30 Ιαν 2012

Οι τρεις ιεράρχες σύμβολο παιδείας του νεοσύστατου «Ελληνικού Έθνους»

Σήμερα ο… Ελληνοχριστιανισμός γιορτάζει την παιδεία! Αλήθεια τι πράγμα είναι αυτό το «ελληνοχριστιανισμός» και ποια «παιδεία» γιορτάζεται;
Πίσω από την καθιέρωση αυτής της «γιορτής» πολλά είναι τα ερωτήματα που αναδύονται και η υποκρισία ξεχειλίζει!
Από πού να αρχίσω δεν ξέρω …από το «ελληνοχριστιανισμό» που σαν έκφραση τελευταία επινοήθηκε και είναι κενή νοήματος ή από την «παιδεία» που δεν έχουμε;
Σημεία των καιρών και τα δυο, όμως ας αρχίσουμε ιστορικά: πώς θεσπίστηκε η τιμή στους "τρεις μέγιστους φωστήρες της τρισηλίου θεότητος" και πώς το νέο κράτος των ρωμιών καθιέρωσε την τιμή αυτή σαν μέρα των γραμμάτων και της παιδείας;
Η ρίζα της καθιέρωσης της τιμής αυτής βρίσκεται ριζωμένη στους καυγάδες και τις διαφωνίες των χριστιανών του 11ου αιώνα. Ο «φιλοσοφικός στοχασμός των πιστών» εκείνων ήταν κάτι σαν τις σημερινές διαφωνίες των χούλιγκανς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που συχνά κατέληγαν σε αναμέτρηση σώμα με σώμα.
Οι έριδες και διαφωνίες που αναστάτωναν το χριστεπώνυμο πλήθος τον 11ο αιώνα ήταν για το «ποιος ήταν… ο μεγαλύτερος ιεράρχης»!

Επειδή τα πράγματα όμως πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο ο μητροπολίτης Ευχαΐτων Ιωάννης Μαυρόπους αποφάσισε να τους συνενώσει, όπως προσπαθούμε να μονιάσουμε μικρά παιδιά που φιλονικούν για τις ομάδες τους.
Μην γελάτε. Μπορεί να μην είχαν να φάνε ψωμί, όμως είχαν «φιλοσοφικές» ανησυχίες. Ανέκαθεν, από τότε που μαζεύονταν στον Ιππόδρομο ντυμένοι σαν Πράσινοι και Βένετοι, ανέπτυξαν ψυχολογία μίσους μεταξύ τους. Σε ολόκληρη την ιστορία του Βυζάντιου τα μίση μεταξύ των αντιτιθέμενων ποτέ δεν κόπασαν. Πότε σαν υποστηριχτές της Θεοτοκίας και της Ανθρωποτοκίας, πότε σαν Πατροπασχίτες και Υιοθετιστές, σαν Όμοιοι και Ανόμιοι, σαν Φθαρτολάτρες και Αφθαρτοδοκήτες, σαν Μονοθελητές και Μονοενεργητιστές, Εικονολάτρες και Εικονοκλάστες, ενωτικοί και Ανθενωτικοί. Ας μην αναφέρω άλλους, γιατί θα διαβάζετε μια μέρα!

