12 Απρ 2008

ΑΘΕΪΑ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ

Οι πιστοί δεν νοιάζονται για αρετές, εκτός κι αν τις επιβάλλει η θρησκεία τους.
Η τελευταία, είναι αλήθεια, είναι μονομερής και ατομικιστική. Συνήθως δεν νοιάζεται για το σύνολο των ανθρώπων, μα για τους ομόδοξους πιστούς της.
Πέρα από την ηθική των πιστών τους δεν νοιάζονται για τίποτα. Ούτε για τα ζώα, ούτε για το περιβάλλον.
Σιγή ιχθύος για την εξαφάνιση των ειδών, την καταστροφή του περιβάλλοντος, το βασανισμό των ζώων.
Η θρησκευτική ηθική σταθερά εστιασμένη στην ατομικότητα και την ανθρώπινη ψυχή, αδιαφορεί παντελώς ότι ο άνθρωπος ζει ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους και πιστούς. Κυριαρχεί βάναυσα το βασίλειο των ζώων και αυθαιρετώντας εξουσιάζει τον πλανήτη.
Η «ηθική» τους εξυπηρετεί εσωτερικές ανάγκες του πιστού. Θα πάει στον παράδεισο; Θα αποφύγει την κόλαση; Σκοτώνοντας και ρημάζοντας για χάρη του θεού, ο πιστός δεν αντιλαμβάνεται πως αυθαιρετεί! Αντίθετα μάλιστα, αυθαιρετώντας εγκληματικά, πιστεύει πως ακολουθεί το Νόμο του θεού, τις επιταγές για τη σωτηρία της ψυχής του. Η ηθική του συμπεριφορά καθοδηγείται από αυτή τη λογική και γι’ αυτό δεν προάγει την ηθική αλλά την υποκρισία και το ψέμα! Τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του ανθρώπου έγιναν στο όνομα του θεού.
Ας μας υποδείξουν οι πιστοί των ανούσιων υπερβατικών δυνάμεων, έστω και ένα παραστράτημα συνειδητού άθεου, που η ηθική του να βρίσκεται εκτός των ουμανιστικών του επιταγών.Υποτίθεται πως ο θεός κατέβηκε στη γη για να μας σώσει! Όμως από τότε ο κόσμος έγινε χειρότερος. Όχι πως ήρθε κανένας θεός, αλλά με την ιδέα και μόνο, τα μίση πολλαπλασιάστηκαν. Οι άνθρωποι αντί να αγαπηθούν μισήθηκαν, ιδιαίτερα εκείνοι των τριών «εξ’ αποκαλύψεων θρησκειών» που προτίμησαν, αντί να βρουν τρόπο να συγκλίνουν τις δυνάμεις τους στο «γενικό καλό», προτίμησαν να τονίσουν τις δογματικές τους διαφορές. Οι θρησκείες πέρα από κάθε αμφιβολία, αντί να ενώνουν τους ανθρώπους, τους χωρίζουν!… και γι’ αυτό, έχω μάρτυρα την Ιστορία!

Η περιβόητη χριστιανική κάρτα-εκβιασμός τώρα και σε μέγεθος γραμματόσημου με την εικαστική παρέμβαση του Διαγόρα

16 σχόλια:

Γιάννης Παππάς είπε...

Πιο πολύ άθεος από εσένα είμαι εγώ που λέω ότι πιστεύω .
Τα πιο μεγάλα εγκλήματα στην ανθρωπότητα γίνανε για το χρήμα .
Πριν τις θρησκείες οι γυναίκες τον πλουσίων ετάιζαν τους δούλους τους στα ψάρια
Σήμερα πάνε μαζί τους (εξέλιξη κι αυτό δεν νομίζεις)
Όταν οι Ρώσοι άθεοι κάνανε όσα θα πει η ιστορία (γιατί τώρα ακούγονται)
ή οι Αμερικανοί και όλοι οι μεγάλοι για τη θρησκεία τα κάνανε ?
Θρησκεία είναι και ο αθεϊσμός.
Ίσως δίχως κανόνες ορατούς μα έχει
Όχι μαύρο άσπρο όχι φως σκοτάδι .η αλήθεια κάπου στη μέση και λίγο προς την μία πλευρά αν σε βολεύει.
Το μαύρο και το άσπρο μαζί δεν κάνουν θα γίνει γκρί
Μόνο το φως δίνει χρώματα (θέλει καλή ανάλυση)
Μπορεί οι θρησκείες να γίνανε όχημα για την εξουσία .
Το ίδιο και η πείνα και η αγραμματοσύνη
Καλύτερα αθρησκεία λοιπόν παρά αθεΐα
Και αν δεν είμαι σκεπτόμενο όν (έτσι βλέπω ξεχωρίζεις αυτούς που συμφωνούν με το κήρυγμα σου) συγνώμη.

