1 Ιουλ 2008

Σχολιάστε το blog




Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας.
Χωρίς περιστροφές, με παρρησία και ειλικρίνεια.
Κάντε τις παρατηρήσεις σας.
Σας κάλυψε κάποιo θέμα… σας έθιξε σαν άνθρωπο… σας πρόσβαλε μήπως…

Πιστεύετε ότι σαν άνθρωποι και εμείς οι άθεοι πρέπει να πούμε τη γνώμη μας…
Μήπως θεωρείτε τη σελίδα επιθετική, απότομη και προσβλητική…
Ή πιστεύετε ότι, ακόμα κι έτσι, βρισκόμαστε υπό άμυνα, καταδικασμένοι και στιγματισμένοι από τις συμβάσεις της κοινωνίας…
Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!


Η Αθεΐα δεν είναι πνευματική επίδειξη, αλλά τρόπος ζωής, που αντιστέκεται στη συντήρηση, τη μούχλα και τη δεισιδαιμονία!

343 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 343 από 343
Simply Burgman είπε...

Εγώ προτιμώ να ασχολούμαι μέσω του Κινηματογράφου και της Λογοτεχνίας αναφορικά με τα μπλογκ,αλλά στην πραγματικότητα είναι που δίνω καθημερινό αγώνα:σε συζητήσεις με φίλους, με συγγενείς και όπου αλλού γίνεται!

Αυτό για το όνομα ήταν ένα αστειάκι, εννοώντας ότι κι εγώ είμαι άθεος...:Ρ
Το όνομά μου εδώ είναι το μεσαίο όνομα του λατρεμένου μου χαρακτήρα Ντόναλντ Ντακ!

Άθεος είπε...

Αν σου αρέσουν οι συζητήσεις για το θέμα, θα χαρώ να σε δω να τα λες μαζί μας. Απ’ τον επόμενο μήνα θα έχω σπουδαία αθεϊστικά άρθρα που είμαι σίγουρος θα σε κατενθουσιάσουν αν είσαι άθεος.
Όμως, μιας και ασχολείσαι με κινηματογράφο, γιατί ακόμα δεν ανάρτησες τίποτα για την AGORA;
Να είσαι καλά, φίλε Fauntleroy!

Simply Burgman είπε...

Τώρα που τελειώνω και την εξεταστική,θα συμμετέχω αρκετά.Ασχολούμαι σε φιλοσοφικό και διαλεκτικό επίπεδο με τον αθεϊσμό,οπότε θα είναι ωραία η συζήτηση!

Δεν την έχω δει ακόμα!Να είσαι σίγουρος πως όταν την δω θα αναρτήσω,αν βέβαια αξίζει και σαν ταινία!

B. είπε...

αν υπήρχε θεός θα πήγαινες στην κόλαση για αμαρτήματα web design...Πολύ κείμενο ρε φίλε, προσπαθώ να διαβάσω και έχουν πονέσει τα μάτια μου... :)

NoN SeRViaM είπε...

Είδες φίλε μου Β τι μας βάζει ο άθεος να τραβάμε κάθε φορά;

Του το χα προτείνει κι εγώ, να το βγάλει το μπλογκ και σε μορφή παιδικά-εικονογραφημένα, να κάνει μεγάλο σουξέ και να σπάσουμε τα charts, αλλά εκεί αυτός, να μας βάζει με το ζόρι να διαβάζουμε, για να μας ανοίξει τα μάτια και να μας βασανίζει.

Ευτυχώς -γι αυτόν δηλαδή- που δεν υπάρχει θεός, γιατί αλλιώς θα χε εξασφαλίσει θέση στο κεντρικό καζάνι, με τις μεγάλες θερμοκρασίες, ξέρεις..

: )

Άθεος είπε...

Ο Βασίλης είναι πονηρός
κι αυτά που λέει μην τα τρως...

NoN SeRViaM είπε...

Xex.. εγώ θα έλεγα.. επιφυλακτικός.

Πάντως, αν ο Β. θέλει πιο λιτά κείμενα με εικονίτσες, θα βρει πολλά στο..
http://lolgod.blogspot.com/
καθώς και στο "δικό μας" το Διαγόρα το Μήλιο.
http://diagoras.wordpress.com/

Simply Burgman είπε...

Φίλε μου,ρίξε μια ματιά σε μια ανάρτηση στο μπλογκ μου...Είναι το αντίθετο της Αγοράς,θα σε ενδιαφέρει!!

B. είπε...

δεν παραπονέθηκα για το κείμενο καθαυτό ρε παιδιά ούτε για το διάβασμα (παρόλο που οι εικονιτσες του Βασίλη είναι απόλαυση, ομολογώ), μόνο για το ότι είναι όλα μαζί σε μια σελίδα και είναι δύσκολο στο μάτι...Βάλε κάποιο λινκ με περίληψη, ένα πλαίσιο, κάτι τέλος πάντων...

Αλλο τώρα...είδα την ΑΓΟΡΑ, μετά από το παραπάνω σχόλιο. Από κινηματογραφικής άποψης έχει διάφορες ελλείψεις, όμως το θέμα παραμένει κάτι που δεν έχει εξερευνήσει κανείς, εκτός από τις κλασσικές εμπορικές ταινίες για τις Στραυροφορίες. Φυσικά λείπουν και πολλά χολυγουντιανά χαρακτηριστικά, και προφανώς αυτός είναι ο λόγος που δεν ακούστηκε καν η ταινία (ειδικά στις ΗΠΑ όπου ζω). Πολύ βαριά για τις μάζες, αναμενόμενο βέβαια...εν ολίγοις, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα, και ευχαριστώ για την αναφορά.

Ανώνυμος είπε...

δοκιμή

Ανώνυμος είπε...

ήθελα να κάνω σχόλιο σε κάτι πιο συγκεκριμένο, αλλά χάθηκα μέσα στη θάλασσα των άπειρων μυνημάτων που σου αφήνουν.
δεν συμφωνώ με την άποψή σου όσο αφορά την αθεία, αλλά συμφωνώ ότι δεν πρέπει να είμαστε έρμαιο στις απόψεις του κάθε χριστιανού ή του κάθε άθεου.
θέλω να πιστεύω πως έχεις κάνει συζήτηση σχετική πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον που είναι ή αυτοαποκαλείται χριστιανός, έτσι ώστε να μπορείς να παρεμβαίνεις σε κάθε πρότασή του ή ακόμα σε κάθε λέξη του.
γιατί, μάλλον θα συμφωνήσεις, ότι έχει να κάνει με τη ζωή, δεν το μαθαίνεις ούτε από το σχολείο(δυστυχώς), ούτε από τα μμε. πρέπει να κάνεις προσωπικά έρευνα για ότι έχει να κάνει με τη σύσταση του ίδιου σου του εαυτού.
αν έχεις προσπαθήσει κάτι τέτοιο και απλά δεν συνενοήθηκες με τον τύπο, οκ.
χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που το ψάχνουν και δεν αδιαφορούν.
θέλω να πιστεύω πως ανήκω και εγώ σε αυτή την ομάδα, αν και μη-άθεη.
ευχαριστώ.

Άθεος είπε...

Προς τον Β.
Δεν κατάλαβα τι εννοείς ότι «είναι όλα μαζί σε μια σελίδα» ζητώντας να βάλω και κανένα λινκ.
Πού βρίσκονται όλα σε μια σελίδα;
Κάθε άλλο!
Κάθε σελίδα έχει μόνο μια ανάρτηση και στα Περιεχόμενα έχω 41 λινκς με αντίστοιχα θέματα!
Μάλλον φίλε μου Β. δεν εξερεύνησες καλά το χώρο!
Όσο για την AGORA θα με εξέπληττε αν στην Αμερική είχε πέραση! Δεν αναφέρεται σε κανέναν ράμπο ούτε παίζουν Σβανζερέκιδες. Ο Κύριλλος θίγει την καθεστηκυία τάξη και ο πουριτανός αμερικάνος απέχει από τέτοιες πνευματικές επαναστάσεις!

Η φίλη μας η Ανώνυμη ας μην νομίζει ότι δεν κάνουμε συζητήσεις με χριστιανούς και αδιαφορούμε για τη γνώμη τους. Ούτε έχουμε υπ’ όψιν μόνο εκείνους τους χριστιανούς που αδιαφορούν για τα βαθύτερα νοήματα του χριστιανισμού.
Ακόμα και με τους τελευταίους έχουμε να αντιτάξουμε πολλά, όχι επειδή πολλές συζητήσεις έχουμε κάνει και με αυτούς, αλλά επειδή από τη θέση τους περάσαμε και οι ίδιοι. Εμείς δεν γεννηθήκαμε άθεοι, αλλά από νήπια μας γαλούχησαν χριστιανούς. Έπρεπε να ξεπεράσουμε και το στάδιο αυτό, ώστε να γίνουμε άθεοι, αντιτάσσοντας μάλιστα σ’ αυτούς και την ηθική ακόμα.
Όσο για τη ζωή που λες ότι έχει να κάνει ο χριστιανισμός, μάλλον εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί οι πιστοί κάθε θρησκείας είναι αποξενωμένοι από την υλική ζωή (εδώ είναι μηδενιστές) και η ιστορία δείχνει ότι οι χριστιανοί πάντα ήταν αντίθετοι με τη ζωή, αλλιώς δεν θα επέβαλλαν την γνώμη τους με θανατικές καταδίκες!
Όμως, οι κρίσεις μας δεν πρέπει να είναι υποκειμενικές, αλλά αντικειμενικές.
Ρίξε μια ματιά και στις πρόσφατες αναρτήσεις περί υλισμού και διαλεκτικής. Θα σου φανούν χρήσιμες.
Τώρα που έμαθες πώς αναρτά κανείς ένα σχόλιο, όταν πολλοί σχολιαστές σχολιάζουν, πιστεύω να περνάς να τα λέμε, ακούγοντας και τη δική σου άποψη.

Ανώνυμος είπε...

θανατικές καταδίκες;;;;;;;;;

Άθεος είπε...

Το ξαναγράφω: θανατικές καταδίκες!!!!!!!!!!
Μάρτυς μου η ιστορία: από το Βυζάντιο μέχρι τη Δύση!
Ακόμα και με ανώνυμες καταγγελίες!
Χωρίς υπεράσπιση τις περισσότερες φορές!
Και χωρίς δίκη κάποιες άλλες (βλέπε Υπατία)
Μια βολτίτσα σε ένα σινεμά αυτό τον καιρό η «AGORA» θα σε έπειθε, καλή μου!

Ανώνυμος είπε...

καλέ μου, απο οτι φαίνεται θα τα ξαναπουμε...

παντως ενώ διαχορίζεις τις φιλοσοφίες που σε αφορούν, τις θρησκείες τις βάζεις όλες μαζί και τις μπλέκεις.
την εποχή του βυζαντίου δεν ξέρω τι συνθήκες επικρατούσανε, αλλα δεν πιστεύω να υπήρχε τέτοιο σύστημα θανατικών καταδίκων που να ισχυρίζονταν πως πηγαίνουν σύμφωνα με "τον λόγο του θεού " που λένε.
η θεωρία του αλάθητου ανήκει στον πάπα. η ορθόδοξη πιστευω έχει παραδεχτεί λάθη.

Άθεος είπε...

Καλή μου… πάρε ένα όνομα για να μπορώ επιτέλους κάπως να σε αποκαλώ…!
Το θέμα της συγνώμης άπτεται της ηθικής.
Άσχετα που δεν ειπώθηκε ποτέ, ούτε στη Δύση ούτε στην Ανατολή, αλλά και να είχε ειπωθεί, η ιστορία απλά θα κράταγε τη συγνώμη χωρίς να εξαφανίζει το γεγονός!
Όμως, ούτε για λάθη ακούσαμε ποτέ ούτε για την τσίπα: η συγνώμη δεν ακούστηκε ποτέ.
Διάβασε τις «Νεαρές» του Ιουστινιανού και θα φρίξεις.
Όμως όταν ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος (Άγιος) εξορίζει έναν άλλο Άγιο (Αθανάσιο) από την Αλεξάνδρεια ούτε μια ούτε δυο φορές κι όταν ο Κύριλλος διευθύνει ένα τσούρμο αλητών (παραβολάνων) που κάνουν άνω κάτω την ίδια πόλη, εσύ με ποιον είσαι; Με τον πρώτο Άγιο ή με τον δεύτερο. Με τον θύτη ή με το θύμα;
Απλά δυο τρία αίσχη ανέφερα τώρα και υπάρχουν χιλιάδες άλλα που αμαυρώνουν αυτό που κάποιοι το λένε άσπρο και εμείς γινόμαστε το μαύρο πρόβατο επειδή τολμάμε να λέμε την αλήθεια!
…κατάλαβες καλή μου;

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Συγνώμη Άθεε για την παρέμβαση....

-Αγαπητή ανώνυμη, θα ήθελα (εάν φυσικά το θέλεις κ εσύ) να διευκρινήσεις - να γίνεις πιο σαφής , σε αυτά που παραθέτεις , όπως....:
-1o. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στις όποιες θρησκείες ή θρησκευτικές αντιλήψεις.... και τι παραπάνω ή λιγότερο έχει(αν ‘έχει) η μία από την άλλη....;;;;;.(αυτό το ερώτημα αντιστοιχεί σ’ αυτό που λες.. «τις θρησκείες τις βάζεις όλες μαζί και τις μπλέκεις».)
-2ο . Ποιος είναι ο... «λόγος του θεού» που έρχεται σε αντίθεση, με τα φρικιαστικά εγκλήματα των χριστιανών στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία «βυζάντιο» κατά Ελλήνων – Ελληνιζόντων – Εθνικών...;;;; Aλλά και πιο μετά, με φρικαλεότητες και γενοκτονίες κατά ιθαγενών – ινδιάνων – Μάγιας , από την θρησκεία της «αγάπης» τον χριστιανισμό....;;;;
-3ο . Όταν λες ορθόδοξη... Τι εννοείς .... εκκλησία , κοινωνία, τί;;;; Και ποια είναι αυτά τα λάθη και τα εγκλήματα που πιστεύεις πως έχει παραδεχθεί...;;;;; . Γιατί εγώ, (αν και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την ιστορία της (κυρίως) Ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας «βυζάντιο» ), δεν άκουσα ποτέ να βγήκε η «ιερά» σύνοδος και να παραδέχθηκε λάθη και εγκλήματα της εν λόγο ιστορικής περιόδου αλλά και μεταγενέστερα. Μόνο δυο θεολόγους ξέρω που παραδέχονται όλα αυτά τα εγκλήματα... τον Μουστάκη και τον Τσακαλία....!! Στην εκκλησία ... Ούτε λόγος να γίνετε!!! Το "εις έδαφος φέρει" … σου λέει κάτι...;;;
-Εάν όμως παρ’ όλα αυτά, γνωρίζεις εσύ κάτι παραπάνω ... Φωτισέ μας...!!!
-Εδώ ο έρμος ο Γαβράς τόλμησε βασιζόμενος σε ιστορικούς, να αποκαλύψει τα αίσχη των χριστιανών στο Παρθενώνα και έπεσαν επάνω του όλα τα κοράκια και μη, να τον λιντσάρουν. !!!
-Εν πάση περιπτώσει.... Μιας και είσαι γυναίκα θα σε ενδιαφέρει να μάθεις τι λένε οι «άγιοι» και τα «θεόπνευστα» χριστιανικά βιβλία για την γυναίκα. Μια επίσκεψη στο κανάλι μου Και θα μάθεις αρκετά.... «ακάθαρτο όν..»!!!!, δεν το λέω εγώ .... Στα «ιερά» κείμενα το αναφέρει, όπως και άλλα πολλά. Και είμαι σίγουρος πως θα αηδιάσεις ....!!!!
Την καλησπέρα μου....

NoN SeRViaM είπε...

Πετάγομαι κι εγώ..

Ανώνυνη, ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, η καθολική εκκλησία έχει παραδεχτεί λάθη, κι έχει ζητήσει και συγνώμη, πχ απ το Γαλιλαίο, σε αντίθεση με την ορθόδοξη, που είναι τελείως ξεδιάντροπη, κάτι που είναι και λογικό, μιας και είναι η εκκλησία τηε ορθής δ/λόξας, οπότε και εννοείται πως δεν έχει κάνει λάθη..

Φέρε ένα (1) παράδειγμα που έχει ζητήσει συγνώμη η εκκλησία της ανατολικής Ρωμαικής αυτοκρατορίας. Ένα μόνο.

NoN SeRViaM είπε...

Προς B.
Χαίρομαι που σου άρεσαν οι σύνδεσμοι.

