6 Ιαν 2013

Απολογισμός του blog


Η ανάρτηση αυτή δεν είναι μόνο τελευταία, αλλά και η δυσκολότερη που επιχειρώ να σας γράψω. Και αυτό επειδή πρόκειται να σας αποχαιρετήσω.
Πριν το κάνω όμως αυτό θα σας δώσω μια νέα διεύθυνση για να μην χαθούμε εντελώς. Όμως αυτό ας το αφήσουμε για το τέλος αφού ακόμα πιο πριν θα ήθελα να επικοινωνήσουμε για τελευταία φορά.

Το οξύμωρο είναι ότι σήμερα, μέρα γενεθλίων του blog, όπου κλείνω πέντε χρόνια, παράλληλα βρίσκω και την ευκαιρία να σας αποχαιρετήσω. Τώρα πώς εσείς θα ανταποκριθείτε, χωρίς να μου ευχηθείτε να τα εκατοστίσει το blog, δεν ξέρω. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μόνο τις νέες αναρτήσεις θα διακόψω, ενώ τα σχόλια για τους νέους αναγνώστες θα αφήσω ελεύθερα, ώστε να κρατάμε μια επικοινωνία. Όσα δεν σχολιάσαμε, μπορούμε να τα σχολιάσουμε, αφού οι αναρτήσεις είναι διαχρονικές και ο προβληματισμός διακαής, πιστεύω! Μπείτε σε όποια ανάρτηση θέλετε και σχολιάστε, θα σας βρω και με χαρά θα σας απαντήσω.
 
Πρώτα πρώτα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που πραγματικά κράτησαν μια στενή επαφή με τους κοινούς στόχους και τους προβληματισμούς που από την πρώτη ανάρτηση έβαλε το blog, διαβάζοντας και σχολιάζοντας τις αναρτήσεις που εδώ και πέντε χρόνια κάθε μήνα σας πρόσφερα ανελλιπώς.

Και όχι μόνο εκείνους που συμφωνούσαν, αλλά και σε κείνους που αντιδρούσαν, δίνοντάς μας την ευκαιρία ανάμεσα στις συμφωνίες να έχουμε και τον αντίλογο που πολλές φορές, για να μην πω πάντα, ήταν εποικοδομητικός.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε κείνους τους αφανείς αναγνώστες που ποτέ δεν σχολίασαν παρά διαβάζοντας συχνά τις αναρτήσεις, φώλιαζαν σε μια γωνιά την διεύθυνση του blog σαν να ήταν πραγματικοί φίλοι που όταν τους έχουμε ανάγκη τους καλούμε. Εμείς οι Επικούρειοι γνωρίζουμε καλά την ανάγκη αυτή και τους φίλους τους έχουμε πάντα σαν στήριγμα.

Μόνο για κάτι εριστικούς σχολιαστές λυπάμαι, που άλλο λόγο από το να προκαλέσουν μπάχαλο με τα εριστικά τους σχόλια δεν είχαν. Μη μπορώντας να διαλεχθούν πολιτισμένα και να αρθρώσουν έστω έναν αντίλογο, προτιμούσαν να βρίζουν, δείχνοντας το ήθος που αποκόμισαν από την χριστιανική τους παιδεία.

Στο blog αυτό κυρίως την μεγαλύτερη προσοχή έδωσα σε θέματα φιλοσοφίας, αφού ζητήματα που μας προβληματίζουν μόνο με τη φιλοσοφία μπορούν να λυθούν. Συμβάλλοντας στην επίλυσή τους συχνά αναφερόμουν στην ιστορία και στην επιστήμη που σαν παραδείγματα πάντα υπηρετούν ό,τι μπορεί να επιβεβαιωθεί στη πράξη. Προκειμένου να κατανοηθεί η μέθοδος αυτή, αναζητώντας την αλήθεια, συχνά αναφερόμουν στον διαλεκτικό υλισμό που σαν φιλοσοφία είναι ο μόνος επιστημονικός τρόπος που επιβεβαιώνει την ιστορία! Έτσι θέματα επιστημονικά και ιστορικά όχι μόνο εύκολα κατανοήθηκαν αλλά και ξεπεράστηκαν κάθε φορά που κάποιο φιλοσοφικό πρόβλημα έκανε την εμφάνισή του. Και τέτοια προβλήματα δεν είναι λίγα όταν ο ερευνητής, αναζητώντας την αλήθεια, έρχεται αντιμέτωπος με αυτά.

Συχνά όμως ο απλός αναζητητής χωρίς να έχει γνώσεις φιλοσοφίας φιλοσοφεί ή έστω νομίζει ότι φιλοσοφεί. Χωρίς επιστημονική κατάρτιση προβαίνει στη κριτική των επιστημονικών ανακαλύψεων και χωρίς ιστορικές κυρίως γνώσεις, σουλατσάρει στο παρελθόν, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σαν ειδήμων που τα ξέρει όλα! Η πίστη του γίνεται δόγμα και οι πεποιθήσεις του αντιεπιστημονικές, ανιστόρητες και κυρίως αυθαίρετες και αφελείς! Περιδιαβαίνοντας το internet, όλο αυτό τον καιρό, διαπίστωσα ότι τέτοια φαινόμενα είναι πολύ συχνά.

Πόσες φορές δεν έχω τονίσει ότι η πάλη μεταξύ υλισμού και ιδεαλισμού είναι η κινητήρια δύναμη της φιλοσοφικής σκέψης και νομοτέλεια της ιστορικής της πορείας… Πώς θα ξεπεράσουμε την απομυθοποίηση των μύθων που διαστρεβλώνουν τη συνείδηση και συνακόλουθα μας αλλοτριώνουν από τον κόσμο, αν δεν γνωρίζουμε ιστορικά τη διαδρομή που η γνώση έκανε στη διάρκεια του χρόνου; Πώς θα ξεχωρίσουμε τις υποκειμενικές ιδέες που ο άνθρωπος επινοεί με το νου από την αντικειμενική αντίληψη του υλικού μας κόσμου;

Και εδώ δεν αναφέρομαι μόνο στους αγράμματους που αγνοώντας την ιστορία και την επιστήμη επιχειρούν να μας υποδείξουν ότι ο θεός υφίσταται, αλλά κυρίως τους «ειδήμονες» σοφούς που επιχειρούν με μοντέρνα φυσική και άσχετοι με τη φιλοσοφία να μας υποδείξουν ότι το πνεύμα κυριαρχεί επί της ύλης, κάνοντας λόγο για την ανυπαρξία της! Οι πανάσχετοι αυτοί «ειδήμονες» αγνοούν την κρίση που εμφανίστηκε στην φυσική τον 19ο αιώνα με την ανάπτυξη των νέων επιστημών και μη μπορώντας να την ξεπεράσουν επιστρέφουν στους ιδεαλισμούς του παρελθόντος. Όπως και πριν, με την θεμελίωση της κλασικής φυσικής, πολλοί έμειναν κολλημένοι στο μεσαιωνικό μοντέλο, έτσι και τώρα, παρόλο που περάσαμε σε μια νέα εποχή, πολλοί παραμένουν κολλημένοι στην καρτεσιανή λογική, δυσκολεύοντας να κατανοήσουν την μοντέρνα φυσική δημιουργώντας άθελα φιλοσοφικές στρεβλώσεις.

Γι αυτό, στο blog αυτό, έδωσα τόσο μεγάλη σημασία στη διαλεκτική σαν φιλοσοφική μέθοδο κατανόησης του κόσμου. Ας το πω κι εδώ για τελευταία φορά: η διαλεκτική αποκαλύπτει την κινητήρια δύναμη και την πηγή κάθε εξελικτικής διαδικασίας στην φύση και την κοινωνία.
Τρεις είναι οι βασικές της θέσεις.
α) Θεωρεί την ύλη σαν το μοναδικό θεμέλιο του κόσμου.
β) Δέχεται την καθολική αλληλουχία των πραγμάτων και των φαινομένων.
γ) Υποστηρίζει ότι η κίνηση και η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα των εσωτερικών αντιθέσεων.

Ως εκ τούτου ο ιδεαλισμός είναι πάντα μεταφυσικός. Ο υλισμός, όταν δεν είναι μηχανιστικός, ποτέ δεν ταυτίζεται με την μεταφυσική γιατί η επιστημονική πρακτική ποτέ δεν συνδέθηκε με τον ιδεαλισμό.
Οι ιδεαλιστές, την διαλεκτική δεν την εφαρμόζουν ούτε στην εξήγηση των φαινομένων της φύσης, ούτε στην γνώση. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ο κόσμος δεν είναι δημιούργημα, αλλά αΐδιος και παντοτινός.

Ούτε μπορούν να αντιληφθούν την αναγκαιότητα των νόμων και των αντικειμενικών νομοτελειών της φύσης και γι αυτό δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η κίνηση της ύλης είναι το αναγκαίο αποτέλεσμα της ύπαρξης και της ουσίας της! Την φύση δεν την έφτιαξε κανένας θεός και γι αυτό δεν κατευθύνεται από θεούς, αλλά από φυσικές δυνάμεις και τους νόμους που την ορίζουν.

Να γιατί αυτή την κατεύθυνση είχα δώσει στο blog. Αθεΐα για μένα είναι όλα αυτά πιο πάνω που είπα για χιλιοστή φορά και όχι αν κλέβει από το παγκάρι ο παπάς ή τι εσώρουχο φοράει. Ουδόλως με ενδιαφέρουν τα ήθη των ιερωμένων που σαν άνθρωποι, όπως όλοι μας, υπόκεινται κι αυτοί στα ίδια πάθη. Η αθεΐα συνδέεται με το χρέος του ανθρώπου να κατανοήσει τον κόσμο του και προσπαθώντας πάντα να τον αλλάξει για το καλό όλων. Πάντα όμως με γνώμονα το κοινό συμφέρον και με εργαλείο την ιστορία, την επιστήμη και τη φιλοσοφία σαν μέσο για την κατανόηση του υλικού κόσμου. Πρέπει για ακόμα μια φορά να τονίσω ότι δεν κατανοούμε τον κόσμο μέσα από την αθεΐα, αλλά κατανοώντας τον κόσμο γινόμαστε άθεοι. Γι αυτό και σε περίοπτη θέση του blog γράφω «δεν πιστεύουμε για να καταλάβουμε, αλλά προσπαθούμε να καταλάβουμε για να πιστέψουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε». Θέματα που άπτονται του επέκεινα τα θεωρώ όχι μόνο γελοία και παιδαριώδη, αλλά κυρίως ύποπτα και βλαβερά που ευθύνονται για την κατάντια της σημερινής κοινωνίας.


Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός
δεν λείπει από τον προβληματισμό
Να γιατί ο υλισμός θεμελιώνεται στα αξιώματα της αντικειμενικότητας και γιατί θεωρεί επίσης ότι η νόηση, χωρίς το υλικό υπόβαθρο, δεν έχει νόημα. Η νόηση είναι προϊόν της λειτουργίας του εγκεφάλου και όχι υλική ουσία και γι αυτό δεν μπορεί να έχει αυτοτελή ύπαρξη.
Να γιατί, επίσης, η θρησκεία και ο μυστικισμός είναι η φενακισμένη αντίληψη της πραγματικότητας και όσοι εγκλωβίζονται σ’ αυτήν, εκτός του ότι ερμηνεύουν λανθασμένα τον κόσμο, ζουν αποξενωμένοι σ’ αυτόν, υπονομεύοντας την επίγεια ζωή και υποταγμένοι στο ψέμα ζουν με την ψευδαίσθηση της μετά θάνατον ανταμοιβής, όπως και με τον φόβο της αιώνιας τιμωρίας που γελοιοποιεί τη λογική και την αισθητική του νοήμονος ανθρώπου.

Ας επιχειρήσω έναν απολογισμό στα θέματα του blog που ίσως σας φανεί χρήσιμος, αν και όσοι γνωρίζουν το διαδίκτυο καλά, οι ετικέτες θα μπορούσαν να τους φανούν επίσης χρήσιμες. Στο blog αυτό λοιπόν κατά κόρον αναφερθήκαμε σε φιλοσοφικά ζητήματα (1,2,13,14,19,20,40,41,42,43,44,45,58,59,60,95) Οι αριθμοί στις παρενθέσεις αναφέρονται στις αναρτήσεις των Περιεχομένων που φαίνονται κάτω από το εμφανιζόμενο κείμενο).
Θέματα επιστημονικά που εμπλέκουν κυρίως τη φιλοσοφία όπου δημιουργούνται κρίσεις και προβληματισμοί (13,19,44,45,55,80,81,82,83,84,85,87,89,90,91,92,93,94).
Ιστορικά θέματα (21,22,25,26,52,53,54,55,57,58,65,66,67,68,69,74,75,76,77,79,98,99)
Θέματα θρησκείας και θρησκειολογίας (17,23,24,27,28,29,30,57,65,66,67,68,69,97,99,104)
Ενημερωτικά θέματα γενικού ενδιαφέροντος που άπτονται με την αθεΐα (8,9,11,14,15,16,37,38,39,46,47,48,49,61,62,63,104,105)
Τιτλοφορώντας ένα blog «Η Αθεΐα είναι Αρετή» θέματα ηθικής δεν ήταν δυνατόν να λείπουν (3,5,7,20,31,32,36,57,71,72,73,86,100,101,102,103)
Βιολογίας, κοσμολογίας (33,34,35,54,55,93,94)
Φυσικά ούτε το χιούμορ και η σάτιρα μας έλειψε (10,18,56,64,78,86,96) ούτε ακόμα και θέματα προσωπικά (12,50,51,70,90).
Κάποια θέματα ίσως να επικαλύπτονται μεταξύ δυο κατηγοριών.
Όλες οι αναρτήσεις, σ’ αυτά τα πέντε χρόνια, ξεπέρασαν τις 100 και τα σχόλια τις 6000!
Οι αναγνώστες που επισκέφτηκαν το blog ξεπέρασαν τους 150.000 και οι σελίδες που ανοίχτηκαν μέχρι αυτή τη στιγμή έφτασαν κοντά στις 300.000!
Δεν λέω ότι είναι τεράστια να νούμερα, όμως για μια μικρή χώρα, καθυστερημένη και συντηρητική σαν την «Ελλάδα» των ρωμιών, μου φαίνεται ότι τα νούμερα είναι πέρα για πέρα ικανοποιητικά.