Άθεος είπε...

Το ότι μπήκες στον κόπο να πεις δύο λόγια, φίλε, σημαίνει ότι σκέπτεσαι. Τώρα, αν δεν σκέπτεσαι όπως εγώ, είναι φυσιολογικό και επιθυμητό. Αυτό μας έλειπε. Ο καθένας έχει τη φιλοσοφία του. Όμως η ιστορία δεν πρέπει να τον διαψεύδει και η τελευταία δείχνει ότι η αγραμματοσύνη δημιουργεί τις θρησκείες και η μόρφωση την αθεΐα. Η ηθική δεν είναι έμφυτη, διδάσκεται. Οι διδαχές είναι περισσότερο οικείες στους μορφωμένους ανθρώπους παρά στους άξεστους και τους αγράμματους!
Επίσης, οι αγράμματοι δεν έχουν διαβάσει ποτέ ιστορία.
Πως μπορούν λοιπόν να ξέρουν και να κρίνουν;
Επίσης κανένας δεν προφήτεψε την ύπαρξη του Ιησού, (όπως γράφεις στο blog σου) γιατί ποτέ δεν υπήρξε! Επινοήθηκε τον δεύτερο αιώνα. Γι αυτό μέχρι τότε, δεν γίνεται νύξη στο όνομά του από κανέναν ιστορικό. Κανένας δεν τον ξέρει μέχρι το 112 που τον πρωτοαναφέρει ο Πλίνιος ο νεότερος! Τα ευαγγέλια δημιουργήθηκαν μετά τον 2ο και 3ο αιώνα! Ένας αγράμματος λοιπόν μπορεί να τα γνωρίζει όλα αυτά;
Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι όποιος δεν τα γνωρίζει είναι αγράμματος, απλά δε βρέθηκαν μπροστά του ή ο ίδιος δεν έψαξε να τα βρει! Όμως αυτός που βρέθηκε μπροστά στην αλήθεια, κι έκλεισε τα μάτια, είναι κατακριτέος!
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Γιάννης Παππάς είπε...

Η ένοια της ιστορίας είναι υποκειμενική όπως και της δικής μου πίστης .το ότι δεν αναφέρετε ο χριστός στην ιστορία από καν έναν ιστορικό της εποχής του δεν μου λέει τίποτα γιατί αν σήμερα κρύβονται γεγονότα και αλλάζουν ιστορίες ας σκεφτούμε τι μπορεί να γινόταν τότε ιστορία για μένα είναι τα πάντα απλά προσπαθώ να φιλτράρω και να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα αν τρεις σκοτώσουν κάποιο και πουν ότι τον τον σκότωσα εγώ εγώ θα πάω φυλακή .η ιστορία θα τι θα γράψει?
Αν κάποιος βγει στην τηλεόραση και πει ένα ψέμα .Ακόμη κι αν αποδειχτεί ότι ήταν ψέμα άλλοι θα δεχτούν την απόδειξη άλλοι θα είναι καχύποπτοι άλλοι θα δεχτούν την απόδειξη από συμφέρον και άλλοι για τον ίδιο λόγο θα κηρύττουν την καχυποψία
Μπορεί ο χριστός να εφευρέθηκε εσκεμμένα μπορεί όμως και να έγινε προσπάθεια να κρυφτεί εσκεμμένα Εγώ που γεννήθηκα δυο χιλιάδες χρόνια μετά θεωρώ ότι δεν πρέπει να αποκλείω τίποτα .
Πέρασε από το μυαλό μου πολλά χρόνια η σκέψη πως όλα είναι παραμύθια προσπάθησα να κάνω μερικά προσωπικά πειράματα αν μου επιτρέπετε η λέξη και βρήκα τις δικές μου απαντήσεις αν ο χριστός είναι ζωντανός και τι θέλει από μένα
Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα και για τίποτα απλά υπερασπίζω μια την γνώμη μου με αγάπη στον συνομιλητή μου. Απλά θα ήθελα να μην στηρίζουμε τα δικά μας επιχειρήματα πάνω στο ότι υπάρχου άνθρωποι αμόρφωτοι αλλά πάνω σε διάλογο με σκοπό να παύσει η σιωπή και να ακουστούν αλήθειες άλλωστε αν υπάρχει θεός ας μας συγχωρήσει για τα λάθη μας αν όχι δε ενοχλώ και κανένα .

