1 Οκτ 2009

Περί Δημιουργίας, Δημιουργιστών και παρακείμενων ηθικών διλημμάτων (1ο Μέρος)


Μετά την ανάπτυξη των επιστημών, στις μέρες μας, και όταν η λογική της «Γένεσης», του πρώτου βιβλίου της Π.Δ. έγινε πασιφανής, από το χρονοντούλαπο του ιδεαλισμού αναδύθηκαν οι «Δημιουργιστές του Ευφυούς Σχεδιασμού» υποστηρίζοντας την επιστημονικοφανή λογική πως ο κόσμος μας είναι τόσο τέλειος που πρέπει να έχει σχεδιαστεί από κάποιον νοήμονα Δημιουργό.
Μία από τα ίδια δηλαδή!
Στην εποχή που ζούμε, όπου η επιστήμη αναδείχνεται πρωταγωνιστής της ανθρώπινης δραστηριότητας μέσω των νόμων και της λογικής της, κάποιοι καινοτόμοι πιστοί σκέφθηκαν να εμπλουτίσουν τη «λογική» της «Δημιουργίας του κόσμου» με μία νέα επιχειρηματολογία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη θεωρία της εξέλιξης «επιστημονικά». Ξαφνικά γέμισαν οι σελίδες των Δημιουργιστών με θαυμαστές επιστημονικές ανακαλύψεις. Ξεχάστηκαν δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις και εκείνος ο στείρος και στερεότυπος ιδεαλισμός που αδιαφορούσε για την αιτία και το αποτέλεσμα. Όμως δεν κατάφεραν να σταθούν ορθολογικά στο ύψος που η επιστήμη απαιτεί. Οι αντιεπιστημονικές αναφορές της Αγίας Γραφής, όπως η κίνηση και το σταμάτημα του Ήλιου και της Σελήνης πάνω από το όρος Γαβαών του Ιησού του Ναυή (10. 12-13) πραγματικά σηκώνει χοντρό γέλιο και δεν δικαιολογείται με τίποτα.
Όσο για τον σκοταδιστή τον Κοσμά τον Ινδικοπλεύστη που στην «Χριστιανική Τοπογραφία» του περιέγραφε το σχήμα του κόσμου με ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα και της γης με το σχήμα της κιβωτού του Νώε, τι να πει κανείς... Οι σοβαροφανείς χριστιανικές απόψεις γίνονται διασκεδαστικότατες αν έχεις όρεξη να γελάσεις.
Αν πάλι πάμε στην ιστορία τότε το γέλιο γίνεται κλάμα! Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους βασανισμούς και τις εκτελέσεις τόσων ανθρώπων που στο Μεσαίωνα πρώτοι διακήρυξαν αυτά που σήμερα η επιστήμη παραδέχεται και βάναυσα δέχτηκαν τον σωματικό σαδισμό και την πνευματική διαστροφή της Εκκλησίας.
Σήμερα προσπαθούν να μπαλώσουν όπως-όπως τις χθεσινές αντιεπιστημονικές τους απόψεις χρησιμοποιώντας γελοία επιχειρηματολογία.
Έτσι από περιέργεια, θέλετε να μάθετε πώς δικαιολογούνται;
«Η Αγία Γραφή αποσιώπησε πολλά στοιχεία για να γυμνάσουμε εμείς τον ημέτερον νουν» (Μ. Βασίλειος, Εις την Εξαήμερον P.G. 29,33b. Βλέπε Ν. Ματσούκα «Δογματική και Συμβολική Θεολογία β΄ σελ. 167-174).
Όμως όταν η λογική και η σοβαρότητα επανέρχεται οι ίδιοι δηλώνουν κυνικά και πλάγια κάπως έτσι
«Άλλωστε, ακόμα και λάθος αν ήταν, η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη στα ζητήματα της Θεολογίας, και όχι κατ ανάγκην της επιστήμης»! (τάδε έφη: οοδε)
Σήμερα λοιπόν έρχονται οι φωστήρες Δημιουργιστές του ευφυούς σχεδιασμού να πουλήσουν εξυπνάδα ρωτώντας πονηρά.
«Ένα ρολόι ακριβείας είναι προϊόν ενός ευφυούς σχεδιαστή. Το πολύ μεγαλύτερης ακρίβειας Σύμπαν δεν είναι προϊόν ενός ανώτερου νοήμονα σχεδιαστή;»
Υπονοώντας το σύμπαν σαν κατασκεύασμα, όπως το ρολόι, και αποσιωπώντας την πρότερη συμπαντική «κατάσταση του τίποτα» σαν εφικτή και την ξαφνική εμφάνιση ενός τέλειου όντος, σαν δεδομένο, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως
«μία έξοχη οργάνωση απαιτεί έναν έξοχο οργανωτή»!
Τι ευφυές! Ξεχάστηκε με μιας η χρονολογία της δημιουργίας το… 4004 πριν την νέα μας χρονολόγηση, όπως και η συνεχής δημιουργία και καταστροφή που συντελείται κάθε στιγμή στο σύμπαν.







Ε, αυτά δεν είναι για τα αφτιά τους… ερωτήματα που δεν απαντώνται… δεν ακούγονται καθόλου, σαν εκείνο το ανέκδοτο με τον καντηλανάφτη! (θα σας το πω στο πρώτο σχόλιο, γιατί έχω κέφια σήμερα!)
Στο απλοϊκό τους μυαλό, το σύμπαν, το παρομοίασαν με ρολόι! Γι αυτό και το θεό τον παρουσιάζουν με ρολογά που επεμβαίνει κάθε φορά που το ρολόι ξεκουρντίζεται.
Όμως, και μόνο αυτό το γεγονός, αφαιρεί την ιδιότητα της τελειότητας από το θεό, αφού το σύμπαν χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και επέμβαση κάθε φορά που ξεκουρντίζεται υπολειτουργώντας!
Βλέπεις δείχνουν και επιστημονική συνέπεια υπονοώντας την…εντροπία! Οι επινοητές αυτής της γελοίας λογικής, προκειμένου να φανούν ακόμα πιο συνεπείς με τη επιστήμη (μα τι συνέπεια είναι αυτή ξαφνικά με δαύτους…) ξαφνικά, δέχτηκαν λοιπόν ότι «το σύμπαν υπακούει σε συγκεκριμένους και σαφείς νόμους»! …και συνεχίζουν «Όπως οι νόμοι που διέπουν την θερμότητα, το φως, τον ήχο, την βαρύτητα θεσπίσθηκαν από κάποιον νομοθέτη…» έτσι και στις θεϊκές ιδιότητες της φανταστικής τους επινόησης, απέδωσαν τη «νομοθεσία της φύσης» σε κάποιον «Ανώτερο Νομοθέτη».
Ο θεός λοιπόν είναι μια νομοθετική οντότητα, λένε, όπως ακριβώς «…πίσω από το σήμα κυκλοφορίας οχημάτων που γράφει STOP βρίσκεται κάποιος νομοθέτης που θέσπισε τον νόμο»!
Ω τι παραδείγματα… τι απλούστευση ξαφνικά αυτοί οι δημιουργιστές παιδαγωγοί… τι απλότητα και πόσο κατανοητοί γίνονται «σαν να μιλούν σε παιδιά και γυναικούλες» όπως θα έλεγε και ο Κέλσος!

