20 Οκτ 2021

Μυστικές Οργανώσεις (1ο Μέρος)

Είναι πολύ πιο εύκολο να πείσεις κάποιον με ψέματα, παρά με αλήθειες, όπως επίσης είναι ευκολότερο να εξαπατήσεις κάποιον παρά να τον επαναφέρεις αν ήδη έχει εξαπατηθεί! Λίγο πολύ αυτά τα έχουμε ξαναπεί. Πώς γίνεται όμως να ανακαλύψουμε την αλήθεια ανάμεσα σε δυο υποτιθέμενα «γεγονότα» που αντιφάσκουν; Συχνά βλέπουμε αντιφατικές ειδήσεις όπως «ο καφές είναι βλαβερός», «ο καφές είναι αναγκαίος» ή «μύθος ότι το φθόριο είναι βλαβερό» και αλλού «Φθορίωση: η μεγαλύτερη απάτη του αιώνα». Ασπαρτάμη, μια από τα ίδια! Είναι τοξικό δηλητήριο που πρέπει να αποφεύγουμε ή ένα ασφαλές πρόσθετο αφού σαν ουσία είναι τέσσερις φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη και έτσι μπορούμε να την καταναλώνουμε συχνότερα; Πού βρίσκεται ο μύθος και πού η απάτη;

Η αλήθεια είναι ότι οι βιομηχανίες τροφίμων και οι διαφημιστικές εταιρίες μπορούν να διαδίδουν όποιο μύθο επιθυμούν, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, ειδικότερα όταν πριμοδοτούν βουλευτές, υπουργούς και κυβερνήσεις προασπίζοντας τα συμφέροντά τους. Σε μια φιλελεύθερη καπιταλιστική κοινωνία τα πάντα είναι δυνατά και ανάμεσα στους συνωμοσιολόγους, που κατασκευάζουν τέτοιους αστικούς μύθους, «hoax» και «fake news»  διαδίδονται με ιδιαίτερη ευκολία επηρεάζοντας ευκολόπιστους και αφελείς. Θα έχετε ακούσει φαντάζομαι που κάποιοι αμφισβητούν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους ναζί, όταν ξέρουμε ότι τα θύματα ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια! Πόσοι δεν πίστεψαν ότι εκείνα τα βίντεο του εξωγήινου του Ρόσγουελ είναι αληθινά ή τα βίντεο από την επίσκεψη του ανθρώπου στη Σελήνη είναι ψεύτικα! Όμως ας μην αναφερθούμε στους αστικούς μύθους για τον Τζιμ Μόρισσον ή τον Έλβις Πρίσλευ που κάποιοι ψεκασμένοι πιστεύουν ακόμα ότι ζει! Ούτε να μιλήσουμε για τους χιλιάδες θεούς που κατά καιρούς λατρεύτηκαν από χιλιάδες ή και εκατομμύρια πιστούς. Όμως αυτό ας το αφήσουμε, αφού στο blog αυτό, ιδιαίτερα μας απασχόλησε το θέμα.

Ποιος έξυπνος άνθρωπος δεν γνωρίζει ότι η μαντεία, η αστρολογία και οι διάφορες εναλλακτικές θεραπείες που ανταγωνίζονται την επίσημη ιατρική δεν προωθείται από τσαρλατάνους και απατεώνες; Βρίθουν τα διαφημιστικά σποτς σε περιοδικά και εφημερίδες που διαφημίζουν την απατεωνιά. Συχνά ακούμε να έχουν χαθεί περιουσίες όταν επιτήδειοι εκμεταλλεύονται αφελείς. Εκατομμύρια διακινούνται κάνοντας πλούσιους απατεώνες και αγύρτες διαβάζοντας το μέλλον… στον καφέ, στον ουρανό, στα χαρτιά, σε φωτεινές σφαίρες και στην παλάμη. Τα γνωρίζουν αυτά οι κυβερνήσεις, όμως δεν κάνουν τίποτα. Πολλές φορές και οι ίδιοι οι πρόεδροι χωρών γίνονται θύματα τέτοιων αγυρτών που λυμαίνονται ακόμα και δημόσιο χρήμα (βλέπε Ρήγκαν στην Αμερική ή τσάρους στην προεπαναστατική Ρωσία).

Δεν είναι όμως μόνο τα βλαβερά προϊόντα τροφίμων ή τα επαγγέλματα αγυρτείας που καταχρηστικά επιβιώνουν από την αρχαιότητα ακόμα. Η ίδια η ιστορία διαστρεβλώνεται με ψέματα και απάτες, συνωμοσίες, ίντριγκες προπαγάνδες και προβοκάτσιες, αλλοτριώνοντας συνειδήσεις, διαστρέφοντας την ίδια την ιστορία του ανθρώπου. Πίσω από τη λέξη «συνωμοσία» βρίσκονται όχι μόνο σκοτεινά κυκλώματα της ελίτ και των Μυστικών Οργανώσεων, αλλά Μ.Μ.Ε. πανεπιστήμια και κυβερνήσεις. Συχνότατα η ίδια η Εκκλησία, όπως είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση μεταξύ της Καθολικής Εκκλησίας και της Μασονικής Στοάς (P2). Το αρχικό γράμμα (P) ανοιχτά σήμαινε προπαγάνδα όπου Εκκλησία και Στοά σε έναν προπαγανδιστικό οργασμό εν μέσω Ψυχρού πολέμου, ανάμεσα στην Καπιταλιστική Δύση και στον Παγκόσμιο Απελευθερωτικό Αγώνα από την αποικιοκρατία, σφιχταγκαλιάζονταν συνωμοτικά ξεπλένοντας βρώμικο χρήμα από την πώληση όπλων και την εγκαθίδρυση παράνομων στρατιωτικών κυβερνήσεων όπου οι χώρες εξουθενώνονται για χρόνια με εμφύλιες διαμάχες.