Άθεος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε μη με παρεξηγήσεις. Δεν προσπαθώ να πείσω ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλον να μην πιστεύετε. Αν νομίζετε ότι κάνετε καλά για τον εαυτό σας να συνεχίσετε να πιστεύετε. Όμως η πίστη σας δεν πρέπει να ενοχλεί την πίστη των άλλων, ούτε την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Η τελευταία είναι μεγάλη κουβέντα. Όμως δυστυχώς, οι πιστοί, πολλές φορές, διατάραξαν όχι μόνο την ηρεμία της κοινωνίας αλλά φρέναραν και την εξέλιξη της ανθρωπότητας!
Επίσης, πρέπει να ξέρεις, ότι η ιστορία δεν είναι καθόλου υποκειμενική. Η ιστορία είναι αντικειμενική και υπάρχει είτε υπάρχουμε εμείς είτε όχι! Ο ιστορικός, βέβαια, μπορεί να είναι υποκειμενικός. Η έρευνα όμως πρέπει να είναι όσο το δυνατόν αντικειμενική και εμείς να διαλέγουμε τους καλούς ιστορικούς για την ενημέρωσή μας!
Αυτό σημαίνει ότι μία έρευνα για να είναι σωστή, δηλαδή αντικειμενική, πρέπει να πληρεί ορισμένα κριτήρια. Τα κριτήρια πρέπει να είναι τέτοια που να αποκλείουν κάθε υποκειμενικότητα και στηριγμένα σε αντικειμενικά γεγονότα που μπορούν να διασταυρωθούν και από άλλους ιστορικούς που αναφέρονται κι αυτά με τη σειρά τους από άλλους, να αποδεικνύουν το κριτήριο του ερευνητή. Τα δε συμπεράσματα πρέπει να είναι λογικά! Τι πάει να πει «εμένα δε με νοιάζει αν υπήρχε Χριστός»;
Δηλαδή αν δεν υπήρχε κι εσύ πιστεύεις, όσο καλό κι αν είναι αυτό που πιστεύεις, νομίζεις ότι κάνεις καλά; Δεν μετράει καθόλου ότι κάποιοι σε κορόιδεψαν! Ότι είχαν συμφέρον από την αφέλεια σου!
Δεν θα ήταν καλύτερα να κάνεις το καλό, γιατί είναι καλό, χωρίς να χρειάζεται να σου το επιβράβευση κανένας Θεός; Τι περισσότερη ποιότητα έχει το καλό, όταν πιστεύεις ότι υπάρχει το Πνεύμα!
Κατάλαβε ότι βάζεις στο πνεύμα του Θεού μία ανθρώπινη διάσταση, αυτή του εγωισμού, που αν υπήρχε Αυτός, θα την καταδίκαζε! Είναι δυνατόν ποτέ, αν υπήρχε Θεός, να έλεγε «αυτός κάνει το καλό, αλλά επειδή δεν πιστεύει σε μένα θα τον καταδικάσω!
Ή πιστεύεις ότι, αν υπήρχε Θεός, εγώ που είμαι άθεος, που όμως κάνω το καλό, θα έλεγε «αυτόν καταδικάστε τον»!
Τόσο πολύ υποτιμάτε τον Θεό σας ώστε να τον μετράτε με ανθρώπινες διαστάσεις!
Τέλος, η αλήθεια δεν μετράει καθόλου για σένα; Αντί να με ρωτήσεις ποια στοιχεία αποδεικνύουν τη μη ύπαρξη του Ιησού ή γιατί δεν υπάρχει Θεός καθόμαστε και ασχολούμαστε γι αυτά που χωρίζουν τους ανθρώπους μεταξύ τους….
Δεν νομίζεις ότι χωρίς δόγματα, το καλό θα ήταν προσθετικό απ’ όλους μας, για το καλό της ανθρωπότητας…

π. Αντώνιος Χρήστου είπε...

