12 Αυγ 2011

Ο… σκόλοψ της ζωής

Ακολουθώντας, κάθε χρόνο, πιστά την συνήθεια του αποχαιρετισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές, με μια ανάλαφρη ανάρτηση με θέμα το καλοκαίρι, αλλά και με έντονη διάθεση να φιλοσοφήσουμε για να μην πάει ο κόπος μας χαμένος, φέτος σας αποχαιρετώ, αν και καθυστερημένα, με ένα θέμα που αφορά το σώμα και τη ζωή μας!
Επικούρειοι εμείς οι άθεοι πάντα λατρεύαμε τον ήλιο και τη φύση, το σώμα και τη ζωή!
Μπροστά σ’ αυτήν την κακομοιριά της οικονομικής μας κατάστασης έχουμε κάτι που οι ξένοι τροϊκανοί δεν μπορούν να μας το πάρουν!
Ακόμα και τώρα, για να γευτούν τον ήλιο και τη θάλασσα, πρέπει να έρθουν εδώ και να τα αγοράσουν, παρά την αμετάκλητη και άνευ όρων παραχώρηση της εθνικής μας ασυλίας! Εμείς όμως αυτά τα έχουμε δωρεάν όλο τον χρόνο.
Έτσι λοιπόν, λουστείτε στο Φως και στην ζεστασιά της Φωτεινής μας Πέτρας (Ελ-λας). Είναι το μόνο που μας απέμεινε αν και θρησκευτικά κάποιοι, εδώ και αιώνες, προσπαθούν να μας το στερήσουν, διακηρύσσοντας ότι σαν χριστιανοί πρέπει να ζούμε την κακομοιριά μας, υποχρεωμένοι να μιμούμαστε το πάθος και τη σταύρωση του Ιησού κάθε μέρα.

Πρέπει, λέει, αυτό να μας γίνει βίωμα, γιατί ο πιστός πρέπει σε ολόκληρη τη ζωή του να πενθεί, γιατί η ζωή είναι «μια απέραντη κοιλάδα δακρύων»!
Ω τι ταπεινωτικός κανόνας!
Ο πιστός παραχωρεί όχι μόνο το σώμα του, αλλά και τη ζωή του ολόκληρη, αμετάκλητα και άνευ όρων στην υπόθεση της θρησκευτικής του πίστης!
Θα μου πείτε, αυτό σπάνια το κάνει ο χριστιανός, για να μην πω στις μέρες μας κανένας. Ε, τότε μπορώ να δεχτώ ότι ανάμεσα στη πράξη και τη θεωρία (δόγμα) βρίσκεται ένα απέραντο χάσμα που το χαρακτηρίζω «υποκρισία». Ή για να το πούμε ανοιχτά.: Άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε. 

Η θρησκεία είναι κοινωνικό φαινόμενο κι όσο να οδύρεται ότι θα μείνει στατική κι απόλυτη, μην το πιστεύετε. Στην πράξη όλα αλλάζουν. Ακόμα και το ότι η μαντίλα έπαψε να καλύπτει την κεφαλή των γυναικών και η γάμπα αποκαλύφτηκε ή μαζί με την μαντίλα το στριγκάκι πάει ασορτί είναι κι αυτό αποτέλεσμα κοινωνικής εξέλιξης που βρίσκεται σε αντίθεση με το στατικό δόγμα της θρησκείας.
Όπως ο ουμανισμός σταμάτησε τον κατήφορο της κατήφειας της ζωής, έτσι και οι θρησκείες μια μέρα θα πάψουν. Γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα.
Τι ειρωνεία… να θάβεις την πραγματική ζωή για να κερδίσεις μια ουτοπία που οι χριστιανοί φιλόσοφοι μετρίασαν σε «αιώνια» ζωή …
Στην προηγούμενη φράση η ειρωνεία βρίσκεται στα εισαγωγικά της λέξης «αιώνια»!
Λέξεις όπως «Αιώνιος», «Τέλειος» και «Άπειρος» για μας δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, αφού στερούνται πάσης λογικής!
Τα πράγματα είναι εφήμερα και η πραγματικότητα εφικτή μόνο μέσα στα πλαίσια της γέννησης και του θανάτου ή της μετατροπής από τη μια κατάσταση στην άλλη! Κενό δεν υπάρχει και εκ του μηδενός τίποτα δεν μπορεί να γεννηθεί. Τα «πάντα ρει», όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος.
Όπα… άθελά μου βγήκα από το θέμα ή έτσι μου φαίνεται…

