6 Ιαν 2010

Αν υπήρχε θεός, λέμε τώρα, πώς θα συζήταγε μ’ έναν άθεο;

Αντί τούρτας λανσάρουμε τον δαχτυλικό συμβολισμό και αντί λεζάντας διαβάστε το Υ.Γ. στο τέλος του κειμένου.

Σήμερα, 6 του Γενάρη, κλείνουμε δυο χρόνια ζωής! Το blog «Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ» γίνεται δύο ετών!
Νήπιο ακόμα, αλλά με κατεύθυνση!
Πολλοί ακολούθησαν και έγιναν φίλοι.
Άλλοι απλά πέρασαν και κάποιοι ίσως να έγιναν εχθροί!
Ας είναι… εμείς τους αγαπάμε όλους. Σαν να λέμε «Θα σας αγαπούμε, ακόμα και με το ζόρι» χωρίς ελέγχους και βασανιστήρια… καταλάβατε τι θέλω να πω έτσι…;
Συνήθως, την ημέρα των γενεθλίων μου και την τελευταία μέρα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, κάνω μια σατυρική ανάρτηση.
Έτσι για να το γιορτάζουμε.
Τον Ιούλιο του 2008 η ανάρτηση είχε τίτλο Πού είναι ο Αόρατος Κηπουρός;
Φέτος, στα δεύτερα γενέθλια, ας υποθέσουμε ότι τον βρήκαμε, έτσι για να κάνουμε μια υποθετική συζήτηση.

Αν υπήρχε Θεός, λέμε τώρα, αν υπήρχε… σε μια συνάντηση με έναν Άθεο, τι κουβέντα θα μπορούσαν να πιάσουν ώστε ο… Θεός να είναι σύμφωνος με την Αγία Γραφή;
Αυταρχικός απ’ την παντογνωσία του, εγωιστής απ’ την πανσοφία και την παντοδυναμία του και φυσικά ζηλότυπος, μονολιθικός, αυστηρός και αμετάκλητος στις προθέσεις του, παρά την παναγαθότητά του. Για το τελευταίο μπορώ να πω ότι είναι και απείρως εκδικητικός, ενώ για την διδασκαλία του μυστηριώδης και ελλιπής, όπως ακριβώς αν την έγραφε ένας αγράμματος Ιουδαίος που έμαθε δυο γράμματα από τους Έλληνες. Αυτό που θα σας μείνει σίγουρα είναι ο εγωισμός και η εκδικητικότητά του, που φαίνεται να μην έχει όρια και λογική!
Σπασίκλας με λίγα λόγια. Για να μην σας κουράζω όμως εγώ, διαθέστε μόνο τεσσερσήμισι λεπτά συνεχίζοντας με το video αυτό.
Απαιτείται!



(Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι στα ελληνικά, στο video κάτω δεξιά υπάρχει ένα τριγωνάκι, βάζοντας το ποντίκι επάνω επιλέγεται την επιλογή cc)
…γιατί αλλιώς… κάηκες!
Όμως σκεφτήκατε κάτι απλούστατο αδελφοί μου… Αν πρόκειται να τιμωρηθούμε επειδή δεν ακολουθήσαμε κατά γράμμα την εγωιστική του θέληση, γιατί μας τιμωρεί ο Σατανάς που… υποτίθεται είναι ο θανάσιμος εχθρός… λες και ο Πονηρός είναι σύμμαχος του…;!

Γαζομάαααρες….. που λέει και ο Λαζόπουλος!

Κι αν σας ρωτήσει κανείς, ποιος σας τα είπα όλα αυτά……ξέρετε τι θα του πείτε!

…το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι…!
Λίγη σκέψη μόνο ζητώ από σας, πασπαλισμένη με λογική.
Άντε να είστε καλά!
…και του χρόνου!

Μην μου πείτε… σήμερα η ανάρτηση ήταν συμβολική. Κινηθήκαμε ανάμεσα στη γέννηση και το θάνατο. Στο Φως και τη Νύχτα. Την Αλήθεια και το Ψέμα!
Μα κυρίως, γύρω από την λογική και την ανοησία, όπως για παράδειγμα πώς φτάνει κανείς να πιστεύει στην… κόλαση, στο διάβολο, στις νεράιδες και άλλες χαζομάρες!
Για να λέω την αλήθεια… σε κάποια κόλαση κι εγώ πιστεύω, να δείτε:












...το πιάσατε πάλι το υπονοούμενο, έτσι…;
Φιλάκια!
Υ.Γ. Επειδή μερικοί χριστιανοί θεωρούν τον συμβολισμό των δυο δακτύλων «σατανικό σχηματισμό» μακριά από μας αυτού του είδους οι συμβολισμοί! Όπως και κάθε θρησκεία, έτσι και τον Σατανισμό τον απορρίπτουμε σαν την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος!


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της 23 Ιανουαρίου 2010-01-23

Λίγες μόνο μέρες μετά την ανάρτηση αυτή (15/1/2010) από τους κύκλους της αντίδρασης πυροδοτήθηκε η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα αντί-blog στη «αθεΐα» και συγκεκριμένα για την σελίδα αυτή. Το blog «Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ» είναι αυτό που ενόχλησε κυρίως και γι αυτό τη σελίδα αυτή στόχευσαν, ελπίζοντας ότι θα προβοκάρουν ή έστω θα αποκομίσουν οφέλη πραγματοποιώντας προσηλυτιστικό έργο για μια ανταμοιβή στο επέκεινα!
Λεπτομέρειες στο 284ο σχόλιο.

(Επειδή τα σχόλια ξεπερνούν στην ανάρτηση αυτή τα 200, χρησιμοποιώντας τον συμβατικό τρόπο μην ξεχάσετε, μετά το 200ο σχόλιο, να επιλέξετε την επιλογή 1-200 από 282 σχόλια Νεότερο» Νεότερο» ) όπως φαίνεται πιο κάτω.

Επόμενη ανάρτηση στις 16 Γενάρη, με θέμα… Η ιστορία του υλισμού με λίγα λόγια (αρχαιότητα)

321 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 321 από 321
kon1p είπε...

Γκραν σουξέ οικοδεσποτα.
Μόλις καβαλήσαμε τα 200 σχόλια, κι ακόμη αργεί η επόμενη ανάρτηση.

ndemonicos, το τελευταίο σου πόνημα ήταν κατώτερο των προσδοκιών που μου δημιούργησε το προηγούμενο. Να ελπίζω σε κάτι καλύτερο για το μέλλον?

Οσο για το Μανώλη, αυτό που κατάλαβα είναι ότι υποφέρει από μοναξιά. Κι όμως, αυτές οι συνθήκες είναι ιδανικές για να βρούμε τον εαυτό μας, μακριά από θεούς και δαίμονες.
Μη φοβάσαι Μανώλη να κοιτάξεις τον καθρέφτη. Τον εαυτό σου θα δεις, χωρίς παραμορφώσεις. Κι αφού κάνεις τη μεγάλη βουτιά στα βάθη της (όχι με τη θρησκευτική έννοια) ψυχής σου και αναδυθείς σώος και αβλαβής, έλα μετά να μου πείς αν θάχεις την ανάγκη του όποιου θεού.
Το μόνο που θάχεις χάσει, είναι οι φοβίες και οι ανόητες ενοχές σου.

Ο.Χ-1 είπε...

Μανώλη συλλυπητήρια και σε σένα ndemonicos.
Συγνώμη για την παρεξήγηση… ndemonicos.
Γιατρέ του Ικα ξαναγράφω το θέμα για να ξέρω αν είναι σωστό.
Ρωτάς γιατί ακόμα και αν αμαρτάνουμε γιατί να μην σωζόμαστε;; Διευκρίνισε το.
Δηλαδή να μας έσωζε ο Θεός έτσι κι αλλιώς;;;

O.X-1 είπε...

Βασίλη αυτά που σου γράφω, εκτός από τη διάνοια, είναι λέξεις με θεολογικό νόημα και όχι με την καθιερωμένη ερμηνεία. Το ότι δεν βγάζουν νόημα για σένα δεν σημαίνει πως δεν έχουν κιόλας. Το αν λέω στον Dyer ότι θα πω κάτι ποιο απλοϊκά δεν το λέω για να τον προσβάλω και νομίζω και ο ίδιος το καταλαβαίνει. Τέλος το αν θα αφήσω τη λογική μου ή όχι είναι δικό μου πρόβλημα και δεν σε αφορά όπως επίσης και το πώς θα μιλώ , ο καθ’ ένας έχει τις απόψεις του…

Άθεε ελπίζω πως είδες την απάντηση μου για την κόλαση κτλ….

kon1p είπε...

Κι ένα ανεκδοτάκι για να δείτε ότι η κόλαση δεν είναι τόσο φοβερή όσο λένε...
Πεθαίνει ο Μπους (υιός) και πάει στην κόλαση. Ο διάολος που τον υποδέχεται του λέει:
"Επειδή έχουμε συνωστισμό θα πρέπει να διώξω κάποιον, τη θέση του οποίου θα πάρεις. Στην ειδικότητά σου έχουμε τρεις τύπους όχι χειρότερους από σένα. Εσύ θα διαλέξεις σε ποιανού τη θέση θα πάς".
"Ο.Κ." λέει ο Μπους, και μπαίνουν στο πρώτο δωμάτιο. Εκεί ήταν ο Νίξον και κάθε τόσο έμπαινε σε μια μπανιέρα με καυτό νερό.
"Α, δεν μπορώ", λεει ο Μπούς. "Εχω αλλεργία στο ζεστό νερό"
"Ο.Κ." λέει ο διάολος, και μπαίνουν στο δεύτερο δωμάτιο.
Εκεί ήταν ο Μπλέρ κι έσπαγε βράχια με ένα κασμά.
"Α, δεν μπορώ", λεει ο Μπούς. "Μικρός είχα πάθει εξάρθρωση ώμου και δεν σηκώνω βάρη"
"Ο.Κ." λέει ο διάολος, και μπαίνουν στο τρίτο δωμάτιο.
Εκεί ήταν ο Κλιντον ξαπλωμένος ανάσκελα, γυμνός από τη μέση και κάτω, και από πάνω του η Μόνικα, να κάνει "αυτό που γνώριζε καλύτερα".
Ενθουσιάζεται ο Μπους και λέει:
"Εδώ θέλω να μείνω"
Κι ο διάολος με ένα πονηρό χαμόγελο:
"Εντάξει Μόνικα, μπορείς να φύγεις"

Άθεος είπε...

Εν τάξει εντάξει… μην με κάνετε και νιώθω άσχημα. Κανένα σχόλιο δεν σβήνω.
Ούτε και του Μνώλη. Τα συλληπτήριά μου Μανώλη.
Όπως πριν ο Scorpios σαν χριστιανός τα έβαλε με τους χριστιανούς έτσι κι εγώ τα έβαλα πρώτα με τους χριστιανούς και μετά και με τους δικούς μου. Είναι βέβαιο ότι παρεκτραπήκατε. Βαρέθηκα να το φωνάζω. Αδιαφορήστε με τα ανούσια κηρύγματα. Είτε εσκεμμένα, είτε επειδή ο χριστιανός το νιώθει, κάνει αυτό που μπορεί, όμως για να κρατήσουμε ένα επίπεδο, ας μην τρέχουμε πίσω από αυτούς που δεν ξέρουν να συζητούν, αλλά να μάθουμε εμείς σ’ αυτούς πώς πρέπει να γίνεται η κουβέντα.
Στην αρχή μέχρι την πρώτη απάντησή μου στον Μανώλη καλά τα πηγαίναμε όλοι μας. Μετά άρχισαν… οι μαλακίες (το λέω κι εγώ για να μην αισθάνεστε άσχημα). Ποιήματα, ειρωνείες και τέλος κακόγουστα αστεία το κάναμε μπάχαλο.
Πώς είναι όταν παίζεις μπάλα με άσχετους… κάνουν αυτοί βλακείες, αφήνεσαι κι εσύ και μην δίνοντας την ανάλογη προσοχή, αρχίζεις κι εσύ τα ίδια! Δεν ξέρω από μπάλα, όμως όταν βλέπω τους Έλληνες να παίζουν με ξένους καταλαβαίνω ότι οι τελευταίοι χάνουν τα αβγά και τα καλάθια. Ούτε ξέρουν πού βαρούν!
Ευτυχώς το σχόλιο του Scorpios τελευταία έδωσε ρυθμό και πάλι. Είπε ωραία πράγματα και με την σοβαρότητα που πρέπει να έχει ένας συνομιλητής. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους σας και δεν σας κατηγορώ, όμως όταν δεν μπορείτε να συνομιλήστε με κάποιον, όταν αυτός σας αγνοεί, αγνοήστε τον κι εσείς. Ούτε να τον ειρωνεύεστε ούτε να τον βρίζετε.
Λοιπόν ο Scorpios τα είπε πολύ καλά! Ο άνθρωπος είναι χριστιανός, όμως είναι και συνομιλητής. Αυτό δεν κάνουμε εδώ; Δεν προσπαθούμε να μεταστρέψουμε μυαλά, αλλά μέσα από τη διαλογική συζήτηση να δυναμώσουμε οι ίδιοι, ίσως να κατευθύνουμε κάποιους να βρουν το δρόμο τους ή ακόμα και οι ίδιοι να επιλέξουμε σωστότερες απόψεις. Αυτό που είπε για το διάβολο ήταν καλό. Για να μην λερώσει τα χέρια του. Σκεφτείτε στον Μεσαίωνα, ότι η ιερή εξέταση δεν άναβε τις φωτιές. Έδινε την ετυμηγορία της στην πολιτική εξουσία και λέρωνε αυτή τα χέρια της!
Τι σας λένε όλα αυτά; Ας κάνουμε μια τελευταία συζήτηση για να περισώσουμε τα προσχήματα ότι η ανάρτηση ήταν σατιρική και το ρίξαμε λίγο έξω. Από το Σάββατο αρχίζουν τα βαριά θέματα. Δεν θα ήθελα να το γελοιοποιήσουμε άλλο.
Κι εγώ σας ζητώ συγνώμη, αν σας μάλωσα. Χριστιανούς και άθεους σας θεωρώ φίλους, όσο η διαφωνία μας βρίσκεται μόνο στα σχόλια. Θα χαιρόμουν όλοι μαζί να βρισκόμασταν κάπου και να τα λέγαμε όπως εδώ. Εκεί Μανώλη δεν θα έκανες πως δεν ακούς, γιατί θα σε έπιανα από το γιακά… χε χε χε!
Άντε, πάλι από τη αρχή!
Φύγαμε!

Dyer είπε...

Φίλε Άθεε όταν ο θεός συναντήσει ένα άθεο πιθανώς η συζήτηση που θα έχουν θα μοιάζει με αυτή που έγινε στο blog. Πιστεύεις ότι ο θεός θα απαντούσε σε ότι θα ρωτούσε ο άθεος ; Δεν το κάνει ούτε στον άλλο κόσμο όπως δείχνει και το YouTube.
Όπως λες, η ανάρτηση ήταν σατιρική και το ρίξαμε λίγο έξω. Πάντως το πάρτυ των γενεθλίων έχει μεγάλη επιτυχία. Εύχομαι τα επόμενα να μη είναι διαδικτυακά.

Μανώλης είπε...

Λυπάμαι για όσους με παρεξήγησαν εχθές, ήταν αναμενόμενο. Εκείνη τη στιγμή, στις 12:50, αυτά τα λόγια ήταν ότι ποιο αληθινό μπορούσα να γράψω.

Ακόμα και σήμερα τα συναισθήματα ποικίλουν με την χαρά όμως κατά ένα παράλογο τρόπο να επικρατεί κατά πολύ στην ψυχή μου. Νιώθω πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στο Θεό μας, ότι και να γράψω πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω αυτό που νιώθω. Πόσο θα ήθελα Θεέ μου, κάθε ψυχή να αντιμετώπιζε έτσι αυτές τις στιγμές, να μην υπάρχει θλίψη, πόνος στην καρδιά.

Να νιώθει όχι μόνο αυτό που νιώθω, τα οποία εσύ μέσα από την ευσπλαχνία σου μου έχεις χαρίσει, αλλά πολλά ακόμα περισσότερα.
Θα ένιωθα μεγάλη ανακούφιση εάν ήταν έτσι.

Η αγάπη Του Θεού μας είναι τόσο δυνατή, που εάν την νιώθαμε στο μέγεθος της, θα ήταν επικίνδυνο.

Ποια καρδιά μπορεί να αντέξει ... σε ευχαριστώ Θεέ μου, σε ευχαριστώ και όλους εσάς που με ανεχτήκατε.

Artanis είπε...

Λοιπόν, απ΄ο,τι κατάλαβα (διαβάζοντας και τα υπόλοιπα σχόλια), οι μισοί (άθεοι) αναζητήτε την "αλήθεια" περί θεού, θανάτου και λοιπών, μέσα από τα φιλοσοφικά κείμενα, ενώ οι άλλοι μισοί μέσα από θεολογικά κείμενα...Και ενίοτε προσβάλετε ο ένας τον άλλον, και χρησιμοποιείτε θεοκρατικά κλισέ, του στυλ απειλών, για κόλαση, παράδεισο κλπ...
Ειλικρινά όμως: μήπως έχετε παρεξηγήσει το ύφος και τη διάθεση της συγκεκριμένης ανάρτησης;;; Εννοώ, έχετε λύσει όλες σας τις υπαρξιακές απορίες ωστε να κονταροχτυπιέστε στο μπλογκ όπου φιλοξενείτε τις απόψεις σας, και προσπαθείτε να τις επιβάλετε και σε εκείνους που δεν τις ασπάζονται;;;
Και στο τέλος-τέλος πρέπει να δίνει ο καθένας λογαριασμό στον άλλο, για το τί καπνό φουμάρει και να μην δέχεται αντιρρήσεις ή αντίλογο;;; Και μάλιστα να περιφέρει ως αποδείξεις τη μυθολογική "βίβλο", ή οτιδήποτε άλλο;;;Δεν έχετε καταλάβει οτι το ανάγνωσμα αυτό είναι κυρίως ψυχαγωγικό, παρά κάποιο αξιόπιστο κείμενο, ενώ και τα "ευαγγέλια" είναι γραμμένα και προσεκτικά επιλεγμένα ανάμεσα σε πολλά που προφανώς, τα έλεγαν αλλιώς;;;
Ενώ η φιλοσοφία (που δεν υποστηρίζω πάντα) αφορά κυρίως τη λογική ανάλυση;;;
Δεν χάνετε και τίποτα να δείτε το ζήτημα με χιουμοριστική πλευρά: τα καλύτερα ανέκδοτα που έχουν βγει, μιλάνε για το θεό :)

O.X-1 είπε...