Η Δύναμη της μυθοπλασίας και του απλοϊκού λαϊκισμού γαρνιρισμένη με ψέματα που αρέσουν και συναρπάζουν τους αφελείς που δεν έχουν και πολύ όρεξη να ψάξουν για να βρουν την αλήθεια, δημιουργούν τα πρώτα θύματα που θα αρχίσουν να ανακυκλώνουν την ψευδή είδηση, σαν να ανακάλυψαν λαβράκι, και οι αποδέκτες παρομοίως θα συνεχίσουν να την διαιωνίζουν προσφέροντας μια ιδιαίτερα απλοϊκή εξήγηση που εξυπηρετεί μόνο την πίστη και την υποψία τους. Μόλις περιγράψαμε τον μηχανισμό γέννησης των συνωμοτικών θεωριών που εν συνεχεία θα στηρίξουν μια συκοφαντική κατηγορία, μια προπαγάνδα ή προβοκάτσια που θα επισκιάσουν την αλήθεια στο μέλλον και θα δημιουργήσουν μια ιδεολογία και κυρίως μια τάση στην κοινή γνώμη. Ας πάρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αφορά μια δήλωση που ποτέ δεν έγινε και όμως ανακυκλώνεται εδώ και μισό αιώνα και όσοι την υποστηρίζουν φαίνεται τίποτα δεν μπορεί να τους μεταπείσει ότι πρόκειται για ένα μεγαλειώδες «HOAX». Πρόκειται για την περιβόητη δήλωση του Ρεμπουμπλικάνου Χένρι Κίσσιγκερ σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και υπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνηση Ρίτσαρντ Νίξον και Τζέραλτ Φορντ αντίστοιχα τις δεκαετίες του 60 και 70, που υποτίθεται έκανε για την Ελλάδα μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973. Πέρασε μισός αιώνας και ακόμα η «είδηση» ανακυκλώνεται δίνοντας σε συνωμοσιολόγους και «ειδήμονες» της πολιτικής προπαγάνδας την αίσθηση ότι στην Ελλάδα πλήττονται τα συμφέροντα της Αμερικής και της παγκόσμιας Ελίτ δίνοντας την επιχειρηματολογία που αναζητούν κάποιοι Ελληναράδες για να στηρίξουν τον ρατσισμό τους. Να, τι υποτίθεται είπε ο κατά τα’ άλλα επαίσχυντος και ανθέλληνας Κίσσιγκερ.

 «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει και να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια…».

Όσο και να ψάξει κανείς να βρει πού και πότε έγινε η δήλωση αυτή, δεν θα βρει τίποτα απολύτως. Οι συνωμοσιολόγοι δεν αναζητούν την αλήθεια, τις πηγές για να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους. Κατασκευάζουν την «είδηση» για να δημιουργήσουν το «επιχείρημα» Απλά πιστεύουν και πιστεύουν ακράδαντα όταν η πίστη δικαιώνει τα συναισθήματα και την ιδεολογία τους. Όλα τα άλλα δεν αφορούν τον πιστό. Είτε η πίστη αναφέρεται σε κάποια θρησκεία, ιδεολογία ή έθνος. Δηλαδή δεν προσπαθούν να βρουν την αλήθεια για να πιστέψουν, αλλά πιστεύουν γιατί έτσι τους αρέσει.

Περισσότερα για το θέμα μπορεί να βρει ο αναγνώστης εδώ:  Κίσινγκερ: Ο ελληνικός λαός είναιδυσκολοκυβέρνητος.

Εδώ οι ΗΠΑ γίνεται ο κακός της υπόθεσης που στόχο έχει να πλήξει τα ιερά και τα όσια του ελληνισμού. Όταν θα χρειαστούν άλλο δράκο, όπως για παράδειγμα εκείνον που υπερασπίζεται την αθεΐα, θα βρουν αποδιοπομπαίο δράκο τον Μαρξ και όταν θέλουν να σε προστατεύσουν απ’ τον κομουνισμό θα βρουν τον Στάλιν και ούτω καθεξής! Για παράδειγμα ο Κίσσιγκερ κατηγορείται και για δήλωση υπέρ της μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού (δεςτο βίντεο εδώ) όμως επειδή οι νέοι δεν τον ξέρουν, την ρετσινιά τώρα την επωμίζεται ο Μπιλ Γκέιτζ, γνωστός σε όσους εκπαιδεύονται στο διαδίκτυο! Δεν έχει σημασία αν αυτό είναι αληθές. Σημασία έχει ότι αν μας τρομοκρατεί η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, τότε σαν ιδέα πρέπει να την στηρίξουμε αφού έτσι εύκολα θα μπορούμε να πείσουμε για τον επικείμενο κίνδυνο. Πάντα η τρομολαγνεία συσπείρωνε τον κόσμο.