Σε κάποιο χρονικό σημείο έβαλα μετριασμό σχολίων, προκειμένου να ανακόψω ένα κύμα όχι εριστικών, αλλά υβριστών, που κατέστρεφαν την ομαλή ανάρτηση των σοβαρών σχολιαστών. Σήμερα ο σχολιασμός είναι ελεύθερος, προκειμένου να γράφουν και όσοι αδυνατούσαν πριν να κάνουν login στο προφίλ τους. Το blog δεν αδρανοποιείται, αλλά θα παρακολουθείται στενά, πράγμα που σημαίνει ότι ο διάλογος ανάμεσα στους σχολιαστές θα συνεχιστεί όχι μόνο με παλιούς αλλά και με νέους αναγνώστες. Ο προβληματισμός ποτέ δεν σταματά, όσο νέα στοιχεία προστίθενται στις γνώσεις μας.

Πριν σας πω τα μελλοντικά μου σχέδια, θέλω να κάνω και ένα σύντομο απολογισμό των πνευματικών ροπών των σχολιαστών. Όπως τους είδα όλο αυτό τον καιρό. Δεν θα αναφερθώ προσωπικά, αλλά γενικά και αορίστως. Όσοι πραγματικά ήθελαν να μάθουν, άσχετα από την πεποίθησή τους (γενικά ή θρησκευτικά) και άσχετα αν συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν ήταν πραγματικά πολιτισμένοι και πολλοί εξ’ αυτών γίναμε πολύ καλοί φίλοι και προσωπικά. Οι πιο εριστικοί όμως συνομιλητές στο διαδίκτυο φαίνεται να είναι οι χριστιανοί, οι δωδεκαθεΐστές και οι αγνωστικιστές. Οι πρώτοι, οι χριστιανοί, περιδιαβαίνουν ανάμεσα στα blogs, κυρίως σαν "Ανώνυμοι" για να μπορούν να βρίζουν εκ του ασφαλούς. Κουκουλοφόρους τους έλεγα πάντα και μια ανάρτηση την αφιέρωσα σε αυτούς. Οι δεύτεροι και οι τρίτοι σουλατσάρουν με σελίδες στο facebook. Δεν ξέρουν πολλά από blogs και σπάνια θα εμφανιστεί κανείς εδώ. Στο fb έχουν στήσει πραγματική πανήγυρη αλαζονείας και μισαλλοδοξίας. Αντί να αναζητούν φίλους και γνώση, αναζητούν εχθρούς για να δείξουν πόσα ξέρουν, να σε μειώσουν και όλοι μαζί να σε επιτεθούν κάνοντας like μεταξύ τους!

Αν και άθεος, δεν τα έχω τόσο με τους χριστιανούς, όσο με τους δωδεκαθεΐστές και κυρίως στο fb με μια μερίδα φιλοσοφικά άσχετων που αυτοαποκαλούνται «αγνωστικιστές». Δεν ξέρουν ούτε τι σημαίνει σκεπτικισμός ούτε αγνωστικισμός. Τα βιβλία της φιλοσοφίας μιλούν για τον αγνωστικισμό τόσο επικριτικά και αυτοί το έχουν κρυφό καμάρι, γι αυτό και στο blog αυτό τους αφιέρωσα μια ειδική ανάρτηση 43. Απ’ τον σκεπτικισμό στον αγνωστικισμό και στην τύφλα μας τη μαύρη

Όσο για τους δωδεκαθεϊστές πρέπει να σημειώσω ότι δεν αναφέρομαι σε κείνους που έχουν διαβάσει έστω και δυο τρία αρχαία συγγράμματα και συνειδητά είναι Πυθαγόριοι, Πλατωνικοί, Αριστοτελικοί ή Στωικοί, αλλά κυρίως αναφέρομαι σε κείνους που διαβάζουν βιβλία τύπου «liako» και προσβάλουν την αρχαία ελληνική σκέψη, που είναι το Α και το Ω της πνευματικής και λογικής μας κατεύθυνσης, ή εκείνους που δεν διάβασαν τίποτα και συνεπαρμένοι από κάποιο συνομιλητή ξύπνησε ο «κοιμισμένος έλληνας». Είναι αυτοί που μιλούν ακόμα για ομάδα Ε, για Σείριο, τεχνολογία υπερόπλων, ελληνικά γονίδια και άλλων γελοίων, ελεεινών και φασιστικών επινοημάτων. Άνθρωποι κυρίως αγράμματοι, αναλφάβητοι, που γράφουν με greeklish ή με κεφαλαία για να αποφύγουν τον τονισμό, το παίζουν εθνικόφρονες ή και πατριώτες, σαν τους χρυσαυγίτες, και καμιά σχέση με την Ελλάδα δεν έχουν, αλλά είναι άξιοι να αποβληθούν σαν μιάσματα από τη γη των προγόνων μας. Ρωμιοί του κερατά και πιο τιποτένιοι και από τους κακόμοιρους μετανάστες, που πολλοί απ’ αυτούς είναι πιο Έλληνες από τους δύστυχους «ελληναράδες» της περιβόητης φυλής που στις φλέβες τους υποτίθεται «ρέει ο ιχώρ» και κατάγονται από την αρία φυλή!

Αρχικά σιχαινόμουν το fb όμως λόγω της αμεσότητάς του το χρησιμοποίησα για να διατηρώ πιο άμεση επαφή με φίλους, εκδηλώσεις και προτάσεις. Άτομα σαν τα πιο πάνω με κάνουν να σκέπτομαι να αποχωρήσω, όχι μόνο από το fb αλλά από οποιαδήποτε συνομιλία μαζί τους. Γι αυτούς αν δεν είσαι Πλατωνικός, είσαι εχθρός της Ελλάδας, λες και ο Δημόκριτος ή ο Επίκουρος δεν ήταν Έλληνες και μέσα στη συνείδησή μας δεν φωλιάζουν άσβεστες οι αρετές των προγόνων… αυτές που οι ίδιοι δεν έχουν. Γιατί πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: Έλληνας χωρίς αρετές δεν είναι Έλληνας, αλλά καρακιτσαριό!

Όμως η διακοπή των νέων αναρτήσεων στο blog αυτό αφορά κυρίως την έλλειψη του χρόνου που στις μέρες μας έγινε πολύ ακριβός. Πέντε χρόνια ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις του blog και ένα-δυο άρθρα πάντα είχα διαθέσιμα για τον μήνα που έμπαινε.
Όχι πως τώρα θα αδρανήσω. Ένα blog «Η Αθεΐα είναι Αρετή (εικονογραφημένο)» ήδη δημιουργήθηκε, όπου αντί του κειμένου, η εικόνα θα έχει τον πρωτεύοντα λόγο. Δεν λέμε, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις… Απλά, πρέπει να επικεντρωθώ σε κάποιες εικόνες δημιουργώντας έξυπνα μηνύματα με λίγα λόγια, κάτι σαν τη διπλανή εικόνα που ήδη χρησιμοποίησα στο blog. Η εποχή μας, εποχή μεγάλης ροής πληροφοριών, μας βάζει στο κλίμα της ταχύτητας. Δεν θέλω να χάνεστε σε μεγάλα κείμενα αλλά με λίγες κωδικοποιημένες λέξεις να παίρνετε το μήνυμα που η εικόνα θα αποδεσμεύει. Σαν γρήγορη πνευματική τροφή: fast wisdom! Όμως επειδή αντιλαμβάνομαι ότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους γι αυτό θα δίνω ιδιαίτερη προσοχή και το μήνυμα της εικόνας θα δίνει άφθονα τους χυμούς της γνώσης.

Έτσι αν περισσέψει χρόνος και συνδέσω τις υπάρχουσες αναρτήσεις αυτού του χώρου με λίγα ακόμα κείμενα, ίσως δείτε το «blog»… αναρτημένο σε κάποια βιτρίνα βιβλιοπωλείου.
Ποιος ξέρει… κάποιες αναρτήσεις ίσως γίνουν στο μέλλον ομιλίες, ώστε η υπόθεση «αθεΐα» να επεκταθεί ακόμα πιο πολύ και η επαφή μας γίνει πιο άμεση. Η πρώτη έγινε ήδη τον περασμένο Δεκέμβρη και όπως φάνηκε είχε επιτυχία. Γιατί να μην ξανακάνουμε το πείραμα με νέες διαλέξεις; Κάποιες προγραμματίζονται ήδη για διάφορα θέματα που θίχτηκαν πολλές φορές από το blog αυτό, όπως και ένα debate που άλλοτε απέρριπτα φοβούμενος έκτροπα παραβολάνων. Σήμερα, ελπίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να διεξαχθεί σε πολιτισμένο κλίμα, είμαι έτοιμος να επιχειρήσω. Επίσης, ένα τρίτο βιβλίο, που κάποιοι περίμεναν καιρό, ήδη ετοιμάζεται να μπει στο τυπογραφείο. Είναι αυτό που αφορά τις Φιλοσοφικές Σχολές της Αρχαίας Ελλάδας την Άνοιξη του 2014 θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία. Έτσι δυο αναρτήσεις ακόμα θα γίνουν από εδώ: μια παρουσίαση και μία ακόμα με τον Πρόλογο του νέου βιβλίου, όπως έκανα και με τα άλλα δυο, για να πάρετε μια ιδέα για το περιεχόμενό του που τόσο με ταλαιπώρησε εδώ και χρόνια, ευελπιστώντας ότι την δική μου εναγώνια προσπάθεια θα την εκμεταλλευτείτε εσείς, αφού τις βασικές ιδέες της κάθε σχολής θα σας τις δώσω συνεπτυγμένες σε ένα μικρό σχετικά βιβλίο, απαλλάσσοντας από τον κόπο να αναζητάτε πληροφορίες που τυχών θα σας είναι χρήσιμες στο μέλλον.  
Μαζί με τις ευχές μου για το 2013 σας εύχομαι μέσω των σχολίων να συνεχίσω να επικοινωνώ μαζί σας για πολύ χρόνο ακόμα.
Όσο για το νέο blog, πατήστε στην λεζάντα της πιο κάτω εικόνας. Εύχομαι και αυτό το blog να μεγαλώσει όπως το πρώτο.
Η Αθεΐα είναι Αρετή (εικονογραφημένο)

74 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΑ!
Το μπλόγκ είναι πηγή μόρφωσης και αφορμή για σκέψη, για όποιον δεν φοβάται να σκέφτεται και να προκαλεί τον ίδιο του τον εαυτό και τις πεποιθήσεις του.
Καλή δύναμη και κάθε επιτυχία φίλε Απόστολε!

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,μέ υγεία ,αγάπη και δύναμη!είμαι από τούς "αφανείς" φίλους του μπλόγκ,αλλά τούς πιό πιστούς!Σέβομαι τήν αποφασή σου αλλά θλίβομαι βαθύτατα γιά αυτήν!τέτοιοι χώροι, που δίνουν τροφή για σκέψη ,δέν πρεπει να πάυουν να υφίστανται...νά είσαι καλά γερός και δυνατός ,καλή συνέχεια σ οτι κι αν κάνεις

Άθεος είπε...

Να και ένας χριστιανός με το γνωστό ύφος και την αρμόζουσα χριστιανική ηθική του στη χαβούζα των σχολίων.

Άθεος είπε...

Χρόνια Πολλά Σοφία μου και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Άθεος είπε...

Καλή Χρονιά να έχεις, φανερωμένη πια, φίλη Φωτεινή. Χαίρομαι για την επικοινωνία και μην ανησυχείς, το blog δεν θα πάψει να υφίσταται. Απλά προστέθηκε άλλο ένα.
Ένα link προς το μικρό σου «Αστεράκι» ήδη έκανα

zoyzoy είπε...

Ομολογώ ότι οι αναρτήσεις του μπλόγκ σου μου έδωσαν το έναυσμα να "ψαχτώ" λίγο πιο πέρα.
Με οδήγησαν σε πιο κρυφά και απόκρυφα μονοπάτια που δεν γνώριζα.
Χαίρομαι που βγάζεις και το 3ο σου βιβλίο και σου εύχομαι να'χει καλύτερη απήχηση απ'τα άλλα.
Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε την e-filia μας,από'δω ή το νέο σου!

Καλή συνέχεια!!

Άθεος είπε...

Να και η τρίτη Καππαδόκισσα! Χαίρομαι zoyzoy που σου έδωσα τέτοιο έναυσμα. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίζεις τώρα πια να το ψάχνεις και να μην επιτρέψεις κανένα να σου χειραγωγεί το μυαλό.
Ευχαριστώ και για τις ευχές που αφορούν στο τρίτο βιβλίο μου. Αν έχει την ίδια απήχηση με το δεύτερο, τι άλλο θέλω…
Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε να τα λέμε και στο μέλλον και έχουμε τόσα ακόμα να πούμε!

zoyzoy είπε...