Πάντως, η γνώση δεν αποκτάται με θεία φώτιση φίλε μου, και καλώς ή κακώς, πρέπει να διαβάσει κανείς αρκετά, ώστε να μπορέσει να αναπτύξει κριτική σκέψη, σαν άμυνα απέναντι στη σαβούρα που μας πλασάρουν καθημερινά από παντού.

Σκέψου πως τα κείμενα των περισσότερων αναρτήσεων, αν τα έβλεπες τυπωμένα σε χαρτί, θα ήταν το πολύ 3 (το μεγαλύτερο!) σελίδες!

Δεν είναι δα και τόσο πολύ το κείμενο που να σε αποτρέπει απ το να το διαβάσεις.

Εξάλλου, ο οικοδεσπότης μας εδώ, έχει το "θείο χάρισμα" να αποφεύγει τις σάλτσες και να αφήνει την ουσία.

Όλες οι αναρτήσεις μαζί, συν τα σχόλια, μόλις και θα γέμιζαν ένα βιβλίο μεσαίου μεγέθους.

Πιστεύω πως θα χεις διαβάσει πολύ περισσότερο απ αυτό, μέσα σε μια μέρα, έτσι δεν είναι;

NoN SeRViaM είπε...

Xaxa.. Να συμπληρώσω, για το βιβλίο που λέγαμε πως θα γέμιζε με τα σχόλια κλπ..
Εξαίρεση δυό συγκεκριμένες αναρτήσεις, που είχαμε κάτι τύπους, που έμπαιναν και άφηναν ο καθένας από 30 (εκτός θέματος copy-paste κηρύγματα) από 3-5 σελίδες το καθένα, συν του taliban υποστηρικτές τους, που έβριζαν και ασχημονούσαν απέναντι στη λογική, και θα γέμιζαν ένα βιβλίο μόνοι τους.

Μιλάμε όμως για τα σχόλια από 2 συγκεκριμένες όμως αναρτήσεις όμως. Μπορείς και να τα παραβλέψεις.

NoN SeRViaM είπε...

xaxa..ξαναδιαβάζοντας το προηγούμενο σχόλιο μου, αναρωτιέμαι.. πόσα "όμως" είναι δυνατόν να βάλει κανείς σε μια πρόταση? (ειδικά αν βιάζεται..)

NoN SeRViaM είπε...

Και ξανά στην προηγούμενη ανώνυμη, που δεν "πιστεύει" τι γινόταν στο "βυζάντιο", ας ρίξει μια ματιά στο google, να δει τι λέει ο Ιουστινιανός κώδικας.

Και τώρα, γενικά μιλώντας, (δεν απευθύνομαι σ εσένα αγαπητή ανώνυμη) καλό θα ήταν ο καθένας που συμμετέχει στις συζητήσεις, να μην μας λέει τι πιστεύει, αλλά τι ΞέΡΕΙ και τι μπορεί να τεκμηριώσει και να αποδείξει.

Αν κάθε φορά πρέπει να ξεκινάμε την κουβέντα απ την αλφαβήτα, δε μπορεί να πάει μακριά η δουλειά, και δυστυχώς έχουμε μόνο μια ζωή.

Πριν πει ο καθένας τη γνώμη του, ας έχει διαβάσει τουλάχιστον τις αναρτήσεις του μπλογκ, να έχει μια ιδέα για το τι πράγμα συζητάμε τουλάχιστον ρε διάολε.
Δε μπορεί κάθε φορά να ξεκινάμε απ το ένα κι ένα κάνει δύο.

Συγνώμη κιόλας δηλαδή, αλλά ήμαρτον..

Ανώνυμος είπε...

άθεε, οι άγιοι δεν έγιναν άγιοι γιατί ήταν τέλειοι. δεν κρίνεται η αγιότητα τους από μια πολιτική απόφαση π.χ.

ενας ακόμα διαχωρισμός είναι πως οι σταυροφορίες π.χ έγιναν με την εντολη του παπα, καθαρά θρησκευτικό αξίωμα. Ο βυζαντινός αυτοκράτορας δεν είναι θρησκευτικό αξίωμα. το βυζάντιο προσπάθησε να είναι ένα κράτος βασισμένο στην θρησκεία αλλά δεν είναι η θρησκεία η ίδια. δεν βγήκε ο τότε επίσκοπος να διατάξει θάνατο.

σταύρο δεν νομιζω να μην γνωρίζεις όντως τις διαφορές που υπάρχουνε. βασική διαφορά ανάμεσα σε καθολική και ορθόδοξη(ανατολική θες να την οναμάζω;) εκκλησία, αλλά όχι η μοναδική είναι ο πάπας και το αλάθητό του.

όπου "λογος του Θεού" είναι η καινή διαθήκη, που γράφει μέσα ότι δίδαξε ο Χριστός. που μιλάει για αγάπη και ουδεμία σχέση έχει με φρικαλεότητες.

ποιο είναι το κανάλι σου, όπου έχει αυτά τα φοβερά κείμενα;πιο συγκεκριμένα;

για οτι άλλες παραπομπές κάνατε, αφήστε μου λίγο χρόνο να ερευνήσω, ν σας μιλήσω συγκεκριμένα.

καλέ μου ανώνυμε άθεε, Στέλλα.

NoN SeRViaM είπε...

Αγαπητή ανώνυμη (Στέλλα;)

Η δήλωσή σου πως.. "κενή διαθήκη=το βιβλίο του θεού και της αγάπης", με κάνει να πιστεύω πως δεν την έχεις διαβάσει.

Ή τουλάχιστον, δεν έχεις διαβάσει την ολοκληρωμένη έκδοσή της, ίσως να χεις πέσι πάνω σε κάποια περικομμένη εκδοχή της, που έχει επιλεκτικά κρατήσει ότι κατά περίπτωση βόλευε τον συγγραφέα και εκδότη της.

Κι αν στο κάτω κάτω η κενή διαθήκη είναι το βιβλίο που μιλάει για αγάπη, τότε τα συγγράμματα του Επίκουρου τι είναι;

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Το αλάθητο;;;!!!! Αγαπητή μου Στέλλα, άλλος έχει το όνομα κι άλλος τη χάρη. Εάν αυτή είναι για ‘σένα μια σημαντική διαφορά... Συγνώμη αλλά ,ή δεν τα βλέπεις τα πράγματα ως έχουν , ή δεν θέλεις να τα δεις… Ένα μικρό αλλά σημαντικό παράδειγμα σε ανάφερε ο NoN SeRViaM (Βασίλης).
- Καλή μου Στέλλα οι όποιες διαφορές ανά θρησκεία δημιουργήθηκαν απλά για να ξεχωρίζει η μια από την άλλη(θεωρητικά), (πρακτικά) ο κοινώς στόχος όλων αυτών των θρησκειών (κυρίως για της 3 Αβρααμικές : Χριστιανισμός, Ισλάμ και Ιουδαϊσμός), είναι η υποδούλωση ανθρωπίνων συνειδήσεων.... Πράγμα που δυστυχώς δεν έχεις αντιληφθεί και δεν ξέρω εάν ποτέ το αντιληφθείς... Μιας και η θεοδρομούμενη παιδεία και τα θεοκρατούμενα βιώματα , είναι αν μη τι άλλο σημαντική αιτία και πολλές φορές αποτελούν απροσπέλαστα εμπόδια , για τα όποια αντικειμενικά συμπεράσματα και κατανόηση του υλικού (και όχι θεϊκού) κόσμου.
-Η διαφορές αγαπητή μου Στέλλα (όπου και επήλθε το οριστικό σχίσμα το 1054) , ήταν κυρίως πολιτικών λόγων αλλά και θεωρητικών διαφορών. Οι πολιτικοί λόγοι συνδέονταν με την εξωτερική πολιτική των κρατών στα οποία ανήκαν οι δύο Εκκλησίες. Οι θεωρητικές διαφορές αφορούσαν δύο σημεία: αφενός δογματικές αντιθέσεις όπως σχετικά με την εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος και αφετέρου διιστάμενες απόψεις σχετικά με την οργάνωση και τη διοίκηση της Εκκλησίας (οι Δυτικοί πίστευαν στην παντοδυναμία του πάπα, ενώ οι Ανατολικοί στην πενταρχία και τη "δημοκρατικότερη" λήψη αποφάσεων μέσω οικουμενικών συνόδων). τουτέστιν.... Ξύλα – Πέτρες!!!!
- Στην ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία, η εκκλησία είχε την επίνευση. Και το χέρι του κάθε αυτοκράτορα η εκκλησία το καθοδηγούσε, διότι ο αυτοκράτορας ήταν και επίσκοπος. Ο κωστ/νος εχερετίστει στην 1η οικουμενική σύνοδο ως επίσκοπος και «άγιος». Αυτά.. για να λέμε τα πράγματα ως έχουν αγαπητή Στέλλα....

- Δηλαδή, καλά που ήρθε ο χριστιανισμός και μάθαμε τι θα πει αγάπη!! διότι πιο πριν μας διακατείχε άγνοια περί αυτού.... Ε…;;;;;.
Η Κ.Δ ,’όπως και όλα τα «θεόπνευστα» βιβλία εμπεριέχουν ουκ ολίγες αντιφάσεις ,φρικαλεότητες, εγκλήματα, αιμομιξίες, βιασμούς και άλλα διάφορα παράδοξα και παράλογα, τα οποία προφανώς αγνοείς παντελώς. Δες εδώ: http://skepticsannotatedbible.com/ εδώ: http://bible.cc/ και αν κάνεις υπομονή, θα δημοσιεύσω στο μέλλον μια ανάρτηση με όλα αυτά τα παράδοξα και παράλογα των λεγόμενων «ιερών» βιβλίων.
- Τέλος ,σχολίασέ μου (εάν θέλεις) αυτό..: (είναι ένα ελαχιστότατο δείγμα , από την λατρεμένη σου Κ.Δ…..) :
“Λουκ. 19,27 πλὴν τοὺς ἐχθρούς μου ἐκείνους, τοὺς μὴ θελήσαντάς με βασιλεῦσαι ἐπ᾿ αὐτούς, ἀγάγετε ὧδε καὶ κατασφάξατε αὐτοὺς ἔμπροσθέν μου.

Mετάφ. «Όσον δε δια τους εχθρούς μου εκείνους που δεν με ήθελαν βασιλέα των, φέρετέ τους εδώ και κατασφάξατέ τους εμπρός μου”».

-Είναι απλό Στέλλα μου. Κάνε κλικ επάνω στη φωτό μου και θα ... Διακτινιστής Στο κανάλι μου...C-: . Η αλλιώς εδώ: http://trakatroukis480.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%AF%20%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82

- Kαι το κλείνω εδώ... διότι ξεφύγαμε τελείως από το θέμα... και θα μας πάρει ο Άθεος με τις πέτρες....

Άθεος είπε...

Ο βυζαντινός αυτοκράτορας δεν είναι αξίωμα που στέκει μεταξύ ουρανών και γης;
Που ίδρυσε το πρώτο χριστιανικό κράτος;
Που προήδρευσε στις πρώτες οικουμενικές συνόδους για την καθιέρωση του χριστιανικού δόγματος;
Που ονομάστηκε Άγιος και εορτάζεται με την αγία μητέρα του που έλαχε σ’ αυτήν να εμπιστευτεί ο Κύριος την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού;
Εγώ δεν τα έχω με τους παπάδες, αλλά μ’ αυτούς που είχαν τα αξιώματα, τους πατριάρχες, τους Αγίους, τους ιερούς συγγραφείς από τους οποίους εδιδάχθης την ιερή σου πίστη, αγαπητή Στυλιανή!
Και μην με ειρωνεύεσαι καλή μου σαν ανώνυμο άθεο.
Είμαι επώνυμος με ονοματεπώνυμο (βλέπε ανάρτηση 04 στα Περιεχόμενα του blog).

Ανώνυμος είπε...

Βασιλη, δεν ειπα οτι η κ.δ είναι βιβλίο αγάπης, απλώς οτι ο Χριστός δίδαξε με βάση την αγάπη.

Σταύρο, υποδούλωση ανθρωπίνων συνειδήσεων; πως προέκυψε αυτό;

δεν είπα οτι πιο πριν δεν υπήρχε αγάπη, αν ειναι δυνατον!

δεν είναι λίγο να περνούν ξαφνικά οι αποφάσεις σε ένα άτομο, από εκεί που οι αποφάσεις ήταν αποτέλεσμα συμβουλίου περισσοτερων 'επισκόπων" (αν ήταν αυτός ο τίτλος).σίγουρα ήταν 5αρχία και όχι παραπάνω;

το απόσπασμα ανήκει σε μια παραβολή, οι βασιλείς εκείνης της εποχής δεν οδηγούσαν σε σφαγή όσους δεν υπάκουαν σε αυτόν; δεν είπε ποτέ δολοφονήστε όσους είναι εναντίον μου.

Αποστόλη, ξαναλέω ότι αν ο Μεγας Κων/νος έγινε άγιος, δεν έγινε για τους σκοτωμούς που μπορεί να προκάλεσε.
και αν εναντιώνεσαι με τους επισκόπους, με αυτά που πιστεύουν δηλαδή, τότε εναντιώνεσαι και με τους παπάδες και με κάθε χριστιανό. δεν είναι ανεξάρτητο κομμάτι. εκτός αν σου τη σπάει το γεγονός ότι έχουν κάποια εξουσία στα χέρια τους, που θα το ονόμαζα παραπάνω ευθύνη για τους υπόλοιπους χριστιανούς.

προσοχή με τα σχόλια παιδια, συζήτηση κάνουμε.

Άθεος είπε...

Με τους παπάδες δεν εναντιώνομαι, παρά μόνο σε φιλοσοφικό επίπεδο (γνωσιολογία, θρησκειολογία). Κατά τ’ άλλα, κάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι. Δεν δολοφονούν ή γκρεμίζουν αρχαιότητες, ούτε επινοούν ψέματα, όπως οι αξιωματικοί του χριστιανισμού!
Το όνομά μου στους περισσότερους ίσως να είναι άγνωστο. Για την κατανόηση να χρησιμοποιείς καλύτερα το άθεος, για να απομυθοποιούμε και τη βρωμιά που στη λέξη αυτή πρόσαψαν οι θιασώτες της αγάπης!

NoN SeRViaM είπε...

Όποτε βολεύει η "κενή διαθήκη" είναι οι κατά γράμμα οδηγίες του θεού προς εμάς, κι όποτε αυτές οι οδηγίες είναι λίγο.. σοκαριστηκές για την τρέχουσα χριστιανική ηθική, δεν είναι παρά.. παραβολές και μεταφορές!

Μάλιστα!
Όταν έλεγε λοιπόν, "φέρτε και σφάξτε μπροστά μου όσους διαφωνούν μαζί μου," το έλεγε παραβολικά, εννοούσε να τυς καλέσουν για δείπνο και να συζητήσουν πολιτισμένα γύρω απ τη φωτιά.
Κατάλαβα!

Οκ, και ψάχνω για δουλειά, ακούει κανείς εκεί στην οοδε;

Ανώνυμος είπε...

ρε συ το λέει στην αρχή του κεφαλαίου. οτι ο Χριστός είπε την παρακάτω παραβολή.

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

- Θα σου το πω διαφορετικά…, απόρροια όλων αυτών των θεοτήτων- θρησκειών , είναι πρωτίστως ο φόβος . Όπως λέει και ο Stendhal «-Όλες οι θρησκείες είναι θεμελιωμένες στο φόβο των πολλών και στην εξυπνάδα των λίγων».Αλλά πες μου, τι πιστεύεις, πως ο άνθρωπος έχει ανάγκη τις θρησκείες, ή οι θρησκείες τον άνθρωπο;;;
- Και ένα άλλο… Δέχεσαι αδιαμαρτύρητα όλα αυτά που λένε τα «ιερά» βιβλία του χριστιανισμού;;;(εάν φυσικά έχεις γνώση για όλα….) .
- Αγαπητή Στέλλα , η διαφορά είναι πως , άλλο η ‘έννοια της αγάπης που έχει να κάνει με το κάθε τι στον υλικό κόσμο μας και άλλο η αγάπη προς κάτι το θεϊκό ,που εν πολλής μας προστάζουν τα διάφορα «ιερά» βιβλία και σε συγκεκριμένο μάλιστα λαό. Τώρα, τα περί αγάπης στον συνάνθρωπό μας , τα έχουν πει και γράψει κάποιοι πολύ πιο πριν(όπως κι εσύ συμφωνείς) και δεν έχουν να μας προσθέσουν κάτι παραπάνω τα «ιερά» βιβλία , της όποιας θρησκείας . Απλά όλες οι Αβρααμικές θρησκείες τα υιοθέτησαν(πως αλλιώς θα προσέλκυαν πιστούς), από τους αρχαίους φιλοσόφους(ασχέτως εάν στη πορεία είτε τα αναθεμάτισαν, είτε τα έκαψαν..). Και η ιστορία μας έδειξε και δείχνει , πως αυτή η «αγάπη» έγινε και γίνετε πράξη από την θρησκεία της «αγάπης» τον χριστιανισμό, όπως και τις διάφορες άλλες θρησκείες.

