14 Ιουν 2008

Όχι στον νηπιοβαφτισμό! Κατάργηση του θρησκευτικού όρκου! Χωρισμός Κράτους- Εκκλησίας!

Ο νηπιοβαφτισμός είναι μορφή παιδικής κακοποίησης. Βάναυσης κακοποίησης μάλιστα!
Είναι πνευματική κακοποίηση γιατί ύπουλα διαφεντεύουν έναν παρθένο νου, όταν δεν είναι σε θέση να αμυνθεί!

Είναι σωματική κακοποίηση γιατί βάναυσα το παιδί ταλαιπωρείται από ένα άγνωστο τριχωτό πλάσμα που το σπρώχνει με δύναμη στο λαδεμένο νερό, ανάμεσα σε άγνωστες φάτσες που ανταποδίδουν στο κλάμα του ένα ηλίθιο χαμόγελο που φτάνει μέχρι τα αυτιά τους!




Η πρώτη πράξη αλλοτρίωσης. Προσέξτε πως το χέρι του παπά με δύναμη σπρώχνει το παιδί στο νερό κι αυτό, με όσες δυνάμεις του απομένουν, με το χεράκι του αντιστέκεται! Το παιδί αυτό από τη στιγμή αυτή θα βουλιάζει στις δεισιδαιμονίες, αν όχι για όλη του τη ζωή, σίγουρα όμως για πολλά χρόνια!
Στο video που παραθέτω πιο κάτω γίνεται μια ιστορική αναδρομή για την βάπτιση και μεταξύ άλλων μπορείτε να δείτε την σωματική ταλαιπωρία του παιδιού, όπου ο παπάς με μανία το σπρώχνει μέσα στο νερό, αδιαφορώντας αν το παιδί εκείνη τη στιγμή αναπνέει ή εκπνέει τον αέρα από τα πνευμόνια του. Ένας καρδιολόγος, ίσως θα διαφωνούσε αντιδρώντας έμπρακτα, αφού το σοκ που δέχεται μια παθητική καρδιά ίσως αποβαίνει μοιραία σε μια τέτοια δοκιμασία.


Υ.Γ. μετά τρία χρόνια (2011). Όπως θα διαπιστώσατε, ο παπάς έγινε νούμερο και υπέβαλε αίτηση να καταργηθεί το video. Εμείς όμως, μετά τρία χρόνια σας αφιερώνουμε αυτό:
Νηπιοβαπτισμός, το παιδομάζωμα των χριστιανώνΕπίσης
Αν το μυστήριο της βάφτισης είναι θεϊκό εδώ τι συνέβη;
 
Ο νεοβαφτισμός είναι απαράδεκτος γιατί αφαιρεί το δικαίωμα από τον άνθρωπο να διαλέξει το δικό του θεό ή ένα φιλοσοφικό σύστημα που θα τον προστατεύει από τους θεούς και τις δεισιδαιμονίες που επινόησαν οι πρόγονοί του πριν χιλιάδες χρόνια.
Η ενέργεια αυτή πρέπει να θεωρηθεί παράνομη γιατί παραβιάζει κάθε δεοντολογία περί ελευθερίας των ιδεών.
Οι ανοησίες, περί απαλλαγής του… προπατορικού αμαρτήματος, δεν μας αφορούν. Ανήκουν στη σφαίρα λογικής της εβραϊκής φιλολογίας και της θρησκευτικής παράκρουσης που ταλαιπωρούν κάθε αδαή πιστό!
Υ.Γ. μετά πέντε χρόνια (2013). Αργά ή γρήγορα θα γινόταν το κακό. Ξαναέγινε, όμως τώρα υπάρχει και video Μωρό πνίγηκε στην κολυμπήθρα – Ευθύνεται ο ιερέας [VIDEO]
Και νέο Υ.Γ.: Μετά δυο χρόνια και αυτό κόπηκε. Το να τους κυνηγάς και να κρύβονται, να κρύβουν δηλαδή την δραστηριότητά τους, δείχνει ενοχή που κατανοούν και οι ίδιοι. Δεν ντρέπονται, δεν αισχύνονται και συνεχίζουν να ασπάζονται τις ενοχές τους! ΝΤΡΟΠΉ και πάλι!

Παράλληλα πρέπει να καταργηθεί και ο θρησκευτικός όρκος που παραβιάζει εκτός από τη θρησκευτική ελευθερία του ατόμου και την αξιοπρέπειά του να ορκίζεται συχνά σ’ αυτό που δεν πιστεύει. Γεμίσαμε ψευδομάρτυρες, που πιστεύουν ή δεν πιστεύουν, ορκίζονται με παρρησία και περίσσια υποκρισία.
Νομικά είναι παράνομος ο θρησκευτικός όρκος, όχι μόνο γιατί παραβιάζει την θρησκευτική ελευθερία και την ανεξιθρησκία του ατόμου, αλλά γιατί εκθέτει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του, ήτοι τη θρησκευτική πίστη ή την αθεΐα του, που ενδεχομένως δεν θα ήθελε να γίνει γνωστή.
Την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης άλλωστε όπως και την αποσιώπηση της θρησκευτικής πεποίθησης προστατεύει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Να γιατί είναι επιβεβλημένος και ο χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας. Εσείς άλλωστε δεν είπατε πρώτοι «δώστε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»;


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

137 σχόλια:

Διαγόρας ο Μήλιος είπε...

Πες τα χρυσόστομε. Έχω κι εγώ πολλά να σύρω για το νηπιοβαπτισμό, ετοιμάζω σχετικό άρθρο, συνοδευόμενο και μετά γνωμικού. Όσο για τη φωτογραφία, με πρόλαβες, τώρα πρέπει να βρω άλλη.

Άθεος είπε...

Σε ανιχνεύω συχνά και θα σε διαβάσω, όμως τι σημαίνει με πρόλαβες… Η Αλήθεια είναι μία και κυρίως κοινή για όλους. Όλοι πρέπει να αναρτούν την πραγματικότητα, είτε σε κείμενο είτε σε εικόνα! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Mortgage Support Team είπε...

υπάρχει μια πάγια και οξύμωρη διάθεση εκ μέρους των απανταχού θρησκειών που επικαλούνται την ελεύθερη βούληση, να καταφεύγουν στην χειρότερη εκμετάλλευση του ανθρώπινου φόβου. Απειλούν τους Γονείς με Δαίμονες και αιώνιες κατάρες αν τυχών δεν βαφτίσουν το παιδί τους μιας και οι αβάφτιστοι πάνε συλλήβδην στην φαντασιακή κόλαση που έχτισαν για μας οι άγιοι πατέρες.
είναι όνειδος για την θεμελιώδη αξιοπρέπεια μας η βάφτιση κάποιου που δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί ή να έχει δυνατότητα έκφρασης της όποιας άποψής του.

Άθεος είπε...

Από το νηπιοβαφτισμό δείχνουν να καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, κολλώντας του την ετικέτα «δικός μας». Μετά έρχεται ο φόβος και η ελπίδα. Ο φόβος για να μας κρατά υποτακτικούς και η ελπίδα για να δικαιολογεί το φόβο!
Ευχαριστώ για την επίσκεψη συνάδελφοι της Mortgage Support Team.

Mortgage Support Team είπε...

http://mortgagebook.wordpress.com/2008/06/24/creation_of_life/
Είναι το άρθρο Στο Ιστιολόγιο μας όπου θα θέλαμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Ευχαριστω θερμά.

R.McDarren

Mortgage Support Team είπε...

feel Free to be aggressive as you want. I'll support you with data and proves of your statements in a short time.


R.McDarren

Άθεος είπε...

Ούτως ή άλλως πάντα ένιωθα ελεύθερος mortgage support team.
Δεν φοβάμαι κανένα!

Ανώνυμος είπε...

"εξηγούμε τον κόσμο και τα φαινόμενά του με επιστημονικό τρόπο, γιατί κάθε πραγματικό γεγονός μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί!"
άθεος

Τί εννοεις με τον όρο "επιστημονικό τρόπο";;

Άθεος είπε...

Κι εγώ νόμιζα θα με ρωτούσες, τι είναι πραγματικό γεγονός…..
Λοιπόν…. γνωστέ άγνωστε yioryos απαντώ στην ερώτησή σου.
Αντικείμενο της επιστήμης είναι να ερευνά τη φύση και την κοινωνία ως προς τις θεμελιώδεις ιδιότητες, τις δομές και τις νομοτέλειές τους. Κάθε επιστήμων έχει καθήκον να ερευνά τον κόσμο αντικειμενικά, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις, τις ικανότητες, την ειδίκευση, την πείρα του καταμερισμού και το συντονισμό της επιστημονικής εργασίας, μέσα από τα επιστημονικά ιδρύματα και τον τεχνικό εξοπλισμό των πειραματικών εργαστηρίων. Ο επιστημονικός τρόπος είναι να ακολουθηθεί κυρίως η μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας, χρησιμοποιώντας το σύστημα εννοιών και κατηγοριών, όπως επίσης και το σύστημα επιστημονικής πληροφόρησης μαζί με το σύνολο των επιστημονικών γνώσεων που εμφανίζονται είτε με τη μορφή της προϋπόθεσης, είτε του μέσου, είτε του αποτελέσματος της επιστημονικής παραγωγής. Νομίζω τα κάλυψα όλα.
Τώρα, επειδή κατάλαβα τις πνευματικές σου παρορμήσεις, δώσε μου κι εσύ έναν ορισμό περί «επιστημονικής μεθοδολογίας» για να ταυτοποιηθούμε καλύτερα!
Όταν απαντούμε στις ερωτήσεις, λεγόμαστε ευγενικοί. Όταν ερωτούμε χωρίς να έχουμε άποψη, τι μπορεί να είμαστε;

Ανώνυμος είπε...

η βάπτιση είναι ένα μυστήριο της Εκκλησίας,στο οποίο οδηγούν οι ορθόδοξοι γονείς τα παιδιά τους,με σκοπό να τα εφοδιάσουν οσο το δυνατον καλύτερα για τον πνευματικό αγώνα του χριστιανού.
είναι αστείο να μιλά κανείς για «καταρράκωση της αξιοπρέπειας».
οσο εχει «δικαιωμα» ένας άθεος να μυησει το παιδί του στις δικές του θεωρήσεις για τον κόσμο,επειδή πιστεύει ότι αυτό θα είναι καλύτερο για το παιδί,άλλο τοσο έχει δικαίωμα και ένας χριστιανός.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, απο που και ως που είναι εφόδιο στον πνευματικό αγώνα μια βούτα σε κρύο νερό και δυο σταγόνες λέδι στο κεφάλι; Περισσότερο ψυχικό τραύμα στο παιδί είναι. Δεν το πάνε καλύτερα μια βούτα στη θάλασσα που είναι πιο υγιεινή;

Άθεος είπε...

Για τον «θβ» συμφωνώ ότι, κάθε χριστιανός είναι ελεύθερος κι έχει το δικαίωμα να βαφτίσει το παιδί του, όμως ποιος θα μας πει αν αυτό που αποφασίζει είναι και καλό για το παιδί; Αν το παιδί μεγαλώνοντας καταλάβει ότι κακώς το βάφτισαν, δε σημαίνει ότι επενέβησαν στη συνείδηση του χωρίς να θέλει; Εγώ για παράδειγμα έτσι νιώθω. Έφαγα πολλά χρόνια μέχρι να καταφέρω να βγάλω την ετικέτα που χωρίς να θέλω με επιβολή μου κολλήσανε. Έλα τώρα, καλέ μου άνθρωπε, που έλεγε κι ο μεγάλος ηθοποιός, και από την άλλη μεριά, όπου οι κοινωνίες στιγμάτιζαν εκείνον που αποφάσιζε να ονοματοδοτήσει τα παιδιά του χωρίς μυστήριο. Αυτό δεν ήταν άδικο; Γιατί δεν μιλούν και αυτοί για ελευθερία, όπως μιλούμε σήμερα εμείς, λέγοντας ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πλάθει την συνείδηση του αυτοβούλως και οικειοθελώς χωρίς να επεμβαίνει στη συνείδησή του δικτατορικά κάποιος άλλος…
Για την πλευρά του «ανώνυμου», δεν θα έλεγα ότι η βουτιά στο νερό είναι τόσο τρομερή, όσο η βουτιά στη συνείδησή του, πριν διαλέξει σε ποιον θεό θα πιστέψει ή αν θέλει σε κάτι τέτοιο να αφιερώσει την πίστη του! Η βουτιά στην κολυμπήθρα δείχνει αυταρχικότητα. Είναι σαν να του λέμε «θα μπεις, μωράκι, θέλεις δεν θέλεις θα μπεις»!

Ανώνυμος είπε...

αστεία επιχειρήματα.
η μεγαλύτερη «αυταρχικότητα» είναι ότι γεννιόμαστε διχως να ερωτηθούμε,από γονείς που πιθανόν δε γουστάρουμε,με κληρονομικότητες που μας βασανιζουν μια ζωή και στο τέλος πεθαίνουμε πάλι με το ζόρι.
ο ιδιος ο βιος μας είναι μια μετοχή σε ατελείωτες αλυσίδες αναγκών.
το παιδακι που βαπτιζεται μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει άθεος,σατανιστής,μουσουλμάνος ή ότι άλλο.
σε τελευταία ανάλυση όλοι οι λαοί έχουν τελετές ονοματοδοσίας,ένταξης στην κοινωνία ή (και) ενηλικιωσης.

το βάπτισμα, ακόμη και υπ αυτή την κοσμική έννοια,είναι ένα πολιτιστικό και κοινωνικό δρώμενο καλωσορίσματος του παιδιού στην ζωή της κοινότητος,συσφιξης των συγγενικών και φιλικών δεσμών,μετοχή στη χαρά της νεοαφιχθείσας ύπαρξης.

Άθεος είπε...

Ποιος είπε ότι εγώ δεν συμφωνώ με όλα αυτά που μου αράδιασες…
Όλα είναι σωστά και τα δέχομαι!
Μόνο στην τελευταία παράγραφο θα αντικαταστήσω τη λέξη βάφτιση με τη λέξη ονοματοδοσία, αφαιρώντας από την όποια τελετή το θρησκευτικό στοιχείο.
«η ονοματοδοσία, ακόμη και υπ αυτή την κοσμική έννοια, είναι ένα πολιτιστικό και κοινωνικό δρώμενο καλωσορίσματος του παιδιού στην ζωή της κοινότητος, σύσφιξης των συγγενικών και φιλικών δεσμών, μετοχή στη χαρά της νεοαφιχθείσας ύπαρξης».
Εδώ, εσύ γιατί δεν συμφωνείς μαζί μου! Γιατί πρέπει να κολλήσουμε στο νεογέννητο μία θρησκευτική ετικέτα.
Αν διαβάσεις το πιο κάτω άρθρο, για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, θα έβλεπες ότι έστω και για το δημοτικό, δεν θα υποστήριζα την απαλλαγή, αν και άθεος! Δεν σου λέει τίποτα αυτό;
Γιατί εγώ δεν είμαι μονομερής; Γιατί δεν θέλω να επιβληθώ στα παιδιά μου;
Επιτρέψτε μου να σας μετρήσω με το ίδιο μέτρο: γιατί εσείς είστε μονομερείς; Γιατί θέλετε να επιβάλετε «το πιστεύω σας» στα παιδιά σας;
Ποιος είναι λοιπόν μονομερής και ποιος επιβάλει…
Δεν μας έφταναν τα έθνη έχουμε τις ομάδες, τα κόμματα, γιατί και η θρησκεία να ομαδοποιεί τον άνθρωπο και να τον χωρίζει….
Ας μείνει τουλάχιστον η θρησκεία μια προσωπική υπόθεση, που αφορά τον καθένα μας, χωρίς να μπαίνει εμπόδιο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις….
Είναι αστεία τα επιχειρήματα αυτά λοιπόν;

Ανώνυμος είπε...

η ιδιωτικότητα της θρησκείας είναι επισης αστεία υπόθεση,μετανεωτερικό παράγωγο του οικονομικού ιμπεριαλισμού , ο οποίος στοχευει στην αποδιάρθρωση των παραδοσιακών κοινωνικών δομών με τελικό ζητούμενο την απομύζηση ανθρώπων,λαών και χωρών.

το αθεϊστικό μοντέλο δοκιμάστηκε επί 70 χρόνια σε όλη την Αανατολική Ευρωπη.
όσοι το βιωσαν τρέμουν στην ιδέα επανάληψης του έστω σε μια πιο «φιλελεύθερη» εκδοχή αν και οι επιθετικοί τονοι των μαχητικών αθεϊστων θυμίζουν έντονα τον πατερούλη Στάλιν.

Άθεος είπε...

