16 Ιαν 2011

Προσεχώς: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Η σειρά των επόμενων 4 αναρτήσεων, όπως και το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ για την αλλοτρίωση που δημοσίευσα τις τελευταίες μέρες του 2010 είναι από τα βασικότερα κεφάλαια του βιβλίου μου (Χαλκεύοντας την Ιστορία) και γι αυτό θεωρώ επιτακτικό να τα δημοσιεύσω και στο blog αυτό. Το πρώτο, το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, είναι ο κορμός, η κεντρική ιδέα του βιβλίου, ενώ αυτό είναι το βασικότερο κεφάλαιο που πρέπει κανείς να έχει υπ’ όψιν του πριν αποφασίσει να λατρέψει ή να απορρίψει μια εκ των τριών αποκαλυπτικών θρησκειών. Πρωτίστως όμως αν το κεντρικότερο πρόσωπο, ο Ιησούς, ήταν υπαρκτός, δηλαδή ιστορικό πρόσωπο.


Γιατί αν Γιαχβέ, ο Ιησούς ή ο Μωάμεθ δεν υπήρξε, τότε ο πιστός μένει ακάλυπτος και γυμνός μπροστά στην ιστορική αλήθεια. Θα μου πείτε, πώς μπορεί να γίνει αυτό, όταν την ετικέτα του θρησκεύματος, του την κολλούν πριν ακόμα αντιληφθεί πώς να σκέφτεται , πώς να μιλά, πώς να διαβάζει ή πώς μπορεί να αντιδράσει. Πόσο μάλλον να εκτιμήσει ότι αυτά που του είπαν από νήπιο ήταν όλα ψέματα. Όταν αντιληφθεί ότι υπάρχει και άλλη εκδοχή, είναι πολύ αργά για να αναιρέσει την πίστη του. Το ψέμα θεμελιώθηκε μέσα στη συνείδηση και το μίσος για κάθε αντίθετη και καινοτόμα άποψη είναι έτοιμο για δράση. Ακριβώς τότε ο εχθρός πηγάζει αυθόρμητα μέσα από τη συνείδηση του ατόμου και την υφιστάμενη οργάνωση της κοινωνίας! Κάθε αντίθετη άποψη, φαίνεται ψευδής, όχι μόνο μάταιη αλλά και ύπουλη. Έτσι μας θέλει το σύστημα! Έτσι χρυσώνει το χάπι. Έτσι μας διαστρεβλώνει!
Από τους τρεις πιο πάνω «θεούς» ο πρώτος είναι επινόηση των εβραίων, προκειμένου να κρατήσουν τη φυλή τους αμόλυντη, ο δεύτερος ένας μπασταρδεμένος εβραϊοπλατωνικός «θεός» που γεννήθηκε κάτω από την ανάγκη της παγκοσμιοποίησης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ο τρίτος ο μόνος πραγματικά ιστορικά υπαρκτός, όχι όμως θεός. Ο ίδιος ήταν σημαντικός ηγέτης των αράβων, που μετά το θάνατό του, κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την επιρροή του προκειμένου να κρατήσουν ενωμένες τις αραβικές νομάδες της ερήμου. Η θρησκεία που επινόησαν, πολύ μετά το θάνατό του, είναι ένα σύμφυρμα τριών δοξασιών: εβραϊκό, χριστιανικό και άλλων ανατολικών δοξασιών (ζωροαστρισμού) που γεννήθηκαν σαν αντίβαρο των δυο προηγούμενων θρησκειών.
Ιστορική αναγκαιότητα ήταν οι τρεις αυτές αποκαλυπτικές θρησκείες που αποσκοπούσαν συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους!
Έκτοτε οι διαμάχες και το μίσος ανάμεσα στους τρεις, ακόμα και με κοινό θεό, όπως και με κοινό ιερό βιβλίο, τη Βίβλο, θα πρωτοστατούν, δίνοντας στο «Σύστημα» το φιλί της ζωής, ώστε οι δογματικές διαφορές να μετουσιώνονται σε οικονομικά συμφέροντα που θα εξυπηρετούν τους εξουσιαστές. Η θρησκεία γίνεται ιδανικό και η υπεράσπισή της χρέος!
Όμως η ανταμοιβή θα δοθεί… μετά θάνατον!
Ωραίο κόλπο!
Οι ευκολόπιστοι, εύκολα το έχαψαν και οι αφελείς το χάβουν ακόμα!
Ο μαζοχισμός τώρα γίνεται όργανο της ταξικής κυριαρχίας.
Ο πιστός νιώθει μαζοχιστής. Του αρέσει να πονά, ελπίζοντας πώς με τη θυσία αυτή θα κερδίσει την μέλλουσα ζωή.
Οι εξουσιαστές νιώθουν σαδιστές. Τους αρέσει ο ρόλος αυτός, γιατί έτσι νιώθουν να επιβάλλουν την θέλησή τους. Ελέγχουν και εξουσιάζουν τους υπηκόους τους. Είναι οι σκηνοθέτες του συστήματος. Τα σενάρια απρόσβλητα και πολλές φορές απίθανα, που ταιριάζουν με ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Το μίσος διαπρέπει, αλλά η θρησκεία μένει αλώβητη. Η έχθρα παραμένει ανάμεσα στους ανθρώπους, όμως για διαφορετικό λόγο στον καθένα. Οι πιστοί νομίζουν ότι τις διαφορές τους, τις επιβάλει το δόγμα. Τα παγκόσμια διευθυντήρια όμως, τρίβουν τα χέρια, γιατί καλύπτουν τα συμφέροντα πίσω από το δόγμα. Ελέγχουν τις εξαθλιωμένες μάζες των λαών που αποδέχονται την πνευματική τους εξαθλίωση. Εγείρουν ανάμεσά τους το μίσος και οι πιστοί, αλλοτριωμένοι πια στον κόσμο τους, αδιαφορούν για τα πραγματικά αίτια των διαφορών και του μίσους πού έχουν μέσα τους. Οι ανθρώπινες αρετές αποξενώθηκαν, γιατί μετατοπίστηκαν από την αποξενωμένη λογική, του φόβου και της ελπίδας. Προέχει το κέρδος της μεταθανάτιας ζωής! Αδύνατον να αντιληφθούν την χίμαιρα!
Αρετές;
Ποιες αρετές… αυτές ξευτελίστηκαν. Δεν έχουν πια καμιά αξία. Πουλούν όσο-όσο την μελλοντική ευημερία των παιδιών τους. Η θρησκεία γίνεται το χρυσωμένο χάπι στα χέρια της παγκοσμιοποιημένης εξουσίας και ο εγκέφαλος μέρα με τη μέρα αποξενώνεται ακόμα πιο πολύ. Καίγεται!
Συχνά, μέσα από τον θρησκευτικό τους φανατισμό, τάσσονται υπέρ των οικονομικών συμφερόντων των εξουσιαστών τους. Οι τελευταίοι, ξέρουν καλά πώς να κοροϊδέψουν τους αφελείς. Διαιωνίζουν την απάτη και την ψευδαίσθηση που έχει ανάγκη ο θεαματικός μηχανισμός του συστήματος, μέσω του οποίου τους αλλοτριώνουν, τους αποκοιμίζουν και στη συνέχεια τους ελέγχουν.
Έπειτα, είναι ανήμποροι να αντιδράσουν πια.