Ο/Η Artanis προφανώς αναφέρεσαι σε μένα (τι στο καλό, δύο χριστιανοί είμαστε εδώ μέσα) αλλά μην ξεχνάς ότι ο Άθεος ζήτησε διευκρινήσεις γιατί να «βράζουμε σε καζάνια»… Για να είμαι σε αυτό το Blog, ίσως και να έχω λύσει τις υπαρξιακές μου απορίες… Όσο για τις απειλές ο μόνος που το έκανε ήταν ένας ανώνυμος που είπε «Θα καείτε όλοι στην κόλαση…»

Άθεος είπε...

Πού το ξέρεις Ο.Χ-1 ότι κι εκείνος ο Ανώνυμος δεν έκανε πλάκα… Αλλά και σοβαρά να το πίστευε, σαν χριστιανός, εμάς μας φαίνεται για πλάκα. Θέλω να πω ότι ορισμένα αστεία κάποιοι τα πιστεύουν για αλήθεια. Εκεί αποσκοπούσα όταν έβαζα τον άθεο να μιλά με το θεό. Όμως γιατί βρε Ο.Χ-1 ο διάβολος οδύρεται που ο χριστιανός τσιμπολογάει Μ. Παρασκευή γουρουνόπουλο και του στρίβει το αφτί… και πώς είναι δυνατόν να βασανίσει αύριο ο Σατανάς τον Σατανιστή που ήταν μόνο 50% χριστιανός;
Ώπα σπόντα!

Συμφωνώ Artanis με τις θέσεις σου. Δυστυχώς ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει ότι σε σχετικές συζητήσεις η αντίρρηση και ο αντίλογος είναι δεδομένο, συνεπώς αυτό που πρέπει να καθορίσει την καλή συζήτηση είναι η πειθαρχία, επί της διαδικασίας και οι απόψεις από την άλλη που πρέπει να στηρίζονται σε μια επιχειρηματολογία. Στην ανάρτηση αυτή ούτε τα σχόλια είχαν πειθαρχία, ούτε επιχειρηματολογία υπήρχε, αφού αντί αυτής σεντονοποιηθήκαμε με κηρύγματα! Η αλήθεια είναι ότι αν λέγαμε ανέκδοτα περισσότερα θα λέγαμε. Όμως να μην αδικήσω και κάποιους και κάποιες που ήταν κύριοι και κυρίες.
Μπράβο φιλενάδα που κατάφερες τόσο ανούσια πράγματα να διαβάσεις, αν και είμαι σίγουρος ότι κάποια τα προσπέρασες. Από το Σάββατο θα σοβαρέψουμε!

Άθεος είπε...

Α, και να μην το ξεχάσω: ο Αμβρόσιος πήρε την απάντησή του για τους άθεους και την ηλιθιότητα Άθεοι είναι μόνον οι ηλίθιοι, λένε οι ηλίθιοι...

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείται που παρεμβάλλομαι μέσα στη συζήτηση, αλλά βρήκα τυχαία στο internet αυτό και προβληματίστηκα ο Χριστιανός :

*****************

«Πολλοί έχουν την εντύπωση πως αν τεκμηριωθεί η ύπαρξη θεού η αθεΐα θα αποδειχθεί πλάνη …

Επικρατεί η αντίληψη, ακόμη και στους αθεϊστικούς κύκλους, ότι η αθεΐα είναι άρνηση της ύπαρξης του θεού. Αυτό ενδεχομένως να ισχύει για μια μικρή μερίδα ανθρώπων που αυτοχαρακτηρίζονται άθεοι. Η μεγάλη πλειοψηφία των σύγχρονων άθεων όμως δεν αρνούνται την ύπαρξη του θεού …

Το έχω πει και θα το ξαναπώ: αθεΐα δεν είναι η βεβαιότητα ανυπαρξίας θεού, αθεΐα είναι η απουσία πίστης …

Η ύπαρξη ή μη θεού, στην ουσία δεν σημαίνει τίποτα για την υπόθεση της αθεΐας.

Το ζητούμενο από τη σκοπιά της αθεΐας δεν είναι να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει θεός, αλλά να προσεγγίσουμε την έννοια του θεού όπως προσεγγίζουμε κάθε άλλη έννοια, κάθε αντικείμενο προς μελέτη: με σκεπτικισμό και λογική σκέψη.

Αν υπάρχει θεός, επομένως, και η ύπαρξή του αποδειχθεί, οι σκεπτικιστές άθεοι δεν θα αλλάξουν άποψη.

Αν υπάρχει θεός, θα χαρούμε πολύ να τον γνωρίσουμε.»

*****************

(Βλ. ιστολόγιο: Aόρατη Μελάνη.
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2009,
ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; )

O.X-1 είπε...

Άθεε εγώ είπα τι έκανε, τώρα τι πρόθεση είχε ο ανώνυμος μόνο αυτός το ξέρει…
Επίσης από την πλευρά μου σου εξήγησα για το ποιος βασανίζει στην κόλαση, εσύ επιμένεις πως ο Σατανάς μας τιμωρεί… Ο.Κ. ίσως και να αστειεύεσαι που το ξέρω εγώ…
Εάν όμως ζητάς διευκρινήσεις για ένα θέμα και τις έχεις, και ακόμα επιμένεις στην προηγούμενη σου άποψη, τότε τι να πω, μήπως να σταματήσουμε τη συζήτηση;;;;
Αυτό με το σατανιστή διευκρίνισε το…

Πολύ ωραίο το κείμενο ανώνυμε, περιμένουμε την άποψη του Άθεου…

Ανώνυμος είπε...

Τελικά από ότι κατάλαβα, δεν υπάρχει φως.
Εδώ καλά-καλά δεν ξέρετε που πιστεύετε και τι είστε !!

Είναι αστεία όλα αυτά που βρίσκονται μέσα στα ιστολόγια με θέμα την αθεΐα και είναι πολλά πιστέψτε με.
Αν τα διαβάσεις όλα, .....
δεν θα βγάλεις κανένα συμπέρασμα.

Και αφού εάν ο ίδιος ο Θεός σας παρουσιαστεί δεν προκειται να πιστέψετε ότι είναι αυτός
(ποιος ξέρει τι θα ακούσει ο καημένος !) , τι νόημα έχει η συζήτηση και τα επιχειρήματα που θέλετε;

Τελικά, αθεΐα = Δεν δέχομαι τίποτα.

Αφήστε με να ζω, όπως θέλω να βλέπω τον κόσμο.

Αρνούμαι τα πάντα, μια λογική σαν μια μαύρη τρύπα που θα καταπιεί και τους ίδιους τους άθεους σε λίγο.

Αυτό, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Γιατί άν ήθελαν να δούν, υπάρχουν πολλά !!!

Αααααπίστευτο !!!

Άθεος είπε...

Καλησπέρα Ανώνυμε!
Μόλις δώσαμε όνομα στο γνωστό μας ανώνυμο μας προέκυψε κι άλλος!
Πώς γίνεται όμως, όλοι οι ανώνυμοι να είναι χριστιανοί;
Φίλε μου O.X-1 τα είπαμε τόσες φορές, αν δεν τεκμιριώσεις την άποψή σου φυσικά και θα ζητώ απαντήσεις. Η τεκμηρίωση δεν επιδέχεται διαφωνία. Όταν λες 2+2=4 πού να διαφωνήσω εγώ;

Ας περάσουμε και στο νέο μας Ανώνυμο που φαίνεται σαν να ήρθε από την έρημο ή κάποιο ψηλό βουνό και είχε χρόνια να συζητήσει για το θέμα. Την καραμέλα με την αθεΐα-απιστία την γλύψαμε προχθές, την σχολιάσαμε θέλω να πω. Οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ.
Ας περάσουμε και στα άλλα τα ανεκδιήγητα!
Γράφεις «Πολλοί έχουν την εντύπωση πως αν τεκμηριωθεί η ύπαρξη θεού η αθεΐα θα αποδειχθεί πλάνη»
Λάθος! Το σωστό είναι: Τότε η αθεΐα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης!
Αυτό που γράφεις εδώ «Η μεγάλη πλειοψηφία των σύγχρονων άθεων όμως δεν αρνούνται την ύπαρξη του θεού …» πρώτη φορά το ακούω!
Έχεις καταλάβει τι έγραψες;
Την έννοια θεός μπορεί να την προσεγγίσει ο καθένας από τη σκοπιά του. Ο Θεός δεν είναι αντικείμενο για να μπορεί να περιγραφτεί απ’ όλους το ίδιο, αλλά υποκειμενική έννοια που φτιάχνει ο καθένας μέσα στο κεφάλι του!
Και το τελευταίο ευτράπελο είναι που είπες «Αν υπάρχει θεός, επομένως, και η ύπαρξή του αποδειχθεί, οι σκεπτικιστές άθεοι δεν θα αλλάξουν άποψη» Δεν το κατάλαβα αυτό. Πώς θα αποδειχτεί μια έννοια… αλλά ας πούμε πώς αποδείχτηκε, πώς θα υπάρχουν άθεοι, αφού θα αυτοκαταργηθούν;
Η σκέψη σου δείχνει βαθιά προκατάληψη. Έχεις παλιοκαιρίτικη λογική και αγνοείς την επιστημονική μεθοδολογία. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν ξέρεις τι είναι αθεΐα. Πρέπει μόνιμα να είσαι σκυμμένος στα χριστιανικά κηρύγματα και δεν ενδιαφέρθηκες ποτέ να δεις τι λέει και η άλλη πλευρά. Τουτέστιν πολύ απλοϊκά σκέφτεσαι!
Χάρηκα όμως που πέρασες από δω γιατί μοιάζεις με φλογοβόλο! Σε λίγο θα πάρουν όλοι φωτιά!
Περίμενε και θα δεις!

O.X-1 είπε...

Ο Θεός ως φως για τους δικαίους: Ησαϊας 60/ξ΄ 19 -20

Ο θεός ως πυρ για τους αδίκους:
Ησαϊας 33/λγ΄ 11-16

Επίσης για τα πυρίμαχα υλικά που είχα αναφέρει (μεταφορικά βέβαια) βλέπε:
Ησαϊας 60/ξ΄ 17
Α΄ Κορινθίους 3/γ΄ 12-15

Άθεος είπε...

Πού χρησιμεύουν αυτά Χ.Ο-1;

O.X-1 είπε...

Τα διάβασες;;;;;

O.X-1 είπε...

Είναι για τα περί παραδείσου και κολάσεως…
Έχει κι άλλα…

Conko είπε...

Χρησιμεύουν στο να διακρίνεις πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση του ασθενούς. Φίλε Άθεε προτίμησε το "20.000 λέυγες υπό την θάλασσα".
Ο Ησαΐας είχα μια αμόρφωτη μάζα νομάδων που έπρεπε να τρομοκρατήσει, ο Βέρν απλώς ήθελε να συναρπάσει.

O.X-1 είπε...

Το καλό με το site σου Άθεε είναι πως τα άτομα που κάνουν διάλογο πληρούν τις προϋποθέσεις που γράφεις (Απαράδεκτη όμως η χυδαιολογία, η αυθάδεια και οι κάθε λογής ύβρεις που αντί να ωθούν το διάλογο τον ακρωτηριάζουν βαθιά.), για αυτό και εγώ μπήκα… ιδικά γι’ αυτό… Επειδή διάβασα τις προϋποθέσεις, λέω τώρα εγώ άθεοι είναι,ίσως δεν πρέπει να είναι και φανατικοί… αλλά…….

Μπράβο Conko έτσι, μπροστά για το διάλογο… Άσε τώρα τους χριστιανούς που σας λένε αμόρφωτη μάζα κτλ. Κτλ., εσύ με το παράδειγμά σου δείχνεις την ανωτερότητα που πρέπει να διέπει ένα άθεο….

Δεν έχω γράψει πολλές φορές, αν και έχουν προσβάλει τα πιστεύω μου… Απαράδεκτο…

kon1p είπε...

Οικοδεσπότα προχώρα στην επόμενη ανάρτηση τάχιστα.
Το περιβάλλον είναι ανθυγιεινό. Κι όσο τους δίνεις αφορμές, τόσο περισσότεροι ξεφυτρώνουν. Ασε δε που μ' αυτά που γράφουν οι θεούσοι, έχει ξαναρχίσει η τριχόπτωσή μου. Αν μείνω φαλακρός, να το ξέρεις ότι θα φταίει το βλόγ σου....
Α, να μην το ξεχάσω.
Οταν οι θεούσοι αναφέρονται στην Κόλαση, εννοούν αυτή που λειτουργεί στον Παράδεισο. Εκεί όπου οι διαόλοι-βασανιστές, είναι ανανήψαντες διάολοι και κάνουν το αγροτικό τους, πριν πάρουν ειδικότητα ανθυποάγγελου.
Η άλλη κόλαση (η ορίτζιναλ), για την οποία προοριζόμαστε εμείς τα χαμένα κορμιά, μόνο τιμωρίες δεν έχει. Το χειρότερο που μας περιμένει, είναι η ημερήσια συνεύρεση με πέντε κουκλάρες...

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Εάν πω, πως η γέννηση του Χριστού,ο θεός,ο παράδεισος,η κόλαση με χιουμοριστικό τρόπο, είναι παραμύθι, ένας πιστός μπορεί να το αγνοήσει ως ανυπόστατο, και άλλος μπορεί να το εκλάβει ως προσβολή των θείων και να με κατηγορήσει ως ιερόσυλο.
Και πιστεύω πως το χιούμορ είναι ένα από τα βασικά μέσα για να καυτηριάσεις τις απίστευτες αντιφάσεις που κρύβει κάθε θρησκεία.
-Και επιτέλους σταματήστε αυτή τη καραμέλα των προσβολών, διότι αν κάποιοι προσβάλουν εδω μέσα είστε εσείς...( Ο.Χ-1, Ανώνυμοι,και Μανώλης...)

-Ζούμε στο 2010 πλέον και όχι στο “Βυζάντιο”.

ndemonicos είπε...

Βρε Ο.Χ.-1 προς τι τα συλλυπητήρια; Πώς σου πέρασε από το μυαλό ότι λυπούμαι για το «ΕΝΑΣ ΦΟΝΟΣ», ώστε να συν-λυπάσαι με μένα;
Βεβαίως έχεις το ελεύθερο να (σκέτο) λυπάσαι για μένα, για την κατάντια μου δηλαδή την πνευματική, να είμαι ο άχρηστος άχριστος και άθεος.
Βλέπεις ―από τα γεννοφάσκια μου― εκκλησιαστικό κατεστημένο, δασκάλοι, πολιτσμάνοι, χωροφυλάκοι και λοιποί κοσμητόροι του κράτους μου πιπίλιζαν το μυαλό, οι αθεόφοβοι κερατάδες: «Δεν υπάρχει θεός, βρε τούβλο, παραμύθι χριστός και παναγία, αυτά που λένε για τσ' αγίους βράστα κι άστα, δουλεμένα τα θάματα, τ' άγιο φως σπίρτο μονάχο (τότε ήταν σπάνιο πράγμα ο αναπτήρας)» κ.ο.κ.
Και κουρκούτιασε παιδιόθεν το μυαλό μου και μόμεινε το ελάττωμα, και άντε να το κόψω τώρα στα γεράματα. Και πού νάβρω καιρό να ψάξω το θέμα ― η αλήθεια είναι ότι με βόλεψε και ακόμη με βολεύει να μη σκέπτωμαι.
Αν γι' αυτό με (σκέτο) λυπάσαι, για την κατάντια μου δηλαδή την πνευματική, χίλια τα δίκια σου. Θα κοιτάξω όμως να ξεστραβωθώ ο δόλιος, αν και πολύ δύσκολο το βλέπω ― γήρας γαρ.

Ο.Χ-1 είπε...

Βέβαια, αλίμονο, συγνώμη που δεν κατάλαβα ότι ήταν απλά χιούμορ….
Συγνώμη που παρεξήγησα επειδή κάποιοι αναφέρονται στους χριστιανούς και τους λένε αγράμματους, πως κάνουν προσηλυτισμό επειδή μόνο και μόνο λένε την άποψη τους, αλλά και γενικότερα ένας ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ προς εμάς… Και εγώ το παρεξήγησα!!! Έχεις δίκιο Σταύρο, επειδή με αποκαλούν όλα αυτά έπρεπε και εγώ να παρεξηγήσω;;;; Κάποιοι γλύφουν την καραμέλα με τις “δήθεν” προσβολές και άλλοι με το χλευασμό… Αυτή είναι η αλήθεια Σταύρο…

Ο/Η ndemonicos ΣΥΓΝΩΜΗ για την παρεξήγηση…

Και ένα ΣΥΓΝΩΜΗ για όλους σας που σας πρόσβαλα…

Λοιπόν, επειδή δεν πάει άλλο, εγώ φεύγω από εδώ και άλλο που δεν θέλουν κάποιοι…

Άθεε, σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία και επειδή προσβάλω που λέει και ο Σταύρος, φεύγω.

Μπορείς, αν θες, να διαγράψεις τα προσβλητικά μου σχόλια…

Ελπίζω όλοι κάποια μέρα να βρούμε την πραγματική ΑΛΗΘΕΙΑ…!!!

Άθεος είπε...

Δεν σου το είπα Ανώνυμε ότι θα πάρουν όλοι φωτιά;
Ούτε προσκλητήριο να είχαμε! Μόνο ο Dyer έλλειπε και τελευταία ο φώτο vango!
Δεν ξέρω αν θα εμφανιστεί ο Ανώνυμος, αλλά κι άλλος τελευταία είχε έρθει με φόρα στο πρώτο του σχόλιο και μετά τις απαντήσεις μας χάθηκε!
Θα μου πεις τώρα Ο.Χ-1 ότι οι σχολιαστές είναι είρωνες. Όχι, τότε δεν ήταν. Η αλήθεια είναι ότι τώρα εσύ ήσουν εν τάξει και οι άθεοι ειρωνεύτηκαν λιγάκι, αλλά είναι λόγω της ανάρτησης. Το σατιρικό που λέγαμε! Άσε που είναι και ερεθισμένοι (ευτυχώς που δεν το είπα και αλλιώς) και ξαφνικά τρέχουν όλοι στο μπούγιο να γελάσουν. Το είδαν σαν να είμαστε μια παλιοπαρέα. Μην τους παρεξηγάς. Εγώ σε κάτι τέτοια είμαι αυστηρός, όμως λόγω της ανάρτησης το έριξα κι εγώ λίγο έξω!
Χριστούγεννα ήταν… θέλω να πω… Ηλιούγεννα που μεταστράφηκαν μέσα από τα Σατουρνάλια και το ρίξαμε λίγο έξω. Μην μας παρεξηγείς. Κατά βάθος σας αγαπάμε. Εγώ δεν έλεγα πιο πάνω να βρισκόμασταν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι χριστιανοί και άθεοι;
Όμως από το Σάββατο αλλάζει το σκηνικό. Κάνε υπομονή και θα βάλουμε τα κεφάλια μέσα!
Εκείνος ο Ανώνυμος πού είναι πού μας λέει ότι η αθεΐα είναι «δεν δέχομαι τίποτα» και τον κόσμο τον βλέπουμε όπως θέλουμε…;
Πες τα μου να μην στα λέω εγώ!
Ακριβώς αυτά καταλογίζει ένας άθεος τους χριστιανούς!

