21 Δεκ 2021

Η φαιδρότητα της συνωμοσιολογίας

Μα τι περιβολή για να καμαρώνεις... Και σκαρπίνι χωρίς κάλτσες!
Φαιδρός είναι αυτός που λάμπει με τις ανοησίες του. Σίγουρα δεν θα ήθελε κανείς να εντυπωσιάζει με αυτόν τον τρόπο, όμως αν είσαι ανόητος όχι μόνο δεν το καταλαβαίνεις, αλλά συχνά το έχεις και καμάρι. Μην νομίσετε όμως ότι τέτοιοι είναι μόνο τρελοί ή χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Κανένας δεν είναι τόσο έξυπνος ώστε να συνειδητοποιεί τις ανοησίες του. Ακόμα και μορφωμένοι λοιπόν κινδυνεύουν να ξεμπροστιαστούν με ανοησίες, αφού συχνά τέτοια άτομα πέρα από την επιστημονική ειδίκευση που έχουν, συχνά πιστεύουν σε ανοησίες, είναι πιστοί και δεισιδαίμονες ή πιστεύουν σε απίστευτα πράγματα, όπως στον φόβο του Μιλένιουμ το 2000 ή στην συντέλεια του κόσμου πριν μερικά χρόνια που κάποιοι πίστεψαν ακράδαντα ότι το 2012 κάτι κακό θα συμβεί. Αν πιστεύεις στους μύθους όλα είναι πιθανά. Αν ψάχνεις ορθολογιστικά να εξηγήσεις μυθοπλασίες, σίγουρα θα εκτραπείς. Να μια παρωδία για το τελευταίο όπου αφελείς το 2012 περίμεναν την συντέλεια του κόσμου. Δείτε την εικόνα και θα καταλάβετε.

Φέτος θα σας δείξω και έναν άλλο τρόπο σκέψης αυτών των αφελών και παράλογων ατόμων που πάσχουν εκτός των φοβικών συνδρόμων και από έλλειψη φαιάς ουσίας ή από δυσκολία επεξεργασίας της λογικής σε προβλήματα που άπτονται στην εξαγωγή συμπερασμάτων στατιστικών δεδομένων. Αν σας μπέρδεψα, θα γίνω γρήγορα σαφής: Αν στους 100.000 εμβολιασμούς κάποιος πάθει θρόμβωση, από αιτία που εν αγνοία του έφερε και αγνοούσε, δεν οφείλεται στο εμβόλιο αλλά σε παράγοντες που οφείλονται στην ριμάδα την τύχη, όπου μια αιτία υποβόσκει και είναι αδύνατον να την γνωρίζουμε, εκτός και αν από τύχη πάλι, εκείνο τον καιρό την εντοπίσαμε. Όπως, για παράδειγμα, δεν αποφεύγουμε να περπατάμε στα πεζοδρόμια επειδή κάποια στιγμή μπορεί κάποιο βαρύ αντικείμενο να πέσει πάνω μας, όπως ένα κομμάτι μετώπης ή ένα σίδερο που γλίστρησε από κάποιον επισκευαστή στη ταράτσα. Σπάνιες περιπτώσεις θα μου πείτε, πιο σπάνιες από τις θρομβώσεις των εμβολίων, όμως να, που υπάρχουν. Οι 10 περιπτώσεις στο εκατομμύριο δεν είναι στατιστικά ποσοστό που πρέπει να φοβίζει, ούτε συχνό φαινόμενο, που εκδηλώνεται, όχι σαν παρενέργεια των εμβολίων, αλλά σαν παρενέργεια όλων γενικά των φαρμάκων. Τι σημαίνει αυτό… πρέπει να αποφεύγουμε τα φάρμακα γενικώς;

Ας το δούμε αυτό θεωρητικώς για να αντιληφθούμε την σκεπτικιστική μεθοδολογία του συνωμοσιολόγου.