- Η πενταρχία κατά τους αιώνες, που ήταν η ενωμένη και αδιαίρετη εκκλησία του χριστού, αποτελούνταν από τις τοπικές εκκλησίες της Ρώμης, της Κωνσταντινουπόλεως, της Αλεξανδρείας, της Αντιοχείας και των Ιεροσολύμων. Αυτά γνωρίζω εγώ…. , εάν εσύ γνωρίζεις κάτι άλλο ή εάν δεν είναι έτσι τα πράγματα….είμαι αν μη τι άλλο πρόθυμος να το συζητήσω.

- Βρε Στέλλα μου, όλες μα όλες οι παραβολές ,έχουν να κάνουν με την πίστη στο θεό!! Στην εν λόγο παραβολή, δεν μιλάει για κάποιον βασιλιά πόλης ή κράτους, είναι αυτονόητο βρε Στέλλα μου πως ομιλεί για τον εαυτό του(χριστό) . Αυτό τουλάχιστον το λένε και όλοι οι εκκλησιαστικοί παράγοντες…, ακόμη και η οοδε!!!! Που κατά την προσφιλή τους όμως τακτική …. Το αποδίδουν με τον δικό τους τρόπο.


- Πιστεύω καλή μου Στέλλα πως δεν σε πρόσβαλα κάπου…. Και ούτε είχα κι έχω τέτοιο σκοπό. Να ‘σε σίγουρη πως προσέχω πάρα πολύ καλά τι γράφω και πως το αποδίδω. Εάν όμως παρ’ όλα αυτά νομίζεις ή έχεις την εντύπωση πως είμαι κατά της συζήτησης – διαλόγου και έχω άλλες προθέσεις κάνεις μέγα λάθος και αν κάπου σε πρόσβαλα χωρίς να το αντιληφθώ ,σου ζητώ συγνώμη.

NoN SeRViaM είπε...

@Στέλλα,
αλλά και ο κάθε ένας που θεωρεί τον εαυτό του και Έλληνα και χριστιανό..
Εξηγήστε σας παρακαλώ πως, γιατί και από πότε, αυτά τα αναθέματα κατά του Ελληνισμού, διαβάζονται καθε κυριακή στις εκκλησίες.:

1..καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσι εις θείαν παντελή περιπίπτειν, και την Ελληνικήν Μυθολογίαν... ανάθεμα τρις.

2. ...τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα .... ανάθεμα τρις.

3. ...τοις το των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ εαυτών και την καθ ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχόμενοι.... ανάθεμα τρις.

4. ...τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και ελληνικά ρήματα,..... ανάθεμα τρις.

5. ...τοις απαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δυσσεβή δόγματα...... ανάθεμα τρις.

6. ...τοις την μωράν των έξωθεν (= Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι..... ανάθεμα τρις.

7. ... οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών ....... ανάθεμα τρις.

NoN SeRViaM είπε...

Εξηγήστε κι αυτό.
(αντιγράφω από αλλού)

«Έλλην ων τηι φωνήι, (αν και μιλάω ελληνικά), ουκ αν ποτέ φαίην (ποτέ δεν θα έλεγα) Έλλην είναι, δια το μη φρονείν ως εφρόνουν ποτέ (κάποτε) οι Έλληνες, αλλ’ από της ιδίας μάλιστα θέλω ονομάζεσθαι δόξης (= αλλά από την δικιά μου δοξασία- Δόγμα- φρόνηση θέλω να ονομάζομαι). Και ει τις έροιτό με τις ειμι, (κι αν κάποιος με ρωτούσε τι είμαι), αποκρινούμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είμαι»

Πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος

Άθεος είπε...

Αν τώρα προσπαθήσει να σας απαντήσει, θέλει πάνω από μια μέρα!
Πολλά δεν της βάλατε;
Μην την αποπαίρνετε βάζοντάς της τόσο δύσκολα θέματα, γιατί θα ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της!

NoN SeRViaM είπε...

Kai προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, αγαπητή Στέλλα, στη μοναδική περίπτωση που σου απηύθυνα το λόγο προσωπικά, το έκανα χωρίς φανφάρες, κραυγές και ειρωνείες, ούτε το παιξα βαριά κουλτούρα.

Εξάλλου, το ότι σου μίλησα προσωπικά, σημαίνει πως βλέπω μια λογική στη σκέψη σου -αλλιώς δε θα σου μίλαγα- και ακριβώς εκεί απευθυνόμενος (στη λογική σου) προσπαθώ να κάνω μια κουβέντα, και σε καμία περίπτωση προπαγάνδα, προσπαθώντας καλά και σώνει να επιβάλω τις απόψεις μου.


Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου, όπου αυτό συνέβει.

Χαιρετώ άπαντες.

Ανώνυμος είπε...

κατ'αρχας Βασίλη: στη φράση μου που ξαναγράφεις, εκεινο το ΠΟΥ (που μιλαει για αγαπη κτλ) αναφέρεται στον Χριστό. στον Χριστό που μιλαει για αγάπη κτλ.

αυτό που είπε ο πατριάρχης θα το σχολίαζα απλά και ελπίζω οχι απλοϊκά, πως ο άνθρωπος αυτός θεωρούσε πιο σημαντικό ακόμα και από την καταγωγή την πίστη του.με τους έλληνες διέφερε δογματικά

όσο για τους αναθεματισμούς..
η ελληνική μυθολογία, η ελληνική φιλοσοφία, και γενικότερα η ελληνική σκέψη δεν έρχονται σε αντίθεση με τον χριστιανισμό;(μπορεί όχι το 100% αλλα δεν μπορεί να είναι ένα κείμενο λίγο η πολύ χριστιανικό. ή είναι ή δεν είναι. ) επειδή αναφέρει συγκεκριμένα τα ελληνικά; μα αυτά δεν ήταν μέχρι τότε γνωστά; οι αιρέσεις της εποχής;

και τι λέει γι αυτά; ανάθεμα. δηλαδή αποκοπή από την εκκλησία.
δεν είναι λογικό να μην δέχονται στο σώμα της εκκλησίας αυτούς που έχουν δόγμα που δεν ανήκει εκεί;

αν σημαίνει και ότι τους στέλνει στην κόλαση, για τον χριστιανό ζωή έξω από την εκκλησία, χωρίς Χριστό, είναι η κόλαση.

Σταύρο: όπως ο θεός δεν μου έδωσε κάποιο κέρμα,όπως στην παραβολή, αλλά αναφέρεται μεταφορικά, έτσι μεταφορικά εννοεί και τον σφαγιασμό.

ήταν όντως πεντε επίσκοποι, συγγνώμη

όντως η αγάπη των φιλοσόφων μπορεί να ανήκει σε ηθικιστικό επίπεδο, ενώ για τον Χριστιανό η αγάπη είναι ο θεός ο ίδιος.
Δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να μιλήσεις για αγάπη χωρίς να αντιγράφεις τα κείμενα των φιλοσόφων.

"ιερά βιβλία" έχω διαβάσει η ίδια πολύ λίγα, και δεν έχω πέσει σε κάτι που θα μπορούσε να χαρακτιριστεί ακραίο. αν θες να πεις για κάτι συγκεκριμένο όμως, πες το!

Σταύρο δεν ήξερα ότι φοβαμαι! καλά που μου το είπες! ;)

λες η θρησκεία έχει ανάγκη τον άνθρωπο ή το αντίθετο..
με αυτή την ερώτηση υποβαθμίζεις κάπως την ένοια της θρησκείας. είναι σαν να λες: το πολιτικό κόμμα έχει ανάγκη τον άνθρωπο ή το αντίθετο;

η θρησκεία (και δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη λέξη αυτή) δεν είναι απόψεις 10 ανθρώπων που μαζεύτηκαν και ίδρυσαν μία οργάνωση(εσύ μπορείς να το βλέπεις έτσι, δικαίωμά σου). Είναι αντίληψη της ζωής( και πάλι δεν ξέρω αν χρησιμοποιώ σωστά τις λέξεις) είναι 'ένα πρίσμα μέσα από το οποίο βλέπεις τη ζωή" όπως μου είχε πει κάποιος.

και κάτι παλιό, όσο αναφορά λάθη στην ανατολική εκκλησία.. αυτό βρήκα αυτό σας λέω..

ο άγιος Φώτιος λέει διαπίστωσε πως σε κάποια πατερικά κείμενα υπάρχουν λάθη. το βρήκα στο:http://www.oodegr.com/oode/pateres1/lathi_paterwn1.htm

όπου η σελίδα τελειώνει με μια πρόταση που έχει πλάκα:"Εάν λοιπόν κάποιος επιμένει, να αναζητάει μεταξύ των αγίων της Εκκλησίας το "αλάθητο", τότε κατ' ανάγκην πρέπει να δεχθεί ότι κάνει λάθος ένας άγιος της Εκκλησίας, ο άγιος Φώτιος!"

καλά δεν είπα και ότι με βρίσατε! πέσαν απλά πολλά "αγαπητή μου " και " καλή μου" ! χαχα

Ανώνυμος είπε...

ωχ! πολλά βγήκανε.ε;

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Για τους αναθεματισμούς Στέλλα , έχουν γίνει ουκ ολίγες διαμαρτυρίες – παράπονα και μάλιστα από επιφανείς ανθρώπους, πχ ο τέως πρόεδρος δημοκρατίας Κ.Στεφανόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του περί αυτού, εδώ: http://www.hellenicway.ca/octob02/stefano.htm μπορείς να δεις το ιστορικό της επιστολής και την αντίδραση(;) της εκκλησίας.
-Είναι πράγματι αδιανόητο…. Και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, ένα έθνος να υβρίζει τους προγόνους του και την ίδια του την ιστορία!!!

-Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά και δικαιολογίες , γι’ αυτά τα αναθέματα….. και να σκεφτείς πως διαβάζονται και ακούγονται σε όλες της ορθόδοξες εκκλησίες ανά τον κόσμο!!!! Η ξεφτίλα της ξεφτίλας ώ ξεφτίλα!!!!!.

-Να σημειώσω εδώ, πως το 2009 και μετά από 1223 χρόνια και με ανεπίσημη εντολή του ιερόνυμου, ΔΕΝ ακούστηκαν – διαβάστηκαν οι αναθεματισμοί, ΣΤΗΝ Ελλάδα!!! Κάτι είναι κ αυτό, διότι επίσημα δεν νομίζω ποτέ να ανακοινωθεί-αποφασιστεί …. Βλέπεις χρειάζεται να συγκαλέσουν οικουμενική σύνοδο, αφού η Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδος Νικαίας το 787 υπό τον συντονισμό του οικουμενικού πατριάρχη ταρασίου διατύπωσε τα κείμενα των αφορισμών αυτών!!!!

- Ας έρθουμε στα άλλα τώρα. Aς υποθέσουμε, πως τα κέρματα αντιπροσώπευαν τους ανθρώπους (πιστούς σε αυτόν), η φράση «κατασφάξτε τους μπροστά μου» , τι θα μπορούσε να σημαίνει ή να αντιπροσωπεύει;;;;

- Για τα κακός κείμενα ,στα "ιερά βιβλία" σου είπα….. αλλά μέχρι τότε , σε παρέπεμψα σε κάποια site. Αλλά μάλλον δεν έκανες τον κόπο να τα διαβάσεις!!

- Δεν υποβαθμίζω τίποτα!! Ένα απλό ερώτημα σου έθεσα …… Δεν μου απαντάς. Τέλος.

- Στη δικιά σου την αντίληψη , υπάρχει η θρησκεία . Και εκεί πιστεύεις, πως είναι η ρίζα της ζωής, όπου όλοι εμείς αποτελούμε τον καρπό της. Αυτό επέλεξες, σ’ αυτό πιστεύεις . Είναι απολύτως σεβαστώ.
Αλλά , κάποια κακός κείμενα των λεγόμενων «ιερών βιβλίων», θα πρέπει και να τα θίγουμε αλλά και να τα παραδεχόμαστε …… νομίζω είναι καλό για όλους μας.


- Όσο για το κανάλι της οοδε που μας παραπέμπεις ,τι να πω…… αυτοί κάνουν την δουλειά τους κι εμείς την δικιά μας!! Και ο καθένας κρίνει και κρίνεται .

Υ.Γ- Άθεε , εαν παίζουμε με την υπομονή σου , παρακαλώ να μας το πεις... διότι από "σχολίασε το μπλοκ", το καταντήσαμε "σχολίασε τα <> "

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Ε..;;;; Πώς έγινε αυτό!!!! Τα «ιερά κείμενα» έγραψα αλλά βγήκε άλλα τι άλλον !!!!
Ο δαίμον των σχολίων!! χεχε

Άθεος είπε...

Δεν καταλαβαίνω πόσο μπορεί να κρατήσει αυτή η κουβέντα. Όπως το πάτε, μπορεί και για πάντα. Όμως εκεί που καλούνται άλλοι να σχολιάσουν το blog εσείς κάνατε μια παρέα chat γενικού ενδιαφέροντος. Νομίζω καλύτερα να την μεταφέρετε στην Ανάρτηση του Σταύρου όπου μαζί με τον Βασίλη σχολιάζουν την Παναγία Τσαμπίκα για να ζωντανέψουμε και άλλες σελίδες, κάτι σαν αποκέντρωση δηλαδή!
Εύχομαι να με καταλαβαίνετε!
Βαρύναμε πολύ το blog αυτό και όσοι προσπαθούν να βρουν το τέλος των σχολίων δυσκολεύονται.

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Στέλλα , ο Άθεος παρέθεσε στο πιο πάνω σχόλιό του , την καινούρια ανάρτηση στο κανάλι μου " Παναγία Τσαμπίκα" (Έγκυος, Στο.....Πιτς φυτίλι !!!). Εαν θα ήθελες να προσθέσεις κάτι από αυτά που είπαμε,ή εάν θέλεις να κάνεις κάποια παρατήρηση σε κάποιες από τις αναρτήσεις μου, ευχαρίστως και με χαρά να σε φιλοξενήσω.
- Εκτός κι αν θα ήθελες να πεις τη γνώμη σου στη νέα ανάρτηση του οικοδεσπότη μας Άθεου. " Απ’ τον σκεπτικισμό στον αγνωστικισμό και στην τύφλα μας τη μαύρη "

NoN SeRViaM είπε...

Είμαι πολυ μικρός για να δίνω συμβουλές, αλλά ξέρεις τι θα μνου άρεσε να δω πολύ στη σελίδα σου;

Ένα "χώρο", -του στύλ σχολιάστε το μπλογκ κάτι..- που να μπορεί ν μπει κάποιος πονεμένος και να γράψει ένα.. αστείο, ένα πείρασμα, μια κοτσάνα αν θέλεις (χωρίς φυσικά ν αφήσεις διάφορους taliimpan να γελοιοποιήσουν την σελίδα σου.

Ξέρω πως υπάρχει ένα πολύ σοβαρό προφίλ εδώ, και τα αστεία πρέπει με είναι προσεγμένα και με το σταγονόμετρο, αλλά καμιά φορα ρε φίλε, πρέπει να πεις στον άλλο μια "χοντράδα" για να ξυπνήσει.

Φτιάξε κάτι σαν "πτυελοχείο" -όπως είχα δει σε άλλη σελίδα και μου δάνηκε σωστό- έτσι ώστε να δείχνεις και τι διαφωνία σου απέναντι στα γραφόμενααν θέλεις.

Άθεος είπε...

Έτσι όπως το βάζεις μου φαίνεται καλό.
Η πρόταση σου είναι υπό σκέψη, αν και κάνω κάθε χρόνο δυο σατιρικές αναρτήσεις, όπου σας δίνετε το δικαίωμα να τα πείτε και έξω από τα δόντια, όμως σε σοβαρές αναρτήσεις δεν το θεωρώ σωστό!

NoN SeRViaM είπε...