Αυτοί οι έξοχοι φυσικοί επινοημένοι νόμοι μαρτυρούν τον υπέρτερο νοήμονα νομοθέτη που ο Ησαΐας γράφει«ο ποιήσας τους ουρανούς και εκτείνας αυτούς» (42.5-6) που σαν διαθήκη πρέπει να φυλάττουμε!
Εδώ ας κάνουμε μία παρένθεση για να ενημερώσουμε άπαντες των εξ’ αποκαλύψεων τριών θρησκειών πιστούς ότι ο υπέρτατος αυτός νομοθέτης κατέστησε φύλακα της διαθήκης του τον περιούσιο λαό των Εβραίων, που τους ονόμασε, όπως γράφει ο Ησαΐας, «Φως των Εθνών»!
(Χε, χε!! Τα σχόλια απ αυτήν την τελευταία φράση της Αγίας Γραφής ας περιέλθουν στα πεδία των μαχών, που εδώ κι αιώνες ερίζουν μεταξύ τους ποιος κατέχει την «Αλήθεια». Βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας, έχοντας την Παλιά Διαθήκη κοινό ιερό βιβλίο και μετά μιλήστε και σε μας για τον υπέρτατο νομοθέτη σας!)
Όμως οι δημιουργιστές, αφού μας έλυσαν όλες τις απορίες σχετικά με την δημιουργία του κόσμου, μετά καταπιάστηκαν να μας διαφωτίσουν και με το καταπληκτικό σχεδιασμό των ζωντανών οργανισμών.
Στην ανακάλυψη των ενστικτωδών προτύπων συμπεριφοράς των πρώτων οργανισμών του Δαρβίνου, υποστήριξαν, ότι δεν εξελίσσονται από μόνοι τους σε κληρονομικά χαρακτηριστικά, αλλά μόνο χάριν της επέμβασης μιας ανώτερης νοημοσύνης που λέγεται θεός και που για τον άνθρωπο «εποίησε κατ’ εικόνα του εαυτού του». Τα συμπεράσματα του Δαρβίνου, λένε, δεν μπορούν να αποδειχθούν ενώ η τάση του εκπαιδευτικού μας συστήματος καταπνίγει τις θέσεις των δημιουργιστών!
Τα καημένα… τι παράφορη αδικία!
Όταν καταδίκαζαν ανθρώπους στην πυρά, σαν τον Μιχαήλ Σερβέτους που ανακάλυψε την κυκλοφορία του αίματος ή τον Ανδρέα Βεσάλιο επειδή πίστευε ότι και ο Αδάμ πρέπει να είχε 24 πλευρά, όπως και η Εύα, τότε το εκπαιδευτικό σύστημα πήγαινε μια χαρά! Άκου πράγματα, έλεγαν… πώς είναι δυνατόν να έχει τα ίδια πλευρά ο Αδάμ αφού από κείνο το πλευρό ο θεός έπλασε την Εύα…

«Κάψτε τον, τον άτιμο!» έλεγαν και ξανάλεγαν με μίσος και αγάπη για τον… Δημιουργό «…δηλητηριασμένος από το Σατανά είναι… δεν τον βλέπετε;!»
Γελάτε…
Έπρεπε να κλαίτε!
Η θεωρία της εξέλιξης, λένε χωρίς να ντρέπονται, είναι μια ψευδοεπιστήμη που «προωθείται από ατομικές φιλοδοξίες και γι αυτό επηρεάζεται τόσο πολύ από τις προκατειλημμένες πεποιθήσεις»!
Έτσι λοιπόν κατέληξαν στο συμπέρασμα ακούστε-ακούστε «η επιστήμη της εξέλιξης αποκαλύπτει μία ενοχλητική προδιάθεση για πίστη πριν γίνει έρευνα»!!
Να, που μας βγήκαν οι πιστοί από αριστερά και μας κατηγορούν για πίστη και έχθρα για έρευνα!Φαίνεται το «πίστευε και μη ερεύνα» το ξέχασαν ή σαν κουτοπόνηροι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν γράφει έτσι αλλά κάπως έτσι «Πίστευε και μη. Ερεύνα!»
Ο πρώτος πιστός έγραψε «Πίστευε & Μη. (έβαλε και τελεία!) Ερεύνα»
Ο άλλος… (ο προοδευτικός ντε…) έσβησε το Μη. Αφήνοντας το «Ερεύνα» μόνο του!
Εε κύριε… φιντεϊστά… για να λέγεσαι προοδευτικός, πρέπει να σβήσεις και το «Πίστευε»!
Το Ερευνώντας σκέτο δεν σου αρκεί…;
Οι θέσεις των «Δημιουργιστών του Ευφυούς Σχεδιασμού» είναι παρμένες από το παγκοσμίου κυκλοφορίας βιβλίο «Life-How Did it Get Here? By Evolution or by Creation?» που εκδόθηκε ταυτόχρονα και στα Ελληνικά το 1985 και αναθεωρήθηκε με πιο… επιστημονικές απόψεις το 1987. WATCHTOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY OF NEW YORK.

Όμως για τα ηθικά διλήμματα που ούτως ή άλλως υπήρχαν και που οι «Δημιουργιστές» τις ίδιες ανόητες δικαιολογίες προβάλουν, στην επόμενη ανάρτηση, στις 16 Οκτώβρη.

38 σχόλια:

Άθεος είπε...

Όταν κανείς δεν μπορεί να απαντήσει… δεν ακούει!

Ένας παπάς κάλεσε τον καντηλανάφτη και τον ρώτησε
«Ποιος ήπιε το κρασί από το κελάρι;»
Ο καντηλανάφτης του είπε
«Δεν ξέρω».
«Πες μου ποιος ήπιε το κρασί από το κελάρι, γιατί θα σε ξομολογήσω» του είπε αυστηρά ο παπάς.
«Δεν ξέρω» είπε εκείνος!
«Έλα εδώ» του λέει ο παπάς, «τώρα, θα σε ξομολογήσω… δεν μου γλιτώνεις!»
Τον έβαλε και γονάτισε μπροστά του, του έριξε το πετραχήλι πάνω στο κεφάλι και τον ρώτησε με στόμφο, σίγουρος πια πως θα τον πιάσει στα πράσα!
«Ποιος ήπιε το κρασί από το κελάρι;»
«Δεν ακούω τίποτα!»
«Ποιος ήπιε το κρασί από το κελάρι, λέγε!»
«Δεν ακούω τίποτα σου λέω…» απάντησε ο καντηλανάφτης.
«Μη μου λες εμένα δεν ακούς… ο θεός σε βλέπει!»
«Αλήθεια σου λέω, εδώ κάτω δεν ακούγεται τίποτα, αν θέλεις έλα να δοκιμάσεις».
Ο παπάς γονάτισε και ο καντηλανάφτης φόρεσε το πετραχήλι και τον ρώτησε χωρίς δισταγμό, αφού του το έριξε πάνω από το κεφάλι του.
«Ποιος πήδηξε τη κόρη του δεξιού ψάλτη;»
κι ο παπάς απάντησε έντρομα και βιαστικά
«Έχεις δίκιο, εδώ από κάτω δεν ακούγεται τίποτα!»