Να οι λόγοι που με αναγκάζουν να σας ξεκουφάνω:
Δεν υπήρξε ποτέ κανένας Χριστός!
Ξυπνήστε απ’ τον ύπνο του θανατά!
Προκαλώ κάθε γραμματιζούμενο να μου δώσει, έστω και μια ένδειξη, όχι απόδειξη, ότι τον 1ο αιώνα έζησε στην Παλαιστίνη κάποιος επονομαζόμενος Ιησούς που αργότερα πήρε την ιδιότητα του Χριστού, του Μεσσία δηλαδή των Εβραίων, που υποτίθεται έζησε και τέλος σταυρώθηκε για τους ανθρώπους. Αλήθεια, ποιους ανθρώπους;
Και εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να διανοηθώ, πώς ένας θεός εξαθλιώνεται από τους μηδαμινούς διώχτες του με την υποτιμητική σταύρωση για να τους σώσει;
Έτσι σώνεται ο άνθρωπος;
Μα τόση ανοησία μας δέρνει;
Αν πίστευα στο θεό, ποτέ δεν θα παραδεχόμουν σε μια τέτοιας ολκής βεβήλωση της θεϊκής μου πίστης.
Αυτό είναι ύβρις, όπως θα έλεγαν και οι ημών πρόγονοι!
Έτσι θα σωθεί η ανθρωπότητα… κρεμώντας τον θεό με το σώβρακο στο σταυρό;
Έλεος, χριστιανοί!
Τσίπα μυαλό;
Εσείς γελοιοποιήσατε και την ιδέα του θεού και λέτε εμάς άθεους;
Άθεοι είστε εσείς, αφού εμείς πιστεύουμε στο θεό και τον λέμε Άνθρωπο!
Γι αυτόν πασχίζουμε.
Γι αυτόν μεριμνούμε.
Σ’ αυτόν ελπίζουμε!
….διαιωνίζοντας το είδος με τη γέννηση, κόντρα στο φυσικό μας θάνατο!

Όμως ας δούμε το πρόγραμμα των μελλοντικών αναρτήσεων:
Στο βιβλίο, οι αναρτήσεις είναι παράγραφοι του 1ου Κεφαλαίου, του 2ου Μέρους, με την ονομασία: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
Στο blog θα αναρτηθούν κάπως έτσι:
1. Ο Χριστός σαν προαιώνιο σύμβολο Σωτηριολογίας
(Τρίτη 1 Φλεβάρη)
2. Ο ιστορικά ασήμαντος Ιησούς
(Κυριακή 13 Φλεβάρη)
3. Οι νοθείες και ο Ευσέβιος
(Τρίτη 1 Μάρτη)
4. Ανύπαρκτος ο Ιησούς από την ιστοριογραφία του 1ου αιώνα
(Τετάρτη 16 Μάρτη)

…την 1 Απρίλη… έχει ο θεός!
(πρωταπριλιά γαρ…)

Όσοι διάβασαν το βιβλίο, το κεφάλαιο αυτό θα το ξαναδιαβάσουν για να το εμπεδώσουν καλύτερα. Όμως αυτήν τη φορά θα δουν και τις αντιδράσεις των πιστών.
Όσοι φοβούνται ή αρνούνται να αγοράσουν το βιβλίο που θα τους ανατρέψει το ουσιωδέστερο «δεδομένο» της πίστης τους, τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τον «επαίσχυντο» Άθεο της μπλογκόσφαιρας που ήρθε να διαστρεβλώσει την πίστη των αγαθών χριστιανών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να τον ξεμπροστιάσουν με τα «ακλόνητα επιχειρήματα» της πίστης τους!

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!!!




31 σχόλια:

NoN SeRViaM είπε...

Νομίζω θα γελάσουμε μ αυτή την "ευκαιρία για ξεμπρόστιασμα" που προσφέρεις..

Dimos El Grec είπε...

Δεν χρειάζονται επιχειρήματα...
Ο Θεός είναι μέσα μας!
Οι άπιστοι θα πάτε στην κόλαση και θα λιώνετε μαζί με τους δαίμονες και θα βράζετε μέσα σε καζάνια με άλλους άπιστους και πατάτες και καρότα!
:ΡΡΡ

Πέραν της πλάκας έχω διαβάσει τα συγκεκριμένα κεφάλαια όμως όντως θα είχε ενδιαφέρον να ξαναδιαβαστούν και με σχολιασμό!
Όντως είναι τρομερό το ότι με τόσους ιστοριογράφους της εποχής δεν έχει αναφερθεί πουθενά ιστορικά ο Jesús!

Α, και σε περίπτωση που δεν το έχεις δει Απόστολε, ή κάποιος άλλος, αυτό είναι το κομμάτι του zeitgeist που αναφέρεται στις ομοιότητες 6-7 θεοτήτων http://www.youtube.com/watch?v=3k49dDCSFnk

ΟΛΟΙ γεννήθηκαν 25/12 από παρθένα ΟΛΟΙ πέθαναν 3 μέρες και αναστήθηκαν ΟΛΟΙ είχαν 12 μαθητές κτλ καιΕΞΗΓΕΙΤΑΙ αυτό αστρολογικά! Ήδη από το 3000π.χ. οι Αιγύπτιοι είχαν Θεό με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με τον Ιησού!!!ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ όμως!!!
Αν αυτό γινόταν σήμερα, θα πήγαιναν μέσα τους συγγραφείς της Καινής για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων :Ρ

Τέλος το διάλειμμα, γυρνάμε στην μελέτη ("καταραμένες" εξετάσεις...)