Την πρώτη παράγραφό σου δεν την κατάλαβα και τόσο καλά, λόγω των λέξεων που χρησιμοποίησες «ιδιωτικότητα» και «μετανεωτερικό παράγωγο» που δεν ξέρω πως τις χρησιμοποιείς. Σίγουρα όμως παραδέχεσαι ότι οι θρησκείες δεν είναι καλό πράγμα για τους λαούς. Συμφωνούμε εδώ.
Στη δεύτερη παράγραφο όμως διαφωνούμε.
Αθεϊστικό μοντέλο ποτέ δε δοκιμάστηκε, όχι επί εβδομήντα χρόνια αλλά ούτε για λεπτό. Ίσως να κάνω λάθος… οι πρώτες ημέρες της γαλλικής επανάστασης ήταν πράγματι αθεϊστικές από τους ηγέτες τους. Ο απλός λαός όμως είχε ακόμα μεσάνυχτα. Το Σοσιαλιστικό σύστημα δοκιμάστηκε και απέτυχε από τον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν είναι όμως το θέμα μας αυτό. Το θέμα μας είναι η θρησκεία. Οι χώρες εκείνες προσπάθησαν να κάνουν μία κοινωνία βασισμένη οικονομικά στα κοινά και όχι στον αθεϊσμό. Δεν ήταν το ζητούμενο η αθεΐα αλλά η οικονομία. Το αν πέτυχαν ή όχι το γνωρίζουμε όλοι. Αν πάλι έγινε σωστή αθεϊστική προπαγάνδα και αυτό το ξέρουμε. Μόλις διαλύθηκαν οι χώρες αυτές οι εκκλησίες γέμισαν! Ούτε ο Στάλιν κολλάει με το θέμα μας. Ούτε γνωρίζω πόσο άθεος ήταν αυτός, ούτε εάν αυτά που έκανε τα έκανε επειδή ήταν άθεος. Ποιος μας λέει ότι αν δεν ήταν άθεος δεν θα έκανε και χειρότερα, όπως παραδείγματος χάριν σήμερα οι Αμερικανοί, που τόσο κοκορεύονται για τον θεϊσμό τους, για να μη μιλήσουμε για το Βυζάντιο ή για τη Δύση στο Μεσαίωνα ή για την πολιτική των εβραίων ανέκαθεν, όπου η εξουσία ήταν θεοκεντρική!
Ούτε θα χρησιμοποιήσουμε σαν πλαίσιο αναφοράς κάποιο πολιτικό ηγέτη για να κρίνουμε αν μία θρησκευτική ιδέα είναι σωστή ή όχι. Δεν είναι φρονιμότερο να κρίνουμε την ίδια την ιδέα; Για παράδειγμα στο προηγούμενο σχόλιό μου προσπάθησα να βρω έναν τρόπο να ταυτιστώ μαζί σου, να βρεθεί ένα σημείο συνάντησης, να βρούμε όχι αυτό που μας χωρίζει, αλλά αυτό που μας ενώνει, κάτι που δεν κάνεις εσύ, παρά άνοιξες ένα άλλο θέμα, ξεφεύγοντας από τον νηπιοβαφτισμό! Να γιατί ένας τέτοιος διάλογος, που αποσκοπεί μόνο στην αντιπαράθεση, δεν είναι διάλογος αλλά πόλεμος! Να γιατί οι ετικέτες μας χωρίζουν και μας αποτρέπουν να συνεργαστούμε όλοι για το κοινό καλό! Να γιατί συνεχώς μιλώ για ηθική, γιατί το νιώθω, ότι η αθεΐα είναι αρετή!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ,καμμία ιδέα δεν είναι ανεξάρτητη από τα πρόσωπα που την εφαρμόζουν.
στα 70 χρόνια των κομμουνιστικών καθεστώτων ο αθεϊσμός υπήρξε κεντρική γραμμή της πολιτικής εξουσίας.
τουτο αποδεικνύετει εύκολα με πληθώρα στοιχείων.η αθεϊα είναι μια παρά φύση κατάσταση για τον άνθρωπο και δεν μπορεί να σταθεί για χίλιους δυο λόγους :ψυχολογικούς,πολιτισμικούς,κοινωνικούς.

ειδικά στην Ελλάδα που ολη η λαϊκη παραδοση από τα τραγουδια,τη μουσική,τη ζωγραφική,την αρχιτεκτονική έως την μαγειρική και την χειροτεχνία, είναι ζυμωμένη αξεχώριστα με την ορθόδξη παράδοση ένα πιθανό αθεϊστικό εγχείρημα θα έχει την ιδια τυχη με τον πολιτικό γαμο δλδ θα αφορα μόνο ελάχιστους.

Άθεος είπε...

Για ποια ελληνική παράδοση μιλάς. Οι χριστιανοί υπάρχουν εδώ κι δεκαέξι αιώνες (Από κτήσεως Βυζαντίου. Πριν ήταν Εβραιοχριστιανοί, καμιά σχέση με τον ελληνοχριστιανισμό). Ο Ελληνισμός όμως είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια, καμιά σχέση τα ήθη και τα έθιμα μας με τους χριστιανούς, που έφεραν στοιχεία της Ανατολής και της λογικής των υποανάπτυκτων Εβραίων. Ό,τι όμορφο έχει η χριστιανική φιλοσοφία είναι παρμένο από την ελληνική φιλοσοφία, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Αυτούς που τους λέγατε ειδωλολάτρες και τους αφανίζατε.
Ώστε καμία ιδέα δεν είναι ανεξάρτητη από τα πρόσωπα που την εφαρμόζει έτσι;
Οι περισσότεροι παιδεραστές, δολοφόνοι και εγκληματίες ήταν χριστιανοί. Δηλαδή συνάγεται ότι όποιος είναι χριστιανός είναι και παιδεραστής, δολοφόνος και εγκληματίας; Εκτός του ότι δεν σκέφτεσαι διαλεκτικά και λογικά, συνεχώς αλλάζεις θέμα! Στο σχόλιο αυτό έφυγες τελείως από το θέμα του νηπιοβαφτισμού μπήκες σε Ελληνοκεντρικά θέματα και δεν σχολίασες καθόλου την σύγκληση των ιδεών, αντιπαρατιθέμενος με μεγαλύτερη δύναμη σε ό,τι χωρίζει τους ανθρώπους και όχι σε ό,τι τους ενώνει. Ήθελα να ήξερα πήρες το μήνυμα….
Τι πταίει δηλαδή;
Οι ετικέτες κάνουν τους ανθρώπους να αγαπιούνται ή να μισούνται ώστε να μη μπορούν ούτε να μιλήσουν μεταξύ τους….

Ανώνυμος είπε...

μ αρέσουν τα αποκαλυπτήρια.
εάν οι χριστιανοί ήθελαν όντως να εξαφανίσουν κάθε αρχαιοελληνικό στοιχείο στην Ανατ.Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία θα μορούσαν να το κάνουν με μεγάλη άνεση.
και τον χρονο είχαν και τα μέσα.
αυτό αποδεικνυεται ευκολα από το ότι τα μουσουλμανικά ιερά και κατάλοιπα σχεδόν εξαφανισθηκαν πλήρως και ταχύτατα σε ολη την απελευθερωμένη νεοελληνική επικρατεια.
καταλοιπα 400 χρόνων οθωμανικού ζυγού χάθηκα σε πολύ λιγο χρόνο.

αν λοιπόν οι χριστιανοί ηθελαν ,δεν θα υπήρχε κανενα κειμενο αρχαιου φιλοσοφου,ουτε κανενα αρχαιο μνημείο.
αντ αυτού οι χριστιανοί μοναχοί αντέγραφαν τα αρχαια κειμενα και σε αυτούς οφειλεται η διασωση τους.
έως και τις τολμηροτατες κωμωδιες τους Αριστοφανη μετέγραφαν,οι οποιες βρισκονται σε κώδικες μοναστηριών.

αγαπητέ,οι παγανιστικές ανθρωποθυσίες σταματησαν στον ελλαδικο χωρο μετα την έλευση του χριστιανισμού.το ιδιο και οι ζωοθυσιες και η δουλεία και παιδοφιλία και οι Καιάδες με τα Κολοσσαία.

ο χριστιανός άνθρωπος είναι ο μονος που ενώ πεθαίνει με φρικτα βασανιστηρια προσευχεται και αγαπά τους δημιους του,κατα το παράδειγμα του Ιησού Χριστού.

δεν αρνουμαι τις ευθυνες των εξουσιαστων ψευδοχριστιανων που, ειδικά στην Δυση, έκαναν τα μυρια όσα με τις Ιερές Εξετάσεις και τις καπιταλιστικές «ιεραποστολές».

δυστυχως η κυρια αιτία δυσφήμισης του Χριστού είμαστε εμείς οι νερόβραστοι,καλοζωισμένοι και ιδιοτελεις χριστιανοί.

ωστόσο αυτό δεν ακυρώνει oύτε την παραλογία του αθεϊσμού,ουτε την ιστορική πραγματικότητα.

Άθεος είπε...

Στην αρχή μου φάνηκες ότι κάτι γνωρίζεις, όμως όσο μου γράφεις τόσο αποκαλύπτεται η άγνοιά σου και η διαστρέβλωση των ιστορικών στοιχείων που σου έγιναν γνωστά- από πού άραγε…
Συνεχίζεις τον συμπιληματικό σου διάλογο, που βέβαια μόνο διάλογος δεν είναι. Με ρωτάς, απαντώ και ενώ περιμένω απάντηση σε ό,τι έγραψα, την κοπανάς και πας σε άλλο κεφάλαιο!
Ξεχνώ τον νηπιοβαπτισμό και απαντώ, αν και η συνέχεια θα γίνει μετά τη Δευτέρα…
Μου λες ότι εάν οι χριστιανοί ήθελαν να εξαφανίσουν κάθε αρχαιοελληνικό στοιχείο στην Ανατ.Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία θα μπορούσαν να το κάνουν με μεγάλη άνεση! Έτσι λες λοιπόν, συγκρίνοντάς τους με τους Άραβες που το έκαναν….
Μα πού ζεις….. Τα ίδια αρχαία έχει η Ελλάδα και η Αραβία; Αντίθετα η Αίγυπτος που έχει, ποια αρχαία εξαφανίστηκαν; Ήταν τόσες πολλές οι καταστροφές και οι λεηλασίες που έκαναν οι χριστιανοί που μπορούν να γεμίσουν τόμους. Για την ώρα περιορίσου στον Κυριάκο Σιμόπουλο «Η λεηλασία και καταστροφή των Ελληνικών Αρχαιοτήτων». Αν νιώθεις Έλληνας θα έπρεπε να πονέσεις πολύ, αν νομίζεις ότι τίποτε δεν έγινε, λυπάμαι που θέλεις να λέγεσαι Έλληνας! Οι συνειδητοί χριστιανοί σήμερα, ακόμα και σήμερα, δεν θέλουν να λέγονται Έλληνες αλλά Ρωμιοί. Πολλά αρχαία γλίτωσαν επειδή τα προστάτεψαν Άραβες ή επειδή οι χριστιανοί τα πούλησαν σ’ αυτούς και αυτοί τα μετέφεραν στη Δύση. Όποιος γνωρίζει ιστορία ξέρει πολύ καλά πώς έγινε αυτό. Άλλα πάλι σώθηκαν με κίνδυνο εκείνων των λίγων συνειδητών Ελλήνων, που ρίσκαραν τη δήμευση της περιουσίας τους ή της ζωής τους. Τα μόνα που σώθηκαν σε μοναστήρια ή είχαν κάποιον Έλληνα που τα προστάτεψε ή ο ηγούμενος είχε αντιληφθεί την αξία που είχαν, εννοείτε την οικονομική! Διάβασε τις «νεαρές» του Ιουστινιανού και τα διατάγματα του Θεοδοσίου κι όλων των άλλων τσιρακιών του Πατριαρχείου και θα καταλάβεις, πόσο ήξεραν από τέχνη οι χριστιανοί. Τα αριστουργήματα τέχνης τα έκαναν ασβέστη, έτσι έλεγαν: το μάρμαρο της Πεντέλης κάνει τον πιο ποιοτικό ασβέστη! Οι χριστιανοί περισσότερο μίσησαν τους Έλληνες παρά το διάβολο! Καλό Σαβατοκύριακο. Αξιοποίησε το χρόνο σου σαν πραγματικός Έλληνας. Η ιστορία είναι μια καλή απασχόληση!

Ανώνυμος είπε...

Aστεία πραγματα.Μήπως ξέρεις τα «ανδραγαθηματα» του Φιλίππου του Ε?
μήπως ξέρεις ποιος σκοτωσε τον Σωκρατη;ποιος εξορισε τον Πυθαγόρα,τον Πλάτωνα,τον δίκαιο Αριστείδη,τον Αναξαγόρα,τον Αισχύλο,τον Θουκυδίδη,τον Αριστοφάνη που πέθανε από πεινα και τοσους αλλους;
μήπως τους εξοντωσαν αυτους οι χριστιανοί;
ψάξε στην αρχαια ελληνικη ιστορία πόσες φορές κατεστραφησαν ιερα και βωμούς στις ατελειωτες εμφυλιες διαμάχες.
θα βρεις πολύ υλικό.

Ανώνυμος είπε...

Αθεε, το να συζητάει κανείς με τον θβ(θεούσος βλάκας; θεόπληκτο βλήτο; Θεομανές βλαμμένο; θεότρελλο βουρλο;) είναι εξίσου άσκοπο και λιγότερο διασκεδαστικό από το να μιλάει κανείς με chatbot σαν το πρόγραμμα ELIZA. Ουσιαστικά αναμασά την αηδιαστική φονταμενταλιστική προπαγανδα παντελονοκαλογερων σαν τα τετράποδα του ζωΟΟΔΕ και τον Ανώνυμο λασπολογητή. Σε λίγο θα μας πει ότι ο Σωκράτης και ο Αριστοτέλης ήταν χριστιανοί και υπέστησαν τον διωγμό των ειδωλολατρών. (Αλλο ανέκδοτο αυτό με τους διωγμούς... Κατα τα χρόνια του Διοκλητιανού -που θεωρείται ο χειρότερος διώκτης των Χριστιανών- μόλις τρείς χιλιάδες χριστιανοί εκτελέστηκαν σε είκοσι χρόνια - ούτε καν ένας την ημέρα σε όλη την αυτοκρατορία. Ωραίος διωγμός...)

Ανώνυμος είπε...

ο πολύς Δαυλός σε συνδυασμό με την συστηματική κατανάλωση Ιχώρ κανει το μυαλό κουρκούτι.
κατόπιν ο άνθρωπος μεταπίπτει στην κατάσταση Ραδάμανθυ ή Φουράκη.

anne,ποιος τους εξορισε τους φιλοσοφους που ανεφερα και γιατι;
ποιος σκοτωσε τον Σωκρατη και γιατι;
μήπως τον θανάτωσαν για θρησκευτικους λόγους;

Άθεος είπε...

Κι ο ίδιος ρωτάς «μήπως τον θανάτωσαν για θρησκευτικούς λόγους;» Έλα ντε…. Φυσικά, για πολιτικούς, μετά την πτώση των τριάκοντα τυράννων, αρχηγός των οποίων ήταν ο Κριτίας, θείος του Πλάτωνα, το ίδιο και τον ολιγαρχικό Αριστοτέλη. Τι θέλεις να πεις με όλα αυτά; Κάθε σχόλιό σου απέχει παρασάγγες, όχι μόνο από την απάντησή μου, αλλά κι από το τελευταίο σου σχόλιο. Αν τελευταία κάναμε λόγο για καταστροφές των ιερών από τους χριστιανούς, τώρα θέλεις να τις αποδώσεις στις… εμφύλιες διαμάχες των Ελλήνων; Τι αφέλεια πραγματικά…
Λυπάμαι που είσαι τόσο τολμηρά προσηλωμένος στην ανθελληνική χριστιανική φονταμενταλοσύνη, όσον αφορά τις λεηλασίες των Αρχαιοτήτων, που θα συμφωνήσω με τον/την anne onymous που οφθαλμοφανώς φαίνεται η αγανάκτηση σε όσα σου αραδιάζει. Φαίνεται ότι η οργή αυτή είναι συνέχεια μιας άλλης συζήτησης και φαντάζομαι πως κατάντησες τον συνομιλητή σου θβ ώστε να σε αναφέρει «θεόπληκτο βλήτο». Βέβαια δεν συμμερίζομαι τέτοιο υβρεολόγιο στο χώρο μου, κυρίως επειδή πρέπει να τηρώ κάποιους κανόνες συμπεριφοράς, όμως αν πρέπει να σου απαντήσω «ποιος εξόρισε τους φιλοσόφους», αν εννοείς στην αρχαιότητα, μεμονωμένα αναγκάστηκαν σε φυγή ορισμένοι για πολιτικούς λόγους, που είναι φυσικό και αν εννοείς αργότερα, που δεν το νομίζω, ο Ιουστινιανός που έκλεισε τη χιλιόχρονη σχολή του Πλάτωνα που διακαώς κόπτεσαι!
Αν παρατήρησες, θβ, κάθε σχόλιό σου αντιστοιχεί και σε μία ήττα… τι το παιδεύεις λοιπόν…

Ανώνυμος είπε...

