16 Δεκ 2009

Το 2012 θα γίνει η συντέλεια του κόσμου ή θα αντιληφθούμε πόσο βλάκες είμαστε…


Νομίζω τίποτα από τα δυο δεν θα συμβεί. Το πρώτο γιατί είναι απίθανο και το δεύτερο γιατί δεν έχω τέτοιες αυταπάτες! Η ηλιθιότητα και η βλακεία πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει, όπως και το Σύμπαν!
Δεν είναι τυχαίο που σε περίοπτη θέση του blog έχω αναρτημένη τη ρήση «Μήπως η ηλιθιότητα είναι το αφθονότερο στοιχείο στο σύμπαν και η βλακεία απύθμενη… ή απλά σαν γήινοι αποτελούμε συμπαντική πρωτοτυπία;!»
Όμως το πρόβλημα δεν είναι ότι η βλακεία ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά ότι συνεχώς γεννιούνται νέες βλακώδεις επινοήσεις! Ο μεγάλος αρωγός σ’ αυτήν την τάση είναι η ιδεαλιστική οπτική ή να το πω πιο απλά ο θρησκευτικός φόβος. Η πεμπτουσία της θρησκευτικής φιλοσοφίας είναι αυτή, στην οποία ο πιστός καθοδηγείται με τον φόβο της συντέλειας του κόσμου μέχρι να πεθάνει. Βιβλία που προσβάλουν την νοημοσύνη του ανθρώπου, σαν την «Αποκάλυψη», εκδόθηκαν και διαβάστηκαν από εκατομμύρια ανθρώπων γεμίζοντας τη συνείδησή τους με φοβικά σύνδρομα, ψυχικές διαταραχές και πανηλίθιες ανησυχίες που τάραζαν τα μυαλά μικρών και μεγάλων στον ύπνο και τον ξύπνιο. Οι κήρυκες του ψεύδους και της απάτης ήξεραν πολύ καλά που στόχευαν.

Απορρίπτοντας τη λογική κήρυτταν ότι για σωστή κρίση μόνο στο συναίσθημα μπορούμε να βασιζόμαστε γιατί ο θεός είναι αγάπη! Με τον τρόπο αυτό έμμεσα τροποποιούσαν και τη λογική κρίση. Τα πάντα διαποτίστηκαν με βλακεία και παραλογισμό. Ο τελευταίος θεοποιήθηκε και από τους χριστιανούς «πατέρες». Τελικά είμαστε τόσο ελεύθεροι όσο είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε. Όμως αδυνατούμε να βρούμε τα όριά της. Μόνο λίγοι μπορούν να αναγνωρίσουν ότι τα όρια αυτό περιορίζονται από τους νόμους της φύσης. Οι υπόλοιποι την ελευθερία αυτή την ξεχείλωσαν πέρα από τα όρια της λογικής! Στον κόσμο αυτό ζουν σαν ξένοι, αποξενωμένοι από τους νόμους της φύσης, πιστεύουν σε απίθανους κόσμους, σε υπεράνθρωπα όντα και παράλογες ιδέες. Γίνονται μηδενιστές. Ο κόσμος αυτός, παραδέχονται, είναι ένα τίποτα, είναι ψευδαίσθηση και χωρίς νόημα. Η συνείδηση αυτών των ιδεαλιστών βρίσκεται αλλού και είναι πεπεισμένοι ότι δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν το παραμικρό. Τα πάντα εξαρτούνται από το θεό και τους παράλογους κανόνες που τους έθεσε. Σαν μαριονέτες κινούνται περιμένοντας την εύνοια του θεού ή το αιφνίδιο σύνθημα της σάλπιγγας που θα σημάνει την συντέλεια του κόσμου. Τότε η φαντασία οργιάζει. Και του κήρυκα και του ακροατή!

Όπως λέει και ο Καίσλερ «Σε κάθε αιώνα υπήρχε μια τουλάχιστον γενιά που κολακευόταν να πιστεύει ότι ήταν «η στροφή της ιστορίας» ότι ζούσε χρόνια που δεν είχαν ξανα-υπάρξει στο παρελθόν, περιμένοντας το φύσημα της τελευταίας τρομπέτας ή κάποιο άλλο κοσμικό ισοδύναμό της».Γιατί άραγε τόσο πολύ μας θέλγει η μοναδικότητα… Ακόμα και στην Καινή Διαθήκη ούτε μια φορά, ούτε δυο, ο υποτιθέμενος Ιησούς με στεντόρεια φωνή, λένε, διακήρυττε ότι η γενιά του δεν θα περάσει όταν όλα αυτά που έλεγε θα τα ζούσαν!
Κι όμως, τίποτα δεν επαληθεύτηκε. Όχι μόνο στον Χριστιανισμό, μα σ’ όλες τις θρησκείες τέτοιες ουτοπικές καταστροφές με έμφαση διατυμπανίστηκαν και μεγαλοπρεπώς διαψεύστηκαν, κι όμως η πίστη των αλαφροΐσκιωτων πιστών καθόλου δεν κλονίστηκε. Η διαποτισμένη με ψέμα συνείδηση του πιστού δύσκολα μεταστρέφεται, ακόμα κι όταν με αγωνία περιμένει το θαύμα και το γεγονός το διαψεύδει! Ακόμα και μετά την πρώτη χιλιετία οι χιλιαστές, αντί να μειωθούν αυξήθηκαν!

Η διάψευση, κανέναν δεν κλόνισε! Είναι αλήθεια, η πίστη δεν χρειάζεται ούτε επιβεβαίωση ούτε διάψευση! Είναι ακλόνητη και απόλυτη… κι αυτό, φίλοι μου, δεν είναι καλό αλλά κακό! Τρίβουν τα χέρια τους οι ιεροκήρυκες, γιατί κι αυτοί το λένε αυτό, όχι μόνο χωρίς να ντρέπονται, αλλά καυχώνται κιόλας!
Πέρασαν άλλα 1000 χρόνια περιμένοντας την χιλιοπόθητη συντέλεια, στις μέρες μας πια, το μιλένιουμ το θυμάστε, πάλι τίποτα δεν συνέβη, για να μην σας αραδιάσω καμιά εκατοστή προφητείες για κάθε αιώνα που πέρασε, στους οποίους περίμεναν ορθόδοξοι, καθολικοί, μορμόνοι και αιρετικοί το φύσημα της κοσμικής τρομπέτας! Είναι φοβερό: ο τελευταίος αιώνας ήταν αυτός με τις περισσότερες… προσδοκίες για καταστροφή!

Ο Πάπας Πίος X έκανε την αρχή κατατρομάζοντας το ποίμνιο με τον Αντίχριστο που τον είδε στην αθεϊστική και ειδωλολατρική τάση της εποχής του «ο γιος της καταδίκης που αναφέρουν οι Απόστολοι είναι κιόλας εδώ, ανάμεσά μας!» διατυμπάνιζε από το παραθύρι του κάθε Κυριακή στο Βατικανό. Στους Ορθόδοξους, πριν ξεχαστούν οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού ή τα «σημεία των καιρών» του Παΐσιου, κράτησαν και δυστυχώς κρατάνε ακόμα, αμείωτα το ενδιαφέρον των πιστών για το τέλος του κόσμου!


Οι Εβραίοι δημιούργησαν κράτος και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους στην Παλιά Διαθήκη όπου ο Γιαχβέ τους καλεί σαν το εκλεκτό του τέκνο να κατακτήσουν τον κόσμο κυριεύοντάς τον! Σήμερα, στ' αλήθεια, το πιστεύουν αυτό και προσπαθούν να το κάνουν πράξη!
Σύμφωνα πάλι με το Θιβετανικό Βουδισμό η καταστροφή θα έρθει μετά την εκθρόνιση του 13ου Δαλάι Λάμα! Κι αυτό διαψεύστηκε. Όμως, εκείνη η ισλαμική προφητεία που ανέφερε ότι ο Ισλαμισμός θα διαρκέσει μέχρι ο άνθρωπος πατήσει στο φεγγάρι, δεν φαίνεται να βόλευε τους μωαμεθανούς και η διάψευση δεν μέτρησε καθόλου, γιατί δεν συνέφερε! Προφανώς εκείνος που επινόησε την προφητεία αυτή, δεν πίστευε ότι αυτό θα μπορούσε ποτέ να συμβεί!
Όποιος αναζητήσει στο internet ειδήσεις από θανάτους, μαζικές αυτοκτονίες μπροστά στην επικείμενη συντέλεια του κόσμου θα φρίξει!
Τό 1971 ο γκουρού της Ινδουϊστικής οργάνωσης «Ανάντα Μάργκα» καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία 14 πρώην μελών της οργάνωσής του ενώ άλλοι οπαδοί του έκαναν τρομοκρατικές ενέργειες και άλλοι αυτοπυρπολούνταν!
Το 1979, με εντολή του "Μεσσία" Jim Jones, 923 μέλη του «Ναού του Λαού» αυτοδηλητηριάστηκαν στο Jonestown της Γουϊάνα. Αυτοκτόνησαν πίνοντας λεμονάδα με κυάνιο και ναρκωτικά. Τα 276 ήσαν παιδιά!
Το 1988 αυτοκτόνησε ο νεαρός οπαδός της Σαϊεντολογίας Πάτρικ Βίκ. Αλλα 11 μέλη αυτής της οργάνωσης έχουν αυτοκτονήσει στην Αμερική, μεταξύ αυτών και ο γιος του Χάμπαρντ, ενώ απόπειρα έχει κάνει και η κόρη του!
Το 1994 στην Ελβετία, 53 μέλη της ομάδας «Ναός του Ήλιου» του ομοιοπαθητικού «γιατρού» Λύκ Ζυρέ, αυτοκτόνησαν.
Το 1995, άλλα 15 μέλη βρέθηκαν δολοφονημένα στο δάσος Βεκόρ.
Το 1993, 95 οπαδοί του Μεσσία Ντέηβιντ Κορές, οδηγήθηκαν στο Wako του Texas για να καούν ζωντανά. 17 από αυτούς ήταν παιδιά!
Το 1995 η Ομάδα «Αούμ Σίνρι Κίο» του ιάπωνα γκουρού Σόκο Ασαχάρα επιτίθεται με το φονικό αέριο «Σαρίν» στο μετρό του Τόκιο. Αποτέλεσμα: 11 νεκροί και 5.000 τραυματίες. Η ίδια ομάδα συγκέντρωνε δηλητήρια για να ...επισπεύσει τα γεγονότα της «Αποκάλυψης»! Χιλιάδες καταγγελίες έχουν έρθει στο φως για την οργάνωση «Παιδιά του Θεού» του David Berg (Mo).
Από την δεκαετία του 60 χιλιάδες νέοι ψάχνοντας για σοφία και γνώση στην Ινδία, αγνοούνται. Εκατοντάδες χάνονται στα μοναστήρια όλου του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα και αδιάντροπα αρνούνται να δουν ακόμα και τους γονείς τους!
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αποκτήσει μόνιμες νευρικές διαταραχές ή έχουν αυτοκτονήσει, προσπαθώντας να «διευρύνουν τη συνείδησή τους» με γιόγκα, διαλογισμό ή ναρκωτικά. Ακόμα περισσότεροι έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή αντί της κλασσικής επιστήμης χρησιμοποιούν «θεραπευτικές» μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής ή μαντζούνια παραθρησκευτικών θεραπευτών που πλουτίζουν από τον πόνο και την αγωνία των πασχόντων!
Μέλη των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» έχουν πεθάνει, επειδή η θρησκεία τους απαγορεύει τη μετάγγιση αίματος. Χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται στην εξαθλίωση της θρησκευτικής πίστης που αλλοτριώνει τη συνείδησή τους. Αμέτρητα τα περιστατικά των ψυχικών διαταραχών που εκλαμβάνονται σαν δαιμονισμοί και κάτοχοι δαιμονίων και υποβάλλονται στο μαρτύριο της εξομολόγησης! Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τον πόνο των ανθρώπων, που έχουν χάσει κάποιο δικό τους εξαιτίας μιας ηλίθιας πίστης!
Αμέτρητος ο κατάλογος των καταστροφικών λατρειών που επιβουλεύονται την ελευθέρια και τη ζωή των αδαών. Απειλούν τον άνθρωπο, την κοινωνία ολόκληρη υπόσχοντας αυτογνωσία, υγεία, ευτυχία και την σωτηρία της ψυχής, οδηγώντας τους πιστούς στην εκμετάλλευση και την υποταγή. Δημιουργούν ιδεολογική σύγχυση, αποξενώνοντας τον άνθρωπο από τον πραγματικό του κόσμο, αλλοιώνουν την προσωπικότητά του, τον κακοποιούν σωματικά και ψυχικά για να τον εκμεταλλευτούν στη συνέχεια οικονομικά εξαθλιώνοντάς τον. Αυτά σε ατομικό επίπεδο για να μην αναφερθούμε και σε κρατικό και παγκόσμιο επίπεδο όπου πόλεμοι ταλαιπωρούν κράτη και κρατίδια για δεκαετίες με το πρόσχημα της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας εκπληρώνοντας ιδιοτελείς στόχους.
Και λίγα χρόνια μετά το αποτυχημένο μιλένιουμ, φτάνουμε στο 2012 όπου το ημερολόγιο των Μάγιας τελειώνει!
Ώ τι συμφορά!
Κατακλυσμιαίες εκρήξεις ηφαιστείων, μαγνητικές καταιγίδες, ακτινοβολία από το διάστημα... έρχεται η συντέλεια του κόσμου.
Σύμφωνα με αυτές στις 20 Δεκεμβρίου 2012 ολοκληρώνεται ο κύκλος της Μεγάλης Μέτρησης. Επιπλέον, την επόμενη ημέρα από αυτή την ημερομηνία είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο και ο Ήλιος θα είναι ευθυγραμμισμένος με το κέντρο του Γαλαξία για πρώτη φορά μετά από 26.000 χρόνια...
Οι μαγνητικοί πόλοι στο βορρά και το νότο θα αντιστραφούν, αφήνοντας τη Γη προσωρινά απροστάτευτη από τη μαγνητική «ασπίδα» που την προφυλάσσει από την κοσμική και ηλιακή ακτινοβολία!
Τρόμος, πανικός… στα βιβλία, τα dvd και οι ιεροκήρυκες μαζί, κάνουν χρυσές δουλειές.
Οι προφήτες ξανάπιασαν δουλειά. Εφημερίδες, περιοδικά και internet βρίσκονται στο επίκεντρο των αδαών «ειδημόνων» και το αφελές ακροατήριο σύξυλο από φόβο πλάθει σενάρια και στον ύπνο του δημιουργεί εφιάλτες.
Ας σοβαρευτούμε!
«Οι αναστροφές του γήινου μαγνητικού πεδίου χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να ολοκληρωθούν», εξηγεί ο Γκάρι Γκλατσμάιερ, καθηγητής επιστημών της Γης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. «Και όταν συμβαίνει αυτό, η Γη δε μένει καθόλου εκτεθειμένη. Το μαγνητικό πεδίο γίνεται πιο πολύπλοκο αλλά δεν εξαφανίζεται: ο μαγνητικός βόρειος πόλος θα μπορούσε να εμφανιστεί στην Αφρική, για παράδειγμα, και ο νότιος πόλος στην Ταϊτή».
Για τέτοια θέματα ας απευθυνόμαστε στους ειδικούς κι όχι στους μελλοντολόγους της πιάτσας.
Όμως αυτά είναι για τους έξυπνους και η ανάρτηση αυτή απευθύνεται περισσότερο στους βλάκες. Οι υπόλοιποι, απλά, ας προβληματιστούμε!

