1 Δεκ 2009

«Ανώνυμοι» οι κουκουλοφόροι του Ίντερνετ

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές άλλαξαν τη ζωή μας. Είναι αναρίθμητες οι εργασίες που μπορεί κανείς να διεκπεραιώσει με αυτές. Εκεί όμως που πραγματικά έκαναν το μεγαλειώδες άλμα και τη διαφορά ήταν στον όγκο των πληροφοριών. Εκατομμύρια σελίδες κινούνται ανάμεσα στους χρήστες του Ίντερνετ και η πληροφόρηση γνωρίζει μέρες δόξας που ο άνθρωπος πριν λίγα χρόνια αδυνατούσε και να φανταστεί. Οι μηχανές αναζήτησης είναι το εργαλείο εκείνο που βρίσκεται ανάμεσα στην άγνοια και τη γνώση. Είναι το εργαλείο που τα δύσκολα τα κάνει παιχνίδι, που σε απειροελάχιστα του δευτερολέπτου σου βρίσκει τις τοποθεσίες που αναζητάς. Οι πληροφορίες τότε τρέχουν σαν ορμητικός καταρράκτης μπροστά στα μάτια σου. Όλα είναι μηχανικά και αυτόματα που στηρίζονται σε αλγόριθμους, μία σειρά λογικών βημάτων. Η ψυχή τους είναι τα μαθηματικά και η λογική. Μετά την εύρεση των αποτελεσμάτων στο παιχνίδι της αναζήτησης μπαίνει η υποκειμενική κρίση: σε ποια σελίδα θα μεταβούμε, τι θα διαβάσουμε, τι θα απορρίψουμε…

Η ήρα ξεχωρίζει από το στάρι. Τα θέματα πολλά και ποικίλα: Αγορά προϊόντων, συνταγές μαγειρικής, οδηγίες για τα προϊόντα που αγοράσθηκαν, επιστημονικά θέματα, ιστορικά στοιχεία, ποίηση, φωτογραφία, σεξ, αθλητισμός, κουταμάρες... Είναι μακρύς ο κατάλογος των κατηγοριών που αναζητά ο χρήστης του Ίντερνετ.

Όμως, ας αναζητήσουμε τη λέξη αθεΐα:
Αποτελέσματα 1 - 10 από περίπου 166.000 για αθεΐα. (0,07 δευτερόλεπτα). Τα δέκα πρώτα είναι και τα σημαντικότερα και από αυτά τα πρώτα δυο ακόμα περισσότερο. Ένα από αυτά σας έφερε στη σελίδα αυτή.


Όμως, εσείς γιατί βρίσκεστε εδώ;
Αυτή είναι μία σελίδα που άπτεται του αθεϊσμού.
Γιατί σας ενδιαφέρει εσάς;
Τι ανάγκασε εμένα να την δημιουργήσω;
Ανάμεσα στις δυο πιο πάνω απαντήσεις βρίσκεται η συνισταμένη που μας έφερε πρόσωπο με πρόσωπο.
Τα πρόσωπα εικονικά, όμως η κρίση μας είναι έτοιμη να ταυτιστεί η να διαφωνήσει. Αν τίποτα από τα δυο δεν συμβεί σημαίνει πως τυχαία βρεθήκαμε εδώ…
Τα Κύθηρα ήταν αλλού... μήπως τυχαία συναντηθήκαμε…
Η αναζήτηση συνεχίζεται για κάποιους. Οι υπόλοιποι διαβάζουν, έστω από περιέργεια.
Σε λίγο θα έχουν αποκρυσταλλώσει γνώμη.
Τώρα είμαστε μόνοι, ταυτισμένοι και διαφωνούντες.
Αυτοί μείναμε!
Ας αρχίσουμε από τους πρώτους, με κείνους δηλαδή που συμφωνούμε. Όχι αναγκαστικά σε όλα. Και γιατί να συμφωνούμε σε όλα… Μας αρκεί που συμφωνούμε στα περισσότερα. Αυτό μας δένει!
Είναι φίλοι και τακτικοί αναγνώστες. Είναι ενδιαφερόμενοι που συχνά αναζητούν παρόμοια θέματα, καμιά φορά και τυχαία που βρήκαν κάποιο ενδιαφέρον και ίσως να ξανάρθουν. Αντιλαμβάνομαι τι ανάγκασε έναν τέτοιο αναγνώστη να θέσει σε μία μηχανή αναζήτησης τη λέξη «αθεΐα» και νομίζω εδώ θα βρει αυτό που αναζητούσε.
Τώρα ας πάμε στους δεύτερους.
Σίγουρα, ανάμεσα σε αυτούς, ελάχιστοι είναι φίλοι της γνώσης και του προβληματισμού. Οι περισσότεροι είναι εκείνοι που εξιδανικεύουν την πίστη τους.
Είναι αυτοί που έψαχναν να βρουν ανεμόμυλους και τώρα είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη. Νιώθουν στρατευμένοι στον αγώνα για την καταπολέμηση όλων εκείνων που θίγουν την πίστη τους. Γι αυτούς κανένας δεν πρέπει να πιστεύει σε διαφορετικά πράγματα απ’ αυτά που πιστεύει ο ίδιος. Ούτε δέχονται να μην πιστεύει σε τίποτα. Κι αυτό τους ενοχλεί. Απλά θέλουν να πιστεύουν όλοι, ό,τι και οι ίδιοι.
Νιώθουν ότι θίγονται, ότι αδικήθηκαν και εμφανίζονται σαν απολογητές και συχνά εριστικοί, επιθετικοί και έντονα εχθρικοί. Νιώθουν σαν μάρτυρες που είναι έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη της υπεράσπισης προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σαν να τους κατευθύνει κάποιος. Νιώθουν ζήλο για αυτό που κάνουν. Εμφανίζονται σαν ζηλωτές και μάχιμοι πνευματικοί στρατιώτες. Συχνά κατευθύνονται από κάπου, όμως ακόμα κι όταν ατομικά παρορμείται ο ζηλωτής, έχει την εντύπωση ότι είναι στρατευμένος από το θεό. Όσο μεγαλύτερος ο ζήλος του τόσο απέναντι στον εαυτό του, ο πιστός, αισθάνεται την αποπληρωμή του χρέους.
Χρέος απέναντι στο θεό!
Εριστικοί και επιθετικοί απέναντι σε μας!
Λίγα χρόνια νωρίτερα μας καθύβρισαν ακόμα και μέσα στην εκκλησία με αναθέματα. Νωρίτερα, πριν τον Διαφωτισμό, με καταγγελίες στο ιερατείο και την Ιερατική Αρχή που δεν δίσταζαν, έχοντας το νόμο στα χέρια τους, να βασανίζουν, να εκτελούν με δημόσιες ποινές, διαπόμπευση, ακρωτηριασμούς, καύση στην πυρά ή ανασκολοπισμό, το λεγόμενο παλούκωμα!
Πριν πάρουν την εξουσία, ταραχές και ξυλοδαρμοί κατέληγαν σε κανονικές μάχες με όπλα, ανάμεσα σε μανιασμένους πιστούς, που δεν δίσταζαν ακόμα και για το πιο φρικιαστικό έγκλημα. Μέχρι που κάποιοι αναδείχτηκαν νικητές. Οι άλλοι ονομάστηκαν αιρετικοί. Θα νιώθουν τη μήνη των πρώτων για όλη τους τη ζωή. Η ζωή τους κόλαση, αλλά θα το υπομείνουν. Θα γίνουν κι αυτοί μάρτυρες.
Όμως ας πάμε στους πρωταγωνιστές, τους πιστούς, που νομίζουν πως κατέχουν την Αλήθεια και χαράζουν τα σύνορα. Τι είναι η Αλήθεια, ποιο το σωστό, το ηθικό. Τι αμαρτάνει τον άνθρωπο και τι πρέπει να έχει στο μυαλό για να κατακτήσει την Αιώνια Ζωή.
Η συμπεριφορά λοιπόν των απολογητών χρίζει μεγάλης ανάλυσης και είναι έκδηλη σε κάθε εποχή. Είναι στοιχείο που καταγράφτηκε στην ιστορία. Ναι στοιχείο ιστορικό κι έτσι πρέπει να το δούμε. Για τον πιστό όμως είναι μόνο χρέος ηθικό, όπου η αποπληρωμή φαίνεται πράξη αγάπης και ανταπόδοσης που δεν εγείρει ηθικούς φραγμούς, γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Όμως ας επιστρέψουμε στο τώρα για να κατανοήσουμε την συμπεριφορά του καλύτερα.
Σήμερα, ο πιστός είναι εριστικός και επιθετικός, σπάνια, μπορεί να ρίξει και καμιά μαχαιριά, αν και σπάνιο στη Δύση όπου ο φονταμενταλισμός μέρα με τη μέρα αδυνατεί. Όσοι νομίζουν ότι υπερβάλλω, ας ρίξουν μία ματιά σήμερα στην Ανατολή και μεταξύ των μουσουλμάνων.
Όμως, στο θέμα μας: τι αναγκάζει τον Απολογητή να θέτει στη μηχανή της αναζήτησης την λέξη «αθεΐα»;
Δεδομένου ότι κι ο άθεος έχει τη δυνατότητα, με τον ίδιο τρόπο, να αναζητήσει σελίδες θρησκευτικού περιεχομένου, όμως δεν το κάνει. Γιατί λέτε;
Μήπως επειδή δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει ή επειδή αδιαφορεί για την πίστη των άλλων...
Μήπως δεν είναι σίγουρος ότι θα εμπλακεί στον καβγά και θα αναγκαστεί να εκτραπεί χαλώντας το προφίλ του…
Ποιο το κέρδος; Αξίζει τον κόπο να μπει στην περιπέτεια αυτή; Όμως θέτοντας τα ερωτήματα αυτά από την άλλη πλευρά τι απαντήσεις θα περιμέναμε;
Όντως, σίγουρος ότι θα εμπλακεί σε μία απολίτιστη φρασεολογία, ο πιστός αναζητά τέτοιες σελίδες. Επιδίδεται με αχαλίνωτο υβρεολόγιο στην αντιπαράθεση και πιστεύοντας ότι εκπληρώνει ένα χρέος απέναντι στη συνείδησή του κτίζει το προφίλ του σαν να κρεμά μετάλλια ευγνωμοσύνη στον τοίχο! Νιώθει ευχαρίστηση που χάλασε τη ροή των σχολίων, σαν τα ατίθασα παλιόπαιδα που με μια κλωτσιά χαλούν τους πύργους που έφτιαξαν άλλα παιδιά στην άμμο. Συχνά χρησιμοποιούν κείμενα «σεντόνια» άσχετων θεμάτων που αντιγράφουν από τις σελίδες αργόσχολων κηρύκων και τα επικολλούν με μίσος και αλαζονεία επιδεικνύοντας πολλές φορές σαν οι ίδιοι να τα επινόησαν, αντί να ντρέπονται που βρίσκονται εκτός θέματος και συμμετέχοντας σε μία συζήτηση χωρίς να προσθέτουν κάτι. Οι περισσότεροι από αυτούς, για να μην πω όλοι τους, έχουν ιστοσελίδες επώνυμα, όμως εμφανίζονται σαν «Ανώνυμοι» γιατί η ανωνυμία τους δίνει μεγαλύτερη ελευθερία, όπως εκείνους τους ταραχοποιούς που κρύβουν το πρόσωπο με κουκούλα γιατί και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται, προς την κοινή γνώμη, πως παραβατούν ή συμπεριφέρονται ανάρμοστα από τους θεσπισμένους κανονισμούς του ίντερνετ.

