1 Ιουλ 2009

Οι τρεις Αποκαλυπτικές Θρησκείες: Ισλαμισμός

Ο μύθος
Ο Ισμαήλ είναι ο γιος του Αβραάμ που απέκτησε με την Άγαρ και γι αυτό, ο τελευταίος, θεωρείται γενάρχης των Αράβων (Βλέπε Γεν. 16). Ο Ισμαήλ έφυγε στην έρημο Φαράν που έζησε νομαδική ζωή. Παντρεύτηκε μια Αιγύπτια και έκανε 12 παιδιά από τα οποία προήλθε το μεγάλο έθνος των Αράβων (Βλέπε σχετικά Γεν. 17.20).
Η γέννηση του Μωάμεθ ήταν καθορισμένη απ’ το θεό γιατί, απ’ τον 6ο μήνα ακόμα της εγκυμοσύνης της Ανιμέ, της μητέρας του, ο αρχάγγελος Γαβριήλ της ανήγγειλε το χαρμόσυνο γεγονός, λέγοντάς της ότι το παιδί που θα φέρει στον κόσμο θα ονομαστεί Μωάμεθ (ένδοξος), αλλά για την ώρα πρέπει αυτό να κρατηθεί μυστικό. Τρεις μήνες μετά, η Ανιμέ με θαυματουργικό τρόπο και άμωμα, γέννησε τον Μωάμεθ περιτμημένο! Ο ουρανός φωτίστηκε και η γη σείστηκε. Τα άστα υποκλίθηκαν μπροστά του και όλα τα είδωλα στον κόσμο γκρεμίστηκαν. Ένας άγγελος του άνοιξε το στήθος, πλένοντας την καρδιά του νεογέννητου από τα μαύρα στίγματα του προπατορικού αμαρτήματος. Μετά τη γέμισε με ουράνια σοφία και την επανατοποθέτησε στη θέση της! Από κείνη τη στιγμή ο Προφήτης έλαμπε από Φως!
Στην παιδική του ηλικία τα ζώα που συναντούσε τον προσκυνούσαν και κάποια από αυτά μιλούσαν με ανθρώπινη φωνή.

Όταν πια έγινε άνδρας, τον επισκέφτηκε ο αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε να διαβάσει ένα μήνυμα του θεού. Αυτός του είπε πως δεν ξέρει γράμματα και τρεις φορές επανειλημμένα τον πρόσταξε να διαβάσει. Όταν κατάλαβε ότι μπορεί να διαβάσει ο θεός του έστελνε όλο και περισσότερα μηνύματα που τον κατεύθυναν σ’ ολόκληρη τη ζωή του. Κατάφερε να ειρηνεύσει τις φυλετικές διαφορές των αράβων και σαν ηγέτης εδραίωσε την μεγάλη ισλαμική αυτοκρατορία για να υπερασπιστεί το θεό από τους εχθρούς του. Ο Μωάμεθ ήταν ένας μεγάλος προφήτης, όπως ήταν ο Μωυσής και ο Χριστός. Αυτούς όμως οι άνθρωποι τους παρανόησαν και γι’ αυτό ο θεός (Αλλάχ) έστειλε τον τελευταίο του προφήτη, για να αποκαταστήσει την αρχική καθαρότητα της πίστης στο μοναδικό θεό που όχι μόνο ξεχάστηκε αλλά και διαστρεβλώθηκε απ’ τους Ιουδαίους και χριστιανούς. Αυτός ήταν ο εκλεκτός του θεού που ήρθε να συμπληρώσει ό,τι οι προηγούμενοι προφήτες (Μωυσής και Ιησούς) άφησαν κενό, συμπληρώνοντας την αποκάλυψη.
Ο Μωάμεθ θεράπευσε πολλούς ανθρώπους και γι αυτό οι «βιογράφοι» του αναφέρουν μύρια θαυμαστά πράγματα που συνέπαιρναν τα μυαλά των πιστών. Για παράδειγμα, ο Μωάμεθ έκανε τη σελήνη να μπει στο δεξί του μανίκι και να βγει απ’ το αριστερό ή να γυροφέρνει πάνω απ’ το ναό Καάμπα της Μέκκα!
Όπως και στην περίπτωση του Μωυσή και των 10 εντολών που πήρε απ’ το θεό, έτσι και εδώ, ένας άγγελος έδωσε στο Μωάμεθ ένα μεταξωτό ρολό. Σ’ αυτό ήταν γραμμένος ο λόγος του θεού (Καλάμ Αλλάχ) που αργότερα αποτέλεσε τον ιερό λόγο του Κορανίου. Στο ιερό αυτό κείμενο, τα πάντα είναι γραμμένα σε πρώτο πρόσωπο και αποτελούν το Α και το Ω της αστικής και ποινικής τους νομοθεσίας.

Την τελευταία νύχτα της ζωής του στη γη εμφανίστηκε μπροστά του ένα άσπρο ιπτάμενο άλογο πάνω στο οποίο ο Μωάμεθ αναλήφθηκε στους ουρανούς. Μια στάση μόνο έκανε στην Ιερουσαλήμ, όπου και σήμερα ακόμα φαίνονται οι οπλές του αλόγου και το αποτύπωμα του χεριού του στον ιερό Θόλο του Βράχου! Εκεί συναντήθηκε με τον Μωυσή και τον Ιησού που του αναγνώρισαν τον ρόλο του Μεγαλύτερου εκ των Προφητών και ιδρυτή της καλύτερης θρησκείας. Μετά αναλήφθηκε στους ουρανούς και έκτοτε βρίσκεται δεξιά του θεού για να κρίνει τους νεκρούς!