Σε ένα ποσοστό πιθανοτήτων, ακόμα και αν πρόκειται για πολύ μικρό ποσοστό, πάντα είναι πιθανή μια κακή εκδοχή. Όπως λέει και ο σημαντικότερος νόμος του Μέρφυ: «αν κάτι είναι να πάει στραβά, σίγουρα θα πάει» εκφράζοντας την τύχη του γκαντέμη! Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές, σε ορισμένα ζητήματα, περνάει και από το δικό μου μυαλό, επειδή στη ζωή μου, μου έτυχαν τόσες αναποδιές! Τι σημασία έχει… θα ρωτήσει ο γκαντέμης, αυτός που φοβάται και ειδικά ο συνωμοσιολόγος που είναι πεπεισμένος ότι καταδιώκεται από τις κυβερνήσεις όλων των χωρών, του Συστήματος δηλαδή, αν η πιθανή εκδοχή του ένα τοις χιλίοις είναι πιθανότερη του 0,001 τοις χιλίοις, δηλαδή του ενός στο εκατομμύριο… Δεν είναι και αυτό πιθανό δηλαδή; Κι αν είμαι εγώ αυτός… θα ρωτούσε κάθε αφελής. Τέτοιες είναι οι σκέψεις των συνωμοσιολόγων που εκφράζουν την δυσπιστία ενάντια στα εμβόλια τελευταία. Μα και στα φάρμακα, τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν, όμως οι επιτήδειοι που τους έπεισαν, τώρα εστίασαν τους φόβους στα εμβόλια, προκειμένου να επαληθευτούν ότι το Σύστημα θέλει να τους σκοτώσει. Για τους τελευταίους τα έχουμε πει πολλές φορές και δεν είναι του παρόντος, όπου οι λόγοι μπορεί να είναι λόγοι πολιτικοί ή λόγοι προσωπικής αντεκδίκησης που αφορούν την επαγγελματική τους αποκατάσταση, τη δόξα, τον ναρκισσισμό και ένα σωρό άλλους. Στην προκειμένη περίπτωση όμως το θέμα μας αφορά το ποσοστό επικινδυνότητας όπου η μια πιθανή εκδοχή δεν διαφοροποιεί την άλλη όταν εξίσου και οι δυο είναι επίφοβες. Το συμπέρασμα εδώ είναι η λανθασμένη εκτίμηση από το χαμηλό πιθανό ποσοστό που θα μπορούσε να μας βλάψει, δηλαδή κακή στατιστική αντίληψη. Πώς εκδηλώνεται αυτή; Εφ΄ όσον λοιπόν αντί να καθοδηγούμαστε από τον κανόνα, καθοδηγούμαστε από την εξαίρεση, σημαίνει ότι ελλείψει παιδείας, ο αφελής, ψάχνοντας στο διαδίκτυο δεν αναζητά θεωρίες που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, αλλά την εξαίρεση, δεδομένου ότι οι πρώτες ίσως να απαιτούν και κάποια εξειδικευμένη γνώση, ενώ οι δεύτερες είναι πιο προσιτές σε αυτόν και κυρίως, αφού είναι εμπνευσμένες από αντίστοιχα απλούς και αδαείς συγγραφείς, είναι απίστευτα πιο γοητευτικές και προσιτές στο μυαλό του συνωμοσιολόγου που εύκολα τον κερδίζει ο επιτήδειος.

