1 Νοε 2009

Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας εναντίον Δημιουργιστών του Ευφυούς Σχεδιασμού


Πολλοί γνωρίζουν την θρησκεία αυτή, όμως μόνο λίγοι γνωρίζουν ότι πίσω από τη θρησκεία-παρωδία του Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος υπάρχει μία σοβαρή και έξυπνη κίνηση που ουσιαστικά απέτρεψε στο Εκπαιδευτικό συμβούλιο της Πολιτείας του Κάνσας των Η.Π.Α. να αποδεχτεί την πρόταση των υπερσυντηρητικών χριστιανών ρεπουμπλικάνων να εφαρμοστεί με νόμο η διδασκαλία της θεωρίας του «Ευφυούς σχεδιασμού» στο μάθημα της Βιολογίας! Όμως ας τα πάρουμε από την αρχή.

Τον Μάϊο του 2005 το Εκπαιδευτικό συμβούλιο της Πολιτείας του Κάνσας συνεδρίασε για να αποφασίσει πώς πρέπει να διδάσκεται η Βιολογία στα σχολεία. Παρά τις επικρίσεις της επιστημονικής κοινότητας αποφασίστηκε ότι η θεωρία του «Ευφυούς σχεδιασμού» πρέπει να διδάσκεται στο μάθημα της Βιολογίας με το σκεπτικό ότι αφού ο κόσμος μας είναι τόσο τέλειος και πολύπλοκος θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί από κάποιο νοήμονα Δημιουργό. Δηλαδή έγινε μια προσπάθεια από τους «Δημιουργιστές» να προσηλυτίσουν μαθητές στη θρησκεία τους, όχι διδάσκοντας θρησκευτικά αλλά με ύπουλο και πλάγιο τρόπο, υποτίθεται κάνοντας πρόταση επιστημονική, προκειμένου να προσδώσουν στην «θεόπνευστη» θεωρία τους κύρος και αληθοφάνεια!

Όλοι γνωρίζουμε, ότι η «Θεωρία της Εξέλιξης» του Δαρβίνου είναι μια επιστημονική θεωρία που στο μεγαλύτερό της μέρος έχει αποδειχθεί γιατί, όπως κάθε επιστημονική θεωρία υπόκειται στην επιβεβαίωση και την διάψευση. Απόλυτες θεωρίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν, δεν είναι επιστημονικές και γι αυτό δεν πρέπει να διδάσκονται έτσι!
Επειδή αυτό το άρθρο θα το διαβάσουν και πιστοί που δεν έχουν επιστημονική κατάρτιση θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα.
Το σφάλμα στην αντιγραφή είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για την εξελικτική διαδικασία. Αυτό το ξήλωμα και το ξαναπλέξιμο είναι ένα από τα ευνοούμενα τεχνάσματα της μεγάλης στρατηγικής της εξελικτικής διεργασίας, όπως θα έλεγε και ο Άρθουρ Καίσλερ.
Σε μια Απόλυτη θεωρία που εκπορεύεται από την παντογνωσία του θεού, πώς θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε το σφάλμα και την διάψευση; Κάτω από την λογική της απολυτότητας αποκλείουμε κάθε έρευνα. Οι αποδείξεις δεν έχουν καμιά ισχύ αφού τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τη γνώμη του αφοσιωμένου πιστού αν θιχτεί η παντογνωσία του θεού. Είναι αλήθεια, οι πιστοί, έχουν μια τρομερή ανοσία απέναντι σε κάθε επιστημονική επιχειρηματολογία, όταν μια απόδειξη θίξει την πίστη τους. Δεν αλλάζουν με τίποτα. Συνεπώς, άθεοι και προοδευτικοί, μην αναζητάτε αποδείξεις, γιατί δεν πρόκειται να πείσετε κανέναν. Άλλωστε, οι πιστοί πρέπει να αναζητούν αποδείξεις προκειμένου να τις παρουσιάσουν σε μας κι όχι εμείς σ’ αυτούς. Αν αυτοί πραγματικά ενδιαφέρονται, ας ανοίξουν ένα επιστημονικό εγχειρίδιο και θα πάρουν ό,τι απόδειξη θέλουν, απ΄ όσα με έπαρση αμφισβητούν. Η συσσωρευμένη γνώση που ο άνθρωπος εναποθέτει σ’ αυτό που ονομάζουμε επιστήμη, δεν αυξάνεται από μέρα σε μέρα, αλλά από λεπτό σε λεπτό.
Όμως, ας επιστρέψουμε στο θέμα μας γιατί η… νεραϊδοζυμαρική θεολογία έπαιξε σπουδαίο ρόλο στις γελοιότητες των ρεπουμπλικάνων Δημιουργιστών.
Την περίοδο εκείνη, λοιπόν, που με αλλεπάλληλες συνεδριάσεις το Εκπαιδευτικό συμβούλιο της Πολιτείας του Κάνσας προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την επιχειρηματολογία της επιστημονικής κοινότητας, έκανε την εμφάνισή του ο Bobby Henderson μεταπτυχιακός φοιτητής τότε του Πανεπιστημίου του Όρεγκον. Στην ανοιχτή επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή, ο Henderson, ζητούσε από το Συμβούλιο να συμπεριλάβει στην διδακτέα ύλη των σχολείων της πολιτείας και τη θεωρία του Πασταφαριανισμού που ισχυριζόταν ότι ήταν επίσης επιστημονική όπως και των Δημιουργιστών!

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία ο κόσμος δημιουργήθηκε από το Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας που έχει τη μορφή μακαρονιού τυλιγμένα γύρω από δυο ολοστρόγγυλους κεφτέδες!
Όπως και για τους Δημιουργιστές, έτσι και για τη θεωρία του Πασταφαριανισμού ο Henderson είπε ότι βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και όχι στην πίστη. Είναι σημαντικό, τόνισε, για τους μαθητές να έχουν διαφορετικές απόψεις έτσι ώστε να μπορούν να επιλέξουν μόνοι τους εκείνη που τους φαίνεται καλύτερη. Διαφορετικά θα ακούν μόνο μία θεωρία, αυτή των Δημιουργιστών και δεν θα μπορούν να διαλέξουν αυτή που τους ταιριάζει καλύτερα. Αν και με σατιρικό τρόπο καυτηρίασε τις απόψεις τους, ο Henderson δήλωσε ότι προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν το αίτημά του δεν γίνει δεκτό.
Μην έχετε την εντύπωση ότι αυτό ήταν απλά μια υπερβολή για να τρομάξει η επιτροπή. Η δικαιοσύνη για τέτοια θέματα απασχολήθηκε και στο παρελθόν, κάτω από την καθοδήγηση βέβαια των Ρεμπουμλικάνων, σαν εκείνη του 1925 που έμεινε γνωστή σαν «δίκη του πιθήκου».
Τότε, η διδασκαλία της «θεωρίας της εξέλιξης» απαγορεύτηκε με νόμο στην πολιτεία του Τενεσσί, καταδικάζοντας μάλιστα και έναν καθηγητή γυμνασίου (John Scopes) με το νόμο Butler Act, επειδή αποπειράθηκε να διδάξει τη θεωρία του Δαρβίνου!
Σας φαίνεται τραβηγμένο; Ε, λοιπόν ο νόμος εκείνος στην πολιτεία του Τενεσσί είχε ισχύ μέχρι το 1967, ενώ άλλα σχολεία, όπως εκείνα της κομητείας Cobb της πολιτείας της Τζόρτζια, επέβαλαν στα βιβλία της βιολογίας να κολλιέται στο εξώφυλλο μια ετικέτα που έγραφε «Η εξέλιξη είναι απλά μια θεωρία και όχι γεγονός»!

Τη θρησκεία του την ονόμασε Εκκλησία του Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος και το δογματικό του σύστημα Πασταφαριανισμό. Από το pasta (ζυμαρικά), όπως λέμε Rasta (Pastafarianism) δηλαδή Πανφρικανικό Θρησκευτικό και Πολιτικό κίνημα.

Στη συνέχεια περιέγραψε το σύστημα, δηλώνοντας μάλιστα ότι αυτό είναι πεποίθηση τουλάχιστον δέκα εκατομμυρίων πιστών που αυξάνονται μέρα με τη μέρα!

Υπάρχουν στοιχεία ότι το Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας δημιούργησε το Σύμπαν. Κανείς από μας δεν το έχει δει, γιατί είναι Αόρατο, όμως υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες. Τα βιβλία μας, περιγράφουν με λεπτομέρειες τις δυνάμεις Του. Είμαστε μυστικοπαθείς και οι πεποιθήσεις μας δεν τεκμηριώνονται από εμπειρικά δεδομένα, γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνουν ότι το Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας έφτιαξε τον κόσμο.

Επίσης, θεωρούμε ότι είναι ασέβεια απέναντι στο ΜακαρονοΤέρας, να διδάσκεται η θεωρία του, χωρίς οι πιστοί να φορούν την αυθεντική στολή του Πειρατή. Στη συνέχεια ο Henderson περιέγραψε με «επιστημονικό» τρόπο μερικά στατιστικά δεδομένα για την αντίστροφη αναλογία μεταξύ των Πειρατών και της Θερμοκρασίας του πλανήτη!

Οι πειρατές είναι τα «απόλυτα θεία όντα κατά το πρωτότυπο Pastafarian. Ο Henderson υποστήριξε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί σεισμούς, τυφώνες και άλλες φυσικές καταστροφές. Είναι άμεσο αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του αριθμού των πειρατών από το 1800. Ένα γράφημα που συνόδευε την επιστολή εκείνη έδειχνε πώς προκύπτει ότι ο αριθμός των πειρατών μειώνεται σε σχέση με την παγκόσμια θερμοκρασία που αυξάνεται βαθμιαία. Και ο Χέντερσον έκλεισε την επιστολή του με την ελπίδα ότι μπορεί να οραματίζεται μία εποχή στην οποία να αφιερώνεται ίσος χρόνος και στις τρεις επιστημονικές θεωρίες για τη δημιουργία του κόσμου. Ένα τρίτο του χρόνου για τον «Ευφυή σχεδιασμό», ένα τρίτο για το «Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας» και ένα τρίτο για τα ορθολογικά συμπεράσματα που βασίζονται στα αδιάψευστα εμπειρικά στοιχεία της «Θεωρίας της Εξέλιξης». Δεν ξέχασε βέβαια να τους υπενθυμίσει, ότι ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη!
Το κείμενο του μπορείτε να το βρείτε εδώ


Το πιο κάτω video όμως μπορεί να σας καθοδηγήσει στα μυστήρια του πασταφαριανισμού με ιδιαίτερα αποκαλυπτικό τρόπο.


Τώρα βέβαια θέλετε να μάθετε τι απέγινε… Το 2005, που ανάγκασε τον Henderson να επέμβει, από τα δέκα μέλη του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου 6 ψήφισαν υπέρ και 4 κατά ώστε να τροποποιηθεί ο ορισμός της επιστήμης. Οι τέσσερις που μειοψήφησαν απάντησαν με χιούμορ στον Bobby Henderson.

Το κείμενό τους μπορείτε να το βρείτε εδώ.
http://www.venganza.org/about/open-letter/responses/

Όμως δυο χρόνια μετά, που η σύνθεση του Συμβουλίου είχε αλλάξει, η λογική θριάμβευσε και σ’ αυτό η παρέμβαση του Henderson ίσως έκανε περισσότερη δουλειά απ’ ότι νομίζουν μερικοί, ξυπνώντας από το λήθαργο την Μεσαιωνική απόφαση για την τροποποίηση.
Το Φεβρουάριο του 2007 η προηγούμενη απόφαση καταψηφίστηκε και αποφασίστηκε ώστε «η αναζήτηση φυσικών εξηγήσεων για την δημιουργία του κόσμου να λαμβάνεται μόνο για ό,τι μπορεί να παρατηρηθεί στο σύμπαν εμπειρικά»!
Να γιατί λοιπόν η θεωρία του «Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος» πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν ή μάλλον να λαμβάνεται τόσο σοβαρά, όσο λαμβάνονται και οι άλλες θεωρίες που δεν στηρίζονται σε εμπειρικά στοιχεία, όπως είναι ο «Ευφυής Σχεδιασμός»!

Το επόμενο video έχει σκοπό να σας ξεκουράσει και να σας σαγηνέψει με τη μαγεία ενός μελωδικού άσματος.



Ποιο το συμπέρασμα λοιπόν φίλοι μου σήμερα;
Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις να υποβάλλονται στην ίδια κριτική έρευνα, όπως υποβάλλονται και οι απόψεις εκείνες που συλλαμβάνει ο άνθρωπος με το νου του.
Αν πάλι κάποιοι κρετίνοι φονταμενταλιστές θιασώτες του Μεσαίωνα προβάλουν την καραμέλα της προσωπικής πίστης, τότε εμείς δεν πρόκειται να αντιταχτούμε, αρκεί και οι ίδιοι να περιοριστούν προσωπικά σ’ αυτό, αφήνοντας στους επιστήμονες τα επιστημονικά συμπεράσματα για την δημιουργία του κόσμου.
Γι αυτό ποτέ να μην ξεχνάμε ότι: Όσοι θεολογούν δεν μπορούν να συμμετέχουν σε επιστημονικές συζητήσεις, γιατί η θεολογία δεν είναι επιστήμη!

Τελεία και Παύλα!

…και για του λόγου του αληθές:
Εμφανίσεις του «Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος» σε τόστ














Εμφανίσεις του «Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος» σε καρπούζι












Το γλυκύτατο ΜακαρονοΤέρας σε ράφι ζαχαροπλαστείου












Λιτανεία του Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος και αθρόα προσέλευση πιστών σε αστικό κέντρο












Όταν το Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας επισκέφτηκε την Ακρόπολη











Εμφάνιση του «Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος» σε ταράτσα



Μη ξεχάσετε την επόμενη ανάρτηση την 15η του Νοέμβρη
«Γιατί η Αθεΐα είναι Αρετή»…γιατί είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

92 σχόλια:

Argy Bargy είπε...

Είσαι αισχρός, είσαι απαράδεκτος και μισαλλόδοξος. Δεν βλέπω ουδεμία αναφορά στον αόρατο ροζ μονόκερο. Σας τσούζει ε;
Παλιοπασταφαριανοί!

Άθεος είπε...

Νάτα μας… αρχίσαμε…
Το περίμενα ότι θα πλακώνανε και οι αιρετικοί!

kon1p είπε...

Μεροληπτείς οικοδεσπότα.
Η θρησκευτική οργάνωσις "μαύρη ζαρτιέρα" (της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι) μπορεί να είναι σχετικά νέα, αλλά έχει ανεπτυγμένη δυναμική. Σε λίγο καιρό θα είναι το κυρίαρχο θρησκευτικό ρεύμα στον κόσμο. Εκτός κι αν μας καπελλώσει η έτερη θρησκευτική κίνηση "σταυρός και μαστίγιο".
Αν δεν κάνεις εκτενή αναφορά στην οργάνωσή μας, θα σου κάνουμε το blog καλοκαιρινό...

Η τρελή είπε...

Απίστευτο!
Στην αρχή νόμιζα πως έκανες χιούμορ! Δεν είχα ποτέ ακούσει για αυτή την....θρησκεία!!!!! Έχω μείνει!
Καλό μήνα και καλημέρα!