Φίλε Άθεε, με αφορμή το προ ολίγου σχόλιο που έκανε ο γνωστός μας φίλος Ορθόδοξος, με θέμα την αλήθεια, και στην προσπάθεια που γίνετε να θέσουμε ένα πλαίσιο εντός του οποίου να καταλαβαινόμαστε, στις 02 Μαρτίου, ώρα 20.02.

Συγνώμη κατ αρχήν που επανέρχομαι σε προηγούμενο θέμα, θα σε παρακαλούσα όμως, να σκεφτείς πάλι τη δημιουργία μιας "ανάρτησης", στην οποία εκτός των άλλων θα μεταφέρεις "αυτόματα" και χωρίς πολλές πολλές εξηγήσεις...
-τα λες μια και καλή στους "όρους" τις σελίδας, που ούτως ή άλλως τα λες -
...την Μεταφορά άσχετων με το θέμα σχολίων όπως είναι το συγκεκριμένο, αφού -και καλά κάνεις- κρατάς αυτό το ύφος στη σελίδα σου, κι εννοώ το ότι θέλεις...
-και προσπαθείς να συντονίσεις ανάλογα-
...τα σχόλια να αφορούν το θέμα για το οποίο μιλάμε, να μη λέει ο καθένας τα δικά του, και να είμαστε φειδωλοί και μετρημένοι, μέχρι και στο χιούμορ.
Ας πούμε το πρώτο σχόλιο της Νάντιας, πως αλήθεια είναι τα 3 γκολάκια στους Ρωμαίους, είναι πολύ πιο σχετικό με αυτό που συζητάμε, και φυσικά ασύγκριτα πιο καλαίσθητο.

Επίσεις να μεταφέρονται τα προσβλητικά...
-για το ύφος της σελίδας πάντα-
...σχόλια, όπως είναι -συστηματικά- του Ορθόδοξου. Δεν μπορεί να επανέρχεσαι για 3η φορά σε μια ανάρτηση, κάθε κύριε Ορθόδοξε, σε κάτι που σου χει απαντηθεί με κάθε τρόπο, τόνο και ύφος και να μας λες πως Αλήθεια είναι αυτό που λες εσύ, γιατί έτσι,
δείχνοντας απλώς πως δεν έχεις καμία σχέση με το χωροχρόνο που βρίσκεσαι, πόσο μάλλον την ιστοσελίδα, και στο τέλος μας δίνεις και το δικαίωμα να λέμε στη σελίδα μας ότι κουτό νομίζουμε εμείς ως αλήθεια, δείχνοντας μας τόση περιφρόνηση, αλλά κι εκείνη τη...
-δεν βρίσκω καλύτερα λόγια να το περιγράψω,(ούτε το χρόνο τώρα να το βρω να το κοπιάρω ακριβώς) από εκείνο που είχε πει ο Γιατρός του Ικα..-
...μειλίχια συγκαταβατικότητα...κλπ, κλπ.
Ένα τεράστιο υποτιμητικό δήθεν, συνοδευμένο με μπόλικη ανωτερότητα και ασταμάτητες προσευχές, για μας τους καημένους πλανημένους. Να μου λείπει.
Και μάλιστα, μας έχει προσβάλει με αυτόν τον τρόπο σχεδόν όλους και προσωπικά,
-με πρώτον απ όλους φυσικά εσένα.-
Και εντάξει, το αφήνω επάνω σου το τι θα του απαντήσεις, ακόμη κι εκ μέρος όλων, αλλά -πίστεψέ με- όταν με προσβάλουν, θέλω κι εγώ να απαντήσω. Το καταπίνω για να μην εκτραπεί η συζήτηση, και δείχνω φυσικά αυτοσυγκράτηση, και κάνω πως δε βλέπω, δεν κατάλαβα, δεν ξέρω. Εντάξει, μία, εντάξει δύο, τρεις, πέντε, πάντα;
Αν θεωρούσα πως μόνο εγώ αισθάνομαι έτσι δε θα το έκανα ίσως τόσο θέμα, γιατί ξέρω πως.. παραπλατιάζω, αλλά (παρηγορήσου τουλάχιστον με αυτό) ζητάω μόνο τα 3 λεπτά που θα σου πάρει να διαβάσεις τα καθέκαστα, δεν περιμένω κάποια απάντηση.

NoN SeRViaM είπε...

Αν σε κάποιον φαίνεται υπερβολή αυτό που λέω, ας κάνει ένα τεστ, ας μπει σε ένα οποιοδήποτε blog σαν του Ορθόδοξου, να μιλήσει σοβαρά και κόσμια εννοείται, και να τους πει πχ πως η ψυχολογία/τρική, δίνει τον ορισμό σχιζοφρενείς σε αυτούς που έχουν αστήρικτες, παραληρηματικές και κατ αρχήν αδύνατον να επιβεβαιωθούν, ιδέες, κι ανάλογα με το βαθμό επιμονής και προσκόλλησης σε αυτές τις ιδέες, υπάρχουν πολλά επιπλέον επιστημονικά κοσμητικά επίθετα, που φτάνουν μέχρι τον εγκλεισμό με θεραπεία κοκτέιλ, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας αυτών των ιδεών για τους άλλους.
Για να δοκιμάσει να μπει κανείς σε μια σελίδα τύπου Ορθόδοξου, και να τους πει πως στην πραγματικότητα, δεν ξέρουν τι τους γίνεται και τα έχουν χαμένα, αλλά εντάξει, έχουν το δικαίωμα να λένε τις κενότητές τους και τα παραμύθια τους στη σελίδα τους, κι ότι άλλο κουτό νομίζουν και θέλουν αυτοί οι γκιαούρηδες/άπιστοι, ότι προτιμάνε μωρέ οι πτωχοί τω πνεύματι, δε μας πειράζει εμάς..
Ας το κάνει, κι ας δει αντιδράσεις.
Γιατί εγώ, απ την πλευρά του, αυτό ζω, ερχόμενος στη σελίδα σου απλά για να μάθω, ή, αν έχω, να συζητήσω κάτι, πάντα με τη χάρη του Ορθόδοξου, και άλλων ΧΟ απολογητών που μας κάνουν την τιμή κατά περιόδους.

Στην ίδια σελίδα, θα μπορεί κάποιος να πει τον πόνο του, το παράπονό του, το αστείο του, να "μεταφέρουν" εκεί κάποιοι από μόνοι τους, μια συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή κάποια ανάρτηση και η κουβέντα πάνω στην κουβέντα, τους βγαίνει λίγο εκτός θέματος κλπ.

Το λέω με το θάρρος του αναγνώστη της σελίδας, που προσπαθεί και να σεβαστεί το ύφος του χώρου, και δεν του αρέσει να τον προσβάλουν.
Και που όταν θέλει να πει τη γνώμη του, τουλάχιστον έχει διαβάσει την ανάρτηση και τα σχόλια όλων,
-κι όταν κάτι δεν το πιάνει, μπορεί και πάνω από δύο φορές, δεν είναι ντροπή-
Κι ίσως δεν το τράβαγα, αν πίστευα πως κάποιος είναι πράγματι τόσο αγαθός, και τόσο καλοπροαίρετα δοσμένος στον κύριο και το Θέλημά του, και τόσο πολύ υπεράνω των "γήινων" πραγμάτων, που έχει το ακαταλόγιστο.
Νομίζω όμως -έχω κάθε λόγο να πιστεύω- πως δεν "ζουν ανάμεσά μας", παρά μόνο με την πρόφαση τις "χάρΗς του κυρίου, και ΠοΛύ υποκρισία, για να παίξουν τον άχαρο ρόλο τους, που δεν ξέρω ποιος διάολο ακριβώς μπορεί να είναι κάθε φορά για τον καθένα τους, εμένα απλώς με αποσυντονίζουν λίγο, πέραν τις προσβολής.

ΥΓ Τα copy-paste, -ούτως ή άλλως εκτός τόπου και χρόνου- κηρύγματα, ακόμη κι αν απλά, σβήνονται, δε θα μου λείψουν καθόλου, ούτε νομίζω συνιστά "λογοκρισία", το να υποχρεώνονται να αφήνουν απλά ένα link για τη σελίδα τους, να πάει κάποιος εκεί να το διαβάσει το θείο τους λόγο αν θέλει.
Εξάλλου, τέτοια γράφουν, γι αυτό σε μια χώρα 10.000.000 που υποτίθεται το 90% είναι ΧΟ, στις αναρτήσεις τους έχουν από 3 σχόλια maximum, του στύλ..
"μπράβο αδερφέ σοφρώνιε", "ευχαριστώ πατέρα θεόδουλε".

Ευχαριστώ για το χρόνο, ξέρω πως είπα κομματάκι πολλά. Συγνώμη κιόλας που επανέρχομαι σ αυτό το ταπεινό θέμα, και φυσικά δε θέλω να μειώσω κανέναν δογματικό φανατικό αφελή γκιαούρη με παραληρηματικές ιδέες, εύχομαι για όλους.

NoN SeRViaM είπε...

Μικρό συμπλήρωμα στο παραπάνω..
θα μπορούσαν στην "ανάρτηση" που λέμε, να "παίζουν" και θέματα επικαιρότητας.
Εχτές πχ, είχε στους "Φακέλους" του Παπαχελά, συνέντευξη του Εφραίμ για το Βατοπέδι. Δήλωσε ο πνευματικός αυτός, πως είχε υποχρέωση απέναντι στο θεό να πάρει τη λίμνη!
Ίσως κάνω λάθος, δεν είναι δουλειά μου εξάλλου να κρίνω τελικά το "αν" ή το "πως" μπορεί να γίνει αυτό, απλά λέω τη γνώμη μου, νομίζω όμως πως ένας τέτοιος χώρος θα λειτουργούσε θετικά για τη σελίδα γενικότερα. Για "εμάς" περισσότερο δηλαδή, να μπορούμε να επικοινωνήσουμε και "εκτός πρωτοκόλλου" κάπου, η ιστοσελίδα δεν έχει ανάγκη, μια χαρά είναι κι έτσι!
Εδώ να πιάσω μια πάσα που μου έδωσα πριν, ο φίλος ορθόδοξος, σε άλλα μπλογκ που είδα, έσπευσε να υπερασπιστεί το "Γέροντα" Εφραίμ ως "πολύ άξιο πνευματικό", και όσοι πιστεύουν κακό γι αυτόν, "δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα".
Πόσο καλοπροαίρετος μπορώ να είμαι με κάποιον που ενώ έχει βουίξει ο τόπος όλος, αυτός τραγουδάει κόντρα;

Άθεος είπε...

Ήδη είχα απαντήσει στον ορθόδοξο όταν διάβασα τα σχόλιά σου. Εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα και γράφουν αυτά που γράφουν. Αν δεν ασχολιόμασταν εμείς μ’ αυτούς τι θα έγραφαν; Μια λακωνική απάντηση και τέρμα. Κι εσύ έγραψες τόσα πολλά για το τίποτα. Βλέπουν σεντόνια και κάνουν το ίδιο. Τώρα του απάντησα με δυο κουβέντες, γράφοντας ότι δεν μπορώ να συνεννοηθώ. Οπότε σταματά ο διάλογος. Αν βγει από το θέμα, το πολύ πολύ να μην απαντήσω. Τα λίγα λόγια είναι χρυσός!

Ανώνυμος είπε...

πολύ κατατοπιστικά άρθρα και σχόλια.Χαίρομαι να σας διαβάζω.
Μ.Μ.

Άθεος είπε...

Να, κάτι τέτοια σχόλια με κάνουν να μην αφήνω το «σπορ»!
Ευχαριστώ Μ.Μ.!

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλωσα σε περιβάλλον θρησκοληψίας, μα παντα ήμουν καχύποπτη. Τώρα αποκαλύπτω την αλήθεια που διαισθανόμουν μέσα στον πλούτο της επιχειρηματολογίας σας και αγανακτώ για κείνους που δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχές με μίσος, φόβο και ενοχές. Μακάρι κάποτε να ωριμάσει η ανθρωπότητα και να δει τις θρησκείες σαν απλές μυθολογίες ή κάποιου είδους διαστροφή και παράνοια.

Άθεος είπε...

Φαίνεσαι τόσο ευγενικός άνθρωπος Μ.Μ. και μαζί με σένα εύχομαι κι εγώ από το στόμα σου και… στων δασκάλων τα αφτιά. Θα μου πεις πού θα βρούμε, μέσα σε ένα τέτοιο σύστημα, δασκάλους…
Ε, προσπαθούμε να τους φτιάξουμε!
Μετά όλα θα είναι ευκολότερα.
Ας μην χαθούμε τουλάχιστον εμείς!

Ανώνυμος είπε...

you are a slight minority...
Take it deep inside...

Άθεος είπε...

I only look outside!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου άθεε.
Δεν μπαίνω σε πολλά ιστολόγια, έχοντας διαβάσει κάποια άρθρα σου όμως είπα να μπω να πω ένα "γειά".
Κάπου λες "δεν υπάρχει πιο άθεος από μένα". Σε πάω μια κόντρα!

Θα το εξερευνήσω το ιστολόγιό σου, φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.

Μετά τιμής
Infidel Boy

Άθεος είπε...

Σε καλωσορίζω Infidel Boy.
Με αδικείς όμως όταν λες ότι κάπου έχω πει "δεν υπάρχει πιο άθεος από μένα".
Έχω πει ή μάλλον έχω επαναλάβει τη ρήση του Νίτσε από το Ζαρατούστρα «Πέστε μου ποιος είναι πιο άθεος από μένα για να απολαύσω τη διδασκαλία του!»
Συνεπώς δεν κάνω κόντρα, απλά μπορώ και μια φορά να απολαύσω έναν άλλο!
Θα χαρώ να σε... ξαναδώ!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Άθεε έχεις δίκιο, έκανα λάθος.
Συγγνώμη. Βέβαια πλάκα θα είχε να μπορούσαμε να μιλήσουμε για "βαθμίδες αθεΐας", φαντάζεσαι? Χα,χα,χα... θα μας την λέγανε και οι θρήσκοι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος, 27 Μαρτίου 2:14 μ.μ.
Σόρυ, ξέχασα την υπογραφή μου!
Infidel Boy. Αν και θα με κατάλαβες βέβαια.

Άθεος είπε...

Μια σειρά άρθρων, περί υλισμού, στις αρχές του χρόνου, την έκανα ακριβώς για να ανεβάσω την ποιότητα της αθεϊστικής πεποίθησης των αναγνωστών μου, αλλά και για να δουν οι εύπιστοι τι πρέπει να πιστεύει ο καθένας και γιατί. Για μένα, άθεος χωρίς να είναι υλιστής δεν υπάρχει. Και αν είναι υλιστής κάποιος δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι άθεος. Συνεπώς υλισμός και αθεΐα έχει κάτι κοινό που λέγεται λογική. Η αθεΐα πιστεύω πρέπει να είναι ποιοτική και όχι ποσοτική σε γνώσεις που δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε ένα φιλοσοφικό σύστημα.
Εκείνη την εποχή ενεπνεύσθη ο Ορθόδοξος να δημιουργήσει την περί… αθεΐας σελίδα του για να… αποκρούσει την λογική και την αλήθεια. Όμως αλήθεια χωρίς λογική δεν υπάρχει! Όπως τον γεύτηκες κι εσύ στη σελίδα του black hole στα τέλη του Φλεβάρη, συζήτηση δεν μπορεί να κάνει και γι αυτό περιστρέφεται συνεχώς γύρω από το κήρυγμα.
Όπου υπάρχει εστία λογικής εμφανίζεται από το πουθενά, χωρίς να λέει τίποτα, γι αυτό μην εκπλαγείς αν ξαφνικά τον δεις μπροστά σου!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Άθεε.
Θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τη σχέση υλισμού/αθεΐας. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν οι χριστιανοί μπερδεύουν τον υλισμό με τον χυδαίο μηδενισμό και την έλλειψη πνευματικότητας και συνήθως επικαλούνται τον Επίκουρο! Που άμα είχαν διαβάσει Επίκουρο θα είχαν καταλάβει κάποια πράγματα και δεν θα ήταν τόσο δογματικοί. Σύμφωνοι, οι Επικούρειοι ήταν φυσιολάτρες και λάγνοι. Ε, και? Τη φιλοσοφία τους την διαβάσατε?

