16 Οκτ 2008

Το άδικο κοινωνικό σύστημα ή πώς μετατρέπουμε τη δύναμη σε δίκαιο και την υποταγή σε καθήκον

(Από τον Ρουσσώ στον... Ρουσό-πουλο)

Στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο απόλυτα να απομονωθείς, από τα προβλήματα που απασχολούν τους ανθρώπους, όταν ζεις ανάμεσά τους. Όσα σίριαλ και να παρακολουθείς στην τηλεόραση, όσο και να σου αρέσει το ποδόσφαιρο και οι γκόμενες πίσω από τις οποίες σαν λαίμαργος τρέχεις, όσο και να εκκλησιάζεσαι τις Κυριακές και να κατηχείσαι καθημερινά… απέχοντας από τις υποθέσεις των ανθρώπων, δεν μπορεί… κάπου θα άκουσες ότι ο κόσμος υποφέρει… μαστίζεται από τη φτώχεια, την ανεργία και κάποιοι, ακόμα πιο άτυχοι από μας, λιμοκτονούν για ένα κομμάτι ψωμί, ή πεθαίνουν από τη δίψα! Πάνω από εκατό εκατομμύρια ανθρώπων ζουν σε απόλυτη ένδεια. Πολλά παιδιά, όχι παιχνίδια δεν γνώρισαν, αλλά πέθαναν χωρίς να γευτούν στο στόμα τους το γάλα! Λίγα μέτρα πιο κει άγρια όρνεα παραφυλάνε!

Σχόλια για την εικόνα εδώ

Μία χούφτα άνθρωποι κατέχουν τη μερίδα του λέοντος του παγκόσμιου πλούτου, δημιουργώντας φοβερές κοινωνικές αντιθέσεις, αλλά και μία μακάβρια εικόνα της αδικίας του συστήματος. Ενός συστήματος που θέλει το λαό να κοιμάται για να μπορούν όσοι έχουν τη δύναμη να τον εκμεταλλεύονται. Μαζί με τους πλούσιους και τους κακούς από κοντά και η εξουσία. Θρησκευτική και πολιτική. Η πρώτη σε αποκοιμίζει και η δεύτερη σε καταληστεύει. Τα λάφυρα τα μοιράζονται και οι δύο!

Κάποτε, όταν γιγαντώνονταν η εξουσία και θεοποιούταν το κράτος η καταπίεση, η δυστυχία και η εκμηδένιση του ανθρώπου, βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη. Σήμερα οι μηχανισμοί αυτοί, με την βοήθεια της αλλοτρίωσης, δουλεύουν αυτόματα και μηχανοποιημένα.


«Το ανθρώπινο γένος» έλεγε ο Ρουσσώ «είναι χωρισμένο σε κοπάδια κτήνη, που το καθένα έχει τον αρχηγό που το φυλάει… μέχρι να το καταβροχθίσει».


Μπορεί η δύναμη να μη δημιουργεί δίκαιο, όμως στην άδικη κοινωνία μας, όπως και την εποχή του Ρουσσώ (18ος αιώνας) δίκαιο είναι ο νόμος του ισχυρού!

Στις μέρες μας λοιπόν αποθρασύνθηκαν οι εξουσίες, έγιναν πανίσχυρες γιατί εμείς τους το επιτρέψαμε… με την ανοχή μας και τα κηρύγματα που αποπροσανατόλιζαν τον πιστό, αποξενώνοντάς τον από τον κόσμο στον οποίο ζει.

Έλληνες δεθείτε στο άρμα του Χριστού και μην σκιάζεστε από τις παγκόσμιες κρίσεις και τα επερχόμενα δεινά!
Ο ουρανός θα σας χαμογελάσει και πάλι...