αυτό που προσπαθώ να πω και εσείς αρνεισθε επιμόνως να ακούσετε είναι ότι
1.καταστροφές αρχαιων ναων και οχι μονο ελληνικών , έκαναν πολλές οι ιδιοι οι αρχαιοι ελληνες σε πλειαδα περιπτωσεων.
μόνο εθελότυφλοι δεν το βλέπουν αυτό.
2.οι διώξεις για θρησκευτικά φρονήματα (γι αυτο τον λόγο θανατωθηκε ο Σωκρατης και αυτο ειναι σαφεστατο στην Απολογια του) ήταν διαχυτες σε όλο τον αρχαιο κοσμο.
μαζι και οι πολλές εξορίσεις φιλοσοφων απο τους συμπολιτες τους που στις περισσοτερες περιπτωσεις σημαινε τον δια πείνας θανατο.
3.σε αυτές συνυπολογίστε και τις ανθρωποθυσιες που στον ελλαδικό χώρο σταμάτησαν μολις τον 2-3ο μΧ αιωνα.
4.οι διωγμοί των Χριστιανών από τους εθνικούς συνεχιστηκαν και στην, λεγομενη, βυζαντινη αυτοκρατορια επι Ιουλιανου:
«Οι παγανίστριες χτυπούσαν τα θύματα με βελόνες, οι παγανιστές τους έριχναν καυτό νερό. Όταν ξεσχίστηκαν οι σάρκες των μαρτύρων, οι παγανιστές συνέτριψαν τα κρανία και τα μυαλά τους χύθηκαν έξω. Έπειτα τα σώματα των Χριστιανών πετάχτηκαν σε έναν τόπο εκτός πόλης όπου πέταγαν πτώματα ζώων και ρίχτηκαν στη φωτιά. Όσα οστά δεν κάηκαν αναμίχτηκαν με στάχτες και οστά καμηλών, ώστε να μη βρεθούν.» (Σωζόμενος Ε’, 9)
5.ειναι βολικό να παραμυθιάζεσαι ότι ,δηθεν,ο Ιουστινιανός εκλεισε την Φιλοσοφική Ακαδημία της Αθηνας.
Ο A. Cameron (“The Last Days of the Academy of Athens”, Proceedings of the Cambridge Philological Society 195 [1969], 8, 25) θεωρεί ότι η διδασκαλία της φιλοσοφίας συνεχίστηκε στην Αθήνα από το 532 μ.Χ. μέχρι που οι Σλάβοι λεηλάτησαν την πόλη, δηλαδή σχεδόν πενήντα χρόνια αργότερα.


τώρα για τα περί ήττας κλπ αφηνω τους αναγνωστες να συμπεράνουν.

Άθεος είπε...

Ποιος αρνείται να ακούσει, θβ, που μάλλιασε η γλώσσα μου να σε ρωτάω ή να απαντώ στις ερωτήσεις σου κι εσύ σφυρίζοντας κλέφτικα «να την κάνεις» στρίβοντας και αλλάζοντας με μαεστρία θέμα.
Πρόσεξε να δεις πως απαντάνε, μια-μια τις ερωτήσεις. Μια βδομάδα πριν τις διακοπές μου κοίτα να επωφεληθείς, αν και δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω σεμινάρια υπέρ των ελληνικών παραδόσεων και ενάντια στις ξενόφερτες χριστιανικές ιδέες που ύπουλα μας προέκυψαν από την αμόρφωτη Ανατολή!
1. Ας μη μακρηγορώ με μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως εσύ, δημιουργώντας εντυπώσεις. Σου απάντησα, εκτός των άλλων, συνιστώντας δυο βιβλία για τα οποία δεν ασχολήθηκες καθόλου. Φυσικά αυτά δεν αποτελούν πανάκεια, αλλά μια πρώτη επαφή με το θέμα, από ένα φιλόσοφο που έζησε τα γεγονότα (Λιβάνιο) και ένα νεώτερο ιστορικό που κατέγραψε τις λεηλασίες των χριστιανών (Σιμόπουλο). Έπεται και το βιβλίο μου…
2. Για το Σωκράτη σου απάντησα γιατί τον εξόντωσαν… Οι λόγοι μόνο θρησκευτικοί δεν ήταν. Ο Άνυτος, ο Λύκων και ο Μέλητος είχαν εμπάθειες με το Σωκράτη εκτός των πολιτικών λόγων που σου ανέφερα και εσύ συνέχισες αμέριμνος το σφύριγμα. Άλλοι μεγάλοι άντρες πέθαναν από ασιτία, όχι γιατί τους το επέβαλε κάποιος, αλλά για να μην είναι βάρος στους άλλους όταν δεν μπορούσαν να αυτοσυντηρηθούν, όπως ο 99χρονος Κλεάνθης ή ο Διονύσιος από την Ηράκλεια, στωικοί αμφότεροι!
3. Για ανθρωποθυσίες ούτε λόγος να γίνεται σε εκείνη την εποχή…
Αν πάλι εννοείς άλλη, καλύτερα να απευθυνθείς στους Ανατολίτες ομοϊδεάτες σου κι όχι στον υπέροχο Ελληνικό λαό που θα έπρεπε να ντρέπεσαι και να το λες! Τέτοιες αηδίες γνωρίζω πολύ καλά που αναφέρονται… εκεί πρέπει να κάνεις κριτική… που συνεχίζουν ακόμα να μπλέκουν την «αγάπη» με το ψεύδος σαν το διάβολό σας, που μπερδεύει μισή αλήθεια με μισά ψέματα!
Αν πάλι τοποθετείς τις ανθρωποθυσίες πολλές χιλιάδες χρόνια πίσω, έχει υπ όψιν ότι μιλάς με έναν άθεο και όχι με έναν αντίχριστο! Εγώ ουδόλως σας διαχωρίζω από τους δεισιδαίμονες αγροίκους που θυσιάζανε ο ένας τον άλλον ή το βασιλιά. Και ο Ιησούς ένα τέτοιο σύμβολο ήταν, που το θυσιάσατε για να λυτρωθείτε!
4. Για τους διωγμούς των χριστιανών από τους εθνικούς όπως σου είπε και ο anne onymous είναι άνευ σημασίας και ο ελάχιστος αριθμός των καταδικασμένων οφειλόταν όχι τόσο για θρησκευτικούς λόγους, όσο για πολιτικούς (οι χριστιανοί τρομοκρατούσαν, δεν πλήρωναν φόρους, δεν κατατάσσονταν στο στρατό και άλλοι λόγοι που άπτονται των διαφορών τους με τους άλλους αιρετικούς). Όμως αυτά συνέβαιναν ΜΟΝΟ στα τέλη του 3ου αιώνα! Μετά ήρθατε εσείς που αγαπάτε αλλήλους και μας το δείξατε…εμπράκτως! Κανονικά θα έπρεπε εδώ να κλείσω το θέμα, όμως θα σταθώ λίγο, γιατί το θέμα των διωγμών, τώρα το έθεσες και ξεπερνώντας το έτσι στα γρήγορα θα άφηνα αρνητικές εντυπώσεις στους αναγνώστες! Εκείνο τον καιρό (τέλη του 3ου αιώνα) οι χριστιανοί όχι μόνο δεν διώκονταν αλλά είχαν την καλύτερή τους, έτσι για να αντιληφθούμε για τι διωγμούς μιλάμε! Αντιγράφω από το υπό έκδοση βιβλίο μου.
«Με πρωτοφανή ειλικρίνεια ο εκκλησιαστικός συγγραφέας, Ευσέβιος, εξιστορεί σαράντα χρόνια ειρήνης και αυξήσεως των εκκλησιαστικών κοινοτήτων, μέσα στα οποία όχι μόνο αύξησαν την επιρροή τους οι χριστιανοί, αλλά «εξ’ αιτίας της περισσής ελευθερίας περιέπεσαν σε χαυνότητα και νοθρότητα, φθονώντας και βρίζοντας μεταξύ τους, φτάνοντας ακόμα ο ένας να πολεμά τον άλλον. Οι επίσκοποι επιδίωκαν πάση θυσία την εξουσία παραγκωνίζοντας ακόμη και τη στοιχειώδη θεοσέβεια. Συχνά έρχονται σε ρήξη μεταξύ τους και οι λαϊκοί στασίαζαν». Ευσέβιος «Εκκλησιαστική Ιστορία» Η΄ 1.7-8. Αν ο Ευσέβιος γράφει αυτά, ο αναγνώστης μπορεί να φανταστεί ποια στ’ αλήθεια ήταν η πραγματικότητα! Οι φιλονικίες αυτές ανάμεσα στους επισκόπους και ο αλαζονικός τρόπος συμπεριφοράς ανάμεσα στους χριστιανούς στρατιώτες, πρέπει να ανησύχησε το Διοκλητιανό. Αυτό φαίνεται και από τα συγγράμματα του Ευσέβιου που παραδέχεται ότι «ο διωγμός πάντα άρχιζε από τους στρατευμένους αδελφούς» και ότι αυτόν αναλάμβανε ο αρχιστράτηγος «εκαθαρίζων τους υπηρετούντας εις τα στρατόπεδα»!
Για το Σωζομενό δεν θέλω να ακούω αηδίες από τα ύποπτα site των απατεώνων χαλκευτών που επισκέπτεσαι. Βρήκα ολόκληρο κατάλογο με ψέματα από τη σελίδα που αντέγραψες τον εν λόγω εκκλησιαστικό ιστορικό. Το περιστατικό αυτό δεν απηχεί την αλήθεια, ούτε οργανωμένο διωγμό από το στρατό του Ιουλιανού, γιατί τότε έγινε, αλλά πολιτών της Γάζας που είχαν απηυδήσει από την αλητήρια συμπεριφορά των χριστιανών! Όλοι ξέρουν πόσο μαλακός ήταν αυτός ο φιλόσοφος αυτοκράτορας απέναντι στους χριστιανούς, που ούτε στο ναό να προσκυνήσει δεν μπορούσε, από τα σφυρίγματα των χριστιανών! Διάβασε τον «Μισοπόγωνα» για να καταλάβεις τι σημαίνει αυτοσαρκασμός και ειλικρίνεια, αυτοκράτωρ να απολογείται στους ελεεινούς Αντιοχείς που μόνο άνθρωποι δεν ήταν! Αυτό το καλοκάγαθο ανθρωπάκι σας κυνήγησε; Δεν ντρέπεστε αμαθείς και ψεύτες;
Έχε υπ όψιν και αυτό: Ο Σωζομενός έζησε από το 400 μέχρι το 450, το περιστατικό που μου γράφεις (που γράφουν τα φερέφωνά σου θέλω να πω) είναι την εποχή του Ιουλιανού! Επειδή έχουμε να κάνουμε με τον συγκεκριμένο αυτοκράτορα κι επειδή ο Σωζομενός δεν τα έζησε αλλά του τα είπαν προφορικά άλλοι, όπως ήθελαν, επιφυλάσσομαι να τα πιστέψω! Ξέρω πολύ καλά τι μυθεύματα έχουν ανακαλύψει οι χριστιανοί για να προσβάλουν αυτόν τον άγιο άνθρωπο μέχρι που τον εξόντωσαν και γι αυτό δεν εκπλήσσομαι…. Η ιστορία μιλάει από μόνη της κι όχι μέσα από μεμονωμένα περιστατικά και γραμμένα από απατεώνες όπως τους βολεύει! Η περιγραφή άλλωστε με τον τρόπο που είναι γραμμένη μιλάει κι αυτή από μόνη της! Ξεχειλίζει μίσος και ψεύδος, που μόνο στα χριστιανικά συγγράμματα συναντιέται!
5. Τέλος, πως να σου απαντήσει καλύτερα κάποιος στο σχόλιο αυτό, όταν γράφεις «είναι βολικό να παραμυθιάζεσαι ότι δηθεν ο Ιουστινιανός έκλεισε την Φιλοσοφική Ακαδημία της Αθήνας»;
Εδώ η σιωπή μου είναι η καλύτερη απάντηση! Και καλά θα κάνετε εσύ, ο Κάμερον και δεν ξέρω ποιοι άλλοι να μη πετάτε τέτοιες κοτσάνες όταν και οι ίδιοι δεν τις πιστεύετε!
Και μη μου πεις ότι το πιστεύεις αυτό….
Έχω την εντύπωση ότι άδικος κόπος ήταν τελικά…. Πήγαινε να διαβάσεις τις απύθμενες ψευτιές των αργόσχολων που σε καθοδηγούν… και άσε εμάς τον πολύτιμο χρόνο μας να τον διοχετεύσουμε εκεί που ούτε η διάνοιά σας φτάνει, για το καλό, όχι μόνο των δογματισμένων χριστιανών, αλλά για όλο τον κόσμο. Την ιστορία την διαβάζουμε για να μαθαίνουμε να πορευόμαστε στο μέλλον, και όχι για να διαδίδουμε ψευτιές ανοησίες και μισαλλοδοξία!
Εσύ σε λίγο θα μας πεις ότι τον Θεοδοσιανό κώδικα και τις 150«Νεαρές» του Ιουστινιανού οι Εθνικοί τους έγραψαν για να… εξοντώσουν τους χριστιανούς!
Ευχαριστώ για την επικοινωνία… «Καλημέρα σας» που λέει και ο Αυλωνίτης!

Ανώνυμος είπε...

3.γραφει ο νεοπλατωνικος Πορφυριος τον 3ομΧ αιωνα αναφερομενος στις ανθρωποθυσίες που συνεχιζοντας εως τοτε:

"Αφ ου μέχρι του νυν ουκ εν Αρκαδία μόνον τοις Λυκαίοις, ούδ εν Καρχηδόνι τω Κρονω, κοινή πάντες ανθρωποθυτούσι, αλλά κατά περίοδον της του νομιμου χάριν μνήμης εμφύλιον αεί αίμα φαίνουσιν προς τους βωμούς, καίπερ τοις παρ αυτοίς οσίας εξειγούσης των Ιερών, τοις περιρραντηρίοις κηρύγματι, ει τις αίματος ανθρωπείου μεταίτιος".

(Θεόφραστος στον Πορφύριο, Περί αποχής εμψύχων 2, 27 καθώς και: Ηρόδοτος 7, 197, Πλάτ., Μίνως 315c, Θεόφραστος στον Πορφύριο, Περί αποχής εμψύχων 2, 27).

στην Αρκαδια υπαρχουν μεχρι και λειψανα βρεφοφαγιας στον βωμο του Διός του Λυκαίου.

Άθεος είπε...

Τώρα καταλαβαίνω γιατί ο anne onymous αναφερόταν στο ΟΟΔΕ κι εγώ θα σου θυμίσω το ΠΡΕΣΣ-ΤΖΙΑΡ. Μην πείτε κουβέντα μισαλλόδοξοι χριστιανοί. Οι ανθρωποθυσίες αυτές αναφέρονται πως γίνονταν παλιά (Ο Λύκων ήταν προέλληνας θεός, πριν τον Δία) πράγμα που δεν αμφισβήτησα, όμως τότε όλοι τους έκαναν. Να γιατί είμαι άθεος. Έχεις καταλάβει με ποιον κουβεντιάζεις; Αλλού να πουλήσεις μισαλλοδοξία, σε κανένα θεϊστή, όχι σε μένα. Σε όλους εκείνους που πιστεύουν σε θεούς και τριβόλους, συμπεριλαμβανομένου και τους φίλους σας τους Ιουδαίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους αγροίκους θεϊστές. Όμως δεν κάνουν έτσι κουβέντα… Πας στη μισαλλόδοξη οοδε παίρνεις ένα σχόλιο κι έρχεσαι και το αφήνεις εδώ πουλώντας εξυπνάδα. Δεν πουλάς εξυπνάδα, αλλά μισαλλοδοξία. Να η απόδειξη!
Αν ήθελα θα μπορούσα να κάνω κι εγώ το ίδιο. Ο Πλάτων στην «Πολιτεία», 8,5 6 5d γράφει «Για μας οι ανθρωποθυσίες όχι μόνον δεν είναι Νόμος αλλά και ασέβεια». Σε προηγούμενο σχόλιο σου ανέφερα για τις ανθρωποθυσίες των Εβραίων, τώρα θα σου θυμίσω για τις κατηγορίες των πρώτων χριστιανών (2ος αιώνας) όπου κατηγορούνταν ότι έτρωγαν ανθρώπους και μετά τις περιβόητες «αγάπες» κυλιόντουσαν σε αθέμιτες μίξεις, μιας και αποτελούνταν και από τα δύο φύλα! Βλέπε Ιουστίνο 10.1. Επίσης, άνοιξε καμιά εγκυκλοπαίδεια και μάθε ποιοι ήταν οι Νικολαΐτες και ανάμεσα σε ποιους γίνονταν οι αιμομιξίες. Αναγκάστηκα και ξέπεσα μαζί σας κι εγώ. Ούτε τις βρομιές σας δε θέλω να αναφέρω… «καλημέρα σας».

