα από τσουλίτσες που αναζητούν πελάτες στο διαδίκτυο, απατεώνες να σου πουλούν τις μαϊμουδιές τους και κάτι απατεώνισες που απεγνωσμένα αναζητούν θύματα αφήνοντας την κληρονομιά εκατομμυρίων (!)  επειδή πεθαίνουν και σε συμπάθησαν από τη φωτογραφία του προφίλ σου! Αυτά πια μετρούν. Η φιλία πέταξε! Οι δημόσιες σχέσεις μας πια έχουν μόνο ιδιοτελή αξία. Ούτε χιούμορ δεν μπορείς να κάνεις. Τα πάντα ερμηνεύονται από τη σκοπιά του συμφέροντος.

Ο σεξισμός είναι υποκειμενικός. Στη σάτιρα και στο χιούμορ χρησιμοποιείται ευρέως, όμως στην καθημερινή ζωή προσέξτε να μην αγγίζετε κόκκινες γραμμές προσβάλλοντας το άλλο φύλο. Το σεξ δεν είναι αμάρτημα, όταν υπάρχει συναίνεση ενηλίκων και δεν χρησιμοποιείται με ιδιοτέλεια. Μετά την έκδοση τεσσάρων βιβλίων και την δημοσίευση στο διαδίκτυο πάνω από 300 άρθρα και υπερπολλαπλάσιες εικόνες στο διαδίκτυο με σκοπό να προβληματίσουν και να σε κουνήσουν από τα ταμπού και τα στερεότυπα της παιδείας και της διαπαιδαγώγησης, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια έχω μόνο 1500 «φίλους», που και αυτούς τους θεωρώ πολλούς, ελπίζοντας όμως ότι έστω και αυτοί που με ακολουθούν, τουλάχιστον να είναι προοδευτικοί σε θέματα φιλοσοφίας, επιστήμης και σεξουαλικά απελευθερωμένα άτομα χωρίς ρατσιστικά κατάλοιπα, βικτωριανά ταμπού και θρησκευτικές προκαταλήψεις. Αμ δε… Μετά από δημοσιεύσεις μισού και πλέον χρόνου στην ομάδα «Έρωτος Μυστήρια» ούτε τους 300 δεν έφτασαν τα μέλη, δηλαδή ένα πενιχρό 20% των εγγεγραμμένων «φίλων» μου, αφού κάποιες φίλες, ακόμα και προσωπικές αποφεύγουν να μπουν μη τυχών και πει ο κόσμος τι σελίδα παριδιαβαίνουν! Μια φίλη μάλιστα σαν απάντηση στην πρόσκληση της ομάδας μου έγραψε «μπλιαχ» και εξαφανίστηκε, αν και νομίζω κρυφοκοιτάει, όμως ο εγωισμός της δεν της δίνει το δικαίωμα της επιστροφής για να μην παραδεχτεί ότι βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα. Μέχρι διαγραφή έφαγα από διαχειρίστρια τσοντοσελίδας γιατί της έκανα για δεύτερη φορά πρόσκληση να γίνει μέλος της ομάδας! Σέβομαι λοιπόν τα 300 μέλη της ομάδας μου, που με τόσες αντιξοότητες και βρόμικο πόλεμο από τους ίδιους και τους διαχειριστές των διαδικτυακών χώρων, ελπίζω με τον παιχνιδιάρικο και χιουμοριστικό τρόπο που χρησιμοποιώ, όμως πάντα συνεπής, σοβαρός και συνεπής με τα ήθη και τα επιστημονικά δεδομένα, θα σπάω τα στερεότυπα και τα ρηχά χυδαιολογήματα του διαδικτύου γράφοντας με παρρησία ό,τι οι άλλοι αποφεύγουν. Τακτοποιώντας και κωδικοποιώντας άρθρα, εικόνες, ιδέες και απόψεις, για τη φιλοσοφία, την επιστήμη, την ιστορία, την θρησκεία και την κοινωνία, θα αναρτώ τα θέματα που με απασχολούν στους κατά διαδικτυακούς τόπους, σελίδες και ομάδες που δημιούργησα με απώτερο στόχο και σκοπό να διατηρήσω 300 με 350 φίλους, τόσους όσους θεωρώ ότι είναι εφικτό να διαχειρίζομαι τη φιλία και την αγάπη μου μαζί τους! Οι υπόλοιποι, ευχαρίστως να με διαγράψουν. Γιατί αν μπορείτε να ζήσετε χωρίς εμένα, καλύτερα να σας διευκολύνω μια ώρα νωρίτερα. Καλύτερα χώρια, παρά μαζί!


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.

Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5