Να ποιοι είναι οι Παραβάτες και οι «κουκουλοφόροι του ίντερνετ»!
Το ίντερνετ προσφέρει ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών γύρω από κάθε θέμα. Αν όλοι οι χρήστες επιδίδονταν στο σπορ της καταδίκης των ιστοσελίδων τότε θα έπρεπε να μιλάμε για μία πνευματική διαμάχη που όμοια δεν πρέπει να εμφανίστηκε ούτε το Μεσαίωνα! Όμως, οι πιστοί πρέπει να αντιληφθούν ότι η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο και κατακτημένο δικαίωμα και η θέληση οποιουδήποτε δεν πρέπει να επιβάλλεται με βία. Ο δογματισμός είναι όχι μόνον εχθρός της Δημοκρατίας αλλά ο χειρότερος εχθρός της συνδιαλλαγής. Καμιά συνδιαλλαγή δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν ο λόγος ελέγχεται και η πίστη επιβάλλεται.
Τέτοιες πρακτικές θυμίζουν σκοτεινές θεοκρατικές εποχές όπου η «Ιερή Εξέταση» και η «Επιτροπή του Πίνακα περί Απαγορευμένων Βιβλίων» επέβαλε ακόμα και την ποινή του θανάτου σε όποιον δεν κατανοούσε ότι έπρεπε να έχει ερμητικά το στόμα του κλειστό πριν διανοηθεί να κάνει κριτική στη θρησκεία.
Ο Δημόκριτος, φλογερός δημοκράτης από τότε, έλεγε ότι «η φτώχεια είναι προτιμότερη σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, όσο και η ελευθερία από τη σκλαβιά, παρά ένα δεσποτικό καθεστώς στο οποίο θα φοβόσουν να ανοίξεις το στόμα».
Να γιατί ο πιστός θέτει στη μηχανή αναζήτησης την λέξη «αθεΐα»! Βαθιά πεπεισμένος ότι έχει χρέος απέναντι στο θεό να τον υπερασπιστεί, αλωνίζει τις σελίδες του ίντερνετ σκορπώντας μεταφυσικά σκουπίδια. Θεωρεί το σκοπό του από τη μια ευεργετικό και από την άλλη ευγενικό και θεάρεστο, ακόμα κι όταν αδιάντροπα ερίζει. Θεωρεί ότι εμείς παραβιάζουμε την πίστη τους ή προσβάλουμε τα ιερά τους, ακόμη και σε μία ιδιωτική σελίδα. Δεν θεωρεί ότι μπαίνει σε ξένο χώρο.
Ο δογματισμός του το επιβάλλει ασυναίσθητα, θεωρώντας ότι ο θεός του δίνει το δικαίωμα αυτό να τον υπερασπίζεται όποτε και όπως μπορεί, όπως νομίζει αυτός καλύτερα κι αυτό επεκτείνεται και στην προσωπική του ζωή. Ο πιστός αποκτά ένα ηθικό χρέος, γίνεται οφειλέτης, θεωρώντας καθήκον σ’ ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής του να διευθετεί ό,τι του ξενίζει ηθικά και κατά τη κρίση του. Όλοι οι χώροι θεωρούνται τσιφλίκι του, γιατί πιστεύει ότι πρώτα απ’ όλα ανήκουν στο θεό και μετά στο όργανό του. Γίνεται το εκτελεστικό όργανο της συνείδησής του, δημιουργώντας κοινωνική αναστάτωση στους άλλους και μανιοκατάθλιψη στον ίδιο. Όσο εντονότερος ο φονταμενταλισμός του τόσο ορμητικότερη και η συμπεριφορά του! Ο ίδιος δεν το αντιλαμβάνεται αλλά ούτε και μπορεί να το πολεμήσει γιατί αυτό απαιτεί η «λογική» του. Πηγάζει από μέσα του και τον διαφεντεύει. Τον αποξενώνει από τον κόσμο του, αλλά αυτός δεν δίνει σημασία. Νοητικά βρίσκεται αλλού, όχι στο κόσμο της ύλης αλλά του πνεύματος και του ιδεατού. Δεν ξεχωρίζει την πραγματικότητα από το ιδεατό που νοητικά τον κατέκτησε και τον καθοδηγεί.

Βρίσκεται υπό την επήρεια της αλλοτριωμένης του συνείδησης και η πίστη διαποτίζει το είναι του, το σώμα του, το πνεύμα του και συνεπώς και τη συμπεριφορά του.
Πίσω από το «έκδηλο» και το «προφανές», κρύβεται ένας απατηλός κόσμος. Ένας κόσμος αλλοτριωμένος που τον καταδυναστεύει και τον χρησιμοποιεί ανατροφοδοτώντας την απάτη. Τον ενσωματώνει στο σύστημα και θέτοντας τους κανόνες του συστήματος κάνει το δρόμο της επιστροφής πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση. Αποξενώνεται από το χώρο και το χρόνο και αντί να παράγει τον εαυτό του, παράγει μία ανεξάρτητη δύναμη που τον απομονώνει από την πραγματικότητα, ωθώντας τον όλο και με μεγαλύτερη δύναμη σε ένα κόσμο ψευδαισθήσεων και μιας αδυσώπητης υπνωτικής συμπεριφοράς με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Υπνωτισμένος, δεν ακολουθεί την φιλοσοφία της ζωής, μα «φιλοσοφεί» μία εικονική πραγματικότητα που εξυπηρετεί το σύστημα.

Υποβιβάζεται στη σφαίρα της θεωρητικής αφαίρεσης εξορίζοντας τις δυνατότητές του στο υπερπέραν ενός άγνωστου, αφηρημένου και απατηλού κόσμου, εναποθέτοντας την συνείδησή του στα δεσμά, σαν μαριονέτα, που τα νήματα κινεί, κατά το δοκούν, το ίδιο το σύστημα.
Ας σταματήσω όμως την ανάλυση αυτή για μια άλλη ανάρτηση που περισσότερο έχει σχέση γενική και άπτεται της αλλοτρίωσης.
Χωρίς να εξαιρώ απ’ αυτήν τη συμπεριφορά οποιοδήποτε πιστό, άλλος πολύ κι άλλος λίγο, έτσι ακριβώς συμπεριφέρεται και ο δικός μας «Ανώνυμος» σουλατσάροντας στο ίντερνετ πουλώντας πνεύμα δεξιά και αριστερά. Είναι αυτός, που σαν πιστός, πνίγεται στο δίκιο και δεμένος με την ιδέα της ομάδας που ανήκει, ρίχνει τα πυρά του προς όλες τις κατευθύνσεις, όπου ο ίδιος δεν συμφωνεί αδιαφορώντας για την συμπεριφορά του και την ηθική του εικόνα.

Εσείς τι λέτε, δεν είναι φασιστικό αυτό και πολύ επικίνδυνο για όλους ή πρέπει να το δούμε σαν μια μαζική ασθένεια που εξαπλώνεται σαν πανδημία ταλαιπωρώντας την ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια πότε με τον ένα τρόπο και πότε με τον άλλο…;

Το Μεσαίωνα ανώνυμα ο χριστιανός μπορούσε να καταγγείλει τους άθεους και τους αιρετικούς πιστεύοντας ότι με την πράξη του αυτή θα αμειφθεί μετά θάνατον!


Αριστερά έλληνες ιερείς καμαρώνουν δίπλα στους ss του Γερμανικού στρατού.





Δεξιά αντάρτης κρεμασμένος φρουρείται από Γερμανοτσολιά



Δείτε διαχρονικά τους κουκουλοφόρους: από τον Μεσαίωνα και την Ιερά Εξέταση μέχρι την κατοχή και τους Γερμανοτσολιάδες!
Οι ομοιότητες μεταξύ Θρησκείας και Φασισμού μπορεί να είναι τυχαίες και συμπτωματικές σε όλες τις εποχές ή μόνο εγώ το είδα έτσι…
Λέγεται ή δεν λέγεται εγωισμός χειρίστου είδους η απαίτηση να θέλω να επιβάλω, δια ροπάλου, βασανιστηρίων και θανατικών καταδικών, την γνώμη μου στους άλλους καταγγέλλοντας την αθεΐα, την αίρεση ή την πολιτική διαφορά …
Όταν η δίψα για ελευθερία μας ανάγκαζε το 1821 να παλέψουμε μέχρι θανάτου την απελευθέρωσή μας, τι μας αναγκάζει σήμερα να θέτουμε το ίδιο αίτημα για την πίστη στη θρησκεία, όταν λίγο πολύ όλοι παραδεχόμαστε ότι η πίστη είναι μια προσωπική υπόθεση; Έχουμε αντιληφθεί μήπως, λατρεύοντας θεούς, πόσο φασίστες γινόμαστε;




Και μην ξεχάσετε την επόμενη ανάρτηση στις 16 του Δεκέμβρη:
Το 2012 θα γίνει η συντέλεια του κόσμου ή θα αντιληφθούμε πόσο βλάκες είμαστε…

81 σχόλια:

bill είπε...

Αγαπητέ φίλε άθεε ο νίτσε έλεγε ψάχνεις για οπαδούς ψάξε για μηδενικά εγώ με αυτούς δεν ασχολούμε γιατί δεν τους θεωρώ ανθρώπους να σκεφτείς ότι περιμένουν το 2012 πως θα γίνει το τέλος του κόσμου όπως γράφεις και εσύ κάποτε τους λυπόμουν τώρα αδιαφορώ πλήρως με εκτίμηση billtaxi

Άθεος είπε...

Φίλε μου bill ή εκτός θέματος είσαι ή κατά μισό μήνα… πιο μπροστά από μένα!

Φοίβη είπε...

Καλησπέρα ΆΘΕΕ…
Η ανάρτησή σου, μου δίνει την ευκαιρία να δηλώσω, για άλλη μια φορά , την απέραντη αηδία που νοιώθω για την εκκλησία ΑΕ. Τον οίκο των Αθέων…
Αυτό τον οίκο που χαρακτηρίζει ψυχές σαν αμαρτωλές, όταν πρώτοι αυτοί ποιούν αίσχη. Διδάσκουν -ο έχων δύο χιτώνες- και ανακοινώνουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι να φορολογηθούν . Δεν συντρέχουν λόγοι! ….ας καγχάσω. Αλήτες. Λίγα φάγατε. Λίγα αρπάξετε….

Με τους πιστούς της δεν τα βάζω κι ας απεχθάνομαι τους φανατικούς.
Θεωρώ ότι είναι μακάριοι, αφού είναι πτωχοί τω πνεύματι…
έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου. Είναι πιόνια, αφιονισμένα.
Διάβασα και διαβάζω και θρησκευτικά κείμενα. Όχι μόνο Χριστιανικά.
Φανταχτερά λόγια, υπερφυσικά φαινόμενα και φανατισμός.
Η σωστή συνταγή για ακαλλιέργητους αναγνώστες.
-φαντάσου μετά από πυρηνική καταστροφή, να βρει η επόμενη γενιά βιβλία του Χάρρυ Πότερ-
Ευτυχώς θεέ μου που μ έκανες ξανθιά….
Το έχω ξαναγράψει, Άθεη δεν είμαι, δεν είμαι όμως και πιστή. Δεν πιστεύω κανέναν.
Ο θεός, είναι η ανάγκη του ανθρώπου να αντλήσει δύναμη όταν φοβάται, κι εγώ ατρόμητη δεν είμαι. Όταν απογοητεύτηκα από τις θρησκείες έψαξα, ανακάλυψα, δημιούργησα την πηγή να αντλώ.
Την βάφτισα …ο θες…. και κάνουμε και πλακίτσα….

Καλό μήνα.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν πω κάτι κακό πειράζει που είμαι Ανώνυμος;

Άθεος είπε...

Αγαπητή Φοίβη, σε κάθε σχόλιό σου μου θυμίζεις ότι χριστιανή μπορεί να μην είσαι αλλά ούτε και άθεη!
Ίσως το θεό σου να τον λες «θες», όπως άλλοι Δία, Βούδδα ή Ρα.
Αν «υπάρχουν», με την έννοια ότι έχουν αναφερθεί, 1000 θεοί, εγώ δεν πιστεύω σε κανέναν.
Οι χριστιανοί, όπως και οι Ιουδαίοι ή οι μουσουλμάνοι πιστεύουν σε έναν κοινό θεό, όμως απορρίπτουν τους άλλους 999!
Θέλω να πω, ότι συμφωνούμε στους 999. Αν έχουμε διαφωνία για τον χιλιοστό, τόσο τραγικό είναι τελικά… Κι αυτοί άθεοι για τους περισσότερους είναι!
Αν είναι έτσι, βρίσκεσαι κι εσύ στα πρόθυρα της αθεΐας! Μήπως κι εγώ, μέχρι την εφηβεία μου δεν πίστευα… και πολύ μάλιστα.
Δεν είναι όμως κακό να πιστεύει κανείς, έστω και σε ψέματα. Το κακό είναι να αλλάζεις τη ζωή σου (να αλλοτριώνεσαι δηλαδή) και να το επιβάλλεις και στους άλλους! Εκεί μόνο αντιδρώ!