Υ.Γ. Όπως πάντα, γράφεις χωρίς να διαβάσεις τις απαντήσεις μου. Για αργόσχολο σαν τον οοδε με πέρασες; Είμαι σίγουρος ότι έχεις έτοιμη την απάντηση, κάτι μισαλλόδοξο, που είναι ενάντια στους Έλληνες πάλι, έτσι; Δεν χόρτασε η διάνοιά σας μίσος για τους Έλληνες, εδώ και 1800 χρόνια από τότε που εμφανιστήκατε;
Θέλω να πω… δεν πας να παίξεις παραπέρα;

Ανώνυμος είπε...

στην αρχή παρουσιάζεσαι σαν άθεος,μετά σαν υπερασπιστής της αρχαιοελληνικής παράδοσης και κατόπιν,οταν σφιγγουν τα λουριά,ξαναγυρίζεις στα περί αθεϊσμου.
τελικά οι πολυθεϊστές αρχαίοι έλληνες έκαναν ανθρωποθυσίες ή όχι;
μήπως πριν την ναυμαχία της Σαλαμινας εγιναν ανθρωποθυσιες απο τον Θεμιστοκλή;
ως πιστοί σε κάποιους θεούς ήσαν πάντοτε ανεκτικοί ή μήπως άλλαζαν τα φώτα σε οσους δεν συμφωνουσαν με την κρατουσα αποψη περι θεων;

οι εβραιοι ,παρολα τα χάλια που ειχαν και τα οποια αναφερονται διχως καλλωπισμούς στη Βίβλο,ήταν ο μονος λαός στην ευρυτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής που δεν έκανε ανθρωποθυσίες στο Θεό τους.
Αυτο κάτι λέει.

στο παραμυθάκι περί των δήθεν ανεκτικών αθέων,φρουτο μόλις των δυο τριών τελευταιων δεκαετιών,η ιστορία δίνει αμείλικτες απαντήσεις.

τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ου αιώνα έγιναν εν ονόματι του «επιστημονικού υλισμού».
Πολ Ποτ,Στάλιν και οι διάδοχοι του,Μάο,Τσαουσέσκου,Εμβέρ Χοτζα είναι τα «μπουμπούκια» της άθεης διανόησης.
Μαζί μπορείς να συναριθμήσεις και τον πολύ Ροβεσπιέρο,μέγα γάλλο επαναστάτη αντικληρικαλιστή, που πέρασε από το λεπίδι της γκιλοτίνας αρκετές χιλιάδες αθώων.

για τα περι νικολαϊτισμού κλπ η Εκκλησία τα γνωρίζει από τον Α ηδη αιώνα και τα έχει καταδικάσει συνοδικώς.
το να αναπαράγεις τις τρέλες του Νέρωνα και του Καλιγούλα 19 αιωνες μετά,ειναι δειγμα της ενδειας επιχειρηματων.
ξερά σκατά στον τοίχο δεν κολλάνε.

οσον αφορά τα περί ΟΟΔΕ,οι άνθρωποι κανουν μια καταπληκτική δουλεία που δεν έχει καμμιά σχέση με μισαλλοδοξια και φανατισμό.
παραθετουν γεγονοτα και ιστορικές αποδειξεις.
τωρα αν οι νεοπαγανιστές ,που ονειρεύονται την αρεία-ελληνική φυλη,ενοχλούνται ας πρόσεχαν όταν ξεφούρνιζαν τις βλακείες τους.

Άθεος είπε...

Λοιπόν, θβ, είσαι βαθιά νυχτωμένος! Από τα αναρτημένα μου άρθρα φαίνεται ότι είμαι άθεος και υλιστής και όχι δωδεκαθεϊστής και ιδεαλιστής. Κόβει το μυαλό σου να δεις πόσο διαφέρουν αυτά;
Αν πρέπει να συγκρίνω μία θρησκεία με τον ιουδαϊσμό, τον χριστιανισμό και τον ισλαμισμό σίγουρα θα διάλεγα μία αρχαία θρησκεία, έτσι μόνον για την σύγκριση, γιατί μόνον ανάμεσα σε ομοειδή πράγματα μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις! Από υλισμό άλλωστε και γενικά από φιλοσοφία φαίνεται καθαρά δεν σκαμπάζεις!
Για τις ανθρωποθυσίες σου έγραψα και στο προηγούμενο σχόλιο αλλά χαμπάρι δεν πήρες! Για τους προέλληνες ή οποιονδήποτε άλλο λαό, κάποτε ήταν πολύ τιμητικό και ενάρετο να κάνουν μία ανθρωποθυσία! Το ότι κι εσείς θυσιάσατε τον θεό σας, είναι κατάλοιπο από εκείνες τις θρησκείες! Όμως ο χρόνος αλλάζει, και τα πιστεύω και τις θρησκείες των ανθρώπων. Οι οπισθοδρομικοί όμως συνεχίζουν τις παλιές παραδόσεις! Είτε είναι Έλληνες, είτε χριστιανοί. Βάλτο καλά στο μυαλό σου αυτό.
Ποιος είπε ότι ανάμεσα σε κάποιους χριστιανούς, αυτούς που λέμε σήμερα σατανιστές, δεν κάνουν ανθρωποθυσίες, στον 21ο αιώνα; Αυτό δεν σημαίνει ότι οι χριστιανοί κάνουν ανθρωποθυσίες, γιατί αυτό δεν αποτελεί τον κανόνα αλλά την εξαίρεση! Να γιατί στο προηγούμενο σχόλιό μου σου είπα ότι μ ανάγκασες να γράψω βρωμιές! Οι Νικολαΐτες και τα όργια στις «αγάπες» κάποιων χριστιανών, ήταν η εξαίρεση! Φυσικά και καλά έκαναν οι χριστιανοί που καταδίκαζαν τέτοιες αιρέσεις, που τους υποτιμούσαν, γιατί ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Όπως ακριβώς και στην αρχαία Ελλάδα, αν υπήρχαν μερικοί κρετίνοι ίσως και να κάνανε ανθρωποθυσίες. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ήταν κι ο κανόνας! Την αναφορά μου στον Πλάτωνα δεν τη σχολίασες καθόλου (την διάβασες μήπως;). Ο Ορφισμός με βδελυγμία καταδίκαζε, όχι μόνο τις ανθρωποθυσίες, αλλά τις θυσίες γενικώς.
Όταν όμως εσείς πιάνεστε από τις εξαιρέσεις και όχι από τον κανόνα, δεν είστε μόνο μισαλλόδοξοι αλλά και ελεεινοί!
Μισαλλόδοξοι και ελεεινοί, να το πω ακόμα μία φορά και άλλη μια γιατί όντως, υποτίθεται, Έλληνες καυχιέστε για τις εβραϊκές σας ηθικές καταβολές και όχι για τις αρετές που είχαν οι Έλληνες! Μόνοι σας διαχωρίζετε τις ρίζες σας… δεν είστε Έλληνες και γι’ αυτό ξεθεμελιώσατε την Ελλάδα. Αν ήσουν Έλληνας, ΡΕ, θα ντρεπόσουν! Ίσως σαν αιρετικοί των εβραίων νιώθετε πιο βολικά έτσι!
Τώρα που έπεσαν οι μάσκες, το εξαντλήσαμε το θέμα. Δεν ήμουν υποχρεωμένος να σου απαντώ σε μια τέτοια ελεεινή πολεμική… όμως, με μεγάλη υπομονή, προσπάθησα. Τώρα τι μένει;
Όπως έλεγε ο Νίτσε «κι αν δεν μπορώ να σε μάθω να πετάς, καλύτερα να σε μάθω να πέφτεις γρηγορότερα».
Σ’ εγκαταλείπω στο βούρκο σου!

Ανώνυμος είπε...

ποιους προέλληνες;
οι Σπαρτιάτες εκαναν ανθρωποθυσιες στον ναο της Ορθιας Αρτμειδο.
Αρκαδες λατρεις του Λυκαίου Διος τον 3ομ Χ αιωνα έκαναν ανθρωποθυσίες ,οπως και ο αυτοκρατωρ Ιουλιανός!!!

οσο για τις ορφικές τελετές δες αυτο
http://www.archive.gr/modules.php?
name=News&file=article&sid=18



δυστυχώς κατι ,ψευδοανεκτικοί και στην ουσια νεοσταλινικοί,τύποι σαν και λόγου σου επιβεβαιώνουν αυτό που ο αγαπημένος σου Νιτσε διαπίστωσε σε καποιο από τα λίγα φωτεινά διαλείμματα μεταξύ των παραισθήσεων μεγαλείου που τον ταλάνιζαν:

«Οι άνθρωποι θα γίνονται όλο και πιο και πιο έξυπνοι ολο και πιο πονηροί, μα αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνουν και καλύτεροι…»

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ για το τσιτάτο του Νίτσε. Κι αυτό για σας το έγραψε!
Παρακολουθώντας τη συζήτηση αυτή ιουδαίοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι θα πρέπει να βρέθηκαν πραγματικά σε δυσάρεστη θέση ώστε να εκπροσωπηθούν από σένα. Όμως, ούτε οι προτροπές οι δικές μου περί γελοιότητας σε σταμάτησαν, ούτε οι προσευχές των όμορων πιστών!
Έκανες ακάθεκτος βουτιές στο βούρκο!
Παρακολουθώντας τη συζήτηση αυτή, λοιπόν, από τις 28 Ιουνίου, σήμερα 11 Ιουλίου φτάνει στο τέλος της. Δεν θα επιτρέψω άλλα σκουπίδια στη σελίδα μου, ούτε θα σπαταλήσω το χρόνο μου, απαντώντας εγώ δεοντολογικά κι εσύ να λοιδορείς μισαλλόδοξα!. Έκτοτε, κάθε σχόλιό σου θα διαγράφεται!
Ό,τι είχες να πεις το είπες και πήρες την απάντησή σου. Οι μάσκες έπεσαν! Συνεχίζοντας να αυτοεπαναλαμβάνεσαι και να αυτοϊκανοποιείσαι με απαντημένες ερωτήσεις, θεωρώ εντιμότερη τη διαγραφή, αφήνοντας μια αχλή τους ώστε να διασωθεί έκτοτε κι ο αριθμός των μάταιων προσπαθειών σου. Φυσικά και θα επικαλεστείς την ανωνυμία. Όμως να ξέρεις, άδικος θα είναι ο κόπος σου! Η υπομονή μου μέχρι εδώ με δικαιώνει, να είσαι σίγουρος!
Πιστεύω ότι η συζήτηση κατέληξε κάπου, δυστυχώς όχι όπου ήθελες. Για κακή σου τύχη θα αποτελέσει μνημείο ελεεινότητας και μισαλλοδοξίας, όπως κάθε αντίστοιχη διαλογική προσπάθεια όμορων φονταμενταλιστών, ώστε βαθύτερα να εμπεδώνουμε το περιβόητο μεν αλλά τόσο ψευδώς «αγαπάτε αλλήλους»!

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά εάν δεν το βαφτίσει με κάποιο θρησκευτικό λειτουργικό, παραμένει άθεο.
Άρα μιλάς εκ του πονηρού και προσπαθείς να προσηλυτίσεις κόσμο στην Αθεϊα.

Άθεος είπε...

Εγώ λέω να μη του κολλήσουμε ετικέτα τόσο νωρίς όταν το άτομο είναι ανίκανο να κρίνει ποιο είναι το σωστό. Όταν όμως εσύ θέλεις να το βαφτίσεις νήπιο, επιβάλεις συνειδήσεις, όταν ο άλλος είναι ανίκανος να αντιδράσει. Ποιος μιλάει άραγε εκ του πονηρού….;

Ανώνυμος είπε...

Προσηλυτισμός είναι εκείνη η πρακτική όπου προσπαθούμε να πείσουμε ένα
άτομο να ενστερνιστεί ως αλήθεια ένα παραλογισμό. Η αθεΐα δεν είναι θρησκεία παρά μια διαπίστωση που προκύπτει από την ορθολογιστική κοσμολογική θεώρηση.
Είναι σαν να κατηγορείς για προσηλυτισμό κάποιων που διδάσκει ότι η Γη είναι στρογγυλή.
Άρα εκ του πονηρού είναι η χωρίς συναίνεση (πώς να γίνει αυτό στην ηλικία των μερικών μηνών (-:= ) του βρέφους να βρεθεί προ τετελεσμένων στο μεγάλο μαγαζί της εκάστοτε δοξασίας. Γιατί όπως είπες και εσύ γεννιόμαστε άθεοι και θα παραμέναμε αν δεν γινόταν αυτή η πλύση εγκέφαλου από νηπιακή ηλικία.
Σε ώριμη ηλικία οι λογικές δικλίδες ασφαλείας του εγκεφάλου είναι αναπτυγμένες και ο λόγος κάθε ιδιοτελούς απολογητή θρησκείας θα φαντάζει τουλάχιστον ηλίθιος.rian

Άθεος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο… τον λεγόμενο rian…
Να πως σκέφτεται ο ώριμος νους!

Ανώνυμος είπε...

Προσευχόμαστε στον διασυμπαντικό Μέγα Νου και ευχόμαστε στους απάνθρωπους τα εξής…

Όλοι εμείς οι καταπιεζόμενοι άνθρωποι προσευχόμαστε προς εσένα μέγιστε Ύπνε, προσευχόμαστε με όλη την δύναμη του σώματός μας, της ψυχής μας και της νοήσεως μας.

Ζητάμε μέγα Βασιλέα την κρίση σου και την απονομή της δικαιοσύνης σου σε όλους αυτούς που παραβιάζουν παράφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε όλους τους αθλητές και σε όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό άμεσα ή έμμεσα και μέσω των αθλητικών αγώνων και δραστηριοτήτων δεν μεταδίδουν την ιδέα και το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, και τον διαχωρισμό κράτους -; θρησκείας,

παρακαλούμε να μην πηγαίνεις να τους ξεκουράζεις και από το ένα τρίτο που καταλαμβάνεις στην ζωή του ανθρώπου να μειωθεί στο 0,1 τρίτο, με αποτέλεσμα οι βιολογικές τους λειτουργίες να απορυθμιστούν, η εγκεφαλική τους λειτουργία να απονεκρωθεί, η μνήμη τους να καεί σαν ένα πούρο Αβάνας, η εκμάθηση τους να δυσκολευτεί στο μέγιστο και η αμάθεια να περιπλανιέται στη ζωή τους.

Επίσης η στέρηση του ΄Ύπνου να τους προκαλέσει ασυνεννοησία με το κοινωνικό και οικογενειακό τους περιβάλλον με αποτέλεσμα τον κοινωνικό και οικογενειακό αποκλεισμό τους.

Ευχόμαστε και ζητάμε από εσένα μέγιστε βασιλέα Ύπνε να απομακρυνθείς τελείως από αυτούς όσον το δυνατόν γίνεται ώστε να μην ξυπνάνε ποτέ ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι, αν ποτέ βρεθούν στην Ινδία, από την αϋπνία τους να πέσουν στο ποτάμι και να τους φάνε οι γαβιάλιδες.

Η γήρανση να τους έρθει γρηγορότερα λόγω της αϋπνίας και κάποιο καρκινοειδές με τις μεγάλες του δαγκάνες να τους δώσει το τελειωτικό χτύπημα κατά την ώρα της διασκεδάσεώς τους στην παραλία.

Όλες οι ιερές τους πόλεις να ισοπεδωθούν και επάνω σε αυτές να χτιστούν άλλες οι οποίες δεν θα υπάρχουν χάριν στην φορολογία και την εκμετάλλευση των ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύω και θρησκευτικά συναισθήματα, έτσι όλοι μαζί φωνάζουμε και εκλιπαρούμε να ακούσουμε από τα στόματα όλων αυτών που τόσα χρόνια δεν αλλάζουν πολιτική και τακτική έναντι υμών των καταπιεζομένων θρησκευτών, το ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΗΣ, μόνο τότε θα νιώσουν την καταστροφή που έχουν προκαλέσει στην ανθρωπότητα.

Ζητάμε μέγα βασιλέα Ύπνε, να αποσυντονίσεις το βιολογικό τους ρολόι και να μην μπορούν να δουν άσπρη ημέρα ούτε νύκτα, έτσι θα καταλάβουν ότι σε ένα παιχνίδι δεν γίνεται να παίζεις με ζαβολιές , ζαβολιές που έχουν αιματοκυλίσει την ανθρωπότητα και την φύση γενικότερα.

Προσευχόμαστε και ευχόμαστε να πέφτουν για ύπνο το βράδυ και να στριφογυρίζουν στα κρεβάτια τους μην μπορώντας να βρουν την ευτυχία και την γαλήνη σου μέγιστε Ύπνε. Η ηβική τους αντίληψη να μειωθεί και να μη βρίσκει χαρά το κορμί τους, λόγω της αϋπνίας.

Η θαλάμη του όπλου να είναι για αυτούς μόνιμη ιδέα ώστε να ξεφύγουν από το μαρτύριο που τους προκαλείς.

Ιαγουάροι να εμφανίζονται στις παραισθήσεις τους και να ξεσκίζουν τα κορμιά και τα πρόσωπά τους , θυμίζοντάς τους το ξέσκισμα τόσων συνανθρώπων μας από την λαίλαπα που έφεραν στην μητέρα Γαία μας.