Τι λέγαμε… για το βίωμα του πιστού!
Ο Ιωάννης λοιπόν, εκείνος ο κομπλεξικός μισογύνης που κάποιοι τον είπαν και «Χρυσόστομο» τόσο ξεδιάντροπα έλεγε ότι μια ζωή πρέπει να πενθούμε!
Η γνώση, η ομορφιά, η χαρά, το τραγούδι και το γέλιο ό,τι δηλαδή κάνει τη ζωή όμορφη από τα αβάσταχτα πολλές φορές βάσανα της ζωής, θεωρούνται αμαρτήματα. Αυτά κυρίως μολύνουν τους ειδωλολάτρες, τους Έλληνες δηλαδή, και γι’ αυτό οι χριστιανοί πρέπει να τα αποφεύγουν. Τα αμαρτήματα αυτά, όπως έλεγε ο Εφραίμ ο Σύρος είναι σπορά του διαβόλου, προτρέποντας τους χριστιανούς να τιμήσουν τις γιορτές του Κυρίου, «όχι με αυλούς και κιθάρες, ως χριστιανοί και όχι ως Έλληνες με δάφνες και άνθη ή με κάτι άλλο που θα προδίδει ελληνικό»!
Εδώ τι λέτε χριστιανοί που ταυτίζεστε με τους Έλληνες και σαν ελληναράδες πια γυροφέρνετε στα σκυλάδικα μέχρι τα χαράματα; Γιατί δεν πάτε στις εκκλησιές για ολονυχτία;
Να τι λέει ο Ιωάννης που τον είπατε και «Χρυσόστομο». Αυτός είναι πιο αποκαλυπτικός, γιατί γιορτάζοντας τη γέννηση του Χριστού, ο πιστός, θέλει να χορέψει χωρίς να παίζει κιθάρα, χωρίς να κουνά στον αέρα φύλλα κισσού, χωρίς να κρατά στα χέρια του αυλό και χωρίς να κρατά αναμμένη λαμπάδα, αλλά να έχει μαζί του, αντί μουσικά όργανα, τις φασκιές που τυλίχτηκε ο Χριστός!
Ε, ρε μεσονύκτια γλέντια… με φασκιές αντί γαρύφαλλα και τριαντάφυλλα…

Ο «Χρυσόστομος» καταδικάζει τις χαρές και τις διασκεδάσεις γιατί σ’ αυτές, ο πιστός, δε βρίσκει την τέρψη αλλά τον θάνατο. Γι αυτό προτρέπει όχι μόνο στην κατάργηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων αλλά και στην απαγόρευση κάθε γιορτής!
Τέλος ο Ιωάννης Δαμασκηνός τον 8ο αιώνα έγραφε «Τις Κυριακές και τις γιορτές ούτε να παίζεις, ούτε να χορεύεις, γιατί τα παιχνίδια και οι χοροί έργα διαβόλου είναι. Οι άθεοι Έλληνες και οι πεπλανημένοι χόρευαν και έπιναν…. Εμείς οι χριστιανοί όμως δεν είναι σωστό να γιορτάζουμε… σαν χριστιανός πρέπει να θυμάσαι σε τι έφταιξες του θεού, να θυμάσαι το θάνατο και ότι πρόκειται να τιμωρηθείς».
Κατάλαβες χριστιανέ πως πρέπει να φέρεσαι; Πρέπει να είσαι πάντα με σκυμμένο κεφάλι και να αναρωτιέσαι σε τι έφταιξες!
Ναι, εσύ τα φταις όλα, κι όχι όπως μετριόφρονα λέει ο Πάγκαλος «μαζί τα φάγαμε»!
Εσύ φταις που η Εύα έφαγε το μήλο και ο θεός αναγκάστηκε να σταυρωθεί για να σε λυτρώσει!
Τώρα αν σταυρώθηκε κι εσύ πρέπει ακόμα να έχεις κατεβασμένη τη μούρη, να υποφέρεις και να νιώθεις ένοχος κουβαλώντας το προπατορικό αμάρτημα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! 
 