Έτσι, αντίστοιχα συνωμοτούν και οι ίδιοι, νομίζοντας ότι επαναστατούν στο Σύστημα και κυρίως λόγω ναρκισσισμού έχουν την αίσθηση ότι γνωρίζουν περισσότερα από τους άλλους, εμάς δηλαδή, επειδή είναι μοναδικοί και νοιώθοντας ότι θα μας σώσουν αισθάνονται ήρωες και επαναστάτες, ότι κάτι κάνουν επιτέλους. Βλέπεις στη ζωή τους δεν έχουν μάθει να προσφέρουν, πέρα απ ότι αναλογεί στο προσωπικό τους συμφέρον. Δεν γνωρίζουν τι είναι αλτρουισμός, τι αλληλεγγύη και κυρίως τι είναι η ανιδιοτέλεια! Πιστοί στην πλειοψηφία τους αναγνωρίζουν σαν καλό ό,τι τους κάνει πιο χριστιανούς, ώστε να κερδίσουν την αιώνια ανταμοιβή. Ποιος απ’ αυτούς τους κυρίους αναγνώρισε ως τώρα τον υπεράνθρωπο αγώνα γιατρών και νοσηλευτών που με κίνδυνο της ζωής τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάποιους διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας…; Ας μην βγω από το θέμα μου όμως: Όλοι γνωρίζουμε ότι τα κανάλια της τηλεόρασης προσκείμενα στην πολιτική των χρηματοδοτών τους προσπαθούν να τους ανταποδώσουν υπηρεσίες, βολιδοσκοπώντας σε νέα μπόνους. Αυτό γινόταν πάντα και θα γίνεται. Την απάντηση την έδωσε ο Μπογιόπουλος «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε»! Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσφέρουν ενημέρωση και όλα είναι χίμαιρες στο βωμό του κέρδους, ούτε ότι δόθηκαν για να πείσουν για τον ιό. Ο ιός είναι υπαρκτός, άσχετα με την χρηματοδότηση. Και τα κόμματα, όλα, χρηματοδοτούνται, που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση! Ο δικός μας «επαναστάτης» όμως, αγνοώντας ότι πάντα συνέβαινε αυτό, βλέποντας την χρηματοδότηση των καναλιών από την κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει μόνο την θεωρία του, αλλά αυξάνει την αντιπάθεια και το μίσος του προς τα Μ.Μ.Ε. μεγαλώνοντας την άγνοιά του και αναζητώντας στο διαδίκτυο, σαν αντίδραση, την «αλήθεια» γίνεται εύκολα θύμα τσαρλατάνων και παραπληροφόρησης. Τότε είναι που πέφτει στη λούμπα της συνωμοσιολογίας όπου χωρίς παιδεία και κατανόηση, δεν μπορεί να ερμηνεύσει αμερόληπτα ούτε τα επιστημονικά στοιχεία ούτε τα ίδια γεγονότα που διαδραμματίζονται μπροστά του. Χωρίς ειδίκευση, δεν μπορεί να αξιολογήσει την επιστημονική είδηση και τις φανφάρες των αγυρτών τις θεωρεί μεγαλειώδεις επειδή αυτούς μόνο κατανοεί, ακριβώς επειδή βρίσκονται στο δικό του πνευματικό επίπεδο! Εδώ μην μου αντιπαραθέσετε κάποιους μορφωμένους ή ακόμα και επιστήμονες, ακόμα και αν διαθέτουν κάποιο νόμπελ, όταν αυτό είναι άσχετο με το θέμα που διαπραγματεύονται. Σε μια προσεχή ανάρτηση θα σας αναφέρω πολλούς τέτοιους που άσχετα από το νόμπελ τους, είναι τόσο αφελείς σε άλλα θέματα, όσο αφελείς είναι και εκείνοι που πιστεύουν ότι τον κόσμο τον έπλασε ένας θεός ή ότι μας επισκέπτονται εξωγήινοι και οι κυβερνήσεις τους αποκρύπτουν! Συχνά όμως τα κοπάδια αυτά καθοδηγούνται από αγράμματους, που φαίνονται από μακριά, είτε μιλούν σαν τσομπάνηδες είτε γράφουν ανορθόγραφα με κεφαλαία.

Οι άνθρωποι σε τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις ενστικτωδώς ξεχωρίζουν από το σύνολο για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω, σχηματίζοντας ομάδες αντίδρασης. Αυτές τις ομάδες που είναι έτοιμες να στρατευτούν στους σκοπούς των καθοδηγητών τους συχνά τους καρπώνονται παραθρησκευτικές ομάδες φονταμενταλιστών και ακροδεξιές παρατάξεις που αναζητούν ψηφοθηρικά την υποστήριξή τους. Αν πρόκειται για μεγάλο αριθμό τους εποφθαλμιούν ακόμα και τα μεγάλα κόμματα. Αυτός είναι ο λόγος που και η δική μας κυβέρνηση τους άφησε να αλωνίζουν στο διαδίκτυο σαν ψευτογιατροί παίρνοντας στο λαιμό τους αρκετούς θανάτους αφελών που πείστηκαν να τους ακολουθήσουν μέχρι την ύστατη στιγμή, αρνούμενοι την διασωλήνωσή τους, προκειμένου να σωθούν! Πότε θα δικαστούν αυτοί οι ηθικοί αυτουργοί τόσων θανάτων; Ποτέ! Αν ήταν ένας θα δικαζόταν σαν εξιλαστήριο θύμα, παίρνοντας με την καταδίκη του όλες τις αμαρτίες σαν αποδιοπομπαίος τράγος! Αυτές οι ομάδες των συνωμοσιολόγων, με το χρόνο, αναπτύσσουν έναν απλοϊκό ως γελοίο σκεπτικισμό χωρίς επιχειρηματολογία και έχουν τις δικές τους αξίες, μαζί με έναν κώδικα επικοινωνίας που μόνο αυτοί αντιλαμβάνονται σαν σοβαρό. Οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται ότι γελοιοποιούνται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ. Σερφάροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νομίζουν ότι κάνουν διατριβή, ότι δίνουν όρκο πίστης στον «αγώνα» τους, ότι είναι πιστοί και πατριώτες πολύ περισσότερο και από όλους εμάς. Τέτοιοι είναι όσοι με ψεύτικα προφίλ φωτογραφίζονται με φόντο την Ελληνική σημαία, γράφοντας ανορθόγραφα και με κεφαλαία, του κόσμου τις ανοησίες, με ρατσισμό στην διαφορετικότητα και μίσος για όλους τους άλλους. Συχνά φωτογραφίζουν τα μπράτσα τους με τα μεγάλα τατουάζ επιδεικνύοντας το λιγοστό ως το μηδενικό μυαλό τους. Επιδερμική μαγκιά! Κάποιες κοπελίτσες που αρέσκονται στις εξτρίμ καταστάσεις, σπεύδουν να κάνουν χιλιάδες «Likes» ελπίζοντας να ζήσουν πλάι σε έναν τέτοιο Απόλλωνα, όνειρο ζωής! Όταν βρεθούν να τρώνε ξύλο ή να τις κακοποιούν με χίλιους δυο τρόπους τότε αντιλαμβάνονται ότι στη ζωή δεν πρέπει να ρισκάρεις με όσα σου γεμίζουν το μάτι, γιατί ίσως αυτό που επιδεικνύουν είναι μόνο η βιτρίνα και τίποτα περισσότερο δεν διαθέτουν τα «κομμάτια» αυτά που λέει και η Αννίτα Πάνια!