Ύπνε μέγα ρυθμιστή της ζωής μας, σε παρακαλούμε και σου ζητάμε επίσης να απέχεις από την ζωή τους γενικότερα ώστε ο διαβήτης να μπει για τα καλά στο σώμα τους και να στοιχειώσει όλες τους τις ενέργειες οι οποίες θα δημιουργηθεί από την έλλειψη σου.

Ευχόμαστε να πάνε έως την Καβάλα γονατιστοί με ματωμένα γόνατα και σπασμένες κλείδες από την ταλαιπωρία τους ,παρακαλώντας να βρουν την γιατρειά τους και για λήγον ύπνο, έτσι θα νιώσουν τους χιλιάδες αγωνιζόμενους θρησκευτές και θρησκευομένους μας που τους προκάλεσαν χίλια κακά και έπιναν λάβδανο για να καταπραΰνουν τον πόνο που τους προκάλεσαν οι βάρβαροι και απάνθρωποι νεοδιαχειρηστές των κοσμοπολίτικων θρησκειών που εμφανίστηκαν.

Ευχόμαστε ΄Μέγιστε βασιλέα Ύπνε το ανοσοιοποιητικό τους σύστημα να γίνει θράψαλλα από τα μικρόβια που θα εισβάλουν στο σώμα τους λόγο της απουσίας σου από την ζωή τους.

Οι μαγαζάτορες να κλείνουν τις θήρες σε όλα αυτά τα ανδρείκελα και η δήθεν ανθρώπινη υπόστασή του να πιάσει το ναδίρ του εσχάτου εξευτελισμού.

Όλοι εμείς οι καταπιεζόμενοι παγκοσμίως άνθρωποι που δεν υποτασσόμαστε στις γνωστές θρησκείές του συστήματος και καθόμαστε από μακριά και ξάγναντα κοιτάμε τον βιασμό μας νιώθουμε τα νύχια τους και το σμπαράλιασμα της νοήσεώς μας από αυτούς του καταπατητές της οικουμενικής διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητάμε από εσένα για άλλη μια φορά μέγιστε και μακάριε Ύπνε, να γίνεις για αυτούς μια όαση μια οφθαλμαπάτη, ώστε η αρτηριακή τους πίεση να αυξάνεται συνέχεια και να σπάσουν οι φλέβες τους και να χυθεί το φαρμάκι της ψυχής τους.

Παγάκι να γίνουν τα πρόσωπά τους από την αϋπνία και το τρέμουλο των χεριών τους να γίνει μόνιμή αναπηρία τους.

Ραβασάκι να στέλνουν ο ένας στον άλλον τα ψυχοφάρμακά τους και τα υπνωτικά τους κατασκευάσματα, που μάταια όμως δεν θα μπορούν να τους χρησιμεύσουν πουθενά . Γιατί εσύ είσαι παντοδύναμος Ύπνε Θεέ και ξέρουμε ότι όπως χωρίς εσένα τα ζώα της Σαβάνας θα κατασπαράσσει το ένα το άλλο χωρίς φυσικούς φραγμούς λόγω της απουσίας σου έτσι και αυτά τα ζώα που θέλουν να λέγονται άνθρωποι θα υποστούν τα ίδια και χειρότερα από αυτά που κάνουν τα ζώα.

Το ταμείο αλληλοβοηθείας αξιωματικών στρατού ξηράς να χορηγήσει όλα του τα χρήματα για να διασώσει όλους αυτούς τους αθλητές που δεν θα μπορούν να δουν λίγο Ύπνο στη ζωή τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η Υακίνθη να κλαίει για όλους εσάς, αθλητές της ψευτιάς και της βρωμιάς και της δυσωδίας , θα κλαίει για το κακό που σας βρήκε.

Για την υποκρισία σας.

Το Θιβέτ είναι εδώ και είναι μαζί μας για το κακό που προξενείτε.

Οι ινδιάνοι είναι μαζί μας.

Οι Ιταλοί εθνικοί είναι μαζί μας .

Οι Γαλάτες είναι και αυτοί μαζί μας και προσεύχονται για την ανεξιθρησκία και συμμετέχουν σε αυτοί την προσευχή.

Όλες οι καταπιεζόμενες θρησκείες είναι εδώ και δίνουν ν το παρόν νοητικοσωματοψυχικά για να γίνει η αϋπνία φαβορί στη ζωή σας σαν ανταπόδοση των χιλίων μηριών κακών που προξενείτε σε αυτήν την χώρα που λέγετε Ελλάς και σε άλλες χώρες που έχουν το ίδιο πολιτικοθρησκευτικό καθεστώς.

Ευχόμαστε επίσης η χαφάγιες να παίζουν πένθιμα τραγούδια στα σπίτια σας για να σας θυμίζουν τον αργό θάνατό σας λόγω της ελλείψεως του μέγιστου Ύπνου.

Ευχόμαστε όλοι εσείς που ασχολείσθε με τον αθλητισμό έμμεσα και άμεσα και δεν μιλάτε για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , για τη ανεξιθρησκία και την ελεύθερη σκέψη και μετάδοση ιδεών να ψοφήσετε στην ψάθα και όσοι απομείνατε να γίνετε Ψαθάδες, λόγω ελλείψεως Του μεγίστου βασιλέα Ύπνου.

Και τέλος τα ωάριά σας να κουβαλάνε εις τους αιώνες των αιώνων το ίδιο μαρτύριο, της αϋπνίας και της αρρώστιας από γενιά σε γενιά μέχρις ότου αποκατασταθεί πλήρες η οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλα τα κράτη του Ο.Η.Ε,

ώστε με αυτόν τον τρόπο να νιώσουν τις νύχτες αγρύπνιας που έχουν υποστεί όλοι οι άνθρωποι σε όλη την γη λόγω των βασανιστηρίων για την επιλογή τους στο θρήσκευμα που ανήκουν.

Αντιθέτως μέγιστε βασιλέα και Θεέ Ύπνε ,σε παρακαλούμε και ευχόμαστε εκ όλης της ψυχής μας εκ όλης της σωματικής μας υπόστασης και εκ όλης της διανοίας μας, όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό άμεσα ή έμμεσα και λέγουν την αλήθεια, αγωνίζονται παράλληλα για την δικαιοσύνη και για την πλήρης εφαρμογή της οικουμενικής διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, επίσης πιο συγκεκριμένα για ανεξιθρησκία, διαχωρισμό κράτους -; θρησκείας και ελεύθερη μετάδοση ιδεών, να έχουν πλήρες υγεία , να πηγαίνουν μπροστά και να ξεπερνάνε κάθε εμπόδιο στη ζωή και να δημιουργούν νέές προκλήσεις για τον άνθρωπο που θα εξυψώνουν την τριπλή υπόστασή του , θυμίζοντάς του ότι είναι ένα μέρος από τον μέγα διασυμπαντικό νου.

Ο Θεός Ύπνος να τους χαρίζει όλα του τα ευεργετήματα και ποτέ μα ποτέ να μην ξεχαστεί η προσφορά τους στην ανθρώπινη ιστορία.

Γένοιτο …

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ φίλε μου για το μακροσκελές κατεβατό της προσευχής σου.
Αν και σαν υλιστής δεν μπορώ να δεχτώ τις προσευχές (ιδεαλισμός) τη δική σου όμως την εγκρίνω, λογικά, γιατί αντιτιθεμένη στις ψευδείς «αποκαλυπτικές θρησκείες», είναι μια φυσική θρησκεία που βρίσκεται ακριβώς στο προθάλαμο της αθεΐας!
Γένοιτο!

expaganus είπε...

"Άθεε", γράφεις:

"Ο νεοβαφτισμός είναι απαράδεκτος γιατί αφαιρεί το δικαίωμα από τον άνθρωπο να διαλέξει το δικό του θεό ή ένα φιλοσοφικό σύστημα που θα τον προστατεύει από τους θεούς και τις δεισιδαιμονίες που επινόησαν οι πρόγονοί του πριν χιλιάδες χρόνια.
Η ενέργεια αυτή πρέπει να θεωρηθεί παράνομη γιατί παραβιάζει κάθε δεοντολογία περί ελευθερίας των ιδεών.".

Αυτά είναι μεγαλόστομες αρλούμπες που αναιρούνται από το ότι, όπως ομολογείς, κι εσύ βαφτίστηκες αλλά τελικά... έγινες άθεος. Άρα ο νηπιοβαπτισμός δεν σε εμπόδισε να "διαλέξεις ένα δικό σου φιλοσοφικό σύστημα".
Δεν είναι κανένα μυστικό εξάλλου αυτό, ούτε και είσαι ο μόνος. Κι εγώ βαφτίστηκα κι έγινα άθεος, και στη συνέχεια πιστός μιας άλλης θρησκείας, και στη συνέχεια Χριστιανός - χωρίς αυτή η μετασροφή να έχει σχέση με τον νηπιοβαπτισμό μου και κάποια χριστιανική παιδεία, την οποία ουδέποτε πήρα γιατί οι γονείς μου ήταν χλιαροί θρησκευτικά και, χωρίς οι ίδιοι να δηλώνουν άθεοι (παρά μόνο αμφιβάλλοντες μερικές φορές) ο νους τους μόνο στη θρησκεία δεν ήταν.

"Ο νηπιοβαφτισμός είναι μορφή παιδικής κακοποίησης. Βάναυσης κακοποίησης μάλιστα!
Είναι πνευματική κακοποίηση γιατί ύπουλα διαφεντεύουν έναν παρθένο νου, όταν δεν είναι σε θέση να αμυνθεί!"

Πού να δεις και τα εμβόλια τι κακοποίηση που είναι! Τα καημένα τα παιδάκια ουρλιάζουν καθώς τους χώνουν στο σώμα βελόνες που διοχετεύουν στο αίμα τους μικροοργανισμούς, που μετά τους φέρνουν πρήξιμο, πυρετό κτλ. Οι μανάδες πονάνε περισσότερο εκείνες ακούγοντας το βλαστάρι τους να σπαράζει γοερά αλλά... το ξαναπηγαίνουν και για άλλα εμβόλια, γιατί πιστεύουν ότι μ' αυτό θωρακίζουν την υγεία του. Το ίδιο πιστεύουν οι Χριστιανοί γονείς και για το βάπτισμα - ότι προάγει την πνευματική υγεία του παιδιού και το συναριθμεί με το ποίμνιο του Χριστού, του Δημιουργού μας. Με ποιο δικαίωμα εσύ θα τους κατακρίνεις που το βαφτίζουν;

Ακόμα γράφεις:
"Είναι σωματική κακοποίηση γιατί βάναυσα το παιδί ταλαιπωρείται από ένα άγνωστο τριχωτό πλάσμα που το σπρώχνει με δύναμη στο λαδεμένο νερό, ανάμεσα σε άγνωστες φάτσες που ανταποδίδουν στο κλάμα του ένα ηλίθιο χαμόγελο που φτάνει μέχρι τα αυτιά τους!"

Στα δικά μου τουλάχιστον παιδιά το "τριχωτό πλάσμα" δεν ήταν καθόλου άγνωστο, γιατί το έβλεπαν από νεογέννητα και το συμπαθούσαν. Γενικά στα παιδιά των Χριστιανών - και όχι των κατ' όνομα που πατάνε στην εκκλησία μόνο σε γάμους, κηδείες και βαφτίσια, άντε και στις τρεις μεγάλες γιορτές - ο παπάς είναι ένα πρόσωπο οικείο. Όπως οικείοι είναι κατά κανόνα οι παρόντες συγγενείς και φίλοι.

Όσο για τα άλλα που γράφεις στην παράγραφο αυτή, ή δεν ξέρεις τι θα πει κακοποίηση ή μας επιδεικνύεις ένα παράξενο είδος χιούμορ.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ αμάν σου την έπεσαν άθεε εν ώρα διακοπών τα λαγωνίκα της βοθρο_οοδε.
Οι αγύρτες του αιμομίκτη, ομοφοβικου παιδοκτόνου, μισαλλόδοξου ιδεοληπτικού, ρατσιστη, σαδιστή θεού της έρημου βλέπουν σιγά το μεταφυσικό μαντρί να αδειάζει από πιστά αμνοερίφια και εσύ τόλμησες να τους χτυπήσεις στον νηπιοβαφτισμο, την τελετή εισόδου νέων μελών δηλαδή.

Ο ουράνιος τσοπάνης θα βάλει τώρα τους επί γης εκπροσώπους τους να σώσουν ότι μπορούν. ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΠΙΣΤΟΙ καλογεροτραμπουκοι, χριστιανοταλιμνπαν,γκεμπελοαπολογητες και αλλα φομενταλιστοειδη, φασιστοειδη στον υπερ παντων αγωνα, αυτό το μαντρι είναι δικο τους και δικο μας .

Οι νοσταλγοί του πρώτου ανατολικού χριστιανοβυζαντινοράιχ οι εκπροσοποι του παραλογισμου και σκοταδισμου οι υπαίτιοι κάθε νοητικής αγκύλωσης δεν θα αφήσουν τα κεκτημένα 2000 ετών να χαθούν τόσο εύκολα.

Άθεος είπε...

Ο νηπιοβαπτισμός δεν σε εμπόδισε να "διαλέξεις ένα δικό σου φιλοσοφικό σύστημα" λέει ο expaganus χωρίς να σκέφτεται…
Τότε και χωρίς να βαφτιστείς βρε «έξυπνε» έχεις την ευκαιρία να διαλέξεις τη θρησκεία που αγαπάς, παράδειγμα εσύ που την άφησες όπως λες και επέστρεψες… Τι σε εμποδίζει να βαφτιστείς τότε που γίνεσαι χριστιανός;
Κατάλαβες τώρα που βρίσκεται η πονηριά σας;

Συγκρίνεις μετά το εμβόλιο με τη βάπτιση… Το πρώτο αντέχει στο πείραμα και την απόδειξη, το δεύτερο ούτε με τη λογική… πού σε θωρακίζει;

Όσο για τα άλλα ασφαλώς και δεν κάνω χιούμορ, αντιθέτως μάλιστα, όπως γράφει και ο Bruno Baouer η βάφτιση είναι η υποταγή σε μια ξένη θέληση ή καλύτερα εξαναγκασμός, ο άνθρωπος, να απαρνηθεί την ανθρωπιά του!

Τελικά με την εμφάνιση κάθε άλογης άποψης οοδε πάντα εμφανίζεται και ένας καλός άθεος άγγελος συμπαραστάτης! Όπως λέει και εκείνη η γελοιογραφία του Διαγόρα, πρώτη φορά βλέπω τόσους άθεους μαζεμένους!

Ανώνυμος είπε...

Ο νηπιοβαπτισμός μας μάρανε?
Αυτό είναι το λιγότερο, το πολύ πολύ να πάρει κανα κρύωμα το παιδί.
Το χειρότερο είναι η πλύση εγκεφάλου που θα του γίνει απτους γόνεις,τηλεόραση,ραδιόφωνο,φίλους,συγγενείς
βιβλία,ιντερνετ,σχολείο κλπ.
Μετά από τόση πλύση εγκεφάλου πρέπει να κάνει πάρα πολύ κόπο για να τα βγάλει απ'το μυαλό του. Άσε που υπάρχει και το υποσυνείδητο που τα κρατάει και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βγούν στη φόρα όλες οι δεισιδαιμονίες που σου φυτέψαν.
Οπότε η βάπτιση δεν είναι τίποτε.
Επίσης ορισμένοι κολλάνε και με το θρήσκευμα στην ταυτότητα, για ποιο λόγο? Ο καθένας πιστεύει ότι θέλει έτσι και αλλιώς.
Τώρα παιδιά που έρχεται και η οικονομική κρίση , εκεί να δείτε τι έχει να γίνει.

Άθεος είπε...

Αν πάρει τη σωστή διαπαιδαγώγηση από τους γονείς, φυσικά και δεν είναι τίποτα, μόνο μαγκιά για να βγαίνει προς τα έξω, ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά!
Βλέπεις μόνο αυτό που υπάρχει σαν συνήθεια, αυτό επικρατεί, χωρίς να ξέρουμε τι σημαίνει… και η συνήθεια επιβιώνει από γενιά σε γενιά, καλή, χαζή, κακή κι ανάποδη… έτσι το βρήκαμε έτσι το συνεχίζουμε.
Τίποτα δεν λέει λοιπόν η βάπτιση. Ας καταργηθεί τότε!

Κώστας είπε...

Holy shit!! Πώς δεν την πήρα χαμπάρι
την ανάρτηση αυτή, ρε συ Άθεε; Δηλαδή,
σου βγάζω το καπέλο για την αντοχή σου!

Υ.Γ. 1
Επειδή μέσα σ’ όλα, κάπου πήρε το μάτι μου
και την… πατροπαράδοτη πια αναφορά
στην περίφημη «ανθρωποθυσία τής Σαλαμίνας»,
να πω ότι αν δε βαριόμουν αυτή τη στιγμή να
το ψειρίσω, που λες κι εσύ, λιγάκι παραπάνω,
πραγματικά θα γελούσε και ο κάθε πικραμένος!
Επιφυλάσσομαι…

Υ.Γ. 2
Παρακαλώ μη με παραπέμψει κανείς στον
Πλούταρχο, γιατί για να λέω ότι θα γελούσε
κι ο κάθε πικραμένος, ασφαλώς θα ξέρω
για ποιο πράγμα μιλώ.

