29 Μαΐ 2008

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ;

Η θρησκεία είναι μία ετικέτα που ο άνθρωπος κολλά επάνω του, ή καλύτερα, που την κολλούν από νήπιο επάνω του, ώστε να ξεχωρίζει από τους άλλους, με μοναδικό σκοπό να διαιωνίζει την έχθρα του με εκείνους που έχουν διαφορετική ετικέτα!

Είναι τόσο απλός ο ορισμός της θρησκείας, σε γενικές γραμμές, κι όμως μπορεί να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον αναγνώστη, λόγω της αιχμηρότητάς του!
Γιατί;
Γιατί αυτή είναι η αλήθεια!
Η αλήθεια είναι πάντα απλή και αιχμηρή… γιατί έχουμε μάθει να ζούμε στο ψέμα και την υποκρισία και όταν μας την θίγει κανείς, χωρίς να μπορούμε να βρούμε επιχειρήματα, το έχουμε ευκολότερο βίαια να αντιδράσουμε… ειδικά αν τύχει και φορούμε διαφορετική ετικέτα!
Όμως το ερώτημα παραμένει…
Τα παιδιά πρέπει να απαλλάσσονται από το μάθημα των θρησκευτικών ή να περιμένουμε να ενηλικιωθούν και μόνα τους να αποφασίσουν;
Αν το πρώτο, από τι ηλικία κι αν το δεύτερο γιατί αυτός που προτείνει μια τέτοια λύση δεν είναι αντίθετος στο νηπιοβαπτισμό;
Σ’ έπιασα ψεύτη και υποκριτή χριστιανέ…
Αντιδράς εδώ ενώ θα έπρεπε να είχες ήδη αντιδράσει αλλού!
Εν πάση περιπτώσει για μας που δεν πιστεύουμε, το ερώτημα παραμένει, αν και για ορισμένους είναι ήδη λυμένο.
Όμως τις περισσότερες φορές το σκατοσύστημα – επιτρέψτε μου αυτή την έκφραση αδυνατώντας να βρω καλύτερη – δεν σου επιτρέπει να πας κόντρα στο στενό σου περίγυρο, για να μην έρθεις αντιμέτωπος με τη γυναίκα σου, τη μάνα σου, τη πεθερά σου, τους συγγενείς… όλους αυτούς που το σύστημα τους προγραμμάτισε να υποκρίνονται και να βάζουν στο βλαστάρι τους την ετικέτα, εντάσσοντάς το πλέον στο χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Οι άθεοι λοιπόν συνεχίζουν να τηρούν τις κοινωνικές συμβάσεις και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα παθητικά, διαφορετικά στιγματίζονται ανελέητα από αυτούς που καυχώνται ότι αγαπούν τον πλησίον τους όπως αγαπούν και τον εαυτό τους!
Άλλη υποκρισία…
Ψεύτη χριστιανέ… πόσες φορές ακόμα θα σε πιάσω να με κοροϊδεύεις…
Μα ούτε απέναντι στο παιδί σου δεν έχεις την ειλικρίνεια… το βαφτίζεις χριστιανόπουλο χωρίς να του πεις ότι υπάρχει και άλλη θρησκεία ή και η πιθανότητα να είναι όλα ψέματα! Πρώτα του κάνεις πλύση εγκεφάλου και μετά από τριάντα-σαράντα χρόνια… του δίνεις το ελεύθερο να αποφασίσει…αν και πάλι θα το εκβιάσεις με τη γονική παροχή!
Σαν χέλι γλιστράς κατεργάρη!
Λοιπόν, φίλοι μου, δεν υπάρχουν πουθενά χριστιανόπουλα, μα παιδιά χριστιανών γονέων, που καταπιέζουν συνειδήσεις γιατί έτσι έμαθαν κι εκείνοι από τους δικούς τους γονείς!
Λοιπόν;
Ακόμα το σκέφτομαι… πρέπει να απαλλάσσουμε τα παιδιά μας ή να τα βάζουμε να μαθαίνουν τις ανοησίες που χρόνια μαθαίναμε κι εμείς με το στανιό και τη βία, ώστε να ξέρουν, τι είναι η θρησκεία, ώστε αύριο να μπορούν να αντιμετωπίσουν απ’ τον οποιοδήποτε ξιπασμένο πιστό που δεν ξέρει τι πιστεύει μέχρι το διαβασμένο κουλτουριάρη μυστικιστή ή μυστικοπαθή χριστιανό που αυτοχρίζεται πιστός συνεχιστής των… ελληνοχριστιανικών ιδεωδών.
Η αλήθεια είναι ότι στη χριστιανική κοινωνία υπάρχει και ο κίνδυνος του ρατσιστικού στίγματος, όπως ακόμα και η παιδική αντίδραση υπέρ της θρησκείας. Γι αυτό κάθε χειρισμός από την πλευρά του γονιού πρέπει να είναι ζυγισμένος καλά, ώστε να αντιληφθεί το παιδί, γιατί πρέπει να το ξεχωρίσουμε από τα άλλα παιδιά. Στην ουσία, δεν το ξεχωρίζουμε εμείς, αλλά το εντάσσουμε στις σωστές βάσεις, προκειμένου να το αποσπάσουμε απ’ το χωρισμό που του έκανε ήδη το σύστημα, βάζοντάς του την ετικέτα της θρησκείας, που θα είναι αναγκασμένο έκτοτε να ακολουθεί σε ολόκληρη τη ζωή του. Τότε το παιδί, έχοντας στο νου του την ελευθερία που του δίνεται, θα μπορεί ελεύθερα να διαλέξει το φιλοσοφικό σύστημα που επιθυμεί ή έστω τη θρησκεία που αυτό θα διαλέξει.
Μη πάμε για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι….
Τα παιδιά αντιδρούν και οι κατεργάρηδες καιροφυλακτούν!
Η απαγωγή σε μοναστήρι δεν θεωρείται αδίκημα μετά από κάποια ηλικία!
Φυσικά όλα αυτά στο Δημοτικό, μαζί με τη δική μας παραίνεση.
Στο γυμνάσιο, δεν το συζητώ! Η απαλλαγή πρέπει να είναι επιβεβλημένη. Το μυαλό είναι πιο λογικό και οι ώρες του παιδιού πολύτιμες για να χάνονται στην υπερβατική μυθοπλασία των κατεργάρηδων εξουσιαστών!