Άθεος είπε...

Εν τάξει kon1p δεν θα το παίξω δογματικός για να έχω τις διαμάχες εκείνων των κρετίνων πιστών που λένε «love me or burn» ή των άλλων «Ή εμένα ή σε έσφαξα» ή ακόμα «δείρε με αγά μου ν’ αγιάσω»!
Εδώ τα πάντα θα λέμε, για να μπορούμε να διαλέγουμε!

Τρελή μου… πολλά πράγματα δεν ξέρουμε γι αυτό και η μάθηση είναι ευλογία!
Αλίμονο από κάποιους που θέλουν τον άνθρωπο στο σκοτάδι!
… βλέπεις κάποιοι έχουν πειστεί τόσο που αδιάντροπα το σκοτάδι το λένε «Φως»!

george είπε...

Πρώτα απ όλα καλό μήνα...προβλέπεται πράγματι να πέσει πολύ γέλιο αγαπητέ οικοδεσπότα μόλις θα μπούνε κι άλλες απόψεις κυρίως των αγαπητών ανωνύμων...αλήθεια το είδατε;πως ήταν;

Άθεος είπε...

Με το Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας αγαπητέ loupasg λίγοι μπορούν να τα βάλουν!
Η σάτιρα και το χιούμορ πραγματικά είναι ανίκητα!
Όμως εδώ, πίσω από την παρωδία, κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια, που πονάει πολύ!

sykaki είπε...

Τα εσπασεςςς παλι μωρο μου...
αχχαχαχαχχαχχαχαχαχχα
θεικο κειμενο....
δεν σε ρωτησα καιρο εχουμε να ταπουμε τι κανεις?
χαχαχα
τα παραμυθενια μου

Άθεος είπε...

Πράγματι το κείμενο αυτό κατεβαίνει σαν το συκάκι που μου έδινε η γιαγιά μου με κείνο το πηχτό σιρόπι όλο γλύκα!
Ανάλαφρη γεύση σήμερα στο blog, παραμυθένια!

Αόρατη Μελάνη είπε...

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα... η σκοταδιστική νοοτροπία ορισμένων ανθρώπων που βρίσκονται σε θέση να παίρνουν αποφάσεις για την εκπαίδευση των παιδιών όλων μας.

Ευτυχώς υπάρχει το φοως που διαλύει το σκοτάδι. Δόξα και τιμή στον ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥΒΛΑΚΕΑ!

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Λοιπόν Άθεε, εφόσον η ανθρώπινη φαντασία – βλακεία-φοβία κτλ, δεν έχει ούτε όρια και ούτε λογική, θα σε κάνω μια πρόταση , της οποίας είμαι 100% σίγουρος πως θα έχει αποδοχή και θα μας εξασφαλίσει οικονομικά (εφόσον γίνονται όλα για το χρήμα και τον νοητικό έλεγχο).
Σου προτείνω λοιπόν να κάνουμε μια οργάνωση- εταιρία, με την…. κωδική ονομασία, «ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ» (Πρόσεξε το ΚΛΕΙΔΙ!!!, που είναι το… κλειδί στην ονομασία…).
Το «ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ» λοιπόν θα εκδίδει εισιτήρια (με την υπογραφή ΚΑΙ σφραγίδα ενός….ΘΕΟΥ), για την μόνιμη πλέον διαμονή- εγκατάσταση, στον…. Παράδεισο!! Όπου εκεί φυσικά η κάθε μας επιθυμία γίνεται πραγματικότητα και όλα τα γνωστά τέλος πάντων που γνωρίζουμε για την παραδεισένια…. ‘’ζωή’’.

Να ‘σε σίγουρος πως το πολύ σε 1 χρόνο θα έχουμε βγάλει τόσα χρήματα, όσα δεν έχουμε βγάλει στην μέχρι τώρα ζωή μας….

Υ.Γ -1 Πιστεύω πως ποτέ και κανένας δεν πρόκειται να αποδείξει την ΜΗ ‘’ιερότητα’’- γνησιότητα του εν λόγο εισιτηρίου- ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ.

Υ.Γ-2 Επειδή κάποιοι θα ήθελαν και τα κατοικίδια ζώα μαζί τους….. οι τιμές των εισιτηρίων θα διαμορφωθούν-προσαρμοστούν, ανάλογα με το είδος… πχ , γάτα, σκύλος, ελέφαντας, βόας, κροκόδειλος, καρδερίνα, κατσίκες , πρόβατα, κ.τ.λ.

Υ.Γ-3 Προβλέπονται και εισιτήρια διαρκείας….!!!!!

Κ όλα αυτά…. Με την αμέριστη συμπαράσταση ΚΑΙ χορηγία της Βασιλείας των ουρανών..

Ε….?? τι λες…??

Sissi Soko είπε...

Στην Ελλάδα είναι άραγε καλύτεροι οι "επιστήμονες" που ορίζουν τι θα διδάσκεται στα σχολεία; Η ζωολογία διδάσκεται όχι με τη σειρά με την οποία εξελίχθηκαν οι ζωντανοί οργανισμοί αλλά ανά όργανα! Τι πνευμόνια και τι πόδια έχει το κάθε ζωο... Έτσι δημιουργήται μία τέλεια σούπα στο κεφάλι των μαθητών, μόνο μακαρόνια της λείπουν!

Μαρια Νικολαου είπε...

Βρε τι ράφι ζαχαροπλαστειου και εστιατορίου! Εγω δεν ετρωγα που δεν ετρωγα μακαρόνια, τωρα μισησα και τους κεφτεδες!
Μπλιαχ το τερατακι.
Βρε και ο Ρουβας να μου λεγανε οτι ειναι (ως Θεος μιλαμε τωρα ) δεν το βαζα στο στομα μου!!!!
Ααααχ λαλησε ο κοσμος απο το ....τοτε......ως το τώρα.....

harry είπε...

Εγώ δεν πιστεύω σαυτό ακου μακορονια με κεφτέδες με κιμά κατι γίνετε με κοκινιστό ομως μούρλια

Άθεος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Αόρατη Μελάνη!
Και για όποιον δεν κατάλαβε η Μελάνη είναι Αόρατη, γιατί είναι η Ιέρεια της Ρόζ Μονόκερω
Όμως, δεν καταλαβαίνω Μεγαλειοτάτη, λίγες ημέρες αναρρωτικής άδειας και η ίδια αλλαξοπίστησες στον Μέγα Σουβλακέα;
Για όσους αγνοούν τις πιο πάνω θρησκείες τους παραπέμπω στον ειδικό σύνδεσμο στο κάτω αριστερό μέρος του blog μου: Προτάσεις εναλλακτικής πίστης.

Φίλε Σταύρο, όπως βλέπεις πιο πάνω, στην ενδεικνυόμενη αναφορά των εναλλακτικών προτάσεων πίστης, μας πρόλαβαν άλλοι!
Ίδρυσέ την μόνος σου τη θρησκεία κι αν δω να τα οικονομάς, με χειροτονείς και μένα Άγιο!

Αγαπητέ Soko αν κατάλαβα καλά, προτείνεις για τα σχολεία και το μάθημα του… τσελεμεντέ προκειμένου τα παιδιά μας να μαθαίνουν να κάνουν και σούπα με τα μαθήματα που μαθαίνουν στο σχολείο.
Ενδιαφέρον!

Αντιλαμβάνομαι Μαρία Νικολάου ότι ένας θεός σαν τον Ρουβά θα σε είχε στο… υποπόδιό του! Αμ δεν κατάλαβες… Το Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας μεταμορφώνεται και σε Ρουβά. Απόψε θα το δεις στο όνειρό σου να τρώει μακαρόνια με Τούρκο συνάδελφο τραγουδιστή!

Harry, ισχύουν και σε σένα τα πιο πάνω. Απόψε θα δεις το Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας στο όνειρό σου να τρώει μακαρόνια με κεφτέδες σε λαχταριστή κόκκινη σάλτσα!
Καιρός για αφύπνιση!

kon1p είπε...

Για τη "δίκη του πιθήκου" έχουν γυριστεί δυό ταινίες με τον ίδιο τίτλο: "inherit the wind".
Η πρώτη (την οποία θεωρώ καλύτερη) στη δεκαετία του 60 με πρωταγωνιστή το Σπένσερ Τρέισι, και η άλλη τη δεκαετία του 80 με πρωταγωνιστές τους Τζέισον Ρόμπαρτς και Κερκ Ντάγκλας.
Οσοι διαθέτουν δορυφορική, μπορούν να απολαύσουν (κυρίως τη δεύτερη) από το MGM.

kon1p είπε...

Από την Κ.Ε.
Και η επέλαση των άθεων συνεχίζεται! Εδώ και ένα εξαήμερο, πολυάριθμοι σταθμοί του μετρό στη Νέα Υόρκη κοσμούνται από μια γιγαντοαφίσα με το εξής μήνυμα: «Ενα εκατομμύριο Νεοϋορκέζοι είναι καλοί άνθρωποι δίχως να πιστεύουν στο Θεό. Εσείς;».

Αντε και στα δικά μας...

Artanis είπε...

Εγώ πάντως διασκέδασα...Διάβασα και τις επιστολές, είδα και τα βίντεο...
Μια χαρά...
Καλημέρα από ΝΖ...

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου kon1p.
Και η μια και η άλλη ήταν ενδιαφέρουσες, για να μην δίνουμε μόνο την γελοία πλευρά του θέματος. Είπαμε, πίσω από την παρωδία κρύβεται μια έξυπνη κίνηση που είχε αποτέλεσμα, όχι μόνο το 2005, αλλά η φιλοσοφία του Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε σχετική αντιπαράθεση.

Ευχαριστώ Artanis που ξεσκόνισες την ανάρτηση αυτή. Άλλωστε, κυρίως εσύ βγήκες κερδισμένη και ο χρόνος σου δεν πήγε χαμένος. Έτσι δεν είναι;

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε αυτή η ανάρτηση ήταν μια αποκάλυψη για μένα. Έχεις κλονίσει βαθιά την αθεΐα μου!!!. Αν οι επιστήμονες δεν βρουν σύντομα το σωματίδιο του Θεού, θα ασπασθώ το νοστιμότατο Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας.
Καλό μήνα.

Άνεμος είπε...

"Γι αυτό ποτέ να μην ξεχνάμε ότι: Όσοι θεολογούν δεν μπορούν να συμμετέχουν σε επιστημονικές συζητήσεις, γιατί η θεολογία δεν είναι επιστήμη!";;;;
Φυσικά και η θεολογία δεν είναι επιστήμη. Όπως και πολλές άλλες "επιστήμες" που διδάσκονται στα πανεπιστήμια και δίνουν κανονικά κρατικά χαρτάκια.

Όμως, λίγο μεσαιωνική μου φαίνεται σαν άποψη έτσι όπως είναι διατυπωμένη. Μου θύμισε τον αγαπημένο μας εχθρό, τον ανώνυμο απολογητή, που κάποτε έγραψε για ένα βιβλίο που έχω παρουσιάσει, πως ο συγγραφέας δεν είχε δικαίωμα να το δημοσιεύσει. Αυτοί μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες απόψεις. Από σένα, δεν το περίμενα. Πρόσεξε τι λέω έτσι; Δε σε ταυτίζω με εκείνο το κατακάθι. Είσαστε στις αντίθετες όχθες στο μυαλό μου. Προσπαθώ όμως να σου δείξω πόσο επικίνδυνες είναι τέτοιες σκέψεις. Ας φοβόμαστε αυτούς που κρύβονται επί σκοπό. Όχι όσους λένε όσα πραγματικά έχουν στο μυαλό τους χωρίς συμφέρον προσωπικό ή μη.

Κι επειδή έχω τη μύγα, απάντησέ μου σε κάτι. Πιστεύεις πως όταν θεολογώ εγώ προσωπικά μιλάω για κάποιο θεό με την έννοια που τόσες χιλιάδες χρόνια έμαθε να πιστεύει ο άνθρωπος; Το μόνο που θα μπορούσα να ονομάσω θεό, είναι ο λόγος-αιτία ύπαρξης και ό,τι συνέχισε να είναι φορέας του λόγου-αιτίας, μετά τη δημιουργία του κόσμου. Δεν έχω ιδέα όμως αν υπάρχει αυτός ο λόγος. Το μόνο που ξέρω είναι πως δε γουστάρω τις θεωρίες που μπάζουν από παντού. Και αυτή τη στιγμή, όλες οι επιστημονικές θεωρίες που αφορούν τη δημιουργία μπάζουν. Δεν το λέω εγώ. Οι ίδιοι οι επιστήμονες το λένε. Οπότε δεν επίστανται επί του θέματος, επομένως δεν είναι επιστήμονες ούτε οι κοσμολόγοι. Βέβαια η θεολογία έτσι όπως την ξέρουμε είναι η μεγαλύτερη αυθαιρεσία και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, παρά μόνο στη διαιώνιση των ψεμάτων και του ελέγχου.

Όμως ο λόγος με τρώει. Δεν έχω καμία ένδειξη πως το σύμπαν έχει λόγο ύπαρξης, και η επιστήμη ποτέ δε μπόρεσε να φανταστεί και να στηρίξει την αλήθεια μιας έμπνευσης πάνω στα αίτια της δημιουργίας. Όπως όμως σου έλεγα και τις προάλλες, αν κάποια στιγμή περάσουμε δίπλα από το λόγο, είτε αυτός αποδειχτεί πως πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός είτε για οτιδήποτε άλλο, όπως η εξέλλιξη ενός μαθηματικού τύπου, θέλω να είμαι εκεί για να το καταλάβω. Γιατί θέλω να καταλάβω τα πάντα. Γιατί με τρώει. Κι επειδή δε γράφω για κανέναν άλλο περισσότερο απ΄ όσο γράφω για μένα, συγνώμη αλλά θα συνεχίσω να γράφω και να ασχολούμαι με τα πάντα. Με τα πάντα όμως. Είτε είναι η ανοησία των πιστών των θρησκειών, είτε ένα επιστημονικό θέμα, είτε ο έλεγχος του ανθρώπου από τον άνθρωπο.

Ένοιωθα διαβάζοντας το κείμενο πως απευθυνόσουν και σε ανθρώπους σαν εμένα. Και θα πω πως για μένα το ότι δεν υπάρχει θεός έτσι όπως νομίζει οποιαδήποτε θρησκεία, είναι ένα θέμα που έχει τελειώσει μέσα μου εδώ και πολλά χρόνια. Κι έχει τελειώσει ακριβώς έτσι όπως και σε σένα. Το απόφθεγμα του Βολταίρου για την έννοια του θεού, με εκφράζει απόλυτα. Λέει πως "Ο θεός είναι ένας κωμικός που παίζει μπροστά σε ένα κοινό πολύ φοβισμένο για να γελάσει". Αυτός όμως είναι ο θεός της εξουσίας και των δημιουργημένων από αυτή θρεισκειών πατέρων και πιστών. Δεν είναι αυτό το κάτι για το οποίο μιλώ όταν ισχυρίζομαι πως θεολογώ.