Έτσι λοιπόν και τώρα άλλοι ήταν Βασιλίτες, άλλοι Γρηγορίτες και άλλοι Ιωαννίτες.
Γι αυτό ο Ευχαΐτης Μαυρόπους βρήκε ένα βολικό τρόπο να τους ηρεμίσει. Είπε ότι είδε ένα όνειρο, όπου του αποκαλύφτηκαν και οι τρεις μαζί! Η φαεινή ιδέα του ήταν, εκτός από την τιμή του καθενός με την προσωπική εορτή του να τιμώνται και οι τρεις μαζί για την θεόσταλτη προσφορά τους στην υπόθεση της χριστιανικής ιδέας. Βέβαια, στην διεθνή θεολογία, όπως μας ενημερώνει στην «Εκκλησιαστική Ιστορία» ο Αρχιμ. Β. Στεφανίδης «…είναι γνωστή η τριάς των Μεγάλων Καππαδοκών, Βασίλειου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Νανζιανζηνού και Γρηγορίου Νύσσης». Όμως είναι άξιον λόγου να αναφέρουμε κατά τον Στεφανίδη ότι η Ελληνική Εκκλησία «…αφήρεσε τον Νύσσης Γρηγόριον και πρόσθεσε τον μέγαν Ιωάννην, τον Χρυσόστομον» (βλ. σελ. 463) προφανώς για να κατευνάσει τους Ιωαννίτες! Ο Γρηγόριος Νύσσης άλλωστε ήταν πιο κοντά στην «θύραθεν» φιλοσοφία, πράγμα που πρέπει να ενοχλούσε, ενώ αντίθετα ο Ιωάννης ήταν φανατικός διώκτης του Ελληνισμού και κυρίως διαπλεκόμενος με τους έτερους δυο καππαδόκες. Τώρα αν δεν ήταν ο ίδιος Καππαδόκης και Έλληνας, λίγο ενοχλούσε φαίνεται τότε!
Έτσι, αυτοί οι τρεις, φαίνονταν ιδανικοί να εκπροσωπήσουν την παιδεία των Ρωμιών στα ιδεώδη του… ελληνοχριστιανισμού το 1842 όταν το νεοσύστατο κράτος των Ρωμιών θα έβαζε τα θεμέλια για την νέα του υπόσταση στο νέο ιστορικό γίγνεσθαι!

Από τότε, οι χριστιανοί θεμελίωσαν την 30 Ιανουαρίου μέρα τιμής στους τρεις ιεράρχες, προστάτες της «ελληνοχριστιανικής» παιδείας, ψάχνοντας με κάθε τρόπο να επινοήσουν και να στηρίξουν το νέο όρο συζευγνύοντας τον χριστιανισμό με τον ελληνισμό που τότε με το επαναστατικό σάλπισμα ο δεύτερος αναζητούσε την ταυτότητά του.
Ο απόηχος της Ελληνικής Νομαρχίας ακούγονταν ακόμα στην φράση «Ραγιάς και Έλληνας δεν γίνεται» κι αυτό κάποιοι που βρέθηκαν στην εξουσία προσπάθησαν να το αντιστρέψουν επινοώντας τον κατάπτυστο όρο «ελληνοχριστιανισμός», όρο αντιφατικό και μέχρι τότε ιστορικά ανυπόστατο. Όμως οι χαλκευτές της ιστορίας ήξεραν πολύ καλά ότι αν η επανάσταση του 21 τους στέρησε τα μεγαλεία, με λίγη θέληση μπορούσαν να αντεπαναστατήσουν αρχίζοντας από την παιδεία και την εκπαίδευση. Όπως έκαναν και με τον νηπιοβαφτισμό, προκειμένου να σφραγίσουν την θέληση τους στις αγνές συνειδήσεις των παιδιών πριν ακόμα αρχίσουν να σκέφτονται!
Τα φώτα έπρεπε επειγόντως να σβήσουν, σε πείσμα του Διαφωτισμού που τότε σάρωνε την Ευρώπη!
Κι ως ένα βαθμό το κατάφεραν!
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα: Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που πληρώνουμε τους φωτοσβέστες κληρικούς και τους προστατεύουμε με υπουργείο που το ονομάζουμε «Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων»!

Ο όρος «ελληνοχριστιανισμός» είναι μια χίμαιρα, γέννημα της φαντασίας, ακριβώς εκείνων των κύκλων που ήθελαν να καταπνίξουν την αδέσμευτη ελληνική ψυχή με τις δογματικές θεοκρατικές προσταγές της ζοφερής θρησκείας. Εκείνης της ξενόφερτης θρησκείας που σαν άλλοθι δικαιολογούσε την καταστροφική τους λύσσα εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Για αιώνες ολόκληρους χλεύαζαν τον ελληνισμό, τον αναθεμάτιζαν και με μανία τον έδιωξαν και τώρα με υποκρισία έρχονται να μας πείσουν ότι ελληνισμός και χριστιανισμός ταυτίζεται και καρπός της νεοσύστατης ελευθερίας είναι και η δική τους συμβολή! Λες και θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τις διώξεις των ελλήνων, τις καταστροφές των ιερών, την απαγόρευση της φιλοσοφίας και την συνέχιση της ελληνικής ιδέας σαν πανανθρώπινο σύνθημα ενάντια στον σκοταδισμό που με τον Μεσαίωνα επέβαλε ο χριστιανισμός. Ήθελαν πάση θυσία, όχι μόνο να πάρουν μια θέση στο νέο ελληνικό γίγνεσθαι, αλλά καπελώνοντας την Μεγάλη Ιδέα να το παίξουν συνεχιστές υποκρινόμενοι ότι μας έσωσαν!