Νομίζω αρκετά είπαμε για το 2012. Μετά απ’ την… καταστροφή αυτή θα επανέλθουμε στην…επικείμενη καταστροφή του 2036 όπου ο Άποφις θα συγκρουστεί με τη Γη!
Πώς; Δεν το μάθατε;
Ο Άποφις, που έχει μέγεθος όσο περίπου δυόμισι ποδοσφαιρικά γήπεδα, ανακαλύφθηκε το 2004. Μάλιστα, ως πιθανή ημερομηνία σύγκρουσης οριοθετήθηκε η 13η Απριλίου 2036.
Θα έχει γούστο να είναι και…Παρασκευή!…κακό που μας βρήκε πάλι…
Ε, ρε γλέντια…
Μέχρι τότε οι ειδήμονες συνιστούν νηστεία και εξομολόγηση.
Έτσι θα αποτρέψουμε την συντέλεια του κόσμου!

Δείτε τώρα τρία video για το περιβόητο 2012 από την εκπομπή της Ετ3 «Το Σύμπαν που Αγάπησα»: Η μυθολογία του φόβουVideo1



Για την ενημέρωσή σας δείτε ακόμα το ΕΘΝΟΣ ON LINE
Φυσικό είναι απ’ τη μάστιγα αυτή κάποιος αετονύχης να τα οικονομάει. Δείτε την τρομολαγνεία του 2012 στην ομώνυμη ταινία.
Όμως, τώρα αρχίζουν τα κουφά!
Αν και επώνυμος δεν ντρέπεται να πει ότι: η συντέλεια θα γίνει την 25η Μαρτίου του 2018! (αυτός καινοτομεί!)

Ακόμα κι αν είσαι θεμελιωτής της βαρύτητας, αν είσαι θρησκευόμενος αργά ή γρήγορα θα την πατήσεις! Για παράδειγμα ο Ισαάκ Νεύτων «προέβλεψε» ότι η συντέλεια του κόσμου θα συμβεί το 2060.
Και… για την βλακεία του κόσμου... θα χάσουμε την υιοθεσία;
Περί βλακείας 1

Τέλος, για όσους δεν κατάλαβαν, ας μάθουν ότι…

Σας εύχομαι Καλά Ηλιούγεννα και ό,τι επιθυμείτε για το νέο έτος!

Ραντεβού στις 6 του Γενάρη με μια εύθυμη ανάρτηση για τα δεύτερα γενέθλια του blog!!

119 σχόλια:

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Kαλώς σε βρήκα και απο κοντά!
Λοιπόν,καλά λένε οτι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις,και η φωτογραφία περί μυαλού και...αλεξίπτωτου τα λέει όλα!!
Επειδή το 2012 είναι κοντά κι επειδή δε πρόλαβα να ζήσω αρκετά,ψηφίζω ως επικείμενη συντέλεια το 2060 που θάμαι 76 χρονών κωλόγρια!!!
Με τις υγειες μας!
Α! Μη το ξεχάσω,σε ευχαριστώ για τη βοήθεια με τα γκρίκλις!

Μαρια Νικολαου είπε...

ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ ΟΝ!!!

ndemonicos είπε...

Την κάτσαμε την βάρκα, Άθεεεε, την κάτσαμε... και για τα καλά μάλιστα! Εκτός και το 2012 είναι η στάση «τέρμα τα δίφραγκα», οπότε πάμε σίγουρα μέχρι το 2018 (αν δεν κάνω λάθος), στάση «τέρμα τα τάλληρα» του παπα-Μάξιμου. Αλλά όσοι έχουμε βγάλει εικοσάρικο εισιτήριο, μέχρι «στάση 2036» (οπότε δεν γλυτώνουμε το μπουουουμ με τον Άποφι), τι κάνουμε; Γίνεται επιστροφή χρημάτων; Ξέρεις τίποτε;

Άθεος είπε...

Εσύ NANTIA-BAD RELIGION έπιασες την… αρχή και το τέλος!
Είδες την βλακεία σε όλο το μεγαλείο!
Ούτε το 2060 να ελπίζεις κορίτσι μου. Τα 76 δεν είναι και τόσο βαθιά γεράματα για να τα απαξιώνεις! Βάλε κάτι ακόμα… Σου εύχομαι να τα εκατοστίσεις!

Όπως το λες Μαρία. Η βλακεία πρέπει να είναι ανθρώπινη μοναχά, γιατί ζώο χαζό, που να ξεχωρίζει από τα άλλα, δεν έχω δει ακόμα!

Ndemonicos μέχρι το εικοσάρικο έφτασες…
…ξέρεις πόσα νομίσματα υπάρχουν ακόμα…
για να μην πιάσουμε και τα ποσά που είναι άπειρα!
Τόση και η βλακεία του ανθρώπου: Άπειρη!

ndemonicos είπε...

Συμπλήρωμα: Η αρνητική απάντηση στο δεύτερο ερώτημα που θέτεις με τον τίτλο, επειδή δεν φαίνεσαι να τρέφης αυταπάτες, έχει να κάνη με το πώς ένας βλάκας θα αντιληφθή την βλακεία που τον δέρνει. Επειδή ούτε εσύ ούτε εγώ γνωρίζουμε κανένα τρελό που να ξέρει και να ομολογή πως είναι τρελός...
Από την άλλη, δυστυχώς έχεις δίκιο με το «Άπειρη» ως προς την βλακεία του ανθρώπου. Αν η βλακεία μετριόταν σε joules, θα μπορούσαμε να ηλεκτροδοτήσουμε το σύμπαν μας, αλλά και εκείνο το άλλο όπου κατοικοεδρεύουν πατήρ και υιός ― και όχι μόνον. [Το «και όχι μόνον» κόλλησέ το όπου θέλεις.]

ΗΩΣ είπε...

Φτου!!! Και 13 Απριλίου έχω γενέθλια.... Πάνω στο πάρτι θα γίνουμε όλοι σκόνη από τον Άποφι;;; Κοίτα τί παθαίνω τώρα...

Άθεος είπε...

Αν η βλακεία μετριόταν σε joules θα είχαμε άπειρη ενέργεια ndemonicos

Μην στεναχωριέσαι Ηώ, πίστεψε στη μέλλουσα ζωή και θα τα γιορτάσεις «στον άλλο κόσμο που θα πας» που λέει και η Μαίρη Λίντα!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Τι θα γίνει λέει το 2012;;;
Η συντέλεια του κόσμου;;;;
Αντε να σοβαρευομαστε σιγά σιγά....



Κάνε λίγο πιο μικρά κείμενα πλιζζζζζζζ

Dyer είπε...

«Οι κήρυκες του ψεύδους και της απάτης ήξεραν πολύ καλά που στόχευαν.»

Η εκμετάλλευση της άγνοιας και της ηλιθιότητας είναι μια πολύ παλιά συνταγή επιβολής της εξουσίας. Οι τελεολογικές προφητείες ήταν πάντα το ισχυρό εργαλείο γιαυτο το σκοπό. Χρησιμοποιήθηκαν για να κατευθύνουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων φοβισμένες από την πραγματική ζωή.
Θα πίστευε κανείς ότι στις μέρες μας αυτά τα φαινόμενα θα είχαν εξαφανισθεί. Αλλά μπορεί η άγνοια να έχει ελαττωθεί η ηλιθιότητα όμως καλά κρατεί.
Το χειρότερη συνέπεια όμως είναι ο αποπροσανατολισμός από τους πραγματικούς κινδύνους του σήμερα. Το 1984 του George Orwell (το έχασε στην χρονολογία) είναι το μόνο «προφητικό» βιβλίο που θα έπρεπε να μας ενεργοποίηση για να μην οδηγηθούμε σε κοινωνίες ρομπότ. Η επιχειρούμενη πλύση εγκεφάλου στρέφει την προσοχή μας σε ανύπαρκτους ουράνιους κινδύνους (σύμφωνα με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα), σε αντίχριστους της αποκάλυψης, σε παπαρολογίες του Ζαρατούστρα και αλλά τέτοια, για να μη γίνει αντιληπτή η στέρηση των ελευθεριών, ο έλεγχος του νου και της προσωπικής μας ζωής. Τα ΜΜΕ είναι και αυτά, ελεγχόμενα και ενταγμένα στην προσπάθεια χειραγώγησης της ελεύθερης σκέψης (κατά κανόνα). Μόνο το διαδύκτιο έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και βοηθά στην ορθή σκέψη αλλά θέλει πολύ προσοχή επειδή το χρησιμοποιούν οι πάντες.
Φίλε Άθεε και συ φευγάτος είσαι.

Άθεος είπε...

Κάποιοι Ρίκη δεν πρόκειται να σοβαρευτούν ποτέ!
Όσο για τις αναρτήσεις, προσπαθώ να τις κάνω σύντομες, αλλά δεν γίνεται περισσότερο. Έχε υπ’ όψιν σου ότι τα θέματα που πραγματεύομαι το απαιτούν και έπειτα δεν κάνω κάθε μέρα αναρτήσεις παρά δυο το μήνα. Γι αυτό και είναι χορταστικές και πλήρεις!
Η επόμενη πάντως θα είναι στα μέτρα σου!

Φίλε μου Dyer το έπιασες καλά το θέμα. Βρισκόμαστε σε συντονισμό και γι αυτό φευγάτοι και οι δυο. Από του χρόνου, τουλάχιστον εγώ, θα γίνω πύραυλος!

φωτο vango είπε...

...χρονια πολλά & ξύπνια σε όσους το χρειάζονται (αμ δέ ; ΔΈΝ μπορούν) - Η ανθρώπινη ιδιότητα, που λέγεται βλακεία, δέν έχει όρια χρόνου & χώρου.
Εύχομαι να μας γράφεις και του χρόνου και πολλά χρόνια ακόμη...

Artanis είπε...

Ω τί κουλαμάρες κάθονται και πιστεύουν...
Από τη μια ηλίθια αντίληψη στην επόμενη, απορώ πώς άντεξες να τις απαριθμήσεις όλες...ΚΙ αυτόν τον ανεκδιήγητο τον Μάξιμο, τί τον ήθελες...Έλεος...
(Ξέρεις η ανάρτηση μου θυμίζει την εξής ατάκα: "Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;;;")
Καλημέρα Άθεε, έγραψες...

bilsot είπε...

Πολύ καλή ανάπτυξη του θέματος και η σκοπιά αντιμετώπισής του (η θρησκευτικο-χιουμοριστική).
Παίρνω το θάρρος της αναδημοσίευσης στο cafe art
http://kafeneio-gr-art.blogspot.com/2009/12/blog-post_6882.html

Άθεος είπε...

Φίλε μου φώτο vango ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ανταποδίδω τις ευχές, ώστε όσο ζω και γράφω εγώ, άλλο τόσο να ζήσετε εσείς διαβάζοντάς με. Η βλακεία βέβαια είναι αθάνατη και δεν μπορούμε να την συναγωνιστούμε!

Είδες τι πιστεύουν βρε Artanis… πώς μπορούν…
Μην απορείς όμως πώς άντεξα να συλλέξω αυτούς τους ανεκδιήγητους γιατί όσο τους άκουγα με αντάμειβαν με γέλιο!
Το άλλο με τον Τοτό σου το είπα…

Ευχαριστώ και τον bilsot για τα καλά του λόγια και την αναδημοσίευση της ανάρτησης στο ελληνοπρεπές καφενείο του.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Επειδή οντως, με ενδιαφερουν τα θέματα σου, και θέλω και να τα διαβάζω και να τα κατανοώ, γι' αυτο και παίρνω το θάρρος της παρατήρησης.
Δουλεύοντας στον Τύπο, έχω μάθει, και λάβε το κι εσυ αν θες υποψη σου, πως τα μικρά κείμενα διαβάζονται πάντα αντίθετα απο τα μεγάλα

Και δεν θα με χαλούσε καθόλου να βλέπω συχνότερα θέματα σαν τα δικά σου, εχουμε πήξει στη, παρντόν, μ........

NONAME είπε...