Ανώνυμε και να έλεγες, δεν θα ήταν κακό, αφού είναι η γνώμη σου αυτή. Θα μπορούσες βέβαια να πάρεις ένα όνομα, ας πούμε Γιώργης, ώστε να σε ξεχωρίζω από το Γιάννη. Αν δεν έχεις blog τι άλλο μπορείς να κάνεις… όμως βλέπω δεν πήρες κανένα. Αν βγει ένας άλλος Ανώνυμος πώς σας ξεχωρίζω;
Όμως φίλε μου, το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Ας πούμε ότι είσαι ο Jimis (κι έχεις ένα Χριστιανικό blog) ή ο Joseph (κάποιος Ιουδαίος) και να κρύβεσαι για να βρίσεις, τότε ναι είσαι ένας κουκουλοφόρος!
Όλοι έχουμε ονόματα και όταν έχουμε blog, ας μην γελιόμαστε, όποιο όνομα και να πάρουμε, είμαστε επώνυμοι! Θέλω να πω, δεν πρέπει να κρύβουμε την ταυτότητά μας για να βρίσουμε ή να κάνουμε καταγγελία ανώνυμα. Είναι υποκρισία. Αν είμαστε σωστοί δεν φοβόμαστε να δείξουμε το πρόσωπο, έτσι δεν είναι; Συνεπώς, όποιος το κρύβει και ο ίδιος γνωρίζει ότι παραβατεί!

Dyer είπε...

«Νιώθουν σαν μάρτυρες που είναι έτοιμοι να ριχτούν στην μάχη της υπεράσπισης προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους….Εριστικοί και επιθετικοί απέναντι σε μας».
Τους είναι αδιανόητη η αθεΐα. Ουσιαστικά μέσα στον άθεο βλέπουν τον αντίθεό τους και αυτόν μάχονται. Για να γίνουν αρεστοί στον μεγάλο κριτή….. μαύρα μεσάνυκτα.
Ένα άλλο στοιχείο που έχω διακρίνει στους ανώνυμους πιστούς είναι ο φόβος. Αυτά που γράφουν πολλές φορές, σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν, να φοβίσουν τους άθεους, αλλά αν το δεις καλύτερα θα καταλάβεις ότι ουσιαστικά τους δικούς τους φόβους εκφράζουν. Είναι ο φόβος που έχουν απέναντι στο θεό τους, αλλά και στη ζωή. Ειλικρινά τους λυπάμαι.
Ο Επίκουρος θεωρούσε βασικό στοιχείο για την ευτυχία του ανθρώπου την ελευθερία. Την ελευθερία από υλικές εξαρτήσεις, αλλά και την ελευθερία από τον φόβο που προκαλούν οι θεοί. Σαν γνήσιος Επικούρειος λοιπόν, θεωρώ αδύνατον οι πιστοί να βρουν την ευτυχία κοντά στο θεό, όπως επαγγέλλονται. Είναι άτομα καταπιεσμένα και φοβισμένα που ξεσπούν και στο δικό σου blog, φίλε Άθεε.

Καλό μήνα.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

O καθένας ειδικά στην εποχή μας, εχει νομιζω την κρίση να επιλέξει απο μονο του τι θα πιστέψει και τι οχι.
Δοξα τω Σύμπαν, όπως ειπες κι εσυ, οι πληροφορίες παρέχονται σε αφθονία σήμερα και καλό ειναι ο καθένας να βάζει και το μυαλο του να δουλευει.
Κάθε άλλη περίπτωση, για μένα τουλάχιστον δεν διαφέρει απο προσηλυτισμό Και προσηλυτισμός δεν ειναι μόνο αυτός που προσπαθεί να σε φέρει κάπου, αλλά κι αυτος που προσπαθει να σε απομακρύνει.


ΥΓ
Εντελώς φιλικα, επειδή τα θεματα σου ειναι πολυ ενδιαφέροντα, μήπως θα ηταν καλυτερα να τα συνοψίζεις σε μικρότερα, άρα και πιο ευκολοδιάβαστα κειμενα;

Artanis είπε...

Φίλε Άθεε και η ανωνυμία είναι δικαίωμα...Και δεν νομίζω οτι σε ενοχλεί ένας ανώνυμος που είναι κόσμιος, σε ενοχλεί οταν κραδαίνει την ανωνυμία του σαν ρόπαλο ή τσεκούρι και γυρνοβολάει στα μπλογκ του κόσμου, χυδαιολογόντας, για οτιδήποτε δεν γουστάρει ή δεν καταλαβαίνει... ΤΟ βρίσιμο το αντιμάχομαι, τη βλακεία όμως δε την παλεύω...
Γι' αυτό σου λέω: έλεγχος σχολίων και πέρα βρέχει...
Θα περιμένω να διαβάσω το επόμενο ποστ, το ξέρω από τώρα οτι θα το διασκεδάσω αφάνταστα...

Άθεος είπε...

Αυτήν την πλευρά, του φόβου, δεν την άγγιξα Dyer. Όχι όμως το φόβο του θεού, αλλά το φόβο μήπως και αυτά που γράφουν είναι βλακείες, οπότε λένε «άσε μην πούμε και ποιοι είμαστε και γελοιοποιούμαστε κιόλας…» Όμως η αναστάτωση, αναστάτωση!
Γι αυτό σας λέω: σε τέτοιες περιπτώσεις μην τσιμπάτε! Με τον τρόπο μου εγώ τους απομονώνω. Λίγη αδιαφορία και τελείωσε αν επιμένει!

Ρίκη μου, μήπως θέλεις να πεις ότι προσηλυτίζω;
Εγώ δεν προωθώ δοξασίες ούτε επαγγέλλομαι ανταμοιβή με δόγμα.
Αντιτίθεμαι και στις δοξασίες και στα δόγματα. Ούτε κυνηγώ αντίθετους. Βρίσκομαι εδώ και προβληματίζομαι με όσους με βρίσκουν και θέλουν να συνδιαλεχθούν μαζί μου!
Ο προσηλυτισμός λοιπόν δεν έχει αμυντικό χαρακτήρα αλλά επιθετικό!
Σχετικά με την έκταση των άρθρων, πάντα προσπαθώ να μην μακρηγορώ εκτός κι αν το απαιτεί το θέμα. Αυτό πάντως ήταν ευκολοδιάβαστο και δεν το έκοψα στα δυο. Αλλού αν δεις στα Περιεχόμενα, τα μεγάλα άρθρα τα κόβω σε δυο μέρη.
Και το επόμενο θα είναι μεγάλο, αλλά διασκεδαστικό και ευκολοδιάβαστο.
Είπαμε, πολλές πληροφορίες στο internet αλλά κάπου μπορεί να σκαλώσουμε. Ε, εκεί διέθεσε και δέκα λεπτά… Τουλάχιστον όσοι έχουν blog ή γράφουν σε αυτά γνωρίζουν τη γάγγραινα των Ανώνυμων. Εσύ για παράδειγμα γιατί έχεις ενεργοποιήσει τον μετριασμό σχολίων…
Κάποιος Ανώνυμος σε έκανε να τον αντιμετωπίσεις έτσι!
Εγώ τους αντιμετωπίζω με διάλογο. Καμιά φορά και με το ανέκδοτο της… αρκούδας!

Άθεος είπε...

Αγαπητή Artanis ακριβώς όπως τα λες. Το έγραψα και πιο πάνω. Δικαίωμα έχουν και οι Ανώνυμοι, όχι μόνο να γράφουν, γιατί δεν μπορούν αλλιώς, αλλά και να παραμένουν Ανώνυμοι αν το θέλουν. Το θέμα είναι, γνωστοί από αλλού, να μην γυροβολούν διασπείροντας βλακείες και διχόνοια ή να καταστρέφουν τη ροή των σχολίων με ανούσια κείμενα εκτός θέματος! Μην τα λέω πάλι και σε σένα, όπως στην Ρίκη, κι εσύ έχεις μετριασμό σχολίων και συνεπώς αντιλαμβάνεσαι για ποιους Ανώνυμους μιλώ!
Είδατε πόσο επίκαιρο ήταν το άρθρο αυτό, όμως θα μπορούσατε να γράψετε και τις δικές σας εμπειρίες από την αδόκιμη συμπεριφορά των Ανώνυμων εκείνων που σας έβλαψαν. Εγώ δεν θέλω να τους αποκλείω. Πρέπει να λένε τη γνώμη τους, όποια και να είναι αυτή. Μέχρι ένα όριο βέβαια. Δεν θα το κάνουμε εδώ… american bar…
Για το επόμενο θέμα δεν το συζητώ. Επίκαιρο, διδαχτικό και κυρίως αν το δεις και από τη γελοία του πλευρά, διασκεδαστικό.

zoyzoy είπε...

Αφού έκανες και ολόκληρη ανάρτηση για την "πάρτυ" τους σημαίνει ότι τους εκτιμάς,και είσαι δημοκρατικός έτοιμος να τους αντιμετωπίσεις!

Ασχετο!Εγώ μπορώ να πάρω μια τέτοια κουκούλα να περιφέρομαι στο net? Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα μ'εξυπηρετήσει??
Επρεπε να το είχα κάνει!!

Καλό Μήνα!!

Άθεος είπε...

Είμαι και δημοκρατικός zoyzoy και μπορώ να τους αντιμετωπίσω!
Όμως εσύ τι την θέλεις την σακούλα… έχεις ψυχωτικά σύνδρομα με επιθετική συμπεριφορά; Αν θέλεις μια σακούλα να σου δώσω, αλλά όχι για να βάλεις το κεφάλι σου μέσα, αλλά κανένα ψαράκι σαν αυτά που ψαρεύεις με το Γιώργο!

Ανορθόδοξος είπε...

Φίλε Άθεε
Επισκέπτομαι το ιστολόγιό σου μετά από καιρό, μια και έχω πλέον το χρόνο και τη διάθεση (επέστρεψα στο ελλαδιστάν)...

Θα προσέθετα στους προβληματισμούς σου οτι δεν υπάρχουν μόνο οι δυο κατηγορίες αναγνωστών που ανέφερες. Υπάρχει και η τρίτη κατηγορία, που ίσως είναι και η μεγαλύτερη αριθμητικά. Πρόκειται για τους προβληματισμένους, που όμως δεν έχουν κατασταλάξει υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης. Πιθανότατα δεν αφήνουν κανένα σχόλιο, διαβάζουν όμως κάποια άρθρα και αποχωρούν σκεπτόμενοι...

Αυτό είναι το κοινό στο οποίο πρέπει να στοχεύσουμε, κατά τη γνώμη μου, καθώς οι πωρωμένοι χριστιανοί δεν καταλαβαίνουν από διάλογο και επιχειρήματα, ενώ οι «σύμμαχοι» απλώς επιβεβαιώνουν και επιβραβεύουν τις απόψεις μας. Το τελευταίο είναι αναγκαίο μεν για να παίρνουμε κουράγιο και να συνεχίζουμε, αλλά δεν προσφέρει κάτι το ουσιαστικό. Η μεγαλύτερη επιβράβευση για ένα ιστολόγιο απόψεων, όπως το δικό σου, είναι η γνώση πως ίσως προβλημάτισες κάποιους, ίσως ξύπνησες την από καιρό ναρκωμένη κρίση τους.

Άθεος είπε...

Αγαπητέ φίλε Ανορθόδοξε χαίρομαι για την επιστροφή σου.
Έχεις δίκιο σ’ αυτά που λες, αλλά επικεντρώθηκα περισσότερο σε κείνους που αφήνουν σχόλιο. Φυσικά εκείνοι που επιβραβεύουν τέτοια blogs συνήθως τα διαβάζουν και αποχωρούν. Αν και κάποιος τελευταία προσωπικά μου είπε ότι δεν ξέρει αν σ’ αυτά μπορεί να αφήσει κανείς σχόλιο, ενώ συχνά σεφάρει ανάμεσά τους.
Εσύ Ανορθόδοξε έχεις πικρά πείρα από τους κακόβουλους ανώνυμους και αντιλαμβάνεσαι το λόγο που με ανάγκασε να κάνω μια τέτοια ανάρτηση, έτσι…

Άνεμος είπε...

Θα πω πως δεν είναι σωστό να αδιαφορούμε για τους άρρωστους συνανθρώπους μας. Άλλωστε είναι περισσότεροι. Μας επηρεάζουν όσο ζούμε μαζί. Όσο αδιαφορούμε τόσο ο ιός της πίστης θα σκοτώνει τις κοινωνίες μας. Δεν εννοώ πως πρέπει να προσπαθούμε να τους πείσουμε. Πρέπει όμως να ανεχόμαστε το διάλογο, ώστε να καταλαβαίνουν τουλάχιστον οι τρίτοι πως δε στέκουν τα επιχειρήματά τους. Γιατί αλλιώς όλοι οι κατατρεγμένοι κάποια στιγμή θα ξαναναψάχνουν παράδεισους. Και αν τους πιστούς κανείς δε μπορεί να τους σώσει, η ευθύνη όλων των ελεύθερων ανθρώπων απέναντι τουλάχιστον σε όσους αμφιβάλλουν είναι τεράστια νομίζω. Δεν πρέπει να αδρανούμε αδιαφορώντας! Και θα ξαναπώ πως κανένα πρόβλημα δεν έχω με τις φυσιολατρικές δοξασίες και σίγουρα ΜΗ θρησκείες που προηγήθηκαν των μονοθεϊστικών! Το πρόβλημα επικοινωνίας και το μίσος βρίσκεται αποκλειστικά στις καρδιές των μονοθεϊστών! Μη με πιάσεις απ' τα μούτρα πάλι έτσι; Εγώ είμαι ένας απλός ιερέας των μαθηματικών! Χαχα! Καλησπέρα φίλε! Γειά σου Ξανθιά! Γεια σου Ανορθόδοξε! Καλώς όρισες!s

Artanis είπε...