Artanis είπε...

Καταρχήν το ανέκδοτο είναι όλα τα λεφτά...
Δεύτερον: Δεν πάνε να λένε ό,τι θέλουν, όπως θέλουν, η Εξέλιξη έχει εξήγηση για όλα...Οι δημιουργιστές, αν δεν γίνουν πρώτα (ή μάλλον, ξανά) ταλιμπάν, δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν να επιστρέψει στις βλακείες του Μεσαίωνα...
Σε φιλώ, καλησπέρα απο ΝΖ...

Μαρια Νικολαου είπε...

Kαλά δεν ειναι πολυ καλό να σαι "δηλητηριασμένος απο το σατανά" κατα την άποψη κάποιων πάντοτε?
Εγω ειδικα που τα πινω κιολα πικρα και που ζω στην κολαση αισθανομαι χρονια τωρα πως εδω "κάτω" ειναι υπεροχα.
Παρεμπιπτόντως το ανεκδοτο τελειο!
Οσο για τους "θεούσους" που τους λεω και γω...αστους να τρελαινονται με ολα αυτα.
Ποιος ξερει...Μπορει οι ανθρωποι να πάνε μπροστα οταν εμεις θα μαστε ήδη στα κάτω πατώματα...
Αλλα αληθεια , ξερεις το τραγουδι του Τερζη που λεει "ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ"???

Πωπω... ελπίζω να χωραει χιουμορ εδω ε?

Καλησπερουδια

Άθεος είπε...

Αγαπητή Artanis το ανέκδοτο αυτό δεν κυκλοφορεί στο internet (από σήμερα βέβαια κυκλοφορεί). Μου το είπε ένας παπάς υπό την επήρεια ούζου σε τσακίρ κέφι!
Όσο για τις βλακείες των Δημιουργιστών, να ξέρεις ότι, σήμερα τον 21ο αιώνα, άνθρωποι «μορφωμένοι» έχουν ακόμα το Μεσαίωνα στο σκονισμένο τους μυαλό.

Όταν γράφει κανείς για τόσο ευτράπελα θέματα Μαρία, πώς μπορεί να κρατά προσχήματα σοβαρότητας… Το τραγούδι του Τερζή δεν το ξέρω, όμως ξέρω ότι ο Παράδεισος και η Κόλαση είναι τόσο απίθανα πράγματα, όσο απίθανο είναι να αισθάνομαι όμορφα στον παράδεισο, όταν ξέρω ότι το παιδί μου βρίσκεται στη Κόλαση!

Argy Bargy είπε...

Πολύ σωστά τα γράφεις αγαπητέ. Κι ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε (οι θεϊστές βέβαια το κάνουν συστηματικά) την ανθρωποκεντρική αρχή: Ποιο σύμπαν λειτουργεί τόσο θαυμαστά συντονισμένα ώστε εμείς να ζούμε στον ταπεινό μας πλανήτη; Πριν 10 δις χρόνια ή πάνω σε τόσους και τόσους πλανήτες η ζωή δεν ευδοκιμεί για χίλιους δυο λόγους. Γαλαξίες συγκρούονται. Μαύρες τρύπες δημιουργούν απίστευτα εχθρικές γα την ύλη βαρυτικές συνθήκες. Κ.ο.κ. Αλλά το μυαλουδάκι τους δεν μπορεί να χωρέσει ότι δεν είμαστε παρά μία τυχαία εμφανισθείσα ζωή, επειδή τυχαίοι παράγοντες επέτρεψαν την ύπαρξή της, όχι πολύ σπουδαιότερη από τη μούχλα που αναπτύχθηκε, στον πάτο μίας πεταμένης κονσέρβας (άντε και έγινε νοήμων και στοχάζεται).
Πάντως, ο δημιουργισμός δεν είναι και πολύ της μόδας στο Ελλάντα. Ο τρόπος των παπάδων εδώ είναι να μην διδασκόμαστε συστηματικά την εξελικτική θεωρία.

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Bargy δεν χρειάζεται επιστημονική κατάρτιση για να απορρίψει κανείς την «δημιουργία», αρκεί απλά λίγη λογική. Αλήθεια, ποιος πιστεύει ότι μόνο πριν από 6013 χρόνια έγινε αυτή και πριν δεν υπήρχε τίποτα… Αρκεί να δει κανείς έναν αστέρα, όχι άλλου γαλαξία αλλά του δικού μας, που βρίσκεται σε απόσταση μόνο 6 ετών φωτός (εδώ δίπλα δηλαδή) για να συμπεράνει ότι… είναι ανύπαρκτος!
…Άρτζυ Μπάρτζυ και Λουλάς δηλαδή!!!

Ανώνυμος είπε...

Και τι λέτε για την άποψη των γνωστικών πως ένας κατώτερος θεός δημιουργός μας έχει εγκλωβίσει στην ύλη;

Άθεος είπε...

Από τα τέσσερα ειρωνικά, επιθετικά αλλά και ασυνάρτητα σχόλια του «γνωστού» Ανώνυμου άφησα ένα, το πιο σοβαρό και κατανοητό.
Γνωστή η τακτική του στους αναγνώστες μου να χαλάει τη ροή των σχολίων με… παπαριές! (αλλάζω τακτική «ανώνυμε σπασίκλα» με σένα)
Η άποψη των γνωστικών είναι σεβαστή. Σαν ιδεαλιστική άποψη απορρίπτεται. Όμως σαν αλληγορία, που οι Γνωστικοί κατά κόρον χρησιμοποιούσαν, είναι μια φιλοσοφική άποψη, που στέκει καλύτερα από το δόγμα των χριστιανών.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχα αμφιβολία,μεσαίωνας και λογοκρισία.Ντροπή.
Δεν έχεις το θάρρος να δηλώσεις έστω στους αναγνώστες σου πως το ανέκδοτο κυκλοφορεί εδώ και καιρό;
Σιγά μην ξεφεύγουμε από το θέμα σου.Όλα τα επιχειρήματα και οι ιστορίες σχετικές είναι.Υπάρχει κάτι ή όχι πέρα από το τίποτα;
Ειλικρινά πάντα μου προκαλεί λύπη η λογοκρισία.Απλώς με επαληθεύεις.Αν δεν έχεις την ανεκτικότητα να σε σχολιάζουν και προσωπικά τότε τι να πω;
ΌΛοι είμαστε μικροί και μας περιμένει ο θάνατος.Αυτόν που φοβόταν ο φίλος σου ο Επίκουρος και έβγαζε τις θεωρίες του.