Θα μου πείτε αυτοί που έστησαν το ψέμα αυτό ακολούθησαν ποτέ τις προτροπές αυτές; Όχι φυσικά! Ούτε τότε, ούτε τώρα. Ο επικαλούμενος «Μέγας» Ιουστινιανός παντρεύτηκε μια πόρνη στριπτιζέσα που μπροστά της υποκλίνονταν βασιλείς και πατριάρχες και τα σκάνδαλα της εκκλησίας τότε έφτασαν μέχρι τις μέρες μας σκανδαλίζοντας ακόμα και τον πιο τολμηρό μποέμ της εποχής μας. Το αιδοίο της Θεοδώρας, πριν γίνει Αγία, δεν ήταν απλά φωλιά απ’ όπου εισχωρούσε μέσα της ο Σατανάς, αλλά και ταΐστρα, μέσα από την οποία τάιζε με σπόρους παπάκια μπροστά στα μάτια των κατάπληκτων θεατών της. Το σκανδαλιάρικο αιδοίο της σκανδάλιζε και μετά βέβαια, αλλά σύμφωνα με τον Προκόπιο, δεν το έβλεπαν τότε όλοι παρά μόνο αυτοκρατορικοί άνδρες του παλατιού! Ναι, αυτή ήταν η Αγία Θεοδώρα, η ξετσίπωτη που αναβάλω μια ανάρτηση γι αυτήν επειδή ντρέπομαι μην πάρουν μαθήματα περιπλανώμενα στο ίντερνετ κορίτσια! Τα γράφω όμως στο βιβλίο μου, αφιερώνοντας έτσι ένα αρκετά πιπεράτο κεφάλαιο για όσους το διαβάσουν!

Φίλοι μου αντιληφθείτε το, στη θρησκεία αυτή προσωποποιούνται οι ιδέες ενός νευρωτικού και ανέραστου Παύλου, που αν υποθέσουμε ότι ήταν πραγματικό πρόσωπο, μάλλον ένα σωματικό πρόβλημα τον ταλαιπωρούσε και αναγκαστικά απείχε από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα κι έτσι σαν αλεπού όσα δεν έφτανε τα έκανε…φιλοσοφία! Για τον σκόλοπα που είχε στην σάρκα του ρίξτε μια ματιά στην β΄ Επιστολή προς Κορίνθιους 12.7. Έτσι, η σεξουαλική του ανεπάρκεια, σαν αγκάθι του Σατανά τον ραπίζει. Στην Καινή Διαθήκη γίνεται δόγμα και ψυχωτικό παραλήρημα ηθικής που πότε εκφράζει κατά γράμμα ό,τι εννοεί και πότε αλληγορικά αποκρύπτει αυτό που πραγματικά εκφράζει!
Ο πόνος, το μαρτύριο, κι ο θάνατος αντιστρέφεται και για τους αθλητές της θρησκείας γίνεται χαρά, διασκέδαση και ζωή!
Τι έπαρση και υπερβολή!
Αντίθετα το γέλιο, η απόλαυση και η ζωή γίνονται αμαρτία, βάσανο και τιμωρία!

Αυτό που η κάμπια λέει θάνατο, η πεταλούδα το ονομάζει ζωή, όμως κι αυτή θα πεθάνει. Οι ιδέες γεννιούνται στο κεφάλι, όπως ο ζωγράφος δημιουργεί τις ζωγραφιές.

Στο χριστιανισμό η ζωή γίνεται πτωματοφιλική επινοώντας μια άνευ προηγουμένου πτωματολαγνική θεολογία, όπου αντιστρέφοντας τις αξίες της ζωής, η ζωή βαφτίζεται θάνατος και ο θάνατος ζωή! (Αλλοτρίωση, αποξένωση από την πραγματικότητα).
Ο πρώην Γνωστικός και νυν Νεοπλατωνικός Πλωτίνος, κοκκίνιζε στη θέα του γυμνού κορμιού του.
Έχοντας, στον Γνωστικισμό, ριγμένες τις ρίζες του ο χριστιανισμός μιμείται την πορεία του Χριστού προς τον θάνατο που, πότε αυτή ερμηνεύεται μυστικά και αλληγορικά και πότε εκφράζει το «ιστορικό» γεγονός!
Γι αυτό οι πιστοί πρέπει σ’ ολόκληρη τη ζωή τους να νιώθουν σαν «αναχωρητές αυτού του κόσμου» και γι’ αυτό πρέπει να τον περιφρονούν και ισοβίως να πενθούν, γιατί η ζωή είναι μια απέραντη θάλασσα δακρύων.
«Το γέλιο σας ας μεταβληθεί σε πένθος και η χαρά σας σε κατήφεια»! λέει στην Καινή Διαθήκη ο Ιάκωβος (4.9) και τα δύο, σύμφωνα με τους χριστιανούς, υποκινούνται από το διάβολο!
Καλέ τι μας λες;
…και τα πιστεύετε αυτά;