Η αλήθεια

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι όλα αυτά ήταν παρμένα απ’ την Ιουδαϊκή και Χριστιανική παράδοση την οποία την έζησαν για χρόνια.
Οι Άραβες είχαν στενούς θρησκευτικούς δεσμούς και με τους Ιουδαίους και με τους χριστιανούς. Οι Ισλαμιστές θεωρούν την Παλαιά και Καινή Διαθήκη ιερά βιβλία. Θεωρώντας ότι στα εδάφια Δευτ. 18.15 και Κατά Ιωάννη 14.16 ο αναφερόμενος προφήτης ήταν ο Μωάμεθ. Ας σημειώσουμε ακόμα ότι ο βασιλιάς Dhu Nuwas (Δαμιανός) του αραβικού βασιλείου των Ομηριτών (λέγονταν και Μακρίβιοι) υιοθέτησε τον Ιουδαϊσμό σαν επίσημη θρησκεία στο νότιο εκείνο κρατίδιο της Αραβίας, απ’ όπου εξαπέλυσε μάλιστα και επίθεση ενάντια σε χριστιανούς Άραβες, τους Νεγράνους.
Ο Ιουδαϊσμός είχε πάντα φυλετικό χαρακτήρα που κάτω απ’ την απειλή γειτονικών λαών πήρε έντονα εθνικιστικό χαρακτήρα.
Ο εθνοχριστιανισμός, σαν εξέλιξη του Ιουδαιοχριστιανισμού, κάτω απ’ την επιρροή μιας πολυφυλετικής αυτοκρατορίας πήρε κοσμικό χαρακτήρα, επιδιώκοντας, μέσω του συγκρητισμού, να εξελιχθεί σε παγκόσμια θρησκεία. Η μελέτη των αρχαίων δοξασιών μας πλούτισε με συγκρητικό υλικό αποδεικνύοντας πανηγυρικά την ομοιότητα των μύθων, των δοξασιών, των λατρειών και των θρησκευτικών συνηθειών ακόμα και μεταξύ πολύ διαφορετικών λαών. Όμοια και ο Ισλαμισμός, η νέα θρησκεία των Αράβων, διαμορφώθηκε κάτω απ’ την ανάγκη που επέβαλλε η ένωση των Αραβικών φυλών. Η συνειδητοποίηση της κοινής τους καταγωγής επέβαλλε την φυλετική ένωση, κάτω από μια κοινή ιδέα, προκειμένου να αντιμετωπίσει, όπως και στους Ιουδαίους, την απειλή των γειτονικών λαών, που έθιγαν τα συμφέροντά τους.

Ο εμπορικός δρόμος που συνέδεε τη Μέκκα με τη Συρία εκτός των άλλων ήταν και ένας πνευματικός δρόμος που συνέδεε τις τρεις εξ’ αποκαλύψεως θρησκείες. Η έντονη Ιουδαϊκή παρουσία άλλωστε στην περιοχή της Αιθρίβου και ο αξιόλογος αραβικός πληθυσμός της Συρίας και Περσίας, καταλυτικά επέδρασαν επάνω τους αφομοιώνοντας τον Ιουδαϊσμό και το Ζωροαστρισμό.
Οι ρίζες του Ισλαμισμού άλλωστε βρίσκονται στην Παλαιά Διαθήκη. Ο Αβραάμ (Ibrahim στα αραβικά) είναι ο πρώτος άνθρωπος που άκουσε και υποτάχτηκε στο θεό. Islam σημαίνει υποταγή και αυτοί που υποτάσσονται στο θεό λέγονται Muslims (Μουσουλμάνοι).
Γι’ αυτό ο προφήτης Μωάμεθ σφράγισε το λόγο του θεού και ονομάστηκε «Σφραγίδα των Προφητών». Οι Εβραϊκές και Χριστιανικές ιστορίες που άκουγε στον εμπορικό δρόμο Μέκκας - Συρίας τον έκαναν να ευαισθητοποιηθεί στις κοινωνικές αδικίες των ανειρήνευτων αραβικών πατριών. Σαν προνοητικός, μελλοντικός ηγέτης, αναζητώντας τρόπο να τους ενώσει, τάχθηκε με τους φτωχούς, τους δούλους, τις χήρες και με κάθε καταπιεσμένο, μιμούμενος την πολιτική του «Ιησού».
Μεταναστεύοντας στη νέα Πόλη, η πράξη είχε και συμβολικό χαρακτήρα, γιατί εγκατέλειπε τον πλούτο των εμπόρων της Μέκκας, υποστηρίζοντας τους αδύνατους και καταφρονεμένους αγρότες της Αιθρίβου. Η Αίθριβος ονομάστηκε Medinat um nabi (Πόλη του Προφήτη). Οι Άραβες, μιμούμενοι αργότερα την συνήθεια των Βυζαντινών για την πρωτεύουσά τους, την ονόμασαν κι’ αυτοί απλά Medinat (Μεδίνα) δηλαδή Πόλη!
Οι παραδοσιακές αραβικές επιδρομές υιοθετήθηκαν και από το στρατό του Μωάμεθ. Λαφυραγωγούσε τα εμπορικά καραβάνια των μη Μουσουλμάνων με την αιτιολογία ότι πολεμά τους ειδωλολάτρες της Μέκκας, μοιράζοντας τα λάφυρα στους φτωχούς, σαν ένας «Ρομπέν των Ερήμων»!

Ο ιερός πόλεμος ονομάστηκε jihad και εκτός απ’ τον πλούτο της λαφυραγωγίας έφερνε καινούριους προσήλυτους. Στην Αίθριβο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στράφηκε στον προσηλυτισμό των Ιουδαίων. Έχοντας μέρα ανάπαυσης οι χριστιανοί την Κυριακή και οι Ιουδαίοι το Σάββατο, ο Μωάμεθ επέλεξε την «Παρασκευή» μέρα λατρείας για τους Μουσουλμάνους. Αρχικά θεώρησε τα Ιεροσόλυμα, άγια πόλη για τον προσανατολισμό των προσκυνητών, υιοθέτησε την Ιουδαϊκή νηστεία απέχοντας με βδελυγμία το χοιρινό κρέας και διατήρησε την περιτομή και για τους Μουσουλμάνους. Το μιμούμενο αυτό ιουδαϊκό πρότυπο θεωρήθηκε απ’ τους Εβραίους παρωδία και προσβολή της θρησκείας τους. Έτσι ήρθαν σε ρήξη και διώχτηκαν απ’ την Μεδίνα, αντικαθιστώντας αργότερα την ιερή πόλη των Ιεροσολύμων με τη Μέκκα.

