15 Απρ 2009

Ο θάνατος του Ιησού και πώς τον φαντάστηκαν οι ευαγγελιστές

Τα γεγονότα εδώ όπως θέτονται από τους ευαγγελιστές αντιφάσκουν μεταξύ τους, όμως αυτό είναι το λιγότερο που μας ενδιαφέρει, μπροστά στα ψέματα που αραδιάζουν έναν αιώνα μετά, όταν θα επινοήσουν το μύθο. Ας δούμε όμως τα πιο χαρακτηριστικά σημεία που διαμόρφωσαν τις τελευταίες ώρες του φιλόδοξου μεσσία και πως αποδόθηκαν στα «απομνημονεύματα» των δήθεν μαθητών του.



Η πράξη του Ιούδα για τριάντα αργύρια σε συνδυασμό με το χωρίς νόημα και λογική προδοτικό του φίλημα, σκανδαλίζει με την αφέλεια και τον παραλογισμό του, λες και ο Ιησούς κυκλοφορούσε μεταμφιεσμένος ή δεν τον είχαν δει ποτέ! Σκανδαλώδης και ο αντιφατικός του θάνατος. Κατά το Ματθαίο πέταξε τα αργύρια στο ναό και μετά κρεμάστηκε (27.5) και κατά των «Πράξεων» άνοιξε η κοιλιά του και χύθηκαν τα έντερά του στο χωράφι το οποίο αγόρασε με τα τριάντα αργύρια της προδοσίας (1.18).



Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς το θρίαμβο της εισόδου στην Ιερουσαλήμ όπου ο κόσμος στρώνει τα ρούχα του για να περάσει ο Προφήτης, ο Αρχιερέας και ο Βασιλιάς, ζητωκραυγάζοντας και τρεις ημέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια της δίκης, να φωνάζουν «σταύρωσέ τον σταύρωσέ τον». Στην εκτέλεση, μάλιστα, έγιναν άφαντοι ακόμα και μαθητές του.







Η διαδικασία της σύλληψης με νυσταγμένους μαθητές την πιο κρίσιμη ώρα, που αντί να πέσουν έστω σε πειρασμό έπεσαν να κοιμηθούν, σαν να βρίσκονταν στον κόσμο τους, μας βάζει σε υποψίες. Μήπως ήταν τόσο κουρασμένοι από την προηγούμενη μάχη και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά; (Βλέπε Ματ. 26.41-46, Μα. 14.34-42, Λουκ. 22.45-46).





Η διαδικασία της δίκης από τον Άννα στον Καϊάφα και από τον Καϊάφα στον Πιλάτο, λες και οι Ρωμαίοι ήθελαν τη συγκατάθεση των κατακτημένων Ιουδαίων για να δικάσουν ένα στασιαστή… και το πιο τραγελαφικό από όλα: οι κατακτητές Ρωμαίοι αδιαφορώντας το δικό τους δίκαιο, τηρούν κατά γράμμα και με ευλάβεια το έθιμο των κατακτημένων Ιουδαίων, ζητώντας τη γνώμη τους για την καταδίκη ή την ελευθερία ενός στασιαστή, του Βαραββά! (Βλέπε Ματ. 27.16-26, Μα. 15.6-15, Λουκ. 2317-25, Ιω. 18.39-40).
Λες και το δίκαιο των Ρωμαίων ήταν τριτοκοσμικό! Η ομόφωνη εβραϊκή σύμπνοια, κατά του ρωμαϊκού δικαίου, δεν μπορεί να μας πείσει.
Ούτε η εκτέλεση της ποινής έτσι όπως έφτασε σε μας μπορεί να μας πείσει. Όσα περιγράφονται δεν έχουν ούτε μια στάλα λογική.
Επίσης για το θάνατό του μόνο ο Ματθαίος μας «πληροφορεί» για τα συνταρακτικά γεγονότα περί γεωλογικών αναστατώσεων, σχισμένων καταπετασμάτων και μακάβριων αναστάσεων νεκρών μέσα από τους διερρηγμένους τάφους τους.



Γύρω από τον ενταφιασμό, επίσης, μπορούν να εκφραστούν τόσες διαφωνίες που αμφισβητούν κάθε σκέψη για ανάσταση. Ο τάφος ήταν του Ιωσήφ Αριμαθαίας που έθαψε τον Ιησού με τους δικούς του ανθρώπους (Ματ. 27.57-60). Αν επρόκειτο να φυγαδεύσει τον Ιησού δε θα το έκανε μετά την ασφάλιση του τάφου με τη φρουρά του Πιλάτου, που εδώ που τα λέμε, αυτή μπήκε κατόπιν εορτής και μετά από υπόδειξη των Ιουδαίων, την επόμενη μέρα, όταν μαθεύτηκε ότι οι μαθητές του σχεδίαζαν να τον κλέψουν (ο.π. 27.62-66). Αυτό το Σχέδιο της κλοπής μας βάζει πάλι σε υποψίες!
Οι άλλοι τρεις ευαγγελιστές αγνοούν τη φρουρά, συνεπώς το σώμα του Ιησού μπορούσε να φυγαδευτεί εύκολα. Βέβαια, η ανάσταση, συγκρητικά, επινοήθηκε πολύ αργότερα, όμως τίποτα δεν εμπόδιζε κάποιους μαθητές να αναπτύξουν τη νέα δοξασία στηρίζοντάς την με υπερβολές που φαντάζουν θαυματουργικές και εξώκοσμες προκειμένου να πείσουν και να κρατήσουν την ελπίδα ζωντανή.