Άθεος είπε...

Αγαπητέ Κώστα, τελικά μόνο εσύ το έψαξες!
Είδες μαργαριτάρια;
«…στην αρχή παρουσιάζεσαι σαν άθεος, μετά σαν υπερασπιστής της αρχαιοελληνικής παράδοσης και κατόπιν, οταν σφιγγουν τα λουριά, ξαναγυρίζεις στα περί αθεϊσμου.
τελικά οι πολυθεϊστές αρχαίοι έλληνες έκαναν ανθρωποθυσίες ή όχι;»
Εδώ φαίνεται η ΕΣΤΙΑΣΗ που του δόθηκε από τα υψηλότερα κλιμάκια.
Εκεί την πήγε την κουβέντα, γιατί αυτό τους πονά περισσότερο!
Η Αρχαία Ελλάδα!

Κώστας είπε...

Είναι αυτό που λέμε «όποιος δεν μπορεί
να δείρει τον γάιδαρο, δέρνει το σαμάρι»…
Ο ορισμός τής μανίας καταδίωξης, μιλάμε!
Επειδή μάλιστα κάποια στιγμή είχα φτάσει
στα όριά μου με το κόλλημα των ανθρώπων
αυτών στην αρχαία Ελλάδα, δες τι έγραψα
σε κάποιον απολογητή για τον φόβο των
Ιουδαίων:

«Και μια παράκληση: εάν επιθυμείς να μού
απαντήσεις, καλό θα ήταν να περιοριστείς
σε επιχειρήματα που αφορούν αποκλειστικά
στο θέμα μας. Σε παρακαλώ μην μπεις καν
στον κόπο να ενσωματώσεις στον αντίλογό
σου οποιαδήποτε επίθεση κατά των
“νεοπαγανιστών” ή τής Αρχαίας Ελλάδας,
διότι αυτό όχι μόνο ΔΕΝ θα ανταποδείκνυε
απολύτως τίποτα, αλλά σε διαβεβαιώ, ούτε
καν θα με άγγιζε. Η εμμονή σου αυτή πάντως
με τους “εθνικούς” και τις λιγότερο αγλαές
πλευρές τού αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού,
ΠΑΡΑ τις ξεκάθαρες διευκρινίσεις που δίνεις
σχετικά με τα ελατήριά της, ενοχλεί και
κουράζει, και βέβαια επ’ ουδενί δεν
ισχυροποιεί τις δικές σου θέσεις. Με το
να διακωμωδείς για παράδειγμα την
καθαρά συμβολική γέννηση τής Αθηνάς
από το κεφάλι τού Δία, ΔΕΝ κάνεις τη
χριστιανική “άμωμη σύλληψη” λιγότερο
μυθολογική απ’ ότι ήδη είναι! Απλώς
πικάρεις κάποιους ανθρώπους
πληρώνοντας τους με το ίδιο νόμισμα
για την αμφισβήτηση που δείχνουν
στη δική σου πίστη».

Στον άλλον πάλι, τον γνωστό και μη
εξαιρετέο Εδεοκ-Δηδρ-Πάπυρο κ.λπ., που
στην τελευταία του επίσκεψη στο μπλογκ
με χαρακτήρισε «γελοίο παγανιστή», έδωσα
την εξής απάντηση:

«Για την εμμονή σου να χαρακτηρίζεις
κάθε μη χριστιανό… παγανιστή, τον λόγο
έχουν οι σχετικές ειδικότητες».

Κόλλημα κι αυτό, ρε παιδιά…

Άθεος είπε...

Εύστοχες οι απαντήσεις σου Κώστα. Ιδιαίτερα δε η πρώτη στην οποία τους έβαλες στη θέση τους. Όπως και η δική μου, εκείνη της 11ης Ιουλίου στην οποία έγινε αλλαγή βάρδιας από τον θ.β. στον Ανώνυμο, υπό την απειλή της διαγραφής των σχολίων. Δεν έχω διαγράψει σχόλιο κανενός, όμως αν συνέχιζε, δεν ξέρω αν θα το έκανα. Ευχαριστώ πάντως, έστω και μετά από πολύ καιρό, που ασχολήθηκες με τα τεκταινόμενα στη σελίδα αυτή. Πράγματι όλα τα πράγματα, αργά η γρήγορα, βρίσκουν το δρόμο τους!

Βρομιστεράκι είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ που σε βρήκα λοιπόν!!!
Και γελάω πολύ, μα τόσο πολύ με τον ΘΒ!
Μπράβο ΘΒ! Συνέχισε την καλή δουλειά!
Σου πάει πολύ η κωμωδία!

Άθεος είπε...

Αφού είχες το κουράγιο και τα διαβάσεις…
…είδες τι τράβηξα!
Όλοι αυτοί, βαλτοί είναι!
Τα σχόλια μιλούν από μόνα τους!

Βρομιστεράκι είπε...

Αχαχαχαχα! Πρόκειται περί συνωμοσίας Άθεε!
Μετά τα τόσο κολακευτικά λόγια σου στην έρευνα αγοράς με προιόντα του Ιησου που έκανα δε μπορουσα παρά να δώσω την απαιτούμενη προσοχή στο ιστιολόγιο σου. (και ας μου άλλαξες φύλο!)
Και συνεχίζω την μελέτη... :)

Άθεος είπε...

…το πρόσεξες ε…
Μετά το αντιλήφθη κι εγώ! Κοτζάμ γυναίκα!
Συνεχίζουμε ακάθεκτοι!

Βρομιστεράκι είπε...

Εμ...έρευνα αγοράς... shopping therapy... έπρεπε να σου πάει το μυαλό!
Χαχαχαχα!

Βρομιστεράκι είπε...

Το συγκεκριμένο ποστ πάντως είναι μακράν το αγαπημένο μου!
Και η φωτογραφία του λιγδόπαπα...τα λέει όλα!

Άθεος είπε...

Εμένα τα τελευταία μου αρέσουν περισσότερο. Τα δουλεύω περισσότερο και τα καλλωπίζω με ανάλογες εικόνες!

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

φυσικά ΟΧΙ στον νηπιοβαπτισμό... για κοιτάξτε εδώ :http://www.youtube.com/watch?v=gasDfCfZcIY&feature=player_embedded

Εγώ εαν το έκανα αυτό στο παιδί μου θα με είχαν κλείσει μέσα για κακοποίηση...

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

Υ.Γ-Άθεε ΜΗ με μαλώσεις που έκανα copy paste δικό σου σχόλιο στο βίντεο...απλά συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου στο θέμα του νηπιοβαπτισμού...

Άθεος είπε...

Ούτε κι εσύ μη με μαλώσεις που την υπόδειξή σου την δημοσίευσα στην ανάρτησή μου. Το video με το παιδάκι που με μανία ο παπάς το σπρώχνει μέσα στο νερό, με συγκλόνισε!
Μα φίλε μου, γιατί να σε μαλώσω! Όταν οι προθέσεις σου είναι τόσο επιθυμητές, οι εγωισμοί είναι περιττοί!

Ανώνυμος είπε...

λοιπον... εισαι λιγο εκτος... δεν τα λες τα πραγματα με το ονομα τους... εισαι κατα του νηπιοβαφτισμου...πλεον μια βαφτιση δεν γινεται για να γινει το παιδι μελος στο πληρωμα του κυριου αλλα για να γινει ενα κοσμικο γεγονος... και μετα γινεται η συγκριση με τις αλλεσ βαφτισεις στισ οποιες εχουν παραστει...επιπλεον αν δεν θες να βαφτισεις το παιδι σου μην το κανεις... δν υποχρεωτικο... οσο για την φωτογραφία το εκανε αυτο ενας... και?? γιατι δεν φτιαχνεις μια σελιδα για την βια στα παιδια? εχω παει σε απειρεσ βαφτισεισ αυτο που δειχνει η φωτογραφία δεν το εχω δει πουθενα...

Άθεος είπε...

Σίγουρα η φωτογραφία αποτελεί εξαίρεση όμως διαφωνώ ότι μια βάφτιση αποτελεί απλά ένα κοσμικό γεγονός. Τι στο καλό χρειάζεται η τελετουργία τότε… η γραφειοκρατική διαδικασία δεν αρκεί;
Ο εγωισμός είναι φίλε μου, ότι κάναμε άλλο έναν χριστιανό. Σαν ψήφους βλέπετε την προνηπιακή μύηση και ψηφοφορία τη διαδικασία της βάφτισης!
Γελοιότητες!

Ανώνυμος είπε...

καταρχην... ειναι μονο ενα κοσμικο γεγονος.... γτ αν ηταν σκετο βαφτιση γτ χρειαζεται ο κοσμος τα στολιδια και ολα τα λοιπα??

Άθεος είπε...

Όχι, ο νηπιοβαπτισμός δεν είναι κοσμικό γεγονός αλλά ελεεινός προσηλυτισμός!
Σε καταδικάζουν χωρίς να σου δίνουν την ευκαιρία να διαλέξεις.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Άθεος είπε...

Το να σβήνω γελοιότητες σαν κι αυτές που αραδιάζεις στα blogs με κάνει προοδευτικό.
Τα φασιστοειδή δεν περνάνε εδώ!
Αφήνω και μια αχλή του σχολίου σου για φαίνεται που σου το έσβησα.
Δεν φοβάμαι να υπερασπίζω τις θέσεις μου γελοίε!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Άθεος είπε...

Χιλιάδες επιχειρήματα υπάρχουν εδώ. Δεν σου σβήνω τα γελοία σου σχόλια επειδή δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω αλλά επειδή δεν θέλω να αφήνω βρωμιές στο blog μου.
Όταν θα πάψεις να φέρεσαι φασιστικά και χωρίς να βρίζεις προκλητικά θα σου απαντήσω σε ότι ερώτηση θέλεις.
Τόλμησε και θα δεις:
Έχεις λόγο;
Ορίστε!

Ανώνυμος είπε...

Και λογοκριτής και γκαιμπελίσκος!
1) Δεν σε έβρισα. Απλά σε είπα homo erectus.
2) Φασιστικό είναι να επιβάλλεις τη γνώμη σου στους άλλους και να τους αφαιρείς το δικαίωμα του λόγου. Εσύ δεν με άφησες να εκφράσω την δικιά μου γνώμη.
3) Το άρθρο σου είναι γελοίο.
4) Είναι γελοίο διότι δεν μπορείς να πεις τους γονείς του κάθε παιδιού τι θα κάνει. Είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. Είναι δικαίωμα του κάθε γονιού να διδάξει στο παιδί του αυτό που θεωρεί σωστό και είναι δικαίωμα που δεν αφαιρείται. Όλο το άρθρο είναι απλά μια αερολογία.

Άθεος είπε...

Αν και ακόμα δεν έγινες κόσμιος, μπορώ να πω, με το μίσος που σε διακρίνει για ό,τι δεν πιστεύεις μπορώ να κάνω τα στραβά μάτια και να σου απαντήσω.
1. Το homo erectus τι υπονοεί;
Αν σε έλεγα homo malacus θα ένιωθες καλύτερα;
2. Φασιστικό δεν είναι να αφαιρεί κανείς υβριστικά σχόλια κάποιου γελοίου τύπου που με μια πλαστή ταυτότητα αλωνίζει τα blogs προκλητικά.
Τώρα που εκφράζεις λόγο, βλέπεις μπορείς και να ακουστείς!
3. Αν δεν ήσουν φασιστοειδής δεν θα έλεγες τη γνώμη σου τόσο άκομψα (Το άρθρο σου είναι γελοίο) αλλά έχοντας επιχειρήματα θα μπορούσες να το αντιμετωπίσεις).
4. Εδώ κάνεις προσπάθεια να φερθείς πολιτισμένα, αλλά δεν τα καταφέρνεις! Θεωρείς δικαίωμα του γονιού να βαφτίζει το παιδί του τότε που δεν μπορεί να μιλήσει, να σκεφτεί, να αντιδράσει και φασιστικό το δικαίωμά μου να πω την γνώμη μου ελεύθερα!
Αν αυτό δεν είναι φασιστικό τι είναι; Βγάλε πρώτα το φασισμό με τον οποίο καταδικάζεις το παιδί σου και μετά μίλα μας για δημοκρατία και ελευθερία, χριστιανοταλιμπάν!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ έχεις μίσος για αυτό που δεν πιστεύεις. Άμα δεν τον μισούσες τον χριστιανισμό δεν θα ασχολιόσουν με αυτόν.
1) Σε είπα homo erectus για το γραμματικό λάθος που έκανες και επειδή οι homo erectus δεν ήξεραν γραφή σε αποκάλεσα έτσι. Δεν το είπα για να σε βρίσω αλλά να σε μειώσω.
2) Δεν με ξέρεις για να μπορείς να πεις οτι είμαι γελοίος. Και εσύ έχεις πλαστή ταυτότητα.
3) Μα με το που διάβασα το άρθρο το πρώτο που έκανα ήταν να πέσω κάτω απ'τα γέλια (δεν κάνω πλάκα!) Δεν θεώρησα οτι χρειάζεται επιχείρημα διότι αρχικά δεν σκόπευα καν να ασχοληθώ.
4) Μα ξεχνάς οτι στην εφηβική τότε το παιδί πλέον έχει αποχτήσει δικό του τρόπο σκέψης και άμα θέλει μπορεί να απορρίψει όσα του μάθανε (όπως οι όλοι άνθρωποι). Άμα εσύ είχες παιδί τότε θα του έλεγες οτι ο Θεός δεν υπάρχει επειδή αυτό θεωρείς σωστό. Έτσι και εμείς επειδή το θεωρούμε σωστό τα βαφτίζουμε. Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό η βάπτιση να γίνει τότε που το παιδί είναι ακόμα μωρό. Στην τελική στη βάπτιση δίνουν απλά όνομα στο παιδί και τίποτε άλλο (πρακτικά). Και σταμάτα να παπαγαλίζεις το ίδιο πράγμα. Δεν το καταδικάζω γιατί άμα θελήσει στο μέλλον θα φύγει απ'τον Χριστιανισμό. Επίσης και εσύ βαφτίστηκες αλλά παρ'όλα αυτά έγινες άθεος. Άρα το βάπτισμα δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο για τις μελλοντικές απόψεις ενός ανθρώπου αλλά μόνο σε ηθικό επίπεδο (όλα αυτά γίνονται βέβαια αν το παιδί μεγαλώσει σε φυσιολογική οικογένεια και καλό περιβάλλον). Τέλος λες οτι είναι δικαίωμα σου να πεις την γνώμη σου αλλά στην προκειμένη περίπτωση απαιτείς και επιδιώκεις να επιβάλλεις την γνώμη σου πάνω στους άλλους. Καθαρά φασιστικό. Λοιπόν μάθε να ξεχωρίζεις την δημοκρατία απο τον φασισμό και πρώτα κρίνε τον εαυτό σου για να δεις αν έχεις άδικο και μετά τους άλλους αθεοταλιμπάν!

Άθεος είπε...

Δεν ντρέπεσαι και το λες! Έκανα ένα γραμματικό λάθος από βιασύνη της πληκτρολόγησης και με είπες homo erectus για να με μειώσεις!
Όσο για τον ΝΗΠΙΟβαπτισμό, αν ήταν έτσι όπως τα λες, δεν θα βιαζόσασταν να το βαφτίσετε πριν σχηματίσουν γνώμη!
Αυτό λέγεται φασισμός!
Τα παιδιά που πεθαίνουν αβάφτιστα θάβονται όπως και τα βαφτισμένα;
Ξέρεις πώς τα λέτε υποκείμενα της αγάπης; Κτύπα στο Google αβάφτιστα παιδιά ή καταραμένα παιδιά για να μάθεις πώς τα στολίζετε. Αν αγαπούσατε τα παιδιά περισσότερο από τις δεισιδαιμονίες δεν θα επινοούσατε τόσες ανοησίες!
Αρκετά! Ας μείνουν τα σχόλιά μας για να τα θαυμάζουν οι περαστικοί!
Εγώ είμαι ένας άθεος κι εσύ ένας χριστιανός!
Οι περαστικοί ξέρουν ποιος πρέπει να ντρέπεται!