Μη το δημοσιεύσεις. Είναι άλλωστε μακρυά από το ελαφρύ πνεύμα της ανάρτησης και των σχολίων... Και φυσικά το ελαφρύ αυτό πνεύμα είναι απόλυτα φυσιολογικά εκπορευόμενο από τη βλακεία των δημιουργιστών και τις προσπάθειες επιβολής της άποψής τους. Και βέβαια στον τύπο που εμπνεύστηκε το μακαρονοτέρας από μένα respect. Απλώς σου είπα. Ο καθένας με τον τρόπο του. Όλα αυτά τα λέω επειδή αισθάνομαι πως με παρεξηγείς και πως στην ουσία οι τελευταίοι διάλογοι που είχαμε, πυροδότησαν την ανάρτησή σου.

Αν δεν έσπασες την οθόνη, ευχαριστώ για την προσοχή σου. Καλό μήνα!

ndeminicos@hotmail.com είπε...

Μας δουλεύεις, ρε Σταύρο; Τι πας να μας πουλήσης; Το Κολοσσαίο ως κτίσμα του 21ου αιώνος; Ξέρεις, πουλάκι μου, πόσα τέτοια εισιτήρια έχουν πουληθή από την Εκκλησία, η οποία και έχει την αποκλειστικότητα; Εκατομμύρια! Τέρμα το παραμύθι! Έχεις εισιτήρια σφραγισμένα από την Εκκλησία; Έχεις την έγκρισή της;
Δηλαδή να πληρώσουμε παράδεισο με σέα και μέα και να φάμε κόλαση του απύθμενου; Για κάτσε καλά!

Άθεος είπε...

Φίλε Dyer αν νομίζεις ότι η «πίστη» σου κλονίζεται με το Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας να το ασπαστείς. Όσο για το λεγόμενο «σωματίδιο του Θεού» απορώ ποιος κρετίνος επινόησε έναν τέτοιο όρο. Τα σωματίδια είναι υπαρκτές οντότητες και οι θεοί ιδεατές που γεννιούνται στα κεφάλια παράλογων ανθρώπων! Αντιλαμβάνομαι όμως το χιούμορ σου, διαφορετικά θα σε παρέπεμπα στην πιο κάτω απάντηση προς τον Anemos.

Λοιπόν φίλε μου Άνεμε δεν περίμενα από σένα, ένα ανοιχτό μυαλό, να διαφωνείς με την πιο πάνω φράση. Και βέβαια, κάποτε πρέπει να αντιληφθούμε ότι η θεολογία δεν είναι πανάκεια. Δεν είναι επιστήμη που μπορεί να υπεισέρχεται σε όλους τους τομείς που άπτονται της επιστήμης. Δεν ξέρω τι κάνουν στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Όμως με έναν κόσμο που κατάντησε σαν τα μούτρα τους όλα πρέπει να τα περιμένει κανείς. Και η Αστρολογία ίσως να αρχίσει να διδάσκεται, αυτό δε σημαίνει ότι είναι επιστήμη.
Επειδή είναι εξωφρενικό ένας λογικός άνθρωπος να διαφωνεί με την πιο πάνω φράση, τείνω να πιστέψω ότι παρεξήγησες το νόημα της φράσης.
Κι εξηγούμαι: δεν εννοώ ότι ένας θεολόγος δεν πρέπει να μιλά για επιστημονικά θέματα αν όντως μιλά επιστημονικά. Μακριά από μένα τέτοια φασιστική λογική!
Ο καθένας μιλά όπως θέλει και για οτιδήποτε θέλει, όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την επιστήμη κάποιος που σκέπτεται θεολογικά. Δεν γίνεται, όπως δεν γίνεται όταν το παιδί σου αρρωστήσει να το πας στον υδραυλικό ή τον μαραγκό. Ποιος είπε ότι ο παπάς μπορεί να μιλά για Βιολογία ή για κοσμολογία και κβαντομηχανική με θεολογική λογική! Μην τρελαθούμε τώρα. Σε ορισμένες εκπομπές που μιλούν ακόμα και για θέματα ηθικής έχουν καλεσμένους παπάδες και θεολόγους. Από πού κι ως πού η θεολογία ανακατεύεται και με τη ηθική… Πόσο μάλλον όταν μιλούμε για την δομή της ύλης ή την εξέλιξη του ανθρώπου. Αρμόδιοι για αυτά είναι οι φυσικοί, οι φυσιοδίφες, οι παλαιοντολόγοι και οι Βιολόγοι κι όχι οι παπάδες, οι ιεροκήρυκες και οι δάσκαλοι των θρησκευτικών.
Βέβαια, αν κάποιος θεολόγος έχοντας επιστημονική κατάρτιση, μπορεί να μιλήσει και για επιστημονικά θέματα. Και βέβαια αδιαφορούμε τι δουλειά κάνει ή αν πιστεύει στο θεό ή όχι. Όμως αυτά που θα πει πρέπει να κρίνονται επιστημονικά και όχι θεολογικά που δεν σηκώνουν αντίρρηση ή διάψευση. Νομίζω καταλαβαινόμαστε, που λέει και ο Ρίτσος!
Γι αυτό μην κάνεις λόγο για Μεσαιωνισμό γιατί αυτός βρίσκεται από την άλλη μεριά. Από εκείνη δηλαδή που όταν το παιδί μας αρρωστήσει το τρέχουμε στον παπά, όταν θέλουμε να το διδάξουμε το τρέχουμε στον παπά, όταν θέλουμε να μάθουμε γιατί πέφτουν κεραυνοί το τρέχουμε στον παπά! Γι αυτό και σου είπα πιο πάνω ότι η θεολογία δεν είναι πανάκεια. Ας αρκεστούν οι θεολόγοι στα θέματα της πίστης που είναι απολύτως προσωπικό θέμα και ας αφήσουν στους επιστήμονες τα θέματα που είναι αρμόδιοι να χειρίζονται. Δεν έχω ακούσει κανέναν όταν θέλει να εξομολογηθεί να πηγαίνει στην NASA! Όμως βγαίνω από τα ρούχα μου να ακούω ακριβώς το αντίθετο!
Κλείνω με μια φράση που φαίνεται δεν της έδωσες και πολύ προσοχή. Απόλυτες θεωρίες που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν, δεν είναι επιστημονικές και γι αυτό δεν πρέπει να διδάσκονται έτσι!
Αυτό άλλωστε είναι το θέμα μας! Με λίγα λόγια Όσοι θεολογούν δεν μπορούν να συμμετέχουν σε επιστημονικές συζητήσεις, γιατί η θεολογία δεν είναι επιστήμη!
Οποιαδήποτε άλλη γνώμη, είναι παράλογη και επιστημονικά αντιδεοντολογική.
Και η φιλοσοφία της θρησκείας-παρωδίες του Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος, ακριβώς αυτή είναι! Δηλαδή έγινε μια προσπάθεια από τους «Δημιουργιστές» να προσηλυτίσουν μαθητές στη θρησκεία τους, όχι διδάσκοντας θρησκευτικά αλλά με ύπουλο και πλάγιο τρόπο, υποτίθεται κάνοντας πρόταση επιστημονική, προκειμένου να προσδώσουν στην «θεόπνευστη» θεωρία τους κύρος και αληθοφάνεια! Όμως η λογική διέπρεψε. Ο Μεσαίωνας είναι πίσω, αν και ορισμένοι ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί!

Τον ndeminicos@hotmail.com δεν τον έπιασα και τόσο καλά, όμως πίσω από την αφηρημένη για μένα φράση του, ίσως να κρύβει κάτι πολύ σπουδαίο!

ndemonicos είπε...

Τι είναι αυτό που δεν έπιασες, Άθεε; Τώρα εγώ δεν καταλαβαίνω... τι εννοείς «αφηρημένη φράση»; και τι «σπουδαίο» να κρύβη; Με τον Σταύρο είμαι, αρκεί τα συγχωροχάρτια-εισιτήρια να είναι νόμιμα!!!
Από την άλλη, ξέρεις, αναρωτιέμαι (και φοβούμαι) μήπως ο Μεσαίωνας ούτε πίσω είναι ούτε μπροστά, αλλά μήπως τον κουβαλάει ο άνθρωπος μέσα του.

Άθεος είπε...

Αχ βρε ndemonicos στο προηγούμενο σχόλιό σου έγραψες λάθος το όνομα (ndeminicos@hotmail.com) και το μυαλό μου δεν πήγε καθόλου στην πρόταση του Σταύρου. Τώρα σε αντελήφθην!
Όσο για τον Μεσαίωνα, αυτό εννοώ κι εγώ, οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ότι περάσαμε από τον Διαφωτισμό και κάναμε την τεχνολογική επανάσταση, αφού καταφέραμε να αντιληφθούμε ότι ο άνθρωπος στηρίζεται πια στα πόδια του κι όχι στο θεό. Απλά, μόνο μια μικρή μερίδα αισθάνεται ότι ο Μεσαίωνας ανήκει στο παρελθόν!

Άνεμος είπε...

Μα τι λες φίλε; Φυσικά και οι παπάδες έδιναν ιατρικές συμβουλές. Ήταν τότε που είχαν απόλυτη εξουσία και είχαν απαγορέψει ακόμη και την ιατρική. Και είχαν καταπληκτικές θεραπείες οι παπάδες να δώσουν. Ελπίζω να μη ήρθα αδιάβαστος και τα χεις πει, αλλά δεν κρατιέμαι, θέλω να αναφέρω μερικές.

Πονάει δεξί μάτι, πάρε δεξί μάτι βατράχου και μεταξωτό πανί και κάνε φυλακτό. Προσοχή όμως! Πονάει αριστερό μάτι, πάρε αριστερό μάτι βατράχου να κάνεις το ιερό φυλακτό.

Καράφλιασες; Κόπρανα χήνας στο γυαλιστερό μέρος του κρανίου.

Έχεις ίκτερο; Να φας εννιά ψείρες με βούτυρο!

Δεν αστειεύομαι. Όλα τα παραπάνω είναι πραγματικές οδηγίες γιατροπαπάδων που εκτελούσαν τους ξιπασμένους που ασχολούνταν με την ιατρική. Και πέθαινε ο κόσμος από αρώστειες-τιμωρίες του καλού αιμοσταγή θεού της ερήμου. Αλλά δεν πειράζει, γιατί θα αναστηθούν στο τέλος του κόσμου!

Βέβαια σήμερα τρέχουν στα ιατρικά κέντρα και δίνουν εικοσαχίλιαρα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Αυτό το "σωματίδιο του θεού" με νευριάζει κι εμένα. Αλλά δε νομίζω να αναμένεται η επιβεβαίωση της ύπαρξής του ώστε να στηρίξει μία θεότητα με τον τρόπο που την αντιλαμβάνονται οι θρησκείες. Είναι απλώς ένα προσωνύμιο του βασικού συστατικού της ύλης από το οποίο προβλέπεται ότι προέρχονται όλα τα υπόλοιπα αν δεν κάνω λάθος. Κι επειδή γουστάρω το θέμα, πάω για μελέτη.

Καλησπέρα!

Καλησπέρα!

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Μμ... με βάζεις σε σκέψης φίλε ndemonicos, δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα αυτά που λες..... Μήπως τελικά θα πρέπει να συνεργαστώ και με εκκλησιαστικούς.... κύκλους??!!. Δεν κακό, Άλλωστε.... αυτοί κόβουν και ράβουν τα ΠΑΝΤΑ!!!

Φίλε Anemos πολύ σωστά τα όσα μας αναφέρεις περί αρρώστιας και τον τρόπο που τις αντιμετώπιζαν οι.... "Άγιοι πατέρες της εκκλησίας" και του χριστιανισμού γενικότερα.
Όμως υπάρχουν κ άλλες σημαντικές "ιερές" συνταγές και τρόποι αντιμετώπισης. Και μιας και το ξεκίνησες, ας δούμε και τα παρακάτω. Τα οποία αναφέρονται με κάθε λεπτομέρεια στο βιβλίο του καρδιολόγου-καθηγητή, Γιάννη Π. Γεωργίου, Ιστορία της Ιατρικής, εκδ. Παπαζήση, 1978 (σελ. 152 κ.τ.λ.), που διαβάζεται πολύ ευχάριστα.

-Βυζαντινή συνταγή για τη θεραπεία των κωλικών:
«Πάρε ένα κομμάτι από έντερο χοίρου, ανακάτεψε το με άγιο μύρο, περιτύλιξε το με δέρμα λύκου ή (αν δεν βρεις) σκύλου, κάμε το φυλαχτό και ας το φορεί ο άρρωστος αμέσως μετά την πανσέληνο. Το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό!!!»

-Συνταγή του 18ου αιώνα για τη χολολιθίαση:
«Διάλυσε κόπρανα προβάτου σε φρέσκο γάλα και πότιζε τον άρρωστο»

Πιο πριν γράφει τα εξής:

-Μετά τους πόρνους ή λοίδωρους ή ειδωλολάτρες ή κλέφτες ή μέθυσους, που εξαιρεί ο Παύλος από τους «αδελφούς χριστιανούς»,

ο Τερτυλλιανός μας γράφει:

-«Αν γνωρίζετε ό,τι πρέπει να γνωρίζετε, είναι συμφέρον να αγνοείτε τα υπόλοιπα, από φόβο μη μάθετε αυτά που δεν πρέπει καθόλου να γνωρίζετε».

-Αποτέλεσμα:Το 341μ.α.χ.χ, Η Ιερή Σύνοδος της Αντιόχειας αναγνωρίζει επίσημα την τάξη των Εξορκιστών. Όταν χειροτονούσε ο Δεσπότης τον Εξορκιστή, τον εφοδίαζε με ειδικό βιβλίο προσευχών και εξορκισμών για να πετυχαίνει να διώχνει τα πονηρά πνεύματα. Την απόφαση ευλογεί ο άλλος Μέγας, ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός (328-391), που υποστήριζε ότι η ιατρική ήταν άχρηστη, ενώ αγιασμένα χέρια πάνω στην κεφαλή του αρρώστου είναι τις περισσότερες φορές αποτελεσματικά.

-Ο Τερτυλλιανός θα αποκλείσει σαν περιττή την Επιστήμη στην Απολογία του. Το ανθρώπινο μυαλό διαταζόταν να σταματήσει να λειτουργεί. Όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας τα 'χε λύσει η εβραϊκή θεολογία: ο χριστιανισμός. «Αφ' ης εποχής μας εδόθη το ιερόν ευαγγέλιον, περιττεύει πάσα άλλη έρευνα».

-Οι άγιοι πατέρες αποθρασύνονται. Ο Γρηγόριος της Τουρ διακηρύσσει ότι αποτελεί βλασφημία το να δίδονται φάρμακα στους αρρώστους, αντί να τους προσκομίζουν την εικόνα του Αγίου Μαρτίνου.

-Αυτά κ άλλα πολλά συνέβαιναν τότε… εκείνα τα χρόνια.... ή μήπως συμβαίνουν και σήμερα.......

ndemonicos είπε...

Τελικά, απ' ό,τι κατάλαβα, ο θεός σερβίρεται ΚΑΙ με μακαρονάδα. Αλλά για την σάλτσα, βρε παιδιά... δεν θα μας αποκαλύψετε την σάλτσα; Σκέτο τριμμένο τυρί δεν λέει. Η σάλτσα... αυτή είναι που νοστιμίζει τα εδέσματα και «κατεβαίνουν» ευχάριστα. Αυτά που «κατεβαίνουν». Διότι κάποια που «ανεβαίνουν» με την βρώση τους... χέσε μέσα, Ανώνυμε.