Σύμφωνα με το Ματθαίο, η πρώτη εμφάνιση μετά την ανάσταση έγινε στη Μαρία τη Μαγδαληνή και τη μάνα του τη Μαρία (28.1 και 9).
Ο Μάρκος, με μικρές διαφορές από τον Ιωάννη, υποστηρίζει ότι έγινε μόνο στη Μαγδαληνή (Μαρ. 16.9 και Ιω. 20.14).
Ο Λουκάς υποστηρίζει ότι έγινε, σε δύο μαθητές, στο δρόμο προς τους Εμμαούς (24.15).
Τέλος, o Παύλος ισχυρίζεται πως ο Πέτρος τελικά είδε πρώτος τον αναστημένο Ιησού (Α Κορ.15:4-5).
Η ανάληψη, σαν ένα καθαρά μυθολογικό στοιχείο, προστέθηκε και αυτό πολύ αργότερα, στο Λουκά, μέσα σε μία πρόταση (24.51).
Όμως στο Μάρκο συνεχίζεται, αν και σε μερικά χειρόγραφα μόνο, η μετά της Ανάληψης περίοδος, με αντιλήψεις που θεωρούνται σαφώς μεταγενέστερες. Τα εδάφια 16.9 μέχρι 16.20 άλλωστε, βρίσκονται μόνο σε μερικά χειρόγραφα.

Δίκαια ο Κέλσος, από το 180 ακόμα, χαρακτήριζε την «ανάμνηση» της «ανάστασης» τερατολογία.
«Κανονικά, αν όντως ήθελε να φανερώσει τη θεία δύναμή του ο Ιησούς» γράφει ο κριτικός φιλόσοφος του 2ου αιώνα, «θα έπρεπε να εμφανιστεί αναστημένος σε εκείνους που τον περιφρόνησαν και σε εκείνον που τον καταδίκασε και στους πάντες –κοντολογίς, να τον δουν όλοι. Χώρια που θα μπορούσε να μην μπει καν στον κόπο, κι από το σταυρό ακόμα να έχει γίνει άφαντος (κι όχι μετά την ανάστασή του). Πού ακούστηκε, να κρύβεται ο απεσταλμένος του θεού, που ήρθε στη γη για να αναγγείλει το θέλημά του;» («Αληθής Λόγος» εκδόσεις Θύραθεν Επιλογή σελ. 53).






Τέλος, σας εύχομαι, χριστιανοί, Καλό Πάσχα!



…κι ας δεν έχετε εστιασμένο το μυαλό σας στην πεινασμένη και διψασμένη Αφρική!






Τέτοιες ημέρες, που μιλάμε για Λύτρωση, είμαι αναγκασμένος κι εγώ να δώσω ένα μήνυμα και γι' αυτό πρέπει πριν να ρωτήσω.
Γιατί τόση πείνα, φτώχεια και δυστυχία στο λαό, όταν οι εκκλησίες βρίσκονται στην κυριολεξία μέσα στον πλούτο και τη χλιδή…
Όμως, όταν υφίσταται η δυνατότητα ατομικού πλουτισμού των ιεραρχών της,
…όταν το πλέγμα συμφερόντων που δημιουργεί η διαχείριση της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας με εκτάσεις, ακίνητα και επιχειρήσεις,
… όταν η ύπαρξη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων με αντιδραστικές ιδέες και ισχυρά κυκλώματα αφήνονται ανεξέλεγκτα και η εξουσιαστική της δύναμη μεγαλώνει, ο πλούτος της αυξάνει, τα προνόμια και οι χειρισμοί της σκανδαλίζουν,
… σημαίνει ότι η σήψη της κοινωνίας μας γίνεται ακόμα πιο γοργή.
Αν η ιδιοτέλεια, η διαπλοκή και η διαφθορά γίνονται στοιχεία της ανταγωνιστικής κοινωνίας μας, γιατί η Εκκλησία δεν βάζει φραγμούς, γιατί δεν απέχει απ’ αυτό τον βόρβορο της διαφθοράς;
Γιατί η Εκκλησία επεμβαίνει σε τομείς της κοινωνικής ζωής που είναι ξένοι προς τις δικές της αρμοδιότητες;
Μήπως αργήσαμε να κάνουμε το διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος…
Η πίστη δεν είναι κάτι πολύ περισσότερο από την ελπίδα για τη μέλλουσα ζωή ή η λύτρωση της ψυχής είναι ο μοναδικός σκοπός και η εφήμερη ζωή ασήμαντη και τιποτένια, όπως πολλοί «πατέρες» διακήρυξαν…
Αν αληθεύει το τελευταίο, νομίζω άδικα χύθηκε τόσο αίμα!


Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ… τι γίνεται τώρα…
Δεν θέλω να δώσω εγώ μια καταφανή απάντηση!
Δώστε την μόνοι σας, για να αναστήσουμε τον Άνθρωπο και να τον λυτρώσουμε από τα βάσανα και το ψεύδος!

Το επόμενο video δείτε το σαν συμπλήρωμα στην ανάρτηση αυτή: Ιησούς: μύθος ή πραγματικότητα ?

44 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Αγαπητέ Αθεε,
το ζητούμενο όλων είναι η εξύψωση του ανθρώπινου πνεύματος.
Η πραγματικότητα δυστυχώς, μας έχει οικτρά απογοιτεύσει.
Πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά, για ότι κερδίζει ο άνθρωπος, υπάρχουν πολλά που χάνει.
Είμαστε στον δρόμο, και ο προορισμός χαμένος στον ορίζοντα, χαρίζει οράματα, σαν και αυτά που βλέπει ο διψασμένος στην έρημο.
Νομίζω ότι θα ήταν περιττό να σου ευχηθώ τις συνιθησμένες ευχές, ελπίζω πάντως να έχεις μια καλή βδομάδα.

Άθεος είπε...

Sofia νομίζω πως αρχίζεις να με καταλαβαίνεις.
Όχι γιατί θεώρησες τις ευχές περιττές – σαν Πάσχα (μόνο η εβραϊκή λέξη με ενοχλεί) όμως σαν μέρα γιορτής την γιορτάζω σαν ανάσταση της φύσης (αυτό που κρύβεται πίσω από όλες τις θρησκείες – αλλά επειδή κατάλαβες ότι έχουμε χαθεί σε μια έρημο που προορισμός δεν φαίνεται πουθενά και σαν τον διψασμένο που οραματίζεται λίμνες, ο άνθρωπος πρέπει να βρει το δρόμο του. Το δρόμο που οδηγεί στην ανθρωποίηση του ανθρώπου, γιατί σαν αλλοτριωμένα όντα είμαστε χαμένοι μέσα σ’ ένα ξένο κόσμο που μας καταδυναστεύει κατά το πώς βολεύει μια χούφτα «ανθρώπους». Σ’ αυτήν την Ανάσταση ελπίζω κι εύχομαι σε σένα και σε όλους τους αναγνώστες μου Καλή Ανάσταση!