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι "αθεΐζουν" χωρίς να τολμούν να λάβουν σαφή θέση είτε γιατί δεν είναι σίγουροι λόγω της πλύσης εγκεφάλου που δέχτηκαν από μικροί, είτε γιατί φοβούνται την κοινωνική κατακραυγή καθότι δυστυχώς ακόμη αθεΐα=ταμπού. Μακάρι η ανάγνωση άρθρων όπως τα δικά σου και η συνεχής έρευνα τους πείσει για το ορθό των θέσεών μας. Σε αντίθεση με τις θρησκείες, δεν επιδιώκουμε το γκρέμισμά τους από τον "θρόνο" της κρατικής εύνοιας και κριτικής ασυλίας προκειμένου να ανέβουμε εμείς αλλά μονάχα την προβολή της αλήθειας μέσω της λογικής/επιστημονικής οδού και την αφύπνιση του ποιμνίου από ψέματα.

Ο Ορθόδοξος σίγουρα δεν ξέρει να κάνει συζήτηση, αλλά το κακό είναι ότι πιστεύει πως μπορεί με τα λογικά αδιέξοδα που χρησιμοποιεί (ας μην επαναλάβω εδώ σημεία του διαλόγου μας) καθότι πατάει σε σημεία αόρατα, αναπόδεικτα και παράλογα. Τέλοσπάντων γενικά ήταν καλοπροαίρετος.

Κάτι μου λέει πως αν και όταν με το καλό κάνω το δικό μου blog (Temple of the Infidels) θα τον ξαναδώ. Και μακάρι εδώ που τα λέμε, γιατί όχι? Εσύ πάντως θα λάβεις τιμητική πρόσκληση! ;)

Άθεος είπε...

Φίλε Infidel Boy κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τη επικούρεια συκοφαντία. Αυτή γινόταν πάντα και πάντα θα γίνεται. Οι χριστιανοί πάντα έλεγαν ψέματα για να κοροϊδεύουν τους πιστούς. Όποιος διάβασε για τον Υλισμό και τον Επίκουρο γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνουν αυτά και πώς η θρησκεία αυτή προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις έννοιες.
Στην 40η ανάρτησή μου Η Ιστορία της Υλιστικής Φιλοσοφίας με λίγα λόγια (αρχαιότητα) γράφω για τους χριστιανούς του Μεσαίωνα «Σύνδεσαν την αθεΐα με την Επικούρεια φιλοσοφία και στον υλισμό έδωσαν άλλη έννοια. Για τους χριστιανούς ο υλισμός ήταν η αγάπη για την ευτελή ύλη που σκοπό είχε μόνο την ηδονή, τις απολαύσεις και γενικά την ακόλαστη ζωή.
Ό,τι ακριβώς αντίθετα όριζε η επικούρεια φιλοσοφία και με αποτροπιασμό καταδίκαζε!»
Επίσης, στο άλλο μου blog που το αφιερώνω στην Επικούρεια φιλία γράφω όλα όσα πρέπει να ξέρει κανείς για τη φιλοσοφία αυτή. Βλέπε Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ
Φυσιολάτρες ναι, όχι όμως λάγνοι, όπως λες. Ακριβώς αυτό το καταδίκαζαν. Ας μην τους μπερδεύουμε με τους Κυρηναϊκούς που ήταν ηδονιστές και καλοπερασάκηδες. Βλέπεις, ακόμα και μεταξύ μας υπάρχουν εσφαλμένες γνώσεις, πόσο μάλλον μεταξύ των πιστών που σκόπιμα διαστρεβλώνονται από τους καθοδηγητές τους.
Όσο για τον Ορθόδοξο, τον έχω τακτικό πελάτη, μετά τον Γενάρη σε κάθε μου ανάρτηση. Δεν μπορεί να συζητήσει βέβαια γιατί βρίσκεται συνεχώς εκτός θέματος και πάντα κηρύττει!
Θα χαρώ να σε δω και στις επιμέρους αναρτήσεις μου. Διάβασε την ανοιχτή επιστολή του Dawkins και σε τέσσερις μέρες την δική μου ανοιχτή επιστολή προς όλους τους γονείς.
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνεις στα γραπτά μου. Σε ένα μήνα θα είσαι σε θέση να διαβάσεις και το βιβλίο μου που βρίσκεται υπό έκδοση!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=x9fo_qUA5J0&feature=related

Ανώνυμος είπε...

Η ταπεινη μου αποψη ειναι πως πρεπει να ξεφυγετε απο το φαυλο κυκλο της υπαρξης ή μη του θεου.Κανεις δεν μπορει να αποδειξει αν υπαρχει ή οχι ο θεος.Στη πραγματικοτητα ολοι οσοι δηλωνετε αθεοι, το κανετε γιατι διαφωνειτε με τον τροπο λατρειας της εκαστοτε θεοτητας.Θα συμφωνησω μαζι σας, γιατι οντως οι τροποι λατρειας εχουν καταντισει ντροπη για τον ανθρωπο.Πιστευω λοιπον, οτι πρεπει να στοχευσετε στην ενημερωση για τα κακως κειμενα καθε θρησκειας, και οχι στην υπαρξη του θεου γενικοτερα.Αλλωστε, οι φρικαλεοτητες που εχουν γινει εχουν γινει απο ανθρωπους, ωστε να ικανοποιηθουν δικα τους συμφεροντα.Αν με μαγικο τροπο οι ''αιρετικοι'' τιμωρουνταν απο τον θεο τον ιδιο, τοτε θα ειχε αποδειχθει οτι υπαρχει και οτι ειναι καταπτιστος.Η λυση για την καταπολεμηση της αμαθειας ειναι η παροχη ολων των γνωσεων για τα ιστορικα γεγονοτα αλλα και η επισημανση των υπαιτιων για τα γεγονοτα αυτα. Μακης

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Μάκη, νομίζω αν διαβάσεις το βιβλίο μου, θα συμφωνήσουμε. Ανταποκρίνεται 100% στην τελευταία σου φράση. Όπως γράφεις και πιο πάνω ο ίδιος, στοχεύει στην ενημέρωση για τα κακώς κείμενα της θρησκείας και καθόλου στην ύπαρξη του θεού.
Τώρα η μπάλα ρίχτηκε στα χέρια σου.

Νίκος Αιμίλιος είπε...

Πέρασα και εγώ από την αθεϊα. Διάβασε την ιστοσελίδα μου nikosaimilios.blogspot.com και γράψε μου ένα αντικειμενικό σχόλιο. Το βιβλίο μου λέει ότι όλα είναι πάλη ζωής και θανάτου. Ζωή ο Θεός (ή όπως θέλεις να τον πεις) και η άρνηση θάνατος. Θέλει κανείς την άρνηση, τον Θάνατο;

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Αιμίλιε, πράγματι η ζωή είναι μια πάλη, μεταξύ ζωής και θανάτου. Όμως από πού προκύπτει ότι ο θεός είναι ζωή; Αν πίστευα, θα τον κατηγοριοποιούσα με τον θάνατο, γιατί μόνο με το θάνατο θα ερχόμουν κοντά του. Οι Πατέρες του χριστιανισμού δεν λένε ότι η ζωή είναι μια πλάνη και μόνο μετά το θάνατο αρχίζει η κανονική ζωή…
Ζούμε μια ψευδαίσθηση και κατά τους βουδιστές η ζωή είναι πόνος, γι αυτό το παιδί κλαίει στη γέννηση. Όλοι όμως συμφωνούν ότι μετά το θάνατο αρχίζει η αιώνια ζωή!
Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά!
Θα επισκεφτώ το blog σου και σίγουρα ένα σχόλιο θα σου κάνω.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη.

nikosaimilios.blogspot.com είπε...

Είμαι ο Νίκος Αιμίλιος. Μου άφησες μήνημα στην ιστοσελίδα μου nikosaimilios.blogspot.com, για τον υλισμό. Το δίάβασα, πέρασα και εγώ από την αθεϊα. Πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο μου, είναι γραμμένο για σένα που τα μελετάς όλα αντικειμενικά.
Φιλικά Ν.Α.

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Αιμίλιε. Όπως είδες, επισκέφτηκα το blog σου και σου άφησα το σχόλιό μου.
Όμως δεν απάντησες. Περιορίσου στην απάντηση εκείνου του σχόλιου κι αν θες προσωπική συζήτηση περιορίσου στο email μου (δες το στο profil).
Δεν έχω πρόβλημα να διαβάσω το βιβλίο σου, αν και απευθύνεται σε αναγνώστες μόρφωσης κάτω του μέσου. Δεν είναι επιστημονικό. Όμως δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις για τον επιστημονικό υλισμό που σου σύστησα. Τι συζήτηση θα κάνουμε;
Περιμένω απάντηση σχόλιο που σου έκανα στο blog σου, εδώ δηλαδή.

pavlos είπε...

Στο δοκίμιο χαλκεύοντας την ιστορία σελίδα 102, 1η παράγραφος χρείαζεσται αναφορά. Οι σφραγιδόλιθοι σαν επιχείρημα εξηγούν πολλά, παραύτα το επιχείρημα χωρίς τις κατάλληλες αναφορές θα δεχτει δριμύ κριτική.

Άθεος είπε...

Τι εννοείς «αναφορά», στήριξη στοιχείων από πηγές; Οι σφραγιδόλιθοι, έστω κι αυτοί που βρέθηκαν μέχρι τώρα είναι από τον 1ο αιώνα. Ο χριστιανισμός εμφανίζεται τον 2ο, τα ευαγγέλια ανεξέλεγκτα κυκλοφορούν τον 3ο αιώνα και ο Ιερός Κανόνας φτιάχνεται τον 4ο αιώνα. Ο Ορφισμός κυριαρχεί από την εποχή του Πλάτωνα. Ο χριστιανισμός αντιγράφει τον Ορφισμό. Τέτοιες μαρτυρίες έχουμε από τον δεύτερο αιώνα ακόμα (Ιουστίνος Μάρτυρας, Τερτυλλιανός)!

pavlos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
pavlos είπε...

δηλαδή στήριξη στοιχείων απο πηγές:

οπως αρχαιολογική επιθεώρηση, φωτογραφίες κτλπ. Το θέμα με τους σφραγιδόλιθους είναι μεγάλης σημασίας, καθώς ο αποσυμβολισμός τους τους κάνει επικίνδυνους για την εκκλησία!!!

pavlos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
pavlos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
pavlos είπε...

Μάλιστα. Ίσως ό τρόπος που εξέφρασα τα σχολία μου δεν ήταν ο καταλληλότερος. Δεχτείτε την συγνώμη μου και συνεχίστε την καλή σας προσπάθεια.

Με εκτίμηση

pavlos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
pavlos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άθεος είπε...

Αγαπητέ Pavlos, πολλές διαγραφές βλέπω. Κατανοώ όμως τι συνέβη. Από τη μια νόμισες ότι δεν μου άρεσε η κριτική και νόμισες ότι σου έσβησα το σχόλιο εγώ και από την άλλη, αργότερα, είδες ότι το σχόλιο εμφανίστηκε και θεώρησες αναγκαίο να το σβήσεις εσύ, γιατί ήταν λίγο σκληρό.
1. Για την μη εμφάνιση των σχολίων πρέπει η google να είχε πρόβλημα γιατί κι άλλοι παραπονέθηκαν και εγώ πρόλαβα να το διαπιστώσω για λίγα λεπτά. Κοίτα τα σχόλια στην τρέχουσα ανάρτηση και θα καταλάβεις.
2. Για την κριτική σου να μην έχεις ενδοιασμούς. Όσο και σκληρή να είναι αν είναι λογική να την παραθέτεις. Επειδή είδα και ένα email που δεν πρόλαβα να το διαβάσω θα σου απαντήσω και από εκεί.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια για το blog και το περιεχόμενό του, τέτοια "λόγια" δεν ακούγονται στην φτωχή, ανώριμη και αμόρφωτη Ελλάδα. θα ήθελα να παρακαλέσω να γίνουν κάποιες μεταφράσεις βίντεο διάσημων άθεων του youtube, όπως ο denett, o russell οι οποίες να μπορούν να αποθηκευτούν ώστε να τις διαδίδουμε στους γνωστούς μας - αυτές οι μεταφράσεις που είδα του ντοκινς δεν αποθηκεύονται, μήπως κάνω κάτι λάθος?
επίσης πρέπει να γίνει μια εκστρατεία αφύπνισης του λαού, (με μια δημοσκόπηση?) ώστε τουλάχιστον να καταδειχθεί ότι μεγάλη μερίδα του λαού δεν πιστεύει την επικρατούσα θρησκεία.
αυτό είναι σημαντικό γιατί πολλοί αγκιστρώνονται στο όχημα της παραδοσης των πατεράδων μας και της πλειοψηφίας του λαού.

θέλει μεγάλο θάρρος η απαγγίστρωση απο την θρησκεία και δυνατή λογική, είναι ένα σόκ που λίγοι βιώνουν.

γιάννης
καθηγητής

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Γιάννη.
Είναι αλήθεια, τέτοιες φωνές αποτελούν αντίδραση ακόμα ενώ θα έπρεπε να αποτελούν τον κανόνα. Όμως και καθηγητές με το πνεύμα σου αποτελούν μόνο μια μικρή μειοψηφία. Προσπάθησε να γίνεις επαναστατικός στη δουλειά σου. Το σύνταγμα σου το επιτρέπει και ο όρκος σου να εκπαιδεύεις σωστά σου το επιβάλει!
Κάτω από το «Σχολιάστε με» βλέπεις αρκετά από τα video που επιθυμείς να υποδείξεις:
11 του Bill Maher
5 του R. Dawkins
41 από Zeitgeist
…και όλα με ελληνικούς υπότιτλους!
Όσο για την αποθήκευση, θα χρειαστείς έναν downloader για youtube.
Όμως θα σου πω ένα κόλπο που λίγοι το ξέρουν: αφού εντοπίσεις ένα video και παίζει, πηγαίνεις στην διεύθυνση http://www.youtube.com/watch…. και γράφεις μετά το www. ένα ok έτσι ώστε να γίνει: http://www.okyoutube.com/watch…. και πατάς enter.
Ώ του θαύματος: το video κατεβαίνει και αποθηκεύεται στο δίσκο σου!
Η εκστρατεία που ζητάς είναι μια δύσκολη υπόθεση, όμως κάτι αρχίζει να κινείται: Διαμαρτυρίες έξω από την Μητρόπολη πριν λίγο καιρό, μαζικό αποχαρακτηρισμό θρησκεύματος στα ληξιαρχεία πριν ένα μήνα και σκέψεις για ένα σύλλογο άθεων που μετά το καλοκαίρι μάλλον θα υλοποιηθεί!
Εγώ από την πλευρά μου κάνω ό,τι μπορώ με το blog αυτό που όπως βλέπεις στα Περιεχόμενα δημοσιεύω τουλάχιστον δυο άρθρα το μήνα.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το βιβλίο μου, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας, όπως θα διαπίστωσες στην ανάρτηση 50. ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: πρώτη παρουσίαση! στα Περιεχόμενα.
Χάρηκα για την μικρή αυτή επικοινωνία μας και πιστεύω μετά το καλοκαίρι να μην χαθούμε.
Καλά να περάσεις!

Ανώνυμος είπε...

αν δεν έγινα κατανοητός, δεν μπορώ να αποθηκεύσω τη μετάφραση στα βίντεο, δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι εύκολο, παρακαλώ βοηθήστε με.

θα ήθελα να προτείνω κάποια συνάντηση-διαμαρτυρία των αθέων με στόχο την αποθρησκειοποίηση του κράτους, κατάργηση των χριστ. συμβόλων, του εκκλησιασμού και της προσευχής στα σχολεία μεταξύ άλλων.

γιάννης
καθηγητής

Άθεος είπε...

Αν βλέπεις στην αναπαραγωγή υπότιτλους, τότε αυτοί θα αποθηκεύονται.
Όμως δεν μου είπες τίποτα αν κατάφερες να αποθηκεύσεις το video με τον τρόπο που σου είπα.
Αν δεν βλέπεις υπότιτλους πάτα το κουμπί cc και θα εμφανιστούν.
Για τις διαμαρτυρίες που μου γράφεις, έγιναν και θα ξαναγίνουν. Κοίτα εδώ στο blog της Αόρατης Μελάνης και θα δεις τι έχουμε κάνει:
http://aoratimelani.blogspot.com/2010/05/blog-post_12.html

http://aoratimelani.blogspot.com/2010/04/blog-post_10.html

http://aoratimelani.blogspot.com/2010/03/11-1200.html

http://aoratimelani.blogspot.com/2010/03/11-1200.html

NoN SeRViaM είπε...

Συγνώμη που επεμβαίνω, για το φίλο Γιάννη αλλά και όποιον άλλο μπορεί να ενδιαφέρετε, υπάρχει και πιο απλός τρόπος να κατεβάσεις οποιοδήποτε βίντεο βλέπεις στο ιντερνετ, όχι μόνο απ το youtube.