Καλή εβδομάδα... σε όσους το αξίζουν!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πολύ ωραίο, επιθετικό κείμενο. Πρέπει όμως να ομολογήσουμε ότι δύο αιώνες στο μεταίχμιο της αλλαγής της ημερολόγησης ήταν κάπως άγριοι. Σε πολλές περιοχές ο Ρωμαίοι αδυνατούσαν να ελέγξουν τις υποταγμένες μάζες. Για το λόγο αυτό και χρησιμοποίησαν διάφορες μεθόδους (ποινικές τιμωρίες, απόδοση της ιδιότητας του Ρωμαίου πολίτη σε μη Ρωμαίους επιλεκτικά, αργότερα ο Χριστιανισμός).

Εκείνη την εποχή ούτως ή άλλως υπήρχαν οι Εσσαίοι. Μέρος των αποδιδόμενων στον Ιησού διδαγμάτων προέρχονται από τα ζηλωτικά κείμενα των Εσσαίων. Εκείνη την εποχή υπήρχε ένα κίνημα στην Παλαιστίνη (όχι μόνο στο χώρο του Ισραήλ, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιστίνης-Συρίας). Και φυσικά κάθε ιδεολογικό σχήμα συνδέονταν με τη θρησκεία.

Αυτό το κίνημα δεν ήταν απελευθερωτικό ή εθνικό (δεν υπήρχαν έθνη προ καπιταλισμού). Ήταν κίνημα αντίδρασης απέναντι σε αλλόθρησκους κατακτητές. Αυτό το κίνημα εκφράστηκε πολεμικά στο τελευταίο τέταρτο του Α΄ αιώνα με επανάσταση και τον τελικό πνιγμό της.

Και φυσικά αυτό το κίνημα, δεν αποδεικνύει ούτε καν προσεγγίζει, μια ιστορικότητα του Ιησού. Ωστόσο, εξηγεί το μυθικό περίβλημα της διδασκαλίας που του αποδίδεται.

zoyzoy είπε...

Ωραία μου δίνεις την δυνατότητα να σχολιάσω το κείμενο που διάβασα και μου ανέτρεψε τα δεδομένα μου.
Η αλήθεια είναι ότι μου κάθισε άσχημα η ανάγνωσή του και εξοργίστηκα με σένα με τα ψέματα που μου σερβίραν τόσα χρόνια.
Μετά όμως κάθισα και σκέφτηκα ότι όλες αυτές οι θρησκείες αποτυπώνουν τον ένα και μοναδικό Θεό.
Δεν με νοιάζει αν τον λένε Βούδα,Κρίσνα,Χριστό ή Δία το σίγουρο είναι ότι πίσω σ'ολους αυτούς κρύβεται μια μεγάλη δύναμη που προσπαθούμε να φτάσουμε!

"Ως άνω ούτως κάτω...Ο άνθρωπος

κατ'εικόνα του Θεού...Αποθέωση"

και "εγώ είπα Θεοί έστε"
6'821 Βιβλο

Σίγουρα οι διάφορες θρησκείες περισσότερο κακό έκαναν γιατί χώρισαν και έσπειραν το μίσος.
Όμως και η πίστη και η αγάπη που τρέφει ο κάθε άνθρωπος μέσα του τον βοηθά ν'ανέβει κάθε σκαλοπάτι της ζωής του.

Φιλικά :))

zickos είπε...

πρώτα θα ήθελα να ρωτήσω και να αναφερθώ στους x.o λόγο ότι υπήρξα και εγώ x.o μέχρι να τεκμηριώσω μαθηματικά και "φιλισοφικα" την μη ύπαρξη ανώτερης δύναμης πλην της "αντροπινις"!!!!
και λόγο ότι οι θρησκείες είναι γέννημα τον εβραίων... πιστεύετε ότι οι εβραίοι "εδονας" την καλή θρησκεία στους χριστιανούς και κράτησαν οι ίδιοι την κακή
αυτό είναι ένα τεκμήριο κατεμέ αλλα όχι το μοναδικό!!!
και έρχομαι σε αυτό που μας λέει ο δάσκαλος....(Και εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να διανοηθώ, πώς ένας θεός εξαθλιώνεται από τους μηδαμινούς διώχτες του με την υποτιμητική σταύρωση για να τους σώσει;)
πρώτη ερώτηση: να σωθεί ο "αντροπος" από τι από ποιον ποτε κινδύνεψε η ανθρωπότητα ιστορικά
δεύτερη ερώτηση: πως μπορεί ο αδύναμος άνθρωπος να αφαιρεί με τέτοιον τρόπο την ζωή του πρωτότοκου γιου του παντοδύναμου θεού(κατά τα λεγόμενα της θρησκείας)
πολύ απλά ο πονηρός "αντροπος" δίνει δωρεάν τον φόβο και πουλάει την λύτρωση παρα πολύ ακριβά είτε χρηματικά είτε ηθικά!
για το αν υπήρχε ιστορικά ο ζέσους δεν με απασχολεί καθόλου αν και είναι σίγουρο ότι υπήρχε όσο ύαπρξη ο διάολος και ο άγιος βασίλης που φέρνει τα dora (για τέτοια νόηση μιλάμε..)
y,g
δάσκαλε περίμενα η αλήθεια είναι μια τέτοια ανάρτηση...
θα επανέλθω ίσος άλλη μέρα να πω την γνώμη μου και περιμένοντας και σχόλια άλλον χρηστών και φίλων του blog

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Όταν ήμουν στο λύκειο και είχα απευθύνει τον συλλογισμό περί ύπαρξης του ζέσους και πως αποδεικνύεται στον καθηγητή της θεολογίας,αυτός με αυστηρό ύφος μου ανέφερε την καινή διαθήκη!!!
Τι τα θέλεις φίλε μου,το πρόβατο γεννιέται,ζει και πεθαίνει σαν πρόβατο,χωρίς ίχνος ελπίδας για αλλαγή του τρόπου σκέψης του!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
ΥΓ.Κατήργησα το παλιό μου μπλογκάκι και να το λινκ του καινούργιου αν με έχασες!!
http://xanthomana.blogspot.com/

Άθεος είπε...

Αν θα καταπιαστούν NoN SeRViaM να σχολιάσουν σίγουρα θα γελάσουμε. Όμως, μάλλον δεν θα γελάσουμε, αφού δεν θα καταπιαστούν!