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Καλησπέρα,
Όχι δέν εννοούσα εσένα με΄το μή χριστιανοί,είμαι κι εγώ το ίδιο!
Βέβαια πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο ανώτερο όν(θεός,αλλάχ,βούδας,κλπ),ο οποίος δέν έχει καμμία απολύτως σχέση μέ ό,τι του προσάπτουν οι θρησκείες.
Φυσικά και η ανάσταση έχει νά κάνει μέ την φύση,δέν είναι τυχαία η τοποθέτησή της κατά την περίοδο της άνοιξης.Απλά,όπως είπες,είναι στο χέρι μας νά βρούμε τη λίμνη πού οραματιζόμαστε.
Μέ αυτή την έννοια εύχομαι χρόνια πολλά και καλή ανάσταση,όχι μόνο στις καρδιές μας,αλλά και σ'αυτήν τη χώρα πού έχει πιάσει πάτο και δέν φαίνεται ελπίδα από πουθενά.
ΥΓ.Ο χριστιανισμός,σάν γνήσιο παιδί του ιουδαϊσμού,δέν θα μπορούσε να αποποιηθεί κάποιες ονοματολογίες,απλά το περιτύλιγμα αλλάζει.Η ουσία παραμένει η ίδια!!

Άθεος είπε...

Χρόνια Πολλά φίλη και ανάσταση στον Άνθρωπο και στο Λαό.
Το πιο πάνω σχόλιο φαίνεται «ξεκάρφωτο» γιατί αποτελεί απάντηση σε αντίστοιχο σχόλιο που έγινε στο blog της Νάντιας.

bill είπε...

αγαπητε φιλε αθεε διαβασα με προσοχη το αρθρο σου.Χαιρομαι που υπαρχουν ανθρωποι σαν και εσενα στην υποαναπτικη ελλαδα.ειλικρινα θα ειναι χαρα μου να τα πουμε μια φορα απο κοντα.εαν θελεις στειλε μου μαιλ στο billtaxigr@hotmail.com.με εκτημηση billtaxi

Άθεος είπε...

Πες το και έγινε Βασίλη!

φωτο vango είπε...

...ένα ΓΕΙΑ σας κι από μένα σε όλους. Χρόνια πολλά και καλά για την αναγέννηση της άνοιξης και ζωής, όπως την εννοούσε ο αγνός αρχέγονος νούς. Όταν δέν είχε ακόμη μολυνθεί απο ιερατεία και τερατεία. Και στον οικοδεσπότη μας ένα γειά απο καρδιάς...

Conko είπε...

Ανάσταση του ανθρώπου λοιπόν!
Τη καλησπέρα μου φίλε Άθεε, μετά απο πολύ καιρό ειν' αλήθεια.
Και αυτή η ανάρτηση στο στόχο, όπως μας έχεις συνηθίσει!

Άθεος είπε...

Χαιρετώ τους φίλους! Όταν απευθύνουμε ευχή στο φίλο «Καλή Ανάσταση στον κόσμο» δεν απευθύνεται σε κείνους, ούτε σ’ αυτόν, μα σε όλους!
Πώς αλλάζουν οι καιροί…
Φώτο vango, χαμένε φίλε Conko και B.Bimbol καλά να περάσετε και την επομένη εστιασμένοι στον αγώνα!

Astron είπε...

Απίστευτα πράγματα, τόσες αντιφάσεις, τόσα παραμύθια, κι ο κόσμος εκεί ευλαβικά με το κερί στο χέρι να φιλάει το χέρι του παπά με ταπεινότητα.

Πόσο πιο ωραία θα ήταν να γιορτάζαμε την αναγέννηση της φύσης αντί αυτή τη μακάβρια ιστορία του εβραίου που βασανίστηκε, πέθανε και νεκραναστήθηκε ...για το τίποτα;

Εάν δεν υπήρχε αυτός ο μύθος της ανάστασης, ο Χριστός θα ήταν άλλος ένας άνθρωπος που θα είχε ζήσει και θα είχε πεθάνει για τις ιδέες του (οποιες κι αν ήταν αυτές). Η ανάσταση όμως σε συνδυασμό με τα υποτιθέμενα θαύματα του Χριστού είναι αυτά που κάνουν την χριστιανική θρησκεία ένα τόσο κακογραμμένο ενοχικό παραμύθι.

Όσο για τις αντιφάσεις στην Καινή Διαθήκη, οι χριστιανοί απολογητές προσπαθούν συνήθως να υπεκφύγουν επικαλούμενοι την αλληγορία, αλλά όπως γράφει ο Κέλσος ήδη απ' το 178 μ.Χ. "Όσο για τις αλληγορίες που τους έχουν αποδοθεί, είναι πιο κακοήθεις και ανάρμοστες από τους ίδιους τους μύθους, και μόνο με τη βοήθεια μιας εντυπωσιακής και ολωσδιόλου αναίσθητης βλακείας, καταφέρνουν να ταιριάξουν τα αταίριαστα."

Καλή άνοιξη να 'χουμε αγαπητέ φίλε!

Άθεος είπε...

Astron, δεν πρόκειται οι χριστιανοί να ενημερωθούν ποτέ για τις αντιφάσεις αυτές!
Κι αν το κάνουν, στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους θα έχουν τη διαγραφή. Πριν διανοηθούν να απαντήσουν, θα το έχουν απορρίψει χωρίς ενδοιασμούς!
Η αλλοτρίωση που έχουν υποστεί θα τους έχει δεμένους ισοβίως!
Ελάχιστοι θα ξεφύγουν μόνο. Με μικρά ποσοστά , σιγά σιγά θα καταφέρουμε να δείξουμε την αλήθεια, αν όχι εμείς οι επόμενοι που θα έρθουν. Κάποτε, δεν μπορεί, θα ξυπνήσει ο Άνθρωπος. Πάνω σ’ αυτές τις γραμμές θα γίνει η αφύπνιση, όπως και μείς ξυπνήσαμε πάνω στην τέφρα εκείνων που έκαψαν, κάποτε ζωντανούς!
Καλή Ανάσταση από το ζόφο!