Θυμηθείτε και τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» που ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση όπου στις αρχές του 20ού αιώνα η τσαρική αστυνομία έριξε τη ρετσινιά στον Σιωνισμό, σαν παγκόσμιο εχθρό της ανθρωπότητας και η παράνοια αυτή ακόμα δεν λέει να κοπάσει. Από τότε άρχισαν οι συνωμοσιολόγοι να σχηματίζουν γνώμη για κάθε επιστητό να δημιουργούν «ειδήσεις» και την επιχειρηματολογία που επιθυμούν, αλλοτριώνοντας συνειδήσεις εξαπατώντας πρώτα την δική τους. Αυτοεξαπάτηση! Ποιος θα το περίμενε ότι μια πανδημία στις μέρες μας θα φούντωνε τόσο την παράνοια και τον παραλογισμό, ώστε οι «αρνητές» θα έφταναν μέχρι να καταδικάσουν και τα εμβόλια, το μόνο όπλο ενάντια στην πανδημία και γενικότερα ενάντια σε ό,τι απειλεί την ανθρώπινη υπόσταση!

Τα επίλεκτα στελέχη του εβραϊκού λόμπι που συγκροτούν τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι Εβραίοι μεγαλοτραπεζίτες, ο Ρότσιλντ και Ροκφέλερ και φυσικά ο γνωστός Ρεμπουπλικάνος ανθέλληνας Κίσινγκερ, ο Μπρεζίνσκι, ο Σόρος και άλλοι.

Η προτελευταία συνεδρίασητης Λέσχης στην Αθήνα έγινε το 1993 όπου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σαν πρωθυπουργός της χώρας υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους στον Αστέρα της Βουλιαγμένης με ιδιαίτερη μυστικότητα. Ο Χένρι Κίσινγκερ λένε αρνήθηκε να παρευρεθεί επικαλούμενος λόγους ασφαλείας!

Η τελευταία συνεδρίαση της λέσχης Bildeberg που έγινε στην Αθήνα ήταν τον Μάϊο του 2009 όπου λέγεται ότι συζητήθηκε και το σχέδιο για την μείωση τού Παγκόσμιου Πληθυσμού! Αγαπημένο θέμα των συνωμοσιολόγων! Όταν ακούτε ή διαβάζετε τη λέξη «λέγεται» αντί να αναφέρεται η πηγή, κρατήστε μικρό καλάθι. Και εδώ λοιπόν λανσάρεται ο τρομακτικός τίτλος σαν σχέδιο που συζητείται να εφαρμοστεί: η μείωση του Παγκόσμιου Πληθυσμού και η στηλίτευση από την Εκκλησία που υποτίθεται πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας. Έτσι αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας από την στηλίτευση της Εκκλησίας για να πάρουν με το μέρος τους την πλειοψηφία της κοινής γνώμης που είναι πιστοί, συνδράμοντας φυσικά και μια λαϊκίστικη ακροδεξιά πολιτική με βαρύγδουπους τίτλους για να εντυπωσιάσουν. Διαβάστε στο πιο πάνω άρθρο πώς χειρίστηκε το θέμα ο Σεραφείμ εμπλέκοντας και τον Σιωνισμό για μεγαλύτερη τρομοκράτηση. Χωρίς το τελευταίο τα ψέματα δεν πιάνουν τόπο, το είδαμε αυτό και στις μέρες μας με τον κορωνοϊό και τα εμβόλια. Οι ιερείς έδωσαν τον τόνο της άρνησης με το σύνθημα «ο Χριστός δεν μεταδίδει μικρόβια» και εν συνεχεία πέρασαν στα τσιπάκια και το 666 μπαίνοντας μπροστάρηδες και στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Παρόλο τις παραινέσεις της εκκλησιαστικής ηγεσίας, επειδή νόσησαν αρκετοί από αυτούς, έκανε έκκληση σε ποιμενάρχες και ποίμνιο, όμως συνεχίζουν να αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των ανεμβολίαστων, γύρω στα 70%, όταν αυτές οι κινητές βόμβες έρχονται σε άμεση επαφή με την πλειοψηφία των πιστών μέσα σε συνωστισμούς και μαζικές λειτουργίες του εκκλησιάσματος. Στα κηρύγματά τους, ακόμα και τώρα σκορπούν τρομολαγνεία και μεταθανάτιες απειλές. Ο καθένας στο στοιχείο του. Η τρομολαγνεία των αρνητών της πραγματικότητας χρησιμοποιεί κάθε μέσον προκειμένου να σε τρομοκρατήσει για να σε πάρει με το μέρος του. Όλοι τους κινούνται σαν αγέλη λύκων αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο. Ο πιο κάτω σύνδεσμος είναι αποκαλυπτικός στοχοποιώντας τον αφελή ότι αν δεν επαναστατήσει στα μέτρα που επιτάσσουν οι υγειονομικοί κανόνες θα του πάρουν τα παιδιά του!

Ποιοι είναι όμως αυτοί που συνθέτουν τέτοιες ελίτ που υποτίθεται κυβερνούν τον κόσμο; Μια από τις πιο γνωστές είναι η Λέσχη Bilderberg;