Dimos El Grec, εσύ γνωρίζεις τι θα περιέχουν οι αναρτήσεις. Συνεπώς, έτσι όπως το θέτεις στην αρχή, δηλαδή «ο Θεός είναι μέσα μας!» είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει κανείς να σχολιάσει την ιστορία.
Το zeitgeist το ξέρω, αν και όσα αναφέρει για τα συγκριτιστικά στοιχεία, τα είχα υπ’ όψιν μου πολλά χρόνια πριν. Σαν να άνοιξαν το κεφάλι μου και τα πήραν. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο καθένας που θα ψάξει, τα ίδια θα βρει!
Γρήγορα τώρα κλείσε τον pc και άνοιξε το βιβλίο των εξετάσεων!

Μέσες άκρες, δείμε του πολίτη, καλά τα λες. Έτσι ακριβώς πραγματεύομαι την ιστορία από τα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου. Όσοι δεν ξέρουν ποιοι ήταν οι Εσσαίοι, πότε έδρασαν οι γνωστικοί, τα επαναστατικά κινήματα των Εβραίων και το αποτέλεσμα αυτών που ήταν η διασπορά τους, στον ευρύτερο χώρο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δεν μπορούν να ξέρουν πώς εμφανίστηκε η νέα θρησκεία (ιουδαιοχριστιανισμός).
Η πρώτη διασπορά έγινε το 70 και η δεύτερη και τελευταία το 135 όταν ο «Μεσσίας» που ηγούνταν ήταν ο Μπαρ Κεχομπά.
Μέχρι εδώ καμιά σχέση με τον περιβόητο Χριστό. Όλα θα αρχίσουν από δω και μετά.

Χαίρομαι zoyzoy που εξοργίστηκες διαβάζοντας το βιβλίο. Ευτυχώς που αποδίδεις την οργή σου σε κείνους που σου είπαν ψέματα. Νομίζω ότι είσαι σε καλό δρόμο τώρα. Όχι για να γίνεις άθεη, αλλά για να διώξεις το αυταρχικό δόγμα που χωρίζει τους ανθρώπους μεταξύ τους.
Ευκαιρία μου δίνεται πάλι να πω δυο λόγια: Σκοπός του βιβλίου και του blog δεν είναι να δημιουργήσουμε στρατιές άθεων, αλλά να απομυθοποιήσουμε αυτό που με τόση έπαρση δόθηκε σαν δογματική αλήθεια. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με εκείνους που πιστεύουν σε έναν θεό, που τον κρατούν μέσα τους σαν απάντηση των υπαρξιακών τους ερωτημάτων. Εκείνο το θεό που είναι αυστηρά προσωπικός και δεν επιβάλλεται αυταρχικά σε κάθε ανήμπορο να ψάξει (νήπια, παιδιά, γριούλες κλπ). Αντιστέκομαι περισσότερο στην ιστορική πλευρά και κυρίως εκεί όπου πιστεύω ότι η ιστορία μας χαλκεύτηκε ή εκεί όπου η θρησκευτική πίστη προσπαθεί να απαντήσει στην… επιστήμη με αιώνιες και δογματικές μουχλιασμένες «αλήθειες» που φτάνουν στο παράλογο και το γελοίο.
Ο Ερμητισμός και ο Ντεϊσμός νομίζω zoyzoy σου πάει καλύτερα και είναι κατά πολύ ανώτερος του ξενόφερτου και μπασταρδεμένου χριστιανισμού!

Zickos οι Εβραίοι, δεν είχαν θρησκείες στα συρτάρια τους και έδωσαν την χειρότερη στους άλλους κρατώντας την καλύτερη γι αυτούς. Μέσα από τις αντιθέσεις του ιερατείου τους δημιουργήθηκαν δυο τάσεις: μια εθνικιστική και σοβινιστική θρησκεία που την κράτησαν οι καραμπινάτοι εθνικιστές και μια μπασταρδεμένη που μέσω της διασποράς την μπόλιασαν με τον υπάρχοντα πλατωνισμό, κάνοντας τον γνωστικισμό και στη συνέχεια τον ιουδαιοχριστιανισμό και όσο απομακρύνονταν από τις εθνικές τους συνήθειες, μέσα από τα αιρετικά τους σχήματα, δημιουργήθηκε ο εθνοχριστιανισμός. Αλλά κι αυτός, σιγά σιγά άλλαξε φτάνοντας έτσι όπως τον ξέρουμε σήμερα. Βέβαια κι αυτός ακόμα δεν καταστάλαξε αφού ακόμα υπάρχουν δεκάδες αιρέσεις. Η φιλαυτία σε έξαρση!
Στα άλλα ερωτήματα που βάζεις, ας σου τα απαντήσουν οι διαφόρων αποχρώσεων χριστιανοί.

Νάντια, πράγματι, η ιστορικότητα του Ιησού δεν μπορεί να βασιστεί στην Καινή Διαθήκη, αφού αυτή δεν είναι ιστορικό ντοκουμέντο. Άρχισε να γράφεται από τα μισά του δεύτερου αιώνα και τελείωσε τον τέταρτο! Τα πρόσωπα που υποτίθεται μαρτυρούν την ύπαρξη του Ιησού, την εποχή εκείνη ήταν ανύπαρκτα! Να, γι αυτό η ΚΔ δεν είναι ιστορικό ντοκουμέντο!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμφωνούμε απολύτως (με την απάντηση που μου έδωσες)... Περιμένω τις νεότερες αναρτήσεις -και μη νομίζεις κάπου θα βρω να διαφωνήσω :)

Άθεος είπε...

Και γιατί να νομίσω;
Αν διαφωνεί κανείς σε κάτι, ρίχνει τα επιχειρήματα επί τάπητος και αρχίζει ο διάλογος.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία άλλωστε είναι διασταυρωμένα αρκετά ενώ τα συμπεράσματα είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας που καταστάλαξε στο βιβλίο μου.

Zanglos είπε...

Kαλησπέρα, το θέμα της ιστορικής η μη ύπαρξης του χριστού, είναι σαν το ύστατο κόκκινο κουμπάκι!
Εγώ θα επιθυμούσα να μπούν και θρησκόπληκτοι στην συζήτηση, καθότι θέλω να ακούσω και την άλλη πλευρά τι έχει να αντιθέσει, ε, και να γελάσουμε λιγάκι!

Άθεος είπε...