Αντώνης Δ. Πολίτης είπε...

Μια και ασχολείστε σοβαρά με τη θρησκεία να θέσω ένα ερώτημα;

Που οφείλεται η θρησκεία; Ποια είναι η αιτία της θρησκευτικής συνείδησης και της έννοιας του θεού;

Ψάχνω την αιτιακή φύση της θρησκείας.

Άθεος είπε...

Χαίρομαι Anemos που συμφώνησες μαζί μου. Απλά το πήρες στραβά στην αρχή. Μα είναι δυνατόν ένα ανήσυχο πνεύμα σαν εσένα να μην συμφωνεί με μια τέτοια αλήθεια… Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι. Σε κάποια ανάρτηση στο μέλλον θα θίξω αυτήν την γελοία πλευρά, όπου καίγανε ανθρώπους επειδή την ελιά που είχαν την ερμήνευαν σαν σημάδι του διαβόλου. Κάπως έτσι είχαν δει και το σημάδι του Γκορμπατσώφ στην αρχή, αλλά μετά, όταν είδαν να διαλύει την Σοβιετική Ένωση, λουφάξανε και τον έκαναν Άγιο. Σήμερα στο όνομά του… τρώνε και πίτσα! Όμως για την ώρα προσπαθώ να μην δείχνω επιθετική διάθεση για να μπορώ να συζητώ με τους πιστούς, μπας και καταλάβουν ορισμένα πράγματα. Ευχαριστώ φίλτατε για την επικοινωνία.

Φίλε μου Σταύρε, την θρησκεία σου ίδρυσέ την με τον ndemonicos, εμένα μόνο πες μου, πού βρήκες τα σχετικά εδάφια του Τερτυλλιανού, γιατί έχω προηγούμενα μαζί του! Ευχαριστώ και για τα υπόλοιπα. Γνωστά σε μένα αλλά παντελώς άγνωστα σε ορισμένους που συνεχίζουν να κουβαλούν τον μεσαίωνα μέσα τους.

Ndemonicos ο θεός από παλιά σερβιρίζονταν σαν θεία ευχαριστία με ψωμί και οίνο. Τώρα μπορεί να σερβιριστεί και με μακαρόνια με σάλτσα. Το πρώτο είναι το σώμα του και το δεύτερο το αίμα!
Οι συμβολισμοί οδηγούν στην υπερβατικότητα.
Πώς σας φαίνεται;
Γελοίος;
Έτσι ήταν πάντα, από την εποχή του Διόνυσου. Ρωτήστε και τον Ιουστίνο τον μάρτυρα!
(Δεν μπορώ να μιλάω άλλο με το γάντι… πρέπει επιτέλους να τα πούμε έξω από τα δόντια!)

Αντώνη Πολίτη γιατί μας θέτεις εμάς τέτοια ερώτηση;
Την απάντηση την ξέρεις και πιστεύω είναι ίδια με τη δική μας. Ας βγει ένας πιστός να απαντήσει. Εγώ σήμερα εκθέτω το Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας, που οφείλεται στον Χέντερσον. Η αιτία του ήταν οι Δημιουργιστές και η έννοιά του είναι Αποκαλυπτική και άφατος! Δηλαδή δεν μπορεί να λεχθεί!
Αν θέλεις κάνε τους παραλληλισμούς και θα πάρεις την απάντησή σου για οποιαδήποτε θρησκεία θέλεις!
Πιστεύω να σε κάλυψα!

Αντώνης Δ. Πολίτης είπε...

Αγαπητέ, ευχαριστώ για την απάντηση.

Όπως καταλαβαίνεις η απάντηση που αναζητώ είναι κάπως βαθύτερη από εκεί που έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε όταν συλλογιζόμαστε για τη θρησκεία.

Ψάχνω το γιατί;

Βέβαια δεν είμαι άθεος. Η λέξη άθεος είναι παρελκυστική διότι αποτελεί την άρνηση ενός πράγματος. Εγώ δεν "αρνούμαι" κάτι επειδή και εγώ όπως και κάθε παιδί δεν γεννήθηκα θρησκόληπτος. Ούτε ψάχνω κάποιο αντίδοτο. [εννοείται ότι όταν βαριέμαι να πω όλα τα παραπάνω λέω και εγώ απλά ότι είμαι άθεος..!]

Αν λοιπόν αναζητώ τις αιτίες ύπαρξης της θρησκευτικής συνείδησης δεν είναι λόγω εσωτερικής ανάγκης, αλλά διότι είναι ένα έντονο κοινωνικό φαινόμενο που οι συνέπειές του δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο.

Υπάρχει μια προσέγγιση του εν λόγω φαινομένου που είναι πολύ πιο διεξοδική και χρήσιμη από τις συνηθισμένες. Είναι η προσέγγιση που βλέπει το φαινόμενο στην ενότητα των βιολογικών και κοινωνικών προϋποθέσεεων όπου άγουσα σημασία έχουν οι κοινωνικές προϋποθέσεις. Αν προλάβω θα γράψω δυο λόγια για αυτή την προσέγγιση πριν φύγω για τον στρατό.

Ελπίζω να μου επιτρέψουν τα παιδιά στο atheia.gr να δημοσιεύσω ένα κείμενο.

Στο μεταξύ συνέχισε την καλή δουλειά. Η προσφορά σου είναι πολύ σημαντική.

ΥΓ Και μια συμβουλή: με το μαλακό γιατί το λάθος όταν υποδεικνύεται δημιουργεί ποικίλα συναισθήματα!

Άθεος είπε...

Αν δεν είσαι άθεος δεν ξέρω πόσο κατανόησες την απάντησή μου. Με τον τρόπο που σου απάντησα εξυπακούεται ότι πρέπει να είσαι γνώστης ορισμένων πραγμάτων. Έτσι «σε έκοψα» από την αρχή.
Γιατί η λέξη «άθεος» είναι παρελκυστική; Μου κάνει εντύπωση που όχι μόνο πιστοί το βλέπουν έτσι αλλά και ορισμένοι που έχουν διαβάσει δυο πράγματα. Δεν θα επεκταθώ πολύ σ’ αυτό γιατί έχω βαρεθεί να τα γράφω. Δυο λόγια μόνο: Γράφεις «είναι παρελκυστική διότι αποτελεί την άρνηση ενός πράγματος»!
Λάθος!
Η λέξη άθεος δεν είναι άρνηση πράγματος, γιατί ο θεός δεν είναι πράγμα, ον δηλαδή, αλλά ιδέα που γεννήθηκε μέσα στο κεφάλι του πιστού. Αυτό ακριβώς αρνείται ο άθεος και γι αυτό βλέπει τον κόσμο υλιστικά και τον ερμηνεύει διαλεκτικά!
Και βέβαια η θρησκεία είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που οι γενεσιουργές του αιτίες βρίσκονται στην ανιμιστική περίοδο. Στην περίοδο εκείνη δηλαδή που ο sapiens μόλις ξεχώρισε από το ζώο.
Τέλος, αν με διαβάζεις καιρό, θα έχεις προσέξει πόσο προσεχτικός είμαι στις διατυπώσεις μου και πόσο προσεχτικός στην διαλεκτική μου προσπάθεια να συνεννοηθώ με πιστούς χωρίς να οξύνω τα πνεύματα. Νομίζω εδώ δεν θα βρει κανείς χυδαιότητες και ανελέητο βρισίδι. Φτάνοντας στα άκρα προτιμώ να σβήσω ένα σχόλιο παρά να επιδοθώ στην έντονη και διαρκή αντιπαράθεση.
Όσο για το άρθρο στην «αθεΐα» μπορείς να το δημοσιεύσεις αρκεί να μπορείς να υποδείξεις από πριν μια παρόμοια δουλειά, ας πούμε στο blog σου. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

kon1p είπε...

αντώνη πολίτη
ίσως βρεις κάτι απ' αυτά που ψάχνεις, σε σχόλιά μου στην προηγούμενη ανάρτηση (όπου υπογράφω και ως "ενας άλλος ανώνυμος").
Για περισσότερα, εδώ είμαστε πάλι.
Στο μεταξύ, ίσως βρείς κάποιες απαντήσεις στο βιβλιαράκι του Ι. Γιάλομ "θρησκεία και ψυχιατρική"

Αντώνης Δ. Πολίτης είπε...

Εντάξει παιδιά. Ευχαριστώ!

Κλείνω για τώρα και τα ξαναλέμε εν καιρώ.

ΥΓ Το βιβλίο το παράγγειλα πριν λίγο.

Άθεος είπε...

o.k. τα διευθετήσαμε όλα!

ndemonicos είπε...

Μου έκανε εντύπωση η διατύπωση του Αντώνη Πολίτη «Εγώ δεν "αρνούμαι" κάτι επειδή και εγώ όπως και κάθε παιδί δεν γεννήθηκα θρησκόληπτος»!!
Δηλαδή δεν αρνείται λ.χ. την διαφθορά επειδή δεν γεννήθηκε διεφθαρμένος;
Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος θα μπορούσε να γεννηθή θρησκόληπτος. Θα μπορούσα να καταλάβω την διατύπωση «γεννήθηκα ή δεν γεννήθηκα ένθεος» – όπου, κατά την καθεστηκυία τάξη αντιλήψεων, ο θεός είναι αυθύπαρκτη οντότητα και, όπως η παραμυθική ιστορία έχει καταγράψει, διαθέτει την ικανότητα να μερίζεται. Η θρησκεία όμως είναι κι αυτή αυθύπαρκτη και διαθέτει την ίδια ικανότητα;
Δεν καταλαβαίνω πώς στην ευχή κάποιοι άνθρωποι ταυτίζουν ή μπερδεύουν θρησκεία και θεό. Εντάξει, εκείνοι που κατασκεύασαν τους θεούς, δεν τους κατασκεύασαν για να τους βάλουν στο ράφι, για τους εκμεταλλευτούν το έκαναν. Και ως εκ τούτου ήσαν υποχρεωμένοι να ιδρύσουν και την θρησκεία τους ο καθένας – αυτό πια δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθή και από τον πλέον θρησκόληπτο, ακόμη κι αν υποστηρίζη ότι ο θεός ο ίδιος έδωσε τις οδηγίες και τους κανόνες. [Όπως και συνταγές μαγειρικής ο μπαμπάς του «δικού» μας.]
Δεν καταλαβαίνω επίσης την θέση «Ούτε ψάχνω κάποιο αντίδοτο». Αντίδοτο σε τι; Στην θρησκοληψία ή απλώς την θρησκεία; Και τι εννοεί γράφοντας «όταν βαριέμαι να πω όλα τα παραπάνω λέω και εγώ απλά ότι είμαι άθεος..!»; Τι είναι η θέση «άθεος»; Αποτέλεσμα βαρυεστημάρας; «Άσε, ρε δικέ μου, βαρυέμαι, σου λέω, σήμερα... γι' αυτό είμαι άθεος. Αύριο θα δούμε – αν δεν βαρυέμαι δηλαδή»!!!
Δεν καταλαβαίνω και τούτο: Κατά ποίαν έννοια η άρνηση ύπαρξης ενός πράγματος (ή ιδέας) είναι ή μπορεί να αποκαλήται «παρελκυστική»;! Δηλαδή η άρνηση του παραλληλογράμου σχήματος της Γης και της περιφοράς του ήλιου γύρω απ' αυτήν είναι «παρελκυστική»; Βεβαίως και ήταν παρελκυστική η άρνηση του Γαλιλαίου της θέσης του «Περί κινήσεως της Γης και ακινησίας του ηλίου» και η συμμόρφωσή του προς το διάταγμα της Ιεράς Εξετάσεως του 1615, αλλά πού τέμνονται αυτοί οι δύο ορισμοί; Και συμβαίνει το ίδιο με την άρνηση ύπαρξης βρυκολάκων, φαντασμάτων ή πραγμάτωσης διά ζώσης συνομιλίας με νεκρούς;
Φίλε Αντώνη Πολίτη, αν αναζητής ακόμη «τις αιτίες ύπαρξης της θρησκευτικής συνείδησης», έχεις μακρύ δρόμο μπροστά σου προκειμένου να αποφασίσης εν συνειδήσει περί την ύπαρξη ή όχι θεού. Για να σε βοηθήσω, θα σου πω ότι προσωπικώς δεν έχω καμμία αμφιβολία περί το ΓΙΑΤΙ της ύπαρξης της καρυδιάς που ο ίδιος ΦΥΤΕΥΣΑ στον κήπο μου και ΣΚΑΛΙΣΑ, και ΠΟΤΙΣΑ, και ΤΑΪΣΑ, και ΚΛΑΔΕΨΑ, και εν τέλει ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΑ όπως ΚΑΙ οι άλλοι την βλέπουν σήμερα. Όπως δηλαδή ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ.

Άθεος είπε...

Δεν ξέρω αν σου απαντήσει ndemonicos αλλά απ’ ότι κατάλαβα, ο Αντώνης Πολίτης έχει μια δική του φιλοσοφία περί «πίστης» που εμάς δεν μας ενδιαφέρει και τόσο. Ο καθένας πιστεύει σε ότι αγαπά. Δεν επιβάλουμε εδώ πεποιθήσεις. Απλά απαντούμε σε όποιον μας κάνει κριτική. Δηλαδή υπερασπίζουμε την δική μας «πίστη» (πεποίθηση).
Δημοκρατία έχουμε και υπέρ της ελεύθερης έκφρασης είμαστε, έτσι δεν είναι;

zoyzoy είπε...

Δεν γνωρίζω αν είναι αυτός ενας τρόπος για να διακωμωδήσει τα Θεία ο
Hederson επινόησε αυτό το μακαρονοτέρας, το σίγουρο είναι ότι ο τύπος ήταν πολύ λιγούρης για να θεοποιήσει μακαρόνια και κεφτέδες τόσα πράγματα υπάρχουν χάθηκαν οι ζώντες οργανισμοί??
Τι άλλο θα δούμε όταν γύρω μας υπάρχουν ευφυής άνθρωποι??
Ομολογώ ότι δεν γνώριζα για το τέρας και βρίσκω προχώ το χώρο σου.
Ωστόσο σ'ευχαριστώ!!
@ θ!!

Άθεος είπε...