Άθεος είπε...

Αχ βρε μικροπρεπή…
Λες να έσβησα ένα από τα σαχλά σου σχόλια επειδή έλεγε ότι το ανέκδοτο το έχεις ξανακούσει;
Εγώ δεν είπα ότι εγώ το επινόησα (!) αλλά ότι δεν κυκλοφόρησε από το internet, αλλά από έναν παπά! Τι σε κόφτει εσένα;
Ούτε σημαίνει ότι αυτός το έβγαλε. Κι αυτός από αλλού το άκουσε.
Εσύ, τώρα, τι πρόβλημα έχεις;
Μπορείς να κάνεις σχόλιο λογικού ανθρώπου ή απλά θέλεις να ασχοληθούν όλοι με σένα…;

Dyer είπε...

Οι φυσικές επιστήμες προσπαθούν να ερμηνεύσουν το σύμπαν, και ότι αυτό εμπεριέχει, χωρίς χαρακτηρισμούς ευφυΐας ή βλακείας. Το σύμπαν δεν είναι ούτε ευφυές ούτε βλαξ. Βλάκες είναι αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι δημιουργήματα ενός ευφυούς σχεδιαστή ο οποίος για να διασκεδάσει την πλήξη του, αποφάσισε μια μέρα, να δημιουργήσει το σύμπαν.
Δεν θα επεκταθώ όμως άλλο στον «ευφυή σχεδιασμό». Αυτά που έχει η ανάρτηση του άθεου είναι αρκετά, και δίνουν ερεθίσματα για περαιτέρω μελέτη.
Μια πιο σοβαρή άποψη στο «Γιατί αναδύθηκε η ζωή και γιατί συνεχίζει να υπάρχει;» διάβασα στο http://www.physics4u.gr από εκεί αντιγράφω μια παράγραφο.
«Κατά αυτή την έννοια, η ζωή είναι ένα πολύ φυσιολογικό γεγονός, που προέκυψε απλώς για να ικανοποιήσει βασικούς φυσικούς νόμους. Ο "σκοπός" μας, για να το πούμε πιο καθαρά, είναι η ανακατανομή της ενέργειας στον πλανήτη, που προξενείτε μεταξύ του καυτού ήλιου και του ψυχρού χώρου. Οι οργανισμοί εξελίσσονται μέσω της φυσικής επιλογής, αλλά στο πιο βασικό επίπεδο, η φυσική επιλογή καθοδηγείται από την ίδια θερμοδυναμική αρχή: την αύξηση της εντροπίας και την μείωση των ενεργειακών διαφορών. Οι φυσικές διεργασίες από τις οποίες προέκυψε η ζωή, λοιπόν, είναι οι ίδιες διαδικασίες που διατηρούν τη συνέχιση της ζωής - και λειτουργούν με όλες τις χρονικές κλίμακες.»

Το θέμα δεν είναι λυμένο, αλλά δείχνει ένα ορθολογικό τρόπο προσέγγισης της αλήθειας χωρίς την χρήση μύθων.
Για τους ενδιαφερόμενους το πλήρες άρθρο στη διεύθυνση http://www.physics4u.gr/news/2008/scnews3570.html
Απαιτούνται στοιχειώδεις γνώσεις φυσικής.
Καλό μήνα

Άθεος είπε...

Θα έλεγα Dyer απαιτούνται στοιχειώδεις γνώσεις λογικής. Γιατί, αν δεν υπάρχουν αυτές και οι εξειδικευμένες γνώσεις παραμένουν αναξιοποίητες.
Αν όλοι προσέγγιζαν με ορθολογικό τρόπο την αλήθεια θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε καλύτερα!
Όμως κάποιοι δεν θέλουν και οι υπόλοιποι δεν καταλαβαίνουν τι παίζεται πίσω τους!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αν ρωτήσω πως ερμηνεύονται κάποια προφητικά όνειρα σε ένα πλαίσιο χωρίς θεό θα είμαι εντός ή εκτός θέματος;
Και μιλάω για όνειρα που προδείχνουν μελλοντικά γεγονότα.Δεν μιλάω για προφήτες αλλά για όνειρα κοινών θνητών.Ο Φρόυντ στο βιβλίο του για την ερμηνεία των ονείρων απλώς δήλωσε πως δεν ασχολείται μαζί τους λόγω άγνοιας.Ο άθεος υπερθεματίζει και αποκαλεί τα σχόλιά μου περί αυτού του θέματος σαχλά και ασυνάρτητα.Εγώ σου λέω ευθέως πως κρύβεις ότι δε σε συμφέρει.

Dyer είπε...

Κάθε «προφητικό όνειρο» αλλά και κάθε προφητεία μελλούμενων αν είναι ακριβής (πράγμα σπάνιο), είναι μια ανούσια πληροφορία (για να το πω ευγενικά). Γιατί είτε είναι λάθος όποτε δεν έχει καμία αξία, είτε είναι σωστή (συμπτωματικά κατά τη γνώμη μου) αλλά τότε ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, επειδή διαφορετικά είναι λάθος. Σαυτή την περίπτωση το μόνο αποτέλεσμα είναι, γι αυτούς που πιστεύουν, να τους φτιάξει ή να τους χαλάσει την ψυχολογία, με ότι αυτό συνεπάγεται. Άρα τα όνειρα, για τους μη ψυχολόγους, είναι παπαριές.

Άθεος είπε...

Εγώ λέω να σταματήσετε να μιλάτε για παπαριές!
Dyer, είσαι έξυπνος άνθρωπος, μην τσιμπάς στις ασυναρτησίες του «Ανώνυμου».
Ακόμα δεν κατάλαβες, τι ρόλο παίζει;
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα όνειρα με το θέμα μας;
Άσε να γράφει ό,τι θέλει και στο τέλος με μια κίνηση θα σβήσω όλες τις παπαριές που έγραψε, εκτός θέματος, και τελείωσε!
Οίκτο! Ο άνθρωπος είναι παπάρας!

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

Εχετε αναλογιστεί γιατί εξουσία και θρησκεία πάνε πακέτο?
Μήπως το πράγμα ξεκινάει από παλιά?
Από το φόβο, λόγω άγνοιας, του πρωτόγονου για τα φυσικά φαινόμενα, τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι "ξύπνιοι" της εποχής (μετέπειτα ιερείς) και σε αγαστή συνεργασία με τον αρχηγό της φυλής διαιώνισαν τις δύο εξουσίες (γήινη & "επουράνια").