Λοιπόν, σχετικά με μένα, εκτός από τις "επισκέψεις" διαφόρων κινεζικών μπλογκ που άφηναν σχόλια σε παλαιότερες αναρτήσεις μου με πορνογραφικό περιεχόμενο, είχα και κάποιους οι οποίοι εξύβριζαν φίλους μου που είναι gay...Επίσης δέχτηκα και καναδυο σχόλια από συγκεκριμένο άτομο που δεν της άρεσαν τα περιεχόμενα των ποστ μου, ειδικά αυτών που αναφέρονταν στην ΝΖ...Και ναι μεν διακηρύττω πώς το μπλογκ είναι δικό μου και θα γράφω μέσα ό,τι θέλω εγώ (και ως εκ τούτου δεν δέχομαι κριτική, συστάσεις κλπ) αλλά επίσης δεν πέφτει σε κανέναν απολύτως λόγος, για το ποιος θα με επισκέπτεται και θα σχολιάζει...
Όσο για τους διακινητές πορνογραφίας, να πάνε στα τσακίδια επίσης...Γι' αυτό σου λέω, έλεγχος και πάλι έλεγχος...Οι ανώνυμοι είναι ευσπρόδεκτοι αρκεί να έιναι κόσμιοι και το ίδιο ισχύει και για τους επώνυμους...Τους περνάω από την κρισάρα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο...

Άθεος είπε...

Α, βρε Aneme, αν λες τέτοιες αλήθειες ποιος θα σε πιάσει από τα μούτρα…
Αλλά και γιατί το είπες αυτό… μήπως επειδή είπες ότι δεν έχεις πρόβλημα με τις προ-αποκαλυπτικές θρησκείες;
Μα ποιος λογικός άνθρωπος θα είχε πρόβλημα με κείνες, τις καθαρά ανθρώπινες και λογικές θρησκείες που εξυμνούσαν τον άνθρωπο…
Το πρόβλημα υπάρχει με αυτούς τους τελευταίους, που είναι παράλογοι και επικίνδυνοι! Τουλάχιστον όσοι απ’ αυτούς έχουν ακόμα λογική, εμείς έχουμε χρέος να την ενεργοποιήσουμε!
Όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ θα φταίω!»
Όχι να τους πούμε τι να πιστεύουν, αλλά να τους μάθουμε, αυτό που πιστεύουν να το περνούν πρώτα από το φίλτρο της λογικής, που σημαίνει να το ψάχνουν! Να’ σαι καλά ιερέα μου. Κι εγώ τέτοιος είμαι αφού τη φύση μέσα από τα μαθηματικά (λογική) την γνωρίζουμε!

Αγαπητή Artanis ξέρω τι εννοείς κι αυτός ο κινέζος δεν έστειλε μόνο σε σένα τέτοιο πορνογραφικό υλικό αλλά σε πολλούς, όπως και σε μένα, κάτι σαν αυτό (iiiii iii ii) και μάλιστα όχι μόνο σε μια ανάρτηση αλλά σε όλες! Κάθε λέξη έκανε link σε μια πορνογραφική σελίδα. Μάλιστα αφού έφαγα μια ώρα να τα βρω και να τα σβήσω μου το ξαναέκανε πιο περιορισμένα μετά. Φυσικά τα έσβησα πάλι. Δεν εμφανίστηκε ξανά.
Τώρα, εγώ, θέλω να βλέπει ο κόσμος πώς συμπεριφέρονται οι Ανώνυμοι, μήπως και οι υπόλοιποι αντιληφθούν ορισμένα πράγματα που γεννά ένας αλλοτριωμένος νους. Μπορώ να αντιμετωπίσω κάθε πρόκληση με τρόπο που δεν περιμένουν, με λογική και κατανόηση καθώς και με μια επικοινωνιακή τεχνική που τους βγάζω off και τα σχόλιά τους γίνονται μπούμερανγκ, όχι για τους ίδιους που το γνωρίζουν μόνο αυτοί, αλλά κυρίως για τους ομοίους τους που ντρέπονται για πάρτη τους!
Αυτό το έχουν αντιληφθεί τελευταία και έχουν κοπάσει! Κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει!
Ούτε βρισίδια ούτε σπασίματα.
…κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο!
Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα αγαπητέ φίλε Άθεος,ήθελα πολύ να σε διαβάσω και τα κατάφερα,ο λόγος είναι ότι επειδή είμαι πιστός (επιλογή μου),σε πολλά σημεία του άρθρου σου προσβλήθηκα τόσο για το φέρσιμο των φανατικών πιστών που όντως έχεις δίκιο,όσο και για τους καυτηριασμούς σου.Βέβαια θα μου πεις ότι αν δεν μου άρεσε ας έφευγα.Η αλήθεια είναι ότι είσαι σκεπτόμενος άνθρωπος και το εκτιμώ πολύ αυτό ώστε να συζητώ μαζί σου.Τώρα στο θέμα της Θεότητας,ξέρουμε και οι δύο ότι είναι θέμα πίστης και όχι γνώσης εφ' όσον ούτε το ένα αποδεικνύεται ούτε το άλλο.Εννοώ το αν υπάρχει Θεός η όχι.Όμως πολύ θα χαιρόμουν αν μου έλεγες την άποψη σου στο εξής:Αναρωτιέμαι,εφ'όσον ο Θεός ή η αθεϊα είναι θέμα πίστεως,η δε γνώση ειναι θέμα λογικής και αποδείξεων εξ ου και η επιστήμη (η κάθε επιστήμη,φυσική ,χημεία ,μαθηματικά,ιατρική,πληροφορική,κλπ,εκτός των θρησκειών διότι ως μη έχουσες απόδειξιν δεν είναι παραδεκτές σαν επιστήμες)Αναρωτιέμαι γιατί και εσύ από πλευράς σου συγχύζεσαι και φανατίζεσαι;Ξέρεις μου άρεσε πολύ το απόφθεγμα του Επίκουρου:Αρετή σημαίνει να έχεις την ικανότητα να αρμόζεις, να ωφελείς, να συνδέεις, να αρέσεις, να είσαι ανώτερος και όσο πιο ηθικός μπορείς.Τότε μπορείς να πεις ότι είσαι Επικούρειος.Και πολύ θα το χαιρόμουν να συζητούσαμε σε τέτοιο επίπεδο.Φυσικά ούτε που μου πέρασε καθόλου από το μυαλό ότι είμαι ανεπιθύμητος στην σελίδα σου ,δεν φαίνεσαι τέτοιος,αν έχω λάθος σε παρακαλώ βοήθα με να το καταλάβω.(Συμπεριλάμβανω και τους αγαπητούς φίλους ομοϊδεάτες σχολιαστές σου.Αυτά προς το παρόν και ειλικρινά χάρηκα που σε επισκέφτηκα,περισσότερο δε θα χαρώ με την απάντηση σου.Σε χαιρετώ και καλή δύναμη στο έργο σου.

george είπε...

Αγαπητέ άθεε διαφωνώ κάθετα με την άποψη οτι εφ' όσον κάποιος δεν βρίζει η δεν λοιδωρεί μπορεί να γράφει ως ανώνυμος,ποιόν ενδιαφέρει άλλωστε η γνώμη του πολυ δε περισσότερο που σε αυτόν εδω τον χώρο τον οποίο παρακολουθώ εδώ και εναν χρόνο έχω γινει μάρτυρας επισκεπτών ανωνύμων στα όρια των υβριστών,καλημέρα σας!!!

Άθεος είπε...

Αγαπητέ sapfiros, χαίρομαι που πέρασες από δω και με διάβασες. Όμως δεν καταλαβαίνω πού είδες καυτηριασμούς από την πλευρά μου. Εννοείται φυσικά να είναι αυτοί αδικαιολόγητοι. Αναρωτιέσαι ακόμα όπως γράφεις ότι «συγχύζομαι και φανατίζομαι» Πού βλέπεις φανατισμό; Στο πιο κάτω σχόλιο από το δικό σου μου κάνουν κριτική (loupasg) ότι στον χώρο αυτό έχουν γίνει μάρτυρες ανωνύμων που δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να βρίζουν κι όμως κανέναν δεν έβρισα και πολύ περισσότερο δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι εσύ είσαι ανεπιθύμητος στην σελίδα αυτή επειδή πιστεύεις! Μακάρι όλοι να ήταν σαν κι εσένα και να γράφουν με το πνεύμα που σε διακρίνει. Για παράδειγμα το άρθρο σου «Εσωτερικός Χριστιανισμός» λίγοι «χριστιανοί θα το διάβαζαν. Τελευταία πρότεινα το blog σου σε τρία άτομα μαζί με άρθρα για την κατάθλιψη που μου άρεσαν. Μάλιστα μπορώ να σου πω ότι μέχρι πριν πέντε μόλις μέρες (διάβαζα το post "Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!» στις ενδιαφέρουσες σελίδες που προτείνω, σου έκανα link από το blog μου, μιας και τακτικά σε παρακολουθούσα όμως επειδή δεν σε βλέπω από δω και συ πουθενά δεν με ανέφερες στο ξεκαθάρισμα που έκανα για να μειώσω τις συνδέσεις μου, σε έβγαλα και τώρα που σε είδα εδώ το μετανιώνω!
Πού λοιπόν είμαι φανατικός… ποιον πιστό μισώ, όταν διατυμπανίζω ότι η πίστη σαν προσωπική υπόθεση δεν με ενοχλεί παρά μονάχα όταν με έπαρση διατρανώνουν δεισιδαιμονίες, διαστρεβλώνουν την ιστορία ή συκοφαντούν και συσκοτίζουν την επιστήμη.
Τώρα σχετικά με την αθεΐα που γράφεις, δεν την θεωρώ πίστη. Η αθεΐα δεν είναι πίστη, όπως η πίστη στο θεό, λατρεία δηλαδή, αλλά εκδοχή της υλιστικής άποψης του κόσμου. Και σε αντίθεση με την πίστη, η αθεΐα για ό,τι υποστηρίζει μπορεί να το αποδείξει, γιατί υπόκειται στην λογική της επιστημονικής μεθοδολογίας, της επιστημολογίας δηλαδή.
Ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και τον ήπιο τόνο του σχολιασμού σου.

Άθεος είπε...

Φίλε μου loupasg μην γίνεσαι τόσο σκληρός. Όλοι έχουν το δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους, ακόμα κι ένας Ανώνυμος, όχι αναγκαστικά αυτός που χωρίς να έχει ιστοσελίδα και προφίλ και ουσιαστικά θέλει δεν θέλει φαίνεται σαν ανώνυμος, αλλά ακόμα κι εκείνος που θέλει να παρουσιαστεί έτσι, για να μην εκδηλωθεί ή για να κάνει το συνήγορο του διαβόλου! Το θέμα είναι να μην βρίζει, να μην είναι εριστικός πέραν του δέοντος και να μην αλλάζει «προσωπικότητα» κάθε φορά που θα φαίνεται ότι σφάλει. Θυμάσαι έναν «Ανώνυμο» που κάθε φορά που αποδεικνυόταν ότι έλεγε αρλούμπες, άλλαζε ταυτότητα κι έλεγε «δεν ήμουν εγώ αυτός, άλλος είμαι» ή κάτι άλλους που προσπαθούσαν να χαλάσουν τη ροή των σχολίων με χαζομάρες, επικολλήσεις και άλλα φαιδρά… Ε, γι αυτούς η ανάρτηση, για να δουν τα χάλια τους!
Σε καταλαβαίνω βέβαια, αλλά να τώρα: δίνοντάς τους ένα βήμα να ακουστούν μαθαίνουμε από την συμπεριφορά τους. Τους κατανοούμε καλύτερα. Δες το κι έτσι!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λες βρε άθεε το όνομα και το επώνυμό σου αφού δεν είσαι κουκουλοφόρος;

Άθεος είπε...