Απλώς, κατέβασε και εγκατέστησε τον Real Player.
Πλέον, οποιοδήποτε βίντεο "βλέπεις" πηγαίνεις τον κέρσορα του mouse από πάνω του, και με δεξί click σου ανοίγει επιλογή για download στον υπολογιστή σου.
Το μόνο μειονέκτημα που έχει αυτή η μέθοδος, είναι πως ότι κατεβάζεις, αποθηκεύεται σαν flv αρχείο, που έχει σχετικά χαμηλή ανάλυση.

DINO είπε...

PERRY MARSHALL ROCKS YOUR WORLD .
1) DNA is not merely a molecule with a pattern; it is a code, a language, and an information storage mechanism.
2) All codes are created by a conscious mind; there is no natural process known to science that creates coded information.
3) Therefore DNA was designed by a mind.

If you can provide an empirical example of a code or language that occurs naturally, you've toppled my proof. All you need is one.

Άθεος είπε...

Nature create miracles!!!

Ανώνυμος είπε...

Το ιστολόγιο αυτό είναι μία πνευματική όαση. Το ανακάλυψα προ ολίγου και έχω διαβάσει μέχρι στιγμής δύο από τις αναρτήσεις του. Στις επόμενες ημέρες θα καθίσω να το διαβάσω όλο. Σε μία χώρα όπου επικρατούν δεισιδαιμονία, μισαλλοδοξία και η έλλειψης ορθολογικής σκέψης (όλα τα... καλά του κόσμου δηλαδή) ξάφνου νιώθω κάπως καλύτερα παρατηρώντας πόσοι άλλοι συνάνθρωποι μου ενδιαφέρονται και σχολιάζουν τέτοιου είδους περιεχόμενα. Εύγε λοιπόν, και καλή συνέχεια! // Α. Σμύνθης, Αθήνα.

Άθεος είπε...

«ξάφνου νιώθω κάπως καλύτερα»
Ακριβώς κι εγώ φίλε μου Σμύνθη, τα ίδια συναισθήματα έχω!
Δεν είμαστε λίγοι. Αντιθέτως, πολλοί και στο μέλλον θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι, μήπως και αλλάξουμε κάτι, έστω μέσα στο μυαλό μας!

Μαρία είπε...

Εγώ για να είμαι ειλικρινείς δεν είδα και τίποτα το ιδιαίτερο, τα ίδια και τα ίδια. Οι γνωστές αθεϊστικές θέσεις.

Άθεος είπε...

Δηλαδή, Μαρία, τι περίμενες να δεις;

ekath είπε...

Όπως είσαι... Δεν νομίζω ότι, ακόμη και να ήθελες, να συμπτύξεις τις αναρτήσεις σου. Τα θέματα που αναπτύσσεις δεν μπορούν να γραφούν τηλεγραφικά. Ο τρόπος δε που αποτυπώνεις τις σκέψεις σου (χωρίς φανατικές κορώνες και με πραγματική αίσθηση του χιούμορ) είναι απολαυστικός. Η αλήθεια είναι ότι το blog σου περιέχει τόσα θέματα που χρήζουν μελέτης και προβληματισμού που θα μπορέσω να το ευχαριστηθώ από τούδε και στο εξής (μπήκα στον αστερισμό των συνταξιούχων) Σ' ευχαριστώ που μπαίνεις σε τόσο κόπο και προσπάθεια.

Άθεος είπε...

Αν έχω τέτοιες αναγνώστριες μου φεύγει και η κούραση και η επιθυμία για έξω.
Η αλήθεια είναι ότι έγινα εσώκλειστος ψάχνοντας, ψάχνοντας και το διάβασμα που μου αρέσει τόσο πολύ, γίνεται προβληματικό. Δεν μπορώ πια να το απολαύσω, αφού δίπλα στο βιβλίο το στυλό και το σημειωματάριο γίνονται απαραίτητα. Περισσότερο γράφω παρά διαβάζω.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου,
Από κάτι τέτοια ανταμείβομαι μόνο και ξεχνώ τους διώχτες μου που απλά τους υπομένω.
Εύχομαι καλοφάγωτη να είναι η σύνταξη και να διαρκέσει τόσο πολύ, ώστε να τσαντιστούν αυτοί που σου την έδωσαν (χε χε, την πολιτεία εννοώ, που μας αλλάζουν τα φώτα μέχρι να ανταμείψουν τους κόπους μας).

55fm είπε...

Συζήτηση με ροκάδες πότε θα κάνεις φίλε μου;
Καλό μήνα!
Σε διάβασα μέχρι τη μέση και θα ξανάρθω!Μη φύγεις!

Άθεος είπε...

Καλή μου φίλη, δεν φεύγω εδώ είμαι. Όμως για Rock κάπου κάπου σε αναρτήσεις πετάμε κανένα κομμάτι, όμως σε άλλο blog θα δημοσιεύσω κάτι, όπως και για την αγαπημένη μου jazz!
Να είσαι καλά και να περνάς από δω. Κι αν ακούσεις καμιά φορά για κανένα party, εδώ είμαι!

Unknown είπε...

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ
ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ
ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ
ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ.

ΝΙΚΗΤΑΣ

Άθεος είπε...

Έχεις δίκιο Νίκο.
Έτσι ακριβώς είναι και λίγο χειρότερα!

Unknown είπε...

Γειά σε όλους,
πρώτη μου φορά σε μπλογκ και μετά από παρώτρυνση του ηγέτη της σελίδας πήρα το θάρρος και νάμε. Βασικά για να συστηθούμε σας ενημερώνω ότι προσπαθώ να γίνω χριστιανός. Ξέρετε όλοι εκείνον τον ανύπαρκτο που για την διαθήκη του με τους ανθρώπους έχυσε το αίμα του στον πιό εξευτελιστικό και επώδυνο θάνατο εκείνης της εποχής. Εκείνον που σφράγισε την όποια διδασκαλία του με το αθώο και χωρίς ψεγάδια αίμα του και δεν έγραψε απλώς ένα βιβλίο για να μας ενημερώσει για τις θέσεις του και για την φιλοσοφία του. Τώρα πως απο εκεί φτάσαμε ώς εδώ ειναι ένα άλλο πράγμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τη στιγμή που κάποιος είναι μπερδεμένος, είναι πιό τίμιο και πιό ηθικό κατά την άποψη μου να είναι άθεος παρά, από τα οποιαδήποτε εμπόδια του εμφανιστούν, να ασπαστή είδωλα. Γιαυτό υπολογίζω ότι μαζί σας θα αισθάνομαι πιό άνετα και θα μπορέσω και εγώ να έχω την προσωπική σας άποψη. Οχι τι είπε κάποιος και τι έγραψε ένας άλλος.Αυτά μπορώ να τα βρώ και να τα διαβάσω. Το ζητούμενο είναι τι γίνεται με τον καθένα μας.

Αυτά για την αρχή

Ερημιτης

Άθεος είπε...

Καλωσόρισες chris!
Από το θέμα του σχολίου σου έχω την εντύπωση ότι ήθελες να γράψεις στην τελευταία ανάρτηση Γιατί είμαι άθεος κι όχι στη θέση που αφορά γενικότητες όλου του blog.
Όμως αν επιθυμείς έλα εκεί. Αν όχι μπορούμε να τα λέμε κι από δω, αν και ο μεγάλος αριθμός των σχολίων εδώ το καθιστά λίγο δύσκολο.
Από πότε, λοιπόν, προσπαθείς να γίνεις χριστιανός δεν μας είπες, γιατί εμάς μας κάνανε από νήπια και μέχρι να αντιληφθούμε την πλάνη, πέρασαν κι όλας 25 χρόνια!
Εδώ όμως, επειδή μιλάμε περισσότερο με τη λογική και λιγότερο με ό,τι μας αρέσει θα προτιμούσα αν για όσα πιστεύεις μπορούσες να μας πείσεις ότι πρόκειται για ιστορικά γεγονότα και όχι για μύθους, σαν αυτούς που πιστεύουν όσοι λατρεύουν τα είδωλα, όπως λες. Όμως αν ρωτάς για τα προσωπικά μου βιώματα στην πιο πάνω ανάρτηση είδες τι με έκανε άθεο. Τι έχεις γι αυτό να μας πεις;

Βασίλης Ζαφειρίου είπε...

Καλό

Άθεος είπε...

Κάτι μου λέει Βασίλη ότι απευθύνεσαι στην τελευταία ανάρτηση κι όχι στο blog όπου εδώ γίνονται γενικά τα σχόλια.
Όπως και να έχει όμως, σ' ευχαριστώ για την επικοινωνία σου.

demi είπε...

Θέλει ο θεός να αποτρέψει το κακό και δεν μπορεί;
Τότε δεν είναι παντοδύναμος…
Μπορεί, αλλά δεν το επιθυμεί;
Τότε είναι κακός..
Είναι και ικανός και το επιθυμεί;
Τότε από πού προέρχεται το κακό;
Μήπως είναι και ανίκανος και δεν το θέλει;
Τότε γιατί τον αποκαλούμε θεό; σχετικα με αυτο εχω εγω απαντησεις...ο θεος μπορει να προγνωριζει αλλα οχι να προκαθοριζει εχετε ακουσει ποτε για ελευθερη βουληση?αυτο κανει ο θεοσ μασ αφηνει ελευθερους να πιστεψουμε οπου θελουμε τωρα αν παρουμε τον στραβο τν δρομο φισικα θα επεμβαινει και ο διαβολος γιατι οπως ειναι γνωστο μισει εμας και το ανθροπινο ειδος...ο θεος ειναι παντοδυναμος αλλα δεν μπορει να μας κανει σονι και καλα να διαλεξουμε τον σωστο δρομο....αλλα χαζα πραγματα που νομιζεται εσεις οι αθεοι???

Άθεος είπε...

Καλωσόρισες Demi
Αν έλλειπε η τελευταία σου φράση θα έλεγα ότι απλά είσαι αφελής και στην προσπάθειά σου να μας εξηγήσεις, δεν τα κατάφερες. Όμως είσαι και εριστικός φίλε, με το καλημέρα μας λες χαζούς…
Ευχαριστώ πάντως για την «προσπάθεια» που έκανες να μας εξηγήσεις ότι ο θεός δεν παρεμβαίνει στα δικά του δημιουργήματα, αλλά αυτήν την δυνατότητα την αφήνει στον Διάβολο!
Δεν απορώ πώς το ξέρεις αυτό, όσο απορώ γιατί να συμβαίνει αυτό και ιδιαίτερα ο θεός να μην μπορεί, αλλά ούτε και να θέλει να μας φέρει στον «ίσιο» δρόμο!
Αν αυτό εσύ το θεωρείς «έξυπνο» δέχομαι ότι εμείς οι άθεοι πιστεύουμε σε παραλογισμούς!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ είπε...

http://aggeloseconomidis.blogspot.com/

Άθεος είπε...

Άγγελε, το πήρα το μήνυμα και σ' ευχαριστώ!

Thodoros είπε...

Πολύ καλό, μπράβο!

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ Thodoros κάνω ό,τι μπορώ!

e είπε...

Σίγουρα οι mainstream θρησκείες που προωθεί το σύστημα είναι παραμυθάκια. Οι ιστορικοί έχουν ανακαλύψει τα πάντα πλέον για αυτές και τον τρόπο που προέκυψαν ΟΜΩΣ το ερώτημα για την ύπαρξη ψυχής και πνευματικού κόσμου συνεχίζει να μας απασχολεί...

Άθεος είπε...

Φίλε μου, e, πιστεύεις ότι οι επικρατούσες θρησκείες είναι παραμυθάκια και κάνεις λόγο για ψυχή και πνεύμα;
Μα ακόμα και η ανάρτηση που τρέχει περί παραψυχολογίας, όπως και η προηγούμενη σ’ αυτό απαντά. Γιατί δεν έκανες τον κόπο να αμφισβητήσεις τα επιχειρήματα; Πώς θα θεμελιώσεις την κρίση σου χωρίς να επιχειρηματολογήσεις;
Επίσης οι πρώτες δυο αναρτήσεις μου στο blog αυτό, με το θέμα αυτό ασχολούνται, όπως και οι αναρτήσεις 40, 41 και 42 (βλέπε Περιεχόμενα του blog).
Στο θέμα του πνεύματος λοιπόν, χωρίς επιχειρηματολογία, κρίση δεν μπορείς να έχεις. Μπορείς όμως να πιστεύεις στα παραμυθάκια των επικρατουσών θρησκειών γιατί η πίστη δεν σε απαγορεύει να πιστεύεις. Εκεί είσαι ελεύθερος να πιστεύεις και στις νεράιδες.

e είπε...

Και όμως! Παρόλο που δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ψυχή και πνευματικός κόσμος κάποιοι λένε ότι έχουν ενδείξεις, δεν πρέπει να το ψάξουμε; Για τις επιμέρους λεπτομέρειες βεβαίως και θα τις δούμε στα αντίστοιχα ποστ. Γενικά μίλησα εδώ και γενικά θα πω - μια και το αναφέρεις - ότι δεν συνδέεται το αν υπάρχει ψυχή ή πνευματικός κόσμος με το αν είναι αληθινές ή όχι οι όποιες θρησκείες. Και κάτι τελευταίο - μια και αναφέρεσαι στις νεράιδες - θα έχεις υπόψιν σου φαντάζομαι εκείνη τη φωτογραφία με τα 10+ είδη ανθρωποειδών - προσοχή: ΔΕΝ είναι πίθηκοι - που έχουν βρεθεί και εικάζεται ότι είναι εξέλιξη από διαφορετικά είδη πιθήκων... Άρα το είδος μας ΔΕΝ είναι το μοναδικό είδος ανθρώπου που υπάρχει στη γη. Από εκεί και μετά είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι μπορεί να είδε κάποιος και να το εξέλαβε ως "νεράιδα"...

Άθεος είπε...

Αγαπητέ e
Τι σημαίνει «κάποιοι λένε ότι έχουν ενδείξεις»; Πού είναι οι ενδείξεις; Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει. Τα επιχειρήματα δεν είναι εικασίες. Αν θέλουμε να μιλάμε επιστημονικά.
Δεν ξέρω σε ποια ανθρωποειδή αναφέρεσαι. Αν είναι ανθρωποειδή, καλώς, δεν έχω αντίρρηση. Όμως αν αναφερόμαστε σε πνεύματα, τότε αρκεί και η φιλοσοφία, για να καταρρίψω κάθε ιδεαλιστική και αντεπιστημονική παραδοχή.
Τέλος, αφού αναφέρεσαι στην ανάρτηση για την παραψυχολογία, γιατί γράφεις εδώ που είναι χώρος γενικού ενδιαφέροντος και λόγω του μεγάλου αριθμού των σχολίων δεν μπορεί να τον παρακολουθήσει κανείς… Γράψε στα σχόλια της ανάρτησης που αναφέρεται η παραψυχολογία, αν θέλεις σχετικό διάλογο.

Savviest είπε...

άλφα στερητικό ή θετικός αυτοπροσδιορισμός;



Θα αποκτήσουμε δύναμη όταν πάψουμε να προσδιοριζόμαστε απ' αυτά που ΔΕΝ πιστεύουμε

και προσδιοριζόμαστε ΘΕΤΙΚΑ με αυτά ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ.



Δεν θέλω εχθρούς ή αντιπάλους στο είναι μου.



Δεν πιστεύω στον θεό αλλα δεν θέλω να είμαι "άθεος".



Δηλαδή αν εισαι φυσιολογικός άντρας είσαι αντιπούστης; Δεν δέχομαι την λέξη θεός μέσα στο είναι μου.



Δεν έχει να κάνει μονο με αυτην την λέξη.



Είναι στάση ζωής να αυτοπροσδιορίζεσαι θετικά.



Ο Σουηδός δεν είναι Αντιέλληνας, (ίσως ένας παλιός Τούρκος πολεμιστής να ήταν, μα η βία και το μισος δεν ειναι κατι ευφυες)



Να είμαστε φυσιονομιστές, (το αντιμεταφυσιτες πχ είναι αρνητικό)



Νατουραλισμός ονομάζεται στη λογοτεχνία ένα ρεύμα που αναπτύχθηκε στη Γαλλία στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.



ο Νατουραλισμός έχει φιλοσοφικό - καλλιτεχνικό προσανατολισμό, ασε που είναι λατινογενείς - χωρίς να είμαι αντιλατίνος.