Ανώνυμος είπε...

O.X.-1, όπως είπα δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα.
Εδώ καλά καλά ο Mr Άθεος δεν κατάλαβε πως τα σχόλια που ανέφερα δεν ήταν δικά μου αλλά τα πήρα από το ιστολόγιο : ΑΟΡΑΤΗ ΜΕΛΑΝΗ.

Το γραφω καθαρά :
(Βλ. ιστολόγιο: Aόρατη Μελάνη.
Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2009,
ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; )

Έλεος, Ελληνικά μιλάω !

Θεωρώ πως γίνομαι κατανοητός όταν λέω :
«Με συγχωρείται που παρεμβάλλομαι μέσα στη συζήτηση, αλλά βρήκα τυχαία στο internet αυτό και προβληματίστηκα ο Χριστιανός»

Ακούω και σχόλια του τύπου,
« ήρθε από την έρημο ή κάποιο ψηλό βουνό …»,
« Έχεις καταλάβει τι έγραψες ; »,
« Και το τελευταίο ευτράπελο είναι που είπες …»,
« Η σκέψη σου δείχνει βαθιά προκατάληψη…»,
« Τουτέστιν πολύ απλοϊκά σκέφτεσαι !…»

:))
Tέλος πάντων, ας πούμε ότι δεν το είδες.

Από ότι φαίνετε πάντως, η εντύπωση που έχεις για την αθεΐα, είναι προσωπική σου γνώμη μιας και όπως αναφέρετε,

«Επικρατεί η αντίληψη, ακόμη και στους αθεϊστικούς κύκλους, ότι η αθεΐα είναι άρνηση της ύπαρξης του θεού. Αυτό ενδεχομένως να ισχύει για μια μικρή μερίδα ανθρώπων που αυτοχαρακτηρίζονται άθεοι. Η μεγάλη πλειοψηφία των σύγχρονων άθεων όμως δεν αρνούνται την ύπαρξη του θεού …»

Όσον αφορά την ποιότητα λόγου θεωρώ πως από την πλευρά των άθεων (και σε αυτή την ανάρτηση) υπήρξε χαμηλή έως πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλων όπως του Μανόλη που μέσα από τα κηρύγματα του απαντάει σε όλα τα ερωτήματα σας.
Αλλά και αυτό δεν το πρόσεξε κανείς !

Τέλος πάντων :)

Άθεος είπε...

Θεώρησα ότι τη σελίδα μου βρήκες στην Αόρατη Μελάνη.
Αν τα είδες στη σελίδα της αυτά πρώτον δεν τα απέδωσες σωστά, για να καταλάβω ότι πρόκειται για παραπομπές και δεύτερον τι σημαίνει αυτό; Πρέπει κι εγώ να πιστεύω σε ό,τι πιστεύει κι αυτή;
Και τι να κάνουμε που δεν κατάλαβα Ανώνυμε… αυτό είναι το πρόβλημα;
Ας έβαζες τα λόγια της σε εισαγωγικά!
Όμως μπαρούφες είναι αυτά που λες, αν τα είπε έτσι η Μελάνη. Ο τίτλος από μόνος του είναι αντιδραστικός. Ένας άθεος κατασταλαγμένος δεν απορεί αν υπάρχει θεός!
Και μόνο σαν άποψη πρόκειται περί παραλογίας. Αν πίστευες σε καμιά αρχαία θρησκεία θα σε δικαιολογούσα σαν φυσιολάτρη ντεϊστή. Όμως ανάμεσα στους πιστούς των τριών αποκαλυπτικών θρησκειών δεν μπορεί κανείς να μιλήσει σοβαρά. Είναι θρησκείες παρωδίες των αρχαίων Ηλιολατρικών θρησκειών.
Αν θέλεις να λέγεσαι σοβαρός μην ξαναπείς τέτοια φράση «Η μεγάλη πλειοψηφία των σύγχρονων άθεων όμως δεν αρνούνται την ύπαρξη του θεού …»
Από μόνη της αυτοαναιρείται!
Αν σου έχει μείνει μια στάλα λογικής!

Dyer είπε...

Μια διευκρίνηση για τη φράση «Η μεγάλη πλειοψηφία των σύγχρονων άθεων όμως δεν αρνούνται την ύπαρξη του θεού …».
Ο Επίκουρος δεν αρνιόταν την ύπαρξη θεών. Με την ορθολογική του σκέψη όμως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακόμα και αν υπάρχουν δεν έχουν καμία μα καμία σχέση ή ανάμιξη με την ζωή μας. Γιαυτό είναι παράλογο να τους φοβούμαστε, να τους δοξάζουμε, να τους επικαλούμαστε στα δύσκολα, και να ελπίζουμε ότι θα είμαστε εξ αιτίας τους αθάνατοι. Η ψυχή πεθαίνει με το σώμα. Για κάτι που δεν αφορά κανένα δεν έχει νόημα να μας προβληματίζει. Ουσία έχουν οι συνέπειες από την ύπαρξη ή όχι θεού. Αυτά που βίωσε και βιώνει η ανθρωπότητα δεν είναι συνέπεια κανενός θεού είναι συνέπεια αμορφωσιάς, στρεβλής σκέψεις, κακής παιδείας, του φόβου του πόνου και του θανάτου, και της πρόθεσης κάποιων να ασκήσουν εξουσία με σκοπό το ίδιον όφελος (ιερατείο).

Άθεος είπε...

Ας μην μπερδεύουμε τον Επίκουρο Dyer με την αθεΐα. Ο Ανώνυμος δεν τον χρησιμοποίησε σαν πλαίσιο αναφοράς για την αθεΐα. Στο κάτω κάτω ο Επίκουρος όταν έλεγε ότι υπάρχουν θεοί, μπορεί να το έλεγε για να μην δώσει το δικαίωμα σε μερικούς να τον κατηγορήσουν για αθεΐα.
Από την φιλοσοφία του αρκετά κατανοεί αυτός που την μελετά.
Θεωρούσε την πίστη στους θεούς παράγοντα της ανθρώπινης δυστυχίας. Ασεβής δεν είναι αυτός που βγάζει από τη μέση τους θεούς στους οποίους πιστεύει αρκετός κόσμος, έλεγε, αλλά αυτός που αποδίδει σ’ αυτούς τις δοξασίες των πολλών.

Ο Ανώνυμος παρεξήγησε μια φράση της Αόρατης Μελάνης που έλεγε «Η μεγάλη πλειοψηφία των σύγχρονων άθεων όμως δεν αρνούνται την ύπαρξη του θεού: αρνούνται απλώς να την δεχτούν χωρίς αποδείξεις. Υπό αυτήν την έννοια, αθεΐα είναι η άρνηση της πίστης».
Όμως η πιο πάνω φράση, ούτε διατυπωμένη σωστά από την Μελάνη είναι, ούτε αυτό που μας λέει ο Ανώνυμος εκφράζει.
Πλαίσιο αναφοράς για την αθεΐα είναι, όπως λέει η Μελάνη «Η αθεΐα δεν είναι η βεβαιότητα ανυπαρξίας θεού, αθεΐα είναι η απουσία πίστης»; Όμως η Μελάνη κάνει λάθος και για τους αγνωστικιστές όταν λέει «τους αγνωστικιστές εγώ προσωπικά τους θεωρώ άθεους»!
Δεν είναι αυτό το πράγμα η αθεΐα ανώνυμε. Ο άθεος, μόνο αγνωστικιστής δεν είναι και φυσικά η αθεΐα δεν είναι άρνηση της πίστης, αν και είναι σχετικό το νόημα της φράσης, όμως ο άθεος έχει την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει θεός, όσο δεν έχει ούτε καν ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Ούτε περιμένει αποδείξεις για κάτι που το θεωρεί βέβαιο. Και το βέβαιο, ανώνυμε, προκύπτει από τη λογική, τη φιλοσοφία και την μέχρι τώρα πορεία όλων των θρησκειών.
Και κάτι τελευταίο για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Αγνωστικιστής για μένα είναι όχι ο άθεος αλλά ο πιστός που θεωρεί το θεό του άφατο!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι και το μεγάλο λάθος τελικά ενός άθεου, ότι θεωρεί δηλαδή «βέβαιο» όπως λες ότι δεν υπάρχει θεός, με αποτέλεσμα ότι και να δει και να ακούσει, να προσπαθεί να το εξηγήσει με άλλο τρόπο !

Με αυτή τη λογική, όπως λέει και η ανάρτηση της Μελάνη, «ακόμα και αν παρουσιαστεί ο θεός δεν πρόκειται κανείς να πιστεύει», αφού όλοι θα είναι «βέβαιοι» πως δεν υπάρχει και μέσα από αυτή τη βεβαιότητα που έχουν θα προσπαθούν να τα δουν όλα διαφορετικά.

Καταργείς με την λογική σου αυτή κάθε απόδειξη για την ύπαρξη του θεού.
Έτσι πάμε πάλι στα λόγια μου :

« Τελικά, αθεΐα = Δεν δέχομαι τίποτα.
Αφήστε με να ζω, όπως θέλω να βλέπω τον κόσμο.
Αρνούμαι τα πάντα, μια λογική σαν μια μαύρη τρύπα που θα καταπιεί και τους ίδιους τους άθεους σε λίγο.
Αυτό, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.
Γιατί αν ήθελαν να δουν, υπάρχουν πολλά !!! »

Ούτε η λογική, ούτε η φιλοσοφία που επικαλείσαι όμως έχουν καμιά σχέση με το Θεό, όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Μανόλης όπως και το ότι,

«Είναι μεγάλο τελικά δείγμα αμάθειας το να υποστηρίζεις πως γνωρίζεις τα πάντα σε πνευματικό επίπεδο».

Ανώνυμος είπε...

YΓ. Όσον αφορά το βιντεάκι, δεν έχει σχέση καμιά σχέση με το Θεό.
Είναι απλά η θέση ενός άθεου, όπως βλέπει αυτός τα πράγματα.
Καμία σχέση.

Dyer είπε...

Με τον φράση «θεωρεί το θεό του άφατο» γενικεύεις δίνοντας μια μυστικιστική, αποκρυφιστική διάσταση στους αγνωστικιστές. Μπορεί η γνώση του θεού να είναι αδύνατη επειδή δεν υπάρχει και όχι επειδή κρύβεται.
Και ένα copy page:
"Αγνωστικιστής δεν σημαίνει παρά Αθεϊστής, δοσμένο με αξιοπρέπεια - και Αθεϊστής σημαίνει απλώς Αγνωστικιστής, δοσμένο επιθετικά"

Άθεος είπε...

Πολύ έπαρση έχεις φίλε ανώνυμε και μεγάλη άγνοια για το θέμα.
Εδώ λέμε δεν υπάρχουν ενδείξεις και αναγκαιότητα να υφίσταται θεός κι εσύ μου λες «…αν ήθελαν να δουν, υπάρχουν πολλά…»!
Το βέβαιο βγαίνει με τη λογική και τη φιλοσοφία. Ποια λογική αναγκαιότητα έχει ο άνθρωπος να πιστεύει σε θεό; Καμιά απολύτως. Όλοι οι μεγάλοι χριστιανοί παραδέχονταν ότι η φύση του θεού είναι παράλογη!
Όσο για το «Δεν δέχομαι τίποτα» αυτό το λέμε για τους θρήσκους που απαξιώνοντας τη ζωή δέχονται ουτοπίες και επέκεινα. Είναι μηδενιστές!
Η αθεΐα θέλει γνώσεις, τόλμη και αρετή και δεν ελπίζω ποτέ να καταλάβεις τίποτα. Η αντίστροφη μέτρηση όμως έχει αρχίσει! Μέχρι εδώ διαπρέψατε!
Για να αρχίσουμε να μιλάμε και λίγο χειροπιαστά: Τι σημαίνει «πνευματικό επίπεδο» για σένα;

Dyer άφατο είναι αυτό που δεν μπορεί να λεχθεί. Οι χριστιανοί βέβαια θεωρούν το θεό κάτι μεγαλειώδες και γι αυτό δεν μπορούν να πουν (κάποιοι φιλόσοφοι… οι υπόλοιποι έχουν να λένε για το θεό πολλά! Για κοίτα πιο πάνω…)
Όμως εγώ θεωρώ το άφατο με τη γενική της έννοια: δηλαδή δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, γιατί δεν υπάρχει! Αν ήταν ο θεός πρόσωπο, αντικείμενο θα είχε ύπαρξη και τότε κάτι μπορούσαμε να πούμε. Με κατάλαβες;
Την τελευταία σου φράση δεν την κατάλαβα, τι θέλεις να πεις;

Dyer είπε...

Το άφατο που δεν μπορεί να λεχθεί, το άρρητο που λέμε στα μαθηματικά, υπονοεί ότι ο θεός υπάρχει αλλά δεν μπορεί να νοηθεί. Έτσι όπως το εξηγείς όμως είμαι σύμφωνος.
Από την προηγούμενη παρανόηση ορμώμενος έγραψα την ατάκα για να δείξω ότι αθεΐα και αγνωστικισμός είναι πολύ κοντά.

Μανώλης είπε...

Καλησπέρα σε όλους.

Παίρνοντας πάλι αφορμή από κάποια σχόλια, σχετικά με αυτές τις τιμωρίες που υφίσταται ο άνθρωπος, θα ήθελα να πω τα εξής:

Πρώτα από όλα, για να γίνουν κατανοητά όλα αυτά που θα πούμε, θα πρέπει να αποδεχτούμε την ύπαρξη Του Θεού, έστω και ως υπόθεση για ένα πρόβλημα που έχουμε να λύσουμε. Αυτό βέβαια ακούγεται στα αυτιά ενός άπιστου κάπως αστείο, αφού σε καμία περίπτωση δεν το δέχεται αλλά ας κάνουν μια ολιγόλεπτη “αποδοχή” αυτής της πιθανότητας όλοι οι φίλοι μας για να έχουν και νόημα αυτά που λέμε.

Ο Θεός μας είναι Θεός αγάπης.
Σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να βλέπει τα πλάσματα Του να βασανίζονται, αντίθετα το θέλημα Του είναι η σωτηρία του ανθρώπου. Ο πονηρός ήταν ο μεγαλύτερος άγγελος Του Θεού, ο ποιο λαμπρός, που λόγο της υπερηφάνειας του έπεσε από την βασιλεία του Θεού και έγινε έτσι αυτό που σήμερα όλοι γνωρίζουμε. Λόγο της κακίας του προς το Θεό πολεμάει τον άνθρωπο με κάθε τρόπο.
Γνωρίζει πως ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να πάρει σχεδόν τη θέση που είχε αυτός πριν από τη πτώση του και αυτό τουλάχιστον τον εξοργίζει. Γνωρίζει επίσης και τη μεγάλη αγάπη Του Θεού προς τον άνθρωπο. Έτσι πολεμώντας τα δημιουργήματα Του πολεμάει και “στεναχωρεί” κατά κάποιο τρόπο τον ίδιο το Θεό μας.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, αφού και ο πονηρός είναι στην ουσία δημιούργημα Του Θεού, γιατί ο Θεός μας που μας αγαπάει τόσο πολύ τον αφήνει ελεύθερο να μας πολεμάει με λογισμούς, πειρασμούς κ.ά. ;;
H απάντηση είναι ότι τον αφήνει για να γίνουμε καλύτεροι αγωνιζόμενοι, να γνωρίσουμε την αδυναμία μας, να μάθουμε μέσα από αυτόν τον πόλεμο να προστρέχουμε σε αυτόν που είναι η πηγή της ζωής και πολλούς άλλους λόγους. Οποιαδήποτε στιγμή θελήσει ο Θεός μας τον μαζεύει τον πονηρό και τον κάνει ότι θέλει αλλά αυτό όμως δεν είναι προς το συμφέρον μας. Όταν κανείς δυσκολεύετε γνωρίζει και τις αδυναμίες του, εάν όλα κυλούσαν ήρεμα ίσως να είχε την εντύπωση ο άνθρωπος ότι είναι τέλειος, πράγμα παντελώς λάθος.
Είναι πάρα πολλά αυτά που μπορούμε να πούμε σε αυτά τα σημεία.

Ο Θεός γνωρίζοντας όπως είπαμε την αδυναμία μας, μας έχει δώσει κάποιους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να τελειοποιηθούμε, κάποιους κανόνες. Ο πονηρός προσπαθεί να απομακρύνει τον άνθρωπο από τις εντολές Του Θεού γιατί γνωρίζει πως αυτό θα τον οδηγήσει στην καταστροφή και έτσι με αυτό τον τρόπο πολεμάει έμμεσα τον Θεό μας.

Όταν ο άνθρωπος είναι κοντά στο Θεό, ο πονηρός δεν έχει καμιά εξουσία πάνω του, δεν μπορεί να του κάνει εύκολα κακό. Οι λογισμοί όμως και οι πειρασμοί πάντα υπάρχουν, ποτέ δεν παύουν γιατί ο άνθρωπος όπως ξαναείπαμε έχει την ελευθερία να κάνει ότι θέλει.
Εάν ο άνθρωπος απομακρυνθεί από το Θεό, ο πονηρός αποκτάει δικαιώματα πάνω του και μπορεί να τον επηρεάζει ευκολότερα με κάθε τρόπο.

Δεν είναι ο Θεός μας αυτός που τιμωρεί τους ανθρώπους αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος με τη στάση του γίνετε αίτιος αυτής της “τιμωρίας”. Πρέπει σε αυτό το σημείο να εξηγήσουμε πως η έννοια τιμωρία δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που θεωρούν πολλοί, με καζάνια δηλαδή και ένα σωρό ανόητες σκηνές.

Η τιμωρία που υφίσταται ο άνθρωπος που έζησε μέσα στην αμαρτία, είναι απλά η απομάκρυνση Του αιώνια μακριά από αυτόν το Θεό. Βέβαια μετά το θάνατο, κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα με το τι γνώμη είχε σε αυτή τη πρόσκαιρη ζωή, κατανοεί την αλήθεια, βλέπει την πραγματικότητα και αυτή η απομάκρυνση Του από τον δημιουργό Του, τουλάχιστον τον στεναχωρεί αλλά σε αιώνια βάση !