Αυτή η Αμερικανοευρωπαϊκή σέκτα σχηματίστηκε από μια ελίτ πλουσίων και ισχυρών της Δύσης, πολιτικών και επιχειρηματιών, που αρχικά αναζητούσαν παραθυράκια σε δεξιές κυβερνήσεις προκειμένου να αυξήσουν τα πλούτη τους και με τις διασυνδέσεις που απέκτησαν από το 1954 που οργάνωσαν την σέκτα, πίστεψαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν προτεκτοράτα, επεμβαίνοντας σε υπανάπτυκτες χώρες όλου του κόσμου. Από τότε που συνεδρίασαν για πρώτη φορά υπό την επίβλεψη του νοσταλγού των ναζί πρίγκιπα της Ολλανδίας Βερνάρδου, στο ξενοδοχείο Bilderberg της Ολλανδίας, απ’ όπου πήραν και το όνομα της Λέσχης. Συνεδριάζουν με μεγάλη μυστικότητα πάντα σε μια διαφορετική χώρα, κάθε χρόνο, όπου αναζητούν και τα νέα τους μέλη χαράζοντας την πολιτική που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Τα μέλη αποτελούνται από μεγαλοτραπεζίτες σαν τον Ντέηβιντ Ροκφέλερ, πρώην μέλη της CIA και πολιτικούς διπλωμάτες σαν τον Γιούζεφ Ρέτιγκερ και πολιτικούς με ακραίες θέσεις σαν τον Ντένι Χήλυ και Χένρι Κίσσιγκερ πρώην υπουργούς εξωτερικών της Βρετανίας και της Αμερικής αντίστοιχα. Σήμερα θέλουν να ελπίζουν ότι παρακάπτοντας την θέληση των λαών θα μπορέσουν να χαράξουν την παγκόσμια ιστορία σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, αφού προσπαθήσουν να διαμορφώσουν «κοινή γνώμη», μέσω της προπαγάνδας που θα υιοθετήσουν, τις προβοκάτσιες που πρέπει να δημιουργήσουν, διαμορφώνοντας την κατάλληλη πολιτική σκηνή παγκοσμίως, αυτό που σήμερα λέμε Νέα Παγκόσμια Τάξη. Πίσω όμως από κάθε άποψη που τους αφορά κρύβεται και η υπερβολή, όταν στις «αποκαλύψεις» κρύβονται συμφέροντα συνωμοσίας όπου το πράγμα περιπλέκεται και η αλήθεια συσκοτίζεται από το ψέμα. Τότε μπορούν να ακουστούν και υπερβολές, όπως η μείωση του πληθυσμού κατά 50 ή 75% ή η έλευση του Αρμαγεδδώνα. Οι θεωρίες συνωμοσίας αναφέρονται συχνά και σε ιδρυτικά στελέχη που ο λογικός εύκολα μπορεί να απορρίψει, όμως ο αφελής θα υιοθετήσει και θα ανακυκλώσει ανάμεσα στην αγέλη των αφελών, όπου υποτίθεται τα νήματα της λέσχης κινούν Ιλουμινάτοι, Σιωνιστές και… Μπολσεβίκοι! Μέσα στις θεωρίες συνωμοσίας πάντα εμφανίζεται ο αντικομουνισμός που τροφοδοτεί τον Ψυχρό πόλεμο και την αστάθεια μέσω προπαγάνδας και σκανδάλων. Έτσι άλλωστε ξεκίνησε και η ίδρυση της σέκτας προκειμένου να ενταθεί το ψυχρό κλίμα ανάμεσα στους στρατιωτικούς σχηματισμούς, εξοπλίζοντας και αναπτύσσοντας την πολεμική μηχανή των δικών τους επιχειρήσεων που αύξανε τα δικά τους κέρδη και μεγάλωνε την εξαθλίωση των λαών!

Για την διαστρεβλωμένη εξέλιξη των γεγονότων που προκύπτουν μετά την επέμβαση τέτοιων παραγόντων δεν ευθύνεται μόνο η Λέσχη Bilderberg. Ήδη πιο πάνω αναφέρθηκα σε Μασόνους και Ιλουμινάτους από τους οποίους υποτίθεται αποτελείται η ψυχή της Λέσχης. Η συγκρότηση Αδελφοτήτων απαιτεί πίστη στους σκοπούς της Οργάνωσης και αυστηρή τήρηση των εσωτερικών Κανόνων της που τιμωρούνται με ειδεχθή θάνατο. Γι αυτό είμαι αναγκασμένος να κάνω μια τυπική εισαγωγή για να δείξω πώς σε μια πολιτική σέκτα παρεισφρέουν και οι θρησκευτικές αντιλήψεις. Ποιοι είναι λοιπόν «αυτοί» που μαζί με «άλλους» προωθούν τον Σιωνισμό παγκοσμίως; Οι Σιωνιστές από τότε που υποτίθεται έγραψαν τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» μαζί με τους Ιλουμινάτους επινοούν όλο και πιο παρανοϊκές συνωμοσίες, αυτές που χαρακτηρίζονται σαν «Θεωρίες Πλεκτάνης» που έκτοτε θα εκφράζουν την «Νέα Τάξη Πραγμάτων»! Όμως ποιοι είναι αυτοί οι Ιλουμινάτοι, οι Νεφελίμ και οι Σεραφείμ που ακούμε γελώντας από κάποιους παρανοϊκούς συνωμοσιολόγους; Αυτό που στον λογικό άνθρωπο προκαλεί το γέλιο, στους συνωμοσιολόγους προκαλεί τρόμο, όπως ακριβώς και ο Αφορισμός της Εκκλησίας, που για κάποιους πιστούς ισοδυναμεί με «Συμβόλαιο θανάτου» όπου στο άκουσμά του αισθάνονται να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια τους, ενώ σε έναν άθεο εκλαμβάνεται σαν τιμητική διάκριση! Είναι ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης που άπτεται με την αποδεχθείσα ιδεολογία. Ο ιδεαλισμός σε τέτοιες καταστάσεις διαφοροποιείται από την πραγματικότητα. Οι Ιλουμινάτοι φέρονται σαν οι Σιωνιστές που θέλουν να καταργήσουν την θρησκεία, τα έθνη, την αξία της οικογένειας και όλες εκείνες τις αρετές που ο συντηρητικός αποδέχεται για την κοινωνία του. Οι Ιλουμινάτοι υποτίθεται θέλουν να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κυβέρνηση που θα επιβάλει την κατάργηση της θρησκείας ώστε να μας κάνουν σκλάβους. Όταν επινοήθηκε ο όρος και η ιδιότητα δεν υπήρχαν τσιπς, όμως τώρα που η τεχνολογία βρίσκεται στην κυριαρχία των Ιλουμινάτων, όλα είναι πιθανά. Μμ… αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον το σενάριο που δεκαετία δεκαετία κτίζεται στα μυαλά των συνωμοσιολόγων! Αν είσαστε παρατηρητικοί θα αρχίσετε να βρίσκετε μια άκρη πώς φτάσαμε ως εδώ. Όμως επειδή χωρίς πίστη σε έναν Υπέρτατο Θεό οι Τέκτονες, οι Μασόνοι και οι Ιλουμινάτοι, συνασπισμένοι σε μια Μυστική Αδελφότητα, θα αργούσαν να εμφανιστούν προκειμένου να δικαιολογήσουν την παρουσία τους.