μ είπε...

"Σύμφωνα με το Ματθαίο, η πρώτη εμφάνιση μετά την ανάσταση έγινε στη Μαρία τη Μαγδαληνή και τη μάνα του τη Μαρία (28.1 και 9).
Ο Μάρκος, με μικρές διαφορές από τον Ιωάννη, υποστηρίζει ότι έγινε μόνο στη Μαγδαληνή (Μαρ. 16.9 και Ιω. 20.14).
Ο Λουκάς υποστηρίζει ότι έγινε, σε δύο μαθητές, στο δρόμο προς τους Εμμαούς (24.15).
Τέλος, o Παύλος ισχυρίζεται πως ο Πέτρος τελικά είδε πρώτος τον αναστημένο Ιησού (Α Κορ.15:4-5)."

Μου θυμίζει κάτι από μεσημεριανή εκπομπή το όλο σκηνικό. "Εγώ τον είδα πρώτος, όχι εγώ είχα συμφωνήσει για το link, τι λες ρε σε μένα θα βγει πρώτα" κτλ

Την καλημέρα μου και καλή ανάταση :)

Poet είπε...

Η λογική υποτάσσεται στον τρομερό φόβο του θανάτου. Όσο υπάρχει αυτός ο φόβος, ο άνθρωπος θα επινοεί παρήγορα παραμύθια. Τι νόημα έχει λοιπόν να ανασκευάζει κανείς τα παραμύθια;

Μόλις σε ανακάλυψα και θα σε παρακολουθώ (με ευλάβεια). Αυτή τη στιγμή έξω εορτάζουν την ανάσταση. Κι εγώ, ο ασεβέστατος, σε χαιρετώ. Θα επανέλθω όμως.

Poet είπε...

Να προσθέσω τώρα ότι μου άρεσαν όσα πρόλαβα να διαβάσω και ότι σκοπεύω σύντομα να διαβάσω περισσότερα. Επειδή κι εγώ είμαι ουτοπιστής, μου άρεσε ακόμη περισσότερο η εξωπραγματική φιλοδοξία σου.

Η θρησκεία και η εκκλησία που υποτίθεται ότι την εκπροσωπεί είναι η μεγαλύτερη και καλύτερα στημένη κερδοσκοπική επιχείρηση από την αρχή του χρόνου με τεράστια απήχηση στον κόσμο. Ένα γωνιακό μαγαζί και μάλιστα στην Πλατεία Συντάγματος (με βάση την τελευταία έρευνα, 90% των Ελλήνων πιστεύουν στον θεό). Κι εσύ το ανταγωνίζεσαι με τη γνώση και τη λογική, με τον ανθρωπισμό, δηλαδή, με το ψιλικατζίδικο στο Αιγάλεω.

Συνέχισε λοιπόν απτόητος. Μην τρέφεις όμως αυταπάτες.

Άθεος είπε...

Δεν έχεις άδικο Μάνο, οι μεσημεριανές εκπομπές, τόσο πρόχειρα στημένες και χωρίς προγραμματισμό από κάποιον, συχνά αντιφάσκουν αν και πραγματεύονται γεγονότα σε βάθος ημέρας ή το πολύ εβδομάδας. Εδώ που όλα γράφτηκαν μετά 150 χρόνια και στην ουσία τίποτα απ’ όσα λένε πως συνέβησαν δεν έγινε, πάλι καλά που υπάρχουν τόσο λίγες αντιφάσεις! Την καλημέρα μου Μάνο!

Η λογική μπορεί να υποτάσσεται, αγαπητέ Poet , στον τρομερό φόβο του θανάτου, όσο η φιλοσοφία του Επίκουρου είναι απούσα! Όσο θα υπάρχει αυτός ο φόβος, ο άνθρωπος θα επινοεί παρήγορα παραμύθια που θα δίνει και τη ζωή του για να τα υπερασπιστεί. Χωρίς αυτά νιώθει κενός και πνευματικά φτωχός. Όμως όταν γνωρίσει την Επικούρεια φιλοσοφία, τότε αντιλαμβάνεται ότι ειδικά με τα παραμύθια εκείνα είχε φτωχύνει περισσότερο!
Φυσικά και συνεχίζω απτόητος και δεν τρέφω καθόλου αυταπάτες, πως εγώ θα σώσω τον κόσμο. Ο κόσμος, δεν σώζεται εύκολα. Η πνευματική του μόλυνση τον σπρώχνει στο σκοτάδι, απομακρύνοντάς τον όλο και περισσότερο από το φως. Στο σκοτάδι λειτουργεί καλύτερα. Το φως τον αποσπά από την πραγματικότητα!

Αόρατη Μελάνη είπε...

Σκεφτόμουν αυτές τις μέρες ότι δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα ότι κάποιος κακομοίρης βασανίστηκε και πέθανε μαρτυρικό θάνατο για χάρη μου, για να με σώσει λέει από τις αμαρτίες μου (και από τις αμαρτίες κάτι άλλων που ούτε καν γνωρίζω και που μάλλον δεν υπήρξαν ποτέ).

Δεν θα πάρω, ευχαριστώ.

Καλή ανάσταση στην ανθρωπότητα!

μ είπε...

"Σκεφτόμουν αυτές τις μέρες ότι δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα ότι κάποιος κακομοίρης βασανίστηκε και πέθανε μαρτυρικό θάνατο για χάρη μου, για να με σώσει λέει από τις αμαρτίες μου (και από τις αμαρτίες κάτι άλλων που ούτε καν γνωρίζω και που μάλλον δεν υπήρξαν ποτέ)".

Εγώ πάλι το βρίσκω ακραία κομμουνιστικό...
:)

Άθεος είπε...