Έτσι οι «Αποκαλυπτικές» θρησκείες και περισσότερο ο Χριστιανισμός μηδένισαν κάθε αξία της ζωής, αποξενώνοντας τους πιστούς από την πραγματική ζωή, την οποία απολάμβαναν οι ποιμένες και καταδίκαζαν στο ποίμνιο!
Κάντε μια σύγκριση: Η Εκκλησία, το Πατριαρχείο και κάθε θρησκευτική ηγεσία πλέει στη χλιδή κι ο κόσμος δυστυχεί. Κι όταν στις μέρες μας προτείνεται η Εκκλησία να συμβάλει με την φορολογία που της αναλογεί, μας απειλεί με το Διεθνές  Δικαστήριο της Χάγης! Η Εκκλησία δεν είναι αρωγός του λαού, αλλά πρόθυμη να μας διασύρει διεθνώς αν διακυβευτούν τα κέρδη της που απέκτησε από τον λαό!
Κι ο υπουργός εθνικής οικονομίας καθησυχάζει το παπαδαριό ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί των παπάδων και η τρόϊκα δεν θα αγγίξει την εκκλησιαστική περιουσία.

Ντροπή, ντροπή, ντροπή!
Μην θίγεστε τώρα. Εσείς τους ψηφίζετε. Εσείς τους ανεβάσατε στον θρόνο και τον άμβωνα! Τέτοιοι σας άξιζαν!
Άμα πια… να λέμε τα πράγματα όπως έχουν!

Ούφ, ψιλοπλακωθήκαμε πάλι…
Πού είναι η εύθυμη διάθεση Αποστόλη;
Πάλι έφυγα από το θέμα!
Όχι, όχι, δεν έφυγα, απλά το πλάτειασα!
Πώς να γράψεις τόσα λίγα, όταν έχεις να πεις τόσα πολλά;
Ας έρθουμε στο θέμα.
Καλέ όχι του Χριστιανισμού, της Ζωής!
Διαφορετικά, τι Επικούρειοι θα ήμασταν…
Αγαπούμε τη ζωή, την ομορφιά και ακόμα πιο πολύ το όμορφο και ζωντανό ανθρώπινο σώμα μας.
Καταδικάζουμε τον χριστιανικό μηδενισμό που ακρωτηριάζει τη ζωή και δημιουργεί ένα απέραντο χάσμα με τη πραγματική μας φύση.

Εξυμνούμε την Χαρά, τον Έρωτα και τη Ζωή γιατί δημιουργεί με τη φύση μια γέφυρα επικοινωνίας!
Είναι ψέμα ότι ακόμα και το σεξ, πέρα από την απόλαυση της στιγμής σε τίποτα άλλο δεν ωφελεί. Η ισορροπία του ορμονικού συστήματος εκεί βασίζεται και μια υγιή ζωή απαιτεί οι ισορροπίες αυτές να μην διαταράσσονται. Όμως σίγουρο είναι ότι δεν βλάπτει κανέναν, όταν γίνεται προσωπική υπόθεση!
Για τον Επίκουρο, ηδονή είναι η αποφυγή του πόνου κι όχι η απόλαυση που νομίζουν μερικοί, πολύ περισσότερο δεν είναι οργασμός, που νομίζουν μόνο οι αφελείς.
«Όποιος καταλάβει ποια είναι τα όρια που θέτει η ζωή» έλεγε ο Επίκουρος, «γνωρίζει πόσο εύκολο είναι να αποκτηθεί ό,τι διώχνει τον πόνο της στέρησης και κάνει τη ζωή τέλεια στο σύνολό της».

Ξεριζωθείτε επιτέλους από την καρέκλα και το internet!
Σταματήστε το Σερφάρισμα και τρέξτε στις παραλίες!
Έχει κι εκεί Σέρφινγκ!
Εε, πού κοιτάς εσύ…
Να, για κάποιους σαν και σένα τα έγραψε εκείνα ο μισογύνης και ανέραστος από τον σκόλοπα, Παύλος, αν και στις μέρες μας, μόνο οι μουσουλμάνοι τα εφαρμόζουν.
Δες τε πώς κάνουν μπάνιο οι μουσουλμάνες και χαίρονται ανέμελα πλατσουρίζοντας στα κύματα…
Παράλληλα έχουν και την εύνοια του Αλλάχ και τον… ξένο όφη μακριά από τον κόλπο τους!