Πήρα και'γω "Τους δρόμους της διαλεκτικής" να ψαχτώ και μ'εβγαλαν αλλού σ'αλλα μονοπάτια:))

Εδώ απ'την ιδεαλιστική διαλεκτική στην υλιστική:((
Αλλού για αλλού δηλαδή έμπλεξα με Μαρξιστική θεωρία και'γινα κουβάρι:))

Dyer είπε...

Γκουγλάροντας στη λέξη Επίκουρος έπεσα στο blog σου. Πάνε από τότε τέσσερα χρόνια. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι τα χρόνια αυτά μέσα από τα άρθρα σου παρακολούθησα μαθήματα φιλοσοφίας και ιστορίας.
Φίλε Άθεε το blog σου ήταν για μένα ένα σχολείο. Πέρα από τη άφθονη γνώση που μου πρόσφερες με βοήθησες να ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα στο μυαλό μου. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι αν κάποιος σε παρακολούθησε συστηματικά έχει μια νέα φιλοσοφία για την ζωή βαθιά διαλεκτική και υλιστική. Και γι’ αυτό να νιώθεις δικαιωμένος. Όσοι είχαν ανοικτά αυτιά σίγουρα κάτι άκουσαν.
Το ευχάριστο ήταν ότι η φιλία αυτή δεν έμεινε μόνο στο διαδίκτυο αλλά προχώρησε και στη ζωή. Την εποχή που το σύστημα προβάλει το φόβο και τη καχυποψία, κάναμε την υπέρβαση φίλε Αποστόλη.
Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα μου λείψουν τα άρθρα σου αλλά επειδή γνωρίζω πραγματικά τη δουλειά που έκανες κάθε φορά, για να σηκώσεις μια ανάρτηση κατανοώ το λόγο που βάζει μια τελεία.
Να είμαστε καλά φίλε Αποστόλη και καλό ξεκίνημα στο καινούργιο σου blog.

Dyer είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άθεος είπε...

Συχνά zoyzoy ανέφερα τις πηγές φράσεων που μετέφερα από βιβλία. Είναι αλήθεια ότι το βιβλίο «δρόμοι της διαλεκτικής» δεν περιέχει μόνο φυσική ή φιλοσοφία, όπως τα άλλα του Μπιτσάκη που συχνά ανέφερα σε κάποιες αναρτήσεις, αλλά γενικά για την Μαρξιστική θεωρία, μέσα στην οποία βρίσκεται και ο διαλεκτικός υλισμός που μας απασχολούσε. Δεν πειράζει όμως, όσο περισσότερα μαθαίνεις τόσο καλύτερα για σένα. Υπάρχουν κεφάλαια υπέροχα εκεί για να δεις τις αντιθέσεις του ιδεαλισμού και του υλισμού, του πνεύματος και της ύλης. Χαίρομαι που το ψάχνεις!

Άθεος είπε...

Έκανες και συ Dyer τον δικό σου απολογισμό για τις σχέσεις σου στο blog αυτό σαν σχολιαστής. Είναι αλήθεια, ότι ήσουν ο πιο πιστός μου σχολιαστής, από τις πρώτες σχετικά αναρτήσεις. Χαίρομαι όταν βλέπω ότι, έστω και σε έναν άνθρωπο πρόσφερα κάτι. Είναι αλήθεια επίσης, ότι όταν έλεγα ότι βρήκα και προσωπικούς φίλους, μέσα από το blog αυτό, περισσότερο εσένα είχα στο μυαλό, αφού συχνά συνοδέψαμε τους φιλοσοφικούς μας στοχασμούς με ένα ποτό face to face πια. Όπως διαπίστωσα και γω, πραγματικά ο διαλεκτικός υλισμός σου έδωσε περιθώρια για να δεις τον κόσμο διαφορετικά, πιο επιστημονικά απ’ ότι τον βλέπουν άλλοι και χαίρομαι που αυτό μας κάνει να είμαστε πιο επιστημονικοί ή πιο αληθινοί γενικότερα.
Όμως, θα τα λέμε και από το νέο blog που οι αναρτήσεις θα συνεχιστούν με κωδικοποιημένα μηνύματα εικόνων πάνω στο ίδιο θέμα: του πραγματικού μας κόσμου, που κάποιοι πεισματικά αδιαφορούν να τον δουν έτσι και συνεχίζουν να ζουν αποξενωμένοι σ’ αυτόν!

Tom είπε...

Δεν σε κυνηγάει κανείς ... απλά είσαι χειρότερος και από θεούσα

Άθεος είπε...

Ποιος είπε ότι με κυνηγάει κάποιος Τομ… Απλά οι χριστιανοί στη ζωή τους είναι υποκριτές και στα σχόλιά τους, όπως οι χριστιανοφασίστες επί κατοχής «κουκουλοφόροι» καταδότες και εν ειρήνη της εποχής του internet «Ανώνυμοι», που κρύβουν τη φάτσα τους γιατί είναι λερωμένη! Όμως με την συμπεριφορά σας δείχνετε το πραγματικό σας πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας ότι επί χρόνια φωνάζω από το blog!

Tom είπε...


Τότε να μην επιτρέπεις σχόλια από αγνώστους ... αλλά και η Ελένη Λουκά η θεούσα έτσι πετάει τη σκούφια της , όπως εσένα. Αμα σου λέω εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ για την επανεκκίνηση φίλε.
Sceptic.

nicolaos demonicos είπε...

Καλή προσωπική χρονιά, Άθεε.
Καλή προσωπική χρονιά και σε ὀσους περιδιάβαιναν το μπλογκ, αν και οι βεβαιότητες για τα επερχόμενα χείρα του παρελθόντος ξεπερνούν την βεβαιότητα του ηλίου όντος λαμπροτέρου της σελήνης.
Απαισιόδοξος; Γιατί, υπάρχει κάτι στον θολό από και από την αιθαλομίχλη πλέον ορίζοντα, το οποίο να δικαιολογεί την παραμικρή αισιοδοξία;
Ας μας μένη η υγεία τουλάχιστον... προτιμότερο να πεθάνης υγιαίνων παρά ασθενών.
Γιατί μετέφερες το σχόλιο του του ανθρώπου, Άθεε; Για να κάνουμε δύο κλικ επί πλέον; Και τι ήθελες να σου γράψη ο φορεύς της εγκεφαλικής λέπρας; Κάτι άλλο από τις εντολές του κυρίου του; Εξ άλλου, φίλε μου, όπως και ο μαλάκας, έτσι και ο κρετίνος δεν καθίσταται φανερός διά της οράσεως, δεν διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά – είναι ανάγκη να ανοίξη το στόμα του ίνα εμέση. Ή να ομιλήση. Και μόνον τότε τον αντιλαμβάνεσαι. Και αυτός διεκατείχετο από την εσωτερική ανάγκη να ποιήση εαυτόν γνωστόν τοις πάσι. Εννοώ την ποιότητα του σαβουρεγκεφάλου του. Και το έπραξε μετά πάσης τιμής και δόξης.
Επί του θέματος της παύσεως των αναρτήσεων στο μπλογκ τα έχουμε πει. Λυπούμαι μαζί με άλλους για το κενό. Ελπίζω μόνον το όποιο καινό να υπερκαλύψη το κενό.
Έρρωσο.

Άθεος είπε...

Δεν αντιλαμβάνομαι σε ποια επανεκκίνηση αναφέρεσαι sceptic.

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές ndemonicos, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην φανεί κενό από όσα προτίθεμαι να κάνω στο μέλλον.
Όσο για τον «Ανώνυμο» που έριξα στη χαβούζα υποψιάζομαι ότι είναι ο ίδιος ο Tom. Τι Tom τι Jerry και οι δυο «Ανώνυμοι» είναι που ο ένας βαδίζει στα χνάρια του άλλου, τι με εμποδίζει να τους θεωρήσω ένα και το αυτό πρόσωπο;
Όπως λες και συ, τι μαλάκας τι κρετίνος…

Ανώνυμος είπε...

Της κριτικής σκέψης μου φίλε!
Sceptic.

Άθεος είπε...

Πού να πάει το μυαλό μου σε επανεκκίνηση της... κριτικής σκέψης...

Ανώνυμος είπε...

… Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your epic-atheist.blogspot.com website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

I used it and in just 7 days… got floods of traffic to my site...

…Well check out the incredible results for yourself -
http://magic-traffic-software.com

I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

…so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

http://magic-traffic-software.com

Take care - your friend Jennifer

Άθεος είπε...

Before two or three years I would try.
Thank you very much Jennifer but this blog stops.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΥΓΡΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΟΓΚ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΩΣ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ

Άθεος είπε...

Ανώνυμε χριστιανέ γίνεσαι γελοίος δείχνοντας με τον τρόπο που γράφεις ότι δεν πρέπει να έχεις ενηλικιωθεί, τουλάχιστον στο μυαλό. Μεθαύριο θα γίνεις ένας κανονικός βλάκας πολίτης!
Να ξέρεις ότι το blog αυτό δεν το διαβάζουν μόνο άθεοι αλλά κυρίως χριστιανοί. Ε, λοιπόν αυτοί ντρέπονται που έχουν τέτοιους ομοϊδεάτες υπερασπιστές!

Αόρατη Μελάνη είπε...

Καλή χρονιά κι από εμένα και καλή συνέχεια! Διότι σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια, αν όχι μέσω του μπλογκ, τότε με άλλους τρόπους, όπως με την εξαιρετική διάλεξη που έδωσες το Δεκέμβριο για τα "Ηλιούγεννα".

Τις καλύτερες ευχές μου!

Άθεος είπε...

Αόρατη Μελάνη ευχαριστώ για τις ευχές σου. Πιστεύω μέσω της ένωσης να κάνουμε ό,τι μπορούμε ερχόμενοι αυτή τη φορά σε πιο άμεση επικοινωνία με όσους ενδιαφέρονται να ανοίξουν τον πνευματικό τους ορίζοντα.

ekath είπε...

Τώρα τι σόι ευχές είναι αυτές όταν παίρνεις τέτοιες αποφάσεις; Άσε μας κι ένα παραθυράκι πως αν και εφόσον έχεις λίγο χρόνο και διάθεση θα μοιράζεσαι μαζί μας τις σκέψεις σου... Με την καλύτερες ευχές μου για ένα αισιόδοξο, δυναμικό 2013! Κι εγώ θα μπαίνω σ' αυτή τη γωνιά περιμένοντας να δω τα όσα θα έχεις τη διάθεση να μοιραστείς μαζί μας αλλά και για να κατεβάζω όσα ήδη μας έχεις δώσει.

Άθεος είπε...

Ποιος είπε ekath ότι δεν θα μοιράζομαι μαζί σας τον οποιονδήποτε προβληματισμό;
Νομίζω ότι στο θέμα αυτό τοποθετήθηκα. Μάλιστα έγραψα ότι τώρα θα έρθουμε ακόμα πιο κοντά, αφού τους προβληματισμούς μας θα τους συζητάμε όχι μόνο από δω, αλλά πιο άμεσα.
Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΑΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!

Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ, Η ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 19 Ιανουαρίου 2013 - 9:10 π.μ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝ !

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΕΤΣΙ.

Άθεος είπε...

Άλλο ένα δείγμα ηθικής
από «Ορθόδοξο» χριστιανό!
Τα μηνύματα αυτά απλά επιβεβαιώνουν τις θέσεις μου για το ήθος μερικών από αυτά τα ανθρωπάρια.

zickos είπε...

δάσκαλε σε eyxarsto για την πενταετή προσφορα γνώσεων αφιλοκερδώς επίσης ευχάριστο πολύ για την τροφή για σκέψη που φτάνει για μια ζωή μη σου πω και για την άλλη ζωή (εδώ γελάμε)
όσο για το blog δεν ήτο blog παρα μια διαδικτυακή ακαδημία...
αυτά τα ολίγα και μόλις ανεβώ αθηνα θα το μιλήσουμε από κοντά!!!

Άθεος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου zicko για τα καλά σου λόγια. Θα χαρώ να τα πούμε και από κοντά. Μέχρι τότε θα τα λέμε από το fb.
Να είσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΑΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!

Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ, Η ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 19 Ιανουαρίου 2013 - 9:10 π.μ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝ !

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΕΤΣΙ.

χριστιανοταλιμπαν είπε...

ου ου ου

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ είπε...

ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΓΚΟΥ ΓΚΟΥ ΓΚΟΥ

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εγώ απλά θα σου ευχηθώ καλά ταξίδια σε ό,τι νέα προσπάθεια επιχειρήσεις...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και εγώ ανώνυμε 27 Ιανουαρίου 2013 - 12:39 μ.μ.

το σχόλιο:

" Ανώνυμε χριστιανέ γίνεσαι γελοίος δείχνοντας με τον τρόπο που γράφεις ότι δεν πρέπει να έχεις ενηλικιωθεί, τουλάχιστον στο μυαλό. Μεθαύριο θα γίνεις ένας κανονικός βλάκας πολίτης!
Να ξέρεις ότι το blog αυτό δεν το διαβάζουν μόνο άθεοι αλλά κυρίως χριστιανοί. Ε, λοιπόν αυτοί ντρέπονται που έχουν τέτοιους ομοϊδεάτες υπερασπιστές! "

μόνο σε ένα ταλιμπάν μπορεί να ανήκει

Άθεος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ "δείμε" μου. Άλλωστε εμείς τα λέμε και από το fb. Τους καλούς φίλους, πάντα τους εκτιμούσα και εσύ είσαι ένας από αυτούς.

ο δείμος του πολίτη είπε...