Χριστός Ανέστη σε όλους! Να σχολιάσω και εγώ κάτι : Είναι περίεργο γιατί ο φίλος εδώ που δηλώνει άθεος...αλλά και γενικότερα και άλλοι που δηλώνουν άθεοι, ασχολούνται περισσότερο με την έννοια του Θεού, από ότι εμάς που πιστεύουμε ότι πιστεύουμε στον Θεό και γενικότερα ότι επιρρεάζει την ζωή μας! Αυτό πρέπει να ελέγχει εμάς τους πιστούς, αλλά και να προβληματίζει και αυτούς που δηλώνουν Άθεους, ότι τελικά μήπως δεν τους γεμίζει και τόσο αυτό που έχουν σαν πίστη ή απιστία κατά τους πιστούς και ουσιαστικά δεν πρωτείνουν κάτι ουσιαστικό απλά θέλουν να γκρεμίσουν ή να σπείρουν την αμφιβολία σε αυτούς που πιστεύουν; Όπως το πάρει κανείς..!
Εδώ να διευκρινήσω κάτι: Δεν λέω Άθεος...αλλά αυτούς που δηλώνουν Άθεους, γιατί κατά την γνώμη μου Άθεος δεν είναι κανείς! Αντίθεος και αντίθρησκος υπάρχει, άθεος όμως κανείς, γιατί όλοι συνειδητά και ασυνείδητα κάπου πιστεύουν, έστω σε μια ανώτερη δύναμη, έστω στην απολυτοποίηση μιας ιδέας, ή σε μια ομάδα αθλητική, ή ακόμα στον ίδιο τους τον ευατό, ή την επιστήμη ή την λογική! Πάντως κάπου πιστεύει κάποιος...και πρέπει να είνα ειλικρίνής και αυθεντικός για να το παραδεχθεί! Είναι σαν αυτούς που δηλώνουν Αναρχικοί και στην ουσία κάνουν αρχή την δικιά τους Αναρχία! Δηλαδή την ανατροπή της κοινωνικής συνοχής και κατά των θεσμών και θεσμικών προσώπων της! Όμως..όταν πας στο ένα άκρο...αυτόματα πας στο επόμενο ή πλησιάζεις το επόμενο άκρο..!
Τέλος πάντων το θέμα είναι μεγάλο!
Παντως η Εκκλησία μιλάει για πίστη και είναι πολύ μεγάλο θέμα τι σημαίνει αυτό! Αντίθετα η Αθεία δηλώνει ότι στηρίζεται στην γνώση! Εδώ λοιπόν είναι το θέμα...δεν πρέπει εγώ που πιστεύω να αποδείξω την πίστη μου, αφού πίστη είναι η βεβαιότητα για πράγματα μη βλεπόμενα, αλλά αντίθετα οι άθεοι να μας δηλώσουν με την γνώση που ισχυρίζονται πως έχουν, που έψαξαν και που στηρίζουν ότι δεν υπάρχει Θεός...! Δεν είναι θέμα άμυνας και επίθεσης, είναι θέμα αρχής...και στάσης ζωής! Φυσικά ο σεβασμός είναι αμοιβαίος και πρέπει να είναι...μεταξύ των ανθρώπων ότι και να πιστεύουν ή να μη πιστεύουν! Όλοι πρέπει να συνυπάρχουμε! Το θέμα όμως είναι ότι μήπως μερικοί βγάζουν τον Θεό από την ζωή τους γιατί χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται? Φαντάζεστε να κάναμε πράξη το Ευαγγέλιο όλος ο κόσμος στη ζωή τους; Ούτε Αστυνόμοι θα υπήρχαν αφού δεν θα αδικούσε κανείς κανέναν, ούτε κλειδαράδες γιατί κανείς δεν θα έκλεβε, ούτε σεκιουριτάδες και τόσα άλλα επαγγέλματα θα ήταν στην ανεργεία!!! Συμφέρει τέτοιο πράγμα στο όνομα του κέρδους?????? Πολλά είπα ...ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!

Άθεος είπε...