Έτσι έπρεπε να είναι και οι χριστιανοί, αλλά οι… πολύ, πολύ Μεγάλοι…. Χριστιανοί κάνουν την εμφάνισή τους έτσι, ώστε να έχουν σίγουρη την προστασία του Ιησού-Χριστού από τα μανιασμένα κύματα και τα πονηρά βλέμματα στις παραλίες.
Δεν λένε… όσο πιο μεγάλο τον έχεις, τόσο πιο σίγουρος νιώθεις; (έλα, πού πάει ο νους σας, δεν θέλω αηδίες!)
Ε, λοιπόν, όσο και μεγάλο σταυρό να κρεμάσεις επάνω σου αν είναι να πνιγείς, με αυτόν να είσαι σίγουρος, μια ώρα νωρίτερα θα πας στον πάτο!
Να και μια φορά που οι νόμοι της φυσικής είναι πιο χρήσιμοι από την θεολογία και ως φαίνεται η βλακεία, του χαϊμαλιού-φυλακτού, απύθμενη και γελοία!

Γελάνε και οι σκύλοι!
Τέλος σας εύχομαι Καλό Καλοκαίρι.
Ξεφαντώστε φέτος γιατί του χρόνου βλέπω να κάνετε μπάνιο τρώγοντας ξύλο και στις παραλίες!
Ανάμεσα στα όνειρα θερινής νυκτός που τόσο καιρό κάναμε και στους εφιάλτες, που φοβάμαι πως έρχονται, σας εύχομαι τα πρώτα!

27 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Παιδί μου, δεν σου βγαίνει η σάτυρα όσο και να το παιδεύεις πάλι εκεί το πας!
Και να πείς ότι δεν το'χεις!
Ξεκόλα και'συ απ'τους χριστιανούς και κοίτα τα "ξέκολα" στις παραλίες και όχι τους μεγαλόσταυρους!
Μη φοβάσαι οι περισσότεροι εκεί επικεντρώνονται άσε τι θέλουν να πιστεύουν!

Απόλαυσε αύριο την Αυγουστιάτικη πανσέληνο που δεν θα'χω την τύχη να λουστώ απ'το φώς της, γμτ την τύχη μου μέσα και την θάλασσα που τόσο λατρεύεις!
Θέλω να μου αποθανατίσεις τα ψάρια που θα πιάσεις(χειλούτσες,σπέρκες)

Καλά να περάσεις με φιλιά θαλασσινά!

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

Ο τύπος με το μαγιό και το μεγαλόσταυρο… όλα τα λεφτά!
Κοίτα να δεις τώρα! πάνω που έσκασε γέλιο στο χειλάκι μου, λες να μ’ αφορίσουνε και να με στείλουν στη κόλαση; χι χι χι χι

Να περάσεις καλά. Να ξεκουραστείς. Το ξέρεις πως θα μου λείψεις, ε;

penestas είπε...

Αχ Απόστολε τα νιάτα και θέλουν και ΜΠΟΡΟΥΝ....νάσαν τα νιάτα δυό φορές..
Τώρα που η θάλασσα έγινε σούπα χάσαμε
το..κουτάλι
Εύχομαι από καρδιάς να περάσεις καλά
ΥΓ Επιτέλους ανάρτησες και κάποιες φωτογραφίες χαρούμενες
ΠΕΝΕΣΤΑΣ

Heliotypon είπε...

Οι γνωστές μεσογειακκές θρησκείες (χριστιανισμός, μωαμεθανισμός, εβραϊσμός) είναι σκοταδιστικές, αλλά ο μουσουλμανισμός σπάει τζάμι! Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει εξελικτική διαδικασία σ' αυτήν τη θρησκεία, όπως (σίγουρα) υπήρξε στις άλλες δύο. Ο φανατισμός είναι τόσο μεγάλος που μοιάζει να έχει ριζώσει βαθειά στις ψυχές των ανθρώπων! Δεν έχω εντρυφήσει στη θρησκειολογία (άραγε υπάρχει τέτοιος κλάδος;), αλλά έχω την εντύπωση ότι κάποιες ανατολικές θρησκείες είναι πιο φιλελεύθερες. Είναι έτσι;

Μακις είπε...