Εξαιρετική ανάρτησις!!!Παρόλο που δεν πίστευα στην καταστροφολογία, όποτε κι αν αυτή βρισκόταν στο προσκήνιο, δεν γνώριζα όλες αυτές τις λεπτομέρειες...Διασκέδασα πολύ όταν παρακολούθησα την ταινία ή ταινίες, χωρίς όμως να γνωρίζω το ιστορικό μέρος πως που ποτε γιατί από ποιον κλπ κλπ κλπ
Μετά την ανάρτησή σας πραγματικά με πιάσαν τα γέλια πιο πολύ αυτή τη φορά!!!

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Μήνυμα προς.... ξανθό γένος , Ελοχίμ, Νεφελίμ, ΕΛ, Πολέμαρχο, Τιτάνες και λοιπά Λιακοκούραδα……

-ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ...Ο ΝΟΥΜΠΙΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ!!!!


-Αφήστε λοιπόν τους http://www.youtube.com/watch?v=2itDdwehfuI τηλεπωλητές και τους άλλους παπαρολόγους,

vα λένε ότι θέλουν...

ο Νουμπίρου, οι Aνουνάκι και οι φιδάνθρωποι υπάρχουν μόνο στην φαντασία τους...

και γεμίζουν τις τσέπες τους με φράγκα...

-«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. ...

-Καλή σου ημέρα φίλε Άθεε.
- Αν και καταντάει κουραστικό(?) και γραφικό... Εύγε για ακόμη μια φορά....

Άνεμος είπε...

Αυτός ο περίεργος ο Μάξιμος στο σύνδεσμο "η συντέλεια θα γίνει την 25η Μαρτίου του 2018!" δεν έχει διαβάσει την αποκάλυψη του Γιαχβέ όπου λέει ρητά πως πρώτα θα έρθει ο αντίχριστος μετά χίλια χρόνια ειρήνη και μετά η δευτέρα παρουσία; Χαχα! Αδιάβαστος! Δεν πειράζει Μάξιμε! Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι.
Κι έχω κι άλλη μια ερώτηση. Τι εννοούν ο Ήλιος θα ευθυγραμιστεί με το κέντρο του γαλαξία; Δύο σημεία είναι πάντα ευθυγραμμισμένα! Πάντα όμως...
Συγχρονισμένοι πάντως είμαστε φίλε. Δεν είχα περάσει από εδώ όταν ασχολήθηκα με το φόβο...

Zaphod είπε...

Πολύ καλό ποστ.

Ομολογώ πως η αποδοχή που έχουν τέτοιες θεωριες(;)/μανιες(;) καταστροφής του ανθρώπου απο "καποια ανωτερη δυναμη" αρχίζει και με ανησυχει. Κάποτε το παίρναμε στην πλάκα, αλλά δεν νομίζω πως πρεπει να το κάνουμε πια. Χρειαζεται χοντρο σιχτιρισμα

Ελένη Μπέη είπε...

Εδώ οι άλλοι πάνε και αυτοκτονούν για να μην ...πεθάνουν στη "συντέλεια του κόσμου". Κάτι τέτοιοι μάλλον άρρωστοι θα είναι, δεν εξηγείται αλλιώς. Διακατέχονται από τέτοιο τρόμο που παραλύει η όποια λογική τους - μάλλον ψυχίατρο χρειάζονται αλλά αυτοί καταφεύγουν σε γκουρούδες.

Για την ποιότητα των αναρτήσεων μία μόνο παρατήρηση: πληρέστατες, σαφείς και εξαιρετικές. Για το μέγεθός τους τείνω να συμφωνήσω με τη Ρίκη. Είναι φορές που έχω αναβάλει το να σε διαβάσω προκειμένου να έχω το χρόνο και την δέουσα προσοχή για να το κάνω. Επειδή οι αναρτήσεις σου αξίζουν να μελετηθούν. Αν τις έσπαγες σε μέρη ίσως ήταν καλύτερα, θα χανόταν όμως η συνοχή. Δεν ξέρω, πράξε όπως νομίζεις καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Και γαμώ τα post μεγάλε!
Πού τα βρήσκεις και τα λες δικέ μου και τις φωτογραφίες πού τις βρίσκεις.... Τέλειος είσαι Μεγάλε!
Σε παρακολουθώ μήνες τώρα και είσαι απόλαυση. Μπράβο!
Ν.Κ.

EvanT είπε...

ο Ήλιος θα είναι ευθυγραμμισμένος με το κέντρο του Γαλαξία για πρώτη φορά μετά από 26.000 χρόνια...

Ο ήλιος και το κέντρο του γαλαξία είναι ΔΥΟ σημεία, άρα ΠΑΝΤΑ ευθυγραμμισμένα. Η ευθυγράμμιση απαιτεί 3 σημεία. LOL. Epic Fail!

Άθεος είπε...

Στο σχόλιο αυτό θα απαντήσω πρώτα στη Ρίκη που επιμένει στην έκταση των άρθρων.
Έχεις απόλυτο δίκιο Ρίκη μου σε όσα λες. Μήπως κι εγώ δεν το ξέρω… Όμως, τι μπορώ να κάνω… Τα θέματά μου απαιτούν αυτήν την έκταση. Προσπαθώ να τα κάνω πιο μικρά όμως περισσότερη συμπίεση δεν επιδέχονται.
Ας δούμε τα μέρη αυτού του κειμένου: Στην πρώτη παράγραφο γίνεται η εισαγωγή αναλύοντας τον τίτλο, ανάμεσα στην συντέλεια και τη βλακεία.
Στην δεύτερη παράγραφο παίζω μεταξύ λογικής και ψευδαίσθησης.
Στην τρίτη προβληματίζομαι γιατί ο άνθρωπος κολακεύεται να πιστεύει ότι ζει την «στροφή της ιστορίας» επινοώντας μύθους που τον τρομάζουν.
Στην τέταρτη προβληματίζομαι γιατί η διάψευση των μύθων αυτών κανέναν δεν κλονίζει.
Ακολουθεί ένας κατάλογος από ειδήσεις θανάτων μαζικών αυτοκτονιών μπροστά στην επικείμενη συντέλεια που κάποιοι επινόησαν από το 1971 μέχρι σήμερα που κάνουμε λόγο για το 2012.
Και τέλος προχωρώ στο μέλλον, ακόμα και σε εκείνους που αναφέρονται και μετά το 2012 παραθέτοντας στην αρχή video από σοβαρούς ερευνητές μέχρι γελοίους και ιερωμένους που χάνουν την σοβαρότητά τους στο βωμό της πίστης και της απολυτότητας.
Έτσι ολοκληρώνεται το άρθρο και μπορώ να πω, αν και με συντομία, δεν άφησα τίποτα απ έξω!
Τέλος πρέπει να πω ακόμα ότι οι φωτογραφίες και το στύλ του γραψίματος, όπου πολλές φορές με χιουμοριστικό τρόπο, προσπαθώ να κρατώ αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να μην τον κουράζω.
Τώρα θεωρείς ότι θα ήταν προτιμότερο να το κόψω σε δύο μέρη; Χωρίς να ολοκληρώνω τη σκέψη μου, τι πιστεύεις να πρόσφερε το πρώτο μέρος στον αναγνώστη;
Μήπως θα ήταν προτιμότερο να κάνω μία περίληψη στην αρχή, για τους βιαστικούς, και κατόπιν να το ανέλυα γι αυτούς που θα ήθελαν να το εμβαθύνουν;
Πολλές φορές λέω ότι προσπαθώ διαλεκτικά μέσα από τα σχόλια να φτιάξω το blog αυτό όσο το δυνατόν καλύτερα. Πείτε μου την γνώμη σας.

Άθεος είπε...

Αντιλαμβάνομαι ΝΟΝΑΜΕ χωρίς να έχεις εντρυφήσει στην καταστροφολογία της πίστης πώς ένιωσες όταν είδες να πεθαίνει τόσος κόσμος… επειδή φοβάται το θάνατο!!! Πραγματικά, για γέλια είναι, αν και για άλλους για κλάματα! Τέτοια η βλακεία μας. Απύθμενη!

Εσύ φίλτατε Σταύρο ξέρεις από παπαρολόγους. Δεν χρειάζεσαι περισσότερα, που λέει και ο Ρίτσος! Η ανάγνωση για σένα πιστεύω ήταν απολαυστική. Μήπως σε πείραξε η έκταση;

Συγχρονισμένοι Άνεμος, απόλυτα! Αν και για τον συγχρονισμό αυτό θα πω δυο λόγια και πιο κάτω, στον Evan T.
Στην εκπομπή με το Μάξιμο είχε πολλά ευτράπελα και δεν ήταν μόνο αυτός που ήταν αδιάβαστος, αλλά όλοι τους. Για παράδειγμα ο Νεκτάριος Μουλασιώτης δεν μπορούσε να θυμηθεί τον Άγιο Δαμασκηνό που ο Μάξιμος τον ανέφερε δέκα φορές!
Μιλάμε για πολύ γέλιο!

Ο Zaphod τα πήρε στο κρανίο και με το δίκιο του! Πώς μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να δέχεται αυτή την γελοιότητα… Αντί να βρύζεις φίλε μου ρίξτο στην πλάκα. Μόνο μια τέτοια ασπίδα χρειαζόμαστε!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Νερένια που εκπλήσσεται με την τρέλα όλων αυτών των αλαφροΐσκιωτων που θέλουν σίγουρα ψυχίατρο.
Περίμενα όμως μια πρόταση για την έκταση των κειμένων. Είδες ότι κι εσύ δυσκολεύεσαι να την κάνεις, αναγνωρίζοντας ότι σε ποιότητα και πληρότητα θα χάσουμε!
Τι να κάνουμε… ίσως αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν πραγματικά με κάτι σοβαρό, να πρέπει να αφιερώσουν λίγο χρόνο παραπάνω!

Ο Ν.Κ. με ενθουσιασμό ψηφίζει ΝΑΙ. Ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια.
Πού τα βρίσκω και τα λέω ε… Στο κεφάλι μου τα λόγια και στο internet τις φωτογραφίες. Βέβαια χρειάζονται χρόνο και παίδεμα όλα αυτά. Μακάρι να μπορούσα να κάνω μια σύντομη ανάρτηση και να ξεμπερδεύω. Μέρες παιδεύομαι γιατί νιώθω ότι αυτοί που ανοίγουν τις διαστάσεις του μυαλού τους πρέπει να βρίσκουν τροφή να το χορτάσουν. Και ο χώρος βρίθει από ρηχότητα πνεύματος. Πλαντάζω που έλεγε και ο Καζαντζάκης!

Ο Evan T έθεσε ένα ζήτημα ενάντια στον Άνεμο «Ο ήλιος και το κέντρο του γαλαξία είναι ΔΥΟ σημεία, άρα ΠΑΝΤΑ ευθυγραμμισμένα. Η ευθυγράμμιση απαιτεί 3 σημεία»
Δεν ανέφερες όμως ποιο είναι το τρίτο. Υποθέτω η Γη, έτσι δεν είναι;
Πώς να το εξετάσουμε τώρα αυτό, από την ηλεκτρομαγνητική του πλευρά ή από την βαρυτική;
Και οι δυο ενάντια στη γη είναι σημαντικές όταν προέρχονται από τον Ήλιο. Όμως ανεπαίσθητες όταν έρχονται από τον γαλαξία. Προφανώς μιλάμε για τον δικό μας και αναφερόμαστε στο κέντρο του. Έτσι δεν είναι;
Για πες μας τώρα, πού βρίσκεται η ανησυχία;
Να ένα θέμα που δεν το είδαμε ολοκληρωμένα, γιατί βιαστήκαμε να μην μεγαλώσουμε το άρθρο.
Ας είναι, θα το κουβεντιάσουμε εδώ!
Περιμένω νέα στοιχεία, φίλε Evan T, για να διαπιστώσω αν οι φόβοι σου είναι επιστημονικοί ή θρησκοληπτικοί.

zoyzoy είπε...

Γιατί μου το'χάλασες τώρα?? Είχα σκοπό να πάρω ένα τρανταχτό δάνειο φέτος να κάνω το σπίτι των ονείρων μου να ζήσω σαν άνθρωπος και μετά να φύγω το 2012 και να τα γράψω όλα εκεί που δεν πιάνει μελάνι!!
Τώρα πάλι η απογοήτευση και η βιοπάλη ε όχι δεν τ'αντέχω!!

Θα συμφωνήσω με την Ρίκη γράφε πιο συχνά με μικρότερα άρθρα!
Δεν κάνεις διδακτορικό πόστ ανεβάζεις να μπορούμε να σε παρακολουθούμε πιο άνετα μαζί με τα σχόλιά σου!

Θα τα ξαναπούμε δεν σου εύχομαι!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Πιστευω οτι ολοι εκεινοι που επισκεπτονται το μπλογκ σου, ειναι άνθρωποι που λιγο ως πολυ εχουν άποψη....αν όχι σαν τη δική σου, μια εστω σχετικη
Ή κάποιοι άλλοι, οπως εμενα πχ , που ψαχνομαι γενικώς
οποτε ειναι στο χερι σου να βρεις τη χρυση τομη

Άθεος είπε...

Ήλπιζες δηλαδή zoyzoy να τα φας και να μην αποπληρώσεις το δάνειο, έτσι…
Μην τα βάζεις τότε μαζί μου, που σε πληροφορώ ότι άδικα τις χαρές γιατί το 2012 θα σε μπουζουριάζανε στη φυλακή. Βάλτα με κείνους που σε πληροφορούσαν λάθος και θα σε έκαιγαν!
Δεν απαντάς συγκεκριμένα για την έκταση των άρθρων. Δηλαδή να τα κόβω σε τέσσερα κομμάτια και να τα ανεβάζω κάθε 5 μέρες; Πότε θα το σχολιάζεις, στο τέλος… όταν θα έχεις ξεχάσει τι διάβασες πριν από ένα μήνα…
Κάτι δεν σκέφτηκες καλά! Το μεγάλο άρθρο δεν γίνεται για το διδακτορικό, αλλά για την κατανόηση. Αφιέρωσε 10 λεπτά περισσότερα. Καλό σε σένα θα κάνεις. Αν νομίζεις ότι δεν κερδίζεις τίποτα, άστο!
Κάποια θέματα, όπως βλέπεις στα Περιεχόμενα, τα σπάω σε δυο μέρη. Εκεί γίνεται, αν και θα θέλατε σε… τέσσερα!
Τι να πω… θα το ψάξω κι άλλο.