τιμή μου...

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Θυμάμαι ακόμη Αποστόλη την ημέρα (βράδυ) της πρώτης επικοινωνίας που είχαμε μέσω του μπλοκ σου. Πάνε πέντε χρόνια περίπου από τότε….και πράγματι, δεν είναι υπερβολή να πω πως έγινα πιο σοφός και διαλεκτικός. Σε αυτό φυσικά έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι μοναδικές αναρτήσεις σου και οι σχολιασμοί από τους εξαίρετους αναγνώστες του μπλοκ.
Φυσικά και οι ανώνυμοι δεν λείπουν…..αλλά κ αυτοί συνέβαλαν στο να αντιληφτεί κάποιος το πόσο αποκρουστικός και αγενής μπορεί να γίνεις μέσα από μη διαλεκτικές και άκρος επιθετικές μεθόδους που μοναδικό σκοπό έχουν την νίκη μέσα σε ένα δικό τους πεδίο εντυπώσεων και προκλητικών μεθόδων .
-Σ’ ευχαριστώ πολύ γι’ αυτά που μου έδωσες μέσα από το παρόν κανάλι σου....και συνεχίζουμε.....
-Εμείς θα τα λέμε Επικούρειε Φίλε....

Άθεος είπε...

Σε θυμάμαι Σταύρε, αγαπητέ φίλε και Θρακιώτη που ειδικά στο δεύτερο μας συνδέει μια κοινή πατρίδα του Βορρά. Χαίρομαι που και συ έχεις να πεις ένα καλό λόγο για το blog αυτό και για τους αναγνώστες που το διάβαζαν. Μα περισσότερο επειδή είσαι και συ ένας διαλεκτικός αναγνώστης. Έχεις δει την διαδρομή και φυσικά αντελήφθης τον ρόλο κάποιων χριστιανών όπου μη έχοντας τα εφόδια να συνδιαλεχθούν εμφανίζονται «ανώνυμα» και βρίζουν ή δείχνουν το χαμηλό πνευματικό τους επίπεδο. Το έγραψα και σ’ αυτήν την ανάρτηση και το είδατε και μόνοι σας, στα σχόλια, όπου ένας ελεεινός χριστιανοταλιμπάν με χαμηλό IQ κάθε μέρα κάνει την παρουσία του εδώ, επιβεβαιώνοντας αυτά που μάλλιασε η γλώσσα μας να λέμε. Όταν δεν υπάρχει νους σε επάρκεια, λείπει και η ντροπή!
Όμως, δεν θα χαθούμε επικούρειε φίλε. Ίσως φέτος κάνω το εγχείρημα και ανέβω στη Θράκη!

Ανώνυμος είπε...

Και μένα μου την δίνουν γενικά οι άθεοι . Χα χα έχουμε και το ίδιο όνομα Αποστόλη με λένε και μένα !

Αλλά ευτυχώς γεννήθηκες εσύ να μας φωτίσεις με τις διανοητικές ικανότητες γνώσης συμπεριφοράς . Ξέρω θα πας το σχόλιό μου στη χαβούζα των σχολίων . Μήπως έχεις κανένα Delorian που ταξιδεύει στον χρόνο ; http://www.deloreantimemachines.com/

Αν έχεις αρχίδια μην σβήσεις το σχόλιό μου ! Ωστόσο για την απάντηση που σίγουρα θα είναι διανοητικής φύσεως και θα με αποστομώσεις για μερικούς βλάκες μετρημένη στα δάκτυλα που σε υποστηρίζουν, ποσώς με ενδιαφέρει εγώ ούτε στους όρχεις μου δεν σε γράφω .

Άθεος είπε...

Η επιθυμία σου «Ανώνυμε» έγινε δεκτή. Ούτε απάντηση θα δώσω. Μου αρκεί το σχόλιο, η ηθική και το ύφος σου, που επιβεβαιώνει όσα υποστηρίζω, για μερικούς από σας.

nicolaos demonicos είπε...

Μπήκα για μια τελευταία ματιά κι έπεσα πάνω στην διάνοια του Ανώνυμου Αποστόλου. Τέτοια τύχη, φίλε μου. Και επειδή εντός των ημερών αρχίζω το κόπρισμα του ενός στρέμματος μπαχτσέ που διαθέτω –για τίποτε ζαρζαβατικά και πατάτες, όλα αυτοκαταναλωνόμενα, άντε και κάνας φίλος εδώ και τίποτα κολλητοί όταν κατεβαίνω Αθήνα–, δεν την άντεξα να μην απαντήσω στο διανοητικό του απαύγασμα,κάνοντας τον, αχρείαστο, δικηγόρο του διαβόλου, του Αποστόλη δηλαδή, όχι εσού, απολογητή, για σένα θα έγραφα «του Αποστόλου». Για ευνόητους λόγους.
Λοιπόν, απολογητή, διάβασε τώρα αυτό που έγραψες και προσπάθησε να καταλάβης τι θέλεις να πης. Το αντιγράφω:
«Αλλά ευτυχώς γεννήθηκες εσύ να μας φωτίσεις με τις διανοητικές ικανότητες γνώσης συμπεριφοράς».
Εννοείς φαντάζομαι «διανοητικές ικανότητες γνώσης...» των κανόνων καλής συμπεριφοράς, ειδ’ άλλως δεν βγαίνει νόημα. «...ικανότητες γνώσης (της) συμπεριφοράς». Έτσι δεν είναι; Και πώς αλλοιώς.
Βέβαια, προκειμένου να αποκτήση κανείς γνώση των κανόνων καλής (και όχι σκέτο «συμπεριφοράς», απολογητή, διότι υπάρχει και η κακή συμπεριφορά, στο καθιστώ γνωστό αν δεν το εγνώριζες) ένας μόνον τρόπος υπάρχει: Να φοιτήση στην σχολή «Καλής Συμπεριφοράς» των τα φαιά φερόντων ομοϊδεατών σου. Ή των ηγετών τους. Π.χ. του Μεγάλου Αγίου Θεοδοσίου, του Μεγάλου Αγίου Κυρίλλου Αλεξανδρείας, του Μεγάλου Αγίου Ιουστινιανού. Αλλά και του Μικρού Αρκαδίου και του (γιατί όχι;) μεγάλου και αυτού ευνούχου Ρουφίνου, του επισήμως προσκαλέσαντος για ένα τσάι με γεύση αίματος τον χριστιανό Βησιγότθο Αλάριχο... αν βεβαίως γνωρίζης κάτι επ’ αυτών.
Από την άλλη, απολογητή, δεν χρειάζεται κανένας Delorian για την πραγμάτωση ενός ταξιδιού στον χρόνο. Ξέρεις, και ένα βιβλίο μπορεί να σε ταξιδεύση πίσω στον χρόνο. Λ.χ. στον 4ο ή 5ο ή 6ο και όποιον άλλον αιώνα θέλεις. Αν βεβαίως θέλης να κάμης αυτό το ταξίδι. Με τα μάτια του νου ανοιχτά. Χωρίς τον φόβο τι θα πάθη η ψυχούλα σου από τον εκδικητικό θεό σου αν δεν προσκυνήσης, ως δούλος που κάθε χριστιανός αποδέχεται a priori ότι είναι, αυτόν, τον πατέρα του και όλους τους Ιουδαίους προγόνους σου. Τον Αβραάμ, τον Ισαάκ, τον Ιακώβ – προ παντός τον τελευταίο, ε; Τι, τζάμπα ξεπατώθηκε από νωρίς το απόβραδο μέχρι το ξημέρωμα να παλεύη με τον μεγαλοδύναμο, χωρίς μάλιστα να ηττηθή, και να μην κερδίση ένα προσκύνημα από τους κυνεγκεφάλους πιστούς του Γιαχβέ; Αλλά εσύ δεν είσαι του πιστός του Γιαχβέ; Ε; Δεν είσαι... εσύ είσαι πιστός του υιού του, ε; Του αγγέλου της Αγάπης, ε; Σαν κι αυτής που έτρεφαν και τρέφουν όλοι οι χριστιανοί για τους μη χριστιανούς, ε; Και οι ισλαμιστές –συμπτωματικώς Ιουδαϊστές και αυτοί όπως και σεις οι χριστιανοί– για τους μη ισλαμιστές.
Και για να τελειώνω με σένα: Τώρα που ο Απόστολος δεν έσβησε το σχόλιό σου, εσύ βεβαιώθηκες πέραν πάσης αμφιβολίας ότι έχει αρχίδια; Αυτό ήταν που θα σε έπειθε; Εντάξει, καταλαβαίνω πως δεν σου τρέχει από τα μπατζάκια η ευφυΐα, αλλά ως απόδειξη «αντέρων, άρα ανδρισμού» (έτσι δεν το θέτεις; ή κάνω λάθος;) αυτό είχες να απαιτήσης; Και πέραν του ότι δεν πρόκειται περί ανδρισμού εδώ αλλά περί πνευματικής ή όχι επάρκειας, δεν σου έκοψε ότι και αν ακόμα ήθελε να το «πάη» εκεί που του πρέπει, θα το άφηνε μόνο και μόνο για να σε εκθέση; Μα μπορεί να είσαι τόσο ανεμοδαρμένος εκεί πάνω;
Και βέβαια θα ήθελα να μου πης, να μου εξηγήσης δηλαδή, με απλά λόγια, διότι είμαι και βραδύνους, ίσως πλέον και υμών ακόμη, τι εννοείς με το: «Ωστόσο για την απάντηση που σίγουρα θα είναι διανοητικής φύσεως και θα με αποστομώσεις για μερικούς βλάκες μετρημένη στα δάκτυλα που σε υποστηρίζουν, ποσώς με ενδιαφέρει εγώ ούτε στους όρχεις μου δεν σε γράφω». Διότι νόημα από αυτόν τον νοητικό αχταρμά δεν βγαίνει. Και πώς να βγή, θα μου πης. Μπα, δεν θα μου το πης. Εκτός αν είσαι περισσότερο απ’ όσο θεωρώ μαλθακός τον νουν. Αλλά τόσο πάλι;

Άθεος είπε...

Για ένα χαιρετισμό μόνο nicolaos demonicos, μην θεωρηθεί ότι τελικά δίνω απάντηση στο φίλο μας.
Θέλω να μείνει με την ευχαρίστηση ότι είχε τον τελευταίο λόγο!

Mysteri planet είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Άθεος είπε...

Σε χαιρετώ Mysteri planet και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επικοινωνία.
Έχω πολλές αντιρρήσεις με το σχόλιό σου, όμως μπορώ να πω ότι είναι από τα ωραιότερα σχόλια που έχω πάρει, πίστεψέ με!
Πρώτα πρώτα δεν πιστεύω ότι εκμεταλλευόμενος τον θρησκευτικό φανατισμό κάποιων κάνω κατόρθωμα. Απλά γράφω τη γνώμη μου. Ούτε ευθύνομαι αν οι άλλοι είναι φανατικοί, ούτε νιώθω ότι κάνω κατόρθωμα. Όσο για την φράση στο μήνυμα υποδοχής είναι εμφανές ότι κάνω χιούμορ. «Τα νεύρα σου θα φουντώσουν… τα γαστρικά σου υγρά θα παλινδρομήσουν καίγοντας τον οισοφάγο σου… και μια φαγούρα τρομερή θα απλωθεί σε ολόκληρο το κορμί σου…» Αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να τα πάρει όλα αυτά στα σοβαρά; Προσπαθώ, μεταξύ αστείου και σοβαρού να δημιουργήσω ένα διασκεδαστικό κλίμα ανάμεσα, τουλάχιστον σε μας που έχουμε μια διαφορετική οπτική για τη ζωή, ώστε πέρα από τη σοβαρότητα των θεμάτων μας να το ρίχνουμε και λίγο στο χιούμορ και να μπορούμε παράλληλα να είμαστε και φίλοι. Από τα σχόλια μπορεί κανείς να το διαπιστώσει αυτό. Για δες πώς μου φέρονται κάτι ομοϊδεάτες σου και πώς τους αντιμετωπίζω εγώ… Από την ανάρτηση αυτή, πριν υπάρξουν σχόλια ακόμα αναφέρθηκα στους χριστιανοούς, που περιδιαβαίνουν ανάμεσα στα blogs, κυρίως σαν "Ανώνυμοι" για να μπορούν να βρίζουν εκ του ασφαλούς. Ήταν ψέμα ή είμαι προφήτης; Είμαι πνεύμα αντιλογίας ή προκαλώ γράφοντας αυτή την αλήθεια; Για κοίτα τα σχόλια και δες εκείνο τον Χριστιανοταλιμπάν πώς χρησιμοποιεί το λόγο, πώς σχολιάζει, πώς βρίζει και σκέφτεται και πώς τον αντιμετώπισα… Πού βλέπεις εγωπρέπεια, φανατισμό ή ανάρμοστη συμπεριφορά… Με την «Χαβούζα των σχολίων» απλά προσπαθώ να κρατήσω ένα ηθικό επίπεδο αφού τα κείμενα μπορεί να διαβάζονται και από μικρά παιδιά ή από τον οποιονδήποτε που αναζητά ένα επίπεδο στις έρευνες που κάνει, είτε πιστός είναι είτε όχι! Πολλά από τα σχόλια ούτε απάντησα. Εσύ έτσι κάνεις σε τέτοια προκλητικά σχόλια;
Γι αυτό μην με συγκρίνεις φίλε μου, ούτε με τον εαυτό σου, διαφορετικά δεν θα επινοούσα ένα όνομα για το blog αν δεν ήμουν σίγουρος για το ηθικό μου επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο που η αθεΐα είναι αρετή, όσο και να σε ενοχλεί, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν αναζητώ να βρω εχθρούς να μισήσω και μέσα από την εμπάθεια να ελεήσω ανταμοιβή από κάποιον. Η αρετή για μένα είναι καθήκον γι αυτό και όχι μόνο δεν θα μπορούσα να πω ότι οι χριστιανοί μου την δίνουν στα νεύρα, όπως οι άθεοι εσένα, αλλά έθεσα χρέος απέναντι σε όσους δεν βρήκαν την αλήθεια να τους ανοίξω το μυαλό για να την βρουν μόνοι τους. Κι αυτό δεν μπορείς να μου το αρνηθείς, γιατί δεν ήρθα εγώ στη σελίδα σου να σου πουλήσω πνεύμα, αλλά εσύ στη δική μου, που δεν σε ανάγκασε κανένας να το κάνεις!
Γι αυτό μου άρεσε το σχόλιό σου, γιατί μου έδωσες την ευκαιρία να πω αυτό που κρύβω μέσα μου ή να εκφράσω αυτό που εσκεμμένα ή όχι, εσύ και άλλοι, τόσο με έχετε διαστρεβλώσει.
Είσαι ευπρόσδεκτος στο μέλλον και θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσω ξανά μαζί σου.
Να είσαι καλά!

nicolaos demonicos είπε...