Φιλτατε Αποστολη καποτε ως Thomass η Θωμας, και τωρα ως Μακις, η παρακληση μου ειναι ιδια.
Συνεχισε αυτο που κανεις γιατι το κανεις απο καρδιας.
Δεν χρωστας σε κανεναν το χρονο σου κ ομως να 'σαι παλι εδω, λιγο πριν φυγεις για την καλοκαιρινη σου αποδραση, μας δινεις τα φωτα και μια πικαντικη αναρτηση με χιουμοραγανακτησιακο χαρακτηρα.
Καλα να περασεις και εσυ λοιπον σε οτι και να κανεις και να γυρισεις συντομα γιατι ''πειναμε'' να μαθουμε και να σχολιασουμε.

penestas είπε...

Ο τύπος με το μεγάλο σταυρό και την χοντρή αλυσίδα στο σβέρκο μου θυμίζει το βόδι με το ζυγό στο σβέρκο που όργωνα.

Άθεος είπε...

Zoyzoy, έχεις δίκιο, παλιά έκανα καλύτερη σάτιρα. Όμως νιώθω την υποχρέωση να δώσω κάτι ακόμα και μετά θα το ρίξω κι εγώ λίγο έξω. Αν το ρίξουμε στο καλαμπούρι θα ευτελιστούν και τα σοβαρά!
Πάντως σε ευχαριστώ για τις ευχές… θα έχω τα μάτια μου δεκατέσσερα!

Άθεος είπε...

Λύχνε μου, γέλα εσύ κι άσε τις βλακείες γι αυτούς!
Καλά να περνάς κι εσύ: Και να γελάς όσο μπορείς!
Άλλη ζωή δεν έχουμε!

Άθεος είπε...

Penesta, το σχόλιό σου κολλά ει σαν απάντηση στα δυο προηγούμενα
«να’ ταν τα νιάτα δυο φορές..
Τώρα που η θάλασσα έγινε σούπα χάσαμε
το.. κουτάλι!
Όσο για τις φωτογραφίες, έχεις δίκιο. Λες να είμαι μαζόχας ή σαδιστής που τελευταία αναρτούσα βασανιστήρια… Έπρεπε! Τέτοια ιστορία έγραψε η θρησκεία της «αγάπης»!
Πάντως εγώ θα ψάξω να βρω κουτάλι… έστω και τώρα… τσαπατσουλώντας στην… σούπα!

Άθεος είπε...

Ηλιότυπε… αν πας στο Βυζάντιο, τύφλα να έχουν οι μουσουλμάνοι! Εκεί να δεις!
Όμως, αφού οι περισσότεροι εξελίχθηκαν με τον Διαφωτισμό, πού θα πάνε και οι μουσουλμάνοι, θα ξυπνήσουν!
Όχι βέβαια ότι οι χριστιανοί ξύπνησαν, απλά εκπολιτίστηκαν! Πριν, στο Βυζάντιο, ήταν άγριοι και εμετικοί!
Έσεται ήμαρ!

Άθεος είπε...

Μπράβο ρε Μάκη που παίνεσες τον χρόνο που χάνω! Αν πρόκειται να τον κερδίζετε εσείς, θα συνεχίσω να τον χάνω, ακόμα και τώρα που η θάλασσα έγινε σούπα και χάθηκαν τα κουτάλια!
Αλλά, για μια στιγμή… Ποια κουτάλια;
Εγώ έχω κουτάλι και μάλιστα… μεγάλο!
Ευχαριστώ για τις ευχές! Από τις 15 Σεπτέμβρη, επιστρέφω!

Άθεος είπε...

Χα, χα penesta! Έχεις δίκιο, σαν βόδι είναι!
Μόνο που τα βόδια δεν μπορούν να αντιδράσουν στο κρέμασμα των χαϊμαλιών, διαφορετικά θα τα έβγαζαν.
Αυτοί που τα φοράν όμως τα βάζουν μόνοι τους!

Sotirios είπε...