Γι αυτό Αόρατη Μελάνη πρέπει πρώτα να πειστείς ότι αμάρτησες, ότι είσαι ψυχικά βρώμικη και μετά να νιώσεις ότι κάποιος ήρθε να σε σώσει, νιώθοντας ότι σε λυτρώνει!
Ξέρω ότι, ούτε για το πρώτο δεν φταις, ούτε το δεύτερο επιθυμούσες!
Σε μία άκρως αποχαυνωτική ηθικά θρησκεία δεν έχει σημασία τι κάνεις, τι πιστεύεις, τι επιθυμείς. Οι εβραίοι προφήτες μας λένε τι κάναμε, τι να πιστεύουμε και τι να επιθυμούμε!
Εκείνο το μήλο της Εύας θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά! Σαν αίμα στάζει η αμαρτία στις ψυχές των αγνών παιδιών που γεννιούνται και θα στάζει αιωνίως, μέχρι να τις δικάσουν!
Τι πάει να πει δεν θέλεις να σωθείς…
Θέλεις δεν θέλεις θα υποστούν μαρτύρια εξαγνισμού εκατομμύρια γενεών για αμαρτίες που δεν έκαναν!

Είναι αποχαύνωση ή όχι Μάνο;
Τι πάει να πει κομμουνιστικό… πού τρέχει ο συλλογισμός σου;
Κλαίνε οι κροκόδειλοι ή ζούμε με αυταπάτες…

μ είπε...

Δεν κλαίνε!
http://taepikaira.blogspot.com/2009/04/blog-post_13.html

:))

Dyer είπε...

Η εκκλησία, μας καλεί αυτές της μέρες να βιώσουμε το θείο δράμα και εντέλει την λύτρωση της ανάστασης. Αυτοί όμως που τρέχουν στις εκκλησίες κατά κανόνα δεν καταλαβαίνουν λέξη από αυτά που ακούνε (έκανα ένα τεστ από τα 12 ευαγγέλια και ήταν αδιάβαστοι) και σίγουρα έχουν βαθιά γεράματα στο μυαλό.
Οι Έλληνες, κατά κανόνα, ευτυχώς δεν μασάνε. Αν εξαιρέσεις τις ευχές που αλλάζουν (από συνήθεια), και τον φόβο του θανάτου που δεν τους αφήνει να παραδεχθούν την υποβόσκουσα αθεΐα τους, (αν είχαν μάθει για τον Επίκουρο θα είχαν φύγει από καιρό) από την Μ Παρασκευή (που αρχίζουν οι διακοπές της Λαμπρής) επιδίδονται στα παγανιστικά τους έθιμα. Ο ελεύθερος χρόνος, ο καλός καιρός, και η ανάσταση της φύσης δίνει την δυνατότητα να βρεθούμε και να χαρούμε με φίλους μέσα σε Κήπους, μακριά από τον Εβραίο Χριστό.

Άντε Χρήστος Ανέστης !!!! (Φιλαράκια).

Άθεος είπε...

Σωστά Μάνο, οι κροκόδειλοι δεν κλαίνε!
Ούτε οι χριστιανοί που βιώνουν το θείο δράμα, φίλε Dyer!
Κροκοδείλια δάκρυα βγάζουν, αφού μετά το «εν ζωή εν τάφω» όπου κοπάζει η συναισθηματική φόρτιση, είναι έτοιμοι να επιδοθούν σε κάθε αμάρτημα, αρχής γενομένης από το βρίσιμο του Χριστού!
Όμως αυτό που μου την δίνει περισσότερο είναι που ένας πολιτισμένος κόσμος στη Δύση, που πλέει στο δισεκατομμύριο, όχι μόνο αφήνει μια Αφρική να πεθαίνει, αλλά με πολέμους και εκμετάλλευση την ξεζουμίζει ακόμα!
Η πολιτισμένη μας χριστιανική κοινωνία άλλα διδάσκει στα παιδιά και άλλα στους μεγάλους!

Ανώνυμος είπε...

Χρειάστηκα πέντε λεπτά γιά νά διαβάσω στά γρήγορα τό κείμενο, ἀφοῦ ὅλα αὐτά εἶναι γνωστά σέ ὅποιον ἔκανε τόν κόπο νά διαβάσει μία φορᾶ προσεκτικά τά εὐαγγέλια.
Σύν τρία λεπτά γιά τό γράψιμο τῆς ἀπάντησης.
Στό χρονικό αὐτό διάστημα πέθαναν 84 παιδιά ἀπό πείνα καί ἄλλα 63 τυφλώθηκαν ἀπό ἀβιταμίνωση.
Ὅλα αὐτά σέ τιμές τοῦ 2000.
Βάλτε καί ἕνα 3% τιμαριθμική αὔξηση κάθε χρόνο καί θά ἔχετε τον πραγματικό ἀριθμό.

Άθεος είπε...

Εγώ χρειάστηκα ένα λεπτό μόνο για να διαβάσω στα γρήγορα το σχόλιό σου και ένα λεπτό να σου απαντήσω!
Στο χρονικό αυτό διάστημα πέθαναν 21 παιδιά από πείνα και άλλα 16 τυφλώθηκαν από αβιταμίνωση.
Ποιος φταίει;

Ανώνυμος είπε...