Για να φανταστούμε πως μοιάζει αυτή η κατάσταση, μπορούμε να το παρομοιάσουμε με ένα όνειρο.
Ένα εφιάλτη που κατά τη διάρκεια του η ψυχή νιώθει πολύ άσχημα συναισθήματα, φόβου, αγωνίας κ.ά. Αυτή η κατάσταση με λίγα λόγια θα υπάρχει για πάντα στη ψυχή που θα καταλάβει τι αγνοούσε στη ζωή του.

Μανώλης είπε...

συνέχεια

Σε καμιά περίπτωση ο πονηρός δεν συμπαθεί τον άνθρωπο που κάνει τα θελήματα του. Ακόμα και για τους σατανιστές (το αναφέρω γιατί το ανέφερε κάποιος) ο πονηρός αποτελεί καταστροφή.
Είναι απλά μια παγίδα του και αυτή. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως η κακία του είναι τόσο μεγάλη που θα κάνει τα πάντα σε αυτή τη ζωή να χωρίσει τα πλάσματα του Θεού από τον δημιουργό τους ώστε να μείνουν και αιώνια μακριά του. Αυτός έχει δημιουργήσει κάθε θρησκεία, κάθε αίρεση, αυτός βάζει την κάθε αμφιβολία μέσα στη ψυχή των ανθρώπων. Η ορθοδοξία δεν αποτελεί θρησκεία, είναι απλά η αλήθεια, θρησκείες είναι όλα τα υπόλοιπα.

Δεν είναι εύκολο με λίγα λόγια να απαντήσεις σε τόσο μεγάλα ερωτήματα και αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να εξηγήσεις πολλά πράγματα.

Καταλαβαίνω πως με αυτά που είπαμε δύσκολα θα πάρουν ορισμένοι κάποιες απαντήσεις, είναι πολύ φτωχά για να αποδώσουν την πραγματικότητα και εγώ είμαι απλά ένας πιστός με περιορισμένες γνώσεις. Ελπίζω να πάρουν μια γεύση.

Παντός όπως είπαμε και στην αρχή, βασική προϋπόθεση για να τα δεχτείς είναι το να πιστεύεις στην ύπαρξη Του Θεού ή τουλάχιστον να είσαι ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα και όχι να ακυρώνεις τα πάντα με μια βεβαιότητα που μόνο άσχημα στοιχεία έχει να δώσει.
Να ερευνάς για την αλήθεια, να υπάρχει έφεση στη μάθηση. Εάν υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό και καλή προαίρεση θα βοηθήσει ο Θεός και κάθε ερώτημα μας θα μπορεί να απαντηθεί πραγματικά εύκολα.
Σε διαφορετική περίπτωση οι απαντήσεις είναι αδύνατον να δοθούν από τον ίδιο τον άνθρωπο, όπως διαπιστώνετε κιόλας.

Αυτά τα λίγα.

Ανώνυμος είπε...

«« Η αθεΐα θέλει γνώσεις, τόλμη και αρετή και δεν ελπίζω ποτέ να καταλάβεις τίποτα.»»

H έπαρση αγόρι μου είναι γνώρισμα των άθεων και .... όχι μόνο από ότι φαίνετε.

Ούτε η λογική, ούτε και η φιλοσοφία από μόνες τους μπορούν να προσεγγίσουν το Θεό.

Οι άθεοι είναι οι μηδενιστές της ζωής ! είναι γνωστό αυτό.

Dyer είπε...

Άστο Μανώλη το χειροτερεύεις. Δεν είναι καλό το προφίλ του θεού που περιγράφεις.
Το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας έχει περισσότερη αγάπη για τον άνθρωπο.

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Ο καλός θεούλης έκανε παλι το θαύμα του!Σεισμός στην Αιτή και εκφράζονται φόβοι οτι οι νεκροί θα φτάσουν τους 500.000!!
Όμορφος κόσμος,ηθικός,αγγελικά πλασμένος!!
Ξέχασα όμως κάτι.Όλοι αυτοί ήταν αμαρτωλοί και έπρεπε να πεθάνουν.
Όπως πέρσυ τα παιδάκια στη Παλαιστίνη,το τσουνάμι το 2004!!
Ο καλός θεούλης έγραψε πάλι!
Κουφάλα δημιουργέ,τα παντα εν σοφία εποίησας!!
Happy new year!

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Είπαμε βρε Άθεε, εμφανισιακά δείχνεις πολύ πιο νέος….. αλλά όχι να σε χαρακτηρίζουν και τρελό αγόρι!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Θεό ρε NANTIA-BAD RELIGION 7 ;;;

Ποιος είπε ότι κάθε καταστροφή γίνετε από το Θεό που θέλει να σκοτώσει ανθρώπους;;;
Μέχρι τώρα στη ζωή σου αυτό έχεις καταλάβει για το Θεό ;;;
Γιατί είσαι τόσο άσχετη ;;;

Έλεος ποια, άλλο τι θα ακούσουμε !

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.
Τουλάχιστον αποδέχεσαι την ύπαρξη του, χε χε
έστω και με λάθος επιχειρήματα)

Είναι μια αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον πιστεύετε στην ύπαρξη της ψυχής; (δυϊσμός) Αν ναι, πού πηγαίνει μετά τον θάνατο;

ndemonicos είπε...

Εγώ λοιπόν, Ανώνυμε Μανώλη, δέχομαι προς στιγμήν την εξωσυμπαντική ύπαρξη του θεού σου ― στο κάτω-κάτω ζη σε άλλο σύμπαν από το δικό μου, τι με νοιάζει εμένα;
Είναι αναντίρρητα τα πιστοποιημένα ντοκουμέντα που καταγράφεις περί του πονηρού υπάρξαντος ως του μεγαλυτέρου και πιο λαμπρού αγγέλου του θεού, «που λόγο της υπερηφάνειας του έπεσε από την βασιλεία του Θεού και έγινε έτσι αυτό που σήμερα όλοι γνωρίζουμε»! Και έπεσα ξερός, κατάξερος, σαν φύλλο καρυδιάς εν μέσω χειμώνι!
Συνέχισε την ιστορική καταγραφή ― ιστορική δεν είναι; Έτσι θα πεισθούν οι παράλογοι άθεοι για την ύπαρξη του θεού ― και του άλλου, ξέρεις, εκείνου «που σήμερα όλοι γνωρίζουμε»!
Και μ’ έπιασε ένα σύγκρυο, μια ανατριχίλα... για μια στιγμή νόμισα πως μου 'ρθε ακάλεστος ο κ. Πάρκινσον ― μετά γύρισα και είδα πως ήταν ανοιχτό το παράθυρο στην πλάτη μου και με χτυπούσαν 6 μποφόρια ψυχρού αέρα. Και αυτοείπα: ω μαμά, τι μεγαλειώδη επιχειρήματα... παραληρήματα, κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Όσον αφορά δε σ’ εκείνο το εκπληκτικό: «Δεν είναι ο Θεός μας αυτός που τιμωρεί τους ανθρώπους αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος με τη στάση του γίνετε αίτιος αυτής της “τιμωρίας”»... τι να είπη τις!
Αλλά, βρε Ανώνυμε Μανώλη, ποιος έχει κανονίσει αυτήν την τιμωρία, την μορφή της οποίας περιγράφεις αμέσως πιο κάτω; Διαφώτισέ μας, σε παρακαλώ. Και, αν έχης την καλωσύνη, δώσε και στην περίπτωση αυτήν τα χειροπιαστά και ακλόνητα ιστορικά στοιχεία ―όπως και με τον άγγελο―, όπου «μετά το θάνατο, κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα με το τι γνώμη είχε σε αυτή τη πρόσκαιρη ζωή, κατανοεί την αλήθεια, βλέπει την πραγματικότητα και αυτή η απομάκρυνση Του από τον δημιουργό Του, τουλάχιστον τον στεναχωρεί αλλά σε αιώνια βάση!».
Έτσι και το κάνεις κι αυτό, σε διαβεβαιώ πως όχι μόνον άπιστος δεν θα μείνη, αλλά ακόμη και ο Άθεος θα καταργήση αυτό το blog. Πόσο μάλιστα αν υπάρχη ―υπάρχει... δεν υπάρχει;― και κάνα βίντεο από τα δύο ανωτέρω ιστορικά γεγονότα! Διότι πώς αλλοιώς μια διάνοια σαν την δική σου έχει πεισθή περί αυτά και επιχειρηματολογεί επ’ αυτών; Ε; Πώς αλλοιώς;

kon1p είπε...

Ανώνυμος ...
"Τουλάχιστον πιστεύετε στην ύπαρξη της ψυχής; (δυϊσμός) Αν ναι, πού πηγαίνει μετά τον θάνατο;"

Απάντηση : Πάει φαντάρος
(εξ ου και η έκφραση "είδα το χριστό φαντάρο")

kopn1p είπε...

Οχι άλλο κάρβουνο
Αγαπητοί εν μη Χριστώ αδελφοί, άθεοι, σκεπτικιστές, αγνωστικιστές κλπ αποβράσματα, δεν έχετε αντιληφθεί ότι οι συνομιλητές σας από την αντίπερα όχθη δεν έχουν ανάγκη διαλόγου?
Ανάγκη ψυχοθεραπείας (και μάλιστα εντατικής) έχουν.

Μανώλης είπε...

Καλή μέρα,

Είναι αναμενόμενο, ένας άνθρωπος που δεν δέχεται καν την ύπαρξη Του Θεού, να μη μπορεί να απαντήσει σε κανένα πνευματικό ερώτημα, όπως αυτό που έθεσαν κάποιοι και προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε με λίγα λόγια.
Η απάντηση τέτοιων ερωτημάτων όμως προϋποθέτει πολλές γνώσεις τις οποίες δεν έχω εγώ για να σας προσφέρω και από την άλλη πλευρά αυτά που αναφέραμε, δηλαδή :

«βασική προϋπόθεση για να τα δεχτείς είναι το να πιστεύεις στην ύπαρξη Του Θεού ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να είσαι ανοιχτός σε ΟΛΑ τα ενδεχόμενα και όχι να ακυρώνεις τα πάντα με μια ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ που μόνο άσχημα στοιχεία έχει να δώσει.
Να ερευνάς για την αλήθεια, να υπάρχει έφεση στη μάθηση. Εάν υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό και ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ θα βοηθήσει ο Θεός και κάθε ερώτημα μας θα μπορεί να απαντηθεί πραγματικά εύκολα.
Σε διαφορετική περίπτωση οι απαντήσεις είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να δοθούν από τον ίδιο τον άνθρωπο, ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ από πολλούς»

Ο Θεός μας, δεν είναι ένας Θεός που υπάρχει κάπου μακριά μας, είναι πανταχού παρών και έχει άμεση σχέση με εμάς. Τον νιώθουμε, τον αισθανόμαστε, τον βλέπουμε, τον ακούμε με τα μάτια της ψυχής και όχι μόνο !!
Τα επιχειρήματα είναι αμέτρητα αλλά δυστυχώς και η υπερηφάνεια μας, η οποία δεν θα μας αφήσει ποτέ όπως ΦΑΙΝΕΤΕ να ανοίξουμε τα μάτια μας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος που σχολίασε στις 15 Ιανουαρίου 2010 2:38 π.μ. δεν έχει σχέση με τους παραπάνω. Παρακαλώ απαντήστε στην ερώτησή μου, πάντα ήθελα να μάθω τι πιστεύει πάνω σε αυτό ένας άθεος.

Άθεος είπε...

Γιατί βρε Μανώλη κουράζεσαι και μας λες παραμύθια κοτζάμ άντρες…
Αυτά μου τα λέγανε όταν ήμουν μικρός, για να τρώω το φαΐ μου.
Είναι γεγονός όμως ότι ο Σατανάς, όσο καλά μπορεί να πείθει αφελείς, άλλο τόσο διώχνει μορφωμένους γιατί τα παραμύθια αυτά δημιουργούν αντιφάσεις και γελοιοποιούν ακόμα και την έννοια του θεού, που με εσωτερικό τρόπο κάποιοι μορφωμένοι μπορούν ακόμα να πιστεύουν.
Όμως αυτά που μας αράδιασες είναι όχι μόνο παιδαριώδη αλλά και γελοία!
Όλη η καταδίκη των αμαρτωλών δηλαδή θα είναι η απομάκρυνση από το θεό!
Οι άθεοι ας πούμε θα κλαίνε μέρα νύχτα που ο… θεός τους έστειλε εξορία!
Μπορείς να μας πεις ποιος Πατέρας τα έγραψε αυτά;
Εσύ είσαι ο άπιστος Μανώλη, γιατί δεν πιστεύεις αυτά που πιστεύει η πλειοψηφία των χριστιανών Πατέρων και φιλοσόφων της θρησκείας σου. Αλλαξοπίστησες και άρχισες να πιστεύεις σε φαιδρότητες.
Ώστε ο θεός σου είναι θεός της αγάπης, έτσι;
Πες αλεύρι: Ο Ρασσιάς σε γυρεύει!

Όπως ακριβώς τα λες Νάντια. Κάθε φορά που γίνεται σεισμός και πλημμύρα τα ίδια λένε στις εκκλησιές, στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις: μας εκδικείται ο θεός και με τα σημάδια αυτά θέλει να μας δώσει ένα μήνυμα!
Μην τους ακούς Νάντια. Είναι άπιστοι!
Εμείς δεν πιστεύουμε καθόλου, είμαστε άθεοι και απελευθερωμένοι. Αγαπάμε τη ζωή και λέμε μετά από αυτήν δεν υπάρχει τίποτα. Ενώ αυτοί μηδενίζουν κάθε αξία της ζωής λέγοντας ότι αυτή η ζωή είναι πρόσκαιρη και να μην μεριμνούμε για αυτήν. Η άλλη είναι η αληθινή κι έτσι μηδενίζουν όλες της τις αξίες. Είναι μηδενιστές με τα όλα τους!

Αυτά να του πεις του ανώνυμου του δυιστή!
Ανώνυμε εμείς δεν πιστεύουμε ότι το πνεύμα είναι πρωτεύων γιατί είμαστε μονιστές και πρωτεύων ουσία του κόσμου θεωρούμε την ύλη. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα και παράγωγα της ύλης! Για την ψυχή ούτε λόγος να γίνεται! Σε τέτοια ευτράπελα πράγματα δεν πιστεύουμε!

Ndemonicos δεν υπάρχει χώρος έξω από το σύμπαν ούτε για ένα σωματήδιο. Αλλά ούτε και χώρος εντός για ένα τέτοιο πλάσμα γιατί διαφορετικά θα αλληλεπιδρούσε με την ύλη και θα γινόταν αντιληπτό. Εδώ κοτζάμ ΜακαρονοΤέρας δεν φαίνεται που λέει και ο Dyer.

Kon1p όχι άλλο κάρβουνο, σε παρακαλώ!

Σταύρε, είμαι ο αιώνιος έφηβος και απομακρυσμένος από το θεό και γι αυτό βρίσκομαι πιο κοντά στους ανθρώπους! Όσο κοντά στην ιδέα του θεού πας, τόσο απομακρύνεσαι από τον άνθρωπο!
Δεν το πιστεύετε αυτό χριστιανοί;
Διαβάστε τι σημαίνει ουμανισμός, πότε εμφανίστηκε και τι πρέσβευε!

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρουμε βρε Mr Άθεε ότι δεν πιστεύεις στην ψυχή και ότι όλα αυτά σου φαίνονται παραμυθάκια.

Εάν πίστευες έτσι θα ήσουν τώρα ;;

Μου έχει γίνει κατανοητό ότι πιστεύεις μόνο στην ύλη και στο ότι ο άνθρωπος προοδεύει σύμφωνα με την ηλικία του.
Κοτζάμ άντρας σε τέτοια θα πίστευες ;;

Ανώνυμος είπε...

Εννοείς "πρωτεύουσα ουσία". ΟΚ, ευχαριστώ, αν και δεν θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σαν τα ζώα που το σώμα τους λιώνει μετά θάνατον, χωρίς ελπίδα άλλης ζωής. Ωραίο δεν είναι να πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι, ό,τι και αν είναι αυτό, μετά το θάνατο, ότι δεν τελείωσαν όλα; Πάντως, ξέρεις, και η ψυχή έχει κάποια υλική υπόσταση, οπότε γιατί να μην υπάρχει; Τέσπα, ευχαριστώ και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Άθεος [12 Ιανουαρίου 2010 7:33 μ.μ.] ….


« Στην αρχή μέχρι την πρώτη απάντησή μου στον Μανώλη καλά τα πηγαίναμε όλοι μας.
Μετά άρχισαν… οι Μαλακίες …ποιήματα, Ειρωνείες … Κακόγουστα αστεία …
όταν δεν μπορείτε να συνομιλήστε με κάποιον, όταν αυτός σας αγνοεί, αγνοήστε τον κι εσείς.
Ούτε να τον Ειρωνεύεστε ούτε να τον Βρίζετε …
Άντε, πάλι από τη αρχή!
Φύγαμε! »


Άθεος [15 Ιανουαρίου 2010 3:49 μ.μ.] ….

« Γιατί βρε Μανώλη κουράζεσαι και μας λες παραμύθια κοτζάμ άντρες…
Αυτά μου τα λέγανε όταν ήμουν μικρός, για να τρώω το φαΐ μου …
μπορεί να πείθει αφελείς, άλλο τόσο διώχνει μορφωμένους γιατί τα παραμύθια αυτά δημιουργούν αντιφάσεις και γελοιοποιούν …
αυτά που μας αράδιασες είναι όχι μόνο παιδαριώδη αλλά και γελοία!
Εσύ είσαι ο άπιστος Μανώλη! … Σε τέτοια ευτράπελα πράγματα δεν πιστεύουμε!
Είναι μηδενιστές με τα όλα τους!
Αυτά να του πεις του ανώνυμου του δυιστή! »

… εμείς τους αγαπάμε όλους. Σαν να λέμε «Θα σας αγαπούμε, ακόμα και με το ζόρι» χωρίς ελέγχους και βασανιστήρια…
καταλάβατε τι θέλω να πω έτσι…;

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Εστω και έμμεσα αγαπητέ μου,παραδέχεσαι οτι ο θεούλης σου δεν έχει καμμία μα καμμία σχέση με τη....δημιουργία του κόσμου!!
Τάκανε σαν τα μούτρα του και τα παράτησε στη τύχη τους!!
Ειλικρινά χαίρομαι που παραδέχεσαι μια τόσο πικρή και επώδυνη αλήθεια για σένα!
Ετσι κι αλλιώς οι...αγιες γραφές σας λένε για τι είδους....θςούλης είναι!!
Δεν το παραδέχομαι οτι υπάρχει θεούλης,απλά δε θέλω να χαλάσω το χατήρι του οικοδεσπότη!Υποθετικά μιλάω κι εγώ!