Ξαναμπήκα... σήμερα ένεκα το αργόσχολον. Και επειδή δεν είμαι από φύση «ευγενής» παιδί, θα περιλάβω τον Mysteri planet(!!!). [Στην αρχή νόμισα Nysteri planet, αλλά μετά το κατάλαβα... δεν με βοηθούν και τα αγγλικά μου... δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό το Mysteri planet. Πλανήτης μυστηρίου ή μυστήριος πλανήτης;]
Στο ψητό όμως:
Προσπερνώ, Mysteri planet, το ότι εμμέσως πλην σαφώς δηλώνεις, όπως κι εγώ, συνταξιούχος (και πώς αλλοιώς, όταν μπορής να παρακολουθής ημερησίως 174 blogs;), αλλά, βρε άνθρωπε του Γιαχβέ, ενώ είναι προφανές: ότι την δευτέρα δημοτικού έβγαλες με άριστα πέντε, ότι πολυδιαβασμένος είσαι –από ποιον ή ποιους παπάδες ομολογώ δεν γνωρίζω–, δεν έμαθες ούτε καν να εκφράζεσαι στην, κατά τα φαινόμενα, μητρική σου; Ξέρεις, το ρήμα «εκμεταλλεύομαι» δεν διαθέτη ενεργητική διάθεση, ώστε δεν υφίσταται η λέξις «εκμεταλλεύοντας», δηλαδή το τροπικό επίρρημα που χρησιμοποίησες ως μη ώφειλες. Δεν γνωρίζεις βέβαια την μετοχή «εκμεταλλευόμενος», διότι, εάν την εγνώριζες και με την βράσε ρύζι υπόθεση ότι το «εκμεταλλεύοντας» θα σου γρατζουνούσε το αυτί –το μυαλό θα έπρεπε να πω, αλλά τούτο ανήκει στα μη όντα–, αυτήν θα παρέθετες.
Ως προς τα γραπτά σου, από γραμματικής-συντακτικής απόψεως θα κλείσω με το «σαν χριστιανοί», το οποίον, εάν είχες παρακολουθήσει έστω και τα μαθήματα του Λυκείου, θα εγνώριζες ότι ορίζει παρομοίωση. Με άλλα λόγια, Μυστήριε πλανήτη, αυτό που λέγεις είναι ότι το «blog Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ προκαλεί τη συνείδησή» σας διότι μοιάζετε με χριστιανούς! Κατάλαβες; Βέβαια εγώ θα το ευχόμουν να μοιάζατε από το να είστε, αλλά, όπως εσύ προσπαθείς να μας πείσης (διότι όλοι μας διαβάζουμε τα σχόλια όλων), τι νεκρός τι πεθαμένος.
Πάμε τώρα σε όσα δηλώνεις περί εσού.
Φύλο: Άντρας – Ουδεμία αντίρρησις
Κλάδος: Επιστήμη. Δεν θα γελάσω, αλλά εάν εσύ είσαι επιστήμων ή έχεις, έστω και εκ του μακρόθεν οιανδήποτε σχέση με επιστήμη –παρεκτός του «μάτερ, μάτερ, είδον μέλλισά τινα επί στήμονος υακίνθου», εγώ ρίπτω το πτυχίο μου τοις κυσί ή έμπροσθεν τοις υσί και ας το τσαλαπατήσουν οι τελευταίοι ως τας γνωστάς μαργαρίτας.
Επάγγελμα: Καλά, στο Φιλοσοφικό ποίου Πανεπιστημίου εσπούδασες ώστε να καταστής ερευνητής αρχαιολόγος; Και από γλώσσα τι; Νιέντε; Πώς γίνεται αυτό; Διότι και εγώ θα μπορούσα, όπως δεν γνωρίζεις, να μεταγραφώ από το Φιλοσοφικό στο τμήμα Αρχαιολογίας και να εξέλθω αρχαιολόγος αντί φιλόλογος. Και βεβαίως θα ήμουν απολύτως σε θέση να γράψω δύο αράδες με γραμματική, συντακτική και εννοιολογική συνέπεια. Και βεβαίως θα εγνώριζα ότι δεν υφίσταται ενεργητική διάθεσις του «εκμεταλλεύομαι» – όπως ακριβώς και του «πέρδομαι». Το οποίον και ποιείς.
Όσον αφορά τώρα στο ότι εδίδαξες «στις αρχαιολογικές επιστήμες», ούτε καν αυτό δεν γνωρίζεις να διατυπώσης. Διότι διδάσκει κανείς ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ (και όχι «στις») ΣΤΟΥΣ φοιτητές του. Διότι το «στις», αρχαιοκάπηλε, μεταφράζεται στην γλώσσα που υποτίθεται ότι κατ’ αρχάς και κατ’ ανάγκην εδιδάχθης ώστε να αρχαιο(παπαρο)λογής, «εν ταις». Δηλαδή «εν ταις αρχαιολογικαίς επιστήμαις». Τώρα πώς εδίδαξες «εν αυταίς», άσ’ το, λεβέντη μου. Και κόψε το να ταξιδεύης «σε αρχαία μυστήρια τοπία» και «σε τόπους που θεωρούντο καταραμένοι από τους πολλούς». Σε έχει βαρέσει στο μπαρό το πολυταξιδεύειν εν τοις καθ’ ημέραν ονείρασι. Κόψ’ το.
Το πόσο δε επιστήμων είσαι, φαίνεται και από το σε ποιες κατηγορίες κινηματογραφικών ταινιών αρέσκεσαι.
Τέλος, να σου πω τι εγώ ένα θα διώρθωνα από τα γραφόμενά σου: Θ έγραφα το «φύλο» με δύο λάμδα. Ως αποδίδον την νοητική συγγένεια και συνάφεια μεθ’ υμών.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Αν και άθεος δυστυχώς είμαι στην δυσάρεστη θέση να ομολογήσω ότι παρακολουθώντας κατά καιρούς blogs σαν το παρών, δεν έλαβα τίποτα παραπάνω από ειρωνεία προς όσους δηλώνουν πιστοί και έναν απέραντο εγωισμό.

Κάνετε πολύ μεγάλο κακό όλοι εσείς οι σύγχρονοι άθεοι που το παίζετε “έξυπνοι” στο διαδίκτυο.

Σκεφτείτε πόσος κόσμος μπορεί να δει αυτά που γράφετε!
Γι αυτό το λόγο φυσικά ακούμε ότι ακούμε …

Λυπάμαι πραγματικά πολύ με όσα αντικρίζω και είμαι της άποψης ποια, ότι αυτή η στάση είναι που καταστρέφει τα πάντα.

nicolaos demonicos είπε...

Το «άθεος», το να είναι δηλαδή κανείς άθεος, δεν συνιστά, φίλτατε ΝΙΚΟ, τίτλο τιμής, αλλά κατάσταση πνευματικής αμύνης την οποία κάποιος τηρεί ως απόρροια συνειδητότητος έναντι των διαφόρων θεωριών περί τα «μετά τα φυσικά», δηλαδή των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων.
Εσύ λοιπόν, φίλε μου, δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, την κατηγορία δηλαδή εκείνων οι οποίοι αρνούνται, εν ολίγοις και κατά σύμπτυξη, ότι υφίσταται και άλλη ζωή πέραν της παρούσης, αρνούμενοι έτσι, εμμέσως και αμέσως, να καταστούν αντικείμενα εκμεταλλεύσεως από την καθεστηκυία «πνευματική» εξουσία.
Είναι δικαίωμά σου να πιστεύης ό,τι θέλεις και όπου θέλεις να εμπιστεύεσαι ή και να δωρίζης την ψυχή σου, εάν και εφ’ όσον πιστεύης ότι έχεις δάνεια ψυχή, διότι πάσα ψυχή ανήκει κατ’ αποκλειστικότητα στον θεό-εξουσιαστή-ιδιοκτήτη της. Ο οποίος και την δανείζει σε όποιον εκείνος αποφασίζει κατά την στιγμή της εισόδου του λήπτου στον υλικό κόσμο.
Όσον αφορά στην ειρωνεία, τι είναι αυτό που σε ενώχλησε; Και καλά, σε ενώχλησε η προς κάποιον άγνωστο σε σένα πιστό – να το δεχθώ. Αλλά από πού και πώς διεπίστωσες απέραντο εγωισμό; Δηλαδή, για να καταλάβω, αν τώρα σου επισημάνω ότι το ουδέτερο του επιθέτου «παρών» γράφεται με όμικρον (παρόν), φανερώνω «έναν απέραντο εγωισμό»;
Από την άλλη, φίλτατε, πώς και γιατί «έλαβες» ΕΣΥ (τονίζω το εσύ) ειρωνεία; Βέβαια θα έπρεπε αφ’ ενός «δια(ε)πίστωσα» να γράψης, διότι η ειρωνεία κατ’ ουδένα τρόπο λαμβάνεται, αφ’ ετέρου δε διότι δεν απευθυνόμουν σε σένα. Ή μήπως απευθυνόμουν; Εν γνώσει ή αγνοία μου.
Ξέρεις, αν είχες ασχοληθή με το θέμα υπάρξεως ή όχι θείας οντότητος, θα είχες διαπιστώσει ότι η ειρωνεία κατά την αντιμετώπιση των αντιθέτων απόψεων είναι εκ των ων ουκ άνευ. Εκτός πλέον αν φιλοσοφούμε μόνον. Χωρίς να σημαίνη ότι και σε αυτήν την περίπτωση η ειρωνεία δεν προσφέρεται ως όπλο αντιμετωπίσεως αμμωδών επιχειρημάτων ως εκείνων των υπερασπιστών των θεών – όποιων. Μήπως θα πρέπει να σου θυμίσω την ειρωνικώτατη μαιευτική του Σωκράτη;
Πες μου τώρα, σε ποιον κάνουμε όλοι εμείς οι σύγχρονοι άθεοι πολύ μεγάλο κακό; Και από τι συμπέρανες ότι το παίζουμε έξυπνοι; Προσωπικώς δηλώνω ότι είμαι ευφυές άτομο και όχι απλώς «εκτός ύπνου», και είμαι βέβαιος ότι και αυτό θα το εκλάβης είτε ως ειρωνεία είτε ως ψωροέπαρση. Και βεβαίως ποσώς με ενδιαφέρει.
Τέλος, τι εννοείς με το «Γι αυτό το λόγο φυσικά ακούμε ότι ακούμε»; (Το «ό,τι» αναφορικό, όχι ειδικό.) Τι ακούμε; Εσύ τι ακούς; Και ποια είναι τα «πάντα» που εξ αιτίας των δικών μου και παρομοίων γραπτών καταστρέφονται; Και βεβαίως θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι να διαβάζουν αυτά που γράφουμε, σε μια προσπάθεια να αφυπνιστούν εκείνοι οι οποίοι είτε κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου θεωρούντες ότι όλα βαίνουν καλώς, είτε φοβούνται να θέσουν ερωτήματα, είτε αδιαφορούν.
Πληροφορία: Το «πια» με την σημασία του «επί τέλους» δεν χρειάζεται το όμικρον (ποια=ερωτηματική αντωνυμία).
Έσο ευθύς, φίλε μου, και μην επιχειρής να το «παίξης» άθεος προκειμένου, λέγοντας κάτι εναντίον των μη πιστευόντων στην ύπαρξη μιας τέτοιας οντότητος, να δεχθής είτε ήπια ή καθόλου κριτική ή αντίδραση. Μπορείς να φανταστής πόση δουλειά χρειάστηκε για να καταλήξη κανείς στην απόφαση αρνήσεως των παραδεδομένων; Τι νόμισες; Ότι εξ αποκαλύψεως η στροφή;
Να σου πω και τούτο: Καθόλου δεν μου αρέσει ο όρος «άθεος». Και ξέρεις γιατί; Πρώτον, διότι δεν τον θεωρώ τίτλο τιμής· δεύτερον, διότι ο όρος με την χρήση του στερητικού «α» δέχεται την ύπαρξη αυτού που αρνείται· τρίτον, διότι μερικοί, όπως εσύ, νομίζουν ότι ο μη δεχόμενος την ύπαρξη των οντοτήτων που ωνομάστηκαν από τον άνθρωπο θεοί, προβάλλει μια προσωπικότητα άλλη από αυτήν που θα μπορούσε να υποτεθή ή να υποστηρίξη ότι διαθέτει αν αυτή του η ιδιότητα δεν καθίστατο γνωστή· και τέταρτον, για τον απλό λόγο ότι η σημασία του όρου ενέχει την άρνηση. Ενώ προσωπικώς δηλώνω ότι η θέσις μου έναντι του αιωνίου ζητήματος είναι ως εκ φύσεως θετική.
Να είσαι καλά, φίλε μου.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Όταν δεχόμαστε κριτική, πολλές φορές λόγω καθαρού εγωισμού – έπαρσης προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε και αυτό το κάνουμε χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους. Η πιο απλή μέθοδος από τα βρεφικά μας κιόλας χρόνια είναι το μειώνουμε το συνομιλητή με όποιο τρόπο νομίζουμε ότι είναι καλύτερος, λέγοντας και γράφοντας ότι μας κατεβαίνει στο μυαλό, για να φανούμε εμείς έτσι ανώτεροι και σωστοί στα μάτια των άλλων. Δυστυχώς όμως στην πραγματικότητα γελοιοποιούμαστε ακόμα παραπάνω. Είναι αυτό που λέμε καμία φορά «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς».