χριστιανική προτροπή

Δεν υπάρχει χειρότερη προτροπή από αυτή.
Οδηγεί τον άνθρωπο στην αδράνεια, την ανοχή και την ταπείνωση. Τον συμβουλεύει να αδρανοποιείται απέναντι στην εκμετάλλευση, να ανέχεται την αφόρητη οικονομική καταπίεση που του επιβάλλουν οι οικονομικά ισχυροί και αγόγγυστα να υπομένει τις ταπεινώσεις των εκμεταλλευτών του. Η ταπεινωτική αυτή συμβουλή εξασθενίζει το νου, τον διαβρώνει και τον ουδετεροποιεί. Κάνει τον άνθρωπο αδύνατο, άβουλο και ανίκανο. Απελπισμένο σαν ναρκομανή!
Έτσι τον θέλει, κακόμοιρο και απελπισμένο για να του πλασάρει την ελπίδα ενός απατηλού κόσμου, αφήνοντας τους ίδιους ήσυχους να τρώνε με χρυσά κουτάλια!

Η Θρησκευτική Εξουσία πάντα έκλεβε το λαό, με τα παραθυράκια του νόμου και τις φορολογικές απαλλαγές που η πολιτική εξουσία θέσπιζε.

Η γελοιογραφία είναι του Ανδρέα Πετρουλάκη
Με πρόσχημα την ελεημοσύνη και με την κάλυψη της πολιτικής εξουσίας, εκκλησίες και μοναστήρια βρέθηκαν με αμύθητη περιουσία.

"Ο πλούσιος μπορεί να δικαιωθεί με την ελεημοσύνη, αλλά και ο φτωχός με την υπομονή"
Ιωάννης Χρυσόστομος

Το πρόσφατο θρησκευτικό σκάνδαλο του Βατοπεδίου, μέσω των χρυσόβουλων, συνδέει την απάτη του παρελθόντος με το σήμερα. Η περιφορά του «Ζωναριού της Παναγιάς» συνδέει το θαύμα με την κατεργαριά που… ως εκ θαύματος, από το ίδιο μοναστήρι και τον ίδιο ηγούμενο, πριν χρόνια, μεθοδεύτηκε!

Η Πολιτική Εξουσία ενορχηστρώνει την απάτη, καλύπτει τους αυτουργούς. Ξεπουλά κρατική περιουσία σε μία εποχή που ο κόσμος υποφέρει από τη φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση και την έλλειψη ηθικής συμπαράστασης. Στη κοινωνική μας ζούγκλα, μόνος του ο λαός καλείται να αντιμετωπίσει τα οικονομικά θηρία, έχοντας φορτωμένα στην πλάτη του φόρους βαρείς, χαράτσια, ακρίβεια, ανεργία και μια μεγαλοπρεπή αδιαφορία. Ξεπουλώντας το κράτος, πλουτίζει μονές, ξεπλένει χρήμα που κανείς δεν γνωρίζει τον τελικό του αποδέκτη. Κάνει αυτό που κάνει και η παγκόσμια, ληστρική, οικονομική κοινότητα, ενισχύοντας την πλουτοκρατία και την αδικία.
Πουλώντας ομόλογα μαϊμού, χρεοκόπησαν εκατομμύρια μικροκαταθετών, «πτωχεύοντας» τράπεζες από τις οποίες, ληστοσυμμορίτες εγκέφαλοι με κρατική ανοχή απέσπασαν σεβαστά ποσά που μετέφεραν με ασφάλεια αλλού.
Ένα τρισεκατομμύριο δολάρια έχει διαθέσει μέχρι στιγμής η Fed, για χαρτιά χρεοκοπημένων με το πρόσχημα της σωτηρίας του παγκόσμιου πιστωτικού συστήματος. Ενίσχυσε αυτούς που τόσο καιρό μας έκλεβαν!

Μόνο το 5% των χρημάτων αυτών, αν είχαν δοθεί στην Αφρική, θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια αποτελεσματικά! Όμως προτίμησαν να τα δώσουν αλλού! Τόσο τίμιο σύστημα, τόση ηθική!