Καλησπέρα Αποστόλη, δεν θυμούμαι σε ποιο βιβλίο το διάβασα αλλά θυμούμαι που ο συγγραφέας αναρωτιόταν: Αν ο Παύλος ήταν σεξουαλικός ανίκανος δεν μπορούσε να το πει, και ήταν ο τελευταίος των ανδρών. Όπως όλοι μας θέλουμε να ήμαστε πρώτοι, έτσι κι αυτός ήθελε να γίνει πρώτος αλλά δεν μπορούσε. Στο τέλος τα κατάφερε διδάσκοντας ότι οι άγαμοι ευαρεστούν το θεό καλύτερα, αφού δεν έχουν γυναίκα να απασχολεί τη σκέψη τους. Έτσι από τελευταίος των ανδρών έγινε ο πρώτος αφού ήταν εύκολο γι αυτόν να είναι ενάρετος. Να είσαι πάντα καλά, μ’ αρέσουν αυτά που γράφεις.

Άθεος είπε...

Φίλε μου Σωτήριε, όπως έγραψα και στην ανάρτηση για τον Παύλο «όσα δεν φτάνει τα κάνει… φιλοσοφία» όπως η αλεπού όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια!
Χαίρομαι που συμφωνούμε! Όλοι οι λογικοί συμφωνούν. Πρέπει να είναι παράλογος κανείς για να διαφωνεί ή αγνώμων, αγράμματος και κυρίως ανιστόρητος!
Να’ σαι κι εσύ καλά!

Sickaleone είπε...

Χαιρομαι που συναντω Έλληνες αθεους, ειχα αρχισει να πιστευω οτι ειμαι μονος μου

Άθεος είπε...

Κι εγώ χαίρομαι που με διαβάζουν έλληνες άθεοι, είχα αρχίσει να νομίζω ότι τα γράφω και τα διαβάζω μόνος!

SkyclaD είπε...

Δυστυχώς κάτι κομπλεξικοί σαν τον Παύλο τον ανίκανο, λατρεύονται ως τις μέρες μας, γεμίζοντας ενοχές όσους πιστούς γεύονται φυσικές απολαύσεις, καλά να πάθουν αφού αυτό διάλεξαν, όσο για εμάς η φύση θα συνεχίσει να μας δίνει τα δώρα της γενναιόδωρα. Και κάτι άσχετο, είχα πάει λίγες μέρες στα Κύθηρα κ' παρατήρησα ότι οι Νεοέλληνες έτρεχαν απο εκκλησάκι σε μοναστήρι, σε αντίθεση με τους ξένους οι οποίοι απολάμβαναν τις ομορφιές του νησιού, ούτε τις διακοπές τους δεν μπορούν να χαρούν ελεύθερα αυτοί οι άνθρωποι.

Άθεος είπε...

Αυτό το «καλά να πάθουν» που ικανοποιεί εσένα κι εμένα, φίλε μου SkyclaD, ικανοποιεί κι αυτούς, γιατί νομίζουν ότι παθαίνουν καλώς!
Συμπέρασμα: Εμείς σαν Επικούρειοι, αποφεύγουμε το πάθημα. Αυτοί σαν χριστιανοί το αναζητούν!
Μέχρι εδώ είμαστε ευχαριστημένοι και οι δυο. Εμείς με την χαρά της ζωής κι αυτοί με το πάθημα! Αυτά έχει η ζωή! Άλλοι είναι φυσικά υγιείς κι άλλοι άρρωστοι!
Μεταξύ μας τώρα: Έχεις την εντύπωση ότι αυτά που λένε αυτοί τα κάνουν;
Αλλά, να… φιλοσοφούν την ζωή… έτσι για να λένε ότι κάτι κάνουν, ενώ κάνουν ακριβώς τα αντίθετα. Στην δουλειά να βρίσκονται!
Και γι’ αυτήν την υποκρισία ρε φίλε, έχουν χύσει τόσο αίμα και προκάλεσαν τόσα δεινά στην ανθρωπότητα…!

Dyer είπε...