Δεν θα ήθελα όμως να μπω στην διαδικασία να απαντήσω, γιατί έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα, η αθεΐα την οποία έχω δεχτεί εδώ και πολλά χρόνια, θα παρασυρθεί και αυτή και θα γελοιοποιηθεί σε βάναυσο βαθμό. Θα μπορούσα να γράψω και εγώ ένα μακροσκελές σχόλιο για να δείξω λεπτομερώς για ποιο λόγο τονίζω σε προηγούμενο σχόλιο μου ότι «Κάνετε πολύ μεγάλο κακό όλοι εσείς οι σύγχρονοι άθεοι που το παίζετε “έξυπνοι” στο διαδίκτυο» αλλά θα γίνει μεγαλύτερο το κακό έτσι.

Λυπάμαι πολύ, λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι με αυτά που βλέπω να μείνω στην ίδια άποψη που είχα και πριν.

Άθεος είπε...

Πολύ ανακατεύτηκαν τα σχόλια και νομίζω χάθηκαν οι ταυτότητες. Αγαπητέ Νίκο μου απαντάς σαν να με λένε nicolao demonico. Εγώ δεν πρόλαβα να απαντήσω και δέχτηκα δριμεία κριτική ότι μειώνω τον σχολιαστή μου! Για περίμενε να δεις τι θα σου απαντήσω και μετά πέστα μου. Ούτε και μεγάλα σχόλια γράφω γιατί θέλω ο αναγνώστης να θυμάται τι του γράφω, ούτε με λεπτομέρειες ασχολούμαι. Κυρίως εσείς μιλάτε στα σχόλια, όπως εγώ στις αναρτήσεις και απευθύνομαι όπου ο σχολιασμός είναι αναγκαίος.
Λοιπόν το μόνο άξιο λόγου που μπορώ να σου απευθύνω είναι η περιβόητη… αθεΐα σου! Δεν σκέφτονται έτσι οι άθεοι και κυρίως, δεν υπάρχουν σύγχρονοι και παλιοί. Η αθεΐα πάντα το ίδιο πράγμα εξέφραζε. Τελείωσε η απάντηση σε σένα Νίκο για να περάσω στον άλλο Νίκο ώστε να αναφέρω, τι ακριβώς εκφράζει η «αθεΐα» και ο «άθεος» που για μένα, όπως όλοι οι όροι, δεν εκφράζουν τιμή αλλά κυρίως μια έννοια.
Σαν λέξη οφείλει να έχει μια έννοια με την οποία θα προσδιορίζουμε αυτό που εκφράζει. Το «α» δεν είναι το στερητικό της ύπαρξης του θεού που αρνείται, αλλά το στερητικό της ιδέας του θεού. Οι θεϊστές υποστηρίζουν το θεό, σαν ον που υπάρχει. Εμείς αναφερόμενοι στο θεό, εννοούμε ιδέα, την ιδέα που γεννά ο εγκέφαλός τους. Τότε λοιπόν το στερητικό «α» μας στερεί την ιδέα αυτή, αφού σε μας δεν γεννιέται τέτοια ανάγκη. Δηλαδή ο «άθεος» αντιτίθεται σ’ αυτό που ο ένθεος υποστηρίζει σαν υπαρκτό ον, που όμως για μας είναι μια ιδέα στο κεφάλι του. Συνεπώς καλώς εκφράζεται με την λέξη αυτή και σωστά το στερητικό «α» μας στερεί αυτήν την ιδέα.
Διαφορετική γνώμη όμως έχουν οι θρήσκοι που από τη μια δεν θέλουν να πιστέψουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο θεό και από την άλλη μέσω αυτού του τεχνάσματος της «έντεχνης ετυμολογίας» ή της «σοφιστικής ετυμολογίας» (πες την όπως θες) να μας πείσουν ότι ο θεός είναι υπαρκτός! Με λίγα λόγια αναζητούν επιχείρημα. Αλλά και πότε δεν αναζητούσαν με τη μια ή την άλλη σοφιστεία επιχειρήματα για την ύπαρξή του…

Mysteri planet είπε...

Χαίρεται Άθεε καταρχήν να ευχαριστήσω nicolaos demonicos για την φιλοσοφία και την διάνυα που τον περιβάλει και δεν είμαι υπόχρεος να απαντήσω στο κάτω κάτω με αρχαιολογία και Θεολογία έχω να κάνω , δεν είμαι φιλόλογος και το Mystery ξέρω πως γράφετε απλά έτσι έγραψα έτσι γούσταρα να το γράψω Mysteri .
Και θα τον παρακαλέσω να κάνη διάλογο για να τον θεωρό φίλο και άξιο αντίπαλο σε οπουδήποτε θέμα και να σχολιάσουμε αλλά ας μην μου το παίζει φιλόλογος αντερτεντ

να είσαι καλά Αποστόλη θα ξαναπεράσω σε χαιρετώσε

Mysteri planet

nicolaos demonicos είπε...

Σωστά το διαπίστωσες, ΝΙΚΟ, εγωισμός και έπαρσις έχουν χτυπήσει κόκκινο καθ’ όσον με αφορά. Και φαίνεται να μου αρέσει η αυτογελοιοποίησις. Και καταλαβαίνω γιατί δεν θα ήθελες να μπης στην διαδικασία να απαντήσης. Και καλώς πράττεις. Και άσε εμένα και όποιους άλλους να κάνουν πολύ μεγάλο κακό στην υπόθεση «αθεΐα»... η οποία όμως, πρέπει να σε πληροφορήσω, δεν είναι σοκολατοποιΐα, γιαουρτοποιΐα, ένα προϊόν δηλαδή που ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟ από κάποιο ράφι. Τι περίμενες; Να εκθρέψω άθεους; Έτσι νομίζεις ότι πάει η δουλειά; Ότι από έξω έρχονται (εξ αποκαλύψεως παναπή, ίσως επιβάλλονται... λες;) οι αμφισβητήσεις και, τελικώς, οι αποφάσεις περί το τι θα ασπασθή ο καθένας; Τι να πω... άναυδος.
Και δεν καταλαβαίνω γιατί λυπάσαι που αναγκάζεσαι με αυτά που βλέπεις να μείνης στην ίδια άποψη που είχες και πριν. Εγώ δεν φαντάζομαι, με αυτά που γράφεις, ότι θα μπορούσες να αλλάξης άποψη. Προσωπικώς πάντως, αν και εμμένω στην ίδια άποψη, δεν λυπούμαι.

Αγαπητέ Mysteri planet, ξέρεις τι με παραξενεύει; Το ότι εσύ μάλλον καταλαβαίνεις τι γράφεις. Εγώ γιατί δεεεν; Εν πάση περιπτώσει, ως απάντηση στο… σχόλιό σου σε παραπέμπτω στην παιδική ηλικία του κ. Τριανταφυλλίδη και τις «αούγκαγκα» απαντήσεις στις απορίες του εκ μέρους των αρμοδίων.

Mysteri planet είπε...

nicolaos demonicos

Θα κάνω κάτι καλύτερο θα σε αφήσω να νομίζεις ότι έχεις το πάνω χέρι . Τελικά δεν νομίζω να είσαι φιλόλογος ,αλλά φλύαρος μπορεί! Μπορεί να είσαι και βλάχος που έμαθε ορθογραφία και καλή γραμματική ,αλλά φιλόλογος δεν είσαι φίλε μου αγαπητέ δεν είσαι ! Εξάλλου δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου . Και αν ακόμα δεεεν !!! καταλαβαίνεις τι λέω τη το θες, δεν το έχεις το φιλολογικό ! Τέλος - Postremo doctor blaterent

Άθεος είπε...

Εδώ να με συγχωρείτε αλλά πρέπει να επέμβω. Και ιδιαίτερα για σένα n demonicos που έχω την εντύπωση ότι είσαι επιθετικός χωρίς λόγο ή έστω υπέρμετρα.
Για να μην λένε και οι χριστιανοί ότι δεν κάνω κριτική στους «δικούς μου»!
Άλλο είναι το θέμα μας… έχουμε ξεφύγει!

Ανώνυμος είπε...



Θα συμφωνήσω και εγώ με το ΝΙΚΟ με αυτά τα σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Για και από μένα ! ζητώ συγνώμη ! για την ενόχληση . Αλλά ήρθα να πω ότι εγώ συμφωνώ με τον Misteri Planet αν κοιτάξετε στο πλογκ του θα δείτε ότι μιλάει και με φιλόλογους εκπαιδευτικούς επίσης υπάρχει βίντεο από φιλόλογο εκπαιδευτικό που είναι αφιερωμένο στο πλογκ του . ΟΙ αρχαίες επιστήμες έχουν κλάδους δεν μπορεί να τις διδάσκει όλες αλλά κάποιες από αυτές άρα διδάσκει στις επιστήμες σε σχέση με την αρχαιολογία , κάποιες όχι όλες ! και στο κάτω κάτω έχει μια ταυτότητα το μπλόγκ ενώ ο Νίκος δαιμονικός , όταν λέει σχετικά με μένα .... τι ; κολοκυθόπιτα ίσος . Όπως λέμε περί ορέξεως . και ο ανωνύμως φίλος μπορεί να είναι και ο ίδιος ! Γιαυτό και εγώ θα γράψω ποιος είμαι το μπλοκάκι μου λέγετε Φως Ιλαρόν και έχω και έναν φίλο και δικό σου Άθεε τον Άνεμο που όταν μιλάμε μπορεί να διαφωνούμε αλλά ποτέ δεν με ενόχλησε και σέβομαι τη γνώμη του έτσι κάνω και εδώ διαφωνώ αλλά σέβομαι τη γνώμη σου και που ξέρεις μπορεί να ξανά ρθω και πάλη . Ζητώ συγνώμη και πάλη ! http://fosilaron.blogspot.gr/

Άθεος είπε...

Λοιπόν «Ανώνυμε» άσε αυτές τις υποκρισίες! Ο «Ανώνυμος» που τόσο καιρό γράφει και βρίζει, εσύ είσαι! Σε παρακολουθώ και περιμένω πού θα φτάσεις. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Έβρισες, χυδαιολόγησες και φάνταξες με το ήθος σου. Κάθε μέρα μπαίνεις και σε παρακολουθώ με το I.P. σου που σε προδίδει (168.68. …..) κάθε φορά που μπαίνεις. Χθες για παράδειγμα μπήκες και εδώ και στο άλλο blog. Και για να καταλάβεις, επειδή δεν βλέπεις ότι παρακολουθώ το blog (μέσω του Histats.com), νομίζεις ότι είσαι ένας άγνωστος που κάνει ό,τι θέλει. Είσαι πολύ γελασμένος. Μπαίνεις μέσω google πατώντας τη λέξη «αθεια». Χθες, για παράδειγμα, πάτησες «αθεια αρετη» και άλλαξες 2 σελίδες και για το άλλο πάτησες «αθεια αρετη εικονογραφημενο» και άλλαξες 7 σελίδες!
Λοιπόν άσε τα σάπια και τους ψευτοσεβασμούς. Το χαμηλό πνευματικό σου επίπεδο, η ανορθογραφία σου και η ανήθικη συμπεριφορά σου είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό που σε προδίδει κάθε φορά που γράφεις. Τα σχόλιά σου μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία των επισκέψεών σου τα έχω αποθηκευμένα. Γι αυτό μην βγαίνεις από τα όρια όσο τιθασεύω ακόμα την υπομονή μου. Τα σχετικά περί «Ανωνύμων και κουκουλοφόρων του internet» που αναφέρομαι συχνά με έχουν δικαιώσει πολλές φορές και εσύ ήσουν ένα πολύ καλό παράδειγμα που επιβεβαίωσε ό,τι έχω πει ως τώρα για κάτι υποκείμενα σαν και σένα. Έχε υπ’ όψιν σου ότι για σένα ντρέπονται και οι χριστιανοί ακόμα, δεδομένου ότι υπάρχουν χριστιανοί, με πραγματικό ήθος, που απεχθάνονται τέτοιες συμπεριφορές, πολύ περισσότερο από μένα, για ευνόητους λόγους που εσύ όπως βλέπω, αδυνατείς να αντιληφθείς!

Mysteri planet είπε...