Να, πάνω στην ώρα!
Προσέξτε πώς γράφει ο Ανώνυμος αυτός!
Φαίνεται να γκαζώνει, αν και δεν πήρε ακόμα τις στροφές του!
Με τουπέ και ξιπασιά, σαν μπάτσος απαιτεί «το όνομα και το επώνυμό σου»!
Πρώτα πρώτα αφού έχω blog και προφίλ δεν είμαι Ανώνυμος!
Ό,τι πω όλοι θα ξέρουν ότι εγώ το είπα!
Στο internet έχω όνομα και διεύθυνση!
Δεν σε ικανοποιεί αυτό… κακώς!
Αν όμως επιμένεις να κάνεις τον έξυπνο κοίτα πιο κάτω:
Αν φίλε μου διάβαζες καλύτερα θα έβλεπες στα Περιεχόμενα την τέταρτη ανάρτηση «04. Πρόλογος από το βιβλίο μου "Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ'»
Εκεί γράφει και όνομα και επίθετο. Όπως το τουπέ σου απαιτεί!
Τώρα, μήπως έχεις και καμιά άλλη απαίτηση….…

Άθεος είπε...

Μετά το τουπέ την έκανες… τουπεκί… «Ανώνυμε» απαιτητικέ!
Γιατί φίλε μου δεν βγήκες να πεις ένα συγνώμη…
Ότι έκανες λάθος ή ότι παρεκτράπηκες…
Αν εγώ, πνιγόμουν στο δίκιο κι άρχιζα να βρίζω…
Αν έλεγα τίποτα παραπάνω…
Με καταλαβαίνεις τώρα…
Γιατί όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και πώς να συμπεριφερόμαστε…
Επίσης, χωρίς διαπληκτισμούς να προσπαθούμε να διαλεχθούμε…
Και τέλος, αν κάνουμε ένα λάθος ή παρεκτραπούμε να ζητάμε και κανένα συγνώμη!
Πού το εφαρμόσατε αυτό…
Τα βιβλία γράφουν για χαστούκια, που αν δοθούν από τη μια γυρίζετε λέει και από την άλλη! Το πιστεύετε αυτό;
Πότε από τα δισεκατομμύρια των πιστών το κάνατε ποτέ πράξη…
Δεν άκουσα κανένα πατριάρχη να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους όλων εκείνων που έκαναν δολιοφθορές στα μνημεία της πατρίδας μου. Ιερά καταστράφηκαν, φιλόσοφοι διώχτηκαν, άθεοι και αθώοι κάηκαν επειδή δεν πίστευαν ό,τι κι εσείς!
Μια συγνώμη!
Γι αυτό σας λέω συνεχώς υποκριτές, γιατί η υποκρισία σας ξεχειλίζει!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα αγαπητέ μου φίλε Άθεος.Εν πρώτοις δηλώνω ότι έρχομαι καλοπροααίρετα και αν κάτι σε θίξει η προσβάλλει να μου το επισημάνεις ώστε να ζητήσω συγνώμη αν λάθεψα ή να γίνω περισσότερο επεξηγηματικός αν όντως το είπα εν γνώση μου.Κατά δεύτερον η ευγένεια που σε διακατέχει σε κάνει αρκετά συμπαθή ώστε να νοιώθω χαλαρά και άνετα συζητώντας μαζί σου,και κατά τρίτον το γεγονός ότι κάποτε σαν παιδί πίστευες με εφησυχάζει από την άποψη ότι μπορείς να κατανοήσεις έναν πιστό(εν αντιθέσει με εμένα που δεν έχω υπάρξει άθεος,ώστε να κατανοώ από τι ορμώμενος λες το τάδε ή το δείνα.Και τώρα ας πάμε στό θέμα μας.Μίλησα για καυτηριασμό διότι με κατέταξες στους φανατικούς και υποκινούμενους και όσα πολύ καλά τα είπες, μόνο πού δεν είναι πιστοί(πιστός είμαι εγώ και σου εξηγώ)Όταν ο στρατιώτης κάνει του κεφαλιού του παρακούοντας τις διαταγές του βασιλιά του ή του στρατηγού θεωρείται πιστός;όχι βέβαια,ανυπάκουος μπορεί, απείθαρχος μπορεί,προδότης μπορεί μα πιστός στρατιώτης με τίποτα.Κάτι ακόμα,το δικαιολογημένοι η αδικαιολόγητοι δεν απαλλάσσει τον καυτηριασμό,τουλάχιστον εγώ δεν θα έλεγα ανέκδοτο σε τυφλό που να τον καίει,
δεν μου το επιτρέπει η ηθική μου.Πάμε παρακάτω,θερμά σε ευχαριστώ για την εκτίμηση που μου έχεις δεν θα ήθελα να σε απογοητεύσω και δεν θα το κάνω, άλλωστε το συναίσθημα είναι αμοιβαίο.

Ανώνυμος είπε...

συνεχίζω εδώ μήπως με διαγράψει λόγω υπέρβασης λέξεων.
Θέλω να σε παρακαλέσω κάτι:επειδή τα θέματά μας είναι λεπτά ας προσπαθήσουμε να δίνουμε την ακριβή έννοια κάθε λέξης,διότι θα αναλωθούμε στο να λέμε "εννοούσα αυτό και όχι αυτό."
Μίλησα για σύγχυση και φανατισμό και όχι γιά μίσος,αλλά το παρακάμπτω χάριν συντομίας,εκτός και αν σε έθιξα οπότε το επισημαίνεις και επανέρχομαι αν χρειάζεται διασαφήνηση.
Όσον αφορά τούς επηρμένους, διαστρεβλωτές, δεισιδαίμονες κ.λ.π.Συμφωνώ μαζί σου και είναι ανάξιο λόγου να ασχοληθώ.Φυσικά έχω άποψη όπως και εσύ και κάθε σκεπτόμενος.
Και φτάσαμε στην επιστήμη,εδώ χρειάζεται προσοχή μεγάλη.Γνωρίζεις βέβαια ότι μαθηματικοί και φυσικοί δεν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους σε θεωρητικά θέματα.Θα ήθελα να πω ότι το μπινγκ μπανγκ δεν είναι τίποτα άλλο παρά θεωρία.Δεν είναι απόδειξη όσο και αν φαίνεται έτσι στο Θέμα που την έχω αναρτήσει:α)ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ;10 Νοεμβριου (είναι η μία θεωρία)
β)Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ?η μεγάλη ανοησία 20 Νοεμβριου (είναι η δεύτερη θεωρία
γ)κοσμογονικές και κοσμολογικές θεωρίες 19 Νοεμβριου.(διάφορες θεωρίες)
Και επιτέλους φθάσαμε στο πολύμαχο θέμα την "αθεϊα".

Ανώνυμος είπε...

Η αθεΐα δεν είναι πίστη, όπως η πίστη στο θεό, λατρεία δηλαδή, αλλά εκδοχή της υλιστικής άποψης του κόσμου. Και σε αντίθεση με την πίστη, η αθεΐα για ό,τι υποστηρίζει μπορεί να το αποδείξει, γιατί υπόκειται στην λογική της επιστημονικής μεθοδολογίας, της επιστημολογίας δηλαδή.

Λοιπόν για να μην σε κουράσω ρωτώντας σε Θα ψάξω το μπλογκ σου να βρω αποδείξεις της επιστήμης της αθεϊας και αν δεν τα καταφέρω θα επανέλθω να μου εκθέσεις εσύ τα αποδεδειγμένα(υπόψιν ότι ψάχνουμε την αλήθεια και ούτε εγώ ούτε εσύ έχουμε συμφέρον να χανόμαστε σε ασαφείς ορολογίες και λέξεις)
Ξέρεις βέβαια ότι το αθεϊα δεν στέκει μόνο του αφού το στερητικό (α)δηλώνει στέρηση Θεού για να έχει υπόσταση)Αν δεν υπρχε η λέξη Θεός η αθεϊα δεν θα είχε έννοια πχ.σκότος=στέρηση φωτός,αγνωσία= στέρηση γνώσης,αϋλία =στέρηση ύλης κλπ.
Έπεται συνέχεια,εύχομαι να το απολαύσουμε.Καλη σου νύχτα,χαιρετώ σε.
Υ.Γ Το ευχάριστο πού μας ενώνει είναι η ηθική ο σεβασμός και οι αρετές.Καλή συνέχεια

Άθεος είπε...

Πράγματι sapfire πρέπει να το διασκεδάσουμε!
Πώς είναι το τάβλι ή το σκάκι ανάμεσα σε δυο φίλους… κάτι παρόμοιο είναι και τα blogs. Απόψεις λέμε και όταν πιάνουμε εξιδανικευμένα θέματα, όπως της επιστήμης τότε είναι σαν να παίζουμε σκάκι. Καλά, όχι ακριβώς… «σαν» είπα ή μάλλον να νιώθουμε ότι κάνουμε παιχνίδι. Το βρίσιμο και οι καταδίκες δεν είναι παιχνίδια!
Περί φανατισμού που γράφεις δεν σε καταλαβαίνω. Πού σε είπα φανατισμένο;
Και περί πίστης έχω τις ενστάσεις μου. Δεν μιλάω εγώ για τα στρατιωτάκια που απειθαρχούν, αλλά για τον βασιλιά και τους αξιωματικούς του! Ε, ναι, όταν απειθαρχούν σημαίνει ότι πάσχει το σύστημα ολόκληρο.
Περί στερητικού «α» στη λέξη αθεΐα τα έχω πει αυτά. Δεν θέλω να λέω τα ίδια και τα ίδια. Κοίτα την ανάρτηση 16. Όμως όταν στη λέξη αθεΐα χρησιμοποιούμε στερητικό, αυτό εννοεί την ιδεολογία περί θεού… κι όχι το θεό, που πονηρά κάποιοι θέλουν να επιχειρηματολογήσουν!
Πάμε στην επιστήμη τώρα. Πράγματι χωρίς κοινούς όρους δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Όμως εδώ πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν το «βασικό ζήτημα της φιλοσοφίας» (αναρτήσεις 1 και 2) Γι αυτό κάνω τις αναρτήσεις για να μην χρειαστεί να λέω πάντα τα ίδια και τα ίδια.
Συγνώμη που σε βάζω να διαβάσεις πολλά, όμως εσύ ζητάς απαντήσεις κι εγώ απλά απαντώ.
Πρέπει να ξέρεις ότι δεν ξεκινώ από το αν υπάρχει θεός ή όχι, αλλά από τι είναι ύλη και πραγματικότητα. Από την υλιστική φιλοσοφία δηλαδή. Η αθεΐα είναι δευτερεύον ζήτημα. Συνεπώς η διαφορά μας είναι άλλη και οι απαντήσεις βρίσκονται στη φιλοσοφία.
Όταν σχολιάζεις, μην πλατειάζεις άσκοπα, γιατί βάζεις πολλά θέματα και θα χαθούμε.
Ένα ένα, αφού θέλεις το πιάσεις εφ’ όλης της ύλης.

Ανώνυμος είπε...

Άθεος Σε ευχαριστώ που με κατευθύνεις,με διευκολύνεις έτσι.Θα πρέπει να έχεις υπομονή μαζί μου,έχω πολύ δρόμο και πολύ διάβασμα.Όμως ξεκαθαρίζω κάτι:δεν θα αντιπαρέλθω μαζί σου δεν είναι αυτός ο σκοπός μου,αλλά η αυξητική γνώση και κατανόηση των λειτουργιών μας και μόνο έτσι σε επισκέφτηκα,δεν έχω να χωρίσω τίποτα μαζί σου,μα ούτε και να σε μεταπείσω σε κάτι,το μόνο που θέλω είναι να κατανοήσω εγώ λειτουργίες και δρώμενα.Καλό σου απόγευμα.

Άθεος είπε...

Σε λίγο sapfire θα νιώσω χαλί να με πατήσεις!
Είπαμε να συζητήσουμε φιλικά… κι εσύ κι εγώ του δώσαμε και κατάλαβε!
Εύχομαι να είμαστε ο εαυτός μας και όχι να κάνουμε επίδειξη καλής συμπεριφοράς!
Δεν πιστεύω όμως να προσποιούμαι, ούτε πιστεύω εσύ να κάνεις κάτι τέτοιο. Ας είναι όμως, να δείξουμε εμείς πώς μπορεί να συζητάει ένας πιστός με έναν άθεο, γιατί η ιστορία αλλιώς μας το δίδαξε αυτό! Και το περίεργο είναι που αυτή η φιλική διάθεση αναπτύχθηκε σε ένα post με θέμα που καυτηρίαζε ακριβώς την αντίθετη συμπεριφορά!
Αν θέλεις λοιπόν ένα τέτοιο διάλογο για τη φιλοσοφία, κάνε τις ερωτήσεις σου στις αντίστοιχες αναρτήσεις ώστε και εδώ να μην φεύγουμε από το θέμα και ο αναγνώστης που θα επισκεφτεί τις αντίστοιχες αναρτήσεις να μπορεί να παρακολουθήσει τον αντίστοιχο διάλογο που πιθανά θα τον ενδιαφέρει.
Αν πάλι δεν επιθυμείς να τον αρχίσεις τώρα κάποια στιγμή μπορείς να με επισκεφτείς σε αντίστοιχες αναρτήσεις που θα κάνω ή εγώ σε σένα γιατί κι εσύ ανεβάζεις ενδιαφέροντα θέματα. Τόσο καιρό δεν το έκανα και απλά σε διάβαζα γιατί δεν ήθελα να νομίσεις ότι σε προκαλώ. Όμως τώρα, αν μου δίνεις το δικαίωμα, θα το κάνω γιατί οι αναρτήσεις σου πολλές φορές μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Ευχαριστώ για την ώρα για τον εποικοδομητικό διάλογο και το ήθος σου!