Αχ βρε zoyzoy αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις προσεχτικά την ανάρτηση θα καταλάβαινες ότι λόγος ύπαρξης της θρησκείας-παρωδίας του Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος δεν είναι η διακωμώδηση αλλά η αποτροπή να διδαχτούν τα θρησκευτικά με… επιστημονικό τρόπο!
1. Δηλαδή έγινε μια προσπάθεια από τους «Δημιουργιστές» να προσηλυτίσουν μαθητές στη θρησκεία τους, όχι διδάσκοντας θρησκευτικά αλλά με ύπουλο και πλάγιο τρόπο, υποτίθεται κάνοντας πρόταση επιστημονική, προκειμένου να προσδώσουν στην «θεόπνευστη» θεωρία τους κύρος και αληθοφάνεια, όπως γράφω στο κείμενο.
2. Η σύλληψη για την θρησκεία-παρωδία, μεταξύ άλλων, ώθησε και την κοινή γνώμη να κατανοήσει ότι η «Θεωρία της Εξέλιξης» βασίζεται σε αδιάψευστα εμπειρικά στοιχεία που αναπόφευκτα γεννούν ορθολογικά συμπεράσματα.
Και τέλος 3. Να δείξει ότι η θεωρία του «Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος» πρέπει να λαμβάνεται τόσο σοβαρά υπ’ όψιν όσο λαμβάνονται και οι άλλες θεωρίες που δεν στηρίζονται σε εμπειρικά στοιχεία, όπως είναι ο «Ευφυής Σχεδιασμός»!
Η απάντηση του Ιπτάμενου ΜακαρονοΤέρατος έκανε πολύ καλά τη δουλειά του.
Όπως καταλαβαίνεις, δεν γεννάται καν λόγος για διακωμώδηση, μπροστά σ’ αυτό το σοβαρό επιστημολογικό πρόβλημα που ταλανίζει τους θρησκόληπτους με παραλογισμούς εδώ και αιώνες!
Ούτε φυσικά πρόκειται για λιγούρηδες!
Λυγούριδες είναι αυτοί που σήμερα μέσα από τη χλιδή των αιωνίων προσφορών των πιστών και τις μακροχρόνιες και ανελέητες κλεψιές γης, δηλώνουν «μας πήραν τον ένα χιτώνα, τώρα θέλουν να μας πάρουν και τον δεύτερο;» αφήνοντας στους φτωχούς να πληρώσουν από το υστέρημά τους το ΕΤΑΚ και τους άμεσους και έμμεσους φόρους που ζητά η κυβέρνηση!
Υ.Γ. τι σημαίνει «προχώ»;
Αν εννοείς προχειρότητα, μου φαίνεται δεν σκέφτεσαι λογικά.
Αν εννοείς προχωρημένο, τότε μάλλον πρέπει να ακολουθήσεις!

Άθεος είπε...

Και κάτι ακόμα!
Όσο γελοία σας φαίνεται αυτή η θρησκεία-παρωδία, άλλο τόσο γελοία μας φαίνεται και οποιαδήποτε θρησκεία που στο πάνθεόν της χρησιμοποιεί φτερωτούς Αγγέλους και Διαβόλους με ουρά!
Τα παραμύθια με Χιονάτες και νάνους μου φαίνονται αληθοφανέστερα!

Ανώνυμος είπε...

Οι δικές μου παρατηρήσεις με άπιστους άλλα δείχνουν.Οι γνήσιοι πιστοί όλων των θρησκευτικών ομάδων που με καθιερωμένες ηθικές στάσεις,περνούν πιο ήσυχη ζωή χωρίς αναταράξεις.

Άνεμος είπε...

Ανώνυμε έχεις καταλάβει πως δε μιλάς σε μικρούς βλαμμένους και αμόρφωτους σαν αυτούς που πλησίαζαν πάντα οι αποκαλυπτικές θρησκείες; Δεν κρύβεται ούτε η ανοησία ούτε η ιστορία, ούτε τα εγκλήματα των θρησκειών. Τι εννοείς γνήσιοι πιστοί; Πάρ' το λίγο αλλιώς. Όσες φορές και να πιστέψει ο κόσμος πως κατέβηκε ο χριστός τους ή όποιος άλλος πανταχού παρών και τα πάντα πληρών στη Γη, τόσες φορές θα φτιάξει τους ίδιους πιστούς. Τα ίδια ανθρωπάρια που θα απαρνούνται τη ζωή με σκυμμένα κεφαλάκια περιμένοντας το θάνατο για να μη τους πάρει ο διάβολός τους. Νισάφι με τους γνήσιους πιστούς. Οι γνήσιοι πιστοί κατέστρεψαν τη ροή της ανθρωπότητας και έφεραν μεσαίωνες, καθώς και τους πιο αιματηρούς πολέμους που γνώρισε η ανθρωπότητα. Και οι σημερινοί γνήσιοι πιστοί μας τσαμπουνάνε πως όλα αυτά, μα όλα αυτά, τα έκαναν λίγοι φανατικοί. Πολύ δυνατοί αυτοί οι φανατικοί. Και πολλές βιβλιοθήκες έκαψαν στα τζάκια τους. Σκέψου να ήταν και πολλοί. Ευτυχώς όμως, ενώ την πρώτη φορά η αντίσταση ήταν μικρή, τώρα που χαροπαλεύουν οι γνήσιοι τσοπάνηδες των γνήσιων αμνών πιστών και προσπαθούν να μη χάσουν την επίπεδη γή τους κάτω από τα πόδια τους, θα βρουν την αντίσταση που πρέπει. Γιατί οι παλαβομάρες τους δεν πρόκειται να περάσουν σε ένα κόσμο που δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή τη φορά να τον κρατήσουν στο σκοτάδι. Δύο γενιές. Τόσο δίνω στους γνήσιους πιστούς. Μετά, θα είναι όσοι ήταν μέχρι τους Θεοδόσιους, τους Ιουστινιανούς και τους λοιπούς. 5% του συνόλου. Όσα και τα ανάπηρα μυαλά. ΟΥΦ! Κούραση με αυτούς τους γνήσιους πιστούς! Κούραση με όλες τις γνησιότητες, αλλά τέλος πάντων. Ελπίζω μακριά από μένα να μείνουν για όλη μου τη ζωή τέτοιου είδους γνησιότητες. Τουλάχιστον να πεθάνω με ψηλά το κεφάλι. Γιατί όσο κι αν δε φοβάμαι μη γίνω σκύλος γάτα ή σκουλήκι, δεν έχω και κανά παράδεισο να πάω να ψέλνω δοξάζοντας τον αιμοσταγή θεό της ερήμου, ή να χαίρομαι 72 γκομενάκια που έχει τάξει στου γνήσιους πιστούς του ο άλλος, ο ερημίτης έμπορος.

kon1p είπε...

Το ν' απαντάς στον ανώνυμο είναι σαν να μιλάς σε ραδίκι.
Θα μπώ όμως στον πειρασμό να πω δυο λόγια, όχι γι αυτόν αλλά για όποιον αναγνώστη έχει παρεμφερείς προβληματισμούς.
Οντως κάποιοι πιστοί (και όχι όλοι) δείχνουν πράοι, ήρεμοι και γαλήνιοι. Αυτό συμβαίνει διότι έχοντας (ή νομίζοντας πως έχουν) τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους απέναντι στις επιταγές της θρησκείας τους (νηστεία, προσευχή, εκκλησιασμό, μικροφιλανθρωπίες κλπ) θεωρούν ότι είναι εντάξει έναντι των έξωθεν εντολών, άρα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Παράλληλα όμως, επιδίδονται σε κάθε είδους παλιανθρωπιές, αφού είναι σίγουροι ότι με μια εξομολόγηση θα καθαρίσουν. Αυτά τα λέω μετά λόγου γνώσεως. Εχω δει πιστούς να είναι φασίσστες και μισσαλόδοξοι. Εχω δει εγκρατείς να γυαλίζει το μάτι τους στη θέα "πιπινιού", και άλλα πολλά.
Οι υπόλοιποι, που δίνουν λόγο μόνο στη συνείδησή τους, μπορεί να είναι διαρκώς σε εγρήγορση και ίσως κάποιες φορές να μην κοιμούνται καλά, έχουν όμως το προνόμιο να είναι ελεύθεροι και ειλικρινείς.
Αν έχω να διαλέξω μεταξύ της πλήρους άρνησης του εαυτού μου προκειμένου να ενταχτώ στο κοπάδι κάποιου θρησκευτικού ηγέτη αποδεχόμενος τον εγκλεισμό μου στο (ψευδώς) ασφαλές κλουβί τρώγωντας το καναβούρι της πίστης, και της ελεύθερης βούλησης (με όσους κινδύνους αυτή συνεπάγεται), είναι σαφές ότι προτιμάω το δεύτερο.
Αλλωστε, είναι γνωστό ότι ελευθερία και ασφάλεια δεν πάνε πάντα μαζί.
Είναι θέμα χαρακτήρα η επιλογή που θα κάνει κάποιος.

Άθεος είπε...

Εγώ δεν ασχολούμαι πια με σχόλια του Ανώνυμου. Για το ΜακαρονοΤέρας δεν βρήκε να πει τίποτα. Όμως οι απαντήσεις που του έδωσαν οι Anemos και kon1p είναι πλήρεις και δεν χρειάζεται εγώ να συμπληρώσω τίποτα. Καλά του τα είπατε, αλλά νομίζετε ότι θα καταλάβει τίποτα; Απλά, κάποιος άλλος πιστός διαβάζοντάς τα ίσως οδηγηθεί σε ορθολογικότερα συμπεράσματα.
Μια απλή διαφωνία μόνο στον Anemos που κάνει λόγο για δυο γενιές, τόσο τους δίνει ζωή ακόμα! Μακάρι Aneme να γινόταν κάτι τέτοιο, όμως νομίζω θα αργήσει κι άλλο η ανατολή. Όσο υπάρχει αγραμματοσύνη θα έχουμε και τέτοια φαινόμενα, πίστης σε νεράιδες, βρικόλακες και σατανάδες. Αν δεν μάθουμε να εξηγούμε τον κόσμο και τα φαινόμενά του σωστά τέτοιες ιδεαλιστικές απόψεις πάντα θα βρίσκονται σφηνωμένες μέσα στα κρανία τους!

ndemonicos είπε...

> Άνεμο: Φίλε μου, αν διέθετα το 1/100 της αισιοδοξίας σου, θα ήμουν ο δεύτερος πλέον αισιόδοξος άνθρωπος του πλανήτη - μετά από σένα βέβαια.
Έχεις σκεφθή πόσες γενιές σου πήρε εσένα (και μη βιαστής να απορήσης) προκειμένου να καταργήσεις εντός σου θεούς και θρησκείες, υπολογίζοντας τον +11ο αι. ως τον τελευταίο οριστικής εγκαθίδρυσης του χριστιανισμού στον τόπο μας;
Και ελπίζεις ότι το έλλογο ον (θου, κύριε!) σε πενήντα χρόνια θα απαλλαγή από τις αράχνες που έχει γεννήσει στον εγκέφαλο και την αθάνατη ψυχή του (από τα ούμπαλα της οποίας κρέμεται το σύμπαν) ο μεθοδικά ενσπειρώμενος από την βρεφική ακόμη ηλικία θεοτρόμος;
Αν μπορούσες να διανοηθής πόσο μοναδική και εξέχουσα έχουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ κατά συντριπτική πλειοψηφία οι ψυχοφόροι πιστοί (γνήσιοι ή μη) ότι είναι η ψυχή τους, ούτε καν τριψήφιο αριθμό θα σκεφτόσουν να ορίσης.
Θεούς και θρησκείες θα καταργήση η επιστήμη, η οποία βρίσκεται ακόμη στο νηπιακό (άντε προεφηβικό) στάδιο και είναι ακόμη εγκλωβισμένη στο θρησκευτικό παραλήρημα.
Το μήνυμα χαράς και λύτρωσης από τα πνευματικά δεσμά, που απλόχερα προσφέρει και ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η θρησκεία, θα αργήση ακόμη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι νοιώθουν και δύνανται δεν θα συνεχίσουν την σύνταξή του.

Argy Bargy είπε...

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον προλαλήσαντα ndemonicos. Τόσο ο Άθεος όσο και άλλοι στις κουβέντες αυτές θεωρούν πολύ απλό (λέγοντας ότι χρειάζονται δύο γενεές) το να απαλλαγεί ο κόσμος από το νοητικό ιό της θρησκείας. Πρόκειται δυστυχώς για επίμονο ιό, με πολλές μεταλλάξεις (βλ. ζώδια, θεός αλλά... όχι θρησκεία, "θετική ενέργεια", κτλ. κτλ.). Το εμβόλιο είναι ίσως άθεοι γονείς που μαθαίνουν στα παιδιά τους πόσο ανόητη είναι η πίστη εν γένει και ότι ο επιστημονικός είναι ο υγιής τρόπος προσέγγισης της γνώσης του κόσμου. Το φάρμακο, άπαξ και κολλήσεις τον ιό (όπως συνέβη φαντάζομαι με σχεδόν όλους εδώ - δεν είμαστε στη Σουηδία) είναι καλή παιδεία (τρυπήστε μου τη μύτη εάν την πετύχουμε ποτέ) και ένα τουλάχιστον μέσο μυαλό (θέμα τύχης δηλαδή). Αλλά οι συνθήκες δυστυχώς(βλ. κοινωνικό πλαίσιο) ευνοούν την ανάπτυξη και εξάπλωση του ιού.

Άθεος είπε...

Ndemonicos και Argy Bargy συμφωνώ με όσα λέτε, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνουμε και τόσο θέμα. Ο Anemos έκανε μια αισιόδοξη πρόβλεψη, ίσως ορμώμενος από τον εαυτό του. Πράγματι, άνθρωποι σαν εμάς, που θα μεταδώσουμε μιμιδικά την αθεΐα μας δεν θέλουμε πάνω από δυο γενεές! Έτσι ακριβώς είναι. Αγράμματοι που απέχουν από κάθε πληροφόρηση ή απέχοντας από το θέμα, ούτε μετά δυο χιλιάδες χρόνια θα αλλάξουν. Η θρησκεία μεταδίδεται μιμιδικά σαν μικρόβιο, από το γονιό και το σχολείο στο παιδί και το μαθητή αντίστοιχα. Ας ευχόμαστε η αρχή να γίνει από τα σχολεία, κατεβάζοντας σταυρούς και εικονίτσες από τον τοίχο και μετά στο σπίτι, όπου από γενιά σε γενιά η διαφορά θα γίνει γρήγορα αισθητή.

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Άθεος:"Ας ευχόμαστε η αρχή να γίνει από τα σχολεία, κατεβάζοντας σταυρούς και εικονίτσες από τον τοίχο"

Στην Ιταλία θα εφαρμοστή ή εφαρμόζεται, με της αναμενόμενες αντιδράσεις φυσικά, της παπικής ηγεσίας. Εάν περάσει και εφαρμοστή αυτό... νομίζω πως δεν θα αργήσει να έρθει κι εδώ(?)
Όσο για τα άλλα...προσωπική μου εκτίμηση είναι,(με βάση το οικογενειακό , φιλικό και κοσμικό περιβάλλον )πως, τουλάχιστον στην Ελλάδα θα αργήσουν να εξαφανιστούν αυτές οι ιδεολογικές-θεοδρομούμενες αντιλήψεις,αν ποτέ εξαφανιστούν(!)βλέπετε...δεν είναι μόνο ο φόβος,το ανώτερο,τα διαβόλια και τριβόλια, που δημιουργούν τέτοιου είδους θεοκρατούμενες κοινωνίες,το χρήμα είναι κι αυτός ένας βασικός παράγοντας...αν όχι ο βασικότερος και μιλάμε για αμύθητες περιουσίες από την μεριά της Ελληνικής εκκλησίας.
Τουλάχιστον εγώ προσωπικά χαίρομαι , που έστω μετά από 35 χρόνια απαλλάχτηκα από αυτόν τον σκοταδισμό της θρησκείας.Και τώρα... στα 41 νοιώθω σαν να ξαναγεννήθηκα... έτσι απλά...

Άθεος είπε...