Πού πήγαν τα λεφτά; Έγιναν βίλες, κότερα και καλοπέραση!Κανένας δεν διώχτηκε… αντίθετα μάλιστα, κυβερνήσεις που τσάκιζαν στη φορολογία τους μικρούς, δηλώνοντας πως στέρεψαν τα ταμεία τους, με περίσσεια υποκρισία, χωρίς αιδώ, ενίσχυσαν άλλες τράπεζες με πακτωλό εκατομμυρίων, προκαλώντας τους εργαζόμενους από τους οποίους απέκλειαν, λόγω λιτότητας, ακόμα και την αύξηση που δικαιούνταν! Τι σημασία έχει αν αυτά γίνονται στην Αμερική ενώ το Βατοπέδι είναι στην Ελλάδα; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα!Πατρίδα του κεφαλαιοκράτη είναι η χώρα που του επιτρέπει να κλέβει περισσότερα!
Τώρα καταλαβαίνω γιατί «ο θεός» ευλογεί αυτές τις χώρες… ή μάλλον γιατί κάποιοι πρόδωσαν τα αγνά όνειρα των πιστών… Σίγουρα, οι τελευταίοι, απεχθάνονται και διαγράφουν την εικόνα της διαστροφής. Δεν θα ήθελαν να δουν μια τέτοια μεταμόρφωση, που είμαι σίγουρος τους πληγώνει βαθιά!

Τι κάνουν όμως γι αυτό; Δένονται στο άρμα του Χριστού και χωρίς να σκιάζονται από την παγκόσμια κρίση περιμένουν να τους χαμογελάσει ο ουρανός;

Το κυνήγι της πλουτοκρατίας και της θησαυροποίησης μετέτρεψε το εμπόρευμα σε φετίχ. Το τελευταίο, σαν άψυχο αντικείμενο, σαν είδωλο δηλαδή, σύμφωνα με τις αντιλήψεις των πιστών και των πλουσίων, λατρεύεται λες και είναι προικισμένο με υπερφυσικές δυνάμεις! Το φετίχ διαδόθηκε από τις πρωτόγονες κοινωνίες, λατρεύτηκε σαν θεός. Σήμερα ο πλούσιος μετατρέπει το χρήμα σε φετίχ. Το λατρεύει σαν θεό, δίνοντάς του υπερφυσικές ιδιότητες! Υποκλίνεται σ’ αυτό και δεν διστάζει να κάνει του κόσμου τα εγκλήματα για να το υπερασπίσει! Παράλληλα, ο πλούσιος, ακράδαντα πιστεύει ότι έχει την εύνοια του θεού που τον προστατεύει.


in god we trust!

Με αυτές τις δυνάμεις, προσπάθησε να υποτάξει το λαό, μεταβάλλοντας τη δύναμή του σε δίκαιο και την υποταγή σε καθήκον!
Για το πρώτο χρειάστηκε την πολιτική και για το δεύτερο τη θρησκεία!

Περισσότερα για την αλλοτριωμένη μας κοινωνία εδώ.


Υ.Γ1. Σήμερα 29 Οκτώβρη 2008 η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας αποφάσισε να χορηγήσει βοήθεια για την αρωγή του τραπεζικού συστήματος με 28 δισεκατομμύρια Ευρώ!
Απίστευτο και όμως Αληθινό!
Κανένας δεν τους τα ζήτησε… ούτε ανάγκη τα είχαν… Οι ισολογισμοί τους αναφέρουν υπερκέρδη!
Αντίθετα ο λαός που ματώνει από τις αυξήσεις και το κόστος ζωής ή ακόμα και από την ασυδοσία του τραπεζικού συστήματος, χάνοντας πολλές φορές και το σπίτι του για ελάχιστα χρήματα, ΚΑΙ τα ζήτησε ΚΑΙ ανάγκη τα είχε!
Γι αυτούς η κυβέρνηση ετοιμάζει, μέσα στο μήνα που έρχεται, τα χαράτσια του φόρου ακίνητης περιουσίας με το πρόσχημα των άδειων ταμείων!
Όχι τίποτα άλλο… αλλά στο σχολειό, εκτός από το να είμαι ηθικός, μου είχαν μάθει ότι αρωγή είναι το κοινωνικό χρέος προς τους αναξιοπαθούντες!

Βρε πως ξεμπροστιάζεται το "έντιμο" κοινωνικό σύστημα των χριστιανών!