Αν και δεν απάντησες Ρίκη στις ερωτήσεις μου (σπάσιμο σε κομμάτια, περίληψη στην αρχή) θα ψάξω για μια χρυσή τομή όπως λες. Εμένα με βολεύει το μικρό κείμενο, όμως αυτό θα ήταν απλά μόνο ένα πασάλειμμα.
Ευχαριστώ όμως για το ενδιαφέρον σου.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Δεν κατάλαβα πως ζητουσε την γνωμη μου φίλε μου

Νομιζω πως ειναι καλυτερο το σπάσιμο

απέφυγε πάντως τα σεντονια. το μονο σιγουρο....γνωμη μου

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Όλοι μας έχουμε το.... "μικρόβιο" της παπαρολογίας , άλλοι σε μικρό βαθμό, άλλοι σε μεγάλο και για άλλους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τους (βλ. Λιακόπληκτους Μπουμπούκους κ Σια).

- "Μήπως σε πείραξε η έκταση;"

-Να ‘ταν κι άλλο..... Tο απολαμβάνω πραγματικά όταν διαβάζω τα κατά καιρούς άρθρα σου.... Όπως ενδιαφέρον έχουν και τα διάφορα σχόλια των Αξιόλογων επισκεπτών σου...

Άθεος είπε...

Μα Ρίκη, πιο πάνω έκανα λεπτομερή ανάλυση του κειμένου σε παραγράφους. Ποια παράγραφος ήταν πλεονασμός; Ποια δεν σας έδωσε τίποτα και τσάμπα την διαβάσατε; Κατάλαβες γιατί έκανα όλη αυτή τη δουλειά… δεν ασχολήθηκες καθόλου!
Θα μου πεις: τι λέει αυτός… σε μπελάδες με βάζει!
Θέλω να πω ότι το έψαξα. Και πριν βάλεις το θέμα. Και τώρα. Και θα το δω πάλι.
Βλέπεις το παιδεύω ακόμα!
Διάβασε και το επόμενο σχόλιο στο Σταύρο.

Φυσικά, γράφοντας για παπαρολόγους δεν αναφέρεσαι στο κείμενό μου, όπως θα μπορούσε να καταλάβει κανείς, αν δεν διαβάσει το προηγούμενο σχόλιό σου.
Άλλωστε το χωρίζεις και με παράγραφο όταν καταπιάνεσαι να σχολιάσεις την «έκταση».
Δεοντολογικά άψογος φίλε μου Σταύρε κι αυτό επειδή όπως λες διαβάζεις όλα τα σχόλια και έτσι είσαι συγκεκριμένος και αποφεύγεις παραξηγήσεις.
Μα σε ξέρω και όπως λες κι εσύ διαβάζεις με απόλαυση τα άρθρα και όπως μου είπαν άλλοι, έχουν παράπονα γιατί δεν γράφω πιο συχνά.
Πράγματι, αυτός που πραγματικά ενδιαφέρεται για το σχετικό θέμα αφιερώνει περισσότερο χρόνο. Έχω διαβάσει τεράστιες αναρτήσεις και τις αντέγραψα στο word για να τις έχω σαν βοήθημα για το μέλλον και τις ξαναδιαβάζω. Άλλες, πολύ μικρότερες, (σαν αυτές που μου ζητάς Ρίκη) που ασχολούνται «πως ένιωθαν την περασμένη Κυριακή που έβρεχε» για παράδειγμα, όση υπομονή ή περιέργεια και να είχες να δεις πού το πάει ο blogger δεν μπορούσες να φτάσεις στο τέλος.
Και ένα τελευταίο παράδειγμα. Προχθές πήρα μια προκήρυξη για την απεργία της Πέμπτης. Μόνο μια σελίδα! Κανένας δεν την διάβασε ολόκληρη. Αυτός που μου την έδωσε μου είπε ότι έπρεπε να γράψουν κι άλλα! Σίγουρα αγνοούσε ότι τα κείμενα πρέπει να είναι μικρά για να διαβάζονται απ’ τους περισσότερους.
Γι αυτό κι εγώ τα κάνω μικρά και συνεπτυγμένα, με εικόνες και με χιούμορ ώστε να μην κουράζουν. Κάποιοι τα βρίσκουν μεγάλα γιατί δεν ξέρουν ότι τα θέματα αυτά απαιτούσαν πολύ μεγαλύτερα κείμενα κι εγώ τα συνέπτυξα ΜΟΝΟ σε δυόμισι σελίδες Α4!!!
Ωχ σας την έσπασα…
Όχι, μια αλήθεια είπα τώρα. Παρόλα αυτά όμως θα προσπαθήσω να τα κάνω μικρότερα.
…θα χει γούστο τώρα να μου πείτε ότι γράφω και… μεγάλα σχόλια…

ndemonicos είπε...

Εγώ, Άθεε, θα πρότεινα το σπάσιμο του κειμένου σε 6 μέρη, όσες δηλαδή και οι εννοιολογικές ενότητες που καταγράφεις σε σχόλιό σου.
Αλλά τι γίνεται όταν ένα βιβλίο π.χ. 400 σελίδων σε ενδιαφέρη; Παράγραφο-παράγραφο το πας, σελίδα-σελίδα ή ανά κεφάλαιο; Και με ποιον ρυθμό; Ανά παράγραφο ή σελίδα την ημέρα; Διότι ανά κεφάλαιο μου φαίνεται λιγουλάκι αδύνατον, όπως το θέτουν Ρίκη και Νερένια.
Σοβαρά τώρα, προτιμώ την ωλοκληρωμένη παρουσίαση, ώστε να εξάγεται συμπέρασμα και να καθίσταται δυνατός ο σχολιασμός.

Ελένη Μπέη είπε...

@ ndemonicos,

Αν δεν έγινε κατανοητό, διευκρινίζω πως εγώ προτιμώ ολοκληρωμένες τις αναρτήσεις, επειδή διαφορετικά χάνεται η συνοχή. Δεν έκανα καμία πρόταση. Απλά θα συνεχίσω να αναβάλλω την ανάγνωση για εύθετο χρόνο, ώστε να δίνω στις αναρτήσεις τη δέουσα προσοχή.

Άθεος είπε...

Είναι κατανοητά αυτά που εκφράζουν και ο ndemonicos και η Νερένια.
Σίγουρα, όταν το έργο διαβάζεται, μονορούφι, γίνεται πιο κατανοητό και κυρίως όπως λέει και ο ndemonicos σχολιάζεται καλύτερα.
Σύμπτυξη από μένα και θέληση ή χρόνος από σας!
Νομίζω η χρυσή τομή βρίσκεται και σας ευχαριστώ για τη συμβολή σας.

Μαρίνος είπε...

Ε και επειδή υπάρχουν αυτές οι βλακείς περί της συντέλειας του κόσμου το 2012 σημαίνει πως όποιος είναι πιστός τις αποδέχεται; Και πολύ το παρακάνετε στα σχόλια, οι πιστοί να είναι βλάκες και σείς οι "άθεοι" έξυπνοι.
Ο Θεός μαζί σας.
Μαρίνος

Άθεος είπε...

Καλέ μου Μαρίνε, μην εξάπτεσαι!
Και ο ίδιος αναγνωρίζεις ότι υπάρχουν αυτές οι βλακείες και δεν είναι επινοήματα δικά μας, αλλά των πιστών. Φαίνονται στα video, τα διαβάζουμε στα βιβλία και όλοι λίγο πολύ, αν όχι το 2012 παραδέχονται ότι θα γίνει η συντέλεια του κόσμου (Αποκάλυψη).
Αν εσύ δεν υιοθετείς αυτές τις απόψεις φυσικά και εξαιρείσαι από την βλακεία!
Πιστεύω να έγινα κατανοητός και ευχαριστώ για τις ευχές σου!

zoyzoy είπε...

Το ξέρεις ότι 10λεπτά για σένα είναι πολύ λίγα!Πάντα μου παίρνεις αρκετό χρόνο για να αφομοιώσω τα άρθρα σου.
Οπως και τα μακροσκελή σχόλια των αναγνωστών σου και τα δικά σου.Ομως όπως ήδη έχεις καταλάβει ο χρόνος μου αυτή την εποχή δεν μου αρκεί για ενδελεχή διάβασμα που απαιτεί ο χώρος σου.Και τα θέματα που "πιάνεις" δύσκολο να κοπούν όμως μη μου "κακιώνεις" αν δεν παίρνω μέρος στις συζητήσεις σου ή δεν διαβάζω όλα σου τα σχόλια!
Φτιάξε ένα άλλο πιο ελαφρύ για πιο χαλαρά θέματα!!

Άθεος είπε...

Δεν μου φτάνουν τα δέκα λεπτά εμένα zoyzoy, θέλω περισσότερα.
Χιλιάδες χρόνια αποβλάκωσης θα εξισωθούν με δεκάλεπτα;
Η αποτοξίνωση κορίτσι μου θέλει μεγαλύτερο χρόνο.
Όσοι βιάζονται, λυπάμαι αλλά δεν δίνω εγγυήσεις!
Στο κάτω κάτω, όπως είπε και η Νερένια, όταν δεν έχει χρόνο επιστρέφει ξανά!
Οι αναρτήσεις γίνονται αραιά (δυο το μήνα) κι όχι 10 που κάνετε εσείς και σας παρακολουθώ ανελλιπώς!
Αναλογικά, εγώ διαβάζω τις δικές σας αναρτήσεις περισσότερη ώρα, για τη βροχή, τα χόρτα, τα σαλιγκάρια και ποτέ δεν σας παραπονέθηκα!
Έχω και blog με κοινωνικά θέματα και μικρές αναρτήσεις, εκεί γιατί δεν πάτε;

zoyzoy είπε...

Παραπονιάρη δεν το'χα δει τώρα το είδα!Θα σε βάλω λινκγ και'θα σου'ρχομαι!
Σ'ευχαριστώ που δεν αφήνεις ασχολίαστο μου πόστ!
Συγνώμη αν σου χαλώ το θέμα με τα άσχετα σχόλια!
Καλό ΣΒΚ να'χεις!!

Άθεος είπε...

Είδες τι μικρό που είναι...
...και τριανταφυλλένιο βεβαίως βεβαίως!
Να το πούμε και στην Ρίκη!

ndemonicos είπε...

@ zoyzoy: Να ζητήσω συγγνώμην εκ των προτέρων, αλλά έχω εμμονές, μία από τις οποίες η γλώσσα. Θα σου πρότεινα λοιπόν να προσέχης κάπως περισσότερο τον λόγο σου. Και αναφέρομαι στο «ενδελεχή διάβασμα». Εκφράσεις αυτού του τύπου τελευταία έχουν λάβει μορφή καταιγίδας. Ρίξε μια ματιά και στο «Σ'ευχαριστώ που δεν αφήνεις ασχολίαστο μου πόστ!».

@ Άθεο: Άντε να διαφωνήσουμε μια στάλα. Οι κοσμοκαταστροφολογικές βλακείες δεν είναι επινοήματα των πιστών, είναι επινοήματα των θεοτρομοθρησκεμπόρων. Τα οποία οι βλάκες από τους πιστούς καταπίνουν αμάσητα, αφού, λόγω της κατήχησης της τρομοκρατημένης «ψυχής» τους, έμειναν φαφούτες από πνευματικά δόντια.

@ Νερένια: Και πάλι θα διαφωνήσω - λιγώτερο έντονα αυτήν την φορά. Η σε «εύθετο χρόνο» αναβολή της ανάγνωσης, ώστε να δίνουμε «στις αναρτήσεις τη δέουσα προσοχή», πιθανόν να συμβάλη στο μπαγιάτεμα της ανάρτησης - ως προς τον σχολιασμό τουλάχιστον. Ο εύθετος χρόνος είναι αόριστη έννοια και κατά το μάλλον δεν μπορούμε να τον καθορίσουμε. Από την άλλη, η αφιέρωση μισής ώρας σε κάτι που μας ενδιαφέρει, υπηρετεί -κατ' εμέ- πηγαία ανάγκη.
Μπήκα στον «Μικρό Ναυτίλο», και παρά το ότι η πλοήγησή μου κράτησε μόνο 20΄, χάρηκα διότι «διάβασα» πολιτισμό. Και σ' ευχαριστώ για το
«Cavatina», το οποίο προτιμώ με την κιθάρα του Williams - το ταξίδι είναι ονειρικό. Θα σε επισκέπτωμαι τακτικά και εκεί ίσως πούμε και άλλα.

Άθεος είπε...

Δεν θα μπω καθόλου στον πειρασμό να σου απαντήσω ndemonicos.
Αν θέλουν οι θιγόμενες ας το κάνουν, αν και τον σχολιασμό των επισκεπτών θα έπρεπε να τον αφήνεις σε μένα.
Με όλο τον σεβασμό που σου έχω, σαν τακτικό σχολιαστή, περιορίσου στα θέματα που θίγει η ανάρτηση γιατί, ειδικά στην ανάρτηση αυτή, ξεφύγαμε τελείως και σ’ αυτό φταίω κι εγώ.
Ας μην καταντήσουμε τον σχολιασμό της ανάρτησης, και κάθε ανάρτησης σε chat, γράφοντας προσωπικά σχόλια και άσχετα με το θέμα που θίγει!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα φίλε άθεος,δίστασα πολύ να σε σχολιάσω και ο λόγος δεν είναι ότι δεν έχω άποψη ούτε ότι μου στέρησες το δικαίωμα να διαφωνήσω μαζί σου,άλλωστε εσύ με παρότρυνες με το "Σχολιάστε με...".Ας πώ και εγώ την γνώμη μου για το μέγεθος των αναρτήσεων:Όταν ο οικοδεσπότης προσκαλεί φίλους σε εορταστικό τραπέζι,φροντίζει να τούς παρέχει ένα πλούσιο γεύμα,αυτό δείχνει και την αξία του νοικοκύρη και την αγάπη του στους προσκεκλημένους του.Οπότε θα έλεγα να έχουν οι αναρτήσεις σου το περιεχόμενο που εσύ θέλεις να προσφέρεις και από εκεί και πέρα ο καθένας ας τρώει όσο τραβά η όρεξή του.Ο χορτάτος ας τρώει λίγο και ο πεινασμένος περισσότερο,ο εκλεκτικός ας επιλέγει και ο αδηφάγος ας γλύφει τα πιάτα.Και καλό θα ήταν φεύγοντας να ευχαριστούμε για την τιμή και να μην παραπονούμαστε αν κάτι δεν μας άρεσε.Άλλωστε δεν μας το χρώσταγε,αλλά από δική του ευχαρίστηση το έκανε ότι έκανε.