Γεια σου και από μένα φίλε Άθεε.
Πάντα διαφωτιστικός και αποκαλυπτικός ακόμα και όταν γράφεις με διάθεση χιούμορ.
Μπορεί ο Παύλος την ανάγκη (αδυναμία) φιλοτιμία ποιούμενος να εξιδανίκευσε την αγαμία αλλά ευτυχώς μόνο οι σχιζοφρενείς ή οι ομοιοπαθόντες τον παρακολούθησαν.
Διαφορετικά θα είχαμε αφανισθεί σαν είδος! !!
Το τραγικό όμως είναι ότι αυτή τη ζωτική ανθρώπινη ανάγκη την γέμισε ενοχές και κόμπλεξ. Η απόλαυση έγινε αμαρτία, η στέρηση, αρετή, ο παραλογισμός, ιδανικό, ….η ανωμαλία, φυσιολογική συμπεριφορά. Ποσά εκατομμύρια άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν, έχασαν την ψυχική τους ηρεμία, κατέστρεψαν τη ζωή τους εξ αιτίας αυτού του ανώμαλου και των μετέπειτα ομοϊδεατών του.
Σταματώ όμως εδώ το σχόλιο γιατί άρχισε να βαραίνει.
Εύχομαι καλό φθινόπωρο και καλά ξεμπερδέματα!

ΥΓ Το μήνα που πέρασε έκανα αποχή από το διαδίκτυο (αποτοξίνωση) και ασχολήθηκα περισσότερο με κλασικές επικουρίες απολαύσεις.

ΜΠΕΣΣΥ είπε...

Εύχομαι, καλό υπόλοιπο Καλοκαιριού!
Αισθάνομαι χαρά, διαβάζοντας τα γραφτά σου...
Μου επιτρέπεις να αντιγράψω, τα λόγια κάποιου,Μεγάλου, που με εκφράζουν;:"Δεν προσπαθώ να φανταστώ κανέναν προσωπικό θεό, αρκεί να στεκόμαστε με δέος, μπροστά στο κτίσμα του Κόσμου, στο μέτρο που επιτρέπει στις ατελείς αισθήσεις μας να τον εκτιμήσουν..."
Τους χαιρετισμούς μου!

Bitch είπε...

Άθεε μου..
Μια ευχή για ένα ωραίο Σεπτέμβριο..
(και δεν είσαι ο μόνος Άθεος)!!!!

mitsopd είπε...

σε ανακαλυψα τωρα τελευταία και χαρηκα που βρήκα κάτι αληθινό στο indernet. Να ξερεις οτι μερικα κοματια σου θα τα διαβασω απο μια εκπομπη που κανω σε τοπικο ραδιόφωνο. Την ονομαζω "κηνυγωντας το χαμένο βαρόνο" και την κανω καθε νύχτα με πανσέλληνο 11:00-12:00.
ευχαριστω
να'σαι παντα καλά και ΑΛΗΘΙΝΟΣ

mitsopd είπε...

και να μην ξεχασω οτι η εκπομπή βγαίνει απο τον ανατολικό fm 95,8 Mhz
και απο την σελίδα "ανατολικά νέα"

Άθεος είπε...

Γεια σου φίλτατε Dyer!
Πολύ ωραία ανέπτυξες το σχόλιο σου. Τα είπες όλα, απλά, κατανοητά και κυρίως τόσο λογικά. Όμως ο παράλογος πώς να σε αντιληφθεί; Εκεί βρίσκεται και η διαφωνία!
Καλά κάνεις με την αποτοξίνωση του internet, το ίδιο κάνω κι εγώ, αν και την άλλη βδομάδα ετοιμάζομαι για μακροβούτι στο blog. Για την ώρα τα μακροβούτια τα κάνω στην θάλασσα.

Άθεος είπε...

Αγαπητή Μπέσσυ
Ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια.
Μου άρεσε το τσιτάτο σου, αρκεί με το «κτίσμα του κόσμου» να εννοούμε την φύση κι όχι κάποια ιδέα που πλάσαμε στο μυαλό μας!
Χαιρετώ από νησί των Δωδεκανήσων!

Άθεος είπε...

Bitch!
Ευχαριστώ για τις ευχές σου. Ανταποδίδω!
Καλέ ποιος είπε ότι είμαι ο μοναδικός άθεος; Είμαστε πολλοί. Πιο πολλοί απ’ ότι πιστεύουν ορισμένοι!

Άθεος είπε...

Mitsopd σε καλωσορίζω στο χώρο αυτό.
Παλιός ηχολήπτης σε ραδιοφωνικό σταθμό κι εγώ, χαίρομαι που σε γνωρίζω. Όταν έρθω στην Αθήνα πιστεύω να μπορούμε να αξιοποιήσουμε την εκπομπή σου καλύτερα, αρκεί να επικοινωνήσουμε με email για να το συζητήσουμε από κοντά!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και να είσαι σίγουρος ότι ανυπομονώ να σε ακούσω!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5