Όλοι τους περιμένουν, Zanglos, αλλά αυτοί δεν θα φανούν.
Ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τέτοιο διάλογο και τον αποφεύγουν.
Όταν όμως είναι μεταξύ τους, σαν εκείνο το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι, πρώτοι στις συκοφαντίες!

zickos είπε...

νομίζω δάσκαλε ότι πρέπει να ασχοληθούμε με την αλήθεια και όχι με ψέματα(θρησκεία,θεοί κτλ)
ας ψάξουμε τα αρχαία κείμενα αποκλείεται να τα κατάστρεψαν γιατί ήταν η γνώση κάπου τα έχουν και τα μελετάνε χρονια τώρα αιώνες μάλλον..... όπως και αποκλείω τα γραπτά του πλάτων να είναι γνήσια και τον άλλον φυσικά πρέπει να αναζητήσουμε το πως σκεφτόντουσαν οι άνθρωποι
p,x γιατί οι αρχαίοι πολιτισμοί όσους έχω διαβάσει ο αιώνας τους αποτελείτο από 2150 χρονιά
2:ποσα χρονια ζούσαν οι erxeoi;
ζούμε σε ένα ψέμα και ότι γνωρίζουμε απλά μας το επέτρεψαν πρέπει κατά την ταπεινή μου γνώμη να πάμε ποιο βαθιά την σκέψη....

~reflection~ είπε...

Την μεγαλύτερη ανατροπή μέσα μου την έφερε η προσαρμοστικότητα της Εκκλησίας στην ανάγκες της Σύγχρονης Κοινωνίας....

Ένα αληθινό δόγμα δε ρίχνει κρασί στο νερό του για να γίνει αρεστό, να βολέψει και να συγχρονιστεί με τις Νέες Τάσεις του Ανθρώπου μεσα από τις εξελισσόμενες Κοινωνίες....

Ακόμη κι αν υπήρξε ο Ιησούς, θεωρώ υπήρξε ως άνθρωπος.
Οι περαιτερω διαστάσεις που δόθηκαν στην Ύπαρξή του, μάλλον είχαν δόλο και σκοπιμότητα....

Όλη η χριστιανική φιλοσοφία στηρίχθηκε στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία...
Στην προσπάθεια να απαντηθούν τα μετέωρα ερωτήματα, κάποιοι καπιλεύτηκαν την αμάθεια και άρχισαν δογματικά να δίνουν απαντήσεις από το ΥπερΠέραν μιας Αυθαιρεσίας..

Ο σκοπός βέβαια εδώ Αγιάζει τα Μέσα...
Η υπόκλιση των Λαών στη θρησκεία επιφέρει το μεγαλύτερο Αόρατο χαλινάρι όταν οι Καιροί το επιτάσσουν....

Περιμένω εξελίξεις....

κι αν αργώ λίγο στην ανταπόκρισή μου....
Ζητώ Συγχωροχάρτι Γοητευτικέ μου Πάτερ!!!!

χι χι χι.....
αστειάκι!!!!!

Άθεος είπε...

Ακριβώς αυτό κάνουμε zickos ασχολούμαστε με την αλήθεια.
Όμως το ψέμα υπάρχει παντού, ίσως και εκεί που διαβάζεις για τους αρχαίους.
Για παράδειγμα, για πες μου πού διάβασες ότι οι αρχαίοι είχαν τον αιώνα για 2150 χρόνια…
Πιστεύω να μην μπερδεύεις τον κύκλο της μετάπτωσης της γης που είναι 25000 χρόνια…
Σίγουρα ζούμε σε ένα κόσμο που παντού βασιλεύει το ψέμα! Αυτά λέγαμε στα προηγούμενα άρθρα για την αλλοτρίωση.
Θέληση και Θάρρος χρειάζεται όμως, για να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Μην το ξεχνάς αυτό.

~reflection~ όταν γράφεις για «προσαρμοστικότητα της Εκκλησίας στις ανάγκες της Σύγχρονης Κοινωνίας» εννοείς ό,τι κι εγώ στο βιβλίο μου, λέγοντας «Χαλκεύοντας την Ιστορία».
Στην δεύτερη παράγραφό σου αναφέρεσαι στο «αληθινό δόγμα». Αλήθεια, υπάρχει αληθινό δόγμα στον Ηρακλείτειο κόσμο μας όπου «τα πάντα ρέουν»; Όλα βρίσκονται σε κίνηση κορίτσι μου. Τίποτα δεν μένει σταθερό. Δεν υπάρχει Απόλυτο και Τελειότητα. Για ποιο δόγμα να μιλήσουμε.
Απλά, όταν ακούτε για δόγμα, περιμένετε στην συνέχεια να ακούσετε μόνο ψέματα!!!
Για το αν ο Ιησούς υπήρξε πράγματι σαν άνθρωπος ή στην ύπουλη φαντασία κάποιων, αυτό θα το δούμε στη συνέχεια της έρευνας.
Το ότι η χριστιανική φιλοσοφία στηρίχθηκε στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία συμφωνούμε… απόλυτα!
Επίσης, ότι η θρησκεία βάζει στον άνθρωπο ένα «αόρατο χαλινάρι» όχι μόνο συμφωνώ, αλλά και επαυξάνω!
Περίμενε εξελίξεις κι εσύ, γιατί οι αντιδράσεις μάλλον θα φανούν στα άρθρα που θα ακολουθήσουν και θα έχουν πολύ σασπένς!
Τέλος, γοητευτικό μου τέκνο, σε συγχωρώ, όσο και να καθυστερείς.
Ποτέ δεν είναι αργά!

Dyer είπε...

Έτσι και αλλιώς η ιστορία είναι χαλκευμένη αλλα γιατί δημιούργησαν ένα σταυρωμένο θεό;
Η δημιουργία ενός σταυρωμένου θεού είναι συμβολισμός ακραίας υποταγής, ανοχής στην αδικία και αποδοχής του παράλογου …… έτσι προετοιμάζονται οι μάζες για να είναι η χειραγώγησή τους παιχνιδάκι.

Άθεος είπε...

Φίλε μου Dyer, η δημιουργία ενός σταυρωμένου θεού δεν είναι συμβολισμός ακραίας υποταγής, αλλά ύπουλη νοητική δημιουργία ακραίας συναισθηματικής φόρτισης!
…που αποσκοπεί, ξέρεις που…

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε και “ύπουλη νοητική δημιουργία ακραίας συναισθηματικής φόρτισης” και άλλα πολλά μπορούμε να σκεφθούμε.
Ένα ψυχολογικό μοντέλο χειραγώγησης και υποταγής των μαζών. Το θέαμα …πάντα κυρίαρχο και τα ιστορικά στοιχεία περιττά!