Ανώνυμος είπε...

Να λοιπόν που καταλήγουμε αγαπητέ μου φίλε,ότι η ανωριμότητα καλής συμπεριφοράς κάνει τους ανθρώπους εχθρικούς άνευ λόγου.Έγινε κατανοητό το αίτημα σου και είναι και κατά την δική μου άποψη σωστό.Οπότε εις το εξής θα με συναντάς στις σχετικές αναρτήσεις.Και να σου πω ένα μυστικό;
Μακάρι όσοι δεν έχουν πηγαίο τρόπο καλής συμπεριφοράς να υποκρίνονται ότι έχουν ,ακόμη και έτσι είναι προτιμότερο από ανάρμοστη συμπεριφορά.Καλό σου βράδυ, εις το επανιδείν.

Άθεος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα!

george είπε...

Δυστυχώς φιλε αθεε πριν αλέκτωρ λαλήσει τρίς,που λέει κι ενα γνωστό παραμυθάκι,δικαιώθηκα και σχεδόν άμεσα για να μην φεύγουμε και απο την συζήτηση περι ανωνύμων,κουκουλοφόρων,προβοκατόρων και άλλων τινών!!

Άθεος είπε...

Εννοείς loupasg τον Ανώνυμο που μου ζήτησε «όνομα, επίθετο»…;
Αν εννοείς αυτόν… ε, τι να κάνουμε… να τον σβήσουμε;
Καλύτερα δεν ήταν που τον αντιμετώπισα, όπως ήδη κι εγώ πρόλεγα…
Ήταν ένα καλό μάθημα γι αυτόν και τους ομοίους του!
…που φαίνεται ρε συ …τους αρέσει!
(βλέπε το ανέκδοτο με την αρκούδα)

NANTIA-BAD RELIGION 7 είπε...

Καλημέρα καλο μηνα,συγγνώμη για τα greeklish,Brazil!!
Για μένα είναι αδιάφορ αν υπάρχει θεός η ότι άλλο τέλος πάντων!
Ελευθερια έχουμε,δημοκρατία έχουμε(που λέει ο λόγος),ο καθένας έχει τις απόψεις του και τα πιστεύω του.
Η ζωή είναι μικρή και λίγη για να έχω εγώ τουλάχιστον τέτοιου είδους ανησυχίες!!
Αν υπάρχει θεός μαγια του!!
Τα είπαμε,μην τα ξαναλέμε.
Νάσαι καλά να περνάς καλά κι εσύ και όσο για τους "εκθρους" μου τουά αγαπώ πολύ πολύ!

Πειράζει που είμαι εκτος θέματος???
Απλά δεν με ενδιαφέρουν οι ανώνυμοι!
Αυτά!!

Άθεος είπε...

Λοιπόν Νάντια, αν δεν ήσουν μια καλή φίλη θα σου τα έσβηνα τα σχόλιά σου.
Δυο λάθη: Πρώτο και κυριότερο έγραψες σε greeklish!
Αντιλαμβάνομαι ότι είσαι στην Βραζιλία και ίσως το laptop σου δεν έχει ελληνικούς χαρακτήρες ή το internet café που επισκέφτηκες για να μου στείλεις τα σχόλια.
Γι αυτό κι εγώ στα μετέτρεψα στα ελληνικά και τα δημοσίευσα ξανά. (βλέπεις με την προσωπική σου σφραγίδα!)
Τέλειο δεν ήταν…
Δεύτερο έκανες προσωπικό σχόλιο!
Άλλη φορά παιδί μου να μην ξαναγίνει αυτό!!!!
Σε ψάρωσα;
…έλα αστειεύομαι!
Αυτάααα!
Ωραία η Βραζιλία ε…
Με κόλλησες βλέπεις και παρεκτρέπομαι κι εγώ!

Άνεμος είπε...

Καλά Άθεε, μέχρι να καταλάβω πώς το άλλαξες το σχόλιο της Νάντιας, σε είχα περάσει για χακεράκι κάποια στιγμή! :-)
Πλάκα κάνω εννοείται!
Είπα να πω ένα μεγαλο διαφωνώ στη φίλη σου!
Νάντια είμαστε όλοι συγκοινωνούντα δοχεία!
Καλησπέρα!

Ανώνυμος είπε...

Άθεε κάνεις σχόλια ανώνυμα και έπειτα απαντάς για να αυτοδικαιωθείς;

Άθεος είπε...

Είδες Aneme για πότε το άλλαξα…
Τι να κάνω… στην Ελλάδα να διαβάζουν οι επισκέπτες μου αυτήν την ελεεινή γραφή… δεν το αντέχω! Αν δεν ήταν τακτική επισκέπτρια θα το έσβηνα. Όμως είναι ξανθούλα και έξυπνη. Σαν αυτές που σου αρέσουν! (της Μαγδαληνής το κάναμε εδώ!)

Ώστε Ανώνυμε κάνω σχόλια για να αυτοδικαιωθώ έτσι…
Για τη Νάντια το λες τώρα ή για τον προηγούμενο Ανώνυμο που ήρθε για μαλλί και έφυγε κουρεμένος…
Η αλήθεια είναι ότι αυτός εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός. Ποιος θα μπορούσε να κάνει τέτοια κακόβουλη σκέψη αν όχι ένας κακοπροαίρετος Ανώνυμος σαν κι εσένα…
Μου θυμίζεις εκείνον που ήδη ανέφερα πιο πάνω, όπου το έπαιζε πότε ο ένας και πότε ο άλλος ανώνυμος και μου φαίνεται είσαι ο ίδιος. Μπορώ ακόμα να πω ότι εσύ έγραψες το πιο πάνω σχόλιο σαν μπάτσος ζητώντας το όνομα και το επίθετό μου. Ποτέ δεν δημοσιοποίησα το όνομά μου και όποιος τυχαία το είδε, καλώς, όμως και που το ανέφερα δεν με ενθουσιάζει καθόλου. Αν ήθελα να κάνω ένα πλασματικό ανώνυμο δεν θα έπαιζα με το ονοματεπώνυμό μου και κυρίως δεν θα είχα τέτοιο τρόπο γραφής. Σου το είπα κι άλλη φορά αυτό. Από μακριά κάνεις μπαμ! Το ερωτηματικό στο τέλος δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ εγώ, θα έβαζα αποσιωπητικά. Ειδικότερα στο προηγούμενο σχόλιο το ερωτηματικό ήταν περιττό. Αλλά και σε αυτό που αποτελεί πεποίθησή σου, πάλι το χρησιμοποίησες! Αν μπορούσα να βρω το IP σου θα σε ξεμπρόστιαζα! Είσαι αναιδής! Τόσο σίγουρος είμαι για την τακτική σου!
Και πάλι μπούμερανγκ θα σου βγει!
Ας βγει τώρα κι άλλος «ανώνυμος» να μου πει ότι κι αυτό εγώ το επινόησα!!!
(Πού είσαι loupasg…)

Άνεμος είπε...

Όχι εγώ λέω πως αυτό το τελευταίο ανώνυμο σχόλιο το έγραψε ο Άθεος... Μπορεί κι εγώ να είμαι ο Άθεος. Ολοι εμείς είμαστε ο Άθεος.
-Ποιος είναι ο Ο Μπράιαν;
-Εγώ είμαι ο Ο Μπράιαν!
-Όχι, εγώ είμαι ο Ο Μπράιαν!
-Όχι! Εμείς είμαστε ο Ο Μπράιαν! Απάντησε ένα ζευγάρι. Ο Ο Μπράιαν θα έπαιρνε χάρη...

Άθεος είπε...

Δεν είμαι ο Brayan…
…o Ryan είμαι!!!!!!

Άνεμος είπε...

Τώρα εγώ θα κάνω λίγο τον καζαμία και θα πω με σιγουριά κάτι. Ο τελευταίος ανώνυμος σίγουρα δεν ήταν ο Άθεος γιατί σίγουρα ήταν χριστιανός!!!

Άθεος είπε...

Αν ο τελευταίος ήταν χριστιανός, μπορεί ο πρώτος να ήταν… Άθεος;

Άνεμος είπε...

Όχι βέβαια! Κάνουν κρα από μακριά! Αυτή η συμπεριφορά είναι το μόνο καινούριο που έφερε ο χριστιανισμός μετά βέβαια από τον ακρατή παραλογισμό!

Άθεος είπε...

Να σου πω φίλε Aneme όταν άρχισα να απαντώ το σχόλιό του δεν τον είχα καταλάβει ακόμα. Αν προσέξεις, είχα την εντύπωση ότι αναφέρεται κι αυτός όπως κι εσύ στο σχόλιο της Νάντιας. Εκεί ευθέως παραδέχτηκα ότι εγώ το έφτιαξα για τους λόγους που ανέφερα (έγραφε σε greeklish, αν πήρες επιστροφή σε email θα το πρόσεξες).
Όμως, όταν ασχολήθηκα με το σχόλιό του, μου κτύπησε το ερωτηματικό του που ήταν πλεονασμός. Κοίταξα και το προηγούμενο σχόλιο και εκεί τι ίδιο. Εκεί μάλιστα δεν χρειαζόταν καθόλου! Επειδή μου έχει αφήσει πολλά σχόλια ο τύπος, πάντα μου έκανε εντύπωση ο τρόπος γραφής του, το συντακτικό του. Τον καταλαβαίνω αμέσως!
Έτσι πείστηκα ότι αυτός το άφησε και το προηγούμενο. Κι αντί να ζητήσει συγνώμη, τώρα ζητά και τα ρέστα! Είμαι σίγουρος ότι θα ήθελε να σβήσει τα σχόλιά του, δεν μπορεί θα τον ενοχλούν γιατί είναι κουτά! Όμως δεν μπορεί!
Αλήθεια, υπάρχει τρόπος να μάθει κανείς από πού προέρχεται ένα σχόλιο; Θα τον ξεμπρόστιαζα τελείως!
Γι αυτόν έκανα την ανάρτηση αυτή, κι όπως είδες ο δολοφόνος πάντα επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος!

Ανώνυμος είπε...

Άθεε γράφεις μονόπλευρες ανοησίες.
Και αυτό στο υπογράφει μια διάνοια γειτονική της τρέλας.

Άθεος είπε...

Και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη: Κάτι έλεγα πριν για το συντακτικό του! Προσέξτε γραφή «…στο υπογράφει μια διάνοια γειτονική της τρέλας»!
«Πάρε λόγια και πήγαινε στο παζάρι» λέει μια παροιμία.
…Τι θέλει άραγε να πει ο ποιητής μ’ αυτό;
Έλα Ανώνυμε, μην μου πεις ότι έρχεσαι και σαφάρι αρκούδας…!!!

Άνεμος είπε...

Έτσι κι αλλιώς με δυναμική IP δε μπορείς με σιγουριά να ξέρεις τίποτα τουλάχιστον όταν δεν είσαι βαθιά γνώστης. Αλλά νομίζω δεν είναι ανάγκη να αρχίσουμε τέτοια. Κάτι τέτοιο θα ήταν πόλεμος. Άστους να λένε αυτοί, να λέμε και μεις, να βλέπει ο κόσμος ποιος είναι ποιος. Δε χρειάζονται ονοματεπώνυμα. Το τι λέει ο καθένας, έχει περισσότερη σημασία. Σας το έχω ξαναπεί αλλά κακώς δε με πιστεύετε εδώ μέσα. Δύο γενιές θέλει μόνο μέχρι να εξαφανιστούν. Γιατί το φως έχει την ιδιαιτερότητα στη συνύπαρξη με το σκοτάδι να το εξαφανίζει. Χιλιάδες χρόνια, ο Ήλιος κρυβόταν επιμελημένα. Τώρα δε μπορούν. Και καταδικασμένοι να αφανιστούν, φέρονται σα γάτα κολλημένη στη γωνία. Αλλά δε μας αγγίζουν πια τα νύχια τους. Και όσο δεν απαντούμε στην προσπάθειά τους να ανοίξει από τώρα πόλεμος, τόσο θα γίνονται πιο αδύναμοι. Ξύπνησα αισιόδοξος από το πρωί. Φαίνεται έ;

Ανώνυμος είπε...