Στο site αυτό δεν φαίνεται να είσαι και πολύ επιθετικός, όπως σε συνάντησα σε άλλα, αν και σε μερικά σημεία πετάς προκλητικά βελάκια. Η αλήθεια είναι ότι η φράση «όλοι πρέπει να συνυπάρχουμε» μετριάζει τα πράγματα. Όμως τη γνώμη αυτή δεν την έχουν όλοι οι χριστιανοί που απ’ την ιστορία διδαχτήκαμε. Οι τελευταίοι προσπάθησαν να αφανίσουν όχι μόνο τους αλλόθρησκους αλλά και τους «αιρετικούς» που ανήκαν στην ίδια θρησκεία.
Για τους άθεους, ας μη μιλάμε. Όλοι άλλωστε κατέληγαν σ’ αυτήν την κατηγορία, είτε πίστευαν είτε όχι… και μετά ερχόταν η εκτέλεση!
Καύση στη Δύση, κατακρεούργηση στην Ανατολή!
Τελευταία, επειδή δεν μπορούν να προσάψουν αυτή την κατηγορία προσπαθούν και οι ίδιοι να πειστούν ότι δεν υπάρχει αθεΐα. Πιστεύω ότι ούτε και οι ίδιοι το πιστεύουν γιατί είναι αφελές ή δεν κατανοούν τι σημαίνει αθεΐα. Έχουν δηλαδή έλλειψη γνώσεων της διαλεκτικής υλιστικής φιλοσοφίας και της μοντέρνας φυσικής. Ο αντίθρησκος δεν είναι άθεος, απλά δεν τον καλύπτει καμιά θρησκεία. Αντίθεος σημαίνει να είσαι αντίθετος με το θεό …δηλαδή διάβολος. Ατυχές όνομα, γιατί ο άνθρωπος που δεν πιστεύει στο θεό, επίσης δεν πιστεύει και στο διάβολο και αυτόν τον όρο δεν τον κατανοεί.
Εσείς πιστεύετε ότι άθεοι είναι εκείνοι οι κακοί που στην πρώτη τους αντιξοότητα λένε «θεέ μου» και αρχίζουν να πιστεύουν. Ε, λοιπόν, αυτοί είναι τελείως άσχετοι και καθόλου άθεοι. Μάλλον τεμπέληδες, για να αποφεύγουν θεολογικές κουβέντες. Αυτοί βρίσκονται πιο μακριά και από σας. Οι χριστιανοί βρίσκονται πιο κοντά μας, γιατί κι εμείς υπήρξαμε χριστιανοί, μελετούσαμε τα ίδια κείμενα και φυσικά πολύ περισσότερα από σας. Γι αυτό και ξέρουμε τι πιστεύετε. Ιδιαίτερα εκκλησιαστική ιστορία και θρησκειολογία που εσείς έχετε σοβαρές ελλείψεις. Όπως έχετε ελλείψεις στο Συγκρητισμό, γιατί δεν έχετε μελετήσει άλλη θρησκεία για να κάνετε τις συγκρίσεις σας. Ούτε φιλοσοφία για να κατανοήσετε ποίου τη φιλοσοφία χρησιμοποιείτε. Δεν είναι δυνατόν να ζήσετε την ελληνική φιλοσοφία, τις αρχαίες μυστηριακές θρησκείες, για να κατανοήσετε πού έχετε ριγμένες τις ρίζες της πίστης σας.
Αυτά ξέρει ένας άθεος σήμερα και δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι. Αν υπήρχαν, ο κόσμος μας δε θα ήταν αυτός που είναι.
Ξέρω, φίλε μου, τι σου λέω. Ξέρω πως νιώθω και αντιλαμβάνομαι και τη δική σας ψυχολογία. Δεν έχουμε όμως την ίδια ανησυχία γιατί ζούμε διαφορετικούς κόσμους. Ή μάλλον πασχίζουμε για διαφορετικούς κόσμους. Εγώ σας έζησα, εσείς εμένα όχι. Βλέπεις, ούτε να με καταλάβεις μπορείς, ούτε γιατί είμαι άθεος, κάνοντας κι εγώ καλές πράξεις.
Να γιατί χρησιμοποιώ τον τίτλο αυτό.
Πραγματικά, Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ!
Όταν οι πράξεις μας εμπνέονται από τα αισθήματα αυτά και μπορούμε να τα επιβάλλουμε στη ζωή μας σαν Καθήκον, και όχι σαν εξαναγκασμό από την πολιτεία ή με το φόβο της επιθανάτιας τιμωρίας, τότε ίσως μία άλλη μέρα ανατείλει, με περισσότερη δικαιοσύνη. Χωρίς φανφάρες, ιδιοτέλεια και υποκρισία!
Έσεται Ήμαρ!

Γιάννης Παππάς είπε...