Άθεος είπε...

Το θέαμα …πάντα κυρίαρχο Όμως τα ιστορικά στοιχεία δεν είναι περιττά!
Είναι τα δεδομένα για τα μελλοντικά συμπεράσματα που θα προκύψουν.
Κοιτάμε το παρελθόν για να χαράζουμε το μέλλον!

Dyer είπε...

Και βέβαια τα ιστορικά στοιχεία είναι απαραίτητα.
Για το σκοπό τους όμως είναι πρόβλημα, γιαυτό τα παραβλέπουν, τα παρακάμπτουν.

Άθεος είπε...

Αν δεν μπορούν να τα παραβλέψουν τα διαστρεβλώνουν!
Έτσι παίζεται το παιχνίδι.

Ἀχιλλεῦς είπε...

Θα απαντησω στο ερωτημά σου: εκει που ζητάς ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ για την ιστορικότητα του Ιησού.
Εγω προσωπικά δε θα σου γράψω κάποια συγκεκριμένη (γκουγκλισε απλά αν θες να βρεις) , διότι έστω και μιση να γραψω θα ανοιχτει τεράστια και «ανουσια» συζήτηση ,αλλά θα σου θυμισω τα Λόγια του Συμεών:« Αυτός θα είναι σημείο αντιλεγόμενο»
Πώς γινεται να επαληθεύεται τόσο μια πανάρχαια προφητεία;

nicolaos demonicos είπε...

Δεν θεωρώ πως υπάρχουν λόγοι σχολιασμού από μένα.
Αυτό που θα σου επισημάνω, Άθεε, έχει να κάνει με μία αντίφαση.
Γράφεις:
«Δεν υπήρξε ποτέ κανένας Χριστός!
2. Ο ιστορικά ασήμαντος Ιησούς (Κυριακή 13 Φλεβάρη)».
Αντιλαμβάνεσαι ότι ο θεωρούμενος ως μη υπάρξας από κάποιον, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από τον ίδιο ούτε ως σημαντικός ούτε ως ασήμαντος.
Και, όσον αφορά σε μένα, στην προσωπική πολεμική μου ένατίον του με εξυπηρετεί να τον θεωρώ ως ιστορικώς υπαρκτό πρόσωπο, ώστε να μπορώ να τον πολεμήσω. Διότι έχει κανείς να πολεμήσει είτε με αυτό καθαυτό το δέντρο είτε με τους καρπούς του. Και φυσικά προτιμώ το δέντρο, διότι ακόμη και αν καταστρέψης τους καρπούς του, το δέντρο θα είναι εκεί, έτοιμο να γεννήση άλλους, όταν οι καιροί είναι μενετοί.
Θεμιτή όμως, αναγκαία και επιβαλλόμενη η πολεμική και εναντίον των καρπών, επί του προκειμένου του Χριστιανισμού και του Ιδρύματος.
Αυτά, και ίσως μας δοθή η ευκαιρία να τα ξαναπούμε.

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Θεό7δωρε, αναγνωρίζω την επιμονή σου να βρεις μια ένδειξη για να μου καταδείξεις αυτό που παραλόγως πιστεύεις όμως τα λόγια του Συμεών δεν μπορούν να καταδειχτούν σαν ένδειξη.
Έχω την εντύπωση ότι αγνοείς την μεθοδολογία για την προσέγγιση της αλήθειας.
Την αλήθεια δεν την προσεγγίζουμε, ούτε με υπόνοιες, ούτε με προφητείες.
Όμως ας δώσουμε τον ορισμό της ένδειξης, για να καταλάβεις τι εννοώ.
Ένδειξη λοιπόν είναι το πραγματικό εκείνο γεγονός με βάση του οποίου μπορεί κανείς να συμπεράνει την ύπαρξη ή ανυπαρξία άλλων πραγματικών γεγονότων.
Ποιο πραγματικό γεγονός μας δείχνει ο Συμεών;
Κανένα!
Πρώτα πρώτα φίλε μου πρέπει να ξεχωρίσεις την «ένδειξη» από την «υπόνοια». Η τελευταία εκφράζει μια πιθανότητα και στην προκειμένη περίπτωση ο Συμεών δεν αναφέρεται σε πραγματικό γεγονός, αλλά σε μια εκτίμηση που κάνει για το μέλλον, ότι αυτό, που κατά τη γνώμη του, θα γίνει. Η ένδειξη αναφέρεται στο παρελθόν προκειμένου να μας οδηγήσει σε ένα πραγματικό συμπέρασμα στο μέλλον.
Για να με καταλάβεις τι εννοώ, αν ποτέ πας σε κανέναν κομπογιαννίτη γιατρό και σου πει «έχω την υπόνοια ότι πρέπει να έχεις την τάδε αρρώστια, μάλλον πρέπει να πάρεις αυτό κι εκείνο το φάρμακο» τότε φίλε Θεό7δωρε, χαμογέλασε και αποχώρησε με ψυχραιμία.
Και κάτι ακόμα βιαστικό: Μην πας να κάνεις καταγγελία με υπόνοιες. Χωρίς ενδείξεις κανένα δικαστήριο δεν θα σε πιστέψει, ακόμα κι αν ισχυρίζεσαι ότι είσαι προφήτης. Αυτά δεν περνούν σήμερα. Τελείωσαν τα ψέματα!

Πολύ ωραία ερώτηση ndemonicos. Φαίνεται ότι δεν διάβασες το βιβλίο και πολύ σωστά απορείς. Πώς είναι δυνατόν κάποιος που δεν υπήρξε ποτέ να είναι ασήμαντος!
Να φανταστείς, ούτε κι εγώ δεν το παρατήρησα όταν έγραφα το πιο πάνω κείμενο (της ανάρτησης). Όμως τα κείμενα που θα ακολουθήσουν δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο που ακολουθεί μια μεθοδική έρευνα βήμα βήμα και πριν καταλήξει στο συμπέρασμα «ανύπαρκτος ο Ιησούς από την ιστοριογραφία του 1ου αιώνα» λαμβάνει κάποια στοιχεία που θα μπορούσε κάποιος να τα συσχετίσει με τον υποτιθέμενο Ιησού και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αν και ασήμαντος, ίσως να υπήρξε ένας τέτοιος επαναστάτης στην Ιουδαία του 1ου αιώνα, άσχετα από το όνομα που είχε και τον τρόπο που έδρασε.
Τώρα πρέπει να σου λύθηκε η απορία, αφού η ανυπαρξία σαν συμπέρασμα έρχεται στο τέλος της έρευνας κι όχι στην αρχή όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Όταν διαβάσεις και τα κείμενα θα αντιληφτείς καλύτερα τι είναι αυτό που παρεξήγησες.
Όμως μου άρεσε η παρατηρητικότητά σου.

nicolaos demonicos είπε...