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά είσαι τυφλός; Σου είπα οτι στη βάπτιση δίνουμε απλά όνομα! Τα βαπτίζουμε απο τότε που είναι μωρά επειδή οι οι δεισιδαίμονες (επειδή μίλησες για αυτό δεν πιστεύω σε αυτές τις δεισιδαιμονίες) τα θεωρούνε "δαίμονες" και δεν θα ήθελε κανένας χριστιανός να βγάζουν τα παιδιά του διάβολους και δαιμονισμένα και να και να τους φέρονται απαίσια και να αποκτήσουν έτσι ψυχολογικά προβλήματα. Αν και ο κύριος λόγος που τα βαπτίζουμε μικρά είναι λόγω παράδοσης αλλά άμα θέλουμε μπορούμε να τα βαπτίσουμε σε μεγαλύτερη ηλικία. Τα αβάπτιστα παιδιά ψεύτη τα θάβουμε αλλά δεν έρχεται παπάς ή πομπή για να τους διαβάσει ευλογίες. Παρ'όλα αυτά θάβονται. Όμως εσένα δεν σε νοιάζουν όλα αυτά. Έγινες άθεος για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ λόγους και μόνο και όχι επειδή δεν είναι λογική πίστη όπως λέτε. Άμα ήσουν πραγματικός άθεος δεν θα ασχολιόσουν και δεν θα θύμωνες μαζί μου επειδή σε είπα Homo Erectus και στην τελική το είπα για πλάκα. Δεν περίμενα οτι θα το έπαιρνες στα σοβαρά αλλά εσύ επειδή κατάλαβες οτι είμαι Χριστιανός αμέσως έκανες λες και σου είμαι κανένας εγκληματίας και αυτό δείχνει τον ρατσισμό σου απέναντι στους Χριστιανούς! Είσαι απλά ένας ρατσιστής και φασίστας!

NoN SeRViaM είπε...

Έχετε σκεφτεί ποτέ, εσείς μανάδες, που αγαπάτε, και με πόνο φέρατε στον κόσμο τα παιδιά σας, πως η πρώτη ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ εμπειρία που έχουν στη ζωή τους, είναι ένας μαυροχρυσοστόλιστος μουσάτος να προσπαθεί να τα πνίξει;

Μπορεί κι απ αυτό (το φόβο του μούσια) να αποκτούν τα ψυχολογικά προβλήματα που βλέπω λέει άλλος σχολιαστής.

Λυπηθείτε τα παιδιά σας, μην τους αφήνετε αυτούς να τα πλησιάζουν, ειδικά αν δεν παρακολουθείτε στενά, γιατί ακούγονται και πολλά.

Βρομιστεράκι είπε...

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά Solomon Kane στην βάφτιση ΔΕΝ δίνουμε όνομα.
Μπορείς να ρίξεις μία ματιά εδώ αν θέλεις.
http://blog.atheia.gr/alsoread/onomatodosia/
Φυσικά η κάθε οικογένεια αποφασίζει αυτή τι θα κάνει με το μωρό της και πως θα το κάνει, σε λογικά πλαίσια πάντα, απλά σε έναν ιδανικό κόσμο θα έπρεπε να φτάνει ο "υποψήφιος" the age of reason και μετά να αποφασίζει ο ίδιος αν θέλει ή όχι.

NoN SeRViaM είπε...

@ Kalo μου Βρομιστεράκι

Κι εγώ συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά όπως βλέπεις, το "reason" δεν έχει βρει πρόσφορο έδαφος ν ανθίσει εκεί που απευθύνεσαι, ανεξαρτήτως του "age".

Βρομιστεράκι είπε...

Φυσικά Non Serviam ο περισσότερος κόσμος δεν τον φτάνει ποτέ τον λόγο γι'αυτο και συμπεριφέρεται άλογα.
Όμως όπως δε μας αρέσει να μας επιβάλουν πράγματα έτσι δεν πρέπει να τα επιβάλουμε και εμείς.
Όχι στον νηπιοβαπτισμό αλλά με ενημέρωση γιατί εμείς λέμε όχι και όχι με κατάργηση. Η οικογένεια στα στενά της όρια μπορεί να το βαφτίσει μπορεί και όχι το μωρό της, δεν μπορούμε να της επιβάλλουμε τη γνώμη μας γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν όπως ακριβώς λέει ο Kane φασιστικό.

Ανώνυμος είπε...

@NoN SeRViaM:
Ξέρεις η πρώτη και μεγαλύτερη τρομακτική εμπειρία ενός μωρού είναι η γέννηση.

NoN SeRViaM είπε...

Αγαπητό μου Βρομιστεράκι, ξέρεις πως δε διαφωνούμε, εξάλλου τα σχόλιά μας δεν έρχονται σε αντίθεση.

Απλά, καταλαβαίνεις πως αυτό που λες..
..."με εννημέρωση.."
σημαίνει παιδεία κλπ κλπ, και θα πλατιάσουμε πολύ.

Και επειδή τελικά κάποιοι φαίνεται πως δε φτάνουν ποτέ την "age of reason", μήπως πρέπει να κινηθούμε νομικά με κάποιο τρόπο απέναντι στη βλακεία;

Το μακαρονοτέρας δεν απαιτεί νηπιοβαπτισμό..

Βρομιστεράκι είπε...

Non Serviam αποκύρηξα μόλις πριν λίγες μέρες το μακαρονοτέρας και έγινα φανατική πιστή του Αγορίτσι του Πρ.Φλάντζα!
Παρακαλώ:
http://dr-flantzas.blogspot.com/2010/02/blog-post_20.html
Αυτήν και την αμέσως προηγούμενη ανάρτηση.

Άθεος είπε...

Εμείς δεν το αποκηρύσσουμε το ΜακαρονοΤέρας γιατί σταυρώθηκε για μας!

NoN SeRViaM είπε...

@ Αγαπητό μου Βρομιστεράκι,
σε τίποτα δε διαφωνώ, εξάλλου γνωριζόμαστε καιρό, και νομίζω έχεις μια ιδέα του πόσο φαστίτσ/στ/ας είμαι.

Απλά. φαντάζεσαι να ανοίξουμε σοβαρή συζήτηση για τόσο σοβαρά θέματα, όσο υπάρχουν φίλοι ανάμεσά μας,

που δε μπορούν να καταλάβουν την ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε μια απολύτως φυσιολογική διαδικασία,

όπως η γέννηση,

σε σχέση μ ένα πρωτόγονο, θλιβερό, βάναυσο και βάρβαρο εθιμοτυπικό τελετουργικό,

όπως η βάπτιση;

NoN SeRViaM είπε...

Kαι, αγαπητοί μου φίλοι,
άθεε-βρομιστεράκι,
βρομιστεράκι-άθεε,

μετά χαράς θα απαντήσω/συνεχίσω/συζητήσω, τα φιλοσοφικά ερωτήματα...

(έχω και δικά μου φυσικά, κι ούτε καν ξέρω αν μπορώ εγώ να λύσω δικές σας μεταφυσικές ανησυχίες..)

...σχετικά με την
-κατά τη ταπεινή αθεϊστική μου γνώμη μου-
ΜοΝαΔιΚή άξια λόγου θρησκεία, του Flying Spaggetti Monster.

Μήπως όμως πρέπει να τις μεταφέρουμε στην αντίστοιχη ανάρτηση;

Ανώνυμος είπε...

@NoN SeRViaM:
Ψιτ! NoN SeRViaM! Ναι εσύ! Ξέρεις οι επιστήμονες υποστηρίζουν οτι η γέννηση είναι η ΠΡΩΤΗ και ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ εμπειρία ενός παιδιού. Απλά στο λέω γιατί μας βλέπει κόσμος και δεν θέλω να σε πάρουν στο ψιλό γιατί εσείς οι άθεοι βασίζεσται τόσο στην επιστήμη.

NoN SeRViaM είπε...

@ Βρομιστεράκι.

Βλέπεις καλό μου Βρομιστεράκι;
Αποδεικνύεται αυτό ακριβώς που εννοούσα.

Όταν κάποιος δε μπορεί να διακρίνει μεταξύ του

Α) ΦυΣοΛοΓιΚή διαδικασίας

και

Β) ΜαΓιΚό τελετουργικό


Όταν δηλαδή πρέπει να ξεκινήσεις κάποιον απ την ΑλφαΒήτα,

δεν είναι δυνατόν να πάει πολύ μακριά μια συζήτηση,
εκτός αν έχεις χρόνο για χάσιμο.

Ανώνυμος είπε...

@NoN SeRViaM:
Ασ'τα σάπια! Φυσική-ξεφυσική διαδικασία είναι η πρώτη και η πιο τρομακτικη. Οι επιστήμονες το είπαν. Απλά πες το στα ίσια: Απλά διαφωνώ με τους επιστήμονες γιατί θέλω να αποδείξω τη βλαμμένη θεωρία μου (οτι η βάπτιση προκαλεί ψυχολογικα προβλήματα στα μωρά) που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ με τίποτα.

NoN SeRViaM είπε...

@ Αγαπητό Βρομιστεράκι

Όπως κατάλαβες, είπα την ΑλφαΒήτα, θεωρώντας πως οι ομιλητές έχουν βγάλει την πρώτη δημοτικού.

Ανώνυμος είπε...

@NoN SeRViaM:
Έχεις δίκιο, έχεις δίκιο... Απέδειξες οτι τα μωρά αποχτούν ψυχολογικά προβλήματα (χαχαχαχαχαχα) απο τη βάπτιση και οτι η γέννηση δεν είναι πρώτη και η πιο τρομακτική εμπειρία των παιδιών αλλά η βάπτιση (μουαχαχαχαχαχαχαχαχχαα). Μπράβο ρε! Έλα αύριο να πάρεις και το βραβείο Νόμπελ!!!

NoN SeRViaM είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
NoN SeRViaM είπε...

Ας εξηγήσει στον κάποιος σ αυτόν που δεν μπορεί μόνος του να καταλάβει,
πως δεν είναι δυνατών να αποδεικνύει μια τέτοια βλακώδη θεωρία,
η παρουσία μου και μόνο,

μιας κι εγώ είμαι άθεος,

βαπτισμένος με το ζόρι από κάτι στυσοστολισμένους μούσιες ταλιμπάν.

Ήμουν μικρός και δε θυμάμαι πόσα λεφτά τσεπώσανε απ τους δικούς μου.

Από τότε η θεωρία μου, είναι πως όλα τα βγάζουν απ το μυαλό τους, οι μούσιες, για να τα τσεπώνουν, και να φουσκώνουν τις χρυσοστολισμένες χοντροκοιλιές τους

Αυτή είναι η σωστή θεωρία.

Έχω πολλές ακόμα.

Την προηγούμενη μόνο ένα πολύ ταραγμένο απ το κατηχητικό μυαλό θα μπορούσε να την συνθέσει.

Γιατί είναι βλακώδης, όχι τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι εντάξει. Ποιος νοιάζεται για το αν διαφωνεί μαζί σου η επιστήμη; Όταν μας συμφέρει λέμε οτι μόνο η επιστήμη έχει δίκιο αλλά όταν δεν μας συμφέρει λέμε οτι μόνο ένας ψυχάκιας θα το σκεφόταν και κάνουμε τη πάπια.

NoN SeRViaM είπε...

Αν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια σοβαρή θεωρία, τότε μπορεί να κάναμε την πάπια, με την έννοια του τουμπεκί, μήπως και μαθαίναμε κάτι, ειδικά αν είμασταν βλάκες.

Όταν όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια θεωρία που εξ αρχής έρχεται σε αντίθεση με τον εαυτό της, τότε λέμε απλώς πως είναι μια βλακώδης θεωρία, ειδικά αν δεν είμαστε βλάκες, μην μπερδεύετε τη μαθηματική μεταπρατική.

Ανώνυμος είπε...

^
Ι
Ι
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΑΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.theologic.gr/content/view/146/37/lang,el/

Άθεος είπε...

Πνευματικό θάνατο έχουν κληρονομήσει τα παιδιά από τον Αδάμ!
Ε, ρε γλέντια… ο μεσαίωνας ζει ακόμα! Όλη η εβραίικη φιλοσοφία σε μια φράση.
Δικοί σου κι αυτοί Σολομώντιε!

Ανώνυμος είπε...

Έννοεί την πτώση του ανθρώπου εξυπνάκια. Αλλού είναι η ουσία του θέματος

NoN SeRViaM είπε...

Η ουσία του θέματος είναι πως τα τσεπώνετε από αφελείς ανθρώπους, για να συντηρείτε τις χοντροmercendez σας.

Άθεος είπε...

Ε, μα γι αυτό τα βαφτίζουν από νήπια.
Μέχρι να πεθάνουν τους έχουν πελάτες.
Και θάβοντάς τους, τους τα ξαναπαίρνουν!
Γαμώ τις επιχειρήσεις!

NoN SeRViaM είπε...

@ Φίλε Άθεε

Τι άλλο θα μπορούσαν να κληρονομήσουν απ τον Αδάμ οι ΧΟ, εκτός από πνευματικό θάνατο;

Α, ναι, ξέχασα, ζωή, μετά το θάνατο.
Πολύ έξυπνο αυτό!
Ειδικά για μια κάστα ανθρώπων που είχε μπει στην έρημο, και τους πήρε 50 χρόνια μέχρι να μάθουν πως να προσανατολιστούν και να βγούν.
Πραγματικά πολύ έξυπνο.

Ανώνυμος είπε...

Σου μοιάζω για παπάς;

NoN SeRViaM είπε...

Μπίζνες με το θάνατο.
Ούτε πρεζέμπορες..

NoN SeRViaM είπε...

Θα μου πεις, μερικοί είναι τόσο .. δεν τους χαρακτηρίζω, που ακόμα και ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ, τους τα παίρνουνε.

Ο πρεζέμπορας τουλάχιστον, άμα πεθάνεις, σ αφήνει ήσυχο.

Ανώνυμος είπε...

Όσο πάει γίνεστε όλο και πιο αστείοι!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ!!!

NoN SeRViaM είπε...

An kai σ αυτή την ανάρτηση, λέμε για το πως στα παίρνουνε, απ όταν γεννιέσαι..

Ανώνυμος είπε...

MOYAXAXAAXXAXAXAXAXAXXAAAA!!!

Άθεος είπε...

Ας σταματήσουμε τη σοβαρή μας συζήτηση αδερφοί και ας ακούσουμε με ευλάβεια ένα χριστιανικό τραγουδάκι

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

NoN SeRViaM είπε...

Bλέπω πως πολύ σωστά σας λένε αμνούς, μιας και μουγκανίζετε πολύ πετυχημένα.

Έχει περάσει όμως τόση ώρα έξω απ το μαντρί, που θα ανησυχεί ο πνευματικός σας τσοπάνης.

Θέλετε να πάτε για άρμεγμα πρώτα, ξέρετε, και να συνεχίσουμε αυτόν τον ωραίο διάλογο αύριο;

NoN SeRViaM είπε...

Έτσι έχω ακούσει και κάτι άλλους επιστήμονες να μιλάνε, της εξωσυμπαντικής βιολογίας.

NoN SeRViaM είπε...

Πρέπει να έχετε μελετήσει πολύ για να τα λέτε αυτά, και με τέτοια ευφράδεια, ε;

NoN SeRViaM είπε...

θα σα μιλήσω κι εγώ επιστημονικά, για να καταλαβαινόμαστε.

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Βρομιστεράκι είπε...

Εεεεεεε! Σταματήστε ρε!
Άθεε το τραγουδάκι σου είναι από τους γνωστούς πεντηκοστιανούς. Τι γαμάτα παληκάρια... Διασκεδάζω τόσο πολύ όποτε τους ακούω. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Θενξ!

NoN SeRViaM είπε...

Σου θυμίζω και την επιστημονική θεωρία μου με τους μούσιες, που ζούνε για να σε αρμέγουν.

Φτάνει να κάνεις ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Κι απ ότι είδα το χεις με άνεση, είσαι ταλέντο, με έφεση στο καλό άρμεγμα.

Άθεος είπε...

Το ξέρω βρομιστεράκιον. Αυτοί ό,τι γράψουν γίνεται επιτυχία!
Θέλω να πω έχουν πολύ γέλιο!

Ανώνυμος είπε...

Όσα λέτε με κάνουν να γελάω συνέχεια! ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

Dyer είπε...

Η γέννα προκαλεί τον πρώτο φόβο του θανάτου. Πως όμως θα γινόταν διαφορετικά; Έτσι είναι η φύση. Το να εκμεταλλεύεσαι όμως το φόβο του θανάτου για την υπόλοιπη ζωή δεν είναι φυσικό. Αυτό κάνει η εκκλησία ξεκινώντας από τον νηπιοβαπτισμό αδιαφορώντας για το αν προκαλεί επιπλέον προβλήματα στα νήπια.
Πάλι καλά που δεν μας κάνουν και περιτομή.
Αυτό ευτυχώς το γλιτώσαμε εξ αιτίας των ελλήνων.
Το Χριστό τον δέχτηκαν για θεό το τσουτσούνι τους όμως δεν το έκοβαν με τίποτα!!!!
Φίλε Άθεε υπέροχο το τραγουδάκι

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ο φόβος του θανάτου αλλά ο πόνος.

Ορθόδοξος είπε...

Άθεε με συγχωρείς αλλά γέλασα πολύ διαβάζοντας αυτό το κείμενο σου. Σωματική κακοποίηση η βάπτιση !!!
Πνευματική κακοποίήση να το δεχτώ από έναν άθεο, αλλά σωματική …

“το σοκ που δέχεται μια παθητική καρδιά ίσως αποβαίνει μοιραία σε μια τέτοια δοκιμασία” …

“ο παπάς με μανία το σπρώχνει μέσα στο νερό”; …
Mα τι ιδέα έχεις ποια για τους ιερείς;
Αχ Θεέ μου …

Ανώνυμος είπε...