Άθεος είπε...

Αφού το ξέρεις Mr Ανώνυμε ότι δεν πιστεύω στην ψυχή γιατί ρωτάς;
Κι αν πίστευα πώς θα ήμουν δηλαδή… σαν κι εσένα, έτσι;
Να μου λείπει το βύσσινο!
Στο δεύτερο σχόλιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, μου λες ότι είσαι καταενθουσιασμένος που το σώμα σου, μετά θάνατον, δεν θα λιώσει σαν τα ζώα!
Τέτοια πράγματα λοιπόν πιστεύουν οι χριστιανοί: Τα ανθρώπινα σώματα ανασταίνονται και όλων των υπόλοιπων ζώων λιώνουν! Αυτό δείχνει και τη μεγάλη σας αγάπη σε όλα τα πλάσματα της γης. Αν εξαιρέσουμε και τους ανθρώπους που δεν είναι ομοϊδεάτες σας, τι μένει; Μια μικρή μερίδα ανθρώπων που τους αρέσει να αυταπατώνται!
Όμως αν μου λες ότι η ψυχή έχει υλική υπόσταση, μάλλον ούτε στους χριστιανούς ανήκεις!
Στα άλλα σχόλιά σου επαναλαμβάνεις φράσεις δικές μου. Ευχαρίστως θα τις επαναλάμβανα, όμως εσύ δεν φαίνεται να τις κατάλαβες.

Αν Νάντια ο θεός δεν επεμβαίνει πια στις υποθέσεις των ανθρώπων και οι τελευταίοι βρίσκονται έρμαια της τύχης, για ποιο θεό άραγε μιλούν;
Ή μήπως ανάμεσα στους μεν δεν βρίσκονται και οι δε και αμφότεροι νιώθουν την καταστροφική μανία των σημείων των καιρών!
Ρώτα τους: για τα σημεία των καιρών έχετε ακουστά τίποτα;
Δεν γίνεται να έχετε δυο μέτρα και δυο σταθμά!
Εκτός κι αν δεν ξέρετε τι σας γίνεται!

Ανώνυμος είπε...

NANTIA-BAD RELIGION 7, μάλλον πάλι τα έχεις μπερδέψει λίγο.

Δεν είπα ότι ο θεός δεν έχει σχέση με τη δημιουργία του σύμπαντος, είπα ότι o θεός δεν ευθύνεται για κάθε κακό που συμβαίνει στον κόσμο όπως υποστηρίζεις.
Έλεος ποια, Ελληνικά μιλάω !!
Το ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα από αυτά που λέω δεν σημαίνει ότι εγώ παραδέχομαι τις “αλήθειες” σου ! (έστω και έμμεσα ).
Άσε τα μούτρα του θεού που πήρες παρά μάζωμα και κοίτα να φτιάξεις τα δικά σου
(στο εσωτερικό ιδιαίτερα).


Από ότι διάβασα, τα έχει μπερδέψει και ο Άθεος, πάνω (και) σε αυτό το θέμα.
Άλλο ζώο και άλλο άνθρωπος, όσο και να τα αγαπάς εσύ έχεις ψυχή σε αντίθεση με αυτά, είτε το γνωρίζεις είτε όχι, είτε θα το αποδεχτείς ποτέ είτε όχι.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά υπάρχουν μέσα στο μυαλό σου, πουθενά αλλού.

Dyer είπε...

Τα ζώα ψοφούν.
Οι άνθρωποι πεθαίνουν.
Οι άγιοι κοιμούνται.
Ρατσισμός και στο θάνατο!!!.

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Μη μου χαλιέσαι αγάπη μου και πάθεις τίποτε!
Σίγουρα τα μούτρα μου είναι πολύ πιο όμορφα και καλύτερα απο το θεούλη σου!
Τελικά πάλι στα λόγια μου έρχεσαι.
Ένας θεούλης ανεύθυνος,έφτιαξε ένα κόσμο σα τα μούτρα του(κατ εικόνα κλπ)και τον παράτησε στη τύχη του χωρίς να του καίγεται καρφάκι για τα δρώμενα!!
Συγχαρητήρια για τον ανεύθυνο θεό.
Ενα πράγμα θα σε ρωτήσω:
Ποιός ο σκοπός της δημιουργίας του κόσμου απο κάποιον θεό??
Ξύπνησε μια μέρα και είπε να φτιάξω ένα κόσμο να παίζω και να περνά η ώρα μου?
Τοση βαρεμάρα πιά??

Dyer είπε...

Ανώνυμε για τις φυσικές καταστροφές πια είναι η άποψή σου;
Ο δημιουργός χτίζοντας το σύμπαν γιατί συμπεριέλαβε αυτές τις εκδοχές;
Ποιο είναι το όφελος από τον ανθρώπινο πόνο που προκαλούν σε αθώους ανθρώπους; Μήπως είναι εργαλείο τιμωρίας των απίστων; Η Π.Δ. έχει τέτοιες αναφορές και πρόσφατα ειπώθηκαν από ομοϊδεάτες σου.
Ντροπή !!!!

NoN SeRViaM είπε...

Αυτή η "αγάπη με το ζόρι" που δείχνουν οι χριστιανοί, δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά εμένα προσωπικά, και ρίχνοντας μια ματιά σε διάφορες χριστιανικές ιστορίες αγάπης ανα τους καιρούς, με τρομάζει λίγο..

Ο.Χ.-1, επειδή θεωρώ τον εαυτό μου λογικό άνθρωπο (αν κατι στα λεγόμενά μου σε κάνει να πιστεύεις το αντίθετο, παρακαλώ να μου το επισημάνεις και όντας λογικός, θα ανακαλέσω) πιστεύω πως το ίδιο καταλαβαίνουν και άλλοι λογικοί άνθρωποι, που είναι το εξής : αυτά που λες ΔεΝ βγάζουν νόημα.
Μάλιστα, ίσως όλος αυτά που είπα μέχρι τώρα ήταν περιττά, μόνος σου λες πως :
"Βασίλη αυτά που σου γράφω, εκτός από τη διάνοια, είναι λέξεις με θεολογικό νόημα και όχι με την καθιερωμένη ερμηνεία"...
Δηλαδή, έχεις διαστρεβλώσει ακόμα και το νόημα των λέξεων (και όχι μόνο αυτών που δεν καταλαβαίνεις..) προκειμένου να μπαλώσεις κάποιες τρύπες, σ ένα σκαρί που πια, δε σώζεται.
Κλείνοντας την αναφορά μου σε εσένα -και τους συμφωνούντες μετά σου), αυτό που ήθελα απλά να επισημάνω (και που περίτρανα απέδειξες σε επόμενο σχόλιό σου) ήταν το οτι οι θεούσοι, προσποιούνται πως η Λογική είναι ένα απ τα βέλη τις πνευματικής τους φαρέτρας, ενώ, -κατά 99% τουλάχιστον-, την κατανοούν τόσο ελλιπώς, που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τις αντιφάσεις τους, ακόμα και όταν τους τις εΠιΣηΜαίΝει κανείς, πράγμα "ασυγχώρητο" για ανθρώπους που είναι ικανοί για λογική σκέψη.

Παρακάτω, και απευθύνομαι κυρίως στους οπαδούς του -αμφιλεγόμενης ΤουΛάΧιΣΤοΝ ύπαρξης- γιού του μονογενούς, από παρθένα κλπ
Δεν έχω ακούσει ακόμα ούτε έναν ορισμό για το ..πως να το θέσω.. τι είναι, ποιές οι ιδιότητές του.
Κι αν το κάνετε (δεν τον"ορίζεται" με κάποιον τρόπο) καταλαβαίνοντας οτι και πάλι θα έρθετε σε αντίφαση με τη λογική, σοφά πράττετε. Αλλιώς.. ακόμα περιμένω.
(είναι άχρονος ας πούμε ο μεγαλοδύναμος; έφτιαξε το σύμπαν ή όχι; κλπ.. τι λέτε;)


Ειπώθηκαν και πολύ σοβαρά πράγματα, όπως.."η πλειοψηφία των άθεων δεν πιστεύει πως δεν υπάρχει θεός.."
Αυτό, παρόλο που προφανώς έχει κάποιο βαθύ νόημα, δυστυχώς το μυαλό μου είναι πολύ φτωχό για να το συλλάβει, και δεν είμαι εξοικειωμένος με αναγνώσματα σχετικά με ελοχίμ, νεφελίμ, αρλουμπίμ, και σχετικές οντότητες. Θα μελετήσω όμως την αγία γραφή, λέξη-λέξη αυτή τη φορά, και βλέπουμε, δεν ξέρεις καμιά φορά.

Ακόμα, έχω βαρεθεί το παραμύθι, σχετικά με οτι θα πρέπει να σεβόμαστε τα πιστεύω του καθενός και να μην κάνουμε κριτική πάνω σ αυτά.
(Εκεί καταλήγουμε συνήθως μετά απο μια σύντομη και περιεκτική Λογική συζήτηση..)
Λοιπόν, κάτι παράλογες πίστεις τις σέβομαι όσο την πίστη στο τραπουλόχαρτο απ την "αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", τα τρολλ απ τον "άρχοντα των δαχτυλιδιών", και πάει λέγοντας.
Ας αφήσουμε κατά μέρος την λογοτεχνική ανωτερότητα των δεύτερον, δεν ξέρω και τίποτα σφαγές να έγιναν στο όνομα της Γκόρντον, ενώ η χριστιανική ιστορία βρίθει απο.. ιστορίες αγάπης.

Να πω εδώ, το αυτονόητο, πως, τα λεγόμενά μου, εκφράζουν εμένα και μόνο, και κανείς άλλος δε φέρει ευθύνη για κάτι που μπορεί να είναι και μλκ.

NoN SeRViaM είπε...

Είπα πριν για την "αλίκη στη χώρα των θαυμάτων" και τον "άρχοντα των δακτυλιδιών".
Φυσικά, ο πειρασμός να αναφέρω κάτι απ την αρχαία Ελληνική "μυθολογία" ήταν μεγάλος δεν το έκανα όμως μιας και δεν ήθελα να δώσω αφορμή για κάποιον αντίλογο, με βάση την "προγονοπληξία".

Σκέφτεστε όμως φίλοι συνομιλητές, γέλιο που θα έριξαν κάποιοι, τότε, τα παλιά τα χρόνια, που κάποιος λεγόμενος και "απόστολος" παύλος, πάτησε το πόδι του στον ιερό βράχο στην Πνύκα, και τους μίλησε για.. αγάπη, και γνώση, κι ελπίδα και τη ζωή και τα πάντα?

Ανώνυμος είπε...

Tα ζώα όντως ψοφάνε αγαπητέ, ο άνθρωπος όμως δεν είναι μόνο σώμα είναι και πνεύμα και αυτό από τη φύση της δημιουργίας του είναι αθάνατο.
Τι άσχημη εικόνα να προσπαθεί ένας άνθρωπος να μοιάσει τα ζώα !!!
Εκεί καταντήσαμε.
Ρατσισμός λέει …

NANTIA-BAD RELIGION 7, και τα δικά μου και τα δικά σου και όλων εδώ μέσα τα έφτιαξε ο ίδιος θεός και τα παρακολουθεί κάθε στιγμή και εσύ ενώ δεν καταλαβαίνεις αυτά, θέλεις να κάτσουμε να εξηγήσουμε και θέματα του τύπου «γιατί ο θεός έκανε τον κόσμο» !!!

Είναι το μόνο θέμα βλέπεις που έμεινε να λύσουμε ….

Ανώνυμος είπε...

Έχεις και το Βασιλάκι να σου ζητάει ορισμούς !!! Έλεος, έλεος !

Τόσο ασχετήλα ποια !

Dyer είπε...

Τελικά ρε Ανώνυμε έχει πολύ δίκιο ο Άθεος. Ποτέ δεν απαντάτε σαυτά που ρωτάμε. μονο όπου μπορείτε να διαστρεβλώσετε και να αποσυντονίσετε. Κήρυγμα κάνετε για να πάτε στο παράδεισο. Μονο για την πάρτη σας ενδιαφέρεστε. Δεν αξίζει το κόπο να ασχολείται κάποιος μαζί σας.
THE GAME IS OVER.

NoN SeRViaM είπε...

Φίλε Dyer, katalaβαίνεις τις πνευματικές ευαισθησίες όλων αυτών των τύπων. Ρατσιστές ακόμα και στο θάνατο (μιλώντας σε ιστορικό χρόνο, προχτές ακόμη πούλαγαν συγχωροχάρτια) και μηδενιστές σε σημείο που χαίρεσαι να τους βλέπεις να παπαγκαρίζουν μέσα στη θολούρα τους.
Τι να πεις, ευτυχώς που δεν κινδυνεύουμε πια απ την πυρρά (τουλάχιστον.. κυριολεκτικά, μιας και μεταφορικά..)
Όσο ζούμε σ ένα κράτος που δέχεται ακόμα τα χρυσόβουλα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας..

Βλέπεις, μάλλον, βλέπουμε όλοι, το πόσο είναι πρόθυμοι να μιλήσουν για .. "κάτι" τόσο ακαθόριστο και ασαφές (όπως είναι δηλαδή συνήθως τα ανύπαρκτα πράγματα) λες και γνωρίζονται απο παιδιά, είχαν πάει μαζί φαντάροι και τώρα έχουν απο κεινού ένα μαγαζάκι, όπως είχε αναφέρει προηγούμενος ομιλητής.

Και δεν είναι καν σε θέση να τον ορίσουν!
Ρε παιδιά, τι είναι θεός; τόσο δύσκολο είναι;

Και κάτι ακόμα που ήθελα να ρωτήσω, απευθυνόμενος σε όχους χρησιμοποιούν τη λογική τους, οι γνώμη των υπολοίπων μου είναι αδιάφορη.
Τι θα θεωρούσατε εσείς σαν αΠόΔειΞη ύπαρξης του θεού;
Αν ξυπνούσατε το πρωί και βλέπατε μια προκήρυξη στον ουρανό που να λέει "ΥΠΑΡΧΩ", θα σας έπειθε πως πρόκειται περί θεού;
Συγνώμη αν ήταν απλοικό το παράδειγμα, μιλάω όμως σοβαρά, και θα με ενδιέφερε η απάντησή σας.

Dyer είπε...

Φίλε Βασίλη όσο βλέπουμε τρισάγια για να ξορκίσουμε το κακό ο δρόμος είναι μακρύς.

NoN SeRViaM είπε...

Θα συμφωνήσω και με τη Νάντια, μιλάμε για ένα ανεύθυνο, κακόβουλο, ύπουλο και μνησίκακο ον, που σίγουρα δε θα άξιζε το σεβασμό και την αγάπη μας Αν υπήρχε. Από τρόμο πάντως, θα είχαμε άφθονο.

Αυτό συμπεραίνει κανείς μελετώντας την εβραϊκή μυθολογία τουλάχιστον.

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Υπεκφεύγεις αγαπητέ ανώνυμε.
Σε ρώτησα συγκεκριμένα π΄ραγματα και απαντάς όπως γουστάρεις!Μαγκιά σου!
Οπως κάνετε όλοι εσείς οταν σας ρωτούν κάτι συγκεκριμένο.
Κύρηγμα κάνετε για τα πρόβατα,εξάλλου και οι γραφές σας μιλάνε για αμνούς,πρόβατα,κοπάδια,μαντριά!
Ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα πάρω,η βλακεία έχει και τα όριά της.
Κάποτε έκαιγαν,κρέμαγαν,σκότωναν τους...αιρετικούς.
Μερικοί απο σας μπορεί να θέλατε κάτι παρόμοιο στις μέρες μας.
Ειδικά κάποιοι ελληνοχρινιαναράδες που την είδανε περιούσιοι και αλάθητοι!
Άντε γειά τώρα,game over for me!

Ανώνυμος είπε...

Έχει απόλυτο δίκιο ο Μανόλης όταν λέει : «Τα επιχειρήματα είναι αμέτρητα αλλά δυστυχώς και η υπερηφάνεια μας, η οποία δεν θα μας αφήσει ποτέ όπως ΦΑΙΝΕΤΕ να ανοίξουμε τα μάτια μας»

Μιλάτε για θεό λες και πάμε να ορίσουμε κανένα θεώρημα τριγωνομετρίας !!
Για γέλια και για κλάματα !

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως καμιά απόδειξη δεν αρκεί σε ένα άθεο.
Πολύ καλά έκανε ο Μανόλης και μίλησε για υπερηφάνεια, ήξερε αυτός τι έλεγε.
Ποιος το κατάλαβε όμως;

Καμιά απόδειξη δεν είναι αρκετή και τελειώνω πάλι με κάποια σχόλια του Μανόλη που ταιριάζουν απόλυτα εδώ,

«Προχωρώντας ακόμα περισσότερο υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για την ύπαρξη Του Θεού !!! αγνοώντας αναρίθμητα καθημερινά περιστατικά τα οποία εάν τους προβάλεις προσπαθούν με ένα παιδικό ζήλο να τα αναιρέσουν, μπερδεύοντας το Θείο σημείο, το θαύμα με ανθρώπινα στοιχεία. Χωρίς να έχουν κάποια εξήγηση για τέτοιου είδους γεγονότα και έχοντας έως κανόνα στη ζωή τους την πεποίθηση ότι όλα μπορεί να τα εξηγήσει η επιστήμη, ρωτούν το πιστό τι επιχειρήματα έχει αυτός για την ύπαρξη Του Θεού. (τα οποία πριν από λίγο είχαν καταδικάσει με τη λογική τους).»

Μανόλη έγραψες !!!
Διαβάστε τα πολλές φορές.

Την πήρες τώρα την απάντηση σου;; ή μήπως δεν τα είχε δει και αυτά ;;

NoN SeRViaM είπε...

Απλά, να σταματήσουν να υποκρίνονται πως έχουν σχέση τα παραμύθια τους με την Λογική και την Επιστήμη και την Ελευθερία.

Είναι τρεις έννοιες που πολέμησαν λυσσασμένα μέσα στην πορεία τις ιστορίας, και τις βρομίζουν όταν αναφέρονται σ αυτές.

Είναι να λυπάσαι που δεν υπάρχει θεός, να τους καίει αυτούς τους τύπους εις τον αιώνα τον άπαντα για το κακό που έχουν προκαλέσει στην ανθρωπότητα.

NoN SeRViaM είπε...

Τo οτι όλα έχουν εξηγηθεί ανώνυμε, φυσικά και δεν το πιστεύουν άνθρωποι που έχουν σχέση με την επιστήμη.