Όχι, Άθεε, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο σου – ελπίζω σύντομα να το διαβάσω.
Όσον αφορά στις «ενδείξεις» και «υπόνοιες» περί την ύπαρξη ενός προσώπου:
Ο Συμεών δεν είναι δυνατόν να αναφέρεται σε γεγονός, αφού γεγονός (μετοχή παρακειμένου του γίγνομαι) είναι ό,τι έχει ήδη συντελεσθή.
Καλό δε θα είναι οι προφητολάγνοι να πληροφορηθούν αφ’ ενός περί τις αορίστως αοριστολογούσες αοριστίες, οι οποίες πιθανότατα θα επαληθευτούν στο μέλλον όπως ακριβώς επιβεβαιώνεται και η ικανότητα απόλυτης ευστοχίας του περισυλλέξαντος διακόσιες πέτρες προκειμένου να χτυπήσει με μία εξ αυτών το δέντρο που πετροβολεί ή του Δαυίδ, ο οποίος, αν και η χείρα του ωδηγείτο από τον θεό-πατέρα, συνέξελε πέντε λίθους προκειμένου να σφενδονίση τον Γολιάδ, συμπτωματικώς δε μόνον τον επέτυχε με τον πρώτο, ειδ’ άλλως γιατί συνέλεξε πέντε; Και αφ’ ετέρου τις αναρίθμητες λαθροχειρίες αγραμμάτων φανατικών αλλά και εξουσιαστών στα διάφορα κείμενα (βλ. Ιώσηπο, ΠΔ, ΚΔ αλλά και σχεδόν παντού).
Εν πάση περιπτώσει, να πληροφορήσω τον φίλο μας ότι πέραν του google, του Συμεώνος και όλων των παναξιόπιστων πηγών των πρεσβευόντων την ύπαρξη της μοναδικής ή τριαδικής θεότητος, υπάρχει και αυτό που ονομάζεται έλεγχος δια της λογικής. Την οποία εκμηδενίζει η ανάγκη της εθελοδουλείας σ’ εκείνον που μας διαβεβαιώνει πως η ζωή δεν τελειώνει με τον θάνατό μας.
Οπότε κάνει την εμφάνισή της στο προσκήνιο η Σεχραζάτ, με παραμύθους και προφητείες που θα καλύψουν την ανάγκη μας να ζήσουμε στον αιώνα... κάπου, έστω και στην κόλαση των θεών μας· αρκεί να ζήσουμε, να μας βεβαιώσουν, κείμενα και σύγχρονοι παλαιοί άνθρωποι (η σύμπτυξις των δύο προηγουμένων λέξεων επιτρέπεται ή και επιβάλλεται), ότι δεν τελειώνει η ζωή μας εδώ.

Άθεος είπε...

Δεν το διάβασες. Είδες που το κατάλαβα… Γιατί και εδώ περί υπονοιών ο λόγος. Κάποιοι υπονοούν τους διάφορους επαναστάτες με τον Ιησού που ναι μεν ο ρόλος τους ήταν ασήμαντος, όμως ο περιβόητος Ιησούς τελικά είναι ανύπαρκτος ιστορικά αφού με υπόνοιες δεν θεμελιώνεται η ιστορία!
Να πως γίνεται να είναι ασήμαντος για κάποιους και ανύπαρκτος για άλλους: απλά το υποκείμενο είναι διαφορετικό!!!
Και στο σχόλιο αυτό με εξέπληξες. Ούτε που πήγε το μυαλό μου στις πέτρες που μάζεψε ο Δαυίδ! Ώστε πέντε ήταν… Ε, θα σου πει ο άλλος, δεν ήξερε σε ποια θα επένδυε την δύναμή του ο θεός και καλού κακού, τσέπωσε πέντε!
Όσο για τον έλεγχο της λογικής, ndemonicos, πολλά ζητάς. Η λογική δεν χρειάζεται μόνο για να απαντηθεί μια ερώτηση αλλά και για να υποβληθεί η τελευταία. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Τερτυλλιανό, θα υπήρχε πίστη χωρίς το παράλογο;

zickos είπε...

νομίζω ότι χρησιμοποιώντας την σωκρατική ειρωνεία μπορεί κάποίος να βρει αρκετές απάντησης......
κάνω copy/paste κάτι που δημοσίευσα και στο blog μου!

τελικα υπαρχει θεοσ?
και αν υπαρχη που ειναι; γιατι δεν τον βλεπουμε;
μήπως μας ντρέπεται; μήπως μας φοβάται;
και γιατί έφτιαξε την θρησκεία;
και γιατί υπάρχουν τόσες πολλές θρησκείες εφόσον ο ύψιστος είναι ένας!
μας αγαπάει εμάς και αν ναι... όλους; η μονο τους μισους;
μπορείτε και εσείς φυσικά να ρωτήσετε μπορεί και να μας ακούει ο ύψιστος και να μας απαντήσει......

nicolaos demonicos είπε...

Βεβαίως και συμφωνώ με την άποψη ότι η λογική είναι απαραίτητο όργανο για την υποβολή ερωτήσεων, αν και διχάζομαι ως προς το αν υφίστανται ηλίθιες ερωτήσεις, με την εξαίρεση βέβαια των προφανών, όπως εκείνου που ανοίγει την πορτα και βλέπει τον Νίκο: «Εσύ είσαι, Νίκο;» ή «ήρθες, Νίκο;».
Και πάλι βεβαίως θα πάω λίγο πιο πέρα την απόφανση του Τερτυλλιανού:
Θα υπήρχε πίστις εάν δεν υπάρχαν «οι πτωχοί τω πνεύματι»;
Διότι από το παράλογο, το αφύσικο, το πέραν πάσης επιστημονικότητος και λογικής μόνον αυτοί ελκύονται. Και ας έχουν και δώδεκα πτυχία, και μάστερς, και διδακτορικά... και σε όποιον τομέα.