Ὅλοι ἐμεῖς φταῖμε.
Θέλουμε νά ἔχουμε τηλεοράσεις, αὐτοκίνητα, βίντεο, ἀεροπλάνα, ρολόγια, ὑπολογιστές, φούρνους, ἐκτυπωτές, χρυσαφικά, ἐφημερίδες, διαμάντια, περιοδικά, χαλιά, φωτογραφικές μηχανές, κινητά, σόμπες ἁλογόνου, μίξερ, νά μήν συνεχίσω ἄλλο…
Ἀλλά γιά νά τά ἔχουμε ὅλα αὐτά ἀπαιτεῖται μία πολύ φθηνή πηγή πρώτων ὑλῶν. Καί ἡ καλύτερη φθηνή πηγή πρώτων ὑλῶν εἶναι μία χώρα πού σπαράζεται ἀπό τόν ἐμφύλιο, ὅπου ὁ κόσμος πεθαίνει τῆς πείνας καί φυσικά λειτουργεῖ ὁ νόμος τῆς ζούγκλας.
Ἔτσι ἡ φτηνή πηγή πρώτων ὑλῶν, σέ συνδυασμό μέ τά φθηνά ἐργατικά χέρια δημιουργοῦν τόν καπιταλιστικά θαυμάσιο ἀνθρωπιστικό πολιτισμό τῶν Δυτικῶν.
Καί πῶς θά ἀλλάξει αὐτό;
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ.
Ἡ ἱστορία (ἔστω καί ἔτσι ὅπως ἔχει διασωθεῖ ἀπό τούς νικητές πού τήν ἔγραψαν) δείχνει ὅτι ὅταν γίνεται μία ἀλλαγή, ἕνας πόλεμος, μία ἐπανάσταση κλπ, πάντα γίνεται μέ τήν ὑπόσχεση ἑνός καλύτερου μέλλοντος καί πάντοτε καταλήγει σέ ἁπλή ἀλλαγή τῶν μικρο-ἀφεντικῶν πού τρῶνε τό καϊμάκι ἀπό τό γάλα καί ἀφήνουν στόν κόσμο τό νερόγαλο.
Γιά τά μεγαλο-ἀφεντικά δέν συζητᾶμε.
Αὐτά παραμένουν «οἰκογενειακῷ δικαίῳ» ἀφεντικά, μοιράζοντας τήν πίτα, ἀφοῦ ἔχουν καί τό μέλι καί τήν κουτάλα.

Άθεος είπε...

Πολύ καλά τα έγραψες, αλλά τη ρίζα του κακού ούτε που την άγγιξες!
Για να μην μακρηγορώ, αυτή βρίσκεται θαμμένη πολύ βαθιά και λέγεται αλλοτρίωση! Εσύ έχεις ένα προνόμιο να αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να πω, εφ’ όσον κάποτε, ιδιαιτέρως σου έδωσα ένα χειρόγραφο που επιμένω να το κρατώ ακόμα μακριά από κάθε δημοσίευση, μέχρι να εκδοθεί το πολυπόθητο βιβλίο.
Μέχρι τότε η πιο κάτω φράση αρκεί για να δώσει μια απάντηση, αν και χωρίς ανάπτυξη ίσως να μη λέει και πολλά.
«Η θρησκεία είναι η δύναμη της εξαπάτησης στην οποία κάθε αλλοτριωμένος νους είναι έτοιμος να υποδουλωθεί».
Περισσότερα επιφυλάσσομαι για το μέλλον!

Ανώνυμος είπε...

Οἱ «οἰκογενειακοί τύποι» τούς ὁποίους ἀναφέρω εἶναι πολύ πιό πίσω. Χειρίζονται τά φιλοσοφικά ρεύματα, τούς δημοσιογράφους, τίς θρησκεῖες, τούς πολιτικούς, τίς μάζες, τούς ἀκτιβιστές, τά σωματεῖα καί ὅτι ἄλλο ρεῦμα μπορεῖς νά φανταστεῖς. Σέ αὐτούς ταιριάζει ἡ ἔκφραση «δέν ἔχουν τόν θεό τους»!
Μετατρέπουν τό ἄσπρο σέ μαῦρο καί τό μαῦρο σέ ἄσπρο μέχρι νά πεῖς κίμινο. Δέν ἔχουν καμία ἀναστολή στό νά διαπράξουν ὁποιοδήποτε φρικτό ἔγκλημα. Καί φυσικά μένουν ἀτιμώρητοι. ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ἄν καί γνωστοί.
Θά φανεῖ ὑπερβολικό σέ πολλούς, ἀλλά ἔχω πειστεῖ τελευταῖα ὅτι τά Πρωτόκολλα εἶναι πραγματικά καί ὅτι ἀκολουθοῦνται κατά γράμμα.
Μήν πεῖς ὅτι αὐτά τά πράγματα δέν ὑπάρχουν. Θά σοῦ θυμίσω αὐτό πού λένε οἱ (πολύ ἀγαπητοί σου, ὅπως φαίνεται ἀπό αὐτά πού γράφεις) παπάδες: «Ἡ δύναμη τοῦ διαβόλου ἔγκειται στό γεγονός ὅτι ἔχει πείσει τούς ἀνθρώπους ὅτι δέν ὑπάρχει».
Αὐτά τά παλικάρια σέ τοῦτο ἀκριβῶς στηρίζονται: στό παραμύθι ὅτι δέν ὑπάρχουν καί ὅτι ὅλα αὐτά εἶναι παραμύθια.

Άθεος είπε...

Ακριβώς αυτό. Μόνο που το κατάλαβες αντίστροφα.
«Η δύναμη του «διαβόλου» (ή του «θεού» το ίδιο είναι) έγκειται στο γεγονός ότι έχει πείσει τούς ανθρώπους ότι δήθεν υπάρχει».
Αυτά τα παλικάρια σε τούτο ακριβώς στηρίζονται: στο παραμύθι ότι όλα αυτά τα παραμύθια είναι αληθινά!
Γιατί τα βλέπεις όλα ανάποδα;
Δεν έχεις καταλάβει ότι για να σε αποξενώσουν προσπαθούν να σου μετατρέψουν το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο;

Ανώνυμος είπε...

Ἡ δύναμη τοῦ διαβόλου ἔγκειται στό γεγονός ὅτι ἔχει πείσει τούς ἀνθρώπους ὅτι δέν ὑπάρχει
Ἡ ἀδυναμία τοῦ θεού ἔγκειται στό γεγονός ὅτι δέν μπορεῖ νά πείσει τούς ἀνθρώπους ὅτι ὑπάρχει.
Και η δύναμη των περι ού ο λόγος τυπάδων έγκειται στην ανθρώπινη ευπιστία και βλακεία.
Ἐξάλλου τό θέμα δέν εἶναι ἄν ὑπάρχουν ἤ ὄχι θεοί καί διάβολοι, ἀλλά πώς χρησιμοποιοῦνται οἱ θρησκεῖες καί τά κάθε εἴδους φιλοσοφικά ρεύματα στήν ποδηγέτηση τῶν μαζῶν.
Ἀπό ποῦ συμπέρανες ὅτι τά κατάλαβα ἀνάποδα;

Ανώνυμος είπε...