Ανώνυμος είπε...

Με λύπη μου διαπίστωσα ότι κατηγορείτε τους ασθενείς(βλάκες ή ηλίθιους)Ένας καλός γιατρός ποτέ δεν κατηγορεί τους πελάτες του,ίσα-ίσα που στοχεύει στην ασθένεια και φροντίζει για την θεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών της.Αυτοί που χρειάζονται εμπαιγμό και καταφρόνηση είναι οι επιτήδειοι εκμεταλλευτές τους.Κακώς θεωρείτε ότι όλοι οι πιστοί είναι καταρτισμένοι πνευματικά.Αυτήν ακριβώς την άγνοια εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν.Σκεφτείτε ότι στην Κύπρο έχουν άγιο που κρεμούν την εικόνα του ανάποδα και τον χτυπούν προκειμένου να ικανοποιήσει το θέλημά τους.Μα έτσι τους έμαθαν.Ο δε άγιος άνθρωπος έχει μόνο μιά προσευχή: Γεννηθήτω το θέλημά Σου,ουχ ως εγώ θέλω μα ως Συ προστάζεις προς το συμφέρον της ψυχής μου.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον είναι τόσα πολλά αυτά που έχω να πω που θα ξεπεράσω και το άρθρο σε τελική ανάλυση.
Επειδή ο Θεός γνωρίζεται με πνεύμα σοφίας, συνέσεως, βουλής, ισχύος και γνώσεως και φόβου Θεού,ξέρετε πολλούς πιστούς τόσο ψαγμένους;και όμως όλοι έχουν γνώμη και κρίση και είναι και αποφθεγματικοί.Τα σχόλια δικά σας η δε ματαιοδοξία δική τους.
Και για να μην μακρηγορώ και γίνομαι φορτικός θα κλείσω με το εξής:Ο με δείκτη νοημοσύνης 10 δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσει το 20. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον έχοντα δείκτη 100 να κατέβει στο επίπεδο των 20 για να συνεννοηθούν.Εύχομαι να προβληματίστηκαν μερικοί που αυτό κάνουν.Με φιλικούς χαιρετισμούς εύχομαι τα καλύτερα.

Φοίβη είπε...

τα σέβη μου Αθεε....
τα σέβη μου για την ανάρτηση..

μακάρι να γινόταν αυτή η συντέλια...
μακάρι, όχι για μένα, για τον φουκαριάρη τον πλανητάκο.
πόσους μαλάκες μπορεί να αντέξει?

η φωτό σωστή, μα όλα τα λεφτά...
η ευχή...
ναι! καλά ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ........
να ξέρουμε και τι γιορτάζουμε δλδ...
όσο για τη γέννηση του Ιησού, του χαρισματικού ηγέτη των γραφών...
τα λέμε την Ανοιξη...

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ sapfire για το διαλεκτικό και επινοητικό σου πνεύμα. Νομίζω έδωσες απάντηση με τον καλύτερο τρόπο: ο καθένας ας τρώει όσο τραβά η όρεξή του. Ο χορτάτος ας τρώει λίγο και ο πεινασμένος περισσότερο, ο εκλεκτικός ας επιλέγει και ο αδηφάγος ας γλύφει τα πιάτα. Έχει και τον ρυθμό κηρύγματος της Καινής Διαθήκης! Πολύ μου άρεσε και απαντά ολοκληρωμένα και δίκαια.
Όποιος αισθάνεται ότι γράφω πολλά, ας ρίξει μια ματιά στις αναρτήσεις του sapfirou. Οι δικές μου είναι περιλήψεις, κοντά στα τεράστια άρθρα του, όμως ολοκληρωμένες, για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τα θέματά του. Τελικά θα προσπαθώ πάντα να κάνω μικρές αναρτήσεις όμως ουδέποτε θα τις κλαδέψω φτωχαίνοντάς τες για να γίνουν ευκολοχώνευτες στους βιαστικούς.
Όσοι βιάζονται ας επανέρχονται. Ο κύβος ερρίφθη!

Ναι, φίλε μου sapfire κατηγορώ τους ασθενείς βλάκες και ηλίθιους όταν συμπεριφέρονται βλακωδώς και ηλιθίως! Αισθάνομαι καλός γιατρός και λέω το συμπτώματα με το όνομά τους, δεν τους βρίζω. Απλά οι γιατροί έχουν το προνόμιο να αναφέρουν τις ασθένειες πιο επιστημονικά, όπως μαλάκυνση του εγκεφάλου ή σχιζοφρένεια και αντί της λογικής επιχειρηματολογίας να προτείνουν το λίθιο ή την Κλομιπραμίνη!
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι η πίστη είναι μια προσωπική υπόθεση και όχι με τόσο κρότο να την διατυμπανίζουμε, κάνοντας λόγο για δευτέρα παρουσία στις 21/12 του 2012 ή την 25/3 του 2018 ή του 2060! (ή για παπά πρόκειται (Μάξιμος) ή για φυσικό (Νεύτων). Εκείνον τον Κύπριο άγιο που τον κτυπούν δεν τον ξέρω… (πόσα ακόμα πρέπει να μάθω!)

Όμως, αν θέλουμε να συνεννοηθούμε με κάποιον με δείκτη 20, ναι, είμαι της γνώμης να κατέβουμε κι εμείς τόσο χαμηλά. Αλλιώς πώς θα γίνει ο συντονισμός; Ειδικά στις θρησκείες πρέπει να υιοθετηθεί αυτό, προκειμένου να δώσουμε στους άλλους να καταλάβουν τι θέλουμε να πούμε και όχι να μένουμε εκεί και μεις κάνοντας πως τάχα κατεβήκαμε… Το έπιασες το υπονοούμενο έτσι… Εδώ λέτε ότι ο θεός κατέβηκε στο επίπεδο της ανθρώπινης ύπαρξης και αποφεύγουμε να κατέβουμε λίγους βαθμούς νοημοσύνης;
Ευχαριστώ για όλες τις υποδείξεις! …και τις γιορτές κερνώ από ουίσκυ μέχρι τσάι!

Έλα βρε Φοίβη με τις ειρωνείες σου…
Μερικές φορές λέω κι εγώ, μακάρι να γινόταν η ριμάδα η συντέλεια. Πήραμε τη ζωή μας λάθος και ανάμεσα στα 6.000.000.000 ανθρώπων οι 5.999.000.000 υποφέρουν!
Ίσως το 1.000.000 που θεώρησα να ευτυχούν να είναι συντριπτικά μεγάλο νούμερο και γι αυτό ίσως καλύτερα να φύγουν τώρα και τα 6 δις παρά οι διπλάσιοι σε λίγο καιρό. Γιατί με τα μυαλά που κουβαλάμε δεν βλέπω προκοπή.
Θεέ κάνε «reset» και πάτα «Δημιουργία νέου Φακέλου» από την αρχή!
…κολλήσαμε ιό!

Άθεος είπε...

Θέλω να πω: όπως προκαλεί τις ατυχίες μας πατώντας το πλήκτρο «α» ας κάνει τρία βήματα επάνω αριστερά και να πατήσει «Esc» να πάμε στο διάολο.
Δεν ήταν καλό το πρόγραμμα μπάρμπα!

zoyzoy είπε...

ndemonicos πραγματικά δεν ξέρω τι ζόρι τραβάς σ'ενόχλησε η έκφραση "ενδελεχής" την χρησιμοποίησα με την έννοια του επιμελούς διαβάσματος!Η γλώσσα μας έχει αρκετές λέξεις που δεν χρησιμοποιούμαι!Έζησα αρκετές αν θες "βιασμούς" της γλώσσας μας στο πετσί μου από καθαρεύουσα και πολυτονικό σε μονοτονικό σύστημα και τώρα την εξευγένιση της σε γκρίκλις!
Συγνώμη αν ενοχλήσαμε την αισθητική σου!
Την επόμενη φορά θα προσέχω στο υπόσχομαι!!

ndemonicos είπε...

Βρε zoyzoy, δεν με ενόχλησε η χρήση της λέξης, το γένος με ενόχλησε. Το «διάβασμα» είναι ουδετέρου γένους και ως εκ τούτου «ενδελεχές». Ενδελεχής μπορεί να είναι ένας έλεγχος, μια επισκόπηση κ.λπ., αρσενικού και θηλυκού γένους δηλαδή έννοιες λόγω του τριγενούς και δικατάληκτου του επιθέτου.
Κι αυτό ανεξαρτήτως δημοτικής ή καθαρεύουσας, μονοτονικού ή πολυτονικού.

Conko είπε...

Φίλε Άθεε
Τα "επίσημα" ιερατεία θα μπορούσαν εν μία νυκτί να απαλλάξουν το ποίμνιο από τις αιρετικές (κατ' αυτά) ανοησίες, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αντί μιας κατηγορηματικής και θεόπνευστα κρυστάλλινης απάντησης Ναί ή Ού, μοιράζονται μερικές χλωμές και ήξεις-αφίξεις ημιεπίσημες ανακοινώσεις... βλέπεις, ο φόβος του θανάτου πρέπει να σπέρνεται πάσει θυσία και σε κάθε ευκαιρία, αλλέως πως δεν θερίζει το ταμείο!

Σχετικά με το μέγεθος των αναρτήσεων, πιστεύω ότι το μέγεθος πρέπει να προσαρμόζεται στο περιεχόμενο και όχι το αντίστροφο...

Τη καλημέρα μου!

ΥΓ: Αν τολμούσα να "διαμαρτυρηθώ" για "σεντόνια", θα με ξεμπρόστιαζε η ΝΟΝΑΜΕ και δε θα με ξέπλενε όλος ο Εύξεινος Πόντος...

Άθεος είπε...

Έχεις δίκιο φίλε μου Conko για το φόβο του θανάτου. Είναι η πεμπτουσία της χριστιανικής φιλοσοφίας. Μόνο μετά από αυτόν το ποίμνιο μπορεί να ζήσει πραγματικά και κοντά στην αγκαλιά του θεού. Άλλωστε γι αυτούς αυτό που εμείς λέμε θάνατο αυτοί το λένε «ύπνο» και το πέθανε «εκοιμήθη».
Ευχαριστώ και για τη γνώμη σου στο θέμα της έκτασης. Καταστάλαξα!

Root είπε...

Καλημέρα φίλε Άθεε.
Απέραντη η βλακεία, και δυστυχώς είναι το μοναδικό πράγμα που δεν έχει μονάδα μέτρησης. Και φυσικά μιλάμε πάντα για την καταστροφή της γης που η έρμη έχει ηλικία 4,6 δις χρόνια. Ή μήπως κάνω λάθος; Αυτά άκουσα αυτά λέω. Από την άλλη άκουσα και κάποιους, να λένε ότι η γη έχει ηλικία μόνο 6000 χρόνια. Μάλιστα με αδιάσειστα στοιχεία.

http://www.gotquestions.org/Greek/Greek-age-earth.html

Έτσι για να γελάσουμε λίγο μιας και σήμερα, 21 Δεκ, είναι γιορτή. Καλή χρονιά λοιπόν.

Άθεος είπε...

Καλημέρα enjoy the silence και ευχαριστώ που μου το θύμισες, θα το ξέχναγα!
Σήμερα αρχίζουν τα Ηλιούγεννα! Πριν από 17 αιώνες περίπου, αν δεν κάνω λάθος, κάποιοι αποφάσισαν να φέρουν το Φώς, μέσα από το πιο σκοτεινό εικοσιτετράωρο της μέρας. Ήταν η μέρα που φανερώθηκε ο θεός (Θεοφάνεια) και η μέρα που επιλέχτηκε ήταν η 6 Γενάρη. Αργότερα αποφάσισαν να το κάνουν 25 Δεκέμβρη για να πάψουν κάποιοι να το γιορτάζουν την μέρα της γέννησης του Μίθρα!
Για τους θρήσκους αυτή είναι η ηλικία της Γης σύμφωνα με την Π.Δ.: 6000 χρόνια. Οι άλλοι δεν την διάβασαν φαίνεται καθόλου!

ar_ia είπε...

Δυστυχώς η βλακεία δεν έχει τέλος.........
Εγώ θυμάμαι από μικρή που έλεγαν πως η συντέλεια του κόσμου θα γίνει στην Δευτέρα παρουσία το, 2000 δλδ. Αφού δεν έγινε τπτ έβγαλαν νέο άσσο από το μανίκι τους και είπαν για το 2012.
Διαβάζοντας την ανάρτησή σου σκεφτόμουν ποια θα είναι η επόμενη ημερομηνία που θα διαλέξουν την επόμενη φορά για να συνεχίσουν να ελέγχουν τους βλάκες του πλανήτη και τότε είδα που έγραφες για το 2036 που ο Άποφις θα συγκρουστεί με την Γη. Αυτό δεν το γνώριζα. Αλλά μπορώ να πω πως τώρα ησύχασα που ξέρω πως έχουν εναλλακτικό σχέδιο.