Κι ανταποδίδω το ανέκδοτο:

Ενας διαρρήκτης μπουκάρει σ' ένα σπίτι, κι όπως ψάχνει στα σκοτεινά ακούει μια φωνή.
"Πρόσεξε, ο Ιησούς σε παρακολουθεί και θα σε τιμωρήσει"
Αλαφιασμένος κοιτάει γύρω αλλά δεν βλέπει τίποτα.
Συνεχίζει το ψάξιμο, κι ακούει πάλι την ίδια φωνή:
"Πρόσεξε, ο Ιησούς σε παρακολουθεί και θα σε τιμωρήσει"
Στρέφει το φακό προς το μέρος της φωνής και βλέπει έναν παπαγάλο.
"Εσύ μίλησες?" λέει ο διαρρήκτης.
"Ναι" του λέει ο παπαγάλος.
"Και ποιός είσαι σύ" του λέει ο διαρρήκτης.
"Είμαι ο παπαγάλος του σπιτιού και με λένε Μανόλη" απαντάει ο παπαγάλος.
"Χα, χα, χα, και είναι όνομα για παπαγάλο αυτό?" απαντάει ο διαρρήκτης.
"Γιατί?", απαντάει ο παπαγάλος, "μήπως το Ιησούς είναι όνομα για ντόμπερμαν?"

Άθεος είπε...

Μα και βέβαια το έχουμε αναλογιστεί «Άλλε Ανώνυμε»… ο συλλογισμός σου είναι σωστός και αποτελεί την πάγια ιστορική και φιλοσοφική μας θέση. Όποιος δεν το αντελήφθη, ας κάνει ό,τι μπορεί για να μην παραμένει υποτελής αυτής της αλλοτριωμένης εξουσιαστικής δύναμης που διαιωνίζει, χιλιάδες χρόνια τώρα, την απάτη και το ψεύδος!
Αν και δεν κολλάει με το θέμα, καλό ήταν και το ανέκδοτό σου.

Όμως μου θύμησες και σε μένα ένα (ας το πάρει το ποτάμι).
Ένας ταβερνιάρης είχε ένα παπαγάλο και του λέει:
- "Φεύγω για μια ώρα από το μαγαζί. Άν έρθει το βυτίο με το πετρέλαιο πες τους να βάλουν 1 τόνο".
Έρχεται το βυτίο, βλέπουν τον παπαγάλο και του λένε:
- "Πού είναι το αφεντικό;"
- "Έφυγε", τους λέει αυτός, "βάλτε 3 τόνους και αφήστε το τιμολόγιο στο τραπέζι."
Γυρνάει ο ταβερνιάρης βλέπει ότι αγόρασε 3 τόννους και ουρλιάζει στο παπαγάλο:
- "Ένα τόνο δε σου είπα ρε, γιατί τους είπες 3;"
Τον αρπάζει και το σταυρώνει με τα φτερά ανοιχτά. Έπειτα του λέει:
- "Μια βδομάδα θα μείνεις εκεί."
Ο παπαγάλος βλέπει απέναντι του μια εικόνα του Χριστού στο σταυρό και ακούει μέσα από την εικόνα μια φωνή:
- "Πλάσμα του Θεού, πόσο καιρό θα είσαι σταυρωμένο;"
Λέει ο παπαγάλος:
- "Μια βδομάδα, εσύ πόσο καιρό είσαι στο σταυρό;"
Του απαντάει η φωνή:
- "2000 χρόνια!"
Έκπληκτος ο παπαγάλος του λέει:
- "Καλά ρε μεγάλε πόσο πετρέλαιο παράγγειλες;"

zoyzoy είπε...

Καλά με τ'ανέκδοτα σας ξέχασα και τι διάβασα με παραπλανήσατε:))
Αλλά να τα πίνεις και με παπά δεν το περίμενα και να λέει και τέτοια ανέκδοτα μετά μου λες εμένα περί ορθολογιστών και δημιουργιστών!!

Καλό ΣΒΚ με φιλιά θαλασσινά!!

Άθεος είπε...

Αυτό έγινε σε ένα ουζερί, όταν περνώντας ο παπάς είδε το φίλο του με τον συνδαιτυμόνα μου! Τον φώναξε και η συζήτηση άναψε!
Μακάρι πάντα έτσι να μιλούσαν οι άνθρωποι! Γιατί σου φαίνεται παράξενο;
Μήπως το παράξενο είναι αυτό που συνηθίσαμε… η εμπάθεια και το μίσος…

zoyzoy είπε...

Εσένα με παπά δεν μπορώ να φανταστώ και να τα πίνεις?

Πλάκα κάνω πολλές φορές συμβαίνει να'
χουμε διαφορετικές απόψεις με τον φίλο μας όπως τα πολιτικά και όμως να ταιριάζουμε σε τόσα άλλα!

Άθεος είπε...

Αχ, βρε zoyzoy… εμείς πώς ταιριάξαμε…
Θυμάσαι μια αντιπάθεια που μου είχες στην αρχή…
«Άθεος…; χριστός φυλάξει…!» πρέπει να έλεγες!
Τώρα λες «τελικά δεν είναι μπαμπούλας… σαν όλους τους ανθρώπους είναι!»
Αχ zoyzoyνίτσα!
Όταν, για τον θεό, εμφανίζονται αντιπάθειες και μίση που πολλές φορές καταλήγουν και στο έγκλημα (από τη μεριά σας πάντα) τότε σημαίνει πως δεν υπάρχει θεός ή έστω ότι ο δικός σας είναι ψεύτικος!

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

...Κι εκτός του φόβου για τα φυσικά φαινόμενα, η πίστη έχει κι άλλη μια συνιστώσα (και σημαντικότερη), το υπαρξιακό άγχος.
Μη μπορώντας ο άνθρωπος να συμβιβαστεί με το πεπερασμένο της ύπαρξής του, δέχθηκε με ανακούφιση τόσο τη μετά θάνατον ζωή όσο και τους διαχειριστές της.
Γι αυτό δεν είναι παράξενο που οι πιστοί κάθε θρησκείας έχουν και παράπλευρες πίστεις (αστρολογία, μαγγανεία, κλπ).
Από κάπου ψάχνουν να κρατηθούν. Κι αντί να στραφούν στον εαυτό τους, ψάχνουν στ' ανύπαρκτα. Γι αυτό και τα "θαύματα" έχουν τόση πέραση.

Άθεος είπε...

