21 Οκτ 2024

Απίθανος ο συνδυασμός ισχύος και βλακείας!

Αυτός ο Χάρης ο ψευτοθεραπευτής με έκανε να αναρωτηθώ ακόμα μια φορά γιατί, σε έναν κόσμο γεμάτο ηλίθιους, τα θαύματα παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στους πιστούς… Η απάντηση φαίνεται να είναι αυτονόητη, επειδή και η ανοησία φαίνεται να είναι η ενδεδειγμένη και η συνήθης συμπεριφορά όλων εκείνων που αποτελούν το βασίλειο στο οποίο ανθεί και βασιλεύει η ηλιθιότητα στον πλανήτη μας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που στο blog αυτό χρησιμοποιώ την αγαπημένη μου ρήση «Μήπως η ηλιθιότητα είναι το αφθονότερο στοιχείο στο σύμπαν και η βλακεία απύθμενη… ή απλά σαν γήινοι αποτελούμε συμπαντική πρωτοτυπία;!

Πώς είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς στην θαυματουργική δύναμη ενός αγύρτη ή ακόμα και ενός ανεπιβεβαίωτου Ιησού που αυτοαποκαλείται γιός θεού, του Δημιουργού του Σύμπαντος ή ένας πιστός να ελπίζει ότι με την προσευχή θα αλλάξει την βούληση του Δημιουργού του, ενώ εκείνος σαν θεός δεν είχε προνοήσει να δημιουργήσει. Και μην μου αντιπαραθέσει κανείς την «ελευθερία της βούλησης» που υποτίθεται έδωσε ο θεός στον άνθρωπο, γιατί θα το θεωρήσω πολύ γραφικό, όχι επειδή επιστημονικά φαίνεται να μην έχουμε απόλυτα ελεύθερη βούληση, αλλά επειδή είναι ανόητο ένας παντογνώστης θεός να περιμένει τις αποφάσεις του δημιουργήματός του, λες και ο ίδιος τις αγνοεί. Για σκέψου, ο Παντογνώστης να στηρίζεται στην αμφιβολία του πιστού περιμένοντας να δει τι θα αποφασίσει το δημιούργημά του ή να το πω καλύτερα, να σε δοκιμάζει ο δημιουργός σου ενώ υποτίθεται, αυτός ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε τι θα αποφασίσεις εσύ. Αυτό είναι το θέμα μας και όχι οι απάτες που επιχειρεί ο Τσακωνίδης για να προσηλυτίσει πελάτες στο μαγαζί του. Όταν κάποιος θέσει στον εαυτό του τα πιο πάνω ερωτήματα, η ερώτηση «γιατί τα θαύματα παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στον πιστό», νομίζω η απάντηση είναι αυτονόητη. Γιατί φαίνεται να απευθύνονται μόνο σε αφελείς που δεν γνωρίζουν ούτε τι είναι η επιστήμη, ούτε τι είναι νόμος και πώς συνδέεται η φιλοσοφία με τη φυσική. Φαντάζομαι πως θα είδατε εκείνα τα σκετσάκια όπου πιστοί υποδύονται τους διαμονισμένους και ο θεραπευτής ιερέας της μεγάλης «Εκκλησίας όλων των Εθνών», ο Τσακωνίδης ντε… αντιμετωπίζει τα δαιμόνια με μια γελοία τσιριχτή φωνή λέγοντας «Βγες έξω Σατανά!» και μέχρι να βγει ο… Σατανάς, ο πιστός πέφτει κάτω τρέμοντας από φόβο! Εμείς τα λέμε αυτά σκετσάκια και γελάμε. Εσείς πώς τα λέτε… Γιατί εμείς δεν εκστασιαζόμαστε τόσο με τον δήθεν «θεραπευτή» όσο με τους δήθεν δαιμονισμένους, τους μωρούς και τους αφελείς που χωρίς αιδώ γελοιοποιούνται και βρίσκονται σε κάθε θρησκεία! Δείτε στο βίντεο αυτό το… αίμα που ρέει στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και όλους αυτούς που με τα ρούχα τους σφουγγαρίζουν την απάτη αντί να ρωτήσουν τι νόημα έχει ο Δημιουργός του Σύμπαντος να ασχοληθεί με αυτό το κακόγουστο αστείο.