Υ.Γ.2 Προσθήκη της 24ης Νοεμβρίου 2008. Σήμερα κλήθηκε ο περιβόητος Εφραίμ ηγούμενος της μονής του Βατοπαιδίου (Άγιο Όρος) στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για να καταθέσει (ως μάρτυρας παρακαλώ) για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Μεταξύ άλλων δήλωσε ο ηγούμενος «Διδάσκω την Ακτημοσύνη».
Πριν λίγες μόνο ημέρες άνοιξαν τους λογαριασμούς των Offshore και Real Estate εταιρειών που ίδρυσε η πιο πάνω μονή και βρέθηκαν 50.000.000 Ευρώ από πώληση προς τρίτους προφανώς των Ολυμπιακών Ακινήτων και άλλων καπιταλιστικών αμαρτιών!
Γιατί να ντραπεί ο ηγούμενος να δηλώσει ότι διδάσκει την ακτημοσύνη, αφού από τους φτωχούς πιστούς του, παρά τους αβάσταχτους φόρους, εν μέσω οικονομικής κρίσης, κανένας δεν θα καταλάβει ότι τον δουλεύουν «ψιλό γαζί»;
Να γιατί κυβερνητικά στελέχη, για το 3% των ψηφοφόρων που έχασαν, πιστεύουν, όπως διαλαλούν, ότι «μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι»!
Ακριβώς ένα παιχνίδι είναι για αυτούς το σκάνδαλο και η φορομπηχτική τους πολιτική! Ας είναι καλά τα σίριαλς των τηλεοράσεων, που προσφέροντας θέαμα μπορούν να παρασέρνουν τους αφελείς. Για τους τελευταίους πέρα βρέχει! Αυτοί έχουν ιδεολογία που εκπορεύεται από το θεό… αυτά είναι ανθρώπινα!
Στις Μονές, στις Εκκλησίες και στα Πολιτικά Γραφεία τρίβουν τα χέρια τους!
Δοξάστε τους! Μήπως μπορείτε να μαντέψετε γιατί, τόσο ευτυχισμένοι πια, γελούν οι κύριοι…

Υ.Γ.3 Προσθήκη δυο μέρες μετά (26/11/2008). Είναι τόσο καταιγιστική η εξέλιξη της υπόθεσης του Βαττοπαιδίου που αναγκάζομαι να προσθέσω και αυτό για να κλείσω το θέμα. Όχι πως κλείνει αυτό, αλλά η ανάρτηση πρέπει κάποτε να κλείσει.

Μέτοχος της Rassadel, είναι ο κ. Άθως Κυρανίδης, οικονομικός σύμβουλος της Μονής. Μέσω αυτής της εταιρείας εισπράχτηκαν στην Κύπρο 50 εκατομμύρια ευρώ από τη Νoliden για το ολυμπιακό ακίνητο.
Ο τελικός δικαιούχος του χρηματιστηριακού λογαριασμού είναι η μονή Βαττοπαιδίου, που επένδυε και στο χρηματιστήριο...
Η Επιτροπή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες εντόπισε μεταξύ άλλων και έναν τραπεζικό λογαριασμό των μοναχών της μονής Βαττοπαιδίου για χρηματιστηριακή χρήση, στον οποίο ήταν επενδυμένα άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ σε μετοχές!
Ανοίχτηκαν και άλλοι λογαριασμοί που ξεχείλισαν εκατομμύρια!!! Φυσικά πρόκειται να ανοίξουν κι άλλοι που θα αποκαλύψουν οχετούς!
Εννοείται ότι πολλά δεν θα τα μάθουμε ποτέ, όπως και τόσα άλλα ποτέ δεν μαθεύτηκαν!
Συνεχίζετε να είστε ρομαντικοί;
Είστε άξιοι της μοίρας των παιδιών σας, που ξεδιάντροπα, τους αφήνετε τέτοια παρακαταθήκη!


22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις και θα προσθέσω πως η αποτελεσματικότητα της κρατικής προπαγάνδας ότι η θρησκεία και οι αξίες που αυτή (δήθεν) πρεσβεύει πρέπει να "εμποτίζονται" σε κάθε πολίτη για να είναι καλός "πατριώτης" φαίνεται από το άθλιο επίπεδο της ζωής μας σε όλους τους τομείς.
Δεν το χωράει το μυαλό μου πως ένας άνθρωπος εν έτει 2008 πιστεύει πως θα έχει ζωή μετα θάνατον και πως σε αυτήν πρέπει να κάθεται σαν κότα και να μην αντιδρά στα σχέδια της εξουσίας που κοιτάει μόνο το συμφέρον της και το συμφέρον της εκκλησίας που είναι δεμένη στο άρμα της.