Καλή η σκέψη σου φίλε μου (γράψε ένα χαρακτηριστικό όνομα).
Οι παράπλευρες πίστεις, κατά τη γνώμη μου προέρχονται και από την τάση τους να στηριχθούν σε ένα σύστημα νόμων, προκειμένου να δικαιολογούν τα γεγονότα, όπως εμείς τους φυσικούς νόμους!
Για παράδειγμα: ο ανάδρομος Ερμής φταίει που αρρώστησες ή τα μάγια που σου έκαναν είναι η αιτία που χώρισες με τον καλό σου!
Νάσαι καλά «Άλλε» Ανώνυμε… μ’ έκανες και γέλασα… εκεί που στο Μεσαίωνα, κάποιοι κακομοίρηδες έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ!

kon1p είπε...

Αγαπητέ άθεε, επιστρέφω με όνομα όπως μου ζήτησες.
Το να αποδίδουμε σε άλλους ό,τι κακό μας συμβαίνει, είναι ακόμη μια απόδειξη του πόσο ο άνθρωπος βρίσκεται σε πλήρη αποξένωση από τον εαυτό του.
Και σ' αυτό η παμπόνηρη θρησκεία βρήκε άκρη (= ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου).
Δεν θα πρέπει λοιπόν να παραγνωρίζουμε την παρηγορητική δύναμη της θρησκείας (όπως έξοχα έχει αναλύσει ο Γιάλομ στο "θρησκεία & ψυχιατρική").
Εδώ όμως βρίσκεται και η ειδοποιός διαφορά των δύο. Η θρησκεία, μέσω της εξομολόγησης και της μετά θάνατον ζωής, σε κρατάει διαρκώς εξαρτημένο. Η ψυχανάλυση σου προσφέρει πλήρη απεξάρτηση και θεραπεία, με μια όμως προϋπόθεση: να τραβήξεις την κουρτίνα των προκαταλήψεων και ν' αντικρύσεις τον εαυτό σου κατάματα.

Περί αυτών όμως και άλλων, θα επανέλθω...
ο πρώην "ένας άλλος ανώνυμος"

zoyzoy είπε...

Εχεις δίκιο στην αρχή νόμιζα ότι ήθελες ν'αποδεχτούμε τις θεωρίες σου γιαυτό και η αντιπαράθεσή μας.
Εχεις ενδιαφέρουσες απόψεις που με εξιτάρουν όχι "μπαμπούλας".Αλλωστε βρήκαμε τόσα κοινά σημεία.
Τώρα το κόλλημα μου για την αστρολογία προήλθε απ'την ανάγκη για αυτογνωσία.
Οπως λέει και ο "άλλος ανώνυμος" μπορεί να έψαχνα το αίτιο στους πλανήτες και όχι στον κακό μου χαρακτήρα.Μήπως τελικά όμως δεν είμαστε τυχαία με κάποια χαρακτηριστικά και διαφορετικοί?
Οσο ψάχνω μαθαίνω και εκπλήσσομαι και με την αστρολογία και δεν μπορείς να την συγκρίνεις με μαγγανεία δεν μιλάμε για τους καραγκιόζηδες που λένε τ'αστρα.
Πιστεύω ότι βασίζεται περισσότερο σε στατιστικά στοιχεία που έχουν προέλθει από το βάθος της Βαβυλώνιας.

Άθεος είπε...

Φίλε μου, τώρα έχεις όνομα που σε διαφοροποιεί από οποιοδήποτε ανώνυμο.
Ο άνθρωπος, πάντα αναζητούσε απαντήσεις σε ό,τι δεν ήξερε. Βέβαια, όταν δεν ήταν σε θέση να τις δώσει, τις επινοούσε ο ίδιος με ιδεαλιστικό τρόπο κι έτσι πάντα προσπαθούσε να τις δικαιολογήσει. Δηλαδή κορόιδευε τον εαυτό του. Πώς γίνεται όμως να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και να μην το καταλαβαίνουμε;
Όταν ζούμε σε ένα κόσμο αποξενωμένοι, είμαστε αποξενωμένοι και από τον ίδιο τον εαυτό μας. Η αλλοτρίωση είναι το ζητούμενο! Έτσι λέγεται το σύνδρομο της διανοητικής μας στρέβλωσης που μας απομονώνει από τον πραγματικό μας κόσμο και μας καταβαραθρώνει στο ψέμα και την απάτη. Τα τελευταία τα βρίσκουμε από άλλους ή τα δημιουργούμε εμείς, οπότε, από μας τα βρίσκουν και οι άλλοι!
Έχω γράψει ένα άρθρο για την αλλοτρίωση που δεν πρόκειται να το δημοσιεύσω πριν την έκδοση του βιβλίου μου που σε λίγους μήνες θα βγει. Το κυριότερο, για το θέμα της αλλοτρίωσης όμως είναι ότι αυτή είναι ένας πανίσχυρος εχθρός που βρίσκεται μέσα μας και το πιο επικίνδυνο είναι ότι ο εχθρός αυτός πηγάζει αυθόρμητα μέσα από τη συνείδηση του ατόμου και την υφιστάμενη οργάνωση της κοινωνίας!
Εκεί βρίσκεται και η εξάρτηση και γι αυτό εκεί αναζητά ο άνθρωπος τη λύση, την παρηγοριά και τις απαντήσεις του!
Όμως, όταν δημοσιευτεί, θα έχουμε να πούμε πολλά.
Χάρηκα για την επικοινωνία!

Αγαπητή zoyzoy. Τα όσα έγραψα στον kon1p ισχύουν και για σένα! Μην φανταστείς ότι είμαι τόσο αρνητικός με την αστρολογία. Απλά την απέρριψα!
Ασχολήθηκα αρκετά και μ’ αυτό το σπορ, κατάστρωνα ωροσκόπια, τράβαγα γραμμές, εξέταζα, οίκους, γωνίες συνόδους και ωροσκόπους!
Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι προσπαθούσα να ροκανίζω το χρόνο μου. Ασχολήθηκα και με την παραψυχολογία! Αα, αυτά δεν σας τα είπα ποτέ! Βέβαια! Σαν ηλεκτρονικός κατασκεύασα μηχανήματα, έκανα πειράματα, αντάλλαξα γνώμες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο (Σισμανόγλειο), έγραψα άρθρα, το συζήτησα, προβληματίστηκα για πολύ και κατέληξα ότι κι αυτά ήταν ψέματα! Ακόμα έχω τις μηχανές Kirlian, τους ανιχνευτές backster, τους ανιχνευτές ψεύδους, τις κάρτες zener, τους δέκτες με τις φωνές από το «υπερπέραν» και άλλα ευτράπελα πράγματα για φαντάσματα, τηλεκίνηση, τηλεπάθεια κλπ. Όλα ψέματα!
Μόνο όταν αναζήτησα τις απαντήσεις στην ύλη, στον κόσμο μου και ρωτώντας την φύση, βρήκα απαντήσεις που δεν αμφισβητούνται με τίποτα! Το «τίποτα» είναι σχετικό και έχω επίγνωση, όμως από την άλλη μεριά υψώνεται ένα τεράστιο ΤΙΠΟΤΑ κι αυτό είναι που ανακάλυψα!
Μια μέρα θα σας τα κάνω γνωστά κι αυτά, με πειράματα και αποδείξεις! Υπομονή, έχουμε τόσα πολλά να πούμε!
Μέχρι τότε, έχε υπ’ όψιν σου, ότι απ’ όλα τα σώματα μόνο ο Ήλιος και η Σελήνη ξεσηκώνουν στον άνθρωπο βιολογικές παλίρροιες. Τα άλλα είναι τριχίδια… για να μην τα ονομάσω αλλιώς!
Φιλάκια Βαβυλώνα μου!

george είπε...