Τελικά Άθεε υποπτεύτηκα μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά ότι δεν με χωράει εδώ ! και νομίζω ότι Ο Blogger nicolaos demonicos είσαι εσύ η κάποιος που επεμβαίνει με τη δική σου θέληση ! από τη μία ευγενικός και από την άλλη ! μπορεί να κάνω και λάθος και ζητώ συγνώμη ! αλλά πως να κάνω διάλογο όταν δέχομαι πυρά σχολίων από δευτερεύοντες. και τελικά καταλήγουμε σε μία χαβούζα σχολίων χωρίς τη χαβούζα ! Τόσο ανορθόγραφος είμαι που δεν καταλαβαίνουν οι φίλοι σου τη λέω τελικά ;

Το αρχικό σχόλιο το έσβησα από αντίδραση , κακός το μετάνιωσα !

δεν θα σε ξαναενοχλήσω τα έχω περισσότερο με τον nicolaos demonicos αν δεν ισχύει η υποψία που ανέφερα .

Σε χαιρετώσε Misteri planet

Άθεος είπε...

Πρώτα πρώτα, κακώς έσβησες το σχόλιό σου. Ποτέ να μην μετανιώνεις γιατί αναιρείς τον εαυτό σου. Να δέχεσαι τα λάθη σου, να ζητάς συγνώμη αν έσφαλες ή πρόσβαλες κάποιον και να συνεχίζεις. Από την άλλη, από πού συνάγεται εγώ να το παίζω κάποιος άλλος και ιδιαίτερα n demonicos, όταν ήδη βλέπεις να τον παροτρύνω να μην είναι τόσο υπέρμετρα επιθετικός; Μήπως έχουμε το ίδιο λογοτεχνικό ύφος; Ο n demonicos είναι φίλος του blog εδώ και χρόνια, χρόνια σχολιάζει εδώ και τον ξέρουν οι πάντες και παρά ταύτα δεν δίστασα να του κάνω παρατήρηση. Μάλιστα είναι προσωπικός φίλος πολλών σχολιαστών εδώ μέσα (άνοιξε σχόλια πριν δυο χρόνια και θα τον βρεις). Είσαι άδικος, όχι μόνο με μένα, αλλά και με τον ίδιο, γιατί δεν δέχεσαι την κριτική του. Πες «με αδικείς ρε φίλε» και κάνε ότι δεν μασάς. Τι να πω εγώ με τον «Ανώνυμο» που εδώ και δυο μήνες κάθε μέρα σχολιάζει ειρωνεύοντας, βρίζοντας και χυδαιολογώντας; Δες πώς τον αντιμετώπισα… ούτε σκέφτηκα μάλιστα να τον βρίσω ή να πω ότι είσαστε ένας και αυτός.
Να μάθεις να αποδίδεις δικαιοσύνη, ακόμα και όταν θίγεις τον φίλο σου και δικαιώνεις τον εχθρό σου! Δυστυχώς κάτι τέτοια κηρύγματα τα κάνετε εσείς, όμως ποτέ δεν τα εφαρμόζετε στη ζωή. Άλλα λέτε και άλλα κάνετε.
Όμως, να σου πω και κάτι; Όλα αυτά που διαδραματίζονται ανάμεσα στους σχολιαστές, δικαιώνουν τις απόψεις μου και ιδιαίτερα με όσα ήδη έγραψα στην παρούσα ανάρτηση. Δες τι γράφω για τους χριστιανούς σχολιαστές και θα δεις ότι έπεσα διάνα πάλι.
Κάποιοι από σας, τελικά, είσαστε πολύ προβλέψιμοι!

Άθεος είπε...

Η Ένωση Αθέων προσκλήθηκε να συμμετέχει στους κύκλους αυτομόρφωσης του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «Nosotros«, Θεμιστοκλέους 66 Εξάρχεια. Θα πραγματοποιηθούν έξι ομιλίες με θέμα τον αθεϊσμό, από τις οποίες οι τρεις είναι δικές μου και φυσικά θα χαρώ να σας έχω κοντά μου.

Άθεος είπε...

Τα σχόλια ξανακλείνουν, όπως ήταν τόσο καιρό. Το πείραμα που κράτησε δυο μήνες έδειξε ότι είχα δίκιο για τους «Ανώνυμους» κουκουλοφόρους χριστιανούς του internet, οι οποίοι παραμένουν αμετανόητα αφελείς, υποκριτές και άνθρωποι κακοί.
Βλέπε απάντηση σε σαχλά σχόλιά του Ιλαρού «Ανώνυμου» εδώ!

nicolaos demonicos είπε...

Λοιπόν, Μυστήριε πλανήτη, είσαι πράγματι μυστήριος – και δεν το λέω με κακία.
Πρώτ’ απ’ όλα κακώς απεφάσισες να παραστήσης κάτι που δεν είσαι, και αυτό σε καθιστά κατ’ αρχάς αναξιόπιστο και βεβαίως ύποπτο στον βαθμό του υποκρύπτοντος δόλο· και βεβαιότατα προκαλεί, τουλάχιστον σε μένα, μιαν εκ προοιμίου αρνητική διάθεση απέναντί σου.
Απεφάσισα λοιπόν να επισκεφθώ το μπλογκ σου και... ωχ!!! Άσ’ τα να πάνε, αδερφέ μου, άσ’ τα να πηγαίνουνε! Διότι, φίλε μου, η ανορθογραφία σου όχι κόκκαλα σπάζει... τσακίζει, κονιορτοποιεί ατσαλένιο σώμα διαστάσεων 3x3x3 χιλιομέτρων. Και αφήνω στην άκρη το ακατανόητο των νοημάτων σου. Εκεί σπάζεις όλα τα ρεκόρ!
Τώρα θα σου πως εγώ τι είσαι. Είσαι ένας αγράμματος θεοφωτισθείς χριστιανός, όπως περίπου και οι 4 ευαγγεληστές. (Αν καταλαβαίνης, δεν έχω κάμει ορθογραφικό λάθος.)
Το θέμα δεν είναι αν είσαι ή όχι ανορθόγραφος· ασυνάρτητος είσαι, δεν βγαίνει νόημα από αυτά που γράφεις. Και βέβαια το ανορθόγραφο και το ασυνάρτητο των αποτυπωμένων σκέψεών σου ενοχλούν εκείνους που θέλουν όταν διαβάζουν κάτι να μη χρειάζεται να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να καταλάβουν τι θέλει να πη ο ποιητής του κειμένου.
Τώρα, για να λέμε την αλήθεια, δεν ξέρω πόσα σολιάσματα χρειάστηκε να κάνης νυχτοπερπατώντας στην Σόλωνος, αλλά αν είχες περάσει δύο χρόνια έξω από το φιλοσοφικό ή το αρχαιολογικό κατόπιν, πρώτον, δεν θα έγραφες «διάνυα»(!!!) ως να επρόκειτο περί διαστρεβλωμένου διανύσματος, ούτε θα έλεγες «υπόχρεος» με την σημασία του αναγκασμένου(!!!) και, δεύτερον, αφού διάβασες και το δικό μου σχόλιο της 14.02/9:28 και του Άθεου της 14.02/2:23, θα είχες εύκολα αντιληφθή ότι ο Άθεος και εγώ δεν θα μπορούσε να είμαστε ένα και το αυτό πρόσωπο. Χωρίς καν να χρειαστή η σύγκρισις ύφους γραφής την οποία προτείνει ο Άθεος.
Ξέρεις, το γραπτό σου από γραμματικής και νοηματικής απόψεως δημιουργεί και, όσο προχωρεί, εδραιώνει την εντύπωση ότι είσαι ένα παιδί από 10 ως 13 το πολύ, που απέκτησε πρόσβαση και αποφάσισε να μπη στο... παιγνίδι.
Εκφράσου με τον τρόπο που σου επιτρέπουν οι γνώσεις σου και μην παριστάνης πως είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι... και θα είσαι εν τάξει. Δεν είναι ντροπή να μην είσαι αρχαιολόγος, ή θεολόγος, ή φιλόλογος, ή μαθηματικός, ή...
Δεν σου είναι άραγε αρκετό ότι ανήκεις στην χορεία των «πτωχών τω πνεύματι» του Ιησού;

Άθεος είπε...

Το ότι με ταύτισε με σένα ndemonicos ίσως να μην το πίστευε τόσο, όσο από εκνευρισμό της στιγμής. Είσαι τόσο παλιός σχολιαστής, που αν έκανε ένα περίπατο σε παλαιότερες αναρτήσεις θα έβλεπε το προφίλ σου. Δεν επέμενα να τον έστελνα εγώ πριν δυο ή τρία χρόνια να έβλεπε κάποια σχόλιά σου, αλλά ας το αφήσουμε αυτό.
Χαίρομαι που δεν τα έβαλες μαζί μου, γιατί μου πέρασε και από το μυαλό. Τόσα χρόνια φίλοι, θα πεις, αυτόν τον χριστιανό βρήκε να υποστηρίξει… Καλά να πάθει… τα άκουσε και από πάνω!
Όμως ευτυχώς εμείς δεν κρίνουμε τη φιλία από τέτοιες κριτικές. Οι φίλοι αλλού μας κρίνουν.
Ελπίζω, ndemonicos, να μην έχεις μπερδευτεί και εσύ ανάμεσα στον Mysteri planet και τον «Ανώνυμο» που είναι διαφορετικό άτομο. Ο τελευταίος είναι αγράμματος, ανορθόγραφος και κακός άνθρωπος που εδώ και δυο μήνες με υποκρισία το έπαιζε πότε ο τάδε και πότε όποιος του κάπνιζε. Πότε έβριζε και πότε το έπαιζε «παναγίτσα», μέχρι που τον ξεμπρόστιασα δείχνοντάς του την I.P. του και τις ώρες που με επισκεπτόταν και σχολίαζε.
Γι αυτό έκλεισα πάλι τα σχόλια, όπως τα είχα τόσο καιρό και ξένοιασα. Άλλωστε ο τύπος έδειξε χαρακτήρα χριστιανικό, υποκρισίας και αχαλίνωτης βλακείας και γι αυτό του θύμισα το ανέκδοτο με την αρκούδα. Πιστεύω να παρακολούθησες τα σχόλια στο άλλο blog που έκανα σύνδεση από εδώ.

nicolaos demonicos είπε...

Βρε Ανώνυμε, δεν σε είχα προσέξει... και γονυπετής αιτούμαι συγγνώμης! Αν είναι δυνατόν να μην έχω δώσει την δέουσα προσοχή σε μια «διάνυα» σαν την δική σου.
Από την άλλη με υποχρεώνει σε σιγή (αλλά λαλίστατος εγώ την διαρρηγνύω) το επιχείρημά σου περί το υψηλόν του πνεύματος του Μυστήριου πλανήτη καθότι «μιλάει με φιλολόγους εκπαιδευτικούς»!!! Τι λε, ρε παιδί!!! Τέτοια μόρφωση και τέτοιο επίπεδο! Αμ δεν το ‘ξερα ο δόλιος να μην τ’ ανοίξω το ρημάδι... Και υπάρχει και βίδεο (σωστό), ε; Αμάν, μπρε τζάνεμ! Ίσα με το χώμα μ’ έκανες!
Τώρα βέβαια πολύ μοιάζεις ορθογραφικεκφραστικώς τω Μυστηρίω, στην ίδια σχολή θα έχετε φυτήσει (σωστό), αλλά πάλι ίσως εγώ πλανώμαι, τουτέστιν είμαι πλανήτης.
Δεν μου λες, Ανώνυμε, στον τίτλο του μπλογκ σου το ιλαρόν με την έννοια του φαιδρού το γράφεις, έτσι δεν είναι; Και πώς αλλοιώς, ιλαρώτατε, όταν τόσες οι φαιδρότητες εντός τόσο μικρού χώρου (αρχική σελίδα). Από τις μπανάνες φλαμπέ στην γέννηση του Χριστού! Και από την Ωραία Κοιμωμένη στην Ανάσταση του ιδίου!
Και για να ‘χουμε καλό ρώτημα, ποιες είναι «οι αρχαίες επιστήμες; που έχουν κλάδους; και δεν μπορεί να τις διδάσκει όλες;». Και τι νόημα βγαίνει από το συμπέρασμα(!!!) «άρα διδάσκει στις επιστήμες σε σχέση με την αρχαιολογία, κάποιες όχι όλες!». Τι τουρλουμπούκι είναι πάλι τούτο; Τον έφαγες τον πλανήτη τον μυστήριο, ανώνυμε! Δηλαδή τον έχεις καταπιή πνευματικώς, όντες οι δύο σας εν και ταυτόν.
Λοιπόν, Μυστήριε Ανώνυμε, ούτε να κρυφτής μπορείς... ελπίζω να καταλαβαίνης. Διότι εγώ για τον ανώνυμο τσικ δεν είχα πει. Οπότε πού και πώς είπα εγώ για σένα; Για τον Μυστήριο είπα, οπότε η «κολοκυθόπιτα» δεν είναι «ίσος»(!!!), είναι «βεβαίος» (αν με κάτι «ίσος», τότε γιατί όχι «βεβαίος», ε, αρχαιολόγε διδάκτορα των αρχαίων επιστημών;).
Εγώ, ξέρεις, Μυστήριε Ιλαρέ Ανώνυμε, δεν είμαι Άνεμος και δεν σέβομαι την γνώμη εκείνου ο οποίος δεν σέβεται τον εαυτό του. Αυτό μπορείς να το καταλάβης ή χρειάζεσαι «μετάφραση»;
Συγγνώμην, Άθεε, για την κακή αυτήν χρήση του χώρου σου, αλλά το θάσος αυτού του ανθρώπου στερείται περίπου ορίων. Και βεβαίως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, μτν έχης καμμία αμφιβολία.
Όσο για το να σε παρεξηγήσω επειδή μου έκαμες μια παρατήρηση... πώς σου ήρθε αυτό; Γνωρίζω τις προθέσεις σου, οπότε και να το επαναλάβης γι' αυτό εδώ το σχόλιο, δεν πρόκειται να θυμώσω.
Εξ άλλου γνωρίζεις ότι σε εκτιμώ βαθύτατα, άρα «τα ψιλά» δεν μπορούν να παίζουν μπάλα.