Μπροστά στα προπύλαια του πανεπιστημίου των Αθηνών θέλησαν να ταυτίσουν το Φως με το Σκοτάδι, στήνοντας τους ανδριάντες δυο αντιφατικών ιστορικών προσώπων. Ενός ήρωα και ενός προδότη! Του Ρήγα Φεραίου και του Γρηγόριου του Ε΄! Το θύμα αγκαλιά με τον Φονιά! Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Ο πρωτεργάτης της Επανάστασης με το απόβρασμα που την αφόρισε!

Ο Γ. Μυκονιάτης περιγράφει τα γεγονότα της ανέγερσης των ανδριάντων γλαφυρά.

Σήμερα συνεχίζουν να υποκρίνονται χωρίς να ντρέπονται. Μιλούν για ελευθερία, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο την πολέμησαν. Μιλούν για ανεξιθρησκία όταν γνωρίζουμε πολύ καλά με τι μέσα επιβλήθηκαν στην πατρώα θρησκεία των Ελλήνων. Μιλούν για ελευθερία συνείδησης όταν θεσπίζουν τον νηπιοβαφτισμό και επιβάλλουν το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία της βασικής εκπαίδευσης. Καπηλεύονται το έθνος και την πατρίδα, όταν ξέρουμε πολύ καλά ότι ποτέ δεν βρέθηκαν στο πλευρό της όταν χρειάστηκε. Πάντα βρίσκονταν με την μεριά της αντίδρασης, είτε ο εχθρός την απειλούσε από μέσα, είτε απ’ έξω!


Στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς δεν αποσοβήθηκε ο Ελληνισμός από τους Τούρκους, αλλά από το Πατριαρχείο. Έδιωξε έλληνες δασκάλους, έκλεισε σχολές, καταδίκασε ανθρώπους κι όταν χρειάστηκε να πάρει το μέρος του σκλαβωμένου, πήγε με τον εχθρό (Επτάνησα) ή αφόρισε τους επαναστάτες σαν ασεβείς, αχρείους και κακόβουλους, με την κατάρα να είναι ασυγχώρητοι και μετά θάνατον άλυτοι και αιωνίως αναθεματισμένοι!
Ουαί προδότες που σήμερα ζητάτε να καταλογιστείτε μαζί τους και με έναν όρο να συνταυτιστείτε!
Αφήνω σε άλλους να σας περιγράψουν τον πόλεμο που έκαναν σ’ ολόκληρη την ζωή τους αυτοί οι ιεράρχες, από τα εγχειρίδια ιστορίας και από τα ίδια τους τα γραπτά που σαν μνημείο θα τους στιγματίζουν στους αιώνες των αιώνων.
Να και κάποιες διευθύνσεις όπου άμεσα και χωρίς κόπο μπορείτε να δείτε τα κατορθώματα των τριών ιεραρχών και πόσο άδικο είναι σήμερα η ελληνική παιδεία να εκπροσωπείται από αυτούς!
 
Οι τρεις ανθέλληνες Ιεράρχες – Μια «γιορτή» όνειδος για την ελληνική παιδεία

Θα ξεφορτωθούμε ποτέ τους 3 Ιεράρχες;

ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!! 

13 σχόλια:

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Οι τρεις Ιεράρχες, μας λένε, διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα!!! Από ποιους τα διέσωσαν; Και πώς;

-Δυστυχώς άθεε, το θεοκρατούμενο Ελληνικό κράτος τους γιορτάζει και θα τους γιορτάζει (μακάρι να βγω ψεύτης) για πολλά χρόνια ακόμη...Αυτούς λοιπόν τους Μέγα υπέρμαχους(δεν ήταν – είναι και οι μοναδικοί..) του Αρχαίο-Ελληνικού ιδεώδες ,των γραμμάτων,της φιλοσοφίας και γενικότερα του πολιτισμού, θέλουν κάποιοι όμοιοι αυτών...να γιορτάζονται, σε έναν τόπο που λέγετε Ελλάδα!!
Τι υποκρισία......