Σε άλλες αναρτήσεις μου στο blog έχω αναφερθεί με σοβαρότητα στα «θαύματα» με επιχειρήματα φυσικής, χημείας, μαθηματικών και λογικής: το «θαύμα» σαν γεγονός είναι παράλογο και αντικειμενικά ανέφικτο και κυρίως αδιανόητο. Με λίγα λόγια δεν μπορεί η ύλη να συμπεριφερθεί με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι καθορίζουν οι νόμοι της φύσης, δηλαδή ο ορισμός του θαύματος σε σχέση με τους νόμους αντιφάσκει, αφού τους διαψεύδει! Εν ολίγοις δηλαδή, το θαύμα διαψεύδει την… πραγματικότητα! Στον διαγεγραμμένο χώρο του Σύμπαντος δεν χωρά ούτε ένα σωματίδιο να προστεθεί ή να αφαιρεθεί, επειδή νομοτελειακά αυτό είναι αδιανόητο και για έναν Δημιουργό του Σύμπαντος τουλάχιστον προσβλητικό αφού με το θαύμα διορθώνει κάτι που προηγουμένως δεν προνόησε ο ίδιος και τώρα μεταμελείται με μια προσευχή ενός θνητού! Για να αμφισβητήσει ένας πιστός το «θαύμα» δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις φυσικής, παρά μονάχα με λίγη λογική που ο καθένας μπορεί να εξαγάγει με έναν απλό επαγωγικό λογισμό. Πριν αναφερθώ σε συγκεκριμένα θαύματα πρέπει να σας πω ότι ελάχιστα μόνο από αυτά διαστρεβλώνονται λόγω έλλειψης στοιχείων. Η μεγάλη πλειοψηφία των θαυμάτων οφείλεται στο εσκεμμένο ψεύδος και την απάτη. Απευθύνονται σε αφελείς από κατεργαράκους απατεώνες, σύμφωνα με την διάσημη ρήση του Βολτέρου. Στα ψεύδη που κατά καιρούς επινοούν ψεύτες και απατεώνες στα γραφικά ιερά τους βιβλία, γράφουν τόσες ανοησίες που και ένα παιδί ή και σχετικά αγράμματος, θα μπορούσε με ευκολία να εντοπίσει. Αρκεί να διαβάσει κάποιος τους «Συναξαριστές» για να αντιληφθεί ότι τα άτομα αυτά δεν ήταν μόνο υπερβολικά ψεύτες, αλλά πρέπει να απευθύνονται και σε άτομα με διανοητικά προβλήματα, πέρα από το γεγονός ότι πολλοί εκ των Αγίων ούτε υπήρξαν ποτέ και αν κάποιος υπήρξε, εκτός της ηθικά έκλυτης ζωής του, μετά τον θάνατό του εγκωμιάζεται και με πληθώρα ανόητων θαυμάτων. Επιγραμματικά όμως θα σταθώ μόνο στα «θαύματα» που οι «μάρτυρες» διατυμπανίζουν στα ιερά τους βιβλία και των τριών Αποκαλυπτικών θρησκειών και με υπερβολικό τρόπο εκθειάζουν προκειμένου να πείσουν μωρούς και αφελείς.
Στην Παλιά Διαθήκη η ανοησία κάνει την εμφάνισή της από την δημιουργία του κόσμου, όπως καταγράφεται στη «Γέννηση» όπου στο Σύμπαν, ο θεός, πρώτα δημιουργεί τη γη που μάλιστα βλαστάνει και πρασινίζει και αργότερα δημιουργεί τα φωτεινά σώματα στον ουρανό! Αιώνες αργότερα αποφάσισε να καταστρέψει όλα τα δημιουργήματά του και σώζεται ένα ζευγάρι μόνο από κάθε είδος που μεταβιβάζει σε ένα υπερπλοίο, την κιβωτό, που κατασκεύασε κάποιος Νώε και πολύ αργότερα, στις μέρες μας κάποιοι εξερευνητές χωρίς ντροπή διακήρυξαν ότι βρήκαν και τα ξύλα της πάνω στο Αραράτ, αλλά χωρίς να δικαιολογούν πώς βρέθηκαν καγκουρώ μόνο στην Αυστραλία, λάμα μόνο στην Νότια Αμερική και δεινόσαυρους πουθενά!
Στον Χριστιανισμό ανόητα θαύματα εκστασιάζουν τους πιστούς με την αφέλειά τους, κάνοντας τον Ιησού να σταματά την τρικυμία μιας λιμνούλας περπατώντας πάνω στα νερά της, να ανακαλύπτει δίδραχμα στο στόμα ψαριών για να πληρώσει τον φόρο που αναλογεί στους μαθητές του, να πολλαπλασιάζει ψάρια και ψωμιά χορταίνοντας χιλιάδες κόσμου ή να σκοτώνει τα δαιμόνια δαιμονισμένων Γαδαρινών ρίχνοντάς τα σε… 2000 γουρούνια και αυτά τρελαμένα να πέφτουν από γκρεμό! Πού… στο Ισραήλ που κανένας δεν θα είχε το θάρρος να εκθρέψει έστω και ένα τέτοιο ακάθαρτο ζώο μολύνοντας τη γη των πατέρων τους! Για να μην αναφερθώ στη… φιλοσοφία όπου ο Ιησούς καταράσσεται μια συκιά και την ξεραίνει επειδή, σε εποχή που δεν βγαίνουν τα σύκα, η συκιά δεν είχε ούτε ένα σύκο για να φάνε οι μαθητές του!