Κατά αρχάς πρέπει να ξέρετε ότι Μυστική Οργάνωση, χωρίς την θρησκευτική πίστη και αυστηρότητα, Τέκτονες και Μασόνους, όπως επίσης και χωρίς πλούτο, εξουσία και πολιτική βούληση, είναι αδύνατον να δημιουργηθεί. Τέκτονες και Μασόνοι αποτελούν αναμνηστικά μέλη Αδελφοτήτων που στο παρελθόν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πολιτική και θρησκευτική σκηνή των χωρών του Χριστιανισμού. Αυτός είναι και ο λόγος που ανάμεσα στις συνεδριάσεις τους εκτελούν θρησκευτικά και μυητικά τελετουργικά, χρησιμοποιώντας αρχαία σύμβολα και συμβολισμούς που εύκολα διακρίνονται ακόμα και από το συμβολικό έμβλημα, σήμα κατατεθέν της οργάνωσης. Τα μέλη αναγκαστικά πρέπει να πιστεύουν σε ένα Υπέρτατο Ον που θα στέκεται υπεράνω όλων και θα τους ελέγχει. Στην ουσία θα ελέγχονται από τους Μυημένους με μεγάλο βαθμό στην τάξη της Ιεραρχίας που συνέταξαν το καταστατικό της Μυστικής Οργάνωσης. Αν γίνει δεκτό ένα μέλος (από υπόδειξη παλαιότερου) δεν θα έχει την ευκαιρία να αποσκιρτήσει από την οργάνωση, χωρίς να εκτελεστεί με ξίφος ή αγχόνη. Γι αυτό και πριν την είσοδο και την μύηση πρέπει να δοθεί «Όρκος Τιμής». Μια από τις πρώτες Αδελφότητες δημιουργήθηκε ακριβώς αμέσως μετά τις Σταυροφορίες, ήταν η Αδελφότητα του «Τάγματος του Ναού», οι γνωστοί Ναΐτες που δημιουργήθηκαν το 1119 προκειμένου να προστατεύσουν τους Άγιους Τόπους από τους Μουσουλμάνος που τους απειλούσαν. Έτσι συγκροτήθηκε το πρώτο Τάγμα των Φτωχών Ιπποτών του Χριστού, που ο πλούτος τους γρήγορα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σε λίγο θα εξουσίαζε ολόκληρη την Ευρώπη δημιουργώντας το πρώτο τραπεζικό σύστημα στην γηραιά Ήπειρο. Αυτό ακριβώς ήταν που ενόχλησε την Δυτική Εκκλησία και τον βασιλιά Φίλιππο Δ΄ τον Ωραίο!

Στις 13 Οκτώβρη του 1307 άρχισαν στη Γαλλία οι συλλήψεις των μελών με την υποστήριξη του Πάπα Κλήμη του Ε΄ που κατάργησε το τάγμα δημεύοντας όλη τους την περιουσία. Συνελήφθη και ο τελευταίος Μεγάλος Μάγιστρος Ζακ ντε Μολιέ με τον υψηλόβαθμο Ναΐτη Γοδεφρίδο ντε Σαρναί που υποβλήθηκαν μαζί με άλλους συντρόφους τους σε φρικτά βασανιστήρια πριν καούν στην πυρά! Αυτά για την απαρχή της ιστορίας.

Ακολούθησαν πολλές αδελφότητες, όμως και πολλές ήταν εκείνες που προηγήθηκαν, όπως οι «Ασασίνοι» πιστοί του Γνωστικισμού και της Ερμητικής Σοφίας που μας πηγαίνουν πολύ πίσω και δεν αφορούν το θέμα μας.