Η πίστη στη μοναδικότητα του Αλλάχ κάνει το μονοθεϊσμό των Ισλαμιστών αυστηρότερο και απ’ τον Γιαχβισμό των Ιουδαίων και από τον τριαδικό θεό των χριστιανών. Μόνο η αυστηρή υποταγή του Μουσουλμάνου στο αυστηρό μονοθεϊστικό σχήμα του Ισλάμ μπορούσε να συνενώσει τόσο ανόμοιους πολιτισμούς. Φυλές της πόλης και νομαδικές φυλές της ερήμου δεν ήταν εύκολη υπόθεση να υποταχθούν σ’ ένα ενιαίο πολιτιστικό σύνολο και κοινό κώδικα συμπεριφοράς. Μόνο ένα ιδιαίτερα αυστηρό θεοκρατικό πολιτικό σύστημα μπορούσε να επιβάλλει οργάνωση και πειθαρχία, ασκώντας νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, σ’ ένα ιδιόρρυθμο νομαδικό λαό.
Μέσα σε οκτώ χρόνια ο Μωάμεθ επιβλήθηκε σ’ ολόκληρο τον αραβικό κόσμο και σ’ ένα αιώνα το Ισλάμ άπλωσε την αυτοκρατορία του από τις Ινδίες μέχρι την Ισπανία. Το Ισλάμ έγινε κυρίαρχο, υποτάσσοντας χριστιανούς και Ιουδαίους επιβάλλοντάς τους να πληρώνουν φόρο υποταγής. Οι μουσουλμάνοι δέχτηκαν τέσσερα βασικά αντικείμενα πίστης α) Τη μοναδικότητα του θεού, β) τους απεσταλμένους του Νώε, Αβραάμ, Μωυσή, Ιησού και το Μωάμεθ σαν επισφράγιση των προφητών γ) τους αγγέλους (Γαβριήλ, Μιχαήλ, Αζραήλ, Ισραφήλ) και άλλους μικρούς και δ) στη μετά θάνατο Ανάσταση και τη Μέρα της Κρίσης.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι στους αγγέλους υπήρχε κάποτε και ο Αζαζίλ ή Λούσιφερ, ο πιο ένδοξος όλων, όμως επαναστάτησε ενάντια στο θεό και όπως στους Ιουδαίους και χριστιανούς έτσι κι εδώ έγινε Σατανάς δηλαδή Ιμπλίς ή Αντούβ Αλλάχ (εχθρός του θεού).

Η πράξη υποταγής στους Μουσουλμάνους, επίσης, εκτιμάται περισσότερο απ’ την απλή πίστη των Ιουδαίων και χριστιανών. Οι «πέντε κολώνες του Ισλάμ» μπορεί να είναι απλές υποχρεώσεις, όμως απαιτούν αυστηρή εφαρμογή απ’ τους πιστούς Μουσουλμάνους, γιατί μέσα απ’ αυτές εκφράζεται το «σύμβολο υποταγής. Όπως κάθε θρησκεία, έτσι και στον Ισλαμισμό, τα δόγματά του δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά ούτε ασπάστηκαν συνολικά χωρίς διαφωνία. Κάθε νοητικό δημιούργημα προϋποθέτει και την άρνηση, τη διαφωνία που εμφανίζεται στους κόλπους της θρησκείας σαν έριδα και αίρεση.
Μετά τη μάχη στη Σίφινα, το 657, ανάμεσα στο γαμπρό και ξάδερφο του Μωάμεθ Αλή (γιο του Αμπού Ταλέμ) που παντρεύτηκε την Φατιμέ και το Μωαβία, το Ισλάμ διαιρέθηκε σε τρεις ομάδες. Οι περισσότεροι είναι οι Σουνίτες που δέχονται σαν νόμιμους διαδόχους τους τρεις πρώτους χαλίφηδες (Αβουβεκίρ, Ομάρ και Οθμάν). Αυτούς οι Σιΐτες τους θεωρούν σφετεριστές και δέχονται ότι το χαλιφάτο αρχίζει με τον Αλή, το γιο του Αμπού Ταλέμ. Ανάμεσα στους Σουνίτες και Σιΐτες υπάρχει τέτοια έχθρα και μίσος που συχνά τους έφερε σε αιματηρές συγκρούσεις.
Αδιαφορώντας στη μελέτη αυτή για τις αιρετικές και διασπαστικές ισλαμικές τάσεις, κάνοντας αναφορά στους «ανθρώπους της παράδοσης» (αχλ ασσούνα) τους σουννίτες, σιγά-σιγά πλάι στον ιστορικό Μωάμεθ εμφανίστηκε και ο θρύλος, που με τις γνωστές θρησκευτικές υπερβολές του, πλούτισε το Ισλάμ με τα στοιχεία που έκαναν τη νέα θρησκεία ανταγωνιστική με τις άλλες δύο «εξ’ αποκαλύψεως» θρησκείες, τον Ιουδαϊσμό και το Χριστιανισμό.