Τέλος στον Ισλαμισμό, με πιστούς αφελείς που ξεπερνούν σε μωρία όλους τους αδελφούς και των άλλων Αποκαλυπτικών θρησκειών, ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω το θαύμα που αφήνει άναυδους τους μουσουλμάνους μέχρι σήμερα, όταν διαβάζουν ότι ο Προφήτης τους με άνεση στη Μέκκα, έβαζε τη Σελήνη από τη μια τσέπη και την έβγαζε από την άλλη!

Όλη αυτή η θαυματοποιία είναι τόσο διασκεδαστική, όμως συνάμα και τόσο υποτιμητική για τη ανθρώπινη λογική που σαν ανθρώπινο είδος θα έπρεπε να μας κάνει να ντρεπόμαστε αν θέλουμε να λεγόμαστε, όχι ευφυείς, αλλά νοήμονα όντα και τέλεια δημιουργήματα ενός πάνσοφου θεού που στον άπειρο χρόνο της υπάρξεώς του ξαφνικά αποφάσισε να μας δημιουργήσει πριν από 13.8 δισεκατομμύρια χρόνια συρρικνώνοντάς τα σε 4004 χρόνια, ώστε ο αριθμός να έχει μια ομορφιά, μια συμμετρία ρε αδερφέ για να δημιουργεί δέος στον αφελή πιστό που εκθαμβώνεται με τόση ευκολία!

Συμπεραίνοντας για το τέλος θα έπρεπε να πω ότι οι σοβαροφανείς αφελέστατες θρησκευτικές απόψεις που χρησιμοποιούν το θαύμα για τον προσηλυτισμό μόνο διασκεδαστικές γίνονται, αν έχεις όρεξη να γελάσεις και όχι αληθοφανείς για να σε κάνουν να πιστέψεις. Όλες αυτές τις απίστευτες ανοησίες που έγραψαν ανόητοι αγράμματοι πριν εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια έπρεπε σήμερα να αποσιωπούνται προκειμένου να φαίνονται τα υπόλοιπα σοβαρά, αντί με τα θαύματα να ελπίζουν ότι θα πείσουν το ποίμνιο.