-Ας δούμε όμως αυτή την “μεγάλη τους αγάπη..” για της....¨Ελληνικές ακαθαρσίες...” και πώς υπερασπίστηκαν τον Ελληνισμό...
“για τον Ιωάννη και τον Γρηγόριο, αναφέρεσαι..”

-ο Βασίλειος γράφει στο έργο του «εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον»:
«Μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν».

-Τόση ήταν η αγάπη τους προς τους Έλληνες και την Ελλάδα που ο Χρυσόστομος συμβουλεύει τους χριστιανούς στον λόγο του «Περί Κενοδοξίας και πώς δει τους Γονείς Ανατρέφειν τα Τέκνα»:
«Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των ελλήνων προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης».
-Ιδού και η απάντηση σε όσους απορούν γιατί δεν μπορούν να δώσουν όνομα στα παιδιά τους που δεν περιλαμβάνεται στας εκκλησιαστικάς δέλτους!


Αυτά.... και μη χειρότερα!!!

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

καλά τα λέει ο Σταύρος. να μας διασώσουν από ποιούς; και ποιός τους το ζήτησε;
τι σκοτάδι! και σκέψου να το γιορτάζουν και να είναι αργία για τα σχολεία!
ποιόν; τον σκοταδισμό!
χα!
φιλί!

Άθεος είπε...

Σαν τα χιόνια Σταύρε!
Κυριολεκτώ! Λίγο χιονάκι είδαμε σήμερα, σαν αφρολέξ, λες και η Τρόϊκα μας συσκευάζει! Είμαστε προς Πώλησιν κύριοι!
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε και σαν ρωμιοί που απεγνωσμένα πλάθαμε όνειρα με τους συνεταίρους μας και σαν ευρωπαίοι που με τα χριστιανικά ιδεώδη κτίσαμε το μέλλον των παιδιών μας!
Τώρα φίλε μου, όποιος μπορεί να αντιληφθεί την κενοδοξία θα την βρει σαν αιτία στο ιστορικό του παρελθόν. Είδαμε ποιοι ήταν κενόδοξοι και ποιοι κατέλυσαν τις αρετές των ελλήνων, αναθρέφοντας τα τέκνα τους με το χριστιανικό ψεύδος!
Όνειδος ολόκληρο το παιδαγωγικό σύστημα και τα ονόματα των παιδιών μόνο το πρόσχημα.
Ο κόσμος δεν αλλάζει με προσευχές, αλλά με γνώση!

Άθεος είπε...

Λύχνε μου, καλά τα λέει ο φίλος μας, αλλά καλά σκέφτεσαι κι εσύ.
Μια μεγάλη αργία από τη γνώση είναι ο σκοταδισμός. Αυτό ακριβώς γιορτάζουν οι ρωμιοί!

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-“αργία από τη γνώση”....!!! έγραψες πάλι Άθεε!!!. Σοφά λόγια ,Μεγάλη αλήθεια!!!
-Θα μπορούσε να είναι ΤΙΤΛΟΣ αναφοράς γι' αυτά τα......... ας αφήσω την κρίση του κάθε αναγνώστη να συμπληρώσει την φράση...
-Δυστυχώς Λύχνε,το “μεγάλο όπλο” και το “κέντρο ελέγχου” του εν λόγο σκοταδισμού , είναι η παιδεία .... ο απαίδευτος νους.....Εκεί λοιπόν, συντηρούν και επεκτείνουν την επικίνδυνη για την ανθρωπότητα ιδεολογία τους .