Άθεος είπε...

Απολαυστικό αυτή τη φορά το σχόλιό σου Νίκο, όμως μην συγχέεις τον Mysteri planet με τον «Ανώνυμο». Καμιά σχέση, αφού είναι τσεκαρισμένοι από το I.P. τους. Πιστεύω να είδες το link και τα σχόλια του «Ανώνυμου» στο άλλο blog.
Εδώ που τα λέμε ο Mysteri planet, άσχετα αν ανήκει σε διαφορετικό φιλοσοφικό χώρο, έχει τις απόψεις του και είναι σεβαστές, όμως ο «Ανώνυμος» ήταν θρασύς, προκλητικός, υποκριτής και φίδι κολοβό. Δύο μήνες, ούτε μια μέρα δεν σταμάτησε να μου στέλνει εκείνα τα γελοία μηνύματα που ένα δεκατριάχρωνο θα ήταν πιο σοβαρό. Λέει ότι γνωρίζει τον «Άνεμο», αν πρόκειται για τον «Άνεμο» που την άλλη φορά τρώγατε μαζί τους γίγαντες στο σπίτι μου, θα μάθαινα και εγώ ποιος είναι ο «Ανώνυμος» και θα φαινόταν καλύτερα ότι εγώ και εσύ δεν είμαστε το ίδιο άτομο! Τι κατηγορία και αυτή…
Να γιατί πάντα φώναζα διαφάνεια και μακριά από «Ανώνυμους» και κουκουλοφόρους που μόνο προβλήματα δημιουργούν. Τώρα αν είναι και κακός και αμόρφωτος και γιατί όχι και χριστιανός, που εύκολα μισεί αλλόδοξους, δεν υπάρχει χειρότερος συνδυασμός!

nicolaos demonicos είπε...

Άθεε, δεν ξέρω τι γίνεται, πώς διαπιστώνεται η ταυτότητα ενός σχολιαστού σου, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ο Μυστήριος πλανήτης και ο Ανώνυμος της 22.02.13 - 10:03 μ.μ. είναι το ίδιο πρόσωπο. Και οι λόγοι είναι τρεις:
1. Δεν είναι εύκολο να συμπίπτουν τόσο πολύ στο ανορθόγραφον δύο άνθρωποι σε ένα τόσο περιωρισμένο χώρο.
2. Ακόμη περισσότερο δεν μπορεί να συμπίπτουν τόσο πολύ στο ακατανόητο της καταθέσεως του λόγου τους. Το αρτσιμπουρτσικαιλουλάς τους προέρχεται από το ίδιο καλούπι.
3. Διάβασε (γενικώς) τι λέγει ο Ανώνυμος στο σχόλιό του της 22.02.13 - 10:03 μ.μ. (και ειδικώς):
α. «[...] και στο κάτω κάτω έχει μια ταυτότητα το μπλόγκ ενώ ο Νίκος δαιμονικός , όταν λέει σχετικά με μένα .... τι ; κολοκυθόπιτα ίσος».
Μα εγώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ αναφέρθηκα, ΕΜΜΕΣΩΣ ή ΑΜΕΣΩΣ, στον Ανώνυμο. Στον Μυστήριο πλανήτη και τον ΝΙΚΟ αναφέρθηκα, πλην ο λόγος του ΝΙΚΟΥ δείχνει ότι δεν μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Ανώνυμο.
β. Πρόσεξε τα: «μπλοκάκι» [εννοεί το μπλογκ-άκι του(!!!)], «λέγετε» (γ΄ πρόσ.)[...] «μπορεί να ξανά ρθω και πάλη. Ζητώ συγνώμη και πάλη!», όπου η αγραμματοσύνη βάζει το επίρρημα να... παλεύη!
Δύο τόσο αγράμματοι/ανορθόγραφοι υπερασπιζόμενοι ο άλλος τον ένα στον χώρο σου! Και τόσο αρλουμπολόγοι! Και μπλογκοχριστιανοί του απύθμενου! Και να θεωρή ο ΑΛΛΟΣ πως όταν γράφης για τον ΕΝΑ απευθύνεσαι στον ΑΛΛΟΝ;
Ως προς την ταυτοποίηση εμού λαι εσού από τον ΕΝΑ ανεγκέφαλο, ναι, έχεις δίκιο... τι κατηγορία κι αυτή! Πώς την αντέχει κάποιος άραγε;
Ελπίζω με την αναφορά μου στον Άνεμο να μην παρεξηγηθώ... κατ’ ουδένα τρόπο εννοούσα να τον μειώσω, νομίζω πως αυτό είναι κατανοητό.
Τέλος πάντων, αρκετή η ασχολία με αυτούς.
Αν εννοής τα σχόλια του Ιλαρού Ανώνυμου, ναι, τα παρακολούθησα. Δεν ξέρω, τι είναι αυτό με τους αυτοαποκαλουμένους ως Ανώνυμους; Ούτε γρίππη να ήταν. Ένας της προκοπής δεν υπάρχει;
Βέβαια, κατ’ ουσίαν, κι εγώ ανώνυμος είμαι, αφού δε αναρτώ την φωτογραφία μου ή τα στοιχεία μου. Αλλά αναφέρομαι στην λέξη ανώνυμος. Λες να κουβαλάει καμμιά κατάρα, ξέρεις από τότε που ο Ανώνυμος Έλλην της Νομαρχίας... κατάλαβες, κάνας μητροπολίτης κάνε πατριάρχης... ένεκα η προδοτική επανάστασις και η ανάγκη αφορισμού της... κατάλαβες... η οποία εκδηλώνεται με την επίκλησή της... λες; Δεν είναι περίεργο;
Από την άλλη δεν νομίζω πως ο «δικός» μου ανώνυμος είναι το ίδιο πρόσωπο με τον «δικό» σου. Ο «δικός» σου, ανεξαρτήτως του τι λέγει, έχει ειρμό στην κατάθεση των λεγομένων του. Ενώ ο «δικός» μου...
Από την άλλη, Άθεε, μερικές φορές, μη έχοντας κάτι να κάμω, γίνομαι διάβολος. Βέβαια οι ανωτέρω δεν είναι παιδιά μου, αλλά θεωρείς τελικά πως μπορεί να έχει παιδιά ο διάβολος; Εννοώ μήπως είναι άτεκνος και εκείνα που όταν αργεί... ξέρεις, δεν είναι παιδιά του; Έτσι, για να ξαλαφώσω την συνείδησή μου από τις τύψεις που, ένεκα η μήτηρ πάσης κακίας, σωρεύονται...
Να είσαι καλά, φίλε μου και συγγνώμην για τούτα τα ανούσια.

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Νίκο, για την ταυτότητα των δυο αυτών σχολιαστών νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Ο Mysteri planet από την αρχή έδωσε το στίγμα της ταυτότητάς του. Ήταν ειλικρινής και ουδεμία σχέση έχει με τον άλλο που ήταν πραγματικά κακός άνθρωπος, υποκριτής, ψεύτης, επιθετικός, βλάξ και πραγματικά άξεστος και αγράμματος. Με όλα τα παραπάνω, σίγουρα πρέπει να είναι και χρυσαυγήτης! Όταν έγραφα την ανάρτηση «Ανώνυμοι» οι κουκουλοφόροι του Ίντερνετ πριν τέσσερα χρόνια (ανάρτηση 37) αυτό το πρότυπο είχα κατά νου. Είδες πώς του φέρθηκα και δεν ντράπηκε, ούτε όταν του αφιέρωσα το ανέκδοτο με την αρκούδα. Τώρα του έφτιαξα και εικόνα για να την καρφιτσώνω σε τύπους σαν και αυτόν χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθώ καν μαζί τους: συνδετήρα των Windows

Mysteri planet είπε...

Χαίρετε και πάλη Άθεε άργησα να γράψω αλλά τη να κάνω τώρα βρήκα χρόνο και ευχαριστώ που κατάλαβες ότι δεν ήμουνα εγώ ο ανώνυμος που δεν έπλεξε εμένα αλλά και τον φως ιλαρόν, του στύλε ένα μήνυμα : [ Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ!
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ Ο ¨ΑΘΕΟΣ¨ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ BLOG "Η ΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ" ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΑΦΗΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΧΕ ΧΕ ΧΕ
ΕΔΩ ΠΧ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ...
http://epic2-atheist.blogspot.gr/2013/02/blog-post_21.html
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΛΕΕΙ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΑ IP ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΣΥ !!! ΧΕ ΧΕ ΧΕ
ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ ΚΙΟΛΑΣ
27 Φεβρουαρίου 2013 - 6:45 π.μ.
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Y.Γ.
ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ
Αθεΐα, αθεϊσμός, άθεος, άθρησκος … Ανακάλυψε την πραγματική ερμηνεία
ΚΟΙΤΑ ΑΝ ΘΕΣ. ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΘΕΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ. ΧΕ ΧΕ ΧΕ
27 Φεβρουαρίου 2013 - 8:55 π.μ.
Όλα αυτά τα έγραψε στο Φως Ιλαρόν αλλά δεν δείχνει την πραγματοκρατική του ταυτότητα εγώ πιστεύω ότι του ανήκει και αυτός ο σύνδεσμος : http://www.blogger.com/profile/09475769364600067594

Η λέξης που τον προδίδουν είναι το ΧΕ ΧΕ ΧΕ αλλά δεν πρόλαβα έκλεισε το προφίλ που ήταν φανερό πριν λίγο καιρό βέβαια δεν είμαι εκατό τις εκατό σίγουρος . Πάντως εγώ και το φως ιλλαρο δεν έχουμε σχέση .


Mysteri planet είπε...

Αφού σε ενημέρωσα με τα παραπάνω έχω και εγώ κάτι να πω και κρίνεσαι και εσύ και ο ξερόλας φίλος σου , που είπε ότι είμαι παιδάκι 10 χρονών χα χα πολύ μου άρεσε αυτό καταρχήν ας ερωτήσει τον Ο.Τ.Ε.Κ ξερόλας είναι δεν χρειάζεται να πω περισσότερα , και δεν με ενδιαφέρει το τι θα ξαναγράψει για εμένα αυτός γίνετε ρεζίλη και όχι εγώ !

Το τι έχω κάποια λάθει το παραδέχομαι και εγώ π.χ Ο Καθηγητής των μαθηματικών δεν διδάσκει στα μαθητικά αλλά διδάσκει τα μαθητικά. Αλλά ότι είμαι του δημοτικού πόσο βλάχος μπορεί να είναι ο φίλο σου ! Ασχολείται με το όνομα του πλογκ μου πως γράφω τη λέξη, αυτός λέγετε δαιμονικός αλλά δεν πιστεύει στο διάβολο αλλά γίνετε διάβολος με την μεταφορική έννοια πάντα , και εσύ άθεε πρόσθεσες μια αρετή ακόμα την αθεΐα αν είναι δυνατόν αν εγώ έγραφα κάτι σαν αυτό θα κατέβαζε ο ξερόλας φίλος σου όλο το συντακτικό , το λεξικό εννοιών και όρων και θα έγραφε σχόλια σχολίων .... Από την άλλη αν και δεν μου άρεσε ο τρόπος του ανώνυμου είπε ότι έχεις χρόνομηχανή και τα ξέρεις αυτά , ο ξερόλας φίλος σου του απάντησε ότι από τα βιβλία θα βρει την αλήθεια ,βιβλία αγαπητέ άθεε γράφουν και άθεοι επιστήμονες - Χριστιανοί- υπάρχουν βιβλία που υποστηρίζουν και επιστημονικά την ύπαρξη του Θεού και βιβλία που την αναιρούν σιγά την απάντηση και πλέων σίγουρος ότι γράφω καλύτερη έκθεση από τον φίλο σου τον γραμματιζούμενο εεε, του αφιερώνω και κάτι σαν τον συνδετήρα των Windows :http://bookmysteri.blogspot.gr/search?updated-max=2010-09-04T09:29:00-07:00&max-results=7

Τέλος να μην γίνομε κουραστικός δεν συμφωνούμε σε κάτι όταν έχεις φίλους που θέλουν ένα ανούσιο ανταγωνισμό απλά για να διαφωνούν τα πολλά σχόλια μαι κουράζουν δεν λέω αντίο να είσαι πάντα καλά άθεε .


Mysteri planet

Άθεος είπε...

Σε χαιρετώ Mysteri Planet. Ας μην αναφερθούμε καθόλου στον Ανώνυμο. Με κούρασε ο βλάκας. Φυσικά ποτέ εγώ δεν σε ταύτισα με τον Ανώνυμο. Εσύ με ταύτισες με τον demonico. Πιστεύω να κατάλαβες ότι είναι σχολιαστής πολλών ετών, αλλά ούτε και σε αυτό δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Όπως σε σένα, έτσι και σε μένα συχνά κάνει παρατηρήσεις όταν κάτι δεν του αρέσει. Μην τον παρεξηγείς, ίσως είναι τελειομανής. Συχνά και εγώ είμαι. Δεν είναι από κακία. Επίσης οι χαρακτηρισμοί ας μην γίνονται. Για όλα αυτά υπάρχουν και τα email.
Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις σου εύχομαι!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5