Από τη άλλη η δικαιοσύνη κάνει τα στραβά μάτια αφήνοντας ελεύθερα να σουλατσάρουν απατεώνες στο εκπαιδευτικό σύστημα. Στα σχολεία, την μια ώρα διδάσκουν στα παιδιά μας φυσική και μαθηματικά και την άλλη ώρα αναιρούν τα πάντα με αυθαίρετους ιδεαλισμούς που επινόησαν αγράμματοι και αργόσχολοι μοναχοί μασουλώντας ηλιόσπορο σε κάποιο περβάζι. Μα και μέσω της τηλεόρασης εκκλησίες λειτουργούν και κατηχητικά διδάσκουν ψεύδη και εικασίες που η επιστήμη δεν μπορεί να αποδείξει ή έστω για τους τύπους έπρεπε να αποσιωπούνται για να μην γελοιοποιούμαστε και γινόμαστε τόσο γραφικοί.
Για παράδειγμα, ο Βελόπουλος θα έπρεπε να αποσιωπά τις επιστολές του Ιησού προς τον βασιλιά Άβγαρο, αντί να τις διαφημίζει κάνοντας περισσότερη ζημιά με την δημοσιότητά τους παρά με την απόκρυψή τους, δεδομένου ότι δεν είναι δικές του, αλλά του Ευσέβιου, εκείνου του γαλίφη πατέρα της Εκκλησίας του 3ου αιώνα που γέμισε την Εκκλησιαστική του Ιστορία με ιστορικά ψέματα και κολακείες προς τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο. Διαφορετικά, αν έχεις λίγη τσίπα σοβαρότητας επάνω σου δεν θα δεχόσουν να σε κοροϊδεύουν ότι ο Υιός του Θεού, που είναι ο ίδιος δημιουργός του Σύμπαντος απάντησε στον βασιλιά της Εδέσσης, ότι δεν μπορεί να πάει κοντά του να τον θεραπεύσει από το κουσούρι που έχει γιατί, ακούστε ακούστε τι του έγραψε: «πρέπει να ολοκληρώσω όλα εκείνα για τα οποία έχω σταλεί εδώ και μετά την ολοκλήρωση να αναληφθώ προς Εκείνον που με έστειλε. Και αφού αναληφθώ θα σου στείλω κάποιον από τους μαθητές μου να σε θεραπεύσει»! Και ο αρχιψεύταρος πατέρας της Εκκλησίας μας, ο Ευσέβιος, μας διαβεβαιώνει στην Εκκλησιαστική του ιστορία ότι, ο Θωμάς έστειλε τον Θαδδαίο και τον θεράπευσε! Δυστυχώς φίλοι μου ο αέρας που αναπνέουμε κορέστηκε από την ανθρώπινη βλακεία! Δεν μπορώ να γράψω άλλα, γιατί ντρέπομαι και να σας τα αναφέρω.
Δυο λόγια μόνο για την «Εκκλησία όλων των Εθνών» που αφορά τα θαύματα και την …δυναμική απάτης του Προφήτη Χάρη Τσακωνίδη, που παρά την καταδίκη του σε τρεις μήνες με αναστολή, συνεχίζει να μας εξαπατά κι αυτό επειδή σας το υποσχέθηκα. Το νέο φρούτο ιδεαλιστικής ανοησίας που κυκλοφόρησε τελευταία στην Ελλάδα ακούει στο όνομα «Εκκλησία Όλων των Εθνών». Άλλη μια απόπειρα ίδρυσης αυτής της Νιγηριανής αίρεσης είχε γίνει το 2014, όμως όπως «αποδείχτηκε» από τον νέο προφήτη Χάρη Τσακωνίδη, εκείνος ο πάστορας ήταν γιαλαντζί και μη εξουσιοδοτημένος από τον Μεγάλο της Νιγηρίας προφήτη Τζόσουα! Ο μισοεκπαιδευμένος προφητάκος λοιπόν, Αντρέα τον έλεγαν, πριν του κλείσουν την εκκλησία στην Ελλάδα είχε κατηγορηθεί ακόμα και για σεξουαλικά εγκλήματα. Ένα μικρό δείγμα του τιμοκατολόγου παραθέτω πιο κάτω σαν ένδειξη των θαυματουργικών προϊόντων που εκμεταλλεύονται την αφέλεια των πιστών. Το «χριστιανικό νερό» που θεωρείται θαυματουργό και με το οποίο ψεκάζονται οι αφελείς πιστοί πωλείται προς 5020 ευρώ σε συσκευασία των 30ml. (ε, να μην εκτιμήσουμε και 20 ευρώ το φιαλίδιο…) Οι δυο γουλιές πωλούνται προς 500 ευρώ. Εξορκισμός του Χάρη και το λύσιμο όσων έχουν πληχθεί από μάγια: 4000 ευρώ! Για τις υπηρεσίες αυτές εκτελούνται και διακανονισμοί με ενέχυρο κατοικίες προσκομίζοντας τίτλους ιδιοκτησίας. Τέλος κυκλοφορεί και το λεγόμενο «Πρωινό Νερό» με το οποίο θεραπεύονται τα δαιμόνια του αυνανισμού και της λαγνείας! Οι τιμές κανονίζονται κατόπιν προσωπικής συμφωνίας. Διαβάστε ακόμα μια ανάρτηση που έκανα πριν δεκαπέντε χρόνια για το θέμα, όχι του Τσακωνίδη, αλλά για τα θαύματα των θρησκευτοπληγμένων πιστών με τίτλο «Μπορεί ο Θεός σας να κάνει το τάδε και τοδείνα;» ώστε με πιο επιστημονικό τρόπο να καταλάβετε γιατί η θέληση του θεού σκοντάφτει στους νόμους της φύσης!

Η επόμενη ανάρτηση θα αφορά τον προσηλυτισμό και πώς πρέπει να αμύνεται ο αμερόληπτος από τις πονηριές των κατεργαρέων που κτυπούν την πόρτα μας σκορπώντας ψέματα και ανοησίες που πολλές φορές γίνονται παραπάνω από ενοχλητικοί. Μάθε πώς πρέπει να τους αντιμετωπίζεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5