μελετούσαμε τα ίδια κείμενα και φυσικά πολύ περισσότερα από σας. Γι αυτό και ξέρουμε τι πιστεύετε.
έχετε σοβαρές ελλείψεις
Όπως έχετε ελλείψεις στο Συγκρητισμό, γιατί δεν έχετε μελετήσει άλλη θρησκεία για να κάνετε τις συγκρίσεις σας. Ούτε φιλοσοφία για να κατανοήσετε ποίου τη φιλοσοφία χρησιμοποιείτε
Αυτά ξέρει ένας άθεος σήμερα και δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι
ούτε να με καταλάβεις μπορείς, ούτε γιατί είμαι άθεος, κάνοντας κι εγώ καλές πράξεις.
Χωρίς φανφάρες, ιδιοτέλεια και υποκρισία!
Έσεται Ήμαρ

Αν αρετή σας είναι αυτή η έπαρση!
Δεν(έσεται ήμαρ) αλλά (έσεται νύχτα)

Άθεος είπε...

Αυτό φίλε μου δεν λέγεται έπαρση, αλλά διευκρίνιση, για να μάθετε ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά αναζήτησης, που σας είναι παντελώς άγνωστη!
Εκεί, πραγματικά, έχετε μεσάνυχτα……σκοτάδι βαθύ….
Να ποιος ζει στη νύχτα! Ειδικά εσείς ας μη μιλάτε για σκοτάδι και νύχτα!
Ο σκοταδισμός άλλωστε, σαν όρος πνευματικής υστέρησης εσάς φωτογραφίζει, από την εποχή του μεσαίωνα…..
Αν σκοπεύεις αντί να ανταλλάσσεις απόψεις, να επιδίδεσαι στην ειρωνεία και το βρίσιμο, ας έχεις υπ’ όψιν την αφετηρία που μόλις εγκαινίασες……
Όταν οι αδύναμοι εγωιστές αδυνατούν στο λόγο και στα επιχειρήματα το ρίχνουν στο σπορ της λοιδορίας.

……..κι όμως η μέρα εκείνη θα έρθει…. και θα είναι ντάλα μεσημέρι…….

Γιάννης Παππάς είπε...

Φίλε μου όπως βλέπω με την λέξη έπαρση θύμωσες και έβγαλες πολύ δηλητήριο
Έχεις βάλει ετικέτα σε όσους έχουν αντίθετη γνώμη με εσένα και προσπαθείς να μας πεις ότι εσύ τα ξέρεις όλα για εμάς .
Θέλω να σου πω λοιπόν πως το δικό μου το ευαγγέλιο λέει ότι όποιος δεν πιστεύει κρίνετε από τα έργα του και τίθεται εναντίον αυτών που δίνουν λάθος πληροφορίες στους πιστούς και σε αυτούς που χρησιμοποιούν την άγνοια των ανθρώπων για να τους εκμεταλλεύονται. τώρα αν παπάδες και πάστορες διαστρεβλώνουν πολλές φορές το ευαγγέλιο και χτίζουν δόγματα και φατρίες δεν είμαι μαζί τους .
Αν διαβάσεις με προσοχή αυτά τα εδάφια που έχω στο blog μου θα καταλάβεις
Όλοι οι χριστιανοί δεν είναι ίδιοι όπως και όλοι οι άθεοι επίσης
Και όπως πολλοί άλλοι γίναμε χριστιανοί ψάχνοντας και κάνοντας την επιλογή μας και όχι πετροβολώντας άθεους και απίστους .μάθε λοιπών πως υπάρχουν και κάποιοι χριστιανοί πού δεν τους ξέρεις και που αγωνίζονται για το φώς και όχι για το σκοτάδι
Κάπιοι σκεπάσανε από παλιά το φώς με μεγάλα λόγια ,ρούχα ,γένια κτλ για δικούς τους λόγους .κάποιοι βλέποντας το σκοτάδι προσπαθούν να ανάψουν ένα άλλο φώς θεμιτό .Εμείς θέλουμε να ξεσκεπάσουμε το φώς που πιστεύουμε .

Ευχαριστώ για το αδύναμος και εγωιστής κανείς δεν είναι τέλιος.

Άθεος είπε...