Ορθόδοξε δεν βγάζεις άκρη με τους άθεους (Προς ανόητους: άλλο ΑΘΕΟΙ και άλλο ΑΘΕΪΣΤΕΣ. Μην μπερδεύεστε).

Βρομιστεράκι είπε...

Αγαπητέ Ορθόδοξε επειδή προφανώς η φωτογραφία στη κολυμπήθρα που έχει ο Άθεος πιο πάνω δεν σου λέει κάτι πέρι κακοποίησης πάρε και αυτό το βιντεάκι μπας και μπορέσεις να καταλάβεις τι εννοεί:
http://www.youtube.com/watch?v=p5L0GiS4hpw

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου άθεε.

Δεν διάβασα κάτι περί του θρησκευτικού όρκου ή τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας στο άρθρο (τα έχεις σε άλλη ανάρτηση;), πάντως όσον αφορά την βάπτιση θα συμφωνήσω κατά 90%. Δε νομίζω ότι είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα όσον αφορά την μετέπειτα ψυχική υγεία του παιδιού, δεν έχω επίσημα στοιχεία βέβαια αλλά νομίζω θα είμασταν όλοι πολύ χειρότεροι αν όντως ήταν τόσο τραυματικό.

Σήμερα αυτή η κατάσταση διατηρείται κυρίως λόγω 'παράδοσης' στο μυαλό του τυπικού έλληνα και ίσως ισχυρότερα από την σκέψη ότι δεν θέλει να διαφέρει από το υπόλοιπο πλήθος και να λένε οι κατίνες για το παιδί του 'άκουσες για το Γιάννη και το παιδί του; Δεν το'χει βαπτίσει!' Που ο Γιάννης βέβαια θα έπρεπε να γυρίσει αμέσως και να της πει 'κάτσε στ'αυγά σου μωρή κότα χριστιανόπληκτη που θα σχολιάσεις κιόλας' αλλά τελοσπάντων.

Ηλίθια έθιμα σαν και αυτά πρέπει να καταργηθούν γιατί εκτός του ότι δεν προσφέρουν τίποτα, είναι κατάλοιπα από μισαλλόδοξες, άθλιες εποχές και συμβολικά σε κάνουν πρόβατο προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά σου. Εννοείται βέβαια ότι πρέπει να γίνει όσο είσαι νήπιο. Για φανταστείτε το ποσοστό των χριστιανών στην ελλάδα αν όλες οι χριστιανικές παπάρες ξεκινούσαν να μαθαίνονται στον άνθρωπο στα 20...

Infidel Boy

Ανώνυμος είπε...

"Σήμερα αυτή η κατάσταση διατηρείται κυρίως λόγω 'παράδοσης' στο μυαλό του τυπικού έλληνα και ίσως ισχυρότερα από την σκέψη ότι δεν θέλει να διαφέρει από το υπόλοιπο πλήθος και να λένε οι κατίνες για το παιδί του 'άκουσες για το Γιάννη και το παιδί του; Δεν το'χει βαπτίσει!' Που ο Γιάννης βέβαια θα έπρεπε να γυρίσει αμέσως και να της πει 'κάτσε στ'αυγά σου μωρή κότα χριστιανόπληκτη που θα σχολιάσεις κιόλας' αλλά τελοσπάντων."
Πέρα απο αυτό το λόγο εμείς πιστεύουμε οτι με το βάπτισμα τα παιδιά προστατεύονται απο δαιμόνια κ.τ.λ. Δεν με νοιάζει αν δεν πιστεύετε στην υπαρξή τους γιατί και να μην υπάρχουν αφου το παιδί δεν παθαίνει τίποτα ποιος νοιάζεται. Επόμενο.

Ανώνυμος είπε...

"Ηλίθια έθιμα σαν και αυτά πρέπει να καταργηθούν γιατί εκτός του ότι δεν προσφέρουν τίποτα, είναι κατάλοιπα από μισαλλόδοξες, άθλιες εποχές και συμβολικά σε κάνουν πρόβατο προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά σου. Εννοείται βέβαια ότι πρέπει να γίνει όσο είσαι νήπιο. Για φανταστείτε το ποσοστό των χριστιανών στην ελλάδα αν όλες οι χριστιανικές παπάρες ξεκινούσαν να μαθαίνονται στον άνθρωπο στα 20..."
Όπως ξαναείπα το να απαγορέψεις να βαπτίσει μια οικογένεια το παιδί της είναι φασιστικό. Δεν προσβάλλει την αξιοπρέπεια κανενός. Η τελευταία πρόταση πάλι αγγίζει την επιστιμονική φαντασία μόνο.

Άθεος είπε...

Όχι, δεν γράφω κάτι για τον θρησκευτικό όρκο ή τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας στο άρθρο αυτό. Απλά μια αναφορά κάνω. Ούτε θεωρώ τον νηπιοβαπτισμό σωματική κακοποίηση που θα το συνοδεύει για όλη του τη ζωή. Πέρα από μια κακή μέρα για το παιδί, τίποτα άλλο. Τα παιδιά ξεχνούν εύκολα, εκτός κι αν έχει κανένα καρδιακό πρόβλημα, όμως αυτό είναι απλά μια μεμονωμένη περίπτωση. Εμάς μας αφήνει χειρότερα, βλέποντας αυτό το video, μαζί με την πονηριά να κολλήσουμε ετικέτα σε ένα νήπιο που δεν μπορεί να αντιδράσει. Γι αυτό και λέμε η πνευματική κακοποίηση είναι μόνιμη γιατί το παιδί αυτό μόνιμα θα το διαφεντεύουν στο μέλλον, κι αν εξετάσει κανείς ότι ο νηπιοβαφτισμός επί Ιουστιανού επιβλήθηκε με βία και επί ποινή θανάτου, τότε πρέπει ηθικά να αντιδράσουμε. Εκεί αποσκοπεί το άρθρο.
Διαφορετικά πρέπει η αυταρχικότητα της παράδοσης να μας επιβάλλει και την αυταρχικότητα του Γιάννη, όπως εκφράστηκε από τον Solomon Kane «θα έπρεπε να γυρίσει αμέσως και να της πει κάτσε στ' αυγά σου μωρή κότα χριστιανόπληκτη που θα σχολιάσεις κιόλας'
Όμως συνεχίζουμε την παράδοση της επιβολής, αφού άνδρες σαν τον Γιάννη λείπουν σήμερα. Μας έπνιξαν οι χριστιανόπληκτες κότες!

Άθεος είπε...

Solomon Kane με εκπλήσσεις, γιατί σε σχέση με τα προ δυο-τριών μηνών σχόλιά σου, σε βλέπω πιο προοδευτικό και με ανανεωμένες ιδέες. Μόνο εκείνα τα δαιμόνια που… «με το βάπτισμα τα παιδιά προστατεύονται» να μην έγραφες…
Νέος άνθρωπος και πιστεύεις σε τέτοιες βλακείες…

Ανώνυμος είπε...

Άθεε, δεν εξέφρασα καμία αυταρχικότητα. Απλά απάντησα αναλυτικά ανα παράγραφο όσα είπε ο infidel boy. Αντέγραψα κάθε παράγραφο και απο κάτω έβαλα την απάντηση μου. Και με την ευκαιρία Άθεε τα δυο προηγούμενα σχόλια που είχα κάνει γιατι δεν τα άφησες να μπουν;

Ανώνυμος είπε...

Άθεε, μάλλον οι προοδευτικές απόψεις που είδες θα πρέπει να είναι αυτές μέσα στα εισαγωγικά. Αυτά είναι όσα έγραψε ο infidel boy.

Άθεος είπε...

Ποιος είπε ότι εξέφρασες αυταρχικότητα. Η αυταρχικότητα είναι του Γιάννη. Καλά σε παινεύω και δεν καταλαβαίνεις;
Τα σχόλιά σου είναι πιο πάνω. Μην περιμένεις να τα δεις αμέσως γιατί έχω αναθεώρηση σχολίων. Ούτε να κάνεις προσωπικό διάλογο. Πριν προλάβω να σου απαντήσω ήρθε άλλο σχόλιο ότι λίγο πολύ μου λες ότι κακώς κατάλαβα. Παραμένεις οπισθοδρομικός!
Μπράβο!
Είπα κι εγώ οι οπισθοδρομικοί άλλαξαν κατεύθυνση…;

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Solomon και Άθεε!

Εγώ προσωπικά δεν πείθομαι για την ύπαρξη κανενός δαιμονίου, ακόμα και το δαιμόνιο του Σωκράτη (που παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είχε) ήταν αλληγορικό και εννοούσε έναν αφυπνιστή. Ακόμα και έτσι να είναι, τι εννοούν οι πατέρες της εκκλησίας όταν λένε δαιμόνια; Γιατί απ'όσο ξέρω δαήμων/δαίμων σημαίνει έξυπνος. Μας προστατεύουν με τη βάπτιση από το να γίνουμε έξυπνοι;

Συμφωνώ ότι τα περισσότερα μωρά το βλέπουν απλά σαν μια βουτιά. Όταν όμως ακούω τον παπά να λέει "Βαπτίζεται ο ΔΟΥΛΟΣ του Θεού τάδε..." ενοχλούμαι. Ακόμα δεν γεννήθηκα και έγινα δούλος; Ενός φαντάσματος; Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να το βιώσει αυτό το παιδί μου, ούτε συμβολικά ούτε κυριολεκτικά - αυτό εννοούσα με την προσβολή της αξιοπρέπειας του ατόμου.

Όσον αφορά τις κατίνες της γειτονιάς και τον Γιάννη (και τον κάθε Γιάννη που αισθάνεται παρείσακτος στη γειτονιά του με κάτι τέτοια), στόχος ενός προοδευτικού κράτους πρέπει να είναι να δημιουργήσει προϋποθέσεις έτσι ώστε να θεωρούνται όλα τα παιδιά βαπτισμένα/αβάπτιστα ΙΣΑ και να τους φέρονται το ίδιο όλοι, εκκλησία και κράτος, και να μην τους στραβοκοιτάνε στο δρόμο μόνο και μόνο επειδή δεν έλαβαν μέρος σε ένα τελετουργικό κάποτε. Αυτό το έχω δει να συμβαίνει. Φυσικά και δεν θέλω να απαγορέψω σε καμία οικογένεια το δικαίωμα στη βάπτιση - αυτό είναι αυτονόητο.

Όπως είπε και ο Άθεος όμως, κάποτε έθιμα σαν και αυτά επιβλήθηκαν με τη βία, όπως και η ίδια η χριστιανική θρησκεία. Το αληθινά φασιστικό συνέβη τότε. Αν δεν είχε γίνει έτσι ή έστω ο πολύς κόσμος γνώριζε κάποιες πτυχές της ιστορίας, δεν θα ήταν τόσο διαδεδομένη η βάπτιση. Σήμερα δυστυχώς ο κόσμος έχει στο νου του ότι πρέπει να βαπτίσει το παιδί του "γιατί έτσι πρέπει" και για να μην γίνει το παιδί του δακτυλοδεικτούμενο,όχι γιατί έχει πλήρη συνείδηση του τι κάνει. Αν είχε...

Infidel Boy

Άθεος είπε...

Infidel Boy, μια χαρά τα είπες. Τι να συμπληρώσω εγώ;
Το ότι η θρησκεία και τα «μυστήριά» της επιβλήθηκαν με τη βία, δεν θα το καταλάβουν οι πιστοί γιατί ούτε το διδάχτηκαν, ούτε προσπάθησαν να το μάθουν. Είναι τόσα τα κενά τους που νομίζω φίλε μου δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο. Το χρόνο μας χαλούμε! Το νέο μου βιβλίο ακριβώς αυτά λέει και είμαι σίγουρος, απ’ αυτούς που δεν τα ξέρουν, ούτε και θα διαβαστούν!

Ανώνυμος είπε...

Χεχε πραγματικά όσα σχόλια διαβάζω εδώ τόσο πιο πολύ καταλαβαίνω ότι δεν έχετε ιδέα για το τι είναι ο Χριστιανισμός. Πράγματι έγιναν εγκλήματα επι Θεοδοσίου αλλά όσα εγκλήματα έγιναν ήταν για πολιτικούς λόγους. Αλλά έτσι και αλλιώς και πιο πριν επι Ιουλιανού οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν Χριστιανοί και δεν ήθελαν να αλλάξουν πίστη. Αυτοί αναγκάστηκαν; Δεν αμφιβάλλω οτι έγιναν εγκλήματα αλλά αυτά πάνε ενάντια στην Χριστιανική διδασκαλία αφού ο Χριστός είπε να τον ακολουθήσει όποιος θέλει. Infidel δεν εννούμε οτι είσαι δούλος κανενός. Δεν το έχεις καταλάβει ακόμα; Τα δαιμόνια ονομάζονται έτσι λόγω της πονηριάς τους. Απλό.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά και πάλι Άθεε η βάπτιση δεν σε εμποδίζει να αλλάξεις θρήσκευμα. Ο κάθε γονιός μαθαίνει στα παιδιά του ότι θεωρεί σωστό για εκείνα. Έτσι εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε οτι με τη βάπτιση τους κάνουμε καλό. Η βάπτιση δεν παίζει κανένα ρόλο στις απόψεις ενός παιδιού για το αύριο. Αυτό εξαρτάται απ'την διαπαιδαγώγηση που θα έχει.

Άθεος είπε...

«Τα δαιμόνια ονομάζονται έτσι λόγω της πονηριάς τους. Απλό.»
Αυτό λέω κι εγώ: πολύ απλοϊκά σκέφτεσαι!
Στο δεύτερο σχόλιο απλά είσαι λάθος. Αυτά απαντώνται στην ανάρτηση.
Τίποτα καινούριο;
Διάβασε και τους όρους περί σχολίων. Μην καταντήσουμε την ανάρτηση chat και μετά παραπονιέσαι γιατί δεν εγκρίνω τα σχόλιά σου.

NoN SeRViaM είπε...

Φίλε Infidel Boy, κατά βάση συμφωνώ μαζί σου, ta leς πολύ ωραία.

Έχω μόνο μια ένσταση.
Το παπαδαριό δεν "τελεί" τα μυστήρια για να σώσει την ψυχή μας και να μας εξασφαλίσει την μετά θάνατο(!!!) ζωή, αλλά για να μας βοηθήσει να ξετινάξουμε το πορτοφόλι μας.

Με όλο το σεβασμό.
Χαιρετώ

Ανώνυμος είπε...

Infidel μια συμβουλή: ποτέ μα ποτέ μην ακούς άτομο σαν τον Non Serviam. Πιστεύει οτι τα μωρά απ'τη βάπτιση έχουν ψυχολογικά προβλήματα(!!!), νομίζει οτι η άποψη το οτι η παπάδες κλέβουν το κόσμο και οτι φτιάχτηκε ο Χριστιανισμός απο εκείνους(!!!) είναι δικιά του(!!!) και επειδή και καλά πιστεύει οτι είναι δικιά του είναι και σωστή(!!!) άσχετα αν δεν έχει καμία απόδειξη.

NoN SeRViaM είπε...

Έτσι είναι όπως τα λέει ο Σολωμόντας, σκοπός μου είναι να σε διαφθείρω Infidel Boy.
Na dίνεις μεγάλη προσοχή όμως σ αυτά που λέει ο Σολωμόν, δεν του ξεφεύγει τίποτα, και χαχανίζει και πολύ ωραία όταν δεν έχει επιχειρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Χεχεχεχε πότε είπα οτι θέλεις να τον διαφθείρεις; Απ'το μυαλό σου τα βγάζεις; Και γιατί πρέπει να έχω εγω επιχειρήματα; Εσύ είπες οτι τα μωρά αποκτούν ψυχολογικά προβλήματα, εσύ πρέπει να το αποδείξεις και όχι εγώ το αντίθετο. Λοιπόν οι δικές σου αποδείξεις που είναι;

NoN SeRViaM είπε...

Έτσι, έτσι, εσύ δεν πρέπει να έχεις επιχειρήματα. Να παπαγαλίζεις μόνο ότι σου λέει ο πνευματικός σου.

Άθεος είπε...

Τα ψυχολογικά προβλήματα δεν αποκτώνται από την γούρνα του βαπτίσματος, αλλά από την ετικέτα που σου κολλούν!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η ορθολογιστική μέθοδος εξυπνάκια θες δε θες. Απο τη στιγμή που υποστηρίζεις κάτι τέτοιο πρέπει να το αποδείξεις. Δεν χρειάζεται να σου αποδείξω εγω το αντίθετο (τουλάχιστον στην πρώτη φάση). Αν έχεις αποδείξεις γράψτες.
Άθεε το συγκεκριμένο δεν το 'πιασα. Τι εννοείς με την ετικέτα που σου βάζουν; Οτι και να εννοείς πάντως απο τα παραπάνω σχόλια του Non Serviam καταλαβαίνεις οτι εκείνος διαφωνεί μαζί σου.

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5