Το 1717 ιδρύθηκε λοιπόν η πρώτη Στοά Ελευθεροτεκτόνων στο Λονδίνο και σε διακόσια χρόνια αριθμούσε σχεδόν 8 εκατομμύρια Μασόνους, παρακλάδια άλλων Τεκτονικών Στοών. Αυτοί βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή. Πολύ πίσω και με μεγάλους βαθμούς μύησης βρίσκονται οι Ιλουμινάτοι, που το όνομά τους σημαίνει «Πεφωτισμένοι». Αυτό το όνομα πήραν μετά την ίδρυση το 1776 από τον Βαυαρό Άνταμ Βάισχαουπτ, δικηγόρο του πανεπιστημίου του Ίνγκολσταντ. Τα έργα και οι μέρες του τάγματος που σε λίγα χρόνια αριθμούσε περίπου 2000 μέλη δεν άρεσαν στην κυβέρνηση και με το διάταγμα του 1787 απαγορεύτηκε πάλι η οργάνωση, σαν εγκληματική, με την ποινή του θανάτου! Τότε ο Βάισχαουπτ συνέλαβε την ιδέα να καταλύσει κάθε κυβέρνηση και να εγκαθιδρύσει μια παγκόσμια κυβέρνηση από την αυτοεξορία ιδρύοντας την Νέα Παγκόσμια Τάξη και μια μικρή ελίτ αριστοκρατών που θα κυβερνήσει τον ολόκληρο τον κόσμο κάνοντας τους λαούς στην κυριολεξία σκλάβους! Σε αυτή την βάση επινοήθηκαν οι Ιλουμινάτοι που έκτοτε θα επανδρώνουν κάθε νέα Μυστική Οργάνωση. Στα πιο πάνω, ο κάθε συνωμοσιολόγος μπορεί να προσθέσει ό,τι επιθυμεί, ενώ ο κάθε λογικός και σκεπτικιστής αναγνώστης μπορεί να αφαιρέσει αντίστοιχα ό,τι θεωρεί παρατραβηγμένο. Στην επόμενη ανάρτηση θα αναφερθώ και σε άλλες Μυστικές Οργανώσεις εμποτισμένες με θρησκευτικό πνεύμα και ακροδεξιό προσανατολισμό, που κάποιο υπόγειο ρόλο να παίζουν ακόμα και σήμερα στην πολιτική, σαν μεγάλα παιδιά που πνιγμένοι στο δολάριο αναζητούν την περιπέτεια για να παίξουν τα μυστικά παιχνίδια της πολιτικής, για να σπάσουν την ανία τους ή να αισθανθούν τον οργασμό να κυβερνάς ολόκληρο τον κόσμο κάτω από την δύναμη που σου δίνει ο πλούτος και η εξουσία. Δεν χρειάζονται όπλα και πυρομαχικά. Αυτά είναι για τους υποτελείς. Αυτοί παίζουν με ξίφη και ιδεολογίες, στηρίζοντάς τες στο χρήμα που απέκτησαν πατώντας πάνω σε πτώματα. Ήρθε τώρα η ώρα της πιο άμεσης αυτοεξαπάτησης από πριν που ένοιωθαν απλά σαν μεσάζοντες του Θεού. Τώρα, τέτοια άτομα έχουν και βουλευτική ασυλία και κυβερνούν τον κόσμο! Κατάντια!

Διαβάστε στην επόμενη ανάρτηση στις 21 Νοέμβρη το 2ο μέρος.


 

11 σχόλια:

Στέργιος Ζ. είπε...

Επέτρεψέ μου, "Καλημέρα Δάσκαλε"!

Η ανάλυση των θεμάτων που επιλέγεις, γίνεται σε τέτοιο βάθος
που αναρωτιέμαι, μα είσαι το παιδί "θαύμα"?
Το να σχολιάσω, θα πρέπει να κάνω επανάληψη σε αυτά που λες με μικρές
αποκλίσεις, αλλά, πιστευω, ο καλύτερος διάλογος γίνεται με
θέσεις-αντιθέσεις και αμφισβητήσεις!

Σε βασικές γραμμές όχι μόνο συμφωνώ μαζί σου, αλλά υποκλίνομαι
στην διαυγεια του νου σου πέρα από τις γνώσεις σου!

Αυτό που διαφωνώ, είναι ο "Έθνικισμός" που απορίπτεις, αλλά επιδή ο Εθνικισμός
έχει καταντήσει ο σάκος του μποξ από γλυφτες του σιωνισμού και τους απάτριδες
του κομμουνισμού, θα έπρεπε πρώτα να ξεκαθαρίσουμε "τι εστί Εθνικισμός?"
Για μένα είναι "η αγάπη για το Έθνος μας"

Στέργιος Ζ. είπε...


Στροβιλίζουν στην κούτρα μου σκόρπιες σκέψεις,
που πρέπει εν συντομία να τις εξωτερικεύσω.
Γεννημένος από μεγάλο σόι αριστερών, γνωρίζω ότι
υπάρχουν και αριστεροί πατριώτες, όπως επίσεις και δεξιοί.

Οι Εθνικιστές και αυτοί είναι μοιρασμένοι, άλλοι είναι από
μίσος, άλλοι από περηφάνια αλλά πικραμένοι από τους
φάυλους δεξιούς και τους αλητήριους κομμουνιστάς.

Όταν έρχεται ο λόγος για Εθνικισμό, αμέσως ακούει κανείς
τα πανδημα και πρωτίστως για το Δίστομο, Καλάβρυτα κλπ.
Το προσπερνώ, δεν αξίζει σχολιασμό, αν έτσι κρίνουμε
ένα πολίτευμα, τότε η δημοκρατία ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχει.

Ένα πολίτευμα ΔΕΝ κρίνεται στον πόλεμο αλλά στον καιρό της ειρήνης,
και εδώ το ΕθνικοΣοσιαλιστικό κίνημα του Αδόλφου, είναι έτη φωτός
καλύτερο από όλα τα πολιτευματα.
Μ Φ Χ

Στέργιος Ζ. είπε...

Αγαπητέ Απόστολε,
Δεν με απάντησες στο τελευταίο μου σχόλιο
και στεναχωρέθηκα, σίγουρα ήμουν εκτός θέματος.

Είσαι πράγματι μια κοινούμενη βιβλιοθήκη, αλλά πρέπει
να συμφωνήσεις μαζί μου, κανείς δε τα ξέρει όλα, ούτε εσύ!

Έχεις δικαίωμα να εκφράζεις την γνώμη σου, αλλά πρέπει να έχεις
το γνώθι σαυτόν ότι ΔΕΝ είσαι επιστήμονας γιατρός, ούτε καμοιά
αυθεντία στην πολιτική για να επιβάλεις τα δικά σου πιστευω!