Εδώ είναι οι απόψεις και των δυο μας. Οι αναγνώστες μπορούν να κρίνουν ποιος χάνει τη ψυχραιμία του από έλλειψη επιχειρημάτων και παρεκτρέπεται! Για ποιο δηλητήριο μιλάς λοιπόν, που όντως στη σελίδα μου μόνιμα βρίσκεσαι, όχι για ανταλλαγή απόψεων αλλά για αντιπαράθεση!
Αν είσαι ηθοποιός ασχολούμενος με τις καλές τέχνες, συνειδητοποίησε ότι αυτό που κάνεις δεν είναι καλή τέχνη!
Ο ηθοποιός πρέπει πρώτα-πρώτα να ποιεί ήθος και να μη προκαλεί!
Εγώ δεν ήρθα να αντιπαρατεθώ στη σελίδα σου προκαλώντας και μάλιστα σαν κολλιτσίδα χωρίς επιχειρήματα. Αν έχεις από αυτά και μπορείς να τα εκθέσεις πολιτισμένα κάντο, διαφορετικά μη το κουράζεις… Έγινες βαρετός και στους ομοϊδεάτες σου…

Sotirios είπε...

Καλησπέρα σας, καλή είναι η συζήτηση που έχετε εδώ και θα τη διαβάζω όταν θα έχω ευκαιρία. Αγάπα το θεό σου, και αγαπάτε αλήλους που είπε ο Ιησούς ήταν εντολές. Αργότερα οι πιστοί καίγανε τους αιρετικούς που δεν αγαπούσαν το θεό, και ο καθένας σκεπτώταν: αγαπώ το θεό ή καίγομαι. Κάψανε τη JEANNE D'ARC και αργότερα την ανακύρηξαν Άγια!

Άθεος είπε...

Πνευματώδης και άκρως λογικός ο λόγος σου ή μάλλον σωτήριος, για την εξαγωγή χρησίμων συμπερασμάτων, ιδιαίτερα για κείνους που δύσκολα εξάγουν συμπεράσματα, όταν δεν τα επικροτεί η πίστη τους!

Βρομιστεράκι είπε...

LOL!
Άκρως σουρεαλιστικό το περιβάλλον των σχολίων!
Χαρά στην υπομονή σου που κάθεσαι και ανταπαντάς Άθεε!

Άθεος είπε...

Το λέει η καρδιά σου και η υπομονή σου, Bρομιστεράκι. Λίγο-λίγο το ξεσκόνισες το blog βλέπω. Εδώ είχα δυο παπάδες, έναν με ράσα και έναν χωρίς. Και με τους δυο χρειαζόμουν δυνατά νεύρα. Ήταν ολίγον εκνευριστικοί αλλά το ξεπεράσαμε! Τι να κάνεις, πρέπει να απαντάς σε όλους και να μην κάνεις διαχωρισμούς από το πιστεύω τους, παρά μόνο από τη συμπεριφορά τους!

Κυπρίνος είπε...

Τώρα έψαχνα μία άσχετη φράση από τις Εκκλησιάζουσες και πέτυχα το blog.
Απολαμβάνω πολύ τις συζητήσεις αυτές.
Εγώ δηλώνω πιστός. Δεδομένης αυτής της πίστης μου λοιπόν, έχω κουραστεί να προσπαθώ να αποδείξω την ύπαρξη του Θεού οπότε για να συνεχίσω να συμμετέχω σε γόνιμες τέτοιου είδους συζητήσεις προσεγγίζω το θέμα πιο «αντικειμενικά» (προσπαθώ) και στηρίζω το επιχείρημα περί ωφέλειας της ύπαρξης θρησκείας. (θα φρίττεις φαντάζομαι με αυτό που μόλις διάβασες αγαπητέ άθεε).
Γενικά όλοι οι άθεοι που έτυχε να συζητήσω μαζί (φίλοι, γνωστοί και λοιποί) επιχειρηματολογούν πάνω στα λάθη των εκκλησιών. Βγάζοντας τον θεό έξω από τη συζήτηση λοιπόν, τι άλλο μένει παρά τα λάθη των ανθρώπων. Λάθη που η ανθρωπότητα πληρώνει και πρέπει να εξαλείψουμε για να γλιτώσουμε έτσι δεν είναι;
Η διαφωνία μας λοιπόν θα έχει να κάνει με το αν η λύτρωση από τα ανθρώπινα πάθη μπορεί να επιτευχθεί μέσω ή άνευ θρησκειών.
Αναφέρεσαι στην ατομιστική διάσταση των θρησκειών. Που είναι το λάθος σε αυτό; Ή που είναι η διαφορά με το στρατόπεδο του υλισμού; Για να έχουμε μία τέλεια κοινωνία, η μόνη σοβαρή λύση που βλέπω πως έχουμε είναι να επιτύχουμε τέλεια μέλη. Μέλη σωστά και δίκαια. Αυτό δεν είναι και ο «καλός» πιστός; Ένας τέλειος άνθρωπος (ας αποφύγουμε αναφορές σε περιεχόμενα θρησκειών γιατί όσο εσφαλμένες ή ελλιπής περί τελειότητας μπορούν να είναι οι θρησκείες άλλο τόσο μπορούν να είναι και τα διάφορα φιλοσοφικά κινήματα). Το θέμα είναι λοιπόν πως και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν ως βάση τους το άτομο για να πετύχουν αυτό που πρέπει.
(συνεχίζεται...)