Άθεος είπε...

Αν σου απαντήσει zickos στείλε μου κι εμένα ένα email.

Εγώ ερμηνεύω τη φράση του Τερτυλλιανού έτσι: Αν δεν είσαι παράλογος, δεν μπορείς να πιστέψεις!

Άθεος είπε...

Εδώ πρέπει να σας αναγγείλω ένα δυσάρεστο νέο

Απόπειρα δολοφονίας της Προμηθέας στην Αμερική από ομογενή χριστιανό.


Στοιχεία για την Προμηθέα


Λίγα στοιχεία ακόμα από το ΒΗΜΑ online: Η Ελληνίδα παιδί – θαύμα


Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας που συγκλόνισε την ομογένεια στις ΗΠΑ.


Τα ερασιτεχνικά video από εκείνη την ομιλία

http://www.youtube.com/watch?v=GPSqNdzYtM8

http://www.youtube.com/watch?v=ucPdCPUzlJg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=uSbq42Hhd84&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=XOjo0jFbip8&NR=1

Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.
Επίσης ένας χριστιανός ή ισλαμιστής μπορεί με την πίστη του να διαπράξει εγκλήματα ανείπωτης φρίκης!
Λαίλαπα για την ανθρωπότητα!
Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

rempeskes είπε...

Σήμερα χτυπάει το κουδούνι.

Είμαστε ο Γιάγκος ,η Βαγγέλα και ο Τσιμπίμπος . Θέλουμε να έρθετε να γλείφετε τον όμορφο Μανούσο μαζί μας.

-Ποιος είναι ο Μανούσος, και γιατί πρέπει να τον γλείφω;

- Είναι ένας φιλάνθρωπος μπορεί να κάνει ότι θέλει, αυτή την πόλη ο Μανούσος την έχτισε Αν τον γλείφετε, θα σας δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ και θα σας προστατεύει ,αλλιώς θα σας δείρει .

-Από τι θα με προστατεύει ;

-Δεν θα σε δείρει , θα μπορείς να τον σκέπτεσαι και να λες ότι είσαι φίλος του Μανούσου .

-Καταπληκτικά προνόμια !!! αλλά κανείς δεν ξέρει τον Μανούσο εκτός από αυτήν την πόλη .

-Ο αρχηγλείφτης Μανόλας αυτός που μας πρωτομίλησε για τον Μανούσο έχει στείλει παληκαράδες σε άλλες πόλεις να μιλήσουν για τον Μανούσο σε λίγο θα τον ξέρουν όλοι , αλλιώς θα τους δείρουν , ο Μανούσος απαγορεύει να τον αμφισβητούν και θέλει μόνο να τον γλείφουν . Δεν θέλετε ένα εκατομμύριο ευρώ;

-Καλά τα λεφτά πότε θα τα πάρω ;

-Τα παίρνεις μόνον όταν φύγεις από την πόλη με άδεια του Μανούσου και δεν μπορείς να ξαναγυρίσεις ,αλλιώς δεν παίρνεις τα χρήματα, και σε δέρνει ,

-Ξέρετε κανέναν γλείφτη ,που να έφυγε και να πήρε το εκατομμύριο;

-Η μάνα μου χάρισε το σπίτι της στον Μανόλα κέρδισε την άδεια και έφυγε πέρσι , σίγουρα θα πήρε τα χρήματα.

-Της έχετε μιλήσει από τότε;

-Όχι αυτό ο Μανούσος δεν το επιτρέπει αλλά την είδα στον ύπνο μου και μου είπε ότι τα πήρε .

- Ας μιλήσω στον Μανούσο, και βλέπουμε

-Τον Μανούσο δεν τον βλέπει και δεν του μιλάει κανείς,.

-Τότε πώς τον γλείφετε;

-Γλείφουμε τον Μανόλα του δίνουμε όσα ευρώ μας περισσεύουν, η του χαρίζουμε την περιουσία μας .
Eχει μία επιστολή που του υπαγόρευσε ο Μανούσος και εξηγεί τα πάντα. για τον τρόπο που πρέπει να ζούμε Ορίστε ένα αντίγραφο. με όλα τα εδάφια .

-Μου φαίνεται ότι όλα αυτά τα επινόησε ο ίδιος ο Μανόλας.

-Αποκλείεται! Το εδάφιο 1) λέει τη λίστα αυτή την υπαγόρευσε ο ίδιος ο Μανούσος . και την έγραψε ο Μανόλας

-Το εδάφιο 8) όμως λέει ο ουρανός είναι θάλασσα με ψάρια ενώ για τους επιστήμονες είναι αέρας

-Μα πόσο χαζός είσαι ; Αυτοί είναι εχθροί του Μανούσου το εδάφιο 5) λέει ότι ο Μανούσος έχει πάντα δίκιο , άρα είναι θάλασσα
. Τα λουκάνικα μόνο σε σάντουιτς, χωρίς μουστάρδα, και την κόκα κόλα μόνο με καλαμάκι και μόνο από το μαγαζί του Μανόλα πρέπει να τα αγοράζεις , τα μακαρόνια απαγορεύονται .

-Γιατί πρέπει να αγοράζω μόνο από τό Μανόλα ;

-Γιατί ο Μανόλας πριν τα αγοράσεις κλείνει το μάτι του κουνά το χέρι και φωνάζει Μανούσος Μανούσος αυτός είναι ο τρόπος του Μανούσου, οτιδήποτε άλλο είναι λάθος, και θα τιμωρηθείς

-Και θέλετε να τα πιστέψω όλα αυτά χωρίς καμία απόδειξη .

-Απόδειξη είναι η επιστολή του Μανούσου και μάρτυρες για την γνησιότητα της αξιόπιστοι άνθρωποι η μητέρα ο πατέρας η γιαγιά ο παππούς και τα αδέρφια του Μανόλα. Όταν θα σε δέρνει ο Μανούσος θα είμαι εκεί, θα μετράω τα λεφτά μου και θα γελάω. που χάνεις ένα εκατομμύριο ευρώ και τρως μακαρόνια ανίδεε!

<< Ποιος είστε εσείς που θα αμφισβητήσετε τον Μανούσο; >>

Άθεος είπε...

Ωραίο κειμενάκι, δεν λέω, αλλά έτσι ξεκάρφωτο; Δυο λόγια για εισαγωγή δεν χρειαζόταν;

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5