Pan είπε...

Καλησπέρα.

Αντί σχολίου: σε προσθέτω στα link μου πάραυτα.

Άθεος είπε...

Θα απογοητευτείς πολλές φορές, φίλε μου stardust30, βλέποντας τους άλλους να προσπαθούν να πετάξουν ενώ δεν διαθέτουν τα φτερά που διαθέτεις εσύ. Τα φτερά οι κότες τα έχουν για να ζεσταίνονται και όχι για να πετούν!
Επίσης, ανταπέδωσα στον pan το link …πάραυτα. Όμως τι σημαίνει… ΑΠΟ-ΠΛΑΝΗΣΗ;

Ανορθόδοξος είπε...

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα κι έτσι ήταν πάντα.
Ο «Θεός» που επικαλούνται οι δεσποτάδες για να καλύψουν τα μεγαλύτερα εγκληματα επεμβαίνει μάλλον μόνο για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι...

Υ.Γ. Ρίξε μια ματιά στο τελευταίο άρθρο μου, είναι αυτό που σου είπα.

Unknown είπε...

Καλως σε βρηκα σε προσκαλω στο blog μου..

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Και η θρησκεία είναι αρετή .
Αρκει αυτός που την επέλεξε μ' αφήσει ήσυχο να πιστεύω ότι εγώ θέλω.
Καλησπέρα Φίλε! Καλώς σε βρίσκω.
Σε ανακάλυψα ,όταν μου ήρθε η φαεινή ιδέα -περιμένοντας τους φίλους της φιλοσοφικής ομάδας με θέμα τον Σπινόζα-να αναζητήσω blogs σχετικά με τον Επίκουρο.
Με το να μετρηθούμε , εννοώ αν υπάρχει τρόπος να δούμε πόσοι άνθρωποι έχουν την λόξα που κουβαλούμε να ανακαλύπτουμε την ζωή μέσα από το βλέμμα και την σκέψη όλων αυτών,που ονομάσαμε Φιλοσοφους.
Τελικά είναι όμορφο να αισθάνεσαι , πως υπάρχουν και άλλοι στο μονοπάτι που βαδίζεις.
Καλή διαδρομή να έχουμε και ο προορισμός δεν είναι αυτοσκοπός.
Θα τα λέμε.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Άθεος είπε...

Τα δυο τελευταία σχόλια δεν έχουν καμιά σχέση με την προκειμένη ανάρτηση. Μάλιστα του Epicuros αναφέρεται και σε διαφορετική ιστοσελίδα! (http://epic-filia.blogspot.com/).
Δεν κοιτάξατε καλά την σελίδα…. Υπάρχει ειδικός χώρος για να σχολιάσετε το blog. Εν πάση περιπτώσει, η επίσκεψή σας με τιμά. Πιστεύετε ή όχι.
Λέγοντας ότι Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ δεν σημαίνει ότι αρετές δεν υπάρχουν αλλού. Τώρα για τη θρησκεία… δεν θα το έλεγα… εκτός κι αν πρόκειται από παπά και κάτω… γιατί προς τα πάνω βρωμάει το πράγμα!
Ρίξε μια ματιά στο blog και θα καταλάβεις. Αν είσαι Επικούρειος είσαι υλιστής, και αν είσαι υλιστής δεν καταλαβαίνω γιατί να πιστεύεις στο θεό, αν και είναι δικαίωμά σου. Απλά ο υλισμός το απαγορεύει!
Για μένα προσωπικά, δεν με μέλλει… οι περισσότεροι φίλοι μου είναι χριστιανοί και κάνουμε εποικοδομητικές συζητήσεις. Άλλοι καταναγκάζουν και κάποτε σκότωναν γι αυτό! Γι’ αυτό σου λέω, τι αρετές έχουν αυτοί… Πάρε για παράδειγμα στο προκείμενο θέμα πως μεταβάλλεται η δύναμή σε δίκαιο και η υποταγή σε καθήκον!
Δες και λίγο τον κόσμο… τι βλέπεις;

Ανώνυμος είπε...