-Και μιας και μιλάμε για γράμματα φίλε Άθεε, να αναφέρω μια διαπίστωση του συγγραφέα τζοτζεφ μακ κέιμπ .
“το “βυζάντιο” επι 10 ολόκληρους αιώνες δεν κατόρθωσε να παράγει ούτε ένα βιβλίο που να διαβάζεται σήμερα απο έναν καλλιεργημένο άνθρωπο”.
-Τα μοναδικά βιβλία, ήταν τα διάφορα σκοταδιστικά θρησκευτικά συγγράμματα των λεγόμενων “πατέρων” της εκκλησίας.
-Αυτά λοιπόν προώθησαν οι 3 ιεράρχες του χριστιανισμού .
-Προστάτες των χριστιανικών συγγραμμάτων.....και ουδέποτε των Ελληνικών....γι' αυτά, ας είναι καλά κάποιοι εκτός συνόρων... και κάποιοι λίγοι εντός.

Άθεος είπε...

Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα σε όσα λες Σταύρε.
Πραγματικά, όλα αυτά που γράφτηκαν από τους χριστιανούς, αιώνες τώρα, τίποτα δεν μπορεί να διαβαστεί σήμερα, γιατί δεν μπορεί να προσθέσει τίποτα στη γνώση που μας άφησαν οι αρχαίοι έλληνες. Μόνο κάτι συναξάρια αγίων που χαρακτηρίζονται από ψέματα και υπερβολές που φτάνουν στο γελοίο και το ξεπερνούν!
Αμφιβάλλει κανείς;

Dyer είπε...

Δηλαδή φίλε Άθεε όση αγάπη έχει η τρόικα για την Ελλάδα άλλη τόση είχαν οι τρις ιεράρχες για τον ελληνισμό (ελληνική παιδία).
Υπάρχει δηλαδή η περίπτωση κάποτε να εκδηλώνουμε τις ευχαριστίες μας και για την τρόικα;
Καλό μήνα.

Μαύρο Μέλι είπε...

Ελληνοχριστιανισμός=η επίσημη κρατική θρησκεία, το καμάρι των προσκυνημένων. Ένα ιδεολόγημα που καταστρέφει ο,τι έχει απομείνει από Ελλάδα, συστηματικά και με συνέπεια.Διασταύρωση αλόγου με γαΐδουρι, και κατα συνέπεια στείρο.

Ούτε αυτοί οι 3 μισέλληνες κ μισάνθρωποι θα δέχονταν να είναι προστάτες της ελληνικής (ακουσον,ακουσον) παιδείας που με τόση χριστιανική αγάπη πολέμησαν κ κυνήγησαν. Αυτοί που με τόσο πάθος μίσησαν το γέλιο, το τραγούδι και το χορό [«Ένθα όρχησις, εκεί διάβολος» ,κατά Ιωάννη Βρωμόστομο] σήμα-κατατεθέν του ελληνικού πολιτισμού.

Κι όχι μόνον αυτό αλλά φρόντισαν να λάβουν ελληνική μόρφωση προκειμένου να την πολεμήσουν ευκολότερα ''εκ των έσω'' αλλά και για να μεθοδεύσουν ένα συγκερασμό στοιχείων για τον ''νέο'' κόσμο που προετοίμαζαν και που δεν θα απέβαλε έτσι απλά τον ελληνισμό-γι' αυτό κ αποπειράθηκαν να χρησιμοποιήσουν όσα στοιχεία του δεν πρόδιδαν την κραυγαλέα αντίθεσή του με τον χριστιανισμό ώστε να εξασφαλίσουν μια κάποια συμπάθεια στο λαό. Πώς οι νεότερες γενιές λοιπόν να μην αντιλαμβάνονται τον Ελληνισμό ως φολκλόρ και γραφικότητα? Έτσι είναι πιο ακίνδυνο αλλά και πιο ... εμπορικό (για να έρχονται οι κουτόφραγκοι να μας τα ακουμπάνε ως τουρίστες). Μα αφού εκπαιδεύονται σε αυτό από μικρά παιδιά!

Έτσι, καταλήξαμε να είμαστε Έλληνες μόνον κατ' όνομα κ επιφανειακά και καθόλου ουσιαστικά. Κάθε μέρα όλο και περισσότερο διαπιστώνει κανείς ότι άλλο Έλληνας και άλλο χριστιανός. Και όσο μπαινουμε στην παγίδα του αίματος, τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα...διότι ο Ελληνισμός ειναι κοσμοθεωρία και όχι απλά και μόνο καταγωγή. Ψευδεπίγραφο είναι το όνομα αυτής της χώρας που θέλει να λέγεται Ελλάδα [θα μπορούσε να λέγεται Χριστιανική Δημοκρατία της Ρωμανίας, ας πούμε] ενώ φροντίζει να γελοιοποιεί ο,τι ήταν η Ελλάδα κάποτε.