Επειδή όμως εγώ είμαι όντως σε περίοδο αγοράς σπιτιού, θα ήθελα να ξέρω από έγκυρη πηγή αν θα γίνει τελικά η συντέλεια, γιατί αν είναι να γίνει να μην πάω να χρεωθώ στις τράπεζες τώρα για σπίτι, αν είναι θα ήθελα να χρεωθώ με αγορές στον Χόντο μόνο, να μπω δλδ μέσα και να με βρει εκεί το 2012. ☺ ☺ ☺


Ωστόσο μου θύμισες την περίπτωση του Jonestown για την οποία είχα διαβάσει λεπτομέρειες πρόσφατα και ομολογώ πως με είχε σοκάρει πάρα πολύ.
Και με είχε σοκάρει περισσότερο όχι το ότι κάποιοι βαρεμένοι ακολουθούσαν έναν σιχαμερό "Μεσσία" (επιλογή τους), αλλά το ότι είχαν πάρει και τα παιδιά τους μαζί σε αυτήν την αρρωστημένη κοινότητα και τα δολοφόνησαν και αυτά.


Kαλημέρα!

Άθεος είπε...

Πιάνομαι από το τελευταίο ar_ia μιας και τα άλλα τα αναφέραμε λίγο πολύ. Οι θρησκείες δεν διαλέγονται. Δεν λέμε, αυτή είναι η καλύτερη και αυτήν θα διαλέξω. Άλλωστε όταν μας κόλλησαν την ετικέτα όχι κρίση δεν είχαμε αλλά ούτε να μιλήσουμε δεν ξέραμε! Επιδημιολογικό το φαινόμενο της θρησκείας, σαν μολυσματικός ιός που πάει από το γονιό στο παιδί (περίμενε αντίστοιχη ανάρτηση την 1η Φλεβάρη – είδες σε τι βάθος χρόνου ετοιμάζω τις αναρτήσεις μου;)
Τώρα καταλαβαίνεις γιατί και στο Jonestown πήραν και τα παιδιά τους μαζί…
Λίγο όμως έπρεπε να σκέφτεται αυτός ο πιστός.
Λίγο μόνο!

Ανώνυμος είπε...

24/12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Άθεος είπε...

Χρόνια Πολλά sapfire, εκτός κι αν ήθελες να θυμηθώ την 24/12 που είναι σήμερα…
Χε χε, εγώ θα έλεγα 24/12=2 !!

zoyzoy είπε...

Για σένα έχω μια καλή ευχή, ιδιαίτερη!

Εύχομαι ο ήλιος να βρίσκεται πάντα μέσα στις αγάπες σου στα δάκρυά σου στις χαρές σου!

Φιλικά πάντα!!

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σου zoyzoy, μέρες που είναι το ίδιο εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους αφού ο Ήλιος, όλους τους αγγίζει!

IonnKorr είπε...

Άθεε, χρόνια μας πολλά.

Υ.Γ. Το "μας" πάει σε όλους εμάς, τους συν-άθεους.

Άθεος είπε...

Χρόνια Πολλά IonnKorr, όμως γιατί μόνο σε μας…
… αν βιολογικά απευθύνεις την ευχή σε όλους και ιδεολογικά επιθυμείς μόνο για μας, τότε είμαι σύμφωνος!

kon1p είπε...

Μου φαίνεται πως έχετε επηρεαστεί από το "πνεύμα των χριστουγέννων" κι επιστρέψατε στις θρησκευτικές σας ρίζες.
Γιατί παρακαλώ "χρόνια πολλά" μεταξύ αθέων? Γιορτάζουμε κάτι και δεν το έχω αντιληφθεί?

kon1p είπε...

...
Βρε, μπας κι είστε λανθάνοντες χριστιανοί???
Πλάκα θάχει....

Άθεος είπε...

Εν τάξει kon1p μην τα ισοπεδώνουμε όλα… μέρες που είναι και σε μια βδομάδα αλλάζουμε χρόνο συνηθίζεται να λέμε Χρόνια Πολλά. Σαν ανάμνηση βέβαια των προγόνων μας που γιόρταζαν τα Ηλιούγεννα, σε τέτοιες μέρες, πάλι καλούμαστε μια ευχή να τη δώσουμε, ώστε αυτήν την εποχή να την ζήσουμε πολλές φορές ακόμα.
Θα μου πεις, πιστεύεις ότι αυτό θα γίνει… ε, άλλο αυτό. Ποιος πιστεύει με το που θα του πει ο γείτονας «Χρόνια Πολλά» ότι θα ζήσει και πολλά χρόνια…
Όμως, οι χριστιανοί για τι πράγμα γιορτάζουν, αφού τη γέννηση την θεωρούν όχι μόνο αμάρτημα, αλλά και τα γενέθλια ειδωλολατρική γιορτή;
Τι πρόκληση μάλιστα να γιορτάζουν την μέρα αυτή… όταν οι λεγόμενοι «ειδωλολάτρες» γιόρταζαν τον Μίθρα και τον Διόνυσο!

ndemonicos είπε...

Μια μέρα, πριν αρκετά χρόνια, είχα επισκεφθή, συνοδεύοντας την κοπέλλα μου, στο νοσοκομείο κατά τις «άγιες ημέρες» των χριστουγέννων ένα παράλυτο και κατάκοιτο πενηντάρη εξάδελφό της, ο οποίος για πολλούς λόγους μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία. Μαζί και άλλοι φίλοι και συγγενείς της οικογένειας.
Εκεί σιχάθηκα την ευχή «χρόνια πολλά». Το φαντάζεστε; Ο κατάκοιτος ίσα που επικοινωνούσε με το περιβάλλον, και κάποιοι του εύχονταν «χρόνια πολλά».
Βγαίνοντας από το νοσοκομείο ρώτησα τον αδελφό της κοπέλλας μου, με τον οποίο είχα φιλικές σχέσεις, «πόσα χρόνια του ευχήθηκε με το πολλά».
Από τότε η ευχή μου σε περιστάσεις που το καλούν (π.χ. γενέθλια) είναι «χρόνια καλά». Και όχι επειδή «ουκ εν τω πολλώ το ευ», αλλά διότι καλά τα προτιμώ και ας μην είναι πολλά – διότι «ουκ εν τω πολλώ το ευ»...
Άντε λοιπόν, αφού συνηθίσαμε στο ναρκωτικό, χρόνια καλά σε όλους – θεοφοβούμενους και θεοαρνούμενους.

george είπε...

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ,ΤΖΟΥΜ-ΤΖΟΥΜ-ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟΠΔΟΥΝ ΝΤΟΥΜΠΟΥ-ΝΤΟΥΜΠΟΥΤΟΥΜ ΚΑΙ ΒΑΪ ΒΑΪ ΒΑΪ ΟΛΕ!!

kon1p είπε...

Κι επειδή τέτοιες μέρες ξυπνάει μέσα μου ο προβοκάτορας, λέω μήπως μας αρέσει πότε πότε να παραμυθιαζόμαστε, ακριβώς για να ξεφεύγουμε απ' την άχαρη καθημερινότητά μας.
Πάντως, ως ευχή, προτιμώ το "ευτυχείτε", του αείμνηστου Αλκη Στέα...

Άθεος είπε...

Ωραία όλα αυτά, λόγω των ημερών… όμως σε τρία χρόνια ξέρετε τι… θα συντελεστεί… βγήκαμε από το θέμα πατριώτ…η…

kon1p είπε...

Το 2012 δεν μου λέει τίποτα κουμπάρε.
Θέλω ημερομηνία και ώρα, για να δώ αν προλαβαίνω να τακτοποιήσω κάποιες εκκρεμότητες...

Artanis είπε...

Άθεε, δες αυτό(μου το έστειλαν σε μέηλ):
http://www.care2.com/causes/education/blog/willful-ignorance-should-students-be-able-to-choose-what-not-to-study/

Άθεος είπε...

Όπως βλέπεις κι εσύ Artanis αρχίζει να κατανοεί ο κόσμος και να το συζητά ευρέως ότι τα θρησκευτικά πρέπει να περιοριστούν στους ναούς και τα κατηχητικά. Γιατί, εκτός του ότι ούτε λογοτεχνική αξία έχουν (Παλιά Διαθήκη) ούτε ιστορικά κείμενα είναι. Πραγματικά πρέπει με νόμο να εφαρμοστεί στα σχολεία η «σκόπιμη άγνοια» Οι σπουδαστές πρέπει να είναι σε θέση να επιλέξουν τι να μην μελετούν. Όπως είπε και η Sarah D που σχολίασε «Η θρησκεία πρέπει να παραμείνει σε εκκλησίες, συναγωγές, τζαμιά και ναούς. Δεν έχει θέση στο σχολείο. Η θρησκεία δεν είναι ένα απαραίτητο θέμα όπως τα Μαθηματικά ή Επιστήμη ή η αγγλική γλώσσα».
Ετοιμάζω μία ανάρτηση «Ανοιχτή επιστολή προς γονείς» που θα την κάνω μέχρι το Μάρτη (έχω προγραμματισμένες και άλλες πριν) και θίγω αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Ο κόσμος βλέπω ότι αρχίζει και ψάχνεται.
Αυτό είναι καλό!

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ήθελα να ρωτήσω έναν άθεο! Τι είναι αυτό που τον κάνει να μην ΠΙΣΤΕΥΕΙ;πώς μπορεί να αποδείξει την μη ύπαρξη του Θεού;
Και όταν λέω Θεου δεν εννοώ μόνο τον Χριστό αλλά μια οποιαδήποτε ΟΝΤΟΤΗΤΑ ανώτερη των ανθρωπων!
Αν μου αποδείξετε την μη ύπαρξή του , με επιστημονικούς όρους και ατράνταχτα αντικειμενικα επιχειρήματα , τότε κι εγώ θα σας αποδείξω την ύπαρξη ,τού ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ! χρόνια πολλά με υγεία!

ar_ia είπε...

@ Ανώνυμος:τότε κι εγώ θα σας αποδείξω την ύπαρξη ,τού ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ

Αυτό θα περιμένω να το δω και έχω πολύ μεγάλη περιέργεια.....
Ελπίζω μόνο να μην το κάνεις παραθέτοντας εδάφια ή θαύματα...

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε τι να μας αποδείξεις τώρα.... το πράμα μιλάει από μόνο του.... Ένα είναι το ανώτατο όν που τα πάντα πληρών... !!! Ένας είναι ο πραγματικός θεός του σύμπαντος...!!! Κανείς δεν μπορεί και δεν δύναται να αμφισβήτηση την ύπαρξη του ιπτάμενου Μακαρονο Τέρατος!!! Όλοι οι άλλοι απλά είναι.... Ιμιτασιόν!!! ντεμέκ και καλά θεοί!!
Το ιπτάμενο Μακαρονο Τέρας μαζί σου αγαπητέ ανώνυμε.... Τα πάντα όλα....
Άντε καλή χρονιά.... Και καλά μυαλά....

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Συγνώμη Άθεε που παρεκτράπην από την ανάρτηση του κυρίως θέματος...
Αλλά τι να κάνω??!! η αλήθεια όσο πικρή κ αν είναι για κάποιους.... πρέπει να την αναφέρουμε!!!!

kon1p είπε...

Καλώς τονε κι ας άργησε...
Εάν ζεις στον κόσμο των έλλογων όντων ανώνυμε, θάπρεπε να ξέρεις πως απόδειξη επιδέχεται κάτι που υπάρχει (με οποιονδήποτε τρόπο). Γιαυτό και κάθε επιστημονική θεωρία προκειμένου να σταθεί, καταφεύγει στην απόδειξη, δηλ. στο πείραμα. Και όχι μια φορά, αλλά πολλές, προκειμένου να διασφαλιστεί κατά τον δυνατόν καλύτερο τρόπο η εγκυρότητά της. Συνεπώς, ΕΣΥ οφείλεις να αποδείξεις (με επιστημονικό τρόπο) την ύπαρξη του αφέντη σου. Κι αν μας πείσεις, μαζί σου κι εμείς. Τα υπόλοιπα, είναι οι γνωστές κουτοπονηριές των φανατικών.
Πάντως για μένα μια σοβαρή ένδειξη περί της μη ύπαρξης θεού είναι η συμπεριφορά της συντριπτικής πλειονότητας των λειτουργών του. Αφού αυτοί δεν φοβούνται τη μετά θάνατον τιμωρία, τότε κάτι περισσότερο γνωρίζουν...
Και για το τέλος σου έχω επιδόρπιο.
Σε συζήτηση που είχα πριν χρόνια με φίλο μου θεολόγο, κι αφού τον είχα στριμώξει αρκετά για να μου αποδείξει την ύπαρξη του θεού μέσω της λογικής, μου απάντησε:
"Θεός υπάρχει γι αυτούς που τον χρειάζονται".
γκέγκε???

kon1p είπε...

....
Κι επειδή η άσκηση που σου έβαλα μπορεί να σε δυσκολέψει, μέρες που είναι, τί θάλεγες για κάτι πιο εύκολο?
Μήπως ξέρεις να μας πείς (επιστημονικά πάντα) γιατί ο θεός έφτιαξε τον κόσμο? Και πριν τον φτιάξει τί έκανε?

ndemonicos είπε...

Βρε kon1p, πλάκα κάνει ο Ανώνυμος. Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχη τόσο ηλίθιος, ο οποίος να λέη: «Εγώ ισχυρίζομαι πως υπάρχει θεός, εσύ απόδειξέ μου ότι δεν υπάρχει»;
Και καπάκι, αν εμείς, λέει, του ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ την μη-ύπαρξη, εκείνος θα μας ΑΠΟΔΕΙΞΗ την ύπαρξή του;
Ούτε ναρκωμένος εγκέφαλος παπαγάλου πάσχοντος εξ αλτσχάιμερ θα ξεστόμιζε το πρώτο. Το δε δεύτερο ούτε καν IQ αποξηραμένου ραδικιού.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΑ ΕΞΕΛΕΙΠΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΜΑ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΣ;

kon1p είπε...

ndemonicos
Ελεγα κι εγώ, είναι τόσο ηλίθιος ή μας δουλεύει?
Η μήπως πρόκειται για προβοκάτσια του οικοδεσπότη?
Αν όμως είναι αυτός που δείχνει, τότε το τελευταίο σχόλιο μου έδωσε τη χαριστική βολή.
Μπροστά σε τέτοια λογική οπισθοχωρώ.
Γιατί πώς αλλιώς ν' αντιμετωπίσεις κάποιον ψυχοπαθή???

ndemonicos είπε...