Γι’ αυτήν την δεύτερη γέννηση φίλε, μου ξανάγραψες πάλι. Πραγματικά ένα προσωπικό σύμβολο είναι για σένα.
Τι μου θύμησες Σταύρε… θα στο γράψω:

«Για τον καθένα υπάρχει μια Αριάδνη κι έχουμε χρέος να την αγαπήσουμε, να την ερωτευθούμε! Είναι η Γνώση, η Σοφία, που όσες φορές και να «πεθάνει», πάντα θα ανασταίνεται, γιατί είναι Αθάνατη, γιατί η Γνώση και η Σοφία, δεν πεθαίνουν ποτέ, παρόλο που πεθαίνει αυτός που την γεννά! Ο Διόνυσος, ο εραστής της Αριάδνης, δεν πεθαίνει ποτέ! Μένει πάντα νέος.
Οι σκέψεις μου ερωτοτροπούσαν με τους μύθους, το αγαπημένο παιχνίδι της ζωής μου.
Ο νους, η σκέψη, οι ιδέες, δεν γερνούν ποτέ, όταν ωθούν τον άνθρωπο προς τα πάνω.
Αντίθετα. Τότε αναγεννιούνται και ζουν αιώνια...
Τούτη η σημερινή, δεύτερη γέννηση, είναι ένα προσωπικό σύμβολο»

Από το βιβλίο μου «Η Κτηνωδία της Αγιότητας» που εκδόθηκε πριν 11 χρόνια!

ndemonicos είπε...

Ένα δείγμα της υποκριτικής θρησκείας, έτσι για να γελάσουμε (ή και να κλάψουμε κάποιοι):
«Πάλιν ηκούσατε ότι ερρέθη τοις αρχαίοις, ουκ επιορκήσεις, αποδώσεις δε τω Κυρίω τους όρκους σου. Εγώ δε λέγω υμίν μη ομόσαι όλως· μήτε εν τω ουρανώ, ότι θρόνος εστί του Θεού. μήτε εν τη γη, ότι υποπόδιόν εστι των ποδών αυτού· μήτε εις Ιεροσόλυμα, ότι πόλις εστί του μεγάλου βασιλέως· μήτε εν τη κεφαλή σου ομόσης, ότι ου δύνασαι μίαν τρίχα λευκήν ή μέλαιναν ποιήσαι. έστω δε ο λόγος υμών ναι ναι, ου ου· το δε περισσόν τούτων εκ του πονηρού εστιν» (Ματθαίος, Ε΄ 33-37).
Όταν όμως εμφανιστής ενώπιον δικαστηρίου, το πρώτο πράγμα που απαιτείται είναι να ορκιστής στο ευαγγέλιο (μήπως το ένα «γ» περιττεύει;). Το οποίον είναι και ιερό! Και του Χριστού! Και σε ποιον ορκίζεσαι; Όταν μάλιστα το «γλυκύτατο έαρ» σε ατενίζει πίσω από την έδρα και πάνω από το κεφάλι του/της προέδρου;!!!
Μήπως είναι ανάγκη να κατέβη κι αυτό το εικόνισμα και να αποσυρθή η Βίβλος - Παλαιά και Καινή (μάλλον Κενή) Διαθήκες από τις αίθουσες των δικαστηρίων;
Τώρα που το ξανασκέφτομαι όμως, ίσως αυτός είναι και ο λόγος που δεν ακούς ψέμα από στόμα πιστού στα δικαστήρια...

kon1p είπε...

Πολύ καλημέρα σας...
Ndemonikos θα διαφωνήσω μαζί σου.
Θα μπορούσες (γι αυτό το θέμα) να πείς τη θρησκεία υποκριτική αν κάπου αλλού έλεγε το αντίθετο.
Εδώ όμως κάτι άλλο συμβαίνει, πιο σοβαρό.
Μην ξεχνάς ότι οι κοινωνικές συνιστώσες του χριστιανισμού, έτσι όπως εκφράστηκαν από τον ιδρυτή του, είναι ουμανιστικές και αρκούντως ανατρεπτικές ακόμα και για τις μέρες μας. Το πρόβλημα ξεκινάει από τους επιγόνους του.
Αναφέρω χαρακτηριστικά τη διαφορά μεταξύ του "...τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του θεού τω θεώ..." και της γνωστής προτροπής του παύλου "...να μην αντιστέκονται οι πιστοί στην εξουσία, γιατί κι αυτή είναι θέλημα θεού..".
Είναι προφανές ότι, όπως ισχύει σε κάθε -ισμό, άλλα να λέει η αρχική άποψη και άλλα ο κάθε εκπρόσωπός του. Το έργο το έχουμε δει πλειστάκις στην εφαρμογή των ιδεολογιών.
Το κακό με το χριστιανισμό (όπως σε κάθε θρησκεία) είναι ότι όταν η εξουσία αντιλήφθηκε την επιρροή που είχε στον απλό κόσμο, τον χρησιμοποίησε προς ίδιον όφελος προκειμένου να ελέγξει αποτελεσματικότερα τις μάζες.
Απο κεί λοιπόν πηγάζει (μαζί με άλλα δεινά) η εφαρμογή του όρκου. Στο να εκφοβίσει τον πιστό.
Κι αυτο που με κάνει αισιόδοξο ως προς το μέλλον της αθεϊας στον τόπο μας, είναι η ευκολία με την οποία ψευδορκούν πολλοί "πιστοί".

Άνεμος είπε...

kon1p με τη σειρά μου θα διαφωνήσω μαζί σου. Για μένα το πρόβλημα του χριστιανισμού και της κάθε θρησκείας, βρίσκεται στον ίδιο τον αρχικό ήρωα. Τα ίδια τα λόγια του χριστού φταίνε. Έδωσαν πατήματα στον κάθε Σαούλ να λέει τις σαχλαμάρες του. Μήπως τα ίδια τα λόγια του χριστού δεν είναι γεμάτα τρόμο; Η "γέενα του πυρός" είναι έμπνευση του χριστού τους. Το "στρέψε και το άλλο μάγουλο" επίσης. Η μόδα του "φταίνε οι μετέπειτα και όχι ο χριστός" είναι πλασαρισμένη από τους ίδιους τους μετάπειτα, τώρα που βλέπουν τους πιστούς να... δισπιστούν. Και το κακό είναι πως μέχρι τώρα βλέπω μια γενική αποδοχή της άποψης πως δε φταίει ο ενδεχόμενος χριστός, ακόμη κι από του άπιστους. Αυτός φταίει. Κανένας άλλους. Δείξε μου τους θεούς σου να σου πω για τους πιστούς σου. Ας μη τρώμε πια αυτό το παραμύθι.

Άνεμος είπε...

kon1p kάτι ακόμη. Είπες "οι κοινωνικές συνιστώσες του χριστιανισμού, έτσι όπως εκφράστηκαν από τον ιδρυτή του, είναι ουμανιστικές και αρκούντως ανατρεπτικές ακόμα και για τις μέρες μας".
Διαφωνώ εντελώς. Σε θέματα ουμανισμού δεν προσέφερε τίποτα καινούριο. Δεν περιμέναμε το χριστιανισμο για να μάθουμε για την αγάπη. Τη λέγαμε απλώς αρετή. H ηλίθια δουλοπρεπής χωρίς όρους αγάπη, είναι από μόνη της απάνθρωπη και είναι η μόνη νέα έμπνευση του χριστού. Η χωρίς όρους αγάπη διδάχτηκε μόνο στους φτωχούς για να μη γίνουν ποτέ απειλή για τους πλούσιους. Αυτό το "Τα του καίσαρος τω καίσαρι" που ανέφερες είναι η απόψειξη. Κάτι σαν την απαίσια ανατολική θρησκεία που θεωρεί πως αν γεννηθείς σκλάβος είναι γραφτό σου και πρέπει να πεθάνεις σκλάβος και τίποτα δεν πρέπει να κάνεις για να το αλλάξεις αυτό γιατί είναι θέλημα θεού, γιατί αυτό σου αξίζει γι αυτά που έκανες σε μια άλλη ζωή. Τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχουν και χειρότεροι από τους χριστιανούς. Και το κακό είναι πως είναι και περισσότεροι...

Άθεος είπε...

Αν και δεν είσαστε απόλυτα στο θέμα, στήσατε συζήτηση μεταξύ σας. Πιστεύω να βγει κάτι καλό από αυτό. Μόνο μην μετατρέπετε τη σελίδα σε chat γράφοντας σεντόνια με αερολογίες γιατί κουράζετε τους διερχόμενους σχολιαστές. Συνεπτυγμένα για το καλό όλων.
Στη συζήτησή σας: Εγώ απλά να συμφωνήσω με το προηγούμενο σχόλιο του Anemos και να διαφωνήσω με όλους σας, όταν αναφέρεστε στον ιδρυτή του Χριστιανισμού. Ποιος είναι αυτός… τον ξέρετε; (Ιησούς, Παύλος, Πέτρος ή ο άγνωστος x);
Όσο για την αγάπη, εγώ βλέπω τι κάνει κάποιος, όχι τι λέει. Αυτά που γράφει είναι για αποπροσανατολισμό μόνο. Μην χάφτουμε τις μύγες που μας προσφέρουν για τροφή. Οι διώξεις των αιρετικών και οι καταδίκες, μόνο αγάπη δεν δείχνουν. Σκεφτείτε τώρα τι νιώθουν για μας, που δεν πιστεύουμε καθόλου!
Αρκετά ανεχτήκαμε τα ψέματα!

Άνεμος είπε...

Για μένα προσωπικά εννοείται πως ο ιδρυτής του χριστιανισμού είναι ο Σαούλ. Και πως ο Ιησούς είναι μόνο ένα φανταστικό πρόσωπο. Αλλά πάλι θα μου πεις είναι άλλο θέμα.

Άθεος είπε...

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις «άλλο θέμα».
Το μόνο που θα ρωτούσα είναι: ποιος είναι αυτός ο Σαούλ;

Άνεμος είπε...

Επειδή έλεγες ότι δεν είμαστε ακριβώς στο θέμα. Όσο για το "Σαούλ" είναι το πραγματικό όνομα του "αποστόλου των εθνών", αυτού του "καλού παιδιού", του Παύλου...

ndemonicos είπε...

Το ποιος είναι ο ιδρυτής του χριστιανισμού και το ποιόν του ανήκουν στο «άλφα» της επιχειρούμενης κριτικής επί του χριστιανισμού.
Το ποιος ήταν (αν υπήρξε), τι είπε και έπραξε, και γιατί, και τι εξυπηρετουν ρήσεις και πράξεις του είναι το θέμα. Προς τούτο είναι ανάγκη η μελέτη και ανάλυση των «ιερών και θεοπνεύστων γραφών».

> kon1p: Γράφεις «Μην ξεχνάς ότι οι κοινωνικές συνιστώσες του χριστιανισμού, έτσι όπως εκφράστηκαν από τον ιδρυτή του, είναι ουμανιστικές...». Και θα είχες δίκιο, αν ως άνθρωποι λογίζωνται μόνον «τα τέκνα Ισραήλ».
Έχεις πέσει και συ στην παγίδα – και αυτό με εντυπωσιάζει. Πρώτον, διότι εννοείς ως ιδρυτή τον «χριστό» Ιησού. Και δεύτερον, διότι κτηνωδέστερο κτήνος από τον Ιησού είναι πιθανόν μόνον ο ΠΝΕΥΜΑΤΙ πατέρας του. Στα «ιερά κείμενα» θα βρης τις απαντήσεις.
Για το θέμα, αν το επιθυμής, μπορούμε να επικοινωνήσουμε κατ’ ιδίαν. Θα βρης το η.τ. μου σε σχόλιο επί του ιδίου θέματος – το είχα γράψει από ασχετοσύνη.

denise είπε...

@Όλους: Ρε παιδιά, αδιαφορία! Όταν επισκεπτόμαστε, και θαυμάζουμε, ερείπια αρχαίων ναών θυμούμαστε να κάνουμε γονυκλισίες στο θεό που -τόόόότε- ήταν αφιερωμένο το ερειπιώδες υπόλοιπον;; Τον αφήσαμε πίσω μας εκείνον τον θεό. Στα αζήτητα! Βέβαια έκανε λιάδα την ζωή πολλών συγχρόνων του, τότε, αλλά πάπαλα και τί να γίνει;; Το τράβαγε η ξερή τους... Και δεν μπορούσαν να φανταστούν πως και οι θεοί πεθαίνουν! Έτσι θα γίνει, δεν ξέρω σε πόσους αιώνες, και με τον μπαμπά του Χριστού μας και με όλους τους μπαμπάδες των, ομοούσιων, υιών! Προτείνω να δημιουργήσουμε ένα blog "Οι αδιάφοροι στο διαδίκτυο"! Γιατί η αδιαφορία ΕΙΝΑΙ εκείνη που κόβει ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΌ περισσότερο κι από μαχαίρι! Το να τσακωνόμαστε καταναλώνοντας την φαιά μας, πιστοί versus απίστων ή να επιχειρηματολογούμε -που κάνει το ίδιο- χαίρονται οι αντιπρόσωποι του θεού τους, οι διάβολο-παπάδες, επί της γης μας. Πάντως η καλλίτερη, by far, εμποροπανήγυρης θεού είναι σε κάτι παναμερικάνικα κανάλια και ΟΧΙ μόνον στην bible belt... Ωρέ αδελφάκι μου! Είναι η στιγμή που θαυμάζεις βλακεία... Μετά αλλάζεις στα γρήγορα κανάλι. Για να μην συνεχίσεις να λυπάσαι τα κακόμοιρα, τα υστερικά τα πλασματάκια!

Άθεος είπε...

Ναι, βέβαια, Anemos, ο Παύλος, αλλά γιατί τον ανέφερες μ’ αυτό το όνομα; Αυτό ήταν το Εβραϊκό του όνομα, υποτίθεται τότε που κυνηγούσε τους χριστιανούς!
Τι ψέμα κι αυτό! Πότε κυνηγούσαν χριστιανούς στην Παλαιστίνη…;
Τον πρώτο αιώνα οι Ρωμαίοι κυνηγούσαν Εβραίους, ενώ οι χριστιανοί εμφανίζονται καμιά δεκαριά χρόνια μετά το τέλος του 1ου αιώνα (Πλίνιος). Όμως ας μην ανοίγουμε τέτοια θέματα μιας και θα το δούμε σε ανάρτηση σε κανά χρόνο (μη ρωτάτε γιατί).

Εκεί θα δούμε ndemonicos αν υπήρξε και ο λεγόμενος Ιησούς (αυτός είχε πάντα Εβραϊκό όνομα).