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Κυπρίνε σε καλωσορίζω στην πνευματική μου γωνιά.
Καθόλου δεν φρίττω λέγοντας σαν πιστός ότι η θρησκεία σου είναι ωφέλιμη. Αν δεν το πίστευες δεν θα ήσουν πιστός. Καθόλου δεν με ενδιαφέρουν εκείνοι που δεν ξέρουν γιατί ανήκουν σε μια ομάδα, έθνος ή θρησκεία.
Ούτε αμφιβάλω ότι οι άθεοι που συνομίλησες επιχειρηματολογούν μόνο για τα ανθρώπινα λάθη των εκκλησιών. Όμως, αυτή τη στιγμή έχεις συνομιλητή ένα ιδιάζοντα άθεο που ουδόλως ενδιαφέρεται για τα λάθη αυτά. Εγώ δικαιολογώ τους παπάδες που ζώντας σε ένα καταπιεστικό οικονομικά Σύστημα προσπαθούν να επιβιώσουν. Όσο για τα ήθη τους, ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είναι περισσότερα των άλλων. Ποτέ άλλωστε δεν ασχολήθηκα, γενικά με ιερείς. Είμαι άθεος με φιλοσοφικές αρχές και γι αυτό μόνο εκεί επικεντρώνομαι. Στη φιλοσοφία, την θρησκειολογία, την ιστορία και την επιστήμη. Για όλα αυτά που με προβληματίζουν, λοιπόν, οι θρησκείες δεν προσφέρουν τίποτα. Τουναντίον μάλιστα βρίσκονται απέναντι και πολεμούν αντιστρόφως. Και γι αυτό, όπως γράφω στην ανάρτησή μου, έχω μάρτυρα την ιστορία.
Όσο για τη λύτρωση, πιστεύω ότι αυτή θα έρθει όχι μετά θάνατον αλλά όσο υπάρχει ακόμα ζωή, ώστε να λυτρωθεί κάθε φτωχός, πεινασμένος, κατατρεγμένος από τις φιλοδοξίες των λίγων και την αδηφάγα τους πολιτική. Κι αυτή η τελευταία είναι αυτή που η θρησκεία και η πολιτική μαζί έκτισαν προκειμένου να χειραγωγήσουν και να καθυποτάξουν το ποίμνιο.
Αν λοιπόν θέλεις να προσεγγίσεις το θέμα αντικειμενικά, μόνο ιστορικά μπορείς να το προσεγγίσεις. Αυτά τα περί λύτρωσης, δεν είναι μόνο ύποπτα, αλλά κυρίως υποκειμενικές αντιλήψεις εκείνων που θέλουν να σε υποτάξουν στο Σύστημα, προκειμένου να σε εκμεταλλεύονται.
Γι αυτό πρώτα πρέπει ιστορικά να αντιληφθείς την απάτη (ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ) και μετά να αντιληφθείς πώς επιβλήθηκε στο ποίμνιο η ιδέα να πιστεύει σε ανύπαρκτες οντότητες. Γύρω απ’ όλα αυτά δηλαδή που πραγματεύεται το blog αυτό.
Χαίρομαι πολύ που συνομίλησα μαζί σου. Από τις πρώτες σου κουβέντες σε συμπάθησα γιατί δεν μοιάζεις με άλλους εριστικούς πιστούς που δεν μπορούν να συνδιαλεχθούν.
Όπως είδες και γω δεν μοιάζω με τους άθεους συνομιλητές σου. Ας βρούμε λοιπόν σημεία επικοινωνίας μεταξύ μας. Θα χαρώ να σε «ξαναδώ»!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5