Ανώνυμε, για να τελειώνουμε και να αντιληφθής, ει δυνατόν, το αχανές του ηλιθίου (στην οντότητα αναφέρομαι ως αντίποδος της ευφυΐας και όχι σε σένα): Εάν κάποιος σου ΑΠΟΔΕΙΞΗ την μη-ύπαρξη, πώς εσύ θα ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ κατόπιν την ύπαρξη, αφού πλέον έχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ η μη-ύπαρξη; Αντιλαμβάνεσαι τώρα τι είπες;
Αν και μεσημέρι, καληνύχτα σου.

Άθεος είπε...

Άντε, καλή αρχή!
Μόλις έσκασε ο Ανώνυμος, πλακώσατε όλοι να τον φάτε!
Μα καλά, καρτέρι τον είχατε;
Αυτός χαίρεται να σας ανάβει τα αίματα και μετά να σχολιάζουμε τις ασυναρτησίες του.
Ήμουν έτοιμος να σχολιάσω τις αντίθετες αποδείξεις, όταν έθιξε το θέμα ο ndemonicos: Εάν κάποιος σου Αποδείξει την μη-ύπαρξη, πώς εσύ θα Αποδείξεις κατόπιν την ύπαρξη, αφού πλέον έχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ η μη-ύπαρξη;
Πρέπει να ξέρεις ότι μόνο μια αλήθεια μπορεί να υπάρξει. Ενώ ψέματα χιλιάδες!
Αν μετρήσεις τα δόγματα θα δεις είναι χιλιάδες, ενώ οι άθεοι χρησιμοποιούν ΜΙΑ ΜΟΝΟ αλήθεια!
Όχι δεν είναι αυτό απόδειξη, μόνο μια διαπίστωση.
Αντί να αποδεικνύω εγώ ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ δεν είναι καλύτερο να μας αποδείξεις την ύπαρξη… ώστε αν δεν τα καταφέρεις να μην κάνουμε εμείς τον κόπο για τίποτα και να χρησιμοποιήσουμε την αδυναμία σου σαν απόδειξη…;
Το έπιασες το υπονοούμενο, έτσι;
Ευχαριστώ την άμεση επέμβαση της ar_ia, του Σταύρου, του kon1p και του ndemonicos.
Εκφραστείτε ελεύθερα, κόσμια και με λίγα λόγια. Τα απαραίτητα για να μπορεί να τα παρακολουθήσει αυτός που θέλει. Τα σεντόνια δεν τα διαβάζει κανείς!
Σε παρακαλώ Ανώνυμε: πάρε επιτέλους ένα όνομα για να σε ξεχωρίζω. Όμως πρόσεξε: δεν θα το αλλάξεις ποτέ και μου το παίζεις πότε χριστιανός, πότε άθρησκος και πότε σκεπτικιστής. Για σένα υπάρχει θεός! Δεν τον φοβάσαι… ή δεν μετράει όταν ψεύδεσαι σε έναν άθεο…
Άντε και καλή χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

1)Είμαι και εγώ άθεος. Τόσο , όσο όλοι οι άθεοι , είναι άθεοι.Ή είσαι ή δεν είσαι. Δεν γίνετε κάποιος να είναι πιο άθεος από άλλον. Αυτό για τον ηγέτη του μπλογκ.
2)Ο φίλος ndemonicos είδε την παγίδα και μπράβο , σωστός ο συλλογισμός του!
3)Στον ίδιο προβληματισμό με είχε βάλει πριν πολλά χρόνια ένας ακόμα άθεος μετά από ημέρες συνφιλοσοφίας. το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο και σήμερα. Μπορούμε να ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην μη ύπαρξη του θεού αλλά δεν μπορούμε να αποδείξουμε την μη ύπαρξή του. Είναι σαφές πως κανείς δεν μπορεί να αποδείξει εώς σήμερα τουλάχιστον και την ύπαρξή του.
4) Είμαστε στο ίδιο στρατόπαιδο , απλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και γι αυτό χρειάζονατι οι ασκήσεις.
Χρόνια πολλά!

Άθεος είπε...

Δηλαδή, όλα μια άσκηση ήταν Ανώνυμε…
Πρώτη φορά μου το παίζεις άθεος!
Ας είναι…
Πάντως, να ξέρεις το υπαρκτό αποδεικνύεται και αν δεν μπορεί να αποδειχτεί
Τότε μη ζητάς από μένα τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

"Αθεε" είναι η πρώτη φορά που γράφω στην σελίδα σου. Ενδεχωμένως και η τελευταία. Μην με συγχέεις με κανένα άλλον "Ανώνυμο".
Θα είχε αξία να γράφω επωνύμως μόνο αν χρησιμοποιούσα το πραγματικό μου όνομα. Αυτό όμως υπάρχει σε επαγγελματική σελίδα και όπως αντιλαμβάνεσαι δεν αξίζει να ρισκάρω τη δυσφήμισή μου!
Αλλωστε κουράστηκα πια να προσπαθώ να αποδείξω σε κουφιοκέφαλους την μη ύπαρξη θεού. Το σχόλιο με το αλεξίπτωτο είναι ενδεικτικό!
Και ξέρετε κάτι ακόμα : έκανα συζητήσεις επί συζητήσεων ,προκαλούσα φιλοσοφικές μονομαχίες , έδωσα "ομηρικές μάχες" , ξόδεψα αμέτρητες ώρες και αρκετή πολύτιμη εγκεφαλική ουσία , προσπαθώντας να αποδείξω σε συνομιλητές μου αυτό που πιστεύω. Ξαφνικά κατάλαβα πως όλα τα έκανα διότι πρώτα από όλα προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου!!! Τώρα πια ξέρω πως δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανένα και έτσι ασχολούμε ελάχιστα με το θέμα και μόνο κατόπιν προκλήσεως.

Γεια και χαρά σας.

Άθεος είπε...

Όμως παρά ταύτα μας προκάλεσες, ανώνυμε…
Όμως, έχεις δίκιο… δεν είσαι ο ανώνυμος που ξέρουμε και μας το παίζει πότε έτσι και πότε αλλιώς. Ακόμα κι εγώ πίστεψα ότι είσαι εκείνος, μιας και πολύ λίγα έγραψες και ήταν αδύνατο να σε καταλάβουμε. Τώρα που έγραψες περισσότερα είδα το ύφος σου και διαπίστωσα ότι είσαι διαφορετικό άτομο. Εκείνος ήταν ασύνταχτος. Συγνώμη αν σε παρεξηγήσαμε. Όμως μην είσαι τόσο σκληρός και μας προειδοποιείς ότι δεν θα ξαναγράψεις. Εγώ τουλάχιστον δεν είμαι εριστικός και γι αυτό σου ζήτησα συγνώμη αν σε ταύτισα με κείνο τον ανεγκέφαλο ανώνυμο. Όμως για να έχουμε καλό ρώτημα: Αφού, έχεις επαγγελματική σελίδα γιατί γράφεις ανωνύμως; Τι φοβάσαι;
Βλέπεις, κανένας δεν σε έβρισε, παρά την πρόκλησή σου. Και να τώρα που σε αγκαλιάζουμε σαν φίλο της παρέας!
Αν δεν εμφανιστείς ξανά καλή χρονιά να έχεις, όμως εσύ θα χάσεις, γιατί μεταξύ μας εμείς έχουμε μάθει να συνεννοούμαστε θαυμάσια. Λειτουργούμε με διαφορετικό κώδικα συμπεριφοράς. Αγαπούμε όλο τον κόσμο, ακόμα κι αυτούς που μας εχθρεύονται. Προσπαθούμε να δείξουμε στους χριστιανούς πόσο φτωχοί είναι από αγάπη!

ar_ia είπε...

@ Άθεος: Προσπαθούμε να δείξουμε στους χριστιανούς πόσο φτωχοί είναι από αγάπη!


Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα!
Δυστυχώς δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη "Αγάπη"....

Εύχομαι Καλή Χρονιά ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΕΞΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΦΟΒΟΣ;ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ.ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

Άθεος είπε...

Ακριβώς ar_ia αν και αυτό το έδειξε η ιστορία πριν από μας!
Το βιβλίο μου θα κυκλοφορήσει κοντά στο Πάσχα και θα έχει τίτλο «Χαλκεύοντας την Ιστορία».
Χρόνια Πολλά!

Εσύ τώρα Ανώνυμε είσαι ο προηγούμενος ή «ο δικός μας» Ανώνυμος…
Αν δεν υπήρχε η Αποκάλυψη…;
Μα θρησκεία δεν είναι μόνο αυτή. Αν δεν υπήρχαν οι θρησκείες ο φόβος θα περιοριζόταν μόνο στην… εφορία!
Έλα αστειεύομαι! Θέλω να πω θα υπήρχε φόβος, αλλά αυτός θα ήταν γνώριμος, φυσικός και αντιμετωπίσιμος!
Όμως τι θέλεις να πεις;

ΠΕΤΡΟΣ είπε...

Ο ΦΟΒΟΣ ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ.ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ.ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙΜΗ.ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ.

Άθεος είπε...

Τώρα μπορούμε Πέτρο να μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο.
Αν μένεις στα του Πλάτωνα, σίγουρα ο φόβος του θανάτου θα υπάρχει.
Όμως σαν εμπεδώσεις τη φιλοσοφία του Επίκουρου, θα εξαφανιστεί, γιατί όσο θα ζεις δεν θα υπάρχει αυτός και όταν έρθει δεν θα ζεις για να τον συνειδητοποιήσεις!
Ο θάνατος υπάρχει για κείνους που τον ζουν (τα αγαπημένα πρόσωπα) ποτέ αυτός που τον υπέστη!
Χρόνια Πολλά Πέτρο!

Dyer είπε...

Ο Ανώνυμος είναι ένας πιστός θεοφοβούμενος. Ότι και να του πούμε δεν θα καταλάβει. Μόνο αν πάψει να είναι πιστός στο θεό του θα καταλάβει ότι υπάρχει ζωή ελεύθερη από το φόβο του θεού (για την εφορία το βλέπω δύσκολο). Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρει πρώτα την Αποκάλυψη ένα τρομοκρατικό κείμενο.

kon1p είπε...

Εδώ δικέ μας ανώνυμε μας τα χαλάς...
Ο φόβος για το άγνωστο και το θάνατο (που γέννησε τις θρησκείες), προϋπήρξε της Αποκάλυψης. Και είναι λογικό να φοβάται ο πρωτόγονος ο οποίος κυριαρχείται από άγνοια τόσο για τα φυσικά φαινόμενα όσο και για τον εαυτό του.
Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια (και ποιός ξέρει πόσα ακόμη) για να μπορέσουν είτε οι επιστήμονες είτε οι φιλόσοφοι (και μετέπειτα ψυχολόγοι) να φωτίσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να διώξουν τα σκοτάδια των προκαταλήψεων.
Αρα θα πρέπει να ξεχωρίζουμε το φόβο για τον οποίο μιλάμε.
Αλλος είναι ο έμφυτος φόβος (= εξ ενστίκτου) που αποσκοπεί στην προστασία μας από εξωτερικούς κινδύνους, και άλλος ο πολιτισμικός που είναι επίκτητος και πάνω στον οποίο έχει θεμελιωθεί κάθε εξουσία επι του ανθρώπου.

kon1p είπε...

Τόσο σε σένα Πέτρε, όσο και σε όσους διακατέχονται από μια ιδεαλιστική θεώρηση της ύπαρξής τους, έχω να συστήσω (για πολλοστή φορά) το βιβλιαράκι του Ι. Γιάλομ (και όχι μόνο αυτό) "Θρησκεία και Ψυχιατρική".
Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο φόβος του θανάτου είναι έμφυτος.

ndemonicos είπε...

> Ανώνυμε, είναι ανάγκη να σταθεροποιηθής κάπου. Αυτό το εκκρεμές θέσεων και ερωτημάτων με ζαλίζει – και είμαι επιρρεπής στον εμετό. Όσον αφορά στην Αποκάλυψη, με την οποία προσωπικώς έχω γελάσει πολύ –και μιλάω σοβαρά–, θα σου προτείνω δύο πράγματι τρομακτικά αναγνώσματα: Το «Brave New World» του Aldous Haxley και το «1984» του George Orwell. Σε σχέση με τον «φόβο του κόσμου», ως τάχα οφειλόμενου στην Αποκάλυψη, δεν θα σου απαντούσα ακόμη και αν δεν είχαν απαντήσει άλλοι. Απλά, δέξου ότι έχω βγάλει την πρώτη δημοτικού.
Εκείνο όμως το «Είναι σαφές πως κανείς δεν μπορεί να αποδείξει έως σήμερα τουλάχιστον και την ύπαρξή του» μόνον ως άθεο δεν σε ορίζει. Σταθεροποιήσου λοιπόν. Το να πιστεύης σε θεό δεν είναι ντροπή – έλλογος φόβος, ανυπαρξία υπαρξιακών αναζητήσεων, οκνηρία, ασυνείδητη αποδοχή πνευματικής υποδούλωσης, «έτσι τα βρήκα...» κ.λπ. είναι, εν πολλοίς δε ανοησία, την οποία βεβαίως και δεν σου αποδίδω.
Καλή χρονιά και πνευματικοσωματική υγεία σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Γράφω για μια ακόμα φορά ώστε να βάλω τα πράγματα σε τάξη όσον αφορά τους ανωνύμους αυτής της ανάρτησης.
Αλλος ΕΓΩ που γράφω με πεζά και άλλος ο Πετρος όπως υπέγραψε αργότερα , ο οποίος γράφει με ΚΕΦΑΛΑΙΑ όσο υπαγράφει σαν ανώνυμος.
Και για να μην μπω ξανά σε φαύλο κύκλο συζητήσεων ,"ndomenicos" , κατά την άποψή μου "ό τι δεν αποδεικνύετε μπορεί να επιδέχετε και αμφισβήτηση "είτε έτσι το βλέπεις είτε αλλιώς" ! Μην γίνεσαι σαν τους χριστιανούς που βλέπουν μόνο ότι τους έχουν ταίσει και δεν τολμούν να "ανοίξουν το μυαλό τους"!
"Αθεε" καθως βλέπεις συνεχίζω να γράφω και θα συνεχίσω να παρακολουθώ . Απλά κουράστηκα να προσπαθώ να "ανοίξω κεφάλια"!