Εν τάξει denise σε καταλαβαίνω, αδιαφορία, αλλά με την πολύ αδιαφορία η εκκλησία απλά πλουτίζει και επεκτείνεται.
… και βγαίνει ο παπάς «ψυχολογίας» στην εκπομπή του Χαρδαβέλα και λέει «Είναι επιστημονική θεωρία ο Δαρβινισμός και η Θεωρία της Εξέλιξης…» και κανένας δεν αποστόμωσε στον σκοταδιστή, να του πει: με ποια ιδιότητα κατακρίνεις μια επιστημονική θεωρία, όταν με τα όπλα που την πολεμάς δεν επιδέχεσαι την κριτική και η πεποίθησή σου δεν υπόκειται στην επιβεβαίωση και την διάψευση, όπως όλες οι επιστημονικές θεωρίες!
Ο οικοδεσπότης της εκπομπής έπρεπε να το κάνει αυτό και ο πανεπιστημιακός που βρισκόταν στην ομάδα της συζήτησης που δυστυχώς αποστομώνονταν από τις μεσαιωνικές αντιλήψεις του παπά!
Αλλά είχαν τα φόντα να υψώσουν το ανάστημα και να υπερασπιστούν την επιστημονική κοινότητα;
Κατάλαβες denise γιατί δεν πρέπει να μένουμε απαθείς;
Όπως έλεγαν και οι βουδιστές «Καλύτερα να κάνεις λάθος στη δράση, παρά να παραμένεις αδρανής»
Πόσο μάλλον όταν η δράση σου επιβεβαιώνεται κάθε μέρα!

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός μπορεί να κάνει θαύματα της κλάσης του Μακαρονοτέρατος;

Άθεος είπε...

Ε, Ανώνυμε, μην τα παραλέμε… κι αυτός μπορεί!
Μόνο το Ιπτάμενο ΜακαρονοΤέρας
θα κάνει θαύματα!

denise είπε...

@Άθεος: Και αυτοί που ΞΕΡΟΥΝ και παίζουν στο χρηματιστήριο πλουτίζουν με ΔΙΚΑ μας λεφτά. Τους τα ακουμπάμε. Και τα τζίνια της MORGAN που σκαρφίστηκαν τα SWAPS(;;) πλούτισαν και, εν αγαστή συνεργασία με τους Leeman και τους λοιπούς λαμόγους, έφεραν την παγκόσμια οικονομία ΕΚΕΙ ΠΟΥ είναι σήμερα. ΕΜΕΙΣ με την μικρή μας απληστεία σιγοντάραμε την ΜΕΓΑΛΗ απληστεία τους. Έχουμε λοιπόν ευθύνες για να υπάρχουν ΑΚΟΜΑ οι διάφοροι θεοί και οι συνεργάτες τους πάνω στη γη μας... και στον ουρανό μας. Και δεν έχω δεί ποτέ τις βλακείες που παρουσιάζει ο κ. Χαρδαβέλας σ' όλες τις εκπομπές του. Προσέχω το μυαλό μου από τοξικά απόβλητα ΟΛΩΝ των ειδών κι ΟΛΩΝ των μαζικών μέσων αποβλάκωσης. Έχουμε ευθύνες ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!! Δεν υπάρχουν θεοί χωρίς τις λεγεώνες των αποβλακωμένων πιστών. Ή των "πιστών" που βγάζουν τα προς το ζειν ή και σωρεύουν αμύθητο πλούτο πουλόντας θεό πλασμένο... σε θρησκεία!!!!

ndemonicos είπε...

> Με χαροποίησε η «απειλή» σου, Άθεε, αλλά σε ένα χρόνο, βρε αθεόφοβε;
Προσωπικώς δεν μπορώ να φανταστώ την ύπαρξη ενός τόσο αντιφατικού και επιμόνως αυτοαναιρούμενου ανθρώπου όσο ο περιγραφόμενος στα ευαγγέλια Ιησούς – μου φαίνεται αδιανόητο.
Γιατί όμως «καρφώνεις» τον Σαούλ; Ο Ιησούς δεν «κυκλοφόρησε» εκτός Ιουδαογαλιλαίας, άντε να πήγε μέχρι Σαμάρεια μεριά... Γιατί λοιπόν να απαρνιόταν το εβραϊκό όνομά του ο άνθρωπος;

Άθεος είπε...

Ακριβώς denise «Δεν υπάρχουν θεοί χωρίς τις λεγεώνες των αποβλακωμένων πιστών». Τις βλακείες όμως, καμιά φορά είμαστε υποχρεωμένοι να τις βλέπουμε για να γνωρίζουμε τι παίζεται στην κοινή γνώμη. Να ξέρουμε δηλαδή το βαθμό αφύπνισης ή υπνηλίας της κοινωνίας όπου ζούμε! Βέβαια, αυτό δεν είναι και εύκολο εδώ που τα λέμε. Πώς να καταφέρει κανείς να ακούει σαχλαμάρες όπως «Ο θεός απέτρεψε την διεξαγωγή του πειράματος στο Cern»!
Ε, όταν το κανάλι που παρακολουθείς βάζει διαφημίσεις περνάς και λίγο να δεις τι βλακείες λέγονται δίπλα! Με πιάνεις, έτσι;

Καμιά απειλή ndemonicos, έχω χρέος να δείξω ιστορικά, ότι τέτοιο πρόσωπο ουδέποτε πέρασε από την Ιουδαία. Ιστορικώς, παντελώς άγνωστο!
Τώρα γιατί σε ένα χρόνο, το έχω πει και άλλη φορά.
Έχει σχέση με την έκδοση κάποιου βιβλίου, όπου νωρίτερα μου είναι δύσκολο να δημοσιεύσω κείμενά του!

Άθεος είπε...

Ξέχασα ndemonicos να απαντήσω στην τελευταία σου φράση.
Ο λόγος είναι ότι ορισμένοι ανεγκέφαλοι, όχι μόνο αληθινό τον θέλουν (τον Ιησού) αλλά και Έλληνα! Ε, σαν Έλληνας δεν έπρεπε να είχε και ελληνικό όνομα;
Το Χριστός βέβαια δεν είναι όνομα αλλά ιδιότητα που του έδωσαν επειδή στα χρόνια της Ύστερης Αρχαιότητας, όλοι μιλούσαν ελληνικά και που σημαίνει ο χρισμένος δηλαδή Μεσσίας στα ελληνικά! Ιδιότητα καθαρά εβραϊκή, μιας και τον ανέμεναν από χρόνια οι εβραίοι.

ndemonicos είπε...

Βρε Άθεε, με χαροποίησε η «απειλή» σου! Ξέρεις, «αν δεν πάρης τα 200 χιλ., θα σου δώσω 300», τέτοια «απειλή».
Αλλά ανεγκέφαλος ο κ. Τρίγκας; Θου, Κύριε! Για κονομισάριο μάλλον πρόκειται, «προμηθευτή» της στάνης του ιδρύματος κατά πάσα πιθανότητα.
- Τώρα που ο Χριστός είναι Έλληνας, βλάκα, να πηγαίνουμε πιο συχνά στην εκκλησία, έτσι;
- Έχεις δίκιο, ηλίθιε, δικός μας ο θεός και να μην...
Και βεβαίως το «χριστός» (επίθετο) μετετράπη σε κύριο όνομα.
Ξέρουν την δουλειά τους οι θρησκειοπαραγωγοί.
Θα πούμε περισσότερα από κοντά, όταν συναντηθούμε.

denise είπε...

@ Άθεος: Απ' την αρχή με προβλημάτησε ο τίτλος του blog σας. Αυτόματα μου 'φερε στο μυαλό το σοφό "ούτε το σταυρό σου να κάνεις ούτε τον διάολο να μελετάς". Κινόντας για πιο βαθειά εξερεύνηση -μέσα κι έξω μου- βρήκα πως τα ίδια ακριβώς κάνουν και τα... πολιτικά κόμματα: Ότι και το παπαδαριό -ρίχτε αυτί στων ημερών μας τις αερολογίες των υποψηφίων, χειροπιαστών βέβαια και με χειροπιαστές προνομίες, αρχηγών της Ν.Δ...
Step one: Ανακαλύπτουν υποψήφιοι παπάδες και πολιτικοί, έναν βολικό θεό -no matter what...
Step two: Ξελαρυγγίζονται "τον βρήκα, τον βρήκα!" -μπορεί και να πάτησαν το σαπούνι στο μπάνιο τους... μ' όλα τα επακόλουθα...
Step three: Μαζεύουν, έναντι αμοιβής ή υποσχέσεων αμοιβής, κράχτες για το εύρημα -η αμοιβή ποικίλει και είναι ανάλογη του βεληνεκούς, προσηλυτισμού ανεγκεφάλων, του κράχτη.
Step four: Οι ψημένοι κράχτες, με μυαλό μέγεθος-κράχτη, έχουν πρόσβαση στα από κάτω τους μυαλά.
Step five: Δεν υπάρχει! Η αυγολέμονη είναι έτοιμη! Ο θεός, λόγω και έλειψης αντιστάσεως από λόγου του, έχει γίνει θρησκεία! Έτοιμο το εμπόρευμα και μας το πουλούν!
Από κει κι έπειτα... φυτοζωούμε εμείς κι αυτοί έχουν ΟΛΑ τα καλλίτερα με το μάτι στην αυγολέμονη μπας και τους την κόψουμε! Την ίδια ώρα ΑΥΤΟΙ -παράνομα- πλουτίζουν από τον κάμματό μας.
Είμαι λοιπόν βαθύτατα σκεπτικίστρια απέναντι σ' όλους τους ισμούς -και ο Αθεϊσμός μέσα... Τους βλέπω ως, περίπου, το αυγό του φειδιού.
Πιστεύω πως ο Πάπας, ο Πατριάρχης, ο γενικος γραμματέας ή ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχουν ΚΑΜΙΑ γνήσια αντιπαλότητα μεταξύ τους! Γιατί αντίπαλός τους είναι ο ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος -ή, απλά, Ο ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ! Αυτά και αγάπη ΕΙΝΑΙ όλα τ' ΑΛΛΑ... 'χτος τους προαναφερόμενους!!!

Γιατρός Του Ικα είπε...

Σωστά είναι αυτά που λες denise αλλά δε νομίζω ότι εφαρμόζονται στην αθεΐα,στον αθεϊσμό ή όπως αλλιώς θέλεις να το ονομάσουμε.Η αθεΐα δεν είναι ένα κλειστό και δοσμένο δογματικό σύστημα κανόνων.Δεν είναι ιδεολογία.Δεν έχει credo που οφείλει να ακολουθήσει κανείς.Υπάρχουν βέβαια και ιδεολογικά συστήματα,καθόλα δογματικά ή ακόμη και παντελως ανόητα (δες π.χ. αυτά εδώ τα σούργελα) αλλά στην ουσία η αθεΐα είναι ένα συμπέρασμα,στο οποίο μπορεί να φτάσει κανείς από πολλούς δρόμους.Μιλώντας για μένα προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο ο δρόμος παρά το τέρμα.
Δε θα με ενδιέφερε κάποιος που είναι άθεος επειδή πίστεψε άκριτα κάποια αυθεντία ή κάποιον guru.
Η δική μου αθεϊστιή στάση είναι αποτέλεσμα (όσο μπορώ και όσο ξέρω τουλάχιστον) του ορθολογισμού μου (τον οποίο προσπαθώ να εφαρμόζω εκεί που πρέπει) και της γνώσης που προσπαθώ να αποκτήσω στην πορεία της ζωής μου.Δεν είμαι οπαδός του αΘεϊσμού.Είμαι ένας άνθρωπος που πάνω στο ερώτημα της ύπαρξης ή μη του θεού έχει οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι η απάντηση είναι αρνητική.Και σίγουρα δεν είναι το πιό σημαντικό ζήτημα που με απασχολεί.

Άθεος είπε...

Να σου πω αγαπητή denise δεν κατάλαβα και πολύ το σχόλιό σου. Όμως επικεντρώνομαι σε κείνα που κατάλαβα: Παπάδες και πολιτικοί τα ίδια κάνουν, δεν το ήξερες; Και οι δυο νοιάζονται για την εξουσία, τη δόξα και το χρήμα. Όμως τι πάει να πει ότι είσαι αντίθετη με όλους τους ισμούς… Πετάς δηλαδή το νερό του μπάνιου μαζί με το παιδί; Τι έχει ο… αστεϊσμός, ο δημοκρατισμός, ο δημοτικισμός, ο λογισμός και ο λογικισμός! …για να μην σου γράψω καμιά εκατοντάδα λέξεις σε ισμό! Θέλω να πω, ότι μπορείς να αντιδράς στην ομαδοποίηση, όμως μέσω του συνόλου καταφέρνουμε πολύ περισσότερα απ’ όσα μόνοι μας! Μάλλον πρέπει να περιορίσεις κάτι φασισμούς και χριστιανισμούς που επικεντρώνονται στην αυταρχικότητα της ιδέας και να πάψεις να επαναλαμβάνεις ξεπερασμένες φράσεις ψευτοσοφών που αντιδρούν δήθεν σε ισμούς, λες και ανέλυσαν όλες τις πλευρές της κοινωνικής μας ζωής! Ιδιαίτερα για τον Αθεϊσμό, διάβασε το άρθρο «Η αθεΐα είναι Αρετή» σε πέντε μέρες για να δεις ότι υπάρχουν και καλοί ισμοί. Εδώ που τα λέμε εμείς δεν το λέμε αθεϊσμό αλλά αθεΐα, οπότε εμάς εξαίρεσέ μας απ’ αυτόν τον ισμό!

Αν και στο προηγούμενο σχόλιο απάντησα χωρίς να διαβάσω το σχόλιο του Γιατρού του Ικα, όμως ο φίλος μου απαντά εύστοχα ότι η αθεΐα δεν είναι δόγμα και σύστημα ιδεών που το ακολουθούν οι «πιστοί» του αθεϊσμού, αλλά ορθολογική κρίση. Ούτε είναι το σημαντικότερο ζήτημα που μας απασχολεί. Η τροφή και η επίγνωση της αλήθειας είναι σημαντικότερα πράγματα και η αθεΐα αποτέλεσμα του ορθολογισμού.
Δηλαδή, εξηγώντας τον κόσμο η αθεΐα δεν είναι το γενικό, αλλά το ειδικό, που προέκυψε στο δρόμο μας!
Τα λέω καλά Γιατρέ…

Γιατρός Του Ικα είπε...

For sure...

ndemonicos είπε...