Αυτοί κατανοούν μια χαρά το οτι η επιστήμη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται όσο αυξάνουν οι γνώσεις μας και η κατανόησή μας.

Απεναντίας, είναι κάτι χριστιανοταλιμπάν που νομίζουν πως κατέχουν αιώνιες και αναλοίωτες αλήθειες.

NoN SeRViaM είπε...

Ax, kai κάτι που μου ρθε μόλις..
Κυκλοφορούσε παλιότερα ένα -ρατσιστικό- ανέκδοτο που περηφανεύονταν πως είναι και το συντομότερο του κόσμου.. ήταν το.. "αλβανός τουρίστας".
Λοιπόν, νομίζω πως υπάρχει ένα ακόμα συντομότερο, που το ακούω χρόνια τώρα, τώρα μου προέκυψε ο συνειρμός..
"Ελληνορθόδοξος".
Είναι λίγο πικρό βέβαια το να ζεις μέσα σ ένα ανέκδοτο, αλλά τουλάχιστον δεν υποκρίνομαι πως όλα βαίνουν καλώς.

NoN SeRViaM είπε...

Μανώλη, τα συλλυπητήριά μου για τη γιαγιά σου, να σαι καλά να τη θυμάσαι.

Βλέπω πάντως πως έκανες 100% τούμπα, εκεί που έλεγες οτι αν ο θεός μας αποκαλύπτετο θα ..παθαίναμε απ τον τρόμο, τώρα μας λες πως "Η αγάπη Του Θεού μας είναι τόσο δυνατή, που εάν την νιώθαμε στο μέγεθος της, θα ήταν επικίνδυνο".
Ότι να ναι, όπως να ναι, όπου να ναι, φτάνει να βολεύει. (βασικό είναι επίσης να έχουνε και κοντή μνήμη αυτοί που ακούνε το κήρυγμα, ή να τους έχει πάρει ο ύπνος..)

NoN SeRViaM είπε...

Ήρθε ένας ανώνυμος να μας πει πως
«Είναι μεγάλο τελικά δείγμα αμάθειας το να υποστηρίζεις πως γνωρίζεις τα πάντα σε πνευματικό επίπεδο».

Ήρθε να τα πει, χωρίς ντροπή, στον τόπο που έζησε, δίδαξε και πέθανε, αυτός που είπε εν οίδα, ότι ουδέν οίδα.

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε, δεν έχω καμία σχέση με τους παραπάνω Ανώνυμους (πολλοί μαζευτήκαμε εδώ μέσα), θα έπρεπε να το καταλάβαινες από τον σαφώς πιο ευγενικό τόνο που μίλησα.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου, ήθελα να μάθω τι πιστεύει ένας άθεος για την ψυχή έστω. Νομίζω πάντως ότι είναι καλύτερο να πούμε ότι έχουν και τα ζώα ψυχή (μαζί με τους παντρεμένους), χωρίς βεβαίως κάτι τέτοιο να είναι αποδεκτό από την Εκκλησία, παρά να πούμε πως δεν υπάρχει καν ψυχή, ούτε στους ανθρώπους.

Επαναλαμβάνω, η ψυχή έχει μια κάποια υλική υπόσταση, άρα γιατί να μην υπάρχει και να μπορέσουμε να την ανιχνεύσουμε με κάποιον τρόπο; Η ταινία "21 γραμμάρια" μιλαει γι' αυτό, φαντάζομαι την έχεις υπόψην σου.

Και βεβαίως, επαναλαμβάνω, δεν θέλω να με φάει το μαύρο σκοτάδι μετά τον, ούτως ή άλλως, απαίσιο θάνατο, θέλω να υπάρχει κάτι μετά να με παρηγορήσει, να υπάρχει ζωή και μετά το θάνατο. Δεν είναι καλύτερα έτσι;

ndemonicos είπε...

Άντε, τελευταία μέρα της ανάρτησης αυτής.
Άθεε, η έννοια σύμπαν από μόνη της αποκλείει την ύπαρξη οτιδήποτε άλλου πέραν αυτού ως περικλείουσα ΠΑΝ το ΥΠΑΡΧΟΝ σε όποια μορφή και όποια διάσταση ― αν υπάρχουν και άλλες διαστάσεις. Αλλά φταίω εγώ που οι πιστοί του Γιαχβέ τον ορίζουν ως εξωσυμπαντικό; Εξ άλλου σε ποιους νομίζεις ότι οφείλεται η φρέσκια έννοια «παράλληλα σύμπαντα»; Παράλληλοι κόσμοι; ας πάη το παλιάμπελο... αλλά σύμπαντα;!

@ Βασίλη, είναι λάθος το ανέκδοτο που προτείνεις. Διότι υφίσταται η έννοια «Ελληνορθόδοξος», αφού ορθοδοξία σημαίνει την ορθή δόξα, δηλαδή την ορθή γνώμη. Βέβαια, εκφέροντας την λέξη, το μυαλό μας πάει συνειρμικά σε αυτό που εννοείς ύστερα από τόσα χρόνια διαστρέβλωσης της έννοιας υπό του χριστιανισμού. Δες και το Εωσφόρος. Το ανέκδοτο είναι «Ελληνοχριστιανικός»(!). Και αν θέλης να το μακρύνης λίγο, «Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός»(!!!). Το φαντάζεσαι;
Οι απολύτως παράλληλες έννοιες Ελληνισμός και χριστιανισμός (με την έννοια ΟΥΔΕΠΟΤΕ είναι δυνατόν να συναντηθούν) όχι μόνο συναντήθηκαν, αλλά γονιμοποιήσασα η μία την άλλη [ο χριστιανισμός τον Ελληνισμό, φαντάζομαι, αφού τον γ...], τεκνοποίησαν κι όλας!!! Και μας προέκυψε το μόρφωμα «Ελληνοχριστιανικός». Τώρα δεν ξέρω αν για γέλια ή κλάματα είναι το θέμα, αλλά μπλακ χιούμορ σίγουρα είναι.

Άθεος είπε...

Με το σχόλιο αυτό θα απαντήσω σε όλους μιας και πρώτη φορά τα σχόλια συγκλίνουν στο ίδιο θέμα. Και μάλιστα θα αρχίσω από το τέλος.
Είτε εξωσυμπαντικός ndemonicos θεωρηθεί ο θεός, είτε εντός και πανταχού παρών μέσα στο σύμπαν, σαν σύλληψη δημιουργεί αντίφαση και σαν σκέψη παραλογία.
Από τις διακηρυγμένες τους θέσεις οι χριστιανοί δεν δέχονται αυτό που αναζητούν με επιστημονική μεθοδολογία αλλά με στόχο να ταυτιστούν με το δοσμένο κήρυγμα δέχονται ό,τι παραλογία θέλουν και τις περισσότερες φορές οι θέσεις τους είναι αντιεπιστημονικές και γελοίες!
Για παράδειγμα να τι γράφει ο Ανώνυμος «δεν θέλω να με φάει το μαύρο σκοτάδι μετά τον, ούτως ή άλλως, απαίσιο θάνατο, θέλω να υπάρχει κάτι μετά να με παρηγορήσει, να υπάρχει ζωή και μετά το θάνατο. Δεν είναι καλύτερα έτσι;»
Δεν πάει έτσι αγόρι μου, τι μας αρέσει και τι μας παρηγορεί, αλλά αυτό που πιστεύουμε να έχει περάσει από το επιστημονικό φίλτρο και να το δεχτούμε είτε συνηγορεί με τις απόψεις μας είτε όχι!
Η Νάντια, ανώνυμε, μπορεί να είναι ξανθούλα αλλά το μυαλό της κόβει σαν ξυράφι! Αυτό που σε ρώτησε και ο Αυγουστίνος το ρώτησε όταν ήταν νεαρός: τι έκανε ο θεός πριν την δημιουργία; Και σαν απάντηση πήρε το αειαμνημόνευτο: έφτιαχνε την κόλαση για όσους έκαναν αυτήν την ερώτηση!
Έτσι απαντάτε σε κάθε ερώτηση που ακόμα δεν βρήκατε απάντηση.
Θα μου πει τώρα κάποιος: πού θα την βρουν. Μα φυσικά στο κεφάλι τους, είναι εκείνες οι σκόρπιες και αντιεπιστημονικές απόψεις που θεμελιώνουν την ιδέα του θεού και ικανοποιούν τους πιστούς. Άσχετα πόσο χαζή είναι η απάντηση.
Θυμάστε τον Κοσμά τον Ινδικοπλεύστη; Η γη έλεγε δεν είναι στρογγυλή, όπως διατείνονται οι μιαροί Έλληνες, αλλά παραλληλόγραμμη σαν την κιβωτό του Νώε!
Άντε με γεια τα μυαλά!

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ μετά από όλα αυτά που ακούστηκαν εδώ και λίγες μέρες, η απάντηση στο τι θα έλεγε ένας τέτοιος σε μια συνάντηση με το θεό είναι απλή.

ΤΙΠΟΤΑ !!! :): )

Είναι πολύ απλό το πράγμα.

Ένας άθεος πιστεύει μόνο στον εαυτό του, είναι κλειστός σε κάθε άλλη εκδοχή, σε κάθε άλλη γνωση, δεν ακούει κανένα και δεν βλέπει (δεν θέλει μάλλον να βλέπει) και τίποτα. Είναι απολύτως σίγουρος βρε παιδί μου !!!
Οπότε εάν εμφανιστεί και ο ίδιος ο Χριστός σε κάποιο άθεο (λέμε τώρα) αυτός θα προσπαθεί, όπως λέει και ο φίλος μας ο Μανόλης, να το εξηγήσει με ένα δικό του τρόπο.

Δεν υπάρχεις θα του λέει !
(ποιος ξέρει τι άλλο)

Εάν δεν μπορέσει να το εξηγήσει, υπάρχει πάντα η καραμέλα με τους κεραυνούς και άλλα που παλιά δεν εξηγιόντουσαν ενώ τώρα εξηγούνται.

Τελικά θα ήταν πραγματικά (και) αστεία αυτή η συνάντηση (λέμε τώρα)

Όσον αφορά το ποιο πετυχημένο ανέκδοτο που έχω εγώ ακούσει στη ζωή μου είναι άλλο,
το … «άθεος».

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως πιστευω πως ολοι σας εδω μεσα θα καητε στα καζανια της κολασης..μιας κ απλα σας περασε για λιγο (για πολυ λιγο) η σκεψη οτι δεν υπαρχει ο παντοδυναμος..
μια τετοιου ειδους μικρη σκεψη ισουται με μιας ωρας βασανιστηρια..γιαυτο ετοιμαστειτε για πολυ πονο..
ποιοι ειστε εσεις που σκεφτεστε λογικα κ αμφισβητητε τον πανσοφο, δημιουργο σας, που σας αγαπαει σαν παιδια του, κ που θα εκοβε κ τις φλεβες του για σας?
κ σας βρηκα κ τη λυση για το ποιος παει που..
οταν πεθαινει καποιος πολυ απλα καθονται σε ενα τραπεζι κ κανουν συσκεψη ο Θεος με τον Διαβολο για να κανονισουν που θα παει ο καθενας..βγαζουν τη λιστα τους κ σημειωνουν τα συν κ τα πλην (παραδεισος - κολαση)..
ο νικητης ειναι κατα ενα ζωο περισσοτερο στο βασιλειο του..

τωρα αν υπαρχουν διαφωνιες, μαλλιοτραβιουνται κ φωναζει ο καθενας τους Αγγελοχουλιγγαν κ τους Δαιμονοχουλιγγαν αντιστοιχα κ πεφτει πολυ ξυλο..κ φυσικα υπαρχουν οθονες στον παραδεισο κ στην κολαση για να ψυχαγωγουνται τα "ζωα" κ απο τις δυο μεριες συνχρονως..
απλα τα πραγματα..

Υ.Γ: καλο βρασιμο σας ευχομαι..

sebastian :)

Άθεος είπε...

Αυτός ο Ανώνυμος μάλιστα. Έχει και χιούμορ!
Πολύ μου άρεσε sebastian!
Το τραγουδάκι για σένα

Άθεος είπε...

Στον άλλο Ανώνυμο αφιερώνω αυτό Ανταπόδοση με Voodoo

NoN SeRViaM είπε...

To "ανταπόδοση με Voodoo" είναι εξαιρετικό, με έφερε στα όρια της συγκίνησης. Μάλλον είμαι πιο ευαίσθητος απ όσο πρέπει.
Χαιρετώ.

Άθεος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι bloggers και απλοί σχολιαστές και περιηγητές του internet!
Γνωρίζετε φαντάζομαι ότι η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα για όλους. Κάποιοι, ζώντας ακόμα τις επάλξεις της Ιερής Εξέτασης και τη νοοτροπία του Μεσαίωνα, μη μπορώντας να φιμώσουν τον αντίλογο όσων πιστεύουν, ανέλαβαν προβοκατόρικη δράση κατασυκοφάντησης και αντιλόγου. Ακριβώς το τελευταίο είναι που μας επιτρέπει να φερθούμε κόσμια στην αντίθετη γνώμη, αφού σαν διαλεκτική μέθοδο την υιοθετούμε κι εμείς! Όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός της συγκεκριμένης εμφάνισης του αντιblog και ορισμένα χαρακτηριστικά που ο συγγραφέας του έδωσε για την αντιπαράθεση στο blog «Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ» που δείχνουν αντιζηλία και μίσος για τη σελίδα αυτή που θυμίζουν παιδαριώδη νοοτροπία και απώλεια ψυχραιμίας!
Ας σταθώ σε 3 σημεία.
1. Κτυπώντας στη μηχανή αναζήτησης της google τη λέξη αθεια, ακόμα και χωρίς τόνους ή αποσιωπητικά, η πρώτη σελίδα που εμφανίζεται είναι αυτή: Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ και ενοχλεί κάποιους αφάνταστα! Έτσι σκέφτηκαν να δώσουν στο blog τους τον τίτλο αυτό που τόσο μισούν: ΑΘΕΪΑ με υπότιτλο ..η άρνηση της αλήθειας, ελπίζοντας ότι θα πολώσουν τους αναζητητές της λέξης «αθεΐα» προς το blog τους και την αποφυγή να επισκεφτούν τη σελίδα αυτή!
Πώς σας φάνηκε η ιδέα;
Σατανικό!
2. Η πρώτη ανάρτηση (15/1/2010) που θα αναρτήσουν είναι Καλημέρα σε όλους, άπιστους και πιστούς στο Θεό.. Όταν δημιουργείτε ένα blog, τι λέτε… το δημιουργείτε για τους ομοϊδεάτες σας ή για τους αντιπάλους… και συγκεκριμένα για τις απόψεις που κυριαρχούν σε ένα συγκεκριμένο blog… Στα σχόλια της ανάρτησης αυτής με βία επιτέθηκαν, κύκλοι της αντίδρασης, ακριβώς με το θέμα αυτό: αν πρέπει να λεγόμαστε άθεοι ή… ακούστε ακούστε: άπιστοι! Έτσι δηλαδή που τους φώναζαν οι τούρκοι (γκιαούρηδες) επειδή δεν ήταν πιστοί στο κοράνι! Η συζήτηση αυτή, έγινε πριν λίγες ημέρες εδώ.
και την απάντησή του ο «κύριος» αυτός την πήρε την ίδια μέρα. Άθεΐα και Απιστία δεν εκφράζουν το ίδιο πράγμα. Η απιστία αναφέρεται στους πιστούς που διαφοροποιούν την πίστη τους και τη λέξη την χρησιμοποιούν μόνο πιστοί (όπως οι Τούρκοι για τους ίδιους και οι ίδιοι για τους αιρετικούς χριστιανούς ή τους αλλόθρησκους).
Επιπλέον, τα σχόλια αυτά φωτογραφίζουν το ίδιο άτομο που δημιούργησε την πιο πάνω σελίδα. Την ίδια μέρα, ο φίλος μας Μανώλης, θα εισαγάγει το επόμενο σχόλιό του με τον τίτλο που χρησιμοποίησε ακριβώς και στην πρώτη του ανάρτηση! Δεν με πιστεύετε;
Κοιτάξτε εδώ
Θα μου πείτε το όνομα Μανώλης δεν γράφεται με ω αλλά με ο …ε, αν ήταν δικό του θα το ήξερε!
3. Αν δεν σας έπεισα ακόμα δείτε πώς προσπαθώντας να δείξει το μίσος του για τη σελίδα αυτή προσπάθησε να την αντιγράψει όσο μπορούσε: Γράφοντας πρώτα ένα λογότυπο ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ όπως κάνω κι εγώ και φυσικά με κείνο το gadget που αναρτώ στην αρχή: ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ αναφέροντας λεπτομερώς τους λόγους που τον έκαναν να δημιουργήσει το blog αυτό, που δεν είναι άλλοι, όπως θα καταλάβατε, από την επιμονή του να μας ονομάσει άπιστους και να δικαιολογηθεί γιατί πήρε τέτοιο όνομα, αφού όπως λέει το μισεί θανάσιμα!
Εσείς όμως τώρα ξέρετε: και γιατί πήρε το όνομα αυτό και ποιοι είναι οι σκοποί και κυρίως η ψυχολογία του ανθρώπου αυτού!
(η συνέχεια στο επόμενο σχόλιο)

Άθεος είπε...

Φίλε μου Μανόλη, γιατί όλους τους ανθρώπους τους θεωρώ φίλους, μέχρι ένα όριο φυσικά, σου κάνω τα τιμητικά εγκαίνια σήμερα και σύνδεση προς την Μεσαιωνική σου σελίδα. Εμείς τον αντίλογο τον θέλουμε, γιατί μέσα από αυτόν βρίσκουμε τη θέση που πρέπει να δεχτούμε σαν διαλεκτικοί ερευνητές της αλήθειας.
Φυσικά και πολιτισμένο σχόλιο και χωρίς ύβρεις σου έκανα εχθές, αλλά βιάστηκες να το σβήσεις!
Για κοίτα: όλα σου τα σχόλια εδώ είναι!
Κανένα δεν έσβησα!
Δεν σε πληγώνει αυτό;
Όμως τον πόνο που έχεις μέσα σου, εσύ τον έβαλες. Στο χέρι σου είναι να νιώσεις φιλικά με όλους τους ανθρώπους. Οι απόψεις σου σε κάνουν να διχάζεις την καλοσύνη σου από δω και από κει.
Όταν απο-αλλοτριωθείς θα είναι σαν να έχεις ξαναγεννηθεί, γιατί θα νιώσεις την αγάπη ακόμα και γι κείνους που πριν μισούσες!
Να, γι’ αυτό Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ!!!

Άθεος είπε...

Από λάθος ο σύνδεσμος της συζήτησης για την δυσανασχέτηση του ονόματος «Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ» και την επινόηση της λέξης απιστία, αντί της αθεΐας, έγινε στο σχόλιο αυτό.