Ναι, τώρα πλατειάζοντας φαίνεται σαν να βγήκαμε από το θέμα μας. Όμως, ίσως και όχι! Στο internet χωρίς να έχεις ξεκάθαρη θέση ο ίδιος και στηριγμένη τη θέση σου με επιστημονικά επιχειρήματα δεν πρέπει να αναζητάς τι να ακολουθήσεις και τι να απορρίψεις.

Χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο από πριν δεν γίνεται να αναζητάς επιστημονικές κατευθύνσεις όταν δεν μπορείς ούτε να κρίνεις ούτε να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου, όταν αυτές δεν επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια σου. Τότε το internet φίλε μου, αντί να είναι ωφέλιμο γίνεται άκρως επιζήμιο! Αυτός είναι ο λόγος που στον Μεσαίωνα ίσως δεν υπήρχε τόση παραπληροφόρηση αν στο δρόμο σου δεν συναντούσες κανέναν αγύρτη παπά να σου φουσκώσει το μυαλό με μυθοπλασίες και φοβίες!


Ολόκληρο το κίνημα των «Αρνητών» και «Αντιεμβολιαστών» ανήκει στη σφαίρα του παράλογου και του γραφικού! Όμως, τι κρίμα πολλοί από σας να βρίσκεστε στο «κίνημα» αυτό της πλάνης και της γραφικότητας και να συγκατοικείτε ή να καθοδηγείστε από άτομα άκρως ηλίθια που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες», «Ιθαγενείς Αυτόχθονες» και «Πατριώτες» χωρίς να αντιλαμβάνεστε ότι γίνατε μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης με τάγματα εφόδου σαν την καταδικασμένη «Χρυσή Αυγή» που απεγνωσμένα αναζητά την παλιά της αίγλη και την μισαλλοδοξία, μήπως και οργανωθεί ξανά σε μια πολιτική παράταξη και νομιμοποιηθεί σαν κόμμα. Αυτοί οι παραφύση και γιαλαντζί προοδευτικοί πρέπει να το προσέξουν αυτό, διαφορετικά πρέπει να αρχίσουν να ντρέπονται που χωρίς να το καταλάβουν βρέθηκαν σε ένα σαχλό κίνημα που καθοδηγείται από φονταμενταλιστές καλογέρους και ναζί.

Όταν καταπιάστηκα να κάνω την ανάρτηση αυτή, η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα για το ύφος του κειμένου, αν πρέπει να γραφεί δηλαδή με επιστημονικό, στομφώδη και προτρεπτικό τρόπο ή με χιουμοριστικό, σαρκαστικό και ψυχαγωγικό τρόπο, ώστε χαριτολογώντας από την μια να έχει εξομολογητικό και διδακτικό χαρακτήρα ή χαριτολογώντας να ψυχαγωγήσω τον αναγνώστη με τις απίστευτες ανοησίες και γελοιότητες από την συμπεριφορά των λεγόμενων «Αρνητών» ώστε μπροστά στην επικείμενη χριστουγεννιάτικη κατάθλιψη (ψυχολογικό σύνδρομο των ημερών) να δώσω μια νότα ευθυμίας για να γελάσουμε με τις γκάφες των «Θεματοφυλάκων», των «Αρνητών της πραγματικότητας» και τους «Επαναστάτες του καλσόν» που βάλθηκαν με γκάφες ολκής και γραφικότητας να μας πείσουν ότι όλα αυτά που ζούμε τις μέρες αυτές, δεν είναι τραβηγμένα σενάρια για κωμωδίες με φανταστικό περιεχόμενο, αλλά κωμικοτραγικές καταστάσεις ολωσδιόλου πραγματικές που στο μέλλον θα γίνουν απίστευτα ανέκδοτα για να γελούν οι μέλλουσες γενιές! Μέσα από τις γκάφες άλλωστε απογυμνώνεται η βλακεία που αν δεν γίνει αντιληπτή περνάει απαρατήρητη.