Ο νόθος δεσμός εκκλησίας-κράτους δεν είναι μοναδικός στην ελληνική πολιτεία. Τα ιστορικά του παράλληλα βρίκονται όμως πολύ πισω στους αιώνες και ανάγονται σε κράτη θεοκρατικά.Θα περίμενε κανείς τουλάχιστον μετά το διαφωτισμό και τη γαλλική επανάσταση, η Ελλάδα, πού θέλησε να συντάξει το πρώτο σύνταγμά της κατά το γαλλικό πρότυπο, να έχει ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο. Μιλώντας όμως λιγότερο θεωρητικά και περισσότερο ρεαλιστικά, νομίζω κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το κράτος εν κράτει (κρατος=η εκκλησία, εν κράτει=η πολιτεία) στηρίζει, συγκαλύπτει και κυρίως πλάθει πολίτες έτοιμους να υπακούσουν το θείο νόμο.Κι ο νόμος αυτός, άρρηκτα συνδεδεμένος και προστατευμενός από την πολιτεία, αποβλέπει στην επίγεια μιζέρια και τυφλή υπακοή μήπως και ο θνητός κερδίσει την αμφίβολη μεταθανάτια αιώνια ζωή...Πιο ανελεύθερος ο άνθρωπος δεν ήταν ποτέ, παρά μέσα στις θρησκείες, που προβλέπουν δόγματα, συμπεριφορές, κοσμολογικες ερμηνειες και νηστείες. Πιο ανελεύθερος και απομακρυσμένος από το φυσικό τρόπο ζωής και την ευτυχία δεν υπήρξε ποτέ. Η υπακοή στα θέσφατα είναι τελικά υποδούλωση στα οικονομικά άφατα, άρρητα και απόρρητα της εκκλησίας.

Καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Είσαι σίγουρος ότι οι χριστιανοί διαδίδουν «μην σκιάζεστε από τις παγκόσμιες κρίσεις και τα επερχόμενα δεινά»; Ότι σε βολεύει γράφεις;

Άθεος είπε...

Αν δεν ήμουν σίγουρος θα το έγραφα;
Εσύ και χωρίς να το δεις δεν σου φαίνεται εφικτό για τα μυαλά των χριστιανών;
Αν δεν σου φαίνεται κοίτα και εδώ http://www.orthodoxia.gr/
Με τίτλο: Έλληνες δεθείτε στο άρμα του Χριστού και μην σκιάζεστε από τις παγκόσμιες κρίσεις και τα επερχόμενα δεινά
Ο ουρανός θα σας χαμογελάσει και πάλι...
Το site «Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» το δημοσίευσε στις 9/10/08 14:54.
Ευχαριστώ ανώνυμε που με εξανάγκασες να γράψω την πηγή. Θα μπορούσα να κάνω link κατευθείαν από την κυρίως ανάρτηση, όμως το απέφυγα για να μη δημιουργήσω αντιπαραθέσεις! Βλέπεις εμείς οι άθεοι κρατάμε ακόμα τα προσχήματα κάνοντας διάλογο χωρίς αντιπαραθέσεις ή απλά για να ερίζουμε!
Ακόμα και την ερώτηση που έκανες ανώνυμε την έκανες με εριστική διάθεση!
Όμως και η Μαριάννα διάβασε το άρθρο. Είδες επίπεδο; Άλλα σχόλια περιττεύουν.

Ανώνυμος είπε...

@άθεος

Γειά σου φίλε, βρήκα τυχαία το ιστολόγιό σου και μου άρεσε αν και διαφωνώ με σημαντικό ποσοστό των προσεγγίσεών σου στα θέματα.

Θα περάσω όμως κάποια άλλη στιγμή να τα κουβεντιάσουμε.

(ένας χριστιανός ορθόδοξος)

Άθεος είπε...

Πολύ φοβάμαι ανώνυμε «χριστιανέ ορθόδοξε» ότι δεν θα το κουβεντιάσουμε ποτέ!
Αφού δεν σου βγήκε την πρώτη φορά , ούτε και τη δεύτερη θα σου βγει…

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό το άρθρο σου φίλε. Συνδύασες το παρελθόν με το σήμερα, τη φτώχεια με την απληστία και έβαλες στο ίδιο τσουβάλι τη θρησκεία και την πολιτική!
Τόσο ωραία όσο επίκαιρα τα βιώνουμε τώρα!
Να’ σαι καλά!
Ω

Άθεος είπε...