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Δηλαδής.... άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρουχαλάκια του αλλιώς....

Και τι βλέπω..... κάνει και face κοντρόλ στα σχόλια ο Μανολάκης..... Δημοκρατικότατος!!!!

-Άθεε δεν παίζεσαι με τίποτα .... πως τον «ξετρύπωσες» βρε θηρίο....!!!!

Άθεος είπε...

Όχι, face control δεν κάνει, αλλά πόλωση πιστών κάνει!
Πώς τον ανακάλυψα… Λίγη τύχη, λίγη καχυποψία και κυρίως θέμα παρατηρητικότητας ήταν.
Τώρα αν σου πω ότι υποπτεύομαι ότι είναι και παπάς τι θα πεις;
Απλά το διαισθάνομαι, δεν μπορώ να το ισχυριστώ, τουλάχιστον για την ώρα!
Όμως, μην αρχίσει κανείς ειρωνικά σχόλια και κυρίως βρισίδι.
Αρκετά συνέβησαν στην ανάρτηση αυτή.
Ας τραβήξει ο καθένας το δρόμο του!
Η Λογική μαζί σας!

NoN SeRViaM είπε...

Για την ειρωνεία, είναι φιλοσοφικός λόγος, υψηλού επιπέδου πολλές φορές, και θεωρώ δικαίωμά μου, να ειρωνεύομαι όσο τραβάει η λογική μου όποιον την κοροϊδεύει και την εμπαίζει.

Όχι μέσα στη σελίδα σου αν αυτό σε ενοχλεί, αλλά να μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε επειδή κάποιοι νομίζουν πως είναι σε On line επικοινωνία με το ραβί Τζόσουα.

ΗΩΣ είπε...

Να κάνω τώρα κι εγώ το κακιασμένο μου σχόλιο; Ο αντίλογος πάντα είναι δεκτός από όλους, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις φίλε Άθεε. Αλλά αρκετοί ομοϊδεάτες σου (τους οποίους ορθά κατά την κρίση μου συμπεριέλαβες στην κατηγορία των κανιβάλων) προφανώς δεν εννοούν να το καταλάβουν. Προφανώς θεωρούν εαυτούς πανγνώστες. Η ειρωνεία Βασίλη δεν αρμόζει σε πολιτισμένους, νοήμονες ανθρώπους. Είναι ένας τρόπος αποφυγής του διαλόγου και εκνευρισμού του συνομιλητή. Δέον εστί το αποφεύγειν αυτήν, αν θέλουμε να πούμε σοβαρά 2-3 πραγματάκια.
ΥΓ Το ξέρω ότι το έβαλα σε λάθος ανάρτηση, έπρεπε να το βάλω στο "σχολιάστε το blog", αλλά κολλούσε με τα σχόλια.
ΥΓ2 Μου άρεσε πολύ το σχόλιο στο blog του φίλου σου Μανόλη. Όντως, είναι... σατανικές κάποιες ομοιότητες :) Είδες πού σπάει το πόδι του ο Οξαποδώς; χαχαχαχαχα

NoN SeRViaM είπε...

Φίλη Ηω, θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις πρώτα τους διαλόγους που κάναμε εδώ μέσα, και μετά να μας πεις ποιός ειρωνεύεται ποιόν.

Και πριν μας πεις τι είναι η ειρωνεία και τι κάνει και πότε μπορεί να την χρησιμοποιεί κανείς, ρίξε πρώτα μια ματιά.. εεμ.. τι να σου πρωτοπώ.. στην απολογία του Σωκράτη ας πούμε, που μου έρχετε εύκολα και μου αρέσει.

Μετά μιλάμε.

NoN SeRViaM είπε...

Για να μην σχολιάσω δηλαδή το οτι αυτοαναιρείσαι Ηώ, μιας και σου άρεσε όπως λες το σχόλιο για τις.. σατανικές συμπτώσεις.

Γιατί αν αυτό δεν ήταν ειρωνεία επιπέδου, εξήγησέ μας σε παρακαλώ, τι είναι;

Τι άλλο μπορεί να είναι Ηω, όταν ένας άθεος μιλάει για το "σατανά";
Για εξήγησέ μας σε παρακαλώ.

Για το σχόλιό σου, σχετικά με το αν νομίζω πως είμαι πανγώστης και κανίβαλος, αν δεν είναι ειρωνεία -όχι επιπέδου βέβαια*- πες μας, τι είναι;

*Αν στο ενδιάμεσο φρόντισες να μάθεις τι είναι η ειρωνεία, ξέρεις από μόνη σου γιατί δεν είναι επιπέδου.
Αν δεν ξέρεις, και δεν έχεις το χρόνο να διαβάσεις και να μάθεις, πες το μου, και με χαρά θα σου εξηγήσω, είναι κάτι απ τα λίγα, -ελάχιστα- που ξέρω.

Γεια σου τώρα Ηω.

(Τώρα που το σκέφτομαι, εδώ, κάποιος, θα μπορούσε να πει, ότι ακόμα και το "γεια σου", είναι ειρωνεία..
Είναι; Τι καταλαβαίνεις;)

Γεια σου και πάλι.

Άθεος είπε...

Με θέμα την ειρωνεία μου φαίνεται καινούργια ανάρτηση θα κάνω πάλι μέσα στα σχόλια.
Όταν στα gageds αριστερά γράφω «Διαφωνήστε χωρίς να ερίζετε, χωρίς ύβρεις και ειρωνείες! Αποφύγετε τις οξύτητες και τις υπερβολές!» εννοώ τα σχόλιά σας να μην περιστρέφονται μόνο γύρω από την ειρωνεία. Γιατί πιο κάτω γράφω «Το χιούμορ είναι αποδεχτό, κάπως έτσι: αποφεύγοντας τις… παπαριές γιατί...» και σαν link στις παπαριές έχω μια… παπαριά, αυτό σημαίνει ότι είμαι αρκετά ελαστικός στο θέμα αυτό κι αυτό να γιατί.
Όπως είπε κι ο Βασίλης για την ειρωνεία αυτή είναι για να προκαλέσουμε τον συνομιλητή μας όπως ο Σωκράτης που ευρέως την χρησιμοποίησε. Δεν την χρησιμοποιούμε όμως μόνο για να μειώσουμε τον συνομιλητή μας, ακόμα κι όταν φαίνεται σαν συγκρατημένος χλευασμός στα μάτια των άλλων, αλλά για να τον πιέσουμε να ομολογήσει την πλάνη του και αποδείχνοντας το σωστό των δικών μας απόψεων να ξεχωρίσουμε το λάθος από το σωστό.
Γι αυτό και η ειρωνεία για να είναι πετυχημένη πρέπει να χαρακτηρίζεται από λεπτότητα και διακριτικότητα, αλλιώς καταντά βίαιη κα προσβλητική και επόμενο είναι να προκαλεί αντιδράσεις και οργή εκεί που δεν χρειάζεται. Κυρίως όμως φέρνει αποτέλεσμα αντίθετο από αυτό που επιδιώκεται, γι αυτό η ειρωνεία πρέπει να είναι ευχάριστη και διατυπωμένη με χιούμορ χωρίς να δείχνει εχθρότητα αλλά προσανατολισμένη μόνο στην ανεύρεση της αλήθειας. Αυτός είναι και ο λόγος που ευρέως χρησιμοποιώ το χιούμορ.
Γι αυτό λοιπόν φώναζα να σταματήσουμε. Όλοι το παρακάναμε κι εγώ μαζί και για να μας δικαιολογήσω τα απέδωσα όλα στην σατιρική ανάρτηση. Η ετικέτα όπως βλέπετε μας το επέτρεπε, όμως θέλησα να βάλω και ένα μέτρο. Γράφοντας για κανίβαλους, στην επόμενη ανάρτηση, είναι αλήθεια ότι υπερέβαλα, ακόμα κι όταν αποδεικνύεται ότι οι κύριοι αυτοί δεν ήρθαν για να βρουν την αλήθεια αλλά για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικότεροι στις εκφράσεις και γι αυτό μετάνιωσα που χρησιμοποίησα αυτήν την έκφραση. Η συγνώμη βλέπετε είναι για τους άθεους. Οι άλλοι μας απέδειξαν ότι δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσουν ούτε και μετά από τους αιώνες που πέρασαν, αν και τα εγκλήματά τους δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ!
Νάστε καλά Βασίλη και Ηώ.

NoN SeRViaM είπε...

Αυτό εννοούσα ακριβώς, λέγοντας να μην ξεχάσουμε κι αυτά τα λίγα που ξέρουμε, τη Σωκρατική Ειρωνεία.

Τη συγνώμη μου και στην Ηω, μιας και ομολογουμένως ήμουν ελαφρά εριστικός στην απάντησή μου.
Βιάζομαι να πατήσω το enter, λες και είμαστε σε chat.

Ήταν όμως η πρώτη φορά αγαπητή Ηω που μου απευθύνθηκες προσωπικά, χρησιμοποιώντας και την ειρωνεία -όχι τη Σωκρατική, την σκέτη- και τους χαρακτηρισμούς κανίβαλος, απολίτιστος και αδαής, -ή όπως αλλιώς θέλεις να κατονομάσεις αυτόν που νομίζει οτι τα ξέρει όλα και προσποιείται τον φωτεινό παντογνώστη- χωρίς νομίζω να σου έχω δώσει τέτοιο δικαίωμα.

Τέλος πάντων, θα είμαι κοσμιότερος από δω και στο εξής, μιας και δε μου αρέσει να βρίσκομαι σε θέση που να θέλω να ζητήσω συγνώμη, παρόλα αυτά, περιμένω την απάντησή σου για την ειρωνεία, αν και το ανέλυσε το θέμα ικανοποιητικά ο άθεος, προσπαθώντας μάλλον να προλάβει επικείμενη διαδικτυακή σφαγή.
-που όμως, ΔεΝ θα επακολουθούσε, μιας κι από πλευράς μου φίλε άθεε, κι αφού διάβασα πάλι το σχόλιό μου, ένιωσα πως την έστησα την Ηω στα 11 βήματα, που δεν ήταν μέσα στην αρχική μου πρόθεση-

Αυτά τα λίγα για την ώρα. Ξαναδιαβάζω τι έγραψα, και πατάω enter μετά.
: )

Χαιρετώ.

Άθεος είπε...

Δεν υπάρχει θέμα με την Ηώ. Μεταξύ μας δεν υπάρχει εγωισμός. Θεωρείστε το θέμα λήξαν.

NoN SeRViaM είπε...

Φίλε ndemonikos, έχεις δίκιο για τη διαφοροποίηση, μεταξύ του Ελληνορθόδοξος και Ελληνοχριστιανικός, το δεύτερο ακούγεται καλύτερα σαν ανέκδοτο.

Το "Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός" που προτείνεις σαν πιο ολοκληρωμένη έκφραση, νομίζω πως σταματάει πια να είναι ανέκδοτο, και γίνεται αντίφαση.

: )

ΗΩΣ είπε...

Φίλε Βασίλη, σε διαβεβαιώνω ότι διάβασα πολύ προσεκτικά τους διαλόγους, διότι ποτέ δεν θα απήυθηνα προσωπικό σχόλιο σε άτομο που η άποψή του δεν με ενδιαφέρει.
Επίσης την έχω μελετήσει την Απολογία του Σωκράτη, χρόνια τώρα, και είναι ένα από τα αγαπημένα μου συγγράματα. Ενδεικτικά δε κορυφαίο σημείο ειρωνείας θεωρώ την αντιπρότασή του επί της ποινής (πρακτική εφαρμογή της διδασκαλίας του- κορυφαίο).
Οι σατανικές συμπτώσεις είναι ένα χιουμοριστικο (οκ, και ελαφρώς ειρωνικό) λογοπαίγνιο. Επίσης ποιός σου είπε ότι ΕΓΩ είμαι άθεη;
Για την ειρωνία ομολογώ ότι με κάλυψε ο Άθεος. Τίποτα άλλο επί της ουσίας δεν έχω να προσθέσω.
Την χρησιμοποιώ κι εγώ κατά κόρον- την λεπτή και χιουμοριστική θέλω να πιστεύω, αν και μερικές φορές ξεφεύγω από τα λεπτά όρια.
Τώρα, σχετικά με τον κανιβαλισμό κλπ κλπ.
Βασικά αποκόμισα την εντύπωση ότι και γνώσεις και καλλιέργεια και παιδεία έχεις από όλα τα σχόλιά σου. Επαιδή όμως συχνά τα φαινόμενα απατούν, ειδικά μέσα στο ίντερνετ, όπου στερούμεθα της έκφρασης του προσώπου και του body language, είπα να σε τσιγκλίσω λίγο για να δω τις αντιδράσεις σου, ακριβώς επειδή μου κίνησες το ενδιαφέρον :) Ήταν λίγο χοντροκομμένο, το ομολογώ, προφανώς έπρεπε να το είχα διατυπώσει αλλιώς.
Δεν χρειαζόταν να μου ζητήσεις συγγνώμη αγαπητέ, απλά υποστήριξες τις απόψεις σου και την προσωπικότητά σου, πράγμα που είναι προς τιμήν σου. Και θα χαρώ πολύ να κάνουμε και άλλους τέτοιους διαλόγους στο μέλλον, μου αρέσουν οι άνθρωποι που ξέρουν τί λένε και γιατί, άσχετα με το αν συμφωνώ μαζί τους ή όχι. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να το έχω σκεφτεί λανθασμένα το θέμα.
Τέλος, θα σου έστελνα αυτά τα λίγα λόγια μέσω e-mail, διότι πρόκειται για προσωπική αντιπαράθεση, αλλά δεν είδα διεύθυνση στο προφίλ σου, οπότε καταχρώμαι τον χώρο εδώ.
Καλό απόγευμα σε όλους.

X.O (2) :) είπε...

Βρε Mr άθεε,
Μετά από αυτά που διάβασα εδώ (που δεν τα είχα προσέξει πριν) βλέπω ότι εκτός από άθεος είσαι και ονειροπαρμένος. Τι νομίζεις ποια ότι είναι το blog σου
που όλοι έχουν στραφεί εναντίον του!
Συνέχεια εχθρούς φαντάζεσαι και αυτό δείχνει πολλά πράγματα και πρώτα από όλα τη ψυχοσύνθεση σου!

Το ότι ο «ορθόδοξος» πήρε αφορμή από εδώ μέσα να κάνει αυτό το blog φυσικά το παραδέχτηκε και φαίνεται από τις αναρτήσεις του στο http://eatheia.blogspot.com/.
Εάν είχε σκοπό να κρύψει κάτι, όπως την ταυτότητα του λέμε τώρα, λες να έβαζε αυτές τις αναρτήσεις ;; Λίγο χαζό θα ήταν. Γι αυτό χαλάρωσε λίγο, δεν ανακάλυψες και τίποτα σπουδαίο.
Το παράξενο όμως που είναι δεν το κατάλαβα αφού όπως λες «η ελευθερία του λόγου είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα για όλους».
Εσύ δεν είσαι που τον απειλούσες να σβήσεις τα σχόλια του; Oι αναγνώστες σου δεν ήθελαν να τον βγάλουν από τη “πρίζα”; Eσύ δεν ήσουν που βαριόσουν τα κηρύγματα;
Γιατί τόσο πολύ σε ενοχλεί τώρα που αποφάσισε και πολύ καλά έκανε φυσικά να δημιουργήσει αυτό το χώρο;
Θεωρείς προφανώς ότι κάνεις τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο που όλοι πια σε πολεμάνε. Είναι αστείο ..
Αν ήθελες αντίλογο, θα πρόσεχες τα λόγια σου από την πρώτη στιγμή που έκανες αυτό το blog και δεν θα απειλούσες τον κάθε σοβαρό άνθρωπο που σου κάνει τη τιμή να μπει εδώ μέσα και να σχολιάσει.

Σου φαινόταν ο ορθόδοξος κανένας άνθρωπος που χάνει εύκολα την ψυχραιμία του;; Γιατί εγώ από τα λεγόμενα του δεν βλέπω να προκύπτει κάτι τέτοιο σε αντίθεση με τα δικά σου και από τις πρώτες αναρτήσεις σου κιόλας πριν 2 χρόνια.
Και μόνο που μπήκες σε όλο αυτό τον κόπο να γράψεις αυτά για τη δημιουργία του http://eatheia.blogspot.com/, φαίνεται ότι εσύ είσαι αυτός που διακατέχετε από μίσος και απώλεια ψυχραιμίας αλλά δεν το καταλαβαίνεις και αυτό.

X.O (2) :) είπε...

Μέσα από τα λόγια σου και τις παρατηρήσεις που κάνεις φαίνετε επίσης το τι μεγάλη εντύπωση έχεις ποια, για το ιστολόγιο σου και πόσο πραγματικά εσένα ενοχλεί που χρησιμοποιείται ο όρος αθεΐα με αυτό τον τρόπο.
Όσο και να χτυπιέσαι κάτω, η αθεΐα δεν θα πάψει ποτέ να σημαίνει απώλεια πίστης. Αυτό βέβαια το υποστηρίζουν και πολλοί όμοιοι σου που πραγματικά με έκπληξη παρατηρώ τα λεγόμενα τους, να υποστηρίζουν δηλαδή πως είναι «έτσι» γιατί δεν μπόρεσαν να έχουν πίστη!
Τέλος πάντων όμως.
Πως μπορείς να μιλάς εσύ για μίσος τη στιγμή που ο ίδιος αποκαλείς τους πιστούς και ΑΦΕΛΕΙΣ, και ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΑΝΟΗΤΟΥΣ και ένα σωρό άλλα ;; Επειδή δηλαδή υπάρχουν και αλλού μηνύματα υποδοχής, σημαίνει αυτό ότι όλοι εναντιώνονται σε σένα και όχι απλά ότι κάτι έχουν να πουν. Η φαντασία σου καλπάζει Mr αθεούλη.

Όσο για τα πολιτισμένα σχόλια που έσπευσες να κάνεις στη http://eatheia.blogspot.com/, τι να πω! Πολύ πολιτισμένος ο όρος “ηλίθιος”! που έδωσες μέσα από την ευγενική σου προσωπικότητα στο όνομα του blog. Αν θέλεις να τον χρησιμοποιούμε από εδώ και στο εξής και για σένα και να σε ονομάζουμε Mr ηλίθιο και όχι άθεο ή και τα δυό αφού το θεωρείς τόσο πολιτισμένο.
Και δεν φτάνει που έκανες τέτοια σχόλια, τα έκανες και ως “ανώνυμος” όπως το παραδέχτηκες μετά, και κάθεσαι και μου σχολιάζεις μετά άλλους ότι χρησιμοποιούν την ανωνυμία! Μου αρέσει που έχεις βγάλει και ανάρτηση «ανώνυμοι οι κουκουλοφόροι του internet»!, την δική σου τη κουκούλα δεν τη βλέπεις ;;; Toυς άλλους τους σχολιάζεις και μας παριστάνεις τον υπεράνω, τα καμώματα σου δεν τα βλέπεις.
Και παρόλο αυτά η «αθεΐα είναι αρετή»! Να μας λυπούν τέτοιες αρετές και τα μαθήματα αγάπης από άτομα σαν εσένα, λες και κατάλαβες ποτέ τι θα πει αγάπη.