Άθεος είπε...

Αντί να προσπαθείς να «ανοίξεις» κεφάλια, πάρε ένα όνομα!
Μάλλιασε η γλώσσα μου, μάλλον μούδιασαν τα δάκτυλά μου να πληκτρολογώ, να αποκτήσεις κι εσύ ένα όνομα! Σ’ αρέσει αυτό το μπάχαλο;
…πώς… σ’ αρέσει….
Το ήξερα… κουκουλοφόρε!
Κι εσείς που σπεύδετε να απαντήσετε, είδατε γιατί δεν πρέπει να τσιμπάτε αμέσως…
Κάτι υποπτευόμουν κι εγώ και αυτήν τη φορά περίμενα απέχοντας!
…Πότε θα αλλάξει ο χρόνος να σας ευχηθώ καλά μυαλά… (προς ανώνυμους και κουκουλοφόρους).

ΠΕΤΡΟΣ είπε...

ΠΑΔΙΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΙΩΣ.ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ,ΕΝΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ,ΟΜΝΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ...

Άθεος είπε...

Δες τε τις ώρες των τριών τελευταίων σχολίων και βγάλτε συμπέρασμα!

Ανώνυμος είπε...

Με όλο αυτό το μπάχαλο μπήκα στον κόπο να ξεσκονίσω και κάποιες παλιότερες αναρτήσεις καθώς και σχόλια αυτων.
Τώρα κατάλαβα τα περί κουκουλοφόρων. Τελικά έχετε μεγάλη πλάκα ρε παιδιά. Σας ενοχλεί όταν κάποιος γράφει ανώνυμα ,επειδή θεωρεί πως αν γράφει επωνύμως πρέπει να γράφει με το πραγματικό του όνομα και δεν σας ενοχλεί το ότι σχεδόν όλοι σας, έχετε κουκουλώσει το ονοματεπώνυμο σας με διάφορα ψευδώνυμα και κωδικούς!!!
Για να είσαι επώνυμος φίλοι μου πρέπει να γράφεις στην σελίδα σου τα στοιχεία της ταυτότητά σου!(στην δική μου αυτό κάνω και στον τομέα μου υπογράφω επώνυμα τις αναρτήσεις μου και τα σχόλιά μου) έχετε τα παπάρια να το κάνετε; καλώς ! δεν τα έχετε ; Μην κατακρίνετε κανέναν , που δεν γουστάρει να υπογράφει σαν ραδιοπειρατής της δεκαετίας του ογδόντα :"ο ράδιο τζεντλεμαν ή ο ράδιο κόρακας σας αφιερώνουν το επόμενο τραγουδάκι" Τι θυμήθηκα πάλι!!!
Αυτή την φορά το γειά είναι οριστικό . Δεν αξίζει να μιλώ και να γράφω σε ανθρώπους που κρύβονται πίσω από ψευδόνυμα και κωδικούς. Αν πάρετε ταυτότητα ίσως τα ξαναπούμε!
Αν αποφασίσω να ξαναγράψω τότε θα γράψω μόνο με τα πραγματικά μου στοιχεία. Οποιοσδήποτε άλλος ανώνυμος δεν θα είμαι ΕΓΩ!

Dyer είπε...

«Αν πάρετε ταυτότητα ίσως τα ξαναπούμε!»
Αν εννοείς ταυτότητα: το ονοματεπώνυμο, τον ΑΔΤ, το ΑΦΜ, την φορολογική δήλωση τότε κάτι δεν κατάλαβες. Ο καθένας με το ψευδώνυμο και τα σχόλιά του εκτίθεται και αποκαλύπτει πλήρως την ταυτότητά του για την συγκεκριμένη θεματολογία του blog. Οι ανώνυμοι κατά κανόνα κάτι θέλουν να κρύψουν, ίσως ακόμα και την συμμετοχή τους σε ένα blog άθεων, φοβούμενοι τις συνέπειες μιας πιθανής αποκάλυψις (σκέψου ένα άθεος να θέλει να καταλάβει δημόσια αξιώματα!). Οι παρεμβολές τους συνήθως είναι προβοκατόρικες (νιώθουν ότι εκπληρώνουν το χρέος τους στον μεγαλοδύναμο κριτή!) και σκοπό έχουν να αποσυντονίσουν την ροή του διαλόγου.
Εύχομαι χρόνια πολλά με υγειά και χαρά σε όλους τους συμμετέχοντες στο blog του φίλου Άθεου (άθεου, πιστούς, … και ανώνυμους) και ιδιαίτερα βέβαια στον οικοδεσπότη με την υπενθύμιση ότι το άλλο μπουκάλι θα είναι δικό μου.
Χρόνια Πολλά

Άθεος είπε...

Βρες το χρόνο εσύ και το ξαναβάζω το μπουκάλι εγώ!
Εννοείται το περιεχόμενο, γιατί το μπουκάλι αλλού σκοπεύω να το βάλω!

Chris Tselentis είπε...

Χαίρεται. Ενημερωτικά η λεγόμενη ευθυγράμμιση Γης- Ήλιου και γαλαξιακού κέντρου (εκλειπτικής καλύτερα) έγινε το 1998 (η όλη διαδικασία διαρκεί κάπου 30 χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς), επειδή ο ήλιος έχει όγκο, δεν είναι σημείο. Το 1998 ήταν η χρονιά της πλήρους ευθυγράμμισης. Πρόκειται έτσι κι αλλιώς για ένα αστρονομικό φαινόμενο χωρίς καμμίαν άλλη σημασία. Αν συμβεί κάτι θα είναι καθαρή σύμπτωση.


Καλή χρονιά και καλές αναρτήσεις!

Άθεος είπε...

Λιτές, σοφές και απέριττες οι λίγες σου κουβέντες, φίλε μου, Little Prince!
Κέρδισες μια θέση link στα ενδιαφέροντα ιστολόγιά μου!
Καλή χρονιά να έχεις!

D.Angel είπε...

Περασα να ευχηθώ καλή χρονιά!
Φιλιά πολλά

Άθεος είπε...

Ε, κάπου κάπου πρέπει να περνάς κι εσύ.
…όχι μόνο την πρωτοχρονιά… και ν’ αφήνεις και καμιά γνώμη!
Χρόνια σου Πολλά, Ονειροπόλε Άγγελε!

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιος κόσμος που είναι χίλιες φορές να καταστραφεί!
Δ.Γ.

Άθεος είπε...

Να σου πω φίλε μου, Δ.Γ. πολλές φορές το είπα κι εγώ.
Όμως, δεδομένου ότι τυχαία εμφανίστηκε και μέσα από την λογική και την εμπειρία προσπαθεί να διαιωνιστεί ας ευχόμαστε, μέρες που είναι, να επιβιώσει και να οδηγηθεί προς ένα καλύτερο μέλλον, μιας και αποδεδειγμένα φαίνεται να μην καθοδηγείται από καμιά έλλογη τάση (αυτό που κάποιοι το λένε θεό) προς ένα ανώτερο σκοπό. Σαν έλλογα όντα εμείς βάζουμε το σκοπό, όμως και τότε φαίνεται να μην συμφωνούμε μεταξύ μας.
Ευτυχώς, εδώ υπάρχει ένας νόμος (νόμος των αντιθέτων) που νομοτελειακά μας οδηγεί εξελικτικά προς το μέλλον.
Όταν εύχομαι κάτι καλό, σε αυτόν ελπίζω!
Νάσαι καλά που, τέτοιες μέρες, υπαρξιακά με προβλημάτισες!

kon1p είπε...

Πρωτότυπη ευχή ανώνυμε.
Αλλά αφού επιθυμείς την καταστροφή του κόσμου, γιατί δεν ξεκινάς από τον εαυτό σου και τους ομοίους σου? Ισως έτσι, οι υπόλοιποι να μπορούν να ελπίζουν σε μια καλύτερη χρονιά...
Γι αυτούς που αγαπούν τη ζωή, εύχομαι πολλές ευτυχισμένες στιγμές.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ επιθετικός είσαι kon1p!
Ποιοι είναι οι όμοιοί μου; Σε ποιους αναφέρεσαι;
Και ο Άθεος μου απάντησε, αλλά δεν ήταν εριστικός και η απάντησή του με κάλυψε.

Άθεος είπε...

E, kon1p τώρα ο Δ.Γ. έχει δίκιο.
Δεν είναι ο Ανώνυμος που ξέρουμε. Αυτός φαίνεται να έχει μόνο μια τάση πεσιμισμού. Κατά τα’ άλλα ας μην τον ομαδοποιούμε σε κάποια επιλήψιμη κατηγορία. Λίγο πολύ τέτοιες τάσεις όλοι έχουμε κάποτε και καμιά φορά υπερβάλουμε!

D.Angel είπε...

Ουπς πρωτοχρονιάτικο καρφί ήταν αυτό!
Χα χα χα Οσο για το σχόλιο, όταν έχω κάτι να πω το λέω!Διαφορετικά καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω δε νομίζεις;Χα χα χα χα
Φιλιά πολλά

Άθεος είπε...

Όχι δα και καρφί… πρωτοχρονιάτικο σχόλιο ήταν.
Μέρες που είναι καλύτερα να μασάμε, παρά να μιλάμε, γιατί βλέπω να έρχονται μέρες λιτότητας, ακόμα και με Γιώργο!
Κάτι τέτοια βλέπει και ο πιο πάνω Ανώνυμος και σου λέει: τέτοιος κόσμος που είναι «ας πάει και το παλιάμπελο… μάπα το καρπούζι»

kon1p είπε...

Συγγνώμη οικοδεσπότα αν ήμουν αγενής, αλλά εννοούσα το εξής απλό.
Είμαστε όλοι υπεύθυνοι (σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας βέβαια) για την ποιότητα του κόσμου που μας περιβάλλει. Αν δεν μας αρέσει, ή προσπαθούμε να τον αλλάξουμε ή κατεβαίνουμε απο το τραίνο. Και παρότι (όπως όλοι μας) ζώ κι εγώ μέσα στα σκατά, προτιμώ να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο.
Οπερ σημαίνει ότι ελπίζω κι αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο. Κι αυτός είναι ο λόγος που συμμετέχω εδώ.
Κάθε διαφορετική άποψη είναι σεβαστή, αλλά ως εκεί. Οποιος γουστάρει αρμαγεδώνα, ας ξεκινήσει απ' τον εαυτό του κι ας αφήσει τους άλλους ήσυχους.
Προτάσεις και δουλειά χρειαζόμαστε, όχι αμπελοφιλοσοφίες.

Άθεος είπε...

Παρακαλώ φίλε μου kon1p, κανένας δεν σε είπε αγενή!
Απλά λίγο σκληρά αντιμετώπισες την άποψη του Δ.Γ. Βέβαια, έτσι όπως το θέτεις τώρα, γίνεσαι απόλυτα κατανοητός, όμως δεν μπορώ να καταλάβω αν το πήγαινε προς τον Αρμαγεδώνα ή απλά απηύδησε από την αδικία του κόσμου και υπέρβαλε!
Αν μας διαβάζει, ας απαντήσει!
Με τη νέα χρονιά εύχομαι περισσότερες αισιόδοξες σκέψεις να πλέουν στο μυαλό σας για να έχουμε την ελπίδα να προσπαθούμε για το καλύτερο!

Ανώνυμος είπε...

H φωτο με το μυαλό και το αλεξιπτωτο τα λεει όλα!!!!χιχιχ

εχω έναν φιλο που πιστευει στην καταστροφη το 2012..αντε να δουμε

Άθεος είπε...

Έτσι ακριβώς αρωστούλα. Λίγο πριν το Δεκέμβρη του 2012 πήγαινε εσύ στο φίλο σου και πες του να σου γράψει τις καταθέσεις του στο όνομά σου. Μετά την συντέλεια, πες του, ούτε τράπεζα δεν θα υπάρχει. Δώρο άδωρο να τα φυλάει!

Ανώνυμος είπε...

καταρχην να συστηθω..δεν ειμαι κανενας ανωνυμος που εχει αναφερθει κ πιο πανω..απλα δεν εχω blog ακομα..αλλα οπου να ναι θα φτιαξω κ γω ενα..;) sebastian λεγομαι, η μαλλον ετσι με φωναζουν.. :)
αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι η σελιδα αυτη ειναι ενας θησαυρος κ ακομα ενα μεγαλο μπραβο σε ολους σας που βαζεται το λιθαρακι σας στο να ανοιξουν λιγο κ αλλα αλεξιπτωτα..
θα τα ξαναπουμε συντομα..
καλα να περνατε..

Άθεος είπε...

Sebastian περιμένουμε το blog σου ή ακόμα και χωρίς αυτό… σύντομα όμως, πριν γίνει η συντέλεια!
Και για την ιστορία ας αναφέρω ακόμα ένα νούμερο της θρησκευτικής ιδεοληψίας.
Ιδού έναν πονηρό αμερικάνο επιχειρηματία με προφητικές διαθέσεις, που μόλις σήμερα αποδείχτηκε κι αυτός σαν τους άλλους προφήτες του χριστιανισμού αγύρτης και τσαρλατάνος!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5