Τελικά το κείμενο είχε απ’ όλα, όμως επειδή άρχισε κάπως στιλπνά και με σοβαρότητα φιλοσοφήσαμε πόσο πρέπει να εστιαστούμε στην στατιστική, σχετικά με τις παρενέργειες των φαρμακευτικών σκευασμάτων, ας ευθυμήσουμε με τις πιο χαρακτηριστικές επαναστατικές αντιδράσεις των «Αρνητών» προκειμένου να αξιολογήσετε την σοβαρότητα και το πνευματικό επίπεδο των στρατευμένων αυτών μαχητών στο θέμα της πανδημίας.

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έβαλαν χειροπέδες σε καθηγητή Γυμνασίου και τον οδήγησαν στην αστυνομία… με την κατηγορία του προδότη (!) όπου και συνελήφθησαν! Ορίστηκε δικάσιμος ημερομηνία για κακούργημα σε τρεις από αυτούς! Οι υπόλοιποι μπορεί να δικαστούν για πλημμέλημα, όμως ο χαρακτηρισμός της πράξης σαν γελοία και γραφική νομίζω είναι βαρύτερη από οποιαδήποτε μελλοντική ποινή.

Στα υπόλοιπα σχολεία, ένας δικαστικός επιμελητής, παρέδωσε εγγράφως την επίταξη των σχολείων στο όνομα των λεγόμενων «Αυτόχθονων Ελλήνων»!

Μια παθολόγος στην Κρήτη δημόσια διακήρυξε ότι η χρήση της μάσκας προκαλεί κώφωση, ενώ για τα «φόλια», έτσι λέει τα εμβόλια, περιέχουν… χλωρίνη και δηλητήριο ενώ όποιος τα κάνει διαπράττει απόπειρα αυτοκτονίας!

Ο πατέρας «Αρνητής» και «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» και μέλος των «Αυτόχθονων Ελλήνων Ιθαγενών» επέδωσε… «πρόστιμο» 2,7 εκατομμύρια ευρώ στη διευθύντρια του σχολείου όπου φοιτά το παιδί του (!) προσθέτοντας ότι εάν η διευθύντρια συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά, θα δεχτεί και άλλα «πρόστιμα» τις επόμενες ημέρες! Ο Θεματοφύλακας αυτός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία!

Ο αστυνομικός που συνέλαβε αντιεμβολιάστρια για μη χρήση μάσκας, πήρε από την ίδια πρόστιμο… έξι εκατομμυρίων ευρώ! Η ίδια οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Ρόδου όπου δήλωσε ότι  ενεργεί με βάση τη Διακήρυξη των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών» επικαλούμενη… διεθνείς δικαστικές αποφάσεις και γι αυτό μπορεί να δρα, όπως και οι συνάδελφοί της, σε διάφορες περιοχές της χώρας και ότι μπορούν να ανακαλούν αποφάσεις θεσμικών φορέων!

Οκτώ μοναχές νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Έξω από την μονή τους στο Πανόραμα της Ηπείρου υπάρχει ακόμα η διευκρινιστική επιγραφή που λέει «Μέσα στη μονή ο ιός δεν κολλάει»! Με αυτή την σιγουριά οι μοναχές αυτές ήταν ανεμβολίαστες, όπως και οι περισσότεροι που πεθαίνουν, αν και οι ίδιοι ήταν σίγουροι ότι… ιός δεν υπάρχει!

Υπάρχουν πολλά ακόμα τραγελαφικά περιστατικά, όμως αυτά είναι απλά ενδεικτικά!

Υ.Γ.

Τρεις ώρες μετά την ανάρτηση αναγκάστηκα να πάρω μια αντιβίωση που ευρέως κυκλοφορεί στα φαρμακεία. Πριν πάρω το πρώτο χάπι διάβασα τις πληροφορίες που βρισκόταν μέσα στο σκεύασμα. Εσείς θα κάνατε χρήση αυτού το σκευάσματος;

Εγώ το έκανα και δεν ήταν τόσο σημαντικός λόγος, όσο σημαντικός είναι ο λόγος για να κάνουμε το εμβόλιο για τον COVID 19.

 

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5