Οι σημαντικότερες πηγές της ζωής του Μωάμεθ (γέννηση, ζωή και θάνατος) βρίσκονται στα έργα του Ίμπν Ισάκ (704-767). Η βιογραφία του Μωάμεθ γραμμένη πάνω από εκατό χρόνια μετά το θάνατό του, θεωρείται επισφαλής, στην οποία προστέθηκε κάθε θρύλος που τον καιρό εκείνο κυκλοφορούσε ανάμεσα στους πιστούς του Ισλάμ. Οι πληροφορίες που καταγράφουν τη ζωή του προφήτη, ο Ιμπν Ισάκ συνέλεξε απ’ τον πατέρα του και δυο θείους του, καθώς και από πληροφοριοδότες που συναντούσε στα ταξίδια που έκανε ανάμεσα στη Βαγδάτη και την Αίγυπτο, όπου σπούδασε. Η έκδοση αυτή, μισό αιώνα αργότερα, αναθεωρήθηκε απ’ τον Ίμπν Χισχάμ που πέθανε το 827 και φυσικά διαστρεβλώθηκε ακόμα πιο πολύ.
Η γέννηση της δογματικής αλήθειας σαν κόρη οφθαλμού θα διαφυλαχτεί και θα βιωθεί απ’ τους μελλοντικούς πιστούς κόντρα σε κάθε διαφορετική γνώμη και αιρετικό λόγο. Ίσως ο πρώτος αιρετικός λόγος ήταν αυτός των Μουταζιλιτών που απέδιδαν την ιερότητα του Κορανίου όχι στο γράμμα αλλά στο πνεύμα, θεωρώντας όχι μόνο δυνατή αλλά και απαραίτητη την αλληγορική ερμηνεία του Κορανίου. Οι ιδέες τους αφομοιώθηκαν καλύτερα όταν γνώρισαν την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, που την μετέδωσαν από τα δυτικά (Ισπανία) ασκώντας σημαντική επίδραση και στην ευρωπαϊκή σχολαστική φιλοσοφία.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Τα λόγια του Προφήτη, ότι η μέρα της κρίσης δεν θα έρθει μέχρι να αφανιστεί και ο τελευταίος Εβραίος, κάνουν τους Μουσουλμάνους να τους συμπεριφέρονται με ιδιαίτερη έχθρα, κάνοντας την ειρήνη στην περιοχή όνειρο θερινής νυχτός και την τιμή του πετρελαίου να ανεβοκατεβαίνει αναστατώνοντας όλο τον κόσμο! Ο φτωχός φονταμενταλιστής πιστός αυτό δεν θα το συνειδητοποιήσει ποτέ, γιατί η πίστη του αλλού αποσκοπεί: στην μετά το θάνατο ημέρα! Έτσι νομίζει!
Η Ισλαμική εσχατολογία, ουσιαστικά, δεν έχει μεγάλες διαφορές απ’ την εσχατολογία των άλλων δυο θρησκειών. Όπως και οι άλλοι, έτσι και οι Μουσουλμάνοι, πιστεύουν στη μέλλουσα κρίση, ίσως όχι με τόση ζοφερότητα όσο οι χριστιανοί περιγράφουν την κόλασή τους. Όμως με πολύ μεγαλύτερη λαμπρότητα περιγράφουν τον παράδεισό τους οι Ισλαμιστές, κάνοντας τους Μουσουλμάνους να πιστεύουν ότι αφού θα αποκτήσουν ξανά το σώμα που είχαν, θα ζήσουν πλουσιοπάροχα στους κήπους του με φαγητά που δεν γεύτηκαν ποτέ και γυναίκες παρθένες (!) πίνοντας χωρίς να μεθούν και απολαμβάνοντας μια ζωή ανεμελιάς χωρίς άγχος και ατέρμονο τέλος.
Αυτές οι δοξασίες φυσικά δεν εμφανίστηκαν απ’ την μια μέρα στην άλλη. Είναι η συνισταμένη των δοξασιών που υπήρχαν και αυτών που με το χρόνο προστέθηκαν αργότερα.
Περισσότερα όμως στο επόμενο άρθρο.






ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 26/2/2015
Ο κανονικός επίλογος θα γραφτεί όταν οι θρησκείες εξαφανιστούν από προσώπου γης. Πολιτισμός και θρησκεία είναι ασυμβίβαστα και αντίθετα πράγματα. Ο σκοπός των θρησκειών σαν συνεκτικός δεσμός της φυλής δεν υφίσταται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι θρησκείες δεν έχουν να επιτελέσουν κανένα χρέος πάνω στη Γη παρά να αφανιστούν από το πρόσωπό της.



Την Πέμπτη 16 Ιουλίου: Η ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

33 σχόλια:

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Χμ!Τι να πείς για τούτη την πραγματικά ανόητη "θρησκεία",όχι ότι οι προηγούμενες δύο είναι καλύτερες.
Όποτε ακούω για ισλαμιστές,μουσουλμάνους κλπ,έρχεται στο μυαλό μου ο χαρακτηρισμός πού δίνουμε όταν θέλουμε να μετρήσουμε την ευφυία κάποιου:IQ ραδικιού!
Ποτέ μου δεν κατάλαβα τη φανατίλα τους,οχι οτι οι δικοίμας είναι καλύτεροι,αλλά αυτοί ξεπερνούν τα όρια.
Ίσως και γι'αυτό το λόγο εφευρέθηκε αυτή η θρησκεία,για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησαν ή δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι άλλες δύο!
Παρεπιπτώντως,σύμφωνα με τον κύριο Σαρκοζί,η Ευρώπη κινδυνεύει μέσα στα επόμενα είκοσι με τριάντα χρόνια να εξισλαμιστεί!!
Ο μεσαίων επιστρέφει δριμύτερος.

Dyer είπε...

«Μόνο ένα ιδιαίτερα αυστηρό θεοκρατικό πολιτικό σύστημα μπορούσε να επιβάλλει οργάνωση και πειθαρχία, ασκώντας νομοθετική και εκτελεστική εξουσία, σ’ ένα ιδιόρρυθμο νομαδικό λαό.»
Αυτή η απλή φράση, (που πιστεύω είναι αποδεκτή απ’ όλους τους Χριστιανούς, όταν αναφέρονται στο Ισλάμ) είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των μεγάλων θρησκειών.
Το Ισλάμ σαν νεότερη θρησκεία, με πιστούς κατά κανόνα χαμηλού μορφωτικού και βιοτικού επιπέδου, κουβαλάει ακόμα τις παιδικές αρρώστιες που οι Χριστιανοί (λόγο της ανάπτυξης και της βελτίωσης των συνθηκών ζωής), τις έχουν ξεχάσει και τρομάζουν όταν πρέπει, μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, να τις αντιμετωπίσουν.
Όσο καλός ήταν ο πολιτισμένος δυτικός κόσμος το 1400, περίπου τόσο καλός είναι και ο Μουσουλμανικός κόσμος σήμερα. Όσα απαράδεκτα λάθη βλέπουμε στα θεοκρατικά Ισλαμικά καθεστώτα σήμερα, αλλά τόσα και περισσότερα λάθη κάναμε και εμείς 600 χρόνια πριν. Όλες οι θρησκείες σκοπό έχουν να χειραγωγήσουν τους πολίτες αυτής τη Γης.
Η επιλογή της αποστασιοποίησης από θρησκείες και δόγματα, αφήνουν ελεύθερη τη σκέψη να αναπνεύσει, με συνέπεια τη βελτίωση της ζωή. Ο δρόμος είναι μακρύς και έχει και πισωγυρίσματα, αλλά εσύ Άθεε καλά το πας.
Καλό μήνα.