Mιχάλη μια χαρά τα λες.Το θέμα της φτώχειας και της πείνας είναι ζήτημα εξουσίας.Έχεις μαντέψει σωστά ποιοί κυβερνάνε.Απλά διαβάστε πίσω από δημοσιεύματα του τύπου και μέσα ενημέρωσης εγχώρια και παγκόσμια και θα δείτε όλοι πως είναι κατευθυνόμενα.Σε λίγο θα απαγορεύσουν στον κόσμο να εκφράζει και γνώμη αντίθετη με τα συμφέροντά τους.Καλοπληρωμένοι υπήκοοί τους παραπληροφορούν τις μάζες.Θα τους εντοπίζετε αν τους κάνετε(αν έχετε αυτή τη δυνατότητα) τις σωστές ερωτήσεις.Τα χάνουν η αρχίζουν να μασάνε τα λόγια τους τότε.

Άθεος είπε...

Όταν γράφεις ότι «το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν ή όχι θεοί και διάβολοι, αλλά πώς χρησιμοποιούνται από τις θρησκείες» τότε θα δεχόμουν να συμφωνήσω, αν προηγουμένως αντιτασσόμασταν σε κάθε θρησκευτική ιδέα που τείνει να μας παραπλανήσει! Αν όμως ακολουθώντας τες υποτασσόμαστε στις ανόητες επινοήσεις της, τότε είμαστε έρμαια και αλλοτριωμένα όντα! Δεν φιλοσοφούμε εμείς γι αυτούς αλλά αυτοί για μας και μεις σαν μηρυκαστικά ζώα τρώμε την μασημένη τους τροφή!

Root είπε...

Η ιστορία τελικά θα επαναλαμβάνεται συνέχεια αν δεν ξυπνήσουμε. Ένα μάτσο ιερείς που τα είχαν κάνει πλακάκια με τους Ρωμαίους, δεν γουστάρανε κάποιον που κάτι ετοίμαζε. Τον καρφώσανε λοιπόν. Η πλάκα είναι ότι αργότερα, τον θεοποιήσανε κιόλας. Πόσα θα δούμε ακόμα…
Την καλησπέρα μου.

Άθεος είπε...

Η ιστορία θα επαναλαμβάνεται enjoy the silence όσο δεν κάνουμε την υπέρβαση να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που δημιουργούν αυτές τις καταστάσεις!
Στην εποχή μας δεν θεοποιούμε μόνο τσαρλατάνους αλλά και τα εμπορεύματα που τόσο έχουμε ανάγκη. Γίνονται φετίχ και στη συνέχεια αντί να τα εξουσιάζουμε εμείς εξουσιάζουν αυτά εμάς!
Με το μηχανισμό αυτό, οι εξουσιαστές κυβερνούν, αγαπητέ Ανώνυμε!

Μαρια Νικολαου είπε...

Καλα κανεις και τα γραφεις αν και ο κοσμος κατα βαση δεν...

Άθεος είπε...

Μαρία εγώ τα γράφω γιατί αισθάνομαι ότι έτσι προσφέρω. Δεν αναγκάζω κανέναν να τα δεχτεί κι αν έχει αντίρρηση να την εκφράσει. Αυτό λέγεται διάλογος! Μέσα απ’ αυτόν κάτι θα βγει. Αυτό είναι το κέρδος!
Αν δεν... (ξυπνάει)... τότε άστον να κοιμηθεί!

spooky είπε...

Έτσι κι αλλιώς, η θρησκεία είναι καθαρά αδερφίστικο πράγμα...

Ανώνυμος είπε...

Το ποιός κοιμάτε και ποιός είναι ξύπνιος δεν είναι προσοποικό σου θέμα έγωισμός σου έχει σε έχειξεπεράσει.Πιστεύω ότι απο αυτά που λές κατα βάθος τίποτα δεν πιστεύεις 100% όπως και οι λεγόμενοι χριστιανοί το ίδιο
τα γράφεις γαι να βρείς σύμαχους στον πόλεμο που γίνετε μέσα σου.
στο τέλος ξέρω ποός θα νικήσει γι αυτό να είσαι έτοιμος να γράψεις
και την άλη άποψη της καρδιάς σου που κρύβεις με πολύ τέχνη για να΄σέρνεις πίσω σου όλους στα αλήθεια κοιμούνται.
Χριστός Ανέστη

Άθεος είπε...

Τα δυο πιο πάνω σχόλια βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα!
Εκφράζουν αυτούς που τα έγραψαν.
Όμως και πάλι, το πρώτο δεν κρίνει σκέψεις που βρίσκονται κρυμμένες στον καθένα, όπως το δεύτερο, που είναι γραμμένο από χριστιανό και δεν ξέρει καλά ούτε ελληνικά και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η απόλυτη άποψή του. Είναι τόσο απόλυτος που ξέρει ακόμα και τι ενδόμυχα πιστεύω… και δεν μπορώ να το αντιληφθώ!
Αν αυτό δεν λέγεται έπαρση και αλαζονεία, που φτάνει στην παντογνωσία του υποτιθέμενου θεού του, πώς μπορώ να το ονομάσω…

aeroxeimarros είπε...

Φίλε, συγχαρητήρια για το εξαιρετικό σου μπλογκ!
Σε προσθέτω αμέσως στα ιστολόγια που παρακολουθώ...

Σε προσκαλώ και στο δικό μου, εάν ενδιαφέρεσαι βέβαια για το περιεχόμενο του...

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ aeroxeimarros.
Ανταποδίδω!

Ιοκάστη είπε...

Ορίστε βρε, σου κάνουν και τσάμπα ψυχανάλυση και παραπονιέσαι :P

Στην αρχή εκνευριζόμουν αφάνταστα με τον κάθε ένα "ψαγμένο" που ήταν προθυμότατος να σου πει όχι μόνο ότι δεν πιστεύεις αυτά που λες, αλλά να σου εξηγήσει και τί πιστεύεις στην πραγματικότητα. Τώρα απλά γελάω με την αφέλεια του κόσμου και με την ευκολία με την οποία κλείνουν τα μάτια στα πάντα και επιλέγουν την δική τους, βολική ερμηνεία για ό,τι δεν καταλαβαίνουν.