Ο θεός να σε συγχωρέσει άθεε.Στο κάτω κάτω χρειάζόμαστε και γελωτοποιούς να μας διασκεδάζουν.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ άνεμε μάθε από που φυσάς και έπειτα ασχολείσαι και με μας.

Άνεμος είπε...

Νάτα, νάτα!!!! Σας το είπα! Φαίνεστε!!!

Άνεμος είπε...

Ευχαριστώ για τη συμβουλή φίλε! Αλλά δεν έχω ιδέα από πού φυσάω και αυτό είναι που μου αρέσει και έχω αποδεχτεί. Ο καθένας με τον τρόπο του.

Άνεμος είπε...

Αλλά αναρωτήσου κάτι ανώνυμε. Εγώ αυτή τη στιγμή χαμογελάω. Εσύ πώς νοιώθεις; Επειδή κάτι είπες πριν για γελωτοποιούς. Άσε που είναι αναίδεια να μπαίνεις στο σπίτι του άλλου να σε φιλοξενεί για να πεις τα δικά σου και να βρίζεις. Αλλά πραγματικά εγώ δε θα σου κάνω τη χάρη να σε βρίσω... Δε θα το ήθελα άλλωστε. Δε σε ξέρω. Μπορεί απλώς να είσαι ένας παραπλανημένος φανατικός. Καταλαβαίνεις τώρα ποια είναι η διαφορά μας; Εσύ βρίζεις. Ο χριστιανός!

Άθεος είπε...

Μέχρι να γράψεις το σχόλιο αυτό, έχασες επεισόδια Aneme.
Ξέρω θα γελάς ακόμα! Και γω από τη βιασύνη μου έγραψα «…έρχεσαι και σαφάρι αρκούδας» Έρχεσαι για σαφάρι αρκούδας, εννοούσα.
Περίμενέ με Ανώνυμε να ψάξω τα παλιά σου σχόλια! Θα δούμε ποιος είναι γελωτοποιός και μας διασκεδάζει.
Σιγά σιγά, γιατί δεν σας προλαβαίνω!
Πείτε τη γνώμη σας χωρίς να βρίζετε!
Τι βλέπεις Aneme…

Ανώνυμος είπε...

Άνεμε αστειεύομαι,είσαι καλό παιδί.Δε χρειάζεται στήριξη ο άθεος.
Τα λόγια σας με αφήνουν αδιάφορο.

Άνεμος είπε...

Α το ξέρω ανώνυμε πως δε χρειάζεται στήριξη. Απλώς έχω το μικρόβιο και χώνομαι. Ίσως πρέπει να το κόψω. Αλλά τι εννοείς πραγματικά "διάνοια γειτονική της τρέλας"; Αν αντιλαμβάνομαι σωστά μιλάς για τον εαυτό σου;

Άθεος είπε...

Σας θυμίζει τίποτα αυτή η σύνταξη…: «Υποτυπώδης αναμενομενη αντιδραση ενος υποτυπωδως σκεπτομενου ανθρωπου».
Λίγο πιο κάτω θα διαβάσετε και το περιβόητο ανέκδοτο με την αρκούδα για όσους και όσες δεν το ξέρουν.
Γεια σου Ανώνυμε!
Όπως κι εκείνο το σχόλιο, έτσι και όλα αυτά, πάλι ήρθαν την κατάλληλη στιγμή. Λες να τα επινόησα πάλι εγώ…
Δεν σου είπα ότι πάλι μπούμερανγκ θα βγει η επιθετικότητά σου…
Εσύ με έβρισες, με είπες γελωτοποιό και άλλα. Εγώ θα προτιμούσα να είσαι εδώ και να πίναμε ουισκάκι και να τα λέγαμε. Γιατί, οι φίλοι δεν μπορούν να διαφωνούν;
Εγώ φίλο σε βλέπω, κι ας εσύ προσπαθείς να μου κάνεις κακό!

Άνεμος είπε...

Μήπως δεν είναι ρε συ Άθεε του ίδιου το σχόλιο; Εκείνος μοιάζει σα να μη δέχεται πως είναι θρησκευόμενος... Τούτος εδώ είπε "Ο θεός να σε συγχωρέσει".

Άνεμος είπε...

Βέβαια, από την άλλη και οι δύο βρίζουν. Και στην μπλογκόσφαιρα δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να βρίζει κανείς.

Άθεος είπε...

Έγινε μεγάλη κουβέντα τότε και άλλοτε. Μετά από κάτι σχόλια με την ίδια σύνταξη και πάντα χωρίς τόνους άρχισε να το παίζει «άλλος».
Θα δεις και τώρα… θα καταργήσει το ερωτηματικό!

Άθεος είπε...

Πρόσεξε στον σύνδεσμο πιο κάτω που βγαίνει σαν x και μετά σαν Αδιαφορος. Οι τόνοι λείπουν! Αλλά και η σύνταξη η ίδια!

Άθεος είπε...

…και ξαφνικά ο x αρχίζει να βάζει τόνους και αμέσως εμφανίζεται «άλλος» ανώνυμος με το όνομα Jim Adams.
Η σύνταξη όμως παραμένει η ίδια!
Σου λένε κάτι αυτά τα ευρήματα;

Άνεμος είπε...

Τι να σου πω φίλε. Πάντως αν όντως είναι ο ίδιος δε μοιάζει να κάνει και τόσο καλή παρέα με τον εαυτό του...

Άθεος είπε...

Καλό!
Εγώ πάντως, τον καλώ να γίνουμε φίλοι και να τα λέμε από κοντά!
Δέχεται;
Φίλε Ανώνυμε… δέχεσαι;
Έλα να πιούμε κάτι και να τα πούμε από κοντά!
Σου κάνω… φιλική εξομολόγηση!

Άθεος είπε...

Σήμερα το πρωί που διάβασα τα χθεσινά σχόλια μου φάνηκαν σαν ψέματα.
Πάλι μπορεί να βγει ο Ανώνυμος και να μου πει ότι εγώ τα κατασκεύασα… για να δικαιωθώ στο τέλος. Γιατί, πάλι με δικαιώνουν! Αυτήν τη φορά βέβαια είχα και μάρτυρα τον Άνεμο που τον «είδε» μέσω IP.
Εκτός κι αν είμαι… Μένταλιστ!
Έπρεπε να πάω στο show του Γιούρι Γλέλερ!

ndemonicos είπε...

Φίλτατε Άθεε, στην σκέψη μου έχω εξισώσει τον πιστεύοντα στην ύπαρξη και δράση θεών με τον μη δυνάμενο να δη άλλο από αυτό που του δείχνουν ή και ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ να δη ή, στην καλλίτερη των περιπτώσεων, με τον για όποιον λόγο αρνούμενο τον ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ και ―κατ’ εμέ― ΑΝΑΓΚΑΙΟ αλλά και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ έλεγχο επί των επικείμενων αποδοχών του.
Ίσως ακούγεται «βαρύ» αυτό, αλλά θεωρώ πως είναι ανάγκη, προκειμένου τα πράγματα να προχωρήσουν, το βάρος να δοθή εκεί που ο φόβος δεν έχει ρίξει ακόμη το «μπετόν αρμέ» του οικοδομήματος της πίστης.
Εκεί όπου η αμφιβολία δεν έχει τον δικό της χώρο, ακόμη και αν ο πιστός διαθέτη κοσμιότητα στην συμπεριφορά του και αποδέχεται την ύπαρξη του άλλου και του διαφορετικού αλλά και την δεδηλωμένη [αμφισβητήσιμη κατ’ εμέ] από τον ίδιο πρόθεση να ΨΑΞΗ την αλήθεια προβάλλει [αφού προηγουμένως έχει προβή στις αποδοχές του και τις διαλαλεί ― έχει δηλαδή φορέσει εν αγνοία του τις απαραίτητες παρωπίδες], η μάχη είναι κατά το μάλλον χαμένη. Εννοώ η μάχη του να πείση κανείς ότι το «ερεύνα» ΠΡΕΠΕΙ να προηγήται του «πίστευε»· ότι η εντολή για το έλλογο ον δεν μπορεί να είναι άλλη από το «μάθ’ απιστείν».
Αν με ρωτήσης, «τότε γιατί εσύ επιμένεις;», θα σου απαντήσω: «Διότι ακόμη και η αυταναίρεση κάποιες φορές είναι θετική»· αλλά και «αν υποψιαστής ότι υπάρχει χώρος για ένα έστω λιθαράκι, μην αρνηθής, ακόμη κι αν θεωρής ότι χαμένο πάει».
(Ακολουθεί η συνέχεια.)

ndemonicos είπε...

Και για να το ελαφρύνω, μια βόλτα στο κείμενό σου. Γράφεις:
«Γι αυτούς κανένας δεν πρέπει να πιστεύει σε διαφορετικά πράγματα απ’ αυτά που πιστεύει ο ίδιος. Ούτε δέχονται να μην πιστεύει σε τίποτα. Κι αυτό τους ενοχλεί. Απλά θέλουν να πιστεύουν όλοι, ό,τι και οι ίδιοι». Η αλήθεια είναι πως αυτήν την αντίληψη και πρακτική δεν εφήρμοσε πρώτη η θρησκεία της αγάπης διά του μίσους ― είχε προηγηθή εκείνη η κολοβή αλεπού του Αισώπου.
«Ο δογματισμός είναι όχι μόνον εχθρός της Δημοκρατίας αλλά ο χειρότερος εχθρός της συνδιαλλαγής». Τώρα βέβαια εγώ θα έλεγα ότι είναι ο αδήριτος εχθρός της ΣΚΕΨΗΣ, αλλά πολύ φοβούμαι ότι όχι «γλαύκας εις Αθήνας», αλλά πάγο στο τσιγκέλι θα κόμιζα προς τους Εσκιμώους.
«Νοητικά βρίσκεται αλλού, όχι στο κόσμο της ύλης αλλά του πνεύματος και του ιδεατού». Αιτούμενες διευκρινήσεις: Πιστώνεις με νου τον φονταμενταλιστή; Θέλω να φαντάζομαι με τον «νουν» της αράς του Οιδίποδος... Με το «πνεύματος» τις εννοείς; Του αγίου ή γενικώς; Διότι αν γενικώς, σου δηλώνω ότι με προσβάλλεις. Όσον αφορά στο «ιδεατού», πολύ κομψός τρόπος αναφοράς στο ανύπαρκτο.
Την καλημέρα μου και συγγνώμην για το σεντόνι, αλλά...

kon1p είπε...

Αθεε, αντί να χαλάς τη φαιά σου ουσία σε απαντήσεις, δεν παίρνεις τον ανώνυμο για μια βόλτα στο δάσος????

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Άθεε
Είναι πολλές οι αιτίες που σχολιάζουμε ανωνύμως. Δείτε τιέπαθε ο κος Κουτούπης. Ξέρουμε ότι παρακολουθούνται τα πάντα, το κάθε καθεστώς όμως δεν θέλει να το παραδεχθεί. Έτσι όμως και εμείς σχολιάζουμε ανεμπόδιστα, με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας και αυτοί μαθαίνουν τις απόψεις μας. Τις επικίνδυνες βέβαια τις παρακολουθούν. Αυτό φυσικά το καταλαβαίνεικάθε λογικός άνθρωπος. Εκείνο που απομένει για εξήγηση , είναι αν κάθε τέτοιο σαιτ, ανεβαίνει και γι΄ αυτό το σκοπό. Προς θεού ή μα την κράμβη δεν θέλω με τίποτα να υπαινιχθώ ότι ο σκοπός σου είναι αυτός , αλλά αν το τελικό αποτέλεσμα τείνει προς την απελευθέρωση του νου και του ανθρώπου τελικά. Γι΄αυτό κατά την ασήμαντη άποψή μου σημασία δεν έχει η πίστη στον όποιο θεό ή Θεό και η αθεία ή η μη πίστη σε θεό ή Θεό. Σημασία έχει η θρησκεία και βέβαια όχι η λατρευτική πλευρά της θρησκείας , αλλά το οργανωμένο σύνολο ανθρώπων κάτω από μια θρησκεία. Όπως και κάθε άλλο οργανωμένο σύνολο ανθρώπων, δηλαδή κόμμα, συνδικάτο , σύλλογος, έστω και φιλάθλων, αποτελεί μια εξουσιαστική δομή που μαζί με την κάθε εκκλησία θρησκείας συντελούν στην καταπίεση αρχικά της σκέψης και του νού , ώστε να μπορούν άνθρωποι να κυριαρχούν σε ανθρώπους.
Κάθε μπλογκ που θέλει να συνεισφέρει στην απελευθέρωση του νου πρέπει να διακρίνει το πρόβλημα και να προσπαθεί να το επιλύει.
Θα κλείσω την παρέμβασή μου με ένα απλό παράδειγμα. Το πρώτο και μόνο χωρίς θρησκεία στην εξουσιαστική δομή υπήρξε η Αλβανία του Χότζα. Δεν ωφέλησε όμως μακροπρόθεσμα τον απλό άνθρωπο , γιατί υπήρχε παράλληλα μια χειρότερη εξουσιαστιή δομή, το κομουνιστικό κόμμα και η κομουνιστική ιδεολογία . Δηλαδή με την ευκαιρία που έπιασα και αυτή τη λέξη , είναι ο άλλος χειρότερος εχθρός για την πνευματική σκλαβιά του ανθρώπου.
Αρκετά ως πρώτο κείμενο.
Ανάλογα με τα σχόλιά θα συνεχίσω.