Υ.Γ.
Μη ξέχνάς και ότι ο λόγος που η προηγούμενη σου ανάρτηση έφτασε τα 300 σχόλια είναι ο Μανόλης και όχι Μανώλης. Μάλλον δεν το κατάλαβες και αυτό.

Άθεος είπε...

Αν ένας χριστιανός έπαιρνε ένα τέτοιο σχόλιο σαν το δικό σου Χ.Ο-2 πιστεύει κανείς ότι θα το κράταγε; Εγώ θα το κρατήσω για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει σύγκριση ήθους και γραφής!
Καθόλου δόκιμο το υφάκι σου όταν αποκαλείς τον συνομιλητή σου και οικοδεσπότη φράσεις σαν Mr άθεε ή αθεούλη και ονειροπαρμένε!
Ο ορθόδοξος πήρε αφορμή από δω να κάνει το αντιblog και είχε φυσικά σκοπό να κρύψει την ταυτότητα του, όπως και έκανε. Όταν τον απεκάλυψα, βγήκε από την κρυψώνα του για να ομολογήσει ότι εξ αιτίας του blog μου έκανε το δικό του. Όμως γιατί προσπάθησε να του μοιάσει στην εμφάνιση και γιατί ο προβοκατόρικος τίτλος αθεΐα, τσιμουδιά!
Τώρα, ποιο blog είναι κανονικό και ποιο το αντιblog δεν νομίζω να χρειάζεται να το αναλύσει κανείς! Δεν ονόμασα εγώ το δικό μου χριστιανικό blog, όπως εσείς, όντως χριστιανοί, που το είπατε… αθεΐα! Σας ανέφερα και τους λόγους της πονηριάς που σας έκανε να το ονομάσετε έτσι, αλλά κι εδώ τσιμουδιά!
Περί της απειλής ότι θα σας σβήσω τα σχόλια και εδώ εννοούσα όλων, και των δικών μου, το έκανα για να σας συνετίσω και να σας επαναφέρω στην τάξη. Όπως είδες… κανένα σχόλιο δεν σβήστηκε! Αντίθετα εσείς μου σβήσατε το δικό μου παρόλο δεν σας έβρισα. Αντιθέτως μάλιστα σας ευχήθηκα καλή συνέχεια.
Κάπου ανέφερες ότι σας έγραψα τη λέξη «ηλίθιος». Πού την έγραψα αυτή ρε φιλάρα; Και με την ευκαιρία, εγώ δεν σχολιάζω σαν ανώνυμος, και αν στο μήνυμα που μου σβήσατε το έκανα, το έκανα για να κερδίσω χρόνο, ώστε να ετοιμάσω το σχόλιο της αποκάλυψης του αντιblog και από την άλλη να δω πώς θα συμπεριφερθείτε σε έναν ανώνυμο που ψυλλιάζεται, ότι κάτι μαγειρεύεται εδώ. Να τα συμπεράσματα τώρα:
1. Δεν απαντήσατε
2. Σβήσατε το σχόλιο
3. Δεν κάνατε γνωστό στο blog μου τους σκοπούς σας, αφού από αυτό ορμηθήκατε να το δημιουργήσετε.
4. Ούτε ένα σχόλιο εδώ με τη νέα σας ταυτότητα και μου λέτε ότι δεν θέλατε να κρυφτείτε;
5. Ούτε απέκρυψα ότι εγώ σχολίασα, αφού ρε κουτά, μόνος μου σας το είπα, όπως θα το δουν τώρα όλοι, γιατί θα παραθέσω όλο το σχόλιο εδώ, πριν το σβήσετε και αρχίσετε να υπαινίσσεστε ότι σας έβριζα. Επιπλέον θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε και μια σύγκριση σχολίων, ώστε να δει κανείς το ύφος σου, αναιδέστατε πιστέ της ανίερης ιουδαϊκή αίρεσης, και του ήθους ενός άθεου που βρίσκεται μπροστά σε μια προβοκατόρικη κίνηση και παραταύτα σας αποκαλώ ακόμα φίλους.
"Καλή σταδιοδρομία φίλε μου στο νέο σου blog!
Ξέρω ότι τα είπαμε κι άλλη φορά (στο blog μου) και γι αυτό σε θεωρώ φίλο και οικείο!
Μα τι ομοιότης!
Πιστεύω να μην μου σβήσεις πάλι το σχόλιο όπως και χθες!
Δεν συνηθίζω να σχολιάζω σε αντίθετα με το δικό μου blog αν και συχνά τα επισκέπτομαι για να ενημερώνομαι!
Ούτε πιστεύω να σε ενόχλησα που έκανα το σχόλιο αυτό!
Απλά σου ευχήθηκα και το εννοώ. Κάθε αντίλογος είναι για το καλό του ερευνητή, όταν δεν βρίζει φυσικά!
Ευχαριστώ για την φιλική υποδοχή!"
Τα σχόλια, ο καθένας για τον εαυτό του!
Αρκετά σας ανέχτηκα ως εδώ!

X.O (2) :) είπε...

Άσε Mr άθεε, δεν πείθεις κανένα πλέον!
Αν εσένα το «Mr άθεος» σε πειράζει, τότε οι πιστοί με όλα αυτά που τους έχεις σύρει τι να πουν ;;;
Εγώ (και εγώ) αυτό που έχω καταλάβει είναι το πώς αν ήθελε ο «ορθόδοξος» να κρατήσει την ανωνυμία του και να μη φανεί ότι είναι δικό του το http://eatheia.blogspot.com, πολύ απλά δεν θα δημοσίευε τις αναρτήσεις του όπως τις είχε δημοσιεύσει εδώ μέσα. Δεν υπήρχε περίπτωση καμιά εάν δεν το έκανε να καταλάβαινες ότι είναι δικό του το blog. Eίναι απλά τα πράγματα και ένα μωρό το καταλαβαίνει αυτό.
Από εδώ και μόνο φαίνετε ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως σου το είπε νομίζω κιόλας σε μια απάντηση του. Άσε που υπάρχει περίπτωση να μην έχει δει καν αυτά που γράφεις εδώ και εσύ να μουρμουράς μόνος σου. Όλα αυτά λοιπόν περί «ανακάλυψης» και «κρυψώνων» είναι στο μυαλό σου μόνο.

Εάν κάνεις μια βόλτα στο http://eatheia.blogspot.com, θα δεις ότι το τελευταίο σχόλιο σου βρίσκετε μέσα (αυτό που παραθέτεις τώρα). Αυτά που σβήστηκαν είναι τα αρχικά που τα έκανες ως «ανώνυμος» και χαρακτήριζες ηλίθιο τον τίτλο του ιστολογίου (αν και δεν σου αρέσουν τέτοιες τακτικές). Συγκεκριμένα για όσους δεν γνωρίζουν έκανες το εξής σχόλιο ως «ανώνυμος»:
«Τι ηλίθιο όνομα είναι αυτό για χριστιανικό blog, τι προσπαθείς να κάνεις εντύπωση ή να πολώσεις τους πιστούς».

Απολογίες του τύπου:
«Πού την έγραψα αυτή ρε φιλάρα; Και με την ευκαιρία, εγώ δεν σχολιάζω σαν ανώνυμος, και αν στο μήνυμα που μου σβήσατε το έκανα, το έκανα για να κερδίσω χρόνο» δεν περνάνε, πες τα αλλού, δεν πείθεις. Πες πολύ απλά ότι προδόθηκες κατά λάθος και θα σε καταλάβω.

Όπως είδες σχόλια σου όπως «αναιδέστατε πιστέ της ανίερης ιουδαϊκή αίρεσης» και «προβοκατόρικη κίνηση» δεν τα σχολιάζω. Τα αφήνω απλά ανέγγιχτα για να βγάζουν όλοι ο καθένας μόνος του την ηθική ενός άθεου.

YΓ.
Όσο για το όνομα του http://eatheia.blogspot.com, τι να σου πώ. Θεωρώ πως ο καθένας μας θα ονόμαζε όπως ήθελε το blog του όπως και εσύ άλλωστε. Προσωπικά νομίζω ότι πολύ καλά έκανε. Αν έχεις πρόβλημα και με αυτό, ονόμασε και εσύ το δικό σου «αληθινή πίστη».

X.O (2) :) είπε...

A ! και κάτι ακόμα.
Πριν από λίγο πάτησα από περιέργειαστο Google τη λέξη «αθεΐα» και μάντεψε τι μου έβγαλε πρώτο;


Αποτελέσματα αναζήτησης

1. Αθεΐα. Το καύχημα της εποχής μας
Αθεΐα. Του αειμνήστου Φωτίου Κόντογλου.Αθεΐα! Τίτλος μεγάλος και καύχημα για τον σημερινόν άνθρωπο. Όποιος τον αποχτήσει (και για να τον αποχτήσει.

www.impantokratoros.gr/BB34706


2. Η ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ
16 Ιαν. 2010 ... Σύνδεσε την αθεΐα με την Επικούρεια φιλοσοφία και στον υλισμό έδωσε άλλη έννοια. Για τους χριστιανούς ο υλισμός ήταν η αγάπη για την ευτελή ...

epic-atheist.blogspot.com/ -




Αυτά για σένα τα γράφω, να μην έχεις λανθασμενα πράγματα στο μυαλό σου και πέφτεις συνεχώς σε αντιφάσεις.
Άντε καλό βράδυ

Άθεος είπε...

Το κρατώ κι αυτό το σχόλιο γιατί σαν δημοκράτης που είμαι πρέπει να σου δίνω το λόγο να απαντήσεις. Έπρεπε να κάνω τον σχολιασμό σαν ανώνυμος που κράτησε μια μέρα. Όταν προετοιμάστηκα την άλλη μέρα και διαβεβαιώθηκα ότι αυτός ήταν ο Μανόλης, μόνος μου είπα ότι την προηγούμενη εγώ τον σχολίασα! Χωρίς να μου το ζητήσει κανείς!
Το άκουσες;
Χωρίς να μου το ζητήσει κανείς!
Όμως, πάλι την πάτησες. Δεν θυμόμουν τι έγραφα σε κείνο το βιαστικό σχόλιο, όμως ήμουν σίγουρος ότι δεν τον είπα ηλίθιο. Και να, τώρα μου γράφεις, ότι το όνομα της σελίδας χαρακτήρισα έτσι κι όχι τον ίδιο!
Όσο για το δεύτερο σχόλιό σου: στη λέξη αθεια, πάλι το δικό μου site βγάζει η google!
Το ότι κάνεις πειράματα για την προτεραιότητα της σελίδας στην αναζήτηση στην google επιβεβαιώνομαι θριαμβευτικά, ότι αυτό είχατε στο μυαλό σας όταν φτιάχνατε τη προβοκατόρικη σελίδα. Αποκαλύφτηκες μόνος σου!
Και για να τελειώνουμε Mr. Μανόλη, αποκαλύψου βρε χαμένε ιουδαιοχριστιανέ ότι είσαι το ίδιο πρόσωπο!

X.O (2) :) είπε...

ΔΕΝ πείθεις πλέον «αθεούλη», δεν πείθεις δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν ετήρησες!
Δεν πείθεις πλέον! και συνεχώς πέφτεις σε νέες αντιφάσεις και νέες ανακαλύψεις νομίζεις ότι κάνεις μέσα από στη φαντασία σου.

Κατ΄ αρχήν εγώ δε σου είπα ότι έβρισες τον ίδιο τον ορθόδοξο, αλλά το ότι χαρακτήρισες το όνομα του blog ηλίθιο, αν εσύ δεν κατάλαβες καλά, ξαναδιάβασε τα σχόλια μου.

Σου έγραψα κατά λέξη:
«Πολύ πολιτισμένος ο όρος “ηλίθιος”! που έδωσες μέσα από την ευγενική σου προσωπικότητα στο όνομα του blog»
(πάλι νομίζεις ότι με έβαλες κάτω αχ!)

Όσο για τη προτεραιότητα στο Google την ανέφερα γιατί ΕΣΥ ο ίδιος το έθιξες το θέμα πάλι μέσα από τη φαντασία σου και παρασυρόμενος από φόβους που πηγάζουν από την κενοδοξία σου και την προσπάθεια που κάνεις να προωθήσεις τον εαυτό σου.

Οι ανακαλύψεις που κάνεις και οι θρίαμβοι επίσης μόνο στο μυαλό υπάρχουν.
Λέω δεν θα ασχοληθώ άλλο και όλο προκαλείς, τι να σου κάνω.

Άντε από εδώ και στο εξής να είσαι καλό παιδί.

Dyer είπε...

Η ευγένεια, ο πλουραλισμός και η δημοκρατικότητα δεν έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τον τύπο αλλά την πρακτική. Ο οικοδεσπότης με την πρακτική του δίνει βήμα σε όλους, συμφωνούντες και διαφωνούντες και δεν αγνοεί κανένα. Ένας τυπολάτρης, ανίκανος να μπει στην ουσία, κρίνει από μεμονωμένες λέξεις ή φράσεις για να συνάξει τα συμπεράσματά του.
Αυτά για όλους τους πιστούς που κρίνουν με τις λέξεις.
Και βέβαια η μεγαλύτερη αγένεια είναι να αγνοείς κάποιον που σου απευθύνει το λόγο. Άραγε πόση υπερηφάνεια κρύβει μια τέτοια συμπεριφορά;

X.O (2) :) είπε...

Μη βρίζεις Mr Dyer, o άθεος θα σβήσει το σχόλιο σου!

NoN SeRViaM είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
NoN SeRViaM είπε...

Κατά τα άλλα, ακόμη και το ανέκδοτο με την αρκούδα φίλε μου άθεε, είναι πια φτωχό για να περιγράψει την ιδιοσυγκρασία και τις αναζητήσεις του γνωστού ακατονόμαστου τύπου, που έχει μανία με τα.. υποκοριστικούλια!

Απ την άλλη, τι ψέμα ακούσαμε, τι διαστρέβλωση στα γεγονότα, και τι συκοφαντία, ε;
Σωστό ρεσιτάλ, από ένα σωστό χριστιανό.

NoN SeRViaM είπε...

Αγαπητή Ηω, ευχαριστώ κι εγώ από μεριάς μου για τα καλά σου λόγια, δεν θα σου κρύψω πως με εξέπληξε λίγο, μιας και έδειξες ότι μπορεί να υπάρξει λογική συζήτηση μεταξύ ενός άθεου κι ενός χριστιανού, κάτι που δεν πίστευα πως μπορεί να γίνει.
Μια ευχάριστη έκπληξη λοιπόν.

NoN SeRViaM είπε...

Άσχετο(;) αλλά εμένα στα η google μου βγάζει πρώτο το "η αθεΐα είναι αρετή", με δεύτερο το "atheia.gr".

Βγάζει ότι τις έρθει η google κατά βούληση, ή κάποιος λέει -βλακώδη, ηλίθια και ανούσια- ψέματα;

Άθεος είπε...

Παρακαλώ όλους σας να πάψετε να ασχολείστε με τις προκλήσεις του υβριστή.
Όσο του απηύθυνα το λόγο ήμουν αναγκασμένος να τον ακούσω. Όμως τώρα δεν απευθύνομαι σε καμιά του θέση, συνεπώς δεν θέλω άλλη συνδιαλλαγή μαζί του. Αφού τον άφησα να έχει τον τελευταίο λόγο, ώστε να ικανοποιηθεί και ο εγωισμός του, κάθε σχόλιό του θα σβήνεται. Άλλωστε στο blog του το γράφει και ο ίδιος, στο οποίο προειδοποιεί ότι θα σβήνει τα σχόλια που θεωρεί υβριστικά!
Δεν θα βάλω μετριασμό σχολίων, δείχνοντας ακόμα πιο καλά πόσο δημοκράτης είμαι αποφεύγοντας τη λογοκρισία. Άλλωστε ο τρόπος που χειρίστηκα το ζήτημα με κρίνει. Η κρίση του καθενός δίνει απαντήσεις σύμφωνα με το ποιόν της πεπαιδευμένης του ηθικής.
Σας παρακαλώ μην δώσετε άλλη συνέχεια.
Ευχαριστώ άπαντες, ακόμα και τον ίδιο, αν συμμορφωθεί!

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

-Απολύτως λογικό και κατανοητό. Η υβριστική- προσβλητική ανεκτικότητα έχει κι αυτή τα όριά της...
Κι όπως σωστά το τονίζει ο ndemonicos... ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!

-Και στο κάτω-κάτω, προβλήματα επικοινωνίας... δεν λύνονται με επικοινωνία.....

NoN SeRViaM είπε...

E, επιτέλους δηλαδή, ανάσταση!
:p

Ανώνυμος είπε...

Άργησες Άθεε να κάνεις το σωστό
Τι περίμενες ακόμα;
Διονύσης (αυτός που δεν χάνει ούτε σχόλιο)

X.O (2) :) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
X.O (2) :) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Κώστας είπε...

Ένα μόνο θα πω, φίλε Άθεε: ύπαγε οπίσω μου σατανά! Όπως ακριβώς το λέω: ύπαγε οπίσω μου σατανά. Μη με ρωτήσεις γιατί το λέω. Σίγουρα δεν έχει να κάνει μ' εσένα...

Άθεος είπε...

Δεν το περίμενα Κώστα να παρακολουθούσες το σόου εδώ!
Όμως τώρα ξέρω. Το έπιασα το υπονοούμενο!
…το έπιασε και ο «θηρευτής» αρκούδας!

Conko είπε...

Καλά, τόσο δύσκολο τους είναι να είναι απλά καλοί άνθρωποι χωρίς ένα τραμπούκο γιαχβέ πάνω απ' το κεφάλι τους;
Τι να πω δε ξέρω...

Άθεος είπε...

Πολύ δύσκολο φίλε Conko. Πώς λένε… πες μου ποιον φίλο έχεις για να σου πω τι άνθρωπος είσαι. Καθ’ ομοίωση έφτιαξαν και το θεό τους! Εδώ και κοντά 19 αιώνες, πάμε από το κακό στο χειρότερο.

X.O (2) :) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 321 από 321   Νεότερο› Νεότερο»

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5