Η λέξη φυσιονομιστής δεν είναι αρνητικώς προσδιοριζόμενη. Αυτος που θεωρεί οτι οι νομοι τις φυσης αρκουν για να περιγράψουν το Σύμπαν



και αν τυχών δεν ξέρουμε κάτι ακόμα, δεν έχει να κάνει με κάτι μεταφυσικό, απλά οι επιστήμονες δεν πρόλαβαν να ανακαλύψουν την άπειρη γνώση του φυσικού κόσμου.


Οι Χριστιανοί είναι ανάθεοι;
Μπορεί να είναι λάθος, όμως αυτοπροσδιορίζονται με ότι πιστεύουν.

Γιατι το ελληνικό λεξικό δεν έχει την λέξη φυσιονομιστής εφ' όσον η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και το αντιδόγμα δεν είναι ώριμη επιλογή.

Εγώ δεν ακολουθώ αντιδόγματα.
Είμαι φυσιονομιστής.
Είμαι το ίδιο σχεδόν με τους άθεους απλά δεν ορίζομαι από αυτά που δεν πιστεύω.

Υπάρχουν κι άλλες θετικές εναλλακτικές του άθεος. Να τις γράψουμε εδω.

Γιατί η Ελληνική Ένωση Αθέων δεν έχει συμπεριλάβει στο όνομά της την λέξη Φυσιονομιστής εφ' όσον ο νόμος επιτρέπει να διορθωθει ή να επεκταθεί ένα όνομα, ειδικά όταν υπάρχει σοβαρός λόγος, δηλαδή είναι σχετικά νέα κίνηση, άρα είναι φυσιολογικό να γίνονται προσπάθειες βελτίωσης.

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Veiler καταρχάς καλωσόρισες, όμως σχετικά με τις παρατηρήσεις σου δεν συμφωνώ. Το ρεύμα «λογικής» που αντιπροσωπεύεις σχετικά με τη λέξη «άθεος», εδώ και ελάχιστα χρόνια, προέκυψε από την ανάγκη των διανοούμενων πιστών να ανακόψουν την ραγδαία εξάπλωση του αθεϊσμού. Φαίνεται να βγάζουν σπυριά όταν ακούν την λέξη αυτή και προσπαθούν με σοφιστικέ λογική να την εξαλείψουν.
Θέλουν να την χρησιμοποιούν, σαν βρισιά, για όλους τους άπιστους του δικού τους δόγματος, όπως έκαναν αιώνες τώρα. Λέξεις όπως Αντίθεοι και ανάθεοι είναι για γέλια και δεν τις χρησιμοποιεί κανείς. Όμως, εμείς οι άθεοι δεν είμαστε άπιστοι του δόγματός τους, αλλά παντελώς άθεοι, όσο και να τους ενοχλεί αυτό. Έτσι χαρακτηρίζονταν, από την αρχαιότητα ακόμα, εκείνοι που δεν πίστευαν σε καμιά υπερβατική δύναμη, παρά μονάχα στις υλικές δυνάμεις και στα φαινόμενα που αυτές δημιουργούν. Οι «άθεοι» σε όλα τα λεξικά το ίδιο πράγμα εννοούν. Πέρα από την γραμματική ετυμολογία στην οποία στηρίζονται κάποιες λέξεις και την εν λόγω διανοουμενίστικη ετυμολογία οι λέξεις εννοούν αυτό που οι συμβάσεις, της κάθε γλώσσας, καθιερώνουν. Κι αυτό γιατί οι έννοιες σταθεροποιούνται σε γλωσσική μορφή και έκτοτε σημαίνουν αυτό για το οποίο πλάστηκαν! Γι αυτό λοιπόν η λέξη «άθεος» και «αθεΐα» από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα θα εννοεί αυτό που εννοούσε. Και μάλιστα όχι μόνο εδώ, αλλά παντού. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι τη λέξη, μαζί με την έννοιά της, την δανείστηκαν από μας πλείστες άλλες γλώσσες.
Τελεία και παύλα!
Περισσότερα μπορείς να βρεις και εδώ που όπως βλέπεις το θέμα μας απασχόλησε και πριν πέντε χρόνια σχεδόν.

Unknown είπε...

symfono apolitos exo o skotadismos ite ton ilithion ite ton epitidion.

Άθεος είπε...

Γεια σου φίλε Γιάννη! Συμφωνούμε σε όλα και φαίνεται μόνο στα Greeklish διαφωνούμε!

Unknown είπε...

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.
ΤΟ ΕΖΗΣΑ, ΤΟ ΖΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ !
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΑΡΑΣ.

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ Αντώνη που επικοινώνησες, έστω και έτσι. Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι αντλείς δύναμη από την πίστη σου. Η διαφορά μας είναι η πηγή. Εσύ πιστεύεις ότι την παίρνεις από μια πηγή που εγώ θεωρώ ανύπαρκτη, ενώ εσύ την αυτοπεποίθησή σου την θεωρείς αδύναμη, από την οποία αντλώ εγώ τη δική μου. Έτσι εγώ μαθαίνω να στηρίζομαι στα πόδια μου και να παλεύω, ενώ εσύ την στηρίζεις σε υπερφυσικές δυνάμεις, πράγμα ακατανόητο για μένα.
Έτσι πορευόμαστε στη ζωή μας.
Να είσαι καλά!

Η.Γ. είπε...

Αγαπητε Αποστολη,
μολις τελειωσα το "Χαλκευοντας την Ιστορια", που 'ρθε ατακα με τη "Βιβλο του Αθεου".
Ευγε ! Ο μοχθος σου επιασε τοπο.
Δια οσην αξιαν εχει, προσωπικως, επιλεγω το "Αντιθειστης-φυσιοκρατης".
Το μπλογκ ειναι φωτια και...λαβα!

Απο το (16χρονο) γιο μου και εμενα, καλη δυναμη !

Άθεος είπε...

Η.Γ. Καλωσόρισες στο blog και εσύ και ο γιός σου. Χαίρομαι για την ανταπόκριση που βρήκε στις προτιμήσεις σας το βιβλίο και το blog μου. Το "αντιθεϊστής" δεν μου αρέσει, αφού έχει κάτι επιθετικό μέσα του. Ούτε το φυσιοκράτης, αφού δεν είναι η φύση που μου αρέσει, αλλά κάτι διαφορετικό, όπως η τάση μου να ζω και να σκέφτομαι χωρίς θεό (ά-θεος).
Μέχρι να βγει και το επόμενο βιβλίο, μέχρι τα Ηλιούγεννα, διαβάζετε το blog. Θα βρείτε πράγματα που δεν θα τα βρείτε αλλού. Θα χαρώ να τα ξαναπούμε!

Savviest είπε...

αν ο θεός δεν υπάρχει όπως λες,
τότε γιατί το 98% των Ελλήνων σύμφωνα με αξιόπιστη έρευνα λέει πιστεύουν σε θεό;

γιατί όλες οι χώρες πιστεύουν σε θεό;

κι επίσης οι γονείς μας οι περισσότεροι πιστεύουν.

είσαι ή οικολόγος ή κομμουνιστής μάλλον, και θέλεις να διαταράξεις την οικογενειακή γαλήνη

ο αθεϊσμός διαλύει κάθε τι Ελληνικό έχουμε και μας σβύνει σαν έθνος!

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Veiler καλωσόρισες!
Το ότι οι περισσότεροι πιστεύουν δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Για παράδειγμα, οι Ισλαμιστές είναι σχεδόν το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού, πόσο σωστούς τους κάνει αυτό το ποσοστό; Τα δεξιά κόμματα που μας έφεραν σε αυτήν την οικονομική εξαθλίωση είχαν πάντα την πλειοψηφία, όμως είδες πόσο σωστή ήταν η πολιτική και οικονομική διαχείριση. Όσο για σένα που είσαι χριστιανός, και ο άλλος ισλαμιστής, πόσο σωστότερους σας κάνει η πλειοψηφία σας σε σχέση με τους βουδιστές ή τους δωδεκαθεϊστές; Μήπως την διάλεξες εσύ τη θρησκεία σου ή μήπως ο πατέρα σου την δική του... και πάει λέγοντας. Για να μην γράφω όμως πολλά διάβασε καλύτερα μια ανοιχτή επιστολή προς όλους τους γονείς που ανάρτησα πριν 4 χρόνια και θα καταλάβεις.

Διονύσης είπε...

Εμένα η κριτική δυστυχώς για εσένα θα είναι αρνητική. Βλέπω μια σημαντική προκατάληψη απέναντι στην θρησκεία, ιδίως στον Χριστιανισμό, μόνο από το όνομα φαίνεται αυτή η προκατάληψη, «η αθεΐα είναι αρετή». Προσωπικά στο κείμενο υποδοχής έχω πολλές ενστάσεις, πως μπορείς να απορρίπτεις θεολογικά επιχειρήματα μόνο και μόνο επειδή νομίζεις ότι δεν ευσταθούν; Λες «Τα νεύρα σου θα φουντώσουν… τα γαστρικά σου υγρά θα παλινδρομήσουν καίγοντας τον οισοφάγο σου…» Το παραπάνω είναι γνωστή τεχνική των bloggers για να τραβάνε την προσοχή του κοινού αλλά το θέμα είναι ότι νομίζεις ότι η αθεΐα είναι η μοναδική αλήθεια ενώ οι φιλόσοφοι και όλες οι υπόλοιπες επιστήμες θα το ψάξουν. Γράφεις «Να γιατί έχετε τόσους πολλούς εχθρούς», ποιους εχθρούς; Οι Χριστιανοί; η θρησκεία της αγάπης την οποία αμφισβητείς; Πήγαινε σε ισλαμικό κράτος και πες εκεί αυτά που γράφεις, θα σε σκοτώσουν! Οι Χριστιανοί κοιτάνε τη δουλειά τους και δεν κρίνουν τον καθένα όπως εσείς οι έξυπνοι, όποιος δεν κρίνει αλλά αγαπάει δεν έχει εχθρούς, πάμε παρακάτω. Λες «υπερασπίζοντας το Απόλυτο θα κερδίσετε την Αιωνιότητα. », Ποια αιωνιότητα; Αυτή που δεν πιστεύεις; Εδώ θα χρησιμοποιήσω θεολογικό επιχείρημα, το οποίο θα απορρίψεις. Η Αγία Γραφή λέει ότι όλα τα όντα έχουν αθάνατη ψυχή, οπότε όλοι θα κερδίσουν την αιωνιότητα, ωστόσο υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με τον Παράδεισο και την Κόλαση. Η κακή ψυχή δεν θα καεί σε καζάνια, αλλά θα κολάζεται μόνη της καθώς θα ζει μακριά από τον Θεό ενώ η καλή ψυχή θα ζει ευτυχισμένη, κοντά στον Θεό. Άλλωστε όπως λένε οι άθεοι αριστεροί, δεν ξέρω αν είσαι αλλά διάβασε το: «Δεν υπάρχει Θεός αλλά αν υπάρχει, την βάψαμε!»

Άθεος είπε...

Τα επιχειρήματα, Διονύση, δεν απορρίπτονται επειδή νομίζουμε ότι δεν ευσταθούν! Αυτό εσείς το κάνετε. Μόνο όταν δεν είναι επιστημονικά απορρίπτονται. Τώρα αν τα απορρίπτουμε επειδή δεν είναι επιστημονικά, αλλού πρέπει να απευθυνθείς. Όταν γράφω «Τα νεύρα σου θα φουντώσουν… τα γαστρικά σου υγρά θα παλινδρομήσουν καίγοντας τον οισοφάγο σου…» φυσικά πρέπει να αντιλαμβάνεσαι και λίγο το χιούμορ, γιατί κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Οι ιδέες δεν είναι τοξικές. Μόνο μεταφορικά τα λέμε αυτά.
Για τους πολλούς εχθρούς φαίνεται να απευθύνομαι σε σας, επειδή δεν βλέπω την παρουσία και των άλλων. Φυσικά εννοώ και τους άλλους, που σε αντίστοιχες αναρτήσεις, τα ακούν κι αυτοί. Να πάρε για παράδειγμα τις δυο τελευταίες μου αναρτήσεις (116 και 117) που αναφέρομαι στους Τζιχαντιστές. Τώρα για το Απόλυτο και την Αιωνιότητα, έχω σχετικές αναρτήσεις. Δεν έχω τέτοιους αντιεπιστημονικούς ενδοιασμούς. Δεν είναι λοιπόν αυτό θέμα της αθεΐας, αλλά της επιστήμης. Οι άθεοι εδώ δέχονται την επιστήμη. Έχουν κοινή θέση.
Κάνε μου κριτική για την επιστήμη. Θα μιλήσουμε καλύτερα τότε και έτσι θα καταλάβεις και τι είναι η «αθεΐα»!

Unknown είπε...

Ααα μάλιστα!! Να και ο χώρος που μπορώ να κάνω την παρατήρηση μου λοιπόν γιατί στις αναρτήσεις σου δεν ήθελα να βγω εκτός θέματος! Άκου την ένσταση μου.. Από τον τρόπο που παρουσιάζεις το blog σου, από αυτά που γράφεις στα κείμενα σου και στα σχόλια εμφανίζεις την Αθεϊα και τον Άθεο(γενικά) σαν μια φάση που φθάνει κάποιος μετά από κάποια "ειδική" διαδρομή που καταλήγει εκεί.. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι έτσι φίλε μου.. Εσύ μπορεί να ακολούθησες μια διαδρομή και να κατέληξες εκεί αλλά δεν είναι για όλους το ίδιο. Υπάρχουν Άθεοι και άθεοι... λογιών λογιών δλδ. Άθεος δεν παύει να είναι αυτό που υποδηλώνει η λέξη.. Κάποιος που δεν πιστεύει στον Θεό. Τώρα αν εσύ έφθασες σε αυτό το συμπέρασμα επίπονα και με πολύ σκέψη αυτό δεν συμβαίνει με όλους τους άθεους.. Κάποιοι δεν θέλουν απλά να υπάρχει θεός επειδή έτσι γουστάρουν αλλά και αυτοί άθεοι είναι..

Άθεος είπε...

Καλά έκανες και το έπιασες έτσι το θέμα, για να σου δείξω και εγώ, ότι απ’ όπου θέλει κανείς το πιάνει. Όμως όλοι οι δρόμοι δεν σε οδηγούν στο ίδιο μέρος. Καμιά φορά γίνεται και αυτό, όμως διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις. Το έτσι γουστάρω, δεν βρίσκεται μέσα στους τρόπους που υποδεικνύω, πρέπει να το έχεις καταλάβει αυτό. Αυτός ο τρόπος, σπάνια σε βγάζει στην αθεΐα. Έτσι φτιάχτηκαν οι θρησκείες. Ο καθένας ό,τι θέλει λέει, απ’ όπου θέλει αντλεί στοιχεία και γι αυτό υπάρχουν τόσες θρησκείες και αιρέσεις. Η αθεΐα, κατά την υποδεικνυόμενη μέθοδό μου πρέπει να είναι επιστημονική. Πρωτίστως φτάνει κανείς μέσα από τη φυσική, την κοσμολογία, την φιλοσοφία (υλιστική πάντα) και φυσικά μέσα από την ιστορία. Αν πρόκειται για γεγονότα, αυτά πρέπει να είναι καταγεγραμμένα ιστορικά, αλλιώς ανήκουν στη σφαίρα του αποκυήματος και του μύθου. Δες τώρα το blog ξανά και πες μου αν δεν το έκτισα με αυτά τα υλικά. Για τους άλλους «άθεους» τους γιαλαντζί δηλαδή όπως τους λέω, αδιαφορώ! Για παράδειγμα πολλοί αναφέρονται στη συμπεριφορά των παπάδων. Λέγεται αθεΐα αυτό; Δεν με ενδιαφέρουν τι κάνουν αυτοί. Στο κάτω κάτω, κάνουν ότι και όλοι εμείς οι υπόλοιποι! Η αθεΐα φίλε μου είναι άλλο πράμα. Φτάνεις εκεί, ακόμα και χωρίς να ασχοληθείς με το «θεό», αφού στη φυσική πουθενά δεν αντιδρά, σε κανένα τύπο σαν παράμετρος δεν λογίζεται. Αυτά τα ολίγα!

Ορθοδοξία-Ελευθερία είπε...

Βιώνοντας την αθεϊα που είναι αρετή, και λίγο πρίν το τέλος των πάντων της επίγειας αθεϊας, ποντάρω πάνω σε αυτό το ρητό.
"Αν πεθάνεις πρίν πεθάνεις,
δεν θα πεθάνεις όταν πεθάνεις".

Άθεος είπε...