Άθεος είπε...

Αγαπητέ ndemonicos σίγουρα ο δογματισμός είναι εχθρός της δημοκρατίας γιατί αν σκεφτόμαστε δογματικά δεν επιτρέπουμε τον αντίλογο και συνεπώς την συνδιαλλαγή και την εξέλιξη των ιδεών. Παραμένουμε στατικοί, άπραγοι και οπισθοδρομικοί. Χωρίς καινοτόμες ιδέες δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.
Όταν αναφέρομαι στον κόσμο της ύλης, λέγοντας πνεύμα εννοώ το «άπιαστο» της θεολογίας, την θρησκευτική επινόηση, το ιδεατό με λίγα λόγια που δεν έχει αντικειμενική ύπαρξη. Στο πρώτο σου σχόλιο δεν σε κατάλαβα καλά. Πολύ το βάρυνες το κείμενο. Το απλό είναι καλύτερο γιατί είναι κατανοητό σε όλους.

Kon1p ωραίο το χιούμορ σου, αλλά η υπομονή μου ακόμα με κρατά νηφάλιο και περιμένω, αντί να τον πάω στο δάσος, να του ανοίξω το σπίτι μου και να τον κεράσω ένα ποτό για να δει ότι οι άθεοι όχι μπαμπούλες δεν είναι αλλά άξιοι να αγαπηθούν σαν φίλοι!

Φίλε Ανώνυμε, αν και θα προτιμούσα να χρησιμοποιούσες ένα ιδιαίτερο όνομα, σχολίασα και τους λόγους που μας αναγκάζουν πολλές φορές να γράφουμε ανώνυμα.
Φυσικά, όποιος γράφει στο ίντερνετ μπορεί να αποκαλυφθεί, όμως μην μπορώντας να έχουμε αυτήν την πολυτέλεια μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί ένα όνομα. Αυτός που έχει ένα blog ένα site για μένα δεν είναι ανώνυμος, δεδομένου ότι και ένα ονοματεπώνυμο θα μπορούσε να είναι ψεύτικο. Το προφίλ του χρήστη στο ίντερνετ είναι το βασικότερο. Δεν κατάλαβα όμως τι υπαινίσσεσαι για τον σκοπό του site ή το δικό μου blog. Αντιλαμβάνομαι όμως περίπου τι θέλεις να πεις για την εξουσιαστική δύναμη της οργάνωσης. Κάθε οργάνωση, θρησκευτική, πολιτική ή ακόμα όπως γράφεις και συλλόγου φιλάθλων ωθεί τον άνθρωπο προς μια κατεύθυνση.
Και επειδή το blog αυτό δεν καθοδηγείται από καμιά οργάνωση μακριά από μας κάθε κριτική για πολιτικές οργανώσεις πλην των θρησκευτικών εκείνων που αλλοτριώνουν την συνείδηση του ανθρώπου. Ακόμα και η θρησκευτική πίστη, σε προσωπικό επίπεδο, μ’ αφήνει αδιάφορο!
Τέλος, πρέπει να πω ότι η πνευματική σκλαβιά του ανθρώπου βρίσκεται σε κάθε δόγμα, πολιτική ή θρησκευτική.

ndemonicos είπε...

Να το θέσω λοιπόν πιο απλά. Σκέψη-δογματισμός:
Ο δογματισμός θεωρεί ως ΑΜΕΣΟ εχθρό του την ΣΚΕΨΗ. Η Δημοκρατία, δηλαδή η Ανθρωποκεντρική και όχι η παρδαλή πόρνη των εξουσιαστικών σαλονιών [Κυνοβουλευτική ή Κυνοβολευτική/Κοινοβουλευτική ή Κοινοβολευτική, συνταγματική, προεδρική, βασιλευόμενη, λαϊκή(!!!) ή και στρατιωτική(!)], είναι εχθρός του δογματισμού επειδή υπήρξε προϊόν υγιούς ΣΚΕΨΗΣ, συνιστά δηλαδή ΕΜΜΕΣΟ εχθρό του δογματισμού ως παράγωγο του ΑΜΕΣΟΥ εχθρού του.
Εάν η θέση μου ως προς την ύπαρξη χώρου για την αμφιβολία είναι: «Πιστεύω στην ύπαρξη του θεού ό,τι κι αν πης, αλλά δεν αρνούμαι να συζητήσω το θέμα», όπου η ευγένεια και κόσμια συμπεριφορά στην διατύπωση των θέσεών μου και ο σεβασμός προς τις δικές σου είναι και δεδομένες και εμφανείς, τότε εκείνος που θα επιχειρήση να με μεταπείση ή να αναπτύξη τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα με στόχο την φύτευση αμφιβολιών ως προς τα πιστεύω μου, μοιάζει με τον επιχειρούντα να εκκενώση τον ωκεανό με κουβαδάκι, αδειάζοντάς το μάλιστα εκεί που σκάει το κύμα.
Το δεύτερο μέρος ήταν «επιθεωρησιακού» χαρακτήρα, δεν είχε να κάνη με θέσεις σου, αλλά με μια διάθεση να σατιριστούν οι συγκεκριμένες θέσεις των πιστών όπως τις καταγράφεις: Τι πρέπει και γιατί να πιστεύη το «σωστό» έλλογο ον (ώστε να καταστή άλογο)· το «νοητικό» προϊόν ενός αρνούμενου την σκέψη νου· το «πνεύμα» ως συστατικό του «οίνου» ή χαρακτηριστικό της γνωστής περιστεράς ή φλογογλώσσας· το «ιδεατό» ως συγκεκριμενοποιημένος τόπος ύπαρξης του ανύπαρκτου ― άντε να το ελαφρύνω λίγο: του ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ.
Να ’σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ ndemonicos με το συμπάθιο δηλαδή δεν κατάλαβα τίποτα.
Τώρα το έκανες ακόμα πιο δύσκολο.
Τι θέλεις να πεις;
Νίκος

ndemonicos είπε...

Εξηγώ λοιπόν, Ανώνυμε:
Δήλωση ευγενής και συμπεριφορά κόσμια: «Θα ακούσω ό,τι έχετε να μου πήτε, αλλά από την πίστη μου προς τον θεό δεν πρόκειται να μετακινηθώ ούτε χιλιοστό». Εδώ η αμφιβολία δεν έχει χώρο, ό,τι πης πάει στον βρόντο. Αράπης-σαπούνι.
ΣΚΕΨΗ: Ο πρωτογενής και αδήριτος, ο ΑΜΕΣΟΣ εχθρός τού δογματισμού.
Ανθρωποκεντρική Δημοκρατία: Παράγωγο της σκέψης.
Όθεν: Η Ανθ/κή Δημοκρατία είναι δευτερογενής, ΕΜΜΕΣΟΣ εχθρός τού δογματισμού.
«Σωστός» για τον δογματισμένο, ως συνέπεια του δογματισμού, είναι ο άλογος νους, εκείνος ο οποίος πιστεύει σε ένα θεό που του έμαθαν με το ΖΟΡΙ να πιστεύη. Ο ελεύθερος και σκεπτόμενος νους δεν δογματίζει ούτε δογματίζεται.
Ποιο μπορεί να είναι το «νοητικό» προϊόν ενός αρνούμενου την σκέψη δογματικού νου, πλην του παραλόγου;
Με τι μπορεί να προσομοιάση κάποιος το «πνεύμα» τού δογματικού νου, αν όχι με το ομώνυμο συστατικό τού «οίνου» ή το... υπαρκτό της περιστεράς ή φλογογλώσσας, του γνωστού «αγίου πνεύματος» δηλαδή;
Τι μπορεί να είναι «ιδεατό», κατά τον δογματικό νου, ως συγκεκριμενοποιημένος τόπος ύπαρξης της ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ και κατ’ εμέ ανύπαρκτης οντότητας, δηλαδή του θεού, αν όχι το κενό τού εγκεφάλου τού ακρίτως πιστεύοντος, δηλαδή ο παράδεισος τού τίποτε;

Άθεος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν κατάλαβα τίποτα και γι αυτό δεν συμμετέχω στην κουβέντα. Λίγο πιο κατανοητά ndemonicos και αυτή την φορά θα σου πω ένα παράδειγμα από μια φράση σου που δυστυχώς είναι η μόνη που κατάλαβα από τα τελευταία σου σχόλια.
Θέλεις να γράψεις «Ο δογματικός νους μόνο παραλογισμούς παράγει» όμως κοίτα πως το έγραψες αυτό «Ποιο μπορεί να είναι το «νοητικό» προϊόν ενός αρνούμενου την σκέψη δογματικού νου, πλην του παραλόγου;»
Είπαμε, λίγο κατανοητά τα σχόλια… γιατί χάσαμε την πελατεία και να μη λέμε τόσα λίγα με τόσα πολλά λόγια!

stardust30 είπε...

Το άρθρο σου είναι μια καλή πηγή σκέψης για όσους άθεους θέλουν να σκέφτονται "θετικά" και "φιλικά" απέναντι σε φανατισμένους χριστιανούς που δεν συζητούν καν για τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους. Αν θέλουμε να ξεφορτωθούμε το παράσιτο της εκκλησίας θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί απέναντι στο εκκλησιαστικό κατεστημένο και στα τσιράκια του και όχι να συζητάμε "επί ίσοις όροις".

Άθεος είπε...

Σαν τα χιόνια stardust και φουριόζος μας ήρθες! Είναι αλήθεια αυτά που λες και κρύβουν, σίγουρα, μια χρόνια αγανάκτηση, όμως μπορεί να γίνει η προσέγγιση και με ειρηνικό τρόπο, όσο πίσω από το διάλογο υπάρχει κατανόηση. Αν επανειλημμένα συνεχίζουν να δείχνουν μόνο δόντια συμφωνώ με όσα λες! Ειδάλλως, πώς μπορείς να τους δείξεις ότι εσύ είσαι ανώτερος κι αυτοί το αντίθετο απ’ ό,τι μας έμαθαν…

kat. είπε...

να φύγουν οι ανώνυμοι.. να πάνε αλλού!
εγώ προσωπικά έχω ζήσει απίστευτα σκηνικά με ανθρώπους που διατηρώντας την ανωνυμία τους, προσπαθούν "κάτι" να πουν..

Άθεος είπε...

Καλωσόρισες Kat.
Από το στόμα σου και στου Googly το αφτί!
Αυτοί που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους δεν έχουν τίποτα να πουν, παρά λίγη χολή θέλουν να σταλάξουν!

Ανώνυμος είπε...

1ον Tο Blogg έπρεπε να λεγόταν ΑΠΙΣΤΙΑ και όχι ΑΘΕΪΑ, γιατί απλά ζεις σε ένα κόσμο που τον έχει φτιάξει ο Θεός, τον οποίο αρνείσαι να δεχτείς. Βασικό αυτό …

και 2ον Η ΑΠΙΣΤΙΑ είναι η μεγαλύτερη βλακεία που μπορεί να παραδεχτεί ένας άνθρωπος. Θεός φυλάξει …

ΥΓ .
Ανώνυμος : ))

Άθεος είπε...

Ανώνυμε, αν ζούσα σε ένα κόσμο που τον είχε φτιάξει ο Θεός και τον αρνιόμουν τότε σίγουρα θα ήμουν άπιστος και η σελίδα μου θα έπρεπε να λεγόταν όπως λες, ΑΠΙΣΤΙΑ!
Εσύ όμως που ζεις σε ένα κόσμο που δεν τον έφτιαξε ο Θεός και τον αποδίδεις σε μια ανύπαρκτη οντότητα του μυαλού σου πώς πρέπει να λέγεσαι;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5