Ο παπαρρηγοπουλισμός εν πληρη δρασει κ εφαρμογή. Τσουκνίδες με τριαντάφυλλα τουρλουμπούκι ανάμεικτα στο ίδιο βάζο.

Περπατούσα με ένα φίλο πριν καμιά δεκαριά μέρες στην Πανεπιστημίου, όταν και κάναμε αυτήν τη κωμικοτραγική διαπίστωση με τα αγάλματα του Ρήγα και του παπά που τον αφόρισε (για ξεκάρφωμα, όπως θα έλεγαν οι ελληνοεβραιοχριστιανοί, κ κάπου εδώ θα γελάσω) να βρίσκονται δίπλα δίπλα-τι να πει κανείς και τι να ομολογήσει.Τελικά απλά χαίρομαι που κάποιος σαν εσένα το επισημαίνει.

Άθεος είπε...

Dyer
Μου άρεσε η συσχέτιση! Πράγματι και οι τρώικα από τρεις αποτελείται, όπως τα τρία γράμματα ΔΝΤ και ΕΟΚ!!!
Τυχαίο;
Ούτε άστοχος ήταν ο συνδυασμός που έκανες! Κάπως σαν κι αυτούς ήταν οι τρεις ιεράρχες!
Πολύ δούλεμα λέμε!

Άθεος είπε...

Μαύρο Μέλι
Τι να πρωτοσχολιάσω απ’ όσα μας είπες… εσύ είπες περισσότερα και απ’ αυτά που είπα εγώ.
Όμως θα σταθώ στο τελευταίο, γιατί ελάχιστοι εντόπισαν τις αντιφατικές μορφές στα προπύλαια του πανεπιστημίου!
Χαίρομαι για την παρατηρητικότητά σου αυτή που είναι τόσο αναγκαία αν θέλει κάποιος να μην πιστεύει μόνο σε ό,τι του σερβίρουν. Θέλω να πω, πρέπει να αναζητούμε και μόνοι μας αυτά που πρέπει να μας αναγκάζουν προκειμένου να απορρίπτουμε, όχι μόνο τη μασημένη τροφή, αλλά και το δόλωμα που μας πετούν για να μας διαστρεβλώσουν! Η ιστορία βρίθει από τέτοια δολώματα που μας αλλοτριώνουν τη συνείδηση!
Συμφωνώ επίσης σε όσα λες!

Άθεος είπε...

Μάρκο ντε Σαντ
Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να δημοσιεύσω το σχόλιό σου. Ειδικά την ανάρτηση αυτή θα την διαβάσουν παιδιά και μαθητές. Αντιλαμβάνεσαι. Όμως αντιλαμβάνομαι και την απογοήτευσή σου και γι αυτό αναμεταδίδω με την εικόνα αυτή την πρότασή σου για όλους αυτούς που μας έφεραν στην κατάσταση αυτή!

Μάρκο Ντέ Σάντ είπε...

Κατανοητό...

Αν και θα διαφωνήσω ως προς τα παιδιά. Αυτά που βλέπουν και θα δούν στο άμεσο μέλλον υπερβαίνουν ακόμα και την δική μου νοσηρή φαντασία (λέμε τώρα)!!!

Άθεος είπε...

Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις Μάρκο ντε Σαντ.
Αυτή τη φορά βέβαια θα συμφωνήσω μαζί σου, όχι στο τι πρόκειται να δουν αλλά και στο τι ήδη βλέπουν στα μεγάλα κανάλια, ειδικά στο mega, που σιχαίνεσαι να παρακολουθείς τα ηλίθια ελληνικά σίριαλς λες και γράφτηκαν στο πεζοδρόμιο!
Αυτές οι κρεμάλες πιο πάνω αν είχαν στηθεί πριν από κάτι αιώνες σήμερα δεν θα χρειαζόμασταν ούτε την ανάρτηση αυτή να κάνουμε!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5