Άθεος είπε...

Χαίρομαι NANTIA (BAD RELIGION 7) που σε βρίσκω σε κάθε μου ανάρτηση για τις Αποκαλυπτικές θρησκείες. Οι παρατηρήσεις σου λογικές και το σχόλιό σου ότι η τρίτη θρησκεία ήρθε να συμπληρώσει ό,τι κενό άφησαν οι άλλες δυο πολύ σωστό, αφού και οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι το παραδέχονται αυτό!
Με την επόμενη ανάρτηση, περί εσχατολογίας, κλείνει η σειρά αυτή των άρθρων και θα αποχωρήσουμε για τις διακοπές μας!
Πιστεύω να σε βρω και τότε, αν και φοβάμαι ότι θα χαθείς για διαφορετικό λόγο!!!
Καλά να περνάς όπου κι αν πας!

Αγαπητέ Dyer καλά αντιλαμβάνεσαι κι εσύ τον σκοπό των θρησκειών. Πράγματι όλες οι θρησκείες σκοπό έχουν να χειραγωγήσουν τους πολίτες στους οποίους αναφέρεται το ιερατείο τους. Με την μεγαλειότητα και το δέος του θεού επιβάλλονται στους πολίτες-πιστούς ευκολότερα και κυρίως ανώδυνα και χωρίς αντιρρήσεις.
Όπως είδες κι εσύ, κάθε θρησκεία είναι χρωματισμένη πολιτικά και με τα εθνικά χρώματα του ιερατείου. Όταν παγκοσμιοποιείται οι φιλόσοφοι με τις αλληγορίες κάνουν τα μπαλώματα να μην ξεχωρίζουν. Τα δόγματα όμως κάνουν μπαμ, αλλά όχι στους πιστούς, στους άλλους, ας είναι και διαφορετικής θρησκείας. Τι σου λέει αυτό…

aeroxeimarros είπε...

Είναι αυτό που κατά κανόνα λέμε:

Η θρησκεία είναι ανθρώπινη όχι εκ θεού, οπότε λογικόν συσχετιζόμενη με άλλα συμφέροντα να επικρατεί η μισαλλοδοξία και το μίσος!

Νομίζω όμως ότι τα κοινά σημεία με τις άλλες 2 θρησκείες είναι πάρα πολλά, απλά στον δυτικό πολιτισμό η μάχη του διαφωτισμού έναντι του θρησκευτικού ανορθολογισμού ήταν ιδιαίτερα δυνατή και έτσι κατά κάποιον τρόπο οι θρησκείες της δύσης έγιναν πιο....ώριμες!

ΥΓ:Τώρα, οι παρθένες οι υποσχόμενες εκ θεού, είναι ένα κίνητρο για τους λιγούρηδες μουσουλμάνους, κακά τα ψέματα, έξυπνο το παραμύθι! αλλά γιατί επιτρέπεται και στην επίγεια ζωή τους να έχουν πολλές γυναίκες;; :)

Artanis είπε...

Πολύ ενδιαφέρον…Την ιστορία εν ολίγοις την γνώριζα, μ’ αρέσει όμως ο τρόπος που την επεξηγείς…
Διαφορά πάντως από τις άλλες δεν βρήκα…Τα κοινά γνωστά, όπως και στις υπόλοιπες, ίσως λίγο παραλλαγμένα…
Καλημέρα από ΝΖ…

Άθεος είπε...

Ακριβώς aeroxeimarre όλα ανθρώπινα είναι. Αν ήταν δυνατόν να ήταν υπερανθρώπινη και θεϊκή… τότε δεν θα είχαμε πολλές θρησκείες αλλά μια και μοναδική, γιατί θα ήταν τόσο πειστική που δεν θα χωρούσε αμφιβολία που έπρεπε κάποιος άλλος να έρθει να συμπληρώσει την παλιά.
Και οι τρεις θρησκείες αυτό επικαλούνται: Οι Ιουδαίοι ήρθαν να αποσοβήσουν την ειδωλολατρία, οι χριστιανοί να συμπληρώσουν τον Μωσαϊκό Νόμο και οι Ισλαμιστές, να συμπληρώσουν τους δυο προηγούμενους!
Τόσο οφθαλμοφανής είναι η αλήθεια αυτή και εξόφθαλμη η απάτη που έπεισαν τόσους πιστούς να πιστέψουν στα παρεμφερή τους δόγματα και παράλληλα με τόσο μίσος να μισηθούν μεταξύ τους!

Οι διαπιστώσεις σου Artanis για την ομοιότητά τους αναφέρονται εκτός από την ανάρτηση και στα σχόλια, όπως πιο πάνω, απαντώντας στον Dyer και τον aeroxeimaro, όπως και στα επόμενα σχόλια που προφανώς θα βρω την ευκαιρία για να πω δυο λόγια παραπάνω. Έχω πολλά να γράψω, που τα απέφυγα στην κύρια ανάρτηση, ώστε να συμπτύξω την ουσία σε τρεις μικρές αναρτήσεις και την εσχατολογία τους στην επόμενη, ώστε να φανεί το «κοινό» ακόμα καλύτερα.
Οι θρησκείες δεν είναι απλά το αποκύημα της φαντασίας των δημιουργών της αλλά και της συνέχειας των παλιών δοξασιών, αυτό που σήμερα ανακαλύπτει η θρησκειολογία με το συγκρητισμό των θρησκειών και τις επιβιώσεις των θρησκευτικών εθίμων.
Να είσαι καλά που επικοινώνησες και καλό χειμώνα να έχεις στην μακρινή πατρίδα που σε φιλοξενεί!