5 σχόλια:

sexpistols.gege είπε...

Καλησπέρα φίλε μου,

παρότι έντονα κατηχημένος από την οικογένεια μου και από το σχολείο κατέληξα ένας Αντίχριστος όπως με έχουν αποκαλέσει πολλές φορές. Αν δεν είχα λάβει όλη αυτήν την κατήχηση δεν θα είχα γνωρίσει ποτέ τη χριστιανική εκκλησία εκ των έσω άρα δεν θα μπορούσα ποτέ να γράψω ένα κείμενο σαν και αυτό.
(κάνω και διαφήμιση).

Όμως η γνώμη μου είναι πως όχι τα παιδιά δεν θα έπρεπε να δέχονται κανενός είδους θρησκευτική κατήχηση σε καμία ηλικία. Σε ένα κράτος πλήρως διαχωρισμένο από την εκκλησία τα παιδια θα διδάσκονται όλες τις θρησκείες αποκτώντας μια κριτική εντύπωση για όλα τα δόγματα. Αφού αυτό γίνει αμερόληπτα μετά είναι ελεύθερα να διαλέξουν κάποια ή καλύτερα καμία!

Επειδή έχω έντονες τις αναμνήσεις από τα θρησκευτικά καθότι 19 χρόνων, ξεκίνησα ως μετριοπαθής άθεος. Όμως από την τεράστια βλακεία που εντοπίζω γύρω μου πολλές φορές ξεφέυγω.
Από δω και πέρα θα απευθύνομαι σε κάθε χριστιανό με την προσφώνηση...Ακου χριστιανάκο...(σύμφωνα με το "Άκου ανθρωπάκο..") :p

Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols..γκέγκε??

+++ ΣΟΥΒΛΟΓΗΣΟΝ +++

sexpistols.gege είπε...

Τώρα διάβασα το διάλογο που είχες με δυο παπάδες(ο ένας με ράσα και ο άλλος χωρίς:p) σε ένα παλαιότερο κείμενο και παρατήρησα πως διαρκώς επικαλούνταν την αυθεντία των Γραφών. Όμως αν ο κόσμος ήξερε ακριβώς τι γράφουν σε πολλά σημεία αυτές οι Γραφές θα είχαν φρικάρει. Συστηματικά έχουν αποκρύψει όλα αυτά τα αίσχοι που αναφέρω στο blog μου με αποτέλεσμα να ευαγγελίζονται την ηθικότητα που πηγάζει από αυτά. Αρε κούνια που τους κούναγε!!!

Άθεος είπε...

Φίλε μου sexpistols, όπως έχω γράψει και αλλού, η ηλιθιότητα είναι το αφθονότερο στοιχείο στο σύμπαν και η βλακεία τους απύθμενη!

Ασυγχώρητη είπε...

Κάποτε έμπαινα στον πειρασμό να κάνω συζητήσεις με υπέρμαχους της αναγκαιότητας της θρησκείας. Ειδικά όταν τους άκουγα να συνδέουν τον αθεισμό με την παντελή έλλειψη ηθικής απέναντι στην ανθρωπότητα, με την "βολική" επιλογή, με την "απενεχοποίηση" των ευθυνών μας απέναντι στη ζωή.. μπλα μπλα μπλα... Τώρα απλά παρακολουθώ τα συγκεκριμένα άτομα στις συναναστροφές και στις σχέσεις τους με τον υπόλοιπο κόσμο και απλά σιωπώ..ή γελώ.. Αν με προκαλέσουν να πω την άποψή μου γέρνω το κεφάλι στο πλάι, παίρνω ένα ύφος πλήρους άγνοιας, χαμογελώ και λέω κάτι άσχετο. Το γεγονός του ότι δεν μπορούν να δουν ότι σε αυτή την έκφρασή μου υπάρχει ένα ίχνος απαξίωσης στο να τους απαντήσω.. με κάνει ακόμη πιο σίγουρη ότι η βλακεία διδάσκεται εφόρου ζωής και όχι μόνο μέσω της θρησκείας.
Αη Βάη!

Άθεος είπε...

Αν είναι να λες πάντα τέτοιες σοφίες, μη φοβάσαι που είσαι «ασυχώρετη».
Κάποτε η γη έτρεμε κάτω από τα πόδια εκείνων που επρόκειτο να αφοριστούν.
Σήμερα ο αφορισμός εκείνων, για μας είναι λύτρωση!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.

Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5