Χθες μολις ειδα σε μια καινουρια παραγωγη του Νational Geografic ενα νεο εργαστηριακο πειραμα μιας ομαδας επιστημονων που απεδεικνυε οτι ειναι (αρα και ηταν )η μεταφορα βακτηριων σε αστεροειδεις και η επιβιωση αυτων ακομη και μετα την προσκρουση με ταχυτητα χιλιαδων χιλιομετρων,που σημαινει κατα τους ειδικους οτι η ζωη στην γη ισως να προερχεται κυριολεκτικα απο το συμπαν!!πολυ καλο το ανεκδοτο, επιτρεπεται να το "κυκλοφορησω";

Άθεος είπε...

Το ότι η ζωή στην γη ίσως να προέρχεται από το σύμπαν δεν είναι καινούρια υπόθεση, όπως θα φαντάζεσαι και ο ίδιος. Όπως και να έχει όμως, με τον ίδιο τρόπο, εδώ ή αλλού, κάποια στιγμή, αν ευνοούν οι περιβαλλοντολογικές συνθήκες, η ζωή αναπόφευκτα θα εμφανιστεί. Ακόμα κι αν επιδιώξουμε για το αντίθετο!
Όσο για το ανέκδοτο, ακόμα και δικό μου να ήταν θα το επέτρεπα. Τα ανέκδοτα είναι για να κυκλοφορούν και να προσφέρουν αυτό για το οποίο επινοήθηκαν!
Να είσαι καλά και καλή διασκέδαση όπου το πεις!

kon1p είπε...

Το καλό με τη επιστήμη, αγαπητοί συνδαιτυμόνες, είναι ότι αφήνει το πεδίο ανοιχτό σε κάθε λογική (ή λογικοφανή) θεωρία και άποψη και δεν περιχαρακώνεται (όπως η θρησκεία) σε στενά δογματικά πλαίσια. Αναγνωρίζει τα λάθη της, και προχωράει στην αναζήτηση της αλήθειας. Αλλωστε, όπως έχει δείξει η εμπειρία, οργανισμοί (όπως και ιδέες) που δεν προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους είναι καταδικασμένοι σε εξαφάνιση.
Αν θέλεις κι άλλα "ανέκδοτα" loupasg, σου συνιστώ να παρακολουθείς περισσότερα ντοκιμαντέρ του είδους αυτού. Θα διαπιστώσεις ότι μικροοργανισμοί και βακτήρια αναπτύσσονται στα πιο απίθανα μέρη της γής (π.χ. σε υποθαλάσσιες υπέρθερμες στήλες μάγματος στα βάθη των ωκεανών). Αλλά εκόμη κι αν δεν σε καλύπτουν αυτά, διάβασε κάποιο απ' τα βιβλία του Γ. Γραμματικάκη και θα διαπιστώσεις ότι η άποψη "είμαστε φτιαγμένοι από αστρόσκονη" δεν είναι καθόλου τραβηγμένη.
Η επιστήμη ΔΕΝ έχει στεγανά.

kon1p είπε...

Και κάτι ακόμη.
Η αναζήτηση της όποιας αλήθειας έξω απ' τη λογική και την επιστήμη δεν είναι τίποτε άλλο από την ανάγκη του ανθρώπου ν' ακούει καλά μαντάτα για ό,τι τον απασχολεί.
Να παραμυθιάζεται δηλαδή, προκειμένου να ξεπεράσει το φόβο του θανάτου.
Γιαυτό και σε εποχές κρίσεων όπου ο άνθρωπος ερχεται αντιμέτωπος με τους φόβους του, ανθίζουν πάσης φύσεως μάγοι και γητευτές.

AlexMil είπε...

Οποσδήποτε έχεις δίκιο σε ότι γράφεις, η ύπσρξη του θεού είναι μια ανθρώπινη ανακάλυψη, που πολύ σύντομα μετά την ανακάλυψή της, χρησιμοποιήθηκε απόλυτα ως αυτόνομη εξουσία αλλά και ως ενίσχυση, δικαιολόγηση της κοσμικής εξουσίας της κάθε μορφής σε κάθε εποχή.

Διάβασε τους τελευταίους μου στίχους στη διεύθυνση:
http://alex-mil.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html

καλό βράδυ

Άθεος είπε...

Έτσι, όπως συνηγορείς κι εσύ, φίλε μου!
Κάποια μέρα όμως, θα καταλάβουν όσοι δεν το κατάλαβαν ότι θρησκευτική και πολιτική εξουσία είναι σφικταγκαλιασμένοι έχοντας και οι δυο ιδιοτελή συμφέροντα. Οι πρώτοι ανάμεσα στους πιστούς και οι δεύτεροι στους ψηφοφόρους!

Ανώνυμος είπε...

Καλωσορίζω τους γενίτσαρους της νέας τάξης των πραγμάτων !

Καλωσορίζω την γενιά του τίποτα, της ιστορίας του τίποτα και της ιστορίας τη λήθης !

Άθεος είπε...

Ανώνυμε, πέστα μου για να μη στα πω εγώ!
…κοίτα ποιος μιλάει…!
Ο μηδενισμός σε έξαρση!

kon1p είπε...

Γειά σου Ανώνυμε με τα ωραία σου...
Καλά που είσαι κι εσύ, και σπάς τη μονοτονία.
Αν όμως θέλεις να σε παίρνουμε στα σοβαρά, τη επόμενη φορά φρόντισε να μας αντικρούσεις με επιχειρήματα κι όχι με παπαριές.
Εκτός κι αν θέλεις να το παίξεις "ο τρελλός του χωριού"...

Άθεος είπε...

Kon1p αγνόησέ τον!