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια του Προφήτη, ότι η μέρα της κρίσης δεν θα έρθει μέχρι να αφανιστεί και ο τελευταίος Εβραίος, κάνουν τους Μουσουλμάνους να τους συμπεριφέρονται με ιδιαίτερη έχθρα, κάνοντας την ειρήνη στην περιοχή όνειρο θερινής νυχτός και την τιμή του πετρελαίου να ανεβοκατεβαίνει αναστατώνοντας όλο τον κόσμο!

Ξέχασες τόν κυριότερο παράγοντα τοῦ ἀνεβοκατεβάσματος. Τήν πολιτική τῶν πολυεθνικῶν, πού εἴτε ἀνεβαίνει εἴτε κατεβαίνει ἡ τιμή τοῦ πετρελαίου, αὐτές κονομᾶνε. Ἁπλά ἡ βλακεία τῶν μουσουλμάνων (τροφοδοτούμενη καί ἀπό τίς δράσεις τοῦ Ἰσραήλ) εἶναι ἡ δικαιολογία γιά τό ἀνεβοκατέβασμα.

Κατερίνα Μαλακατέ είπε...

Ομολογώ πως την μυθολογία του Ισλαμ δεν την ήξερα σε όλο της το μεγαλείο (τις άλλες δυο μας τις μαθαίνουν στο σχολείο....) Η διαφορά εδώ είναι η εξης: Ο πιστός μουσουλμάνος πιστεύει κατά γράμμα για τα... Ουρί του παραδείσου και γι' αυτό προκύπτει ο φανατισμός. Στις άλλες δυο θρησκείες, το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστών, μορφωμένο πια, προσπαθεί να "προστατευτεί" από την αφέλεια των μύθων, με αποτέλεσμα να μιλά για "παραβολές", για "απλοποίηση των λόγων του θεού" χάρη της αμάθειας της εποχής και άλλα χαρούμενα....

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσα να βάλω στην παρέα ένα κουίζ;
Ποιος είναι ο νεότερος προφήτης, που έχει εμφανιστεί στη γη και οι σκληροτράχηλοι οπαδοί του δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν τα ίδια μέσα με τους οπαδούς των άλλων θρησκειών, προκειμένου να επιβάλουν τις απόψεις τους στο ευρύ κοινό.
Προέρχεται και αυτός από το γένος του Αβραάμ μια και οι δύο γονείς του ήταν από οικογένειες ραβίνων και έχει υποπροφήτες, με θεωρίες που διαιρούν τους πιστούς του σε διάφορες ομάδες.

Άθεος είπε...

Δεν τον ξέχασα καθόλου Μιχάλη τον παράγοντα αυτό. Μήπως η έχθρα αυτή των Μουσουλμάνων δεν βολεύει και την πολιτική των Εβραίων…
Πίσω απ’ όλες τις θρησκείες κρύβονται συμφέροντα που στους πιστούς τους είναι αδιόρατα!

Σίγουρα Κατερίνα σε οπισθοδρομικότητα το Ισλάμ κυριαρχεί. Όμως ανάμεσα στους δυο άλλους «πρωτοπόρους» να ‘ξερες τι υποχόνδριες και δεισιδαίμονες ιδέες ορίζουν τα μυαλά των πιστών τους…
Για τα ουρί και τα άλλα πικάντικα του άλλου κόσμου στην επόμενη ανάρτηση.

Το σχόλιό σου parmenidi δείχνει έπαρση με το να θέλεις να βάλεις κουίζ σε ξένη ανάρτηση, όταν ούτε μια τοποθέτηση δεν κατάφερες να κάνεις για το θέμα αυτό. Περιορίσου με κουίζ στο δικό σου blog όμως, και μη σπας την ροή των δικών μου σχολίων με ανούσια ζητήματα εκτός θέματος!

Conko είπε...

Χμ! … Η δραστική μείωση του πλιατσικολογήματος με την ενοποίηση των φυλών κάτω από ένα ιερατείο εκ θεού διορισμένο είναι πιο κομψή, λιγότερο χρονοβόρα, πιο σταθερή και με περισσότερη διάρκεια απ’ ότι κάτω από έναν ηγέτη και την χοντροκομμένη πειθώ των όπλων του… Μια θρησκεία κομμένη και ραμμένη για την ανερχόμενη τάξη των εμπόρων της περιοχής; Θα μπορούσε, γιατί όχι;

Το χαρακτηριστικό του σημερινού Ισλάμ είναι ότι κρατάει μακριά από τις κοινωνίες που ελέγχει, κάθε μορφή εκκοσμίκευσης. Πανίσχυρες θεοκρατίες που διασφαλίζουν, στη πλειονότητά τους, πάμπλουτες κάστες που ελέγχουν και εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, απέναντι σε πάμφτωχες και αμόρφωτες μάζες. Ότι πρέπει δηλαδή, για ένα συνεχώς ανατροφοδοτούμενο φονταμενταλισμό, εργαλείο διαπραγμάτευσης στα χέρια των οικονομικά ισχυρών ομάδων.

Πιθανότατα η πιο «εξουσιαστική» και «ιμπεριαλιστική» από τις τρείς αδελφούλες. Η αφύπνιση στις ισλαμικές κοινωνίες είναι σε εμβρυακό στάδιο και θα παραμείνει έτσι για πολλά χρόνια, καθώς είναι η πιο καθαρή μορφή απροκάλυπτης θεοκρατίας που ελέγχει ασφυκτικά τις συνειδήσεις εξ απαλών ονύχων.

Η κατάθεσή αυτή είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση, λόγω της ημιμάθειάς μου, ειδικά σε δογματικά ζητήματα του ισλάμ. Οποιαδήποτε διόρθωση, ενημέρωση και συζήτηση θα ήταν ιδιαίτερα καλοδεχούμενη!
Φίλτατε Άθεε, άλλη μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάρτηση.

Άθεος είπε...