Να σε πω και κάτι άλλο, η αθεϊα, ειλικρίνια, ευγένια και η
καλή συμπεριφορά, ΔΕΝ είναι αρετές για τους βόρειους λαούς, αλλά
αδιαπραγμάτευτες κοινωνικές αξίες που τα παιδιά διδάσκοντε από νήπια.

Πάντα φιλικά.

Στέργιος Ζ. είπε...


Θλίψη και απογοήτευση είναι τα συναισθήματά μου .
Τι συνέβη ρε αποστολή? Τι είναι αυτό που μετέτρεψε το θεριό γνώσης
κ ηθικής που ήσουν σε ένα δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δε εκράτεις?

Δεν αντέχεις την κριτική? Μα η κριτική δίχνει το πόσο δυνατοί είμαστε,
και μας βοηθά να δούμε και να διορθώσουμε τυχόν ατέλειες μας.
Anyway, καλή τύχη σε σένα και στην οικογένειά σου

Πάντα φικικά
Στέργιος
Με το καλιτεχνικό "Ζάγκλος" από την αρχαία Ζάγκλη
πρωτευουσα της Σικελίας και σήμερα από το Ζαγκλι-βέρι!

Άθεος είπε...

Θλίψη και απογοήτευση… Και δεν αντέχω την κριτική… Τι είναι αυτά που μου γράφεις φίλε μου… Το αν δεν απάντησα, οφείλεται σε λόγους οικογενειακούς και κυρίως λόγους υγείας που δεν μπορούσα να ξεπεράσω, χωρίς μια απουσία που αναγκαστικά μου επέβαλε να απέχω από πολλές δραστηριότητές μου. Όπως βλέπεις όλα τα σχόλιά σου δημοσιεύθηκαν. Και βέβαια αντέχω την κριτική, το ξέρεις εσύ από τότε που κάποιοι χριστιανοί Ταλιμπάν μου επέβαλαν να κάνω επισκόπηση των σχολίων προκειμένου να εκτοπίσω χυδαίες βρισιές από το Blog για να μην απολέσουμε και την σοβαρότητα που το διακρίνει. Το διαβάζουν και μαθητές, δεν θέλω χυδαιότητες εδώ. Τώρα ότι ήσουν εκτός θέματος, είναι αλήθεια, δεν πειράζει. Πειράζει όμως να κάνεις κήρυγμα υπέρ ενός φασίστα που αιματοκύλησε τον πλανήτη και τον οπισθοδρόμησε, όχι μόνο τέσσερα χρόνια, αλλά δεκαετίες. Άσε τα εκατομμύρια των θυμάτων του. Όσο για τον εθνικισμό που υπερασπίζεσαι είμαι στην αντιπέρα όχθη. Μπορεί να συμφωνούμε στην αθεΐα (κακώς αν είσαι εθνικιστής και άθεος, αυτά δεν πάνε μαζί). Όμως ασχολήθηκα και με τον εθνικισμό και γενικά με ό,τι αφορά το έθνος, με δυο μεγάλες αναρτήσεις που κοπίασα για να τις κάνω. Η πρώτη είναι αυτή Εθνοταλιμπανισμός: έθνος και ρατσισμός (1o Μέρος) Στο τέλος της ανάρτησης πάτα «νεώτερη ανάρτηση» και πήγαινε και στο δεύτερο μέρος. Βλέπεις το θέμα είναι μεγάλο. Όσο για τον εθνικισμό και κατά πόσο είναι πατριώτες οι εθνικιστές το έδειξε πολλές φορές η ιστορία, ειδικά στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι ντόπιοι φασίστες ήταν χειρότεροι και από τους ναζί που μας κατέκτησαν! Η αντίσταση των αριστερών είναι γνωστή πλέον σε όλους. Αν πάλι με ρωτάς πώς είναι ο πατριωτισμός των εθνικιστών το δίνω με μια εικόνα στο κείμενο
Εκεί έπρεπε να κάνεις αυτά τα σχόλια και όχι εδώ που βλέπουμε τα έργα και τις ημέρες των ίδιων ρατσιστών-θρησκόληπτων που ιδρύουν Μυστικές οργανώσεις ακόμα. Περίμενε στις 21 Νοέμβρη και το δεύτερο μέρος.
Εθνικιστής ξε-εθνικιστής, σε χαιρετώ γιατί ήσουν πάντα φίλος!

Στέργιος Ζ. είπε...

Μεγάλη χαρά με εδωσες φίλε Αποστόλη με την απάντησή σου,
ντρέπομαι για την κριτική μου, σε ζητώ ταπινά συγνώμη
(όχι βέβαια στα Εθνικά ζητήματα)!!!

Τις καλύτερες ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση
στην οικογένειά σου!

Πάντα φιλικά
Στέργιος Ζ.

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ! Τουλάχιστον χαίρομαι που ακολουθείς και υπάρχει ακόμα μια επικοινωνία που δεν εκτρέπεται χυδαία.

Στέργιος Ζ. είπε...

Γιατί καλέ μου φίλε χρεισιμοποιείς έννοιες που
προσβάλουν και δεν έχουν κανένα απολύτως υπόβαθρο?

Μετά από αυτό το "εκτρέπεται χυδαία" δεν έχει
νόημα οποιαδήποτε συνομιλία μας.

Καλή συνέχεια.
Στέργιος

Άθεος είπε...