Όσον αφορά το άρθρο... Αχ, αυτά που λες ακούγονται τόσο λογικά και κατανοητά που - για άλλη μια φορά - αναρωτιέται κανείς γιατί δεν τα βλέπουν όλοι..

Αλλά τα έχουμε πει, η πίστη σηκώνει τρελές άμυνες στο μυαλό των ανθρώπων, καταφέρνουν να απορρίπτουν το παράλογο της ιστορίας αποδίδοντάς το σε αλληγορία ή μύθους και ταυτόχρονα να δέχονται τα πάντα ως θεόπνευστα. Αντιφατικό το ξέρω, αλλά κι εγώ το ίδιο έκανα κάποτε...

Τουλάχιστον μπορεί κάποιοι να διαβάζουν πραγματικά αυτά που γράφεις και να τους μείνει τίποτα...

aeroxeimarros είπε...

Νομίζω ότι ένα χρήσιμο από ιστορικής πλευράς άρθρο θα ήταν οι χριστιανοί των πρώτων χρόνων. Το θεωρώ δε ιδιαίτερα επιμορφωτικό διότι η πλειοψηφία των πιστών διατείνονται ότι "μαρτύρησε η πίστη τους τότε για το Χριστό... κ.α."
Ίσως, να αληθεύει αλλά το θέμα είναι ότι τότε οι κάστα των διανοούμενων τους αποκαλούσε άθεους επειδή εισήγαγαν μία αιρετική μορφή για τη θεότητα! όπως, επίσης εκτός από αυτούς,εκείνη την εποχή αντιμετώπιζαν διάφορα δεινά και οι άθεοι αλλά κι άλλες λατρείες...

τα υπόλοιπα εσύ :)

Άθεος είπε...

Ιοκάστη, πολύ ωραία έθεσες τα ζητήματα!
Πρώτα-πρώτα η απόλυτη πίστη των χριστιανών τους κάνει να μην μπορούν να διανοηθούν διαφορετική άποψη από την δική τους! Έτσι προτιμούν να πιστεύουν ότι οι διαφορετικές απόψεις δεν είναι δυνατόν να υφίστανται! Άρα ούτε εκείνοι οι αλλόδοξοι τις πιστεύουν και γρήγορα θα επανέλθουν… στις ορθόδοξες απόψεις!
Τέλος η άμυνά τους δεν είναι διανοητική, ώστε να αντιπαρατεθούν με επιχειρήματα, αλλά με το σκεπτικό ότι οι αντίπαλοί τους βρίσκονται σε λάθος δρόμο!
Δηλαδή μπερδεύουν τις αλληγορίες με την πραγματικότητα!
Οι χριστιανοί, με λίγα λόγια, εκεί που εμείς κάνουμε κριτική και φαίνεται να έχουμε δίκιο, αυτοί το μόνο που έχουν να αντιπροτείνουν είναι ότι πρόκειται για… παραβολή!
Η αλήθεια είναι ότι αυτοί δέχονται τις παραβολές (γνωστικές δοξασίες με αλληγορικό νόημα) σαν πραγματικότητα και ό,τι αναφέρεται σαν πραγματικό το δέχονται σαν… παραβολή γιατί αντιφάσκει με όσα πιστεύουν!
Τουτέστιν δέχονται το μαύρο για άσπρο και το άσπρο για μαύρο!
Τόσο διχασμένος ποτέ δεν ήταν ο άνθρωπος!

Φίλε aeroxeimarre θίγεις ένα θέμα πολύ μεγάλης σπουδαιότητας που πιστεύω, ακριβώς εκεί βρίσκεται όλη η διχογνωμία!
Μπορώ ακόμα να πω και λίγο πιο πριν, την εποχή της ενοθεΐας και του γνωστικισμού!
Θα γίνει κι αυτό, όμως στην ώρα του. Πρέπει να προηγηθούν ορισμένα άρθρα ιστορικής σημασίας (το Μάρτη ασχοληθήκαμε με την ελληνική νομαρχία και την επανάσταση του 1821 και το Μάη θα ασχοληθούμε με τον μεσαίωνα και την άλωση της Πόλης). Μετά το καλοκαίρι θα αναρτηθούν θέματα με συνέχειες για να βάλουμε ορισμένα θέματα στη σειρά, μέσα σε εκείνες τις σειρές θα βρίσκεται και αυτό που έθιξες.
Το μέλλον είναι μακρύ και το παρελθόν στα χέρια μας!

Zanglos είπε...

Άθεε δάσκαλε,
Το κείμενο σου όπως πάντα τέλειο, θέλω να σε ρωτήσω, η ανάλυση το γεγονότων που κανεις βασίζεται σε εβραϊκά κείμενα που αντιπαραθέτεις με βάση την λογική.
Εδώ γεννάται το ερώτημα, εφόσον απορρίπτουμε τους αρχιτέκτονες του σκότους, τότες γιατί αποδεχόμαστε την γέννηση και σταύρωση του χριστού?
Απ'ότι ξέρω δεν υπάρχει τίποτα που να εδραιώνει το ότι αυτός ο άνθρωπος έζησε καποτες στη γη.

Άθεος είπε...

Καλή η ερώτησή σου Zangle!
Αν πρόσεχες περισσότερο τον τίτλο του άρθρου, ίσως να μην έκανες ούτε την ερώτηση αυτή. Ο τίτλος λοιπόν λέει : Ο θάνατος του Ιησού και πώς τον φαντάστηκαν οι ευαγγελιστές. Αυτοί τα έγραψαν αυτά, αυτοί τα φαντάστηκαν!
Σωστά αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπήρξε ποτέ Ιησούς και αυτά που γράφτηκαν, γράφτηκαν σαν αποκύημα της φαντασίας των συγγραφέων τους, των λεγόμενων ευαγγελιστών. Ιούνη και Ιούλη περίμενε τρία ενδιαφέροντα άρθρα για τις τρεις αποκαλυπτικές θρησκείες (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός). Θα είναι άκρως αποκαλυπτικά!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5