Ακριβώς αυτό ήταν φίλε Conko αρχικά ο Ισλαμισμός: μια θρησκεία κομμένη και ραμμένη για την ανερχόμενη τάξη των εμπόρων της περιοχής. Ο θείος του Μωάμεθ που τον έπαιρνε μαζί του στα πολυήμερα εμπορικά ταξίδια στη Συρία δεν τον μύησε μόνο στο εμπόριο, αλλά τις νύχτες γύρω από τη φωτιά και παρέα με αιρετικούς χριστιανούς, που από το Βυζάντιο είχαν εκτοπιστεί εκεί, άκουγε ιστορίες και προσηλυτιστικές παραβολές χριστιανικών μύθων κάνοντάς τον να τις μεταδίδει στους δικούς του αργότερα με την δική του εκδοχή, έτσι ώστε να γίνει αποδεχτή από τις διάφορες νομαδικές αραβικές φυλές.
Έχεις τόσο δίκιο όταν διαπιστώνεις ότι πάμπλουτες κάστες ήλεγχαν και εκμεταλλεύονταν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, απέναντι στις πάμφτωχες και αμόρφωτες μάζες! «Ότι πρέπει δηλαδή, για ένα συνεχώς ανατροφοδοτούμενο φονταμενταλισμό, εργαλείο διαπραγμάτευσης στα χέρια των οικονομικά ισχυρών ομάδων».
Αυτό το πράγμα είναι η θρησκεία και η κάθε μια έχει τις ιδιαιτερότητές της!

zoyzoy είπε...

Τεράστια διαφορά σ'αυτή την θρησκεία με τον Χριστιανισμό είναι το μίσος που διασκορπίζει ενάντια στους Εβραίους και άλλους αλλόθρησκους.
Με εκπλήσσει πως εξαπλώνεται μια θρησκεία όταν περιορίζει και συνθλίβει τις ανθρώπινες ελευθερίες.
Όσο και χαμηλό βιωτικό επίπεδο να'χεις κάποια πράγματα δεν τ'ανέχεσαι.Αφού είναι ενάντια των δημοκρατικών ιδεών πως γίνεται να παίρνει τόσες διαστάσεις σε ευρωπαϊκές χώρες??

Άθεος είπε...

Μεγάλο το ζήτημα που θίγεις zoyzoy που χρειάζεται ψυχολογικής ανάλυσης. Η καθημερινή προπαγάνδα και αλλοτρίωση που υπόκεινται αυτά τα άτομα από την νηπιακή τους ηλικία δεν τους δίνουν περιθώρια πολλά να απεμπλακούν. Όσο βέβαια για το μίσος που έχουν στους Εβραίους, ως ένα βαθμό είναι δικαιολογημένος, αφού και αυτοί δεν πάνε παρά πίσω. Στα ιερά τους βιβλία κι αυτοί θέλουν να επιβληθούν σε ολόκληρο τον κόσμο! Μένουν οι Χριστιανοί. Λες να είναι αμέτοχοι κι αυτοί που αμφότερους τροφοδοτούν με όπλα… Δεν πάνε και πολλά χρόνια, πριν τον Διαφωτισμό, το ίδιο οπισθοδρομικοί ήταν και αυτοί που κάθε μέρα βασάνιζαν κι έκαιγαν αιρετικούς στις πλατείες! Η διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, μετά την Γαλλική επανάσταση, μας ξύπνησε κάπως, αλλιώς τα ίδια χάλια θα είχαμε ακόμα!

zoyzoy είπε...

Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη προς αλλήλους!
"Αγαπάτε αυτούς που δεν καταλαβαίνετε είπε όσο αγαπάτε τον φωτεινό σας εαυτό" η διδασκαλία του είναι γνωστή δεν είναι ανάγκη να την αναφέρω.
Σε αντιθέσει με τον Ισλαμισμό που τιμωρεί σκληρά ενώ ο Χρηστός συγχωρεί.
Εφόσον οι εκπρόσωποι της θρησκείας του διέβαλαν αυτή την διδασκαλία του και την παρερμήνευαν για τους λόγους τους ο καθένας.
Εγώ προτιμώ να διαχωρίζω τον Θεό απο την θρησκεία.
Γιατί απλώς δεν μπορεί να χωρέσει μέσα σε πέτρινες ή ξύλινες κατασκευές και να διδαχτεί από πληρωμένους ιερείς.
(Αυτό ως απάντηση του Conko απ΄την προηγούμενη ανάρτηση)
Και δεν έχω παρωπίδες αντιλαμβάνομαι τα τεράστια λάθη που έκαναν από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα.
Και εν τοιαύτη περιπτώσει σημαντικό είναι οτι ο καθένας κουβαλάει το Θεό του μέσα του στην καρδιά του στα έργα του!!

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχο αρθρο, αναμενω το εσχατολογικο ποστ.

Άθεος είπε...

Επειδή εγώ διαλέγω στους ανθρώπους αυτό που μας ενώνει κι όχι αυτό που μας χωρίζει, θα σταθώ στην τελευταία σου φράση zoyzoy για να σου πω ότι απόλυτα συμφωνούμε!
Αυτό πρέπει να καταλάβει κανείς, διαβάζοντας αυτές τις τρεις θρησκείες που μεταξύ τους υπάρχει ανειρήνευτος αγώνας επικράτησης!
Ας τιμήσουμε λοιπόν το «θεό» που έχουμε μέσα μας σαν ιδέα κι ας επιβάλουμε ένα τρόπο ζωής, ώστε να μην έρχεται αντιμέτωπος με τους άλλους.
Ας βρούμε επιτέλους αυτό που μας ενώνει κι όχι αυτό που μας χωρίζει!

Ευχαριστώ Ανώνυμε για το ενδιαφέρον που δείχνεις…. Θα σε… ανταμείψω!

bill είπε...