Κάτι δεν πάει καλά με σένα φίλε μου τελευταία. Τι έννοιες χρησιμοποιώ που
προσβάλουν και δεν έχουν κανένα απολύτως υπόβαθρο; Δεν κατάλαβα τι θες να πεις, όμως και τι σημασία έχει αν η συνομιλία μας δεν έχει κανένα νόημα. Ας συνεχίσει ο καθένας τον δρόμο του. Εύχομαι να φτάσουμε, ο καθένας, στην Ιθάκη του. Καλή συνέχεια!

Στέργιος Ζ. είπε...

Έγραψες 19 Νοε:
" Τουλάχιστον χαίρομαι που ακολουθείς και υπάρχει
ακόμα μια επικοινωνία που δεν εκτρέπεται χυδαία"

Πως να το εξηγήσω αυτό ρε φίλε? Έχω εκτραπεί ποτέ σε σένα?
Τώρα λες δεν με καταλαβαίνεις, καταλαβαίνεις όμως
ότι με το μήνημα σου με προσβάλεις?

Έχω φτάσει στην Ιθάκη μου, εύχομαι το αυτό και για σένα,
δεν σε κρατώ κακία, μάλλον παρεξήγηση έγινε.

Καλή συνέχεια!

Άθεος είπε...

Δεν έγινε καμιά παρεξήγηση Στέργιο. Ο καθένας μας γράφει την άποψή του. Το καλό είναι, που το επισήμανα, όπως γράφεις, ότι μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να βρίζουμε. Θυμάσαι τον "Ορθόδοξο" εκείνη την εποχή και κάτι ομοίους του που έβριζαν; Γι αυτό σου έγραψα "Τουλάχιστον χαίρομαι που ακολουθείς και υπάρχει
ακόμα μια επικοινωνία που δεν εκτρέπεται χυδαία". Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Εμείς ανεκτοί στην διαφορετικότητα συνεχίζουμε να ζούμε μεταξύ μας ειρηνικά. Αυτό λέει η Δημοκρατία, χωρίς βία! Σου εύχομαι Καλές γιορτές. Ό,τι πεποιθήσεις έχεις, δεν παύεις να είσαι φίλος μου!

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ανθολογία 5 διηγημάτων Ε.Φ. (2019 σελ. 204) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014 σελ. 306) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
ΧΑΛΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (2010 δοκίμιο 608 σελίδες) Εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ

Τα βιβλία μου

Τα βιβλία μου
Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ (1998 μυθιστόρημα 348 σελίδες) Εξαντλημένο. Λίγα κομμάτια μόνο στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοχαμός" Μαυροκορδάτου 7 Αθήνα σε προσιτή τιμή. Τηλέφωνο 2103824629

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

1. Οι θρησκείες, το είπαμε πολλές φορές, δεν ενώνουν τους ανθρώπους. Τους χωρίζουν.

Λαίλαπα για την ανθρωπότητα οι θρησκείες, δηλητηριάζουν τη ζωή!

Όπως έλεγε και ο Βολτέρος «Εκείνοι που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις σε ανοησίες, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις και εγκλήματα»!

2. Διαβάστε στο άλλο blog Τετραφάρμακος, το επίκαιρο άρθρο Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;


3. Στο έτερο blog «Ας φιλοσοφήσουμε για τη φιλία» αναρτήθηκε νέο θέμα «Για τη φιλία και τη ζωή σύμφωνα με τον Επίκουρο»

4. Πρόσκληση για δράση: αιτήσεις κατάργησης προσευχής και θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία

5. Να και μια είδηση που ενδιαφέρει: Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Επιτέλους υπάρχει επίθεση στην οπισθοδρόμηση!

6. Αντικαταστήστε άχρηστες θρησκευτικές γιορτές με ουσιαστικές γιορτές που εξυψώνουν τον άνθρωπο και την αλήθεια!

Απολαύστε το Children of Evolution και την «Ημέρα της Εξέλιξης» σαν μια πιθανή γιορτή που δεν θα αργήσει να γιορταστεί απ’ όλους μας!

7. Επίσης μην ξεχάσετε κι αυτό: Is This The Real Thing


Σχολιάστε το blog στο σύνολό του

Σχολιάστε το blog στο σύνολό του
Κάντε κριτική, πέστε τη γνώμη σας. Πείτε τη γνώμη σας άφοβα, ελεύθερα, ξάστερα!
Λόγω μεγάλου αριθμού σχολιαστών, παρακαλώ στο τέλος των σχολίων επιλέξτε Νεώτερο ή πατήστε εδώ.





Χριστιανικοί Βανδαλισμοί

Δείτε το λογοκριμένο κομμάτι της ταινίας του Κώστα Γαβρά για τους βανδαλισμούς των Χριστιανών επί της Ζωοφόρου του Παρθενώνα ΕΔΩ.

Ντοκιμαντέρ του Bill Maher Religulous 1 έως 11 με ελληνικούς υπότιτλους

Δείτε το Ντοκιμαντέρ του Bill Maher με ελληνικούς υπότιτλους. Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το video και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC. Καλή διασκέδαση. Religulous 1 Religulous 2 Religulous 3 Religulous 4 Religulous 5 Religulous 6 Religulous 7 Religulous 8 Religulous 9 Religulous 10 Religulous 11 …και μια μικρή συνέντευξη του Richard Dawkins στον Bill Maher για όλα

Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ - Richard Dawkins

Παρακολουθήστε τις βλαβερές συνέπειες της θρησκείας μέσα από πέντε μικρά video του Richard Dawkins (μέσω paratiritis7's Channel) Αν δεν εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι ενεργοποιήστε τους με το κουμπί στη δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ video: 1-5