Σκέψου φίλε μου «Μόνο το 5% των χρημάτων αυτών, να είχαν δοθεί στην Αφρική, θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια αποτελεσματικά! Όμως προτίμησαν να τα δώσουν αλλού!»
Στα παιδιά σου άλλα δεν λένε… τα βιβλία τους τι λένε…
Φούμαρα, φίλε, φούμαρα! Κοροϊδεύουν τον κόσμο! Ψέματα, υποκρισία, κλεψιά και αλητεία! Τέτοιο κόσμο θέλουν, έτσι τον φαντάστηκε ο θεός τους, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει το πιο τέλειο… δημιούργημα;!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Και κυρίως γιατί κατάλαβες το άρθρο.
Αν και υπάρχει επισκεψιμότητα στη σελίδα αυτή, σύμφωνα με το μετρητή που τοποθέτησα, φαίνεται το άρθρο αυτό δεν το διαβάζει ο κόσμος! Του φαίνεται βαρύ;
Για ρίξε μια ματιά στα site με κουτσομπολιό και γκόμενες να δεις τι γίνεται…
Οι εκκλησίες είναι γεμάτες κάθε Κυριακή…
…και στην Αφρική πεθαίνουν εφτά παιδιά κάθε λεπτό!
Το κερί αν γινόταν γάλα ίσως να είχαν σωθεί!
Τα παιδιά αυτά δεν πληρώνουν μόνο την αδιαφορία μας αλλά και την κατεργαριά αυτών που έφτιαξαν ένα τέτοιο κόσμο!

Ανώνυμος είπε...

Το δίκαιο κοινωνικό σύστημα:

http://amesidimokratia.wordpress.com

Άθεος είπε...

Για να λέω και την αλήθεια, παρόλο ότι μελέτησα το blog που μου συστήνεις δεν κατάλαβα και πολλά τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τα δεινά που περιγράφω στην ανάρτησή μου. Λίγο αφηρημένα μου φαίνονται όλα αυτά! Θα το μελετήσω όμως και στο μέλλον. Θυμάμαι που έκανες την εμφάνισή σου και αλλού για το "αφοβικό"... σύνδρομο να το πω; Στείλε μου καλύτερα ένα email να το δούμε ιδιαίτερα και προσωπικά. Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Υἱοί καί Θυγατέρες τῶν Θεῶν
῞Ελληνες καί ῾Ελληνίδες
Μήνυμα μᾶς φέρνει ὁ ῾Ερμῆς
τοῦ Δία ὁ Ταχυδρόμος
τό Κηρύκεῖον του ἡχεῖ
κι εὐοί εὐάν σαλπίζει.

῟Ηρθε ἡ ὥρα, λέει,
Νἄμαστε ἕτοιμοι.
Κάθε ὥρα εἶναι
ἡ δικιά μας ὥρα.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

Άθεος είπε...

Φίλε μου ανώνυμε, γι αυτόν που πιστεύει ακόμα στο θεό, το Ελληνικό Δωδεκάθεο είναι η καλύτερη λύση.
Ο Ρίτσος, τόσο ποιητικά, το ίδιο λέει!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου αν και ειμαι χριστιανος ορθοδοξος συμφωνω σε πολλα απο αυτα που λες!

Χαιρετω
Xbiker

Άθεος είπε...

Αν θα ήθελα να σε δυσκολέψω θα έπρεπε να σε ρωτήσω σε τι δεν συμφωνείς!
Χαίρομαι όμως για την ειλικρίνειά σου, που πολλοί ομοϊδεάτες σου δεν την έχουν!

Ανώνυμος είπε...

Μου θύμισες έναν απίθανο μητροπολίτη κάπου στη Λατινική Αμερική, που είπε το εξής εξαιρετικό:
"Όταν βοηθώ τους φτωχούς με ελεημοσύνη με λένε άγιο. Όταν όμως προσπαθώ να καταλάβω γιατί έγιναν φτωχοί με λένε κομμουνιστή"!!!

Άθεος είπε...

Όμορφο σχόλιο έκανες φίλε έρεβος και οι συνειρμοί πλούσια διδακτικοί!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5