Επειδή είμαι καχύποπτος· επειδή πίσω από κάθε κίνηση τέτοιας μορφής υπάρχει μια ευδιάκριτη πατέντα, ένα ευδιάκριτο πρότυπο· επειδή οι άνοες μάζες (κυριολεκτώ) θα καταστούν επικίνδυνες για το κατεστημένο την στιγμή που θα ενωθούν κάτω από ένα ηγέτη – και η θρησκεία συνιστά ένα λόγο ομονόησης των μαζών· επειδή η άγνοια αποτελεί το πλέον πρόσφορο έδαφος σποράς της ελπίδας· επειδή η ελπίδα είναι το καλλίτερο δόλωμα άγρας κενεγκεφάλων· επειδή οι κενεγκέφαλοι αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του πλανήτη· και επειδή όλα αυτά είναι γνωστά στους επαγγελματίες θρησκειοπαραγωγούς, συνεχίζουν την παραγωγή νέων θρησκειών, με στόχο την διάσπαση, μέσα από αυτές, ακόμη περισσότερο των μεγάλων ομάδων.
Οι εξουσιαστές χρησιμοποιούν μεν την θρησκεία ως μέσον χειραγώγησης, αλλά αντελήφθησαν εδώ και πολλούς αιώνες ότι μπορεί να αποτελέση στοιχείο ομαδοποίησης. Έτσι απεφάσισαν την διάσπασή της. Εξ άλλου ο κενεγκέφαλος θέλει να πιστεύη κάπου, είναι (αδήριτη; ίσως...) ανάγκη του.
Παρατηρήστε μόνον ετούτα:
1. Ο ιδρυτής του ραελισμού προβάλλει και προτείνει τους Ελοχείμ (Elohim). Όλοι γνωρίζουμε ότι Eloah (ενικός του Elohim) σημαίνει τον θεό των Εβραίων, αλλά γνωρίζουμε επίσης και τις μεθόδους δράσης τους.
2. Οι ραελιστές προτείνουν ότι «τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα και η νανοτεχνολογία θα επιτρέψουν στον άνθρωπο να μειώση τον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ χρόνο εργασίας του»!
[Πόσες χιλιάδες άνθρωποι ψηφίζουν «ναι» στα μεταλλαγμένα και την εμφύτευση μικροτσίπ;]
3. Ίδρυσαν την Clonaid, «μια εταιρία που οραματίζεται ότι κάποια μέρα ο άνθρωπος θα μπορή να αναπαράγεται με την διαδιακασία του κλωνισμού».
[Πόσες χιλιάδες άνθρωποι ψηφίζουν «ναι» στον κλωνισμό;]
Ας μην αποκαλούμε «σούργελα» λοιπόν εκείνους οι οποίοι μεθοδικά και διαχρονικά επιχειρούν και επιτυγχάνουν την διάσπαση του όλου σε μικρά κομμάτια. Η θρησκεία και η πολιτική συνιστούν τα δύο καίρια όργανα επίτευξης του στόχου. Ώστε «σούργελα» είναι οι ακόλουθοι – και κατ’ ουδένα τρόπο οι κατασκευαστές. Διότι φοβούμαι ότι αν τους δούμε ως «σούργελα», δεν θα ασχοληθούμε μαζί τους. Και αυτό είναι θανάσιμο λάθος. Θα θυμίσω τους Κέλσο και Πορφύριο, οι οποίοι ως «σούργελα» τους θεώρησαν και ως «σούργελα» τους αντιμετώπισαν. Ποια η αποτελεσματικότητα αυτής της αντιμετώπισης; ΜΗΔΕΝ!

Στην denise θα πω ότι ένας αφορισμός (πάλι -ισμός πρέκυψε!) πρέπει να είναι προϊόν λογικής και αναλυτικής σκέψης και όχι παρόρμησης.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ...ΚΑΝΩ ΔΙΑΙΤΑ!!!!!

Άθεος είπε...

Ndemonicos περιορίσου στο θέμα και μην αφήνεις σεντόνια γιατί κουράζουν και δεν προσφέρουν τίποτα. Γίνε πιο λακωνικός.

Xristeo ποιος σου έδωσε να φας;

kon1p είπε...

@ ndemonicos etc..
Θεωρώ σκόπιμο να επισημάνω τα εξής:
1. Από τα γραφόμενά μου είναι σαφές ότι δεν υπερασπίζω καμιά θρησκεία, πολύ δε περισσότερο τον εβραϊκό κλώνο.
2. Ο λόγος που συζητάμε εδώ, είναι ότι μας ενοχλεί αφάνταστα η επιρροή της θρησκείας (μέσω του κράτους) στην προσωπική μας ζωή, και όχι η ύπαρξή της. Συνεπώς προσπαθούμε όχι να πείσουμε αλλήλους για το ορθό των απόψεών μας, αλλά να δημιουργήσουμε (μέσω της λογικής) ρωγμές στις απόψεις των πιστών που τυχόν επισκεφθούν το blog. Οχι για να τους στρατολογήσουμε (όπως νομίζουν) στην αθεϊα, αλλά για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ζήσουμε σε συνθήκες πραγματικής ανεξιθρησκείας.
Και αυτές οι ρωγμές δεν δημιουργούνται με αφορισμούς και διαχωριστικές γραμμές αλλά με τη σωστή χρήση της διαλεκτικής. Κι επειδή ενίοτε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν είναι κακό να τους προσεγγίζουμε ήπια.
(εννοείτε τι εννοώ..)

ndemonicos είπε...

kon1p, θα διαφωνήσω σε ένα μόνον σημείο, εκεί που λες ότι σκοπός δεν είναι «να τους στρατολογήσουμε στην αθεΐα, αλλά για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να ζήσουμε σε συνθήκες πραγματικής ανεξιθρησκείας».
Σκοπός ΠΡΕΠΕΙ να είναι η σταδιακή εξάλειψη θεών και θρησκειών - η ελευθέρωση του πνεύματος από αυτήν την μορφή πνευματικής δουλείας. Τότε το πνεύμα θα αποτινάξη και τις άλλες πνευματικές αλυσίδες. Μάλλον όμως αντίστροφη είναι η σειρά. Όθεν ΠΑΙΔΕΙΑ. Την οποία απαγορεύουν οι θρησκείες.
Φαύλος ο κύκλος, φίλε μου.

Άθεε, συγγνώμην για το σεντόνι, αλλά κάποια πράγματα δεν λέγονται λακωνιστί.

Άθεος είπε...

Αυτό δεν ήταν σεντόνι και κυρίως ndemonicos αφού σου ζητάνε το λόγο απαντάς!
Μην με παρεξηγείς, απλά δεν θέλω να δημιουργούμε chat μεταξύ μας γιατί θα κάνουμε τους υπόλοιπους αναγνώστες να βαρεθούν και να φύγουν.
Ας δούμε το blog βήμα δημόσιο και όχι ιδιωτικό, που σχολιάζουμε με το παραμικρό, γράφοντας ό,τι μας κατέβει, όσο και σημαντικά είναι αυτά που γράφουμε.
Νομίζω ότι καλά σκέφτεστε και οι δυο σας.
Παρακαλώ, συνεχίστε!
Μια χαρά το πάτε!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γνωρίζω το θέμα και πράγματι είαι εξαιρετική επιθετική στάση απέναντι σε παπαριές.

kon1p είπε...

Κι αφού έχουμε την έγκριση του οικοδεσπότη, επανακάμπτω.
"...Σκοπός ΠΡΕΠΕΙ να είναι η σταδιακή εξάλειψη θεών και θρησκειών - η ελευθέρωση του πνεύματος από αυτήν την μορφή πνευματικής δουλείας.."
Γιατί άραγε? Μήπως για να μπορέσουμε να ζήσουμε σ' ένα καλύτερο κόσμο? Θέλουμε και οι δυό (όπως και η πλειοψηφία του κόσμου) να ζήσουμε σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από θεούς και δαίμονες (και ό,τι εξ αυτών προκύπτει).
Μόνο που αυτή η απελευθέρωση δεν θάρθει από πάνω, αλλά από εμάς.
Καί η μεν παιδεία καλή είναι, αλλά τι γίνεται με το θεό (ή τους θεούς) που κουβαλάει ο καθένας στο μυαλό του? Το βασικό είναι να πιστέψει ο καθένας στον υπέροχο εαυτό του. Αλλιώς, είναι καταδικασμένος (όση παιδεία και αν διαθέτει) να αναζητάει διαρκώς μεσσίες (επίγειους κι επουράνιους).
Αμήν (!?!)....

Άθεος είπε...

Παλιέ καλέ μου φίλε, δείμο του πολίτη, Το ήξερα ότι δεν θα μπορούσες να έχεις διαφορετική γνώμη. Ευχαριστώ που επικοινώνησες. Η σειρά μου τώρα!

Kon1p συμφωνώ απόλυτα σε όσα λες. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα!

ndemonicos είπε...

Kon1p: Φίλτατε, έχεις λάθος λογίζοντας ως «πλειοψηφία του κόσμου» εκείνους που θέλουν να ζήσουν «σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από θεούς και δαίμονες». Μη εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια. Είναι μακριά η στιγμή που οι πολλοί θα επιζητούν αυτό που κάποιοι οραματιζόμαστε. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει κατ’ αρχάς γνώση και συνειδητοποίηση του Είναι (μας). Διότι, όπως σωστά λες, «η απελευθέρωση δεν θάρθει από πάνω, αλλά από εμάς».
Και αυτό προϋποθέτει ΠΑΙΔΕΙΑ και όχι εκπαίδευση – την χάλκευση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΑΥΤΟΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΓΝΩΣΗ και όχι μόνον γνώσεις.
ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και όχι ετεροπροσδιορισμό.
Έτσι θα «πιστέψει ο καθένας στον υπέροχο εαυτό του».
Αυτός ο άνθρωπος, σε διαβεβαιώ, δεν αναζητεί κανενός τύπου μεσσίες.
Όσον αφορά στον «θεό (ή τους θεούς) που κουβαλάει ο καθένας στο μυαλό του», μόνον τα παρεπόμενα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ (γνώση και αυτοσυνείδηση) θα τον εξαλείψη.

ar_ia είπε...

Πολλά τα σχόλια βρε παιδιά, βαρέθηκα να διαβάζω....τα τελευταία τα προσπέρασα δεν άντεξα :) τεσπά....

Eιλικρινά όταν είδα το θέμα σου Άθεε νόμιζα πως ήταν ένας είδος αστείου....
Θα μου πεις τώρα, και η χριστιανική θρησκεία όπως και άλλες δεν διαφέρουν και πολύ....απλά δεν έχουν μακαρόνια στο μενού τους!
Εκείνο βέβαια που με σοκάρει πάντα δεν είναι η γελοιοτητά τους αλλά οι πιστοί τους.
Πάντα η απορία μου είναι "Δεν έχει τέλος η ανθρώπινη βλακεία????"


ανεμε: Στην περίπτωση που υπαρχει ο παράδεισος και πας, θα έχεις 72 γκομενάκια να χαίρεσαι! Όπως και να χει δλδ κερδισμένος θα βγεις γιατί είσαι άντρας :)
Αλίμονο από εμάς τις γυναίκες
:) :) :)

Aνώνυμε: Ανάλογα πως ορίζεις τις "ηθικές στάσεις"......


YΓ. Άθεε έχεις ποστάρει κάπου εδώ τα βιβλία που έχεις εκδόσει και δεν τα έχω δει...?

Άθεος είπε...

Ndemonicos νομίζω ότι λέτε το ίδιο πράγμα, μόνο που εσύ λες ότι θα αργήσει. Κι εγώ το ίδιο λέω, αλλά δεν χρειάζεται να επιμένω. Στην ουσία συμφωνούμε όλοι.
Είδατε τι γράφει η ar_ia… πολλά τα σχόλια και μεγάλα. Τα άφησε αδιάβαστα. Αν δεν είναι κάτι βαρύγδουπο μην το γράφετε.

Ar_ia κορίτσι μου γιατί σκάλωσες στην γελοιότητα του θέματος. Η σοβαρή του πλευρά είναι περισσότερο έκδηλη στην κίνηση του Henderson. Ακόμα κι εγώ που έχω ετικέτες με σάτιρα, αυτό το άρθρο δεν το καταχώρησα με τέτοια ετικέτα, γιατί η ουσία του άρθρου δεν έχει τόσο σατιρικό χαρακτήρα όσο επιστημονικό και φιλοσοφικό.
Δεν νομίζω ο άνεμος να κερδίσει ποτέ 72 γκομενάκια, γιατί δεν είναι ισλαμιστής.
Όμως αν ζηλεύεις τους μωαμεθανούς, πήγαινε καλύτερα στην κόλαση όπου θα σου αναλογούν 72 μωαμεθανοί για μέρα νύχτα όργια χωρίς τελειωμό και σε στάσεις μωαμεθανικού δίκαιου… πω πω τι λέω σήμερα… με κόλασες ar_ia!
Ένα βιβλίο μου έχει εκδοθεί βλέπε περιεχόμενα αριθμός 4. Αρχές του 2010 θα εκδοθεί και το δοκίμιο.

ar_ia είπε...

Άθεε πιπέρι :) :) :)

Άθεος είπε...

Εσύ φταις ar_ia που έκανες λόγο για γκομενάκια και παραπονεμένη λες
«Αλίμονο από εμάς τις γυναίκες».
Ε, τι να σου πω κι εγώ να σε παρηγορήσω…

ar_ia είπε...

Aλλιώς το εννοούσα αλλά τεσπά...
Θα προσέχω άλλη φορά τι λέω για να μην...με παρηγορείς... :)

Stelios Frang είπε...

Κι αν είχα κάποιες αμφιβολίες, τελικά επιβεβαιώνομαι ότι μοναδική αληθινή και ζωντανή θρησκεία είναι αυτή της αόρατης ροζ μονόκερου... Που είναι ροζ επειδή είναι αόρατη και είναι αόρατη, αφού είναι ροζ! Τι πιο απλό; ποιαν άλλη μαρτυρία χρειαζόμαστε;

Το μακαρονοτέρας είναι μεν προφήτης αλλά όχι θεός, ούτε υιός θεού. Δεν έχουμε ελεύθερες θέσεις για τον δικό σας... Αφήστε τις αιρέσεις και πιάστε τις γαρδούμπες, βρεεεε...

Άθεος είπε...

Συνεχίζεις αταλάντευτα προς την ολέθρια αίρεσή σου s.frang!
Εύχομαι να βρεις το δρόμο σου, άπιστε γαρδουμποφάγε!

NoN SeRViaM είπε...

Εκτός εποχής..

Πολύ σωστή κίνηση έκαναν αυτοί που κινήθηκαν νομικά απέναντι στην ανοησία, και να δούμε κι εμείς τι καλό μπορούμε να κάνουμε.

Και τελικά, δε σας κρύβω, πως το ιπτάμενο μακαρονοτέρας μου φαίνεται ο πιο συμπαθείς εξωσυμπαντικός θεός, που με παίρνει στον παράδεισο παρόλο που μαι άθεος, δείχνει "νοστιμούλης", και δε μου ζητάει να πιστέψω αναπόδεικτες ενδοεγκεφαλικές βλακείες σαν αληθινές, μιας και δείχνει σαφή προτίμηση σε εξ ορισμού αναπόδεικτες εξωσυμπαντικές εικασίες, που δε δείχνει με κανένα τρόπο να μπορούν να με πειράξουν, έχει λύσει και τα νομικά του με το κράτος, σε αντίθεση με κάτι άλλους θεούς που ξέρω..

Είμαι ένα βήμα πριν προσχωρήσω..

Unknown είπε...

Μα και φυσικά υπάρχει το ιπτάμενο μακαρονοτέρας! Δαίμονας είναι που εμφανίστηκε σε μερικούς για να το πιστέψουν και να πάρει με το μέρος του πιστούς και όσους δεν κατάφερε, να διακωμωδήσει τον Θεό και να τους κάνει Άθεους... Ντροπή που πέφτετε στην παγίδα του δαίμονα!

Άθεος είπε...

Δεν διακωμώδησε μόνο το θεό, αυτός ούτως ή άλλως είναι ανύπαρκτος σαν οντότητα. Κυρίως διακωμώδησε αυτούς που τον πιστεύανε! Διακωμώδησε την αφέλεια, με πραγματικά χιουμοριστικό τρόπο!

Άθεος είπε...

Ο αγαπητός NoN SeRViaM πιο πάνω τα περιγράφει όλα αυτά με πιο ωραίο τρόπο. Συγνώμη φίλε μου, τώρα είδα το σχόλιό σου. Ίσως και να το είχα δει και τότε, όμως επειδή ήταν άρτιο το άφησα χωρίς απάντηση.

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5