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Γεια σου Άθεε… καιρό έχουμε να τα πούμε από εδώ. Ασχολήθηκα εκτενώς όλο αυτό τον καιρό με το YouTube(σχόλια και δημιουργία βίντεο) και δεν πήρα χαμπάρι το νέο άρθρο που ανέβασες. Ένα από τα βίντεο που ανέβασα έχει τίτλο: «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» που εν μέρει θίγεις κ εσύ, όπως πάντα με την ρητορική σκέψη και ανάλυση που σε διακρίνει.
Πραγματικά τι να πει κανείς για όλες αυτές της τραγελαφικές και συνάμα απογοητευτικές(για κάποιους πιστούς του χριστιανισμού και όχι μόνο) ‘’αποκαλυπτικές θεωρίες’’ των ‘’άγιων πατέρων’’ της χριστιανικής - θεοκρατικής πίστης.
Κ εδώ τίθεται το ερώτημα….. να γελάσεις ,να κλάψεις, ή να προβληματιστείς ? Εγώ λέω και τα τρία !! θα γελάσεις , ακούγοντας ή διαβάζοντας πως κάποιος κάποτε προτού(αν δεν κάνω λάθος) 15000 χρόνια έπλαθε κουλουράκια με τα δυό χεράκια και εγένετο ο Αδάμ η Εύα και το σύμπαν όλο. Κ αυτό είναι μόνο η αρχή στα τόσα κακόγουστα παραμυθάκια της….. ‘’θεόπνευστης’’ βίβλου. Κ όταν τους εκφράζεις την απορία…. ‘’’Μα καλά, οι δεινόσαυροι και τα τόσα ζώα όπως επίσης κ ο άνθρωπος που επιβεβαιωμένα έζησαν πριν εκατομμύρια χρόνια , πως το εξηγείτε??’’ η απάντηση είναι απλή Και ….. χριστιανική!! . ‘’Ο θεός τα έστειλε για να δοκιμάσει την πίστη μας…’’!!!!!! Εντάξει…… και κάποιος άλλος έστειλε εσάς..(χριστιανούς) για να δοκιμάσει την υπομονή μας…..
Κατόπιν…. έρχονται και οι περίφημες 10 εντολέεεες…… έμ βέβαια, σ’ έφτιαξα που σ’ έφτιαξα…. δεν θα σε προγραμματίσω κιόλας!!!! Πάρε λοιπόν αυτά τα 10 τσιπ…. Εεε… συγνώμη, τις 10 εντολές και πορεύσου εν ζωή. Εάν όμως της παραβείς θα καείς στο πυρ το εξώτερον !! θα σαπίσεις στη κόλαση!!θα περνάς ένα συνεχές μαρτύριο κάτω από την σπάθην μου!!!(λες να εννοούσε τους Έλληνες στη περίοδο της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας??)
Αλλά εγώ…. Θα σ’ αγαπάω…!!!

Οι ……’’άγιοι πατέρες μας’’ ήταν και επιστήμονες…..!! Βέβαια!!!!
Έκαναν μεγάλες ανακαλύψεις…. Όπως πχ ότι η γη είναι επίπεδη!!!(να λοιπόν που ο κύκλος…. τετραγωνίζεται!!!!) Και ο ήλιος κινείται γύρο από αυτή!!(τον γεοκεντρισμό τον πίστευαν και κάποιοι αρχαίοι Έλληνες.. «βλ. Αριστοτέλη») και πως οι κολώνες της γης…(οι ποιες??!!) αποτελούνται από αγγέλους!!!!!(Εε…??!!)
Ας δούμε όμως τι μας λέει η Βίβλος και τα διδάγματα των’’ Αγίων και των Πατέρων’’ της Εκκλησίας:
Η Γη είναι επίπεδη και έχει όρια, τα οποία ίσως είναι παραλληλόγραμμα, ενδεχομένως κυκλικά, η Γη όμως, σίγουρα δεν είναι σφαιρική.

Ο ουρανός είναι η οροφή επάνω από τη Γη. Ένα σταθερό αδιαπέραστο φράγμα, που προστατεύει, τόσο τους πιστούς, όσο και τους άπιστους από τα ύδατα, που υπάρχουν εκείθεν.

Τα αστέρια επάνω στον Ουρανό (η λέξη επάνω δεν είναι τυπογραφικό λάθος) είναι πολύ μικρότερα της Γης.

Τα λειτουργικά βιβλία, που ακόμα και στις ημέρες μας ψάλλονται στις εκκλησίες:

Ωδή γ΄: “Ο στερεώσας λόγω τους ουρανούς, και την γην εδράσας επί υδάτων πολλών, στερέωσόν με προς ύμνον, και δοξολογίαν σου Κύριε” ("Μηναίον Ιανουαρίου".)

Ειρμός: “Ο στερεώσας κατ' αρχάς, τους ουρανούς εν συνέσει, και την γην επί υδάτων εδράσας, εν τη πέτρα με Χριστέ, των εντολών σου στήριξον, ότι ουκ έστι πλην σου, Άγιος μόνε Φιλάνθρωπε” («Μηναίον» Αυγούστου.)

Καταλαβαίνουμε λίγο-πολύ τι τράβηξε ο δύστυχος Γαλιλαίος με την θεωρία του ηλιοκεντρισμού.

Ας συνοψίσουμε λοιπόν… ο ‘’θεός’’ μας έπλασε, μας προγραμμάτισε, μας έδωσε όλα τα αγαθά, αλλά….ξέχασε να πει στους …..παραλήπτες-αντιπροσώπους του, όλα αυτά περί ηλιοκεντρισμού και σφαιρικότητας(γη), που γνωρίζουμε σήμερα…. Σημαντική παράληψη…!!!

Κ όλα αυτά σήμερα θα πρέπει να μας προκαλούν όχι μόνο το ‘’κλάμα’’,… αλλά τον προβληματισμό και την ανησυχία,
σε τι είδους ψευδαισθήσεις μπορεί να μας οδηγήσει η ιδεολογία του θρησκοκεντρισμού.

Αυτά τα ολίγα λοιπόν και εύχομαι από καρδίας, αυτή η ΜΑΥΡΗ σελίδα της ανθρωπότητας στην θρησκοληψία-πληξία και όλα αυτά που έχουν να κάνουν με θεούς και δαίμονες, να αποτελέσουν στο μέλλον μια πικρή ανάμνηση….. αν και οι πιθανότητες να πιάσω το τζόκερ είναι περισσότερες…..

ΣΤΑΥΡΟΣ

Υ.Γ- Με την μέση σου ελπίζω να είναι όλα καλά…..

Άθεος είπε...

Φίλε Σταύρο, δεν άφησες να πω τίποτα. Τα είπες όλα μόνος σου, εκτός από αυτά που πρόλαβα να γράψω στην ανάρτησή μου! Βέβαια, τα 15000 χρόνια που έβαλες πολλά ήταν. Ούτε τα μισά δεν είναι σύμφωνα με τους ραβίνους, αλλά τέτοιες λεπτομέρειες δεν παίζουν ρόλο στους πιστούς.
Για να μη χάνεις αναρτήσεις, να ξέρεις ότι κάθε 15 μέρες ανεβάζω νέο θέμα. Κάθε 1η και 16 του μήνα. Τα προσωπικά σχόλια, άφηνέ τα για το email.

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5