Από παιδί μας μαθαίνουν ότι υπάρχει ανώτερος (ο θεός) και ότι εμείς πρέπει να υπακούμε σε αυτόν δηλαδή εμείς είμαστε κατώτεροι και πρόβατα ευτυχώς εγώ κατάφερα να ξεφύγω από όλα αυτά από πολύ μικρός .το μόνο θειο που υπάρχει είναι το μυαλό μας και πρέπει να το βάλουμε να δουλέψει για να δούμε την αληθινή ζωή με εκτίμηση bill taxi

Άθεος είπε...

Καλά, εσύ bill taxi ξύπνησες νωρίς και την κοπάνησες από την στάνη… εγώ επιστρέφω, μήπως και βγάλω κανέναν ακόμα!
Εδώ δεν μπορώ θα την πω την ατάκα του Χάρυ Κλυνν «Αν ξυπνήσει κανείς να με χέσεις εμένα …άμα λάχει να ούμε»!

Ανώνυμος είπε...

aπο θρησκειες δεν σκαμπαζω και πολλα

το κειμενο σου το βρισκω ενδιαφερον
το ιδιο και τα οσα λες

ενα εχω καταλαβει οτι οι θρησκειες εχουν ολες καποια κοινα στοιχεια μεταξυ τους

Άθεος είπε...

Αν και δεν σκαμπάζεις αρκετά όπως λες, εσύ έχεις το όνομα, αλλά άλλοι την χάρη!
Ευχαριστώ για την επικοινωνία… και το κεφάλι ψηλά, ξέρεις εσύ!

Ανώνυμος είπε...

Ψυχασθενής εσύ είσαι ρε, μη σου πω καμιά κουβέντα!
XEN

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω την αίσθηση πως αυτός που γράφει εδώ με το nickname Άθεος δεν είναι ο παλαιότερος Άθεος.Λες και κάποιος άλλος γράφει τα σχόλια.

Άθεος είπε...

Όπα… μας την πέσανε ξανά οι ανώνυμοι!
Ένας, δυο… ποιος ξέρει…
Πώς γίνεται όμως όλοι τους χριστιανοί, πάντα έναν κακό λόγο έχουν να πουν…
Προς Α Ανώνυμο: Απ, πα, πα, πα… πιπέρι στο στόμα… το θεό δεν τον φοβάσαι; Και το ΧΕΝ τι σημαίνει Χριστιανική Ένωση Νέων… ή ΧΕσμένος (από ηθική) Νέος;
Προς Β Ανώνυμο: Πώς άγνωστε Σέρλοκ Χόλμς έφτασες στο συμπέρασμα αυτό;
Τεχνικά μου φαίνεται απίθανο, όμως εσύ, με το ασύλληπτο μυαλό, πώς έφτασες στο συμπέρασμα αυτό;

Μαρια Νικολαου είπε...

'Ασπρο ιπτάμενο άλογο... χμ...
Πραγματικά χαίρομαι που κάποιοι ασχολουνται με το να δινουν τα πραγματικά "φώτα" στους άλλους

Να σαι καλα

Άθεος είπε...

Άχ, καλή μου Μαρία.
Χαίρομαι που σαν ποιήτρια κατεβαίνεις από τα σύννεφα για να δεις και μας τους πεζούς!
Καλό Καλοκαίρι!

Μαρια Νικολαου είπε...

Ξέρεις...άσχετα με την Ποίηση... και γω πεζή είμαι... γι αυτο έχω σπάσει και δυο φορες το πόδι μου

Καλημερα
:)

Άθεος είπε...

Έτσι είναι.
Κι εγώ που συνήθως περπατώ, δυσκολεύομαι στο πέταγμα!

Αγγελικη Ν είπε...

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Θα μελετηθεί!

Ένα θέμα που με εκνευρίζει αφάνταστα σε όλες τις θρησκείες, μα εντονότερα στον Ισλαμισμό είναι η θέση της γυναίκας!
Οι ιστορίες με τις μαντίλες και τις άλλες αηδίες, που τις βλέπω να φουντώνουν μέσα στις σύγχρονες κοινωνίες και να γίνονται αποδεκτές, γιατί... αποτελούν μέρος της παράδοσης με τρομάζουν...

Άθεος είπε...

Καλώς όρισες στο χώρο μας Αγγελική. Αν θεωρείς ενδιαφέρουσα αυτήν την ανάρτηση, πρέπει να έχεις την ίδια άποψη και για τις δυο προηγούμενες, όπως και για την επόμενη που θα γίνει μεθ’ αύριο.
Η θέση της γυναίκας στο Ισλαμισμό είναι φριχτή, όπως ήταν το μεσαίωνα και στο χριστιανισμό, αν και νομίζω αυτοί το παρακάνουν. Όλα όμως είναι τόσο ψεύτικα και φοβικά και πολλά αντιφάσκουν τόσο με τη «μέλλουσα ζωή» τους. Για παράδειγμα τα 72 ουρί που θα αναλογούν στον καθένα μουσλίμ θα φορούν και μαντίλα τις οργιώδεις νύχτες του παραδείσου;!

Unknown είπε...

Καλή δουλειά και σε αυτή την 3η ανάρτηση.. Όσα χρειάζονται.. ούτε λίγα, ούτε πολλά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Άθεε καλημέρα, αν και όσα γράφετε έχουν λογική δεν μπορώ με τίποτα να εξηγήσω αυτά τα βίντεο που είδα:

1) https://www.youtube.com/watch?v=quhVxLUwiBw

2) https://www.youtube.com/watch?v=5LiqjyQqLW4

Ειδικά το δεύτερο είναι ανεξήγητο πραγματικά! Αν μπορείτε δείτε τα και πείτε μου τη γνώμη σας, γιατί έχω προβληματιστεί πολύ. Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Άθεος είπε...

Ο καθένας μπορεί να εκπαιδευτεί να υπνωτίζει ένα ζώο, ένα πουλί, ένα φίδι ή έναν άνθρωπο. Άσχετα από τα λόγια που λέει η τεχνική είναι αυτή που υπνωτίζει. Γιατί συνδέεις τα λόγια του ισλαμιστή με την τεχνική του; Αυτός ο βλάχος με τα «γαλλικά» του υπνώτισε την κότα;
https://www.youtube.com/watch?v=eCRy76tSF3I

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5