Αν το ρητό σου έχει νόημα, τότε αντίστοιχο νόημα πρέπει να έχει και αυτό «Αν ζήσεις πρίν ζήσεις, δεν θα ζήσεις όταν ζήσεις»! Πριν θεωρήσεις ότι μπορεί να υπάρξει λογική χωρίς να υπάρχει άθεος πρέπει να μας εξηγείς και τι πίνεις όταν τα γράφεις αυτά.

Ορθοδοξία-Ελευθερία είπε...

Όταν τα αισθητά μάτια μας, κλείσουν λογω του 100% επερχόμενου φυσικού θανάτου μας, που δεν μπορεί να αποφύγει κανένας μας,
εσείς που είστε άθεοι και δεν πιστεύετε στην ύπαρξη της ψυχής και της μεταθάνατον ζωής δεν θα νιώσετε τίποτα και δεν θα είστε τίποτα,
οί υπόλοιποι που πιστεύουν σε αυτά που δεν πιστεύετε εσείς και ανοίξουν τα πνευματικά μάτια της ψυχής αντικρύζοντας τον απόκρυφο και αιώνιο πνευματικό κόσμο,
κάποιοι θα δικαιωθούν για την πίστη τους, και κάποιοι θα λένε πω πω τι χαζομάρα έκανα και δεν άκουγα αυτά που μου έλεγαν οι "άλλοι".
Οπότε αν πιστεύεις στην τύχη φίλε μου...
τά λέμε στο τέλος!!
Καλή πορεία στα μονοπάτια της αιωνιότητας.

Υ.Γ.
Εαν μου στείλεις την ανάλυση του ρητού σου : Εαν ζήσεις...κ.τ.λ
θα σου στείλω και γω
Λοιπόν...
Πίνεις και δίνεις!

Άθεος είπε...

Είσαι απίστευτος!
Αυτά που λες και σε τρομάζουν κάνοντας την ζωή σου ανυπόφορη εμείς τα κάνουμε πλάκα και αυτοσαρκασμό, πάντα με επίγνωση και σοφία!

Ορθοδοξία-Ελευθερία είπε...

Ούτε ανάλυση του ρητού σου δεν μου έστειλες που σημαίνει ότι είναι αερολογία, και δεν σου ανέφερα πουθενά οτι ούτε με τρομάζει κάτι ούτε η ζωή μου μετατρέπεται σε ανυπόφορη, μάλλον εσύ δεν μπορείς να υποφέρεις το σχόλιο μου και απαντάς με 2 προτάσεις-μπαρούφες οι οποίες αποδεικνύουν ότι αλλάζεις θεωρίες και πλάνες (απο αυτές που έχετε έτοιμες εσείς οί άθεοι για τον οποιονδήποτε αντίθετο σας)ανα δευτερόλεπτο.
Ή αιώνια μεταθάνατος ζωή δεν με τρομάζει.
Μάλλον εσένα όμως πρέπει να σε τρομάζει ο θάνατος, μιας και μετά αφου για σένα δεν υπάρχει τίποτα και δεν θα υπάρχει κάποιο κομμάτι σου στην αόρατη δημιουργία, θα σταματήσει το υποκινούμενο χόμπι της αθείας σου.

Περιμένω νέα σου.

Άθεος είπε...

Ποιο ρητό; Αντέστρεψα το δικό σου, για να δεις ότι η μπαρούφα στο μυαλό σου μόνο υπάρχει. Για τα υπόλοιπα δεν αρκούν λόγια. Αντί για απάντηση, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις!

Ορθοδοξία-Ελευθερία είπε...

Δηλαδή τι θες να μας πείς με την αντιστροφή που έκανες στο ρητό μου;;

Τι θές να μας αποδείξεις;;

Όπως βλέπεις και σου είπα παραπάνω το μόνο που κάνεις είναι να αλλάζεις τις πλάνες σου όπως σε βολεύει την εκάστοτε στιγμή.

Το ρητό μου έχει βαθύ νόημα, δεν θα στο πω εγώ αλλά να το ψάξεις εσύ αν θες στο διαδίκτυο, και εαν βρείς (ψάξε δεν θα την βρείς!!) κάποια λογική εξήγηση για το δικό σου, να μου την στείλεις θα το ήθελα πολύ!!.

Τώρα για την φωτογραφία με τις χίλιες λέξεις έκανες πολύ καλά και την δημοσίευσες για να υπάρχει απόδειξη και να καταλάβει ό κόσμος ότι εσείς είστε αυτοί που τρομάζετε στην ιδέα του θανάτου και ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία, απο το να πιστεύεις ότι πρέπει να ζήσεις την ζωή σου όπως σου αρέσει και πιο αναπαυτικά, δηλαδή αφού το ρολόι της ζωής σας μετρά αντίστροφα για ενα τέλος χωρίς συνέχεια, τότε ποίος σας κρατάει για να μην γλεντήσετε την ζωή αφού είναι τόσο μικρή;;
Σταματήστε να δουλεύετε, και αρχίστε να διασκεδάζετε, γιατί λίγος είναι ό χρόνος σας.

Και απο ότι φαίνεται το διασκεδάζετε εδω μέσα, έτσι και εγώ εμφανίστηκα για να περάσετε καλά λίγο απο τον χρόνο που σας απομένει.

Υ.Γ.
Πολύ καλή ή φώτο και ο ξαπλωτός σαξοφωνίστας δείχνει οτι σας λείπει η διασκέδαση λες και απαγορεύεται.
Τέλος να ξέρεις οτι και εγώ διασκεδάζω αλλά με άλλους ανθρώπινους τρόπους, και όχι με πλάκες και αυτοσαρκασμούς και ρητά τού τύπου σας "Η αθεϊα είναι αρετή".

Άθεος είπε...

Πολλά λες και χωρίς νόημα. Αντέστρεψα το ρητό σου για να σου δείξω ότι ούτε έτσι βγάζει νόημα ούτε αλλιώς. Όσο για τη ζωή, το ποιος διασκεδάζει ή ζει σωστά και πραγματικά το ξέρουμε και μεις και σεις!

Ορθοδοξία-Ελευθερία είπε...

Σύμφωνα με το Θεϊκό μου "πιστεύω" δηλαδή αυτό που δεν πιστεύεις εσύ δηλώνοντας άθεος...

ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ...
Δηλαδή αν μετανοήσεις και έχεις την ορθή ομολογία της Πίστεως, νεκρώσεις τα πάθη σου και αποκτήσεις τις αρετές και όλα αυτά,
ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ...
Δηλαδή θα πάς στην βασιλεία των Ουρανών όπου θα ζείς αιωνίως στον Παράδεισο,
ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ...

Δηλαδή όταν φύγεις μέσω του φυσικού θανάτου σου για την αιωνιότητα.
Αυτά αδελφέ μου και χωρίς να σε θίξω για το πιστεύω σου σε χαιρετώ και σου εύχομαι καλή σαρακοστή.


Υ.Γ.
Να με συγχωρείς εαν σε κούρασα η σε έφερα σε νέους λογισμούς.
Καλή συνέχεια και καλή μετάνοια.

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ για τις υποδείξεις σου και τις ευχές που μου δίνεις, αφού πεθάνω.
Εγώ σου εύχομαι τα καλύτερα όσο ζεις. Τα ίδια εύχομαι και για τον εαυτό μου!

Unknown είπε...

σας ευχαριστω που σας βρηκα..........κ μν ξεχνατε οτι μονο το 2τοις εκατο μας εννοει.........αθορυβα ξεκινησε το αρμα.....

Άθεος είπε...

Το μυαλό σου να ευχαριστείς Κωνσταντίνε. Καλωσόρισες!

Νίκος Αργυρόπουλος είπε...

Μιλάτε για υλισμό που δήθεν αποδεικνύεται από τις επιστήμες. Λάθος. Απλά οι επιστήμες λένε ότι η ύλη δεν σκέφτεται, δεν έχει μνήμη, δεν έχει θέληση, ούτε ενέργεια για να κινηθεί μόνη της. Άρα οι επιστήμες λένε ότι οι ύλες όλες, είναι μόνο άτομα με ποζιτρόνια θετικού ηλεκτρισμού και τροχιές ηλεκτρονίων με αρνητικό ηλεκτρισμό. Αυτό είναι όλο το υλικό σύμπαν και τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα, νόηση, μνήμη, θέληση, ενέργεια, λένε οι επιστήμες, είναι ιδιότητες της σκέψης του Θεού. Άρα η ύλη είναι τελικά μηδέν και τα πάντα στην ζωή, στην συζήτηση, στην μνήμη και στην θέληση - ενέργεια, είναι ο νοητικός Θεός των αθάνατων νοητικών κόσμων. Υλιστές, που βρίσκεται η επιστήμη σας; Πουθενά. Διαβάστε το βιβλίο μου "Υπάρχει Θεός".
Νίκος Αιμίλιος Αργυρόπουλος

Άθεος είπε...

Λάθος; Τι λάθος δηλαδή, τι είναι αυτό που σκέφτεται, δεν είναι ο εγκέφαλός μας, και αυτός δεν είναι υλικός, τι είναι; Νόηση, μνήμη, θέληση, ενέργεια, είναι ιδιότητες της σκέψης του Θεού... έτσι λένε οι επιστήμες; Πού διδάσκεται αυτό; Η ύλη είναι μηδέν; Πρωτάκουστα πράγματα... εσύ πού ζεις, στον νοητό κόσμο; Μήπως απλά ήθελες να διαφημίσεις το βιβλίο σου; Με τέτοια πράγματα που λες, τι διαφήμιση να του κάνεις... Εν πάση περιπτώσει, εκεί που το άφησες είναι όποιος θέλει ας το διαβάσει. Νομίζω την τελευταία ανάρτηση ήθελες να σχολιάσεις και όχι το blog. Καλώς ήρθες όμως, και αν έχεις κανένα επιχείρημα για την ανάρτηση εκείνη σχολίασε εκεί γιατί τα πολλά σχόλια εδώ δημιουργούν τεχνικό πρόβλημα. Στο τέλος της ανάρτησης γράφει σχόλια με μικρά γράμματα και δίπλα έχει ένα μολύβι. Θα χαρώ να ξαναγράψεις με τοποθέτηση και επιχειρήματα.

Άθεος είπε...

Στις 12 Οκτωβρίου 2016 - 5:47 μ.μ. ο Peter Skoutras έγραψε το πιο κάτω σχόλιο που όμως από λάθος, πατώντας αφηρημένος πολύ ώρα το enter δημιούργησε 5-6 κενές σελίδες, πράγμα αντιαισθητικό από τη μια, και προβληματικό στον τόπο αυτό με 336 σχόλια, και έτσι αντιγράφω το σχόλιό του εδώ και απαντώ εν συνεχεία.
Ο/Η Peter Skoutras είπε...
Η εναγώνια προσπάθεια αγαπητέ μου να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει Θεός, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά περίτρανα ότι υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει...το θέμα είναι γιατί σε εξυπηρετεί να μην υπάρχει? Για το υπέρτατο καλό όλων μας και την αλήθεια,για τον δικό σου τρόπο και στάση ζωής,γιατί νιώθεις πιο ελεύθερος? Ευκαιρία να προβληματιστείς κι εσύ με την κατήχηση που κάνεις.Εξάλλου μεγαλύτερος θεός(Ιησούς Χριστός)ελεύθερης βούλησης δεν υπάρχει. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να πιστέψεις εάν δεν το επιθυμείς.Όμως το να πασχίζεις εσύ να πείσεις, ότι δεν υπάρχει θεός κάποια ανάγκη σου/σας εξυπηρετεί. Ευχαριστούμε για τον προβληματισμό...καλό προβληματισμό και σ' εσένα!Επίσης ο θεός είναι με όλους(εννοώ ανοικτός προς όλους),ακόμη και το γεγονός ότι δηλώνεις "άθεος" δεν σημαίνει ότι ο θεός δεν είναι δίπλα σου και δεν σε στηρίζει ή δεν σου δίνει δύναμη...ίσως έρθει η κατάλληλη στιγμή(όπως και για τον άπιστο Θωμά, ακόμα και για πολλούς από εμάς)και να το βιώσεις-γιατί η πίστη είναι βίωμα-ιδίοις όμμασι.
Οursoula
Απάντηση:
Πρώτον δεν κάνω καμιά εναγώνια προσπάθεια να αποδείξω ότι δεν υπάρχει θεός και δεύτερον αυτό δεν αποδεικνύει την ύπαρξή του! Ούτε με εξυπηρετεί, ούτε νιώθω ελεύθερος αν δεν υπάρχει. Φυσικά και κανένας δεν με υποχρεώνει να πιστέψω ή να μην πιστέψω, όμως το θέμα δεν είναι εάν το επιθυμούμε ή όχι, αλλά αν στέκει και είναι λογικό να πιστεύουμε σε θεούς, όταν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τον κόσμο χωρίς αυτούς!

Γιωργος Φουρικης είπε...

Συγχαρητηρια για το μπλογκ και το περιεχομενο του.Ο ανθρωπος αλλαζει πραγματικα διαβαζωντας πολλα και καλα βιβλια ιστοριας και φιλοσοφιας.Επειδη ολα ειναι ενοτητα αντιθετων παντοτε θα υπαρχει αυτο το διπολο.Υλισμος(αισθησιοκρατια)-Ιδεαλισμος(πνευματοκρατια).Tαυτοτητα-Ετεροτητα. Ηρακλειτος VS Παρμενιδης.Επικουρος .VS Ζηνωνας.Μαρξ VS Χεγκελ.Σαρτρ VS Χαιντεγκερ.Παντως ο υποκειμενικος ιδεαλισμος παγκοσμιως παιρνει ανησυχητικες διαστασεις.Οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν χαιρονται που ειναι αλλα λυπουνται γιαυτο που δεν ειναι.Δεν χαιρονται αυτα που εχουν αλλα λυπουνται γιαυτα που δεν εχουν.Δηλαδη η αποσπαση του υποκειμενου(Σκεπτομενο και αισθανομενο ατομο,απο το αντικειμενο(Πραγματικοτητα). Η ξενωση σε ολο της το μεγαλειο. .ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΡΙΚΗΣ.

Άθεος είπε...

Συγχαρητήρια και σε σένα Γιώργο Φουρίκη, που όπως φαίνεται, άνοιξες λογαριασμό με την google για να μπορείς να σχολιάσεις! Βλέπεις μας έφαγαν τα likes στο fb. Κανένας δεν βάζει κώλο κάτω να διαβάσει και όπως φαίνεται από σένα, δεν πρέπει οι ελπίδες μου να πάνε χαμένες. Βλέπεις δεν σχολιάζω το σχόλιό σου, επειδή είναι άρτιο και τα έχεις πει όλα, αλλά την επιμονή σου να σχολιάσεις, να επικοινωνήσεις, αφού πρώτα κάθισες και διάβασες. Καλωσόρισες και Ευχαριστώ!

billybreeze είπε...

Τα λογια ειναι μικρα μπροστα στην συνολικη προσφορα της γνωσεως απο ολον το πνευματικο υλικο..Ενα τεραστιο ΕΥΓΕ τα λεει ολα

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια billybreeze. Κάποιοι νομίζουν ότι το fb μας νίκησε, όμως όσοι ακόμα διαβάζουν αντιλαμβάνονται ότι κάνουν λάθος. Είμαστε ακόμα εδώ και όρθιοι!

Acheron είπε...

Θα είμαι πάντα οπαδός της αθεΐας και απελπιστικά απογοητευμένος για την θρησκοπληξία της μικρής μας χώρας, για το αλάνθαστο της ''πατέρων'' της εκκλησίας που τους δίνουν βήμα να έχουν γνώμη επί παντός του επιστητού και για το ακαταλόγιστο των ηλιθίων - φανατικών πιστών. Non Serviam.
Υγ. μια μικρή παρατήρηση εκτός θέματος: Η ιστοσελίδα χρειάζεται κάποια βελτίωση (καλύτερο layout) ως προς την εμφάνιση. Δεν γνωρίζω αν επειδή έχω Mac τα κείμενα εμφανίζονται σκόρπια και ακατάστατα στην σελίδα με μικροσκοπικά γράμματα.
Ευχαριστώ.

Άθεος είπε...

Πού το βρήκες αυτό το μέρος να σχολιάσεις, Βασίλη... Εν πάση περιπτώσει γιατί βλέπεις τα κείμενα να εμφανίζονται σκόρπια και ακατάστατα; Εγώ δεν βλέπω διαφορά από παλιά. Πήγαινε στα περιεχόμενα, στο τέλος και κτύπα με το χεράκι όποιο τίτλο από τους 170 που έχω αναρτήσει στο blog.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 343 από 343   Νεότερο› Νεότερο»

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5